Jaarverslag Dorpsraad Herpen. Herpen, Overlangel, Neerloon, Koolwijk en Keent

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2007. Dorpsraad Herpen. Herpen, Overlangel, Neerloon, Koolwijk en Keent"

Transcriptie

1 Dorpsraad Herpen Herpen, Overlangel, Neerloon, Koolwijk en Keent

2 Voorwoord Een leefbare gemeenschap is een gemeenschap waar: mensen van allerlei pluimage naast en met elkaar wonen, de kinderen veilig naar school kunnen gaan, ouderen zich prettig voelen, bedrijvigheid is, ondernemers met hun medewerkers een bestaan kunnen hebben, door onze kinderen gewoond en gespeeld kan worden, toeristen graag geziene gasten zijn, nieuwe woningen neergezet worden, een goed verenigingsleven is, basisvoorzieningen voor kleuters en ouderen aanwezig blijven, aandacht is voor beeld en cultuur, recreatiemogelijkheden in de buurt zijn, aandacht is voor natuur en milieu en aandacht is voor de historie van de gemeenschap. Het lijkt een willekeurige lijst maar die is niet willekeurig. Het zijn de zaken waar de dorpsraad - meestal samen met anderen - zich het afgelopen jaar mee bezig heeft gehouden en waarmee de raad zich ook komend jaar bezig zal houden. De dorpsraad bestaat uit een groep van zeven mensen die de leefbaarheid in Herpen en de kernen Overlangel, Neerloon, Koolwijk en Keent wil behouden en bevorderen. We zijn zeer tevreden over de zaken die we het afgelopen jaar voor elkaar hebben gekregen en die u ook kunt lezen in dit jaarverslag. En we gaan daarmee het komende jaar door. Op het programma staan: steun aan verenigingen die voor de gemeenschap activiteiten organiseren een nieuw cultureel festival in september nieuwe thema avonden o.a. over wonen in Herpen en Overlangel en over behoud van de voorzieningen in de dorpen (voor kleuters en ouderen). De betrokkenheid van de inwoners van Herpen en omgeving is zeer groot en ze doen volop mee in de discussies over uiteenlopende zaken. We zijn trots op deze grote inbreng en willen dat in de toekomst vasthouden. We nodigen u van harte uit om mee te praten op al onze avonden en uw stem te laten horen. Wij danken alle professionals, ambtenaren en niet op de laatste plaats de inwoners voor de plezierige samenwerking en inbreng tijdens de vele informatieavonden, thema-avonden, dorpsraadvergaderingen en hoorzittingen. Uw inbreng zorgt voor een leefbare woon- en werkomgeving. Voor leefbaarheid hebben we elkaar nodig Theo de Hosson Voorzitter Dorpsraad Herpen.

3 Inhoudsopgave 1 Algemeen 1.1 Werkgebied 1.2 Belangrijke ontwikkelingen in de dorpsraad in Belangrijke successen van de dorpsraad in Organisatie 2.1 Samenstelling Dorpsraad Herpen 2.2 Overlegstructuur 2.3 Communicatie 3 Activiteiten in Openbare vergaderingen 3.2 Thema-avonden 3.3 Gevraagde en ongevraagde adviezen 3.4 Toekennen van subsidies 3.5 Plaatsing speeltoestellen 3.6 Overige activiteiten 3.7 Speerpunten voor komend jaar 4 Financiën in 2007

4 1 Algemeen Ontwikkelingen en problemen manifesteren zich juist in buurten en wijken. Daarom zoekt de gemeente oplossingen op het niveau van de buurt, waarbij de inwoners een belangrijke stem hebben en een bijdrage kunnen leveren. De gemeente heeft daartoe wijk- en dorpsraden ingesteld om inwoners hierbij te ondersteunen en mogelijkheden in handen te geven. Betrokkenheid bij buurt en buurtbewoners is afhankelijk van de mate waarin mensen zich verantwoordelijk weten voor hun omgeving en daar ook daadwerkelijk invloed op uit kunnen oefenen. Dorpsraad Herpen geeft vorm aan dit proces voor haar werkgebied. De dorpsraad is een niet-politiek orgaan waarin bewoners van alle kernen zitting hebben. De dorpsraad wordt ondersteund door professionals en adviseurs waardoor de positie, de kracht en de deskundigheid van de dorpsraad wordt versterkt. In dit jaarverslag geeft Dorpsraad Herpen een overzicht van haar activiteiten en financiën over Werkgebied Het werkgebied van Dorpsraad Herpen omvat de kernen Herpen, Overlangel, Neerloon, Koolwijk en Keent. Het gebied wordt gekenmerkt door een prachtig contrastrijk landschap. Een dekzandrug waarop het Bosgebied Herperduin en Herpen liggen, de Maas met zijn oeverwallen en dijkdorpen en de openheid van het achterliggende komgebied. Herpen is de hoofdkern van het werkgebied waar ook de belangrijkste voorzieningen zijn gevestigd. De overige kernen hebben vooral een woonfunctie, maar maken ook deel uit van de infrastructuur van het buitengebied. Er is in alle kernen een zeer actief verenigingsleven, inwoners zijn daardoor erg betrokken bij hun fysieke en sociale leefomgeving. Het werkgebied telt ongeveer 3700 inwoners 1.2 Nieuwe ontwikkelingen in de dorpsraad in 2007 Nieuwjaarsbijeenkomst In harmonieuze samenwerking met muziekvereniging St. Hubertus heeft de dorpsraad het nieuwe jaar ingeluid met een nieuwjaarsreceptie in Dorpshuis t Slotje. De bijeenkomst startte met een muzikaal welkom door het studieorkest van de muziekvereniging. Daarna volgde een nieuwjaarsconcert van de brassband en de percussiegroep met een grote variatie aan populaire en klassieke werken. Na dit concert werden de champagneflessen ontkurkt en werden alle gasten door de dorpsraad getrakteerd op een sprankelend glas en hield voorzitter Theo de Hosson zijn nieuwjaarstoespraak. Er was een grote opkomst zowel bij het concert als op de receptie en het was nog lang gezellig. De dorpsraad wil hier een jaarlijkse traditie van maken.

5 1.3 Belangrijke successen van de dorpsraad in 2007 Veilig oversteken in de Rogstraat. In het dorpsplan wordt veel aandacht besteed aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Herpen. Door de steeds toenemende verkeersdruk in de Rogstraat vonden twee verontruste moeders het hoog tijd om in actie te komen voor het veilig kunnen oversteken van deze drukke weg. Ze hebben in hun actie de dorpsraad betrokken. Er is een verkeersonderzoek uitgevoerd en er is geadviseerd om als tijdelijke maatregel verkeerslichten te plaatsen. De dorpsraad heeft met dit advies ingestemd omdat we het de meest veilige korte termijn oplossing vinden. In de toekomst wil de dorpsraad ervoor zorgen dat de verkeersveiligheid in de Rogstraat / St. Sebastianusstraat verder vergroot wordt zodat dit de leefbaarheid in het centrum van Herpen ten goede komt. Bosomvorming Herperduin De dorpsraad heeft zich afgelopen jaar nadrukkelijk bezig gehouden om de uitgevoerde bosomvorming een halt toe te roepen en daar waar mogelijk terug te draaien. De dorpsraad was op zich niet tegen de bosomvorming, maar wel tegen de te rigoureuze manier waarop deze werd uitgevoerd door de gemeente. Er is door de gemeenteraad een werkgroep Bosomvorming opgericht die met een beheersplan moest komen voor het bosgebied Herperduin. Dorpsraad Herpen heeft samen met Dorpsraad Berghem het initiatief genomen om met een concept eindvoorstel de ontstane impasse te doorbreken. Wim van Boxtel heeft als dorpsraadlid daar een zeer belangrijke rol in gespeeld. Dit voorstel is inmiddels door de gemeenteraad aangenomen. Samen met Jan van Berkel wordt nu een opruimplan gemaakt voor twee percelen rondom het Ganzenven. Werkbezoek College van Burgemeester en Wethouders Op 13 november heeft het College van B&W, vergezeld door enkele ambtenaren een werkbezoek gebracht aan het werkgebied van Dorpsraad Herpen. Het programma dat was opgesteld, bestond uit twee onderdelen: een rondrit en een afsluitend diner. Doel van de rondrit was het college te laten zien welke resultaten in de afgelopen periode mede door de dorpsraad geboekt zijn, aan welke projecten momenteel door de dorpsraad wordt gewerkt en welke problemen op korte termijn aandacht nodig hebben. De collegeleden waren vol lof over het bruisende karakter van de inwoners van de kernen. De ondernemers met de taart, de carnavalsclub met hun muziek, de voetbalclub met de jeugd, de korfbal club met hun huisvestingsproblemen en de zorgen om de voortgang van het natuurproject in Keent.

6 Na de rondrit was er een muzikale ontvangst in Zaal de Petjesbar door blaaskapel t KON en aansluitend een socratisch diner met diverse vertegenwoordigers uit onze gemeenschap die in gesprek gingen met Burgemeester en Wethouders om problemen toe te lichten en te brainstormen over mogelijkheden tot verbeteringen van de leefbaarheid in ons werkgebied. We kunnen concluderen dat dit bezoek van B&W de geschiedenis ingaat als een van de meest geslaagde evenementen van Dorpsraad Herpen. We hebben louter positieve reacties gehad en we zijn ervan overtuigd dat dit bezoek een positief effect zal hebben op de leefbaarheid in ons werkgebied en op de voortgang van en het op de rit zetten van allerlei zaken. Hulde aan ons allen en in het bijzonder aan de organisatoren en uiteraard aan alle deelnemers.

7 2 Organisatie 2.1 Samenstelling Dorpsraad Herpen De dorpsraad bestaat uit de volgende leden (op onderstaande foto van links naar rechts): Bert van der Linden (actief lid) Dr. Ruijsstraat 11 Overlangel Wim van Hout (penningmeester) Overlangelseweg 5 Overlangel Theo de Hosson (voorzitter) Maasdijk 24 Neerloon Karin de Veer-Barten (vice-voorzitter) Buitenstraat 16 Herpen Wim van Boxtel (actief lid) St. Hubertusstraat 6 Herpen Pieter Pelders (secretaris) Broekstraat 28 Herpen Kelly Koenen (vice-secretaris) Broekstraat 8 Herpen De dorpsraad wordt bijgestaan door de volgende adviseurs: Jan van Loon Frank van Lent Tonnie van Hooff Peter van de Poort Karolien Oosterhuis Gert-jan Koekkoek Lex Olthoff Mandy Coldenhoff (wethouder Gemeente Oss en aandachtswethouder) (wijkcontactambtenaar Gemeente Oss) (gebiedsbeheerder Gemeente Oss) (opbouwwerker Stichting Vivaan) (woonconsulente Woonmaatschappij Maasland) (buurtcoördinator Politie Maasland) (toezichthouder openbare ruimte Gemeente Oss) (secretariële ondersteuning /notulist Gemeente Oss)

8 2.2 Overlegstructuur De dorpsraad heeft in het afgelopen jaar 9 openbare bijeenkomsten georganiseerd, 6 openbare vergaderingen en 3 thema-avonden. Er was een besloten bijeenkomst; het werkbezoek van het college van B&W. Voor iedere openbare vergadering houdt de dorpsraad een vooroverleg, waarbij de openbare vergadering wordt voorbereid en interne actiepunten worden besproken. Dit vooroverleg vindt gedurende de verbouwing van de voormalige brandweerkazerne plaats in Dorpshuis t Slotje in Herpen. Hierbij is de wijkcontactambtenaar altijd aanwezig. De openbare vergaderingen vinden plaats in Dorpshuis Het Slotje te Herpen of in Zaal de Petjesbar in Overlangel. Deze vergaderingen werden gemiddeld door 35 enthousiaste bewoners bezocht; we zijn trots dat onze vergaderingen het best bezocht worden van alle wijk- en dorpsraden binnen de gemeente Oss. Daarnaast is er een maandelijks overkoepelend overleg van de voorzitters van alle wijk- en dorpsraden (WDR-overleg) en wordt er indien er aanleiding toe is overleg gehouden met het college van B&W, met een of enkele wethouders of met de politie. 2.3 Communicatie De agenda van de openbare vergaderingen worden gepubliceerd in Oss Actueel en in de Omroeper. Tevens worden in de Omroeper (een weekblad dat verspreid wordt in alle kernen binnen het gebied van de dorpsraad) en in de Driesprong (een tweewekelijks blad voor de dorpen Overlangel, Neerloon en Keent) korte verslagen gepubliceerd. Ook wordt er gecommuniceerd via de lokale tv Omroep Walraven en het Brabants Dagblad. Via internet is ook informatie beschikbaar. Gemeente Oss publiceert verslagen en agenda s van dorpsraadsvergaderingen op Op de website heeft de dorpsraad ook een pagina ingericht en de dorpsraad heeft een eigen adres; dorpsraadherpen@hetnet.nl

9 3 Activiteiten in Openbare vergaderingen De volgende onderwerpen zijn (in willekeurige volgorde) tijdens de openbare vergaderingen aan bod gekomen: Mogelijke geuroverlast door verhoging van schoorsteen de Heus Afsluiting van oversteek Hamelspoelweg en Dorpenweg Oversteek Alard van Herpenplein en plaatsen verkeerslichten Buitenschoolse opvang in Herpen Actiegroep Behoud Hulphond Herpen Jaarlijks cultureel festival Uitbereidingsplannen van de Gasunie Geluidshinder / geluidswal A50 Groot onderhoud asfaltwegen Bosomvorming Herperduin Project Erfdijk Verkoop van Huize Julia Carnavalsloods Herpen Vertraging Project Oude maasarm Keent Oplevering herstructurering Waterstraat Verdwenen brievenbus in Overlangel Inleveren van veld 5 Herpinia t.b.v. woningbouw Uitbereiding compressorstation Ravenstein Geschikte locatie voor Buitenschoolse opvang in Herpen Aanvullende verlichting bij voortuin Dorpshuis t Slotje Harmonisatie onderhoudsbeheer van veldsportverenigingen Sloop woningen aan St. Sebastianusstraat en Waterstraat Behoud van De Poort van Herpen aan de St. Sebastianusstraat Rondweg Herpen / ontsluitingsweg Wilgendaal Mogelijke sloop woningen aan de Veldweg in Overlangel Zorgelijke situatie basisschool St. Antonius Abt in Overlangel Herziening subsidiestelsel voor sportverenigingen Vertraging woningbouwplannen Wilgendaal door geurcirkel Verleggen van een hondenuitlaatplaats nabij Kruisstraat/Molenstraat Daarnaast zijn er op verzoek of op uitnodiging van de dorpsraad de volgende presentaties gehouden: Woningbouwplan Wilgendaal, toegelicht door Machiel van Zutphen en Edwin van der Velden. Woningbouwplan Asboom, toegelicht door Machiel van Zutphen en Edwin van der Velden. Nieuwbouwplannen St. Sebastianusstraat Waterstraat, toegelicht door dhr. J. v.d. Tillaar (Woonmaatschappij Maasland) Een onderdeel van de dorpsraadvergaderingen is de stand van zaken van gemeentelijke acties op het gebied van gebiedsbeheer, onderhoud en verkeer. Hierin zijn ook veel zaken besproken en opgelost en is de dorpsraad actief om voor de belangen van inwoners op te komen.

10 3.2 Thema-avonden De eerste thema-avond ging over Gezondheid en werd geleid door onze huisarts Dhr. A. Olde Loohuis. Sprekers waren mevr. I. Liefkens en mevr. W. Zonnenberg van de Stichting Thuiszorg. Onderwerpen die onder andere aan bod kwamen: zuigelingen en peuterbureau s, jeugd en alcohol een vet probleem, ouderenzorg en toekomstige ontwikkeling van een gezondheidscentrum in Herpen. Tevens werd er een demonstratie gegeven van de nieuwe AED apparatuur die de EHBO vereniging St. Sebastianus onlangs in ontvangst heeft mogen nemen. De avond werd afgerond met een Twents gedicht en een borrel. De tweede thema-avond handelde over Bedrijvigheid. Doel van de avond was ideeën aan te reiken om het ondernemersklimaat in ons werkgebied te verbeteren. Forumleden waren Dhr. J. Klink (Stichting Maasmeanders), Dhr. H. Megens (Ondernemersvereniging Herpen Overlangel), Dhr P. Swinkels (Rabobank), Dhr. J. van Loon (Wethouder Gemeente Oss) en Dhr. J. Ras (Stichting Op t dorp). Er werden diverse toelichtingen gegeven en er werd gediscussieerd met de zaal aan de hand van een zestal stellingen. Aan het einde van de avond werd er een actieplan opgesteld. Uitvloeisel van dit actieplan is het uitvoeren van een MKB onderzoek naar de kansen en mogelijkheden voor detailhandel in onze kernen. De derde thema-avond had als thema de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Gastspreker was mevr. C. van Oorsouw en ze gaf een overzicht wat de WMO inhield met de achtergronden daarbij en gaf inzicht in het gemeentelijke beleid hieromtrent. Ook werd er ingezoomd op het zorgloket, de verschillende voorzieningen en de mantelzorg. Mevr. Van Oorsouw beantwoordde vragen vanuit het publiek en er werd afsluitend in groepen gediscussieerd over een aantal stellingen. 3.3 Gevraagde en ongevraagde adviezen Een belangrijke taak van de dorpsraad is het geven van advies aan het College van B&W over het te voeren of gevoerde beleid. Dit kan zowel gevraagd als ongevraagd advies zijn. Op de volgende onderwerpen is door Dorpsraad Herpen op verzoek van het College advies uitgebracht: Activiteitenplan 2007 Politie District Maasland Integraal Uitvoeringsprogramma (IUP) Evaluatie rolstoelroute Herperduin

11 Verder heeft de dorpsraad ook nog ongevraagd advies uitgebracht of vragen gesteld over de volgende onderwerpen: Vestigingproblemen Stichting Hulphond Nederland aan de Broekstraat. Financiële steun voor le en Vlakglasmuseum Ravenstein Geluidsoverlast en geluidswal A50 Niet nakomen van afspraken betreffende bosomvorming Herperduin Rol van de dorpsraad tijdens de hoorzitting bosomvorming Herperduin. Vertraging woningbouw Wilgendaal Splitsing van 1 vrijstaande woning in twee-onder-een kap in plan Asboom Uitbereidingsplannen Café Zaal Thékes 3.4 Toekennen van subsidies De dorpsraad heeft de volgende verzoeken om subsidie gehonoreerd: Jubileumactiviteiten Carnavalsvereniging De Nachtgravers Kerstboomverbranding Jeugdvakantiewerk Herpen Aanschaf/plaatsen borden poëziewandel- en fietsroute Stichting Werkgroep Cultuur Ravenstein Plaatsen kunstwerk op de Koolwijk door Stichting Herpen in Woord en Beeld Oranjeverenigingen in Overlangel en Herpen Open jeugdtoernooi voor tafeltennisvereniging TTV Herpen Dorpsfeest 5 jarig bestaan dorpsvereniging Neerloon Nieuwe boombank Achter t Klooster Organisatie t Herps Mertje Organisatie Open dag t.g.v. 25 jarig jubileum Supportersclub Herpinia Nieuwe ornamenten sfeerverlichting Carnavalsvereniging De Nachtgravers Kerstconcert Herpen Organisatie Avondwandeltweedaagse 2007 door gezamenlijke buurtverenigingen Herpen Bijdrage voor een nieuwe werkbus voor Stichting Landschapsbeheer De onderstaande verzoeken zijn niet gehonoreerd: Financiële ondersteuning Stichting Steunpunt Voedselbank Nederland Participatie in jaarlijks onderhoud van de sfeerverlichting Financiële ondersteuning begrotingstekort nieuwbouw korfbalvereniging TOG. Dekking aanloopkosten Startervereniging Asboom. De dorpsraad heeft ook de subsidiemogelijkheden die de Rabobank ter beschikking stelt via de actie Dividend voor Oss tijdens de vergaderingen gepromoot.

12 3.5 Plaatsen speeltoestellen Een van de doelstellingen van de dorpsraad voor dit jaar was het plaatsen van een aantal speeltoestellen op speelplekken. Dit heeft geresulteerd in een tweetal schommeltoestellen inclusief kunstgras ondergrond op het speelveldje in de Brabantstraat en bij het Appelboomveldje. De toestellen waren meteen na plaatsing al zo populair dat de bevestiging verstevigd moest worden. Ook zijn er vergevorderde plannen om ook bij Herpinia een speeltoestel te plaatsen, mede t.g.v. het behaalde kampioenschap van het afgelopen jaar in de vierde klasse. 3.6 Overige activiteiten De leden van de dorpsraad hebben deelgenomen aan de volgende bijeenkomsten: Selectiecommissie de Kunstopdracht Bijeenkomst hoogwaardige fietsroute Ravenstein Oss-West Werkgroep Herperduin Bijeenkomst Recreatieroute Maasdijk Evaluatie rolstoelroute Herperduin Rondleiding Gasunie, georganiseerd door Bé Kamps Introductiecursus Gereedschap voor wijkgericht werken De dorpsraad is uitgenodigd voor onderstaande festiviteiten en is hier ook naar toe geweest: 33 jaar bestaan Carnavalsvereniging De Nachtgravers Passieconcert in Ravenstein Opening Poëzieroute Kampioenschap Herpinia (kado aangeboden) Ook heeft de dorpsraad een presentatie gehouden voor de gemeenteraad van Oss Door de dorpsraadsleden werd deelgenomen aan diverse gemeenschapsactiviteiten in de dorpen zoals; dodenherdenking, nationale straatspeeldag, jubilea van verenigingen, etc. 3.7 Speerpunten voor komend jaar De dorpsraad is ambitieus in de plannen die ze het komende jaar wil gaan uitvoeren. Op haar actielijstje voor het komende jaar staan o.a. de volgende items: Opvolging van het uitvoeringsprogramma van het Dorpsplan Herpen Opzetten cultureel festival Betere ontsluiting voor Plan Wilgendaal Meer geld uitgeven aan activiteiten, initiatieven en verenigingen Beter aanvoelen en omarmen van initiatieven die door de bevolking worden aangedragen Opvolging van MKB onderzoek naar mogelijkheden voor detailhandel

13 4 Financiën in 2007 BESCHIKBAAR UITGEGEVEN BEGIN 2007 IN 2007 Restantbudget 2006 was gelabeld aan: Speeltoestellen voor het hele werkgebied 8.000, ,62 Representatie dorpsraad 2.000,00 0,00 Inrichting eigen onderkomen 6.300,00 0,00 Vier stalen banken 2.500,00 0,00 Subsidies aan verenigingen 3.073, ,02 Restantbudget ,00 Nieuw budget ,00 Organisatiekosten 4.024, ,80 Sociaal culturele activiteiten 4.026, ,02 Beheerskosten , ,69 Kosten secretariaat 1.110,00 0,00 Totaal , ,51 Restantbudget ,49 Dorpsraad Herpen wil dit bedrag voor 2008 labelen aan de volgende projecten: Restantbudget 2007 wordt gelabeld aan Carnavalsactiviteiten CV de Nachtgravers 1.000,00 Cultureel festival ,00 Jaarlijks onderhoud bankenplan 500,00 Representatie dorpsraad 2.000,00 Inrichting eigen onderkomen 6.500,00 Subsidies aan verenigingen 3.893,49

Kijkje in de keuken van Dorpsraad Herpen. Dorpsraadsgebied omvat Herpen Overlangel Neerloon Koolwijk Keent

Kijkje in de keuken van Dorpsraad Herpen. Dorpsraadsgebied omvat Herpen Overlangel Neerloon Koolwijk Keent Kijkje in de keuken van Dorpsraad Herpen Dorpsraadsgebied omvat Herpen Overlangel Neerloon Koolwijk Keent Samenstelling en Taakverdeling Dorpsraad Taakverdeling Dorpsraad Dhr. Theo de Hosson Dhr. Pieter

Nadere informatie

Dorpsraad Herpen. Herpen, Overlangel, Neerloon, Koolwijk en Keent. Jaarverslag 2005 Dorpsraad-Herpen

Dorpsraad Herpen. Herpen, Overlangel, Neerloon, Koolwijk en Keent. Jaarverslag 2005 Dorpsraad-Herpen Dorpsraad Herpen Herpen, Overlangel, Neerloon, Koolwijk en Keent Jaarverslag 2005 Dorpsraad-Herpen Inhoudsopgave 1. Voorwoord.... blz. 3 2. Algemeen 2.1. Werkgebied blz. 4 2.2. Belangrijke ontwikkelingen

Nadere informatie

Dorpsraad Herpen Diner Pensant 14 december 2010. Samenvatting besproken onderwerpen.

Dorpsraad Herpen Diner Pensant 14 december 2010. Samenvatting besproken onderwerpen. Dorpsraad Herpen Diner Pensant 14 december 2010. Samenvatting besproken onderwerpen. Terugblik op de afgelopen 4 jaar - Het hard rijden in de kom van Herpen is succesvol aangepakt - Stoplichten bij oversteekplaats.

Nadere informatie

Verslag Dorpsraad Herpen

Verslag Dorpsraad Herpen Verslag van de openbare vergadering van Dorpsraad Herpen Datum : 11 januari 2011 Aanvang : 20.00 uur Locatie : t Slotje, Schoolstraat 2 te Herpen Leden dorpsraad : Dhr. W. van Boxtel, Mw. R. van Dijk,

Nadere informatie

: Gemeenschapshuis t Slotje, Schoolstraat 2, Herpen

: Gemeenschapshuis t Slotje, Schoolstraat 2, Herpen Verslag openbare dorpsraadsvergadering dorpsraad Herpen Datum : Dinsdag 26 juni 2018 Aanvang : 20.00 uur Locatie : Gemeenschapshuis t Slotje, Schoolstraat 2, Herpen Leden dorpsraad : W. de Hoog, P. Derks,

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

Verslag Dorpsraad Herpen

Verslag Dorpsraad Herpen erslag Dorpsraad Herpen erslag van de openbare vergadering van Dorpsraad Herpen Datum : 15 januari 2013 anvang: 20.00 uur Locatie : t Slotje Herpen Leden dorpsraad: Th. de Hosson, P. Pelders, W. van Hout,

Nadere informatie

11 september 2018 Aanvang: uur

11 september 2018 Aanvang: uur Openbare vergadering 11 september 2018 Aanvang: 20.00 uur Agenda Spreekrecht voor publiek over niet- agendapunten Vaststellen van de agenda Presentatie nieuwe dorpsraadleden Presentatie programma 2018-2022

Nadere informatie

Dorpsraad Lieshout. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

Dorpsraad Lieshout. 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Verslag vergadering Dorpsraad d.d. 23-6-2010 Aanwezig: J. v.d. Heijden (voorzitter) A. Janssen (penningmeester) C. Verbakel (lid) M. Hubrechsen (lid) D. v.d. Heuvel (lid) R. v. Berlo (lid) Afwezig met

Nadere informatie

Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 23 januari 2016 Aanwezig: Ivan Louer (IL, voorzitter), Jan Snoek (JS, penningmeester), Max de Groot (MdG,

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Mantelzorg Adviesraad Zwolle

Jaarverslag 2011. Mantelzorg Adviesraad Zwolle Jaarverslag 2011 Mantelzorg Adviesraad Zwolle Inhoud 1. Voorwoord 2 2. De Mantelzorg Adviesraad 2 3. PR en communicatie 3 4. Activiteiten 3 5. Advisering 3 6. Deskundigheidsbevordering 3 7. Vertegenwoordiging

Nadere informatie

Jaarverslag Dorpsraad 2015

Jaarverslag Dorpsraad 2015 Jaarverslag Dorpsraad 2015 Inhoudsopgave Voorwoord blz. 2 Organisatie dorpsraad Sint Tunnis blz. 4 Activiteiten in 2015 blz. 6 Aandachtsvelden blz. 8 Financieel verslag blz. 9 1 Voorwoord Beste Dorpsgenoten,

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Toen het project 2030 werd gestart, is aan de gemeenteraad toegezegd dat na vier afgeronde en het project geëvalueerd zou worden. In april heeft het projectteam 2030 een

Nadere informatie

Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert

Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Dinsdag 27 augustus 2013 Aanwezig: Hans, Kees, Marian, Harald, Jack, Jochem, Robert Afwezig: René, Marieke Agenda 1 Opening Spreekuur voor gast om situatie brede

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van de Dorpsraad Vorstenbosch

Jaarverslag 2014 van de Dorpsraad Vorstenbosch Jaarverslag 2014 van de Dorpsraad Vorstenbosch In 2014 zijn diverse activiteiten uitgevoerd door de Dorpsraad. Op onze druk bezochte jaarvergadering van 10 december 2014 in gemeenschapshuis De Stuik hebben

Nadere informatie

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2013 EN WERKPLAN 2014 VOORWOORD

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2013 EN WERKPLAN 2014 VOORWOORD CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2013 EN WERKPLAN 2014 VOORWOORD De Cliëntenraad van Synthese doet hierbij verslag van haar activiteiten over het jaar 2013 en geeft aan waar zij in 2014 aandacht aan wil

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer,

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer, Cools, Luuk Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 Bijlagen: jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc Geachte lezer, bijgaand bieden wij u ter informatie het jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 aan.

Nadere informatie

Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten

Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten Beleidsplan Adviesraad Sociaal Domein Houten JUNI 2018 1 1 Voorwoord Beste lezer, Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Adviesraad Sociaal Domein Houten voor de jaren 2018-2021. Met dit plan is de

Nadere informatie

Betreft: Culture activiteiten Beuningen

Betreft: Culture activiteiten Beuningen Betreft: Culture activiteiten Beuningen Titel activiteit: Hierbij willen we een aanvraag doen voor de activiteit: Culturele activiteiten Beuningen! Datum & locatie: Deze activiteit zal plaatsvinden in

Nadere informatie

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT JAARVERSLAG 2013 SPORTRAAD STICHTSE VECHT 1 1 Inleiding 2 Samenstelling Sportraad 3 Behandelde onderwerpen 4 Financieel overzicht 2 1. Inleiding Dit jaarverslag betreft de periode 1 januari 2013 tot en

Nadere informatie

Welkom Leden, donateursen andere belangstellenden

Welkom Leden, donateursen andere belangstellenden Welkom Leden, donateursen andere belangstellenden AGENDA Opening door Voorzitter Bestuur: wie zijn wij (ook weer)? VMB wordt Dorpsraad Bennebroek Communicatie Financiën Stand van zaken snelweg Bezuiden

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

SAMENSTELLING VAN DE SENIORENRAAD

SAMENSTELLING VAN DE SENIORENRAAD VOORWOORD SENIORENRAAD 10 JAAR JONG! 2010 was voor de Seniorenraad van Valkenburg aan de Geul een bijzonder jaar. De Seniorenraad (nieuwe stijl) bestond 1 januari 10 jaar! Reden genoeg om samen met de

Nadere informatie

3. Mededelingen Adviseurs / Dorpsraad. Datum : Donderdag 11 juni 2015

3. Mededelingen Adviseurs / Dorpsraad. Datum : Donderdag 11 juni 2015 Verslag Dorpsraad Lith van de openbare vergadering d.d. 11-06-2015: Datum : Donderdag 11 juni 2015 Aanvang : 20.00 uur Locatie : Gemeenschapshuis De Hoeve te Lith. Leden dorpsraad : Henri Arts (voorzitter),

Nadere informatie

JAARVERSLAG ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE WEESP

JAARVERSLAG ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE WEESP JAARVERSLAG ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE WEESP Weesp, maart 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Opdracht en werkwijze 3. Samenstelling Adviesraad Sociaal Domein 4. Vergaderingen 5. Uitgebrachte adviezen

Nadere informatie

WMO-platform Maasgouw

WMO-platform Maasgouw Jaarverslag 2018 Hieronder kunt het Jaarverslag 2018 lezen van het Wmo-platform gemeente Maasgouw, met als integraal onderdeel het Jaarverslag 2018 van de Participatieraad van de gemeente Maasgouw (zie

Nadere informatie

Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde

Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde Hart van Oosterwolde Verdere uitwerking Plan Hart van Oosterwolde Initiatiefgroep VSCO 61 (voetbal) Dorpshuis De Heerdt (culturele activiteiten) Stichting Dorpsbelang Oosterwolde Stichting Sportvoorziening

Nadere informatie

Aanleg jeu-de-boules baan Elsloo. Buurtvereniging Eiken-Horst-Laan. mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds Ooststellingwerf

Aanleg jeu-de-boules baan Elsloo. Buurtvereniging Eiken-Horst-Laan. mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds Ooststellingwerf Aanleg jeu-de-boules baan Elsloo Buurtvereniging Eiken-Horst-Laan mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds Ooststellingwerf Realisatie: 2015-2016 1 Inhoudsopgave: 1. Algemene info over dorp en

Nadere informatie

1 Samenstelling. Met dit jaarverslag leggen wij inhoudelijk en financieel verantwoording af.

1 Samenstelling. Met dit jaarverslag leggen wij inhoudelijk en financieel verantwoording af. jaar verslag 17 Met dit jaarverslag leggen wij inhoudelijk en financieel verantwoording af. In dit jaarverslag gaan wij in op: de samenstelling van de rekenkamercommissie, onze werkwijze, het onderzoek

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2014

Sociaal Jaarverslag 2014 Sociaal Jaarverslag 2014 Voor u ligt het sociaal jaarverslag 2014 van Dorpsraad Lieshout. Waarom dit jaarverslag? Graag willen wij u informeren over het doel van de Dorpsraad en welke activiteiten we in

Nadere informatie

H. Andreas & Antonius Oostelbeers Stichting Dorpshuis Oostelbeers / Dorpsraad Oostelbeers. Welkom! Informatie avond

H. Andreas & Antonius Oostelbeers Stichting Dorpshuis Oostelbeers / Dorpsraad Oostelbeers. Welkom! Informatie avond H. Andreas & Antonius Oostelbeers Stichting Dorpshuis Oostelbeers / Dorpsraad Oostelbeers Welkom! Informatie avond 24 Juni 2015 Agenda 1. Opening 2. Nieuws vanuit het Parochiebestuur 3. Voortgang Sept-2014

Nadere informatie

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Activiteiten 2013 4 Speerpunten / doelen 2014 5 Behaalde resultaten 2006-2012

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Activiteiten 2013 4 Speerpunten / doelen 2014 5 Behaalde resultaten 2006-2012 Jaarverslag 2013 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Activiteiten 2013 4 Speerpunten / doelen 2014 5 Behaalde resultaten 2006-2012 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Erfgoed Kaatsheuvel

Nadere informatie

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk

Speerpunten 2016 e.v. Stichting Dorpsraad Keldonk Stichting Dorpsraad Keldonk Datum : 18 februari 2016 Index 1. Doel 2. Aanleiding 3. Leefbaarheid Keldonk en Bouwen 4. Infrastructuur 5. Glasvezel 6. Festiviteiten Keldonk 1. Doel Dit document beschrijft

Nadere informatie

Voor uitgebreide achtergrondinformatie en meer beeldmateriaal verwijzen wij naar onze kleurrijke website: www.norbertuswijk.nl

Voor uitgebreide achtergrondinformatie en meer beeldmateriaal verwijzen wij naar onze kleurrijke website: www.norbertuswijk.nl Inleiding & index Voor u ligt het jaarverslag 2012 van Wijkcomité Norbertus. Hiermee bieden wij een kort overzicht van de activiteiten en het beleid van het wijkcomité in 2012. U vindt informatie over

Nadere informatie

Presentatie Adviesraad Sociaal Domein

Presentatie Adviesraad Sociaal Domein Presentatie Adviesraad Sociaal Domein Geschiedenis 1993: Stichting Cliëntenplatform De Trechter van Sociale Zaken & Werk 1993: Stichting Cliëntenplatform Oss (SCPO) 2012: Wmo-raad 2016: Adviesraad Sociaal

Nadere informatie

Aftredend en niet herkiesbaar: Jan ter Horst Bert van der Vegte, secretaris Nieuw bestuurslid: Klarissa Ulderink wonende aan de t Weegel 7 Vacant

Aftredend en niet herkiesbaar: Jan ter Horst Bert van der Vegte, secretaris Nieuw bestuurslid: Klarissa Ulderink wonende aan de t Weegel 7 Vacant Algemene Jaarvergadering 2016 Plaatselijk Belang Laag-Zuthem Graag nodigen wij U uit voor het bijwonen van de jaarvergadering van het Plaatselijk Belang Laag-Zuthem op 14 Juni 2016 om 19.00 uur in het

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015 Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Maandag 26 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Robert Jack, Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 4 december 2018 Zaaknummer: 553278 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Maatschappij en Ontwikkeling

Nadere informatie

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017

Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Beleidsregel activiteitensubsidies Welzijn gemeente Eijsden-Margraten 2017 Artikel 1 Doelomschrijving Onverminderd het bepaalde in de Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Eijsden- Margraten 2017

Nadere informatie

3 december december Aanvang 19:30 uur

3 december december Aanvang 19:30 uur Openbare bijeenkomst Dorpsraad Galder-Strijbeek Aanvang 19:30 uur Onderwerpen Dorpsraad Galder-Strijbeek Servicepunt Buurtpreventie gastspreker Frie van Rijsbergen, wijkagent Galder en Paul Sintnicolaas,

Nadere informatie

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009.

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009. DORPSVERENIGING NIJEVEEN Sinds 1 januari 1998. Jaarverslag 2009. Inhoud 1. Voorwoord door Arend Tissingh (voorzitter) 2. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 3. Het bestuur 4. Klankbordgroep 5. Leden

Nadere informatie

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum )

Steenderen vitaal! Persbericht De 8 e Steen (datum ) Persbericht De 8 e Steen (datum 01-02-2018) Steenderen vitaal! Natuurlijk is Steenderen vitaal. Dat hebben we de afgelopen jaren wel bewezen met honderden vrijwilligers. Op diverse plekken in ons dorp

Nadere informatie

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden: gelet op artikel 27, 28 en 47 Participatiewet, artikel 2.10 Jeugdwet

Nadere informatie

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008

Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Dorpsontwikkelingsplan Helvoirt 1e discussiebijeenkomst 8 jan.2008 Agenda Aanvang 20.00 uur Inleiding DOP en resultaten enquête Pauze, koffie/thee Discussie in groepjes Afsluiting uiterlijk 22.30 uur Wat

Nadere informatie

Gemeentelijke bezuinigingen 2012 en volgende jaren. Begroting vastgesteld op 10 november 2011

Gemeentelijke bezuinigingen 2012 en volgende jaren. Begroting vastgesteld op 10 november 2011 Gemeentelijke bezuinigingen 2012 en volgende jaren Begroting vastgesteld op 10 november 2011 Programmabegroting programma indeling Programma 1 = Gemeenteraad Programma 2 = Dienstverlening Programma 3 =

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Rabobank Clubkas Campagne 2016

Veel gestelde vragen Rabobank Clubkas Campagne 2016 Veel gestelde vragen Rabobank Clubkas Campagne 2016 De veel gestelde vragen zijn ingedeeld in drie categorieën: - Algemeen - Voorwaarden - Lidmaatschap Categorie Algemeen 1. Waarom organiseert Rabobank

Nadere informatie

*Z001F59E44 9* Leiderdorp, 16 september 2014. Afdeling: Concernzaken OOV en Rampen Onderwerp: Beleidsplan Integraal Veiligheidsbeleid 2015-2018

*Z001F59E44 9* Leiderdorp, 16 september 2014. Afdeling: Concernzaken OOV en Rampen Onderwerp: Beleidsplan Integraal Veiligheidsbeleid 2015-2018 Afdeling: Concernzaken OOV en Rampen Onderwerp: Beleidsplan Integraal Veiligheidsbeleid 2015-2018 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Leiderdorp, 16 september 2014 Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord gaan met

Nadere informatie

Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015

Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015 Bijeenkomst Ôs/Oos Dörp: Welkom! 3 december 2015 Mededelingen Avondvoorzitter: Jan Custers Huishoudelijk: telefoon uit/stil, discussie graag via de microfoon. Wie is er allemaal aanwezig? Onderlinge rolverdeling:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Het rooster is als bijlage bij het huishoudelijk reglement in te zien/ of op te vragen bij de secretaris van de klantenkamer.

JAARVERSLAG 2013. Het rooster is als bijlage bij het huishoudelijk reglement in te zien/ of op te vragen bij de secretaris van de klantenkamer. JAARVERSLAG 2013 De doelstelling van Klantenkamer De Langstraat De doelstelling van Klantenkamer De Langstraat is om op te komen voor de belangen van alle mensen met een Wsw-indicatie in de gemeenten Waalwijk,

Nadere informatie

Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Concept Structuurplan Bomen Datum Afdeling 10 december 2015 S/RO Naam en telefoon Portefeuillehouder E. Moors 5822 M. Rekswinkel 9740 J. van der Schoot Wat zijn de mogelijkheden? Belangrijkste

Nadere informatie

Zorg om het Dorp Mariahout

Zorg om het Dorp Mariahout Zorg om het Dorp Mariahout Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorg om het Dorp Mariahout Inleiding Bij het uitwerken van het opzetten van een koepel Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O.

JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 STICHTING LEENDERT VRIEL HENGELO-BORNE E.O. Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de stichting Leendert Vriel Hengelo, Borne e.o. Ook dit jaar zijn wij er in

Nadere informatie

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT

JAARVERSLAG SPORTRAAD STICHTSE VECHT JAARVERSLAG 2012 SPORTRAAD STICHTSE VECHT 1 Inleiding 2 Samenstelling Sportraad 3 Behandelde onderwerpen 4 Financieel overzicht 1. Inleiding Dit is het jaarverslag 2012 van de Sportraad Stichtse Vecht.

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Datum Agendapunt Documentnummer 13 R06S013/z170025597 Onderwerp Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Kennisnemen van de

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Tussenwelkom: speciaal welkom aan onze wethouders omdat de voorzitter dit in eerste instantie vergeten is en tevens aan de Burgemister van Herpen

Tussenwelkom: speciaal welkom aan onze wethouders omdat de voorzitter dit in eerste instantie vergeten is en tevens aan de Burgemister van Herpen Verslag openbare dorpsraadsvergadering dorpsraad Herpen Datum : Dinsdag 2 april 2019 Aanvang : 20.00 uur Locatie : Gemeenschapshuis t Slotje, Schoolstraat 2, Herpen Leden dorpsraad : W. de Hoog, P. Derks,

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein

Adviesraad Sociaal Domein Adviesraad Sociaal Domein Jaarverslag 2016 1 Van de voorzitter: Dit is het eerste jaarverslag van de Adviesraad Sociaal Domein Woudenberg. Dankzij een goede voorbereiding hebben we vanaf 1 januari 2016

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP Akkermans, Cindy CS S0 RAD: RAD120627 2012-06-27T00:00:00+02:00 BW: BW120522 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 27 juni 2012 Portefeuillehouder : J.M. Cardinaal Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Inleiding / Wijkraadsleden / Wijkraadvergaderingen. Themabijeenkomsten / Contacten buiten de wijk

Inleiding / Wijkraadsleden / Wijkraadvergaderingen. Themabijeenkomsten / Contacten buiten de wijk Inhoudsopgave blz. 1 blz. 2 blz. 3/4 blz. 4/5 blz. 5 Inhoud Voorwoord Inleiding / Wijkraadsleden / Wijkraadvergaderingen Themabijeenkomsten / Contacten buiten de wijk Publiciteit / Participatie van wijkbewoners

Nadere informatie

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 (3-9-2008) Roland Meijden van der - 2008-63 b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 Onderwerp: Verordening Wmo-platform Giessenlanden De raad van de gemeente Giessenlanden, overwegende

Nadere informatie

Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen

Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen Ontwikkelprogramma Demografische ontwikkelingen Leefbare en vitale dorpen in Berkelland 5 Doelenboom Wat speelt er? 6 Bewust worden? Veranderingen in Berkelland en de regio Achterhoek door de krimp lijken

Nadere informatie

Helemaal oneens. Helemaal eens Geen mening. Neutraal Eens. Oneens

Helemaal oneens. Helemaal eens Geen mening. Neutraal Eens. Oneens Algemeen 1. Bent u een man of een vrouw? 0 Man 0 Vrouw 2. Wat is uw geboortejaar?... 3. Hoe betrokken voelt u zich bij het dorp? 0 Zeer betrokken 0 Redelijk betrokken 0 Nauwelijks betrokken 0 Niet betrokken

Nadere informatie

Tabel 2. Aandachtspunten dorpenronde september/oktober Wat is kenmerkend voor de dorpen?

Tabel 2. Aandachtspunten dorpenronde september/oktober Wat is kenmerkend voor de dorpen? Tabel 2 Aandachtspunten dorpenronde september/oktober 2016 De opsomming in deze lijst bevat punten die in meerdere dorpen aan de orde zijn gesteld over de visie op en de wens voor de toekomst van de dorpen.

Nadere informatie

Jaarverslag Vastgesteld d.d. 24 mei mei 2019 auteur: C. Lusink Pagina 1 van 5

Jaarverslag Vastgesteld d.d. 24 mei mei 2019 auteur: C. Lusink Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2018 Inhoud Inleiding Samenstelling Adviesraad Het Hogeland Doelstellingen, werkwijze Vergaderingen en overzicht besproken onderwerpen Bezoek congressen e.d. en contact met burgers / professionals

Nadere informatie

Jaarverslag Dorpsraad 2013

Jaarverslag Dorpsraad 2013 Jaarverslag Dorpsraad 2013 Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Organisatie Dorpsraad Sint Anthonis blz. 5 Financieel verslag blz. 7 Visie Dorpsraad blz. 9 Ambitie Dorpsraad blz. 12 2 Voorwoord Beste Dorpsgenoten,

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2015

Inhoudelijk jaarverslag 2015 Inhoudelijk jaarverslag 2015 Januari 2016 Voorwoord 1 Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag over het jaar 2015. In dit verslag zullen wij de ontwikkelingen rondom stichting Sema delen met de lezers.

Nadere informatie

Maatschappelijk. Wonen, Welzijn en Zorg

Maatschappelijk. Wonen, Welzijn en Zorg Maatschappelijk Wonen, Welzijn en Zorg Dorpsraad Sterksel Ik wens in elke fase van mijn leven een geschikte woning en woonomgeving en dorpsgenoten die iets voor mij over hebben en waar ik iets voor over

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

Advies Voorzieningenkaart Herpen

Advies Voorzieningenkaart Herpen Advies Voorzieningenkaart Herpen November, 2014 0 Voorzieningenkaart 2030 Herpen Eindadvies November 2014 Deze notitie is opgesteld door Désirée Meulenbroek met medewerking van Tonny de Louw, Fleur van

Nadere informatie

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad 5 juli 2018 Raadswerkgroep Burgerparticipatie In november 2017 heeft een aantal raadsleden zich opgegeven om de Raadswerkgroep Burgerparticipatie te vormen

Nadere informatie

Bewonersavond De Kolenvense Akkers

Bewonersavond De Kolenvense Akkers Mooi wonen op de akkers van Berkel Bewonersavond De Kolenvense Akkers 3 april 2018 Agenda Welkom Voorstellen Doel avond Aanleiding ontwikkeling Presentatie stedenbouwkundig plan Uitleg procedure bestemmingsplan

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan?

Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? Een wijk- of dorpsplan ontvangen en dan? handleiding voor gemeenten handleiding voor bewoners z.o.z. Voorwoord In 2013 ontwikkelde de Gemeente Winsum deze werkwijzer omdat we burgers wilden helpen bij

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. 16 april 2013 BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 april 2013 Aanwezig: Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester (voorzitter) Marie-Louise van Schaijk, gemeentesecretaris Jan van Loon, wethouder

Nadere informatie

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030

Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 6 september 2016 1 Ravenstein uitvoering Voorzieningenkaart 2030 Startbijeenkomst 6 september 2016 http://www.oss.nl/voorzieningenkaart 6 september 2016 2 Agenda Welkom door Dorpsraad Stand van zaken en

Nadere informatie

Rapportage resultaat enquête "Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder?"

Rapportage resultaat enquête Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder? Rapportage resultaat enquête "Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder?" Samenstellers: Aangeboden aan: Projectgroep Dorpsstraat van de Dorpsraad Chaam Inwoners van Chaam NV De Eekelaar Politieke partijen

Nadere informatie

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 23 juni 2012

Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 23 juni 2012 Presentatie Jaarvergadering Dorpsraad Kelpen-Oler 23 juni 2012 www.dorpsraadkelpen-oler.nl 1 Agenda 1. Opening. 2. Vaststelling van de agenda. 3. Buurtpreventie Maurice Henk 4. Verslag jaarvergadering

Nadere informatie

Nummer : Uithuizen, 23 februari AAN DE RAAD. Inleiding

Nummer : Uithuizen, 23 februari AAN DE RAAD. Inleiding Nummer : 09-04.2012 Onderwerp : Buurtschouw Korte inhoud : In 2011 zijn er twee pilots buurtschouw georganiseerd in Uithuizermeeden en Kantens. Het doel van de buurtschouw is om burgers meer zeggenschap

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Wmo-raad Neder-Betuwe

Jaarverslag 2016 Wmo-raad Neder-Betuwe Jaarverslag 2016 Wmo-raad Neder-Betuwe maart 2017 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding...3 2.0. Vergaderingen...4 2.1. Adviezen...4 2.2. Overleg met de gemeente...4 3.0. Ondersteuning, achterban, aandachtsgebieden

Nadere informatie

Verslagnummer 32-040907 Status verslag: concept/definitief. Ton Wanders, Wim Wenting, Ruud Aaldering, Jan Kolkman, Bennie Nibbeling en Bennie Vonk.

Verslagnummer 32-040907 Status verslag: concept/definitief. Ton Wanders, Wim Wenting, Ruud Aaldering, Jan Kolkman, Bennie Nibbeling en Bennie Vonk. Verslagnummer 32-040907 Status verslag: concept/definitief Datum vergadering: 4 september 2007 Aanvang: 20:00 uur Locatie: KBC, kamer 1 Aanwezig: Ton Wanders, Wim Wenting, Ruud Aaldering, Jan Kolkman,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Wijkraad Herten Artikel 1 Algemeen 1.1 In elk voorkomend geval zijn steeds alle daarop betrekking hebbende artikelen uit de statuten en huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal Dossiercode: D-14.00016; document 2015.10237 Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 10 maart genomen besluiten en in de week 2 t/m 6 maart 2015 door

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep 2016-2020 De Kunst van Samen. Geachte raad, Aan de Gemeenteraad VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. Hierbij biedt ons college u het Kunst-

Nadere informatie

Zorgsteunpunt Heusden

Zorgsteunpunt Heusden Zorgsteunpunt Heusden Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorgsteunpunt Heusden Inleiding Bij het opzetten van een Platform Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving van

Nadere informatie

Evaluatie speelplekkenbeleid en meerjarenplan Spelen

Evaluatie speelplekkenbeleid en meerjarenplan Spelen Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 14-1-2014 Nummer voorstel: 2014/3 Voor raadsvergadering d.d.: 28-01-2014 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Projectplan. Verenigingsgebouw Barsingerhorn.

Projectplan. Verenigingsgebouw Barsingerhorn. Projectplan Verenigingsgebouw Barsingerhorn. Van overbodig schoolgebouw naar een modern en bruisend verenigingsgebouw voor Barsingerhorn. Het nieuwe verenigingsgebouw. Inleiding: Barsingerhorn is een klein,

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen Behaalde resultaten Overzicht financiele en materiele sponsors

Inhoud. 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen Behaalde resultaten Overzicht financiele en materiele sponsors Jaarverslag 2016 Inhoud 1 Voorwoord 2 De doelstelling 3 Speerpunten / doelen 2017 4 Behaalde resultaten 2006-2016 5 Overzicht financiele en materiele sponsors 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Blijvend thuis in eigen huis Noodfonds voor senioren Versterken van de contacten met de wijk- en dorpsraden Wmo adviesgroep

Jaarverslag 2014 Blijvend thuis in eigen huis Noodfonds voor senioren Versterken van de contacten met de wijk- en dorpsraden Wmo adviesgroep Jaarverslag 2014 In het jaar 2014 heeft het bestuur van de Seniorenraad voor de gemeente Oss onder andere verder uitwerking gegeven aan de volgende in 2013 opgestarte projecten: Blijvend thuis in eigen

Nadere informatie

Openbare vergadering 13 januari 2014

Openbare vergadering 13 januari 2014 Openbare vergadering 13 januari 2014 1. Agenda 1. Opening en agenda 2. Wie is wie? 3. Doelen dorpsraad 4. Input dorpsraad 5. Terugblik 6. Vooruitblik 2014 Gemeenteraadsverkiezingen Projecten en activiteiten

Nadere informatie

Domino-avond: Leefbaarheid op de Haart anno 2020. Samenvatting / conclusies

Domino-avond: Leefbaarheid op de Haart anno 2020. Samenvatting / conclusies Domino-avond: Leefbaarheid op de Haart anno 2020 Samenvatting / conclusies Domino-avond: Leefbaarheid op de Haart anno 2020 Om de leefbaarheid anno 2020 op de Haart te kunnen waarborgen hebben we met elkaar

Nadere informatie

Programma. 25 oktober

Programma. 25 oktober 25 oktober 2017 1 Programma Welkom dorpsraad Wil Princen Toespraak wethouder Frank den Brok Presentatie en vragenstellen diverse ambtenaren gemeente Oss Pauze Peiling van draagvlak voor scenario s 25 oktober

Nadere informatie

Wijkraad Rijpelberg heet u van harte welkom bij de evaluatie van het Wijk Actie Plan Terugkoppeling status WAP 1

Wijkraad Rijpelberg heet u van harte welkom bij de evaluatie van het Wijk Actie Plan Terugkoppeling status WAP 1 Wijkraad Rijpelberg heet u van harte welkom bij de evaluatie van het Wijk Actie Plan 2012 14-11-2013 Terugkoppeling status WAP 1 Agenda Welkom Doel en aanpak van deze bijeenkomst Resultaten van het WAP

Nadere informatie