OPENSTELLINGEN. juni/juli Actuele openstellingen. Interreg 2 Zeeën

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPENSTELLINGEN. juni/juli Actuele openstellingen. Interreg 2 Zeeën"

Transcriptie

1 juni/juli 2017 OPENSTELLINGEN Op het Europaloket vindt u twee overzichten met de openstellingen de komende tijd. Het ene overzicht is alfabetisch (op naam van het Europese subsidieprogramma), het andere op volgorde van de startdatum van de komende openstellingen. TIP: Omdat het indienen van een goede, kansrijke subsidieaanvraag tijd kost, is het van belang om er zeer tijdig mee te beginnen. En om vooral ook om ruim tevoren eens te gaan praten met onze Europa-adviseurs. Zij helpen u graag! Op die manier kan het voorbereiden van uw aanvraag sneller en efficiënter gebeuren en zijn de kansen op succes groter. Actuele openstellingen Interreg 2 Zeeën Openstelling 5 de oproep: eerste stap van 1 augustus 2017 tot 27 oktober 2017, tweede stap van 2 februari 2018 tot 2 mei Interessant voor iedereen die aanvragen wil indienen bij Interreg 2 Zeeën, of zoveel mogelijk wil weten over de mogelijkheden daartoe: ga naar de bijeenkomst op 7 september in Breda! Lees meer hierover op het Europaloket.

2 pag. 2 van 10 Wie kan subsidie aanvragen binnen Interreg 2 Zeeën? Subsidie kan aangevraagd worden door: overheden publiekrechtelijke instellingen (bijvoorbeeld universiteiten, Kamers van Koophandel, vakbonden) private partijen (ook MKB) non-profitorganisaties (zoals verenigingen) Aan ieder project moet minimaal één Britse partner en een partner uit één van de andere lidstaten van het programmagebied (Vlaanderen, Frankrijk, Nederland) deelnemen. De projecten moeten zich focussen op de volgende doelstellingen: technische en sociale innovatie koolstofarme technologieën klimaatadaptatie efficiënt gebruik van hulpbronnen en circulaire economie Lees meer over de mogelijkheden van Interreg 2 Zeeën op het Europaloket. Aarzel niet om nu al contact op te nemen met Wieteke Wolterbeek, als u ondersteuning wenst bij het indienen van uw project, invullen van formulieren enz. Zij helpt u graag!

3 pag. 3 van 10 MIT Zuid Ook dit jaar kunnen Zeeuwse MKB ers weer gebruik maken van de subsidieregeling MIT Zuid, wat staat voor MKB Innovatiestimulering Topsectoren in Zuid-Nederland. De subsidie is voor het stimuleren van innovatie in het MKB door middel van innovatieadvies, haalbaarheidsonderzoeken en Research & Development samenwerkingsprojecten. Dit jaar is er in totaal bijna 11 miljoen beschikbaar voor het MKB in Zuid-Nederland. Openstelling calls voor haalbaarheidsonderzoeken: van 11 april 2017 tot 7 september Bij deze regeling geldt first come, first serve, dus snelheid is geboden. Kan uw project niet meer mee met deze call, dan zijn er weer nieuwe kansen bij een volgende. Openstelling calls voor innovatieadviesprojecten: van 11 april 2017 tot 7 september Bij deze regeling geldt first come, first serve dus snelheid is geboden. Kan uw project niet meer mee met deze call, dan zijn er weer nieuwe kansen bij een volgende. Openstelling voor R&D samenwerkingsprojecten: van 3 juli 2017 tot 7 september Meer informatie over de mogelijkheden van de MIT Zuid-regeling, de hoogte van de subsidiebedragen en andere details vindt u op het Europaloket. Met vragen kunt u altijd terecht bij onze programma-manager Manon de Ruijsscher.

4 pag. 4 van 10 Interreg North West Europe Er staat weer een nieuwe call voor de deur: van 16 oktober tot 17 november Om u te helpen bij het voorbereiden van een subsidieaanvraag, wordt er op 4 oktober 2017 in Den Haag een Project Ideas Lab gehouden. Lees er alles over op de website van Interreg North West Europe. Tijdens deze bijeenkomst kunt u: te weten komen wat u moet doen om voor subsidie in aanmerking te komen erachter komen wat de hoofdthema s precies inhouden: innovatie, sociale innovatie, terugdringen van CO2, efficiënter en duurzamer gebruik van transport, grond- en hulpstoffen ontdekken hoe een succesvol projectvoorstel eruit ziet uw projectidee delen met anderen en nieuwe partners vinden uw projectidee verder uitwerken Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht, dus geef u zo snel mogelijk op om zeker te zijn van een plaats! De voertaal is Engels. Wanneer: Woensdag 4 oktober 2017, van tot uur Waar: World Forum, Churchillplein 10, 2517 JW Den Haag Registratie: Klik hier om u online te registreren en download de conceptagenda (om het registratieformulier te openen, moet u eerst klikken op check out ). De deadline voor registratie is 19 september. Interreg North West Europe algemeen Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Interreg North West Europe, neemt u dan een kijkje op het Europaloket. U kunt altijd contact opnemen met Manon Klein Hesseling, onze programmamanager voor dit subsidieprogramma. Zij helpt u graag verder. Contactgegevens vindt u op het Europaloket.

5 pag. 5 van 10 POP3: 3 verschillende openstellingen POP staat voor PlattelandsOntwikkelingsProgramma en is het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. Het derde programma, POP3, is bedoeld voor het stimuleren van milieuvriendelijke manieren van produceren waarbij de landbouw wel concurrerend blijft. Openstelling Niet-productieve investeringen water algemeen: 16 oktober 2017 Niet-productieve investeringen zijn investeringen die geen aanmerkelijke stijging van de waarde of rentabiliteit van een bedrijf tot gevolg hebben. De investeringen dienen een link te hebben met de landbouw. Foto: project in het kader van natuurontwikkeling en waterkwaliteitsverbetering Marolleput (Oostburg). Het POP-project kreeg Europese subsidie. Openstelling Regeling uitvoering van LEADER-projecten incl. grensoverschrijdende samenwerking: 4 december 2017 Met deze regeling kan worden ingezet op de plaatselijke ontwikkelingen in het kader van LEADER. De LEADER-werkwijze is een bottom-up benadering van vitalisering van het platteland. Het gaat om projecten in het kader van lokale producten, lerend werken en zorg voor elkaar. Lees meer over de LEADER-werkwijze op het Europaloket.

6 pag. 6 van 10 Openstelling JOLA (Jonge Landbouwersregeling): 4 december 2017 De Jonge Landbouwersregeling stimuleert jonge landbouwers (t/m 40 jaar) fysiek te investeren in de verduurzaming van hun agrarische onderneming. Meer informatie over POP3 vindt u op het Europaloket. Heeft u vragen of wilt u advies? Aarzelt u niet om contact op te nemen met Johan Wandel of Anne Schreurs: j.wandel@zeeland.nl / a.schreurs@zeeland.nl. Meer gegevens vindt u op het Europaloket. Openstelling EFMZV: Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij: 15 juni 31 augustus 2017 Openstelling regeling Innovatieprojecten rendementsverbetering visserij 2017 Van 15 juni 31 augustus 2017 is de regeling Innovatieprojecten rendementsverbetering visserij 2017 opengesteld. Deze subsidie is bedoeld voor ondernemers in de visserij en erkende visserijorganisaties die innovaties bevorderen die gericht zijn op rendementsverbetering in zowel de visserij als in de verwerking en afzet en innovaties die gericht zijn op waardevermeerdering in de keten en het versterken van vraagsturing. Wij willen benadrukken dat het van belang is om tijdig te starten met het indienen van uw aanvraag en wij adviseren u een QuickScan te laten doen, waarbij u uw plannen eerst op enkele hoofdpunten kunt laten checken. Vanginstallatie voor mosselzaad in de Oosterschelde (foto Ben Seelt) Lees meer

7 pag. 7 van 10 Heeft u vragen, neemt u dan contact op met Jaap Broodman: j.broodman@zeeland.nl, of stuur een mailtje naar. Meer informatie over het EFMZV vindt u op het Europaloket. Meer openstellingen in de toekomst Voor een complete lijst van de openstellingen (zowel op alfabet als op datum van de calls) kunt u terecht op het Europaloket.

8 pag. 8 van 10 GOEDGEKEURDE PROJECTEN EN BEHAALDE RESULTATEN Interreg Vlaanderen-Nederland Binnen dit subsidieprogramma worden regelmatig projecten goedgekeurd voor toekenning van subsidie. Op de website van Interreg Vlaanderen-Nederland kunt u ze terugvinden. Eentje lichten we er uit: Smart Energy Link (SEL), waar ook de gemeente Middelburg partner in is. Het klassieke energiemodel staat op de helling door de toenemende decentrale energieproductie, blackout risico s en klimaateisen. Vlaanderen en Nederland ondernemen de nodige pogingen om het energieprobleem te verhelpen: zo gaan het Energieakkoord (NL) en Energiepact (VL) voluit voor een nieuw energiemodel waarin hernieuwbare energieproductie en energiebesparing centraal staan. Smart Energy Link of kortweg SEL zal energiestromen kunnen sturen dankzij de ontwikkeling van een Lokaal Smart Grid op tien verschillende locaties. Negen bedrijventerreinen zoals ISVAG (Terbekehof) en Windpark Oss en één winkelcentrum (Dauwendaele in Middelburg) staan centraal. Voor deze locaties wordt tegen 2020 gestreefd naar een reductie van 10% in energieverbruik, 28% hernieuwbare energie en 5% efficiëntiewinst voor de resterende energiebehoefte. Tijdens de projectduur kunnen bedrijven beroep doen op Interreg-ondersteuning via SEL om energieuitwisseling met andere bedrijven tot stand te brengen. Om maximaal te kunnen leren van elkaar wordt een uniforme methodiek ontwikkeld en gebruik gemaakt van een grensoverschrijdend E-team (energieteam). Door middel van twaalf workshops vinden alle partners, evenals de betrokken bedrijven, gemeenten en netbeheerders, de nodige afstemming. Lees meer over Smart Energy Link

9 pag. 9 van miljoen euro vanuit Europa voor Zeeuwse (deel)projecten In de periode vanaf 1 november 2014 tot en met 1 november 2016 is er vanuit Europa 68 miljoen euro verleend aan 80 Zeeuwse (deel)projecten. Het rapport 'Monitoringsysteem Europese middelen in Zeeland' wijst dit uit. Niet alleen in financiële zin maar ook op het gebied van samenwerking is er al veel winst voor de regio behaald. En liggen er kansen voor de toekomst. Lees hier alles over op het Europaloket. Ook het rapport Monitoringsysteem Europese middelen in Zeeland kunt u daar vinden, met daarin uiteraard ook alle informatie over de projecten waaraan subsidie toegekend werd. Gedeputeerde Ben de Reu (Europa): 'Europa cofinanciert projecten op het gebied van natuur, innovatie en economische ontwikkeling, energie en klimaatadaptatie. Voor Zeeland is dit een belangrijke impuls om als regio (economisch) competitief te blijven en om ons goed voor te bereiden op klimaatverandering en transitie van fossiele energie naar duurzame energie. Naast geld gaat het daarbij om kennis (ontwikkeling) en innovatie die structuurversterkend zijn. Belangrijk nevenaspect van Europese programma`s is dat het vaak voor het verkrijgen van geld noodzakelijk is om samen te werken met kennisinstellingen, overheden en bedrijven uit andere Europese regio s. Dit betekent dat kennis en best practises kunnen worden uitgewisseld. Zeeland profiteert hiervan.' Lees meer op het Europaloket. Interreg 2 Zeeën Resultaten De publicatie Resultaten in een notendop is nu beschikbaar in alle 2 Zeeën-talen. Het rapport biedt een overzicht van wat het INTERREG IVA 2 Zeeën-Programma heeft opgeleverd. Het omvat 86 projecten en belicht de resultaten van de 742 betrokken organisaties. De publicaties kunnen hier gedownload worden.

10 pag. 10 van 10 ANDERE WEBSITES Meer informatie over (Europese) subsidies en projectontwikkeling kunt u vinden op de volgende websites: RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) Impuls Zeeland KvK: informatie over internationaal ondernemen U kunt zich hier afmelden voor de Nieuwsbrief.

Betreft vergadering Commissie Economie 18 maart Ruijsscher-Boomert

Betreft vergadering Commissie Economie 18 maart Ruijsscher-Boomert Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 16002692 Brief GS van 16 februari m.b.t. toezegging aan PS nr. 26, overzicht van alle subsidie "calls", en nr. 25 aan de commissie (kansrijkheid

Nadere informatie

Nieuwe openstellingen en bijeenkomsten

Nieuwe openstellingen en bijeenkomsten eind november 2018 Deze nieuwsbrief vindt u ook op ons Europaloket: Europa Actueel Wie is wie in ons Europateam? Voor we met de nieuwsberichten van start gaan, willen wij graag ons Europateam aan u voorstellen.

Nadere informatie

OPENSTELLINGEN. oktober Openstellingen en bijeenkomsten. Intereg 2 Zeeën

OPENSTELLINGEN. oktober Openstellingen en bijeenkomsten. Intereg 2 Zeeën oktober 2017 OPENSTELLINGEN Op het Europaloket vindt u twee overzichten met alle openstellingen in de nabije toekomst. Het ene overzicht is alfabetisch (op naam van het Europese subsidieprogramma), het

Nadere informatie

EEN SUCCESVOLLE AANVRAAG SCHRIJVEN & REGIONALE KANSEN BENUTTEN

EEN SUCCESVOLLE AANVRAAG SCHRIJVEN & REGIONALE KANSEN BENUTTEN EEN SUCCESVOLLE AANVRAAG SCHRIJVEN & REGIONALE KANSEN BENUTTEN Wilfred van Beuningen & Ronald Heikamp WWW.PNOCONSULTANTS.NL EEN SUCCESVOLLE AANVRAAG SCHRIJVEN 1. KETEN VOORBEELD: ONTWIKKELING HAMBURGER

Nadere informatie

Optimaliseren slagingskans Zeeuwse innovatieve projecten. DOK 41 Vlissingen 14 oktober 2016

Optimaliseren slagingskans Zeeuwse innovatieve projecten. DOK 41 Vlissingen 14 oktober 2016 Optimaliseren slagingskans Zeeuwse innovatieve projecten DOK 41 Vlissingen 14 oktober 2016 Economische Agenda voor Zeeland 2017-2021 Digitale versie: http://voor.zeeland.nl/economischeagenda 1. Prioritaire

Nadere informatie

WEBINAR 9 oktober Kennismaking INTERREG voor nieuwkomers INTERREG >> Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen

WEBINAR 9 oktober Kennismaking INTERREG voor nieuwkomers INTERREG >> Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen WEBINAR 9 oktober 2015 Kennismaking INTERREG voor nieuwkomers INTERREG 2014-2020 >> Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen Introductie amenwerking ver de grens > Gé Huismans > Lidwien

Nadere informatie

Europese Territoriale Samenwerking: INTERREG-programma s 2014-2020

Europese Territoriale Samenwerking: INTERREG-programma s 2014-2020 Europese Territoriale Samenwerking: INTERREG-programma s 2014-2020 1 INTERREG Wat is INTERREG? INTERREG-programma s zijn subsidieprogramma s die sinds 1990 de samenwerking stimuleren tussen regio s uit

Nadere informatie

Europese subsidies voor de Sociale Economie

Europese subsidies voor de Sociale Economie Europese subsidies voor de Sociale Economie Kader en functioneren van Europese subsidies Hoe werken EU subsidies? 1 EU BELEIDSKADER BEPALEND VOOR DE INHOUD SUBSIDIEPROGRAMMA S (1) Europa 2020 doelstellingen

Nadere informatie

Subsidies in de regio

Subsidies in de regio Subsidies in de regio Noord Nederland Subsidies in de regio -- Noord-Nederland Om bepaalde regio s binnen Nederland direct of indirect te versterken zijn er verschillende regionale, nationale en Europese

Nadere informatie

DERDE PLATTELANDSONTWIKKELINGSPROGRAMMA

DERDE PLATTELANDSONTWIKKELINGSPROGRAMMA Europees Landbouwfonds DERDE PLATTELANDSONTWIKKELINGSPROGRAMMA www.flevoland.nl/pop3 voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland POP3 in het kort: POP3 is het derde Europese subsidieprogramma

Nadere informatie

NIEUWE OPENSTELLINGEN

NIEUWE OPENSTELLINGEN november/december 2016 NIEUWE OPENSTELLINGEN De call-data voor de Europese subsidieprogramma's vindt u op de overzichten die op ons Europaloket staan. U vindt ze ook afzonderlijk terug op de webpagina's

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Europese fondsen

Informatiebijeenkomst Europese fondsen Informatiebijeenkomst Europese fondsen 1 Programma 12.30 13.00 Inloop Locatie: Wandelkerk (via Abdijplein en Kloostergangen) 13.00 13.30 Het nieuwe Europese kader 2014-2020 Inleiding door gedeputeerde

Nadere informatie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stimuleert Europa de regionale

Nadere informatie

Mogelijkheden MKB in EFRO en INTERREG

Mogelijkheden MKB in EFRO en INTERREG Mogelijkheden MKB in EFRO en INTERREG www.food-future.eu Innovatie steun voor MKB in food sector in D en NL Yvette Lammers EZ Coördinatieteam Structuurfondsen EFRO EFRO: Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Nadere informatie

Interreg V Vlaanderen-Nederland

Interreg V Vlaanderen-Nederland Interreg V Vlaanderen-Nederland Peter Moerdijk projectadviseur 3 maart 2015 Waarom deze workshop - Doelstellingen OP-Zuid en Interreg Vlaanderen-Nederland afgestemd - Projectidee past niet zo goed in OP-Zuid,

Nadere informatie

Interreg V 2 zeeën Vlaanderen Nederland Grensoverschrijdend samenwerken voor groei

Interreg V 2 zeeën Vlaanderen Nederland Grensoverschrijdend samenwerken voor groei Interreg V 2 zeeën Vlaanderen Nederland 2014 2020 Grensoverschrijdend samenwerken voor groei Algemene informatie - Officiële lancering: 20 en 21 november in Rijsel; - 256 miljoen euro EFRO steun; - Samenwerkingsprojecten

Nadere informatie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stimuleert Europa de regionale

Nadere informatie

ons kenmerk DIR/EUI/U201401037 Lbr. 14/037

ons kenmerk DIR/EUI/U201401037 Lbr. 14/037 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Dienstverlening Directie Europa VNG uw kenmerk ons kenmerk DIR/EUI/U201401037 Lbr. 14/037 bijlage(n) datum

Nadere informatie

Europese subsidie voor MKB-ers met slimme en duurzame ideeën. Tom Verhoef

Europese subsidie voor MKB-ers met slimme en duurzame ideeën. Tom Verhoef Europese subsidie voor MKB-ers met slimme en duurzame ideeën Tom Verhoef www.op-oost.eu slimme, duurzame & inclusieve groei slimme groei: R&D-investeringen naar 3% BBP groene groei uitstoot broeikasgassen

Nadere informatie

Subsidies Biobased Economy

Subsidies Biobased Economy Subsidies Biobased Economy Amsterdam, 23 juni 2014 Astrid Hamer Subsidies Weinig gebruikt door bedrijven (spec. BBE) Wijs ze erop. WBSO regio Overzicht regelingen BBE door RVO.nl RDA SDE+ NL EU MIT: MKB

Nadere informatie

OP Zuid. Programmaperiode 2014-2020

OP Zuid. Programmaperiode 2014-2020 OP Zuid Programmaperiode 2014-2020 1 Europees kader Europees Programma 2014-2020 Cohesiebeleid EFRO OP -zuid 2 Programmagebied 3 Vertrekpunten voor het nieuwe programma Houtskoolschets OP-Zuid Schatgraven

Nadere informatie

Bob Meijer Lancering TKI Wind op Zee Tenders 2015 30 januari 2015

Bob Meijer Lancering TKI Wind op Zee Tenders 2015 30 januari 2015 Bob Meijer Lancering TKI Wind op Zee Tenders 2015 30 januari 2015 2015 First come, first served Januari 2015 Subsidieregelingen TKI Wind op Zee 2015 onder voorbehoud de officiële regeling is leidend 2

Nadere informatie

EU subsidies voor KRW opgaven

EU subsidies voor KRW opgaven EU subsidies voor KRW opgaven Themabijeenkomst op 26 november 2015 Govert Kamperman en Wimjan van der Heijden Waar staan we bij stil Kerndoelstellingen Europa Europa 2020-strategie EU subsidies, waar begint

Nadere informatie

Interreg (A,B,C) en gemeenten

Interreg (A,B,C) en gemeenten Interreg (A,B,C) en gemeenten Jacqueline Brouwer CP voor het INTERREG NWE programma bij RVO.nl www.rvo.nl/interreg / 0610946524 Hier visual invoegen 3 INTERREG (ERDF) Technology pilots/demonstration and

Nadere informatie

Innovatiefinanciering in Zeeland

Innovatiefinanciering in Zeeland Innovatiefinanciering in Zeeland Ecosysteem onder regie van en coördinatie door Impuls Edwin van Houte 9 juli 2018 MKB Roadshow, Zeeuws-Vlaanderen Impuls Structuurversterking en ontwikkeling van de Zeeuwse

Nadere informatie

RVO? uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid. RVO voert namens de overheid beleid uit voor ondernemend Nederland. thema s:

RVO? uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid. RVO voert namens de overheid beleid uit voor ondernemend Nederland. thema s: RVO? uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid RVO voert namens de overheid beleid uit voor ondernemend Nederland thema s: - duurzaamheid - landbouw - innovatie - internationaal ondernemen Onze opdrachtgevers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Energie april 2013

Nieuwsbrief Energie april 2013 b6agina 1 van 6 Nieuwsbrief Energie april 2013 Inhoud Nieuws Duurzame energieveiling van start Nieuwe visie ontwikkeling biogas Algen en zeewier: hoe duurzaam is de productie? Kwaliteitsborging helpt bij

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland

Statenvoorstel. Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 15 januari 2019 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Documentnummer: PZH-2018-674462616 Onderwerp Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale

Nadere informatie

Interreg V Vlaanderen-Nederland

Interreg V Vlaanderen-Nederland Interreg V Vlaanderen-Nederland Waarom deze workshop - Doelstellingen OP-Zuid en Interreg Vlaanderen-Nederland afgestemd - Projectidee past niet zo goed in OP-Zuid, maar wèl in Interreg - Bijkomend: subsidie

Nadere informatie

Interreg Vlaanderen-Nederland. Projectmogelijkheden onder Interreg V

Interreg Vlaanderen-Nederland. Projectmogelijkheden onder Interreg V Interreg Vlaanderen-Nederland Projectmogelijkheden onder Interreg V 2014-2020 EU 2020-strategie De EU 2020-strategie: Inhoudelijke richting voor de Europese fondsen 2014 2020 Meer inhoudelijke focus in

Nadere informatie

LEADER. Kansen voor ondernemers in het LEADER programma

LEADER. Kansen voor ondernemers in het LEADER programma LEADER Kansen voor ondernemers in het LEADER programma LEADER Europese subsidie voor plattelandsontwikkeling In Zeeland uitgevoerd in 2 gebieden: Midden Noord Zeeland en Zeeuws Vlaanderen Bottom up ontstaan

Nadere informatie

Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (TKI mkb-versterking en Mkb innovatiestimulering Topsectoren) - Subsidieregeling sterktes in innovatie

Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (TKI mkb-versterking en Mkb innovatiestimulering Topsectoren) - Subsidieregeling sterktes in innovatie Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (TKI mkb-versterking en Mkb innovatiestimulering Topsectoren) - Subsidieregeling sterktes in innovatie Doel van het onderdeel Mkb Innovatiestimulering Topsectoren (MIT)

Nadere informatie

Programma informatiebijeenkomst MIT Zuid-Holland 15 maart 2017

Programma informatiebijeenkomst MIT Zuid-Holland 15 maart 2017 Programma informatiebijeenkomst MIT Zuid-Holland 15 maart 2017 16:00-16:45 Plenair programma: - Mariska Hakkenberg van Gaasbeek (Provincie Zuid-Holland) over belangrijkste kenmerken MIT Zuid-Holland, wat

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 5529

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 5529 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Zeeland Nr. 5529 30 november 2017 Openstellingsbesluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende openstelling voorbereiding en uitvoering van samenwerkingsactiviteiten

Nadere informatie

Wegwijzer Horizon 2020

Wegwijzer Horizon 2020 Wegwijzer Horizon 2020 1 Voorwoord Deze wegwijzer leidt u door Horizon 2020, hét programma van de Europese Commissie om onderzoek en innovatie (financieel) te ondersteunen. Het geeft een overzicht van

Nadere informatie

Wat is INTERREG?

Wat is INTERREG? Wat is INTERREG? www.vrom.nl 0 INTERREG is een Europese subsidieregeling, waarbinnen partijen uit meerdere landen samenwerken in projecten op het terrein van de ruimtelijke en regionale ontwikkeling. Projecten

Nadere informatie

THE POWER OF BEING UNDERSTOOD

THE POWER OF BEING UNDERSTOOD SUBSIDIEFLITS THE POWER OF BEING UNDERSTOOD AUDIT TAX CONSULTING SUBSIDIEFLITS April 2016 INNOVATIE 500.000 voor mkb ers in regio Drechtsteden De Drechtsteden werken aan de versterking van de regionale

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Achtergrond Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is het derde programma voor de ontwikkeling van het platteland in Nederland,

Nadere informatie

Europa wil slim, duurzaam en inclusief

Europa wil slim, duurzaam en inclusief Europa wil slim, duurzaam en inclusief Noord-Nederland bereidt zich intensief voor op de Europese programma s in de periode 2014 2020. Het SNN biedt u met dit bericht inzicht in voortgang en verwachtingen.

Nadere informatie

Hoe financier ik de vernieuwing. Subsidies landschap & regelingen TCNN Dennis Carton

Hoe financier ik de vernieuwing. Subsidies landschap & regelingen TCNN Dennis Carton Hoe financier ik de vernieuwing Subsidies landschap & regelingen TCNN Dennis Carton TCNN Innovatie-expert voor MKB in N-NL Begeleiding tot daadwerkelijke vernieuwde of nieuwe producten, diensten en processen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 21 501-08 Milieuraad Nr. 525 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

Overzicht (nieuwe) subsidiemogelijkheden Noordoost-Fryslân

Overzicht (nieuwe) subsidiemogelijkheden Noordoost-Fryslân Overzicht (nieuwe) subsidiemogelijkheden Noordoost-Fryslân Inleiding Eind vorig jaar/begin dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe subsidieregelingen beschikbaar gekomen. Voor ondernemers maar ook voor

Nadere informatie

MIT-regeling. MKB Innovatiestimulering Topsectoren. Tweede tranche, september 2013

MIT-regeling. MKB Innovatiestimulering Topsectoren. Tweede tranche, september 2013 MIT-regeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren Tweede tranche, 2013 9 september 2013 Regeling MKB Innovatiestimulering Topsector T&U Proces: Topteam T&U stelde een plan op voor Innovatiestimulering

Nadere informatie

Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek

Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 1 juni

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Drenthe Nr. 2125 21 maart 2019 Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019

Nadere informatie

OPENBAAR illllllllllllllllllllllll Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR illllllllllllllllllllllll Zaaknummer verwijsnummer - 3 FEB. 2016 IzeS^nd OPENBAAR illllllllllllllllllllllll Zaaknummer verwijsnummer 16001915» onderwerp ifc e>o 5 Cofinanciering van het project Blobased4SME in het l

Nadere informatie

Infosessie Zorg 29 april 2014 Europese subsidieprogramma s 2014-2020

Infosessie Zorg 29 april 2014 Europese subsidieprogramma s 2014-2020 Infosessie Zorg 29 april 2014 Europese subsidieprogramma s 2014-2020 Europa 2020 SLIMME GROEI DUURZAME GROEI INCLUSIEVE GROEI De uitdagingen Groei en banen scheppen Klimaatverandering en Energieafhankelijkheid

Nadere informatie

2 3 F B. m. lllllllllllllllllllllllllllillliini

2 3 F B. m. lllllllllllllllllllllllllllillliini Beslisnota GS 2 3 F B. m vgm Provincie ^Zeeland OPENBAAR lllllllllllllllllllllllllllillliini ve iis mme, 16003223 16000082 onderwerp Cofinanciering Interreg VLA-NED project CrossRoads 2 voorgesteld besluit

Nadere informatie

Europese subsidies voor de Sociale Economie. Kader en functioneren van Europese subsidies

Europese subsidies voor de Sociale Economie. Kader en functioneren van Europese subsidies Europese subsidies voor de Sociale Economie Kader en functioneren van Europese subsidies Hoe werken EU subsidies? EU BELEIDSKADER BEPALEND VOOR DE INHOUD SUBSIDIEPROGRAMMA S (1) Thema s van belang voor

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafond 2016 behorend bij Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid- Holland

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafond 2016 behorend bij Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid- Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1944 4 april 2016 Publicatie wijzigingsbesluit Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland, subsidieplafond 2016,

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

TKI Urban Energy in 2016

TKI Urban Energy in 2016 TKI Urban Energy in 2016 Wijnand van Hooff Programmadirecteur Wat is de TKI Urban Energy? De TKI Urban Energy is onderdeel van de Topsector Energie, en is een onafhankelijke stichting die door innovatie

Nadere informatie

POP-3. Plattelands Ontwikkelings Programma 2014-2020. Informatiebijeenkomst Europese Fondsen november 2014 POP3

POP-3. Plattelands Ontwikkelings Programma 2014-2020. Informatiebijeenkomst Europese Fondsen november 2014 POP3 Informatiebijeenkomst Europese Fondsen november 2014 POP3 POP-3 Plattelands Ontwikkelings Programma 2014-2020 1 Provincie Zeeland Uitvoering POP-3: Johan Wandel Boy Saija Arjon Copper Programma Zeeuws

Nadere informatie

MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT-regeling)

MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT-regeling) Als iets van belang is voor een positieve ontwikkeling van de Nederlandse economie, dan is het wel innovatie. Dat verklaart waarom er zo sterk wordt ingezet op stimulering door middel van subsidiëring

Nadere informatie

Regeling samenwerking voor innovaties op lokaal niveau 2016

Regeling samenwerking voor innovaties op lokaal niveau 2016 CVDR Officiële uitgave van Gelderland. Nr. CVDR414664_1 6 december 2016 Regeling samenwerking voor innovaties op lokaal niveau 2016 GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Gelet op artikel 1.3 en paragraaf

Nadere informatie

MIT2015 beknopte toelichting. Voorbehoud: dit betreft beknopte toelichting MIT2015 officiële tekst in De Staatscourant is leidend

MIT2015 beknopte toelichting. Voorbehoud: dit betreft beknopte toelichting MIT2015 officiële tekst in De Staatscourant is leidend MIT2015 beknopte toelichting Voorbehoud: dit betreft beknopte toelichting MIT2015 officiële tekst in De Staatscourant is leidend 1 update dd 6 mei 2015 Afspraken MKB samenwerkingsagenda gezamenlijke instrumentenkoffer

Nadere informatie

INTERREG IV A 2 Zeeën Programma

INTERREG IV A 2 Zeeën Programma INTERREG IVA 2 Mers Seas Zeeën Crossborder Cooperation Programme 2007-2013 Part-financed by the European Regional Development Fund (ERDF) INTERREG IV A 2 Zeeën Programma Seminarie voor projectpromotoren

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek 2017 Achtergrond Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is het derde programma voor de ontwikkeling van het platteland in Nederland,

Nadere informatie

Fysieke investeringen in innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen

Fysieke investeringen in innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 1 februari

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER. Kennisoverdracht bodem en water op landbouwbedrijven

AANVRAAGFORMULIER. Kennisoverdracht bodem en water op landbouwbedrijven Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier is bedoeld voor conceptdoeleinden. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat beschikbaar is via

Nadere informatie

Tussenstand OP EFRO Noord-Nederland 2014 2020. SNN PS bijeenkomst 25 juni Yvonne van Mastrigt

Tussenstand OP EFRO Noord-Nederland 2014 2020. SNN PS bijeenkomst 25 juni Yvonne van Mastrigt Tussenstand OP EFRO Noord-Nederland 2014 2020 SNN PS bijeenkomst 25 juni Yvonne van Mastrigt Noordelijke specialisatie in beeld Samengestelde behoeften Samengestelde oplossingen Achtertuin als proeftuin/

Nadere informatie

WEBINAR. Verdieping INTERREG North West Europe (NWE) voor gevorderden INTERREG 2014 - >> Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen

WEBINAR. Verdieping INTERREG North West Europe (NWE) voor gevorderden INTERREG 2014 - >> Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen WEBINAR Verdieping INTERREG North West Europe (NWE) voor gevorderden INTERREG 2014-2020 >> Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen Introductie > Gé Huismans > Jacqueline Brouwer!Alle

Nadere informatie

Informatiesessie. OPZuid 2014-2020. Workshop Projectuitvoering

Informatiesessie. OPZuid 2014-2020. Workshop Projectuitvoering Informatiesessie OPZuid 2014-2020 Workshop Projectuitvoering Eline de Graaff, financieel adviseur Stimulus Programmamanagement Terneuzen, 3 maart 2015 Inhoud Regelgeving en kosten Administratie en wijzigingen

Nadere informatie

AANVRAGEN COFINANCIERINGSFONDS, AANVRAAGRONDE SEPTEMBER 2016

AANVRAGEN COFINANCIERINGSFONDS, AANVRAAGRONDE SEPTEMBER 2016 RIS295102 AANVRAGEN COFINANCIERINGSFONDS, AANVRAAGRONDE SEPTEMBER 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS overwegende dat: - de Richtlijn voor het Cofinancieringsfonds (RIS 283930) bepaalt dat

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte voorzieningsketens

Factsheet POP 3 Gelderland Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte voorzieningsketens Factsheet POP 3 Gelderland Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte voorzieningsketens Openstelling: Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte voorzieningsketens (subsidieplafonds

Nadere informatie

FLC-seminar. Mark van Marken. Den Haag, 17 mei 2017

FLC-seminar. Mark van Marken. Den Haag, 17 mei 2017 FLC-seminar Mark van Marken Den Haag, 17 mei 2017 Programma 10.00 uur: Mark van Marken (RVO) 12.00 uur: Lunch 13.00 uur: Johanna März (JTS) 16.00 uur: Afsluiting 2 Praktische zaken Presentielijst aftekenen

Nadere informatie

Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 29: Topsector Energie December 2014

Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 29: Topsector Energie December 2014 Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 29: Topsector Energie December 2014 1. Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling over subsidieregelingen

Nadere informatie

Europese Fondsen. Conferentie Europabewustzijn 30 november 2017

Europese Fondsen. Conferentie Europabewustzijn 30 november 2017 Europese Fondsen Conferentie Europabewustzijn 30 november 2017 Nina Knol Provincie Groningen Beleidsmedewerker Europa en Internationalisering n.v.knol@provinciegroningen.nl Waarom Europees samenwerken

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland LEADER-Achterhoek Samenwerkingsactiviteiten

Factsheet POP 3 Gelderland LEADER-Achterhoek Samenwerkingsactiviteiten Factsheet POP 3 Gelderland LEADER-Achterhoek Samenwerkingsactiviteiten Achtergrond Het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 is het derde programma voor de ontwikkeling van het platteland in Nederland,

Nadere informatie

Uitvoering van LEADER PROJECTEN binnen POP Minimaal budget; maximale creativiteit

Uitvoering van LEADER PROJECTEN binnen POP Minimaal budget; maximale creativiteit Uitvoering van LEADER PROJECTEN binnen POP-3 2014-2020 Minimaal budget; maximale creativiteit 1 Nederlandse maatregelen POP-3 Nederlandse maatregelen POP-3 gericht op: 1. Versterken van innovatie, verduurzaming

Nadere informatie

Europese programma s in Nederland

Europese programma s in Nederland Het cohesiebeleid van de Europese Commissie Europese programma s 2014-2020 in Nederland Vincent Ketelaars ERAC B.V. 28 mei 2013 Neth-ER 01 Inhoud van presentatie Indeling 01 Inhoud van presentatie 02 Introductie

Nadere informatie

POP3 Innovatiemaatregelen Voorbereiding EIP-workshop Water 17 mei 2018

POP3 Innovatiemaatregelen Voorbereiding EIP-workshop Water 17 mei 2018 POP3 Innovatiemaatregelen Voorbereiding EIP-workshop Water 17 mei 2018 Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland 28 juni 2018 1 POP3 in NL Alle EU-lidstaten

Nadere informatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Subsidieregelingen Topsector Energie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Subsidieregelingen Topsector Energie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Ministerie van Economische Zaken en Klimaat Subsidieregelingen Topsector Energie Martin Otten Energie Innovatie T: 088-042 3185 E: martin.otten@rvo.nl Agri & Food

Nadere informatie

Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland

Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland MEMO/08/76 Brussel, 7 februari 2008 Grensoverschrijdende territoriale samenwerking: België Duitsland Ierland Frankrijk Luxemburg Nederland Verenigd Koninkrijk Zwitserland 1. Operationeel programma voor

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek

Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek Factsheet POP 3 Gelderland Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek Openstellingbesluit Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek De regeling Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek is uitgewerkt in het Openstellingsbesluit

Nadere informatie

Negende wijzigingsregeling Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid- Nederland

Negende wijzigingsregeling Subsidieregeling Operationeel Programma Zuid- Nederland Besluit Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 680 76 80 www.brabant.nl IBAN NL86INGB0674560043 Bereikbaarheid openbaar vervoer en fiets: www.brabant.nl/route

Nadere informatie

Zeeuws Subsidie Team

Zeeuws Subsidie Team Zeeuws Subsidie Team intro Intro: Zeeland periferie? Intro: Zeeland periferie? 1:30 Intro: Zeeland periferie? 1:30 2:00 Intro: Zeeland periferie? 1:30 2:00 4:00 Intro: Zeeland periferie? 2:30 tot 3:00

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: dhr. M.J. Sol 070-441 66 93 mj.sol@pzh.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum

Nadere informatie

MIT MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren

MIT MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren MIT - 2016 MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren Belangrijke data MIT regeling (regio s + landelijk vangnet) opening sluiting Instrument(en) 10 mei 2016 (9:00 uur) 1 sept. 2016 (17:00 uur) MKB

Nadere informatie

FYSIEKE INVESTERINGEN VOOR INNOVATIE EN MODERNISERING VAN LANDBOUWBEDRIJVEN

FYSIEKE INVESTERINGEN VOOR INNOVATIE EN MODERNISERING VAN LANDBOUWBEDRIJVEN FYSIEKE INVESTERINGEN VOOR INNOVATIE EN MODERNISERING VAN LANDBOUWBEDRIJVEN Europees Landbouwfonds voor Informatiebijeenkomst nieuwe POP3-openstellingen Utrecht West 20 september 2018 Provincie Utrecht

Nadere informatie

KvK dienstverlening topsectoren

KvK dienstverlening topsectoren MIT regeling 2014 KvK dienstverlening topsectoren Bon Uijting senior adviseur KvK 15 mei 2014 KvK verzorgt vele MKB loketten topsectoren Telnr MKB Loket MKB loketten topsectoren MKB loket Agro Food 088-585

Nadere informatie

Statenvoorstel. Subsidieplafond 2018 Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid- Holland. Bestuurlijke samenvatting van het voorstel

Statenvoorstel. Subsidieplafond 2018 Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid- Holland. Bestuurlijke samenvatting van het voorstel Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 2 oktober 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 8 november 2017 Behandeld ambtenaar : dhr. M.J. Sol E-mailadres: mj.sol@pzh.nl Telefoonnummer: 0655449212

Nadere informatie

MIT-regeling. MKB Innovatiestimulering Topsectoren. 2 april 2013

MIT-regeling. MKB Innovatiestimulering Topsectoren. 2 april 2013 MIT-regeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren 2 april 2013 Regeling MKB Innovatiestimulering Topsector T&U Proces: Topteam T&U stelde een plan op voor Innovatiestimulering MKB in de sector: een keuze

Nadere informatie

Veelgestelde vragen subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland

Veelgestelde vragen subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland Veelgestelde vragen subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland Projectaanvraag 1. Hoe kan ik mijn aanvraag indienen? Aanvragen kunnen via het e-formulier van de provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

THE POWER OF BEING UNDERSTOOD

THE POWER OF BEING UNDERSTOOD SUBSIDIEFLITS THE POWER OF BEING UNDERSTOOD AUDIT TAX CONSULTING SUBSIDIEFLITS December 2016 INNOVATIE Stimulus als eerste met MIT data 2017 voor zuidelijke provincies Mkb ers in de provincies Limburg,

Nadere informatie

1-5-2015. 1. Programma OP Oost - Prioriteiten - Resultaat- en 0utputindicatoren - Selectie. 2. Instrumenten. 3. Budget en planning. 4.

1-5-2015. 1. Programma OP Oost - Prioriteiten - Resultaat- en 0utputindicatoren - Selectie. 2. Instrumenten. 3. Budget en planning. 4. 22 april 2015 Bastiaan de Jonge 1. Programma OP Oost - Prioriteiten - Resultaat- en 0utputindicatoren - Selectie 2. Instrumenten 3. Budget en planning 4. Tips Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafonds cofinanciering EFRO Zuid-Holland

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafonds cofinanciering EFRO Zuid-Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1711 1 april 2015 Subsidieplafonds cofinanciering EFRO Zuid-Holland Provinciale Staten, Gelet op: Artikel 4:25 en 4:26 van de Awb; Artikel

Nadere informatie

Europa 2014-2020 voor gemeenten en provincies

Europa 2014-2020 voor gemeenten en provincies Europa 2014-2020 voor gemeenten en provincies Vincent Ketelaars ERAC B.V. Binnenlands Bestuur Europa-debat Houten, 21 november 2013 Inhoud van presentatie Indeling 1 Uw ervaringen in eerdere projecten?

Nadere informatie

Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte Voorzieningsketens Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland

Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte Voorzieningsketens Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 15 augustus

Nadere informatie

Subsidie voor innovatieve projecten. Informatie over het Innovatief Actieprogramma Groningen. provincie groningen

Subsidie voor innovatieve projecten. Informatie over het Innovatief Actieprogramma Groningen. provincie groningen Subsidie voor innovatieve projecten Informatie over het Innovatief Actieprogramma Groningen provincie groningen Subsidie voor innovatieve projecten INFORMATIE OVER HET INNOVATIEF ACTIEPROGRAMMA GRONINGEN

Nadere informatie

Gelet op artikel 1.3 en paragraaf 7 van de Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland

Gelet op artikel 1.3 en paragraaf 7 van de Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland Openstellingsbesluit SAMENWERKING VOOR INNOVATIES OP LOKAAL NIVEAU korte voorzieningsketens (subsidieplafond 2016 voor de Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland) GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

Nadere informatie

5 -minuten versie voor Provinciale Staten

5 -minuten versie voor Provinciale Staten 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2016-553780070 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 24 mei 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief externe financiering

Nieuwsbrief externe financiering Nieuwsbrief externe financiering 30 juli 2014 Ruim 300 miljoen voor Vlaams-Nederlandse samenwerking Het samenwerkingsprogramma 'Interreg Vlaanderen-Nederland' voor de periode 2014-2020 is officieel ingediend

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op de artikelen 4, 6 en 32 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op de artikelen 4, 6 en 32 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 935 3 maart 2017 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 21 februari 2017, nr. 81A700C3, tot wijziging van de Uitvoeringsverordening

Nadere informatie

Innovatie-instrumenten voor bedrijven in Nederland. Naar de top! Ino Ostendorf MT-lid directie Innovatie & Kennis

Innovatie-instrumenten voor bedrijven in Nederland. Naar de top! Ino Ostendorf MT-lid directie Innovatie & Kennis Innovatie-instrumenten voor bedrijven in Nederland Naar de top! Ino Ostendorf MT-lid directie Innovatie & Kennis Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie Innovatie-instrumenten voor bedrijven

Nadere informatie

Publiek gefinancierd energieonderzoek In opdracht van het ministerie van Economische Zaken

Publiek gefinancierd energieonderzoek In opdracht van het ministerie van Economische Zaken Publiek gefinancierd energieonderzoek 2016 In opdracht van het ministerie van Economische Zaken Inleiding Jaarlijks brengt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in opdracht van het ministerie

Nadere informatie

MIT2015 MKB Innovatiestimulering Topsectoren 2015

MIT2015 MKB Innovatiestimulering Topsectoren 2015 Beknopte toelichting MIT2015 MKB Innovatiestimulering Topsectoren 2015 Voorbehoud: dit betreft beknopte toelichting MIT2015 officiële tekst in De Staatscourant is leidend 15-4-2015 I 1 Afspraken MKB samenwerkingsagenda

Nadere informatie

Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland Inzet op innovatie en een koolstofarme economie

Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland Inzet op innovatie en een koolstofarme economie Samenvatting Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland 2014-2020 Inzet op innovatie en een koolstofarme economie oktober 2014 In het Europa van 2020 wil Noord-Nederland zich ontwikkelen en profileren

Nadere informatie

FONDSENWERVING EN FINANCIERING

FONDSENWERVING EN FINANCIERING FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, BUREAU MORE Gespecialiseerd in vinden van geld (= o.a. alle subsidie- en fondsenvraagstukken) Voor bedrijven, overheden,

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2016-543213868 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 16 februari

Nadere informatie