Jaarverslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2013. www.netwerkdak.nl"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2013

2 Verbinden versterken - vertegenwoordigen De landelijke werkorganisatie van Netwerk DAK heeft tot doel de lokale, autonome werkplekken met elkaar in contact te brengen en te houden (verbinden), te ondersteunen bij het versterken van hun inhoudelijke en bestuurlijke kwaliteit en daarnaast als belangenbehartiger op te treden in het publieke domein: naar beleidsmakers, fondsen en anderen (vertegenwoordigen). Het jaarverslag van 2012 meldde dat Netwerk DAK stabieler werd en dat er meer activiteiten waren. Die stijgende lijn werd doorgezet in Heel 2013 was er een parttime coördinator en investeerden bestuursleden veel tijd in het netwerk. De drie belangrijkste resultaten: 1. De start van regionale bijeenkomsten 2. De nieuwe website 3. De succesvolle landelijke netwerkdag in Amsterdam. Visie In 2013 schreef het bestuur een nieuw beleidsplan. Daarin wordt de missie als volgt geformuleerd: Het vernieuwde bestuur wil in de komende jaren als aanjager van uitwisseling functioneren en zelf dingen in gang zetten. Daarbij ligt het accent op vernieuwen en bemiddelen naar ondersteuning. Vernieuwen en bemiddelen naar ondersteuning heeft de aandacht bij alle netwerkdagen, nieuwsbrieven, website en bij de contacten met afzonderlijke centra. Het visiedocument Een nieuwe toekomst is te vinden op de website. De aangesloten organisaties In 2013 bedroeg het aantal aangesloten organisaties 99, evenveel als in In 2013 vierden drie inloophuizen hun jubileum met een symposium. De Ontmoeting in Amersfoort organiseerde een symposium over social media, Ede had een symposium met Andries Baart waarin kritisch werd gekeken naar de roep om eigen kracht, Bie Zefke stond stil bij de positie van het inloophuis tussen de reguliere hulpverlening. Inloophuis Tiel en De Buitenwacht in Dordrecht vierden het 25-jarig bestaan met een feest. De toon: we staan voor een goede zaak, er wordt vaker een beroep op ons gedaan door mensen aan de rand van de samenleving, er moet hard gewerkt worden om de financiën rond te krijgen. Het werk wordt gezien en gewaardeerd, er worden mensen bereikt die door andere organisaties nauwelijks bereikt worden. Alom geldt: de inzet en betrokkenheid is enorm. Bij de uitwisseling is er herkenning juist in die betrokkenheid. Gesprek met fondsen In juni had het bestuur een gesprek met de fondsen Porticus, Skanfonds en Kerk in Actie. Van beide zijden werd het belang van de inloophuizen, het buurtpastoraat en het straat- en drugspastoraat onderstreept. Deze fondsen ondersteunen Netwerk DAK ook in 2014 en verder, met name om

3 te zorgen dat de kleinere centra de weg vinden naar ondersteuning en benodigde middelen. Zesde landelijke netwerkdag De landelijke netwerkdag was ook dit jaar een groot succes, mede dankzij de gastvrije ontvangst door de Protestante Diaconie Amsterdam. Het thema was buurtgericht werken. De dag werd voorbereid door Arend Driessen van de Protestante Diaconie en Jan van Opstal en Helma Hurkens van Netwerk DAK. Zeven Amsterdamse organisaties werkten mee door deelnemers te ontvangen en workshopleiders stelden hun tijd om niet beschikbaar. De voorbereidingsgroep koos er voor om nieuwe vormen van engagement te laten zien, die zijn ontstaan vanuit een duidelijk christelijk profiel, naast vertrouwde vormen. Tijdens de dag was er ook nog gelegenheid om kennis te maken met het werk van de Protestantse Diaconie. Kortom: een rijk inhoudelijk aanbod. In de ochtend gingen 67 deelnemers op bezoek bij zes lokale organisaties, waar zij van coördinatoren en/of vrijwilligers een presentatie kregen over het praktische werk. In de middagpauze konden de deelnemers kennis maken met 5 onderdelen van de Amsterdamse diaconie. Uitgelegd werd hoe de theetuin als sociale onderneming wordt opgericht. Bij het straatpastoraat raakten deelnemers in gesprek met dak- en thuislozen. s Middags werd in workshops de aandacht gericht op woongemeenschappen die zich richten op de buurt, nieuwe kerken en een kritische blik op ontwikkelingen in het welzijnswerk. Dit gaf een inhoudelijke verdieping op de werkbezoeken in de ochtend. Enkele reacties: Geanimeerde gesprekken, ieder kon zijn bijzondere dingen inbrengen en daarover ontstond uitwisseling, praten over de uitdagingen van wat je als kerk wilt. Van de ontvangende organisaties geven drie duidelijk aan dat het voor hen positief gewerkt heeft: de vrijwilligers hadden na het bezoek zes concrete ideeën waar ze wat mee willen doen. Doordat bezoekers een naambordje kregen, gingen ook de vrijwilligers naambordjes dragen. Daarmee gingen ze het belang van hun rol meer beseffen.

4 Landelijke netwerkdag Deelnemers 88 onbekend Deelnemers plus vrijwilligers ontvangende organisaties Aanwezige aangesloten organisaties Niet aangesloten organisaties onbekend onbekend 0 7 Ontmoeting grote centra Op 10 juni was een ontmoeting van de grotere centra. Thema: vrijwilligers en identiteit in een veranderende context. Zes grotere centra waren vertegenwoordigd, naast Piet Kuijper en Helma Hurkens van Netwerk DAK. Er was veel herkenning. De grotere centra hebben specifieke vragen. Vervolg is gewenst, Netwerk DAK neemt hiertoe initiatief. Bijeenkomsten straat- en drugspastoraat Ook in 2013 kwamen de straat- en drugspastores weer twee keer bij elkaar. Het oude LOND (Landelijk Oecumenisch Netwerk Drugs- en Straatpastores) blijft binnen het Netwerk Dak een waardevol sub-netwerk dat zichzelf organiseert. Ruim twintig collega s uit vijftien steden vinden elkaar vanwege de gelijkenis van hun werk. In het voorjaar van 2013 werd een kleine groep door het Straatpastoraat in Den Bosch ontvangen en sprak over de (al dan niet) inbedding van het straat- of drugspastoraat in de lokale kerken. In november leidde Marchien Timmerman een reflectie dag over familiebeelden als metafoor in pastorale relaties.

5 Bijeenkomsten straat- en Onderwerp Deelnemers drugspastoraat Voorjaar 2012 beroepscode 14 Najaar 2012 verlieservaringen 12 Voorjaar 2013 Relatie straatpastoraat-kerk 7 Najaar 2013 Pastor als familie 20 Regionale bijeenkomsten Er waren regionale bijeenkomsten in Schiedam, Veenendaal, Assen en Alkmaar. Bij de voorbereiding zijn alle centra in die regio, die zijn aangesloten bij Netwerk DAK uitgenodigd. Voorts is gezocht naar kerkelijke inloopcentra die niet zijn aangesloten en ook die ontvingen een uitnodiging. Conform de visie van het bestuur, ligt het accent op vernieuwen en bemiddelen naar ondersteuning. Daarom is gezocht naar deskundigen in de regio die ondersteuning kunnen bieden aan de inloophuizen en het buurtpastoraat en straatpastoraat. Denk aan gemeente adviseurs van de PKN, diaconale werkers en maatschappelijk activeringswerk, fondsenwervers. Bij twee van de regionale bijeenkomsten hadden die ook een inbreng. De thema s zijn gekozen in overleg met de ontvangende organisaties. In Schiedam en Veenendaal zorgde de regio zelf voor een inhoudelijke invulling. In Assen ging het over kansen voor inloophuizen. In Alkmaar was de avond toegespitst op fondsenwerving. De reacties op de bijeenkomsten waren zeer positief: Het is goed om te merken dat we niet alleen zijn, werd gezegd op 2 september aan het einde van de bijeenkomst voor inloophuizen in Noord Nederland. De zeven aanwezige inloophuizen benoemden hun parels. Bijvoorbeeld: op een middag zie je alle vrijwilligers en gasten, sommige stinken of zien er vreemd uit, maar we zijn er allemaal samen en hebben plezier! Door de ervaringen van anderen, ga ik opnieuw nadenken over mijn eigen aanpak. In 2014 komen deze regio s opnieuw bijeen en komen de andere regio s aan bod. regio Aanwezige thema organisaties Noord oost 7 Kansen Nederland Noord west 2 Fondsenwerving Nederland Zuid Holland 7 Gezonde doorstroming van vrijwilligers Veenendaal 6 Teveel passiviteit bij de gasten van een inloophuis?

6 Nieuwe website In oktober 2013 ging de nieuwe website online:. Een website die meer toegankelijk is en er aantrekkelijker uit ziet dan de vorige website. Kennis enerzijds en verhalen uit de praktijk anderzijds vormen het belangrijkste deel van de inhoud. Het accent ligt op vernieuwen en bemiddelen naar ondersteuning. Voor bemiddeling naar ondersteuning dient bijvoorbeeld de vermelding van aanbieders van training, informatie over fondsen en voorbeelden van een projectplan. Voor vernieuwing staan op de website voorbeelden van vrijwilligersbeleid en voorbeelden van samenwerking met andere organisaties die passen bij de ontwikkelingen binnen zorg en welzijn. Het materiaal op de website is doorgaans gemaakt binnen het werkveld: publicaties, verslagen, voorbeeld documenten, toerustingsmateriaal, materiaal over de randvoorwaarden zoals gebouw en financiën. Veel van het materiaal is nergens anders gepubliceerd. Om het werk van straatpastoraat, buurtpastoraat en inloophuizen in beeld te brengen, is op de website ook ruimte voor verhalen. De verhalen geven een inkijk in de dagelijkse praktijk van het werk en hoe mensen aan de rand van de samenleving zich staande houden en welke hindernissen ze tegenkomen op hun pad. Natuurlijk zijn ook de aangesloten organisaties terug te vinden op de website alsmede verslagen van bijeenkomsten van Netwerk DAK. De website is een groeimodel. Leden van het netwerk kunnen zelf informatie op de website zetten, bijvoorbeeld als dat nodig is voor de ANBI-status. Twee leden maken hier gebruik van. Het zou mooi zijn als organisaties een deel van de site zelf beheren en aanvullen. Zo ver is het nog niet. De coördinator zoekt uit alle informatie die binnenkomt, datgene dat voor uitwisseling interessant is. Digitale nieuwsbrief In 2013 werden 11 digitale nieuwsbrieven verstuurd aan aangesloten organisaties en andere belangstellenden. De Nieuwsbrieven bevatten vacatures, nieuws over de aangesloten organisaties, relevante informatie over aan het werkveld gerelateerde onderwerpen en tips om te lezen. In 2014 worden de Nieuwsbrieven beknopter, en verwijzen ze vooral naar de website voor achtergrond informatie. Met de start van een nieuwe website in oktober ging de Nieuwsbrief meer korte berichten bevatten die verwijzen naar de website.

7 Ondersteuning Twee aangesloten organisaties maakten gebruik van de mogelijkheid om de voor de anbi-status noodzakelijke informatie te publiceren op de website van Netwerk DAK. Andere vragen die binnenkwamen: Vraag van nieuwe kinderwerker naar aanpak op andere plekken Vraag omtrent bevorderen doorstroming van vrijwilligers Vragen over vast/tijdelijk dienstverband Vraag naar een voorbeeld van beleid van een parochiële caritas Vraag om format fondsenwerving Vraag om suggesties bij het zoeken naar nieuwe bestuursleden Vraag omtrent WA-verzekering voor vrijwilligers Vraag om een voorbeeld of format voor een placemat Vraag om gegevens van fondsen 2x Vraag om voorbeeld van een project beschrijving Verzoek om uitnodigingen te verspreiden Bezoek aan twee werkplekken Vragen van studenten Els Keet van Ervaring die Staat werd vanuit Netwerk DAK voorgedragen voor de Ab Harrewijnprijs en werd een van de vijf genomineerden. Samenwerking Het bestuur van Netwerk DAK had contact met de volgende organisaties: Windesheim, Trainingscentrum Kor Schippers te Rotterdam, Stichting De Vonk te Tilburg, Dienst Kerk en Samenleving Roermond, Het Vonkje. Vanaf 2012 is het netwerk partner-lid van het Beraad Grote Steden. Netwerk DAK was vertegenwoordigd tijdens de volgende bijeenkomsten: - De Landelijke Diaconale Dag van Kerk In Actie - Bijeenkomst Beraad Grote Steden - Jubileum symposia Meet Inn Ede en De Ontmoeting Amersfoort - De voorzitter was namens Ido Lelystad bij de bijeenkomst van het Europees Parlement met de vaste afgevaardigden voor

8 armoedebestrijding en informeerde daar ook over Netwerk DAK. Het thema was: armoede en sociale uitsluiting. Samenstelling bestuur Gedurende 2013 was de samenstelling van het bestuur als volgt: Jan van Opstal, voorzitter Piet Kuijper, secretaris Simon Brussel, penningmeester Bernadette van Dijk, lid. Coördinator Helma Hurkens is in dienst voor 12 uur per week als coördinator. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, werkt de organisatie zo veel mogelijk digitaal en is er geen kantoor. De Wijkplaats in Utrecht stelt tegen gereduceerd tarief vergaderruimte beschikbaar en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Contributie Het beleid inzake contributie bleef in 2012 ongewijzigd: Elke organisatie (werkplek) die is aangesloten bij Netwerk DAK betaalt jaarlijks contributie. Als een organisatie onverhoopt wil stoppen, geldt een opzegtermijn van één jaar. Aangesloten organisaties met louter vrijwilligers betalen 50,= per jaar per organisatie. Organisaties met beroepskrachten betalen 150,= per jaar per beroepskracht werkend in het veld. Op de foto s in dit jaarverslag ziet u: Zesde landelijke netwerkdag 2x Uitreiking Ab Harrewijnprijs Uit jaarverslag Annahuis Breda

Vrijwilligers aan het werk bij inloophuis BieZefke

Vrijwilligers aan het werk bij inloophuis BieZefke Jaarverslag 2014 Verbinden versterken - vertegenwoordigen De landelijke werkorganisatie van Netwerk DAK heeft tot doel de lokale organisaties van buurtpastoraat, straatpastoraat en inloophuizen met elkaar

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Netwerk DAK

Jaarverslag 2012 Netwerk DAK Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Netwerk DAK In 2012 is Netwerk DAK stabieler geworden en is nieuwe activiteit zichtbaar. Het organiseren van de netwerkdag ging gemakkelijker, er komen meer vragen binnen.

Nadere informatie

Vooraf. Project DAK bij de tijd

Vooraf. Project DAK bij de tijd Jaarverslag 2015 Vooraf In 2015 heeft Netwerk DAK een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Er is een start gemaakt met het project DAK bij de tijd, gericht op het versterken van de werkplekken. De regionale

Nadere informatie

een nieuwe toekomst Visiedocument netwerk DAK 2013-2016 juni 2013

een nieuwe toekomst Visiedocument netwerk DAK 2013-2016 juni 2013 een 1 nieuwe toekomst Visiedocument netwerk DAK 2013-2016 juni 2013 DAK - Door Aandacht Kracht 2 NETWERK DAK (Door Aandacht Kracht) verbindt zo n 110 zelfstandige projecten die een plek bieden voor buurtbewoners

Nadere informatie

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2014

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2014 Jaarverslag SchuldHulpMaatje Culemborg 2014 Inhoudsopgave Algemeen jaarverslag 1. Inleiding 2. Financiële ondersteuning 3. Werving vrijwilligers en opleiding tot schuldhulpmaatje 4. Aanmeldingen hulpvragers

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel

Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel Jaarverslag 2016 Stichting Inloophuis De Koepel Hoorn, februari 2017 Inhoudsopgave Inleiding, visie en doelstelling 3 Oprichting stichting, bestuur 3 Accommodatie en activiteiten 4 Fondsenwerving 5 Contacten

Nadere informatie

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort Parochiële Caritas Instelling Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2016 definitief versie 16 december 2015 1. Inleiding De Parochiële Caritas Instelling (PCI) maakt deel uit van de parochie

Nadere informatie

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2017

Parochiële Caritas Instelling. Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2017 Parochiële Caritas Instelling Onze Lieve Vrouw van Amersfoort W E R K P L A N 2017 Versie december 2016 1. Inleiding Met genoegen presenteert het bestuur van de PCI OLVvA haar werkplan voor 2017. Het is

Nadere informatie

Verslag regionale bijeenkomst regio Utrecht in Amersfoort op 8 juni 2015, 09:30 12:30 uur.

Verslag regionale bijeenkomst regio Utrecht in Amersfoort op 8 juni 2015, 09:30 12:30 uur. Verslag regionale bijeenkomst regio Utrecht in Amersfoort op 8 juni 2015, 09:30 12:30 uur. De keus is aan u! Over de positie van vrijwillige inzet in tijden van transitie. Welkom Om 10:00 uur heet Helma

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa

Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa Jaarverslag 2013 1 Inhoudsopgave 1. Van de voorzitter... 3 2. Doelstelling... 4 3. Bestuur... 5 3.1. Vergaderingen... 5 4. Financiën... 6 5. Communicatie...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING DE ZWAAN

BELEIDSPLAN STICHTING DE ZWAAN BELEIDSPLAN STICHTING DE ZWAAN 2015-2018 INHOUDSOPGAVE: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Huisvesting 3.1 Automatisering 3.2 Algemeen personeelsbeleid 3.3 Taken coördinator Open Huis 3.4 Taken coördinator

Nadere informatie

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2015

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2015 Jaarverslag SchuldHulpMaatje Culemborg 2015 Inhoudsopgave Algemeen jaarverslag 1. Inleiding 2. Financiële ondersteuning 3. Werving vrijwilligers en opleiding tot schuldhulpmaatje 4. Aanmeldingen hulpvragers

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3. 5 jaar Pact Sam Sam

Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3. 5 jaar Pact Sam Sam Nieuwsbrief oktober 2016 editie 3 INHOUDSOPGAVE 1. 5 Jaar Pact Sam Sam 2. Krantenartikelen 3. Netwerkcafé Jubileumbijeenkomst 29 november 4. Trainingen 5. Diaconie Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord

Nadere informatie

Vincentiusvereniging Zwolle

Vincentiusvereniging Zwolle Vincentiusvereniging Zwolle Samenstelling Bestuur: Fons Eissens, voorzitter, telefoon: 038 4537412 e-mail: fonseissens@ziggo.nl Ger Anbergen, secretaris, telefoon: 038 4526205 e-mail: g.anbergen@home.nl

Nadere informatie

Uitnodiging. zevende landelijke netwerkdag. van Netwerk DAK. Presentie in de participatie samenleving. Op maandag 17 november

Uitnodiging. zevende landelijke netwerkdag. van Netwerk DAK. Presentie in de participatie samenleving. Op maandag 17 november Uitnodiging Het bestuur van Netwerk DAK, de Dienst Kerk en Samenleving in het Bisdom Roermond, medewerkers en vrijwilligers van Wijkpresentie Maastricht, Wijkpastoraat De Vrank, Wijkpastoraat Heerlen-Zuid,

Nadere informatie

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019 Verbinden door Ervaring was in 2015 de titel van het strategisch plan dat ten grondslag lag aan de oprichting van het D66 Alumni Netwerk. Nu, aan het begin van 2019, zijn meer dan 460 alumni met elkaar

Nadere informatie

Verslag van de regionale bijeenkomst Netwerk DAK De keus is aan u! Over

Verslag van de regionale bijeenkomst Netwerk DAK De keus is aan u! Over Verslag van de regionale bijeenkomst Netwerk DAK De keus is aan u! Over de positie van de vrijwilliger in tijden van transitie dinsdag 13 oktober 2015 in Culemborg Omdat de ruimte in ons eigen Inloophuis

Nadere informatie

Dak- en thuislozen op bezoek bij de Paus november 2016

Dak- en thuislozen op bezoek bij de Paus november 2016 Dak- en thuislozen op bezoek bij de Paus 11-13 november 2016 Van 11 tot en met 13 november nodigde Paus Franciscus 6000 dak- en thuislozen uit in Rome. Vanuit Nederland reisde een bus met 39 daken thuislozen

Nadere informatie

Reeks artikelen over de samenwerkende vrijwilligersorganisaties die zich bezighouden met armoedebestrijding in Amersfoort.

Reeks artikelen over de samenwerkende vrijwilligersorganisaties die zich bezighouden met armoedebestrijding in Amersfoort. 11/29/2016 Reeks artikelen over de samenwerkende vrijwilligersorganisaties die zich bezighouden met armoedebestrijding in Amersfoort. Met dank aan AmersfoortNU PACT SAM SAM SAMEN TEGEN ARMOEDE Kledingbank,

Nadere informatie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs. Editie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs. Editie KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs Editie 2011-2012 Onderwijscommunicatie ontwikkelt zich Communicatie is een belangrijk thema geworden binnen het onderwijs. Schooldirecties

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2010 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

Meer dan een dak boven het hoofd

Meer dan een dak boven het hoofd Meer dan een dak boven het hoofd Welkom op de 121 e Landelijke Diaconale Dag Landelijke Diaconale Dag: een hoogtepunt! Meer dan een dak boven het hoofd. Geloven in delen. Als het diaconale werk in het

Nadere informatie

Presentatie Caritas een kerk die helpt!

Presentatie Caritas een kerk die helpt! Hartelijk welkom! Presentatie Caritas een kerk die helpt! terugkijken & vooruitblikken Caritas een kerk die helpt! Vanuit christelijke overtuiging: Begeleiden, ondersteunen en inspireren van hulpbehoevenden

Nadere informatie

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012 Maart 2012 We zullen doorgaan In deze nieuwsbrief een nieuw gezicht: Diana Davelaar. Diana is de opvolger van Patrick Veenendaal. Patrick moest om gezondheidsredenen stoppen. Diana heeft in oktober het

Nadere informatie

Meerjarenbeleidplan

Meerjarenbeleidplan Meerjarenbeleidplan 2014-2017 Samen leven : samen Leven IHS Inloophuis Schothorst Voorwoord. Dit meerjarenbeleidplan is opgesteld door een totaal vernieuwd bestuur, dat sinds februari 2013 verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Oss, maart 2017

Jaarverslag 2016 Oss, maart 2017 Jaarverslag 2016 Oss, maart 2017 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van HOI over 2016. De drie deelnemende geloofsgemeenschappen, Paaskerk, Titus Brandsmaparochie en H. Hartparochie hebben hun vertrouwen

Nadere informatie

HART VOOR HET TWISKE. Beleidsplan

HART VOOR HET TWISKE. Beleidsplan STICHTING HART VOOR HET TWISKE Beleidsplan Versie 1.01 maart 2013 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hart voor het Twiske. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Inhoud

Jaarverslag 2015 Inhoud Jaarverslag 2015 Inhoud 1. Achtergrond Pact Sam Sam... 2 2. Stuurgroep en ondersteuning... 2 3. Voortgang uitwerking programma... 3 3.1 Netwerkcafés... 3 3.2 Deskundigheidsbevordering... 3 3.3 Besturenbijeenkomst...

Nadere informatie

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009

Beleidsplan. Voor de jaren 2008-2009 Beleidsplan Voor de jaren 2008-2009 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Doe Wat. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de werving en het

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Hoogvliet. Protestantse Gemeente te Hoogvliet. Gemeente in de samenleving

Protestantse Gemeente te Hoogvliet. Protestantse Gemeente te Hoogvliet. Gemeente in de samenleving Protestantse Gemeente te Hoogvliet Protestantse Gemeente te Hoogvliet Gemeente in de samenleving Beleidsplan 2010-2013 INLEIDING De Protestantse Gemeente Hoogvliet heeft als kern de eredienst en is daarmee

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Inloophuis Uitzicht

Jaarverslag 2014. Inloophuis Uitzicht Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22 4207 NL Telefoon: 0183-629863 Jaarverslag 2014 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2016 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Mei 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 2.1 Achtergrond 2.2 Onderbouwing 3. Identiteit 6 3.1 Missie & visie 3.2 Doelstelling 3.3 Strategie 4. Organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6, maart 2011

Nieuwsbrief 6, maart 2011 Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Nieuwsbrief 6, maart 2011 Steeds beter op de kaart Na de presentatie van de glossy in september is er weer genoeg gebeurd. In de gemeente Lopik is in

Nadere informatie

is er voor u! plannen voor 2015 1

is er voor u! plannen voor 2015 1 is er voor u! plannen voor 2015 1 Welkom bij de Eik! In 2014 was het alweer 10 jaar geleden dat de Eik haar deuren opende. In de prachtige omgeving van landgoed Eikenburg met een prettige, warm aandoende

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Barneveld

Jaarverslag Stichting Present Barneveld Jaarverslag Stichting Present Barneveld 2013 Stichting Present Barneveld is opgericht op 7 mei 2013 De akte van oprichting is verleden door notaris mr. G.A. van den Bos De statutaire vestigingsplaats is

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2013

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2013 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2013 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

CONCEPT d.d Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal

CONCEPT d.d Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal CONCEPT d.d. 08-05-2019 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Veenendaal 1. Samenstelling van de algemene kerkenraad 2. Werkwijze van de algemene kerkenraad

Nadere informatie

Opgesteld door Els van Eersel voorzitter 1 mei 2013 BELEIDSPLAN 2013-2015

Opgesteld door Els van Eersel voorzitter 1 mei 2013 BELEIDSPLAN 2013-2015 Opgesteld door Els van Eersel voorzitter 1 mei 2013 BELEIDSPLAN 2013-2015 Missie, visie en doelstellingen Missie van VTN De VTN is een dienstverlenende organisatie voor de aangesloten koren. Zij streeft

Nadere informatie

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk

Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Het bruist! Creatieve projecten uit de diaconale praktijk Voorjaarsconferentie 18 april 2013 Organisatie Vereniging Beraad Grote Steden in de Protestantse Kerk in Nederland Prof. Dr. G. van der Leeuw Stichting

Nadere informatie

Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan?

Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan? Hoe werkt een parochiecluster en wat merken we ervan? De vertrouwde parochie gaat binnenkort met de buurparochies (in enkele gevallen: wel tien of meer) één nieuwe clusterparochie vormen. Wat gaan we daarvan

Nadere informatie

Beleidsplan Netwerk DAK. Expertise, advies en inspiratie voor vrijwilligers en professionals

Beleidsplan Netwerk DAK. Expertise, advies en inspiratie voor vrijwilligers en professionals Beleidsplan 2018-2020 Netwerk DAK 1 Expertise, advies en inspiratie voor vrijwilligers en professionals INHOUD VOORWOORD... 3 2. UITWERKING VAN DE MISSIE... 5 3. ANALYSE VAN HET WERKVELD... 6 4. VISIE

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020

BELEIDSPLAN. SchuldHulp Maatje Zeist. Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 BELEIDSPLAN SchuldHulp Maatje Zeist Beleidsplan SchuldHulpMaatje Zeist 2016-2020 Inhoud 1. Inleiding 2. Missie 3. Visie 4. Wat wil SHMZ bereiken 5. Voor wie is SHMZ 6. Met wie werkt SHMZ samen 7. De Organisatiestructuur

Nadere informatie

> voor de werkgever. iedereen weer succesvol aan de slag. tijd voor jouw volgende stap

> voor de werkgever. iedereen weer succesvol aan de slag. tijd voor jouw volgende stap > voor de werkgever iedereen weer succesvol aan de slag tijd voor jouw volgende stap iedereen weer succesvol aan de slag Moet u medewerkers ontslaan? Omdat uw organisatie krimpt? Of omdat een medewerker

Nadere informatie

NPV-afdeling Bommelerwaard. beleidsplan 2014

NPV-afdeling Bommelerwaard. beleidsplan 2014 NPV-afdeling Bommelerwaard beleidsplan 2014 Ten geleide De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) is de enige algemeen-christelijke vereniging in Nederland die zich vanuit patiëntenperspectief bezighoudt

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2014

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2014 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2014 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

PKV NIEUWSBRIEF september 2015 Samen bereiken we meer door onze kennis en ervaring te delen!

PKV NIEUWSBRIEF september 2015 Samen bereiken we meer door onze kennis en ervaring te delen! PKV NIEUWSBRIEF september 2015 Samen bereiken we meer door onze kennis en ervaring te delen! Meld u nu aan voor de Regiotour 2015: Versterk elkaar! In het najaar 2015 trekt het bestuur weer het land in

Nadere informatie

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken.

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Jaarverslag 2017 Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Stichting Present heeft een succesvolle werkwijze ontwikkeld die inhoudt dat

Nadere informatie

J E STER. T 030 60 J2 933 F 030 60 t4 273 INFO@JESTERADB.NL DOORAANDACHT KRACHT. Wwsr- EN verliesrekening WAARDERTNcscRoNDSLAGEN...

J E STER. T 030 60 J2 933 F 030 60 t4 273 INFO@JESTERADB.NL DOORAANDACHT KRACHT. Wwsr- EN verliesrekening WAARDERTNcscRoNDSLAGEN... J E STER ADMINISTRATIEVE STICHTTNG LANDELIJK NETWERK DOORAANDACHT KRACHT JAARREKENING 214 INHOUDSOPGAVE FTNANCTEEL VERSLAG......'...'..2 Wwsr- EN verliesrekening WAARDERTNcscRoNDSLAGEN... 1.'...'...8 '...

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 Algemeen Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa is opgericht op 5 oktober 2011. De initiatiefnemers raakten betrokken

Nadere informatie

SAMEN STA JE STERK S U P P O R T F R Y S L Â N B E L E I D S P L A N 2 0 1 5-2 0 1 7

SAMEN STA JE STERK S U P P O R T F R Y S L Â N B E L E I D S P L A N 2 0 1 5-2 0 1 7 SAMEN STA JE STERK SUPPORT FRYSLÂN BELEIDSPLAN 2015-2017 INLEIDING Maatjesproject Support Fryslân startte in 2001 als onderdeel van Solidair Fryslân. Per 1 januari 2014 is Support Fryslân een zelfstandige

Nadere informatie

Kerk in Actie zoekt enthousiaste theologen

Kerk in Actie zoekt enthousiaste theologen Kerk in Actie zoekt enthousiaste theologen Geloof jij in de kracht van Bijbelverhalen? Vind je het een uitdaging te ontdekken wat Bijbelverhalen betekenen voor mensen in een ander land? Heb je visie om

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

maar ook andere belangstellenden - terecht kunnen om kennis te delen, te netwerken en zichzelf en hun organisatie verder te ontwikkelen.

maar ook andere belangstellenden - terecht kunnen om kennis te delen, te netwerken en zichzelf en hun organisatie verder te ontwikkelen. Resultaten IF Zomer Enquête Aantal respondenten 68 Totaal aantal leden (per 1/9/14) 460 Niet gecompleteerd 11 Deelnemerspercentage 14,8% Wat is het belangrijkste motief voor je lidmaatschap (verplichte

Nadere informatie

stichting BELEIDSPLAN 2013 2017

stichting BELEIDSPLAN 2013 2017 stichting BELEIDSPLAN 2013 2017 1. Inleiding De Stichting KombijMij is op 20 februari 2012 opgericht en geïnitieerd door Kees en Liesbeth van Bolhuis. De directie, Kees en Liesbeth van Bolhuis en het bestuur

Nadere informatie

Beleidsplan stichting SchuldHulpMaatje Ermelo

Beleidsplan stichting SchuldHulpMaatje Ermelo Beleidsplan stichting SchuldHulpMaatje Ermelo 2014-2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Missie... 2 3. Visie... 2 4. Wat wil SHME bereiken... 3 5. Voor wie is SHME... 3 6. Met wie werkt SMHE samen... 4 7.

Nadere informatie

Speech tijdens de presentatie van Meer dan een dak op 10 maart 2017

Speech tijdens de presentatie van Meer dan een dak op 10 maart 2017 Speech tijdens de presentatie van Meer dan een dak op 10 maart 2017 Ik heb vandaag deze sneeuwklokjes meegenomen. Sinds een paar weken staan ze weer te bloeien in de wintertuinen. Als ik ze zie bloeien,

Nadere informatie

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Enkele resultaten uit het onderzoek 98% heeft wel eens informatie over anderen op het internet gezocht We zoeken

Nadere informatie

Jaarstukken Stichting Inloophuizen Amersfoort. Elk mens is waardevol. Amersfoort

Jaarstukken Stichting Inloophuizen Amersfoort. Elk mens is waardevol. Amersfoort Jaarstukken Elk mens is waardevol Amersfoort 19 juni 2018 Inhoudsopgave blz. Jaarverslag 2 Jaarrekening Balans per 31 december 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting op de jaarrekening 6 Bijlagen, jaarverslagen

Nadere informatie

NIEUWSBERICHT COLLEGE VAN DIAKENEN

NIEUWSBERICHT COLLEGE VAN DIAKENEN NIEUWSBERICHT COLLEGE VAN DIAKENEN November 2018 Collegevergaderingen Het College van Diakenen vergadert elke twee maanden. We zijn steeds te gast bij een wijkdiaconie. In september verwelkomde de diaconie

Nadere informatie

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong 2014-2017 Versie: 15-07-2014 gewijzigd 05-07-2016 Status: definitief Doelgroep Het inloophuis is een plek voor iedereen. We richten ons niet op een specifieke doelgroep,

Nadere informatie

Inleiding door de burgemeester

Inleiding door de burgemeester Toespraken ter gelegenheid van de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen bij de Algemene Gelegenheid van 2012 (vrijdag 27 april 2012, in de Raadzaal van het gemeentehuis van Soest), uitgesproken door

Nadere informatie

Vrijwilligers met brede kennis, kunde, ervaring, aandacht en tijd willen helpen JAARVERSLAG MISSIE / VISIE / DOELSTELLING / REALISATIE

Vrijwilligers met brede kennis, kunde, ervaring, aandacht en tijd willen helpen JAARVERSLAG MISSIE / VISIE / DOELSTELLING / REALISATIE Pagina 1 van 5 Vrijwilligers met brede kennis, kunde, ervaring, aandacht en tijd willen helpen JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 MISSIE / VISIE / DOELSTELLING / REALISATIE 3 BESTUUR / ORGANISATIE

Nadere informatie

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong 2014-2017 Versie: 15-07-2014 Status: definitief Doelgroep Het inloophuis is een plek voor iedereen. We richten ons niet op een specifieke doelgroep, maar staan open voor

Nadere informatie

Diaconaal Steunpunt. Per 1 januari is Derk Jan Poel met veel enthousiasme begonnen als opvolger van Dirk-Albert Prins.

Diaconaal Steunpunt. Per 1 januari is Derk Jan Poel met veel enthousiasme begonnen als opvolger van Dirk-Albert Prins. Rapportage werkzaamheden periode: September 2008 September 2009 Samenvatting Het Diaconaal Steunpunt (DS) zet zich in om het diaconaat van de GKv te stimuleren via het ondersteunen van de diaken. Met afgelopen

Nadere informatie

Participantenlijst onderzoek Armoede in Nederland 2008 Versie 26-06-08 PKN Kleine kerken Bisdommen

Participantenlijst onderzoek Armoede in Nederland 2008 Versie 26-06-08 PKN Kleine kerken Bisdommen Participantenlijst onderzoek Armoede in Nederland 2008 Versie 26-06-08 PKN Kleine kerken Bisdommen Onderzoeker Armoede onderzoek: Olaf Crutzen Klaverstraat 60 5025 MD Tilburg 06-15052081 e-mail: olafcrutzen@hotmail.com

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN

Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN Vereniging Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018-2022 Inhoudsopgave 1. DOEL VAN DE VERENIGING 3 1.1. DOELOMSCHRIJVING VERENIGING 3 1.2. DOELGROEPEN 3 1.3 MISSIE 4 2 BELEIDSTERREINEN

Nadere informatie

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon:

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon: Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22. 4207 NL Telefoon: 0183-624774 Jaarverslag 2016 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

www.kv.nl/opdrachten/ Directeur Bevlogen, communicatief, (cultureel) ondernemend, innovatief Naarden Directeur Stichting Grote Kerk Naarden Organisatie Stichting Grote Kerk Naarden Stichting Grote Kerk

Nadere informatie

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2017

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2017 6 Jaarverslag SchuldHulpMaatje Culemborg 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doel 3. Financiële ondersteuning 4. Vrijwilligers 5. Hulpvragers 6. Beperkingen 7. Financieel jaarverslag 2017 SchuldHulpMaatje-Culemborg

Nadere informatie

1. Meer samenhang binnen parochie De Goede Herder

1. Meer samenhang binnen parochie De Goede Herder 1. Meer samenhang binnen parochie De Goede Herder 2. Meer focus op de missie van de parochie: Groeien in relatie (met God en Jezus Christus, met elkaar en de omringende samenleving) 3. Meer nieuwe mensen,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting 99%RIDE

Beleidsplan Stichting 99%RIDE Beleidsplan Stichting 99%RIDE Voor de jaren 2013-2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting 99%RIDE. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de

Nadere informatie

Stichting Hart en Handen

Stichting Hart en Handen Stichting Hart en Handen in Aktie Beleidspla n 2012 2013 Versie januari2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Hart en Handen in Aktie. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen,

Nadere informatie

Werkboek. In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage. Maatschappelijke stage in en rond de kerk. In 7 stappen

Werkboek. In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage. Maatschappelijke stage in en rond de kerk. In 7 stappen kerk en stage Maatschappelijke stage in en rond de kerk In 7 stappen Werkboek In 7 stappen aan de slag met maatschappelijke stage Inhoudsopgave In zeven stappen aan de slag met maatschappelijke stage 4

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2014

Inhoudelijk jaarverslag 2014 Inhoudelijk jaarverslag 2014 INHOUD Inleiding 1. Organisatie van de Van der Leeuwstichting 2. Activiteiten van de Van der Leeuwstichting 3. Samenwerkingen van de Van der Leeuwstichting Inleiding Vanaf

Nadere informatie

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC stichtingsplan Algemene informatie stichting ElizaYo adres : Donk 38 postcode : 8266 JC plaats : Kampen telefoonnummer : 038-3318026 emailadres : post@elizayo.nl website : www.elizayo.nl oprichtingsdatum:

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Lauwershof

Stichting Vrienden van Lauwershof Stichting Vrienden van Lauwershof Jaarverslag 2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag over 2014. In dit jaar heeft de stichting Vrienden van Lauwershof weer diverse aanvragen financieel ondersteund

Nadere informatie

1. Algemene gegevens en doelstelling

1. Algemene gegevens en doelstelling jaarverslag 2017 Inhoud Inleiding 1. Algemene gegevens en doelstelling 2. Organisatie 3. Activiteiten 3.1 Boekjes 3.2 Scholenprogramma 3.3 Ondersteuning en doorverwijzing 3.4 Marketing en communicatie

Nadere informatie

Kom binnen bij de Eik!

Kom binnen bij de Eik! Kom binnen bij de Eik! Plannen voor 2017 1 Welkom bij de Eik! Eind 2016 was het alweer 12,5 jaar geleden dat de Eik haar deuren opende. In de prachtige omgeving van landgoed Eikenburg met een prettige,

Nadere informatie

Johnny van Bochove. Kerstviering

Johnny van Bochove. Kerstviering ! Implacement Projecten heeft een mooi jaar achter de rug met vele vertrouwde gezichten die voor stabiliteit zorgden en nieuwe gezichten die een belangrijke bijdrage leverden aan verfrissende ideeën. Er

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Jaarverslag 2013 2 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Communicatie en PR Website en social media Nieuwsbrief Bladzijde 4 Communicatie en PR Overig

Nadere informatie

Dutch Young Generation, Jaarverslag 2008

Dutch Young Generation, Jaarverslag 2008 Dutch Young Generation, Jaarverslag 2008 1. De Dutch Young Generation in 2008 en vooruitblik naar 2009 1 2. Toekomst DYG 3 3. Visie, Missie en Doelen DYG 4 4. Vooruitblik 2009 5 1. De Dutch Young Generation

Nadere informatie

[JAARVERSLAG 2012] Goedgekeurd dd 2013-02-19 stuknummer 003. CNV Publieke Zaak. LGB Ziekenhuizen

[JAARVERSLAG 2012] Goedgekeurd dd 2013-02-19 stuknummer 003. CNV Publieke Zaak. LGB Ziekenhuizen 2012 CNV Publieke Zaak Goedgekeurd dd 2013-02-19 stuknummer 003 LGB Ziekenhuizen Jaarverslag 2012 Voorzitter Alie Jonker Secretaris/ Penningmeester Jeanette Hullegie 2 e secretaris: Ine van Bavel [JAARVERSLAG

Nadere informatie

Resultaat Enquête Platform VG ZOB. Maart 2014 Marja Briels, Maarten Haasnoot, Lex Krzyzanowski

Resultaat Enquête Platform VG ZOB. Maart 2014 Marja Briels, Maarten Haasnoot, Lex Krzyzanowski Resultaat Enquête Platform VG ZOB Maart 2014 Marja Briels, Maarten Haasnoot, Lex Krzyzanowski Allereerst dank aan diegenen die hebben gereageerd op deze enquête Constateringen (1) Respons: Aantal respondenten

Nadere informatie

KWALITEITSNETWERKEN: leren van elkaar. Een methode om de kwaliteit van forensische zorg te verhogen.

KWALITEITSNETWERKEN: leren van elkaar. Een methode om de kwaliteit van forensische zorg te verhogen. KWALITEITSNETWERKEN: leren van elkaar Een methode om de kwaliteit van forensische zorg te verhogen. CONTACT Voor meer informatie over de kwaliteitsnetwerken kunt u contact opnemen met: Diewke de Haen (ddehaen@efp.nl)

Nadere informatie

Sociale Alliantie. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Vervoerskosten kunnen op verzoek worden vergoed.

Sociale Alliantie. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Vervoerskosten kunnen op verzoek worden vergoed. Europees Jaar ter bestrijding van armoede en sociale uitsluiting Lokale Sociale Agenda 2010 Regionale instructie- en werkbijeenkomsten Vrijdag 19 februari Leiden regio Noord- en Zuid-Holland Dinsdag 2

Nadere informatie

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES)

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) 16 TRENDS, TRUCS, TIPS & TOOLS DIE JE VERDER HELPEN JE REPUTATIE MOET JE VOEDEN EN VERDEDIGEN; OF JE DAT NU WILT OF NIET

Nadere informatie

1. Inleiding 3. 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze

1. Inleiding 3. 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze Beleidsplan 2014 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze 3. Taken 5 3.1 Financieel beheer en besteding van het vermogen van de stichting 3.2 Werving

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2015

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2015 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2015 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Lichtbron-inspiratie In gesprek met de Vader Praten met de Vader die mijn leven doorademt, al voor ik er was van me hield, praten met de Vader hoeft

Nadere informatie

HOVO NEDERLAND. Jaarverslag

HOVO NEDERLAND. Jaarverslag HOVO Nederland www.hovonederland.nl info@hovonederland.nl secretariaat pb. 9500 2300 AB Leiden HOVO NEDERLAND Jaarverslag 2015 HOVO-Nederland Jaarverslag 2015 De vereniging HOVO Nederland vierde dit jaar

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

PAGINA 1/5. Voortgang onderzoek naar samenwerking CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak

PAGINA 1/5. Voortgang onderzoek naar samenwerking CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak STUKNUMMER AV 2013-054 Verzonden 15 november 2013 ARCHIEFKENMERK Notitie AAN Algemene vergaderingen CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak AFKOMSTIG VAN Besturen CNV Onderwijs en CNV Publieke Zaak DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Stuurgroep OOP CNV Onderwijs. 17 november 2015 EDE

Algemene Ledenvergadering Stuurgroep OOP CNV Onderwijs. 17 november 2015 EDE Algemene Ledenvergadering Stuurgroep OOP CNV Onderwijs 17 november 2015 EDE Bestuursleden stuurgroep John van den Groenendal, voorzitter Sijbout Jaasma, secretaris Tineke van Manen, penningmeester Marlinde

Nadere informatie

Werkconferentie Transformatie Sociaal Domein Baarn

Werkconferentie Transformatie Sociaal Domein Baarn Werkconferentie Transformatie Sociaal Domein Baarn 21 april 2016 Impressies, bouwblokken en afspraken Inhoud Voorwoord... 3 Verwachtingen van deelnemers vooraf... 4 De werkconferentie... 5 Uitkomsten van

Nadere informatie