Dagbehandeling bij kinderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dagbehandeling bij kinderen"

Transcriptie

1 Dagbehandeling bij kinderen November 2008 B61905(w)

2 2 Dagbehandeling bij kinderen Dagbehandeling bij kinderen Binnenkort komt uw kind voor een dagbehandeling naar het ziekenhuis. Dagbehandeling houdt in dat uw kind s ochtends of s middags komt en in principe in de loop van de middag of aan het begin van de avond weer naar huis mag. In deze folder vindt u algemene informatie over de gang van zaken rond een dagbehandeling. Als u nog vragen heeft, aarzelt u dan niet om contact op te nemen met de kinder- en jeugdafdeling. Men is bereikbaar op telefoonnummer (0592) (bij geen gehoor ). Informatie voor ouders en kinderen vindt u ook op website ( 'Info voor patiënten' rubriek 'Kinderen en ouders')! Pre-operatief spreekuur Als bij uw kind een ingreep of onderzoek gaat plaatsvinden waarbij anesthesie (verdoving) wordt gegeven, dan krijgt u enige tijd voor de opname een oproep voor het pre-operatieve spreekuur. U heeft dan een gesprek met een anesthesioloog en een anesthesiemedewerker. Aan de hand van een vragenlijst en een beperkt lichamelijk onderzoek bekijken zij hoe het met de conditie van uw kind gesteld is. Verder wordt besproken welk type anesthesie uw kind het beste kan krijgen. Opnamedatum Op het moment dat bekend is wanneer uw kind kan worden opgenomen, krijgt u daarvan bericht. Meestal een paar dagen van tevoren, zodat u thuis nog het een en ander kunt regelen. Als uw kind op de vastgestelde datum beslist niet kan komen, wordt u verzocht dat zo snel mogelijk door te geven aan de afdeling opname. Wilt u de afdeling opname ook waarschuwen als u voor de opname gaat verhuizen of voor langere tijd afwezig bent? De afdeling opname is bereikbaar op telefoonnummer (0592) , op werkdagen van tot uur.

3 3 Dagbehandeling bij kinderen Uitstel opname Neem contact op met de afdeling opname: Als uw kind een paar dagen voor de opnamedatum verkouden of koortsig is of last heeft van diarree. Als uw kind in de periode voorafgaand aan de opnamedatum is ingeënt. Als uw kind of iemand uit de omgeving van uw kind een kinderziekte heeft (bijvoorbeeld waterpokken). Als uw kind het afgelopen jaar in een ander (buitenlands) ziekenhuis heeft gelegen. De kans bestaat namelijk dat uw kind in dat geval besmet is met de MRSA-bacterie of met een andere bacterie die ongevoelig is voor antibiotica Als uw kind woont bij een varkenshouderij of kalvermesterij, of als een van beide ouders daar werkzaam is of op een andere manier beroepshalve betrokken is bij varkens of rundvee. Uw kind kan dan namelijk besmet zijn met de MRSA-bacterie. Aanwezigheid van een ouder Een ziekenhuisopname, hoe kort ook, is voor een kind vaak een ingrijpende ervaring. In het algemeen is een opname voor een kind (zeker als het om een wat jonger kind gaat) beter te verwerken als het een ouder bij zich heeft. U bent dan ook van harte welkom om tijdens de opname zolang bij uw kind te blijven als u zelf wilt! (In verband met de rust op de afdeling geldt dit voor één van beide ouders. De andere ouder kan gewoon op bezoek komen. Verder mag u elkaar natuurlijk afwisselen.) Broertjes en zusjes Als u bij uw kind in het ziekenhuis blijft, wordt u verzocht eventuele broertjes of zusjes thuis te laten. Er is op de afdeling geen mogelijkheid om hen op te vangen in de tijd dat u zich met uw zieke kind bezighoudt. Ook wordt het al gauw te druk als er andere kinderen meekomen. Eten en drinken Op de kinder- en jeugdafdeling is een aparte ruimte voor ouders. U kunt hier koffie en thee krijgen en er staan een koelkast en een magnetron waar u gebruik van kunt maken. Drie keer per dag wordt in de ouderkamer een kar neergezet met koffie en thee. Ook vindt u er een waterkoker en een koffiezetapparaat zodat u de rest van de tijd zelf naar behoefte koffie en thee kunt maken. (Er wordt dan wel van u verwacht dat u theezakjes en koffie (Senseo koffiepads) van huis meeneemt.) Desgewenst kunt u tussen de middag en 's avonds in het restaurant tegen betaling een warme maaltijd krijgen, snacks of brood. Ook kunt u in de koffiecorner in de hal van het ziekenhuis een broodje of soep kopen. Met ingang van 1 januari 2009 is het niet toegestaan om in het ziekenhuis te roken. Dit geldt voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

4 4 Dagbehandeling bij kinderen Wat neemt uw kind mee? Ponskaartje Op de afgesproken tijd meldt u zich met uw kind bij de afdeling opname. Daar wordt u verzocht het ponskaartje van uw kind te laten zien. (Als de gegevens op het ponskaartje van uw kind niet meer kloppen, wilt u dan een nieuw ponskaartje laten maken?) Medicijnen Als uw kind medicijnen gebruikt, is het belangrijk dat u die meeneemt naar het ziekenhuis. Omdat uw kind in principe dezelfde dag weer naar huis gaat, verstrekt de ziekenhuisapotheek deze medicijnen namelijk niet. Allergiepas en dieetlijst Heeft uw kind een allergiepas of een dieetlijst, dan wordt u verzocht die ook mee te nemen. Kleren Het is belangrijk dat uw kind een pyjama bij zich heeft of andere kleding waarmee het gemakkelijk in bed kan liggen. Als uw kind geopereerd moet worden, is een (oud) T-shirt met korte mouwen handig. Een extra stel ondergoed kan ook van pas komen. Boeken en speelgoed Het is prettig voor uw kind als het iets bij zich heeft dat voor afleiding kan zorgen, bijvoorbeeld een boek of tijdschrift, een MP3-speler, een knuffel of ander speelgoed. Voorbereiding thuis Voor alle operaties en voor een aantal onderzoeken geldt dat uw kind van tevoren moet stoppen met eten en drinken. Dat is nodig om problemen te voorkomen in verband met de anesthesie (narcose) die uw kind krijgt. Meer informatie over dit onderwerp vindt u in de brochure Anesthesie bij kinderen. De kinder- en jeugdafdeling Na aankomst in het ziekenhuis brengt een medewerker van de afdeling opname of een van de gastvrouwen u en uw kind naar de kinder- en jeugdafdeling. Daar vindt een kennismakingsgesprek plaats met een van de verpleegkundigen. Zij, of een van de pedagogisch medewerksters, geeft uw kind vervolgens uitleg over de behandeling en de verdere gang van zaken.

5 5 Dagbehandeling bij kinderen Operatie of onderzoek Uw kind wordt in zijn bed naar de operatie-afdeling of de onderzoeksafdeling gebracht. Eén ouder mag erbij blijven terwijl het in slaap wordt gebracht. Wanneer uw kind terug is, kunt u het zelf verzorgen, op aanwijzing van een verpleegkundige. Als u uw kind kort na de operatie te eten of te drinken wilt geven, doet u dat dan in overleg met de verpleegkundige. Naar huis In principe mag uw kind dezelfde dag weer naar huis. Met name als uw kind in de loop van de middag pas aan de beurt is, moet u er echter rekening mee houden dat uw kind aan het einde van de dag nog niet fit genoeg is om naar huis te gaan. In dat geval moet uw kind een nachtje in het ziekenhuis blijven. Als u wilt, kunt u dan bij uw kind op de kamer blijven slapen. Als uw kind weer thuis is, probeert u er dan voor te zorgen dat het de rest van de dag zo min mogelijk alleen is. Dit met het oog op eventuele complicaties.

6 6 Dagbehandeling bij kinderen Rechten Een operatie of een ingrijpend onderzoek mag alleen plaatsvinden als u (en uw kind) het daarmee eens bent (zijn). Daarom moet voor u (en uw kind) duidelijk zijn waarom een bepaalde operatie of een bepaald onderzoek nodig is en wat daarvan de gevolgen en eventuele risico s zijn. Met vragen over de gezondheid van uw kind kunt u tijdens de opname terecht bij de verpleegkundigen van de kinder- en jeugdafdeling. Wilt u een arts spreken, dan kunt u aan een verpleegkundige vragen om een afspraak te maken. Als u een arts wilt spreken in de periode voor of na de opname van uw kind, kunt u een afspraak maken op de polikliniek waar de arts werkzaam is. Behalve het recht op informatie hebben u en uw kind nog andere rechten, zoals het recht op privacy en het recht om het medisch dossier in te zien. Meer informatie over de rechten van uw kind en uw rechten als ouder kunt u vinden op ( 'Info voor patiënten' rubriek 'Rechten/Klachten/Cliëntenraad') en op Vastleggen van gegevens Als uw kind voor onderzoek of behandeling naar het ziekenhuis komt, worden er van uw kind gegevens verzameld en verwerkt. Daarbij gaat het om persoonlijke gegevens zoals zijn naam, adres en geboortedatum, en om medische gegevens, zoals de gestelde diagnose en de voorgeschreven behandeling. Het vastleggen van deze gegevens heeft als doel uw kind de juiste zorg te kunnen bieden en te waarborgen dat uw kind niet met andere patiënten wordt verward. Daarnaast verstrekt het ziekenhuis bepaalde anonieme medische gegevens voor wetenschappelijke (niet-commerciële) doeleinden aan bijvoorbeeld de overheid. Klachten Tijdens de opname van uw kind gebeuren er misschien dingen waarover u niet tevreden bent. Als dat het geval is, aarzelt u dan niet om dat te zeggen. Het liefst aan degene die direct verantwoordelijk is, bijvoorbeeld een arts of verpleegkundige. Dat is de kortste weg. U kunt uw klachten of opmerkingen ook voorleggen aan de ombudsfunctionaris van het ziekenhuis. Deze kunt u bellen of schrijven: mw. G.F. Hanenberg, ombudsfunctionaris, Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Postbus 30001, 9400 RA Assen, telefoonnummer (0592) (van maandag tot en met donderdag). U kunt de ombudsfunctionaris ook en. Het adres is: G.F.Hanenberg@wza.nl Uitgebreidere informatie over de klachtenprocedure vindt u in de folder 'Een klacht? De ombudsfunctionaris'. De folder staat in de foldermolen in de centrale hal. Cliëntenraad Een Cliëntenraad is een bij wet ingesteld orgaan dat de belangen behartigt van de gebruikers van zorginstellingen. De Cliëntenraad van het WZA draagt ertoe bij dat patiënten inspraak hebben in het ziekenhuisbeleid. De Cliëntenraad bestaat uit vijf leden. Deze zijn benoemd in overleg met Zorgbelang Drenthe. De Cliëntenraad heeft in ieder geval vier keer per jaar overleg met de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Graag wil de Cliëntenraad weten hoe u en uw kind de zorg in het ziekenhuis ervaren hebben. Uw ervaringen en suggesties kunnen aanleiding zijn om bepaalde zaken bij de Raad van Bestuur aan de orde te stellen. Op website ( 'Info voor patiënten' rubriek 'Rechten/Klachten/Cliëntenraad' 'Cliëntenraad') vindt u een enquêteformulier.

7 7 Dagbehandeling bij kinderen Tarieven Voor de meeste behandelingen hanteren ziekenhuizen landelijk vastgestelde tarieven. Voor een aantal niet-spoedeisende behandelingen liggen de prijzen niet wettelijk vast. De zorgverzekeraars kunnen voor deze behandelingen zelf prijsafspraken maken met de ziekenhuizen van hun keuze. Voor behandelingen waarvoor geen contract is afgesloten met de zorgverzekeraar, gelden de standaardprijzen die het betreffende ziekenhuis zelf vaststelt. Meer informatie over prijzen en prijsafspraken vindt u op website ( 'Info voor patiënten' rubriek 'Rekening en vergoeding'). Een behandeling in een ziekenhuis waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten, wordt maximaal vergoed. Is er géén contract, dan geldt de vergoeding die uw zorgverzekeraar in de premievoorwaarden heeft vastgesteld. Het is mogelijk dat u in dat geval een deel van de kosten zelf moet betalen! Om te weten of een bepaalde behandeling door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar of uw polisvoorwaarden raadplegen. Rekening In de meeste gevallen krijgt u de rekening van het ziekenhuis niet zelf onder ogen, maar wordt deze rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat de verzekeringsgegevens op het ziekenhuisponskaartje kloppen. Kijk ook eens op de website van het ziekenhuis: Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande toestemming van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Als uw kind voor een dagopname naar het ziekenhuis gaat

Als uw kind voor een dagopname naar het ziekenhuis gaat Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Als uw kind voor een dagopname naar het ziekenhuis gaat vanwege een operatieve ingreep z Binnenkort komt uw kind voor een dagopname

Nadere informatie

Als uw kind voor een dagopname naar het ziekenhuis gaat

Als uw kind voor een dagopname naar het ziekenhuis gaat Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Als uw kind voor een dagopname naar het ziekenhuis gaat z 1 Binnenkort komt uw kind voor een dagopname naar het ziekenhuis. In

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Trommelvliesbuisjes

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Trommelvliesbuisjes Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Trommelvliesbuisjes z 1 Binnenkort komt uw kind naar het ziekenhuis om trommelvliesbuisjes te laten plaatsen. In deze brochure

Nadere informatie

Operatie aan de amandelen bij kinderen

Operatie aan de amandelen bij kinderen Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Operatie aan de amandelen bij kinderen z 1 Binnenkort komt uw kind naar het ziekenhuis om de neusamandel te laten verwijderen

Nadere informatie

Als u wordt opgenomen vanwege een hernia-operatie of een operatie aan een vernauwing van het lendenwervelkanaal

Als u wordt opgenomen vanwege een hernia-operatie of een operatie aan een vernauwing van het lendenwervelkanaal Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Als u wordt opgenomen vanwege een hernia-operatie of een operatie aan een vernauwing van het lendenwervelkanaal 1 Binnenkort

Nadere informatie

Dagopname vanwege een chirurgische ingreep

Dagopname vanwege een chirurgische ingreep Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Dagopname vanwege een chirurgische ingreep z Dagopname vanwege een chirurgische ingreep 1 Binnenkort komt u voor een dagopname

Nadere informatie

Als uw kind naar het ziekenhuis gaat en één nacht of langer blijft

Als uw kind naar het ziekenhuis gaat en één nacht of langer blijft Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Als uw kind naar het ziekenhuis gaat en één nacht of langer blijft vanwege een operatieve ingreep z 1 Als uw kind in het ziekenhuis

Nadere informatie

Uw rechten als patiënt

Uw rechten als patiënt Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw rechten als patiënt z Rechten en plichten 1 Uw rechten Als patiënt hebt u bepaalde rechten. Deze zijn wettelijk vastgelegd

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

Kinderafdeling. Kinderafdeling

Kinderafdeling. Kinderafdeling Algemeen Deze folder bevat informatie over de kinderafdeling van het Diaconessenhuis. Hier worden kinderen opgenomen tussen de 0 en 12 jaar. U vindt de kinderafdeling op de vierde etage van het ziekenhuis:

Nadere informatie

Stereotactische punctie

Stereotactische punctie Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Radiologie Stereotactische punctie 1 Stereotactische punctie Binnenkort wordt u verwacht op de afdeling Radiologie voor een stereotactische

Nadere informatie

ERCP onderzoek van de galwegen

ERCP onderzoek van de galwegen Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten ERCP onderzoek van de galwegen z 1 Binnenkort wordt u in het ziekenhuis verwacht voor een ERCP. In deze brochure leest u wat

Nadere informatie

Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling Locatie Amstelwijck

Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling Locatie Amstelwijck Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling Locatie Amstelwijck Albert Schweitzer ziekenhuis Juni 2014 pavo 1004 Inleiding Binnenkort wordt uw kind opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis op

Nadere informatie

Dagopname locatie Leyweg

Dagopname locatie Leyweg Dagopname locatie Leyweg Informatie over dagopname U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Het kan zijn dat de informatie

Nadere informatie

Welkom met uw kind op de afdeling ODZ. Locatie Zwijndrecht

Welkom met uw kind op de afdeling ODZ. Locatie Zwijndrecht Welkom met uw kind op de afdeling ODZ Locatie Zwijndrecht Inleiding Binnenkort wordt uw kind opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis op de afdeling ODZ van locatie Zwijndrecht. De afkorting ODZ staat

Nadere informatie

Opvang van jongeren tot 18 jaar bij alcohol- of drugsmisbruik

Opvang van jongeren tot 18 jaar bij alcohol- of drugsmisbruik Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Opvang van jongeren tot 18 jaar bij alcohol- of drugsmisbruik 1 Opvang van jongeren tot 18 jaar bij alcohol- of drugsmisbruik

Nadere informatie

Bronchoscopie (onderzoek van de luchtwegen)

Bronchoscopie (onderzoek van de luchtwegen) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Bronchoscopie (onderzoek van de luchtwegen) z 1 Binnenkort komt u naar het ziekenhuis voor een bronchoscopie. Met een bronchoscopie

Nadere informatie

Afdeling Intensive care

Afdeling Intensive care Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Afdeling Intensive care 1 Afdeling Intensive care Intensive care Op de afdeling Intensive care worden patiënten opgenomen die

Nadere informatie

Vertrouwd en dichtbij. Oncologische fysiotherapeutische revalidatie tijdens en na chemotherapie / radiotherapie na een operatie

Vertrouwd en dichtbij. Oncologische fysiotherapeutische revalidatie tijdens en na chemotherapie / radiotherapie na een operatie Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Oncologische fysiotherapeutische revalidatie tijdens en na chemotherapie / radiotherapie na een operatie z Als u vanwege kanker

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten URS

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten URS Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten URS z 1 Binnenkort komt u naar het Wilhelmina Ziekenhuis Assen voor een URS (voluit: uretero-reno-scopie). Meestal wordt een

Nadere informatie

dagbehandeling bij kinderen

dagbehandeling bij kinderen patiënteninformatie dagbehandeling bij kinderen Binnenkort wordt uw kind voor een behandeling of ingreep opgenomen op afdellng Dagbehandeling, locatie F1. Wat kunt u thuis doen om uw kind voor te bereiden

Nadere informatie

Informatie voor patiënten. Als u diabetes hebt en nuchter moet zijn voor een onderzoek of operatie

Informatie voor patiënten. Als u diabetes hebt en nuchter moet zijn voor een onderzoek of operatie Informatie voor patiënten Als u diabetes hebt en nuchter moet zijn voor een onderzoek of operatie z U hebt diabetes mellitus (suikerziekte) en komt binnenkort naar het ziekenhuis voor een onderzoek of

Nadere informatie

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING 331 Welkom Binnenkort wordt u in het Maag-, Darm- & Levercentrum van het Sint Franciscus Gasthuis opgenomen voor een dagbehandeling. Een dagbehandeling is een

Nadere informatie

Inhoud. Waarom bent u in het ziekenhuis? Komt u voor een onderzoek? Bent u ziek en moet u blijven? Wat neemt u mee? Uw kamer in het ziekenhuis

Inhoud. Waarom bent u in het ziekenhuis? Komt u voor een onderzoek? Bent u ziek en moet u blijven? Wat neemt u mee? Uw kamer in het ziekenhuis Inhoud Waarom bent u in het ziekenhuis? Komt u voor een onderzoek? Bent u ziek en moet u blijven? Wat neemt u mee? Uw kamer in het ziekenhuis Krijgt u een operatie? De dag van de operatie Na de operatie

Nadere informatie

Een biopt van de blaas

Een biopt van de blaas Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Een biopt van de blaas z Afspraak U wordt verwacht: bij de afdeling Opname. Vergeet u niet op de dag van de ingreep uw patiëntenpas,

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Borstverkleining

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Borstverkleining Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Borstverkleining z Met de plastisch chirurg hebt u een afspraak gemaakt voor een borstverkleining. In deze brochure krijgt u

Nadere informatie

Blaasoperatie (Bricker-operatie)

Blaasoperatie (Bricker-operatie) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Urologie Blaasoperatie (Bricker-operatie) 1 Blaasoperatie (Bricker-operatie) Binnenkort gaat u naar het ziekenhuis voor een blaasoperatie.

Nadere informatie

Botox-injecties bij een overactieve blaas

Botox-injecties bij een overactieve blaas Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Botox-injecties bij een overactieve blaas z Binnenkort hebt u een afspraak in het ziekenhuis voor een behandeling van uw blaasproblemen

Nadere informatie

Opname bij geplande operatieve ingreep. Afdeling Patiënteninformatie

Opname bij geplande operatieve ingreep. Afdeling Patiënteninformatie 00 Opname bij geplande operatieve ingreep Afdeling Patiënteninformatie In deze folder vindt u informatie ter voorbereiding op uw ziekenhuisopname bij een geplande operatieve ingreep. Het kan gaan om een

Nadere informatie

Groep. Operaties bij kinderen. Patiënten informatie

Groep. Operaties bij kinderen. Patiënten informatie Groep Operaties bij kinderen Patiënten informatie Inhoud 1 Welkom 3 2 Voorbereiding 3 3 Voorlichting 3 3.1 Voorlichtingsbijeenkomst 4 3.2 Wanneer 4 4 De dag vóór de opname 5 5 Nuchter 5 6 Medicijnen 5

Nadere informatie

Gastroscopie (maagonderzoek)

Gastroscopie (maagonderzoek) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Gastroscopie (maagonderzoek) z In deze brochure vindt u informatie over een gastroscopie, dat wil zeggen: een onderzoek van uw

Nadere informatie

Gescheurde achillespees

Gescheurde achillespees Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Gescheurde achillespees z Op de Spoedeisende Hulp is vastgesteld dat u een gescheurde achillespees hebt. Deze brochure geeft

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Chirurgie. Proctoscopie. onderzoek van de anus en de endeldarm

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Chirurgie. Proctoscopie. onderzoek van de anus en de endeldarm Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Chirurgie Proctoscopie onderzoek van de anus en de endeldarm 1 Proctoscopie (onderzoek van de anus en de endeldarm) Binnenkort

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Radiologie. Echo-onderzoek

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Radiologie. Echo-onderzoek Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Radiologie Echo-onderzoek 1 Echo-onderzoek Binnenkort vindt bij u een echo-onderzoek plaats. In deze brochure kunt u lezen wat

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen

Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen Albert Schweitzer ziekenhuis april 2015 pavo 1003 Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen in het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Een nieuwe knie. oefenprogramma fysiotherapie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Een nieuwe knie. oefenprogramma fysiotherapie Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Een nieuwe knie oefenprogramma fysiotherapie 1 Het is belangrijk dat u na uw knieoperatie zo snel mogelijk weer zelf dingen gaat

Nadere informatie

Verwijdering van de bijbal en/of de zaadbal. Urologie

Verwijdering van de bijbal en/of de zaadbal. Urologie Verwijdering van de bijbal en/of de zaadbal Urologie Inleiding Met uw behandelend arts heeft u afgesproken dat u binnenkort een operatie zult ondergaan aan uw bijbal en/of zaadbal. De arts heeft u al informatie

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Een pacemaker

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Een pacemaker Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Een pacemaker z 1 Binnenkort komt u naar het ziekenhuis voor een pacemakerimplantatie. In deze brochure krijgt u informatie over

Nadere informatie

Uw operatie in het dagcentrum

Uw operatie in het dagcentrum Uw operatie in het dagcentrum Een goede voorbereiding is het halve werk 1. Uw operatie in het dagcentrum Belangrijke informatie Binnenkort wordt u behandeld in het dagcentrum chirurgie van het Westfriesgasthuis.

Nadere informatie

Verwijdering van de bijbal en/of de zaadbal. Urologie

Verwijdering van de bijbal en/of de zaadbal. Urologie Verwijdering van de bijbal en/of de zaadbal Urologie Inleiding Met uw behandelend arts heeft u afgesproken dat u binnenkort een operatie zult ondergaan aan uw bijbal en/of zaadbal. De arts heeft u al informatie

Nadere informatie

Dagbehandeling Locatie Sportlaan

Dagbehandeling Locatie Sportlaan Dagbehandeling Locatie Sportlaan Informatie over Dagbehandeling U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Dag en tijdstip

Nadere informatie

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis 874366 Dagopname.indd 1 1 01-12-17 14:38 U wordt binnenkort voor een dag opgenomen op de afdeling Dagbehandeling. We vinden

Nadere informatie

Een kloofje in de anus

Een kloofje in de anus Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Chirurgie Een kloofje in de anus 1 Een kloofje in de anus In deze brochure kunt u lezen hoe een kloofje in de anus ontstaat en

Nadere informatie

Rooming-in. Afdeling Kindergeneeskunde

Rooming-in. Afdeling Kindergeneeskunde Rooming-in Afdeling Kindergeneeskunde Rooming-in is het zoveel mogelijk zelf verzorgen van uw kind. Kinderen hebben het recht hun ouders 24 uur per dag bij zich te hebben. U kunt zoveel als voor u mogelijk

Nadere informatie

Informatie over uw dagbehandeling FRANCISCUS VLIETLAND

Informatie over uw dagbehandeling FRANCISCUS VLIETLAND Informatie over uw dagbehandeling FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Binnenkort wordt u in Franciscus Vlietland opgenomen voor een dagbehandeling. Een dagbehandeling is een medische behandeling waarvoor u s ochtends

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Chirurgie. Longoperatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Chirurgie. Longoperatie Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Chirurgie Longoperatie 1 Longoperatie Binnenkort vindt bij u een longoperatie plaats. In deze brochure leest u wat de operatie

Nadere informatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie Preoperatieve screening (POS) Onderzoek voorafgaand aan een operatie Inhoud 3 Inleiding 4 De preoperatieve screening (POS) 7 Voorbereiding op de operatie 9 Rondom de operatie 12 Uw POS-afspraak (zie achterzijde

Nadere informatie

Goed voorbereid op de opname van uw kind

Goed voorbereid op de opname van uw kind Goed voorbereid op de opname van uw kind Kinderkliniek mca.nl Inhoudsopgave Contact opnemen 3 Bereid uw kind voor op de opname 3 Filmpjes en fotoverhalen 5 Wat neemt u mee voor uw kind? 5 Dag van Opname

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Circumcisie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Circumcisie Circumcisie CIRCUMCISIE INLEIDING Binnenkort wordt uw zoon opgenomen voor een circumcisie. Dit wil zeggen dat de vernauwing aan de voorhuid van zijn penis wordt verholpen. Er zijn verschillende redenen

Nadere informatie

dagopname op de afdeling dagbehandeling

dagopname op de afdeling dagbehandeling patiënteninformatie dagopname op de afdeling dagbehandeling In overleg met uw arts heeft u besloten tot opname op de afdeling Dagbehandeling in het Onze lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Op de afdeling Dagbehandeling

Nadere informatie

Dagopname van kinderen en narcosevoorlichting voor kinderen en ouders

Dagopname van kinderen en narcosevoorlichting voor kinderen en ouders Dagopname van kinderen en narcosevoorlichting voor kinderen en ouders Kinderafdeling D3 U heeft een afspraak voor opname van uw kind op: Datum:... Tijd:... Inleiding Uw kind wordt binnenkort opgenomen.

Nadere informatie

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) KEELAMANDELEN. dagbehandeling

Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) KEELAMANDELEN. dagbehandeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) KEELAMANDELEN dagbehandeling Binnenkort wordt uw kind opgenomen voor het verwijderen van de keelamandelen. Meestal wordt tegelijkertijd ook de neusamandel verwijderd

Nadere informatie

Short stay. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Short stay. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Short stay U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u een paar dagen in Rijnstate Arnhem wordt opgenomen voor een onderzoek, behandeling of een operatieve ingreep. Hoewel u vanwege organisatorische

Nadere informatie

Afdeling Kinderdagbehandeling

Afdeling Kinderdagbehandeling Afdeling Kinderdagbehandeling Locatie Zwijndrecht Albert Schweitzer ziekenhuis colofon februari 2015 pavo 0565 Inleiding Binnenkort wordt uw kind voor een dagbehandeling opgenomen in het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen

Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen U wordt op:... (datum) om... uur verwacht op het Vrouw-Moeder-Kind centrum (2e etage). De behandelend specialist is:... Telefoon polikliniek:...

Nadere informatie

Orthopedie. Radiofrequente ablatie (RFA) van een afwijking in het bot

Orthopedie. Radiofrequente ablatie (RFA) van een afwijking in het bot Orthopedie Radiofrequente ablatie (RFA) van een afwijking in het bot Orthopedie Bij u is een afwijking in een bot gevonden, die behandeld kan worden met CT-geleide radiofrequente ablatie. Dit is een kleine

Nadere informatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie Preoperatieve screening (POS) Onderzoek voorafgaand aan een operatie Inhoud 3 Inleiding 4 De preoperatieve screening (POS) 7 Voorbereiding op de operatie 9 Rondom de operatie 12 Uw POS-afspraak (zie achterzijde

Nadere informatie

Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum

Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies Interne Geneeskunde Oncologie U bent door uw behandelend arts doorverwezen naar het Dagcentrum van

Nadere informatie

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Operaties aan het tongriempje

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Operaties aan het tongriempje kno haarlemmermeer specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Operaties aan het tongriempje Wanneer Indien er sprake is van een kort tongriempje is de tong minder beweeglijk en kan dit leiden tot klachten.

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2016: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2016: wat betaalt u? Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Ziekenhuiszorg in 2016: wat betaalt u? z 1 Belangrijk! Wilt u meer weten over de vergoeding van uw onderzoek of behandeling in

Nadere informatie

Sigmoïdoscopie (darmonderzoek)

Sigmoïdoscopie (darmonderzoek) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Sigmoïdoscopie (darmonderzoek) z 1 In deze brochure vindt u informatie over een sigmoïdoscopie. Met dit onderzoek is het mogelijk

Nadere informatie

Medisch Centrum Wilhelmina. Informatie voor patiënten. Poli Seksuologie

Medisch Centrum Wilhelmina. Informatie voor patiënten. Poli Seksuologie Medisch Centrum Wilhelmina Informatie voor patiënten Poli Seksuologie 1 Poli Seksuologie Uw huisarts of specialist heeft u doorverwezen naar de poli Seksuologie van het Medisch Centrum Wilhelmina. (Het

Nadere informatie

Dagverpleging. Algemeen

Dagverpleging. Algemeen Dagverpleging Algemeen Inhoudsopgave Inleiding 4 Voorbereidingen thuis 5 Nuchter zijn 5 Vervoer 6 Ontharen 6 Voorkom infecties 6 Als u ziek of verhinderd bent 6 Wat neemt u mee? 7 Wat neemt u niet mee?

Nadere informatie

Verwijderen van de neusamandel

Verwijderen van de neusamandel 1/5 Keel- neus- en oorheelkunde Verwijderen van de neusamandel (bij kinderen, in dagbehandeling) Inleiding U heeft in overleg met de Keel-, Neus-, Oorarts (KNO-arts) besloten om de neusamandel van uw kind

Nadere informatie

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING FRANCISCUS GASTHUIS

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING FRANCISCUS GASTHUIS MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING FRANCISCUS GASTHUIS Welkom Binnenkort wordt u in het Maag-, Darm- & Levercentrum opgenomen voor een dagbehandeling. Een dagbehandeling is een medische behandeling

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Radiuskopfractuur. (breukje in de kop van het spaakbeen)

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Radiuskopfractuur. (breukje in de kop van het spaakbeen) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Radiuskopfractuur (breukje in de kop van het spaakbeen) z 1 Op de Spoedeisende Hulp is vastgesteld dat u een breukje hebt in

Nadere informatie

Afdeling Dagbehandeling

Afdeling Dagbehandeling Afdeling Dagbehandeling Inleiding Binnenkort komt u voor een dagbehandeling naar de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken bij een opname

Nadere informatie

Informatie voor ziekenhuisopname. Afdeling Patiënteninformatie

Informatie voor ziekenhuisopname. Afdeling Patiënteninformatie 00 Informatie voor ziekenhuisopname Afdeling Patiënteninformatie U wordt binnenkort opgenomen in het ziekenhuis. In deze folder vindt u informatie ter voorbereiding op de opname. Inschrijving U bent bij

Nadere informatie

Coloscopie (darmonderzoek) bij patiënten met een stoma

Coloscopie (darmonderzoek) bij patiënten met een stoma Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Coloscopie (darmonderzoek) bij patiënten met een stoma 1 Binnenkort vindt bij u een onderzoek plaats van uw dikke darm, een zgn.

Nadere informatie

Gescheurde enkelbanden

Gescheurde enkelbanden Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Gescheurde enkelbanden 1 Op de Spoedeisende Hulp is vastgesteld dat u gescheurde enkelbanden hebt. Deze brochure geeft u informatie

Nadere informatie

Dagbehandeling Kind & Jeugd

Dagbehandeling Kind & Jeugd Dagbehandeling Kind & Jeugd Kind & Jeugd Locatie Hoorn/Enkhuizen Dagbehandeling Kind & Jeugd Uw kind komt binnenkort naar het ziekenhuis voor een (operatieve) ingreep. In deze folder wordt uitleg gegeven

Nadere informatie

Afdeling dagverpleging Chirurgie

Afdeling dagverpleging Chirurgie Afdeling dagverpleging Chirurgie Binnenkort wordt u verwacht op de Dagbehandeling. In deze folder leggen wij uit wat u kunt verwachten voor, tijdens en na de behandeling. Algemene informatie Dagbehandeling

Nadere informatie

Vaatrisicopoli. Vertrouwd en dichtbij. Als u een verhoogd risico loopt om een hart- of vaatziekte te krijgen. Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Vaatrisicopoli. Vertrouwd en dichtbij. Als u een verhoogd risico loopt om een hart- of vaatziekte te krijgen. Wilhelmina Ziekenhuis Assen Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Vaatrisicopoli Als u een verhoogd risico loopt om een hart- of vaatziekte te krijgen 1 Vaatrisicopoli Bent u in het verleden

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Wat moet u regelen? Tips voor zwangere vrouwen

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Wat moet u regelen? Tips voor zwangere vrouwen Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Wat moet u regelen? Tips voor zwangere vrouwen z U bent ongeveer twaalf weken zwanger en bent voor de eerste keer voor controle

Nadere informatie

Kinderafdeling. Dagopname bij kinderen

Kinderafdeling. Dagopname bij kinderen Kinderafdeling Datum en tijd U wordt met uw kind (dag), (datum) om uur verwacht. Plaats U meldt zich bij de receptie(hoofdingang). Hier wijst men u de weg naar de kinderafdeling op de vierde etage (afdeling

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Een gebroken pols. bij volwassenen

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Een gebroken pols. bij volwassenen Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Een gebroken pols bij volwassenen 1 Op de Spoedeisende Hulp is vastgesteld dat u een gebroken pols hebt. Deze brochure geeft

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Een nieuwe heup. oefenprogramma fysiotherapie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Een nieuwe heup. oefenprogramma fysiotherapie Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Een nieuwe heup oefenprogramma fysiotherapie z Het is belangrijk dat u na uw heupoperatie zo snel mogelijk weer dingen zelf gaat

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Urologie. Urologisch onderzoek

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Urologie. Urologisch onderzoek Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Urologie Urologisch 1 Algemene informatie Urologisch Binnenkort wordt u in het ziekenhuis verwacht voor een of meer urologische

Nadere informatie

Afdeling Short Stay. Algemene informatie

Afdeling Short Stay. Algemene informatie Afdeling Short Stay Algemene informatie Inleiding Binnenkort komt u voor een kortdurende opname naar het Ommelander Ziekenhuis Groningen. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de

Nadere informatie

Fysiotherapie na een operatie van de groeischijven (epifysiodese)

Fysiotherapie na een operatie van de groeischijven (epifysiodese) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Fysiotherapie na een operatie van de groeischijven (epifysiodese) met een 8-plate z Je bent geopereerd aan de groeischijven boven

Nadere informatie

Revalidatie na een hernia-operatie of een operatie aan een vernauwing van het lendenwervelkanaal

Revalidatie na een hernia-operatie of een operatie aan een vernauwing van het lendenwervelkanaal Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Revalidatie na een hernia-operatie of een operatie aan een vernauwing van het lendenwervelkanaal z 1 Als u een hernia-operatie

Nadere informatie

Polikliniek Chirurgie

Polikliniek Chirurgie Polikliniek Chirurgie Inleiding U heeft binnenkort een afspraak op de polikliniek Chirurgie. In deze folder leest u meer over de gang van zaken op deze polikliniek. Organisatie In het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2015: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2015: wat betaalt u? Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Ziekenhuiszorg in 2015: wat betaalt u? eigen risico vergoeding of zelf betalen uitleg over de ziekenhuisnota z 1 Belangrijk!

Nadere informatie

Slokdarmonderzoek bij slikproblemen (oesofaoscopie)

Slokdarmonderzoek bij slikproblemen (oesofaoscopie) Keel-, Neus- en Oorheelkunde Slokdarmonderzoek bij slikproblemen (oesofaoscopie) www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wat is een oesofagoscopie en wanneer is dit onderzoek zinvol?... 3 Voorbereiding op de

Nadere informatie

Dagverpleging bij operatie-patiënten

Dagverpleging bij operatie-patiënten Dagverpleging bij operatie-patiënten U heeft een afspraak voor opname op afdeling Dagverpleging (D2) Datum :... Tijd :... Wat is dagverpleging? Dagverpleging houdt in dat u voor een medische ingreep in

Nadere informatie

Dagverpleging. Algemeen

Dagverpleging. Algemeen Dagverpleging Algemeen Inhoudsopgave Inleiding...4 Voorbereidingen thuis...5 Als u ziek of verhinderd bent...6 Wat neemt u mee?...7 Wat neemt u niet mee?...7 De dag van opname...8 Dagverpleging van een

Nadere informatie

Maatschap Urologie. Orchidopexie bij kinderen

Maatschap Urologie. Orchidopexie bij kinderen Maatschap Urologie Orchidopexie bij kinderen Datum en tijd U wordt met uw kind (dag), (datum) om uur verwacht. Plaats U meldt zich bij de receptie (hoofdingang). Hier wijst men u de weg naar de kinderafdeling

Nadere informatie

Dagverpleging INFORMATIE OPNAME

Dagverpleging INFORMATIE OPNAME Dagverpleging INFORMATIE OPNAME Samen met de specialist hebt u besloten om opgenomen te worden op de afdeling: Dagverpleging. AFSPREKEN De afdeling Opname informeert u over de datum en tijdstip van opname

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Ziekte van Dupuytren

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Ziekte van Dupuytren Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Ziekte van Dupuytren z Met de plastisch chirurg hebt u een afspraak gemaakt voor een behandeling van de ziekte van Dupuytren.

Nadere informatie

Als u een stoma krijgt

Als u een stoma krijgt Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Chirurgie Als u een stoma krijgt 1 Als u een stoma krijgt Binnenkort krijgt u een stoma. In deze brochure vindt u informatie

Nadere informatie

Afdeling Kinderdagbehandeling

Afdeling Kinderdagbehandeling Afdeling Kinderdagbehandeling Locatie Zwijndrecht Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Binnenkort wordt uw kind voor een dagbehandeling opgenomen in het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Niet langer dan 1 dag in het ziekenhuis. Informatie voor patiënten

Niet langer dan 1 dag in het ziekenhuis. Informatie voor patiënten Niet langer dan 1 dag in het ziekenhuis Informatie voor patiënten 0 1 U wordt op:.(datum) om uur verwacht op het Dagcentrum, route 32 De behandelend specialist is:. Telefoon polikliniek: Één werkdag vóór

Nadere informatie

Als uw kind een hypo heeft

Als uw kind een hypo heeft Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Kindergeneeskunde Als uw kind een hypo heeft 1 Als uw kind een hypo heeft In deze brochure leest u wat u moet doen als uw kind

Nadere informatie

Voorbereiding en anesthesie

Voorbereiding en anesthesie Kindergeneeskunde Voorbereiding en anesthesie www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Informatie en toestemming... 3 Hoe bereidt u uw kind voor?... 4 Pre-operatieve screening... 4 Voorbereiding van uw kind...

Nadere informatie

goed voorbereid op de dagopname van uw kind

goed voorbereid op de dagopname van uw kind goed voorbereid op de dagopname van uw kind Dagopname op de kinderkliniek of dagbehandeling chirurgie Dagopname Binnenkort verwachten we uw kind voor een ingreep of een onderzoek waarvoor het 1 dag opgenomen

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Dagbehandeling kinderen locatie Blaricum

Patiënteninformatie. Dagbehandeling kinderen locatie Blaricum Patiënteninformatie Dagbehandeling kinderen locatie Blaricum Inhoudsopgave Pagina Praktische informatie over de eendaagse ziekenhuis opname 4 Dagbehandeling 4 Inschrijven 4 Screening en voorbereiding

Nadere informatie

Operatief remmen van de lengtegroei (epifysiodese)

Operatief remmen van de lengtegroei (epifysiodese) Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Operatief remmen van de lengtegroei (epifysiodese) z Een kinderarts die ervaring heeft met het doen van lengtevoorspellingen

Nadere informatie

Behandeling van aambeien

Behandeling van aambeien Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Behandeling van aambeien z 1 Met uw chirurg hebt u een afspraak gemaakt voor een behandeling van uw aambeien. Hierbij worden

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Radiologie. MRI-onderzoek

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Radiologie. MRI-onderzoek Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Radiologie MRI-onderzoek 1 MRI-onderzoek Binnenkort wordt u verwacht op de röntgenafdeling voor een MRI-onderzoek. In deze brochure

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voor de operatie...7 Wat neem je mee?...8 De dag van de ingreep...8 Na de ingreep Informatie voor jongeren tot 12 jaar...

Inhoudsopgave. Voor de operatie...7 Wat neem je mee?...8 De dag van de ingreep...8 Na de ingreep Informatie voor jongeren tot 12 jaar... Dagopname 2 Inhoudsopgave Afspraak met de anesthesist...4 Voorlichting...4 Voor wie is de voorlichting?...5 Wanneer is de voorlichting?...5 Hoe meld ik me aan?...6 Film...6 Voor de operatie...7 Wat neem

Nadere informatie