CENTRUM BEWONERSINITIATIEVEN EN PARTICIPATIE JAARWISSELING 2016 /2017 BIJLAGE 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CENTRUM BEWONERSINITIATIEVEN EN PARTICIPATIE JAARWISSELING 2016 /2017 BIJLAGE 1"

Transcriptie

1 BIJLAGE 1 BEWONERSINITIATIEVEN EN PARTICIPATIE JAARWISSELING 2016 /2017 Bij alle bewonersinitiatieven waarbij vrijwilligers rondom de jaarwisseling rondes lopen door hun wijk, ligt de bevoegdheden en de regie op de openbare orde bij de politie. CENTRUM Schilderswijk Wie Waar Wanneer en wat Buurtvaders Schilderwijk West Ca. 25 personen Buurtkamer in de s Gravenzandelaan 31 december diverse rondes door de wijk in de avond. Omgeving Vennepark en Delftselaan en s-gravezandelaan Buurtvaders Schilderswijk Midden Ca 40 personen Clubhuis Samson v. Ostadestraat 31 december diverse rondes door de wijk in de avond rondom omgeving Samson, Hannemanplantsoen, Koningstraat, Teniersplantsoen. Gele Jongerenteam van Samson, ca 15 personen Buurtvaders Frans Hals samen met Mijn wijk in Balans Ca 30 personen Jongeren Frans Halsbuurt 15 personen Jongerenver. Het Geluid met jongeren Jacob v Campenplein ong. 20 personen Jongerenver. Het Geluid met jongeren Jacob v Campenplein Clubhuis Samson v. Ostadestraat Oude school Ferd. Bolstraat Oude school Ferd. Bolstraat Omgeving Clubhuis de Mussen Hoefkade 602 en Haagse Sporttuin Clubhuis De Mussen, Hoefkade 602 Hekkenplein, 31 december diverse rondes door de wijk in de avond rondom omgeving Samson, Hannemanplantsoen, Koningstraat, Teniersplantsoen. Gele Hekkenplein 31 december diverse rondes door de wijk in de avond Schilderswijk West Frans Halsbuurt 30 en 31 december diverse rondes door de wijk in de avond Schilderswijk West Frans Halsbuurt 27 t/m 30 december diverse rondes door de wijk in de avond van tot uur en op 31 december diverse rondes door de wijk in de avond van en tussen de overige activiteiten van 27 t/m 30 december lopen ze verschillende rondes tussen 21:00-00:00 uur.

2 ong. 20 personen Jongeren Burcht 20 personen Clubhuis de Burcht, Stortenbekerstraat 201 op 31 december verzamelen ze om 19:00 uur en lopen er continue groepen van het BPT team door de wijk tot 02:00 uur. 27 tot en met 30 december div. rondes van uur 31 december diverse rondes door de wijk in de avond Schilderswijk Burcht e.o. Jongeren Delftselaan Buurthuis Octopus Delftselaan 12 Tenierplantsoen Rondes in de week tussen kerst en oud& nieuw. Jaarwisseling in de avond en nacht met en jongerenwerker 31 december diverse rondes door de wijk in de avond in de omgeving Teniersplantsoen en de Dr. P.H. Schreuderschool 1 januari schoonmaakactie omgeving Teniersplantsoen Jongerenvereniging Mesaj Ca 60 jongeren Jongerenvereniging Mesaj Teniersplantsoen Ca 20 jongeren Stagehuis Teniersplantsoen 31 december diverse rondes door de wijk in de avond op en rond het Teniersplantsoen aangevuld met Hobbemastraat tussen Vaillantlaan en jan Lieffensstraat Stichting Hero Tula Ca 50 jongeren Theater de Vaillant Aanbod tussen 21 december en 1 januari voor met name Antilliaanse jongeren t.b.v. talentontwikkeling alsmede bescherming Theater de Vaillant. Kortenbos Wie Waar Wanneer BPT Kortenbos Ca. 15 personen Kortenbos Tussen 21 en 30 december diverse rondes door de wijk in de avond van tot uur Op 31 december rondes tussen en uur Zeeheldenkwartier Wie Waar Wanneer BPT Zeehelden 25 personen, inclusief jongerenteam (jeugd BPT) in oprichting Zeeheldenkwartier met speciale aandacht voor Jennyplantsoen, Regenboogplein en Bonbonplein op deze dagen zoveel mogelijk in de wijk aanwezig te zijn. Op de dag met 2 teams rondes lopen en in de avond uren met 2 biker teams 28 t/m 31 december 2015 tot uur. In overleg met aanbod welzijn.

3 Jongeren Kortenbos (jeugd BPT in oprichting) Kortenbos, Bakkersplein Rondes met een aantal jongeren en jongerenwerk in de periode van de maatregelen Rivierenbuurt en Stationsbuurt Wie Waar Wanneer BPT Rivierenbuurt Ca 10 personen Rivierenbuurt diverse rondes door de wijk in de avond in aanloop naar de jaarwisseling in overleg met de wijkagent. Buurtvaders Deltaplantsoen Ca 6 personen Rivierenbuurt diverse rondes door de wijk in de avond in aanloop naar de jaarwisseling in overleg met de wijkagent. Transvaal Wie Waar Wanneer Bewoners Transvaal Noord/Midden (buurthuis Bario) ca 25 personen Buurthuis Bario Bewoners Transvaal Noord/Midden (buurthuis Bario) ca 25 personen Al Hidayah Jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. De gehele groep is verbonden aan de As-Soennah moskee. Al- Hidayah is de zorg en welzijn organisatie van de As- Buurthuis Bario Transvaal en Schildersbuurt West Van 26 tot 30 december rondes tussen en uur ze de omgeving Transvaal Noord/midden Op 31 december rondes door de wijk tussen en uur in de omgeving Transvaal Noord/midden Op 30 en 31 december diverse rondes door de wijk in de avond. Zowel op de fiets als te voet.

4 Soennah moskee. Ong. 160 personen El Islam Ong personen Schildersbuurt West 31 december diverse rondes door de wijk in de avond LOOSDUINEN BIT Houtwijk BIT Nieuw Waldeck BIT Kom Loosduinen Het BIT in Houtwijk is actief rondom de jaarwisseling. Ook zal er op de 29e een briefing met maaltijd plaatsvinden voor de BITs, wijkagenten, jongerenwerk en andere betrokkenen op het politiebureau Loosduinen. De BIT s melden kapotte verlichting aan Openbare Verlichting via het speciale adres. Het BIT in Nieuw Waldeck is actief rondom de jaarwisseling. Ook zal er op de 29e een briefing met maaltijd plaatsvinden voor de BITs, wijkagenten, jongerenwerk en andere betrokkenen op het politiebureau Loosduinen. De BIT s melden kapotte verlichting aan Openbare Verlichting via het speciale adres. Het BIT in Kom Loosduinen is actief rondom de jaarwisseling. Ook zal er op de 29e een briefing met maaltijd plaatsvinden voor de BITs, wijkagenten, jongerenwerk en andere betrokkenen op het politiebureau Loosduinen. De BIT s melden kapotte verlichting aan Openbare Verlichting via het speciale adres. SEGBROEK Nachtpreventie ReVa Wijkberaad Vruchtenbuurt Loopt extra rondes mee in de voormaatregelen op de 29 en 30 december. De straatvertegenwoordigers helpen weer mee met het afsluiten van de afvalbakken. De Coördinator zorgt voor de instructies en verspreiding van de klepjes.

5 ESCAMP Buurt Interventie Teams (BITs) Rolmodellen Escamp II Nieuwjaarsvuur Purmerendstraat Voetbaltoernooi Zuidhage JEP (Jongeren Escamp Platform) Stichting Improbattle Jongeren activiteiten in aanloop naar de jaarwisseling Voetbaltoernooi Eibernest Orac adoptanten Op maandag 12 december vindt overleg met de BIT coördinatoren plaats over de inzet in aanloop naar de jaarwisseling. Verwachting is dat alle vijf de BIT teams in de 7 wijken extra rondes gaan lopen in aanloop naar de jaarwisseling. Tussen de 40 en 60 rolmodellen lopen rondes in Bouwlust en Vrederust in aanloop naar en tijdens de jaarwisseling ism Politie Op het grasveld aan de Purmerendstraat/ Nieuwedamlaan organiseert een groep bewoners een Nieuwjaars vuur Er is een voetbal toernooi vanuit Stichting Mooi. Mogelijk ook inzet door JIT. Bijeenkomst voor jongeren van Escamp op 29 december Workshops voor jongeren locaties iom Stichting Mooi diverse activiteiten met en voor jongeren aangeboden door Stichting Mooi Ism Stichting Mooi Op diverse plekken sluiten en openen orac adoptanten rond jaarwisseling hun orac Wateringseveld Diverse activiteiten voor oud en jong uit de buurt van kersvieringen, stukjes maken (Amerikaanse buurt( Dallashof, Baltimorehof), verenigde straten, Binnentuinen, Osloweg/ Middenweg( Lage Veld), Paul Steenbergenstraat(Lage Veld) Buenos Aireshof) tot schaatsbaan. Winterwonderland Op 23 november op het Heeswijkplein voor de wijk door team heeswijk Moerwijk Kerst en Door diverse (vrijwilligers) organisaties (zoals bewonersorganisaties, zorginstellingen en kerken) voor buurtbewoners

6 nieuwjaarsborrels Plaatsen gezamenlijke kerstboom Nieuwjaarsvegen en vrijwilligers Villawijk Florence Nightingale Park Op diverse plekken gaan bewoners actief straat schoonvegen (in aansluiting op actie van Supporter van Schoon) LEIDSCHENVEEN-YPENBURG BPT Lanen en Rietbuurt, BPT Singels, BPT Waterwijk, BPT de Vissen, BPT de Velden, BPT De Bras en BPT Morgenweide Bewonersorganisatie de Bras Bewonersvereniging de Dijken De buurtpreventieteams krijgen voorafgaand aan de jaarwisseling voorlichting van politie en brandweer. Zij vragen de BPT s alert te zijn op brandbare materialen, het toegankelijk zijn van straten in het stadsdeel voor de brandweerwagen en het vrij laten maken van geblokkeerde brandkranen. De buurtpreventieteams zullen tussen kerst en de jaarwisseling extra rondes lopen. Zij werken hierin nauw samen met de wijkagenten en worden door de politie begeleidt in het lokaliseren van misstanden. Komen zij die tegen dan wordt hier melding van gedaan bij de wachtcommandant. Net als voorgaande jaren is de bewonersorganisatie van plan in de laatste week van december een huis-aan-huis rond te brengen met daarin een flyer over veilig afsteken van vuurwerk, een stevige vuurwerkzak en een flyer over het crownies spaar systeem. Begin januari kunnen de bewoners de vuurwerkzak (vol) indienen in ruil voor een crownie. Nieuw initiatief : de bewoners van de Rietbuurt, bewonersvereniging de Dijken gaan 14 afvalbakken rond een parkje zelf afsluiten voor de jaarwisseling.

7 LAAK Nachtpreventie Turkse vereniging Molenwijk (TVM) Marokkaanse buurtvaders BPT Spoorwijk Straatvertegenwoordigers BPT Hagemeijer en de Lamel Vliethage (Schipperskwartier) BPT Staedion Laak Noord Moskee Deimanstraat Jongeren in Molenwijk en Spoorwijk Mar. Stichting N hnoe Molenwijk Openstelling jongerencentra Oudjaarsfeest Molenwijk Lopen op 29 en 30 december van uur Lopen met 15/20 personen, tussen uur oudjaarsavond Lopen op oudjaarsavond vanaf tot ongeveer met buurtvaders. Rondes door de wijk rondom oud en nieuw, streven is vier duo s per avond op verschillende routes. Lopen niet maar melden lopen met kerst en oud en nieuw, 6 personen Er wordt niet gelopen in het Schipperskwartier. Er is wel een subsidie-aanvraag ingediend voor oud & nieuw activiteiten in Vliethage van tot uur. Er lopen 4 mensen met kerst en oud en nieuw Er lopen met oud en nieuw met drie groepen die elkaar afwisselen, gaat in totaal om 15/16 personen tussen uur. Onder begeleiding van de jongerenwerker, Oudjaarsavond: 6 personen. Nieuw initiatief Lopen met Oud en Nieuw met 15 mensen en verzorgen een activiteit in een Laakhage. Het welzijnswerk opent voor de jongeren in Spoorwijk De Wissel en in Molenwijk Cromvlietplein op oudejaarsavond de centrums van uur Georganiseerd door de Surinaamse vereniging en enkele partners in Laakhage, uur Paets van Troostwijkstraat Bewoners organiseren hier een vreugdevuur. Hiervoor wordt een convenant ondertekend.

8 HAAGSE HOUT Buurt Preventie Team Bezuidenhout Buurt Preventie Team Mariahoeve Whatsapp groep Marlot (MPT) Beheersgroep Jongeren Bezuidenhout West Beheersgroep Jongeren Mariahoeve Winterspektakel IJsbaan Beatrixkwartier (bij pop-up park). Stuyvesantplein 27 tot 30 december s avonds. Aantal personen nu nog niet bekend. Men moet zich aanmelden en inroosteren. 27 tot en met 31 december s middags en s avonds. Aantal personen nu nog niet bekend. Men moet zich aanmelden en inroosteren. De MPT-leden zijn op oudejaarsavond stand-by en geven via hun coördinator meldingen (bijv. van zwaar vuurwerk) door aan de politie. 8 jongeren die van 16 december tot (20.00 uur) 31 december actief zullen zijn in de wijk: signaleren en toezicht houden en kerstbomen opruimen. onder begeleiding van het jongerenwerk 6 jongeren die van 16 december tot 31 december actief zullen zijn in de wijk: meehelpen met activiteiten onder begeleiding van het jongerenwerk 21 tot 30 december een ijsbaan bij VV Haagse Hout. 15 vrijwilligers die activiteiten begeleiden en toezicht houden 10 tot 30 december aan de Beatrixlaan. Van 4 tot 28 januari op het Spaarwaterveld. Rond 40 vrijwilligers zijn hier actief. Initiatief van het Wijkberaad Bezuidenhout. 14 december rond uur aansteken kerstverlichting. Daarnaast attracties voor de jeugd en gratis. 21 december Kerstmarkt met ongeveer 15 kraampjes

9 SCHEVENINGEN BIV s en Straatvertegenwoordigers Vreugdevuren Ophalen kerstbomen Toezicht tijdens voormaatregelen. Teams variërend in aantal en op variërende tijdstippen, afhankelijk van deelnamebereidheid teamleden. Vreugdevuurlocaties Duindorp en Scheveningen-Dorp in periode t/m Per locatie plm. 200 vrijwilligers die de vreugdevuren opbouwen of anderszins ondersteuning bieden t.b.v. de opbouw. Op een zestal locaties inzameling kerstbomen door kinderen in periode week voor en week na de jaarwisseling. Deelnemersaantal vooralsnog onbekend.

CENTRUM. 31 december diverse ronde s door de wijk Schilderswijk Burcht e.o.

CENTRUM. 31 december diverse ronde s door de wijk Schilderswijk Burcht e.o. Bijlage 1 BEWONERSINITIATIEVEN EN PARTICIPATIE JAARWISSELING 2015/2016 Bij alle bewonersinitiatieven waarbij vrijwilligers rondom de jaarwisseling ronde s lopen door hun wijk, ligt de bevoegdheden en de

Nadere informatie

Aanvraagformulier basissubsidie voor bewonersorganisaties

Aanvraagformulier basissubsidie voor bewonersorganisaties Aanvraagformulier Basissubsidie voor bewonersorganisaties U kunt dit formulier gebruiken om de basissubsidie voor uw bewonersorganisatie aan te vragen. Als bewonersorganisatie kunt u deze subsidie aanvragen

Nadere informatie

Burgemeester. De voorzitter van Commissie Bestuur. Zeer geachte mevrouw Michels-Spee,

Burgemeester. De voorzitter van Commissie Bestuur. Zeer geachte mevrouw Michels-Spee, Gemeente Den Haag Burgemeester Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Bestuur Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSD/2013.1553 RIS 269325 Doorkiesnummer 070-267 21 71

Nadere informatie

Kerstvakantie special. ACTIVITEITEN kerstvakantie STADSDEEL CENTRUM 2018/2019. De activiteiten zijn van 21 december t/m 5 januari

Kerstvakantie special. ACTIVITEITEN kerstvakantie STADSDEEL CENTRUM 2018/2019. De activiteiten zijn van 21 december t/m 5 januari ACTIVITEITEN kerstvakantie Kerstvakantie special De activiteiten zijn van 21 december t/m 5 januari Woon je in de Schilderswijk, Transvaal, Oude Centrum, Stationsbuurt, Rivierenbuurt of Zeeheldenkwartier?

Nadere informatie

Kentekenonderzoek Den Haag Centrum-Noord

Kentekenonderzoek Den Haag Centrum-Noord A R S T & R T T A R S T & R T T Kentekenonderzoek Den Haag Centrum-Noord Versie 1.0 - Den Haag 17 april 2019 Onderwerpen presentatie resultaten kentekenonderzoek Onderzoeksopzet Schematisch overzicht verkeersstromen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren. Vastgesteld

Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren. Vastgesteld Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren Vastgesteld Vastgesteld, d.d. 20 september 2018 Parapluherziening (fiets)parkeren bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren (vastgesteld) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Kerstvakantie special STADSDEEL CENTRUM 2017/2018. De activiteiten zijn van 19 december t/m 7 januari

Kerstvakantie special STADSDEEL CENTRUM 2017/2018. De activiteiten zijn van 19 december t/m 7 januari ACTIVITEITEN kerstvakantie Kerstvakantie special De activiteiten zijn van 19 december t/m 7 januari Woon je in de Schilderswijk, Transvaal, Oude Centrum, Stationsbuurt, Rivierenbuurt of Zeeheldenkwartier?

Nadere informatie

Bewonersinitiatieven voor Veiligheid

Bewonersinitiatieven voor Veiligheid Bewonersinitiatieven voor Veiligheid Bijeenkomst Leren door te doen!, Stedelijk Netwerk Bewonersinitiatieven Veiligheid (29 augustus 2015). Voorwoord Een veilige, leefbare stad. Wie wil dat niet? Die wordt

Nadere informatie

Subsidieregister Gemeente Den Haag

Subsidieregister Gemeente Den Haag Subsidieregister Gemeente Den Haag Publiekszaken Dienst Programma Product Naam aanvragen Naam regeling Doelstelling Looptijd/periode Verleende bedrag DPZ Openbare Orde en Veiligheid 140.1.02 Politieregio

Nadere informatie

Lente- en Zomerspecial STADSDEEL CENTRUM De activiteiten zijn van 26 mei t/m 20 augustus

Lente- en Zomerspecial STADSDEEL CENTRUM De activiteiten zijn van 26 mei t/m 20 augustus lenteen ZOMERactiviteiten Lente- en Zomerspecial De activiteiten zijn van 26 mei t/m 20 augustus Woon je in de Schilderswijk, Transvaal, Oude Centrum, Kortenbos, Stationsbuurt, Rivierenbuurt of Zeeheldenkwartier?

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Commissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg

Aan de voorzitter van de Commissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie mw. drs J. Klijnsma Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg

Nadere informatie

Overzicht lopende projecten en kansrijke initiatieven Wijkaanpak Nieuwe Stijl Stand per 14 november 2016

Overzicht lopende projecten en kansrijke initiatieven Wijkaanpak Nieuwe Stijl Stand per 14 november 2016 Overzicht lopende projecten en kansrijke initiatieven Wijkaanpak Nieuwe Stijl Stand per 14 november 2016 Stadsdeel/wijk Looptijd Maatschappelijk effect gericht op Doelgroep Resultaat Bijdrage 2015 Bijdrage

Nadere informatie

Bereikbaarheidsgegevens casemanagers dementie in regio Haaglanden Update: 5 juni 2014 Heleen van Milligen

Bereikbaarheidsgegevens casemanagers dementie in regio Haaglanden Update: 5 juni 2014 Heleen van Milligen Casemanagers dementie Den Haag Centrum Archipelbuurt Alvin Franken a.franken@hwwzorg.nl 06-82010388 Zeeheldenkwartier Alvin Franken a.franken@hwwzorg.nl 06-82010388 Willemspark Sijtje Bouricius sbouricius@hwwzorg.nl

Nadere informatie

Aanleunwoningen. Aanleunwoningen

Aanleunwoningen. Aanleunwoningen Aanleunwoningen Aanleunwoningen Aanleunwoningen zijn zelfstandige woningen, die in het algemeen tegen een verzorgingshuis of verpleeghuis aan zijn gebouwd. Bewoners van aanleunwoningen wonen zelfstandig,

Nadere informatie

ZOMERactiviteiten. Zomervakantie special STADSDEEL CENTRUM De activiteiten zijn van 2 juli t/m 1 september

ZOMERactiviteiten. Zomervakantie special STADSDEEL CENTRUM De activiteiten zijn van 2 juli t/m 1 september ZOMERactiviteiten Zomervakantie special De activiteiten zijn van 2 juli t/m 1 september Woon je in de Schilderswijk, Transvaal, Oude Centrum, Kortenbos, Stationsbuurt, Rivierenbuurt of Zeeheldenkwartier?

Nadere informatie

Kerstvakantie special. ACTIVITEITEN kerstvakantie STADSDEEL CENTRUM 2016/2017. De activiteiten zijn van 24 december t/m 7 januari

Kerstvakantie special. ACTIVITEITEN kerstvakantie STADSDEEL CENTRUM 2016/2017. De activiteiten zijn van 24 december t/m 7 januari ACTIVITEITEN kerstvakantie Kerstvakantie special De activiteiten zijn van 24 december t/m 7 januari Woon je in de Schilderswijk, Transvaal, Oude Centrum, Kortenbos, Stationsbuurt, Rivierenbuurt of Zeeheldenkwartier?

Nadere informatie

Onderwerp beleidskader jaarwisseling 2010/2011

Onderwerp beleidskader jaarwisseling 2010/2011 Gemeente Den Haag Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de voorzitter van de Commissie Bestuur Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BENW/2010.3113 - RIS 177053 Doorkiesnummer

Nadere informatie

van de 831 trajecten Preventieve trajecten Den Haag Aantal jongeren preventief per wijk 62 afgebroken en 213 niet gestart

van de 831 trajecten Preventieve trajecten Den Haag Aantal jongeren preventief per wijk 62 afgebroken en 213 niet gestart JIT! cijfers JIT cijfers JIT cijfers Den Haag Aantal jongeren preventief per wijk Den Haag Scheveningen Segbroek Centrum Randgemeenten Haagse hout van de trajecten ZIJN ER positief afgesloten EN ZIJN ER

Nadere informatie

Bijlage 1 PROJECTEN 2013 SPELEN IN DE STAD INVESTERINGSRUIMTE 2,06 MLN.

Bijlage 1 PROJECTEN 2013 SPELEN IN DE STAD INVESTERINGSRUIMTE 2,06 MLN. Bijlage 1 PROJECTEN 2013 SPELEN IN DE STAD INVESTERINGSRUIMTE 2,06 MLN. Centrum Wijk: Schildersbuurt Buurt: Schildersbuurtnoord Projectomschrijving Concept voorstel Regiegroep Houtzagerij De Houtzagerij

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK DEN HAAG. Jaarplannen 2012 wijkbibliotheken

BIBLIOTHEEK DEN HAAG. Jaarplannen 2012 wijkbibliotheken BIBLIOTHEEK DEN HAAG Jaarplannen 2012 wijkbibliotheken Inleiding werkplannen wijkbibliotheken Den Haag Het jaar 2012 staat in het teken van de uitrol van het nieuw spreidingsplan. De ingangsdatum van het

Nadere informatie

Kerncijfers Brijder 2017 Den Haag

Kerncijfers Brijder 2017 Den Haag Kerncijfers Brijder 07 Den Haag Parnassia Addiction Research Centre (PARC) Brijder Parnassia Groep Renske Rigter Peter Blanken Den Haag, juni 08. INHOUDSOPGAVE BEKNOPTE SAMENVATTING DEMOGRAFISCHE KENMERKEN

Nadere informatie

Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget

Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget Voor de subsidieverlening is de regeling Initiatievenbudget Duurzaamheid door Haagse wijken 2015 van toepassing. Lees deze zorgvuldig door. Vul dit formulier

Nadere informatie

ZORGVASTGOED DEN HAAG INVENTARISATIE VAN HUIDIGE VOORRAAD VERZORGINGS- EN VERPLEEGHUIZEN

ZORGVASTGOED DEN HAAG INVENTARISATIE VAN HUIDIGE VOORRAAD VERZORGINGS- EN VERPLEEGHUIZEN ZORGVASTGOED DEN HAAG INVENTARISATIE VAN HUIDIGE VOORRAAD VERZORGINGS- EN VERPLEEGHUIZEN 1 december 2014 ZORGINSTELLINGEN OUDERENZORG DEN HAAG ZORG- EN VERPLEEGHUIZEN DEN HAAG ZORGCENTRUM ZUIDERPARK Eigenaar:

Nadere informatie

Nummer Stembureau Wijk 501 Wijk- en dienstencentrum 't Klokhuis Archipelbuurt 508 Cultureel Centrum De Zalen Archipelbuurt 550 Het Schakelpunt

Nummer Stembureau Wijk 501 Wijk- en dienstencentrum 't Klokhuis Archipelbuurt 508 Cultureel Centrum De Zalen Archipelbuurt 550 Het Schakelpunt 501 Wijk- en dienstencentrum 't Klokhuis Archipelbuurt 508 Cultureel Centrum De Zalen Archipelbuurt 550 Het Schakelpunt Archipelbuurt 402 Bewonersver. Noordelijk Scheveningen Belgisch Park 403 Verpleeghuis

Nadere informatie

De Haagse Integrale Aanpak

De Haagse Integrale Aanpak Typ teksttyp teksttyp tekst Pauline Krikke Burgemeester 001 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de leden van de Commissie Bestuur Datum 7 november 2017 rm- RIS298226 Contactpersoon H. Pols

Nadere informatie

JONGERENWERK SEGBROEK

JONGERENWERK SEGBROEK JONGERENWERK SEGBROEK Ma 17-okt Meidengroep Regenvalk 14.00 17.00 Meiden 12 t/m 19 jr Knutselmiddag Lijsterbes 12.00 16.00 Di 18-okt Bowlen Bowlingworld 15.00 Rode Kruisplants. Jongerenvoetbal Sporthal

Nadere informatie

HKC ALO. - het ledenaantal is de afgelopen 3 jaar stabiel of stijgend geweest en - er worden activiteiten voor ledenbinding georganiseerd.

HKC ALO. - het ledenaantal is de afgelopen 3 jaar stabiel of stijgend geweest en - er worden activiteiten voor ledenbinding georganiseerd. HKC ALO Sportverenigingen zijn van grote waarde voor de stad. Uw vereniging levert wekelijks een fantastische prestatie. Daar zijn wij, als gemeente, trots op! Natuurlijk gaat dat niet altijd zonder problemen.

Nadere informatie

ARMOEDEMONITOR 2016 GEMEENTE DEN HAAG

ARMOEDEMONITOR 2016 GEMEENTE DEN HAAG ARMOEDEMONITOR 2016 GEMEENTE DEN HAAG Armoedemonitor 2016 gemeente Den Haag Onderzoek naar de omvang en samenstelling van de doelgroepen voor het gemeentelijke armoedebeleid en het gebruik van inkomensondersteunende

Nadere informatie

Wijkberaad Nieuw Waldeck (concept) Jaarplan 2013

Wijkberaad Nieuw Waldeck (concept) Jaarplan 2013 Wijkberaad Nieuw Waldeck (concept) Jaarplan 2013 Wijkberaad Nieuw Waldeck 15 november 2012 versie 0.3 1 Inhoud Wijkberaad Nieuw Waldeck... 1 Inleiding programma 2013... 3 Algemeen... 3 Versterken eigen

Nadere informatie

Bewonersonderzoek Nieuw Waldeck. Maart April Shakira van Steenis

Bewonersonderzoek Nieuw Waldeck. Maart April Shakira van Steenis Bewonersonderzoek Nieuw Waldeck Maart April 2014 Shakira van Steenis Wijkanalyse Nieuw Waldeck In opdracht van Gemeente Den Haag, stadsdeel Loosduinen Doel van het onderzoek: Een heldere analyse van de

Nadere informatie

Onderwerp Evaluatie Jaarwisseling 2011/2012

Onderwerp Evaluatie Jaarwisseling 2011/2012 Gemeente Den Haag Burgemeester Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van de Commissie Bestuur Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSD/2012.426 RIS2348781 Doorkiesnummer 070-353 2703

Nadere informatie

Rv 17 Dienst Stadsbeheer DSB/ RIS _150317

Rv 17 Dienst Stadsbeheer DSB/ RIS _150317 Rv 17 Dienst Stadsbeheer DSB/2014.723 RIS 280886_150317 Voorstel van het college inzake 4e Programma Ondergrondse Restafvalcontainers (ORAC s): 1000 extra 1. Inleiding Sinds 2009 plaatst de gemeente ondergrondse

Nadere informatie

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015 WalBoDuin Wijk: WALDECK, BOHEMEN, KIJKDUIN Verkeerssituatie verbeteren bij International School Betere oversteekplekken op straathoeken voor minder-validen Graffiti verwijderen Aanzien gesloten winkelpinten

Nadere informatie

Stadsdeel Centrum. Wijkprogramma ARCHIPELBUURT / WILLEMSPARK BINNENSTAD ZEEHELDENKWARTIER HET OUDE CENTRUM RIVIERENBUURT KORTENBOS

Stadsdeel Centrum. Wijkprogramma ARCHIPELBUURT / WILLEMSPARK BINNENSTAD ZEEHELDENKWARTIER HET OUDE CENTRUM RIVIERENBUURT KORTENBOS Wijkprogramma 2016-2019 Stadsdeel Centrum ARCHIPELBUURT / WILLEMSPARK ZEEHELDENKWARTIER BINNENSTAD HET OUDE CENTRUM RIVIERENBUURT KORTENBOS STATIONSBUURT SCHILDERSWIJK TRANSVAAL, GROENTE- EN FRUITMARKT

Nadere informatie

Wonen voor senioren Den Haag Factsheets - stedelijk en per stadsdeel

Wonen voor senioren Den Haag Factsheets - stedelijk en per stadsdeel Wonen voor senioren Den Haag Factsheets - stedelijk en per stadsdeel Bijlage bij afdoening motie Betaabaar wonen voor ouderen DSO/Wonen, juni 2015 NB achtergrondgegevens en onderzoeksverantwoording zijn

Nadere informatie

Het wijkberaad Nieuw Waldeck heet u van harte welkom! Thema-avond Wijkberaad van de Toekomst

Het wijkberaad Nieuw Waldeck heet u van harte welkom! Thema-avond Wijkberaad van de Toekomst Het wijkberaad Nieuw Waldeck heet u van harte welkom! Thema-avond Wijkberaad van de Toekomst Deelnemers: bewoners, partners en wethouders Ingrid van Engelshoven en Karsten Klein Inleiding De wijk Verleden-heden

Nadere informatie

Plan van aanpak Veiligheid en leefbaarheid in en rondom Hofstede Praktijkschool. Stadsdeel Escamp

Plan van aanpak Veiligheid en leefbaarheid in en rondom Hofstede Praktijkschool. Stadsdeel Escamp 2015 Plan van aanpak 2015 Veiligheid en leefbaarheid in en rondom Hofstede Praktijkschool Stadsdeel Escamp Partijen: Stadsdeelkantoor Escamp De directeur van Hofstede Praktijkschool Landelijke Politie,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 Segbroek... 4 Loosduinen... 4 Laak... 5 Leidschenveen-Ypenburg... 6 Escamp... 6 Haagse Hout... 7 Centr

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 Segbroek... 4 Loosduinen... 4 Laak... 5 Leidschenveen-Ypenburg... 6 Escamp... 6 Haagse Hout... 7 Centr Wijken-aanpak INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 Segbroek... 4 Loosduinen... 4 Laak... 5 Leidschenveen-Ypenburg... 6 Escamp... 6 Haagse Hout... 7 Centrum... 8 Scheveningen... INLEIDING In

Nadere informatie

EVALUATIE REGELING MAALTIJDEN EN ONTMOETING 2009

EVALUATIE REGELING MAALTIJDEN EN ONTMOETING 2009 EVALUATIE REGELING MAALTIJDEN EN ONTMOETING 2009 In 2009 heeft de gemeente tot op heden een contract voor levering van maaltijden op basis van eisen van de gemeente gesloten met: Stichting MOOI Respect

Nadere informatie

geconstateerde prijsstijging in Nederland en Haaglanden ligt daarmee boven het inflatiecijfer.

geconstateerde prijsstijging in Nederland en Haaglanden ligt daarmee boven het inflatiecijfer. Ontwikkeling Koopmarkt Den Haag en Haaglanden, 2 e helft en het jaar Halfjaarbericht koopmarkt nr. 16, april 2007 Inleiding In dit bericht wordt een overzicht gegeven van de ontwikkelingen van de koopmarkt

Nadere informatie

Tabellenboek Veiligheidsmonitor Eenheid Den Haag 2014

Tabellenboek Veiligheidsmonitor Eenheid Den Haag 2014 Tabellenboek Veiligheidsmonitor Datum: Juni 2015 Uitgave: I&O Research Respons : Algemeen Over de Veiligheidsmonitor De Veiligheidsmonitor is een jaarlijks terugkerend bevolkingsonderzoek naar veiligheid,

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening

Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Wethouder van Bouwen en Wonen M. Norder Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke ordening Uw brief van Uw

Nadere informatie

Zuid West College 2015

Zuid West College 2015 Zuid West College 2015 Plan van aanpak 2015 Veiligheid en leefbaarheid in en rondom Zuid West College Stadsdeel Escamp Partijen: Stadsdeelkantoor Escamp De directeur van het Zuid West College Landelijke

Nadere informatie

Wat is er tot nu toe ondernomen teneinde het vertrouwen tussen de bewoners en de politie te herstellen en/of te versterken?

Wat is er tot nu toe ondernomen teneinde het vertrouwen tussen de bewoners en de politie te herstellen en/of te versterken? Wat is er tot nu toe ondernomen teneinde het vertrouwen tussen de bewoners en de politie te herstellen en/of te versterken? De Eenheid Den Haag en het wijkbureau zetten sinds jaar en dag in op herstel

Nadere informatie

De subsidie regeling Leefbaarheid en bewonersparticipatie: hoe werkt dat eigenlijk?

De subsidie regeling Leefbaarheid en bewonersparticipatie: hoe werkt dat eigenlijk? De subsidie regeling Leefbaarheid en bewonersparticipatie: hoe werkt dat eigenlijk? Handreiking subsidie Leefbaarheid en bewonersparticipatie Dit is een uitgave van de gemeente Den Haag Dienst Publiekszaken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR DE BEWONERS NUMMER 7. Vuurwerkvrije zones.

NIEUWSBRIEF VOOR DE BEWONERS NUMMER 7. Vuurwerkvrije zones. NIEUWSBRIEF VOOR DE BEWONERS Vuurwerkvrije zones. NUMMER 7 December 2017 VEILIGHEID Uw buurtpreventieteam Naast het regelmatig lopen door de wijk probeert het team er alles aan te doen om een wezenlijke

Nadere informatie

Hoe gaat het met de Haagse Hopjes?

Hoe gaat het met de Haagse Hopjes? Hoe gaat het met de Haagse Hopjes? Hoe gaat het met de Haagse Hopjes? Uitgave Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Stafgroep Onderzoek, Strategie & Projecten Februari 2013 Redactie Femmelien

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Monitor. Onderzoeksrapport. Bedrijfshuisvesting DSO/Programmamanagement, Strategie en Onderzoek

Monitor. Onderzoeksrapport. Bedrijfshuisvesting DSO/Programmamanagement, Strategie en Onderzoek Monitor Bedrijfshuisvesting 2010-2013 Onderzoeksrapport DSO/Programmamanagement, Strategie en Onderzoek 2 Onderzoeksrapport DSO/Programmamanagement, Strategie en Onderzoek MONITOR BEDRIJFSHUISVESTING 2010-2013

Nadere informatie

Rapportage hotspots Januari t/m december 2008

Rapportage hotspots Januari t/m december 2008 Januari t/m december Gemeente Den Haag, maart 2009 INHOUPGAVE 1 Inleiding en samenvatting resultaten... 3 1.1 Wat is een hotspot? 3 1.2 Het saldo van de hotspots 3 1.3 Situatieschets 4 1.4 Opbouw van deze

Nadere informatie

Armoedemonitor Den Haag 2014

Armoedemonitor Den Haag 2014 Vestiging Groningen (tevens postadres) Stavangerweg 23-5 9723 JC Groningen T: (050) 525 24 73 F: (050) 525 29 73 Vestiging Amersfoort T: (033) 454 66 65 @: contact@kwiz.nl Colofon "Armoedemonitor Den Haag

Nadere informatie

Overzicht maaltijdaanbieders per stadsdeel met Ooievaarspaskorting

Overzicht maaltijdaanbieders per stadsdeel met Ooievaarspaskorting Overzicht maaltijdaanbieders per stadsdeel met Ooievaarspaskorting Tekst Menukaart Apetito bezorgt warme en vriesverse maaltijden in alle Haagse wijken. Voor bestellingen: 0800-0232975 (gratis). Haagse

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag De Voorzitter van de raadscommissie M.O. Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

3 december december Aanvang 19:30 uur

3 december december Aanvang 19:30 uur Openbare bijeenkomst Dorpsraad Galder-Strijbeek Aanvang 19:30 uur Onderwerpen Dorpsraad Galder-Strijbeek Servicepunt Buurtpreventie gastspreker Frie van Rijsbergen, wijkagent Galder en Paul Sintnicolaas,

Nadere informatie

Den Haag: Dat Kan Groener. Actieplan: Voor een groener Den Haag

Den Haag: Dat Kan Groener. Actieplan: Voor een groener Den Haag Den Haag: Dat Kan Groener Actieplan: Voor een groener Den Haag Inhoudsopgave Waarom groener?... 3 Locaties op de kaart... 5 Locatie met foto s per stadsdeel... 6 Conclusies en aanbevelingen... 12 Bijlage

Nadere informatie

Stemmen in een kerk, school & buurthuis

Stemmen in een kerk, school & buurthuis Stemmen in een kerk, school & buurthuis Notitie CDA Den Haag Januari 2013 2 Notitie CDA Den Haag, Stemmen in een kerk, school en buurthuis, januari 2013 Inhoudsopgave: 1. Aanleiding p. 3 2. De feiten p.

Nadere informatie

EXPERTS OP DE TOEKOMST VAN VASTGOED AIRBNB IN NEDERLAND DE BELANGRIJKSTE CIJFERS OVER 2017

EXPERTS OP DE TOEKOMST VAN VASTGOED AIRBNB IN NEDERLAND DE BELANGRIJKSTE CIJFERS OVER 2017 EXPERTS OP DE TOEKOMST VAN VASTGOED AIRBNB IN NEDERLAND DE BELANGRIJKSTE CIJFERS OVER 2017 DE BELANGRIJKSTE AIRBNB CIJFERS OP EEN RIJ T.O.V. 2016 25,2% MARKTAANDEEL 11,7% 2.100.000 AMSTERDAM T.O.V. 2016

Nadere informatie

Territoriumkartering Huismus en Spreeuw in de regio Den Haag in 2008. Rinse van der Vliet, Danny Laponder, Kees Mostert, Bart Vastenhouw

Territoriumkartering Huismus en Spreeuw in de regio Den Haag in 2008. Rinse van der Vliet, Danny Laponder, Kees Mostert, Bart Vastenhouw Territoriumkartering Huismus en Spreeuw in de regio Den Haag in 2008 Rinse van der Vliet, Danny Laponder, Kees Mostert, Bart Vastenhouw 26 oktober 2010 Figuur 1: Huismus Passer domesticus, Delft (Bart

Nadere informatie

Wijkprogramma Stadsdeel Escamp RUSTENBURG - OOSTBROEK LEYENBURG MORGENSTOND MOERWIJK. Zuiderpark BOUWLUST WATERINGSEVELD VREDERUST

Wijkprogramma Stadsdeel Escamp RUSTENBURG - OOSTBROEK LEYENBURG MORGENSTOND MOERWIJK. Zuiderpark BOUWLUST WATERINGSEVELD VREDERUST Wijkprogramma 2016-2019 Stadsdeel Escamp RUSTENBURG - OOSTBROEK LEYENBURG MORGENSTOND Zuiderpark MOERWIJK BOUWLUST WATERINGSEVELD VREDERUST Wateringse Veld Voorwoord Hierbij treft u het wijkprogramma Wateringse

Nadere informatie

Transvaal. Ontmoetingscentrum. Activiteiten- en ondersteuningsprogramma. Elke facet telt

Transvaal. Ontmoetingscentrum. Activiteiten- en ondersteuningsprogramma. Elke facet telt Transvaal Activiteiten- en ondersteuningsprogramma Elke facet telt Welkom Welkom Woont u in de buurt van WZH Transvaal en heeft u behoefte aan sociale contacten of een zinvolle invulling van uw dag? Dan

Nadere informatie

1. Meer ORAC s, een schonere straat

1. Meer ORAC s, een schonere straat Wethouder van Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte B.A. Revis Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSB/2015.309 RIS 283716 070-353 2944 3 juli 2015 Aanpak bijplaatsingen

Nadere informatie

Wijkprogramma Stadsdeel Escamp RUSTENBURG - OOSTBROEK LEYENBURG MORGENSTOND MOERWIJK. Zuiderpark BOUWLUST WATERINGSEVELD VREDERUST

Wijkprogramma Stadsdeel Escamp RUSTENBURG - OOSTBROEK LEYENBURG MORGENSTOND MOERWIJK. Zuiderpark BOUWLUST WATERINGSEVELD VREDERUST Wijkprogramma 2016-2019 Stadsdeel Escamp RUSTENBURG - OOSTBROEK LEYENBURG MORGENSTOND Zuiderpark MOERWIJK BOUWLUST WATERINGSEVELD VREDERUST Leyenburg Voorwoord Hierbij treft u het wijkprogramma Leyenburg

Nadere informatie

Leefbaarheids- en Veiligheidsmonitor Den Haag 2004

Leefbaarheids- en Veiligheidsmonitor Den Haag 2004 Leefbaarheids- en Veiligheidsmonitor Den Haag 2004 1 Colofon Uitgave Projectleiding Onderzoek Oplage Foto op omslag Productie Bestuursdienst, Projectbureau Grotestedenbeleid, Gemeente Den Haag Projectbureau

Nadere informatie

Stadsdeel Scheveningen

Stadsdeel Scheveningen Wijkprogramma 2016-2019 Stadsdeel Scheveningen NOORDELIJK SCHEVENINGEN SCHEVENINGEN-DORP HAVENKWARTIER & VISSENBUURT WITTEBRUG & DUTTENDEL VAN STOLKPARK DUINDORP ZORGVLIET STATEN- EN GEUZENKWARTIER DUINOORD

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 aanpak van graffiti- en plakvandalisme Meldpunt Graffiti (Dienst Publiekszaken)

Jaarverslag 2014 aanpak van graffiti- en plakvandalisme Meldpunt Graffiti (Dienst Publiekszaken) Jaarverslag 2014 aanpak van graffiti- en plakvandalisme Meldpunt Graffiti (Dienst Publiekszaken) 0. Inleiding: De gemeente voert sinds 2007 een beleid dat is gericht op preventie en bestrijding van illegale

Nadere informatie

RIS180586_8-JUNI-2011

RIS180586_8-JUNI-2011 Risnummer: 180586 Den Haag, 31 mei 2011 RIS180586_8-JUNI-2011 Aan de gemeenteraad, 1. Inleiding Bij raadsmededeling van 14 september 2010, rm 2010.197, hebben wij u een ontwerp voor een nieuw Beleidskader

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI 2016

NIEUWSBRIEF JULI 2016 www.crownies.nl Contact: info@crownies.nl Telefoon: 088 115 3500 Facebook: Crownies Den Haag Facebook: Crownies Jeugd NIEUWSBRIEF JULI 2016 Hier een bomvolle nieuwsbrief. Maar liefst twee Crownies-groepen

Nadere informatie

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u de evaluatie van de aanpak Oud & Nieuw

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u de evaluatie van de aanpak Oud & Nieuw Veiligheid km Gemeente Delft Advies Phoenixstraat 16 261 1 AL Delfl Bankrekening BNG 28.50.01.787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delfl Retouradres : Advies, Posîbus 78, 2600 ME Delfl Gemeenteraad

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE CLIËNTENRAAD

ALGEMENE INFORMATIE CLIËNTENRAAD ALGEMENE INFORMATIE CLIËNTENRAAD Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden Cliëntenraad De Cliëntenraad biedt cliënten en hun vertegenwoordigers de mogelijkheid mee te praten en mee te beslissen over zaken

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Festival Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Augustus 2018 1 1. Inleiding Het Sunny Court Festival is een (in principe) jaarlijks terugkerend eendaags muziekfestival dat in 2005 voor de eerste keer

Nadere informatie

Integratiemonitor, Rapport

Integratiemonitor, Rapport Rapport Integratiemonitor, 2015 Kwantitatieve weergave van de situatie van burgers van verschillende nationaliteiten/etnische achtergronden in Den Haag april 2016 Integratiemonitor 2015 Kwantitatieve weergave

Nadere informatie

Het profiel van de Haagse starter en stopper

Het profiel van de Haagse starter en stopper srapport Directie Beleid, Stafafdeling Het profiel van de Haagse starter en stopper COLOFON Uitgave Gemeente Den Haag DSO / Beleid / Oktober 2009 Druk Intern Dienstencentrum Inlichtingen DSO / Beleid

Nadere informatie

Stadsdeel Centrum. Wijkprogramma ARCHIPELBUURT / WILLEMSPARK BINNENSTAD ZEEHELDENKWARTIER HET OUDE CENTRUM RIVIERENBUURT KORTENBOS

Stadsdeel Centrum. Wijkprogramma ARCHIPELBUURT / WILLEMSPARK BINNENSTAD ZEEHELDENKWARTIER HET OUDE CENTRUM RIVIERENBUURT KORTENBOS Wijkprogramma 2016-2019 Stadsdeel Centrum ARCHIPELBUURT / WILLEMSPARK ZEEHELDENKWARTIER BINNENSTAD HET OUDE CENTRUM RIVIERENBUURT KORTENBOS STATIONSBUURT SCHILDERSWIJK TRANSVAAL, GROENTE- EN FRUITMARKT

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Haagse Hopjes Transvaal 2004-1 -

Jaarverslag Stichting Haagse Hopjes Transvaal 2004-1 - Ontstaansgeschiedenis van de Stichting Haagse Hopjes Transvaal Dit verslag is een overzicht van de Haagse Hopjes in Transvaal vanaf het ontstaan van een idee, de start van de eerste spelcontainer (Kaapseplein)

Nadere informatie

Evaluatie Oud op Nieuw

Evaluatie Oud op Nieuw Evaluatie Oud op Nieuw 2014 2015 De jaarwisseling is redelijk rustig verlopen. Dat is gebleken uit een evaluatie van politie, brandweer en gemeente. Zij werkten dit jaar voor de vijfde keer met een integraal

Nadere informatie

De wijk Zuidwest. Geachte voorzitter,

De wijk Zuidwest. Geachte voorzitter, Typ teksttyp teksttyp tekst Rabin S. Baldewsingh Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport 030 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de commissie Samenleving

Nadere informatie

Basisarrangement 5. Beschermd wonen met intensieve dementiezorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 5 (ZZP VV5) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden

Basisarrangement 5. Beschermd wonen met intensieve dementiezorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 5 (ZZP VV5) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden Basisarrangement 5 Beschermd wonen met intensieve dementiezorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 5 (ZZP VV5) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement 5 Dit basisarrangement is bestemd voor

Nadere informatie

26 secondant #5 oktober interview Winnaar Hein Roethofprijs jongeren rustig

26 secondant #5 oktober interview Winnaar Hein Roethofprijs jongeren rustig 26 secondant #5 oktober 2010 interview Winnaar Hein Roethofprijs 2010 Rolmodellen houden Haagse jongeren rustig secondant #5 oktober 2010 27 Vijf projecten die bijdragen aan het voorkomen van crimi naliteit

Nadere informatie

Buurtinterventieteam Morgenstond

Buurtinterventieteam Morgenstond Buurtinterventieteam Morgenstond Beschrijving van de good practice Auteur(s) Datum MOVISIE Gery Lammersen Utrecht, februari 2010 Utrecht, februari 2010 * Dutch Homeless Cup Deze publicatie is ontwikkeld

Nadere informatie

Buurtpreventie. Buurtpreventie is actief werken aan veiligheid in uw eigen buurt

Buurtpreventie. Buurtpreventie is actief werken aan veiligheid in uw eigen buurt Buurtpreventie Buurtpreventie is actief werken aan veiligheid in uw eigen buurt Beste buurtbewoners, Veiligheid is belangrijk voor ons allemaal. In de buurt, op straat, overdag en s avonds. U wilt daar

Nadere informatie

Aanvraagformulier Presentatiesubsidie 2 Kenmerk:..

Aanvraagformulier Presentatiesubsidie 2 Kenmerk:.. Aanvraagformulier Presentatiesubsidie 2 Kenmerk:.. 1. De organisatie Naam organisatie... Nummer KvK... Rechtsvorm: o vereniging o stichting Contactpersoon... o de heer o mevrouw Postadres... Postcode/plaats...

Nadere informatie

Zomervakantie special. zomeractiviteiten STADSDEEL CENTRUM 2016. De activiteiten zijn van 7 juni t/m 21 augustus

Zomervakantie special. zomeractiviteiten STADSDEEL CENTRUM 2016. De activiteiten zijn van 7 juni t/m 21 augustus zomeractiviteiten Zomervakantie special De activiteiten zijn van 7 juni t/m 21 augustus Woon je in de Schilderswijk, Transvaal, Oude Centrum, Kortenbos, Stationsbuurt, Rivierenbuurt of Zeeheldenkwartier?

Nadere informatie

Onderzoek sportdeelname 2010 HAGENAARS EN SPORT

Onderzoek sportdeelname 2010 HAGENAARS EN SPORT Onderzoek sportdeelname 2010 HAGENAARS EN SPORT Inhoudsopgave SAMENVATTING 5 Den Haag, december 2010 Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Productgroep Onderzoek & Integrale Vraagstukken

Nadere informatie

Wijkprogramma Stadsdeel Laak SCHIPPERSKWARTIER BINCKHORST LAAKHAVEN MOLENWIJK LAAK CENTRAAL SPOORWIJK

Wijkprogramma Stadsdeel Laak SCHIPPERSKWARTIER BINCKHORST LAAKHAVEN MOLENWIJK LAAK CENTRAAL SPOORWIJK Wijkprogramma 2016-2019 Stadsdeel Laak SCHIPPERSKWARTIER BINCKHORST LAAKHAVEN MOLENWIJK LAAK CENTRAAL SPOORWIJK Schipperskwartier Voorwoord Hierbij bied ik u met genoegen het wijkprogramma Schipperskwartier

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Veiligheidsmonitor Den Haag 2007

Gemeente Den Haag. Veiligheidsmonitor Den Haag 2007 Gemeente Den Haag Veiligheidsmonitor Den Haag 2007 Rapportage VEILIGHEIDSMONITOR Den Haag 2007 Colofon Uitgave Bestuursdienst, Projectbureau Grotestedenbeleid, Gemeente Den Haag, 2007 Projectleiding Projectbureau

Nadere informatie

Gezondheid van volwassenen en ouderen; een gebiedsgerichte

Gezondheid van volwassenen en ouderen; een gebiedsgerichte epidemiologie Gezondheid van volwassenen en ouderen; een gebiedsgerichte analyse Een rapportage met gezondheidsgegevens per Haagse aandachtswijk 1 Stationsbuurt/ Rivierenbuurt 2 Schildersbuurt 3 Transvaalkwartier

Nadere informatie

Basisarrangement 10. Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10)

Basisarrangement 10. Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10) Basisarrangement 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement 10 Dit basisarrangement

Nadere informatie

MUS-rapportage Meetnet Urbane Soorten Den Haag en omstreken. Samensteller: Tom Loorij, coördinator Sovon voor de Haagse regio

MUS-rapportage Meetnet Urbane Soorten Den Haag en omstreken. Samensteller: Tom Loorij, coördinator Sovon voor de Haagse regio MUS-rapportage 2017 Meetnet Urbane Soorten Den Haag en omstreken Samensteller: Tom Loorij, coördinator Sovon voor de Haagse regio Vormgeving: Germaine Pasmans Inhoudsopgave Paragrafen 1. Respons en tellers

Nadere informatie

Evaluatie en ondertekening Plan van Aanpak

Evaluatie en ondertekening Plan van Aanpak 2015 Verslag 8 september 2015 Evaluatie en ondertekening Plan van Aanpak Welkom. René Baron, stadsdeeldirecteur Escamp, heet alle aanwezigen van harte welkom op het Roemer Visscher College. René is zeer

Nadere informatie

Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren. Vastgesteld

Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren. Vastgesteld Bestemmingsplan Parapluherziening (fiets)parkeren Vastgesteld Vastgesteld, d.d. 20 september 2018 Parapluherziening (fiets)parkeren Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding voor

Nadere informatie

MUS-rapportage Meetnet Urbane Soorten Den Haag en omstreken. Samensteller: Tom Loorij, coördinator Sovon voor de Haagse regio

MUS-rapportage Meetnet Urbane Soorten Den Haag en omstreken. Samensteller: Tom Loorij, coördinator Sovon voor de Haagse regio MUS-rapportage 2016 Meetnet Urbane Soorten Den Haag en omstreken Samensteller: Tom Loorij, coördinator Sovon voor de Haagse regio Vormgeving: Germaine Pasmans Inhoudsopgave Paragrafen 1. Respons en tellers

Nadere informatie

ALGEMEEN. Voor het eerst moeder? MIM biedt een luisterend oor.

ALGEMEEN. Voor het eerst moeder? MIM biedt een luisterend oor. ALGEMEEN Voor het eerst moeder? MIM biedt een luisterend oor. Wat een verandering, een eigen baby! Je bent nog niet zo lang geleden voor het eerst moeder geworden. Natuurlijk ben je blij met je pasgeboren

Nadere informatie

Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden

Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden RIS093298_28-01-2002 Gemeente Den Haag Bestuursdienst Commissie Algemene Bestuurlijke en Politieen Brandweeraangelegenheden Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Aan de leden van de

Nadere informatie

Schriftelijke vragen Openbare ruimte in centrumwijken RIS Aan de voorzitter van de gemeenteraad,

Schriftelijke vragen Openbare ruimte in centrumwijken RIS Aan de voorzitter van de gemeenteraad, Schriftelijke vragen Openbare ruimte in centrumwijken RIS298416 Aan de voorzitter van de gemeenteraad, De afgelopen maanden hebben leden van de Partij voor de Dieren verschillende centrumwijken bezocht

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Aanpak jaarwisseling 2015/2016; de praktische uitgangspunten

BIJLAGE 1: Aanpak jaarwisseling 2015/2016; de praktische uitgangspunten BIJLAGE 1: Aanpak jaarwisseling 2015/2016; de praktische uitgangspunten 1. Algemeen Hieronder staan de uitgangspunten voor de aanpak van de jaarwisseling 2015/2016 welke zijn gebaseerd op de ervaringen

Nadere informatie

MUS-rapportage Meetnet Urbane Soorten Den Haag en omstreken. Samensteller: Tom Loorij, coördinator Sovon voor de Haagse regio

MUS-rapportage Meetnet Urbane Soorten Den Haag en omstreken. Samensteller: Tom Loorij, coördinator Sovon voor de Haagse regio MUS-rapportage 2018 Meetnet Urbane Soorten Den Haag en omstreken Samensteller: Tom Loorij, coördinator Sovon voor de Haagse regio Vormgeving: Germaine Pasmans Inhoudsopgave Paragrafen 1. Respons en tellers

Nadere informatie

Duurzaam Montfoort. Forum Samenleving. 21 maart

Duurzaam Montfoort. Forum Samenleving. 21 maart Duurzaam Montfoort Forum Samenleving 1 21 maart 2017 Wat doen we Duurzaam Montfoort stelt zich als taak betrokken partijen: bewust te maken van het onderwerp duurzaamheid en energie, te informeren en met

Nadere informatie

MUS - rapportage Meetnet Urbane Soorten. Den Haag en omstreken

MUS - rapportage Meetnet Urbane Soorten. Den Haag en omstreken MUS - rapportage 2014 Meetnet Urbane Soorten Den Haag en omstreken Samensteller: Vormgeving: Tom Loorij Aletta de Ruiter MUS-project 2014 In 2007 werd door Sovon i.s.m. Vogelbescherming het MUS-project

Nadere informatie

Uitvoeringsplan. Thematafel Opgroeien in Schiedam

Uitvoeringsplan. Thematafel Opgroeien in Schiedam Uitvoeringsplan 2019 2020 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Dromen en maatschappelijke resultaten per niveau 4 2.1 Activiteiten voor kinderen jongeren en talentonwikkeling 4 2.1.1 Droom 4 2.1.2 Uit subsidiekader

Nadere informatie

Basisarrangement 3. Beschut wonen met begeleiding en intensieve verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 3 (ZZP VV3)

Basisarrangement 3. Beschut wonen met begeleiding en intensieve verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 3 (ZZP VV3) Basisarrangement 3 Beschut wonen met begeleiding en intensieve verzorging CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 3 (ZZP VV3) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement 3 Dit basisarrangement is bestemd

Nadere informatie