Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag"

Transcriptie

1 Reglement Klachtenmanagement. U heeft een klacht: wij helpen u graag

2 U heeft een klacht: wij helpen u graag U wilt weten wat u kunt doen als u een klacht heeft. Daarom vertellen wij u graag hoe en waar u uw klacht kunt indienen. Wij volgen gedragscodes en houden ons aan de wet. Wij volgen de Gedragscode Verzekeraars en de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Ook geven wij u informatie over en werken mee bij bemiddeling door het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Verder voldoen wij aan de eisen van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (van de Stichting Toetsing Verzekeraars). Wij houden ons aan wet- en regelgeving. Wij houden ons onder andere aan: de Wet op het financieel toezicht (Wft); het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (Bgfo); de Zorgverzekeringswet; de eisen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM); het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening; de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening; de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ); de Tuchtraad Financiële Dienstverlening. Wij luisteren naar u Voor ons is een klacht elk signaal van onze klant over onze dienstverlening. Wij bemiddelen tussen u en de afdeling waarover u een klacht heeft. Dat doen we persoonlijk, want wij voelen ons betrokken. We luisteren goed naar beide partijen (hoor en wederhoor). Ook vinden wij het belangrijk dat u een duidelijke reactie op uw klacht krijgt. Waarmee u tevreden bent. Zodat wij uw vertrouwen in onze organisatie herstellen. Wij verbeteren onze dienstverlening Als u een klacht indient, vragen wij u om informatie. Deze informatie gebruiken wij om onze dienstverlening, producten en processen te verbeteren. 2

3 Wat leest u waar? Wat bedoelen we met? U heeft een klacht 1.1 Wat doet u als u een klacht heeft? Naar wie stuurt u uw klacht? Welke informatie geeft u ons? Wanneer behandelen wij klachten niet? U stuurt uw klacht naar de afdeling (eerstelijns klacht) 2.1 Hoe stuurt u ons uw klacht? Wat doen wij met uw klacht? Wanneer krijgt u een reactie? U stuurt uw klacht naar de directie (tweedelijns klacht) 3.1 Wanneer stuurt u uw klacht naar de directie? Hoe stuurt u uw klacht naar de directie? Wanneer krijgt u een reactie? Wat doet de afdeling Klachtenmanagement met uw klacht? Hoe werkt de afdeling Klachtenmanagement? Als wij er met elkaar niet uitkomen 4.1 Bent u het niet eens met het standpunt van de directie? Vindt u nog steeds dat uw klacht niet goed is opgelost? Over uw privacy 5.1 Hoe gaan wij om met uw privacy? Wat doen wij met uw informatie?...9 Bijlage: U heeft een klacht: volg deze stappen

4 Wat bedoelen we met? Klant De natuurlijke persoon of rechtspersoon die een financieel product van Centraal Beheer Achmea koopt of wil kopen. Klager De klant, consument, bedrijf of andere organisatie die een klacht heeft ingediend. Centraal Beheer Achmea Centraal Beheer Achmea is een merk van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V., Achmea Schadeverzekeringen N.V. en Achmea Bank N.V. Onder deze naam biedt Centraal Beheer Achmea financiële diensten aan en voert zij deze uit. Directie De directie van de divisie Directe Distributie van Achmea. Afdeling De afdelingen waar de klager zijn klacht in eerste instantie aan richt. Deze afdelingen proberen de klacht goed op te lossen. Klachtenmanagement De afdeling Klachtenmanagement van Centraal Beheer Achmea. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de afhandeling van tweedelijns klachten. Hoofd Klachtenmanagement Deze manager is eindverantwoordelijk voor de behandeling van de tweedelijns klachten of directieklachten. De directie heeft de manager benoemd en gemachtigd. Klacht Elk signaal van onze klant over onze dienstverlening. U bent het bijvoorbeeld niet eens met de manier waarop wij met u of uw belangen zijn omgegaan. Of u bent hier niet tevreden over. Uw klacht gaat over een product van Centraal Beheer Achmea. U stuurt uw klacht naar: een afdeling van Centraal Beheer Achmea; de directie van Centraal Beheer Achmea; het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD); de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ); de Ombudsman Pensioenen; het College voor de Rechten van de Mens; de Tuchtraad Financiële Dienstverlening. 4

5 1. U heeft een klacht 1.1 Wat doet u als u een klacht heeft? U laat ons zo snel mogelijk weten dat u een klacht heeft Er gebeurt iets waarmee u het niet eens bent. Of u voelt zich niet goed behandeld. Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. 1.2 Naar wie stuurt u uw klacht? Stap 1: Naar de afdeling Dit is de afdeling waarover uw klacht gaat. Stap 2: Naar de directie Lost de afdeling uw klacht niet (goed) op? Stuur uw klacht dan naar de directie. Let op: u moet eerst stap 1 en 2 gevolgd hebben, voordat u naar stap 3 en 4 kunt gaan. Stap 3: Naar een externe klachteninstantie Komen wij er samen niet uit? Dan kunt u uw klacht aan een externe klachteninstantie voorleggen. Dat kunt u lezen in de bijlage. Stap 4: Naar de rechter Bent u nog steeds niet tevreden? Dan is dit de laatste mogelijkheid. De uitspraak van de rechter is bindend. Zowel voor u als voor ons. 1.3 Welke informatie geeft u ons? uw naam en adres; uw relatie- of klantnummer; de verzekering waarover uw klacht gaat; een telefoonnummer waarop wij u overdag kunnen bereiken; een korte en duidelijke omschrijving van uw klacht; eventueel extra informatie of bewijzen die uw klacht kunnen onderbouwen; omschrijving hoe de klacht naar uw mening kan worden opgelost. 1.4 Wanneer behandelen wij klachten niet? Als uw klacht is voorgelegd aan een rechter, of er ligt al een uitspraak over dezelfde kwestie of er wordt gebruik gemaakt van arbitrage. Als de afdeling de klacht zelf (nog) niet opnieuw heeft kunnen behandelen, wordt de klacht nog niet opgepakt door de afdeling Klachtenmanagement. 5

6 2. U stuurt uw klacht naar de afdeling waarover u een klacht heeft 2.1 Hoe stuurt u ons uw klacht? Dat kan op 3 manieren: U belt met het management van de afdeling. U stuurt een brief naar het management van de afdeling. U stuurt een naar het management van de afdeling. 2.2 Wat doen wij met uw klacht? We onderzoeken iedere klacht die wij krijgen Dat doen we binnen de afdeling. 2.3 Wanneer krijgt u een reactie? U krijgt binnen 10 werkdagen een inhoudelijke reactie We laten u dan ons standpunt weten. Is dat nodig? Dan kunnen we deze termijn verlengen. Als we dat doen, laten we u dat weten. U krijgt binnen 48 uur een ontvangstbevestiging Kunnen wij u binnen 10 werkdagen geen inhoudelijke reactie op uw klacht geven? Dan krijgt u binnen 48 uur een ontvangstbevestiging. 6

7 3. U stuurt uw klacht naar de directie 3.1 Wanneer stuurt u uw klacht naar de directie? Dat doet u als de afdeling uw klacht niet (goed) oplost U stuurt uw klacht dan naar de afdeling Klachtenmanagement. De afdeling Klachtenmanagement behandelt uw klacht. Dat doen zij volgens de afspraken die we hier maken. 3.2 Hoe stuurt u uw klacht naar de directie? via met de post : Directie Centraal Beheer Achmea, Postbus 9150, 7300 HZ Apeldoorn. 3.3 Wanneer krijgt u een reactie? U krijgt binnen 3 weken een inhoudelijke reactie Dit betekent dat de afdeling Klachtenmanagement een standpunt inneemt over uw klacht. Als dat nodig is, kunnen zij deze termijn verlengen. U krijgt hierover altijd op tijd bericht. U krijgt binnen 48 uur een ontvangstbevestiging Heeft u uw klacht per ingediend? Dan krijgt u de ontvangstbevestiging ook per mail. 3.4 Wat doet de afdeling Klachtenmanagement met uw klacht? De afdeling Klachtenmanagement onderzoekt uw klacht binnen de organisatie. Daarvoor verzamelt zij op verschillende manieren informatie: Zij vraagt het dossier over uw klacht op. Zij vraagt meer informatie aan de eerstelijns medewerkers/behandelaars. Zij kan informatie aan u vragen. Dat kan zowel telefonisch, per of per brief. Zij kan hulp vragen aan interne en externe deskundigen. Daarbij kijkt de afdeling ook naar: De voorwaarden van het product waarover u niet tevreden bent. Adviezen en uitspraken van instituten die vanuit de overheid of de bedrijfstak toezien op de bescherming van klantbelangen. 3.5 Hoe werkt de afdeling Klachtenmanagement? De afdeling Klachtenmanagement is een onafhankelijke afdeling die rapporteert aan de directie. De afdeling Klachtenmanagement onderzoekt klachten gericht aan de directie. Zij vraagt informatie aan beide partijen (hoor en wederhoor). En neemt zo een standpunt in over de klacht. Is de afdeling waar de klacht is ontstaan het niet eens over het standpunt? Dan beslist het hoofd Klachtenmanagement. Het standpunt van het hoofd Klachtenmanagement vertegenwoordigt het standpunt van de directie. 7

8 4. Als wij er met elkaar niet uitkomen 4.1 Bent u het niet eens met het standpunt van de directie? Dan kunt u uw klacht indienen bij een externe klachteninstantie Afhankelijk van het onderwerp kunt u uw klacht sturen naar: het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) Postadres: Postbus 93257, 2509 AG Den Haag de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) Postadres: Postbus 291, 3700 AG Zeist de Tuchtraad Financiële Dienstverlening Postbus 93257, 2509 AG Den Haag Deze instanties hebben eigen afspraken. Staat hierin iets anders dan in onze afspraken? Dan gelden de afspraken van de instanties. De afdeling Klachtenmanagement onderzoekt uw klacht ook Stuurt u uw klacht naar een externe klachteninstantie? Dan onderzoekt de afdeling Klachtenmanagement uw klacht. Zij neemt hierover dan een standpunt in. 4.2 Vindt u nog steeds dat uw klacht niet goed is opgelost? Dan kunt u naar de rechter gaan Tenzij u akkoord bent gegaan met een bindende uitspraak van de externe klachteninstantie. 8

9 5. Over uw privacy 5.1 Hoe gaan wij om met uw privacy? Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wij volgen hierbij de Wet Bescherming Persoonsgegevens en de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen. Lees hier meer over ons privacystatement. 5.2 Wat doen wij met uw informatie? Wij zetten uw informatie in ons systeem: uw naam en adres; een omschrijving van uw klacht; de datum waarop we uw klacht hebben ontvangen; de manier waarop uw klacht is behandeld; ons uiteindelijke standpunt. Wij gebruiken uw informatie: Om een goed beeld te krijgen van uw klacht. Zowel van de aard als de omvang van uw klacht. Om (nieuw) beleid te formuleren op basis van uw klacht. Om te onderzoeken hoe tevreden onze klanten zijn. 9

10 Bijlage 1 U heeft een klacht: volg deze stappen U volgt altijd eerst de interne klachtenprocedure: Stap 1: Stuur uw klacht naar de afdeling Laat de leidinggevende van de afdeling weten dat u een klacht heeft. Hij kijkt naar uw situatie. Hij beslist of hij een ander standpunt moet innemen. Of dat hij bij het oorspronkelijke standpunt blijft. Bent u niet tevreden? Dan volgt stap 2. Stap 2: Stuur uw klacht naar de directie U stuurt uw klacht naar de directie (afdeling Klachtenmanagement) van Centraal Beheer Achmea. De afdeling Klachtenmanagement beoordeelt uw klacht opnieuw. Dat doet zij namens de directie. De afdeling Klachtenmanagement luistert zowel naar uw verhaal als dat van de afdeling. De afdeling Klachtenmanagement mag een eigen standpunt innemen. Dat hoeft niet gelijk te zijn aan het standpunt van de afdeling. Bent u niet tevreden? Dan volgt stap 3. Daarna kan een externe klachtenprocedure volgen: Stap 3: Stuur uw klacht naar het KiFiD - bemiddelingsfase Bent u het niet eens met het standpunt van de afdeling Klachtenmanagement? Dan kunt u uw klacht indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Dit is het geschilleninstituut van de branche financiële dienstverlening. Het KiFiD bemiddelt in 1e instantie via de Financiële Ombudsman. Haar doel is om partijen, klant en financiële dienstverlener, bij elkaar te brengen. Vindt de Ombudsman uw klacht gegrond? Dan doet de Ombudsman een bemiddelingsvoorstel of aanbeveling. Dit is niet bindend. Vindt de Ombudsman geen oplossing? Of bent u niet tevreden? Dan volgt stap 4. Stap 4: KiFid - geschillenfase. Vindt de Ombudsman geen oplossing? Of bent u het niet eens met het oordeel van de Ombudsman? Dan kunt u uw klacht binnen 3 maanden voorleggen aan de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening. Dit is een juridische procedure. Beide partijen kunnen zich laten vertegenwoordigen. De uitspraak van de Geschillencommissie is bindend voor de verzekeraar en bindend voor u indien u hiermee akkoord bent gegaan. Stap 5: KiFid Commissie van Beroep Bent u het niet eens met de beslissing van de Geschillencommissie? Dan kunt u het geschil binnen 6 weken voorleggen aan de Commissie van Beroep. Het moet dan wel gaan om een belang van meer dan ,-. De Commissie van Beroep doet in laatste instantie een definitieve, bindende uitspraak. Kijk voor meer praktische informatie op Stap 6: Rechter Indien u niet hebt gekozen voor een bindende uitspraak van de Geschillencommissie of u bent na de Ombudsmanfase niet in beroep gegaan bij de Geschillencommissie dan kunt u altijd nog de mening vragen van de rechter. Gaat uw klacht over ons gedrag als verzekeraar? Dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Tuchtraad Financiële Dienstverlening. De Tuchtraad kijkt of wij ons hebben gehouden aan de afspraken die verzekeraars met elkaar hebben gemaakt (via het Verbond van Verzekeraars). Deze afspraken staan onder andere in de Gedragscode Verzekeraars. 10

11 Even Apeldoorn bellen (055)

Informatie Klachtenregeling

Informatie Klachtenregeling Informatie Klachtenregeling KR2014 Toelichting Klachtenregeling Heeft u een klacht? OOM Verzekeringen wil graag dat u tevreden bent. Heeft u toch een klacht, dan vragen wij u om dit aan ons te laten weten.

Nadere informatie

De juiste route voor uw financiële klacht

De juiste route voor uw financiële klacht De juiste route voor uw financiële klacht Eerst de interne klachtenprocedure bij de financiële dienstverlener, dan pas naar het Kifid voor de Ombudsman, de Geschillencommissie of de Commissie van Beroep

Nadere informatie

Een klacht over een financiële onderneming?

Een klacht over een financiële onderneming? Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Weet wat je kunt doen Een klacht over een financiële onderneming? Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen met klachten over een

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt, wat nu?

Arbeidsongeschikt, wat nu? Arbeidsongeschikt, wat nu? Inhoud Een goede basis bij arbeidsongeschiktheid. 3 U heeft gevraagd om een uitkering. 4 U krijgt een uitkering. 7 U heeft een klacht over Centraal Beheer Achmea. 10 Goed om

Nadere informatie

Klachtenregeling Frank Vogel financieel advies

Klachtenregeling Frank Vogel financieel advies Klachtenregeling Frank Vogel financieel advies Inhoudsopgave Pagina Van klachten kun je leren 2 Definities 2 Wijze van melden 3 Bevestigen ontvangst klacht 3 Onderscheid klacht 4 Wederhoor 4 (Extra) informatie

Nadere informatie

Klachtformulier. 1. Mijn gegevens. 2. Mijn partner als u samen klaagt. 3. Mijn vertegenwoordiger als iemand namens u optreedt

Klachtformulier. 1. Mijn gegevens. 2. Mijn partner als u samen klaagt. 3. Mijn vertegenwoordiger als iemand namens u optreedt Klachtformulier Met dit formulier kan een consument een klacht over een financiële dienstverlener voorleggen aan het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). 1. Mijn gegevens Geboortedatum

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! 1 Inhoudsopgave Welke soort klachten zijn er? 3 Kan ik iemand anders mijn klacht in laten dienen? 6 Wat zijn de kosten? 6 Waar vind ik meer informatie? 6 Adressen 7 2 Wat

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. Wat nu? De beoordeling. De deskundigen. De beslissing. De uitkering. Andere betrokkenen. Wat u verder moet weten

Arbeidsongeschikt. Wat nu? De beoordeling. De deskundigen. De beslissing. De uitkering. Andere betrokkenen. Wat u verder moet weten Arbeidsongeschikt Wat nu? 1 De beoordeling 2 De deskundigen 3 De beslissing 4 De uitkering 5 Andere betrokkenen 6 Wat u verder moet weten Arbeidsongeschikt, wat nu? U bent arbeidsongeschikt geworden. Wat

Nadere informatie

Klachten, daar doen wij wat mee!

Klachten, daar doen wij wat mee! Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Klachten, daar doen wij wat mee! 100222-KLACHTEN 2012 Aad Ouwendijk Holland = Gezondheid = 2 Inhoudsopgave Ontevreden? Laat het ons weten 4 Een klacht en

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure

Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Arbeidsongeschikt. En dan? Klantbrochure Voor wie is deze folder bedoeld? Deze folder is voor u van belang als u een aanvraag tot uitkering wilt indienen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als u

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE. Bonke Financieel Advies Gronausestraat AM Enschede

KLACHTENPROCEDURE. Bonke Financieel Advies Gronausestraat AM Enschede KLACHTENPROCEDURE Bonke Financieel Advies Gronausestraat 710 206 7534 AM Enschede 053-7631114 info@bonkefinancieeladvies.nl AFM: 12044846 Kifid: 300.016.670 Klachtenprocedure Bonke Financieel Advies 1

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt En dan? Informatie voor de ondernemer

Arbeidsongeschikt En dan? Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt En dan? Informatie voor de ondernemer Inhoud Een goede basis bij arbeidsongeschiktheid U vraagt een uitkering aan U krijgt een uitkering Vragen? Bel ons gerust Goed om even te weten Een

Nadere informatie

alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten

alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten laat het ons weten Niet tevreden? Vier manieren om uw vraag of klacht door te geven. 04 In beroep gaan U bent het niet eens met het antwoord? 06 Normaal

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan? informatie voor de ondernemer

Arbeidsongeschikt. En dan? informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt En dan? informatie voor de ondernemer 2 Arbeidsongeschikt, en hoe verder? U bent arbeidsongeschikt geworden. Wat nu? In deze brochure zetten we op een rij wat er gebeurt nadat u een aanvraag

Nadere informatie

Dienstenwijzer. All e s ov e r on z e. f i n a n c i ë l e di e n s t v e r l e n i n g

Dienstenwijzer. All e s ov e r on z e. f i n a n c i ë l e di e n s t v e r l e n i n g Dienstenwijzer All e s ov e r on z e f i n a n c i ë l e di e n s t v e r l e n i n g Wie zijn wij: Financiële Meesters is een onafhankelijk landelijk werkende financiële dienstverlener, gespecialiseerd

Nadere informatie

Klachtenbehandeling. Hebt u een klacht? Vertel het ons. Inhoudsopgave. Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33. Postbus 2296 5600 CG Eindhoven

Klachtenbehandeling. Hebt u een klacht? Vertel het ons. Inhoudsopgave. Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33. Postbus 2296 5600 CG Eindhoven Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 Klachtenbehandeling www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. Informatie voor klanten van Aevitae:

Nadere informatie

Klachten, daar doen wij wat mee! 2016 TEN 2016 ACH KL

Klachten, daar doen wij wat mee! 2016 TEN 2016 ACH KL KLACHTEN 2016 Klachten, daar doen wij wat mee! 2016 2 Inhoudsopgave Ontevreden? Laat het ons weten 4 Een klacht en dan? 4 Met welk soort klachten kunt u bij ons terecht? 4 Klachten over de uitvoering van

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 5 Ik heb een aanvraag tot uitkering ingediend. Wat gebeurt er nu? 5 Beroepsarbeidsongeschiktheid 5 Passende arbeid 5 Gangbare arbeid

Nadere informatie

Klachtenbehandeling bij zorgverzekeringen

Klachtenbehandeling bij zorgverzekeringen Klachtenbehandeling bij zorgverzekeringen Bent u ontevreden? Vertel het ons! Kijk voor meer informatie op www.prolife.nl/klachten Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u ontevreden over een beslissing

Nadere informatie

Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen

Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen Klachtenbehandeling bij Zorgverzekeringen Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 0900-369 33 33 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 0900-369 33 33 www.aevitae.com info@aevitae.com Inhoudsopgave pag. Informatie voor

Nadere informatie

Klachten en geschillen. waar je thuis bent...

Klachten en geschillen. waar je thuis bent... Klachten en geschillen waar je thuis bent... Gericht op tevreden klanten Onze dienstverlening is er op gericht om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Meestal slagen we daar ook in. Toch kan het voorkomen

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! 2 Inhoud Wat kan ik doen als ik een klacht heb? Stel, u vindt dat een medewerker van CZ u niet goed heeft geholpen. Wat kan ik doen als ik een klacht heb? Welke soorten

Nadere informatie

Ombudsman Verzekeringen. Raad van Toezicht Verzekeringen. Klachteninstituut Verzekeringen

Ombudsman Verzekeringen. Raad van Toezicht Verzekeringen. Klachteninstituut Verzekeringen Ombudsman Verzekeringen Raad van Toezicht Verzekeringen Klachteninstituut Verzekeringen Postbus 93560 2509 AN Den Haag Telefoon: (070) 333 8 999 Fax: (070) 333 8 900 Internet: www.klachteninstituut.nl

Nadere informatie

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan?

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan? Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschikt, en dan? 2 Arbeidsongeschikt, en dan? Voor wie is deze folder bedoeld? U heeft een Univé zzp flexibele inkomensverzekering bij ziekte en ongevallen en

Nadere informatie

Klachten- en geschillenreglement. Versie: 1 juli 2017

Klachten- en geschillenreglement. Versie: 1 juli 2017 Klachten- en geschillenreglement Versie: 1 juli 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Stroomschema werknemers... 4 Stroomschema werkgevers... 5 1. Klachtenregeling... 6 2. Geschillenregeling... 8 2.1. U bent

Nadere informatie

Klacht over uw provincie?

Klacht over uw provincie? Klacht over uw provincie? april 2011 Klacht over uw provincie? Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Ook door medewerkers van de provincie Overijssel. Het kan gebeuren dat u niet tevreden bent over

Nadere informatie

Klagen mag! Klagen over onze zorg- en dienstverlening mag

Klagen mag! Klagen over onze zorg- en dienstverlening mag Klagen over onze zorg- en dienstverlening mag Klagen mag! Het naar voren brengen van een klacht of het uiten van onvrede wordt vaak ervaren als negatief. Dat is jammer, want klachten kunnen bijdragen tot

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Ontevreden? Vertel het ons

Huurdersinformatie. Ontevreden? Vertel het ons 1 Huurdersinformatie Ontevreden? Vertel het ons Klacht of compliment? Bent u ontevreden over onze dienstverlening? Of heeft u een suggestie ter verbetering van onze dienstverlening? Wij horen het graag

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Overlijdensrisicoverzekeringen

Dienstverleningsdocument. Overlijdensrisicoverzekeringen Dienstverleningsdocument Overlijdensrisicoverzekeringen 1 Even voorstellen Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. In dit document geven we aan

Nadere informatie

100222-klachten 2012. Klachten, daar doen wij wat mee!

100222-klachten 2012. Klachten, daar doen wij wat mee! 100222-klachten 2012 Klachten, daar doen wij wat mee! Inhoudsopgave Ontevreden? Laat het ons weten 4 Een klacht en dan? 4 Met welk soort klachten kunt u bij ons terecht? 4 Klachten over de uitvoering

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Bootverzekering en wonen op het water

Dienstenwijzer. Bootverzekering en wonen op het water Bootverzekering en wonen op het water Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In dit document geven wij daaraan invulling en maken wij u wegwijs in de dienst verlening van Noord Nederland

Nadere informatie

Algemene polisvoorwaarden iqlifezzpav-2014/01

Algemene polisvoorwaarden iqlifezzpav-2014/01 Algemene polisvoorwaarden iqlifezzpav-2014/01 U heeft bij iq Life een overlijdensrisicoverzekering, eventueel aangevuld met een risicodekking Ernstig Ziek Worden en/of Ongeval afgesloten. Bij deze verzekering

Nadere informatie

Ontevreden? Laat het ons weten!

Ontevreden? Laat het ons weten! Ontevreden? Laat het ons weten! Inhoud Wat kan ik doen als ik een klacht heb? 3 Welke soorten klachten zijn er? 3 Kan ik iemand anders mijn klacht in laten dienen? 7 Wat zijn de kosten? 7 Waar vind ik

Nadere informatie

dienstenwijzer In het kader van de Wet op het financieel toezicht

dienstenwijzer In het kader van de Wet op het financieel toezicht In het kader van de Wet op het financieel toezicht dienstenwijzer De Wet op het financieel toezicht (Wft) schrijft voor dat financiële dienst verleners, voorafgaand aan de totstandkoming van een overeenkomst,

Nadere informatie

Klachtenregeling. To The Point Expertise BV

Klachtenregeling. To The Point Expertise BV Klachtenregeling To The Point Expertise BV 1 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Begripsbepalingen 3 Artikel 2 Samenstelling van de klachtencommissie 4 Artikel 3 Indiening van een klacht 4 Artikel 4 Doelstelling klachtenregeling

Nadere informatie

Even voorstellen. Frits de Vries. Hypothecair Planner/Erkend Hypotheekadviseur

Even voorstellen. Frits de Vries. Hypothecair Planner/Erkend Hypotheekadviseur Contactgegevens GeldXpert Heerenveen BV Breedpad 13 8442 AA HEERENVEEN Tel: 0513-610006 www.geldxpert.nl/heerenveen receptie@gxheerenveen.nl KvK: 01087338 Even voorstellen Menno de Vries Geboren 1969 Meer

Nadere informatie

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan?

Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschikt, en dan? Wegwijs bij arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschikt, en dan? 2 Arbeidsongeschikt, en dan? Voor wie is deze folder bedoeld? U heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé en u wilt een uitkering

Nadere informatie

Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons

Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2015 OZF Achmea. Uw zorgverzekeraar. Klachtenbehandeling Ontevreden? Vertel het ons 70455/2015-01 2 Inhoudsopgave Klachtenbehandeling Inleiding 3 Heeft

Nadere informatie

Reglement klachtenen geschillenprocedure

Reglement klachtenen geschillenprocedure Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Zuivel en aanverwante industrie (BPZ) Reglement klachtenen geschillenprocedure Colofon Dit reglement is een uitgave van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor

Nadere informatie

In deze paragraaf treft u de belangrijkste gegevens aan van onze onderneming:

In deze paragraaf treft u de belangrijkste gegevens aan van onze onderneming: Caesar adviseurs DIENSTENWIJZER December 2012 Inleiding Op de activiteiten van onze onderneming is de Wet op het Financieel Toezicht van toepassing. Eén van de eisen die uit deze wet volgt is dat wij u

Nadere informatie

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder

arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder arbeidsongeschiktheidsverzekering Informatie voor de ondernemer Arbeidsongeschikt Hoe nu verder 2 Arbeidsongeschikt Hoe nu verder Deze brochure is voor u van belang als u een aanvraag tot uitkering wilt

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt En dan? Inhoud 1 Arbeidsongeschikt, en dan? 2 U vraagt een uitkering aan 3 Onze deskundigen 4 U krijgt een uitkering 5 Wij helpen u graag weer aan het werk 6 Hoe gaan wij om met uw medische

Nadere informatie

WIA Re-integratiebegeleiding

WIA Re-integratiebegeleiding WIA Re-integratiebegeleiding Hulp als uw medewerker langdurig ziek is Zilveren Kruis helpt u dat uw medewerker weer snel aan het werk kan. In deze folder leest u wat u van ons kunt verwachten, welke maatregelen

Nadere informatie

Reglement interne klachtenprocedure kinderopvang Artikel 1 Begripsomschrijving

Reglement interne klachtenprocedure kinderopvang Artikel 1 Begripsomschrijving Reglement interne klachtenprocedure kinderopvang Artikel 1 Begripsomschrijving 1. Organisatie of kinderopvangorganisatie: een aangesloten rechtspersoon of natuurlijk persoon die in organisatorisch verband

Nadere informatie

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE KiFiD

VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE KiFiD Dossiernummer: (in te vullen door KiFiD) VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE KiFiD Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. 1. Uw gegevens mevrouw heer * Voorletter(s):

Nadere informatie

Hoe werkt onze klachtenregeling?... 2. Klachtenregeling- Algemene bepalingen... 3. Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3

Hoe werkt onze klachtenregeling?... 2. Klachtenregeling- Algemene bepalingen... 3. Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Inhoud Hoe werkt onze klachtenregeling?... 2 Klachtenregeling- Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Wie een klacht kan indienen... 4 Artikel 3 Bij wie een klacht kan

Nadere informatie

Vervelend: U heeft een klacht over onze dienstverlening

Vervelend: U heeft een klacht over onze dienstverlening Vervelend: U heeft een klacht over onze dienstverlening Als Erkend Hypothecair Planner behartigen wij uw belangen op financieel gebied. Natuurlijk doen wij ons best u daarbij zo goed mogelijk van dienst

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Wij informeren u over het volgende:

Dienstenwijzer. Wij informeren u over het volgende: Dienstenwijzer Ons kantoor heeft zich gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien hoe onze werkwijze is. Daarin staat u als klant centraal. In deze dienstenwijzer treft u een

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN!

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! Inhoudsopgave 1. Klagen mag pag. 3 2. Iets doen met je klacht pag. 5 3. Mogelijkheden om iets met je klacht te doen

Nadere informatie

Klachtenafhandeling. 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd.

Klachtenafhandeling. 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd. Klachtenafhandeling Inhoud 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd. 2. Stroomschema centrale klachtenafhandeling Hierin

Nadere informatie

KLACHTEN Klachten, daar doen wij wat mee!

KLACHTEN Klachten, daar doen wij wat mee! KLACHTEN 2016 Klachten, daar doen wij wat mee! Inhoudsopgave Ontevreden? Laat het ons weten 4 Een klacht en dan? 4 Met welk soort klachten kunt u bij ons terecht? 4 Klachten over de uitvoering van uw

Nadere informatie

Een klacht of een bezwaar indienen, hoe doet u dat?

Een klacht of een bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht of een bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht We leggen in deze folder uit hoe u een klacht en hoe u een bezwaarschrift indient. Als u niet

Nadere informatie

Verzekeren Met advies. Goed om te weten

Verzekeren Met advies. Goed om te weten Verzekeren Met advies Goed om te weten Zoekt u de juiste verzekering, voor uzelf, voor uw bedrijf of voor uw personeel? De ING helpt u daar graag bij. In deze Dienstenwijzer Verzekeren leest u wie wij

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen?

Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen? Een nieuwe werkgever. Wat betekent dit voor uw pensioen? Inhoud Gefeliciteerd! 3 Wanneer is waardeoverdracht gunstig voor u? 4 Hoe werkt waardeoverdracht? 6 Goed om even te weten. 7 2 Gefeliciteerd! U

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, directie, medewerkers en revalidatieartsen van Tolbrug willen graag dat u tevreden bent over uw (para)medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom

Nadere informatie

Dienstenwijzer Van den Beukel Assurantien B.V.

Dienstenwijzer Van den Beukel Assurantien B.V. Dienstenwijzer Van den Beukel Assurantien B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal.

Nadere informatie

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Goede zorg voor iedereen staat voorop in ons ziekenhuis. Dat doen we met betrokkenheid, oprechte interesse en aandacht. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER WET FINANCIËLE DIENSTVERLENING

DIENSTENWIJZER WET FINANCIËLE DIENSTVERLENING DIENSTENWIJZER WET FINANCIËLE DIENSTVERLENING Wat houd de dienstenwijzer in Dit dienstverleningsdocument is een puur informatief document op het gebeid van financiële dienstverlening en verplicht u niet

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt en nu?

Arbeidsongeschikt en nu? AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering Arbeidsongeschikt en nu? Als u arbeidsongeschikt raakt, heeft u veel te regelen. U bent niet alleen bezig met beter worden, maar u heeft daarnaast nog de zorg over

Nadere informatie

Geschillencommissie Financiële Dienstverlening

Geschillencommissie Financiële Dienstverlening Geschillencommissie Financiële Dienstverlening De Geschillencommissie Financiële Dienstverlening ontving in 2010 ten opzichte van 2009 37% klachten meer. Dit had te maken met de doorstroom uit het recordjaar

Nadere informatie

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar /

Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons. OZF. Uw zorgverzekeraar / Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2017. OZF. Uw zorgverzekeraar. Ik heb een klacht, wat nu? Ontevreden? Vertel het ons 70455/2016-12 2 Inhoudsopgave Ik heb een klacht, wat nu? Uw klacht

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING

REGLEMENT KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING REGLEMENT KLACHTEN- EN GESCHILLENREGELING STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS VOOR DE ZOETWARENINDUSTRIE Februari 2011 I NLEIDENDE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen De begripsomschrijvingen zoals vermeld

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Voor wie is deze folder bedoeld? Krijg ik altijd een medische beoordeling? Deze folder is van belang als u een aanvraag tot uitkering en/of een aanvraag tot premievrijstelling

Nadere informatie

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent?

Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? Hebt u een klacht? Waar kunt u terecht als u niet tevreden bent? In het Havenziekenhuis doen wij er alles aan om u tijdens uw verblijf in het ziekenhuis zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Kantoor Peters

Dienstverleningsdocument Kantoor Peters WIE ZIJN WIJ Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

Dienstenwijzer THEO RIETVELD FINANCES vastgoed-verzekeringen-hypothekenpensioenen

Dienstenwijzer THEO RIETVELD FINANCES vastgoed-verzekeringen-hypothekenpensioenen Dienstenwijzer THEO RIETVELD FINANCES vastgoed-verzekeringen-hypothekenpensioenen Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze

Nadere informatie

Voorwaarden. Centraal Beheer Achmea RenteVast Rekening

Voorwaarden. Centraal Beheer Achmea RenteVast Rekening Voorwaarden Centraal Beheer Achmea RenteVast Rekening Wat wilt u weten? 1 Hoe werkt uw RenteVast Rekening? 1.1 Wat is de RenteVast Rekening? 4 1.2 Wat is de RentePlús Rekening? 4 2 Wat gebeurt er als u

Nadere informatie

!"#$%&""#%'(#)* Klachtenreglement

!#$%&#%'(#)* Klachtenreglement Klachtenreglement Algemeen Het doel van behandeling van klachten is in de allereerste plaats herstel van de verhoudingen tussen de klager en de organisatie. Het vastleggen en volgen van een procedure om

Nadere informatie

COMPLIMENT OF KLACHT. In dit document kunt u de Regeling Complimenten en Klachten van Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht lezen.

COMPLIMENT OF KLACHT. In dit document kunt u de Regeling Complimenten en Klachten van Buurtteamorganisatie Sociaal Utrecht lezen. COMPLIMENT OF KLACHT Gemeente Utrecht biedt haar burgers sociale basiszorg via buurtteams. Voor elke Utrechter is er vanaf 1 januari 2015 een buurtteam. Achter de schermen werken hier twee teams, een team

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En nu? Klantbrochure

Arbeidsongeschikt. En nu? Klantbrochure Arbeidsongeschikt. En nu? Klantbrochure U heeft zich arbeidsongeschikt gemeld bij uw verzekeraar. In deze folder leest u wat u nu kunt verwachten. U leest onder andere hoe uw verzekeraar uw arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Dienstenwijzer BVA Verzekeringen, De Vries Financieel, studentenpolis.com, verzekeronline.com

Dienstenwijzer BVA Verzekeringen, De Vries Financieel, studentenpolis.com, verzekeronline.com Dienstenwijzer BVA Verzekeringen, De Vries Financieel, studentenpolis.com, verzekeronline.com Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is.

Nadere informatie

Klachten en complimenten

Klachten en complimenten Patiënteninformatie Klachten en complimenten Informatie over de klachtenopvang in Tergooi Inhoudsopgave Pagina De klachtenfunctionaris 5 Klachtencommissie 7 Als u het ziekenhuis aansprakelijk wilt stellen

Nadere informatie

Dienstenwijzer Van den Beukel Assurantien B.V.

Dienstenwijzer Van den Beukel Assurantien B.V. Dienstenwijzer Van den Beukel Assurantien B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal.

Nadere informatie

de kortste weg naar de beste oplossing

de kortste weg naar de beste oplossing de kortste weg naar de beste oplossing We hebben honderden ervaren juristen die thuis zijn in vrijwel alle soorten geschillen en claims Uw baas wil u op straat zetten. De nieuwe parketvloer trekt helemaal

Nadere informatie

Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel

Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel Heeft u een klacht, compliment of suggestie? uw mening is onze sterkste schakel Alles naar wens? Bij Parnassia staat kwaliteit van zorg voorop. Al onze programma s zijn gecertificeerd. Dat betekent dat

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat?

Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht of bezwaar indienen, hoe doet u dat? Een klacht is iets anders dan een bezwaar We leggen in deze folder eerst uit hoe u een klacht kunt indienen en daarna hoe u een bezwaarschrift kunt indienen.

Nadere informatie

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is.

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is. Klachtenregeling Kinderparadijs Jansen en Jansen Inleiding Deze regeling beschrijft de wijze van het behandelen van klachten van ouders en oudercommissies van Kinderparadijs Jansen en Jansen. Kinderparadijs

Nadere informatie

Klachtenregeling Emmapeuterspeelzaal. (Januari 2016)

Klachtenregeling Emmapeuterspeelzaal. (Januari 2016) Klachtenregeling Emmapeuterspeelzaal (Januari 2016) 1 Algemeen: Voorwoord Als gebruiker van onze peuteropvang bent u reeds bekend met onze dienstverlening. Ondanks het zo goed mogelijk vervullen van de

Nadere informatie

Informatie over schadeprocedure arbeidsongeschiktheid Werknemers/Zelfstandigen

Informatie over schadeprocedure arbeidsongeschiktheid Werknemers/Zelfstandigen Informatie over schadeprocedure arbeidsongeschiktheid U heeft bij ons een aanvraag tot uitkering ingediend op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat noemen wij een schadeaangifte of claim. Uw schadeaangifte

Nadere informatie

Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool

Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool Reglement inzake klachten- en geschillenprocedure Stichting Pensioenfonds Rockwool Artikel 1 Definities De in de statuten en het pensioenreglement van het fonds gebruikte begripsbepalingen worden geacht

Nadere informatie

.VASTGOEDCENTER. Advieswijzer

.VASTGOEDCENTER. Advieswijzer .VASTGOEDCENTER. Advieswijzer Advieswijzer U bent van plan de zorg voor uw financiële zaken / verzekeringen toe te vertrouwen aan ons kantoor. Een goede beslissing. U kunt er zeker van zijn dat uw financiële

Nadere informatie

Een klacht of bezwaar indienen.

Een klacht of bezwaar indienen. Een klacht of bezwaar indienen. Hoe doet u dat? Een klacht is geen bezwaar, een bezwaar is geen klacht Klacht Een klacht maakt u telefonisch aan het CIZ kenbaar of schriftelijk (per post). U richt uw klacht

Nadere informatie

Past een variabele rente bij u? Wel of niet doen...

Past een variabele rente bij u? Wel of niet doen... Past een variabele rente bij u? Wel of niet doen... 1 Inhoud De juiste keuze maken. 3 Vast en variabel. 4 Goed om even te weten. 6 2 De juiste keuze maken. U betaalt graag de laagste rente voor uw hypotheek.

Nadere informatie

Klachtenprocedure KIEM-trainingen

Klachtenprocedure KIEM-trainingen Klachtenprocedure KIEM-trainingen Wij vinden het belangrijk dat onze opdrachtgevers en deelnemers tevreden zijn over de ondersteuning en begeleiding die zij ontvangen in onze programma s. Wij willen borgen

Nadere informatie

Ik heb een klacht en wat nu?

Ik heb een klacht en wat nu? Ik heb een klacht en wat nu? U heeft een klacht over Avéro Bent u het niet eens met een beslissing die Avéro heeft genomen? Of bent u ontevreden over onze dienstverlening? Dan kunt u een klacht indienen

Nadere informatie

Dienstenwijzer Lamond Verzekeringen en Financiële Diensten

Dienstenwijzer Lamond Verzekeringen en Financiële Diensten Dienstenwijzer Lamond Verzekeringen en Financiële Diensten Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant

Nadere informatie

Voorwaarden voor de Evi Spaarrekening

Voorwaarden voor de Evi Spaarrekening Voorwaarden voor de Evi Spaarrekening Hier vindt u de voorwaarden voor de Evi Spaarrekening. In deze voorwaarden regelen wij hoe wij met elkaar omgaan en welke afspraken er zijn over de Evi Spaarrekening.

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Inhoudsopgave INLEIDING... 2 ONS KANTOOR... 2 WAT DOEN WIJ?... 3 ONZE WERKWIJZE... 3 WAT VERWACHTEN WIJ VAN U?...

Dienstenwijzer. Inhoudsopgave INLEIDING... 2 ONS KANTOOR... 2 WAT DOEN WIJ?... 3 ONZE WERKWIJZE... 3 WAT VERWACHTEN WIJ VAN U?... Inhoudsopgave INLEIDING... 2 ONS KANTOOR... 2 WAT DOEN WIJ?... 3 ONZE WERKWIJZE... 3 WAT VERWACHTEN WIJ VAN U?... 3 ADVIESVRIJHEID, ONAFHANKELIJKHEID EN AANDELENBELANG... 4 ONZE BELONING... 4 ONZE DESKUNDIGHEIDS

Nadere informatie

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Klein & Co

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Klein & Co Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Klein & Co Klachten regelement Kinderdagverblijf Klein & Co Inhoudsopgave 1 Doel van de interne klachtenregeling 4 1.1 Begripsomschrijvingen 4 2 Uitgangspunten 5 2.1

Nadere informatie

Dienstenwijzer Brouwers Assurantiën

Dienstenwijzer Brouwers Assurantiën Dienstenwijzer Brouwers Assurantiën Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Biezenweide 52, 3344GB, Hendrik Ido Ambacht. Appelgaard 21, 2995xp, Heerjansdam. 06-22451446 Rob Snijders

Biezenweide 52, 3344GB, Hendrik Ido Ambacht. Appelgaard 21, 2995xp, Heerjansdam. 06-22451446 Rob Snijders Dienstenwijzer van Snijders & van der Kooi BV, 2013-09 DIENSTENWIJZER Contactgegevens: Snijders en van der Kooi BV, Financiële Dienstverlening. Adres: Biezenweide 52, 3344GB, Hendrik Ido Ambacht Appelgaard

Nadere informatie

Ik heb een klacht en wat nu?

Ik heb een klacht en wat nu? Ik heb een klacht en wat nu? U heeft een klacht over Avéro Bent u het niet eens met een beslissing die Avéro heeft genomen? Of bent u ontevreden over onze dienstverlening? Dan kunt u een klacht indienen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële dienstverlening. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

Dienstenwijzer en tarieven Lenen Op Maat (voor zelfstandigen)

Dienstenwijzer en tarieven Lenen Op Maat (voor zelfstandigen) Dienstenwijzer en tarieven Lenen Op Maat (voor zelfstandigen) Inleiding Dit dienstverleningsdocument van Lenen Op Maat is voor u samengesteld om u een duidelijk beeld te geven wie wij zijn en beschrijft

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT. Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID - VERSIE 5 D.D.

DIENSTENWIJZER WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT. Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID - VERSIE 5 D.D. DIENSTENWIJZER Financieel dienstverlener met vergunning Nationaal Regime MiFID WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT A. Inleiding De wetgever hecht waarde aan goede voorlichting op het gebied van hypotheken,

Nadere informatie

Univé Internet Dienstenwijzer 1

Univé Internet Dienstenwijzer 1 Univé Internet Dienstenwijzer 1 Onder de merknaam Univé leveren diverse Univé-bedrijven voor u diensten en producten. Vanuit service oogpunt krijgt u deze Internet Dienstenwijzer, voordat u een verzekering

Nadere informatie

Dienstenwijzer / dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer / dienstverleningsdocument Dienstenwijzer / dienstverleningsdocument Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Kempenburg Intermediair b.v. Besterdring 81 5014 HH TILBURG 013-5770395 info@kempenburg.nl www.kempenburg.nl Voordat

Nadere informatie

Dienstenwijzer Van der Veen Financieel Advies B.V., Hypotheekcompany Rijssen en Vincent Assurantien.

Dienstenwijzer Van der Veen Financieel Advies B.V., Hypotheekcompany Rijssen en Vincent Assurantien. Hotmail.versie 4.0 particulier Dienstenwijzer Van der Veen Financieel Advies B.V., Hypotheekcompany Rijssen en Vincent Assurantien. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij

Nadere informatie