Schooljaar Nummer 1, 4 september 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar 2014-2015 Nummer 1, 4 september 2015"

Transcriptie

1 Schooljaar Nummer 1, 4 september 2015 Kalender: 7 sept Verjaardag meester Rens 8 sept Ouderinformatieavond, samen met OR en MR 9 sept Paardrijclinic voor groep 6 15 sept Ambitiegesprekken 16 sept Hoofdluiscontrole 17 sept Ambitiegesprekken 22 sept Ambitiegesprekken 23 sept Sportdag 23 sept Start kinderpostzegelactie 24 sept Ambitiegesprekken 25 sept Gr 6 bij opening van de Beweeg- en Beleeftuin Zeven Schakels 28 sept Schoolfotograaf 29 sept Schoolfotograaf Klasbord in het nieuwe schooljaar Ook dit schooljaar gaan we verder met onze Klasbord-App. Er verandert niets in het gebruik, ook al gaat uw kind naar een andere groep. De leerkrachten passen deze instellingen aan. Heeft u de App nog niet (niet meer), dan kunt u de inlogcodes vragen aan de groepsleerkracht. Ambitiegesprekken 15, 17, 22 en 24 sept In een vorige Nieuwsbrief hebben we u al verteld over de verandering van oudergesprekken. U ontvangt volgende week een uitnodiging voor een van de dagen om samen in kaart te brengen wat uw kind, u en de school verwachten van het komende schooljaar. Vanaf groep 5 is het de bedoeling dat ook uw kind aanwezig is bij dit gesprek. Voor die groepen vinden de gesprekken s middags en aan het begin van de avond plaats. Het welbevinden van uw kind staat bij deze gesprekken op de eerste plaats. Daarnaast willen we natuurlijk ook dat ieder kind het beste uit zichzelf haalt. Door deze ambitiegesprekken te houden kunnen we hier samen richting aan geven.

2 Ouderportaal Misschien heeft u al gezien dat we in ParnasSys de jaarkalender gevuld hebben. U vindt daar onder andere de volgende onderwerpen: Intervisie met ouders: een moment waarop we in gesprek gaan en met u willen brainstormen over de nieuwe ontwikkelingen op onze scholen. Kwaliteitskringen: hiervoor nodigen we ouders uit om tevredenheid maar ook zorgen met ons te delen. Ouderavonden: een avond voor alle ouders waarop u informatie krijgt over een bepaald onderwerp. Ambitiegesprekken (zie uitleg hierboven). We hebben ervoor gekozen om ook onze eigen teambijeenkomsten hier in op te nemen. MR De MR vertegenwoordigt leerkrachten en ouders. Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen voor de MR, spreek dan één van ons aan of stuur een berichtje naar: mr.regenboog@dewaarden.nl De MR bestaat uit twee soorten leden; te weten leerkrachten en ouders (als vertegenwoordigers van de leerlingen): - Sonja Vernooij (ouder, dochter in groep 8 en zoon in groep 5) - Vivian Kroet (ouder, dochter in groep 3) - Jasper Vreugdenhil (ouder, dochter in groep 3) - Natasja van Gils (leerkracht, groep 2) - Mascha Uitdewilligen (leerkracht, groep 5) - Denise Farla/Rens van Loenhout (leerkracht, groep 6) De MR praat en beslist mee over diverse zaken die de school aangaan en van belang zijn voor leerkrachten, ouders of leerlingen. Bijvoorbeeld het formatiebeleid, personeelsbeoordeling, schoolbeleid, het lesaanbod, schooltijden, begroting van de OR en TSO. Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR instemmingsrecht of adviesrecht, dit is formeel geregeld via de wet. Wij streven vooral naar samenwerking tussen MR en directie, ongeacht wat de wet er over zegt. Dit zorgt voor een open en constructief gesprek. De MR komt met eigen initiatieven en ideeën en de directie vraagt de MR mee te denken over uiteenlopende zaken.

3 De MR heeft gemiddeld eens in de 6 weken overleg. De vergaderdata voor dit jaar zijn: 1 september 2015 / 19 november 2015 / 2 februari 2016 / 7 april 2016 / 17 mei 2016 / 7 juli Notulen zijn opvraagbaar. Het MR-reglement van Stichting De Waarden kunt u op onze website vinden. Meer over de bevoegdheden van de MR is te vinden in het MR reglement primair onderwijs (2008): GMR De Regenboog maakt deel uit van Stichting De Waarden. Daarom hebben we ook te maken met een GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad). Aan deze raad worden advies- en instemmingzaken voorgelegd die regelgevend en beleidsvormend zijn voor alle scholen binnen De Waarden. Alle bij De Waarden aangesloten scholen zijn in deze GMR vertegenwoordigd; ofwel met een personeelslid ofwel met een ouder. In totaal zijn er 20 scholen en hebben 10 personeelsleden en 10 ouders zitting in de GMR. Roberto Buijs (ouder, dochter groep 2) vertegenwoordigt De Regenboog in de GMR. Binnen de GMR zijn vier verschillende commissies benoemd die zich bezig houden met financiën; personeel, identiteit en onderwijs. Binnen elke werkgroep worden betreffende onderwerpen uitgezocht en uitgewerkt tot een advies of instemming. Ieder GMR-lid maakt onderdeel uit van een commissie. De GMR vergadert 6 keer per jaar. Vergaderdata zijn: 21 september 2015 / 16 november 2015 / 25 januari 2016 / 7 maart 2016 / 18 april 2016 / 6 juni 2016 Sportdag 23 september Op woensdag 23 september hebben de kinderen sportdag. De groepen 1 en 2 spelen en sporten op school. De groepen 3 t/m 8 op de sportvelden bij De Knip. Hiervoor zoeken wij enthousiaste en sportieve hulpouders die de kinderen bij de spellen willen begeleiden. U heeft al een mailtje ontvangen waarop u kunt reageren om te komen helpen. Alvast bedankt!

4 Hoofdluiscontrole Afgelopen woensdag is de eerste hoofdluiscontrole van dit schooljaar weer gedaan. Er waren toch nog enkele beestjes die ook weer zin hadden om naar school te gaan. Wij vragen u uw kind(eren) goed te blijven controleren. Op de site van het RIVM vindt u alle up-to-date informatie m.b.t. het bestrijden van hoofdluis. De hoofdluiscontrole wordt elke woensdag na een vakantie gedaan. Als er luisjes gevonden worden, dan volgt twee weken daarna een nacontrole om te zien of het kammen en evt. behandelen effect gehad heeft. Voor deze controles kunnen we altijd nog meer handen gebruiken! Als u tijd heeft om die paar keer per jaar een half uurtje mee te helpen, laat het ons weten. Hoe meer mensen helpen, hoe sneller de controle klaar is. Werelddocent Carin van Beers Op 17 oktober ga ik twee weken via Edukans Welelddocent, als vrijwilliger naar Abadukondre in Suriname. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. De wens om in een ontwikkelingsland een steentje bij te kunnen dragen op mijn eigen vakgebied. In Suriname zal ik samen met tien andere enthousiaste docenten twee weken werkzaam zijn op een tweetal (basis)scholen in het district Marowijne. Dit gebied is bekend van de heftige binnenlandse oorlog ( ) wordt door Edukans sinds 1994 geholpen met de wederopbouw van scholen in dit gebied. Het doel van ons verblijf is om te werken aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. Dit klinkt misschien vreemd, aangezien je niet zo snel aan Suriname denkt wanneer men spreekt over landen waar nog het nodige te verbeteren valt op onderwijskundig gebied. Veel kinderen hebben niet de beschikking over goed onderwijs in Suriname: - Ruim 80% van alle kinderen volgt de lagere school, maar het aantal drop-outs is hoog! Op de twee scholen waar wij naar toe gaan, worden respectievelijk 19% en 23% van de leerlingen jaarlijks bevorderd. Concreet betekent dit dat er grote leeftijds- en niveauverschillen zijn in de klassen. Dit is één van de onderwerpen waar wij ons mee gaan bezig houden.

5 - De meeste leerkrachten in het kustgebied (= gebied rond de hoofdstad Paramaribo) zijn bevoegd, maar in het binnenland -waar wij zijn- is een groot tekort aan bevoegde leerkrachten. Vrijwel alle leerkrachten op de scholen die wij bezoeken zijn onbevoegd, niet opgeleid als docent. - Buiten het kustgebied wordt er weinig tot geen voortgezet onderwijs aangeboden. Het behalen van de basisschool is voor veel inwoners het hoogst haalbare, tenzij zij verhuizen. Behalve om kennis en ervaring uit te wisselen is er ook geld nodig om de scholen verder te helpen. Het geld wordt bijvoorbeeld gebruikt om materialen te kopen of om leerkrachten beter op te leiden en tijd en ruimte te bieden om ook te kunnen deelnemen aan dit project. Ik betaal de reis- en verblijfskosten zelf, maar ben op zoek naar sponsors die mij steunen in dit project voor de lokale scholen in Suriname en Edukans. Graag wil ik De Regenboog bij dit project betrekken. Hier voor heb ik overleg gehad met de Ouderraad. De Ouderraad heeft er voor gekozen om dit schooljaar i.p.v. het project van Schoenmaatjes (ook van Edukans) dit project van Edukans te ondersteunen. Uiteraard ben ik daar heel blij mee! Er zijn verschillende ideeën in voorbereiding. Het eerste idee wordt a.s. dinsdagavond (bij de informatieavond) al ten uitvoer gebracht. Dan worden er bij de koffie en thee cakejes verkocht; 0,50 voor een cakeje. Iedereen kan de sponsoractie, die ik grotendeels samen met de school ga uitvoeren volgen. Klik onderstaande link om een kijkje te nemen op mijn actiewebsite: Tijdens mijn reis zal ik elke keer, als we op internet kunnen, verslag doen, je reist als het ware mee naar Suriname met mij, ik zal berichtjes en foto s plaatsen. Natuurlijk zal ik achteraf verslag doen van dit project van samenwerken van scholen en docenten. Alvast hartelijk bedankt! Hartelijke groet en een fijn weekend! Carin van Beers Edukans Werelddocent: werken aan beter onderwijs

6 Tijdschriftenregeling Als uw kind graag een tijdschrift leest, maar u geen geld heeft om het abonnement hiervan te betalen, kunt u bij de gemeente Moerdijk een aanvraag indienen voor de tijdschriftenregeling. Dit geldt voor mensen met een inkomen tot 110% van het bedrag van de bijstandsuitkering. Het maakt niet uit wat voor inkomen u heeft, of dat nu een uitkering is of een inkomen uit een baan. Via de gemeente worden gratis tijdschriften verstrekt voor kinderen uit groep 1 tot en met 8. Het gaat om een jaarabonnement (13 nummers) op Bobo, Okki, Taptoe of National Geographic Junior. Voor meer informatie over de tijdschriftenregeling kunt u contact opnemen met de Gemeentewinkel van gemeente Moerdijk. Typecursus De leerlingen van groep 6, 7 en 8 hebben onlangs een envelop gekregen met informatie over de vernieuwde typecursus van LOI Kidzz. Alleen met het inschrijfformulier uit de envelop krijgt u korting op de cursus. Indien u gebruik wilt maken van dit aanbod, lever dan het ingevulde inschrijfformulier in op school of schrijf in via internet. Let a.u.b. op de uiterste datum! Bijlage Muziekschool / Kunstencollectief Bijlage Flyer 1-loket + profielschets vrijwilliger Bijlage Kinderuniversiteit Nieuwsbrief nr. 2 verschijnt 18 september 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer2, 18 september 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer2, 18 september 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer2, 18 september 2015 Kalender: 22 sept Ambitiegesprekken 23 sept Sportdag 23 sept Start kinderpostzegelactie (groep 7 en 8) 24 sept Ambitiegesprekken 28 sept Schoolfotograaf

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld Extra geld voor ouderbijdrage en andere schoolkosten Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient. Of omdat

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Kalender: 11 april Voorjaarsmarkt 17 april Moerdijk Schoon, voor groep 4, 5, 6 en 8 20 april Groep 8 op bezoek bij de RK-kerk 20 april Entreetoets groep 7

Nadere informatie

Schooljaar Nummer16, 20 mei 2016

Schooljaar Nummer16, 20 mei 2016 Schooljaar 2015-2016 Nummer16, 20 mei 2016 Kalender: 21 mei Finale Schoolatletiek 25 mei Inloopspreekuur CJG gaat deze keer niet door 28 mei verjaardag juf Mascha 30 mei verjaardag Carla 31 mei Start avondvierdaagse,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 28 augustus 2014

Nieuwsbrief 1 28 augustus 2014 Nieuwsbrief 1 28 augustus 2014 Van de directie Schooljaar 2014 2015 Maandag 25 augustus zijn alle 391 leerlingen op de Vonder weer begonnen. Wij willen alle leerlingen, leerkrachten en overig personeel,

Nadere informatie

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 08 juli 2015 nr. 40 BOLSTERNIEUWS

Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com. 08 juli 2015 nr. 40 BOLSTERNIEUWS Kerkstraat 112 5126 GD Gilze e-mail: bolsterbericht@hotmail.com Tel 0161-451541 home-page: www.debolstergilze.nl JAARGANG 19 wekelijkse nieuwsbrief 08 juli 2015 nr. 40 BOLSTERNIEUWS NIEUWS VAN DE DIRECTIE

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 2 jaargang 17 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Nieuw meubilair Het meubilair van onze school

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016

Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016 Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016 Vastgesteld mei 2015 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Planning MR 4 Kernthema s 4 Speerpunten 4

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november)

Nieuwe schooltijden. Enquête (1 november tot 15 november) Nieuwe schooltijden Enquête (1 november tot 15 november) Elk kind moet volgens de wet in 8 jaar een minimum aantal uren onderwijs krijgen. De school ontvangt van het rijk geld op basis van dat aantal uren.

Nadere informatie

5. Contacten met ouders

5. Contacten met ouders 5. Contacten met ouders 5.1 Hoe wordt u geïnformeerd over ons onderwijs Wij vinden het erg belangrijk om de ouders/verzorgers van de kinderen van onze school goed op de hoogte te houden over ons onderwijs.

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Medezeggenschapsraad basisschool de Oranjerie Jaarverslag schooljaar 2016-2017 1 Inhoud Jaarverslag Basisschool de Oranjerie... 1 Medezeggenschapsraad basisschool de

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 Vastgesteld juli 2014 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen.

Nadere informatie

3 juli 2015 Nummer 19

3 juli 2015 Nummer 19 3 juli 2015 Nummer 19 Inhoud: Elzeneindfestijn (ingekomen) Muze Misse Kwaliteitsvragenlijsten (KVL) Gezinsviering Laatste oproep aanmelden typecursus Herinnering Uitkomsten enquête continurooster Vervangingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019)

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NR. 19 6 juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Woensdag 29 mei was de spelletjesdag voor alle kleuters. Wat hebben alle kinderen genoten. Ze konden kiezen uit

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek mei 2013

Oudertevredenheidsonderzoek mei 2013 Basisschool Bocholtz Wijngracht 11 6351 HJ Bocholtz 045 5443614 045 5445952 info.rkbsbocholtz@movare.nl Oudersonderzoek mei 2013 Doelstellingen van het onderzoek De onderzoeksdoelstellingen van het Landelijk

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Inhoud Inleiding... 3 1. Taken MR... 4 1.1. MR... 4 1.2. Gemeenschappelijke MR (GMR)... 4 2. Samenstelling en taakverdeling... 5 3.

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. Jaargang 18 woensdag

Nieuwsbrief 20. Jaargang 18 woensdag Nieuwsbrief 20 Jaargang 18 woensdag 13-6-2018 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Ook in de feestweek wordt er door de leerlingen hard gewerkt! De meeste cito toetsen zijn nu klaar en worden (binnenkort)

Nadere informatie

Werkplan. Medezeggenschapsraad

Werkplan. Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 1. 1. Missie en visie 2. 2. Doelstellingen 3. 3. Samenstelling en werkwijze 4. 4. Communicatie 6. 5. Jaarplanning 7. 6. Aandachtspunten voor

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2016-2017 Inleiding Namens de ouders en het personeel is de medezeggenschapsraad (MR) het orgaan met als voornaamste taak het toetsen van het schoolbeleid. In de MR zitten ouders, gekozen door

Nadere informatie

MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo

MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo MR MedezeggenschapsRaad Willibrordus - Ruurlo December 2016 Nieuwsbrief van de MR INHOUD Nieuwe samenstelling 2 Nieuwe leden stellen zich voor Wat doet de MR Taken en bezigheden 3 Het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

De Zuiderpoort staat open!

De Zuiderpoort staat open! Geachte ouders/verzorgers, schoolkalender Voor u ligt de nieuwe schoolkalender voor het schooljaar 2015 2016. In deze kalender vindt u praktische informatie en de planning van dit schooljaar. Met vriendelijke

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2013-2014 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3 8 oktober 2015

Nieuwsbrief nr. 3 8 oktober 2015 Nieuwsbrief nr. 3 8 oktober 2015 Vanuit de directie Ouderavond groepen 1-2 Op dinsdag 3 november is er een algemene ouderavond voor de ouders van de kinderen uit groepen 1-2. Tijdens deze ouderavond krijgt

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2015

Nieuwsbrief NOVEMBER 2015 Nieuwsbrief NOVEMBER 2015 Agenda: 5 november: gastles kinderyoga voor alle groepen 9-10 november: juf Wilma afwezig (cursus) 11 november: nationaal schoolontbijt (i.p.v. 10 november) 13 november: 19.30

Nadere informatie

Communicatieplan Medezeggenschapsraad Menko toren & Bonifatiusschool

Communicatieplan Medezeggenschapsraad Menko toren & Bonifatiusschool Communicatieplan Medezeggenschapsraad Menko toren & Bonifatiusschool Pagina 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doel van de MR... 3 Communicatiemiddelen... 4 Nieuwsbrief Menko toren & Bonifatiusschool... 4

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 1, 30 augustus 2019

Schooljaar Nummer 1, 30 augustus 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 1, 30 augustus 2019 Kalender: 2-6 sept Ambitiegesprekken, u ontvangt hiervoor een uitnodiging via Parro 5 en 6 sept Schoolfotograaf 6 sept Voorlezen met (groot)ouders in de

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016

Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Schooljaar 2016 2017 - jaargang 17 - nummer 86 - aug. 2016 Voorwoord We staan weer aan de start van een nieuw cursusjaar. Niemand weet wat ons dit jaar gaat brengen. We maken plannen (dat moet ook), we

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no. 2. September 2015

SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no. 2. September 2015 SCHOOLJAAR 2015 / 2016 no. 2. September 2015 Beste ouders, OP dit moment lopen er heel veel snotterende ouders en kindjes door school. De eerste ziekmeldingen komen s ochtends binnen. Fijn dat u daar om

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 31 OKTOBER 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 5 31 OKTOBER 2014 SchOuderCom De komende nieuwsbrief willen we gaan verspreiden via SchOuderCom. Daarbij zullen we een splitsing maken tussen berichten die van belang

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Jaarplan IKC Raad de Regenboog

Jaarplan IKC Raad de Regenboog Jaarplan IKC Raad de Regenboog 2016-2017 Inleiding De (MR) van de Regenboog zet in dit jaarplan de uitgangspunten, planning en taakverdeling voor het komende schooljaar uiteen. Het jaarplan biedt de houvast

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Het Wespennest

Jaarplan Medezeggenschapsraad Het Wespennest 2018-2019 Jaarplan Medezeggenschapsraad Het Wespennest Erik van Daatselaar versie 0.9 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, startpunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2015 2016. Met deze nieuwsbrief laten we u weer weten wat er allemaal in en rondom de school gebeurt. Opbrengsten Dit schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015

Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Meridiaantje nr. 18 22-05-2015 Kalender ma. 25 mei Pinksteren (alle kinderen vrij) 26, 27, 28, 29 mei 25-jarig Lustrum di. 26 mei 14.45 uur: presentatie op het plein met Fort van de Verbeelding vrij 29

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Week 50/51: Kerst, feest van geven. Bijbel: De geboorte van Jezus (Lucas 1; Matteüs 1 en 2).

Week 50/51: Kerst, feest van geven. Bijbel: De geboorte van Jezus (Lucas 1; Matteüs 1 en 2). Nieuwsbrief 8 Jaargang 17 woensdag 13-12-2017 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Staking Het was volop in het nieuws! De staking van 12 december. Veel scholen in Nederland waren dicht. De leerkrachten

Nadere informatie

Voorlopig reglement leerling-raad

Voorlopig reglement leerling-raad Voorlopig reglement leerling-raad d.d. 13 februari 2006 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Begrippen 3. Totstandkoming en wijziging 4. Publicatie 5. Doelstelling 6. Taken 7. Financiën 8. Samenstelling en verkiezing

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Jarigen!!! Wij feliciteren deze maand de komende kinderen; Datum Naam 17/09 Olivia, groep 1/2 17/09 Thijs, groep 1/2 20/09 Luuk, groep 3 26/09 Ivy,

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Agenda Opening & Voorstelronde MR Jaarverslag 2014-2015 Verkiezingen MR Jaarplan 2015-2016 Ouderraad Vragen & suggesties Sluiting 1 Oudergeleding Opening

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Ouderparticipatieplan

Ouderparticipatieplan Ouderparticipatieplan Ouderparticipatie in de 21 e eeuw Het vergroten van ouderparticipatie in het didactische proces en het realiseren van een ouderportaal dragen bij aan actieve betrokkenheid van ouders

Nadere informatie

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar.

Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke data voor het nieuwe schooljaar. Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 42 Nieuwsbrief 2 juli 2015 Belangrijke data volgend schooljaar Als bijlage van deze nieuwsbrief krijgt u de belangrijke

Nadere informatie

Fijn we kunnen weer naar school!

Fijn we kunnen weer naar school! Fijn we kunnen weer naar school! Na twee weken vakantie gingen de schooldeuren vanmorgen weer op de vertrouwde tijd open. Omdat het nog erg donker is, hoorde ik alleen de stemmen van de kinderen die zich

Nadere informatie

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR MR werkplan o.b.s. de Wezeboom 2016-2017 WERKPLAN MR 2016-2017 1 Inhoud Inleiding 3 Taakstelling en positie MR 4 Taakverdeling MR 4 Communicatie naar de achterban 5 Onderwerpen en prioriteiten 2016-2017

Nadere informatie

Nieuwsbrief euwsbrief 15 juni 2018

Nieuwsbrief euwsbrief 15 juni 2018 Kalender: 20 juni Buitenspeeldag 25 juni De schoolfotograaf komt! Let op: gewijzigde datum 26 juni Afscheidsmusical voor alle inwoners van Langeweg 27 juni 's ochtends afscheidsmusical voor alle kinderen

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de

De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de MR- DOMMELRODE INLEIDING De MR informeert de ouders via de nieuwsbrief en de website. Het uiteindelijke doel van de MR is, om de ouders meer te betrekken bij de onderwerpen die door MR behandeld worden.

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Brede school de Kersenboom. Jaarplan Een levendige MR met concrete resultaten. Correspondentie adres:

Medezeggenschapsraad Brede school de Kersenboom. Jaarplan Een levendige MR met concrete resultaten. Correspondentie adres: Medezeggenschapsraad Brede school de Kersenboom Jaarplan 2018 2019 Een levendige MR met concrete resultaten Correspondentie adres: Brede school de Kersenboom T.a.v. De MR Sportlaan 2 1111 PX Diemen 020-7531123

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad 2014/2015

Medezeggenschapsraad 2014/2015 Medezeggenschapsraad 2014/2015 In deze Gids: 1. De MR (Medezeggenschapsraad) stelt zich voor 2. De Medezeggenschapsraad in het kort 1. De MR (Medezeggenschapsraad) stelt zich voor Hoe vaak gebeurt dit

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 29 september 2017

Nieuwsbrief 4, 29 september 2017 Nieuwsbrief 4, 29 september 2017 Data om te onthouden: Maandag 2 oktober: controle hoofdluis Woensdag 4 oktober: start Kinderboekenweek: Griezelen Donderdag 5 oktober: staking leerkrachten Informatie van

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Een klacht, wat nu? Klachtenregeling bestemd voor ouders, voogden, verzorgers en medewerkers

Een klacht, wat nu? Klachtenregeling bestemd voor ouders, voogden, verzorgers en medewerkers Een klacht, wat nu? Klachtenregeling bestemd voor ouders, voogden, verzorgers en medewerkers Vastgesteld in de vergadering van: 1 Inhoudsopgave Inleiding p. 3 Bij wie kan ik terecht? p. 4 Wie kan er klagen?

Nadere informatie

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!!

Op O.B.S. Kompas is elk kind in beeld, maar ook graag elke ouder/verzorger!!! SCHOOLJAAR 2015-2016 Veghel, 29 september 2015 Geachte ouders/verzorgers, We zijn al weer enkele weken begonnen aan de start van een nieuw schooljaar. Op de schoolkalender staan al enige activiteiten die

Nadere informatie

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print

Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief print Sportlaan 85 Postbus 68 7833 CH Nieuw-Amsterdam 7833 ZH Nieuw-Amsterdam Tel: 0591-552042 www.obs-bascule.nl Jaargang 12 nummer 4 vrijdag 11 september 2015 Denkt u aan het milieu voordat u deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Dit jaar aan mij de eer om op het afgelopen schooljaar terug te blikken.

Dit jaar aan mij de eer om op het afgelopen schooljaar terug te blikken. Voorwoord In het kader van de WMS (wet op medezeggenschapsraden) artikel 7 is de MR verplicht om aan het begin van een nieuw schooljaar een jaarverslag te schrijven over het afgelopen schooljaar. Hierin

Nadere informatie

Maandbrief Klimop-Stad januari 2014

Maandbrief Klimop-Stad januari 2014 Maandbrief Klimop-Stad januari 2014 Rossinistraat 5 1323 BP Almere Tel. 036-5364814 Website: www.de-klimop.nl E-mail: dir.klimopstad@prisma-almere.nl Agenda januari: Maandag 6 januari: Eerste lesdag van

Nadere informatie

EFFECTEN VAN DE WEEKEND- SCHOOL VAN STICHTING WITTE TULP. - eindrapport - dr. Marga de Weerd. Amsterdam, november 2009

EFFECTEN VAN DE WEEKEND- SCHOOL VAN STICHTING WITTE TULP. - eindrapport - dr. Marga de Weerd. Amsterdam, november 2009 EFFECTEN VAN DE WEEKEND- SCHOOL VAN STICHTING WITTE TULP - eindrapport - dr. Marga de Weerd Amsterdam, november 2009 Regioplan Beleidsonderzoek Nieuwezijds Voorburgwal 35 1012 RD Amsterdam Tel.: +31 (0)20-5315315

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende periode

R.K. Basisschool t Ruimteschip De komende periode Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Nummer 3, 14 september 2018 Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowf.nl www.bsruimteschip.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip Groep 8 is weer

Nadere informatie

Inzameling afval: steeds meer scheiden! Jarig in september. Inloopspreekuur CJG. Een nieuw schooljaar! Vertrouwenspersoon

Inzameling afval: steeds meer scheiden! Jarig in september. Inloopspreekuur CJG. Een nieuw schooljaar! Vertrouwenspersoon Nieuwsbrief De Toermalijn september 2015 jaargang 15 Jarig in september Nieuw op school: Lasse Westerhof is op 11 augustus 4 jaar geworden. Rens van Leeuwen, Jennifer Langerak, Berend van Tilburg en Joy

Nadere informatie

Informatieboekje MR. mei MR De Waterkant, Bilderdijkpark 18, 1052 SC Amsterdam, Pagina 1

Informatieboekje MR. mei MR De Waterkant, Bilderdijkpark 18, 1052 SC Amsterdam, Pagina 1 Informatieboekje MR mei 2011 MR De Waterkant, Bilderdijkpark 18, 1052 SC Amsterdam, mr@dewaterkant.net Pagina 1 VOORWOORD Beste ouders, verzorgers, In dit boekje vindt u informatie over de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2016-2017 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERRAAD

JAARVERSLAG OUDERRAAD JAARVERSLAG OUDERRAAD 2009/2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag.2 2. Structuur Ouderraad pag.2 2.1 Samenstelling Ouderraad pag.2 3. Activiteitenverslag pag.2 3.1 Sinterklaas pag.2 3.2 Kerst pag.3 3.3 Pasen

Nadere informatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie

2. Samen met ouders. 2.1 Partnerschap. 2.2 Informatie en communicatie 2. Samen met ouders 2.1 Partnerschap Kind, ouders en leerkracht(en) zijn partners van elkaar in het ondersteunen van de ontwikkeling van het kind. Ieder heeft waardevolle informatie over wat belangrijk

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

Loil, 2 november 2015 Onderwerp: oudertevredenheidspeiling. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Loil, 2 november 2015 Onderwerp: oudertevredenheidspeiling. Beste ouder(s)/verzorger(s), Loil, 2 november 2015 Onderwerp: oudertevredenheidspeiling Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor ouders is een schoolorganisatie niet altijd eenvoudig te overzien. Enerzijds is er de school waarin wij als

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad (OR)... 5 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen:

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen: Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015 Datum: 11 september 2015 Schrijver: Caroline van Erp Inleiding Algemeen: Op de school worden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen die direct te maken

Nadere informatie

Infobulletin van basisschool Heidepoort

Infobulletin van basisschool Heidepoort 1 Infobulletin van basisschool Heidepoort Jaargang 21 nr. 11-3 september 2015 (verschijnt maandelijks) Beste ouders / verzorgers, Laatste infobulletin oude stijl Dit infobulletin is het laatste dat u ontvangt

Nadere informatie

Agenda. Save the date. In deze nieuwsbrief. Start schoolvakantie. Nieuwe schooltijden: Nieuwsbrief juni 2019

Agenda. Save the date. In deze nieuwsbrief. Start schoolvakantie. Nieuwe schooltijden: Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Agenda 15 juli koffieochtend (hulpouders) 15 juli musical van groep 8 19 juli start schoolvakantie 2 september eerste schooldag 4 september luizencontrole 10 en 11 september informatieavonden

Nadere informatie

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 2 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Samenstelling 2.3 Werkwijze 3. Scholing Pagina 4 4. Behandelde

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie