De CraneKit voor de kraanbouwer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "06.2012. De CraneKit voor de kraanbouwer"

Transcriptie

1 De CraneKit voor de kraanbouwer

2 De CraneKit Met de CraneKits opent STAHL CraneSystems wereldwijd een nieuwe mogelijkheid voor kraanbouwers om opdrachten effectief, rendabel en met een overzichtelijke planning uit te voeren. Altijd met de knowhow van een van de grootste fabrikanten van hijsvoorzieningen en kraancomponenten op de achtergrond. Want al tijdens de ontwikkeling kunt u als kraanbouwer de steun van het engineeringteam aanvragen. STAHL CraneSystems produceert de hijsvoorzieningen, de componenten en de uitrusting, controleert alles en levert dan de complete CraneKit voorgemonteerd af. Klantenadvies, planning, de bouw van de kraaninstallatie, service en onderdelenhandel hebt u in eigen hand, ter plaatse bij uw klanten. De CraneGuide Overzichtelijke, eenvoudige configuratie van de kraaninstallatie, tijdbesparende opstelling van uw aanbod en probleemloze bestelling zijn met de planningssoftware CraneGuide bijzonder effectief. De feiten Alle componenten worden voor verzending getest Plug-and-play: geprefabriceerde kabels voor zover technisch mogelijk Alle aansluitingen zijn voorzien van overzichtelijke opschriften Kabelwagens zijn voorgemonteerd Comfortabele planning en bestelling met behulp van de CraneGuidesoftware Engineering-support van de experts van STAHL CraneSystems Klantenservice bij moeilijke taken Aanbieder van explosieveilige CraneKits wereldwijd Het productportfolio U kunt kiezen uit het wereldwijd omvangrijkste productassortiment van hijs-, rij- en besturingstechniek. Zelfs speciale oplossingen zijn mogelijk. Alle componenten worden in moderne serieproductie vervaardigd en zijn onderhevig aan een streng kwaliteitscontrolemanagement. De montage De montage van de kraaninstallatie gebeurt volgens het gebruiksvriendelijke plug-and-play-principe, mits dit technisch en volgens de vereisten mogelijk is. Alle componenten worden voorgemonteerd en met bekabeling geleverd en kunnen in relatief korte tijd worden geassembleerd. Een sterke partner Profiteer van onze kennis uit meer dan 130 jaar hijs- en kraantechniek en explosiebeveiliging. Wij ondersteunen u graag tijdens onze gehele samenwerkingsperiode.

3 + + De CraneKit bestaat uit modules van de hijs-, rij- en besturingstechniek. De componenten worden zorgvuldig verpakt en met alle nodige documenten en montagehandleidingen geleverd.

4 4 I 5 De CraneKit De CraneGuide STAHL CraneSystems stelt speciaal voor kraanbouwers een intuïtieve, gestructureerde planningssoftware beschikbaar, de CraneGuide. Dit programma biedt toegang tot ons gehele standaardprogramma. Met behulp van de voortdurend geactualiseerde CraneGuide-database vindt u altijd de optimale oplossing voor uw klanten. Eenvoudiger kan het plannen van kraaninstallaties niet zijn. Via invoervensters definieert u in de CraneGuide de belangrijkste gegevens en vereisten, waarna u automatisch een keuzelijst krijgt met de passende hijs-, rij- en besturingstechnische middelen en overige kraancomponenten. Middels een 2D- of een 3Dvisualisatie kunt u direct beoordelen hoe de installatie eruit zal zien. U krijgt de exacte gegevens wat betreft de technische middelen en de prijzen, en kunt uw kraaninstallatie wanneer u maar wilt en volgens uw eigen condities calculeren. Natuurlijk is dit tot op zekere hoogte ook offline mogelijk, waarbij de aanbodtekeningen uitsluitend online kunnen worden aangemaakt. De informatie en de gegevens kunnen als Word-bestand worden geëxporteerd en bewerkt. U kunt de gegevens eenvoudig integreren in uw aanbod of ze gebruiken voor orderbevestigingen of gegevensbladen met tekeningen en foto s. Hebt u vragen? Wilt u uw planning laten controleren door een van onze experts of door ons geadviseerd worden? Dat is geen probleem. Via internet kunt u uw planningsgegevens eenvoudig naar STAHL CraneSystems zenden, waar ze bekeken worden door een technicus die contact opneemt met u. Als uw planning voltooid is, de opdracht is toegekend en de gegevens naar STAHL CraneSystems zijn verzonden, hoeft u alleen nog te wachten op de aflevering van de door u persoonlijk samengestelde CraneKit. De feiten Gestructureerd en intuïtief 2D- en 3D-visualisatie Exacte informatie over techniek en prijs Gegevensexport in gebruikelijke formaten Ongecompliceerde hulp bij vragen Directe, bijtijdse levering van de CraneKit U kunt het aanbod als Word-bestand exporteren, bewerken en daarna integreren in uw totaalaanbod.

5 Met behulp van het overzichtelijke formulier kunt u uw CraneKit en de componenten ervan definiëren. Na de configuratie staan er diverse gegevensbladen en tekeningen, bijv. van de kopdrageraansluitingen, tot uw beschikking. De 3D-visualisatie van de gekozen componenten helpt u bij de planning van de kraaninstallatie. De CAD-data kunnen worden geëxporteerd voor verdere bewerking.

6 6 I 7 I 8 I 9 De CraneKit Het productportfolio Geen enkele andere fabrikant biedt zoveel hijsvoorzieningsvarianten in diverse bouwvormen en draaglastvarianten, zoveel speciale oplossingen en kraancomponenten als STAHL CraneSystems. Op onze technische afdeling in Künzelsau wordt het standaardprogramma voortdurend aangevuld met uitgerijpte speciale oplossingen. De korte wegen tussen de technische afdeling en onze eigen, uiterst moderne productieafdeling dragen in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van ons werk. Wij kunnen snel reageren op bijzondere verzoeken en nieuwe onderzoeksresultaten direct omzetten in onze productie. Het Twin Drive Concept en de superkorte kat zijn slechts twee voorbeelden van speciale oplossingen, die zo succesvol waren dat wij ze in ons standaardprogramma hebben opgenomen. De ontwikkeling en fabricage van alle producten van STAHL CraneSystems zijn onderworpen aan het strenge kwaliteitscontrolemanagement. Als wereldmarktleider voor explosieveilige kraantechniek bieden wij onze hijsvoorzieningen en componenten ook aan in explosieveilige uitvoeringen voor zone 1, zone 21 en zone 22 met ATEX- en IECEx-certificatie. De feiten Wereldwijd het grootste, complete productpalet van hijsvoorzieningen en kraancomponenten Wereldmarktleider voor explosieveilige hijsvoorzieningen en kraancomponenten Uitgerijpte speciale hijsvoorzieningen en speciale oplossingen Snelle, individuele fabricage van hijsvoorzieningen in Europa Nagenoeg onderhoudsvrije componenten Geringe slijtage, lange levensduur volgens FEM Optioneel in explosieveilige uitvoering volgens ATEX en IECEx Bestel onze brochures over de onderwerpen: Kettingtakels, staaldraad takels, lieren, kraancomponenten. De kabeltakel SH Het staaldraadtakel AS7 De lier SW De kettingtakel ST

7 Het staaldraad takelprogramma Achter het aantrekkelijke design van de staaldraad takels van STAHL CraneSystems steekt een compacte bouwwijze, die in hoge mate onderhoudsarm is. Ze zijn betrouwbaar, krachtig en duurzaam. Deze aanpasbare staaldraad takels hebben zonder uitzonder een modulaire constructievorm en zijn ontworpen voor draaglasten van 500 kg tot kg. Voor draaglasten van 500 kg tot kg is de veelzijdige SH beschikbaar in vijf bouwgroottes en 26 draaglastvarianten. Het beproefde type AS neemt de hoogste draaglasten tot kg op zich. Het lierprogramma SHW/SW vergroot het toepassingsgebied voor zware lasten tot kg. Speciale toepassingen en oplossingen kunnen kostengunstig worden gerealiseerd dankzij de modulaire bouwwijze met standaardcomponenten. Alle staaldraad takels zijn leverbaar in een explosieveilige uitvoering volgens ATEX en IECEx. standaard optie type draagvermogen tot [kg] stationair dubbelrailloopkat OE enkelrail-loopkatten KE UE DKE SH SH SH SHR SH AS AS 7 ZW SW SW

8 Het kettingtakelprogramma Het kettingtakelprogramma behoort wereldwijd tot de markantste en omvangrijkste aanbiedingen, en is al decennialang op ontelbare plaatsen in gebruik. De kettingtakel is robuust, betrouwbaar en in hoge mate onderhoudsarm. Het innovatieve en baanbrekende kettingtakeldesign levert aanzienlijke financiële voordelen op en is bijzonder geschikt voor toepassingen in de zware industrie. De typeserie ST biedt talrijke combinatiemogelijkheden met 13 draaglastbereiken van 125 kg tot kg, drie bouwvormen en diverse ophangwijzen. Hieruit ontstaan voortdurend nieuwe en praktische speciale uitvoeringen, bijvoorbeeld de dubbele kettingtakel met een vaste of variabele haakafstand. Alle kettingtakels zijn leverbaar in een explosieveilige uitvoering volgens ATEX en IECEx. standaard optie type draagvermogen tot [kg] ST ST ST ST ST ST * stationair duwloopkat elektrische loopkat zwenkloopkat korte kat superkorte kat dubbele kettingtakels STD STD Vario *De ST 60 is alleen met een inschering 1/1 in het standaardprogramma verkrijgbaar.

9 9 I De CraneKit

10 10 I 11 De CraneKit I Het productportfolio De elektrische componenten Voor de CraneKit zijn standaard veiligheidsbesturingen voor alle gangbare stuurspanningen verkrijgbaar. Alle belangrijke componenten worden geleverd met stekkeraansluitingen, voor zover dit technisch mogelijk is en aan de vereisten voldoet. U kunt de standaarduitrusting van uw persoonlijke CraneKit echter naar wens aanvullen. Daarbij kunt u kiezen tussen diverse besturings- en bewakingscomponenten, evenals optionele frequentieomvormers voor hijswerken en rijaandrijvingen. Met behulp van deze uitrustingen verhoogt u de veiligheid van het materiaaltransport en verlengt u de levensduur van het systeem. Afstandsbedieningen Drukknopapparaat micron met riemclip, optioneel met signaalmelding van de kraan Joystickzender spectrum in hoofdschakelaaruitvoering met draagriem Automatische acculaders met verwisselbare accu s Drukknoppenkast Robuust drukknoppenkast met NOODSTOP-drukknop en stuurleiding Tweetraps schakelelementen voor hijswerk, loopkat en kraan Beschermklasse IP 65 Extra knoppen, bijvoorbeeld voor het bedienen van een claxon, kunnen eenvoudig worden gerealiseerd Optioneel met lastindicatie. De bedrijfsgegevens kunnen worden uitgelezen via een aansluiting op het drukknoppenkast. Multicontroller SMC en lasttotaalcontroller SSC Overlastuitschakeling Hijseindschakelaar Multicontroller SMC Permanente lastbewaking door overlastuitschakeling, ook bij stilstaand hijswerk Bewaking van de motortemperatuur van hijsmotor en rijmotor Registratie van de bedrijfsgegevens, bijv. bedrijfsuren, lastcollectief, motorschakelingen en lastcycli Lasttotaalcontroller SSC Lastbewaking door overlastschakeling, grotere veiligheid bij gebruik van meerdere lasthaken Registratie van maximaal vier afzonderlijke lasten Totalisatie van de afzonderlijke lasten en uitschakeling van de haakwegen bij overschrijding van de toegestane lastlimiet Lastregistratie op het kabelophangpunt, overlastuitschakeling LET Lastregistratie op de draaimomentsteun van het drijfwerk, overlastuitschakeling LEI Mechanische lastregistratie op het kabelophangpunt Evaluatie van de gegevens door SLE, SMC of SSC De kettingtakel ST heeft een instelbare slipkoppeling. Staaldraad takel Standaard is een drijfwerk-eindschakelaar voor de hoogste en laagste haakpositie en een hijseindschakelaar voor de hoogste haakpositie ingebouwd. Optioneel kan de schakelaar worden uitgerust met maximaal acht schakelelementen. Daardoor kunnen bijvoorbeeld meer stopposities en de einduitschakeling op de laagste haakpositie worden gerealiseerd. Kettingtakel Uitschakeling op de hoogste haakpositie of uitschakeling op de hoogste en laagste haakpositie Optioneel kan de kettingtakel worden uitgerust met een drijfwerkeindschakelaar met maximaal acht schakelelementen.

11 Rij-eindschakelaar voor kat- en kraanrijden Lastindicatie Signaalgever Omschakelen snel/langzaam (vooruitschakeling) en eindbegrenzing van beide rijrichtingen Uitspaaruitschakeling voor het ronden van een hindernis uit een of beide rijrichtingen Beschermklasse IP 66 Lastindicatie SLD (Stahl Load Display) met vier posities van 7 segmenten, groot formaat, rode weergave, beschikbaar met diverse aansluitmogelijkheden waaronder CAN. Cijferhoogte instelbaar op 60, 100 of 150 mm Door gebruik van de standaard lastsensor is geen extra sensor nodig. Optische en akoestische signaalgevers zoals een claxon en een knipperlicht kunnen worden gemonteerd op hijsvoorzieningen en loopkatten. De signaalgevers kunnen worden geactiveerd met een schakelaar op het drukknoppenkast. De kraankopdragers en rijaandrijvingen De robuuste kraankopdragers van STAHL CraneSystems worden in moderne serieproductie vervaardigd. Ze kunnen zowel op hangkranen (plafondkranen) als op loopkranen worden gemonteerd, waarbij het instellen op het kraanprofiel bijzonder eenvoudig is. De loopwielen van hoogwaardig koolstofgrafiet-gietwerk met zelfsmering zijn verkrijgbaar in diverse diameters. De aanslagbuffers worden standaard meegeleverd. Beweging voor uw kraan. Met de nauwkeurig aangestuurde rijaandrijvingen kan de last snel en exact worden gepositioneerd zonder lastpendeling. Het geïntegreerde vliegwiel en het geluidsarme drijfwerk waarborgen een zachte start, rustige acceleratie en zacht afremmen. Zo zorgen ze voor een hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur. Loopkraankopdragers 7 verschillende loopwieldiameters van 90 mm tot 500 mm Spanwijdten tot 40 m Draagvermogen van 125 kg tot kg Frequentieomvormer voor hijsen en voor kat- en kraanrijden Hangkraankopdragers 3 verschillende loopwieldiameters van 80 mm tot 125 mm Spanwijdten tot 28 m Draagvermogen van 125 kg tot kg Kraanrijaandrijvingen Langere levensduur door traploos accelereren en afremmen Minimale lastpendeling door zacht start- en remgedrag Onderhoudsarme kraanrijaandrijving Standaard twee snelheden met de verhouding 4:1 of met traploze frequentieregeling met de verhouding 1:10 Geïntegreerde schijfrem

12 12 I 13 De CraneKit I Het productportfolio ATEX IECEx Competentie in explosiebeveiliging STAHL CraneSystems is internaal bekend als specialist in explosiebeveiliging en geldt als de wereldmarktleider op het gebied van explosiebeveiligingstechniek. De veiligheid van mensen en machine in ruimtes met gevaar van gas- en stofexplosies, komt bij ons op de eerste plaats. Wat dat betreft doen wij geen compromissen. Als ontwikkelaar van talrijke innovaties op dit gebied hebben wij de kraantechniek aanmerkelijk beïnvloed. Vele tientallen jaren ervaring en knowhow, eigen grondslagenonderzoek, goedkeuringen verleend door de dienst van het ijkwezen van de Bondsrepubliek Duitsland (PTB) en door andere keuringsbureaus in veel landen over de hele wereld, onderstrepen onze deskundigheid. Heftechniek van STAHL CraneSystems behoort tot de veiligste op de markt en wordt gebruikt in de chemische, petrochemische en farmaceutische industrie, de levensmiddelenindustrie, de energievoorziening, de scheepsbouw-, offshore- en aardgascondensatieindustrie (LNG). De CraneKit met explosieveilige hijs- en kraancomponenten inclusief hun uitrustingen is zonder uitzondering gebaseerd op ons standaardprogramma. Alle onderdelen zijn eigen fabricaat, met gecertificeerde kwaliteitscontrole, van de motor en de rem tot de besturing en het drukknoppenkast. Dit waarborgt een complete, hoogwaardige explosiebeveiliging waarin de gebruikers, kraanfabrikanten en installatiebouwers over de hele wereld al tientallen jaren vertrouwen stellen. Vanzelfsprekend worden de strenge ATEX-voorschriften en IECEx-regels voor mechanische en elektrische explosiebeveiliging in acht genomen. De feiten Internationaal leidende specialist in explosiebeveiligingstechniek Wereldwijd een van de omvangrijkste productportfolio s voor zone 1, zone 2, zone 21 en zone 22 Alle uitrustingen verkrijgbaar in explosieveilige uitvoering Uitvoering en onderhoud volgens ATEX en IECEx met gecertificeerde kwaliteit Bestel onze basisbrochure over het onderwerp Competentie in explosiebeveiliging Competentie in explosiebeveiliging

13 Gebruikt in Categorie Beveiliging tegen Explosiebeveiliging zone 1 Ex II 2 G gas Ex de IIB T4 of Ex de IIC T4 zone 2* Ex II 3 G gas Ex de na IIB T3 (T4) of Ex de na IIC T3 (T4) zone 21 Ex II 2 D stof Ex td A21 IP 66 T 120 C zone 22 Ex II 3 D stof Ex td A22 IP 66 T 120 C * De uitvoering voor zone 2 is standaard alleen verkrijgbaar in het staaldraad takelprogramma.

14 14 I 15 De CraneKit De montage Uw persoonlijke CraneKit van STAHL CraneSystems bevat kraancomponenten voor plafond-, brug-, enkelligger- en dubbelliggerloopkranen. Elke component wordt op een hoog kwaliteitsniveau vervaardigd en grondig getest voordat hij zorgvuldig wordt verpakt. De gebruiksvriendelijke montage is een overzienbare taak, gebaseerd op het plug-and-play principe. Een belangrijk hulpmiddel is de overzichtelijke, gedetailleerde montagehandleiding. Enkele componenten worden voorgemonteerd geleverd en hoeven alleen nog ingestoken en vastgeschroefd te worden. De kabel zelf is al gemonteerd op de leidingwagen. Voor zover dit technisch mogelijk is en de gebruiksomgeving dit toelaat, worden alle kabels geleverd met stekkers, waarbij alle aansluitingen zijn voorzien van eenduidige opschriften. Dit spaart niet alleen kostbare tijd, maar betekent ook een geruststellende veiligheid. En mocht u bij de montage toch onze hulp nodig hebben, dan staat de klantenservice van STAHL CraneSystems direct voor u klaar. De feiten Uitvoerige montagehandleiding Voorgemonteerde componenten Plug-and-play: alle kabels worden, voor zover technisch mogelijk, met stekkers geleverd. Alle aansluitingen zijn voorzien van opschriften. Kabels reeds gemonteerd op de leidingwagen Tijdbesparende eindmontage Hulp bij montageproblemen

15

16 16 I 17 De CraneKit Een sterke partner STAHL CraneSystems is de partner of experts en levert eersteklas hijsvoorzieningen en kraancomponenten speciaal aan kraanbouwers. Met onze CraneKit ontvangt u echter niet slechts een kist met componenten. Wij begeleiden en ondersteunen u bij uw werk op de manier die bij u past. Dat is typisch STAHL CraneSystems. Tijdens het gehele project kunt u een beroep doen op onze hulp wanneer u deze nodig hebt. Zo bent u in de positie om zelf zware uitdagingen aan te gaan of doordachte speciale oplossingen te vinden. Meer dan 130 jaar praktijkgerichtheid en ervaring, de aanhoudende drang naar uitvindingen en nieuwe ontwikkelingen, vormen onze geschiedenis. Op veel terreinen zijn wij toonaangevend en hebben wij de ontwikkeling van de branche mede vormgegeven. Tegenwoordig zijn wij wereldwijd een van de leidende merken en de grootste fabrikant van explosieveilige hijsvoorzieningen en kraancomponenten. Kettingtakels, staaldraad takels, lieren, rij- en besturingstechniek, Condition Monitoring-systemen; de producten van STAHL CraneSystems behoren technisch en economisch tot de topprestaties van deze internationale fabrikant. Via ons ruime aanbod aan adviesdiensten geven wij onze vakkennis rechtstreeks door aan onze klanten.

17 De kraanbouwer adviseert en verkoopt ter plaatse Wij ondersteunen u met Seminars: alleen wie de techniek en de producten kent, kan grondig advies geven. In onze seminars leert u alles wat u voor een competente advisering moet weten. Reclame: u onderstreept uw competentie met onze informatieve productbrochures. Merkmanagement: vooral als klein of middelgroot kraanbouwbedrijf profiteert u van de wereldwijde marketing van de firma STAHL CraneSystems. De kraanbouwer plant en ontwerpt ter plaatse Wij ondersteunen u met Engineering: ons professionele projectteam helpt u bij de planning van veeleisende projecten. Daardoor kunt u interessante, lucratieve speciale opdrachten accepteren die u zonder hulp mogelijk niet aan zou kunnen. Expertise: bij opdrachten die explosiegevaarlijke omgevingen betreffen, kunt u vertrouwen op onze ervaring. Het engineeringteam adviseert en helpt u bij alle relevante veiligheidskwesties en bij de specifieke goedkeuringen. De kraanbouwer produceert ter plaatse Wij ondersteunen u met CraneKits: u bouwt de kraaninstallatie, wij leveren u de techniek, voorgemonteerd, compleet bekabeld en klaar voor gebruik. Ongeacht of u een standaard hijsvoorziening uit het grootste assortiment ter wereld kiest, dan wel een speciale constructie die wij op maat voor u maken. CraneKits met explosieveilige techniek: want u moet weten dat STAHL CraneSystems wereldwijd CraneKits aanbiedt met een van de grootste productportfolio s van explosieveilige hijsvoorzieningen en kraancomponenten. De kraanbouwer monteert en repareert ter plaatse Wij ondersteunen u met Klantenservice: Staat u voor een moeilijke montage of hebt u een ernstig probleem? Onze klantenservice staat u dag en nacht met raad en daad bij wanneer u het zelf even niet meer weet. Workshops: uw monteurs moeten zeer goed op de hoogte zijn van de kraantechniek. In onze workshops wordt u getraind in de omgang met producten van STAHL CraneSystems. Zo heeft onze kwaliteitsaanspraak niet alleen gevolgen voor de support, maar rechtstreeks voor uzelf.

18 Ägypten Argentinien Australien Belgien Brasilien Chile China Dänemark Deutschland Ekuador Estland Finnland Frankreich Griechenland Großbritannien Hongkong Indien Indonesien Irland Israel Italien Jordanien Kanada Kolumbien Kroatien Lettland Libanon Litauen Malaysia Mexiko Niederlande Nigeria Norwegen Österreich Pakistan Peru Philippinen Polen Portugal Rumänien Russland Schweden Singapur Slowakei Slowenien Spanien Südafrika Südkorea Syrien Taiwan Thailand Tschechische Republik Türkei Ungarn Uruguay USA VAE Venezuela Vietnam Vertriebspartner Tochtergesellschaften De kabeltakel SH Het staaldraadtakel AS7 De lier SW ustralia Austria Belgium Brazil Bulgaria Canada Chile bia Croatia Cyprus Czech Republic Denmark Ecuador Egypt Estonia Finland France Germany Great Britain Greece Hongkong Hungary India n Ireland Israel Italy Jordan Korea (South) Latvia Libanon nia Malaysia Mexico Netherlands Norway ru Poland Portugal Romania Russia Singapore Slovakia Slovenia South Afrika Spain tzerland Syria Taiwan Venezuela Vietnam Thailand Turkey UAE Uruguay USA De kettingtakel ST De Crane Kit Sach-Nr F-PB-3.7-NL vis visuell.de tner Tochtergesellschaften Competentie in explosiebeveiliging De engineeringoplossing LNG Überreicht durch STAHL CraneSystems GmbH Daimlerstr. 6, Künzelsau, Germany Tel , Fax marketing@stahlcranes.com

06.2013. De kraancomponenten

06.2013. De kraancomponenten 06.2013 De kraancomponenten De kraancomponenten De hoogwaardige kraancomponenten van STAHL Crane- Systems behoren qua techniek en rendabiliteit tot de topklasse. Door onze grondige knowhow en tientallen

Nadere informatie

Internationale projecten

Internationale projecten Internationale projecten 06.2012 Engineering Procurement Construction Wereldwijde ondersteuning in hijstechniek voor EPC contractors STAHL CraneSystems Meer dan 130 jaar praktijkgerichtheid en ervaring,

Nadere informatie

De kraancomponenten

De kraancomponenten 03.2016 De kraancomponenten De kraancomponenten De hoogwaardige kraancomponenten van STAHL Crane Systems behoren qua techniek en rendabiliteit tot de topklasse. Door onze grondige knowhow en tientallen

Nadere informatie

De lier SW. De lier SW is leverbaar tot een draagvermogen van 250.000kg.

De lier SW. De lier SW is leverbaar tot een draagvermogen van 250.000kg. 04.2015 De lier SW De lier SW De lier SW van STAHL CraneSystems is modulair opgebouwd op basis van rendabel werkende, onderhoudsarme standaardcomponenten. Hij is ontworpen voor standaardtoepassingen in

Nadere informatie

02.2015. De staaldraadtakel SH

02.2015. De staaldraadtakel SH 02.2015 De staaldraadtakel SH De staaldraadtakel SH Het staaldraadprogramma SH is wereldwijd al jarenlang een betrouwbaar takel in de hijs- en kraantechniek. Compact, krachtig en bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Nadere informatie

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 1 P.R. of China 317,601 2 United Kingdom 313,998 3 U.S. of America 303,541 4 Austria 300,036 5 Singapore 299,143 6 Korea 294,383 7 Chinese Taipei 292,39 8 Czech

Nadere informatie

06.2012. Het staaldraadtakel AS7

06.2012. Het staaldraadtakel AS7 06.2012 Het staaldraadtakel AS7 Het staaldraadtakel AS7 Het staaldraadtakel AS7 is wereldwijd de innovatieve klassieker in de hef- en hijstechniek. Gebruikers, kraanfabrikanten en installatiebouwers waarderen

Nadere informatie

06.2012. De kettingtakel ST

06.2012. De kettingtakel ST 06.2012 De kettingtakel ST De kettingtakel ST Het kettingtakelprogramma ST behoort wereldwijd tot de markantste en omvangrijkste aanbiedingen. Gebruikers, kraanfabrikanten en installatiebouwers waarderen

Nadere informatie

De engineeringoplossing LNG

De engineeringoplossing LNG 06.2012 De engineeringoplossing LNG 2 I 3 De engineeringoplossing LNG informatie en normen Liquefied Natural Gas Liquefied Natural Gas (LNG) is gezuiverd aardgas dat voor meer dan 90% uit methaan bestaat

Nadere informatie

Service. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Service. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Service ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions www.besam.be Service van wereldniveau Kiest u voor Besam, dan kunt u rekenen op onze wereldwijde service met lokale, gecertificeerde en deskundige

Nadere informatie

HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA (USA- 3GB-60DAYS)

HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA (USA- 3GB-60DAYS) HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA (USA- 3GB-60DAYS) Copyright 2017. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar

Nadere informatie

Ondersteunde landenlijst

Ondersteunde landenlijst Ondersteunde landenlijst Inleiding Geosat levert al zijn track en trace toestellen gebruiksklaar aan huis, dit houdt in dat wij ook de simkaart bijleveren en indien nodig een tracking platform aanbieden.

Nadere informatie

Asparagus: Acreage and companies in the Netherlands

Asparagus: Acreage and companies in the Netherlands FACTSHEET ASARAGUS Areaal Nederland groeit niet meer In 2012 is er een einde gekomen aan het gestaag groeien van het areaal asperges in Nederland. Het CBS registreerde vorig jaar een areaal van 2.890 ha.

Nadere informatie

FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10)

FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10) FACTSHEET Grapes: special India HScode 08 06 10 (10) Summery India was sinds 2000 sterk in opkomst als exporteur van druiven. In 2000 ging het nog om een hoeveelheid van 16.000 ton en in 2008 bereikte

Nadere informatie

FACTSHEET WORLDWIDE INTERNATIONAL TRADE Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; ;

FACTSHEET WORLDWIDE INTERNATIONAL TRADE Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; ; FACTSHEET WORLDWIDE INTERNATIONAL TRADE Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com MET AANDEEL VAN 3% GAAT VERENIGD KONINKRIJK DE STIJD AAN VK en USA: beide grote negatieve

Nadere informatie

Aardbeien voor Nederland groeiproduct, maar in 2013 even niet

Aardbeien voor Nederland groeiproduct, maar in 2013 even niet FACTSHEET AARDBEIEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Aardbeien voor Nederland groeiproduct, maar in 2013 even niet Aan de groei van de Nederlandse aardbeien productie

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland 1 Tabel 2A: Voornaamste exportpartners Zuid-Afrika (bedragen x 1.000 euro) Importers Exported value in 2014 Exported value in 2015 Exported value in

Nadere informatie

E-Ready? Wordt de Vlaamse consument reeds warm van het e-boek?

E-Ready? Wordt de Vlaamse consument reeds warm van het e-boek? E-Ready? Wordt de Vlaamse consument reeds warm van het e-boek? De verkoopcijfers Cindy Van Mulders Business Unit Manager GfK Retail and Technology GfK introductie GfK Group actief in meer dan 100 landen

Nadere informatie

De connected shopper journey

De connected shopper journey Over mij Nienke Smit Director Retail & Shopper TNS NIPO TNS NIPO Grote Bickersstraat 74 PO box 247 Amsterdam 1000 AE Amsterdam 020 5225 444 www.tns-nipo.com 2 Het was ooit heel simpel Behoefte Aankoop

Nadere informatie

Clicks & Bricks. Patrick Langley. Feiten over het on- en offline kopen. Director Retail Operations & Servicing

Clicks & Bricks. Patrick Langley. Feiten over het on- en offline kopen. Director Retail Operations & Servicing Clicks & Bricks Feiten over het on- en offline kopen Patrick Langley Director Retail Operations & Servicing GfK Retail and Technology Benelux B.V. - Amstelveen GfK 2012 Bricks&Clicks Market Monitor March

Nadere informatie

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS OVERNACHTINGEN 2015-2016 - 9 maanden VOORLOPIGE CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS 2015-2016 - 9 months PRELIMINARY FIGURES BELGIUM België 15 668 923 15 878 478 +209 555 +1,3% Belgium Nederland 4 071 014 3

Nadere informatie

Netherlands: Import stonefruit (in 1000 ton; source: CBS) - Nectarines Paeches Plums

Netherlands: Import stonefruit (in 1000 ton; source: CBS) - Nectarines Paeches Plums FACTSHEET STEENFRUIT Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; jankeesboon15@gmail.com MARKT STEENFRUIT GROEIT Maar niet in Nederland Grootse deel van import in Nederland wordt weer gere-exporteerd

Nadere informatie

FACTSHEETshort PEPPERS

FACTSHEETshort PEPPERS FACTSHEETshort PEPPERS Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts15@gmail.com Paprika s: Nederland verliest terrein aan Spanje Export Nederland dit jaar fors gedaald De Nederlands export

Nadere informatie

Welkom. Tips voor debiteurenbeheer en incasso Hilde Malyster

Welkom. Tips voor debiteurenbeheer en incasso Hilde Malyster Welkom Tips voor debiteurenbeheer en incasso Hilde Malyster Reach the ultimate balance between maximized sales and minimized risks. 4 Weet met wie je zaken doet Controleer klant voor overeenkomst Financïele

Nadere informatie

Trend Control Systems Ltd

Trend Control Systems Ltd Trend Control Systems Ltd Trend Approved Partner Network: Australia Germany ** Malaysia * Portugal Sweden ** Austria * Belgium China ** Croatia Czech Republic Denmark ** Estonia Faroe Islands Finland *

Nadere informatie

1. SWF bovenloopkranen

1. SWF bovenloopkranen 1. SWF bovenloopkranen Van standaardproduct tot custom build oplossingen Van normale gebruiksomstandigheden tot complexe oplossingen eenvoudige opbouw uitstekende verhouding prijs/kwaliteit lage exploitatiekosten

Nadere informatie

Handelssstromen appelen veranderen; groeimarkten vooral buiten Europa

Handelssstromen appelen veranderen; groeimarkten vooral buiten Europa FACTSHEET Apples Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Handelssstromen appelen veranderen; groeimarkten vooral buiten Europa Polen in afgelopen seizoen (12/13) s werelds

Nadere informatie

Inkjet codeersystemen

Inkjet codeersystemen Inkjet codeersystemen Betrouwbaar, efficiënt, nauwkeurig alphajet CONSUMENTEN GOEDEREN cosmetica BARCODE CHEMICALIËN farmaceutica bouwmaterialen INDUSTRIËLE GOEDEREN elektronica componenten voedingsmiddelen

Nadere informatie

FACTSHEET PEARS & APPLES IMPORT RUSSIA EXPORT EU COUNTRIES

FACTSHEET PEARS & APPLES IMPORT RUSSIA EXPORT EU COUNTRIES Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com FACTSHEET PEARS & APPLES IMPORT RUSSIA EXPORT EU COUNTRIES BOYCOT RUSLAND:460.000 ton minder appels en 165.000 ton minder peren

Nadere informatie

Presentatie Smits. Vendor Solutions. Hajo Kuperus Accountmanager Vendorlease 2 december 2014

Presentatie Smits. Vendor Solutions. Hajo Kuperus Accountmanager Vendorlease 2 december 2014 Presentatie Smits Vendor Solutions Hajo Kuperus Accountmanager Vendorlease 2 december 2014 Agenda Wie zijn wij? Wat gaan wij samen doen? Hoe werkt dat? Leasevormen Acties Onze ambitie 2 In het kort Opgericht

Nadere informatie

FACTSHEET CUT FLOWERS RUSSIA import jan-may 2015

FACTSHEET CUT FLOWERS RUSSIA import jan-may 2015 IMPORT IN MILLION DOLLAR Factsheet RUSSIA cut flowers FACTSHEET CUT FLOWERS RUSSIA import Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com RUSSISCHE IMPORT SNIJBLOEMEN BEGIN DIT

Nadere informatie

Alles wat u nodig heeft voor een propere, veilige en efficiënte autoherstelplaats

Alles wat u nodig heeft voor een propere, veilige en efficiënte autoherstelplaats Alles wat u nodig heeft voor een propere, veilige en efficiënte autoherstelplaats Verbeter uw werkplaats Uitlaatgassen en lasrook, schuur- en slijpstof, olielekken en vuile slangen - dit zijn maar een

Nadere informatie

Railway Verspaningstechnologie

Railway Verspaningstechnologie Railway Verspaningstechnologie SPOORRAILS PROFIEL RENOVATIE NAUWKEURIGHEID EN VEILIGHEID Er zijn verschillende methoden om spoorrail opnieuw te profileren. Dynamisch frezen is er één van. Het doel van

Nadere informatie

Cutflowers: Export Netherlands and other countries - 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014

Cutflowers: Export Netherlands and other countries - 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 in million euro Factsheet cutflowers export worldwide november 2015 FACTSHEET CUTFLOWERS Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL SNIJBLOEMEN: 7 MILJARD EURO

Nadere informatie

Installatie-instructie Bedieningspanelen voor explosie gevaarlijke ruimtes Aluminium, polyester, polyamide, roestvast staal

Installatie-instructie Bedieningspanelen voor explosie gevaarlijke ruimtes Aluminium, polyester, polyamide, roestvast staal Installatie-instructie Bedieningspanelen voor explosie gevaarlijke ruimtes Aluminium, polyester, polyamide, roestvast staal Rev. 2.0/05.2010 Deze installatie-instructie is in meer talen beschikbaar op

Nadere informatie

KNX: De wereldwijde STANDAARD voor woning- en gebouwcontrole

KNX: De wereldwijde STANDAARD voor woning- en gebouwcontrole KNX: De wereldwijde STANDAARD voor woning- en gebouwcontrole KNX is de Standaard CENELEC EN 50090 de enige Europese Standaard voor Elektronische Huisen gebouwsystemen (HBES) gebaseerd op KNX. CEN EN 13321-1

Nadere informatie

Een sterk en stil type

Een sterk en stil type Techstyle Eilanden Een sterk en stil type We hebben onze uitgebreide ervaring in plafonds en onze baanbrekende kennis van de gespecialiseerde productie van textiel ingezet om een plafondoplossing te creëren

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 in cijfers tourism in figures 2011 XL 01 aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 Kennisbeheer Juni 2012 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR LOGIESVORM,

Nadere informatie

RECA Group RECA CONNECTS, PERFORMS, INSPIRES RECA CPS. C-Parts Management Solutions

RECA Group RECA CONNECTS, PERFORMS, INSPIRES RECA CPS. C-Parts Management Solutions RECA Group RECA CONNECTS, PERFORMS, INSPIRES RECA CPS C-Parts Management Solutions RECA Group RECA CONNECTS, PERFORMS, INSPIRES C-Parts Management oplossingen Een kleine moeite voor ons betekent een wereld

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Infographic: bellen vanuit Nederland naar Nederland + Top 10 handelspartners (FLEX) INTERN. 0 ct

Infographic: bellen vanuit Nederland naar Nederland + Top 10 handelspartners (FLEX) INTERN. 0 ct Infographic: bellen vanuit Nederland naar Nederland + Top 10 handelspartners (FLEX) INTERN 1 NL DE BE UK FR CN USA SE ES PT BR Abonnementskosten FirmTel MOBILE Per maand 5.00 Firmtel SENS Per maand 14.75

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

Uien wereldwijd: Productie and export 8.000

Uien wereldwijd: Productie and export 8.000 FACTSHEET UIEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Wereldhandel in uien stagneert Productie groeit wel door India grootste exporteur Wereldwijd neemt de productie van

Nadere informatie

CONMAXX Modulair kabeldoorvoersysteem voor schakelkasten

CONMAXX Modulair kabeldoorvoersysteem voor schakelkasten Modulair kabeldoorvoersysteem voor schakelkasten Eén systeem - eindeloze mogelijkheden: van WISKA Zo eenvoudig is de installatie met Wij breiden ons assortiment uit met het modulaire systeem: Dit innovatieve

Nadere informatie

Elektrische lier met doorgaande kabel

Elektrische lier met doorgaande kabel CM Elektrische lier met doorgaande kabel CM ELEKTRISCHE MTRAC LIEREN - CM MTRAC CM Met een state-of-the-art design én technische innovaties voorziet de CM Mtrac in een specifieke klantbehoefte; namelijk

Nadere informatie

EPKE-O Enkelligger bovenloopkraan

EPKE-O Enkelligger bovenloopkraan EPKE-O Enkelligger bovenloopkraan Nu conform DIN EN 13001 Economisch en robuust ZONDER COMPROMISSEN De tot nog toe geldende kraannorm DIN 15018 is vervangen door de Europese norm EN 13001. 41036-2 Met

Nadere informatie

HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA

HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA Copyright 2017. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 08 aantal aankomsten naar logiesvorm 2011 number of arrivals by type of accommodation 2011

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 08 aantal aankomsten naar logiesvorm 2011 number of arrivals by type of accommodation 2011 in cijfers tourism in figures 2011 XL 08 aantal aankomsten naar logiesvorm 2011 number of arrivals by type of accommodation 2011 Kennisbeheer Juni 2012 2 AANTAL AANKOMSTEN NAAR LOGIESVORM, 2011 Tabel P.

Nadere informatie

03.2015. Competentie in explosiebeveiliging

03.2015. Competentie in explosiebeveiliging 03.2015 Competentie in explosiebeveiliging STAHL CraneSystems de experts ATEX IECEx Meer dan 130 jaar traditie, meer dan 130 jaar praktijkgerichtheid, competentie en ervaring: STAHL CraneSystems ziet terug

Nadere informatie

momac Uw sterke partner

momac Uw sterke partner momac Uw sterke partner Vakgebieden Speciale machinebouw Waar standaardsystemen hun taak niet meer vervullen, ontwikkelen wij voor u individuele machines en installaties. Wij zijn uw sterke partner voor

Nadere informatie

Walkie Talkie APMP100. Gebruiksaanwijzing

Walkie Talkie APMP100. Gebruiksaanwijzing Walkie Talkie APMP100 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1. Veiligheid 1.1 Beoogd gebruik 1. Pictorgrammen in deze handleiding 1. Algemene veiligheidsvoorschriften. Voorbereiding voor gebruik.1 Uitpakken.

Nadere informatie

Intrinsiek veilige temperatuursensoren volgens ATEX-Richtlijn 94/9/EG. 45 jaar passie en kwaliteit. Gecertificeerde productielocaties

Intrinsiek veilige temperatuursensoren volgens ATEX-Richtlijn 94/9/EG. 45 jaar passie en kwaliteit. Gecertificeerde productielocaties Intrinsiek veilige temperatuursensoren volgens ATEX-Richtlijn 94/9/EG 45 jaar passie en kwaliteit Gecertificeerde productielocaties Sinds de oprichting in 1968 staat de naam Günther voor vooruitstrevende

Nadere informatie

Arbitrage: vaak meer voordelen dan nadelen, maar wees selectief

Arbitrage: vaak meer voordelen dan nadelen, maar wees selectief Arbitrage: vaak meer voordelen dan nadelen, maar wees selectief Een kritische benadering Peter CALLENS Algemene kenmerken Vrijwillig mechanisme voor beslechting van betwistingen Kan ad hoc zijn of institutioneel

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL www.milo-profi.com 2014 Toerisme in cijfers Tourism in figures XL overnachtingen huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2014 overnight stays in accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2011

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 toerisme in cijfers tourism in figures 2011 XL 15 Evolutie aankomsten inclusief huurlogies via verhuurkantoren aan de kust, 2007-2011 Trend arrivals, accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen heroal niet-geïsoleerde profielsystemen Niet-geïsoleerde profielsystemen Eersteklas materialen, technisch tot in detail op elkaar afgestemde oplossingen en een ruime keuze aan vormgevingsmogelijkheden

Nadere informatie

FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten

FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten FACTSHEET VERWERKTE GROENTEN Incl. aardappelproducten Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; jankeesboon15@gmail.com; www.fruitandvegetablefacts.com Nederland grote producent en exporteur verwerkte

Nadere informatie

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO Om ons concept van intelligente lichtoplossingen voor o.a. de industrie te completeren, heeft onze fabriek met het nieuwe LED-lichtlijnsysteem Taureo het thema halverlichting aangenomen. Als modulair systeem

Nadere informatie

VDL Industrial Products

VDL Industrial Products VDL Industrial Products Kracht door samenwerking VDL Industrial Products Alleen het beste is goed genoeg voor uw organisatie. Daarom nodigen wij van VDL Industrial Products u uit voor een nadere kennismaking

Nadere informatie

Invend bespaart klanten geld

Invend bespaart klanten geld Invend bespaart klanten geld Het verminderen van verbruik zonder afbreuk van beschikbaarheid Invend maakt een beter beheer van industriële verbruiksartikelen met een hoge omloopsnelheid mogelijk, wat een

Nadere informatie

4e Post EAUN Meeting. Men s Health. Willem de Blok Verpleegkundig specialist oncologie-urologie Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam Board member EAUN

4e Post EAUN Meeting. Men s Health. Willem de Blok Verpleegkundig specialist oncologie-urologie Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam Board member EAUN 4e Post EAUN Meeting Men s Health Willem de Blok Verpleegkundig specialist oncologie-urologie Antoni van Leeuwenhoek Amsterdam Board member EAUN Weergave presentatie Ian Banks 14-6-2011 Brussel Men s Health

Nadere informatie

De nieuwe Demag staaldraadtakel DR-Com Het economische voordeliger alternatief

De nieuwe Demag staaldraadtakel DR-Com Het economische voordeliger alternatief De nieuwe Demag staaldraadtakel DR-Com Het economische voordeliger alternatief NU MET DUBBELE LEVENSDUUR Het economische voordeliger alternatief. Nu nog zuiniger Onze staaldraadtakel DR-Com was altijd

Nadere informatie

... ... plastics for longer life... ...

... ... plastics for longer life... ... Igus plastics for longer life dry-tech lagers iglidur lagers +++ High performance polymeer lagers +++ Zeer slijtvaste polymeren welke verbeterd zijn door zorgvuldige materiaalontwikkeling: het toevoegen

Nadere informatie

HUIDIGE STATUS. HuidigeBlue&MeTomTom geïntroduceerdop PuntoEvo in 2009 en nuleverbaarop 6 modellen

HUIDIGE STATUS. HuidigeBlue&MeTomTom geïntroduceerdop PuntoEvo in 2009 en nuleverbaarop 6 modellen BLUE&ME TOMTOM 2 Parts&Services Accessoire Marketing Fiat Group Automobiles Nertherlands B.V. Accessories Marketing, Mei 2011 20 Novembre, 2010 HUIDIGE STATUS MITO GIULIETTA 500 PUNTO EVO DOBLO QUBO F.L.

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 14 aankomsten huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2013 arrivals in accommodations for rent by rental agencies at the coast 2013 Kennisbeheer u i 2014

Nadere informatie

Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven

Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven TONS Factsheet Quinoa, januari 2018 FACTSHEET QUINOA fruitvegfacts@gmail.com Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; Quinoa: Ondanks problemen in Peru wereldhandel op peil gebleven Bolivia

Nadere informatie

BESCHEIDEN ROL NEDERLAND IN WERELDMARKT WALNOTEN

BESCHEIDEN ROL NEDERLAND IN WERELDMARKT WALNOTEN FACTSHEET WALNOTEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com BESCHEIDEN ROL NEDERLAND IN WERELDMARKT WALNOTEN Wereldhandel in noten: 20 miljard euro waarvan 2 miljard walnoten.

Nadere informatie

FACTSHEET STRAWBERRIES

FACTSHEET STRAWBERRIES FACTSHEET STRAWBERRIES Aardbeien: Nederland teelt- én handelsland Jaarlijks worden er in Nederland tegenwoordig tussen de 45 en 50.000 ton aardbeien geproduceerd. Vergeleken met de periode daarvoor is

Nadere informatie

Online-datasheet. FW101 Ex STOFMETERS MET STROOILICHT-MEETPRINCIPE

Online-datasheet. FW101 Ex STOFMETERS MET STROOILICHT-MEETPRINCIPE Online-datasheet FW101 Ex A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Bestelinformatie Type FW101 Ex Artikelnr. Op aanvraag De exacte specificaties en prestatiegegevens van het product kunnen afwijken en zijn

Nadere informatie

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma!

Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren. Wij bieden het volledige programma! Mechanisch aangedreven motoren voor rolluiken en zonweringen: Alles, wat de professional nodig heeft. Mechanisch aangedreven motoren.

Nadere informatie

Marketsurvey ONIONS. UIEN: Wereldproduct Wereldhandel groeit met ton per jaar. Marketsurvey onions

Marketsurvey ONIONS. UIEN: Wereldproduct Wereldhandel groeit met ton per jaar. Marketsurvey onions Marketsurvey ONIONS UIEN: Wereldproduct Wereldhandel groeit met 350.000 ton per jaar De productie en internationale handel van uien groeit wereldwijd gezien nog steeds. De FAO schat dat er jaarlijks meer

Nadere informatie

Het voordeel van een gesloten verwarmingssysteem. White paper

Het voordeel van een gesloten verwarmingssysteem. White paper Het voordeel van een gesloten verwarmingssysteem White paper Flamco B.V. November 2016 Gesloten tegenover open verwarmingssystemen Verwarmings- en koelinstallaties maken gebruik van water voor de energieoverdracht

Nadere informatie

AUDIT & ASSURANCE ACCOUNTING PRODUCTS TAX & LEGAL CORPORATE FINANCE

AUDIT & ASSURANCE ACCOUNTING PRODUCTS TAX & LEGAL CORPORATE FINANCE AUDIT & ASSURANCE ACCOUNTING PRODUCTS TAX & LEGAL CORPORATE FINANCE Wij maken graag nader kennis met u Auren zorgt voor concrete oplossingen en producten, werkend vanuit de Auren gedragscode, gebaseerd

Nadere informatie

Voorwand douchepaneel LINUS. Van SCHELL. Elegant, sterk en montagevriendelijk.

Voorwand douchepaneel LINUS. Van SCHELL. Elegant, sterk en montagevriendelijk. Voorwand douchepaneel LINUS. Van SCHELL. Elegant, sterk en montagevriendelijk. ARMATURENTECHNOLOGIE. VAN SCHELL. SCHELL. De onderneming. Voor de sanitaire ruimte van openbare gebouwen en bedrijfsgebouwen.

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013. 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013. 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013 Ju i 2014 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR VERBLIJFSMOTIEF,

Nadere informatie

PEREN: OP ZOEK NAAR ALTERNATIEF VOOR RUSLAND

PEREN: OP ZOEK NAAR ALTERNATIEF VOOR RUSLAND FACTSHEET PEARS Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com PEREN: OP ZOEK NAAR ALTERNATIEF VOOR RUSLAND Waar klunen 200.000 ton EU-peren afgezet worden? In het komende seizoen

Nadere informatie

Elk project begint met KNX

Elk project begint met KNX Elk project begint met KNX Woning- en gebouwautomatisering voor een toekomstvaste investering Toekomstbestendig Toekomstbestendig vastgoed een flexibel, energie-efficiënt en duurzaam gebouw dat veel comfort

Nadere informatie

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer bott vario Thuis in uw Peugeot 2 www.bottvario.nl U heeft gekozen voor een Peugeot. Met deze keuze heeft u een goede basis

Nadere informatie

De connected shopper journey

De connected shopper journey Het was ooit heel simpel Behoefte Aankoop 2 maar het beïnvloeden van shoppers wordt een steeds complexere taak Behoefte Aankoop 3 ... die zich in toenemende mate buiten de winkel afspeelt 4 We leven in

Nadere informatie

STOW mobile. De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet.

STOW mobile. De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet. STOW mobile De ideale oplossing voor compacte opslag in combinatie met toegankelijkheid van elke pallet. mobiele pallet stellingen De Stow Mobile verrijdbare stelling is een systeem met hoge dichtheid

Nadere informatie

LXKETTINGTAKEL www.streetcrane.co.uk Street Street Crane Company Limited, Chapel-en-le-Frith, High Peak, SK23 OPH, Verenigd Koninkrijk. E-mail: admin@streetcrane.co.uk Web: www.streetcrane.co.uk Telefoon:

Nadere informatie

VDL TIM Hapert. Kracht door samenwerking

VDL TIM Hapert. Kracht door samenwerking VDL TIM Hapert Kracht door samenwerking VDL TIM Hapert VDL TIM HAPERT IS EEN ERKEND SPECIALIST IN HET BEWERKEN VAN GIET-, LAS- EN SMEEDSTUKKEN. DAARBIJ GEVEN WIJ ONZE KLANTEN SUPPORT VANAF DE ONTWIKKELINGSFASE

Nadere informatie

FACTSHEET CUTFLOWERS AANDEEL NEDERLAND BIJ SNIJBLOEMEN DAALT

FACTSHEET CUTFLOWERS AANDEEL NEDERLAND BIJ SNIJBLOEMEN DAALT FACTSHEET CUTFLOWERS Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com AANDEEL NEDERLAND BIJ SNIJBLOEMEN DAALT Minder dan de helft uit Nederland De internationale handel in

Nadere informatie

Wij hebben 2.151.023. lagers voor u op voorraad

Wij hebben 2.151.023. lagers voor u op voorraad Wij hebben 2.151.023 lagers voor u op voorraad Inhoud Nooit zonder lagers 03. Introductie. 04. De voordelen van ABF Bearings. 06. Kwaliteitscontroles bij alle lagers. 08. Een breed assortiment op voorraad.

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. TIM Hapert

Kracht door samenwerking. TIM Hapert Kracht door samenwerking TIM Hapert TIM Hapert TIM HAPERT IS EEN ERKEND SPECIALIST IN HET BEWERKEN VAN GIET-, LAS- EN SMEED- STUKKEN. DAARBIJ GEVEN WIJ ONZE KLANTEN SUPPORT VANAF DE ONTWIKKELINGSFASE TOT

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

De stroming maakt het verschil...

De stroming maakt het verschil... De stroming maakt het verschil... zwemge... het natuurlijke zwemge voel LIVE ERVAREN! Er zijn veel tegenstroom-zweminstallaties, maar HydroStar is uniek: de hoogwaardige, onderhoudsvrije en waterdichte

Nadere informatie

Corporate Payment Services. de SEPA opvolger van 'Directe Aanlevering'

Corporate Payment Services. de SEPA opvolger van 'Directe Aanlevering' Corporate Payment Services de SEPA opvolger van 'Directe Aanlevering' 1 Introductie Equens Equens pan-european card & payment processor 2 Jaarlijkse cijfers en middellange termijn doelstelling Iceland

Nadere informatie

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera 2 MIC Serie 550 De nieuwe norm voor bewaking Aantrekkelijk, compact ontwerp voor onopvallende installatie in bewakingsomgevingen Robuuste, vandalismebestendige

Nadere informatie

FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION

FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION FACTSHEET PLUMS SHORT VERSION Fruit & Vegetable Facts; Jan Kees Boon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL IN PRUIMEN GROIET MAAR IN 2014 EVEN(?) NIET - Jaarlijks wordt er 700 miljoen ton

Nadere informatie

perspresentatie Bridging the Gap Randstad Holding nv SEO Economic Research

perspresentatie Bridging the Gap Randstad Holding nv SEO Economic Research perspresentatie Bridging the Gap Randstad Holding nv SEO Economic Research 15 juni 2010 perspresentatie Bridging the Gap welkom Annemarie Muntz, director Group Public Affairs Randstad Holding toelichting

Nadere informatie

Mango: Exporters 2013 (besed on quantity) Other 23% Peru 8%

Mango: Exporters 2013 (besed on quantity) Other 23% Peru 8% FACTSHEET Mangoes Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Nederland spil in EU handel van mango s Wereldhandel stabiel De wereldhandel in mango s is stabiel. De laatste

Nadere informatie

Zet het vuil onder druk

Zet het vuil onder druk Zet het vuil onder druk Ontdek de nieuwe hogedrukreinigers STIHL RE 109, RE 119 en RE 129 PLUS September 2015 De nieuwe hogedrukreinigers van STIHL kunnen voor uiteenlopende toepassingen ingezet worden.

Nadere informatie

ALLES VOOR UW BUSINESS. DANKZIJ EEN UITGEBREID ASSORTIMENT.

ALLES VOOR UW BUSINESS. DANKZIJ EEN UITGEBREID ASSORTIMENT. ALLES VOOR UW BUSINESS. DANKZIJ EEN UITGEBREID ASSORTIMENT. ARP werkt samen met de toonaangevende fabrikanten op de markt. Als directe leverancier koopt ARP de producten van meer dan 600 bekende fabrikanten

Nadere informatie

Service en onderhoud voor uw veiligheid van de marktleider SERVICE

Service en onderhoud voor uw veiligheid van de marktleider SERVICE 4 5 6 7 8 9 Service en onderhoud voor uw veiligheid van de marktleider 10 11 12 SERVICE volgende keuringsdatum: 2 13 16 17 De veiligheid van uw medewerkers komt op de eerste plaats de servicetechnici van

Nadere informatie

Vakkundig flexibel betrouwbaar De service-reus onder de bedrijfsinrichters

Vakkundig flexibel betrouwbaar De service-reus onder de bedrijfsinrichters Vakkundig flexibel betrouwbaar De service-reus onder de bedrijfsinrichters Italy gaerner hoofdkantoor in Duisburg, Duitsland Belgium 30.000 PRODUCTEN France Switzerland Netherlands Germany 200.000 KLANTEN

Nadere informatie

Geheel door SDMO zelf ontwikkeld, worden de "NEXYS", "TELYS" en "KERYS" panelen als basis of als optie op onze producten aangeboden. Dankzij deze panelen is de besturing van uw stroomaggregaat eenvoudig

Nadere informatie

Wereldwijde productie van bananen nu vrijwel stabiel; export groeit nog

Wereldwijde productie van bananen nu vrijwel stabiel; export groeit nog FACTSHEET BANANEN Fruit&VegetabelFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Wereldwijde productie van bananen nu vrijwel stabiel; export groeit nog Exportwaarde wereldwijd: 9 miljard dollar

Nadere informatie

Basisprincipes van de Tirfor

Basisprincipes van de Tirfor Basisprincipes van de Tirfor De 2 klembekken trekken de staaidraad en de last ieder hand over hand in de gewenste richting, te vergelijken met het trekken van een last met beide handen. De klembekken zijn

Nadere informatie

Succesvol bouwen met PERI

Succesvol bouwen met PERI Succesvol bouwen met PERI Wij helpen bouwen Bekisting PERI RCS 2010 Wij helpen bouwen Stellingen PERI RCS 2010 Wij helpen bouwen Engineering PERI RCS 2010 Wij helpen bouwen Trump Tower, Chicago USA PERI

Nadere informatie