E-nieuwsbrieven met CRM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-nieuwsbrieven met CRM"

Transcriptie

1 Inleiding Met deze mogelijkheid kunt u nieuwsbrieven versturen, waarbij automatisch per relatie een selectie kan worden gemaakt uit de onderwerpen. U maakt één groot document (=mailscript) en automatisch kiest en stuurt CASH alleen de onderwerpen behorend bij een trefwoord naar de relaties met die trefwoorden. Onderstaand zal achtereenvolgens worden behandeld: Wat is een Mailscript Onderwerpen De indeling van de nieuwsbrief Trefwoordselecties Stuurcodes RGB kleurencodes Antwoordmails Voorbeeld mailscript Wat is een mailscript precies? Een mailscript is een document dat u maakt met Word of willekeurig welke andere tekstverwerker. In dit document tikt of plakt u als het ware de teksten van alle onderwerpen achter elkaar. Aan het begin van de nieuwsbrief kunt u 'algemene' stuurcodes (zie het kopje Stuurcodes) plaatsen, welke o.a. de opmaak, zoals kleur, lettertype, etc. regelen. Hier kunt u ook stuurcodes toevoegen om de relaties te selecteren, die deze nieuwsbrief moeten ontvangen. Na deze stuurcodes kan een onbeperkt aantal onderwerpen worden opgenomen. Zie voor verdere uitleg hierover het kopje 'Onderwerpen' LET U OP: Als het document klaar is, dient u het document op te slaan als een tekstbestand (van het type.txt).

2 Onderwerpen Ieder onderwerp in de nieuwsbrief moet beginnen met een stuurcode, welke bepaalt bij welke relaties het betreffende onderwerp moet worden meegenomen. Deze stuurcode is dus verplicht en wordt gezien als het begin van een nieuw onderwerp. *TREFWOORD= gevolgd door één of meerdere trefwoordselecties. Indien u voor dit onderwerp regels wilt toevoegen in het antwoordformulier, dan kunt u dat doen door één of meerdere stuurcodes op te nemen als: *BOX= NAAM tekstregel voor het antwoordformulier. Deze tekstregel wordt opgenomen in het antwoordformulier, voorafgegaan door een aanklikbaar vierkantje, maar uitsluitend dan wanneer het onderwerp wordt opgenomen in de nieuwsbrief. Op de plaats van NAAM zet u een goed herkenbaar woord van maximaal 25 tekens, dat in de retourmail wordt opgenomen, nadat de lezer van de nieuwsbrief op 'verzenden' heeft geklikt. Binnen een nieuwsbrief moet u unieke waardes voor NAAM gebruiken. Daarna komt de regel die het 'kopje' is van het onderwerp. Deze regel moet beginnen met een '!' (uitroepteken). Deze regel wordt opgenomen in het linkervlak (de Index) en als kopje boven het onderwerp in het rechtervlak. Daarna komt de werkelijke tekst van het onderwerp. Zodra de tekst op een nieuwe regel begint, wordt deze ook op een nieuwe regel in de nieuwsbrief vermeld. Lege regels worden als lege regels weergegeven. Als u in de tekst van een onderwerp de stuurcode *TITLE opneemt (op een aparte regel) dan wordt hier de aanhef van de relatie neergezet. De aanhef wordt gegenereerd op basis van de naam in de t.a.v.-rubriek. Dus 'De heer J. Jansen' wordt omgezet naar 'Geachte heer Jansen,'. Indien de rubriek 'Aanhef' gevuld is, zal de inhoud van deze rubriek worden opgenomen, bijvoorbeeld 'Beste Johan'. Voor de duidelijkheid kunt u een onderwerp steeds afsluiten met een lege regel, alvorens u begint met het volgende onderwerp.

3 In de tekst kunt u ook html-codes opnemen om specifieke effecten te bewerkstelligen, zoals het gebruik van 'bullet-lists', kleureffecten of het opnemen van plaatjes in de tekst. Binnen het kader van deze beschrijving gaat het echter te ver om een volledig overzicht van de mogelijkheden op te nemen. De indeling van de nieuwsbrief De nieuwsbrief is vast ingedeeld in een viertal vlakken: in het bovenste vlak (N-vlak) komt de naam van de nieuwsbrief te staan. het linker vlak (L-vlak) bevat de inhoudsopgave, uitgevoerd als linkjes naar de onderwerpen. het rechter vlak (R-vlak) bevat de onderwerpen. het onderste vlak (F-vlak) kan een antwoordformulier bevatten, dat gebruikt kan worden om de lezer direct te laten responderen op de nieuwsbrief. Dit vlak komt alleen voor als bij de betreffende relatie onderwerpen zijn geselecteerd die een *BOX stuurcode hebben. Trefwoordselecties Op een aantal niveaus kunnen trefwoordselecties worden gedefinieerd om te bepalen welke relaties moeten worden geselecteerd. Onder een trefwoordselectie wordt verstaan: Een constructie als A*-B* (alle relaties met een trefwoord dat met een A begint, maar die geen trefwoord hebben dat met een B begint). Of een constructie als A*+B* (alle relaties met een trefwoord dat met een A begint en ook een trefwoord hebben dat met een B begint). Als er meerdere van deze constructies achter elkaar staan, met een spatie gescheiden, dan betekent dat en/en. Dus A* B* betekent: alle relaties met een trefwoord dat met een A begint EN alle relaties met een trefwoord dat met een B begint. Een selectie van een * als selectie betekent 'alle relaties'. Een selectie van *-B* wil zeggen, alle relaties behalve wanneer een trefwoord voorkomt dat met een B begint. Een selectie van KLANT (of ieder ander enkelvoudig trefwoord) wil zeggen dat het trefwoord KLANT moet voorkomen. Een selectie van *-KLANT wil juist zeggen: alle relaties, behalve die waarbij het trefwoord KLANT voorkomt.

4 Stuurcodes Alle stuurcodes moeten op een nieuwe regel staan en beginnen met een '*' (sterretje) en eindigen met een '=' (is gelijk teken). Het gegeven hierachter bepaalt de waarde van de stuurcode. *NAME=. (waarbij. de naam van de nieuwsbrief is). Deze naam wordt nu ingevuld in het bovenste vlak van de nieuwsbrief. Deze stuurcode dient op de eerste regel van het mailscript voor te komen, om te kunnen vaststellen dat het een geldig mailscript is. De waarde, welke hier wordt ingegeven wordt ook gebruikt als 'Subject' bij het versturen van de s. *FROM= het adres van de afzender van de nieuwsbrief. Deze stuurcode is verplicht. Er wordt gecontroleerd of dit adres qua syntax geldig is (dus bijvoorbeeld Er kan helaas niet worden gecontroleerd of het een bestaand adres is. Zorg er dus voor dat u hier het juiste adres invult! *INCLUDE= gevolgd door één of meer trefwoordselecties. Deze stuurcode bepaalt welke relaties een nieuwsbrief ontvangen. Deze selectie gaat dus vóór de selecties, welke bij de onderwerpen staan. *EXCLUDE= gevolgd door één of meer trefwoordselecties. Deze stuurcode bepaalt welke relaties geen nieuwsbrief ontvangen. Deze selectie gaat vóór de selecties die bij de onderwerpen staan. *NBGCOLOR= gevolgd door een RGB-kleurcode, dat de kleur van de achtergrond van het bovenste vlak bepaalt. Zie verderop de uitleg over RGB-kleurcodes. *LBGCOLOR= idem, maar dan voor de achtergrond van het linker vlak (de inhoudsopgave). *RBGCOLOR= idem, maar dan voor de achtergrond van het rechter vlak (de onderwerpen). *FBGCOLOR= idem, maar dan voor de achtergrond van het onderste vlak (het antwoordformulier). *FONT= het lettertype van de nieuwsbrief, bijvoorbeeld Verdana. *NSIZE= een getal om de grootte aan te geven van de letters in het bovenste vlak, bijvoorbeeld 6.

5 *FORM= de naam van het antwoordformulier, bijvoorbeeld ANTWOORDFORMULIER. Het formulier wordt alleen toegevoegd, als er ook daadwerkelijk met de stuurcode *BOX= regels voor het formulier zijn aangemaakt. *MAILTO= het adres waar het antwoordformulier naar toe moet worden g d op het moment dat de lezer op 'verzenden' klikt. Er wordt gecontroleerd of dit adres qua syntax geldig is (dus bijvoorbeeld Er kan helaas niet worden gecontroleerd of het een bestaand adres is. Zorg er dus voor dat u hier het juiste adres invult, anders gaan al uw antwoordmails de mist in! Als u de stuurcode *BOX= gebruikt bent u ook verplicht om *MAILTO= in te vullen. *SKIP= het minimum aantal onderwerpen, dat minimaal in de nieuwsbrief moet staan om te zorgen dat deze ook daadwerkelijk wordt verzonden. Hiermee voorkomt u dat er een mail wordt verstuurd met alleen een 'inleiding' en een 'slot'. *SUBJECT= de waarde, welke wordt toegekend aan het subject van de . Hier kunt u een wervende tekst ingeven om te zorgen dat de ook daadwerkelijk wordt gelezen. Als deze stuurcode leeg is of niet voorkomt, wordt de waarde van *NAME= overgenomen. Let u op, als er geen achtergrondkleuren worden gekozen, blijven deze wit. RGB-kleurcodes Een RGB-kleurcode is 6 cijfers of letters lang. RGB staat voor rood-geel-blauw. Met een RGBcode kan iedere willekeurige kleur worden gedefinieerd. U kunt RGB-kleuren vaststellen bijvoorbeeld op en dan klikken op 'table'. Antwoordmails Zodra u één of meerdere *BOX= commando's heeft opgenomen in uw mailscript, wordt er een formulier ge-upload naar de website Dit formulier is alleen zichtbaar voor de ontvangers van uw mails. Op het moment dat iemand een nieuwsbrief van u ontvangt en klikt op het 'antwoordformulier' onderaan de nieuwsbrief, dan wordt hij doorgeleid naar dit formulier, waarop de vragen staan die hij kan aanklikken. Zodra er op 'verzenden' wordt geklikt wordt de antwoordmail naar het adres gestuurd dat u met *MAILTO= heeft ingesteld.

6 Elementair voorbeeld van een mailscript *NAME=Nieuwsbrief *INCLUDE=KLANT *FONT=Verdana *HSIZE=6 *TREFWOORD=*!Inleiding *TITLE Tekst van de inleiding *TREFWOORD=*!Kopje van het tweede onderwerp Tekst van het tweede onderwerp

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding. Look & Feel. RIE Manager. Versie 1 maart IT&Care B.V.

Handleiding. Look & Feel. RIE Manager. Versie 1 maart IT&Care B.V. Handleiding Look & Feel RIE Manager Versie 1 maart 2016 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 4 2. LOOK & FEEL... 5 3. AANPASSEN VAN DE (VASTE) TEKSTEN IN DE RIE MANAGER... 8 4.

Nadere informatie

ChainWise digitaal factureren

ChainWise digitaal factureren ChainWise digitaal factureren Product ChainWise Bedrijfssoftware Jaar 2016 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

NC-Websites Handleiding Mailer

NC-Websites Handleiding Mailer NC-Websites Handleiding Mailer Juni 2011 versie 1 1 Inhoud 1. Uw mailer... 3 2. Groepen beheren... 4 3. Klanten beheren... 7 4. Nieuwsbrief opstellen... 10 4.1 Indeling van de Nieuwsbrief... 10 4.2 De

Nadere informatie

Contents Documentatie Arbitrage... 1 Het menu... 2 Bulk Email... 3 Planning... 3 Cursisten... 7 Scheidsrechters... 7 Teams... 13 Planning teams...

Contents Documentatie Arbitrage... 1 Het menu... 2 Bulk Email... 3 Planning... 3 Cursisten... 7 Scheidsrechters... 7 Teams... 13 Planning teams... Documentatie Arbitrage Deze handleiding geeft houvast voor het gebruik van LISA ter ondersteuning van de arbitrage/scheidsrechterscommissie. In LISA is de autorisatie arbitrage nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailChimp

Nieuwsbrieven versturen met MailChimp Nieuwsbrieven versturen met MailChimp 2014 Captise 17-3-2014 2014 Captise, Tweede Bloksweg 4, 2742 KJ Waddinxveen Versie: 1.0, maart 2014 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

ChainWise digitaal factureren

ChainWise digitaal factureren ChainWise digitaal factureren Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 6-11-2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

Gebruik van de Mailworks-module

Gebruik van de Mailworks-module Gebruik van de Mailworks-module Eerst en vooral komt u in een scherm terecht waar u het Paswoord en UserID, dat u van ons bij de aankoop of het huren heeft gekregen, dient in te vullen. Vervolgens krijgt

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding voor de AttachingIT Outlook oplossing. AMachingIT B.V.

Handleiding voor de AttachingIT Outlook oplossing. AMachingIT B.V. Handleiding voor de AttachingIT Outlook oplossing AMachingIT B.V. Inhoudsopgave Inhoudsopgave...1 AMachingIT voor Outlook...2 Bijlages selecteren met AMachingIT voor Outlook...2 Worden al mijn bijlagen

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Quickstart Lucrasoft EMMA

Quickstart Lucrasoft EMMA Quickstart Lucrasoft EMMA Versie: 1.0 Datum: 10 April 2014 Quickstart Lucrasoft EMMA is dé tool om nieuwsbrieven te versturen, uw contacten te beheren en deze op het juiste moment van de juiste informatie

Nadere informatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie

Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Handleiding Handleiding ouderportaal Welkom op het ouderportaal Voor digitale informatie en online communicatie Beste ouder(s)/verzorger(s), Met ingang van juni 2013 krijgen de ouders van leerlingen op

Nadere informatie

Handleiding Herinnering en Mailing

Handleiding Herinnering en Mailing Handleiding Herinnering en Mailing Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Herinneringen...3 1.1 Herinnering koppelen aan een product...3 1.2 Instellen van herinnering via patiëntdossier...3

Nadere informatie

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen...

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... 4 Bewerken formulier in formulierbeheer... 4 Bewerken formulier -

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Nieuwsbrief van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Nieuwsbrief kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Digitaal factureren

Handleiding ChainWise Digitaal factureren Handleiding ChainWise Digitaal factureren Versie: 1.1 Datum: februari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 4 2.1 E-mail sjabloon aanpassen... 4 2.2 Instellen from en bcc adres, subject...

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Nieuwsbrief Uw website maakt gebruik van een Nieuwsbrief module.

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 24-05-2019 www.smartlockr.eu Inhoudsopgave Inleiding... 2 Werkwijze plug-in... 3 Veilig versturen van bijlagen... 4 Zie je geen zijpaneel?... 5 Let op: cache-modus

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren In plaats van het afdrukken van verkoopfacturen op papier, is er nu ook de mogelijkheid om uw facturen elektronisch naar uw debiteuren te versturen.

Nadere informatie

E-mailen met Outlook Express.

E-mailen met Outlook Express. Jos Blankwater E-mailen met Outlook Express. E-mail, elektronische post, is een van de meest gebruikte onderdelen van Internet. E-mail biedt u veel voordelen boven de traditionele postzending en zelfs

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen Inleiding Het is in Publicanda mogelijk mailings te versturen. Bij deze module hoort een Standaardknop waarmee bezoekers zich via de website kunnen aanmelden

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Handleiding bij het digitale afnameformulier SEO-R²

Handleiding bij het digitale afnameformulier SEO-R² Handleiding bij het digitale afnameformulier SEO-R² Hoe kom je aan het formulier? De link naar je registratie om een digitaal afnameformulier te gebruiken, is http://www.testpracticum.ugent.be/seo-r² Je

Nadere informatie

Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden

Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden Digitale nieuwsbrief via CMS QLiCT aanbieden Tabblad E-mailing Het CMS van QLiCT biedt u de mogelijkheid om digitale nieuwsbrieven te versturen in HTML-formaat. Hiervoor dienen zich mensen op te geven

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding

RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding RAI Exhibitor Invitation Platform (EIP) Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Introductie... 2 2 Inloggen RAI EIP... 3 2.1 Url RAI EIP... 3 2.2 Inlogpagina... 3 2.3 Tussenpagina Selecteer beurs... Fout!

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

Hoe maak ik een bericht in Newbase?

Hoe maak ik een bericht in Newbase? Hoe maak ik een bericht in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 14 Inhoudsopgave 1 Aanmaken

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Het versturen van een nieuwsbrief met een standaard- template of actie-template In imailingtool hebben we prachtige standaard sjablonen beschikbaar! Voeg uw eigen

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud

Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren 2 1.1 Voordat u begint 2 1.2 Een account aanmaken 2 1.3 Geen account? Registreer nu! 2 1.4 Bevestig uw account 3 1.5 Gefeliciteerd, u heeft uw

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Tridion voor authors en editors

Handleiding Tridion voor authors en editors Handleiding Tridion voor authors en editors Wijzigen van items van vóór de herimplementatie (mei 2009) Telefoon helpdesk: 7500 E-mail: helpdesktridion@gmail.com. Juli 2009 Een bestaand item wijzigen Het

Nadere informatie

Tools: Nieuwsbrieven

Tools: Nieuwsbrieven Tools: Nieuwsbrieven Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde topics een nieuwsbrief te ontvangen als er nieuwe berichten beschikbaar zijn. Deze nieuwsbrief bevat nieuwsartikelen,

Nadere informatie

Mailing/Selecties maken

Mailing/Selecties maken Mailing/Selecties maken In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u een Brief mailing, een e-mail mailing of adresetiketten kunt maken voor een groep relaties die aan bepaalde criteria voldoen. Selectie van

Nadere informatie

Handleiding digitaal invullen vragenlijsten (webforms) in MONEA

Handleiding digitaal invullen vragenlijsten (webforms) in MONEA Handleiding digitaal invullen vragenlijsten (webforms) in MONEA Handleiding invullen webforms Voor het onderzoek naar carpaal tunnel syndroom heeft u aangegeven de vragenlijsten thuis op uw eigen computer

Nadere informatie

HANDLEIDING INTEGRATOR RABEN NETHERLANDS

HANDLEIDING INTEGRATOR RABEN NETHERLANDS HANDLEIDING INTEGRATOR RABEN NETHERLANDS Let op: Zendingen dienen altijd voor 14:00 uur aangemeld te zijn. Dit in verband met de controle op de orders die binnen komen en de indeling van de wagen. Voor

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

Handleiding Gravity Forms

Handleiding Gravity Forms Handleiding Gravity Forms Deze handleiding gaat in op het maken van formulieren via Gravity Forms binnen WordPress. Ter voorbeeld wordt een formulier gemaakt voor het inzenden van hulp vragen voor Gravity

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

ACCEPETEREN RESERVERING

ACCEPETEREN RESERVERING E-mail Templates In i-reserve is het mogelijk gestandaardiseerde e-mails te verzenden. Het verzenden van dergelijke mails kan volledig worden geautomatiseerd: u maakt dan gebruik van zogenaamde automatische

Nadere informatie

Microsoft Outlook 365

Microsoft Outlook 365 Microsoft Outlook 365 Een e-mail versturen met Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

Berichten via toevoegen

Berichten via  toevoegen Berichten via e-mail toevoegen Het is mogelijk om op je blog berichten toe te voegen door enkel maar een e-mail te sturen. Zo hoef je niet in te loggen op je blog en kan je bericht rechtstreeks toegevoegd

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

Handleiding sms verzending uit Jack Plus

Handleiding sms verzending uit Jack Plus Handleiding sms verzending uit Jack Plus SMS verzending vanuit Jack Plus Instellen van sms verzending Om vanuit Jack Plus een sms te kunnen versturen naar een debiteur dienen er vooraf een aantal instellingen

Nadere informatie

Hoe maak je een. profiel. aan?

Hoe maak je een. profiel. aan? Hoe maak je een aan? profiel Je hebt je aangemeld voor deze online training en m.b.v. de volgende video s gaan we aan de slag met jouw LinkedIn profiel. Heb je deze nog niet aangemaakt? Dan biedt deze

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Uitleg 1mail E mailingmodule

Uitleg 1mail E mailingmodule Uitleg 1mail E mailingmodule Wat is het? Een online programma om nieuwsbrieven/e-zines te versturen, met personalisatiemogelijkheden en met een gedetailleerd rapporteringssysteem. Dit alles via een externe

Nadere informatie

Menu item Mijn Account Onder mijn account kun je je bestelling(en) en adres gegevens bekijken en aanpassen.

Menu item Mijn Account Onder mijn account kun je je bestelling(en) en  adres gegevens bekijken en aanpassen. Uitleg BesteVinder dienst, Mijn account, Mijn producten en het gebruik van stickervellen Neem de tijd om door deze handleiding te lopen zodat je precies weet wat de mogelijkheden zijn waardoor je maximaal

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie

Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie Gebruikershandleiding CQ-index Dyslexie Inhoud 1 Eerste keer inloggen... 2 2 Inloggen... 3 3 Uitnodiging versturen... 4 3.1 Een uitnodiging versturen... 4 3.2 Meerdere uitnodigingen versturen... 4 4 Overzicht

Nadere informatie

Hoe vul ik de verantwoording in over een projectfinanciering van 2018?

Hoe vul ik de verantwoording in over een projectfinanciering van 2018? 1. Klik op de website op de link naar het aanvraagsysteem van het ReumaNederland of ga naar https://aanvraagreumavereniging.nl 2. Log in op het beginscherm. Let op: zie je de tekst in het Engels staan?

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

screenpost emailnieuwsbrief handleiding

screenpost emailnieuwsbrief handleiding screenpost emailnieuwsbrief handleiding Dit softwarepakket staat op het internet en kan digitale nieuwsbrieven versturen. De vormgeving De opmaak van de pagina bestaat uit twee kolommen. Elk artikel kan

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Handleiding indienen subsidieaanvraag via het Webportaal Algemeen Een subsidieaanvraag dient u digitaal in. Dit doet u via het Webportaal van de managementautoriteiten. De website van dit webportaal is

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Geschikt voor alle Windowsversies (32- en 64-bit) Mac en Linux

Geschikt voor alle Windowsversies (32- en 64-bit) Mac en Linux Grote bestanden versturen met WeTransfer Auteur: Bert Feenstra Geschikt voor alle Windowsversies (32- en 64-bit) Mac en Linux Voorwoord Er worden veel bestanden per mail verstuurd. Het is dan ook een ideaal

Nadere informatie

HOE PLAATS IK EEN REACTIE OP EEN VERJAARDAG.

HOE PLAATS IK EEN REACTIE OP EEN VERJAARDAG. HOE PLAATS IK EEN REACTIE OP EEN VERJAARDAG. De aankondiging in de mailgroep blijft bestaan, zoals voorheen, maar i.p.v. het mailadres van de jarige zal je nu een link vinden om op te klikken, zo komt

Nadere informatie

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Facturen kunnen ongelimiteerd worden aangemaakt. Klik op Facturatie > Verkoopfacturen In onderstaand scherm ziet u een overzicht van alles. U kunt hier zelf selecties

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Handleiding YourBoost webmail

Handleiding YourBoost webmail Handleiding YourBoost webmail U kunt de webmail benaderen via http:///webmail (bijv. http://yourboost.nl/webmail). U krijgt nu als alles goed gaat het volgende scherm te zien: U dient altijd

Nadere informatie

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk E-mailen via WISA 29 juli 2016 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 E-mailen via WISA 2 1.1 Instellingen.................................... 3 1.1.1 Mails sturen via............................. 3 1.1.1.1 Standaard

Nadere informatie

Aanmaningen in CASHWin

Aanmaningen in CASHWin (NB.) Gebruikers van CASH Financieel of CASH CompactPro kunnen kiezen uit twee mogelijkheden om aanmaningen te maken. In CASH Compact is alleen de 'handmatige' functie opgenomen. CASH beschikt over twee

Nadere informatie

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK Laatst bijgewerkt: 29-01-2013 Inhoud 1. Hoe komt de klant bij het contactformulier? 3 2. Automatische toewijzingen 6 3. Overzicht agent interface 7 4. Hoe beantwoord

Nadere informatie

Handleiding Finaciële Module

Handleiding Finaciële Module Handleiding Financiële Module 1 Inhoudsopgave Abonnementen en diensten factureren... 2 Een losse factuur maken... 5 Factuuroverzicht bekijken en facturen verzenden... 6 De factuur... 7 SEPA exporteren...

Nadere informatie

Handleiding Opgavenportaal

Handleiding Opgavenportaal Handleiding Opgavenportaal Inhoudsopgave Inloggen Opgavenportaal 2 Voorwaarden Opgavenportaal 3 Vragen Nationaal (W)EEE Register 4 Mijn Merken 4 Voor de eerste keer opgave doen 5 Nieuwe opgave 6 Een nieuw

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Werkinstructie MailPoet door Paulien Kuiken AF Zoetermeer

Werkinstructie MailPoet door Paulien Kuiken AF Zoetermeer Werkinstructie MailPoet 2018-04 door Paulien Kuiken AF Zoetermeer 1. Inloggen 2. Nieuwsbrief maken/dupliceren 3. Nieuwsbrief regelmatig opslaan 4. Tekstvelden aanpassen/vullen 5. Tekstvelden en afscheidingen

Nadere informatie

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel:

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel: Handleiding ischoolcommunicatie Versie 2016 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave 1. Algemene voorbereiding in ibasis/ileerlingen 3 1.1. Aanduiden

Nadere informatie

Handleiding Nieuwsbrief

Handleiding Nieuwsbrief Luna Handleiding Nieuwsbrief Het maken en versturen in 5 stappen 1. Leden groepen 2. De Leden 3. Nieuwsbrief Template 4. De Nieuwsbrief 5. Het Versturen van de Nieuwsbrief Handige Tips 1. Uit onderzoek

Nadere informatie

Handleiding Mijn Websign

Handleiding Mijn Websign Handleiding Mijn Websign Gemnet BV Postbus 19535 2500 CM Den Haag Tel: 070-3436900 www.gemnet.nl info@gemnet.nl Versie 1.1, augustus 2011 Handleiding Mijn WebSign Document nummer 1.1 Augustus 2011 Handleiding

Nadere informatie

De website aanpassen: MartijntjeSmits.nl

De website aanpassen: MartijntjeSmits.nl JS64 Solutions 64 Ashley Avenue Belfast, BT9 7BU Noord-Ierland De website aanpassen: MartijntjeSmits.nl Inhoud 1. De onderdelen van de adminpagina 2 2. Pagina's aanmaken 3 3. Posts schrijven in Markdown

Nadere informatie

Bestanden uitwisselen via OMO-Transfer

Bestanden uitwisselen via OMO-Transfer Bestanden uitwisselen via OMO-Transfer Beschrijving van de OMO-Transfer applicatie Deze applicatie is ontwikkeld om binnen de OMO-organisatie op een veilige en verantwoorde manier uitsluitend zakelijk

Nadere informatie

Handleiding webformulieren

Handleiding webformulieren Handleiding webformulieren www.ucll.be versie: januari 2017 auteur: Nele Clijsters Inhoudsopgave 1. Webformulier aanmaken... 3 2. Besturingselementen... 4 2.1. Bestand... 4 2.2. Countdown... 4 2.3. Datum...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren Om een nieuwe Debiteur aan te maken klikt u op het pictogram. U geeft allereerst een niet bestaand nummer aan uw debiteur. Indien u een reeds bestaand nummer ingeeft, zal het pakket u waarschuwen dat dit

Nadere informatie

Handleiding: mailing aan een groep patiënten

Handleiding: mailing aan een groep patiënten 1. Inleiding Wilt u al uw patiënten op de hoogte brengen van belangrijke wijzigingen in de praktijk, patiënten die al langer niet geweest zijn aanschrijven of bijvoorbeeld patiënten die in een bepaalde

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie