ZxÄâ~~ zx exätà xá. Wx j ààx cü Çá. XxÇ exätà xäxüw xñ Çzáãxx~ Åxà VÄtâw t xç [tçá. jxü~xç ttç ZxÄâ~? _ xywx xç ZxéÉÇw{x w

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZxÄâ~~ zx exätà xá. Wx j ààx cü Çá. XxÇ exätà xäxüw xñ Çzáãxx~ Åxà VÄtâw t xç [tçá. jxü~xç ttç ZxÄâ~? _ xywx xç ZxéÉÇw{x w"

Transcriptie

1 ZxÄâ~~ zx exätà xá XxÇ exätà xäxüw xñ Çzáãxx~ Åxà VÄtâw t xç [tçá Relaties... is er nog iets anders? Relatie met je oorsprong, je ouders en familie, je partner, je kinderen, vrienden, collega's, kennissen, onderwerpen die je bezighouden, dat wat je bezit, dat wat je mist, leven... als je erover nadenkt kom je overal relaties tegen. Het is dan ook niet voor niets dat bijna alles wat geschreven wordt, inclusief de vele advies- en zelfhulpboeken en magazines hier op een of andere manier over gaan. Niet verwonderlijk ook omdat veel van onze taken en uitdagingen in ons leven met relaties te maken hebben. Voor velen is het de ultieme vervulling van hun leven, en de ziel (wat je daaronder ook verstaat) lijkt ons te leiden naar de partnerrelatie en het doorgeven van leven in een of andere vorm. In deze relatieverdiepingsweek willen we het leven vieren, met als speciaal thema de partnerrelatie. Het is bedoeld voor degenen die een relatie hebben, en dat willen verdiepen of vieren, en ook voor diegenen die nog geen partner hebben, en die anderen willen ontmoeten in dit thema, misschien iets leren wat hen kan helpen in het vinden en opbouwen van de relatie die ze zoeken. Fijn met anderen samen zijn, elkaar ontmoeten, ons aan elkaar tonen, het leven vieren en ervaren, ons verdiepen in hoe we op liefdevolle wijze met elkaar kunnen communiceren, en iets doen om drempels (of wat ons terug houdt) uit de weg te nemen en ons meer te kunnen openen en verbinden. Even weg, van de bekende omgeving op een mooie locatie en genieten van het leren en van elkaar, de lichtheid en de verdieping hand in hand, het hart laten raken en openen. (pagina 1 van 7)

2 Deze week zal gevuld worden met dans en beweging, maar ook thematisch oefenen met liefdevolle communicatie, en we kunnen er werken met een persoonlijk thema of een vraag onderzoeken via (familie)opstellingen (systemisch werk). Je kunt er je ervaringen delen met anderen, en via elkaar herkennen wat mens zijn inhoudt, en begeleiding krijgen op persoonlijk vlak of in je relatie en daarin verdiepende inzichten ontvangen in de werking van relaties en persoonlijke groei. En natuurlijk zal er ruimte zijn voor creativiteit en speelsheid, zowel in het contact als in dans. We gaan het vooral warm en gezellig met elkaar maken. bäxü ÜxÄtà xá In relaties, vooral de partnerrelatie, komt veel terug van ons verleden. De vrijheid of onvrijheid die we hebben om ons te hechting, uit te reiken, de patronen die we als mens hebben ontwikkeld, de mate waarin we op onszelf staan, of juist helemaal versmelten en onszelf neigen kwijt te raken in de ander, de mate waarin we contact hebben met ons lichaam, het komt allemaal bij elkaar, samen met onze waarden en ideeën en voorkeuren en afkeren. En dat is dan alleen nog maar bij een van de partners, want beide hebben datzelfde. Het begint vaak als een feestje, waarin je vol bent van elkaar, en allebei vol zit met levendige speelse en lichte gevoelens. En na verloop van tijd verandert dat ietwat, en wordt het misschien wat rustiger, ga je elkaar wat meer kennen en herkennen, en misschien komen er ook de eerste botsingen en problemen. En misschien ga je langzamerhand steeds iets meer inleveren of aanpassen om elkaars pijnplekken (emoties) te sparen en noem je dat liefde, of doe je dat niet, en worden de ruzies steeds levendiger. Elke relatie komt zo zijn uitdagingen vroeger of later tegen, en soms is dat simpelweg de vraag hoe je het levendig kan houden, of het gevoel van liefde vasthoudt en de aandacht voor elkaar. Misschien komen er kinderen in de relatie en brengt dat veel hectiek, en nieuwe uitdagingen en taken. (pagina 2 van 7)

3 Je kunt relaties benaderen vanuit communicatie en hechtingsbehoefte (denk bijvoorbeeld ook aan het boek "Houdt me vast") maar ook als groei-omgeving voor je zelfstandigheid en emotionele volwassenheid (het boek "Passionate Marriage" schrijft daarover) of als het samenkomen van twee familiesystemen met alle historie en waarden van die systemen, waarin vervolgens nog van alles mee resoneert en doorwerkt (systemisch werk). Ook kan je wat gebeurt in contact en relaties bekijken vanuit de onbewuste reacties op elkaar, die vaak door ankers (iets wat je onbewust waarneemt) worden geactiveerd, en hoe je dat soort ankers in relaties al snel opbouwt waardoor patronen zich niet gemakkelijk laten veranderen. Hier gaat het over automatische reacties die op elkaar inwerken, en hoe verschillende mensen voorkeur hebben voor een of meer van hun zintuigen waardoor we elkaar mogelijk niet verstaan. Kennis hierover en hoe je dat kunt gebruiken om elkaar beter te verstaan is te vinden in neuro linguïstisch programmeren (Richard Bandler & John Grinder) en hypnotherapie (Milton Erickson). En via NLP komt ook Virginia Satir in beeld, de befaamde gezinstherapeut die als eerste gezinstherapeut met een heel gezin tegelijk werkte. Wat al deze benaderingen delen is dat het best een uitdaging is om in relatie te blijven en om te gaan met wat er in die verbinding gebeurt, en wat mogelijk onzichtbaar of onuitgesproken blijft. Onvermijdelijk zal je momenten tegenkomen dat je iets moet doen om de ruis van de lijn te halen, en de liefde weer nieuw leven in te blazen, maar ook onvermijdelijk zal een relatie je uitdagen tot persoonlijke groei. Vaak worden momenten van groei ook misverstaan en denken we dan dat het slecht gaat met de relatie. Een heldere blik hierop kan helpen om deze momenten te herkennen, zodat je beter kan reageren. Je zult ruimschoots de gelegenheid krijgen hier nader naar te kijken, je vragen te stellen en de verbinding opnieuw te vinden en aan te gaan. (pagina 3 van 7)

4 fçáàxå áv{ ãxü~ In (familie)opstellingen is het mogelijk om de onzichtbare verbanden en projecties te herkennen die in relaties meespelen. Op die manier krijg je een beter beeld van wat er precies gebeurt in een situatie en wat nog om een oplossing vraagt. Opstellingen maken het mogelijk het fundament te herstellen zodat je steviger kunt staan als mens, en meer verbonden bent met je levenskracht. Ook is het in opstellingen mogelijk een eerstehands ervaring te krijgen met hoe het is om echt in de schoenen van een ander te staan. Dat alleen al leidt vaak tot meer begrip in de situatie. Systemisch werk gaat ook over het onderzoeken van familieloyaliteit en de werking van liefde, en we vinden er de natuurlijke ordeningen van leven, zoals het is, niet zoals we het willen. En als we die ordeningen kunnen erkennen en volgen, en werkelijk contact gaan maken met wat er is, dan ontstaat er meer rust en meer ruimte om als mens geworteld en stabiel in ons leven te staan, en dus ook in onze relaties. Daarbij hoort ook de verbinding met mannelijkheid voor de mannen en met vrouwelijkheid voor de vrouwen en wat zich tussen de geslachten afspeelt. De ingang voor een familieopstelling kan heel divers zijn, bijvoorbeeld iets wat we kwijt willen (ziektes, een gemis of relatieprobleem) of iets wat we willen verkrijgen (een verlangen of doel). Het is een ingang naar een verandering op diep niveau. (pagina 4 van 7)

5 _ v{ttåázxü v{à Alle gebruikte werkvormen hebben ook elementen van lichaamswerk. Het lichaam als onze enige toegangspoort tot het nu. Steeds is er de uitnodiging om aanwezig te zijn in je lichaam, te vertragen, te voelen, de impulsen in je lichaam te ervaren en te volgen, of juist niet te volgen, de reactiepatronen van je lichaam te gebruiken. Vanuit contact met je lichaam is er ook contact met de plek waar je bent en kan je ervaren wat je nodig hebt in het moment, en als er verandering nodig is, dan begint dat daar. Mogelijk ben je nog niet zo bewust van je lichaam en is het goed om daar eens onder begeleiding contact mee te maken op verschillende manieren, en misschien is er iets dat nog in beweging wil. Het lichaam is de communicatie met dat wat ons beweegt, dat wat ons stuurt door ons leven, dus een belangrijk medium. Het is altijd aanwezig in het nu, en drijft ons veel meer dan we soms door hebben, gedachten komen vaak pas erna, zelfs bewustzijn ijlt na omdat bewustzijn volgt op de ervaring en dus het lichaam volgt. Emoties vinden allereerst plaats in het lichaam, pas daarna komen de gedachten. En ook keuzes die voor een groot deel vanuit ons onbewuste ontstaan, worden ons via het lichaam kenbaar gemaakt. Het is daarom belangrijk om er goed contact mee te hebben, de signalen van ons lichaam te leren kennen, en via het lichaam veranderingen te ondersteunen. WtÇá ]x _ v{à Onder begeleiding van Claudia Buytendijk gaan we het leven vieren in dans. Dans je licht nodigt je uit tot openen, tot overgave, tot het ervaren van de ontmoeting met jezelf en de ander, tot het ontmoeten van je kracht, je speelsheid, je passie, je liefde, je tederheid, om je daarin te verbinden. Met muziek die het hart raakt, en de beweging in dans, worden we uitgenodigd tot een hartscontact die ook past in een tantrische traditie. We bewegen en ontmoeten elkaar vanuit vrijheid en eigenheid, helemaal in je eigen vorm en in afstemming op jezelf en op elkaar. Een prachtige vorm die we veel gaan ervaren in deze verdiepingsweek. Leven is te vinden in de beweging, en als we samen in beweging komen, is zullen we daar elkaar en het leven ontmoeten. (pagina 5 van 7)

6 _ xywxäéääx véååâç vtà x ätçâ à äü }{x w Net als relaties is communicatie een allesomvattend onderwerp. Er zijn verschillende stromingen of methoden die gepoogd hebben om contact meer vanuit vrijheid, gelijkwaardigheid en liefdevol te maken. Gemeenschappelijk in deze methoden is een duidelijke focus op behoeften, en het scheiden van wat van jezelf is en wat van de ander is. In de verdiepingsweek zullen we hierop nader ingaan, vanuit stromingen als Liefdevolle spraak (Mindfulness), Geweldloze Communicatie (Marshall Rozenberg) en de Gordon Methode (dr. Thomas Gordon). Alle drie hebben hun eigen focus en voegen iets toe aan de andere methoden en alle drie proberen ze een manier te geven om je van hart tot hart te verbinden en van daaruit te communiceren. Hun doel is om te verschuiven van een op conflict en macht gebaseerde communicatie naar een op vrijheid gebaseerde verbonden manier van communiceren. Deze benaderingen kunnen we nog wat aanvullen met bijvoorbeeld een aantal assertiviteitstechnieken die helpen om de ander te ontvangen met minder kans om verstrikt te raken in je eigen emoties of die van de ander en aanwezig te blijven zodat je de ander beter kunt ontvangen en je eigen behoeften helder kunnen blijven. axâüé _ Çzâ áà áv{ cüézütååxüxç Aanvullend nemen we ook iets van NLP hier mee, omdat NLP je leert hoe je op de ander kan afstemmen in taal en woorden, en hoe taal en communicatie eigenlijk werkt. NLP is een methode die succesvol gedrag onderzoekt en daar een model van maakt zodat ook anderen het gemakkelijk kunnen leren. Het werkt met de zintuigen en met de manier waarop we onze ervaringen innerlijk opbouwen. Het is ooit begonnen met het modelleren van een aantal hele succesvolle therapeuten, uitschieters in hun vak, zoals bijvoorbeeld de beroemde hypnotherapeut Milton Erickson en de beroemde gezinstherapeute Virginia Satir. (pagina 6 van 7)

7 fñxxäá véçàtvà We vinden het fijn als we ons in een open en speelse staat bevinden, en vanuit die innerlijke staat is het gemakkelijker om contact te maken met de ander. Hier verbinden we ons me lichte speelse staten, kijken hoe we fijne gevoelens als startpunt kunnen kiezen voor contact, en hoe we contact maken op een speelse wijze. Lekker oefenen en spelen in speelsheid. Binnen partnerrelaties is er meer ruimte om te flirten, dan voor mensen die geen partner hebben, maar wordt het vaak gezien als een onderwerp wat niet hoort. We hopen dat hierin verandering komt. ZxÄâ~~ zx ÜxÄtà xá Via relaties proberen we bij te dragen aan ons geluk. We weten dat we niet zonder kunnen, dat we contact nodig hebben, aanraking nodig hebben, gezelschap in ons leven nodig hebben, gekend willen worden. Liefde geven en ontvangen is zeker een basisbehoefte voor de menselijke soort, en het vermogen om zinvolle en vervullende relaties te creëren blijkt een basisbehoefte voor een gelukkig leven. Hieraan willen we in deze training een positieve bijdrage leveren, een stap naar meer stromen in relaties, meer hartsverbinding, meer wederzijds begrip. We hopen op een goed verzorgde verdiepingsweek met een hoop licht en vieren van leven, naast ook wat serieuzere onderdelen waarin we elkaar de mogelijkheid geven om te helen en lief te hebben. Laten we de liefde met elkaar vieren en naderbij komen, tot op het punt dat we elkaar kunnen voelen van hart tot hart en onszelf kunnen tonen in deze verbinding. Alles ervaren wat er te ervaren is, en genieten van wat er is. We wensen je veel zachtheid. Je bent van harte welkom... Liefde & Licht... Claudia Buytendijk &Hans Schuijff (pagina 7 van 7)

NLP MASTER PRACTITIONER

NLP MASTER PRACTITIONER 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERDIEPEND De NLP Master Practitioner opleiding is een verdieping in je professionele ontwikkeling. In deze opleiding wordt je meester in communicatie- en gedragsverandering.

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Wat is N.L.P.? NLP (Neuro-Linguistic-Programming)

Wat is N.L.P.?  NLP (Neuro-Linguistic-Programming) Wat is N.L.P.? NLP (Neuro-Linguistic-Programming) is de studie van de structuur der menselijke ervaring en meer specifiek daarin de communicatie. Ontstaan uit nauwkeurige observaties en diepgaande interviews

Nadere informatie

Vivian Broughton. Stilstaan bij trauma. Een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert

Vivian Broughton. Stilstaan bij trauma. Een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert Vivian Broughton Stilstaan bij trauma Een heldere uiteenzetting over het ontstaan van trauma en de traumaverwerkingsmethode van Franz Ruppert Inhoud Voorwoord bij de herziene editie 7 Welkom! 9 Waarom

Nadere informatie

Systemisch perspectief

Systemisch perspectief Systemisch perspectief Elk mens is deel van een systeem: gezin, familie, vrienden, werk, maatschappij. Ook de mensen die er niet meer zijn, hebben hierin hun plek. In ons thuisgezin vinden we de oorsprong

Nadere informatie

Retraite in Frankrijk

Retraite in Frankrijk Retraite in Frankrijk Naar een Liefdevolle Volwassen Relatie! Van strijd naar helen Waarom systemische Relatie Retraite? Van 03 t/m 10 juli 2015 Relaties lijken onze levens te beheersen. Als we "alleen"

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2015

NLP PRACTITIONER 2015 2015 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van the Sphere is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

Blijvende Aantrekkingskracht Curriculum

Blijvende Aantrekkingskracht Curriculum Blijvende Aantrekkingskracht Curriculum #1 Hoe aantrekkingskracht voor mannen in relaties werkt De vijf sleutels om met zijn hart in contact te kunnen komen. De redenen waarom een man zich emotioneel van

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2016

NLP PRACTITIONER 2016 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van ISEMI is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

Mindfulness Training. Leer binnen acht weken anders om te gaan met stress, ontwikkel aandacht voor het nu en ervaar meer rust.

Mindfulness Training. Leer binnen acht weken anders om te gaan met stress, ontwikkel aandacht voor het nu en ervaar meer rust. Mindfulness Training Leer binnen acht weken anders om te gaan met stress, ontwikkel aandacht voor het nu en ervaar meer rust. Mindfulness training Per dag schieten er duizenden, vaak stressvolle, gedachten

Nadere informatie

Mindfulness programma. Leer binnen acht weken anders om te gaan met stress, ontwikkel aandacht voor het nu en ervaar meer rust.

Mindfulness programma. Leer binnen acht weken anders om te gaan met stress, ontwikkel aandacht voor het nu en ervaar meer rust. Mindfulness programma Leer binnen acht weken anders om te gaan met stress, ontwikkel aandacht voor het nu en ervaar meer rust. Per dag schieten er duizenden, vaak stressvolle, gedachten door je hoofd.

Nadere informatie

Opleiding. systemische pedagogiek. Bert Hellinger Instituut Nederland

Opleiding. systemische pedagogiek. Bert Hellinger Instituut Nederland Opleiding systemische pedagogiek Bert Hellinger Instituut Nederland Inleiding Het systemisch fenomenologisch werk met opstellingen heeft in Nederland zo langzamerhand zijn plek gekregen. De opstellingen

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE

OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE 2 0 1 4 OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE Beste NEI-ers, NLP-ers, Collega s en geïnteresseerden. Trots kunnen we weer een nieuwsbrief vol met workshops en opleidingen laten zien. Het

Nadere informatie

Wat is NLP en wat kan ik ermee?

Wat is NLP en wat kan ik ermee? Neuro Linguïstisch Programmeren jouw opleiding jouw training jouw coaching Wat is NLP en wat kan ik ermee? Persoonlijke ontwikkeling Echt veranderen Je dromen realiseren De beste versie van jezelf worden

Nadere informatie

BLPA Curriculum. - Waarom we ons op romantisch vlak voelen aangetrokken tot iets wat we zelf niet zijn.

BLPA Curriculum. - Waarom we ons op romantisch vlak voelen aangetrokken tot iets wat we zelf niet zijn. BLPA Curriculum Module #1 - Waarom we ons op romantisch vlak voelen aangetrokken tot iets wat we zelf niet zijn. - Waarom we niet in een gelijkwaardige wereld leven, wanneer het op mannelijke of vrouwelijke

Nadere informatie

Geschiedenis van NLP

Geschiedenis van NLP Geschiedenis van NLP Neuro Linguïstisch Programmeren is een communicatie systeem dat is ontwikkeld door een groep mensen in de jaren 70 in Amerika. NLP was oorspronkelijk bedoeld om de componenten, die

Nadere informatie

Workshopbegeleider: Joanke Sierksma

Workshopbegeleider: Joanke Sierksma Workshopbegeleider: Joanke Sierksma Sinds 2004 werk ik in mijn eigen praktijk De Essentie te Leeuwarden als coach en stressconsultant. Mijn visie is dat ieder mens alles in zich heeft om zelf de regie

Nadere informatie

NLP Zomeropleiding Word binnen een week NLP Practitioner!

NLP Zomeropleiding Word binnen een week NLP Practitioner! NLP Zomeropleiding Word binnen een week NLP Practitioner! Sprankelend leren spreken Aansluiten op anderen Uitstraling versterken Onderscheidend zijn Succesvolle relaties In zeven dagen uw practitioner!

Nadere informatie

Februari 2012 Workshop Eviont

Februari 2012 Workshop Eviont Het Brein heeft een doel nodig! Februari 2012 Workshop Eviont Het Brein heeft een doel nodig! Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...2 LEESWIJZER...3 INLEIDING...4 STAP 1: HET KADER...5 STAP 2: STATE, GEDRAG EN

Nadere informatie

LIEFDE VERANDERT ALLES!

LIEFDE VERANDERT ALLES! LIEFDE VERANDERT ALLES! De 4 sleutels naar liefdevol leven en werken ROELIEN DEKKER Auteur: Roelien Dekker 2017 Ontwerp kaft en binnenwerk: Roelien Dekker Uitgeverij: Paris Books Website auteur: www.liefdevolorganiseren.nl

Nadere informatie

WAAR WE VOOR STAAN VERWONDERING ONTMOETING LEVENSKUNST RITUELEN RELIGIEUS GEWORTELD WAT DOE JIJ VANDAAG?

WAAR WE VOOR STAAN VERWONDERING ONTMOETING LEVENSKUNST RITUELEN RELIGIEUS GEWORTELD WAT DOE JIJ VANDAAG? WAAR WE VOOR STAAN 4 VERWONDERING 7 ONTMOETING 8 LEVENSKUNST 11 RITUELEN 12 RELIGIEUS GEWORTELD 17 WAT DOE JIJ VANDAAG? 18 WAAR WE VOOR STAAN Het Apostolisch Genootschap biedt ontmoetingsplaatsen voor

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid

De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid Tobias gechanneld door Geoffrey Hoppe www.crimsoncircle.com Inspiring Consciousness De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid Tobias gechanneld

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober. aandachtig-zijn, liefdevol-zijn, samen-zijn, gezond-zijn, puur-zijn, gevoelig-zijn. Klankschaalhealingconcerten

Nieuwsbrief oktober. aandachtig-zijn, liefdevol-zijn, samen-zijn, gezond-zijn, puur-zijn, gevoelig-zijn. Klankschaalhealingconcerten Nieuwsbrief oktober Wat zou het fijn zijn als ieder mens zichzelf zou mogen zijn. Het is zo natuurlijk. Even natuurlijk als ademhalen en nog natuurlijker dan spreken. Je hoeft niet je best te doen om te

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Compassie leven. 52 wekelijkse inspiraties vanuit Geweldloze Communicatie. PuddleDancer Press Samengesteld door Monie Doodeman

Compassie leven. 52 wekelijkse inspiraties vanuit Geweldloze Communicatie. PuddleDancer Press Samengesteld door Monie Doodeman Compassie leven 52 wekelijkse inspiraties vanuit Geweldloze Communicatie PuddleDancer Press Samengesteld door Monie Doodeman Inhoudsopgave Voorwoord Wekelijkse inspiraties 01 Geweld in de taal? Wie, ik?

Nadere informatie

De Inner Child meditatie

De Inner Child meditatie De Inner Child meditatie copyright Indra T. Preiss volgens Indra Torsten Preiss copyright Indra T. Preiss Het innerlijke kind Veel mensen zitten met onvervulde verlangens die hun oorsprong hebben in hun

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

NLP Master Practitioner Opleiding. Meesterschap in NLP brengt Leiderschap in Communicatie

NLP Master Practitioner Opleiding. Meesterschap in NLP brengt Leiderschap in Communicatie NLP Master Practitioner Opleiding Meesterschap in NLP brengt Leiderschap in Communicatie Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Liefde alleen is niet genoeg

Liefde alleen is niet genoeg Liefde alleen is niet genoeg Wanneer je niet weet hoe je binnen de relatie de behoeften van je partner kunt vervullen, zul je worstelen met iedere relatie. Veranderingen kunnen alleen plaatsvinden, wanneer

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten.

Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten. Maak kennis met A.L.A. in 3 stappen naar Rust, Kracht en Zelfvertrouwen; Wat het lichaam verwerkt heeft kan het hoofd loslaten. Om je zeker en krachtig te voelen zijn geen ingewikkelde technieken nodig.

Nadere informatie

Hoe veel wil jij ervaren en kennen van familieopstellingen? Bij de Verheldering zijn er verschillende mogelijkheden: Opstellingenworkshop

Hoe veel wil jij ervaren en kennen van familieopstellingen? Bij de Verheldering zijn er verschillende mogelijkheden: Opstellingenworkshop Hoe veel wil jij ervaren en kennen van familieopstellingen? Bij de Verheldering zijn er verschillende mogelijkheden: Opstellingenworkshop 'Meer weten over familieopstellingen' dag Basisopleiding Systemisch

Nadere informatie

Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen

Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen Systemisch Werken, wat is dat? Auteur: Emmely Faessen Introductie Soms zijn er vragen waar je geen antwoord op hebt. Soms zijn er zaken waar je tegenaan loopt, waarvan je niet begrijpt waarom ze jou overkomen.

Nadere informatie

Van hart tot hart, Alexandra P.s. de schuine tekst in het werkboek, dat is tekst geschreven vanuit de energie van de Luchtwezens.

Van hart tot hart, Alexandra P.s. de schuine tekst in het werkboek, dat is tekst geschreven vanuit de energie van de Luchtwezens. Werkboek VUUR Voor jullie ligt alweer het laatste werkboek! Na de ontmoetingen met de Aardwezens, de Waterwezens en de wezens van Lucht gaan we nu kennis maken met de Magische Wereld van het Vuur en de

Nadere informatie

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 7-daagse training: Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Duurzaam en waardevol leiderschap

Nadere informatie

OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE

OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE Het Pad van Maria Magdalena bestaat uit twee 2-daagse Workshops in Nederland. In Spanje kun je onze verdiepende Retreats beleven.

Nadere informatie

OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE

OPLEIDINGSINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE 2 0 1 4 SINSTITUUT VOOR INTEGRALE COACHING & THERAPIE Beste NEI-ers, NLP-ers, Collega s en geïnteresseerden. De zomer heeft nieuwe inzichten en ook verandering met zich meegebracht. Zo heb ik besloten

Nadere informatie

HAND-OUT. Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI Training & Coaching

HAND-OUT. Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI Training & Coaching HAND-OUT Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI Training & Coaching Als je je kast niet zelf opruimt, zullen je kinderen het voor je moeten doen. Training Systemisch kijken naar kinderen, KIKI

Nadere informatie

NLP & Communicatie (31 okt. 2014) Schrijf je nu in op onze website www. newlifeuniversity.com. Public Speaking (13 sept. 2014)

NLP & Communicatie (31 okt. 2014) Schrijf je nu in op onze website www. newlifeuniversity.com. Public Speaking (13 sept. 2014) NLP & Communicatie (31 okt. 2014) De opleiding van je leven Schrijf je nu in op onze website www. newlifeuniversity.com Public Speaking (13 sept. 2014) Maak impact voor en op een groep New Life University

Nadere informatie

informatie voor cliënten

informatie voor cliënten Colofon Redactie: Jose Schilderinck, Frank Nijhuis en Gerdi Verkerk Contact en algemene vragen: Postadres 820, 7550 AV Hengelo t. 088 777 60 00 e. info@ambiq.nl i. www.ambiq.nl Concept en ontwerp: Vanille

Nadere informatie

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt..

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt.. WERKBOEK Durf te doen wat je raakt.. Dag 1 what makes you happy Wat is jouw happy list? Waar word je blij van? Waardoor vergeet je de tijd? Wanneer voel je de sprankel in je buik? Wat is je droom, je wens

Nadere informatie

Minicursus Verbindend Communiceren. Geschreven door: Jan van Koert

Minicursus Verbindend Communiceren. Geschreven door: Jan van Koert Minicursus Verbindend Communiceren Geschreven door: Jan van Koert Geweldloze communicatie is een wijze van communiceren die leidt tot gehoord en verstaan worden. Met helderheid, zonder beschuldigen en

Nadere informatie

De Tantrische Weg. Een lezing en introductieweekend van de Tantrische Weg onder leiding van Theo de Klein en Sandhya Wessels

De Tantrische Weg. Een lezing en introductieweekend van de Tantrische Weg onder leiding van Theo de Klein en Sandhya Wessels De Tantrische Weg Een lezing en introductieweekend van de Tantrische Weg onder leiding van Theo de Klein en Sandhya Wessels Tantra is het pad van intimiteit met jezelf. Intimiteit met jezelf is in hoge

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

Mindful opvoeden Hoe doe je dat?

Mindful opvoeden Hoe doe je dat? Mindful opvoeden Hoe doe je dat? 1. Opvoeden als uitdaging Opvoeden? een hels avontuur een lange reis een zoektocht een roeping een topsport De innerlijke ervaring van opvoeden = eigen beleving De innerlijke

Nadere informatie

Nota: de identiteit van het Kleurenorkest

Nota: de identiteit van het Kleurenorkest Nota: de identiteit van het Kleurenorkest Januari 2015 1 INHOUD De identiteit van het Kleurenorkest... 3 Het Didactische uitgangspunt:... 4 Natuurlijk Leren... 4 De Pedagogische PIJLERS:... 6 NLP: taalkracht...

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Module 5 Heel je relatie met geld

Module 5 Heel je relatie met geld Module 5 Heel je relatie met geld Inleiding In deze module gaan we nog wat dieper in op jouw relatie met geld. Veel coaches, therapeuten en trainers werken heel hard maar verdienen erg weinig (te weinig!).

Nadere informatie

Module 3. Aanleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar.

Module 3. Aanleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar. Module 3. Aanleren. Dag 18. Je nieuwe geest neurologisch. Zoals je gisteren al las gaan we de komende 11 dagen de energie van je nieuwe geest opbouwen. Gisteren ben je hiermee begonnen door de emotionele

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen.

Inhoud. Voorwoord. Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen. 1 Inhoud Voorwoord Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen. Tip 4. Ga hem niet verzorgen of bemoederen. Tip 5. Leer van het verleden en kies opnieuw.

Nadere informatie

Mindfulness voor kinderen Introductie

Mindfulness voor kinderen Introductie Mindfulness voor kinderen Introductie Mindfulness voor kinderen - Introductie Mindfulness algemeen Wat? Geschiedenis Waarom? Hoe? Mindfulness kinderen Mindfulness voor kinderen Mindful Kids training Mindful

Nadere informatie

Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7. Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11. Activiteit 03: Acting out 16

Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7. Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11. Activiteit 03: Acting out 16 Inhoud Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7 Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11 Activiteit 03: Acting out 16 Activiteit 04: Schuld 22 Activiteit 05: Angst 26 Activiteit 06: Verdriet

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

NLP Practitioner: De weg naar succes!

NLP Practitioner: De weg naar succes! NLP Practitioner: De weg naar succes! Kracht ervaren en gebruiken Sneller en diepgaander communiceren Emoties leren beheersen Onderscheidend zijn Genieten van het leven Jouw eigen weg leren gaan Waarom

Nadere informatie

Anné zal met veel passie haar kennis en expertise met je delen. En ik en Annelies ondersteunen en coachen je graag mee in deze prachtige experience.

Anné zal met veel passie haar kennis en expertise met je delen. En ik en Annelies ondersteunen en coachen je graag mee in deze prachtige experience. Bevestiging Inschrijving Experience Boundaries WELKOM We verwelkomen je van harte op de opleiding Boundaries van Anné Linden. Anné is als godmother van de NLP een echte must have om te beleven. Ze komt

Nadere informatie

mindfulness workshop

mindfulness workshop mindfulness workshop 1 mindfulness workshop Deze workshop wordt gegeven om een indruk te krijgen wat mindfulness inhoudt. Ook kan worden gekeken in welke training de workshop als onderdeel kan worden ingezet,

Nadere informatie

Een andere kijk, dezelfde persoon

Een andere kijk, dezelfde persoon Een andere kijk, dezelfde persoon Petra Zijderveld Systemisch Coach Internationaal gecertificeerd NLP trainer MfN Register Mediator De leraar Hij handelt door niets te doen Hij onderwijst door niet te

Nadere informatie

De kracht van Houd me Vast. Pieter Dingemanse en Karin Wagenaar NVRG 20 september, 2013

De kracht van Houd me Vast. Pieter Dingemanse en Karin Wagenaar NVRG 20 september, 2013 De kracht van Houd me Vast Pieter Dingemanse en Karin Wagenaar NVRG 20 september, 2013 Ervaring met Houd me vast : een echtpaar Wat is Houd me vast? Programma van 8 x 2 uur. Heldere structuur EFT proces

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u NIEUWSBRIEF nr.1 21 januari 2019 AGENDA JANUARI 2019 Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) FEBRUARI Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u Vervolg 8-2, 15-2, 01-03,

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Hand in hand met het kind in ons. De zoektocht naar je oorspronkelijke Ik

Hand in hand met het kind in ons. De zoektocht naar je oorspronkelijke Ik Hand in hand met het kind in ons De zoektocht naar je oorspronkelijke Ik Trudi de Groot Afstudeerscriptie Academie voor spirituele integratie te Krommenie Juni 2003 INHOUD..pagina Voorwoord 3 Inleiding

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox.

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. NLP-practitioner Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. Geef vorm aan jou mooiste wereld Mindable is een begrip als het gaat om bewustzijnsontwikkelingstrainingen en effectieve communicatie.

Nadere informatie

Manifesteer. Lijst. Lijst met gevoelens om te helpen met manifesteren. 5 pagina's

Manifesteer. Lijst. Lijst met gevoelens om te helpen met manifesteren. 5 pagina's Manifesteer gevoelens Lijst Lijst met gevoelens om te helpen met manifesteren 5 pagina's Introductie Hi lieve, mooie, geweldige jij! Manifesteren is geweldig, en zo goed om te doen in een relatie, én wanneer

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 8 Ten geleide 10 Inleiding 12. Hoofdstuk 1 Persoonlijke grenzen: Wat we eronder verstaan en hoe ze worden gevormd 16

Inhoud. Voorwoord 8 Ten geleide 10 Inleiding 12. Hoofdstuk 1 Persoonlijke grenzen: Wat we eronder verstaan en hoe ze worden gevormd 16 Inhoud Voorwoord 8 Ten geleide 10 Inleiding 12 Hoofdstuk 1 Persoonlijke grenzen: Wat we eronder verstaan en hoe ze worden gevormd 16 Hoofdstuk 2 Hypnotherapie: Een reis naar binnen 30 Hoofdstuk 3 Het behandelplan:

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

Coachingsprincipes voor Ondernemers. 5 juni 2012

Coachingsprincipes voor Ondernemers. 5 juni 2012 Coachingsprincipes voor Ondernemers 5 juni 2012 Ondernemerskring Vragen vorige bijeenkomst: - Wat beweegt mensen? - Omgaan met weerstand -> Coachingsprincipes als hulpmiddelen om jezelf en anderen beter

Nadere informatie

Training Communicatieve vaardigheden

Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatie vaardigheden, contact maken en verbinden In het dagelijks leven communiceren we best veel. Denk maar eens na, tijdens een vergadering, maar ook

Nadere informatie

ThiemeMeulenhoff Zorg Niveau 3. 2.3 Begeleiden op sociaal/maatschappelijk gebied Antwoordmodellen

ThiemeMeulenhoff Zorg Niveau 3. 2.3 Begeleiden op sociaal/maatschappelijk gebied Antwoordmodellen ThiemeMeulenhoff Zorg Niveau 3 2.3 Begeleiden op sociaal/maatschappelijk gebied Antwoordmodellen Inhoudsopgave 1 Een zorgvrager begeleiden 5 1.1 Het sociale netwerk begeleiden 5 Praktijk: Ik zie bijna

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

Hoe ontdek je wat je wilt? Welke kracht biedt kwetsbaarheid? Waarom willen we steeds iets nieuws? Bloeiklassen. Van de kwekerij

Hoe ontdek je wat je wilt? Welke kracht biedt kwetsbaarheid? Waarom willen we steeds iets nieuws? Bloeiklassen. Van de kwekerij Hoe ontdek je wat je wilt? Welke kracht biedt kwetsbaarheid? Waarom willen we steeds iets nieuws? Bloeiklassen Van de kwekerij Over de kwekerij Tussen de feestjes, baantjes en colleges onderzoek je het

Nadere informatie

VRIJHEID HEID IN ZIJN

VRIJHEID HEID IN ZIJN JHEID IN ZIJN RIJHEID IN ZIJ JHEID IN ZIJN RIJHEID IN ZIJN VRIJHEID IN ZIJ VRIJHEID HEID IN ZIJN OP PAD NAAR INNERLIJK EVENWICHT EN VERVULLING TRAINING IN GROEI EN BEGELEIDING jaartraining: inhoud van

Nadere informatie

MEDIATION EN FAMILIEOPSTELLINGEN. Verdiepingstraining

MEDIATION EN FAMILIEOPSTELLINGEN. Verdiepingstraining MEDIATION EN FAMILIEOPSTELLINGEN Verdiepingstraining Mediation en familieopstellingen Introductie Een effectieve mogelijkheid om helderheid en oplossingen te vinden voor vragen en problemen die u in uw

Nadere informatie

De opleiding tot NLP Practitioner

De opleiding tot NLP Practitioner De opleiding tot NLP Practitioner Wat is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)? Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP ) wordt gedefinieerd als: de structuur van de subjectieve ervaring en wat daaruit verwacht

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

Het Mirakel dat Jij Bent

Het Mirakel dat Jij Bent Het Mirakel dat Jij Bent Vervul jouw potentieel (Deel I van III) Struinend door het gras Kijkend naar de horizon Genietend van Alles dat IS Jouw weg... Schrijver: A.M.I. van der Kwast Coverontwerp: in

Nadere informatie

* de compassie training is ook los van de mindfulness training te volgen, er wordt echter geregeld verwezen naar oefeningen uit

* de compassie training is ook los van de mindfulness training te volgen, er wordt echter geregeld verwezen naar oefeningen uit Compassie training Wat is compassietraining? In de compassietraining worden oefeningen aangeboden om meer acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren. Hierdoor wordt je in staat een mildere

Nadere informatie

Mijn route naar een succesvol en gelukkig leven! WELKOM!!!

Mijn route naar een succesvol en gelukkig leven! WELKOM!!! Mijn route naar een succesvol en gelukkig leven! WELKOM!!! Programma Kennismaking Op zoek naar je verlangen. De invloed van onze conditionering op ons huidige succes en geluk! Verdieping: de PRI-methode!

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les twee Welkom bij les twee van deze e-cursus waarin we je willen laten zien hoe je groter kunt worden zodat je problemen

Nadere informatie

Inner Child meditatie

Inner Child meditatie De Inner Child meditatie Uit: Je Relatie Helen Een nieuwe weg naar heling van je relatievaardigheid Indra Torsten Preiss De Inner Child meditatie De Inner Child-meditatie is de meditatie bij uitstek om

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

Het ontstaan van Breathfulness

Het ontstaan van Breathfulness Het ontstaan van Breathfulness Het is een intensieve reis om deze nieuwe weg in te slaan, alles mag er zijn om de weg van Breathfulness te realiseren: een weg naar een verruimd leven. Een weg om de harmonie

Nadere informatie

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking

Psychotherapie. anders denken anders voelen anders doen. ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking ASVZ Touwbaan 1 Postbus 121 3360 AC Sliedrecht t 0184 491200 info@asvz.nl www.asvz.nl ASVZ is er voor mensen met een verstandelijke beperking anders denken anders voelen anders doen Psychotherapie Inhoudsopgave

Nadere informatie

GELUK(T)! Editha Gerdingh

GELUK(T)! Editha Gerdingh GELUK(T)! GELUK(T)! Editha Gerdingh Auteur: Editha Gerdingh (Cover-)ontwerp: Editha Gerdingh Fotografie: Jay Mantri, Jonny Lindner, Nico Wall, Ryan McGuire ISBN: 9789463672580 www.lonked.com INHOUD INLEIDING

Nadere informatie

creëer een liefdevolle relatie die standhoudt

creëer een liefdevolle relatie die standhoudt intimiteit creëer een liefdevolle relatie die standhoudt Thich Nhat Hanh Amersfoort, 2013 i n h o u d Een ware liefde 7 Twee intimiteit 11 Drie de wortels van verlangen 17 Vier eenzaamheid en lijden transformeren

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

Leren & Leven in het Primair Onderwijs

Leren & Leven in het Primair Onderwijs Leren & Leven in het Primair Onderwijs Overzicht leerlijn Groep 1 t/m groep 8 Lessen en leerdoelen 2018 Stichting Leren & Leven Op deze materialen rusten Intellectuele Eigendomsrechten, waaronder auteursrechten

Nadere informatie