De kettingtakel ST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "06.2012. De kettingtakel ST"

Transcriptie

1 De kettingtakel ST

2 De kettingtakel ST Het kettingtakelprogramma ST behoort wereldwijd tot de markantste en omvangrijkste aanbiedingen. Gebruikers, kraanfabrikanten en installatiebouwers waarderen deze robuuste klassieker, die zich elke dag weer bewijst tijdens het gebruik. Hij is krachtig en betrouwbaar en stelt weinig eisen wat betreft onderhoud en energieverbruik. De gecontroleerde seriefabricage van de standaardcomponenten biedt u financiële voordelen. En in combinatie met de nauwkeurige vervaardiging van speciale componenten is de kettingtakel ST een erkend kwaliteitsproduct van het hoogste niveau. Het aanbouwsysteem maakt talrijke combinaties van modules mogelijk voor uw individuele oplossingen. Met zijn 13 varianten staat de serie ST van STAHL Crane- Systems tot uw beschikking met draagvermogens van 125 kg tot kg. De kettingtakels kunnen stationair met een ophanghaak/ophangoog of met een starre bevestiging aan een duw loopkat worden gebruikt. Of ze worden compleet met elektrische loopkat gemonteerd in standaardkranen, speciale kranen of in de installatiebouw. Het technische hoogtepunt dat de kettingtakel ST tot een van de betrouwbaarste kettingtakels maakt, is de directe ophanging aan de gepatenteerde kettinggeleiding van massief gietwerk. De last wordt exact op het punt gedragen waar deze is bevestigd. Voor de inzet onder bijzondere omstandigheden zijn verschillende speciale uitvoeringen leverbaar. Twee constructiewijzen optimaliseren naar wens de nuttige haakhoogte van alle kettingtakeltypes. De bouwhoogte van de korte kat en de superkorte kat is met 33% resp. 60% gereduceerd. Voor uitzonderlijke taken vervaardigen de experts van onze technische afdeling op maat gemaakte speciale oplossingen. Zelfs in explosiegevaarlijke omgevingen hoeft u niet af te zien van het gebruik van de kettingtakel ST. Desgewenst is vrijwel het hele kettingtakelprogramma beschikbaar in een veilige uitvoering voor zone 1, zone 21 en zone 22. Niet zonder reden zijn wij marktleider voor explosieveilige heftechniek en kraancomponenten. Standaard kettingtakel ST met elektrische loopkat

3 De feiten Omvangrijkste kettingtakelprogramma voor draaglasten tussen 125 kg en kg Gepatenteerde ophanging direct aan de kettinggeleiding Standaard uitgerust met twee hijssnelheden Optimale benutting van de ruimte door uiterst korte en compacte bouwvorm Hoge standaardclassificatie volgens FEM Moderne kanban-productie, snelle beschikbaarheid Optioneel in explosieveilige uitvoering volgens ATEX en IECEx Bestel onze basisbrochure over het onderwerp Competentie in explosiebeveiliging.

4 4 I 5 De kettingtakel ST De bouwvormen en loopkatversies Diverse bouwvormen en loopkatvarianten voor de kettingtakel ST bieden u een groot scala aan toepassingsmogelijkheden in de kraan- en installatiebouw. Specifiek toegesneden op uw persoonlijke behoeften, als stationair heftoestel of voor gebruik met een loopkat. De loopkatten beschikken standaard over één snelheid, optioneel kunnen er motoren met twee snelheden worden geleverd. Onze kettingtakels zijn wereldwijd bekend om hun flexibele en veelzijdige toepasbaarheid. Dankzij de compacte afmetingen en de uiterst korte aanrijmaten kan de fabriekshal optimaal worden benut. Ophanging voor de stationaire uitvoering De standaarduitvoering van de stationaire kettingtakel ST heeft een haakophanging. U kunt echter ook kiezen voor een oogophanging of een starre ophanging. De oogophanging wordt gebruikt waneer de stationaire kettingtakel niet of zelden verplaatst hoeft te worden. De geringe bouwhoogte zorgt voor een grote haakweg, zelfs in lage ruimtes. Voor de directe aanbouw van de kettingtakel ST, bijvoorbeeld in de installatiebouw, adviseren wij een starre ophanging. Ook hier is de uiterst korte bouwhoogte voordelig. Bovendien wordt door de starre inbouw het pendelen van de kettingtakel aan de loopkat voorkomen. haak oog starre ophanging Voetbevestiging voor de stationaire uitvoering Voor een optimale benutting van de ruimte in lage hallen kan de kettingtakel ST van onderen aan een voetbevestiging worden vastgeschroefd. bevestiging ST 05 bevestiging ST 10 ST 60 (onderaanzicht)

5 U = Radius tot 800 mm mogelijk Duwloopkat De licht lopende duwloopkatten voor de kettingtakels ST 05 en ST 10 1/1 zijn in de standaarduitvoering met oog of haak pendelend verbonden met de kettingtakel. Desgewenst is een starre verbinding met de kettingtakel mogelijk. Met de duwloopkat blijft de lage bouwhoogte behouden. Optionele ontspoorbeveiligingen maken uw werkplek veiliger. Zwenkloopkat DUE Voor bochtenwerk en kleine radius is de zwenkloopkat DUE beschikbaar. Afhankelijk van de radius, de baanflensbreedte en het gebruiksdoel wordt deze uitgerust met een of twee motoren. De zijkant-geleidingsrollen bewegen met zeer geringe slijtage. De zwenkloopkat DUE is geconstrueerd voor een draagvermogen tot kg. Elektrische loopkat normale bouwhoogte Zelfs met de rustig lopende elektrische loopkat is de uiterst korte bouwhoogte, waardoor grote haakwegen mogelijk zijn, karakteristiek. Elektrische loopkat korte bouwhoogte De rustig lopende elektrische loopkat kan ook worden gecombineerd met de kettingtakel ST korte bouwhoogte, waardoor de bouwhoogte nogmaals 33% kleiner wordt. standaard optie type draagvermogen tot [kg] ST ST ST ST ST ST * stationair duwloopkat elektrische loopkat zwenkloopkat korte kat superkorte kat takels met dubbele ketting STD STD Vario * De ST 60 is alleen met een inschering 1/1 in het standaardprogramma verkrijgbaar.

6 6 I 7 De kettingtakel ST I De bouwvormen en loopkatversies De superkorte kat STK Wanneer u geen millimeter hijshoogte wilt verspillen, is de superkorte kat STK van STAHL CraneSystems precies wat u zoekt. Alleen al de bouwwijze van de korte kat biedt enorme ruimtevoordelen. De kettingtakel is schuin aangebracht, waardoor er geen keerschijf nodig is. Dit reduceert de bouwhoogte met 33%. Daarentegen zijn met de superkorte kat in lage ruimtes maximale haakwegen mogelijk vanwege de 60% kleinere bouwhoogte. De afstand tussen de drageronderkant en de haakbasis bedraagt 210 mm bij kg draagvermogen, en slechts 185 mm bij kg draagvermogen. Deze afmetingen zijn uitzonderlijk klein en momenteel uniek. De hierbij toegepaste verticaal gemonteerde kettingtakels zijn gebaseerd op de standaardcomponenten van het kettingtakelprogramma ST van STAHL CraneSystems. De gepatenteerde kettingaandrijving is enig in zijn soort. Twee afzonderlijke, synchroon lopende kettingen lopen op een nesteschijf. Zonder schommelen of slingeren wordt de last gehesen en nauwkeurig gepositioneerd. De feiten Geringe afmetingen voor een maximale hijshoogte Speciaal ontwikkeld voor lage hallen Laag eigengewicht Gelijkmatig hijsen van de last zonder slingeren Nagenoeg onderhoudsvrij Loopkatten zonder storende randen voor rustige katbewegingen Optioneel in explosieveilige uitvoering volgens ATEX en IECEx De gepatenteerde constructie van de superkorte kat reduceert de bouwhoogte met 60% en maakt vooral in lage hallen uitzonderlijke hijshoogten mogelijk.

7 A = 580 B= 210 D= 330 C= 910 normale bouwhoogte korte bouwhoogte superkorte bouwhoogte De afmetingen hebben betrekking op een kettingtakel ST met een draagvermogen van kg en een standaard hijshoogte van 3 m. type STK /2 2/2-1 STK /2 4/2-1 STK /2 2/2-1 STK /2 2/2-1 STK /2 4/2-1 STK /2 4/2-1 draagvermogen 500 kg kg kg kg kg kg hijssnelheid (50 Hz) 8 m/2 min 4 m/1 min 8 m/2 min 8 m/2 min 4 m/1 min 4 m/1 min hijssnelheid (60 Hz) 10 m/2,5 min 5 m/1,2 min 10 m/2,5 min 10 m/2,5 min 5 m/1,2 min 5 m/1,2 min kettingstrengen vermogen (50 Hz) 0,8/0,2 kw 0,8/0,2 kw 2,3/0,57 kw 3,8/0,9 kw 2,3/0,57 kw 3,8/0,9 kw vermogen (60 Hz) 0,96/0,24 kw 0,96/0,24 kw 2,8/0,68 kw 4,6/1,1 kw 2,8/0,68 kw 4,6/1,1 kw afmeting De vermelde maten zijn bij benadering (wijzigingen voorbehouden) A 260 mm 490 mm 520 mm 580 mm 520 mm 580 mm B 136 mm 151 mm 185 mm 210 mm 185 mm 210 mm C 565 mm 750 mm 800 mm 910 mm 800 mm 910 mm D 264 mm 290 mm 300 mm 330 mm 300 mm 330 mm Andere hijssnelheden, aanvullende uitrusting zoals een drijfwerk-eindschakelaar en explosieveilige uitvoeringen, zijn mogelijk. Vraag om nadere informatie.

8 8 I 9 De kettingtakel ST I De bouwvormen en loopkatversies De kettingtakel met dubbele ketting STD De kettingtakel met dubbele ketting STD is speciaal ontwikkeld voor lange werkstukken en lasten die aan twee punten gehesen moeten worden. Hij beschikt over twee lastkettingen die synchroon worden bewogen door een hijsmotor. De haakafstand kan vrij worden gekozen afhankelijk van het te transporteren voorwerp. De twee synchroon lopende haken hijsen en transporteren de last zonder gevaarlijk scheefhangen. Door de geringe bouwhoogte is de kettingtakel met dubbele ketting STD ook geschikt voor lage hallen en zijn er optimale haakwegen mogelijk. Er zijn verschillende uitvoeringen van de kettingtakel met dubbele ketting STD beschikbaar. Afhankelijk van de taak of de beschikbare ruimte zijn er uitvoeringen waarbij de lasthaken zich links en rechts van de kettingtakel bevinden, of aan één zijde ervan. Voor stationair gebruik wordt de kettingtakel STD, aangepast aan de breedte van de last, star op een onderconstructie gemonteerd. In combinatie met een elektrische loopkat wordt de kettingtakel STD een mobiele hefvoorziening. Dankzij de elektrisch verstelbare haakafstand kan de kettingtakel met dubbele ketting STD Vario voorwerpen van verschillende lengte,s probleemloos ophijsen, transporteren en nauwkeurig positioneren. Ook bij lasten van verschillende lengte of bij een ongelijkmatige belasting werken de twee lasthaken absoluut synchroon en betrouwbaar. De feiten Weinig ruimte nodig voor een maximale hijshoogte Twee synchroon lopende haken aan één hefvoorziening Ook bij ongelijkmatige belasting synchroon hijsen zonder pendelen van de last Individuele aanpassing aan de lastbreedte Nagenoeg onderhoudsvrij Optioneel in explosieveilige uitvoering volgens ATEX en IECEx

9 Uitvoering Z De lasthaken bevinden zich links en rechts van de kettingtakel. Uitvoering E De lasthaken bevinden zich aan één zijde van de kettingtakel. Kettingtakel met dubbele ketting, stationair De kettingtakel STD wordt aangepast aan de lastbreedte en star gemonteerd op een onderconstructie. Big bag STB De big bag-uitvoering is geconstrueerd voor draaglasten tot kg. Bijzonder is de instelbare afstand tussen kettingtakel en lasthaak, waardoor het hijsen van volumineuze lasten of big bags naar de hoogste haakstand mogelijk wordt zonder storende randen van bijv. de loopkat, de kettingtakel of het kettingmagazijn. De kettingtakel met dubbele ketting STD Vario De haakafstand is elektrisch instelbaar en kan naar wens worden aangepast voor lasten met verschillende lengte,s. Beide haken werken absoluut synchroon. Onbedoelde verstelling van de lasthaak tijdens het hijsen of verplaatsen is niet mogelijk.

10 10 I 11 De kettingtakel ST De techniek Het is een rustgevend gevoel te weten welke overtuigende techniek er in de robuuste kettingtakel steekt. De nagenoeg onderhoudsvrije componenten van de modulair opgebouwde kettingtakel zijn optimaal op elkaar afgestemd. Ze garanderen constante prestaties, een lange levensduur en een hoge efficiency. Een van de belangrijkste veiligheidskenmerken van de werkplek is de gepatenteerde kettinggeleiding van massief gietwerk. De dragende componenten zijn hierin geïntegreerd, zodat de last gedragen wordt op het punt waar deze is bevestigd. Door de directe ophanging komt de krachtlijn niet boven de behuizing. 2 Motor Hoge standaardclassificatie volgens FEM Krachtige motoren met hoge inschakelduur en schakelfrequentie Standaardkoeling met beluchtingsrotor Standaard met twee hijs- en rijsnelheden voor een exacte positionering van de last Optioneel als eentoeren- en frequentiegeregelde uitvoering Temperatuurbewaking door temperatuurgevoelige weerstand 4 Rem Onderhoudsarme, asbestvrije elektromagnetische schijfrem Groot remkoppel Lange levensduur, de slijtage is controleer- en meetbaar Veilig bij tipbedrijf Rem volledig gesloten tegen vocht, dampen en stof van buitenaf; voor een duurzaam betrouwbare werking 1 Kettingaandrijving 3 Besturing 5 Lak Innovatieve, gepatenteerde kettingaandrijving (DE C2) Het vaste punt en dragende componenten zijn in het bijzonder sterke ruwijzer geïntegreerd Eenvoudige controle en vervanging van het kettingwiel door eenvoudig demontabele lagering Gesloten, zelfsmerende kettingaandrijving Betrouwbare werking, ook bij zware lasten Slijtagevrij, gehard kettingwiel in combinatie met geoptimaliseerde keerrollen, voor geringe slijtage van de ketting Alle gangbare aansluit- en stuurspanningen zijn leverbaar Elektrische aansluiting van de stuurschakelaar en de rijmotor d.m.v. stekkers Overzichtelijke plaatsing van de zekeringen Optioneel leverbaar met directe besturing Optioneel leverbaar zonder besturingsapparaat en/of veiligheidsbesturing Standaard gelakt in RAL 6018 geelgoen en RAL 7021 zwartgrijs Hoogwaardige grond- en deklakken voor standaardtoepassingen Speciale lak voor gebruik in de open lucht of in corrosieve omgevingsomstandigheden Kleur naar wens van de klant

11 Overbelasting-slipkoppeling en drijfwerk 7 Ketting 8 Kettingmagazijn De slipkoppeling van de ST 10 t/m de ST 60 bevindt zich in het oliegekoelde drijfwerk Eenvoudig van buitenaf instelbaar Nauwkeurige activering Geen elektronische begrenzing nodig Diverse transmissiesteunen leverbaar Innovatieve materialen Oppervlakgeharde, verzinkte en groot uitgevoerde lastketting Hoge hardingsdiepte voor lange gebruiksduur Hoge classificatie volgens FEM Optioneel zijn edelstalen lastkettingen beschikbaar Grote keuze aan kettingmagazijnen van kunststof, staalplaat of textiel Optioneel leverbaar zonder kettingmagazijn

12 12 I 13 De kettingtakel ST De uitrustingen Het kan altijd beter. U hebt de mogelijkheid uw kettingtakel ST, die standaard al eersteklas is, nog veiliger, rendabeler en comfortabeler te maken met veel elektrische en elektronische uitrustingen. Bovendien verlengt dit ook de levensduur van de kettingtakels. Met de extra uitrustingen verbetert u de prestaties van de kettingtakel en past u hem aan aan uw persoonlijke behoeften. Wij tonen u hier de interessantste uitrustingen en opties. Neem a.u.b. een kijkje op onze internetsite als u behoefte hebt aan meer informatie, of neem rechtstreeks contact op met ons. Besturingsapparaat STH Afstandsbedieningen Afstandsbediening RadioMOVEit RMI Robuust besturingsapparaat met Noodstop drukknop en stuurleiding De schakelelementen voor hefhoogte, loopkat en kraan zijn altijd door druk elementen Beschermklasse IP 65 Extra knoppen, bijvoorbeeld voor het bedienen van een claxon, kunnen eenvoudig worden gerealiseerd Optioneel met lastindicatie. Alle weergegeven gegevens kunnen naar een laptop worden uitgelezen m.b.v. de multicontroller SMC. Drukknopapparaat micron met riemclip, optioneel met signaalmelding van de kraan Joystickzender spectrum in hoofdschakelaaruitvoering met draagriem Automatische acculaders met verwisselbare accu s Ergonomische eenhands-afstandsbediening met drukknoppen en nooduit-functie voor alle kettingtakels Geschikt voor links en rechts handige bediening Voor het gehele draaglastbereik Geen begrenzing van de hijshoogte in verband met een spiraalkabel Vrij positioneren van de afstandsbediening aan de kettingstreng, onafhankelijk van de ketting grootte Directe geleiding van de last m.b.v. de antislip handgrepen

13 Multicontroller SMC Last t taalcontroller SSC Permanente lastbewaking door overlastuitschakeling, ook bij stilstaand hijssysteem Overbelastingsbeveiliging door automatische lastcontrole ALC Lastcollectiefgeheugen voor lastgerelateerde looptijdtotalen Bewaking van de motortemperatuur van hijsmotor en rijmotor Registratie van de bedrijfsgegevens, bijv. bedrijfsuren, lastcollectief, motorschakelingen en lastcycli Gegevensuitwisseling met een pc mogelijk Lastbewaking door overlastschakeling, grotere veiligheid bij gebruik van meerdere lasthaken Registratie van maximaal vier afzonderlijke lasten Totalisatie van de afzonderlijke lasten en uitschakeling van de haakwegen bij overschrijding van de toegestane lastlimiet Bewaking van de differentiële belasting mogelijk Gebruik van de flexibele totaallastcontroller SSC verhoogt de veiligheid van het materiaaltransport en voorkomt overbelasting van het systeem. Optioneel met een gecertificeerd last totaliserend systeem volgens categorie 3 Performance Level d en EN 954 Hijs-eindschakelaar Kettinggeleiding van staal Twee uitvoeringen mogelijk: uitschakeling op de hoogste haakpositie of uitschakeling op de hoogste en laagste haakpositie (stationair, duwloopkat, elektrische loopkat). Massieve, bijzonder sterke kettinggeleiding voor ruw gebruik Zware lastketting met 5-tandig kettingwiel Kettingaandrijving is volledig ommanteld Geschikt voor bijzonder harde gebruiksomstandigheden Extreem slijtvast, gehard kettingwiel

14 14 I 15 De kettingtakel ST I De uitrustingen Bypassrem Trillingsdemper Tweede rem voor meer veiligheid Identiek geconstrueerd Bij storingen neemt de tweede rem automatisch de remfunctie van de hoofdhijsrem over De tweede rem werkt rechtstreeks in op de last, d.w.z. voorbij de slipkoppeling (bypass) Leverbaar voor kettingtakels STD 10 t/m STD 60 Minimalisering van de trillingen die opgewekt worden tijdens het gebruik van de kettingtakel en die via het kettingwiel worden overgedragen op de lastketting (polygooneffect) Lastindicatie Slipkoppeling-testapparaat FMD1 Lastindicatie SLD (Stahl Load Display) met vier posities van 7 segmenten, groot formaat, rode weergave, beschikbaar met diverse aansluitingen waaronder CAN Cijferhoogte instelbaar op 60, 100 of 150 mm Door gebruik van de standaard lastsensor is geen extra sensor nodig Robuuste, volledig metalen uitvoering Modern elektronisch testapparaat met beproefde sensortechniek, hoge nauwkeurigheid ± 2% Testbereik tot kg aan een kettingstreng, geschikt voor kettingen tot 11,3 mm schalmdikte Beveiliging voor het analyseapparaat en intern testprogramma Eenvoudige, intuïtieve bediening

15 Standaard Opties omgevingstemperatuur 20 C tot +40 C tot +50 C beschermklasse volgens EN IP 55 IP 66 lak kleur zwartgrijs/groengeel RAL 7021/6018 besturingsapparaten besturing laagdikte 80 µm 120 µm tot 240 µm in alle andere kleuren volgens RAL-kaart verfsoort polyurethaan-deklak epoxyhars-basis (240 μm) besturingsapparaat STH 1 met NOODSTOP-drukknop veiligheidsbesturing inclusief hoofdzekering afstandsbediening in drukknop- of hoofdschakelaaruitvoering eenhand-besturingsapparaat MOVEit voor kraanbouwers veiligheidsbesturing zonder hoofdzekering en trafo directe besturing (ST05 ST20) hijsmotorbesturing poolomschakelbaar frequentiegeregeld rijmotorbesturing 50 Hz 20 m/min 2,5/10 m/min en 5/20 m/min 60 Hz 25 m/min 3,2/12,5 m/min en 6,3/25 m/min poolomschakelbaar of frequentiegeregeld aansluitspanning motor 50 Hz/60 Hz V bij ST 05 ook V oder 415 V ketting kwaliteitsklasse 8 volgens DIN 5684 verzinkt veiligheidsfactor > 5,0 alle spanningen mogelijk edelstaalketting, speciale ketting (roestvrij staal) kettinggeleiding ruwijzer EN GJS sandwich-kettinggeleiding van gehard verenstaalplaat kettingmagazijn kunststof, textiel staalplaat lastopnamemiddel lasthaak in katrol/haakophanging draadstang, veiligheids-lasthaak VAGH verzinkte lasthaak eindschakelaar hijs-noodeindschakelaar (drijfwerk-eindschakelaar) rij-eindschakelaar voor max. vier schakelfuncties voor- en einduitschakelingen in beide rijrichtingen overlastuitschakeling slipkoppeling lastsensor signaalgever claxon, knipperlicht visualisering grootformaat lastindicatie SLD, display op besturingsapparaat, uitleesbaar naar PC gegevensuitwisseling met een PC totaallastcontroller SSC temperatuurbewaking van de rijmotoren temperatuurgevoelige sensor mechanische beveiligingsvoorziening ontspoorbeveiliging geleidingsrollen voor grote flensbreedtes, afhankelijk van loopkattype geleidingsrollen voor kleine flensbreedtes steunrollen voor loopkatten hijswerkrem tweevlaks magneetrem met asbestvrije remvoeringen handbeluchting van de hijswerkrem bypassrem, dubbele rem gegevensregistratie bedrijfsurenteller apparaatkast kunststof (terluran 969 T) ST10 ST60 staalplaat (S 235 JR)

16 16 I 17 De kettingtakel ST De engineering Engineering betekent innovatie en individualiteit. Het hijsen en transporteren van lasten en opnieuw te definiëren is de uitdaging voor onze experts. Zij ontwikkelen op basis van een enorm assortiment standaardcomponenten voortdurend moderne, individuele speciale oplossingen. Vrijwel geen andere fabrikant van hijs- en kraantechniek kan u deze grote verscheidenheid aan nauwkeurig ontworpen speciale oplossingen van de hoogste kwaliteit en rendabiliteit bieden. Het modulair opgebouwde kettingtakelprogramma ST is hierbij de grondslag voor de meest uiteenlopende oplossingen. Compacte bouwwijze, extreem geringe bouwhoogte, tweelingkettingtakels of meervoudig ingescheerde kettingtakels, big bags STB, gekoppelde kettingtakels voor vierpunt lastopname. Voor alle kettingtakels zijn diverse loopkatten beschikbaar. Specifieke systeemoplossingen, die precies voldoen aan uw individuele behoeften, zijn ons sterke punt. De ervaring en kennis van meer dan 130 jaar kraantechniek geeft ons de flexibiliteit om op korte termijn de perfecte oplossing voor uw project te ontwikkelen en realiseren. Desgewenst kunnen alle speciale kettingtakels en speciale oplossingen worden geleverd in een explosieveilige uitvoering voor zone 1, zone 21 en zone 22. De feiten Perfect afgestemd op uw project In elk hijsvoorziening steekt meer dan 130 jaar ervaring en knowhow Korte ontwikkelingstijd Voordelig dankzij het aanbouwsysteem Geperfectioneerd door de toepassing van beproefde standaardcomponenten Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid door eigen fabricage Alle speciale oplossingen optioneel verkrijgbaar in explosieveilige uitvoering volgens ATEX en IECEx

17 Kettingtakel ST met kg draagvermogen Deze speciale constructie, bestaande uit vier kettingtakels ST 60 van STAHL CraneSystems, is ontworpen voor het imposante draagvermogen van kg en wordt gebruikt bij een onderhoudskraan in een metallurgische installatie in Nieuw-Caledonië. Normaal gesproken worden lasten in een dergelijke gewichtsklasse opgehesen met behulp van staaldraadtakels. Wegens de extreme omstandigheden, zoals ruimtegebrek, korte aanrijmaten, smalle spoorbreedte en de vereiste afwezigheid van haakslingering, is een oplossing met staaldraadtakels niet mogelijk. Kettingtakels hebben door hun constructiewijze geen haakslingering, en hun afmetingen zijn uiterst compact. Dit bracht de ingenieurs van STAHL CraneSystems ertoe een speciale oplossing met de robuuste kettingtakels ST 60 te ontwikkelen. Er werden twee kettingtakels cardanisch met elkaar verbonden, hetgeen de synchrone beweging van de hijsvoorzieningen garandeert. Tweemaal 130 meter robuuste ketting met een eigengewicht van 700 kg werd aangebracht. De meervoudig ingescheerde kettingen houden stand onder maximale belastingen. Op de hoogste en laagste haakpositie worden de kettingtakels uitgeschakeld door de drijfwerk-eindschakelaar. Om de veiligheid te verbeteren, worden de aangehangen lasten voortdurend gecontroleerd door lastsensoren die bij overbelasting het hijswerk uitschakelen. De hijsvoorziening is gemonteerd in een bijzondere bovenloopkraanconstructie met speciaal hiervoor ontwikkelde wielblokken. Door de spoorbreedte van mm en de wielafstand van mm zijn de afmetingen uiterst compact. De feiten Combinatie van vier kettingtakels ST60 Inschering 12/4-1 Draagvermogen kg Geen haakslingering Extreem korte aanrijmaten Spoorbreedte mm

18 18 I 19 De kettingtakel ST I De engineering Kettingtakel met dubbele ketting STD in een serieproductie-installatie Voor een montagelijn ontwierpen de ingenieurs van STAHL CraneSystems een rendabel en betrouwbaar hangbaansysteem met halfautomatische besturing. In een 93 m lange, gesloten ringbaan worden acht kettingtakels met dubbele kettingen STD ingezet, waarmee werkstukken van 250 kg worden opgenomen en synchroon op twee punten worden opgetild. De lastopname aan twee punten waarborgt een veilig, pendelvrij transport van de last. Op de montageplaats is een buffermagazijn van vijf loopkatten met werkstukken beschikbaar. Het ophangen van de last aan het laadstation wordt handmatig geactiveerd met een afstandsbediening. Het optillen en het transport naar het buffermagazijn gebeurt daarna automatisch. Zodra een nieuw product aankomt op de montageplaats, roept de monteur met behulp van de afstandsbediening de werkstukken op. De loopkat beweegt naar een uitlaadstation en loopt automatisch mee met dezelfde snelheid als de montageband. De positie boven de band kan in de lengterichting worden gecorrigeerd door de aandrijving te vertragen of te versnellen. Dankzij de vrij bewegende slede kan de loopkatpositie 500 mm worden gecorrigeerd in de dwarsrichting. Zo is het gevaarlijke scheeftrekken van lasten uitgesloten. Voor een hogere procesveiligheid wordt naast het radiografische afstandsbedieningssignaal bovendien een infraroodsignaal met een begrensde reikwijdte naar de loopkatten gezonden. Bovendien kan een loopkat via een wissel op een zijspoor worden gezet, voor onderhoudswerkzaamheden. Dit heeft geen invloed op de andere kettingtakels, die ononderbroken kunnen doorwerken. De feiten Acht kettingtakels STD met enkelrail-loopkatten Gesloten KT 2000-ringbaan, 93 m lang Stroomtoevoer via de in het systeem geïntegreerde achtpolige sleepleiding Radiografische afstandsbediening met redundant infraroodsignaal Rijsnelheid gesynchroniseerd met de montageband Kettingtakel dwars op de baan verschuifbaar d.m.v. een speciale slede

19 Kettingtakel ST voor windkrachtinstallaties Voor het onderhoudswerk aan windkrachtinstallaties ontwikkelden de ingenieurs van STAHL CraneSystems een speciale kettingtakel voor het hijsen van vervangingsonderdelen naar de gondel. Normaal gesproken wordt de kettingtakel ST 10 met de eenstrengs lastketting gebruikt voor het hijsen van lasten tot 500 kg. Voor de windkrachtinstallaties werd de kettingtakel ST 10 met een draagvermogen van 250 kg ontworpen. Door de hieruit resulterende gewichtsbeperking kon de hijssnelheid worden verhoogd tot 25 m per minuut. De tijdsbesparing bedraagt 50% in vergelijking met de standaardsnelheid van 12 m per minuut. Overeenkomstig laag is de warmteontwikkeling in de motor. Speciaal voor gebruik in windkrachtinstallaties werden het ruime kettingmagazijn en de op elke positie van het traject verstelbare duw loopkat ontwikkeld. Met verdere constructiedetails wordt de kettingtakel ST 10 optimaal aangepast aan de omstandigheden in windkrachtinstallaties. Een elektrische eindschakelaar voor de hoogste en laagste haakpositie voorkomt dat de lasthaak de toren beschadigt bij het hijsen en vieren. Veel windkrachtinstallaties staan in offshore windmolenparken in open zee. Voor ruwe toepassing in zouthoudende lucht biedt STAHL CraneSystems speciaal gelakte kettingtakels, speciale materialen en diverse aanpassingsmaatregelen aan. De feiten Kettingtakel ST 10 met 250 kg draagvermogen Hijssnelheid 25 m/min Hijshoogte 110 m Groter kettingmagazijn Elastische ophanging van het kettingmagazijn Opbergtas voor het besturingsapparaat Duwloopkat in elke positie verstelbaar Aanvullende mechanische klemvoorziening voor kettingmagazijn

20 20 I 21 De kettingtakel ST Der explosieveilige kettingtakel STex ATEX IECEx STAHL CraneSystems is internationaal bekend als specialist in explosiebeveiliging en geldt als de wereldmarktleider op het gebied van explosiebeveiligingstechniek. De veiligheid van mensen en machine in ruimtes met gevaar van gas- en stofexplosies, komt bij ons op de eerste plaats. Wat dat betreft doen wij geen compromissen. Als ontwikkelaar van talrijke innovaties op dit gebied hebben wij de kraantechniek aanmerkelijk beïnvloed. Vele tientallen jaren ervaring en knowhow, eigen grondslagenonderzoek, goedkeuringen verleend door de dienst van het ijkwezen van de Bondsrepubliek Duitsland (PTB) en door andere keuringsbureaus in veel landen over de hele wereld, onderstrepen onze deskundigheid. Heftechniek van STAHL CraneSystems behoort tot de veiligste op de markt en wordt gebruikt in de chemische, petrochemische en farmaceutische industrie, de levensmiddelenindustrie, de energievoorziening, de scheepsbouw-, offshore- en aardgascondensatie-industrie (LNG). Het kettingtakelprogramma STex is zonder uitzondering gebaseerd op het modulaire kettingtakelprogramma ST. Alle componenten van de explosieveilige kettingtakels zijn eigen fabricaat, van de motor en de rem tot de besturing en het besturingsapparaat. Dit waarborgt een complete, hoogwaardige explosiebeveiliging waarin de gebruikers, kraanfabrikanten en installatiebouwers over de hele wereld al tientallen jaren vertrouwen stellen. Vanzelfsprekend worden de strenge ATEX-voorschriften en IECEx-regels voor mechanische en elektrische explosiebeveiliging in acht genomen. De feiten Internationaal leidende specialist in explosiebeveiligingstechniek Wereldwijd een van de omvangrijkste kettingtakelprogramma s voor zone 1, zone 21 en zone 22 Gebaseerd op de kettingtakel ST Uitvoering en onderhoud volgens ATEX en IECEx met gecertificeerde kwaliteit Alle uitrustingen verkrijgbaar in explosieveilige uitvoering Gebruikt in Categorie Beveiliging tegen Explosiebeveiligingsklasse Zone 1 II 2 G gas Ex de IIB T4 of Ex de IIC T4 Zone 21 II 2 D stof Ex td A21 IP 66 T 120 C Zone 22 II 3 D stof Ex td A22 IP 66 T 120 C

21 De kettingtakel STex voor zone 1 en zone 21 is verkrijgbaar in twee bouwgroottes tot een draagvermogen van kg. De kettingtakel ST ex voor zone 22 is verkrijgbaar in zes bouwgroottes tot een draagvermogen van kg.

22 22 I 23 De kettingtakel ST De support Kwaliteit tot in het kleinste detail is de eis die STAHL CraneSystems aan zichzelf stelt. Niet alleen op het gebied van kraantechniek, maar ook wat de support betreft. Hef- en kraantechniek van STAHL CraneSystems vindt u over de hele wereld. Ontwikkeld door ingenieurs en experts, vervaardigd met de grootste zorgvuldigheid overeenkomstig onze beproefde kwaliteitsstandaard. Wereldwijd hebben vele ondernemingen uit diverse branches gekozen voor optimale veiligheid en kwaliteit, voor producten van STAHL CraneSystems. Bij onze verkoop vertrouwen wij uitsluitend op deskundige, professionele kraan- en installatiebouwers. Van hen mag u optimale ondersteuning verwachten wanneer het gaat om uw persoonlijke kraaninstallatie met componenten van STAHL CraneSystems. Advies, montage van een nieuwe installatie, installatie-georiënteerde keuring en onderhoud, modernisering, vervangingsonderdelenservice en cursussen. Wij bieden samen met onze dochterondernemingen en partners wereldwijd een perfect op elkaar afgestemde support.

23 Vervangingsonderdelen dag en nacht bereikbaar Onze eigen dochterondernemingen en talrijke partners dragen wereldwijd zorg voor een betrouwbare onderdelenservice en deskundige hulp ter plaatse. Zelfs tientallen jaren nadat een serieproductie is stopgezet, zijn vervangingsonderdelen nog dag en nacht en wereldwijd beschikbaar. Cursussen Wij houden de lokale kraanbouwpartners voortdurend up-to-date door middel van cursussen, seminars en informatiemateriaal. En ook u kunt profiteren van onze deskundigheid. In ons eigen cursuscentrum of direct ter plaatse brengen wij u op de hoogte van onze praktische en theoretische kennis. Het seminaraanbod met individuele cursussen, basiscursussen en vervolgcursussen bestrijkt alle essentiële productgroepen. Ook richten wij ons graag op uw individuele behoeften en wensen door middel van een speciaal programma. Ons actuele seminarprogramma vindt u op Klantenservice wereldwijd actief Onze klantenservice is een service voor onze klanten: met onze ervaring en onze deskundigheid bieden wij ter plaatse ondersteuning aan uw kraan- of installatiebouwer en uw monteurs, zogauw dat nodig is. Moderne diagnoseapparatuur en Condition Monitoring-systemen staan klaar voor onze professionele service- en onderhoudswerkzaamheden. Zo bent niet alleen u in de beste handen, maar ook uw installatie. Onze onlineservice vindt u op Onze klantenservice kunt bereiken via customer.service@stahlcranes.com.

24 24 I 25 De kettingtakel ST De kettingtakel ST in de praktijk Experts uit alle landen herkennen direct de hijsvoorzieningen en kraancomponenten van het merk STAHL CraneSystems. Want de kettingtakel ST wordt in allerlei varianten en oplossingen over de hele wereld gebruikt. Innovatief, doordacht tot in het kleinste detail en met de grootste zorgvuldigheid vervaardigd, verovert de kettingtakel ST steeds weer nieuwe toepassingsgebieden. Daarmee bewijst hij zijn bovengemiddelde flexibiliteit en rendabiliteit. In alle werelddelen is STAHL CraneSystems vertegenwoordigd met dochterondernemingen, verkoop- en kraanbouwpartners

25 4 1 In een chemiebedrijf wordt een explosieveilige kettingtakel ST 20 met een draagvermogen tot kg gebruikt bij onderhoudswerk in de buitenlucht. De smalle bouwwijze van de explosieveilige kettingtakel maakt het mogelijk om de gehele breedte van de kraanbrug te gebruiken. Ook de rijaandrijvingen van de hangkraankopdragers zijn explosieveilig. 2 In een Nederlandse zagerij worden kettingtakels in verschillende bouwvormen samen met enkelliggerhangkranen gebruikt. 3 Slechts 210 millimeter hoog: de superkorte kat benut optimaal de haakweg in de lage hal van een kunststofgieterij. In combinatie met de kettingtakel ST 50 voor een draagvermogen van kg. De hier met 60 % gereduceerde bouwhoogte vergroot tegelijkertijd de hijshoogte. 4 Twee kettingtakels met dubbele ketting STD maken met vier synchroon lopende lasthaken een vrijwel pendelvrij transport mogelijk van een lang werkstuk met een gewicht van 10 ton. 5 In de papierfabriek Gmund zorgen twee kettingtakels met dubbele ketting STD voor een veilige hantering van zware papierrollen. Door de geringe bouwhoogte is de kettingtakel met dubbele ketting STD ook geschikt voor lage hallen. 5 6 In een coatinginstallatie voor de automobielindustrie in China werken 48 speciaal uitgevoerde kettingtakels bij een zeer hoge luchtvochtigheid. 6

26 26 I 27 De kettingtakel ST I De kettingtakel ST in de praktijk

27 5 7 1 De robuuste kettingtakel ST 10 met drijfwerk-eindschakelaar voor de hoogste en laagste haakpositie wordt met een duwloopkat gebruikt op een bochtige rail. 2 Een licht kraansysteem met kettingtakels ST 05 helpt bij reparatie, onderhoud en verzorging van racewagens. 6 3 De eenstrengs uitvoering van de kettingtakel ST 05 maakt hoge hijssnelheden mogelijk voor draaglasten tot kg. Deze is met een duwloopkat op een muurzwenkkraan gemonteerd. 4 Met de big bag-uitvoering voor draaglasten tot kg worden big bag-traversen tot de hoogste haakpositie gehesen, zonder storende randen. 5 Meerdere kettingtakels ST worden ingezet voor onderhoud 6 en vervanging van spoorrails in Engeland. Hierbij zijn alle hijsvoorzieningen uitgerust met speciale lastopnames. Om de kettingtakels synchroon te laten lopen, worden ze centraal aangestuurd. Uitschakeling gebeurt door de drijfwerkeindschakelaar, de hijsbeweging wordt op betrouwbare wijze begrensd. Afb. 5: demontage van de rails, de kettingtakels (3-strengs uitvoering) hebben elk een draagvermogen van kg Afb. 6: de rails worden ingeladen 7 Een kettingtakel in korte kat-uitvoering is gemonteerd op een enkelligger bovenloopkraan. Deze wordt gebruikt voor het transport van heftruck-energiecellen naar het laadstation.

28 Argentinië Australië België Brazilië Canada Chili China Colombia Denemarken Duitsland Ecuador Egypte Estland Filippijnen Finland Frankrijk Griekenland Groot-Brittannië Hongarije Hongkong Ierland India Indonesië Israël Italië Jordanië Kroatië Letland Libanon Litouwen Maleisië Mexico Nederland Nigeria Noorwegen Oostenrijk Pakistan Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Singapore Slowakije Slovenië Spanje Syrië Taiwan Thailand Tsjechië Turkije Uruguay USA VAE Venezuela Vietnam Zuid-Afrika Zuid-Korea Zweden De lier SW De Crane Kit De kettingtakel ST Het staaldraadtakel AS De kabeltakel SH ralia Austria Belgium Brazil Bulgaria Canada Chile a Croatia Cyprus Czech Republic Denmark Ecuador Egypt Estonia Finland France Germany Great Britain Greece Hongkong Hungary India reland Israel Italy Jordan Korea (South) Latvia Libanon Malaysia Mexico Netherlands Norway oland Portugal Romania Russia Singapore Slovakia Slovenia South Afrika Spain rland Syria Taiwan Venezuela Vietnam Thailand Turkey UAE Uruguay USA De engineeringoplossing LNG r Tochtergesellschaften Competentie in explosiebeveiliging Aangeboden door STAHL CraneSystems GmbH Daimlerstr. 6, Künzelsau, Germany Tel , Fax marketing.scs@stahlcranes.com F-PB-1.1-NL vis visuell.de verkooppartners dochterondernemingen

06.2013. De kraancomponenten

06.2013. De kraancomponenten 06.2013 De kraancomponenten De kraancomponenten De hoogwaardige kraancomponenten van STAHL Crane- Systems behoren qua techniek en rendabiliteit tot de topklasse. Door onze grondige knowhow en tientallen

Nadere informatie

06.2012. Het staaldraadtakel AS7

06.2012. Het staaldraadtakel AS7 06.2012 Het staaldraadtakel AS7 Het staaldraadtakel AS7 Het staaldraadtakel AS7 is wereldwijd de innovatieve klassieker in de hef- en hijstechniek. Gebruikers, kraanfabrikanten en installatiebouwers waarderen

Nadere informatie

De lier SW. De lier SW is leverbaar tot een draagvermogen van 250.000kg.

De lier SW. De lier SW is leverbaar tot een draagvermogen van 250.000kg. 04.2015 De lier SW De lier SW De lier SW van STAHL CraneSystems is modulair opgebouwd op basis van rendabel werkende, onderhoudsarme standaardcomponenten. Hij is ontworpen voor standaardtoepassingen in

Nadere informatie

02.2015. De staaldraadtakel SH

02.2015. De staaldraadtakel SH 02.2015 De staaldraadtakel SH De staaldraadtakel SH Het staaldraadprogramma SH is wereldwijd al jarenlang een betrouwbaar takel in de hijs- en kraantechniek. Compact, krachtig en bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Nadere informatie

De kraancomponenten

De kraancomponenten 03.2016 De kraancomponenten De kraancomponenten De hoogwaardige kraancomponenten van STAHL Crane Systems behoren qua techniek en rendabiliteit tot de topklasse. Door onze grondige knowhow en tientallen

Nadere informatie

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994

IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 IChO26 landenklassement Oslo Noorwegen 1994 1 P.R. of China 317,601 2 United Kingdom 313,998 3 U.S. of America 303,541 4 Austria 300,036 5 Singapore 299,143 6 Korea 294,383 7 Chinese Taipei 292,39 8 Czech

Nadere informatie

06.2012. De CraneKit voor de kraanbouwer

06.2012. De CraneKit voor de kraanbouwer 06.2012 De CraneKit voor de kraanbouwer De CraneKit Met de CraneKits opent STAHL CraneSystems wereldwijd een nieuwe mogelijkheid voor kraanbouwers om opdrachten effectief, rendabel en met een overzichtelijke

Nadere informatie

Het kettingtakel ST

Het kettingtakel ST 08.2018 Het kettingtakel ST Het kettingtakel ST Het kettingtakelprogramma ST behoort wereldwijd tot de markantste en omvangrijkste aanbiedingen. Gebruikers, kraanfabrikanten en installatiebouwers waarderen

Nadere informatie

De kettingtakel SC

De kettingtakel SC 02.2016 De kettingtakel SC De kettingtakel SC De kettingtakel SC van STAHL CraneSystems is de doordachte uitbreiding van het beproefde kettingtakelprogramma. In een team van ervaren, praktijkgerichte specialisten

Nadere informatie

Internationale projecten

Internationale projecten Internationale projecten 06.2012 Engineering Procurement Construction Wereldwijde ondersteuning in hijstechniek voor EPC contractors STAHL CraneSystems Meer dan 130 jaar praktijkgerichtheid en ervaring,

Nadere informatie

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS OVERNACHTINGEN 2015-2016 - 9 maanden VOORLOPIGE CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS 2015-2016 - 9 months PRELIMINARY FIGURES BELGIUM België 15 668 923 15 878 478 +209 555 +1,3% Belgium Nederland 4 071 014 3

Nadere informatie

Elektrische lier met doorgaande kabel

Elektrische lier met doorgaande kabel CM Elektrische lier met doorgaande kabel CM ELEKTRISCHE MTRAC LIEREN - CM MTRAC CM Met een state-of-the-art design én technische innovaties voorziet de CM Mtrac in een specifieke klantbehoefte; namelijk

Nadere informatie

De engineeringoplossing LNG

De engineeringoplossing LNG 06.2012 De engineeringoplossing LNG 2 I 3 De engineeringoplossing LNG informatie en normen Liquefied Natural Gas Liquefied Natural Gas (LNG) is gezuiverd aardgas dat voor meer dan 90% uit methaan bestaat

Nadere informatie

ES 1000 Snelle, nauwkeurige en flexibele etiketteersystemen

ES 1000 Snelle, nauwkeurige en flexibele etiketteersystemen ES 1000 Snelle, nauwkeurige en flexibele etiketteersystemen Alle ESPERA machines worden ontworpen en gebouwd met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van uitprijzen. In onze machines worden uitsluitend

Nadere informatie

SIM KAART USA UNLIMITED

SIM KAART USA UNLIMITED SIM KAART USA UNLIMITED Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm

Nadere informatie

LXKETTINGTAKEL www.streetcrane.co.uk Street Street Crane Company Limited, Chapel-en-le-Frith, High Peak, SK23 OPH, Verenigd Koninkrijk. E-mail: admin@streetcrane.co.uk Web: www.streetcrane.co.uk Telefoon:

Nadere informatie

ELEKTRISCHE KETTINGTAKEL GPM

ELEKTRISCHE KETTINGTAKEL GPM ELEKTRISCHE KETTINGTAKEL GPM since 1957 www.gis-ag.ch Ivan Muri, CEO Als Zwitserse fabrikant met volledig geautomatiseerde productie zijn we trouw aan onze locatie in Zwitserland. De hoge functionaliteit,

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART CANADA

HANDLEIDING SIM KAART CANADA HANDLEIDING SIM KAART CANADA Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Verschillenlijst en checklist electrotakels 20. Elephant elektrische kettingtakels 21. REMA SR elektrische kettingtakels 26

Inhoudsopgave. Verschillenlijst en checklist electrotakels 20. Elephant elektrische kettingtakels 21. REMA SR elektrische kettingtakels 26 Inhoudsopgave Verschillenlijst en checklist electrotakels 20 20 Elephant elektrische kettingtakels 21 21 REM SR elektrische kettingtakels 26 26 REM SR elektrische kettingtakels 0 0 REM LK elektrische kettingtakels

Nadere informatie

1. SWF bovenloopkranen

1. SWF bovenloopkranen 1. SWF bovenloopkranen Van standaardproduct tot custom build oplossingen Van normale gebruiksomstandigheden tot complexe oplossingen eenvoudige opbouw uitstekende verhouding prijs/kwaliteit lage exploitatiekosten

Nadere informatie

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Albanië dubbele 14-12-2001 22-07-2004 15-11-2005 Trb.2004, 281 Argentinië dubbele 04-03-1994 27-12-1996

Nadere informatie

HB-systeem. Flexibel verplaatsen van lasten. Hijslastbereik tot 2000 kg. De opwaartse kracht. Kraansystemen

HB-systeem. Flexibel verplaatsen van lasten. Hijslastbereik tot 2000 kg. De opwaartse kracht. Kraansystemen HB-systeem Flexibel verplaatsen van lasten Hijslastbereik tot 2000 kg ABUS HB-systeem in de praktijk: Prestaties in alle situaties 2 3 Totaalconcept het kraansysteem... Het ABUS HB-systeem is het meest

Nadere informatie

HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA (USA- 3GB-60DAYS)

HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA (USA- 3GB-60DAYS) HANDLEIDING VOICE/DATA SIM USA (USA- 3GB-60DAYS) Copyright 2017. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE

VOETBAL TORNOOI VAN DE LAGERE SCHOLEN VAN SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Klein GROEP A Duitsland - Cuba 3-0 Wales - Chili 1-1 Kameroen - Finland 1-0 Duitsland - Wales 4-0 Chili - Kameroen 0-3 Cuba - Finland 1-0 Duitsland - Chili 4-0 Cuba - Kameroen 0-2 Wales - Finland 1-1 Duitsland

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 9/06/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Brunei 30/04/09 Nieuwe Overeenkomst.

Nadere informatie

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 in cijfers tourism in figures 2011 XL 01 aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 Kennisbeheer Juni 2012 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR LOGIESVORM,

Nadere informatie

De «topkwaliteits» KITO takel

De «topkwaliteits» KITO takel De «topkwaliteits» KITO takel De elektrische takels van de reeks ER zijn takels van zeer hoge kwaliteit waarvan de hijsvermogens van 125kg tot 20 ton gaan voor takels met 1 snelheid, en van 125kg tot 5

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL www.milo-profi.com 2014 Toerisme in cijfers Tourism in figures XL overnachtingen huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2014 overnight stays in accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

Opties: uitvoering met radiografische besturing. Motor-vermogen (kw)

Opties: uitvoering met radiografische besturing. Motor-vermogen (kw) Hijs- en heftechniek Elektrische kettingtakels 3 34Hijs- en heftechniek1elektrische kettingtakels Nitchi elektrische kettingtakel, model EC-4 Model EC-4, 400V-3 fasen-50 Hz De Nitchi EC-4 series hebben

Nadere informatie

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 20 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND

LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND LAND WERELDDEEL VIDEOREPORTAGES VLAANDEREN VAKANTIELAND Algerije http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-de-oases-van-de-sahara http://www.een.be/programmas/vlaanderen-vakantieland/nic-tussen-de-kamelen-algerije

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Kenia-Nederland juli 2019

Handels- en investeringscijfers Kenia-Nederland juli 2019 Handels- en investeringscijfers Kenia-Nederland juli 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. David Mark via Pixabay Nairobi, Kenia Wat kunt u verwachten bij

Nadere informatie

Bijlage. 3 - meename door moeder meename door beiden meename door derde(n)

Bijlage. 3 - meename door moeder meename door beiden meename door derde(n) Cijfers 22 Bijlage Cijfers 22 Aantal zaken Aantal afgeronde zaken Inkomende zaken: 49 24 Aantal betrokken kinderen: 65 33 Verzoeken teruggeleiding 2 47 22 meename door vader 3 meename door moeder 35 9

Nadere informatie

Tarieven Europa: staffel 1

Tarieven Europa: staffel 1 Tarieven Europa: staffel 1 Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Rijstvelden in de provincie Hà Giang, Vietnam - Pixabay Wat kunt

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Cijfers 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding?

Nadere informatie

Statistiek internationale kinderontvoering 2008

Statistiek internationale kinderontvoering 2008 Cijfers 8 Statistiek internationale kinderontvoering 8 Aantal zaken: Aantal betrokken kinderen: Aantal afgeronde zaken : Aantal kinderen in afgeronde zaken: Inkomende zaken: 59 76 44 57 Verzoeken teruggeleiding

Nadere informatie

giroflex 646 Stoll Giroflex AG

giroflex 646 Stoll Giroflex AG De nieuwe giroflex 646 is een verdere ontwikkeling van de bestseller giroflex 64. De uitstekende ergonomie van de 64-serie gaat hier samen met een eenvoudige, moderne vormgeving. De door Paolo Fancelli

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 14 aankomsten huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2013 arrivals in accommodations for rent by rental agencies at the coast 2013 Kennisbeheer u i 2014

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2011

toerisme in cijfers tourism in figures 2011 toerisme in cijfers tourism in figures 2011 XL 15 Evolutie aankomsten inclusief huurlogies via verhuurkantoren aan de kust, 2007-2011 Trend arrivals, accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 2/02/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Botswana 12/05/09 03/07/09

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 15/06/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Barbados 08-12/02/10 11/02/10

Nadere informatie

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan direct aan. Volume: 0-49 zendingen

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Slowakije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Slowakije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Slowakije-Nederland 1 1. Goederenexport van Slowakije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Slowaakse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zweden-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zweden-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zweden-Nederland 1 1. Goederenexport van Zweden naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zweedse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

SIM KAART USA (AT&T Netwerk)

SIM KAART USA (AT&T Netwerk) SIM KAART USA (AT&T Netwerk) Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Noorwegen-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Noorwegen-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Noorwegen-Nederland 1 1. Goederenexport van Noorwegen naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Noorse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers België-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers België-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers België-Nederland 1 1. Goederenexport van België naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Belgische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland 1 1. Goederenexport van Duitsland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Duitse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Bulgarije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Bulgarije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Bulgarije-Nederland 1 1. Goederenexport van Bulgarije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Bulgaarse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Luxemburg-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Luxemburg-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Luxemburg-Nederland 1 1. Goederenexport van Luxemburg naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Luxemburgse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Italië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Italië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Italië-Nederland 1 1. Goederenexport van Italië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Italiaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Frankrijk-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Frankrijk-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Frankrijk-Nederland 1 1. Goederenexport van Frankrijk naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Franse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Griekenland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Griekenland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Griekenland-Nederland 1 1. Goederenexport van Griekenland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Griekse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

giroflex 434 Stoll Giroflex AG

giroflex 434 Stoll Giroflex AG In elk opzicht ongecompliceerd: de giroflex 434 is eenvoudig te bedienen, uiterst robuust en past perfect in elke ruimte zowel op kantoor als thuis. De giroflex 434 overtuigt door de beperking tot het

Nadere informatie

Basisprincipes van de Tirfor

Basisprincipes van de Tirfor Basisprincipes van de Tirfor De 2 klembekken trekken de staaidraad en de last ieder hand over hand in de gewenste richting, te vergelijken met het trekken van een last met beide handen. De klembekken zijn

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Polen-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Polen-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Polen-Nederland 1 1. Goederenexport van Polen naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Polen exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN 2015

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Mexico-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Mexico-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Mexico-Nederland 1 1. Goederenexport van Mexico naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Mexicaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Vietnam-Nederland 1 1. Goederenexport van Vietnam naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Vietnamese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN

CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN CRAYLER F3 SERIE STERKE MEENEEMHEFTRUCKS VOOR VEELEISENDE KLANTEN VOORUITSTREVENDE TECHNOLOGIE De doordachte bouwwijze en de geringe onderhoudskosten maken van CRAYLER meeneemheftrucks efficiënte en betrouwbare

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Hongkong-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Hongkong-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Hongkong-Nederland 1 1. Goederenexport van Hongkong naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Hongkongse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

ZWARE 4-KOLOMS HEFBRUGGEN ST ST Capaciteit kg STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS

ZWARE 4-KOLOMS HEFBRUGGEN ST ST Capaciteit kg STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS ZWARE 4-KOLOMS HEFBRUGGEN ST 4175 - ST 4250 Capaciteit 17.500 25.000 kg STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS Superior Solutions De Stertil Group biedt haar klanten wereldwijd op maat gemaakte, technologisch geavanceerde

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 10/11/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Land Botswana 03/07/09 Herziene

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Chili-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Chili-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Chili-Nederland 1 1. Goederenexport van Chili naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Chileense exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Hongarije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Hongarije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Hongarije-Nederland 1 1. Goederenexport van Hongarije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Hongaarse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Ivoorkust-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Ivoorkust-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Ivoorkust-Nederland 1 1. Goederenexport van Ivoorkust naar andere landen Tabel 1: Voornaamste exportpartners Ivoorkust (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Egypte-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Egypte-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Egypte-Nederland 1 1. Goederenexport van Egypte naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Egyptische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Serie S702/SX702 Numerieke en alfanumerieke groot formaat displays

Serie S702/SX702 Numerieke en alfanumerieke groot formaat displays Serie S702/SX702 Numerieke en alfanumerieke groot formaat displays De LED-matrix van dit grootformaatdisplay is met clustertechnologie gerealiseerd. Het display heeft een karakterhoogte van 350 of 700

Nadere informatie

High Performance Deur Albany RR392. ASSA ABLOY Entrance Systems

High Performance Deur Albany RR392. ASSA ABLOY Entrance Systems High Performance Deur RR392 ASSA ABLOY Entrance Systems RR392 Robuuste industriële deur die waar voor zijn geld biedt Opent na het loszetten van de rem automatisch (afhankelijk van de maat) door de ingebouwde

Nadere informatie

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10%

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10% wereldhandel in 1000 ton Factsheet druiven oktober FACTSHEET DRUIVEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Groei wereldhandel in druiven, vooral nieuwe markten Zuid en

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Israël-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Israël-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Israël-Nederland 1 1. Goederenexport van Israël naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Israëlische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Nigeria-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Nigeria-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Nigeria-Nederland 1 1. Goederenexport van Nigeria naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Nigeriaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Saoedi-Arabië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Saoedi-Arabië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Saoedi-Arabië-Nederland 1 1. Goederenexport van Saoedi-Arabië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Saoudi-Arabische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Portugal-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Portugal-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Portugal-Nederland 1 1. Goederenexport van Portugal naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Portugese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Kroatië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Kroatië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Kroatië-Nederland 1 1. Goederenexport van Kroatië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Kroatische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Rusland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Rusland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Rusland-Nederland 1 1. Goederenexport van Rusland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Russische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 1. Goederenexport van Tunesië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Tunesische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Drukhouding in change-over systemen. White paper

Drukhouding in change-over systemen. White paper Drukhouding in change-over systemen White paper Flamco B.V. oktober 2013 Drukhouding in change-over systemen Change-over systemen hebben de laatste jaren een grote opmars gemaakt, vooral in objecten waar

Nadere informatie

Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU - Eenpersoons Hoogwerkers

Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU - Eenpersoons Hoogwerkers Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU Eenpersoons Hoogwerkers www.boeckergroup.com ALU eenpersoons hoogwerkers Altijd up to date! Al meer dan 25 jaar staat Böcker wereldwijd bekend om zijn betrouwbare

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Algerije-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Algerije-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Algerije-Nederland 1 1. Goederenexport van Algerije naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Algerijnse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Luchttakels binnenkort ook te bestellen via de webshop

Luchttakels binnenkort ook te bestellen via de webshop Luchttakels Luchtkettingtakel CPA 5-90 De motoren met ingebouwde remfuctie die continue lopen zijn voor onbegrensde inschakelduur en gebruikstijd ontworpen. Ze kenmerken zich door een rustige loop. Door

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Tunesië-Nederland 1 1. Goederenexport van Tunesië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Tunesische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Colombia-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Colombia-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Colombia-Nederland 1 1. Goederenexport van Colombia naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Colombiaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Iran-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Iran-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Iran-Nederland 1 1. Goederenexport van Iran naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Iraanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN 2014

Nadere informatie

Alle lieren zijn standaard ZONDER staalkabel. Optie: Staalkabelset met klephaak. Lengte van de hendel (mm)

Alle lieren zijn standaard ZONDER staalkabel. Optie: Staalkabelset met klephaak. Lengte van de hendel (mm) Hijs- en heftechniek Lieren 8 39Hijs- en heftechniek1lieren TIGER handlieren Artikelcode Hijscapaciteit (kg) Handkracht bij vollast (kg) Tiger industriële lier TISF-1000 Deze lier is uitgerust met een

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Indonesië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Indonesië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Indonesië-Nederland 1 1. Goederenexport van Indonesië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Indonesische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Om te beginnen. Pro Focus UltraView. Deze handleiding is beschikbaar in verschillende talen op de website van BK Medical.

Om te beginnen. Pro Focus UltraView. Deze handleiding is beschikbaar in verschillende talen op de website van BK Medical. Om te beginnen Pro Focus UltraView Deze handleiding is beschikbaar in verschillende talen op de website van BK Medical. Ga naar: www.bkmed.com/customer service/user manuals Lees voordat u de scanner gebruikt

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013. 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013. 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013 Ju i 2014 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR VERBLIJFSMOTIEF,

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers China-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers China-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers China-Nederland 1 1. Goederenexport van China naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Chinese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Libië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Libië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Libië-Nederland 1 1. Goederenexport van Libië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Libische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT IN

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Verenigde Staten-Nederland 1 1. Goederenexport van de Verenigde Staten naar andere landen Tabel 1: Voornaamste exportpartners uit de Verenigde Staten (bedragen x 1.000 euro)

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Pakistan-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Pakistan-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Pakistan-Nederland 1 1. Goederenexport van Pakistan naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Pakistaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Estland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Estland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Estland-Nederland 1 1. Goederenexport van Estland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Estse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

EPKE-O Enkelligger bovenloopkraan

EPKE-O Enkelligger bovenloopkraan EPKE-O Enkelligger bovenloopkraan Nu conform DIN EN 13001 Economisch en robuust ZONDER COMPROMISSEN De tot nog toe geldende kraannorm DIN 15018 is vervangen door de Europese norm EN 13001. 41036-2 Met

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Marokko-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Marokko-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Marokko-Nederland 1 1. Goederenexport van Marokko naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Marokkaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland 1 1. Goederenexport van Brazilië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Braziliaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie