Omzendbrief ABKL/NCDP/ F 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omzendbrief ABKL/NCDP/ F 4"

Transcriptie

1 Omzendbrief ABKL/NCDP/ F 4 Omzendbrief NCDP/16/2511 Aan de vzw Vlaamse Bedrijfspluimveeen Konijnenhouders Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie Afdeling Kwaliteit Normering en Controle Dierlijke Productie WTC III - 12de verdieping S. Bolivarlaan 30, 1000 BRUSSEL Tel.: 02/ Fax: 02/ ideke.meerkens@ewbl.vlaanderen.be Internet: 21 februari 2006 Betreft: procedure van erkenning van en controle op gespecialiseerde pluimveebedrijven en procedure van inzameling van gegevens op die bedrijven Deze omzendbrief behandelt de volgende onderwerpen: 1 wettelijke basis; 2 verantwoordelijkheden; 3 procedure van erkenning van gespecialiseerde bedrijven; 4 controle op erkende gespecialiseerde pluimveebedrijven; 5 controle op gespecialiseerde pluimveebedrijven; 6 inzamelen en controleren van gegevens; 7 contactpersonen voor meer informatie; 8 datum van inwerkingtreding. In deze omzendbrief wordt bedoeld met: 1 de dienst: de Vlaamse administratie, bevoegd voor de erkenning van en het toezicht op de gespecialiseerde pluimveebedrijven; 2 de landsbond: de vzw Vlaamse Bedrijfspluimvee- en Konijnenhouders. 1 Wettelijke basis De omzendbrief is gebaseerd op de volgende regelgeving: 1 Verordening (EEG) nr. 2782/75 van de Raad van 29 oktober 1975 betreffende de productie van en de handel in broedeieren en kuikens van pluimvee, hierna verordening 2782 te noemen; 2 Verordening (EEG) nr. 1868/77 van de Commissie van 29 juli 1977 houdende uitvoeringsbepalingen van Verordening (EEG) nr. 2782/75 van de Raad van 29 oktober 1975 betreffende de productie van en de handel in broedeieren en kuikens van pluimvee, hierna verordening 1868 te noemen; 3 het koninklijk besluit van 2 juni 1998 betreffende de zoötechnische en genealogische voorschriften voor de verbetering en de instandhouding van de pluimvee- en konijnenrassen, hierna het koninklijk besluit te noemen; 4 het ministerieel besluit van 17 maart 2005 betreffende de erkenning van gespecialiseerde pluimveebedrijven, hierna het ministerieel besluit gespecialiseerde pluimveebedrijven te noemen; 5 het ministerieel besluit van 17 maart 2005 houdende de erkenning en subsidiëring van organisaties in het kader van de aanmoediging en de verbetering van de pluimvee- en konijnenfokkerij, hierna het

2 2 ministerieel besluit erkenning en subsidiëring van organisaties te noemen. 2 Verantwoordelijkheden De minister verleent een zoötechnische erkenning en een erkenningsnummer aan: 1 de exploitant van een broeierij als hij voldoet aan de voorwaarden; 2 de exploitant van een selectiebedrijf als hij voldoet aan de voorwaarden; 3 de exploitant van een vermeerderingsbedrijf als hij voldoet aan de voorwaarden. De dienst is belast met: 1 het verlenen, schorsen en opheffen van de zoötechnische erkenning van broeierijen, selectiebedrijven en vermeerderingsbedrijven; 2 het toezicht op de gespecialiseerde pluimveebedrijven; 3 het toekennen van een erkenningsnummer aan de bedrijven; 4 het belasten van de landsbond met extra opdrachten. De erkende gespecialiseerde pluimveebedrijven moeten: 1 een register (broedregister, bedrijfsregister) bijhouden; 2 binnen een opgegeven periode gegevens over de afgelopen maand bezorgen aan de dienst. De landsbond is belast met de volgende opdrachten: 1 de controle op de erkende gespecialiseerde pluimveebedrijven; 2 het inzamelen en controleren van de gegevens over het inleggen van broedeieren en het opzetten van eendagskuikens en moederdieren; 3 het opstellen van een lastenboek en het laten goedkeuren van dat lastenboek door de dienst. In het lastenboek in kwestie beschrijft de landsbond de opdrachten waarmee hij belast is.

3 3 3 Procedure van erkenning van gespecialiseerde bedrijven De exploitant van een gespecialiseerd pluimveebedrijf richt zijn aanvraag om een erkenning aan de dienst met de daarvoor bestemde aanvraagformulieren. Hij kan de aanvraag indienen per brief, per fax, per of via de website met een daarvoor bestemd invulformulier. 1. Per brief naar het onderstaande adres: Departement Landbouw & Visserij ABKL afdeling Kwaliteit Mevrouw Vanessa DE RAEDT WTC III, Simon Bolivarlaan 30, 12 e 1000 Brussel. verdieping 2. Per fax, gericht aan Vanessa De Raedt, Per , gericht aan Vanessa De Raedt, vanessa.deraedt@ewbl.vlaanderen.be, met Ideke Meerkens in cc ideke.meerkens@ewbl.vlaanderen.be 4. Via het formulier op de website. 3.1 Formulieren voor de aanvraag van erkenning De formulieren zijn als bijlage bij deze omzendbrief gevoegd: Bijlage 1 Aanvraag van de erkenning van een broeierij; Bijlage 2 Aanvraag van de erkenning van een selectiebedrijf; Bijlage 3 Aanvraag van de erkenning van een vermeerderingsbedrijf. Die aanvraagformulieren zijn ook beschikbaar op de website Veeteelt & Zuivel > Pluimvee & konijnen > Fokkerij > Aanvraag erkenning Een bedrijf dat zich voor meer dan één specialisatie wil laten erkennen, moet voor elke specialisatie apart een aanvraagformulier aan de dienst bezorgen. Een bedrijf dat op het ogenblik van de aanvraag nog niet beschikt over een sanitair attest, moet: 1 de reden hiervoor meedelen; 2 aantonen dat het een sanitaire erkenning aangevraagd heeft; 3 verklaren dat het een kopie van het sanitaire attest aan de dienst zal bezorgen. Een invulformulier wordt ook ter beschikking gesteld op de website van het departement Landbouw en Visserij. Nadat u het document volledig hebt ingevuld en verstuurd, wordt het automatisch bezorgd aan Vanessa De Raedt, met een kopie aan Ideke Meerkens en aan de landsbond.

4 4 3.2 Wijziging bedrijfsgegevens en stopzetting activiteit De exploitant van een erkend gespecialiseerd pluimveebedrijf moet elke wijziging aan gegevens die in het aanvraagformulier vermeld staan, binnen 15 dagen meedelen aan de dienst op een speciaal daarvoor bestemd formulier. De exploitant moet de stopzetting van activiteiten eveneens melden aan de dienst. Het formulier is als bijlage bij deze omzendbrief gevoegd: Bijlage 4 Wijziging van gegevens of stopzetting van een activiteit. Het formulier is ook beschikbaar op de website: Veeteelt & Zuivel > Pluimvee & konijnen > Fokkerij > Formulier wijziging gegevens of stopzetting activiteit Het formulier wordt ook als invulformulier ter beschikking gesteld op de website van het departement Landbouw en Visserij. Nadat u het document hebt ingevuld en verstuurd, wordt het automatisch bezorgd aan Vanessa De Raedt, met een kopie aan Ideke Meerkens en aan de landsbond. 3.3 Opdracht van de landsbond Nadat onderzocht is of de aanvraag volledig is, bezorgt de dienst het aanvraagformulier aan de landsbond. Onvolledige aanvraagformulieren worden teruggestuurd naar de exploitant van het bedrijf. De landsbond controleert ter plaatse of het bedrijf voldoet aan alle voorwaarden voor erkenning die in het koninklijk besluit vermeld staan. De landsbond bezorgt binnen twee maanden na ontvangst van het aanvraagformulier een verslag aan de dienst over zijn bevindingen betreffende de naleving van de voorwaarden. In dat verslag doet de landsbond een voorstel over de erkenning en het erkenningsnummer. 3.4 Erkenning van het bedrijf De dienst beslist op basis van het verslag van de landsbond over de verlening van een erkenning. De dienst kan zijn beslissing extra ondersteunen door zelf ook het bedrijf te controleren. De dienst deelt zijn beslissing per brief mee aan de aanvrager, met een kopie aan de landsbond. Als het bedrijf erkend wordt, voegt de dienst het bedrijf toe aan de lijst van de erkende bedrijven.

5 5 3.5 Bekendmaking van de erkende bedrijven De actuele lijsten van de erkende broeierijen, selectiebedrijven en vermeerderingsbedrijven worden beschikbaar gesteld op de website van het departement Landbouw en Visserij. Veeteelt & Zuivel > Pluimvee & konijnen > Fokkerij > bedrijven Erkende 4 Controle op erkende gespecialiseerde pluimveebedrijven De landsbond is belast met de controle op de erkende gespecialiseerde pluimveebedrijven. 4.1 Lastenboek De landsbond legt zijn controleprocedures vast in een lastenboek en legt dat lastenboek ter goedkeuring voor aan de dienst. Elke wijziging aan het goedgekeurde lastenboek moet vooraf door de dienst goedgekeurd worden. In elk geval moeten de volgende aspecten in het lastenboek opgenomen worden: 1 de vermelding dat elk erkend gespecialiseerd pluimveebedrijf in de loop van het kalenderjaar aan een controle onderworpen moet worden; 2 de vermelding dat bedrijven, erkend in de eerste helft van het lopende jaar, in de tweede helft van hetzelfde jaar een extra controle moeten ondergaan; 3 de vermelding dat de controle, vermeld in punt 1 en 2, op het bedrijf zelf moet worden uitgevoerd; 4 de vermelding dat naast die controles, vermeld in punt 1, 2 en 3, per soort erkende bedrijven nog minstens 20 % van de erkende bedrijven aan een extra controle onderworpen moeten worden; 5 de naam en de kwalificatie van de personen die de controle uitoefenen; 6 de naam en de kwalificatie van de kwaliteitsverantwoordelijke bij de landsbond; 7 de verplichting een verslag op te stellen van elke controle; 8 de vorm en de inhoud van het verslag, vermeld in punt 7 ; 9 de periode waarbinnen het verslag, vermeld in punt 7, of een samenvatting ervan aan de dienst bezorgd wordt. Die periode kan ten hoogste 30 dagen bedragen; 10 de wijze waarop allerhande relevante informatie over gespecialiseerde bedrijven aan de dienst bezorgd wordt. 4.2 Schorsing en opheffing van de erkenning Als de landsbond vaststelt dat een erkend bedrijf niet meer voldoet aan de voorwaarden van erkenning, waarschuwt hij de dienst onmiddellijk.

6 6 In zijn verslag noteert de landsbond minstens de volgende aspecten: 1 het voorstel tot opheffing of schorsing van de erkenning van het bedrijf; 2 de voorgestelde periode van schorsing; 3 de voorwaarden waaraan het bedrijf niet meer voldoet. Het erkende bedrijf zelf kan aan de dienst meedelen dat het: 1 zijn activiteiten tijdelijk of definitief stopzet; 2 tijdelijk of definitief niet meer voldoet aan de voorwaarden van erkenning. Die mededeling van stopzetting van het bedrijf of van onderbreking van de activiteiten van het bedrijf moet met een specifiek document (bijlage 4) gemeld worden aan de dienst. Als het erkende bedrijf die mededeling aan de landsbond bezorgt, moet de landsbond die mededeling onmiddellijk doorsturen naar de dienst. Ingeval het erkende bedrijf de mededeling doet, zal de dienst de landsbond verzoeken een advies uit te brengen. De dienst beslist over de schorsing of de opheffing van de erkenning van het bedrijf op basis van het verslag van de landsbond of de mededeling. Ter ondersteuning van zijn beslissing kan de dienst op het bedrijf in kwestie een controle uitvoeren. Ingeval van een schorsing of opheffing van een erkenning past de dienst onmiddellijk de lijst in kwestie aan. De dienst deelt zijn beslissing per brief mee aan het bedrijf, met een kopie aan de landsbond. 4.3 Jaarlijks overzicht van de structuur van de broeierijen De landsbond bezorgt uiterlijk tegen 20 januari van het volgende jaar aan de dienst een statistisch overzicht van de structuur en de activiteit van de broeierijen. De opgave heeft uitsluitend betrekking op broeierijen die in de loop van het kalenderjaar in bedrijf waren. Broeierijen met activiteiten in meer dan één soort pluimvee worden opgenomen onder elke werkelijk voortgebrachte soort pluimvee. De vorm en inhoud van het overzicht in kwestie is die, opgenomen als bijlage 2 bij verordening Als informatie bijgehouden wordt van andere soorten dan die, vermeld in het tweede lid, wordt de informatie van die andere soorten aan het overzicht toegevoegd. 5 Controle op gespecialiseerde pluimveebedrijven De dienst kan op elk moment controles uitvoeren op de erkende gespecialiseerde bedrijven en op de gespecialiseerde bedrijven waarvoor een procedure van erkenning loopt. Die controles kunnen onder meer worden uitgevoerd om de vaststellingen van de landsbond die in het verslag zijn opgenomen, te verifiëren.

7 7 De dienst heeft als opdracht de gespecialiseerde pluimveebedrijven op te sporen die de gereglementeerde activiteiten uitvoeren, maar geen erkenning hebben. De landsbond wordt verzocht de dienst op de hoogte te brengen van dergelijke bedrijven. 6 Inzamelen en controleren van gegevens De landsbond is belast met het inzamelen en controleren van gegevens over het inleggen van broedeieren en het opzetten van eendagskuikens en moederdieren zoals bepaald in het koninklijk besluit. De landsbond bezorgt die ingezamelde informatie maandelijks per aan An Bertrem (an.bertrem@ewbl.vlaanderen.be), met een kopie aan Vanessa De Raedt (vanessa.deraedt@ewbl.vlaanderen.be). 6.1 Lastenboek De landsbond legt zijn controleprocedures vast in een lastenboek en legt dat lastenboek ter goedkeuring voor aan de dienst. Elke wijziging aan het goedgekeurde lastenboek moet vooraf door de dienst goedgekeurd worden. In elk geval moeten de volgende aspecten in het lastenboek opgenomen worden: 1 het model van de documenten waarmee de maandelijkse statistische informatie aan de dienst bezorgd wordt; 2 het model van de documenten waarmee het erkende bedrijf zijn gegevens aan de landsbond bezorgt; 3 de naam van de persoon bij de landsbond die belast is met de inzameling van de gegevens; 4 de verbintenis die de landsbond aangaat om die gegevens te coördineren in een document en het voor het einde van de lopende maand aan de dienst te bezorgen; 5 de soorten pluimvee waarvoor statistische informatie ingezameld wordt; 6 een opsplitsing per provincie van de aangeleverde informatie over de broeierijen. 6.2 Mededeling van informatie door de broeierijen De erkende broeierijen delen voor de vijftiende van de lopende maand hun statistische informatie van de afgelopen maand mee aan de landsbond. De informatie in kwestie is die, vermeld in artikel 9, 1, van verordening 2782 en in artikel 3, 4, van het koninklijk besluit. Die informatie kan het best worden bezorgd volgens het model, beschreven in bijlage 1 van verordening Mededeling van informatie door de andere erkende bedrijven De erkende selectie- en vermeerderingsbedrijven delen voor de vijftiende van de lopende maand hun statistische informatie van de afgelopen maand mee aan de landsbond. De informatie in kwestie is die, vermeld in artikel 4, 4, van het koninklijk besluit.

8 8 7 Contactpersonen voor meer informatie Voor meer inlichtingen kunt u steeds terecht bij: Vanessa De Raedt tel Leen Versmissen tel Datum van inwerkingtreding Deze omzendbrief treedt in werking op 1 januari Noël Van Ginderachter Directeur-generaal (wnd.) Bijlagen Bijlage 1: Aanvraag van de erkenning van een broeierij Bijlage 2: Aanvraag van de erkenning van een selectiebedrijf Bijlage 3: Aanvraag van de erkenning van een vermeerderingsbedrijf Bijlage 4: Wijziging van gegevens of stopzetting van een activiteit

9 Aanvraag van de erkenning van een broeierij Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie Afdeling Kwaliteit In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Gegevens van het bedrijf 1 Vul hieronder de gegevens van het bedrijf in. bedrijfsverantwoordelijke bedrijfsnaam adres maatschappelijke zetel adres broedinstallatie (indien maatschappelijke zetel) Telefoon/gsm-nummer faxnummer adres 2 Vul hieronder de activiteiten van het bedrijf in. begindatum van de activiteit dag maand jaar capaciteit van de installatie(s) betrokken pluimveesoort(en) Pluimveecategorie(en) fok of selectie vermeerdering gebruik Pluimveetype(s) leg vlees gemengd bewijs sanitaire erkenning Gelieve dit in bijlage bij te voegen Ik verbind me ertoe elke wijziging aan de hierboven vermelde informatie binnen de 15 dagen mee te delen, evenals elke tijdelijke of definitieve stopzetting van de activiteiten Ondertekening 3 Vul hieronder uw gegevens in en onderteken het formulier. voornaam en achternaam verantwoordelijke In te vullen door de controleur voorstel erkenningsnummer controleur landsbond Ir. Vanessa De Raedt Simon Bolivarlaan BRUSSEL Tel.: Fax: vanessa.deraedt@ewbl.vlaanderen.be

10 Aanvraag van de erkenning van een selectiebedrijf Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie Afdeling Kwaliteit In te vullen door de behandelende afdeling Ontvangstdatum Gegevens van het bedrijf 1 Vul hieronder de gegevens van het bedrijf in. bedrijfsverantwoordelijke bedrijfsnaam adres maatschappelijke zetel adres fokinstallatie(s) (indien maatschappelijke zetel) Telefoon/gsm-nummer faxnummer adres 2 Vul hieronder de activiteiten van het bedrijf in. begindatum van de activiteit dag maand jaar capaciteit van de installatie(s) betrokken pluimveesoort(en) pluimveecategorie fok of selectie vermeerdering gebruik pluimveetypes leg vlees gemengd bewijs sanitaire erkenning Gelieve dit in bijlage bij te voegen Ik verbind me ertoe elke wijziging aan de hierboven vermelde informatie binnen de 15 dagen mee te delen, evenals elke tijdelijke of definitieve stopzetting van de activiteiten. Ondertekening 3 Vul hieronder uw gegevens in en onderteken het formulier. voornaam en achternaam verantwoordelijke In te vullen door de controleur voorstel erkenningsnummer controleur landsbond Ir. Vanessa De Raedt Simon Bolivarlaan BRUSSEL Tel.: Fax: vanessa.deraedt@ewbl.vlaanderen.be

11 Aanvraag van de erkenning van een vermeerderingsbedrijf Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie Afdeling Kwaliteit In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Gegevens van het bedrijf 1 Vul hieronder de gegevens van het bedrijf in. bedrijfsverantwoordelijke bedrijfsnaam adres maatschappelijke zetel adres fokinstallatie(s) (indien maatschappelijke zetel) Telefoon/gsm-nummer faxnummer adres 2 Vul hieronder de activiteiten van het bedrijf in. begindatum van de activiteit dag maand jaar capaciteit van de installatie(s) betrokken pluimveesoort(en) pluimveecategorie fok of selectie vermeerdering gebruik pluimveetypes leg vlees gemengd bewijs sanitaire erkenning Gelieve dit in bijlage bij te voegen Ik verbind me ertoe elke wijziging aan de hierboven vermelde informatie binnen de 15 dagen mee te delen, evenals elke tijdelijke of definitieve stopzetting van de activiteiten. Ondertekening 3 Vul hieronder uw gegevens in en onderteken het formulier. voornaam en achternaam verantwoordelijke In te vullen door de controleur voorstel erkenningsnummer controleur landsbond Ir. Vanessa De Raedt Simon Bolivarlaan BRUSSEL Tel.: Fax: vanessa.deraedt@ewbl.vlaanderen.be

12 Wijziging van gegevens of stopzetting van een activiteit Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie Afdeling Kwaliteit In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bedrijfsgegevens erkenningsnummer activiteit van het bedrijf Broeierij Vermeerderingsbedrijf Selectiebedrijf Wijziging van de bedrijfsgegevens 1 Vul hieronder de correcte bedrijfsgegevens in bedrijfsverantwoordelijke bedrijfsnaam adres maatschappelijke zetel capaciteit van de installatie(s) betrokken pluimveesoort(en) pluimveecategorie pluimveetypes fok of selectie vermeerdering gebruik leg vlees gemengd Stopzetting van de bedrijfsactiviteit Ondergetekende verklaart hierbij de bedrijfsactiviteit definitief / tijdelijk* stop te zetten. * Bij stopzetting van de bedrijfsactiviteiten, gelieve 1 mogelijkheid aan te kruisen. Ondertekening Vul hieronder uw gegevens in en onderteken het formulier. voornaam en achternaam verantwoordelijke Ir. Vanessa De Raedt Simon Bolivarlaan BRUSSEL Tel.: Fax: vanessa.deraedt@ewbl.vlaanderen.be

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 65.933/3 van 13 mei 2019 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de fokkerij van voor de landbouw nuttige huisdieren 2/5 advies Raad van

Nadere informatie

Invoer en binnenbrengen van zaaizaad en pootgoed voor land- en tuinbouw

Invoer en binnenbrengen van zaaizaad en pootgoed voor land- en tuinbouw Omzendbrief NCPP/30 Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie Afdeling Kwaliteit Dienst Normering en Controle Plantaardige Productie Simon Bolivarlaan 30

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd N. 2001 1162 [C 2001/35430] 20 APRIL 2001. Besluit van de Vlaamse regering tot regeling van de vrijwillige, volledige en definitieve stopzetting van de productie van alle dierlijke mest, afkomstig van

Nadere informatie

Omzendbrief ten attentie van de. Handelaars in levende dieren. 1. Context

Omzendbrief ten attentie van de. Handelaars in levende dieren. 1. Context Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Controlebeleid Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke producten WTC III Simon Bolivarlaan, 30 B-1000 Brussel Tel. 02 208 34

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de fokkerij van voor de landbouw nuttige

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

Verzoek tot bijstelling of vraag tot afwijking van de milieuvoorwaarden die gelden voor een ingedeelde inrichting of activiteit

Verzoek tot bijstelling of vraag tot afwijking van de milieuvoorwaarden die gelden voor een ingedeelde inrichting of activiteit Bijlage 5 bij het ministerieel besluit houdende wijziging van een aantal formulieren naar aanleiding van de inwerkingtreding van de omgevingsvergunning Bijlage 5 bij het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Aanvraag van groenestroomcertificaten voor elektriciteit uit offshore windenergie

Aanvraag van groenestroomcertificaten voor elektriciteit uit offshore windenergie Aanvraag van groenestroomcertificaten voor elektriciteit uit offshore windenergie Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Cfr. Koninklijk besluit d.d. 16 juli 2002 betreffende de instelling

Nadere informatie

ZIEKTE VAN NEWCASTLE. Toelating voor non-commerciële verzamelingen voor hobbykwekers van pluimvee

ZIEKTE VAN NEWCASTLE. Toelating voor non-commerciële verzamelingen voor hobbykwekers van pluimvee ZIEKTE VAN NEWCASTLE Toelating voor non-commerciële verzamelingen voor hobbykwekers van pluimvee Toelichting bij het Ministerieel Besluit van 29 augustus 2018 tot wijziging van het Ministerieel Besluit

Nadere informatie

Aanvraag tot uitbetaling van een tegemoetkoming voor investeringen in de visserijsector

Aanvraag tot uitbetaling van een tegemoetkoming voor investeringen in de visserijsector Aanvraag tot uitbetaling van een tegemoetkoming voor investeringen in de visserijsector Departement Landbouw en Visserij Afdeling Landbouw- en Visserijbeleid Dienst Zeevisserij Vrijhavenstraat 5, 8400

Nadere informatie

Jaarlijkse melding van gegevens voor het behoud van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen

Jaarlijkse melding van gegevens voor het behoud van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen Jaarlijkse melding van gegevens voor het behoud van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen Vlaamse Belastingdienst Vaartstraat 16, 9300 AALST Tel.

Nadere informatie

Aanvraag van het verminderd tarief van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen

Aanvraag van het verminderd tarief van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen Aanvraag van het verminderd tarief van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen Vlaamse Belastingdienst Vaartstraat 16, 9300 AALST Tel. 053 72 24 40 Fax 053 72 23 75 E-mail:

Nadere informatie

PROCEDURE VAN AANVRAAG TOT, HERNIEUWING, WIJZIGING OF STOPZETTING VAN EEN ERKENNING VAN EEN BELGISCH LABORATORIUM VOOR PATHOLOGISCHE ANATOMIE

PROCEDURE VAN AANVRAAG TOT, HERNIEUWING, WIJZIGING OF STOPZETTING VAN EEN ERKENNING VAN EEN BELGISCH LABORATORIUM VOOR PATHOLOGISCHE ANATOMIE Dienst: Kwaliteit van laboratoria PROCEDURE VAN AANVRAAG TOT, HERNIEUWING, WIJZIGING OF STOPZETTING VAN EEN ERKENNING VAN EEN BELGISCH LABORATORIUM VOOR PATHOLOGISCHE ANATOMIE Datum van bijwerking: 11/06/2018

Nadere informatie

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning

Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Pagina 1 van 6 Aanvraag van een subsidie voor Oost- Vlaamse bovenlokale sportondersteuning Provincie Oost-Vlaanderen directie Sport en Recreatiedomeinen dienst Sport Gouvernementstraat 1-9000 Gent tel.

Nadere informatie

Melding van de overdracht van een vergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit

Melding van de overdracht van een vergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit Bijlage 4 bij het ministerieel besluit houdende wijziging van een aantal formulieren naar aanleiding van de inwerkingtreding van de omgevingsvergunning Bijlage 4 bij het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Bijlage 8 bij het ministerieel besluit houdende wijziging van een aantal formulieren naar aanleiding van inwerkingtreding van

Bijlage 8 bij het ministerieel besluit houdende wijziging van een aantal formulieren naar aanleiding van inwerkingtreding van Bijlage 8 bij het ministerieel besluit houdende wijziging van een aantal formulieren naar aanleiding van de inwerkingtreding van de omgevingsvergunning Bijlage 19 bij het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

EINDBESLISSING (B) CDC-1251

EINDBESLISSING (B) CDC-1251 Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Nijverheidsstraat 26-38 1040 Brussel Tel.: 02/289.76.11 Fax: 02/289.76.09 COMMISSIE VOOR DE REGULERING VAN DE ELEKTRICITEIT EN HET GAS EINDBESLISSING

Nadere informatie

Aanvraag tot bijkomende erkenning + werkingssubsidies voor een Gentse sportvereniging met een aanbod voor jeugd en/of personen met een handicap

Aanvraag tot bijkomende erkenning + werkingssubsidies voor een Gentse sportvereniging met een aanbod voor jeugd en/of personen met een handicap Sportdienst Unit Ondersteuning Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 000 Gent tel.: 0 0 00 fax: 0 0 0 e-mail: sportdienst@stad.gent Aanvraag tot bijkomende erkenning + werkingssubsidies

Nadere informatie

Advies. Ontwerpbesluit gespecialiseerde pluimveebedrijven. Brussel, 22 januari 2016

Advies. Ontwerpbesluit gespecialiseerde pluimveebedrijven. Brussel, 22 januari 2016 Advies Ontwerpbesluit gespecialiseerde pluimveebedrijven Brussel, 22 januari 2016 Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2 209 01 11 info@salv.be www.salv.be

Nadere informatie

Aanvraag van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen

Aanvraag van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen Aanvraag van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen Vlaamse Belastingdienst Vaartstraat 16, 9300 AALST Tel. 053 72 24 40 Fax 053 72 23 75 E-mail:

Nadere informatie

EINDBESLISSING (B)130228-CDC-1231

EINDBESLISSING (B)130228-CDC-1231 Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Nijverheidsstraat 26-38 1040 Brussel Tel.: 02/289.76.11 Fax: 02/289.76.09 COMMISSIE VOOR DE REGULERING VAN DE ELEKTRICITEIT EN HET GAS EINDBESLISSING

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 4 JUNI 1999. - Ministerieel besluit betreffende het toepassen van milieuvriendelijke landbouwproductiemethoden ter uitvoering van de Verordening (EEG) nr. 2078/92

Nadere informatie

EINDBESLISSING (B) CDC-1272

EINDBESLISSING (B) CDC-1272 Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Nijverheidsstraat 26-38 1040 Brussel Tel.: 02/289.76.11 Fax: 02/289.76.09 COMMISSIE VOOR DE REGULERING VAN DE ELEKTRICITEIT EN HET GAS EINDBESLISSING

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Departement Landbouw en Visserij Deel I Land: België Maand: Jaar: 212 1 stuks A. Ingelegde

Nadere informatie

1 Vul de gegevens van de erflater in alsook het nummer van uw oorspronkelijke attest van vrijstelling van successierechten. voor- en achternaam

1 Vul de gegevens van de erflater in alsook het nummer van uw oorspronkelijke attest van vrijstelling van successierechten. voor- en achternaam Melding na vijf ar van gegevens voor het behoud van de vrijstelling van successierechten voor familiale ondernemingen en familiale vennootschappen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier brengt u het VAPH op de hoogte van een eventuele combinatie van het persoonlijkeassistentiebudget

Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier brengt u het VAPH op de hoogte van een eventuele combinatie van het persoonlijkeassistentiebudget Melding van de combinatie van het persoonlijke-assistentiebudget (PAB) met andere zorgvormen Vak voor de administratie Naam van de dossierbeheerder: Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier brengt

Nadere informatie

Praktische handleiding

Praktische handleiding Belgische veiligheidsinstantie van de spoorwegen Dienst Veiligheid en Interoperabiliteit van de Spoorwegen voor de aanvraag tot erkenning als centrum belast met de medische en/of psychologische onderzoeken

Nadere informatie

AANVRAAG EFMZV- EN FIVA-TEGEMOETKOMING VOOR INVESTERINGEN IN OF AAN BOORD VAN EEN VISSERSVAARTUIG

AANVRAAG EFMZV- EN FIVA-TEGEMOETKOMING VOOR INVESTERINGEN IN OF AAN BOORD VAN EEN VISSERSVAARTUIG AANVRAAG EFMZV- EN FIVA-TEGEMOETKOMING VOOR INVESTERINGEN IN OF AAN BOORD VAN EEN VISSERSVAARTUIG afdelingscode-01-20160115 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 mei 2004 betreffende de voorwaarden voor erkenning van scholen voor het besturen van motorvoertuigen en het koninklijk besluit

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies

Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies DiV/TV-20131029 Departement internationaal Vlaanderen Dienst Toeristische Vergunningen Boudewijnlaan 30 80, 1000 BRUSSEL Tel. 02

Nadere informatie

Aanvraag in het kader van de

Aanvraag in het kader van de Aanvraag in het kader van de U kunt dit aanvraagformulier gebruiken om de terugbetaling aan te vragen van niet-medische kosten of om een vergoeding te verkrijgen indien u thuis door een mantelzorger verzorgd

Nadere informatie

Bijlage 1 bij het handboek voor het beoordelen van de deskundigheid en professionele betrouwbaarheid

Bijlage 1 bij het handboek voor het beoordelen van de deskundigheid en professionele betrouwbaarheid de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 38 12 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Brussel, 18 september 2018 Bijlage 1 bij het handboek voor het beoordelen

Nadere informatie

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I

MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Deel I MAANDELIJKS OVERZICHT VAN DE PRODUCTIE VAN EN DE HANDEL IN BROEDEIEREN EN KUIKENS (Verordening (EEG) Nr. 1868/77) Departement Landbouw en Visserij Deel I Land: België Maand: Jaar: 214 1 stuks A. Ingelegde

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

De Vlaamse Waterweg NV

De Vlaamse Waterweg NV De Vlaamse Waterweg NV Vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking voor aanneming van werken Bestek nr. AAO D ALG 17-37 Offerteformulier Raamovereenkomst: Onderhoudswerken en

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING,

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid 14 september 2012 Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor maatregelen van gemeenschappelijk belang

Aanvraag van een tegemoetkoming voor maatregelen van gemeenschappelijk belang Aanvraag van een tegemoetkoming voor maatregelen van gemeenschappelijk belang Departement Landbouw en Visserij Afdeling Landbouw- en Visserijbeleid Dienst Zeevisserij Vrijhavenstraat 5, 8400 OOSTENDE Tel.

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de inspectie van Financiën, gegeven op 21 augustus 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de inspectie van Financiën, gegeven op 21 augustus 2017; Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de procedure tot toekenning of weigering van de vergunning als private uitbetalingsactor voor de uitbetaling van toelagen in het kader van het gezinsbeleid

Nadere informatie

EINDBESLISSING (B) CDC-1478

EINDBESLISSING (B) CDC-1478 Niet-vertrouwelijk Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Nijverheidsstraat 26-38 1040 Brussel Tel.: 02/289.76.11 Fax: 02/289.76.09 COMMISSIE VOOR DE REGULERING VAN DE ELEKTRICITEIT

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 29.11.2007 COM(2007) 761 definitief 2007/0266 (ACC) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD over het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Comité EG-Faeröer

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende het toekennen van een unieke stempelcode aan pluimveebedrijven voor het stempelen van eieren

Omzendbrief betreffende het toekennen van een unieke stempelcode aan pluimveebedrijven voor het stempelen van eieren Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief betreffende het toekennen van een unieke stempelcode aan pluimveebedrijven voor het stempelen van eieren Referentie PCCB/S2/1583899

Nadere informatie

Melding van de overdracht van een vergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit

Melding van de overdracht van een vergunning voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit Bijlage 4 bij het besluit van de Vlaamse Regering van tot wijziging van diverse besluiten naar aanleiding van het decreet van 15 juli 2016 betreffende het integraal handelsvestigingsbeleid en het decreet

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

EINDBESLISSING (B) CDC-1273

EINDBESLISSING (B) CDC-1273 Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Nijverheidsstraat 26-38 1040 Brussel Tel.: 02/289.76.11 Fax: 02/289.76.09 COMMISSIE VOOR DE REGULERING VAN DE ELEKTRICITEIT EN HET GAS EINDBESLISSING

Nadere informatie

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN

INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN PROVINCIE ANTWERPEN Dienst Welzijn Boomgaardstraat 22 - bus 101 2600 Berchem-Antwerpen Tel : 03-240 61 61 Fax : 03-240 61 62 Provinciale Directie INDIVIDUELE TEGEMOETKOMINGEN - OUDEREN INDIVIDUELE TOELAGE

Nadere informatie

Subsidieaanvraag voor een participatieproject in cultuur, jeugdwerk of sport in 2010

Subsidieaanvraag voor een participatieproject in cultuur, jeugdwerk of sport in 2010 Subsidieaanvraag voor een participatieproject in cultuur, jeugdwerk of sport in 2010 Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling Volksontwikkeling en Lokaal Cultuurbeleid Arenbergstraat

Nadere informatie

Aanvraag van een erkenning als exploitant van hout: rechtspersoon

Aanvraag van een erkenning als exploitant van hout: rechtspersoon Aanvraag van een erkenning als exploitant van hout: rechtspersoon ANB-35-180911 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Tweede aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning uitdovend stelsel 2015

Tweede aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning uitdovend stelsel 2015 Tweede aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning uitdovend stelsel 2015 RENO_15 AANVRAAG-01-010219 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

AANVRAAG EFMZV- EN FIVA-TEGEMOETKOMING VOOR EEN COLLECTIEF PROJECT OF PROJECT VAN GEMEENSCHAPPELIJK BELANG

AANVRAAG EFMZV- EN FIVA-TEGEMOETKOMING VOOR EEN COLLECTIEF PROJECT OF PROJECT VAN GEMEENSCHAPPELIJK BELANG AANVRAAG EFMZV- EN FIVA-TEGEMOETKOMING VOOR EEN COLLECTIEF PROJECT OF PROJECT VAN GEMEENSCHAPPELIJK BELANG afdelingscode-01-20160115 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies

Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies Aanvraag van een vergunning voor de uitbating van een toeristisch logies Toerisme Vlaanderen Afdeling Kwaliteitszorg Grasmarkt 61, 1000 BRUSSEL Tel. 02 504 03 00 Fax 02 504 03 66 website: http://www.toerismevlaanderen.be

Nadere informatie

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de social-profitsector

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de social-profitsector Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de social-profitsector Departement Werk & Sociale Economie Aanmoedigingspremies Koning Albert II-laan 35 20, 1030

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de voorwaarden waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de voorwaarden waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de voorwaarden waaronder investeringssubsidies kunnen worden toegekend aan toeristische logiezen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 18 juli

Nadere informatie

VALIDATIE VAN DE APPARATUUR IN HET KADER VAN DE OFFICIËLE BEPALING VAN DE KWALITEIT EN SAMENSTELLING VAN MELK. Datum van toepassing : 2006/01/01

VALIDATIE VAN DE APPARATUUR IN HET KADER VAN DE OFFICIËLE BEPALING VAN DE KWALITEIT EN SAMENSTELLING VAN MELK. Datum van toepassing : 2006/01/01 LAB 01 P13 REV0-2006 - 5 VALIDATIE VAN DE APPARATUUR IN HET KADER VAN DE OFFICIËLE BEPALING VAN DE KWALITEIT EN SAMENSTELLING VAN MELK Datum van toepassing : 2006/01/01 Opgesteld door: DG Laboratoria Hoofdbestuur

Nadere informatie

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning

Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning Aanvraag van een premie voor de renovatie van een woning RENO AANVRAAG-01-20160512 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag voor de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Aanvraag voor de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Aanvraag voor de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Sportdienst Unit Ondersteuning Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00

Nadere informatie

Bijlage 19 bij het besluit van de Vlaamse Regering van [ ] tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning

Bijlage 19 bij het besluit van de Vlaamse Regering van [ ] tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning VR 2015 1311 DOC.1190/21 Bijlage 19 bij het besluit van de Vlaamse Regering van [ ] tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning Mededeling met de vraag tot omzetting

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder Bijlage 7: Modelformulier Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van met bestuurder Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren

Nadere informatie

Aanvraag van een werkings- en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden

Aanvraag van een werkings- en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden Aanvraag van een werkings- en projecttoelage voor gemeentelijke adviesraden 110-F003-140512 Gemeentebestuur Oosterzele dienst Financiën Dorp 1, 9860 Oosterzele T 09 362 50 09 E-mail: financien@oosterzele.be

Nadere informatie

Zorgboerderijovereenkomst WIJZIGING - STOPZETTING

Zorgboerderijovereenkomst WIJZIGING - STOPZETTING Zorgboerderijovereenkomst WIJZIGING - STOPZETTING Vlaamse Overheid Departement Landbouw en Visserij Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling Ellips 6e verdieping Koning Albert II laan 35, bus 40 1030 BRUSSEL

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers)

Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers) Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers) Algemene toelichting Wat kunt u doen met dit formulier? U kunt met dit formulier nummers voor toegang tot ondernemingen

Nadere informatie

Aanvraag van een erkenning als exploitant van hout: rechtspersoon

Aanvraag van een erkenning als exploitant van hout: rechtspersoon Aanvraag van een erkenning als exploitant van hout: rechtspersoon ANB-35-150609 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit Ministerieel besluit van 12 juni 2001 houdende vaststelling van de procedure tot het verlenen, het verlengen, het weigeren of het intrekken van een principieel akkoord, een erkenning en subsidiëring van

Nadere informatie

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector Departement Werk & Sociale Economie Aanmoedigingspremies Koning Albert II-laan 35 20, 1030 BRUSSEL Tel. 1700

Nadere informatie

RECHTSPERSOON v. 2010-03

RECHTSPERSOON v. 2010-03 cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering van 6 december 2013 houdende de wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 september 2008 houdende de uitvoering van het decreet van

Nadere informatie

RECHTSPERSOON v

RECHTSPERSOON v cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2016-09 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2015-01

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2015-01 B AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2015-01 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en de distributie van

Nadere informatie

AANVRAAG VOOR ERKENNING ALS WAPENHANDELAAR

AANVRAAG VOOR ERKENNING ALS WAPENHANDELAAR FOD Binnenlandse Zaken PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENTSCOMMISSARIAAT AANVRAAG VOOR ERKENNING ALS WAPENHANDELAAR IDENTITEIT VAN DE ERKENDE PERSOON Enkel in te vullen indien de erkende persoon een natuurlijke

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het Procedurebesluit van 9 mei 2014

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het Procedurebesluit van 9 mei 2014 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het Procedurebesluit van 9 mei 2014 DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 30 april 2004 tot oprichting van het intern verzelfstandigd

Nadere informatie

Gegevens over het begrotingsjaar en de werkingsperiode. Identificatiegegevens

Gegevens over het begrotingsjaar en de werkingsperiode. Identificatiegegevens Aanvraag van een bijzondere subsidie in het kader van de thematische oproep tot de erkende diensten Ondersteuningsplan (DOP) voor het indienen van een projectvoorstel in samenspraak met de erkende diensten

Nadere informatie

Zorgboerderijovereenkomst

Zorgboerderijovereenkomst Zorgboerderijovereenkomst Departement Landbouw en Visserij Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling Ellipsgebouw (6de verdieping) Koning Albert II-laan 35 bus 40, 1030 BRUSSEL Tel. 02 552 78 75 Fax 02 552

Nadere informatie

BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005

BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005 BESLUIT OPGAVE BEDRIJFSGEGEVENS OP ELEKTRONISCHE WIJZE (PPE) 2005 Besluit van het bestuur van het Productschap Pluimvee en Eieren van 15 september 2005, houdende vaststelling van bepalingen omtrent opgave

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning als centrum voor opsporing van aangeboren metabole aandoeningen

Aanvraag tot erkenning als centrum voor opsporing van aangeboren metabole aandoeningen Aanvraag tot erkenning als centrum voor opsporing van aangeboren metabole aandoeningen Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Team Preventie, Eerstelijn en Thuiszorg Team Preventie Koning Albert II-laan

Nadere informatie

Bijlage bij het memorandum over het verkrijgen van een vergunning als onafhankelijk financieel planner naar Belgisch recht

Bijlage bij het memorandum over het verkrijgen van een vergunning als onafhankelijk financieel planner naar Belgisch recht Bijlage bij het memorandum over het verkrijgen van een vergunning als onafhankelijk financieel planner naar Belgisch recht De wetgeving over de onafhankelijk financieel planners 1 bepaalt dat de personen

Nadere informatie

55500 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

55500 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 55500 BELGISCH STAATSBLAD 15.07.2004 MONITEUR BELGE Departement Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur Welzijnszorg [2004/36186] Bij besluit van de directeur-generaal van de administratie Gezin en Maatschappelijk

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 13 februari 2015 houdende uitvoering van het Antidopingdecreet van 25 mei 2012;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 13 februari 2015 houdende uitvoering van het Antidopingdecreet van 25 mei 2012; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 februari 2015 houdende uitvoering van het Antidopingdecreet van 25 mei 2012, wat de erkenning van dopingcontroleurs

Nadere informatie

NATUURLIJKE PERSOON v. 2010-03

NATUURLIJKE PERSOON v. 2010-03 cb AANVRAAG TOT TOETREDING TOT EEN COLLECTIEVE INSCHRIJVING IN HET REGISTER VAN DE TUSSENPERSONEN IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN NATUURLIJKE PERSOON v 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder College van burgemeester en schepenen Mijnschoolstraat 88 3580 Beringen Tel. 0-43 03 07 E-mail:

Nadere informatie

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie Dienst Aanmoedigingspremies Koning Albert II-laan 35

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van met bestuurder Te bezorgen aan: College van burgemeester en schepenen Administratief Centrum Brusselsestraat 25 1840

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Controle Tussenpersonen

COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Controle Tussenpersonen B AANVRAAG TOT INSCHRIJVING ALS TUSSENPERSOON IN BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN RECHTSPERSOON v. 2010-03 Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en de distributie van

Nadere informatie

Aanvraag van een erkenning als koper van hout: rechtspersoon

Aanvraag van een erkenning als koper van hout: rechtspersoon Aanvraag van een erkenning als koper van hout: rechtspersoon ANB-37-180911 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3

Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 Melding van de exploitatie of verandering van een inrichting van uitsluitend klasse 3 VLAREM-03-140917 In te vullen door de behandelende afdeling dossiernummer indieningsdatum Waarvoor dient dit formulier?

Nadere informatie

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning

Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Aanvraag van een wijziging van een verkavelingsvergunning Vlaams Ministerie van Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed 070426 In te vullen door de behandelende overheid ontvangstdatum Waarvoor

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

DEEL III: OFFERTEFORMULIER. : Diverse gebouwen van de Vlaamse Overheid in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL Domein Werk Besteknummer : Diverse gebouwen

Nadere informatie

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: "de VTC");

1. De Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer (hierna: de VTC); Vlaamse Toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke gegevensverkeer Beraadslaging VTC nr. 09/2012 van 9 mei 2012 Betreft: Aanvraag tot machtiging voor het meedelen van de persoonsgegevens van

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een financiële tussenkomst bij de plaatsing van een AED-toestel

Aanvraagformulier voor een financiële tussenkomst bij de plaatsing van een AED-toestel Aanvraagformulier voor een financiële tussenkomst Aanvragende vereniging, organisatie of handelszaak, verder vermeld als de aanvrager: Persoon die deze vereniging, organisatie of handelszaak vertegenwoordigt

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een huisartsengroepering - rechtspersoon

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een huisartsengroepering - rechtspersoon Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een huisartsengroepering - rechtspersoon ZG/WEL-150401 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de fokkerij van voor de landbouw nuttige huisdieren

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de fokkerij van voor de landbouw nuttige huisdieren Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de fokkerij van voor de landbouw nuttige huisdieren DE VLAAMSE REGERING, Gelet op verordening (EG) nr. 617/2008 van de Commissie van 27 juni 2008 houdende bepalingen

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning als OCI door VEGAPLAN.BE vzw (contract OCI VEGAPLAN.BE vzw)

Aanvraag tot erkenning als OCI door VEGAPLAN.BE vzw (contract OCI VEGAPLAN.BE vzw) Aanvraag tot erkenning als OCI door VEGAPLAN.BE vzw Vegaplan.be vzw, afgekort Vegaplan, met maatschappelijke zetel te Bolwerklaan 21, Bus 35, B-1210 Brussel Tel.: 02.880.22.00 Fax: 02.880.22.19 Ondernemingsnr.:

Nadere informatie

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder

Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van voertuigen met bestuurder Aanvraag van een vergunning voor het exploiteren van een dienst voor het verhuren van met bestuurder College van burgemeester en schepenen Gemeentelaan 60 2381 RAVELS Tel. 014 65 67 04 - Fax 014 65 94

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 18 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Studie en Advies Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk

Nadere informatie

AANVRAAG EFMZV- EN FIVA-TEGEMOETKOMING VOOR EEN COLLECTIEF PROJECT OF PROJECT VAN GEMEENSCHAPPELIJK BELANG

AANVRAAG EFMZV- EN FIVA-TEGEMOETKOMING VOOR EEN COLLECTIEF PROJECT OF PROJECT VAN GEMEENSCHAPPELIJK BELANG AANVRAAG EFMZV- EN FIVA-TEGEMOETKOMING VOOR EEN COLLECTIEF PROJECT OF PROJECT VAN GEMEENSCHAPPELIJK BELANG afdelingscode-01-20180315 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S )

Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S ) Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S. 3.8.2001) HOOFDSTUK I. Definities Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder

Nadere informatie

Aanmelding van de uitbating van een toeristisch logies

Aanmelding van de uitbating van een toeristisch logies Aanmelding van de uitbating van een toeristisch logies Toerisme Vlaanderen Afdeling Kwaliteitszorg Grasmarkt 61, 1000 BRUSSEL Tel. 02 504 03 00 Fax 02 504 03 66 website: http://www.toerismevlaanderen.be

Nadere informatie

1 Decreet : het decreet van 24 juli 1996 houdende regeling tot erkenning van de instellingen voor schuldbemiddeling in de Vlaamse Gemeenschap;

1 Decreet : het decreet van 24 juli 1996 houdende regeling tot erkenning van de instellingen voor schuldbemiddeling in de Vlaamse Gemeenschap; 25 MAART 1997. - Besluit van de Vlaamse regering tot uitvoering van het decreet van 24 juli 1996 houdende regeling tot erkenning van de instellingen voor schuldbemiddeling in de Vlaamse Gemeenschap. HOOFDSTUK

Nadere informatie

STORL-inzamelingsactie: toelichting, aanvraagformulier en reglement

STORL-inzamelingsactie: toelichting, aanvraagformulier en reglement STORL-inzamelingsactie: toelichting, aanvraagformulier en reglement Toelichting Vanaf het najaar van 2016 voorziet de Stichting Opruiming Restanten Landbouwbestrijdingsmiddelen (STORL) in de mogelijkheid

Nadere informatie