Profiel. Voorzitter Commissie van Beroep. Kifid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profiel. Voorzitter Commissie van Beroep. Kifid"

Transcriptie

1 Profiel Voorzitter Commissie van Beroep Kifid

2 Organisatie De Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) werd in 2007 opgericht door de financiële brancheorganisaties en de Consumentenbond en is gericht op het beslechten van geschillen tussen een consument en een financiële dienstverlener waarop Nederlands recht van toepassing is. Zij is door de minister van Financiën erkend als bemiddelingsorgaan en bindend adviescollege. Bij Kifid kunnen consumenten terecht als zij een klacht hebben over financiële dienstverlening. Kifid behandelt de klacht op een onafhankelijke en onpartijdige wijze. Op die manier voorziet Kifid in de maatschappelijke behoefte aan deskundige en laagdrempelige buitengerechtelijke geschillenbeslechting. Kifid staat voor een gelijk speelveld voor partijen, waarin consument en financiële dienstverlener ieder hun verhaal kunnen doen en met respect worden behandeld. De statuten en de structuur van Kifid in combinatie met het toezicht van de minister van Financiën waarborgen haar autonomie en onafhankelijkheid. Het onpartijdig functioneren van de Geschillencommissie en de Commissie van Beroep van Kifid is bovendien verankerd door hun reglementen en de wijze van benoeming van de leden. Bij Kifid zijn ongeveer financiële dienstverleners aangesloten. Consumenten kunnen bij Kifid terecht met klachten tegen een aangesloten financiële dienstverlener. Sinds januari 2015 is bij Kifid het tijdelijke loket ondergebracht voor de behandeling van geschillen tussen kleine MKB bedrijven en banken over rentederivaten. Met ingang van 1 juli 2018 kunnen kleinzakelijke ondernemers met klachten over hun zakelijk krediet terecht bij Kifid. Kifid telt 70 medewerkers. De Voorzitter van de Geschillencommissie, mevrouw mr. E.C. Ruinaard, is verantwoordelijk voor de inhoudelijke gang van zaken bij de Geschillencommissie. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de kantoororganisatie van Kifid. Jaarlijks komen er ongeveer klachten bij Kifid binnen waarvan er ongeveer in behandeling worden genomen. Kifid kent twee commissies. De Geschillencommissie kent circa 35 geschilbeslechters en wordt ondersteund door 40 secretarissen en 10 administratief medewerkers. De Geschillencommissie heeft in klachtzaken behandeld. De Geschillencommissie onderzoekt eerst de mogelijkheden van bemiddeling, en als die er niet zijn, doet zij uitspraak, al dan niet na behandeling van de klacht op een hoorzitting. De Commissie van Beroep oordeelt over het bezwaar van consumenten en financiële dienstverleners tegen bindende uitspraken van de Geschillencommissie. De Commissie van Beroep kent circa 20 geschilbeslechters en wordt ondersteund door een secretaris en een administratief medewerker. De Commissie van Beroep heeft in 2017 ruim 60 klachtzaken behandeld. De Commissie van Beroep behandelt de klachten op een hoorzitting en doet vervolgens uitspraak.

3 De Leden van beide commissies zijn jurist en vervullen hun functie als geschilbeslechter bij Kifid naast een hoofdfunctie in de wetenschap, rechtspraak of advocatuur. De Voorzitter van de Geschillencommissie is in dienst bij Kifid. Een deel van de juridische Leden is vroeger werkzaam geweest in deze sectoren of in de bancaire wereld. Naast juridische Leden zijn er Leden met deskundigheid op het actuariële vlak, accountancy, beleggen of medisch gebied. Voor alle Leden geldt dat zij affiniteit hebben met het financieel consumentenrecht dan wel de financiële diensten waarop de klachten bij Kifid betrekking hebben. Kifid kent een Bestuur bestaande uit 3 onafhankelijke leden. Het Bestuur stelt vanuit de doelstellingen van Kifid het beleid en de begroting vast. Het Bestuur benoemt de Voorzitter en de Leden van de Geschillencommissie en die van de Commissie van Beroep. Het Bestuur heeft op geen enkele manier bemoeienis met de inhoudelijke behandeling van de klachten die bij Kifid worden ingediend. Werkwijze Kifid heeft in 2016 de werkwijze aangepast. Voorheen velde eerst de Financiële Ombudsman een oordeel over een klacht en soms in een later stadium eveneens de Geschillencommissie. Beide instituten zijn in 2016 ineengeschoven ; de functie van de Financiële Ombudsman is opgeheven. Zowel de bemiddelende rol als de oordeelsvorming ligt nu volledig bij de Geschillencommissie. Het instituut werkt aan een meer persoonlijke benadering: het helpt consumenten die zich met een klacht melden bij het preciseren en helder formuleren van hun klacht en geeft nadere uitleg over de juridische finesses. Kifid gaat actief op zoek naar de klacht achter de klacht want een klacht is meer dan een juridisch conflict met een feitelijke grondslag. Er wordt vaker de vraag gesteld: waar gaat het werkelijk over? Een betere waarheidsvinding leidt in de regel tot een beter oordeel. Medewerkers en commissieleden houden rekening met de kennisachterstand van de consument. Zo kunnen de consumenten zich gelijkwaardiger opstellen ten opzichte van de financiële dienstverleners die doorgaans beter bedreven zijn in het voeren van verweer. De belangrijkste uitgangspunten van de dienstverlening van Kifid zijn: deskundige, onpartijdige, laagdrempelige en adequate geschilbeslechting. Alsmede heldere informatievoorziening richting toezichthouder, brancheorganisaties en consumentenorganisaties, transparantie omtrent haar prestaties en een adequate financiering. Voorts zijn belangrijke opgaven: het verder positioneren van Kifid, vergroten van klanttevredenheid en naamsbekendheid en het verder bouwen aan vertrouwen en vergroten van draagvlak onder de aangesloten financiële dienstverleners en de politiek.

4 Profiel Voorzitter Commissie van Beroep Binnenkort komt de positie van Voorzitter van de Commissie van Beroep vacant door het terugtreden van de heer mr. F.R. Salomons. Deze functie kan worden uitgeoefend naast een hoofdfunctie in de wetenschap, rechtspraak of advocatuur. De Voorzitter van de Commissie van Beroep is verantwoordelijk voor het functioneren van de Commissie van Beroep. In het bijzonder is de Voorzitter verantwoordelijk voor het bewaken van de rechtseenheid van uitspraken van de Commissie van Beroep. De Voorzitter werkt nauw samen met de twee Vicevoorzitters van de Commissie van Beroep, mevrouw mr. C.A. Joustra en de heer mr. W.J.J. Los. De Voorzitter houdt evaluatiegesprekken met de Leden van de Commissie van Beroep en is verantwoordelijk voor het voordragen van nieuwe Leden. De Leden van de Commissie van Beroep toetsen in beroep bindende uitspraken van de Geschillencommissie. Zij doen dat op basis van het dossier van de procedure bij de Geschillencommissie en op basis van de stukkenwisseling in beroep. Zij oefenen hun functie onafhankelijk en naar eigen inzicht uit en aanvaarden geen instructies van wie dan ook over de uitoefening van hun functie. Het beroep wordt behandeld door een commissie waaraan drie, vijf of zeven Leden deelnemen, onder wie de Voorzitter van de Commissie van Beroep of een door hem/haar aangewezen Vicevoorzitter. De Voorzitter van de Commissie van Beroep wijst de overige Leden aan die aan de behandeling zullen deelnemen. De Leden van de Commissie van Beroep schrijven zelf de uitspraken. Momenteel wordt onderzocht of er juridische ondersteuning kan worden gevonden die dienstverlenend kan zijn bij het schrijven van uitspraken. De Voorzitter van de Commissie van Beroep stemt operationele zaken af met de Voorzitter van de Geschillencommissie. De Voorzitter van de Commissie van Beroep is functioneel leidinggevende van de aan de Commissie van Beroep verbonden Secretaris. De Voorzitter van de Commissie van Beroep is aanwezig bij de vergaderingen van het Bestuur van Kifid (ongeveer zes keer per jaar) en rapporteert rechtstreeks aan het Bestuur over instroom, uitstroom, doorlooptijden en bezetting van de Commissie van Beroep. Hij/zij wordt daarin ondersteund door de afdeling Finance&Control van Kifid. De Voorzitter van de Commissie van Beroep is oprecht geïnteresseerd in de verhouding tussen consument en financiële dienstverlener. Hij/zij geldt als een gezaghebbend civilist en heeft een goede kennis van en inzicht in het financieel consumentenrecht. Hij/zij beschikt over het vermogen om klachten in het juiste juridische kader te plaatsen. Hij/zij is in staat uitspraken in heldere taal op te stellen van een hoog juridisch niveau. Hij/zij is zich bewust van de effecten van uitspraken van Kifid in de wereld van het financieel consumentenrecht. Hij/zij heeft ervaring als rechter en heeft leidinggevende kwaliteiten. De benoeming in deze functie behoeft voorafgaande schriftelijke instemming van de minister van financiën.

5 Functie eisen afgeronde academische opleiding Nederlands civiel recht, bij voorkeur in financieel consumentenrecht en/of daarmee verbonden rechtsgebieden; meerjarige werkervaring in het financieel consumentenrecht en/of daarmee verbonden rechtsgebieden, bij voorkeur ook als rechter; aantoonbare en uitgesproken belangstelling voor de verhouding tussen financiële instellingen en consument en de functie van Kifid hierin; kennis van en affiniteit met alternatieve geschillenbeslechting; kennis en vaardigheden die nodig zijn om de kwaliteit van de geschillenbeslechting door Kifid op hoofdlijnen te bewaken en de rechtseenheid te bevorderen; uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden; ervaring met samenwerken met en aansturen van juridische professionals; inhoud en niveau van de huidige functie zodanig dat deze een benoeming op het niveau van Voorzitter van de Commissie van Beroep rechtvaardigen. Bezoldiging Het betreft vooralsnog een nevenfunctie voor 1 tot 2 dagen per week. Uitgaande van een nevenfunctie van 1 dag per week bedraagt de bezoldiging van de Voorzitter van de Commissie van Beroep ,= per jaar. Daarnaast ontvangt de Voorzitter een vergoeding per zitting. De vergoedingen zijn op dit moment onderwerp van onderzoek. Het betreft een benoemingsperiode van 5 jaar met mogelijkheid tot herbenoeming. Bepaling ten dienste van de onafhankelijkheid De Voorzitter van de Commissie van Beroep mag vanaf de aanvaarding van deze functie niet werkzaam zijn voor, of enige functie bekleden bij, een beroepsorganisatie voor financiële ondernemingen of bij een financiële onderneming ten aanzien van wie klachten ter behandeling aan Kifid kunnen worden voorgelegd. Ook mag hij/zij gedurende een jaar voorafgaande aan de aanvaarding van deze functie niet in dienst zijn geweest van, of op vergelijkbare wijze werkzaam geweest zijn voor, of enige functie bekleed hebben bij een beroepsorganisatie voor financiële ondernemingen of bij een financiële onderneming ten aanzien van wie klachten ter behandeling aan Kifid kunnen worden voorgelegd. De Voorzitter van de Commissie van Beroep verbindt zich ertoe gedurende een jaar nadat zijn functie een einde heeft genomen niet te werken voor een (voormalig) aangesloten financiële dienstverlener noch voor een beroeps- of bedrijfsorganisatie waarvan een (voormalig) aangesloten financiële dienstverlener lid is. Meer informatie Meer informatie over Kifid en de Commissie van Beroep (in het bijzonder de statuten en het reglement van de Commissie van Beroep) is te vinden op de website van Kifid:

6 Selectieprocedure Kifid laat zich in deze procedure bijstaan door drs. Ila Kasem van Vanderkruijs, partner in executive search. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door een korte motivatie (inclusief actueel cv) te sturen aan Voor informatie kunnen geïnteresseerden ook bellen met Ila Kasem op Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. U ontvangt binnen één werkdag een ontvangstbevestiging van uw sollicitatie. Wij verzoeken u contact op te nemen met Vanderkruijs indien u deze bevestiging niet ontvangt, omdat wij helaas uit ervaring moeten constateren dat gratis providers zoals hotmail, gmail en icloud relatief vaak tot storingen in het verkeer leiden, waarbij u als afzender ook geen bericht van een foutmelding krijgt. Sluitingsdatum De sluitingsdatum van deze vacature is 12 april 2018.

Profiel. Voorzitter Geschillencommissie Kifid

Profiel. Voorzitter Geschillencommissie Kifid Profiel Voorzitter Geschillencommissie Kifid Kifid Voorzitter Geschillencommissie Organisatie De Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) werd in 2007 opgericht door de financiële

Nadere informatie

Profiel. Aedes VTW. Voorzitter en lid Commissie GovernanceCode Woningcorporaties

Profiel. Aedes VTW. Voorzitter en lid Commissie GovernanceCode Woningcorporaties Profiel Aedes VTW Voorzitter en lid Commissie GovernanceCode Woningcorporaties Aedes VTW Voorzitter en Lid Commissie GovernanceCode Woningcorporaties Woningcorporaties beheren 2,4 miljoen huurwoningen,

Nadere informatie

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR Profiel Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT Stichting BOOR 1 Stichting BOOR Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën en ICT Organisatie BOOR verzorgt het openbaar

Nadere informatie

De juiste route voor uw financiële klacht

De juiste route voor uw financiële klacht De juiste route voor uw financiële klacht Eerst de interne klachtenprocedure bij de financiële dienstverlener, dan pas naar het Kifid voor de Ombudsman, de Geschillencommissie of de Commissie van Beroep

Nadere informatie

Profiel. Laurentius Ziekenhuis Roermond. Leden raad van toezicht

Profiel. Laurentius Ziekenhuis Roermond. Leden raad van toezicht Profiel Laurentius Ziekenhuis Roermond Leden raad van toezicht Laurentius Ziekenhuis Roermond Leden raad van toezicht Organisatie Het Laurentius Ziekenhuis Roermond is een vooruitstrevend en vooraanstaand

Nadere informatie

Teammanagers. Werken in een dynamische omgeving die partijen verbindt

Teammanagers. Werken in een dynamische omgeving die partijen verbindt Profiel Teammanagers Werken in een dynamische omgeving die partijen verbindt 11 mei 2018 Opdrachtgever Kifid Voor meer informatie over de functie Bianca van Winkel en Truus Strijbis, adviseurs Leeuwendaal

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht Profiel Vanboeijen Lid raad van toezicht Vanboeijen Lid raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen

Nadere informatie

profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht

profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht Organisatie De Open Universiteit (OU), opgericht in 1984, is de jongste universiteit

Nadere informatie

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag

Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag U heeft een klacht: wij helpen u graag U wilt weten wat u kunt doen als u een klacht heeft. Daarom vertellen wij u graag hoe en waar

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 29 507 Regels voor de financiële dienstverlening (Wet financiële dienstverlening) Nr. 142 BRIEF VAN DE MINISTER VAN FINANCIËN Aan de Voorzitter

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht Profiel Vanboeijen Twee leden raad van toezicht 1 Vanboeijen Twee leden raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen

Nadere informatie

Profiel. De Haagse Scholen. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. De Haagse Scholen. Voorzitter raad van toezicht Profiel De Haagse Scholen Voorzitter raad van toezicht De Haagse Scholen Voorzitter raad van toezicht Organisatie De Haagse Scholen is een stichting voor openbaar basis en (voortgezet) speciaal onderwijs.

Nadere informatie

Profiel. Frion. Voorzitter Raad van Toezicht

Profiel. Frion. Voorzitter Raad van Toezicht Profiel Frion Frion Frion (FRIs en Ondernemend) levert professionele zorg en ondersteuning aan personen met een verstandelijke beperking. De dienstverlening omvat een breed palet aan zorg, zoals wonen,

Nadere informatie

Brief van minister van Financiën van 30 juni 2011 aan uw Kamer (Kamerstukken II , 31980, nr. 52). 2

Brief van minister van Financiën van 30 juni 2011 aan uw Kamer (Kamerstukken II , 31980, nr. 52). 2 > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Profiel inkomend voorzitter Raad van Toezicht SVWN

Profiel inkomend voorzitter Raad van Toezicht SVWN Profiel inkomend voorzitter Raad van Toezicht SVWN De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen

Nadere informatie

Profiel. Van Neynsel. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. Van Neynsel. Voorzitter raad van toezicht Profiel Van Neynsel Voorzitter raad van toezicht Van Neynsel Voorzitter raad van toezicht Algemeen Van Neynsel is een moderne ouderenzorgorganisatie waar goed leven centraal staat. Zij faciliteert alle

Nadere informatie

TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder:

TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: TUCHTRAAD FINANCIËLE DIENSTVERLENING (ASSURANTIËN) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Begripsbepalingen 1. In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: - reglement: het Reglement Tuchtraad Financiële

Nadere informatie

VOORZITTER LANDELIJKE COMMISSIE

VOORZITTER LANDELIJKE COMMISSIE PROFIELSCHETS VOORZITTER LANDELIJKE COMMISSIE VOOR GESCHILLEN WMS STICHTING ONDERWIJSGESCHILLEN UTRECHT 1. Stichting Onderwijsgeschillen 3 De organisatie 3 2. De Landelijke Commissie voor Geschillen WMS

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2011-346 d.d. 2 december 2011 (mr. P.A. Offers, voorzitter, mr. B.F. Keulen en mr. A.W.H. Vink, leden, en mr.drs. D.J. Olthoff, secretaris)

Nadere informatie

Profiel NWO. Lid raad van bestuur tevens domeinvoorzitter Sociale en Geesteswetenschappen

Profiel NWO. Lid raad van bestuur tevens domeinvoorzitter Sociale en Geesteswetenschappen Profiel Lid raad van bestuur tevens domeinvoorzitter Sociale en Geesteswetenschappen Lid raad van bestuur, tevens domeinvoorzitter Sociale en Geesteswetenschappen De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 12 d.d. 25 februari 2009 (mr. M.M. Mendel, voorzitter, mr. E.M. Dil - Stork en mr. B. Sluijters) 1. Procedure De Commissie beslist met inachtneming

Nadere informatie

Profiel. Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV. Voorzitter Raad van Commissarissen

Profiel. Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV. Voorzitter Raad van Commissarissen Profiel Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV Voorzitter Raad van Commissarissen 1 Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV Voorzitter Raad van Commissarissen Algemeen Ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-37 d.d. 3 februari 2012 (mr. H.J. Schepen, voorzitter, mevrouw mr. A.M.T. Wigger en mevrouw mr. J.W.M. Lenting, leden en mr. P.E. Roodenburg,

Nadere informatie

Profiel. Substituut ombudsman

Profiel. Substituut ombudsman Profiel Substituut ombudsman Nationale ombudsman Substituut ombudsman De Nationale ombudsman is een Hoog College van Staat: onafhankelijk en onpartijdig. Het instituut Nationale ombudsman staat voor: goede

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-22 d.d. 24 januari 2012 (mr. R.J. Verschoof, voorzitter, mr. E.M. Dil-Stork en mr. A.W.H. Vink, leden, en mr. F.E. Uijleman, secretaris)

Nadere informatie

Vervelend: U heeft een klacht over onze dienstverlening

Vervelend: U heeft een klacht over onze dienstverlening Vervelend: U heeft een klacht over onze dienstverlening Als Erkend Hypothecair Planner behartigen wij uw belangen op financieel gebied. Natuurlijk doen wij ons best u daarbij zo goed mogelijk van dienst

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-116 d.d.5 april 2012 (mevrouw mr. E.M. Dil-Stork, voorzitter, mr. J.Th. de Wit en mr. J.W.H. Offerhaus, leden en mevrouw mr. I.M.M. Vermeer,

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2011-301 d.d. 3 november 2011 (mr. P.A. Offers, voorzitter, mr. B.F. Keulen en mr. A.W.H. Vink, leden, en mr. E.E. Ribbers secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

Profiel. Fusieorganisatie Orkest van het Oosten / Het Gelders Orkest. Algemeen Directeur

Profiel. Fusieorganisatie Orkest van het Oosten / Het Gelders Orkest. Algemeen Directeur Profiel Fusieorganisatie Orkest van het Oosten / Het Gelders Orkest Algemeen Directeur 1 Fusieorganisatie Orkest van het Oosten / Het Gelders Orkest Algemeen Directeur Achtergrond van de fusie Het Orkest

Nadere informatie

Klachtenreglement Woonforte 1 april 2018

Klachtenreglement Woonforte 1 april 2018 Klachtenreglement Woonforte 1 april 2018 1. Begrippen Bestuur Statutair bestuur ( directeur-bestuurder ) van de Stichting Woonforte, te Alphen aan den Rijn. Hoorzitting Een hoorzitting is een zitting van

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-31 d.d. 30 januari 2012 (de heer mr. J. Wortel, voorzitter, en de heer drs. L.B. Lauwaars RA en de heer R.H.G. Mijné, leden en tevens mevrouw

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

Profiel. Amsterdam UMC. Twee leden raden van toezicht

Profiel. Amsterdam UMC. Twee leden raden van toezicht Profiel Amsterdam UMC Twee leden raden van toezicht Amsterdam UMC Twee leden raden van toezicht Organisatie Het Amsterdam UMC is ontstaan uit een bestuurlijke fusie tussen het AMC en het VUmc. De fusie

Nadere informatie

Dienstenwijzer. in het kader van de. Wet Financiële Dienstverlening

Dienstenwijzer. in het kader van de. Wet Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer in het kader van de Wet Financiële Dienstverlening Geachte relatie, Binnen de verzekeringsbedrijftak hecht men aan goede voorlichting op het gebied van verzekeringen. Bovendien geeft de

Nadere informatie

Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN

Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen VROM/WWI),

Nadere informatie

Profiel NWO. Voorzitter

Profiel NWO. Voorzitter Profiel NWO Voorzitter NWO Voorzitter Profiel voorzitter Algemeen De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zet zich in voor een sterk wetenschapsstelsel in Nederland. Daartoe bevordert

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-38 d.d. 9 februari 2012 (mr. H.J. Schepen, voorzitter, mevrouw mr. A.M.T. Wigger en mevrouw mr. J.W.M. Lenting, leden en mevrouw mr. I.M.M.

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-164 d.d. 25 mei 2012 (mr. J. Wortel, voorzitter, en drs. L.B. Lauwaars RA, en G.J.P. Okkema, leden, met mevrouw mr. I.M.M. Vermeer als

Nadere informatie

ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene.

ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2013-373 d.d. 13 december 2013 (mr. R.J. Paris, voorzitter, terwijl mr. L.T.A. van Eck, secretaris) Samenvatting Consument heeft drie betaalrekeningen

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Niet-Bindende Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 262 d.d. 14 oktober 2011 (mr. H.J. Schepen, voorzitter, en mevrouw mr. J.W.M. Lenting en mevrouw mr. A.M.T. Wigger, leden, en

Nadere informatie

!"#$%&""#%'(#)* Klachtenreglement

!#$%&#%'(#)* Klachtenreglement Klachtenreglement Algemeen Het doel van behandeling van klachten is in de allereerste plaats herstel van de verhoudingen tussen de klager en de organisatie. Het vastleggen en volgen van een procedure om

Nadere informatie

KNVB Amateurvoetbal. Situatie- en profielschetsen. Voorzitter Raad van Toezicht Lid Raad van Toezicht

KNVB Amateurvoetbal. Situatie- en profielschetsen. Voorzitter Raad van Toezicht Lid Raad van Toezicht KNVB Amateurvoetbal Situatie- en profielschetsen Voorzitter Raad van Toezicht Lid Raad van Toezicht Inleiding KNVB sectie Amateurvoetbal staat aan de vooravond van een transitie van het besturingsmodel.

Nadere informatie

Reglement Selectie- en benoemingscommissie Stichting Saxion

Reglement Selectie- en benoemingscommissie Stichting Saxion Reglement Selectie- en benoemingscommissie Stichting Saxion Vastgesteld op: 28 september 2007 en bijgewerkt d.d. 1 februari 2015. Kenmerk: 2007003464 (0110.01) 1. Missie en doelstellingen De selectie-

Nadere informatie

Klachtencommissie Goed Bestuur MBO Reglement

Klachtencommissie Goed Bestuur MBO Reglement Klachtencommissie Goed Bestuur MBO Reglement (Branchecode goed bestuur in het MBO, paragraaf 5.3.) Inleiding Bij besluit van het Platform Raden van Toezicht mbo-instellingen en de Vereniging MBO Raad d.d.

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Niet-Bindende uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-247 d.d. 30 augustus 2012 (mr. C.E. du Perron, voorzitter, prof. drs. A.D. Bac en de heer J.C. Buiter, leden en mevrouw mr.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN BEROEP TER UITVOERING VAN HET BEPAALDE IN HET REGLEMENT UITKERINGEN. Pagina 1 van 5

REGLEMENT VAN BEROEP TER UITVOERING VAN HET BEPAALDE IN HET REGLEMENT UITKERINGEN. Pagina 1 van 5 REGLEMENT VAN BEROEP TER UITVOERING VAN HET BEPAALDE IN HET REGLEMENT UITKERINGEN Pagina 1 van 5 Voor de Commissie van Beroep is door het Algemeen Bestuur van Stichting Reprorecht, laatstelijk in zijn

Nadere informatie

PROFIELSCHETS VOORZITTER EN VICEVOORZITTER LANDELIJKE COMMISSIE VAN BEROEP FUNDEREND ONDERWIJS. STICHTING ONDERWIJSGESCHILLEN, Utrecht

PROFIELSCHETS VOORZITTER EN VICEVOORZITTER LANDELIJKE COMMISSIE VAN BEROEP FUNDEREND ONDERWIJS. STICHTING ONDERWIJSGESCHILLEN, Utrecht PROFIELSCHETS VOORZITTER EN VICEVOORZITTER LANDELIJKE COMMISSIE VAN BEROEP FUNDEREND ONDERWIJS STICHTING ONDERWIJSGESCHILLEN, Utrecht 1 Stichting Onderwijsgeschillen 3 De organisatie 3 2 De Landelijke

Nadere informatie

Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg

Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum Kraamzorg Vastgesteld door het Bestuur van het Kenniscentrum Kraamzorg op 27 september 2017 2017 1 Uitvoeringsreglement Commissie van Beroep Kenniscentrum

Nadere informatie

Bekijk hier de uitspraak van de Commissie van Beroep GCHB 2010-401

Bekijk hier de uitspraak van de Commissie van Beroep GCHB 2010-401 Bekijk hier de uitspraak van de Commissie van Beroep GCHB 2010-401 Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 89 d.d. 3 mei 2010 (mr. drs. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. B.F. Keulen

Nadere informatie

Reglement klachtencommissie

Reglement klachtencommissie De Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ) verplicht zorgaanbieders zoals klinieken een formele regeling voor de behandeling van klachten te treffen. Bergman Clinics ziet een klacht als een mogelijkheid

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie

Reglement Geschillencommissie Reglement Geschillencommissie 1 Artikel 1. Begrippen en correspondentie met de Geschillencommissie Dit reglement verstaat onder: Akkoord op Hoofdlijnen: de op 19 september 2011 bereikte overeenstemming

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. dr. D.B. Holthinrichs, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. dr. D.B. Holthinrichs, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-108 (mr. B.F. Keulen, voorzitter en mr. dr. D.B. Holthinrichs, secretaris) Klacht ontvangen op : 3 januari 2018 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Een klacht over een financiële onderneming?

Een klacht over een financiële onderneming? Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Weet wat je kunt doen Een klacht over een financiële onderneming? Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen met klachten over een

Nadere informatie

Klager: Een klant of deelnemer aan het leerwerktraject van de Stichting TVZ

Klager: Een klant of deelnemer aan het leerwerktraject van de Stichting TVZ K LACHTENREGLEMENT STICHTING TAFELVANZEVEN ROTTERDAM Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: Bestaande uit 4 onafhankelijke leden, hierna te noemen klachtencommissie Stichting

Nadere informatie

Klachtenprotocol Kinderopvang De 5

Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Versie 10-11-2016 2 Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Inhoudsopgave Toepassingsgebied 3 Begripsbepaling 3 Doelstelling van de klachtenregeling 2 Samenstelling, benoeming

Nadere informatie

BrabantZorg Lid Raad van Toezicht

BrabantZorg Lid Raad van Toezicht BrabantZorg Lid Raad van Toezicht BrabantZorg Lid Raad van Toezicht, portefeuille Vastgoed BrabantZorg Vanuit 35 locaties en met ruim 5.500 enthousiaste medewerkers in Noordoost-Brabant biedt BrabantZorg

Nadere informatie

Geschillencommissie. Artikel 1 : Definities. Organisatie

Geschillencommissie. Artikel 1 : Definities. Organisatie Reglement Geschillencommissie Artikel 1 : Definities Organisatie Bestuur Commissie lndiener Klacht Geschil Medewerker Privacygevoelige gegevens : de werkorganisatie van wooncorporatie Thuisvester (hierna:

Nadere informatie

Reglement klachtencommissie

Reglement klachtencommissie Zorgverleners leren van klachten en ongewenste gebeurtenissen in de zorg. Doel van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg is dan ook: openheid over klachten en ongewenste gebeurtenissen en ervan

Nadere informatie

Reglement Klachtenadviescommissie

Reglement Klachtenadviescommissie Reglement Klachtenadviescommissie Doelstelling Artikel 1 Doelstelling 1.1 De doelstelling van het reglement van de klachtenadviescommissie is het creëren van de voorwaarden voor een evenwichtige behandeling

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 73 d.d. 15 april 2010 (mr. R.J. Paris, voorzitter, mr. J.Th. de Wit en mevrouw mr. P.M. Arnoldus-Smit) Samenvatting De zoon van consument heeft

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 115 d.d. 22 juni 2010 (mr. M.M. Mendel, voorzitter, mr. E.M. Dil-Stork en mr. A.W.H. Vink) Samenvatting Particuliere rechtsbijstandverzekering

Nadere informatie

De Commissie heeft partijen opgeroepen voor een mondelinge behandeling op 26 maart 2012.

De Commissie heeft partijen opgeroepen voor een mondelinge behandeling op 26 maart 2012. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-166 d.d. 15 mei 2012 (mr. P.A. Offers, voorzitter, mr. E.M. Dil-Stork en mr. A.W.H. Vink, leden, en mr. F.E. Uijleman, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

Profiel. Jeugdtandzorg West. Directeur/bestuurder

Profiel. Jeugdtandzorg West. Directeur/bestuurder Profiel Jeugdtandzorg West Directeur/bestuurder Jeugdtandzorg West (JTZ) Directeur/bestuurder Jeugdtandzorg West Jeugdtandzorg West (JTZ) is een organisatie met zes vestigingen in Den Haag en omstreken.

Nadere informatie

Reglement regionale geschillencommissie

Reglement regionale geschillencommissie Reglement regionale geschillencommissie Artikel 1 - Definities BBSH Commissie Verhuurders Bestuur Huurder Bewonerscommissie: Indiener Geschil : Besluit Beheer Sociale Huursector. : De geschillencommissie

Nadere informatie

Jaarverslag klachtencommissie LE Jaarverslag Klachtencommissie Landelijke eenheid

Jaarverslag klachtencommissie LE Jaarverslag Klachtencommissie Landelijke eenheid Jaarverslag Klachtencommissie Landelijke eenheid 203 Inhoudsopgave. Inleiding 2. Samenstelling commissie 3. Onafhankelijkheid 4. Proces klachtbehandeling 5. Behandelde zaken 6. Overige activiteiten van

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-90 d.d. 20 maart 2012 (mr. R.J. Paris, voorzitter, drs. A. Adriaansen en mr. A.M.T. Wigger, leden en mr. E.P.A. Bogers, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-312 d.d. 19 mei 2017 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter, mr. B.F. Keulen en drs. L.B. Lauwaars en mr. E.C. Aarts, secretaris) Samenvatting Consument

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Geschillen Zorg Midden Holland. Inhoudsopgave

Jaarverslag Stichting Geschillen Zorg Midden Holland. Inhoudsopgave Jaarverslag 2018 Stichting Geschillen Zorg Midden Holland Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Stichting Geschillen Zorg Midden-Holland SGZMH samenstelling bestuur, ondersteuning, deelnemers en organogram 3.

Nadere informatie

VERORDENING COMMISSIE REGIONAAL OVERLEG LUCHTHAVEN HOOGEVEEN

VERORDENING COMMISSIE REGIONAAL OVERLEG LUCHTHAVEN HOOGEVEEN VERORDENING COMMISSIE REGIONAAL OVERLEG LUCHTHAVEN HOOGEVEEN Artikel 1 1. Er is een Commissie Regionaal Overleg (CRO) luchthaven Hoogeveen. 2. De CRO bestaat uit een voorzitter en de volgende leden: -

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 21 d.d. 24 januari 2011 (mr C.E. du Perron, voorzitter, drs A.I.M. Kool, drs L.B. Lauwaars, mr B.F. Keulen en mr P.A. Offers) Samenvatting Beleggingsverzekering

Nadere informatie

Informatiememorandum & Profielschets Lid Raad van Toezicht - profiel zakelijke dienstverlening - Bazalt Groep

Informatiememorandum & Profielschets Lid Raad van Toezicht - profiel zakelijke dienstverlening - Bazalt Groep Informatiememorandum & Profielschets Lid Raad van Toezicht - profiel zakelijke dienstverlening - Bazalt Groep 1. Inleiding De Raad van Toezicht van Bazalt Groep is op zoek naar een nieuw lid van de Raad

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mevrouw mr. A.C.

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mevrouw mr. A.C. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2016-464 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mevrouw mr. A.C. Bek, secretaris) Klacht ontvangen op : 30 november 2015 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2011-357 d.d. 20 december 2011 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. P.A. Offers en dr. D.F. Rijkels, leden, en mr. F.E. Uijleman, secretaris)

Nadere informatie

Het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft. De behandeling van klachten en geschillen

Het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft. De behandeling van klachten en geschillen Het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft De behandeling van klachten en geschillen Wet op het financieel toezicht (Wft) In werking getreden 1 januari 2007 Opbouw: Wet + diverse amvb s Doelstelling:

Nadere informatie

Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe.

Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe. Onderwerp: Vacature lid Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe. Sedert december 2006 is het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Drenthe opnieuw georganiseerd en wel middels het

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie WOONINC.

Reglement Geschillencommissie WOONINC. Reglement Geschillencommissie WOONINC. Artikel 1 Definities a. Commissie of Geschillencommissie: de klachtencommissie als bedoeld in artikel 16 van het Besluit beheer sociale huursector (Bbsh). b. Wooninc.:

Nadere informatie

LVVP-reglement voor de behandeling van klachten van cliënten

LVVP-reglement voor de behandeling van klachten van cliënten LVVP-reglement voor de behandeling van klachten van cliënten Inleiding Op grond van de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector (WKCZ) is een vrijgevestigd eerstelijns/gz-psycholoog, psychotherapeut / klinisch

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-161 d.d. 22 mei 2012 (prof. mr. E.H. Hondius, voorzitter, mr. A.P. Luitingh en mr. J.Th. de Wit, leden, met mr. E.P.A. Bogers als secretaris)

Nadere informatie

PROFIELSCHETS VOORZITTER LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE ONDERWIJS. STICHTING ONDERWIJSGESCHILLEN, Utrecht

PROFIELSCHETS VOORZITTER LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE ONDERWIJS. STICHTING ONDERWIJSGESCHILLEN, Utrecht PROFIELSCHETS VOORZITTER LANDELIJKE KLACHTENCOMMISSIE ONDERWIJS STICHTING ONDERWIJSGESCHILLEN, Utrecht 1. Stichting Onderwijsgeschillen 3 De organisatie 3 2. De Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC)

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procedure

Samenvatting. 1. Procedure Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-94 d.d. 22 maart 2012 (mr. C.E. du Perron, voorzitter en mr. P.E. Roodenburg, secretaris) Samenvatting Spaarbankboekje aan toonder, met

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2019-345 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter, mr. E.C. Ruinaard, mr. drs. S.F. van Merwijk, leden en mr. D.G. Rosenquist MSc, secretaris) Klacht ontvangen

Nadere informatie

Profiel. Universiteit Leiden. Vice-Rector Magnificus/lid college van bestuur

Profiel. Universiteit Leiden. Vice-Rector Magnificus/lid college van bestuur Profiel Universiteit Leiden Vice-Rector Magnificus/lid college van bestuur Universiteit Leiden Vice-Rector Magnificus/lid college van bestuur Universiteit Leiden De Universiteit Leiden is de oudste universiteit

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 214 d.d. 6 september 2011 (prof. mr. C.E. du Perron, voorzitter, en mr. F.E. Uijleman, secretaris) Samenvatting Lijfrenteverzekering, informatieplicht.

Nadere informatie

de naamloze vennootschap Interbank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene.

de naamloze vennootschap Interbank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-420 d.d. 28 november 2014 (mr. R.J. Paris, voorzitter, drs. A. Adriaansen en mr. W.H.G.A. Filott mpf, leden en mr. E.C. Aarts, secretaris)

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie

Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Citeertitel: Wettelijke grondslag Jeugdwet, Algemene wet bestuursrecht (Awb) Vastgesteld door College

Nadere informatie

Uitspraak Commissie van Beroep 2010-08

Uitspraak Commissie van Beroep 2010-08 Uitspraak Commissie van Beroep 2010-08 Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 33 d.d. 22 februari 2010 (mevrouw mr. E.M. Dil-Stork, voorzitter, drs. A. Adriaansen en mr. J.Th. de

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 140 d.d. 30 mei 2011 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, mr. E.M. Dil-Stork en mr. A.W.H. Vink, leden, en mr. F.E. Uijleman, secretaris)

Nadere informatie

Klachtencommissie Goed Bestuur MBO Reglement Taak: externe klachtenprocedure (Branchecode goed bestuur in het MBO, paragraaf 5.3.)

Klachtencommissie Goed Bestuur MBO Reglement Taak: externe klachtenprocedure (Branchecode goed bestuur in het MBO, paragraaf 5.3.) Klachtencommissie Goed Bestuur MBO Reglement Taak: externe klachtenprocedure (Branchecode goed bestuur in het MBO, paragraaf 5.3.) Inleiding Bij besluit van het Platform Raden van Toezicht mbo-instellingen

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 52 d.d. 14 juli 2009 (mr R.J. Verschoof, voorzitter, mr drs M.L. Hendrikse en mr M.M. Mendel) 1. Procedure De Commissie beslist met inachtneming

Nadere informatie

Protocol. Klachtencommissie. Autimaat B.V.

Protocol. Klachtencommissie. Autimaat B.V. Protocol Klachtencommissie Autimaat B.V. Doetinchem December 2011 Protocol van de klachtencommissie van Autimaat B.V. Inhoudsopgave Toepassingsgebied 3 Begripsbepaling 3 Doelstelling van de klachtenregeling

Nadere informatie

De Commissie heeft partijen opgeroepen voor een mondelinge behandeling op 16 maart 2011.

De Commissie heeft partijen opgeroepen voor een mondelinge behandeling op 16 maart 2011. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 208 d.d. 1 september 2011 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter, en mr. F.E. Uijleman, secretaris) Samenvatting Opstalverzekering. Als gevolg

Nadere informatie

Klachtenreglement WIJeindhoven

Klachtenreglement WIJeindhoven Klachtenreglement WIJeindhoven 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 3 Wraking en verschoning... 3 Artikel 4 Indiening van de klacht... 4 Artikel 5 Behandeling van de klacht... 4

Nadere informatie

Regeling klachtenopvang cliënten Bernhoven

Regeling klachtenopvang cliënten Bernhoven Regeling klachtenopvang cliënten Bernhoven Inleiding Bernhoven vindt het belangrijk dat patienten, familie en bezoekers tevreden zijn over de behandeling en verzorging. Toch kunt u van mening zijn dat

Nadere informatie

Reglement geschillencommissie Energievoorziening

Reglement geschillencommissie Energievoorziening Reglement geschillencommissie Energievoorziening 1 juli 2005 Amvest Energie BV Postbus 12446 1100 AK Amsterdam Zuidoost telefoon: 020-4301212 KvK nr 34288968 BTW nr NL 81.87.94.744.B.01 Begripsomschrijving

Nadere informatie

Optometristen Vereniging Nederland. Regeling voor de behandeling van klachten van cliënten tegen optometristen

Optometristen Vereniging Nederland. Regeling voor de behandeling van klachten van cliënten tegen optometristen Optometristen Vereniging Nederland Regeling voor de behandeling van klachten van cliënten tegen optometristen Begripsomschrijvingen Artikel 1 Voor de toepassing van hetgeen bij of krachtens deze regeling

Nadere informatie

de naamloze vennootschap ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene.

de naamloze vennootschap ABN AMRO Bank N.V., gevestigd te Amsterdam, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-205 d.d. 19 mei 2014 (mr. C.E. du Perron, voorzitter, drs. L.B. Lauwaars RA en R.H.G. Mijné, leden en mr. I.M.M. Vermeer, secretaris) Samenvatting

Nadere informatie

Alles naar wens. Vraag of klacht? Laat het ons weten

Alles naar wens. Vraag of klacht? Laat het ons weten Alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten 2 Normaal besteed ik niet zo veel aandacht aan mijn bankzaken. Ik heb er weinig omkijken naar, alles gaat eigenlijk naar wens. Maar laatst zag ik iets

Nadere informatie

Samenvatting. 1. Procesverloop

Samenvatting. 1. Procesverloop Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2012-322 d.d. 13 november 2012 (mr. E.M. Dil-Stork, voorzitter, mr. A.P. Luitingh en mr. J. Th. de Wit, leden en mevrouw mr. I.M.M. Vermeer,

Nadere informatie