Regel methode. Met deze functie wordt de lay-out van een formulier gewijzigd en nieuwe formulieren toegevoegd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regel methode. Met deze functie wordt de lay-out van een formulier gewijzigd en nieuwe formulieren toegevoegd."

Transcriptie

1 Met deze functie wordt de lay-out van een formulier gewijzigd en nieuwe formulieren toegevoegd. Achtergrond Een formulier definieert de lay-out van een bepaald document. Zo'n document kan bijvoorbeeld een aanmaning of een factuur zijn. Zo kan men voor een aanmaning instellen dat de naam van de debiteur op regel 13 in kolom 40 op de eerste pagina moet verschijnen. Deze functie laat u tot in detail bepalen hoe een document eruit moet zien. Elk document bestaat altijd uit de onderdelen kop, body en slot. Schematisch weergegeven geeft dat het volgende beeld: KOP BODY SLOT Het onderscheid in kop, body en slot is van belang bij het positioneren van de elementen op het document. Zo mogen bepaalde elementen, bijvoorbeeld het relatienummer, alleen in de kop en in het slot worden gebruikt. Andere elementen mogen alleen in de body verschijnen. De grenzen tussen kop, body en slot kunnen zelf worden vastgelegd. De plaats van een element op het document wordt bepaald door een regel- en een kolomnummer. Het is raadzaam vooraf een schets te maken van het document, zodat nauwkeurig kan worden bepaald welke regel- en kolomnummers moeten worden gebruikt etc D a t u m :

2 Etc Zo laat het voorbeeld zien hoe het element Datum is gepositioneerd op regel 3 en kolom 7. Attentiepunt 1 Op het document kunnen op een bepaalde plaats (lees: regel- en kolomnummer) één of meerdere elementen worden geplaatst. Zo'n element bestaat uit een vaste tekst of een rubriek uit de CASH-administratie. Als gewenst kunt u meerdere elementen achter elkaar zetten, gescheiden door een ';' (punt-komma). Zie voor nadere uitleg over het gebruik van elementen rubriek 955 Inhoud in functie Onderhoud formuliervelden 2 Elementcode NAW drukt de rubrieken Naam, Naam1, Tav, Adres en Woonplaats onder elkaar af. Als rubriek Naam2 niet is ingevuld ontstaat er geen lege regel. 3 Elementcode 103 drukt alleen rubriek Naam1 af. Rubriek Naam2 wordt niet afgedrukt. 4 Als formulieren ook in PDF-formaat per worden verzonden dan is het verplicht dat er in de lay-out op regel 1, kolom 1, een FONT wordt gedefinieerd. 5 Als formulieren met een logo ook in PDF-formaat per worden verzonden dan kan het logo alleen in het formaat JPG worden afgehandeld. Het BMP formaat e.d. wordt niet ondersteund.

3 ELEMENTCODES (ELEMENTCODE) Binnen een formulierlayout kunnen elementcodes worden gebruikt om bepaalde gegevens op het formulier weer te geven op de aangegeven regel- en kolomlocatie. Hieronder worden enkele veel voorkomende elementcodes getoond. De codes zijn gegroepeerd binnen het soort formulier waarin ze kunnen voorkomen. Let op: Elementcodes worden altijd in hoofdletters geschreven. Algemeen DATE De (systeem-)datum geschreven als DATE2 De (systeem-)datum geschreven als DATUM De (systeem-)datum geschreven als 15 januari FAKT INPUT Het factuurnummer indien van toepassing. gevolgd door een tekst: de tekst wordt tijdens het afdrukken van het formulier als vraag op het scherm getoond. De waarde die u als antwoord ingeeft wordt op de bijbehorende regel- en kolomnummer op het document vermeld. KOPREG Deze elementcode genereert een kopregel boven de kolommen met een (bijvoorbeeld) zwarte achtergrond en in het wit de namen van de kolommen uit de body van het formulier. Indien achter KOPREG 1 tot 2 letters staan worden daarmee de volgende kleuren ingesteld: 1e letter is achtergrond (defaultwaarde is A black) 2e letter is kleur van de letters (defaultwaarde is S white) dus 'KOPREGB' wordt aangevuld tot BS en geeft een blauwe achtergrond met witte letters. de kleuren zijn: A black B dark blue C royal blue D aqua E blue violet F magenta G brown H green I lime green J red K orange red

4 L sandy brown M pink N khaki O yellow P gray Q silver R light gray S white T default windows U soft yellow De namen van de kolommen in KOPREG zijn standaard in het Nederlands. Als deze in een andere taal moeten worden getoond, kan dat worden opgegeven schter de KOPREG-elementcode, in dezelfde volgorde als de kolommen zijn gedefinieerd. Dus bijvoorbeeld: KOPREGB Description Quantity Price Amount, etcetera. NAW De NAW-gegevens van de relatie. Gebruikt worden (indien voorzien van een waarde) de rubrieken: naam, naam-2, t.a.v., straat, pc+plaats. Indien de landcode afwijkt van de basis-landcode in de administratieparameters wordt ook de landnaam van de relatie weergegeven. Indien het postadres is ingevuld wordt deze gebruikt in plaats van de eerder genoemde rubriek pc+plaats. RELNR Het relatienummr van de betreffende relatie. TEXTn gevolgd door een tekst: deze tekst wordt alleen afgedrukt op de betreffende kopie (n) van het document. Bijvoorbeeld TEXT1 {tray 2} zorgt er voor dat kopienummer 1 van het document vanuit papierbak 2 wordt afgedrukt.

5 PRINTERTAGS In bepaalde uitvoer van CASH zoals facturen en aanmaningen, kan het wenselijk zijn om speciale effecten te bewerkstelligen, zoals bijvoorbeeld lettertypes (fonts), lettergroottes, papierformaten, etc. Daartoe kunnen besturingscodes voor WINDOWS-printers worden opgenomen in de layout definities van deze formulieren. We noemen deze besturingscodes TAGS. TAGS beginnen altijd met een { en worden afgesloten met een }. Hier volgt een overzicht van enkele veel voorkomende TAGS: FONT BOLD ITAL UNDER {FONT # size} # is een nummer, zoals: 1 = Courier New 2 = Letter Gothic 3 = CG Times 4 = Arial 5 = Univers 6 = Antique 7 = Times New 9 = Times Roman 10 = Barcode = Barcode = OCR-B 12 pt 13 = Roman 14 = Zelf te kiezen FONT uit de lijst met FONTS. Deze lijst kan worden geprint via Help, Fonts Printer. Bijvoorbeeld {FONT Verdana} Size is de grootte van de letters in pitch (bijvoorbeeld 10 of 12). Voorbeeld {FONT 7 10} is het font Times New in de lettergrootte 10 pitch. {BOLD x} is de dikte van de letters 1 = licht 9 = zwart {ITAL x} is het aan/uit zetten van schuine letters x = 1: Aan x = 0: Uit {UNDER x} is het aan/uit zetten van onderstreping x = 1: Aan

6 LAND PORTRAIT MANUAL x = 0: Uit {LAND} Landscape printen {PORTRAIT} "Gewoon" printen {MANUAL} Handinvoer TRAY {TRAYx} Papierlade 1-6 A3 BOX LINE PBOX PLINE 1 = Bovenste bak, 2 = Middelste bak, 3 = Onderste bak, 4 = Large Capacity, 5 = Cassette, 6 = Envelope {A3} {A4} {A5} {LTR} Papierformaat {BOX x1 y1 x2 y2 d} Print kader, x1 en y1 is coördinaat linksboven, x2 en y2 rechtsonder, d is dikte van de lijn. Indien niet ingevuld: dunne lijn. Waarde van 1 (dun) tot zo dik als nodig. De coördinaten worden hier uitgedrukt in regel- en kolomnummers van de formulierlayout. {LINE x1 y1 x2 y2 d} Print lijn, x1 en y1 is coördinaat links, x2 en y2 rechts, d is dikte van de lijn. Indien niet ingevuld: dunne lijn. Waarde van 1 (dun) tot zo dik als nodig. (Kan ook schuin¼). De coördinaten worden hier uitgedrukt in regel- en kolomnummers van de formulierlayout. {PBOX x1 y1 x2 y2 d} Als {BOX} echter worden de coördinaten hier uitgedrukt in pixels. {PLINE x1 y1 x2 y2 d} Als {LINE} echter worden de coördinaten hier uitgedrukt in pixels. SHADE_ON {SHADE_ON} Start Shaded print SHADE_OFF {SHADE_OFF} Stop Shaded print MARG LOGO PROP NOPROP SPACE SOORT HALFLINE COLOR {MARG} Maak rechter marge {LOGO x1 y1 x2 y2 File} Printen van een image, x1 en y1 zijn breedte en hoogte van de image in pixels, x2 en y2 de positie. {PROP} Start proportioneel printen {NOPROP} Eindigt proportioneel printen {SPACE xx} Print x aantal lege regels {SOORT x} Print uit een bepaalde papierbak {HALFLINE} Print een halve regel omlaag {COLOR x} Print in gewenste kleur.

7 A Black B Blue C Royal Blue D Aqua E Blue Violet F Magenta G Brown H Green I Lime Green J Red K OrangeRed L Sandy Brown M Pink N Khaki O Yellow P Gray Q Silver R Light Gray S White T Default Windows U Soft Yellow V Soft Blue W Dark Blue X Dark Gray TXT {TXT x y h p font,text} Print bepaalde tekst in een bepaald font. Syntax: x=x-coördinaat, y=y-coördinaat, h=hoogte, p=proportioneel (1) of niet (0), font=windows fontnaam, text=text BAR {BAR X Y H R D Text} Barcode 39 X Horizontale positie in pixies Y Verticale positie in pixies H Hoogte R Ratio tussen dunne en dikke lijnen (is bijna altijd 3, maar zou eventueel 2 kunnen zijn) D Dikte lijnen Voorbeeld van een wat grotere barcode : {BAR ; Elementcode;} Voorbeeld van een wat kleinere barcode: {BAR ; Elementcode;

8 EXTRA OPTIES FORMULIERVELD Doel Deze functie biedt de mogelijkheid om extra opties in te stellen die van toepassing zijn op het betreffende formulierveld. De functie wordt met de F4-toets aangeroepen vanuit functie Onderhoud formuliervelden ATTENTIE 1 In het eerste blok kunnen condities (voorwaarden) worden opgegeven waaronder het formulierveld wordt getoond. 2 In het tweede blok kan het font, de grootte en de dikte van de letter worden gekozen waarin het formulierveld dient te worden getoond. Uitvoering. Conditie 1 (20 cijfers/letters) De hier ingevulde conditie bepaalt onder welke omstandigheden het veld wordt afgedrukt. Een conditie bestaat uit een elementcode, een spatie, een operator, een spatie en een bedrag of elementcode; bijvoorbeeld: TOTAL < 1000 LET OP: De waarde van een alfabetische waarde staat altijd tussen dubbele quotes, dus bijvoorbeeld 112 = "I" Toegestane operatoren zijn: < kleiner dan <= kleiner dan of gelijk aan > groter dan >= groter dan of gelijk aan = gelijk aan!= ongelijk aan Conditie 2 (20 cijfers/letters) Voor uitleg wordt verwezen naar de vorige rubriek. De hier ingevulde conditie geldt als een dubbele conditie. Zijn deze rubriek EN de vorige rubriek ingevuld dan wordt een veld pas afgedrukt als aan beide condities is voldaan.

9 Fonttype (1,2,3,4,5,6,7,8,9,A,B) Met deze rubriek selecteert u het gewenste lettertype dat vanaf dit element voor het formulier moet worden gebruikt. Fontgrootte (09,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24) Hier selecteert u de gewenste lettergrootte van het lettertype dat u in de vorige rubriek hebt aangegeven. Een prima grootte is over het algemeen pitch. Bold (1 cijfer) Hier selecteert u de gewenste dikte van het lettertype dat u in de vorige rubriek hebt aangegeven. De bruikbaarheid van bepaalde combinaties van fonts, grootte en dikte is afhankelijk van hetgeen aanwezig is als standaard font op uw PC.

INVOEREN / WIJZIGEN DIVERSE LAY-OUTS

INVOEREN / WIJZIGEN DIVERSE LAY-OUTS INVOEREN / WIJZIGEN DIVERSE LAY-OUTS Met dit programma kunnen de lay-outs van de lijsten worden aangepast. Ga vanuit het hoofdmenu Þ ALGEMEEN Þ Invoeren / Wijzigen Diverse Lay-Outs, geef vervolgens ,

Nadere informatie

Aanmaningen in CASHWin

Aanmaningen in CASHWin (NB.) Gebruikers van CASH Financieel of CASH CompactPro kunnen kiezen uit twee mogelijkheden om aanmaningen te maken. In CASH Compact is alleen de 'handmatige' functie opgenomen. CASH beschikt over twee

Nadere informatie

Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd:

Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd: Layout salarisspecificatie Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd: Blanco papier. Blanco briefpapier.

Nadere informatie

SJABLOON RED #1 WAARDEBON. 13 FEB 2016 ENTREPOTDOK AD AMSTERDAM (0)

SJABLOON RED #1 WAARDEBON. 13 FEB 2016 ENTREPOTDOK AD AMSTERDAM (0) SJABLOON RED #1 WAARDEBON 1 2 3 Een sjabloon is een grafische vormgeving die voor herhaaldelijk gebruik is bedoeld (Bron: Wikipedia). Het sjabloon van de waardebon is eenvoudig in gebruik en biedt vele

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

SJABLOON STANDAARD # MAILING. 13 FEB 2016 ENTREPOTDOK 110-1018 AD AMSTERDAM 00 31 (0)20 845 36 77 - WWW.MiNTMAIL.NL

SJABLOON STANDAARD # MAILING. 13 FEB 2016 ENTREPOTDOK 110-1018 AD AMSTERDAM 00 31 (0)20 845 36 77 - WWW.MiNTMAIL.NL SJABLOON STANDAARD # MAILING 1 2 3 Een sjabloon is een grafische vormgeving die voor herhaaldelijk gebruik is bedoeld (Bron: Wikipedia). Het sjabloon van MiNTMAIL is eenvoudig in gebruik en biedt vele

Nadere informatie

ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013)

ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013) ADRESSEN-BEHEER (24-12-2013) SYSTEEMVEREISTEN... 2 ALGEMEEN... 2 BESTAND... 4 - ANDER ADRESSENBESTAND... 4 - KOPIËREN NAAR ANDERE DRIVE... 4 - KOPIËREN VANAF ANDERE DRIVE... 4 - AFSLUITEN... 4 AANPASSEN...

Nadere informatie

Factuur Lay-out / Factuur Template

Factuur Lay-out / Factuur Template Factuur Lay-out / Factuur Template In i-reserve is het mogelijk facturen te verzenden. De facturen worden als pdf bijlage per e-mail naar de klant verzonden. In deze tutorial wordt beschreven hoe u een

Nadere informatie

Versie B03b d.d. 13 november 2012. CASH Financieel

Versie B03b d.d. 13 november 2012. CASH Financieel Versie B03b d.d. 13 november 2012 CASH Financieel Printercode toegevoegd in blok lay out! In het scherm Formulier Algemeen is de rubriek Printercode toegevoegd, zodat net als bij de regel lay out een vaste

Nadere informatie

Nieuwe invoercellen voeg je toe door de cursor tussen twee cellen in te zetten, en invoer in te tikken.

Nieuwe invoercellen voeg je toe door de cursor tussen twee cellen in te zetten, en invoer in te tikken. Technische Universiteit Eindhoven, 2007 Complexe getallen Mathematica In een invoercel kun je Mathematica commando's invullen. Door op Shift + Enter te drukken laat je Mathematica de berekening uitvoeren.

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Printer Driver UP-D55. Instelgids. Deze gids beschrijft de configuratie van de printerstuurprogramma's voor Windows Vista.

Printer Driver UP-D55. Instelgids. Deze gids beschrijft de configuratie van de printerstuurprogramma's voor Windows Vista. 3-876-172-61 (1) Printer Driver Instelgids Deze gids beschrijft de configuratie van de printerstuurprogramma's voor Windows Vista. Voor gebruik van deze software Voordat u het printerstuurprogramma gebruikt,

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

Installatie van Factuurlay-outs en toekenning van eigen briefpapier aan factuurlay-outs

Installatie van Factuurlay-outs en toekenning van eigen briefpapier aan factuurlay-outs Installatie van Factuurlay-outs en toekenning van eigen briefpapier aan factuurlay-outs Overzicht Lay-outs Andere factuur-, offerte- en orderlay-outs kunt u vinden op uw computer in de Informer map in

Nadere informatie

TIP : sla een bestand altijd onmiddellijk op onder zijn definitieve naam en vergeet NIET om tussendoor REGELMATIG JE WERK TE BEWAREN.

TIP : sla een bestand altijd onmiddellijk op onder zijn definitieve naam en vergeet NIET om tussendoor REGELMATIG JE WERK TE BEWAREN. Workshop Excel BASIS Gavere 8 november 2018 Lesgever Koen Verhoeyen Algemeen : Deze workshop bestaat uit twee delen. Het basisbestand voor deel 1 krijg je via de lesgever. Bewaar dit bestand op je PC Bij

Nadere informatie

Bij het vullen van het factuurscherm beperken wij ons tot de meest gebruikte onderdelen om u zo snel mogelijk op weg te helpen:

Bij het vullen van het factuurscherm beperken wij ons tot de meest gebruikte onderdelen om u zo snel mogelijk op weg te helpen: In deze Getting Started vindt u hulp bij het maken van een verkoopfactuur in Reeleezee. Hiervoor vult u de velden in op het factuurscherm zoals hiernaast getoond. Indien u de wizard al heeft doorlopen,

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL I De zes basisstappen Met het programma Powerpoint kun je zelf een

Nadere informatie

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service F A C T U R A T I E Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Les W-01: HTML. Een website bouwen in HTML. 2006, David Lans

Les W-01: HTML. Een website bouwen in HTML. 2006, David Lans Les W-01: HTML 1.0 HTML Websites zijn opgebouwd uit afzonderlijke webpagina s. Deze webpagina s zijn geschreven in een aparte taal, HTML. De afkorting HTML staat voor Hyper Text Markup Language. Vrij vertaald

Nadere informatie

Excel 2010 minimum eisen

Excel 2010 minimum eisen MAX course material Excel 2010 minimum eisen proeftoets praktijkopdrachten Proeftoets met praktijkopdrachten behorende bij de serie Excel. Samen met het overig materiaal heeft u snel en duidelijk de mogelijkheden

Nadere informatie

Offective > Beheer > Templates

Offective > Beheer > Templates Offective > Beheer > Templates Om een offerte, opdrachtbevestiging of factuur te kunnen versturen dient u eenmalig uw lay-out, sjabloon (template) aan te maken. Klik op Beheer > Administratie instellingen

Nadere informatie

Offective > Beheer > Templates

Offective > Beheer > Templates Offective > Beheer > Templates Om een offerte, opdrachtbevestiging of factuur te kunnen versturen dient u eenmalig uw lay-out, sjabloon (template) aan te maken. Klik op Beheer > Administratie instellingen

Nadere informatie

52 nd INTERSTENO congress Cagliari, July 2019

52 nd INTERSTENO congress Cagliari, July 2019 www.intersteno.org www.intersteno2019.org 52 nd INTERSTENO congress Cagliari, 13-19 July 2019 BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKTE TEKSTVERWERKINGSSOFTWARE WEDSTRIJD-ID A Instructies voor deelnemers Open het document

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Monks DESIGN CHECKLIST

Monks  DESIGN CHECKLIST EMAIL DESIGN CHECKLIST Merk Optimalisatie Merknaam staat in de Van naam Het verstuur adres is herkenbaar Het Aan-veld is gepersonaliseerd met de naam van de ontvanger De onderwerpregel is informatief kort

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Brand Style Guide Usage Guidelines

Brand Style Guide Usage Guidelines 1 Brand Style Guide Usage Guidelines Designed by Lisa van Oort for Aggeloo Adres: Veemarktkade 8 / 5332 5222 AE s-hertogenbosch [T]: +31 85 4835444 www.aggeloo.com Inhoud Logo / versies 3 Logo / vrije

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Miele Corporate Design

Miele Corporate Design Miele Corporate Design Richtlijnen Versie 1.0, Maart 2018 Inhoud 1. Logo Standaard gebruik Speciale toepassingen 2. Lettertype 3. Beeld en videomateriaal 1. Logo: standaard gebruik Voor een maximale consistentie.

Nadere informatie

Tips & Trucs ArchiCAD : Instellingen Kozijnstaat wijzigen (NL+)

Tips & Trucs ArchiCAD : Instellingen Kozijnstaat wijzigen (NL+) Tips & Trucs ArchiCAD 13 044: Instellingen Kozijnstaat wijzigen (NL+) Met ArchiCAD kunt u een volledig geautomatiseerde kozijnstaat maken, die naar eigen wens aanpasbaar is. Vanuit het model worden alle

Nadere informatie

Word 2010 minimum eisen

Word 2010 minimum eisen MAX course material Word 2010 minimum eisen t.b.v. Bureau Telecommunicatie proeftoets praktijkopdrachten Proeftoets met praktijkopdrachten behorende bij de serie Word. Samen met het overig materiaal heeft

Nadere informatie

INHOUD: 1. INDEX 2. Tekst opties instellen 3. Andere kleur kiezen dan de getoonde. Cellen bewerken: Foto s en/of afbeeldingen toevoegen:

INHOUD: 1. INDEX 2. Tekst opties instellen 3. Andere kleur kiezen dan de getoonde. Cellen bewerken: Foto s en/of afbeeldingen toevoegen: INHOUD: 1. INDEX 2. Tekst opties instellen. Andere kleur kiezen dan de getoonde. Cellen bewerken: cel noemt men de plaats waarin b.v. deze tekst staat 3 Foto s en/of afbeeldingen toevoegen: 4 Het uiterlijk

Nadere informatie

In een nieuwe administratie zijn de velden Gbrek debiteuren, crediteuren en projecten te wijzigen zolang er nog niet op is geboekt.

In een nieuwe administratie zijn de velden Gbrek debiteuren, crediteuren en projecten te wijzigen zolang er nog niet op is geboekt. Administratieparameters Default ISO-landcode Dit veld is toegevoegd, de ingegeven ISO-landcode bepaalt het 'thuisland' van de CASHadministratie. Alle relaties zonder landnaam krijgen automatisch deze ISO-landcode

Nadere informatie

E-nieuwsbrieven met CRM

E-nieuwsbrieven met CRM Inleiding Met deze mogelijkheid kunt u nieuwsbrieven versturen, waarbij automatisch per relatie een selectie kan worden gemaakt uit de onderwerpen. U maakt één groot document (=mailscript) en automatisch

Nadere informatie

Gebaseerd op het document Declaratie Overige Sectoren OS301v1.0_Restitutienota_u1.pdf van Vektis uitgave document 1,

Gebaseerd op het document Declaratie Overige Sectoren OS301v1.0_Restitutienota_u1.pdf van Vektis uitgave document 1, Vereisten nota 04-09-2019 Gebaseerd op het document Declaratie Overige Sectoren OS301v1.0_Restitutienota_u1.pdf van Vektis uitgave document 1, 16-10-2013 Er zijn drie soorten nota's: de nota aan de cliënt

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING HET ZOEKPROGRAMMA REPARATIETIJDEN GEBRUIKEN Als het Zoekprogramma reparatietijden (Repair Times Searcher, RTS) geïnstalleerd verschijnt er een pictogram met een snelkoppeling op het scherm. Dubbelklik

Nadere informatie

Een boek opmaken in Word

Een boek opmaken in Word Een boek opmaken in Word Wilt u een boek opmaken in Word, dan geven wij u graag de onderstaande uitleg. Vaststellen lay out en witmarges Bij Probook Media kunt u boeken uitgeven in verschillenden formaten

Nadere informatie

TEKSTVERWERKEN, DE BASIS

TEKSTVERWERKEN, DE BASIS TEKSTVERWERKEN, DE BASIS TEKSTVERWERKEN Deze opdrachten helpen je bij het tekstverwerken waardoor je een brief of bericht kan typen in Word. Er zijn veel verschillende Word-versies. De symbolen blijven

Nadere informatie

Majestic. formaat C6 DL C5. mm 114x x x x170. sluiting S S S S. venster. venster hoeken. binnendruk. ZV zonder. venster.

Majestic. formaat C6 DL C5. mm 114x x x x170. sluiting S S S S. venster. venster hoeken. binnendruk. ZV zonder. venster. Majestic Majestic formaat C6 DL C5 114x162 110x220 162x229 170x170 g/m 2 120 120 120 120 sluiting hoeken FC * * * * Majestic Classic marble white 01 * * * * snow white * * * candlelight cream 04 * * *

Nadere informatie

Helpbestand voor TijdWeg programma (versie 01.01)

Helpbestand voor TijdWeg programma (versie 01.01) Helpbestand voor TijdWeg programma (versie 01.01) 0. Inhoud 1. Installatie 2. Invoerbestand 2.1 Tijden 2.2 Items in het invoerbestand 2.2.1 Blok met algemene gegevens 2.2.2 Blok met plaatsgegevens 2.2.3

Nadere informatie

Stelt de voorgrondkleur van de tekst van een element in. Stelt in hoe de achtergrondfiguur moet worden herhaald, standaard: repeat.

Stelt de voorgrondkleur van de tekst van een element in. Stelt in hoe de achtergrondfiguur moet worden herhaald, standaard: repeat. OVERZICHT CSS - EIGENSCHAPPEN Eigenschap Beschrijving Mogelijke waarden KLEUR EN ACHTERGROND color Stelt de voorgrondkleur van de tekst van een element in. background-color Stelt de achtergrondkleur van

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Cromatico. formaat C6 DL DL C5 C5 C4. mm 90x x x x x x x x x x x324

Cromatico. formaat C6 DL DL C5 C5 C4. mm 90x x x x x x x x x x x324 Cromatico formaat C6 DL DL C5 C5 C4 90x229 114x162 110x220 110x220 140x140 150x305 160x160 162x229 162x229 220x220 229x324 g/m 2 100 100 90 100 100 100 100 90 100 100 100 sluiting Zv Zv Zv Zv Zv Zv Zv

Nadere informatie

Design Theorie voor 3-ICT Vormen en Afmetingen

Design Theorie voor 3-ICT Vormen en Afmetingen Design Theorie voor 3-ICT Vormen en Afmetingen Als je een ontwerp gaat maken moet je in de eerste plaats met twee dingen rekening houden: de vorm van je ontwerp (bijvoorbeeld: vierkant, langwerpig, rond,

Nadere informatie

ACCEPETEREN RESERVERING

ACCEPETEREN RESERVERING E-mail Templates In i-reserve is het mogelijk gestandaardiseerde e-mails te verzenden. Het verzenden van dergelijke mails kan volledig worden geautomatiseerd: u maakt dan gebruik van zogenaamde automatische

Nadere informatie

Pagina 1 van 7 GUNZE SANGYO (Mr. Hobby) VERF CONVERSIE TABEL Modelbouwenzo mail voor vragen naar

Pagina 1 van 7 GUNZE SANGYO (Mr. Hobby) VERF CONVERSIE TABEL Modelbouwenzo mail voor vragen naar Pagina 1 van 7 SANGYO (Mr. Hobby) VERF CONVERSIE TABEL Modelbouwenzo mail voor vragen naar info@modelbouwenzo.nl Gloss Yellow Green H16 X-15 38 60 - Gloss Cocoa Brown H17 XF-10 10-1533 Metallic Steel Grey

Nadere informatie

Richtlijnen voor het aanleveren van variabele data

Richtlijnen voor het aanleveren van variabele data Richtlijnen voor het aanleveren van variabele data Om uw order met variabele data goed te kunnen verwerken heeft Lijnco een aantal voorwaarden waaraan uw data moet voldoen. Wij verzoeken u vriendelijk

Nadere informatie

www.privatelabel.nl Pagina 1 van 15

www.privatelabel.nl Pagina 1 van 15 Dit schema dient ter referentie, kleuren zullen verschillen op diverse monitors. Process Yellow PMS 100 PMS 101 PMS 102 Pantone Yellow PMS 103 PMS 104 PMS 105 PMS 106 PMS 107 PMS 108 PMS 109 PMS 110 PMS

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Toelichting diverse onderdelen ORIfin september 2009 Printen in ORIfin blad 1

Toelichting diverse onderdelen ORIfin september 2009 Printen in ORIfin blad 1 Printen in ORIfin blad 1 PRINTEN IN ORIFIN... 2 Keuze bij uitvoer voor printer, scherm, bestand of CSV-file................................. 2 Uitvoer naar scherm... 2 Uitvoer naar bestand.... 2 Uitvoer

Nadere informatie

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen Version 2.0 Corporate Design 2017 geldig vanaf 01-11-2017 - 1-1. Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Het logo 2 1.2 Het beeldmerk 2 1.3 De slogan 3 1.4 Logo en kleuren 4 1.5 Opbouw logo 6 1.6 Kleuren 7 1.7

Nadere informatie

Huisstijlgids

Huisstijlgids Huisstijlgids www.maldex.be 1 Logo: algemeen Logo in kleur primair Waar mogelijk wordt het logo altijd volledig in kleur gebruikt. Voor gebruik op schermen zijn er RGB-varianten beschikbaar in JPG & PNG.

Nadere informatie

Les 1. Digitale Media - DTP 1

Les 1. Digitale Media - DTP 1 Intro InDesign werkt met objecten, dit zijn alle elementen die je op een pagina kunt plaatsen. Bijvoorbeeld hulplijnen, om aan te geven waar de marges van de pagina s komen, maar ook tekstkaders, illustratiekaders,

Nadere informatie

Faststone enkele tips. Fotoclub Positief 25 augustus 2015

Faststone enkele tips. Fotoclub Positief 25 augustus 2015 Faststone enkele tips Fotoclub Positief 25 augustus 2015 Waarom deze uitleg? omdat we foto s van elkaar willen bespreken omdat we die dan digitaal aangeleverd willen hebben in een bepaald pixelformaat

Nadere informatie

Voor verdere uitleg over de genoemde functies verwijzen wij u naar de helptekst.

Voor verdere uitleg over de genoemde functies verwijzen wij u naar de helptekst. Aanmanen+ In deze versie is in CASH Financieel nieuwe functionaliteit aangebracht om automatisch de klanten te herinneren aan de betalingsverplichting, zonder dat men daar zelf nog iets voor hoeft te doen.

Nadere informatie

Aanmaningen. Interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met CASH Software:

Aanmaningen. Interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met CASH Software: Inleiding CASH beschikt over twee mogelijkheden om aanmaningen te maken. Met beide kunt u aanmanen per post of per e-mail. Gezien het gebruiksgemak is de Aanmaanrobot te verkiezen boven de 'handmatige'

Nadere informatie

Courbois Software WebDesignEditor. WYSIWYG-Editor

Courbois Software WebDesignEditor. WYSIWYG-Editor Courbois Software WebDesignEditor WYSIWYG-Editor 2006-2012 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl 024 677 25 46 - info@cs-webdesign.nl

Nadere informatie

Afdrukken van AutoCad-tekeningen

Afdrukken van AutoCad-tekeningen Harm Lubbers Afdrukken van AutoCad-tekeningen februari-2013 Het afdrukken van een AutoCad tekening heeft wat aandacht nodig om onder controle te krijgen. harm.lubbers@ahk.nl Introductie In AutoCad worden

Nadere informatie

Handleiding Werken met vrije printerkeuze

Handleiding Werken met vrije printerkeuze Handleiding Werken met vrije printerkeuze Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie Classificatie Publiek 16 januari 2017 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing AMS Labelmaker Versie 2.0

Gebruiksaanwijzing AMS Labelmaker Versie 2.0 Voordat je begint De onderstaande stappen beschrijven het gebruiksklaar maken van een Excel bestand voor gebruik in All Modul Software Labelmaker (AMS Labelmaker). Ons advies is om een basis bestand te

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking.

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. In de volgende schermen staan stap voor stap de mogelijkheden uitgelegd van het maken van een persoonlijke verpakking. Uiteraard streven wij erna

Nadere informatie

Les nr.22 # 1 Het maken van een LOGO # 1 Open een nieuw raster afbeeldig 750 x 550 Klik op het kleurenschermpje om de vulkleur WIT te kiezen

Les nr.22 # 1 Het maken van een LOGO # 1 Open een nieuw raster afbeeldig 750 x 550 Klik op het kleurenschermpje om de vulkleur WIT te kiezen Les nr.22 # 1 Het maken van een LOGO # 1 Open een nieuw raster afbeeldig 750 x 550 Klik op het kleurenschermpje om de vulkleur WIT te kiezen # 2 We open aan de linkerkant bij de basisvormen het gereedschap

Nadere informatie

Font betekent lettertype, de vele font eigenschappen wijzigen dan ook de opmaak van je lettertype. Hiermee bepaal je het lettertype.

Font betekent lettertype, de vele font eigenschappen wijzigen dan ook de opmaak van je lettertype. Hiermee bepaal je het lettertype. Stijlregels I Nu je de verschillende soorten CSS kent kan je deze ook gaan toepassen. Onthoudt dat alle opmaak in xhtml met CSS gemaakt moet worden. Tegenwoordig zijn er meer dan 200 CSS properties, deze

Nadere informatie

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1600

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1600 1 Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1600 Albupad (Album Page Designer) is een computerprogramma waarmee u gemakkelijk en snel albumbladen voor bijvoorbeeld postzegels kunt maken. Met het

Nadere informatie

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu handboek huisstijlhandboek Husstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid rdt alleen bereikt, wanneer iedereen

Nadere informatie

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED UNIT4 MULTIVERS EXTENDED ELECTRONIC OUTPUT Een white paper van UNIT4 2011 UNIT4 Software B.V. Stationspark 1000 3364 DA Sliedrecht T +31 (0)184 44 44 44 F +31 (0)184 44 44 45 I www.unit4.nl E info.nl@unit4.com

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten.

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten. Beknopte handleiding webkrant gebruik voor het maken van een artikel met afbeeldingen en links. artikelen maken en wijzigen In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de

Nadere informatie

Excel afdrukken Afdrukken in Excel. Afdrukbereik, afbeeldingen, kantlijnen e.d.

Excel afdrukken Afdrukken in Excel. Afdrukbereik, afbeeldingen, kantlijnen e.d. Excel afdrukken Afdrukken in Excel. Afdrukbereik, afbeeldingen, kantlijnen e.d. Peter Franke 2-2-2014 Inhoud Excel Les 07 Afdrukken... 3 Marges [ Kantlijnen ]... 3 Afdrukstand.... 4 Afdrukbereik... 4 Afdrukken

Nadere informatie

Design & Ontwerp Theorie voor klas 3. 1 Vormen & Afmetingen. 1.1 Zijn Vorm & Afmetingen al vastgesteld? 1.2 De Printer. 1.

Design & Ontwerp Theorie voor klas 3. 1 Vormen & Afmetingen. 1.1 Zijn Vorm & Afmetingen al vastgesteld? 1.2 De Printer. 1. Design & Ontwerp Theorie voor klas 3. Als je een ontwerp gaat maken moet je in de eerste plaats met twee dingen rekening houden: de vorm van je ontwerp (bijvoorbeeld: vierkant, langwerpig, rond, zeshoek)en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Edit

Gebruikershandleiding Edit Gebruikershandleiding Edit Maak gebruik van de inloggegevens die je terugvindt in jouw mailbox. Noteer ze eventueel ook hier: url: www.. nl/edit Navigeer naar dit adres, door de url in te typen in de adresbalk

Nadere informatie

Handleiding Labeler. Handleiding Labeler

Handleiding Labeler. Handleiding Labeler Handleiding Labeler project : Labeler, auteur : L.M. Sluijter datum : 18-5 - 2015 versie : 1.00 bestand : Labeler_NL.doc e-mail : labeler@solicom.nl - 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Labeler applicatie...

Nadere informatie

Tickertext in de serie BrightSign players

Tickertext in de serie BrightSign players Tickertext in de serie BrightSign players Project: Maak een project met bijvoorbeeld twee zones (basis templates), waarbij zone 1 de video zone is en zone 2 de Tickerzone. RSS: Klik op de Textzone (zone

Nadere informatie

Instructie aanmaken Vrije overzichten

Instructie aanmaken Vrije overzichten ESIS webbased Instructie aanmaken Vrije overzichten Versie december 2009 Rovict B.V. Postbus 388 3765 GC Soest T 035 6036080 F 035 6036081 Inhoudsopgave Vrije overzichten...3 1. Beheer Vrije overzichten...4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

2. Pagina-instellingen

2. Pagina-instellingen 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Pagina-instellingen... 4 3. Inloggen... 5 4. Zendingen aanmaken... 7 5. Verzendlabels printen... 8 6. Pickupaanvraag... 9 7. Instellingen Dymo 4XL Laberprinter (PostNL labels)...

Nadere informatie

Quick Start Word-sjablonen DotOffice Persoonlijke instellingen Taal Persoonsprofielen Printerinstellingen...

Quick Start Word-sjablonen DotOffice Persoonlijke instellingen Taal Persoonsprofielen Printerinstellingen... Quick Start Word-sjablonen DotOffice Inhoud Quick Start Word-sjablonen DotOffice... 1 Persoonlijke instellingen... 2 Taal... 2 Persoonsprofielen... 2 Printerinstellingen... 3 Papierbakken... 3 Dubbelzijdig

Nadere informatie

Prijslijst AKOpanel bevestiging aan bureau 400 mm hoog, 9 mm dik:

Prijslijst AKOpanel bevestiging aan bureau 400 mm hoog, 9 mm dik: Prijslijst 2014 AKOpanel bevestiging aan bureau 400 mm hoog, 9 mm dik: Prijzen: Hoogte: Breedte: Standaard: Printbaar: AP U 24x04 400 2400 149,00 279,00 AP U 22x04 400 2200 139,00 258,00 AP U 20x04 400

Nadere informatie

Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren

Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren HTML is een afkorting van Hyper Text Markup Language. Zoals de term al zegt is het een "opmaak taal", dat wil zeggen het vertelt de browser door middel

Nadere informatie

Uitleg LIGHT nieuwsbriefmodule

Uitleg LIGHT nieuwsbriefmodule Uitleg LIGHT nieuwsbriefmodule Datum: 29-09- 09 Gemaakt door: Abbe Keultjes (abbe@light.nl) Versie: 1.1 Inhoud Nieuwsbriefmodule... 2 Algemene opmerkingen... 2 Mailinglijsten beheren... 3 Nieuwsbrief bewerken,

Nadere informatie

Bufferapp.com. Door Socialmedia-Oss.nl. Handleiding Pablo

Bufferapp.com. Door Socialmedia-Oss.nl. Handleiding Pablo van Bufferapp.com Door Socialmedia-Oss.nl 1 Inleiding: Pablo is een online dienst waarmee je gemakkelijk teksten op afbeeldingen kan zetten. Heel erg handig voor wijze teksten en quotes, maar ook om feiten

Nadere informatie

Handleiding HerkansingenVerzamelen

Handleiding HerkansingenVerzamelen Handleiding HerkansingenVerzamelen Eerste versie : 31 mei 2005 Deze versie: 24 maart 2009 Bijgewerkt tot programmaversie: 2.4 René Dohmen E info@li-do.nl W www.li-do.nl T 31649474306 T +31646646788 Inleiding

Nadere informatie

Aanmaanrobot. (U kunt met F1 of altijd uitleg vragen over de diverse rubrieken of de programmafuncties in het algemeen.)

Aanmaanrobot. (U kunt met F1 of altijd uitleg vragen over de diverse rubrieken of de programmafuncties in het algemeen.) Inleiding (NB.) Gebruikers van CASH Financieel of CASH CompactPro kunnen kiezen uit twee mogelijkheden om aanmaningen te maken. In CASH Compact is alleen de 'handmatige' functie opgenomen. CASH beschikt

Nadere informatie

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1700

Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1700 Handleiding Albupad 1 Handleiding Albupad - Album Page Designer versie 1700 Albupad (Album Page Designer) is een computerprogramma voor Windows waarmee u gemakkelijk en snel albumbladen voor bijvoorbeeld

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Track & Check. Volg uw briefpost door het sorteerproces

Gebruikershandleiding Track & Check. Volg uw briefpost door het sorteerproces Gebruikershandleiding Track & Check Volg uw briefpost door het sorteerproces Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanvragen klantcode 4 3 Opstellen unieke briefcodes en adressenbestand 6 3.1 De inhoud van briefcode

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Zelf albumbladen maken in Word 2003

Zelf albumbladen maken in Word 2003 Zelf albumbladen maken in Word 2003 Het maken van albumbladen in Word is niet moeilijk, maar laten zien hoe het precies gaat, hangt af van de versie van Word. Hieronder volgt de instructie voor Word 2003.

Nadere informatie

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat.

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat. Opvragen Debiteuren Op deze pagina: Hier kunnen gegevens van de debiteuren worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Doordat het MINOX-programma de ingebrachte boekingen direct verwerkt,

Nadere informatie

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden.

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar Theme Store in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden. Inhoud: 1. Installatie 2. FAQ 3. Thema instellingen 4. Meer hulp nodig? 1.Installatie: Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in

Nadere informatie

Batch factureren Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 1 December 2012

Batch factureren Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 1 December 2012 Batch factureren Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 1 December 2012 2 Methode 2: Batch factureren Er zijn twee methodes om facturen te maken. De eerste is via Facturering > Facturen > Stap voor

Nadere informatie

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE BRAND MANUAL 1. Het nieuwe logo & de baseline...22 2. Kleurgebruik...3 3. Typografie...45 4. Minimumafmetingen...5 6 5. Grafische elementen...56 6. Plaatsing...67 7. Don ts...78 8. Papierkeuze...7 8 1

Nadere informatie

Maarssen. Huisstijlhandboek

Maarssen. Huisstijlhandboek Maarssen Huisstijlhandboek 1 100% het logo Lettertype: Arial Bold: De letters T, r, t, s, o, p,... 75% Arial Italic: De letter O In full color / CMYK: Blauw*: C100, M86, Y32, K16: De letters T, r, t, s,

Nadere informatie

PDF-instructies. Opmaakinstructies Proefschriften. Geachte promovendus,

PDF-instructies. Opmaakinstructies Proefschriften. Geachte promovendus, Opmaakinstructies Proefschriften Geachte promovendus, Het door u in te leveren bestand van uw proefschrift moet voldoen aan technische eisen en het bij AUP gangbare formaat. Voor de technische verwerking

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie Huisstijlhandboek Kunststichting Firma Van Drie Martine den Boer Definitief 1 april 2013 Huisstijlhandboek Firma Van Drie definitief d.d. 1-4-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Logo 4 1.1. Varianten 4

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 16 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding. KIX code

Handleiding. KIX code Handleiding KIX code Inhoud 1 De KIX, wat is dat precies? 3 2 De KIX in de praktijk 4 2.1 De inhoud van de KIX 4 2.2 Zo voegt u de KIX toe 5 2.2.1 Gratis ToolKIX 5 2.2.2 Zelf de KIX aanmaken 5 2.2.3 Voor

Nadere informatie

Type of plak in dit vak de woorden die je in deze Wordle wilt gebruiken!

Type of plak in dit vak de woorden die je in deze Wordle wilt gebruiken! Om een Wordle te maken klik op het logo hier boven of: Open je internet browser en type: http://www.wordle.net/ in de adresbalk Klik met de muis op Create om een Wordle te maken. Je krijgt dan de onderstaande

Nadere informatie

Instellen financieel (Facturen per )

Instellen  financieel (Facturen per  ) Inleiding Om facturen per e-mail te kunnen versturen zijn er enkele instellingen noodzakelijk. Onderstaand de stappen die u moet doorlopen. Werkwijze Instellen smtp server Instellen factuursoort per relatie

Nadere informatie