Aanmaningen in CASHWin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanmaningen in CASHWin"

Transcriptie

1 (NB.) Gebruikers van CASH Financieel of CASH CompactPro kunnen kiezen uit twee mogelijkheden om aanmaningen te maken. In CASH Compact is alleen de 'handmatige' functie opgenomen. CASH beschikt over twee mogelijkheden om aanmaningen te maken. Met beide kunt u aanmanen per post of per . Gezien het gebruiksgemak is de Aanmaanrobot te verkiezen boven de 'handmatige' functie. 1. De volautomatische functie, die aanmaant per factuur. We noemen dit de Aanmaanrobot. U kunt deze functie met de hand starten via Financieel Aanmaanrobot Aanmaanrobot, of volautomatisch nadat u de instellingen heeft gedaan, zoals worden toegelicht in de speciale PDF over deze functie. 2. De handmatige functie, die aanmaant per relatie. Deze start u via Financieel Overzichten Deb./crediteuren Aanmaningen, op het moment dat u er gebruik van wilt maken. Er worden dan overzichten per relatie gemaakt, waarop alle op dat moment openstaande vorderingen van die relatie worden vermeld. Het gebruik van deze functie wordt hieronder in deze PDF toegelicht. Het is niet mogelijk om tussentijds over te stappen van de ene naar de andere functie omdat de aanmaanrobot altijd van voren af aan (met de eerste ouderdomstekst) begint. Aanmaningen per relatie Bij het gebruik van aanmaningen is het wenselijk om met teksten te werken die steeds ''dringender'' worden. Voor dit doel moet er zowel een serie teksten aanwezig zijn als een methode om bij opeenvolgende aanmaningen de juiste tekst te selecteren. CASH hanteert een selectie op ouderdom. Daarbij bepaalt de ouderdom van de oudste openstaande factuur de tekst op de aanmaning Bij het afdrukken van aanmaningen geldt dat u vrij bent voor wat betreft de indeling van de aanmaning. Zoals eerder gemeld kan de inhoud van een aanmaning verschillend zijn en dit is afhankelijk van het aantal dagen dat de factuur openstaat. Ook kan er per relatie worden ingesteld dat er nooit een aanmaning voor die relatie mag worden afgedrukt. Voordat we in staat zijn om aanmaningen af te drukken, gaan we eerst diverse instellingen definiëren. De volgende elementen worden behandeld: Debiteurenparameters Relaties De aanmaningsteksten De formulieren Afdrukken aanmaningen Terugdraaien van een aanmaning

2 Debiteurenparameters In deze functie stelt u onder meer het aantal Betaaldagen in. 1. Kies voor de functie Financieel Instellingen Debiteurenparameters. In dit scherm vult u de standaard instellingen in, welke door CASH voor de gehele administratie worden gebruikt. 2. Voer bij de rubriek Betaaldagen het aantal Betaaldagen in. Dit is het standaard aantal dagen dat verkoopfacturen open mogen staan. Nadat deze termijn is verstreken is de factuur vervallen en kan CASH een aanmaning afdrukken. 3. Voer hierna in de velden Aantal dagen kolom 1 tot en met Aantal dagen kolom 3 het gewenste aantal dagen in. Dit is het aantal dagen dat wordt gebruikt bij het vaststellen van de mate waarin de factuur vervallen is. De dagen, welke u invoert bij deze rubrieken, zijn een veelvoud van het aantal dagen, dat u in rubriek 'Betaaldagen' hebt ingevuld en worden tevens gebruikt bij het opstellen van de ouderdomsanalyse op de openstaande postenlijsten. Het aantal dagen vervallen is dus niet hetzelfde als aantal dagen oud! Als een post 35 dagen oud is en u heeft 30 bij Betaaldagen ingevoerd, dan is deze dus feitelijk 5 dagen vervallen. U kunt ook, per relatie, een aantal Betaaldagen invoeren in Relaties. U voert dit veld alleen in als er voor een klant een afwijkend aantal betaaldagen geldt! De waarde, welke u bij Betaaldagen in Relaties invoert, heeft altijd voorrang boven het algemeen geldende aantal Betaaldagen dat u in Financieel Instellingen Debiteurenparameters hebt ingevoerd.

3 4. Voer bij Minimum bedrag desgewenst het minimumbedrag waarvoor een aanmaning moet worden afgedrukt. Is het factuurtotaal lager dan het ingevoerde bedrag, dan wordt de aanmaning niet afgedrukt. 5. Voer bij Formuliercode in welke lay-out CASH standaard moet gebruiken voor de aanmaningen (zie ook de functie Financieel Instellingen Formulieren). Als u hier een formuliercode invoert, kunt u tijdens het afdrukken van aanmaningen géén andere lay-out selecteren. Als u vrij wilt zijn in uw lay-outkeuze, laat u hier het veld leeg. 6. U kunt bij de rubriek Eigenschappen eventueel de eigenschap A invoeren. Een aanmaning wordt dan altijd éénmaal voor een bepaalde termijn afgedrukt. De aanmaning wordt pas weer afgedrukt als het aantal vervallen dagen in een volgende termijn valt (gerelateerd aan het aantal dagen die u heeft ingevoerd in de velden Aantal dagen kolom1/2/3 ). Op deze manier zal een debiteur nooit dezelfde aanmaning tweemaal ontvangen. Indien u gebruik maakt van de eigenschap A, kunt u eventueel een foutieve aanmaning terugdraaien met de functie Financieel Diversen Terugdraaien aanmaning. Na het terugdraaien van een aanmaning kan deze opnieuw worden afgedrukt. Relaties In deze functie definieert u de Eigenschappen van de Debiteuren/Crediteuren en eventueel het afwijkende aantal betaaldagen dat voor een relatie geldt. 1. Start Relaties. 2. Ga naar het veld Eigenschappen. Is dit veld blanco, dan wordt de debiteur aangemaand. Voert u hier de letter N in, dan wordt de klant nooit aangemaand. Voert u hier een E in dan wordt de klant wel aangemaand, maar altijd met de eerste (meest vriendelijke) aanmaningstekst, welke u heeft ingevoerd in de functie Financieel Instellingen Aanmaningsteksten. 3. U kunt per relatie ook een aantal Betaaldagen vastleggen. De waarde, welke u bij Betaaldagen invoert, heeft altijd voorrang boven het algemene aantal Betaaldagen van de functie Financieel Instellingen Debiteurenparameters. U vult dit veld dus alleen in als er voor deze klant een afwijkend aantal betaaldagen geldt!

4 De Aanmaningsteksten Met deze functie voert u de standaardteksten voor de aanmaningen in. Als een factuur slechts enkele dagen is vervallen, stuurt men gewoonlijk een vriendelijker bericht dan wanneer een factuur na 30 vervaldagen nog niet is betaald. Daarom kunt u in CASH meerdere aanmaningsteksten invoeren. In Financieel Instellingen Debiteurenparameters stelt u bij de rubrieken 'kolom 1' t/m 'kolom 3' de kolommen in, welke gebruikt worden voor de ouderdomsanalyse van uw openstaande facturen. Het aantal dagen dat u hiervoor hebt ingevoerd, komt overeen met het Aantal dagen waarvoor u aanmaningsteksten instelt. Voorbeeld van het bovenstaande: De Kopregel en Tekstregels, welke u aanmaakt voor Aantal dagen =1, vormen de tekst, welke verschijnt op de aanmaning die u afdrukt wanneer de factuur voor het eerst is vervallen. De regels, welke u eventueel aanmaakt voor bijvoorbeeld Aantal dagen = 30 vormen de minder vriendelijke tekst zoals die verschijnt op de aanmaning wanneer de factuur 30 dagen of langer vervallen is. De post is meer dan 30 dagen over de ingestelde Betaaldagen heen en staat dus feitelijk 60 dagen open! Voor Aantal dagen = 60 kunt u een nòg dringender tekst instellen, enzovoorts. U mag zelf bepalen hoe u het aantal dagen indeelt en hoeveel aanmaningsteksten u aanmaakt. Denkt u er om, dat de laatste aanmaningstekst (de In Gebreke Stelling) de belangrijkste is. In de DEMO-administratie vindt u een drietal voorbeelden van teksten, welke u eventueel naar uw eigen administratie kunt kopiëren. Dit kunt u doen via de Export/Importfunctie. 1. Open de functie Financieel Instellingen Aanmaningsteksten. 2. Voer het Aantal dagen in waarvoor u een aanmaningstekst wilt aanmaken. Voer in ieder geval 1 in Aantal dagen in om de mildste aanmaningstekst in te voeren. Een factuur wordt vervolgens aangemaand als de 30 dagen ( Betaaldagen uit Financieel Instellingen Debiteurenparameters of uit Favorieten Relaties [F7] (extra)) + 1 (het laagste ingevoerde Aantal (verval)dagen waarvoor een aanmaningstekst is ingevoerd) voorbij zijn. 3. Laat het veld taalcode leeg als de tekst die u invoert voor alle talen of alleen voor de Nederlandse taal van toepassing is.

5 U kunt per taal aanmaningsteksten invoeren, zodat u uw relaties in hun eigen taal kunt aanmanen. U kiest in het veld Taalcode de taal welke behoort bij de tekst die u invoert. Zorg er voor dat elke klant een juiste taalcode heeft. Hierbij geldt weer dat u de taalcode bij de relatie leeg laat als het een Nederlandse klant betreft. 1. Voer de tekstregels in zoals u die op de aanmaning wilt opnemen. U heeft hiertoe 8 regels van 50 posities tot uw beschikking. 2. U kunt per aanmaning aanmaningskosten in rekening brengen, welke aan het aantal vervallen dagen zijn gekoppeld. Deze kosten worden overigens alleen op de aanmaning afgedrukt, maar worden niet in de financiële administratie geboekt. 3. Voer in de rubriek Omschrijving de tekst in, welke hoort bij de kosten die u eventueel heeft ingevoerd bij het veld Aanmaningskosten. De Formulieren Via deze functie definieert u de layout van de aanmaning. Alle formulieren in CASH hebben als ingang REGEL/KOLOM. Hiermee heeft u de beschikking over een matrix, waarin u zelf kunt bepalen waar u wat wilt laten afdrukken. Een ander aspect is de INHOUD. Deze kan bestaan uit een ELEMENTCODE en/of tekst. Een Elementcode is een variabele die een bepaald gegeven weergeeft. U kunt Elementcodes met F2 opzoeken. Teksten kunt u altijd zelf bepalen. In de DEMO-administratie is dit (en een aantal andere formulieren) reeds gedefinieerd. U kunt deze formulieren naar uw eigen administratie kopiëren via de functie Financieel Diversen Overnemen Stamgegevens, kies code 9 (formuliercodes). Hierna kunt u de formulieren naar eigen behoefte aanpassen. 1. Open de functie Financieel Instellingen Formulieren. 2. Kies voor de formuliercode AANM (aanmaningen). 3. Via de functietoets [F5 Overz] krijgt u een overzicht van de opbouw van het formulier.

6 4. Via de functietoets [F4 regel] kunt u velden wijzigen, dan wel toevoegen. Tijdens het aanmanen gaat CASH automatisch na hoeveel dagen de posten zijn vervallen en welke aanmaningsteksten (en eventuele aanmaningskosten) er dus moeten worden gebruikt. Bij het afdrukken van aanmaningen wordt de aanmaningstekst getoond van de langst openstaande post.

7 Standaard worden alle posten van een relatie getoond en met behulp van één of meerdere sterretjes * wordt aangegeven hoe lang de verschillende posten vervallen zijn. Afdrukken Aanmaningen Tot slot, wanneer u de genoemde functies juist heeft ingesteld, kunt u aanmaningen afdrukken via de volgende functies: Relaties F8 Menu Aanmaning. Deze functie betreft het aanmaken van een aanmaning voor één debiteur en Financieel Overzichten Debiteuren/Crediteuren Aanmanen. Deze functie betreft het aanmaken van een bulk aanmaningen (aanmaningen voor een reeks debiteuren). Deze functie zal onderstaand nader worden toegelicht. U kunt in alle gevallen aangeven, welke posten aangemaand moeten worden. Eventueel kunt u de posten, welke in de 4 e kolom van de ouderdomsanalyse Financieel Overzichten Debiteuren/Crediteuren Ouderdomsanalyse worden getoond en dus de zwaarste aanmaningstekst vereisen, onderdrukken zodat ze niet op de aanmaning worden getoond. Hierdoor wordt een mildere aanmaningstekst gebruikt. Dit kan relevant zijn als u deze posten heeft uitbesteed naar een incassobureau of uit handen heeft gegeven aan een deurwaarder. U onderdrukt deze posten door in het veld Soort aanmaning keuze 4 ( als 1 maar zonder fact uit kolom 4 ) in te voeren. 1. Open de functie Financieel Overzichten --> Debiteuren/Crediteuren Aanmaningen. 2. Voer bij Soort aanmaning in wat voor aanmaning u wilt afdrukken. Klik op het scroll down menu om de verschillende keuzen te bekijken. 3. Geef een serie relaties aan waarvoor u een aanmaning wilt afdrukken. 4. U kunt selecteren op basis van de selectievelden en/of trefwoorden als u 'J' invoert in Extra selecties. 5. Voer eventueel bij Selectie1 en/of Selectie2 een waarde in waarop u uw relaties wilt selecteren. 6. Voer eventueel een trefwoordselectie in om relaties te selecteren. 7. Kies eventueel een kostenplaats om facturen te selecteren, welke op de aanmaning moeten worden afgedrukt of laat deze leeg als alle kostenplaatsen in aanmerking komen. 8. Kies eventueel een dagboek om alleen de facturen uit één specifiek dagboek te selecteren, welke op een aanmaning moeten worden afgedrukt. U mag deze rubriek ook leeg laten. In dit laatste geval worden alle aanmaningen, welke daarvoor in aanmerking komen, afgedrukt.

8 9. Als u over de module Relatiebeheer beschikt, geeft u aan of u een notitie bij de relatie wilt toevoegen. Vervolgens kunt u de Medewerker en de Soort invoeren waarvoor de notitie wordt toegevoegd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eerste regel van de aanmaningstekst die is afgedrukt op de aanmaning. Tevens worden het totaal van de vervallen posten en het totaal van de openstaande posten vermeld. 10. Tenslotte kunt u aangeven of de aanmaningen alleen moeten worden afgedrukt, of dat de aanmaningen in principe via moeten worden verzonden (alleen voor die relaties, waarbij een adres is ingevuld). Relaties zonder adres worden op de printer afgedrukt (keuze + Printer) Ingeval u de aanmaningen via wilt verzenden, dan dient u de condities uit de formuliercode te verwijderen. Het is in dit geval raadzaam om een apart aanmaningsformulier aan te maken zonder condities. 11. Klik op het groene vinkje rechtsonder in uw scherm. 12. Kies de printer waarop u de aanmaningen wilt afdrukken. De aanmaningen worden nu afgedrukt en/of g d. Terugdraaien van een aanmaning U kunt aanmaningen terugdraaien via de functie Financieel Diversen Terugdraaien aanmaning. U kunt dit per debiteur doen. Het terugdraaien van een aanmaning is overigens alleen mogelijk als u in Financieel Instellingen Debiteurenparameters bij Eigenschappen een A heeft ingevuld om aan te geven dat een aanmaning met dezelfde tekst slechts éénmaal verstuurd mag worden. Er zijn een aantal situaties denkbaar waarin u een aanmaning wilt terugdraaien: U heeft de aanmaning wel afgedrukt maar niet tijdig verstuurd en u wilt deze opnieuw maar met bijgewerkte gegevens afdrukken. Uw printer is bij een bepaalde relatie vastgelopen tijdens het afdrukken van de aanmaning (bijvoorbeeld tijdens het afdrukken van een bulkopdracht) en u wilt de bulkopdracht verder laten gaan vanaf deze relatie. 1. Open de functie Financieel Diversen Terugdraaien aanmaning. 2. Kies de relatie waarvan u de aanmaning wilt terugdraaien. De laatste aanmaning wordt vervolgens teruggedraaid. U kunt deze functie meerdere keren uitvoeren als dit nodig is.

Aanmaningen. Interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met CASH Software:

Aanmaningen. Interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met CASH Software: Inleiding CASH beschikt over twee mogelijkheden om aanmaningen te maken. Met beide kunt u aanmanen per post of per e-mail. Gezien het gebruiksgemak is de Aanmaanrobot te verkiezen boven de 'handmatige'

Nadere informatie

Aanmaanrobot. (U kunt met F1 of altijd uitleg vragen over de diverse rubrieken of de programmafuncties in het algemeen.)

Aanmaanrobot. (U kunt met F1 of altijd uitleg vragen over de diverse rubrieken of de programmafuncties in het algemeen.) Inleiding (NB.) Gebruikers van CASH Financieel of CASH CompactPro kunnen kiezen uit twee mogelijkheden om aanmaningen te maken. In CASH Compact is alleen de 'handmatige' functie opgenomen. CASH beschikt

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Documenten scannen Documenten scannen en opvragen in CASHWin

Documenten scannen Documenten scannen en opvragen in CASHWin Inleiding In CASH is het mogelijk een digitaal archief aan te leggen. Dit heeft als voordeel, dat u het document op elk willekeurig tijdstip op uw beeldscherm kunt oproepen. Het originele document blijft

Nadere informatie

3. Geef uw gewenste methode op in CASH onder: Financieel - Instellingen - Debiteuren-parameters - F6 SEPA DD

3. Geef uw gewenste methode op in CASH onder: Financieel - Instellingen - Debiteuren-parameters - F6 SEPA DD Inleiding Met CASH kunt u op eenvoudige wijze posten incasseren. Wanneer de debiteur heeft toegestemd dat de openstaande posten geïncasseerd mogen worden, voorziet u deze van een eigenschap zodat deze

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service

F A C T U R A T I E. Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service F A C T U R A T I E Copyright 1999-2015 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Versie B03b d.d. 13 november 2012. CASH Financieel

Versie B03b d.d. 13 november 2012. CASH Financieel Versie B03b d.d. 13 november 2012 CASH Financieel Printercode toegevoegd in blok lay out! In het scherm Formulier Algemeen is de rubriek Printercode toegevoegd, zodat net als bij de regel lay out een vaste

Nadere informatie

Voor verdere uitleg over de genoemde functies verwijzen wij u naar de helptekst.

Voor verdere uitleg over de genoemde functies verwijzen wij u naar de helptekst. Aanmanen+ In deze versie is in CASH Financieel nieuwe functionaliteit aangebracht om automatisch de klanten te herinneren aan de betalingsverplichting, zonder dat men daar zelf nog iets voor hoeft te doen.

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren In plaats van het afdrukken van verkoopfacturen op papier, is er nu ook de mogelijkheid om uw facturen elektronisch naar uw debiteuren te versturen.

Nadere informatie

Versturen van aanmaningen vanuit Newbase

Versturen van aanmaningen vanuit Newbase Versturen van aanmaningen vanuit Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Augustus 2013 versie 1.0 pagina 1 van 11 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Digitaal factureren instellen

Digitaal factureren instellen 1 / 5 Digitaal factureren instellen Met e-captain is het mogelijk om facturen te e-mailen in plaats van te versturen per post. Voordat u digitaal (per email) facturen kunt sturen dient u wat instellingen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie 1. Inleiding:.2 2. Inrichten stamgegevens:....2 2.1 Debiteuren..2 2.2 Betalingscondities..3 2.3 Artikelgroepen 4 2.4 Artikelen..4 3. Verkoopfacturen:

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Versie B04 d.d. 29 april 2013. Cash Webservices

Versie B04 d.d. 29 april 2013. Cash Webservices Cash Webservices Deze dienst biedt u de mogelijkheid om uw CASH programma te laten communiceren met de buitenwereld, of diensten te gebruiken van derden die via internet worden aangeboden. Door deze unieke

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over AdminView

Veelgestelde vragen over AdminView Veelgestelde vragen over AdminView S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

ReadmeB13a d.d. mei CASH Financieel

ReadmeB13a d.d. mei CASH Financieel ReadmeB13a d.d. mei 2018 - CASH Financieel Meerdere ontvangers bij e-mailen van formulieren Voortaan kunt u bij het per e-mail verzenden van formulieren (bijvoorbeeld facturen of aanmaningen) instellen

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Een gebruikersmenu maken

Een gebruikersmenu maken Inleiding U kunt per gebruiker of gebruikersgroep een eigen menu definiëren, met daarin de functies, welke de gebruiker of gebruikersgroep mag gebruiken. Dit is met name handig als een gebruiker of gebruikersgroep

Nadere informatie

TS-Plus procedure Jaarafsluiting:

TS-Plus procedure Jaarafsluiting: TS-Plus procedure Jaarafsluiting: De jaarafsluiting, ook wel afsluiten administratie of jaarovergang genoemd, omvat twee verschillende zaken die wel met elkaar in verband staan. 1. Aanleveren gegevens

Nadere informatie

WIF posten. Wachtbestand Inkomende Facturen

WIF posten. Wachtbestand Inkomende Facturen Inleiding Wanneer binnen uw organisatie alle ontvangen facturen eerst ter controle naar de betrokken afdelingen gaan, kan het wenselijk zijn dat zij eerst worden geregistreerd, voordat zij daadwerkelijk

Nadere informatie

Instructiehandleiding King2UBL

Instructiehandleiding King2UBL Inhoud Inleiding King en UBL... 2 Vereisten... 2 Registreren King2UBL... 2 Drivermapping/NetDrive... 2 Standaard instellingen King2UBL... 3 Instellingen King2UBL... 4 King Afdrukformaat instellen... 4

Nadere informatie

Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd:

Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd: Layout salarisspecificatie Standaard salarisspecificaties in CashLonen aanwezig. Via het CashLonen programma worden de volgende salarisspecificaties standaard vervaardigd: Blanco papier. Blanco briefpapier.

Nadere informatie

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling:

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling: Versie: 1209121 Pagina 1 van 5 Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren

Gebruikershandleiding Stamgegevens Debiteuren Om een nieuwe Debiteur aan te maken klikt u op het pictogram. U geeft allereerst een niet bestaand nummer aan uw debiteur. Indien u een reeds bestaand nummer ingeeft, zal het pakket u waarschuwen dat dit

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Facturen kunnen ongelimiteerd worden aangemaakt. Klik op Facturatie > Verkoopfacturen In onderstaand scherm ziet u een overzicht van alles. U kunt hier zelf selecties

Nadere informatie

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat.

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat. Opvragen Debiteuren Op deze pagina: Hier kunnen gegevens van de debiteuren worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Doordat het MINOX-programma de ingebrachte boekingen direct verwerkt,

Nadere informatie

Financiële administratie Bank- en kasboekingen

Financiële administratie Bank- en kasboekingen Financiële administratie Bank- en kasboekingen U kunt uw ontvangen bankafschriften en kasmutaties eenvoudig boeken in Kleos. U geeft per afschriftregel aan of het om een debiteurenboeking, crediteurenboeking

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Cash Connect - UBL. Interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met Cash Software:

Cash Connect - UBL. Interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met Cash Software: Inleiding Vanaf versie B08 zijn steeds meer functies in CASH volautomatisch geworden. Dat wil zeggen, dat handelingen volledig automatisch worden uitgevoerd, dus zonder uw tussenkomst. U geeft eenmalig

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

In vier stappen Aangetekende post versturen met MijnPost

In vier stappen Aangetekende post versturen met MijnPost In vier stappen Aangetekende post versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Aangetekende post. Met

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Bij het vullen van het factuurscherm beperken wij ons tot de meest gebruikte onderdelen om u zo snel mogelijk op weg te helpen:

Bij het vullen van het factuurscherm beperken wij ons tot de meest gebruikte onderdelen om u zo snel mogelijk op weg te helpen: In deze Getting Started vindt u hulp bij het maken van een verkoopfactuur in Reeleezee. Hiervoor vult u de velden in op het factuurscherm zoals hiernaast getoond. Indien u de wizard al heeft doorlopen,

Nadere informatie

Handleiding Club.Opleidingen

Handleiding Club.Opleidingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Club.Opleidingen............................................................................................

Nadere informatie

Instructie aanmaken Vrije overzichten

Instructie aanmaken Vrije overzichten ESIS webbased Instructie aanmaken Vrije overzichten Versie december 2009 Rovict B.V. Postbus 388 3765 GC Soest T 035 6036080 F 035 6036081 Inhoudsopgave Vrije overzichten...3 1. Beheer Vrije overzichten...4

Nadere informatie

Handleiding Accountants & Boekhouders

Handleiding Accountants & Boekhouders Handleiding Accountants & Boekhouders Inhoud Welkom bij e-boekhouden.nl... 2 1 Inrichten standaard rekeningschema... 3 1.1 Aanpassen standaard rekeningschema... 3 1.2 Importeren standaard rekeningschema...

Nadere informatie

Infomobiel v.a. versie 12.00

Infomobiel v.a. versie 12.00 Infomobiel v.a. versie 12.00 Cursus klanten administratie Infomotive International B.V. Nijverheidsweg 6 5061 KL Oisterwijk http://www.infomotive.nl (C) Infomotive International B.V. 1 Klanten administratie

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd Automatische functies in een kopie administratie In steeds meer administraties wordt gebruik gemaakt van functies die automatisch worden uitgevoerd wanneer

Nadere informatie

Instructie. Facturatie

Instructie. Facturatie Instructie Facturatie 19 maart 2015 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Doelgroep... 3 1.2 Gerelateerde documenten... 3 2 Instellingen... 3 3 Facturen aanmaken... 4 3.1 Reguliere Inschrijvingen factureren... 4

Nadere informatie

In drie stappen Aangetekende post versturen met MijnPost

In drie stappen Aangetekende post versturen met MijnPost In drie stappen Aangetekende post versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Aangetekende post. Met

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Verkooprol 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.2 Inkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1 Verkoopfacturen 4 3.2 Inkoopfacturen 4 4

Nadere informatie

Aan de slag met Huurders-Eigenaren (Leden-VvE)

Aan de slag met Huurders-Eigenaren (Leden-VvE) Aan de slag met Huurders-Eigenaren (Leden-VvE) Datum: 01-2-2016 7.46 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Inhoudsopgave Waar is deze handleiding voor bedoeld?... 3 Invoeren Huurders...

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Exact Online Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Laatste wijziging: 10 februari 2013

Gebruiksaanwijzing Laatste wijziging: 10 februari 2013 Gebruiksaanwijzing Laatste wijziging: 10 februari 2013 Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE... 1 2 EERSTE GEBRUIK... 2 2.1 ACTIVEREN... 2 2.2 INLOGGEN... 2 2.3 MENUSTRUCTUUR... 2 2.4 INSTELLINGEN... 3 3 DEBITEUREN/CREDITEUREN...

Nadere informatie

Electronisch factureren

Electronisch factureren Electronisch factureren Stel dit PDFbestand in op ware grootte (100 %) of zodanig dat het prettig is voor u. Blader met Page down en Page up In deze presentatie zullen wij de volgende onderwerpen behandelen:

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Handleiding Solo Compleet

Handleiding Solo Compleet Handleiding Solo Compleet (MB, 30 maart 2015) Inhoud Sneltoetsen... 1 Invoer Inkoopboek... 2 Automatische betalingen... 4 Inlezen bankafschriften... 5 Factureren... 6 Elektronisch factureren... 8 Sneltoetsen

Nadere informatie

Mailing/Selecties maken

Mailing/Selecties maken Mailing/Selecties maken In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u een Brief mailing, een e-mail mailing of adresetiketten kunt maken voor een groep relaties die aan bepaalde criteria voldoen. Selectie van

Nadere informatie

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering

Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementsfacturering Mamut Enterprise Abonnementfacturering is een middel om klanten volgens vaste afspraken en/of abonnementen te factureren. Deze oplossing zit inbegrepen in Mamut

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Incasso. Naam handleiding: Incasso Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Incasso. Naam handleiding: Incasso Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.0 Handleiding Abakus Incasso 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inrichting in Abakus Compleet... 4 Incasseren... 5 e-mail... 6 Onvolledige gegevens:... 7 Geen bankrekening...

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Afschrijvingen in CASH

Afschrijvingen in CASH Inleiding Bijna elke onderneming investeert in duurzame productiemiddelen (DPM). Dit zijn kapitaalinvesteringen, welke vanzelfsprekend in waarde dalen, door verloop van tijd en/of door gebruik, de zogenaamde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie Gebruikershandleiding NEO facturatie Powered bij Twinfield NEO facturatie Copyright Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

README B14a Boekhouden d.d. oktober 2018

README B14a Boekhouden d.d. oktober 2018 README B14a Boekhouden d.d. oktober 2018 NIEUW: Doorzoomen vanuit de Bedrijfsstatus Vanuit de Bedrijfsstatus kan voortaan worden ingezoomd naar het grootboekoverzicht, van waaruit u verder kunt inzoomen

Nadere informatie

Debiteurenbewaking Pagina 4

Debiteurenbewaking Pagina 4 7-5-2008 2-12 Pagina 4 Inhoudsopgave 1. INLEIDING 6 2. INRICHTEN VAN DE DEBITEURENBEWAKING 6 2.1 Algemene instellingen 6 2.2 Fasen 6 2.3 Teksten op herinneringen en aanmaningen 7 3. AANMANINGEN VOOR EEN

Nadere informatie

Instellen facturen versturen per e-mail

Instellen facturen versturen per e-mail Instellen facturen versturen per e-mail Om facturen per e-mail te kunnen versturen zijn er enkele instellingen noodzakelijk. Onderstaand de stappen die u moet doorlopen. Instellen smtp server Instellen

Nadere informatie

Handleiding BOEKHOUDEN AANMANINGEN

Handleiding BOEKHOUDEN AANMANINGEN Handleiding BOEKHOUDEN AANMANINGEN G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be Aanmaningen Parameters Aanmaningen

Nadere informatie

Deze handleiding is geschikt voor gebruikers van Rekeningbeheren.nl en S4Dunning. Rekeningbeheren.nl is de basis applicatie voor het uitvoeren van acties in batches en kan worden gezien als de lite versie

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave Dubieuze debiteuren Inhoudsopgave 1. Afboeking Dubieuze Debiteuren... 2 1.1. Algemene rekeningen instellen... 2 1.2. Groepsgewijze afboeking... 3 1.3. Individuele afboeking dubieuze debiteuren... 6 2.

Nadere informatie

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering Compad Bakkerij Facturering Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 22 oktober 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt beschreven hoe met Compad Bakkerij kunt

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen

Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen Debiteuren beheer Facturatie Aanmaningen INHOUDSOPGAVE 1 Debiteuren... 2 1.1 Instellingen m.b.t. Debiteuren en verkoopfacturen... 2 1.1.1 BTW codes... 2 1.1.2 Het toevoegen van een BTW-grootboekrekening...

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl december 2013 1 Inhoud 1. Afsluiten administratie....

Nadere informatie

Ohmega Inkoop/Verkoop

Ohmega Inkoop/Verkoop Ohmega Inkoop/Verkoop Zet u deze pagina op ware grootte (100 %) of wat voor u prettig is. Blader met page down en page up In deze presentatie zullen wij de volgende onderwerpen behandelen: Verkooporder

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol Samenwerken met icounting Beschrijving financiële rol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Financiële rol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.2 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Mutaties inlezen

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Boekhouding. Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008. Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software

Boekhouding. Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008. Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software Boekhouding Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008 Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software INHOUD INHOUD EENVOUDIGE JAARAFSLUITING MET MAMUT BUSINESS SOFTWARE 1 EENVOUDIGE JAARAFSLUITING... 2 2 JAARAFSLUITING

Nadere informatie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie 2017 10 12 Inhoudsopgave INLOGGEN... 2 SCHEIDSRECHTERS TOEVOEGEN AAN DE SCHEIDSRECHTERSLIJST... 2 Toevoegen aan de hand

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase?

Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Hoe maak ik een verkoop offerte in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 16 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Een nieuwe creditnota maken

Een nieuwe creditnota maken Een nieuwe creditnota maken In Kleos kunt u twee soorten creditnota's maken: een creditnota mét en zonder rollback. Een creditnota met rollback zorgt ervoor dat een eerder aangemaakte declaratie volledig

Nadere informatie

Administratieve aanpassingen als gevolg van BTW-verhoging van 19 naar 21%

Administratieve aanpassingen als gevolg van BTW-verhoging van 19 naar 21% Administratieve aanpassingen als gevolg van BTW-verhoging van 19 naar 21% Op 1 oktober 2012 wordt het algemene BTW-tarief verhoogd van 19 naar 21%. Dit heeft gevolgen voor uw administratie. In deze Support

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Factureren aan derden. Naam handleiding: Factureren aan derden Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Factureren aan derden. Naam handleiding: Factureren aan derden Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Factureren aan derden 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 11 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Factureren aan derden in 4 stappen... 3 Derde aanmaken onder Personen... 4 Debiteurgegevens

Nadere informatie

OVERZICHT AANPASSINGEN VISION - RELATIE VANAF

OVERZICHT AANPASSINGEN VISION - RELATIE VANAF OVERZICHT AANPASSINGEN VISION - RELATIE VANAF 01-01-2013 Versie Datum korte omschrijving module WAT WAAR WAAROM Online Hulp Link 1.1.216 6-4-2018 Koppeling agenda nu ook mogelijk met Google calender Het

Nadere informatie

Uitsplitsen relaties Bij grote bedragen wordt voortaan in de laatste kolom het gehele bedrag getoond.

Uitsplitsen relaties Bij grote bedragen wordt voortaan in de laatste kolom het gehele bedrag getoond. Versie B04d d.d. 1 augustus 2013 Vanwege een aantal verbeteringen is het noodzakelijk een nieuwe versie uit te brengen. Na deze korte Readme vindt u ook de voorgaande verbeteringen terug (Readme B04 c,

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet.

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen klaarzetten(het sjabloon voor de termijnfactuur maken) Een periodieke

Nadere informatie