Met haas Ronald naar een nieuw PR op de halve marathon in Leiden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met haas Ronald naar een nieuw PR op de halve marathon in Leiden"

Transcriptie

1 Met haas Ronald naar een nieuw PR op de halve marathon in Leiden Afgelopen dinsdag had hardloper Ronald (op twitter bekend als RunningRonald) een oproep gedaan wie hem wilde winnen als persoonlijke haas voor de halve marathon van Leiden. Nou is Ronald 1 van de eerste hardloopbloggers die ik ben gaan volgen en gelijk ook een stimulans om jullie met mijn belevenissen op te zadelen. Mijn reactie toen was als volgt: Ik wil wel eens met een privehaas lopen. Loop met zeer lichte handicap: scheefstand in de heupen waardoor mijn voeten wat naar binnen staan. Dit is voor normaal lopen en hardlopen niet echt een probleem. Met volle bepakking in militaire dienst wel, waar ze me dan ook na 3 maanden toch maar huis hebben gestuurd. Eindelijk na jaren niet tot nauwelijks meer gelopen te hebben vanaf oktober 2010 doorgegaan en gestaag progressie geboekt. Nadat ik eind oktober besloot dit jaar voor het eerst een halve marathon te gaan lopen, liep ik die reeds op 31 december. In Leiden zou ik voor het eerst onder de 2 uur gaan duiken op de halve marathon was mijn plan, echter gebeurde dit al 2x in maart. Huidig PR is 1:56:15. Bij deze kon ik de snelheid constant houden en had weinig verval, ook niet na 15km waar ik de 2 vorige HM s wel last van had. In de tussentijd ook allemaal enthousiast bloggende hardlopers, waarvan RunningRonald 1 van de eerst was, op het net tegengekomen, die aanleiding waren voor mij om ook maar eens ijverig en enthousiast over mijn hardloopperikelen te gaan bloggen. Na aansluiten bij een loopgroep in januari dit jaar zijn de prestaties met sprongen vooruit gegaan. De HM in Leiden wordt mijn 7e wedstrijd dit jaar en het moet ook mijn 7e PR dit jaar worden. Weet dat ik moeilijk constant kan lopen en daarom meestal wat sneller start om marge op te bouwen voor wat verval in de laatste kilometers. Zou dan ook zondag willen vertrekken op 5 10 tot 5 15 /km waardoor een tijd rond de 1:50 haalbaar is. Gekkenwerk of niet. Moet er wel voor waken niet te snel van start te gaan. Begin gaat wel met de wind in de rug. En als 5 10 gewoon goed blijft gaan en ik het tot het eind volhoud gaat er een hele hap van het PR en wordt het sub-1:50.. Met een privehaas eens lekker onderweg babbelen voor zover ik niet buiten adem ben. En na thuiskomst een mooi blogverhaal. Zullen er dan wel 2 worden, want van jouw hand valt ook wel weer een blogpost te verwachten. En ik heb geen buidel met drank en eten bij me, dus valt er weinig te dragen. Vrijdagmiddag kwam het bericht dat ik hem gewonnen had. Ik hoop niet dat mijn verhaal andere mensen heeft afgeschrokken, maar er kwamen geen verhalen meer binnen en kon Ronald dit keer niet een mooie dame naar een mooie tijd loodsen, maar mocht ie dat kunstje bij mij uithalen. Gisteren al afgereisd naar Leiden en vanochtend bij het ontwaken regende het pijpestelen. Oei, dat wordt wat. Nog even de weersites bekeken. De ene zegt dat het droog is, de ander heeft het over neerslag tussen 10 en 11 en tussen

2 12 en 1. Nou ja, we zien wel. We zullen het er mee doen. Iets na half 9 maar de deur uitgegaan voor een warming up richting de Pieterskerk. Daar aangekomen startnummer gehaald en opgespeld en toen naar de stand van de Hardloopwinkel waar om 9:45 uur de tweetup zou zijn. Inmiddels Ronald ook ontwaard en even kennis gemaakt. Ondertussen kwam er een cameraploeg hardloper Ruud interviewen die naast mij zat. Ruud was sub-topper in de jaren 80. Bleek dat de cameraploeg uit Argentinië kwam en het interview moet terug te vinden zijn op ESPN Run op Facebook. Nog even een sanitaire stop en vervolgens naar de start. We zouden gaan starten op een schema van 5 10 /km zoals ik wilde om zo onder de 1:50 te gaan lopen, maar als het niet zou gaan, dan niet.

3 Een eindje voor ons liepen de hazen voor 1:50, die ons inziens te snel gestart waren. Na een paar kilometer werden we ingehaald door ChatnRun-forumlid Hans die vanochtend nog was afgereisd vanuit het hoge noorden. Na 10km stonden Inge en Afke ons aan te moedigen en voorzagen ons van koek. Halverwege zaten we op en toen heb ik besloten om 1:50 uit mijn hoofd te zetten. Voor 1:50 zou ik nu stevig moeten gaan versnellen. Dan maar iets van rond de 1:52. Dat is ook mooi. Wel zou ik niet tevreden zijn met een tijd van boven de 1:55 ook als het een PR zou zijn (dus onder de 1:56:15). Ondertussen spoorde Ronald de supporters wat aan om te juichen en zo nu en dan meldde hij dat ik helemaal uit Groningen kwam. Ook het publiek moedigde ons aan. Leuk zo n Zet hem op Dick. Op mijn startnummer stond ook de naam, dus vandaar Na 16km werd het zwaarder en besloten we op tempo 5 20 te gaan lopen.

4 Vlakbij de 19km-verzorgingspost stond een bekende van Ronald: Hermien Bruin. Zij maakte de volgende foto s:

5 Ook dat werd op een gegeven moment moeilijker. Na ruim 19km stonden mijn schoonouders met Michel en Emilie langs de kant van de weg en werd ik nog voorzien van een paar Dextro-snoepjes. Nog wat energie voor de laatste kilometer die weer wat sneller ging en daar was de finish: 1:51:43. Heel mooi. En passant nog een PR op de 15km, 10EM en 20km gelopen.

6 Geen mooie closeup van mij op aktiefoto.nl Finishfilmpje: zie ik dat ik en weer ga, maar dat kan ook als 1056e geklasseerd van de geen gek resultaat. Meer dan toch nog steeds behoorlijk met bovenlichaam heen door de vermoeidheid komen. Op deze site sta ik 2442 gefinishten (op basis van brutotijd). Da s de helft achter me gelaten. En na afloop een welverdiend biertje.

7 De route met mijn doorkomsttijden. Die van Ronald zal wat nauwkeuriger zijn omdat die van mij eerder piepte. De afstand was ook wat groter. Voor de volledigheid nog even die van Ronald: Voor mijn spreadsheet met alle gegevens en kilometer-doorkomsten gebruik ik maar de tussentijden van Ronald. Wel bij km seconden afgehaald en bij km 14 er 20 opgeteld. Dat komt ook meer in de buurt van mijn metingen. Wel was het zo dat elke kilometer vanaf kilometer 11 sneller was dan ik ooit tevoren liep op de bewuste kilometer. En de halve marathon met het minste verval (van 5 07 tot 5 31 is zeer acceptabel). Helaas niet alle kilometers onder de 5 30 kunnen houden dus, zij het dat het er maar 1 was. In de totale uitslag blijkt er 1 Groninger op de halve marathon sneller te zijn geweest: (de ik vermoed bekende oud-voetballer) Edwin Olde Riekerink liep 1:48:22, waarbij hij overigens de 1e helft in dezelfde tijd aflegde als de 2e helft (54:11). Nog even een foto van de mooiste medaille die ik ooit heb mogen ontvangen:

8 Onderweg naar huis hoorden we op de radio het trieste nieuws dat een 41jarige deelnemer na de finish van de halve marathon onwel is geworden en helaas is overleden. De officiële uitslag Als 1101e geklasseerd (aanvankelijk 1096e, waar die 5 vandaan komen ). Ronald 1 plaats hoger, was ie zeker net 0,1 seconde eerder over de streep. Ronald heeft ook nog een blogpost geschreven over deze haasklus. Foto s van Sportview.nl, Hermien Bruin en ReppatsO (madebymouse), Aktiefoto.nl, Running Ronald en eigen fabrikaat (geschoten door iemand anders).

9 Eerste sub-50-tijd tijdens Stemer Omloop Vandaag was het tijd voor de Stemer Omloop. Ik wilde de 10km lopen en een aanval doen op mijn PR van 5 weken geleden, toen ik in Sauwerd liep. 2 rondjes van 5km door en om het dorp. Omdat het dorp bijtijds afgesloten zou worden moest ik er op tijd zijn dus was iets na half 4 al aanwezig. Omgekleed en kom dan tot de ontdekking dat mijn schoenen thuis liggen. Ik kan nog heen en weer rijden, maar wist dat mijn vrouw ook zo n beetje thuis zou zijn van de wandeling met de kids (3 Provincientocht in Bakkeveen) dus die maar gebeld. Zij zouden naar Stedum rijden. Is een ritje van 15,20 minuten en begon hem wel te knijpen toen ze na een half uur er nog niet waren. Ik zou aan het begin van het dorp ze opwachten. Opeens tegen 16:40 uur telefoontje. Ze staan bij de start. Ai, da s zo n beetje aan de andere kant van het dorp, dus snel daarheen, de schoenen in ontvangst nemen en vervolgens richting de start. Ik liep daar toen heen samen met Astreaan John. Er waren al meerdere gespot. Om 17:00 uur gingen we dan van start. Inge, Michel en Emilie gingen me bij de start nog even uitzwaaien. Na een paar 100 meter gaat het heuvel op. Ai, wel de wind in de rug. Ik kijk op de Garmin is de pace. Dat is gekkenwerk. Sinds pakweg 2002 geen km meer in 4,5 minuut gelopen. 1e gaat dan ook in Moest wel zelf op de knop drukken, want was vergeten hem na de laatste Astreatraining op autolap te zetten. Kon ik de bordjes langs de kant voor gebruiken. Geeft dus wel in het overzichtje hieronder wat rare km-afstanden (van 0,99 en 1,02 enzo). Da s mooi. Stuk tegen de wind in. Tempo blijft er redelijk op. In de verte zie ik wat Astreanen aan de horizon verdwijnen.

10 Aanhaken bij een groepje lukt me niet, dus loop grotendeels alleen. Tempo blijft goed. 3km gaat in en dat is voor het eerst sinds 22 juli 2002, jaja, ik houd alles bij. In Sauwerd zat het nog boven de 14,5 minuut. Die 50 minutengrens is haalbaar. De 4e kilometer krijgen we de wind in de rug en ik probeer de pas wat te vergroten. Zie mijn tempo toch boven de 5 minuut uitkomen. Weer wat versnellen. Na 4,5km zie ik Martin foto s maken. Ook trainer Gerhard staat langs de kant en ik spot Stoffer, die eens niet mee loopt.

11 Uiteindelijk gaat de 1e ronde in En passant dus een nieuw PR op de 5km. Deze is binnen. En een ruime marge voor ronde 2. Ik ga rekenen: met kilometertijden van 5 15 is de 50 minutengrens nog te halen. De 6e km gaat ook weer binnen 5 minuten. Na ongeveer 4 mijl zie ik dat ik heb. Dat is dan ook een nieuw officieus PR. Komt de 30minutengrens nu toch in zicht. Dat is dan voor 14 oktober. De 7e wordt de 1e boven de 5 minuten, maar nipt. De 8e en 9e iets langzamer en ik zie na 9km op mijn horloge. Zo doorlopen en ik duik onder de 49 minuten. Dat is helemaal absurd.

12 In de 10e km met de wind deels in de rug en de finish in zicht nog een laatste versnelling. Kilometer gaat ook weer binnen 5 minuten en ik klok Daar kan ik zeer dik tevreden mee zijn en ben erg blij. In de uitslagen staat en dat houd ik dan ook maar aan als nieuw PR. De andere Astreanen (er stonden er in totaal 21 aan de start om punten voor

13 de clubcompetitie te scoren) lopen mooie tijden: trainster Wilma wordt 3e bij de dames in een dik PR en gaat met een beker en bos bloemen naar huis. Na een douche wandel ik weer naar de auto om halverwege tot de ontdekking te komen dat ik mijn loopschoenen niet bij me heb. Nee he? Niet weer? Weer terug. Kom Douwe tegen die meldt dat ie ze heeft afgegeven. Moraal van dit verhaal: volgende keer maar gelijk thuis de loopschoenen aan. De route met doorkomsttijden: De volledige lijst met uitslagen En ik mag nu officieel meetrainen met groep1 van Loopgroep Astrea. Dat is nl. de groep met lopers die een 10km onder de 50 minuten lopen. Foto s zijn gemaakt door Martin de Jonge en Simon Blaauw. Oranjerun, zwaar maar toch mooi officieel PR Omdat ik vanwege mijn lichte kuitblessure de Natuurloop in Siddeburen aan mij voorbij liet gaan, heb ik omdat de kuit genezen was de Oranjerun op de lijst zetten. Een echte tijd op de 10 Engelse mijl had ik nog niet staan. Mijn officieuze PR zit rond de 1:27:30, de geschatte/berekende doorkomst van de Astrearun een maand geleden na 16,1km. Voor en bij de start trof ik nog een paar Astreanen en andere bekende lopers. Om 2 uur gingen we van start bij een temperatuur van een graad of 18. Was even wennen een race met dergelijk hoge temperaturen. De vorige keer was de OHB-Loop begin oktober toen het tegen de 25 graden was en dat was veel te warm, voor mij dan. Begon gelijk met tegenwind maar zag de Garmin zeggen dat we 4 45 per km liepen, terwijl ik voor mijn gevoel redelijk rustig liep. Voor de 1:25 heb ik constant 5 17 nodig en wilde vertrekken op 5 10.

14 1e km ging in 4 56 en daarna liep het op. Na 4km besloot ik het plan om onder de 1:25 te gaan lopen vaarwel te zeggen en me dan maar te richten op een nieuw PR en in ieder geval onder de 1:27:30 finishen. Ik werd hier en daar ingehaald en op een stuk met de wind in de rug (dan is het ineens erg warm) kon ik aanhaken bij een groepje. Deze liep een mooi tempo van rond de 5 23 en dat was ruim voldoende voor de 1:27:30, want daarvoor volstaat ongeveer 5 25, dus langzaamaan boekte ik daar nog wel voorsprong op.

15 Na 9km besloten de 2 mannen vooraan de berm in te gaan en te gaan wandelen. Het groepje van 5 werd nu een groepje van 3 en het tempo ging wat omhoog. Voor mij iets teveel van het goede en besloot mijn eigen tempo te gaan lopen. Vanaf het 11km-punt kregen we de wind vol van voren. En dat tot een kleine kilometer voor de finish. In de tussentijd liep ik 1 van de 2 van het groepje weer voorbij en de andere zag ik op een meter of 30 voor me lopen. Afstand werd wel iets kleiner, ondanks de tegenwind, maar inhalen was een te grote opgave. Na 11km had ik gezien dat 1:27:30 nog mogelijk was als ik 5 45 per kilometer zou lopen, maar wist het verval te beperken tot In de 16e kilometer wist ik nog te versnellen naar 5 27 en kwam zo in 1:26:36 over de finish. Mijn Garmin vond het 16,04km. Bij de kilometerbordjes was de Garmin steeds net iets eerder dan het bordje langs de weg. Ik vraag me dan ook wel af of de afstand helemaal 10 mijl was. Ook Sportstracks vond het maar 16,01km, terwijl deze normaal een langere afstand geeft dan gemeten. Desalniettemin beschouw ik dit toch als een PR. En en-passant ook een PR op de 15km (1:20:57) gezet, door de tijd te nemen bij het 15km-punt. Zo komt mijn doel van 1:20 op de 15km in de buurt. Het doel van 1:25 op 10 mijl blijft staan. Dit resultaat geeft overigens wel moed voor de halve marathon van Leiden waar ik onder de 1:55 wil duiken. Dit zou haalbaar moeten zijn. Het waren gisteren redelijk zware omstandigheden en de marathon van Leiden begint s ochtends om half 11, en met een beetje geluk geen warme zomerdag. Iets minder wind dan gisteren mag ook wel. Een volledige lijst van uitslagen. Een eervolle 37e plaats bij de M40. De volgende Astreanen waren ook aanwezig: Jan van Dijk, Stoffer Havinga, Erik Tjong Kim Sang (met het mooie startnummer 666), Hans van der Woude en Boele Ytsma en dan hoop ik niemand vergeten te zijn. Een kaartje met de route:

16 Foto s zijn gemaakt door Martin Borgman en Simon Blaauw. Marathonkoorts Eind jaren 90 had ik een hardlopende collega die, ik meen in 1999, de marathon van Rotterdam ging lopen. En deze ook uitliep in een tijd van pakweg 4 uur. In die tijd zei ik ook: Ik ga ook ooit die marathon lopen. Daarna eigenlijk nooit verder gekomen dan 10km en het hele marathon-idee is ver weggezakt. Toen ik een paar jaar geleden bij de cardioloog was, nav mijn verwijde aorta (zie de blogpost van een paar dagen geleden), zei hij dat ik rustig door kon gaan met sporten, zoals ik toen deed en het niet al te gek moest maken. Ik zei toen nog dat ik niet van plan was een marathon te gaan lopen. Sterker nog: toen liep ik amper meer, en als ik al liep was het 6,5km. Sindsdien ben ik ongemerkt meer en meer gaan lopen. Resulterend in een langste afstand van 25km. Marathonplannen had ik niet. Collega s zeiden wel na mijn 1e 16km van straks ga je nog een marathon lopen. Nou dat leek me toch nog niet wat. Blijft een takke-end en vereist behoorlijk wat training. Halve vond ik wel genoeg. En nog steeds het cardioloogbezoek in het hoofd: is een marathon wel verantwoord? Het begon langzamerhand toch weer te kriebelen en wil het dan ook voorleggen tijdens mijn volgende bezoek op 11 juli a.s. Vervolgens las ik afgelopen week op het Chatnrun-forum en diverse blogs leuke (en soms ontroerende) verhalen van lopers die de marathon hadden gelopen in Rotterdam (en/of Utrecht een week eerder) en ineens begon het toch weer te borrelen: eigenlijk wil ik daar gewoon ook eens die marathon gaan lopen. Lijkt me een prachtige ervaring zo n prestatie neer te zetten met zo veel publiek. Na een mailwisseling met een andere (marathon)loper die ook zei dat ik ooit mijn 1e marathon zou gaan lopen (na uitleg van die situatie) wil ik min of meer het woord bij de daad gaan voegen en een idee dat ik bijna 15 jaar geleden had eens tot uitvoer willen brengen. En als de cardioloog geen onoverkomelijke bezwaren ziet, dan wil ik hier ook voor gaan en volgend jaar april de marathon van Rotterdam gaan lopen. Fysiek moet ik een heel eind kunnen komen nu. Uithoudingsvermogen om een halve behoorlijk uit te lopen is er en gezien de huidige vorm en mijn afgenomen gewicht denk ik dat een marathon met wat training haalbaar moet zijn. Moet ik nu wel uitkijken: want een half jaar geleden zei ik nog dat ik dit jaar mijn 1e halve marathon wilde gaan lopen. 10 weken later liep ik al mijn 1e en inmiddels staat de teller op 3 en heb ik mijn halve-marathon-doel voor 2012 gehaald. Zal het dus niet zo gek gaan doen en al over 3 maanden een marathon gaan lopen. Een optie zou nog kunnen zijn de marathon van Zwolle over 5 maanden, maar past ook niet echt in het wedstrijdschema voor de clubcompetitie. In de zomer zie ik me sowieso niet al te lange duurlopen

17 doen. Ik ben meer een koud-weer-loper en dan is lange duurlooptraining in de winter een ideaal trainingsplan voor mij naar deze marathon toe. Nu eerst zien van mijn lichte blessure af te komen. Tot mijn bezoek aan de cardioloog lekker doortrainen en hopelijk na de zomer de training echt op kunnen pakken voor die marathon en dan hoop ik op 14 april 2013 door Rotterdam te lopen. Kuitprobleempje, ff rustig aan doen Na mijn duurloop van vorige week woensdag heb ik last van mijn rechterkuit gekregen. Het meeste voel(de) ik bij het trapafdalen. 2 dagen later wel nog een loopje gedaan van 11km en dat ging heel behoorlijk. Nu zijn we een week verder en snel verbeteren doet het nog niet. Ik probeer een afspraak te maken bij de fysio om eens ff te kijken en evt wat tips/oefeningen te krijgen. Vermoedelijk toch een verkeerde beweging gemaakt, te korte warming up, te veel gedaan de afgelopen maanden. Wel balen omdat het zo lekker ging de afgelopen maanden. Ik wil(de) a.s. zaterdag de natuurloop in Siddeburen doen, maar dat wordt een erg groot voorbehoud. Nu zijn de weersvooruitzichten voor zaterdagmiddag ook niet dusdanig dat ik hier rouwig om ben. Had wel een mooi PR op de 10 mijl willen lopen, maar er komen nog genoeg mogelijkheden. De in mei geplande wedstrijden zijn iets belangrijker: een 10km op 12 mei die mee telt voor de clubcompetitie en een halve marathon op 20 mei in Leiden. De laatste is wel minder belangrijk, maar wil deze wel lekker zien te lopen. Aanvankelijk zou het doel zijn hier voor het eerst onder de 2 uur te duiken, maar dat doel is nu gezet naar 1:55. Deze maand ook nog geen Astreatraining bezocht en gezien de agenda voor de rest van de maand vrees ik dat dit een Astrealoze maand wordt. De enige mogelijkheid zou zijn vrijdag 27 april. Eerst maar eens zien hoe de kuit zich uithoudt. Moet ik wel mijn gewicht op peil proberen te houden en dat lukt tot dusverre aardig. Wordt vervolgd

Twee wedstrijden in twee dagen

Twee wedstrijden in twee dagen Twee wedstrijden in twee dagen Onze clubcompetitie heeft eens 2 wedstrijden achter elkaar in het schema gezet. Op 23 juni de Natuurloop Meerwijck en op 24 juni de MiniMarathon in Ten Boer. Bij beide wedstrijden

Nadere informatie

In Winschoten kan je geen PR lopen

In Winschoten kan je geen PR lopen In Winschoten kan je geen PR lopen en daarmee citeer ik 1 van de trainers van onze loopgroep, Astrea, waar ik sinds januari 2012 lid van ben. Vorig jaar zei desbetreffende trainer dat en dit jaar weer.

Nadere informatie

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Vorig jaar 1 december was ik herstellende van een blessure maar wilde wel de halve marathon tijdens de Bovenboerloop doen. Dit ging toen tot een kilometer

Nadere informatie

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 Maandag 9 juli was het tijd voor wederom een wedstrijd waar punten te scoren waren voor de clubcompetitie van onze loopgroep. Verzameld voor zwembad

Nadere informatie

7 van Zevenhuizen: PR op incourante afstand

7 van Zevenhuizen: PR op incourante afstand 7 van Zevenhuizen: PR op incourante afstand Soms doe je iets onverwachts. Zo ook vrijdag 9 augustus. Op de woensdagavondtraining 2 dagen eerder meldde trainer Sietze Jan dat 2 dagen later de 7 van Zevenhuizen

Nadere informatie

Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon

Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Gezellig feestje in Zwolle en leuke halve marathon Lang naar uitgekeken en zaterdagavond 8 juni was het dan zover. Vooraf betiteld als een erg gezellige en drukke loop. s Middags met de trein naar Zwolle,

Nadere informatie

Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR

Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR Veneboerloop Drachten met dik 10km-PR Vandaag was het dan zover: kijken waar ik sta na 2 maanden looptraining bij de Loopgroep Astrea. Laatste 10km-wedstrijd was begin oktober bij 25 graden toen ik net

Nadere informatie

Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen

Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen Na mijn halve marathon van 2 weken geleden die zo goed verliep, besloot ik toch nog een marathonpoging te wagen dit jaar. Op basis

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Na PRs op de 10km en halve marathon wilde ik in Uithuizermeeden in plaats van de 10km een 5km gaan rennen. Met als doel een PR. Dat staat sinds een paar

Nadere informatie

Bejaard 4mijl-record uit de boeken

Bejaard 4mijl-record uit de boeken Bejaard 4mijl-record uit de boeken En zo was het 13 oktober 2013 tijd voor mijn 11e 4mijl-deelname. De 1e keer was in 1998, toen ik met een paar vrienden op zondagmiddag nog naar de start in Haren liep,

Nadere informatie

Terugblik op 2014 en vooruitkijken naar 2015

Terugblik op 2014 en vooruitkijken naar 2015 Terugblik op 2014 en vooruitkijken naar 2015 In de laatste week van het jaar is het weer tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Vooraf een aantal doelen cq streeftijden gesteld, welke ik dit jaar

Nadere informatie

Belabberde maar gezellige halve marathon in Leiden

Belabberde maar gezellige halve marathon in Leiden Belabberde maar gezellige halve marathon in Leiden Eind vorig jaar schreef ik me in voor de Marathon van Leiden en vandaag zou ik mijn 5e marathon gaan lopen. Met de nadruk op zou, want het liep iets anders.

Nadere informatie

4 Mijl met net niet een PR, maar wel een diepte-interview

4 Mijl met net niet een PR, maar wel een diepte-interview 4 Mijl met net niet een PR, maar wel een diepte-interview In Groningen hebben we op de 2e zondag van oktober sinds mensenheugenis de fameuze 4 Mijl van Groningen. De laatste jaren wordt de hype wat te

Nadere informatie

Mijn schema voor de marathon van Rotterdam

Mijn schema voor de marathon van Rotterdam Mijn schema voor de marathon van Rotterdam Na eindelijk zo goed als hersteld te zijn van een 2e achillespeesblessure kan ik eindelijk beginnen met de voorbereiding op de marathon van Rotterdam, hetgeen

Nadere informatie

Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl

Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl Een ongeplande wedstrijd in Delfzijl Een weekendvrije wedstrijd en wat doe je dan? Een week eerder liep ik tijdens de Ekensteinloop in Appingedam niet lekker. Finish in 50 02. Een keer wat rustiger begonnen,

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

Challenge Almere Amsterdam 2014

Challenge Almere Amsterdam 2014 Challenge Almere Amsterdam 2014 Op vrijdag ben ik rond 9 uur de auto ingestapt, en via Fijnaart ( daar heb ik Rens Speksnijder opgepikt ) zijn we op weg gegaan naar Almere. Ruim op tijd kwamen we aan,

Nadere informatie

Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps

Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps Twee PR s in acht dagen door Thijs Staps Leemputtenloop Op woensdag 10 april stond de Leemputtenloop op het programma, dat is een wedstrijd waar ik altijd goed loop. Mijn PR heb ik daar in 2017 gelopen,

Nadere informatie

Hel van Kasterlee 2017

Hel van Kasterlee 2017 Hel van Kasterlee 2017 Gefinished Onderweg naar mijn derde Hel van Kasterlee (15KM RUN-117KM MTB-30KM RUN) vraag ik me voor de zoveelste keer af of het vandaag wel verstandig is om te starten. Die vraag

Nadere informatie

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50

10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 10km Minimarathon in Ten Boer, zwaar maar toch sub-50 Maandag 9 juli was het tijd voor wederom een wedstrijd waar punten te scoren waren voor de clubcompetitie van onze loopgroep. Verzameld voor zwembad

Nadere informatie

Bremen Marathon met kramp naar nieuw PR

Bremen Marathon met kramp naar nieuw PR Bremen Marathon met kramp naar nieuw PR En na de 1e marathon die ik liep, waarbij ik een tijd van 4:23:04 noteerde en ik aanvankelijk zei dat het een eenmalig iets was, moest er toch een 2e komen. Ook

Nadere informatie

Gezellig feestje in Winschoten

Gezellig feestje in Winschoten Gezellig feestje in Winschoten Eén van mijn doelen die ik na het lopen van een marathon gesteld had was om voor mijn 50e de 50 van Winschoten te lopen. Dat zou ik nog kunnen doen in 2017, maar verstandiger

Nadere informatie

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden

Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Grote stappen op korte afstand in Uithuizermeeden Na PRs op de 10km en halve marathon wilde ik in Uithuizermeeden in plaats van de 10km een 5km gaan rennen. Met als doel een PR. Dat staat sinds een paar

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde.

Een zware tocht! Net voor de 4 uur binnen!! 3 uur 59 min en 24 seconde. De 60 van Texel, wat was ie VER!! Zwaar, indrukwekkend en mooi! Één groot avontuur! Mijn eerste ultra run, want zo noemen ze dat als de afstand boven de marathon ligt. Na 7 marathons wil ik een keer mijn

Nadere informatie

Sallandtrail, zware heuveltraining voor Jeruzalem

Sallandtrail, zware heuveltraining voor Jeruzalem Sallandtrail, zware heuveltraining voor Jeruzalem Een tijd terug op een zaterdagochtend keek ik en zag dat de nacht ervoor de inschrijving voor de Sallandtrail was geopend. ik wist ook wel dat deze zou

Nadere informatie

Ik woon in Grave, in de provincie Noord Brabant, een stadje 15 km ten zuiden van Nijmegen.

Ik woon in Grave, in de provincie Noord Brabant, een stadje 15 km ten zuiden van Nijmegen. Hallo allemaal. Ik ben Huub Steinmann. Ik woon in Grave, in de provincie Noord Brabant, een stadje 15 km ten zuiden van Nijmegen. Ik ben geboren in 1960 in Gennep in Noord Limburg. Ik ben getrouwd. Wij

Nadere informatie

Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019

Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019 Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019 Na enkele zeer zonnige en warme weken in februari kwamen de maartse buien. Dit jaar wel echte strontdagen met veel wind, stortregen en hagel en droevige

Nadere informatie

Een bijzondere 4Mijl van Groningen

Een bijzondere 4Mijl van Groningen Een bijzondere 4Mijl van Groningen 11 oktober was het weer zover en stond ik aan start bij het zeer grootschalige evenement wat de 4Mijl van Groningen tegenwoordig is. In 1998 liep ik deze voor het eerst

Nadere informatie

2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome)

2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome) 2000 jaar geleden liepen ze hier al! (Jong en oud lopen 5km door oud-rome) Zondag de 19e oktober gaat de wekker om 7 uur. Buiten is het nog donker, maar met 18 graden is het zeker niet koud. Het wordt

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Trainingsschema voor de marathon in München 2013

Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Nr Datum MAAN- DAG 5 trainingen per week (kan ingekort worden tot 4 trainingen per week: dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) DINSDAG Variabele tempoloop

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Mijn eerste (Rotterdam) marathon

Mijn eerste (Rotterdam) marathon Mijn eerste (Rotterdam) marathon Eind vorige eeuw liep een collega de marathon van Rotterdam en ik zei toen dat ik die ook ooit eens zou gaan lopen. Het kwam er nooit van en mijn hardloopgebeuren raakte

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames,

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames, Damesdag Dinsdag 12 juni 2012 Lieve Dames, Hieronder het resultaat van onze (3 x overgenomen) foto maarrr uiteindelijk is het ons toch gelukt haha. Prachtig plaatje, zon, blauwe lucht en allemaal lachende

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

Trainingsvormen. Opbouw

Trainingsvormen. Opbouw Run2Day http://www.run2day.nl/hardloopschema-marathon Met dit schema train je voor je eerste marathon. Als je lange afstanden loopt is het extra belangrijk dat je goed eet en drinkt. Een gezond en gevarieerd

Nadere informatie

Basis trainingsschema 42 km

Basis trainingsschema 42 km Basis trainingsschema 42 km De basis trainingschema s van de Veenlopers zijn volgens de Souplesse Methode / EMI opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere trainingschema s veel voordelen

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Twee wedstrijden in twee dagen

Twee wedstrijden in twee dagen Twee wedstrijden in twee dagen Onze clubcompetitie heeft eens 2 wedstrijden achter elkaar in het schema gezet. Op 23 juni de Natuurloop Meerwijck en op 24 juni de MiniMarathon in Ten Boer. Bij beide wedstrijden

Nadere informatie

Wekelijkse Work Out!

Wekelijkse Work Out! Wekelijkse Work Out! Maandag - Conditie Wandeling Dinsdag - Driehoek Push Up Woensdag - Squat Donderdag - De Curl - Up Vrijdag - Boksen Zaterdag - Dips Zondag -Conditie Jumps INTRO Deze work out oefeningen

Nadere informatie

MARATHON DES ALPES - MARITIMES (NICE - CANNES)

MARATHON DES ALPES - MARITIMES (NICE - CANNES) MARATHON DES ALPES - MARITIMES (NICE - CANNES) Ergens eind augustus begonnen er zich spontaan nieuwe marathonplannen te verspreiden via de digitale snelweg. Deze keer met Donavan, Carl en Delphine. Donavan

Nadere informatie

In Winschoten kan je geen PR lopen

In Winschoten kan je geen PR lopen In Winschoten kan je geen PR lopen en daarmee citeer ik 1 van de trainers van onze loopgroep, Astrea, waar ik sinds januari 2012 lid van ben. Vorig jaar zei desbetreffende trainer dat en dit jaar weer.

Nadere informatie

1 Maand nog. Nog 1 maand en 1 dag voor de Swissman

1 Maand nog. Nog 1 maand en 1 dag voor de Swissman 1 Maand nog Nog 1 maand en 1 dag voor de Swissman En nog 12 dagen voor de eerste wedstrijd van dit jaar (de 1/4 triathlon van Meer). De laatste wedstrijd is puur om een triathlon gedaan te hebben dit jaar

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

Week 1. Week 2. Dinsdag 30 60 min Dressuurmatige training Woensdag 50 min 8 km 30 min stap, tussendoor 2 x 10 min draf.

Week 1. Week 2. Dinsdag 30 60 min Dressuurmatige training Woensdag 50 min 8 km 30 min stap, tussendoor 2 x 10 min draf. Trainingsschema tot 30 km Week 1 30 min 3 km Stap een half uur over verschillende soorten bodem. Is het paard gehoorzaam en heb je controle over het tempo? Loopt hij regelmatig en met plezier? Dan kun

Nadere informatie

Bezoek aan de slapende reus (in)

Bezoek aan de slapende reus (in) Bezoek aan de slapende reus (in) Halve en hele marathon van Kasterlee 2018 Wat een mooi loopweer vandaag! Deze morgen scheen de zon al heel snel en er was weinig wind. De thermometer gaf wel slechts 0

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan!

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan! Race 10; 30-10-2016 Bij deze race verschenen maar 2 kids aan de start, zou het door de vroegere starttijd komen?! Jarek heeft z n PR vandaag 2 keer aangescherpt, zowel in de kwalificatie als in de 1 e

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

Voor de startnummers van de KidsRun vragen wij je om zoveel mogelijk gepast te betalen ( 2,50 per inschrijving). Pinnen is helaas niet mogelijk.

Voor de startnummers van de KidsRun vragen wij je om zoveel mogelijk gepast te betalen ( 2,50 per inschrijving). Pinnen is helaas niet mogelijk. Deelnemersinformatie 2016 Nog een paar dagen en dan sta je aan de start van de tweede editie van de Omloop van Empel op 26 juni. Fijn dat je meedoet aan ons evenement. In deze brief vind je aanvullende

Nadere informatie

Teleurstellende races voor Winteb Racing.

Teleurstellende races voor Winteb Racing. Teleurstellende races voor Winteb Racing. Het Winteb Elcee de Boer Pirelli racingteam heeft in Assen tijdens de Speedchallenge een minder succesvol weekend gekend. Er was voor het weekend aan nog een trainingsdag

Nadere informatie

Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen!

Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! In nederland hebben hebben we ongeveer 1,2 miljoen mensen die hardlopen. Hiervan komen er ongeveer 720.000 per

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

De training kan en mag door de trainer aangepast worden i.v.m. bepaalde omstandigheden.

De training kan en mag door de trainer aangepast worden i.v.m. bepaalde omstandigheden. Vanaf 2 april trainen we weer op onze vaste locaties in het Gorechtpark en Meerwijck. In de oneven weken wordt er getraind in Meerwijck. Achter diverse data heb ik de training van Meerwijck aangegeven,

Nadere informatie

4daagse Journaal 2018

4daagse Journaal 2018 4daagse Journaal 2018 avondvierdaagse van 11 t/m 15 Juni 2018 Maandag 11 Juni dag 1 van de 4daagse 2018 Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en heftig iedere week voor deze

Nadere informatie

Trainingschema locatie Voorschoten 2016

Trainingschema locatie Voorschoten 2016 = Minuut = Seconde HP = Herstelpauze Wandelen AH + ( ) = Actieve pauze Dribbelen SP = Ø = Seriepauze Rondje Hf-max = Maximale hartslagfrequentie Zie: http://www.runmedical.nl/downloads/hoe_gebruik_ik_een_trainingsschema.pdf

Nadere informatie

Informatie Brief Mudrun Fun. Beste deelnemers(ters),

Informatie Brief Mudrun Fun. Beste deelnemers(ters), Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende om jouw Mudrun Fun tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten,

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

algemene tips schema voor beginners schema voor gevorderden schema opslaan als PDF

algemene tips schema voor beginners schema voor gevorderden schema opslaan als PDF Schema voor gevorderden algemene tips schema voor beginners schema voor gevorderden schema opslaan als PDF Schema voor gevorderden Schema voor hardlopers(sters) die al een ½ uur aan een stuk kunnen hardlopen.

Nadere informatie

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede 2019 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van mijn schema al een basis hebt van 3 trainingen per week in de maand december. Beschik

Nadere informatie

ZESDE ULTRALOOP GILZE: zon, snelle tijden en 3500 euro voor het goede doel!

ZESDE ULTRALOOP GILZE: zon, snelle tijden en 3500 euro voor het goede doel! ZESDE ULTRALOOP GILZE: zon, snelle tijden en 3500 euro voor het goede doel! Op zondag 25 maart 2012 werd voor de zesde keer de Ultraloop Gilze georganiseerd. De klok is een uur vooruit gezet. Maar, zomertijd

Nadere informatie

FEET4FEET. Ontstaan van voetklachten tijdens de. Nijmeegse Vierdaagse

FEET4FEET. Ontstaan van voetklachten tijdens de. Nijmeegse Vierdaagse FEET4FEET Ontstaan van voetklachten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse Preventie van voetklachten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse Waarom dit onderzoek? De Nijmeegse Vierdaagse is het grootste wandelevenement

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

Brandende hel in Winschoten

Brandende hel in Winschoten Brandende hel in Winschoten Na de Slachtemarathon waar het naast een Slachveld ook een brandende hel was, viel deze laatste toepassing ook ten deel aan Winschoten, en eigenlijk het eerst deel ook wel.

Nadere informatie

Wereld Kampioenschap Rafting 2010

Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Nederland, Zoetermeer 12 t/m 15 juli Trainen, trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat wij in de aanloop naar dit WK hebben gedaan. Zou het zijn vruchten afwerpen?

Nadere informatie

Toelichting. TOELICHTING schema halve marathon De Heurne GW Enschede +31(0)

Toelichting. TOELICHTING schema halve marathon De Heurne GW Enschede +31(0) Toelichting TOELICHTING schema halve marathon 2018 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van dit schema al een basis hebt van 3 trainingen per week. Beschik je niet over deze basis, begin dan

Nadere informatie

Hardloopvermogensmeters 3: Nogmaals Garmin Running Power

Hardloopvermogensmeters 3: Nogmaals Garmin Running Power Hardlopen met Power! Hardloopvermogensmeters 3: Nogmaals Garmin Running Power Vorige week hebben we in ProRun als tweede artikel in de nieuwe serie over hardloopvermogensmeters onze eerste ervaringen met

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN..MAAR WEL MET EEN PLAN

Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN..MAAR WEL MET EEN PLAN Pvo LAAT ZE MAAR LOPEN..MAAR WEL MET EEN PLAN De start van het schooljaar betekent bij ons op school OSG de Meergronden in Almere dat we leerlingen de eerste weken op het veld veel aandacht besteden aan

Nadere informatie

Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam

Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam Mooi en niet te makkelijk parcours in Appingedam Na 5 weekenden met 5 PRs op 5 verschillende afstanden stond er vandaag weer een 10 kilometer op het programma, dus 6 weekenden met 6 PRs op 6 verschillende

Nadere informatie

Hardloop Apps met GPS routes vergeleken

Hardloop Apps met GPS routes vergeleken Hardloop Apps met GPS routes vergeleken Hardloop Apps met GPS routes vergeleken Getriggerd door een vergelijkende onderzoek van GPS horloges heb ik een vergelijking gedaan van drie apps voor hardlopers.

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Herstelloop = 50-60% (langzaam), Tempo 1 = 60-70% (rustig), Tempo 2 = 70-80% (gemiddeld), Tempo 3 = 80-90% (vlot), Tempo 4 = % (snel)

Herstelloop = 50-60% (langzaam), Tempo 1 = 60-70% (rustig), Tempo 2 = 70-80% (gemiddeld), Tempo 3 = 80-90% (vlot), Tempo 4 = % (snel) Vanaf 2 april trainen we weer in het Gorechtpark en Meerwijck (De laatste donderdag van iedere maand). De training kan en mag incidenteel worden veranderd door de trainer!!! We trainen in 5 tempo s/zones,

Nadere informatie

DOEL VAN LANGE DUURLOPEN Wat is het doel van lange duurlopen op weg naar je marathon?

DOEL VAN LANGE DUURLOPEN Wat is het doel van lange duurlopen op weg naar je marathon? TRAINEN VOOR DE KUSTMARATHON ZEELAND Dat lange rustige duurlopen de basis zijn voor een goede marathontraining, weet iedere hardloper. Maar velen weten niet, of willen niet weten, dat deze duurlopen heel

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Hardloopschema voor semi-gevorderden

Hardloopschema voor semi-gevorderden Hardloopschema voor semi-gevorderden Heb je je eerste tien trainingsweken erop zitten? Dan kun je de overstap maken naar het onderstaande schema voor semi-gevorderden. Dit hardloopschema is opgebouwd als

Nadere informatie

De Veenlopers. De temponummers zijn ook te vervangen voor het trainen met hartslagzones.

De Veenlopers. De temponummers zijn ook te vervangen voor het trainen met hartslagzones. De Veenlopers Basis trainingsschema 10 km De basis trainingschema s van de Veenlopers zijn volgens de SouplesseMethode / EMI opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere trainingschema

Nadere informatie

Einde 2e deel wedstrijdseizoen 2013

Einde 2e deel wedstrijdseizoen 2013 Einde 2e deel wedstrijdseizoen 2013 En aan alles komt een eind, zo ook aan het 2e deel van dit wedstrijdseizoen. Na 7 weekenden met wedstrijden, die resulteerden in 6 PRs op verschillende afstanden was

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

Op het eind een klein stuk naar links en dan terug parallel aan het eerste stuk. Dit is recht tegen de opkomende zon in en ik draag een zwembril met h

Op het eind een klein stuk naar links en dan terug parallel aan het eerste stuk. Dit is recht tegen de opkomende zon in en ik draag een zwembril met h Frankfurt 2018 Voor mij was 2017 het jaar van afscheid nemen van PWN en voor mezelf beginnen. Daardoor in 2017 op triathlon gebied een rustig jaar met als hoogtepunt het besluit om me in te schrijven voor

Nadere informatie

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat Toen Jezus dorst kreeg Sabbat Doe Lees Johannes 4. 54 Had je ooit geen water meer om te drinken? Of heb je ooit hele erge dorst gehad? Dit verhaal gaat over hele erge dorst hebben. Water willen drinken.

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters),

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters), Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende om jouw Mudrun Fun tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten,

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : keurig

Nadere informatie

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar

Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Bovenboerloop: revanche op uitstappen vorig jaar Vorig jaar 1 december was ik herstellende van een blessure maar wilde wel de halve marathon tijdens de Bovenboerloop doen. Dit ging toen tot een kilometer

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

Heb je vragen hebben of opmerkingen, mail dan naar

Heb je vragen hebben of opmerkingen, mail dan naar Beste Hardloper, Dit marathonschema is voor jou. Voor die eerste pijnlijke hardloopweken richting jouw marathon, om van hardlopen een gewoonte te maken en een volgende stap te nemen. Hardlopen is een sport

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

PVP MASTERCLASS. Donderdag 13 april 2017

PVP MASTERCLASS. Donderdag 13 april 2017 PVP MASTERCLASS Donderdag 13 april 2017 Inhoud Wie zijn Yorick en Joost? Wat is de PVP? Wedstrijdonderdelen Trainingstechnieken Vragen Iedereen kan meedoen! Het is een gezellige wedstrijd met sportief

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen fietsen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale

Nadere informatie