Oktober Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oktober Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon."

Transcriptie

1 Locatie nieuwsbrief a nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV/PG Het Groene Kroontje en BSO Bengels van de Kroon. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over het KDV en de BSO. Contactgegevens BSO, KDV of PSG Kerkstraat 34/ AS Wilp Telefoon nummer KDV: / Telefoonnummer BSO: groenekroontje@kindercentrum.nl Belinda is uw contactpersoon in geval van uitbreiding, wijzigingen enz. Puk Thema / Peutergroep nieuws Inmiddels is het thema Oef wat warm afgesloten en zijn we begonnen met het nieuwe thema Regen. Waar werken we aan? Spraak- en taalontwikkeling: Het kind kan vertellen wat voor weer het is. Het kind benoemt de verschillende eigenschappen van regen en benoemt voorwerpen en kledingstukken voor in de regen. Sociaal- emotionele ontwikkeling: Het kind volgt aanwijzingen van de pedagogisch medewerker op tijdens activiteiten. Het kind heeft plezier in het samen spelen, zingen, dansen en muziek maken. Motorische en zintuiglijke ontwikkeling: Het kind ontdekt de eigenschappen van regen door te kijken, te luisteren en te voelen. Het kind ontdekt de eigenschappen van water, zand en papier door eraan te voelen. Het kind oefent zijn grove motoriek door te lopen en stil te staan, en door te dansen, te springen en te huppelen. Rekenprikkels: Het kind kent en gebruikt de begrippen binnen en buiten. Het kind kent en gebruikt de begrippen hard en zacht (geluid en regen). Tijdens de start van het thema hadden we eigenlijk geluk, want oh wat regende het veel! Wij vonden dat natuurlijk helemaal niet erg, want wat is er nou leuker dan stampen in de plassen! Uiteraard hebben we dit dan ook gedaan, samen met ons kleine vriendje Puk! Tijdens deze activiteit hebben we het onder andere benoemd wat je aan kan doen als het regent; een regenjas, regenhoedje, laarsjes of een paraplu. En word je nat als je in de regen loopt of blijf je droog?

2 We hebben al allerlei leuke activiteiten gedaan zoals: Wolken knutselen met watten, een regenboog inkleuren, regenlaarsjes plakken en regendruppels verven met de vingertjes! Drup.. drup.. druppel drup! Ook hebben we een nieuwe parchute, deze viel bij de kinderen erg in de smaak! Wauw.. wat is hij mooi groot, je kunt er zelfs onder schuilen voor de regen! KDV nieuws Bij de KDV-groep hebben we deze periode ook het thema: Regen. Het begon gelijk goed met een hele week regen! Normaal misschien wat minder leuk maar nu komt het natuurlijk wel goed uit. Samen keken we door het raam naar de regen, drup drup drup op het raam. En opeens regende het binnen ook Met de waterspuit spoten we de regendruppels op het raam. Dat was leuk! Natuurlijk hebben we ook heerlijk buiten gespeeld in de regen. Hoe voelt de regen? Hé het zand wordt modder door regen.. Daar kunnen we lekker mee smeren! Als je op onze groep kijkt zie je de regen ook binnen. De wolken hangen aan het plafond en zelfs de onweersbuien komen langs. Gelukkig hebben we parapluutjes geknutseld om ons te beschermen tegen deze buien.

3 Voor de kleinsten hebben we iets heel leuks op de groep. Een speelnestje! Hierin kunnen de baby s heerlijk liggen en tegelijkertijd spelen. Daarnaast kunnen de kinderen die net beginnen met leren zitten, veilig oefenen in dit nestje. Het is nu al een groot succes! Misschien ook wel leuk om te vertellen dat we er in oktober 8 nieuwe kinderen (baby s) bij krijgen! We groeien dus goed en daar zijn we heel blij mee! Dit keer zingen wij. t regent, t regent, de pannetjes worden nat, Daar kwamen twee soldaatjes aan, Die vielen op hun gat, Kletsnat Ook gaan we nog de regendans doen van Kabouter Plop (zie youtube). BSO nieuws Inmiddels is er een tweede BSO groep gestart op de bovenverdieping bij het KDV. We zijn druk bezig geweest om de ruimte goed in te richten samen met de kinderen en alle kinderen zijn er al een keer geweest om te spelen, het was een groot succes! We zullen BSO2 voorlopig gaan gebruiken op alle dinsdagen en alleen voor de oudste kinderen is het hun vaste stamgroep. Er zijn op de dinsdag drie leidsters aanwezig, zij zullen buiten staan, op de BSO of op de nieuwe groep van BSO2. Op die manier kunnen het opendeuren beleid goed waarborgen. De kinderen mogen zelf (op dinsdag) kiezen waar ze willen spelen. Op die manier kan iedereen met zijn vriendjes en vriendinnetjes spelen en tijdens het buitenspelen maken de twee groepen gebruik van hetzelfde terrein, dus alle gelegenheid om samen te spelen met de kinderen uit de andere groep. We hopen jullie hiermee genoeg geïnformeerd te hebben. Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact op met onze pedagogisch medewerkers van de BSO.

4 Wanneer er kinderen komen met de fiets of step voor de VSO én BSO dan gaat onze voorkeur uit dat de fietsen op de BSO blijven staan, dit in verband met de veiligheid en het oversteken met meerdere kinderen. Wij zouden het graag willen weten wanneer uw kinderen luizen heeft aangezien wij dit ook aan andere ouders moeten laten weten als het heerst. Er komt dan een papier op de deur zodat iedereen alert kan zijn. Mochten jullie thuis nog een dekbed overtrek over hebben en niet meer gebruiken, willen jullie dan aan ons denken? Bij ons krijgt het een tweede leven als picknick kleed! Afgelopen maand is de vader van Julia, Tim en Saar langs geweest met zijn werk auto. Dit was natuurlijk niet zomaar een auto.. een brandweerauto!! Alle kinderen die er waren mochten er even inzitten en zelfs de sirene ging aan! Bedankt voor dit unieke moment! Nieuws ATTENTIE! Graag willen wij jullie aandacht voor het volgende. Wij merken de laatste tijd vaak dat de BSO kinderen het hek zelf kunnen open maken en daardoor zelf naar de auto lopen. Helaas mag dit niet, vaak wordt dan het hek niet dicht gedaan en dan kunnen de kleinere kinderen de parkeerplaats oplopen. Dit is niet de bedoeling! We willen dan ook vragen om samen met je kinderen het terrein te verlaten zodat die kans zo klein mogelijk wordt! Aangepast voedingsbeleid Product Limonadesiroop, diksap en roosvice (Smeer) leverworst Smeerkaas Broodbeleg bij kinderen jonger dan 1 jaar Chocoladepasta Waarom niet? Deze producten bevatten veel calorieën en suiker. Dit vergroot de kans op overgewicht en tandbederf. Eén keer per dag licht aangemaakte limonade of diksap vind Kindercentrum.nl voldoende. In (smeer)leverworst zit veel vitamine A. Vitamine A is schadelijk voor een kind als hij/zij het structureel binnenkrijgt. Een teveel aan vitamine A kan hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid veroorzaken. Kinderen krijgen thuis ook (smeer)leverworst op brood, daarom bieden wij op de locaties geen (smeer)leverworst aan. In smeerkaas zit veel zout. Kinderen krijgen thuis ook smeerkaas of kaas op brood. Daarom bieden wij op de locaties geen smeerkaas aan. Volgens het voedingscentrum heeft een kind jonger dan 1 jaar voldoende aan alleen margarine op brood. Chocopasta past niet bij een dagelijkse keuze aan broodbeleg. In chocoladepasta zit veel suiker en vet.

5 Voor de KDV groep en peutergroep verandert het volgende: s Middags drinken wij thee met fruit/ rauwkost i.p.v. een koekje. Aan het einde van de dag bieden wij de kinderen licht aangemaakte limonade en een cracker aan met humus, zuivelspread, kaas of kipfilet. Dus geen smeerkaas en smeerworst meer. Bij de BSO kunnen de kinderen kiezen uit een cracker of rijstewafel met kaas, kipflet, appelstroop of pindakaas. Hoofdluis Willen de ouders waarvan hun kind tussen de middag nog slaapt een eigen borstel in het mandje leggen? Dit in verband met hoofdluis en hygiëne. Alvast bedankt! Jarigen KDV: - Lotte is 2 jaar geworden! - Mauri wordt 2 jaar! - Silvijn wordt 1 jaar! Peutergroep: - Jurgen is 4 jaar geworden! - Teo wordt 4 jaar! - Eline wordt 4 jaar! BSO: - Thijn - Niek - Amelie - Joris - Cas - Nout Pietpraat Oma van Guus zei, Guus zeg je Jolanda nog even gedag? Waarop Guus zegt; Gedag! Marinde: Kijk Jolanda, ik heb kinderen gemaakt! (Ze speelt met de poppen tijdens het vrij spel.) Renske: Papa heeft onder de douche altijd een baard van het scheren! Sare-ana: na een bezoek aan het toilet kijkt ze trots on de wc en roept: Kijk eens!! De i van indiaan! Tijdens het knutselen plakken er bij Marinde wat watten aan haar vingers en zegt: Er zitten wolken aan m n vingers! Fleur heeft in het weekend boodschappen gedaan samen met mama. Trots vertelt ze hierover.. Ja, we waren bij de Appie Heijn geweest! Julia heeft een paardenbloem geplukt en houd hem onder haar kin. Kijk zegt ze dit staat ook wel hip! Erika heeft rijst in een grote ballon gedaan en zegt: Luister maar eens goed als ik hem beweeg. Erika beweegt de ballon en zegt: het klinkt wel een beetje als regen he? Waarop fleur antwoord Ja, of als hagelslag! Tijdens het buiten spelen komt de wagen met paarden ervoor (van Zozijn) langs rijden. Waarop Jens zegt: Hee, dat lijkt wel muziek! (De hoeven van de paarden maken een mooi geluid op de straat) Naar de basisschool Er zijn een aantal kinderen vier jaar geworden, of worden binnenkort vier jaar, en dat betekent; op naar de basisschool! Veel plezier, we gaan jullie missen! - Jurgen - Teo - Eline

6 Hoera er is een kindje geboren! - Quinten heeft een broertje Victor gekregen. Nieuwe kinderen bij de KDV groep - Femke - Mads - Daan - Lauren - Mads - Matthijs Welkom op de groep allemaal! We hopen dat jullie een super tijd op het Groene Kroontje zullen beleven!! OC Wij zijn nog opzoek naar een ouder voor de OC. Lijkt het u leuk om mee te denken over beleid, enz. neem dan contact op met een van de pedagogisch medewerkers. Vragen/Opmerkingen Mocht u vragen/opmerkingen hebben neemt u dan contact op met één van onze medewerkers. Heeft u vragen en/of opmerkingen voor de oudercommissie? Deze kunt u mailen naar: ocgroenekroontje@gmail.com

Guus: zullen we gaan voeten ballen?

Guus: zullen we gaan voeten ballen? Locatie nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV/PG Het Groene Kroontje en BSO Bengels van de Kroon. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over het KDV en

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon. Juli 2018

Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon. Juli 2018 Locatie nieuwsbrief a nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV/PG Het Groene Kroontje en BSO Bengels van de Kroon. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over

Nadere informatie

Maart en april Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon.

Maart en april Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon. Locatie nieuwsbrief a nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV/PG Het Groene Kroontje en BSO Bengels van de Kroon. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over

Nadere informatie

November/december 2018

November/december 2018 Locatie nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV/PG het Groene Kroontje en BSO Bengels van de Kroon. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over het KDV en

Nadere informatie

September Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon.

September Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon. Locatie nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV/PG Het Groene Kroontje en BSO Bengels van de Kroon. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over het KDV en

Nadere informatie

Contactgegevens BSO & KDV Kerkstraat 34/ AS Wilp Tel KDV: / Tel BSO:

Contactgegevens BSO & KDV Kerkstraat 34/ AS Wilp Tel KDV: / Tel BSO: Locatie nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV Het Groene Kroontje en BSO Bengels van de Kroon. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over het KDV en de

Nadere informatie

Januari Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon.

Januari Nieuwsbrief KDV het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon. Locatie nieuwsbrief a nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV/PG Het Groene Kroontje en BSO Bengels van de Kroon. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over

Nadere informatie

Drie misverstanden die er nog steeds met de paplepel ingaan

Drie misverstanden die er nog steeds met de paplepel ingaan Drie misverstanden die er nog steeds met de paplepel ingaan (Smeer)leverworst, smeerkaas en diksap zijn niet zo gezond voor jonge kinderen als je denkt! (Smeer)leverworst, smeerkaas en diksap zijn gezond.

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/PG het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon. Mei 2018

Nieuwsbrief KDV/PG het Groene Kroontje & BSO Bengels van de Kroon. Mei 2018 Locatie nieuwsbrief a nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV/PG Het Groene Kroontje en BSO Bengels van de In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over het

Nadere informatie

Contactgegevens BSO & KDV Kerkstraat 34/ AS Wilp Tel: /

Contactgegevens BSO & KDV Kerkstraat 34/ AS Wilp Tel: / Locatie nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van KDV Het Groene Kroontje en BSO Bengels van de Kroon. In deze nieuwsbrief vindt u algemene informatie en leuke weetjes over het KDV en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Reuzen en kabouters

Nieuwsbrief. Kinderopvang Kits Oonlie. Reuzen en kabouters Deze nieuwsbrief is speciaal voor ouders/verzorgers van kinderen op de peutergroep en de verticale groep van kinderopvang Kits Oonlie. Deze nieuwsbrief verschijnt elke twee maanden en hierin worden twee

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Facebook Onze facebookpagina heeft een andere naam gekregen. HKC Twente is Kindercentrum.nl geworden.

Facebook Onze facebookpagina heeft een andere naam gekregen. HKC Twente is Kindercentrum.nl geworden. KDV De Telgenkamp Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl en KDV De Telgenkamp. Facebook Onze facebookpagina heeft een

Nadere informatie

Regen. ( 20 oktober 14 november)

Regen. ( 20 oktober 14 november) Regen ( 20 oktober 14 november) In Nederland regent het vaak. Kinderen komen dus van jongs af aan in aanraking met regen. In het thema leren de kinderen allerlei begrippen die met regen te maken hebben.

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Voeding bij HappyKidzzz Kinderopvang

Voeding bij HappyKidzzz Kinderopvang Voeding bij HappyKidzzz Kinderopvang Inhoud 1 Voeding bij HappyKidzzz Kinderopvang... 1 Uitgangspunten... 3 Voeding bij HappyKidzzz Kinderopvang... 4 Fruit en Groente... 4 Tussendoortjes... 4 Leverworst

Nadere informatie

Gezond voedingsaanbod

Gezond voedingsaanbod Gezond voedingsaanbod Binnen Ska Kinderopvang bieden we gezonde en gevarieerde voeding aan op vaste tijden. Ons voedingsbeleid is gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

VOEDINGSBELEID Versie Oktober 2015, versie 01 Verantwoordelijke Beleidsmedewerker Kwaliteit Aantal pagina s 7 Geldig tot 31 december 2016

VOEDINGSBELEID Versie Oktober 2015, versie 01 Verantwoordelijke Beleidsmedewerker Kwaliteit Aantal pagina s 7 Geldig tot 31 december 2016 VOEDINGSBELEID Versie Oktober 2015, versie 01 Verantwoordelijke Beleidsmedewerker Kwaliteit Aantal pagina s 7 Geldig tot 31 december 2016 Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten

Nadere informatie

Yes! Kinderopvang VOEDINGSBELEID. Inhoudsopgave. Inleiding 2

Yes! Kinderopvang VOEDINGSBELEID. Inhoudsopgave. Inleiding 2 Yes! Kinderopvang VOEDINGSBELEID Inhoudsopgave Bldz. Inleiding 2 1. Baby s 3 2. Dreumessen/ Peuters 4-5 3. Buitenschoolse opvang. 6-7 4. Kinderrestaurant. 8 5. Peuterspeelgroep 9 Inleiding In dit voedingsbeleid

Nadere informatie

3.1.8 Protocol Voeding en Beweging. Voeding en beweging. Nummereen Kinderopvang. November 2018 Pagina 1 van 10

3.1.8 Protocol Voeding en Beweging. Voeding en beweging. Nummereen Kinderopvang. November 2018 Pagina 1 van 10 Voeding en beweging Nummereen Kinderopvang November 2018 Pagina 1 van 10 Inhoud 1. Inleiding 2. Gezond voedingsaanbod 3. Voedingsaanbod voor kinderen van 0-1 jaar 4. Voedingsaanbod voor kinderen van 1-4

Nadere informatie

Uitgangspunten Wij bepalen wat en wanneer een kind eet. Het kind bepaalt zelf hoeveel hij/ zij eet.

Uitgangspunten Wij bepalen wat en wanneer een kind eet. Het kind bepaalt zelf hoeveel hij/ zij eet. Voeding Inhoud Voeding... 1 Uitgangspunten... 2 Voeding op Polderpret... 3 Fruit en Groente... 3 Tussendoortjes... 3 Leverworst en smeerleverworst... 4 Drinken... 4 Eetmomenten... 4 Voedingsbeleid Polderpret...

Nadere informatie

Een goede dorstlesser. Wat neem jij op brood?

Een goede dorstlesser. Wat neem jij op brood? Een gezonde start, dat gunnen wij alle kinderen die dagelijks aan de zorg van Partou worden toevertrouwd. Wij dragen daar natuurlijk graag ons steentje aan bij en doen dat onder andere door het hanteren

Nadere informatie

Protocol voeding Bij de Handjes

Protocol voeding Bij de Handjes Protocol voeding Bij de Handjes Voeding Inhoud Voeding... 1 Uitgangspunten... 2 Voeding op Bij de Handjes... 3 Fruit en Groente... 3 Tussendoortjes... 3 Leverworst en smeerleverworst... 4 Drinken... 4

Nadere informatie

Contactgegevens PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst Glazeniershorst TK Apeldoorn. Tel:

Contactgegevens PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst Glazeniershorst TK Apeldoorn. Tel: Locatie nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst. In deze nieuwsbrief algemene informatie en wat leuke weetjes over de onze locatie. Contactgegevens

Nadere informatie

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren.

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren. KDV / BSO De Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl in het algemeen en KDV / BSO De Apenrots in het bijzonder.

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Voedingsbeleid DOL FIJN kinderopvang

Voedingsbeleid DOL FIJN kinderopvang Voedingsbeleid DOL FIJN kinderopvang Inhoud Algemeen Gezond voedingsaanbod Vaste en rustige eetmomenten Traktaties Voedingsaanbod Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar Voedingsaanbod voor kinderen vanaf

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie 2016

Voorjaarsvakantie 2016 Voorjaarsvakantie 2016 Maandag 22 februari Vandaag de eerste da g van de voorjaarsvakantie! We zijn met gezellig veel kinderen. We vermaken ons vanmorgen met het bouwen van een hut, spelen van spelletjes

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

SPELENDERWIJS ETEN & DRINKEN

SPELENDERWIJS ETEN & DRINKEN Pagina: 1 van 5 SPELENDERWIJS ETEN & DRINKEN Kinderen worden betrokken bij het eten en drinken. Leren van motorische en cognitieve vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Richtlijnen Bij fles

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Voedingsbeleid Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.

Voedingsbeleid Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V. Voedingsbeleid Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V. Schoolstraat 38 2712 VC Zoetermeer Tel 079-3167555 www.tinker-bell.nl Algemeen Gezond voedingsaanbod. Dit voedingsbeleid is grotendeels gebaseerd op

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Van Kindercentrum Watergraafsmeer Amsterdam. Uitgiftedatum: Juli Herzien: Mei Documentnummer: 06.01

Voedingsbeleid. Van Kindercentrum Watergraafsmeer Amsterdam. Uitgiftedatum: Juli Herzien: Mei Documentnummer: 06.01 Voedingsbeleid Van Kindercentrum Watergraafsmeer Amsterdam KCWA KDV, BSO Uitgiftedatum: Juli 2009 Herzien: Mei 2016 Titel: Voedingsbeleid Documentnummer: 06.01 Proceseigenaar: Directeur Inleiding Goede

Nadere informatie

Pag. Inleiding 1 Visie 1

Pag. Inleiding 1 Visie 1 Inhoudsopgave Pag. Inleiding 1 Visie 1 1. Het voedingsaanbod 2 1.1 Zuigelingen/flesvoeding 2 1.2 Broodmaaltijd 2 1.3 Broodbeleg 2 1.4 Drinken en keuze dranken 3 1.5 Fruit en groente 3 1.6 Overige tussendoortjes

Nadere informatie

Auteur: Stephanie Paling Titel : Voedingsbeleid Shezaf kinderopvang. 2019, Shezaf Kinderdagverblijven

Auteur: Stephanie Paling Titel : Voedingsbeleid Shezaf kinderopvang. 2019, Shezaf Kinderdagverblijven Auteur: Stephanie Paling Titel : Voedingsbeleid Shezaf kinderopvang 2019, Shezaf Kinderdagverblijven www.shezaf.nl Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Tring wakker worden!

Tring wakker worden! Tring wakker worden! Tring! doet de wekker, opgelet. Hé, word wakker, spring uit bed! Eten en wassen en kleren aan, dan kan ik weer naar school toe gaan. Tring! doet de wekker, de dag begint. God is bij

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk Peuterspeelzaal De Paddestoel Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan 103-105 2285 GJ Rijswijk Vaste telefoon: 070 75333939 Jolanda Steinmetz: 06 29537781 Anita van Wolferen: 06

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus KDV / BSO Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en kdv / bso Apenrots Terugblikken op afgelopen 2 maanden Wat

Nadere informatie

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool

Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool Voor het eerst naar de Pater van der Geldschool s Morgens word je naar school gebracht door papa, mama, opa of oma. Het wachten op de speelplaats Het binnenkomen Om 5 voor half 9 gaat de zoemer; de juffen

Nadere informatie

Voedingsbeleid Villa Petit Paradis 2013

Voedingsbeleid Villa Petit Paradis 2013 Voedingsbeleid Villa Petit Paradis Inleiding Het voedingsbeleid van Villa Petit Paradis is er op gericht dat ieder kind voldoende gezonde en verantwoorde voedingsmiddelen krijgt. Dit voedingsbeleid is

Nadere informatie

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO.

Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. Beste ouders/verzorgers Wij hebben weer een mooie nieuwsbrief voor u gemaakt met verhalen uit de Peutergroep en de BSO. De dagen worden korter, wij maken ons klaar voor het eerste lichtjesfeest op weg

Nadere informatie

Voedingsbeleid / Gezond eten en drinken bij Simba

Voedingsbeleid / Gezond eten en drinken bij Simba Voedingsbeleid / Gezond eten en drinken bij Simba Gezonde voeding is van belang voor de ontwikkeling van kinderen en voorkomt overgewicht. Overgewicht heeft veel gevolgen voor de gezondheid. Vaak zie je

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2016 Nr. 27

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2016 Nr. 27 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2016 Nr. 27 Inleiding Hallo allemaal, Oktober is een feit! De zomerperiode is omgevlogen en we hebben mede dankzij onze vakantie kracht Manouk en onze assistent leidster

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Datum:juni 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Kinderen en een gezond gewicht

Kinderen en een gezond gewicht Kinderen en een gezond gewicht Gezond eten en bewegen Met de tips in deze folder werk je aan een gezond gewicht voor je kind. Onze adviezen richten zich op gezond eten en drinken, de juiste (eet)opvoeding

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Ik vou van u is een verhaaltje van het tuinvrouwtje Fiona en het wolkenmannetje Wiebe. Fiona verzorgt haar bloemen met heel veel liefde en overgave.

Ik vou van u is een verhaaltje van het tuinvrouwtje Fiona en het wolkenmannetje Wiebe. Fiona verzorgt haar bloemen met heel veel liefde en overgave. Ik vou van u is een verhaaltje van het tuinvrouwtje Fiona en het wolkenmannetje Wiebe. Fiona verzorgt haar bloemen met heel veel liefde en overgave. Als het regent vangt ze het water op en giet ze het

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Voedingsbeleid December 2011 1

Voedingsbeleid December 2011 1 Voedingsbeleid December 2011 1 Inleiding Het voedingsbeleid van Kindercentrum Baloo is er op gericht dat ieder kind voldoende en verantwoorde voedingsmiddelen krijgt. De adviezen van Het Voedingscentrum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Met mijn rode paraplu

Met mijn rode paraplu oktober 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Met mijn rode paraplu Met m n rode paraplu... Refrein: Met m n rode paraplu Loop ik lekker door de regen. Hij houdt al het water tegen.

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 3: maart 2015

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 3: maart 2015 Belangrijke data: 6 april: 2 e paasdag Kindercentrum gesloten 14 april: open dag kdv en pto 20 april OC vergadering 27 april: koningsdag Kindercentrum gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

VOEDINGSBELEID. Kinderopvang De Klompjes. Gezond Samenzijn. Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans

VOEDINGSBELEID. Kinderopvang De Klompjes. Gezond Samenzijn. Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans VOEDINGSBELEID Kinderopvang De Klompjes Gezond Samenzijn 2015 Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans Bianca Klomp, Kinderopvang De Klompjes Inhoud voorwoord Algemeen

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar Inhoud Algemeen 2 o Gezond voedingsaanbod 2 o Vaste en rustige eetmomenten 2 o Allergieën en individuele afspraken 2

Nadere informatie

D.2.10 VOEDINGSBELEID KDV EN BSO

D.2.10 VOEDINGSBELEID KDV EN BSO D.2.10 VOEDINGSBELEID KDV EN BSO 1. INLEIDING 2. KINDERDAGVERBLIJF 3. BUITENSCHOOLSE OPVANG 4. VOEDING VOOR DE PEDAGOGISCH MEDEWERKERS 5. ALLERGIEEN 6. GELOOFSOVERTUIGING / EETGEWOONTES 1. Inleiding De

Nadere informatie

Algemeen Zomervakantie

Algemeen Zomervakantie Algemeen Zomervakantie Het is weer bijna zomervakantie! Graag de kinderen goed invullen en/of afmelden op de kindplanner wanneer ze op vakantie zijn en dus niet komen. Wij weten graag van te voren wat

Nadere informatie

Voedingsbeleid Bso 1

Voedingsbeleid Bso 1 Voedingsbeleid Bso 1 Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Allergieën en individuele afspraken o Traktaties Voedingsaanbod en eetmomenten o Eet- en drinkmomenten - Fruit

Nadere informatie

Voedingsbeleid KDV 1

Voedingsbeleid KDV 1 Voedingsbeleid KDV 1 Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Allergieën en individuele afspraken o Traktaties Voedingsaanbod o Fruit o Drinken o Broodbeleg o Voedingsaanbod

Nadere informatie

VOEDINGSPLAN KINDEROPVANG/PEUTERSPEELZAAL/BUITENSCHOOLSE OPVANG

VOEDINGSPLAN KINDEROPVANG/PEUTERSPEELZAAL/BUITENSCHOOLSE OPVANG VOEDINGSPLAN KINDEROPVANG/PEUTERSPEELZAAL/BUITENSCHOOLSE OPVANG Algemeen Gezond voedingsaanbod Dit voedingsbeleid is gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum en in overleg met de GGD. Wij vinden

Nadere informatie

Voedingsbeleid KOK kinderopvang

Voedingsbeleid KOK kinderopvang Voedingsbeleid KOK kinderopvang Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Warme maaltijden o VSO/BSO o Allergieën en individuele afspraken o Traktaties en feestjes o Bereiden

Nadere informatie

Voedingsbeleid bij Het Speeldorp

Voedingsbeleid bij Het Speeldorp Voedingsbeleid bij Het Speeldorp Inhoud 1. Gezond voedingsaanbod... 2 2. Werkinstructies... 2 3. Algemene uitgangspunten... 3 4. Wij bieden de kinderen een gevarieerd, gezond en lekker aanbod aan... 4

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Kinderopvang Baloe BV Pagina 1 van 6 20-11-14 versie 3

Voedingsbeleid. Kinderopvang Baloe BV Pagina 1 van 6 20-11-14 versie 3 Voedingsbeleid 1. Uitgangspunten Voeding is een belangrijk onderdeel van ons beleid. Zonder goede voeding wordt er immers geen goede basis voor de dag gelegd. Bij het samenstellen van dit voedingsbeleid

Nadere informatie

Fantasie is... een wortel met armpjes. (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid. Het Fantaziehuis. Kinderdagverblijf

Fantasie is... een wortel met armpjes. (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid. Het Fantaziehuis. Kinderdagverblijf Fantasie is... een wortel met armpjes (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid Het Fantaziehuis Kinderdagverblijf In ons pedagogisch beleidsplan wordt op dit moment voornamelijk benoemd hoe we eten en niet zozeer

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Toepassingsgebied: - Dit beleid is van toepassing op alle kinderdagverblijven en centra voor BSO.

Toepassingsgebied: - Dit beleid is van toepassing op alle kinderdagverblijven en centra voor BSO. Voedingsbeleid Kinderopvang t Kroontje Kinderopvang t Kroontje houdt zich bezig met het bieden van kinderopvang waarbij in het bijzonder aandacht wordt besteed aan sport, gezondheid en beweging. In ons

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019:

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019: Algemeen Sinterklaas: Deze maand komt natuurlijk onze goedheilig man weer aan! Een hele spannende, drukke maar vooral ook hele leuke periode voor ons allemaal. Op alle groepen zal de Sint dinsdag 4-12

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage

Informatieboekje van. Peuterspeelschool De Plantage Informatieboekje van Peuterspeelschool De Plantage Dit boekje informeert u over de huisregels van ; Peuterspeelschool De Plantage. De leidsters op de Dreumeldoos zijn: Kitty Delsink Migo Kitty werkt op

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 3 Het weer

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 3 Het weer Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 3 Het weer 1 Woorden 1 de bliksem 2 de donder 3 de jas 4 de muts 5 het onweer 6 de paraplu 7 de plas 8 de regen 9 de regenboog 1 10 de sjaal 11 de sneeuw 12 de sneeuwbal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Hoera Haelen Datum: februari 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie en nieuwe lay-out van onze nieuwsbrief leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes 1 De locatie van KDV Minoes Kinderdagverblijf Minoes is gehuisvest in een vrijstaande laagbouw locatie. Binnen heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud Nieuwsbrief Mei 2013 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van mei 2013. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

En als Kolletje groot is, staan hier vijftien bomen, zegt papa. En dan noemen we het Het Kolletjebos. Dat vindt Kolletje heel grappig.

En als Kolletje groot is, staan hier vijftien bomen, zegt papa. En dan noemen we het Het Kolletjebos. Dat vindt Kolletje heel grappig. Het Kolletjebos Op een zondag in januari vinden papa en mama dat de kerstboom nu echt de kamer uit moet. Kolletje mag meehelpen om alle versieringen uit de boom te halen. Papa en mama doen de hoge kerstballen.

Nadere informatie

Algemeen. Nieuwsbrief 6 29 november ( ) Achter. Voor

Algemeen. Nieuwsbrief 6 29 november ( ) Achter. Voor Nieuwsbrief 6 29 november (2017-2018) Algemeen Agenda Datum Activiteit 30 nov Sinterklaas hulpdiploma 5 december sinterklaasfeest 21 december Kerstfeest 22 december kinderen om 12.00 uur vrij 25 december

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn 1 De locatie van KDV Katrijn De locatie van KDV Katrijn straalt rust en sfeer uit en biedt vele mogelijkheden om

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt.

De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt. Water 2 Speuren naar water Doelen Begrippen De leerlingen: leren en ervaren dat mensen niet zonder water kunnen leven. zien waar water voor wordt gebruikt. de druppel, stromend water Materialen Tip Lamineer

Nadere informatie

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen Het huis op de rots Het is winter, en het is koud! Als je s morgens wakker wordt is het nog donker; en s middags

Nadere informatie

Toepassingsgebied Gehele organisatie

Toepassingsgebied Gehele organisatie Toepassingsgebied Gehele organisatie Inhoud: Inleiding Hoofdstuk 1: Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar Hoofdstuk 2: Voedingsaanbod voor kinderen vanaf 1 jaar Hoofdstuk 3:Voedingsaanbod voor kinderen

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2014 06.01 t/m 07.02

Activiteitenprogramma 2014 06.01 t/m 07.02 Activiteitenprogramma 2014 06.01 t/m 07.02 Locatie: KDV Voorbeeld: Groep: 0-4 jaar Data Dag Competentie Activiteit 0-2jaar Activiteit 2-4 jaar 06.01 Maandag Kijk, ik maak contact, blazen maar, spelletje

Nadere informatie

VOEDINGSBELEID STICHTING KINDEROPVANG MAASSLUIS

VOEDINGSBELEID STICHTING KINDEROPVANG MAASSLUIS VOEDINGSBELEID STICHTING KINDEROPVANG MAASSLUIS Editie 1. Mei 2011 Inhoudsopgave: Pagina Inleiding 3,4 Rondom de lunch 5 Drinken 6 Eten tijdens kringgebeuren 6 Klaarmaken flesvoeding 7 Potjes groenten

Nadere informatie

VOEDINGSBELEID ESKADEE. kinderen van 0-4 jaar

VOEDINGSBELEID ESKADEE. kinderen van 0-4 jaar VOEDINGSBELEID ESKADEE kinderen van 0-4 jaar maart 2015 Pagina: 2 van 10 Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Allergieën en individuele afspraken o Traktaties Voedingsaanbod

Nadere informatie

Algemeen. een gelukkig en gezond Alle leidsters wensen jullie. Nieuwsbrief Januari 2013

Algemeen. een gelukkig en gezond Alle leidsters wensen jullie. Nieuwsbrief Januari 2013 Nieuwsbrief Januari 2013 Algemeen Alle leidsters wensen jullie een gelukkig en gezond 2013 Omdat verschillende kinderen al zijn uitgegleden op hun sokken!! Willen we vragen of jullie sloffen/antislip sokken

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Voedingsbeleid Little Super Stars

Voedingsbeleid Little Super Stars Voedingsbeleid Little Super Stars Dit voedingsbeleid is gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum. Wij vinden het belangrijk om kinderen gezonde voeding te bieden en zo positief bij te dragen

Nadere informatie

Regen, regen, alsmaar regen

Regen, regen, alsmaar regen april 2014 vanaf 4 jaar Regen, regen, alsmaar regen tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof Regen, regen, alsmaar regen tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof Refrein: Regen, regen, alsmaar regen, wat

Nadere informatie