Bonsella gcv Oude baan, Lebbeke BE wordt ook het jaar waarin we Bonsella s wijnclub opstarten met o.a. een eigen website.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bonsella gcv Oude baan, Lebbeke BE wordt ook het jaar waarin we Bonsella s wijnclub opstarten met o.a. een eigen website."

Transcriptie

1 Bonsella nieuwsbrief Mobile: Bonsella gcv Oude baan, Lebbeke BE Cadeautjes uitgepakt, goede voornemens gemaakt en een nieuwe kalender begonnen. Dat alles betekent dat we na de fijne eindejaarsfeesten in een nieuw jaar zijn gestapt. De voorbije maanden hebben we bij Bonsella veel energie gestopt in het vernieuwen van onze desktop website en een light mobiele website versie. Sommigen onder jullie zullen wellicht al gemerkt hebben dat de lay-out bijgestuurd werd en dat de wijnfiches per wijndomein herwerkt werden. Alle suggesties van uwentwege om onze site nog te verbeteren zijn natuurlijk van harte welkom. Er zullen de komende weken nog een aantal bijsturingen gebeuren om deze opfrisbeurt te voltooien wordt ook het jaar waarin we Bonsella s wijnclub opstarten met o.a. een eigen website. Bonsella s signature wijnclub beoogt een reële band te scheppen met de échte liefhebbers van Zuid Afrikaanse wijnen. Met medewerking van verschillende van onze wijnproducenten zullen de leden van de wijnclub kunnen genieten van aanbiedingen van bepaalde vintages, primeur releases van bepaalde wijnen alsook deelnemen aan thema wijndegustaties en mogelijke show cooking activiteiten. Via onze website zullen Bonsella s wijnclubleden via een persoonlijke login toegang krijgen tot de specifieke pagina s die aangemaakt worden voor onze clubleden. Daarnaast ontvangen alle leden via de specifieke nieuwsbrieven en persoonlijke uitnodigingen tot de activiteiten van deze wijnclub. Als U interesse heeft om lid te worden van Bonsella s wijnclub kan U zich registreren op de daartoe voorziene pagina op onze website op Clubleden zullen een jaarlijks lidgeld dienen te betalen en zullen kunnen genieten van tal van voordelen. Voor 2016 werd dit vastgelegd op 40 Euro per persoon. De eerste 5 individuele personen die zich registreren vóór 30 januari 2016 betalen voor 2016 géén lidgeld.

2 Zonneschijn op Valentijn, geeft goede wijn! Valentijn nodigt uit om onze geliefde te verrassen met bijvoorbeeld een mooie fles wijn, waarvan men samen kan genieten! Probeer als Valentijn uw flessenkeuze wat minder voorspelbaar of saai te maken en verras uw geliefde! Waarom kiezen voor die vanzelfsprekende Brut van de klassieke champagnemerken, alsof het lijkt dat u die pas een half uurtje voor uw samenzijn gauw gauw in de ijskast hebt geplaatst? Wees origineel en kies voor de speelsheid en de verrassende smaken van de Kaapse Methode Cap Classique van Allée Bleue Brut Rosé of Graham Beck Brut Rosé. Wil je een glas witte, rosé of rode wijn serveren. Laat dan voor één keer die voorspelbare traditionele Chablis of Bordeaux, Saint-Emilion of Médoc achterwege. Kies voor heel aromatische, trendy, globetrottende wijnen van druivensoorten die in diverse wereldlanden hun eigenste stek hebben gevonden bij uitzonderlijke wijnmakers die tot de wereldtop behoren. - Zuid-Afrikaanse Viognier 2015 van De Grendel, de uitmuntende Chardonnay van Meerlust, Warwick s First Lady Chardonnay 2015 of Warwick s White Lady 2014 Chardonnay - Australische Chardonnay van McGuigan s Black label. Verkies je een droge roséwijn dan kunnen we U volgende wereldwijnen aanbevelen. - Zuid-Afrikaanse Pinotage Rosé 2014 (Pinotage) van Aaldering Estate, Graham Beck Gorgeous 2015 (Pinot Noir - Chardonnay) of Almenkerk Rosé 2015 (Cabernet Sauvignon). - Chileense Montgras Pink Sin 2015 (Zinfandel) Voor uw keuze van rode wijn met een vlezige, fruit gedreven en sensuele textuur kan U een keuze maken uit : - Argentinijnse Crios Syrah Bonarda of Ben Marco Pinot Noir, beide van het Dominio Del Plata wijnhuis. - Chileense Montgras Carmenère Reserva of de XX Anos Cabernet-Carmenère Reserva - Zuid-Afrikaanse Lady M Pinotage 2014 van Aaldering Estate, Starlette Pinotage van Allée Bleue of een Barbera van Altydgedacht Wie echter zijn troeven wil halen met een uitstekende topwijn kiest de Zuid-Afrikaanse l Amour Toujours van Allée Bleue of Warwick s Black Lady (Syrah). 19,60 5, ,95 18,50 9,90 21,20 24,75 Opgegeven flesprijzen zijn van toepassing bij aankoop van individuele flessen.

3 Gorgeous Pinot Noir - Chardonnay 2015 Gorgeous - een spannende inovatie uit Graham Beck s kelder - werd gemaakt van fruit uit jonge, pas geplante Pinot Noir en Chardonnay wijngaarden die uiteindelijk bestemd zijn om de basis te worden van hun bekroonde Methode Cap Classique portfolio wijnen. Een ideale wijn om Valentijn te vieren met uw geliefde. De met de hand geoogste druiven werden volledig gedrukt om er voorzichtig de beste kwaliteit van sap uit te halen. Fermentatie geschiedde in roestvrij stalen tanks, waarbij de temperaturen gereguleerd werden om voor een stadige en volledige gisting te zorgen. Beide druivensoorten werden geblend na 4 maanden doorgebracht te hebben op de primaire lees. Dit resulteerde in een aantrekkelijke, levendige rozewijn met een koperen toets en levert een rijk gestructureerde smaaksensatie met intrigerende lagen die fijntjes ontvouwen op het gehemelte. De geuraroma s worden gevolgd door lagen van mondvullende frambozenroom, pompelmoes, limoen, honing en meloen smaken. Een sappige zuurgraad zorgt voor de perfecte balans, gevolgd door een schone, bevredigend afwerking. Gorgeous is de perfecte metgezel voor een breed scala aan gerechten, waaronder gevogelte, aziatische gerechten, gerechten met een crèmebasis, kalfsvlees of zalm; of gewoon gedronken als een verfrissend aperitief. Eenheidsprijs : 7,91 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen. DGB heeft grootste zonne-energiecentrale in Zuid-Afrikaanse wijnindustrie Zuid-Afrika's grootste onafhankelijke wijn en gedistilleerde dranken producent en distributeur, DGB, wordt het tekenen van een belangrijk onderdeel van de energie die wordt gebruikt door de Wellington productie-eenheid van de Boland zon, waardoor het een leider op het gebied van duurzame energie in de wijnsector. De 800kWp zonne-installatie die in maart 2016 in gebruikt wordt genomen is de grootste fotovoltaïsche installatie op het dak van een wijnproducerende vestiging in Zuid-Afrika bestaat uit bijna zonnepanelen. Het systeem werd uitgebouwd over vier verschillende daken bij de DGB-faciliteit in Wellington en bedekt er een oppervlakte van meer dan 6200m². DGB s ecologische voetafdruk wordt hierdoor verlaagd door middel van een lager energieverbruik. Met de implementatie van zonne-energie verwachten ze dat ongeveer ton CO2 per jaar minder uitgestoten wordt in de atmosfeer, waardoor ze in de wijnindustrie leiders worden op het gebied van duurzame energie. Men zal er een gemiddelde van kwh produceren in de zonnige maanden januari en december. Juni-juli gemiddeld kWh. De 25-jarige levensduur van het project zal ook helpen bij het beschermen van DGB van een aanzienlijke stijging van de elektriciteitsprijzen. Naast het verstrekken van energie voor de dagdagelijkse werking van de DGB faciliteit zal de Drakenstein gemeenschap ook profiteren van de nieuwe energiebron. Deze fabriek zal meer dan kwh's te produceren in het eerste jaar van de volledige operatie.

4 Hoe De Grendel terug een wijndomein werd. Het lijkt erop dat men bij De Grendel meer dan 200 jaar geleden begon met de productie van wijn. De familie Graaff ontdekte een artikel, dat in 1812 gepubliceerd werd in een krant, dat het bedrijf aanvankelijk wijnstokken had. Helaas werden ze door een wijnstokziekte in Kaapprovincie tijdens de late jaren 1800 uitgeroeid. Toen de familie Graaf de boerderij kocht werden de velden omgezet naar weiden die begraasd werden door hun beroemde Holstein-Friesland koeien. Toen in 1999 wijlen Sir David Graaff, zijn politieke carrière eindigde en terugkeerde naar de boerderij en begon deze met de wijnbouw op het landgoed. Zijn vader was bezorgd dat het verbouwen van druiven de begrazing van zijn prijswinnende Holstein stud vee zou beïnvloeden - maar gelukkig slaagde zijn zoon erin om hem te overtuigen! Vijftien jaar geleden werden uiteindelijk wijngaarden aangelegd op de hellingen van de Tygerberg die nu ongeveer 100 hectare voor hun rekening nemen. Dankzij de visie van Sir David, produceert het landgoed nu bekroonde wijnen en is het de thuisbasis van een state-of-the-art wijnkelder. Tijdens de komende weken plaatsen we wekelijks een videoverslag van de actuele oogst 2016 bij De Grendel op onze website onder wijngebieden/oogst 2016 met url : Bejubel de fans van De Grendel! Er zijn het hele jaar door een heleboel restaurant- en wijnprijzen, maar er is iets heel bijzonder over de jaarlijkse Klink Awards. Deze wijntoerisme awards worden uitgereikt op basis van de waarderingsinformatie die verstrekt wordt door hun respectievelijke bezoekers Er zijn zo veel fantastische wijngaarden die een dergelijke breed spectrum van activiteiten, keuken, rondleidingen en unieke wijnproeverijen aanbieden in de West-Kaap maar De Grendel Estate behoorde afgelopen jaar wel tot de allerbeste. Bij devierde Klink Awards waren ze bij De Grendel blij om maar liefst twee awards in de wacht te slepen. De Award voor Beste Gourmet Restaurant op een wijnboerderij, erkend het ongelooflijke werk van hun medewerkers om ervoor te zorgen dat hun restaurant voortdurend top-klas eten en een volledige eetervaring levert. Daarnaast behaalden ze ook de Supernova Award, de prijs voor de Klink Nominee met de meeste stemmen van de consument.

5 Streven naar kwaliteit stuurt groei aan op Allee Bleue Wine Estate Het Allée Bleue landgoed ligt aan het eind van een met bomen omzoomde laan, hun wijngaarden en boomgaarden stralen uit van de historische landgoedgebouwen. Het landgoed is eigendom van de familie Dauphin die toegewijd zijn aan de groei van het Allée Bleue label zowel op lokaal als internationaal vlak. Allée Bleue heeft een stevige reputatie opgebouwd voor uitstekende wijnen, die toegeschreven worden aan het uitzonderlijke werk van hun wijnmaker Van Zyl Du Toit die in 2015 zijn zesde oogst vierde op het landgoed. Een scala aan nieuwe ontwikkelingen zal de komende maanden werder uitgerold worden in dit progressieve landgoed in de Franschhoek vallei. Du Toit trad in juli 2009 als wijnmaker toe tot het Allée bleue landgoed en de activiteiten van wijnmaken floreren sindsdien. In tegenstelling tot de verwerking van 180 ton druiven in 2010 verwerkte men in 2015 maar liefst 600 ton druiven. Terzelfdertijd, is de focus op kwaliteit standvastig gebleven. De trouwe Allée Bleue klanten waarderen niet alleen de gekozen richting maar ook hun standaard van meer consistentie en een consistente groei. Allée Bleue is een top performer in gewaardeerde lokale wijnwedstrijden en verzamelde eens temeer een reeks aan prijzen op een aantal recente internationale wedstrijden. Deze omvatten o.a. gouden medailles voor zijn Pinotage 2012, Cabernet Sauvignon / Merlot 2013, Chenin Blanc 2014 en L'Amour Toujours 2011 op Mundus Vini International Wine Awards in Duitsland. Alsook Top Goud voor haar Isabeau 2013 en gold voor zijn Sauvignon Blanc 2014, Pinotage 2011 en Chenin Blanc 2014 op de Par Wine Awards (Zuid-Afrika). Later dit jaar zal ook de toevoeging van een ultra-premium product onder haar nieuwe aanbod komen. Ze werken met veel meer cultivars dan algemeen bekend is. In 2012 besloten ze om een aantal van hun bijzondere wijnen te houden - nooit meer dan één vat opzij op te slaan, om ze later te bottelen. Hun ultra-premium wijn wordt bijzonder zeldzaam en zal alleen beschikbaar zijn in magnumflessen met een echte vingerafdruk van die cultivar uit een bepaald gebied in dat specifiek seizoen. Du Toit bagatelliseert zijn invloed in Allée Bleue's groei. Het potentieel is er altijd geweest. Met de steun van de eigenaars, een goed productie en sales team, een hechte werkrelatie met druiven producenten, werd de strijd vrijwel al gewonnen. De drastische kwaliteitsverbetering stroomt mede dank zijn al deze factoren. Du Toit, de zoon van een wijnmaker, afkomstig uit Riebeek Kasteel in de Kaap Swartland regio. Zijn eigen wijnmaken carrière zag hem vaardigheden en ervaring verwerven in wijngaarden zowel in Zuid-Afrika als in het buitenland. Hij heeft 19 oogsten onder zijn riem. Zijn meest memorabele oogsten op Allée Bleue zijn de eerste en de laatste. Bij zijn aankomst diende hij de kelder, de wijngaarden en de mensen te leren kennen. Net als de meeste nieuwe ervaringen in iemands leven, was dit een uitdaging die spannend en aangenaam was. Hij kon zijn eigen hoofd volgen en zijn passie volledig uitleven. Gelukkig viel het seizoen 2010 goed mee, waarbij het uitzonderlijke fruit het Allée Bleue schip rond liet draaien. De oogst van 2015 was een grote uitdaging. Niet alleen was het erg vroeg, maar nieuwe apparatuur werd toegepast, zoals een nieuwe grotere en technologisch geavanceerde persinstallatie, nieuwe tanks en een extra koelmodule. De vraag naar Allée Bleue wijnen maakte de uitbreiding van de kelder noodzakelijk alsook de overname van 14ha van wijngaarden op een naburige boerderij. Mede dank zij een uilenfamilie die de wacht houdt over de oude Chardonnay wijngaard werd dit jaar de nieuwe Blue Owl label gelanceerd. Deze nieuwe label die vanaf nu in onze portfolio werd opgenomen omvat een 100% niet op eiken gerijpte Chardonnay alsook een Merlot waarbij 15% Shiraz werd toegevoegd. De portefeuille van de Allée bleue wijnen zijn alom bekend geworden en voor elk is er wat wils, van de hoogste echelon Premium wijnen tot de gemakkelijke dagdagelijkse drinkwijnen van de Starlette serie en nu ook de Blue Owl serie. Eenheidsprijs : 6 Euro per fles bij afname van minimum 6 flessen van eenzelfde soort.

6 Crios - een eerbetoon aan Susana s kinderen De eerste vrouwelijke een bekroonde wijnmaker van Argentinië - Susana Balbo begon wijn te maken in 1981 en breekt met trots de regels die leiden tot innovaties in de Argentijnse wijnbouw. Ze hielp de afgelopen 15 jaar om de kwaliteit en de reputatie van de Argentijnse wijn op wereldniveau te brengen. Susana s familiegeest leeft en ademt met haar Crios wijn. Crios in het Spaans betekent "nakomelingen" en werd opgestart in 2001 als een eerbetoon aan haar zoon, José, en dochter, Ana. De wijnen, net als haar kinderen, waren vol energie, complexiteit en toekomstig potentieel. Haar boodschap van het moederschap, familie en jeugd wordt perfect geïllustreerd met drie overlappende handen op het etiket. José is ondertussen een belangrijk lid van het wijnmakers team en Ana is verantwoordelijk voor marketing en communicatie. Het vernieuwde Crios assortiment is ontwikkeld als een primaire wijn in zijn eigen recht. Een wijn die uitgegroeid is tot een eigen identiteit. Voor de 2014 Crios vintage, stapte Susana over naar een aanpak van regionale wijnbouw waarbij de meerderheid van de druiven geteeld worden in de icone microwijnstreek van de Uco-vallei. In het hart van de nieuwe Crios gamma blijft de inspiratie van Susana, zijn schepper. Haar geest van innovatief wijn maken wordt gevierd in een 'vintage, moderne label, die de saamhorigheid van de familie Balbo, inkapselde in het handmotief op het etiket. Deze kwaliteitswijnen zijn werkelijk value for money. Eenheidsprijzen kan U terugvinden op onze website onder prijslijst andere landen. Pinot Noir oogst 2016 in de vroege ochtend bij De Grendel

Bonsella s nieuwsbrief. Oogst Registreer U nu voor onze voorjaardegustatie op 8 februari. vanaf 16h00 in Kampenhout

Bonsella s nieuwsbrief. Oogst Registreer U nu voor onze voorjaardegustatie op 8 februari. vanaf 16h00 in Kampenhout Bonsella s nieuwsbrief www.bonsella.be info.bonsella@gmail.com Mobile: 0475 41 68 83 De zomerse kerst- en nieuwjaarvakantie in Zuid-Afrika werd eens temeer dit jaar ingekort door het opstarten van een

Nadere informatie

Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika.

Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika. VONKELWIJN Vonkelwyn is de Afrikaanse vertaling van mousserende wijn en is tevens de verzamelnaam voor alle mousserende wijnsoorten uit Zuid-Afrika. Naamgeving Zuid-Afrikaanse mousserende wijnen die volgens

Nadere informatie

Simonsig Kaapse Vonkel

Simonsig Kaapse Vonkel Simonsig Kaapse Vonkel Jaar : 2006 Wijndomein : Simonsig Estate Type : Méthode Cap Classique - Brut Kleur : wit Druif : Chardonnay & Pinot Noir Regio : Stellenbosch Alc. : 12,62 % Simonsig Kaapse Vonkel

Nadere informatie

Zuid Afrika. In stock Op bestelling. Sauvignon Blanc 16.59 Chardonnay 16.59. Pinotage Blanc 16.59. Lady M Unwooded Pinotage 17.53. Shiraz 18.

Zuid Afrika. In stock Op bestelling. Sauvignon Blanc 16.59 Chardonnay 16.59. Pinotage Blanc 16.59. Lady M Unwooded Pinotage 17.53. Shiraz 18. Zuid Afrika 2004 kocht het Nederlandse echtpaar Fons & Marianne Aaldering een 24 ha groot domein in Devon Valley, Stellenbosch. Dit was de start van Aaldering vineyards, sindsdien worden hier wijnen van

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

BIO! DAT IS LOGISCH. L Hirondelle Organic

BIO! DAT IS LOGISCH. L Hirondelle Organic BIO! DAT IS LOGISCH Bewust kiezen voor mens, dier en milieu. Dat is voor de nieuwe generatie producenten een belangrijk argument om over te gaan op biologische wijnbouw. Ook bij onze klanten worden biologische

Nadere informatie

Bonsella gcv Oude baan, Lebbeke BE

Bonsella gcv Oude baan, Lebbeke BE Bonsella nieuwsbrief www.bonsella.be info.bonsella@gmail.com Mobile: 0475 41 68 83 Bonsella gcv Oude baan, 34-9280 Lebbeke BE 0839.838.272 Vintage 2015 in Zuid Afrika. Wijnmakers houden hun kaarten dicht

Nadere informatie

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento Santa Caterina Chardonnay Igt Salento De wijnstreek Puglia in Zuid- Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor de verbouw van witte druivensoorten.

Nadere informatie

Chileense huis wijnen

Chileense huis wijnen Wijnkaart Chileense huis wijnen Pionero Viña Morande Chardonnay In deze droge witte wijn proeft u aroma's van fris fruit zoals perzik, peer, citrus en meloen. Smaaktype: soepel, aromatisch met houtrijping.

Nadere informatie

Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero

Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero Nu 10% korting én uniek lotnummer bij aankoop van iedere 6 flessen Dal Cero MARTIN WAßMER Kwaliteit uit Baden In het uiterste zuidwesten van Baden ligt het gebied Markgräflerland. In een prachtige omgeving

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

BURLESQUE ZINFANDEL 2014

BURLESQUE ZINFANDEL 2014 : BURLESQUE ZINFANDEL BURLESQUE ZINFANDEL 2014 Dit wijnhuis bestaat nog niet zo lang. Het etiket springt direct in het oog. Van deze wijn kan je gemakkelijk zeggen dat het een etiketwijntje is maar wat

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren 90 in Argentinië;

Nadere informatie

WIJNKAART. Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie.

WIJNKAART. Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie. WIJNKAART Graag laten wij u kennismaken met een zorgvuldig samengestelde wijnselectie. Wijnen die onze gerechten op een harmonieuze manier compleet maken. Laat u verrassen en geniet van deze selectie exclusieve

Nadere informatie

Nieuwsbrief Champagne Select September 2018

Nieuwsbrief Champagne Select September 2018 Nieuwsbrief Champagne Select September 2018 Welkom bij onze September nieuwsbrief! Dit keer hebben we wel een hele mooie aanbieding, praten we u bij over de laatste ontwikkelingen in de champagnewereld,

Nadere informatie

Digitale Wijnnieuwsbrief

Digitale Wijnnieuwsbrief Digitale, BQ products, Juli 2012 In deze editie Mouton Cadet Reserve Graves Blanc p.3 Mouton Cadet Reserve Graves Rouge p.4 Mouton Cadet Reserve Saint Medoc p.5 Mouton Cadet Reserve Saint Emilion p.6 Mouton

Nadere informatie

Presentatie SOPHIE PLUIM

Presentatie SOPHIE PLUIM AUSTRALIAN VALLEY WINES Presentatie SOPHIE PLUIM http://www.australianvalleywines.nl/nl/ AUSTRALIE WIJNLAND MET DIVERSITEIT Australië is het wijnsucces van de afgelopen decennia. Niet alleen in kwantiteit,

Nadere informatie

W I J N C O M M A N D E R I J L I V I N U S : W O E 2 3 J A N 2 0 0 8. Washington State: onbekend is onbemind

W I J N C O M M A N D E R I J L I V I N U S : W O E 2 3 J A N 2 0 0 8. Washington State: onbekend is onbemind W I J N C O M M A N D E R I J L I V I N U S : W O E 2 3 J A N 2 0 0 8 Washington State: onbekend is onbemind Geografische situering Washington State : klimaat Regen en mist uit het westen worden tegengehouden

Nadere informatie

Kwalificatie / herkomstbenaming. De nieuwe druiven in deze degustatie. Bonarda. Torrontés

Kwalificatie / herkomstbenaming. De nieuwe druiven in deze degustatie. Bonarda. Torrontés Woord vooraf Argentinië is met ruim 200.000 hectare wijngaard verreweg de grootste wijnproducent van Zuid- Amerika. Het is ook een land dat, min of meer in navolging van het buurland Chili, kwalitatief

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina Best Argentinian Wine Producer of the year IWSC, 2010 De in Bordeaux geboren Fransman Hervé

Nadere informatie

Hoe kan ik dit Duitse Wijn etiket te lezen:

Hoe kan ik dit Duitse Wijn etiket te lezen: Wijnetiketten bevat een heleboel nuttige informatie! Hieronder staan verschillende wijnetiketten afgebeeld met uitleg hoe je ze moet lezen. Op deze manier kan je in de winkel iets makkelijker een keuze

Nadere informatie

www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015

www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015 www.champastique.be Catalogus Particulieren 2015 Visie & Missie Champagnes aanbieden van kleine huizen uit de 4 microregios van de Champagnestreek met oog voor traditie, hun passie voor Champagne overbrengen

Nadere informatie

Bonsella s nieuwsbrief

Bonsella s nieuwsbrief Bonsella s nieuwsbrief www.bonsella.be info.bonsella@gmail.com Mobile: 0475 41 68 83 John Platter s wijngids editie 2017 Méér dan 200 genodigden woonden op 31 oktober 2016 de voorstelling bij van The Sinds

Nadere informatie

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco HUISWIJN Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Glas Fles Drostdy-Hof Chenin Blanc 3,50 17,50 Klosterhof Bereich Bernkastel 3,50 17,50 Rosé d Anjou Couperin 3,50 17,50

Nadere informatie

Een wijnreis doorheen Zuid-Afrika Marc Vlaeminck wine@home Broederschap der Wijnproevers Oosterzele Maandag 21 mei 2012

Een wijnreis doorheen Zuid-Afrika Marc Vlaeminck wine@home Broederschap der Wijnproevers Oosterzele Maandag 21 mei 2012 De hele wereld in één land Een wijnreis doorheen Zuid-Afrika Marc Vlaeminck wine@home Broederschap der Wijnproevers Oosterzele Maandag 21 mei 2012 Geschiedenis : eerste wijnstokken (1) 1652 verversingspost

Nadere informatie

SELECT. Tall Poppy Wines Shiraz Lijn:

SELECT. Tall Poppy Wines Shiraz Lijn: Produktblad 1 van 5 Tall Poppy Wines - Australië Tall Poppy Wines heeft 200 hectare aan wijngaarden in twee verschillende gebieden, te weten Dareton (New South Wales) en Robinvale (Victoria). De wijngaarden

Nadere informatie

Bonsella s nieuwsbrief. Oogst april = Malbec Werelddag. Mobile:

Bonsella s nieuwsbrief. Oogst april = Malbec Werelddag.  Mobile: Bonsella s nieuwsbrief www.bonsella.be info.bonsella@gmail.com Mobile: 0475 41 68 83 In het algemeen zijn de wijnstokken gezond en had men normale oogst niveaus met een veelbelovende kwaliteit, ondanks

Nadere informatie

Awards - Medailles DE WIJNGAARDEN OOGST

Awards - Medailles DE WIJNGAARDEN OOGST Bodegas Sottano Argeninië Een woordje uitleg KLIMAAT De Bodega Sottano staat aan de voet van het Andesgebergte in de Mendoza-vallei in Argentinië. In de subregio Perdriel heerst een bijzonder microklimaat.

Nadere informatie

CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN

CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN CASA SILVA FAMILY HUISWIJNEN Casa Silva, Family white Deze Chardonnay (met 30% Semillion) is in prijs/kwaliteit een ware topper. Een wijn die u elke dag goed zal doen smaken. Niet te strak, mooi vol en

Nadere informatie

DOMAINE TASTET. Côtes de Gascogne is een boeiende wijnstreek voor alledaagse wijnen en

DOMAINE TASTET. Côtes de Gascogne is een boeiende wijnstreek voor alledaagse wijnen en DOMAINE TASTET Côtes de Gascogne Côtes de Gascogne is een boeiende wijnstreek voor alledaagse wijnen en befaamd om vooral de heerlijke naar bloemen geurende sauvignon blanc en mengwijnen van ugni blanc,

Nadere informatie

WIJNVERKOOP DE BOSCROSSERS

WIJNVERKOOP DE BOSCROSSERS CAVA PALAU BRUT Verkoopprijs = 10.00 / fles Smaak: Cava uit de Pénedes (Spanje), methode traditionelle, 9 maanden sur lattes. Lichtgele aanblik. Correcte, persistente belletjes. Mooi aroma van appel, geel

Nadere informatie

PARINI WIT& ROOD HEEL VEEL WIJN VOOR WEINIG GELD VOLLE WIJNEN MET PIT, EEN FRAAIE FRISHEID EN BOORDEVOL KARAKTER

PARINI WIT& ROOD HEEL VEEL WIJN VOOR WEINIG GELD VOLLE WIJNEN MET PIT, EEN FRAAIE FRISHEID EN BOORDEVOL KARAKTER PARINI WIT& ROOD VOLLE WIJNEN MET PIT, EEN FRAAIE FRISHEID EN BOORDEVOL KARAKTER HEEL VEEL WIJN VOOR WEINIG GELD Parini 14 Nero d Avola & 14 Catarratto-Chardonnay Per fles %" #$& bij 12 flessen & %" %$

Nadere informatie

Bertani Due Uve 2013. Alcoholpercentage:12,5% Inhoud:75cl

Bertani Due Uve 2013. Alcoholpercentage:12,5% Inhoud:75cl Aan de basis stonden de twee gebroeders Bertani, die na een studie in Frankrijk bij professor Guyot rond 1860 naar hun geboortestreek terugkeerden. Met alle opgedane kennis speelden ze een pioniersrol

Nadere informatie

Wijndegustatie. 20 oktober Oud Gemeentehuis

Wijndegustatie. 20 oktober Oud Gemeentehuis 20 oktober 2018 Oud Gemeentehuis De lijst 1 CAVA BONAVAL Deze cava is een blend van Macabeo en parellada. De druiven groeien in de buurt van Badajoz (Extremadura) in Zuid Spanje, waardoor de druiven

Nadere informatie

Proeverijen. Zaterdag 27/04/ u00

Proeverijen. Zaterdag 27/04/ u00 Proeverijen Zaterdag 27/04/2019-10u00 3 Allée de la Livre - 51160 Avenay-Val-d Or Tél. : +33 (0)3 26 52 34 93 - Portable : +33 (0)6 80 30 08 33 champagne.crucifix@wanadoo.fr De voorouders van de huidige

Nadere informatie

WOLF BLASS, Australië

WOLF BLASS, Australië WOLF BLASS, Australië A. Algemene informatie over de Australische wijnbouw: 1 Korte wijngeschiedenis van Australië Hoewel Australische wijnen niet meer weg te denken zijn in het hedendaagse wijnaanbod

Nadere informatie

Wijnproeverij Wijnkraam.nl 1 november 2015

Wijnproeverij Wijnkraam.nl 1 november 2015 Wijnproeverij Wijnkraam.nl 1 november 2015 Beste wijnliefhebbers, Van harte welkom op onze proeverij met als thema najaar. Fijn dat we u mogen ontvangen. Wij presenteren vandaag een mooie selectie van

Nadere informatie

PRIJSLIJST / BESTELBON WIJNEN ZUID-AFRIKA

PRIJSLIJST / BESTELBON WIJNEN ZUID-AFRIKA PRIJSLIJST / BESTELBON WIJNEN ZUID-AFRIKA (december 2015 - vervangt alle voorgaande versies) Naam: Adres: Tel.: BTW-nummer: e-mail: Wijn Vonkelwyn Prijs per fles Euro, incl. BTW Aantal Two Oceans Sparkling

Nadere informatie

Land Spanje Regio Catalunya Jaar 2014 Druivensoort Maccabeo, Xarel-lo, Parellada Zoetheid Brut (Mousserend)

Land Spanje Regio Catalunya Jaar 2014 Druivensoort Maccabeo, Xarel-lo, Parellada Zoetheid Brut (Mousserend) Cava Trankilo Brut 'Reserva' 9,75 excl. BTW Land Spanje Regio Catalunya Druivensoort Maccabeo, Xarel-lo, Parellada Zoetheid Brut (Mousserend) Deze `Trankilo Reserva heeft een heerlijk verfrissende smaak!

Nadere informatie

W I J N G E S C H E N K E N

W I J N G E S C H E N K E N WIJNGESCHENKEN RELATIEGESCHENK VERPAKKINGEN & MAATWERK Ieder jaar vraagt u zich vast weer af hoe u in december uw relaties gaat verrassen. Wordt het een vrolijk gekleurde theemuts, een nuttig zelfhulpboekje,

Nadere informatie

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Huiswijnen wit Urmeneta, Sauvignon Blanc Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma s van onder andere passievrucht.

Nadere informatie

SANCERRE DOMAINE GERARD FIOU. 13 Sancerre Rosé. 14 Sancerre Rouge

SANCERRE DOMAINE GERARD FIOU. 13 Sancerre Rosé. 14 Sancerre Rouge 13 Sancerre Rosé 14 Sancerre Rouge De productie van Sancerre rosé is vrij klein, slechts 5%, en wordt geproduceerd uit 100% pinot noir. Een strenge selectie tijdens het oogsten zorgt ervoor dat uitsluitend

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com. Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com. Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren 90 in Argentinië;

Nadere informatie

Bonsella. nieuwsbrief. www.bonsella.be. info.bonsella@gmail.com. Mobile : 0475 416 883. De hippe Almenkerk Lace Rosé 2015!

Bonsella. nieuwsbrief. www.bonsella.be. info.bonsella@gmail.com. Mobile : 0475 416 883. De hippe Almenkerk Lace Rosé 2015! Bonsella nieuwsbrief www.bonsella.be info.bonsella@gmail.com Mobile : 0475 416 883 Bonsella gcv Oude Baan, 34-9280 Lebbeke BE 0839.838.272 De hippe Almenkerk Lace Rosé 2015! Hoewel de roséwijnen sinds

Nadere informatie

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST Met veel zorg selecteren wij in samenwerking met de wijn therapeut de wijnen, hierbij houden wij rekening met de seizoenen, maar bovenal met de gerechten van onze

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016.

VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016. VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016. Vanavond zal dhr Luc Vannevel, invoerder en verkoper van wijnen, ons kennis laten maken met enkele van zijn Zuid Afrikaanse wijnen.

Nadere informatie

Morgenster Estate Morgenster Estate ligt in Somerset West, in het hart van het westelijke deel van de Kaap. Behalve wijnen in de stijl van rode

Morgenster Estate Morgenster Estate ligt in Somerset West, in het hart van het westelijke deel van de Kaap. Behalve wijnen in de stijl van rode Morgenster Estate Morgenster Estate ligt in Somerset West, in het hart van het westelijke deel van de Kaap. Behalve wijnen in de stijl van rode Bordeaux maakt men hier alom geprezen Extra Virgin Olijfolie.

Nadere informatie

Herstdegustatie in Kampenhout. Bonsella s nieuwsbrief. 8 oktober = Internationale Pinotage dag!

Herstdegustatie in Kampenhout. Bonsella s nieuwsbrief. 8 oktober = Internationale Pinotage dag! Bonsella s nieuwsbrief www.bonsella.be info.bonsella@gmail.com Mobile: 0475 41 68 83 8 oktober = Internationale Pinotage dag! Op 8 oktober 2016 (2 de zaterdag van de maand oktober) vieren we International

Nadere informatie

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Naturalys Chardonnay Deze frisse sappige biologisch chardonnay heeft mooie tonen van tropisch fruit. Naturalys Rosé Deze frisse biologische wijn

Nadere informatie

TIGNANELLO Tenuta Tignanello I.G.T. Toscana

TIGNANELLO Tenuta Tignanello I.G.T. Toscana ONLINE C ATA LO G U S DE FAMILIE ANTINORI Wie in Italië wijn zegt, zegt Antinori! Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor de tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende

Nadere informatie

Smaak en Geur: Een elegante, zachte wijn met veel rijp fruit. Met een boterige geur met veel tropisch fruit, appels en peer

Smaak en Geur: Een elegante, zachte wijn met veel rijp fruit. Met een boterige geur met veel tropisch fruit, appels en peer Naam: Heritage Chardonnay Druif: Chardonnay Smaak en Geur: Een elegante, zachte wijn met veel rijp fruit. Met een boterige geur met veel tropisch fruit, appels en peer Naam: Rosario Sauvignon Blanc Druif:

Nadere informatie

BOSCHENDAL THE PAVILLION BLIJVEND IN PRIJS VERLAAGD!

BOSCHENDAL THE PAVILLION BLIJVEND IN PRIJS VERLAAGD! BOSCHENDAL THE PAVILLION BLIJVEND IN PRIJS VERLAAGD! 13 Shiraz/Cabernet sauvignon Een van onze favoriete wijnen. Vlezige structuur met zwarte bessenaroma s. Ongecompliceerd lekker! Past bij: gegrilde vleesgerechten

Nadere informatie

Wijnkaart. Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc. Glas : 4,00. Pichet : 7,00. Karaf : 13,00. Fles : 18,50

Wijnkaart. Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc. Glas : 4,00. Pichet : 7,00. Karaf : 13,00. Fles : 18,50 Wijnkaart Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc Glas : 4,00 Pichet : 7,00 Karaf : 13,00 Fles : 18,50 Witte Wijn : Chardonnay Deze Vin de Pays du Jardin de France is afkomstig uit de Loire streek en

Nadere informatie

WIJNVERKOOP VZW 70X7 BRUISEND GENOT. Amphora Bellegem bvba Bellegemsestraat 46 8510 Bellegem 056/20.23.20 www.wijnenamphora.be - info@wijnenamphora.

WIJNVERKOOP VZW 70X7 BRUISEND GENOT. Amphora Bellegem bvba Bellegemsestraat 46 8510 Bellegem 056/20.23.20 www.wijnenamphora.be - info@wijnenamphora. WIJNVERKOOP VZW 70X7 BRUISEND GENOT MASSERIA LA VOLPE PINOT ROSÉ SPUMANTE Deze sprankelende wijn is een ideale aperitief of begeleider van diverse frisse hapjes. Hij heeft een mooi intense kleur die uitnodigend

Nadere informatie

6.6. Boekverslag door I woorden 4 april keer beoordeeld. Onderwerp: wijn

6.6. Boekverslag door I woorden 4 april keer beoordeeld. Onderwerp: wijn Boekverslag door I. 1820 woorden 4 april 2005 6.6 455 keer beoordeeld Vak Frans Onderwerp: wijn Inleiding: Ik houd mijn spreekbeurt over wijn. Over deze onderwerpen ga ik vertellen: 1. wijnsoorten 2. de

Nadere informatie

MOUSSEREND. Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO

MOUSSEREND. Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO WIJNKAART MOUSSEREND Frizzante Pinot Nero 'Sacchetto' Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO Frizzante Prosecco 'Sacchetto' Fijne

Nadere informatie

WIJNKAART. OPEN WITTE WIJNEN glas fles OPEN RODE WIJNEN

WIJNKAART. OPEN WITTE WIJNEN glas fles OPEN RODE WIJNEN Vanavond vieren wij... iets of misschien wel helemaal niets maar we zijn allemaal gezellig hier bij Restaurant Julie s omdat het kan en omdat wij het leuk vinden dat jullie er zijn! Geniet van een biertje

Nadere informatie

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50 Geachte gast, Hierbij presenteren wij u met trots onze wijnkaart. Alle wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de seizoengerechten die wij serveren. Bij het selecteren van onze wijnen laten

Nadere informatie

Prosecco 'll Vino dei Poeti' Prosecco rosé 'll Vino dei Poeti' Moët Ice Imperial 32,95. Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië

Prosecco 'll Vino dei Poeti' Prosecco rosé 'll Vino dei Poeti' Moët Ice Imperial 32,95. Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië Prosecco 'll Vino dei Poeti' Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië 32,95 In de geur zacht steenfruit en een lichte hint van amandelen. Verfrissend frui+g droog,. Mooie fijne mousse. Prosecco rosé 'll Vino

Nadere informatie

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25 Wijnkaart Witte wijnen per glas of per fles: Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30 Per fles 16.25 : Wine of origin Robertson : Robertson (Zuid-Afrika) : Colombard 80% en sauvignon 20% : Lichte witte wijn

Nadere informatie

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l Wijnpakket Chili Castillo de Molina Syrah Reserva Druivensoorten: syrah Alcoholpercentage: 14% De Syrah komt uit de Pencahue regio in de Maule Valley. Hier is de Syrah in zijn element. Door de verkoelende

Nadere informatie

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Heerlijke frisse witte wijn uit de Languedoc gemaakt van de Rhone druif viognier. De wijn heeft in de geur elementen van gedroogde perzik en abrikoos.

Nadere informatie

John Platter s 2016 editie is uit!

John Platter s 2016 editie is uit! Bonsella nieuwsbrief www.bonsella.be info.bonsella@gmail.com Mobile: 0475 41 68 83 Bonsella gcv Oude baan, 34-9280 Lebbeke BE 0839.838.272 John Platter s 2016 editie is uit! Méér dan 200 genodigden woonden

Nadere informatie

Witte Wijnrestanten. Domaine du Tariquet Classic Gros Manseng Sauvignon ½ fles 10,- Colombard Ugni Blanc Côtes de Gascogne Frankrijk 0,75 Liter 20,-

Witte Wijnrestanten. Domaine du Tariquet Classic Gros Manseng Sauvignon ½ fles 10,- Colombard Ugni Blanc Côtes de Gascogne Frankrijk 0,75 Liter 20,- Witte Wijnrestanten Domaine du Tariquet Classic Gros Manseng Sauvignon ½ fles 10,- Colombard Ugni Blanc Côtes de Gascogne Frankrijk 0,75 Liter 20,- Allée du sud Cuvée Marie Van der Valk 80% Clairette 20,-

Nadere informatie

Dit deel van het examen bestaat uit vier opdrachten (vragen) waarvan u er drie dient uit te werken.

Dit deel van het examen bestaat uit vier opdrachten (vragen) waarvan u er drie dient uit te werken. Aanwijzingen voor de kandidaat: Dit deel van het examen bestaat uit vier opdrachten (vragen) waarvan u er drie dient uit te werken. Elke opdracht dient u als een nieuwe case te behandelen. Iedere opdracht

Nadere informatie

Platter s wijngids 2015

Platter s wijngids 2015 Bonsella nieuwsbrief www.bonsella.be E-mail: info@bonsella.be Mobile: 0475 41 68 83 Platter s wijngids 2015 Bonsella gcv Oude baan, 34-9280 Lebbeke BE 0839.838.272 Ruim 5000 wijnen werden beoordeeld in

Nadere informatie

Viña La Playa, Chili

Viña La Playa, Chili Viña La Playa, Chili Het La Playa wijndomein is gelegen in de Cachopal Vallei, hier heeft men 600 ha wijngaarden aangeplant, het tweede domein ligt in de Limari Vallei, hier heeft men 200 ha wijngaarden

Nadere informatie

Drink, eet, geniet Drink, eet, geniet. B s AANBEVOLEN WIJNEN B S WITTE WIJNEN. Witte huiswijn Le Bottle Sauvignon Blanc

Drink, eet, geniet Drink, eet, geniet. B s AANBEVOLEN WIJNEN B S WITTE WIJNEN. Witte huiswijn Le Bottle Sauvignon Blanc B S WITTE WIJNEN B s AANBEVOLEN WIJNEN La Barry Sauvignon Blanc Meinert Vineyards Sauvignon Blanc Lichtgele kleur met groenige tinten. Een zacht Sauvignon Blanc met delicate, bloemige aroma's van fruit.

Nadere informatie

A B. A Wijngaard aan De Molen B Wijngaard aan de Boshoek. C Wijngaard aan de Eekstraat D Wijngaard aan de Mussenhoevelaan

A B. A Wijngaard aan De Molen B Wijngaard aan de Boshoek. C Wijngaard aan de Eekstraat D Wijngaard aan de Mussenhoevelaan Situering wijngaarden D C A B A Wijngaard aan De Molen B Wijngaard aan de Boshoek C Wijngaard aan de Eekstraat D Wijngaard aan de Mussenhoevelaan Fietstocht langs onze wijngaarden A B C D Vertrek bij den

Nadere informatie

Wijnpakket Zuid-Afrika

Wijnpakket Zuid-Afrika Wijnpakket Zuid-Afrika Fleur du Cap Essence du Cap Shiraz Soort: Rode wijn Druivensoorten: shiraz De geurige Shiraz heeft een aantrekkelijke paarsrode tint en een verleidelijke geur van rijpe bosvruchten

Nadere informatie

Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken

Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken Smaakvolle wijnen Origineel maatwerk Bijpassend glaswerk Uniek wijnkelderbeheer Verrassende thema gifts Creatieve relatiegeschenken Exclusieve kerstpakketten Persoonlijke service www.wineinspiration.nl

Nadere informatie

De hippe Almenkerk Lace Rosé 2016!

De hippe Almenkerk Lace Rosé 2016! Bonsella s nieuwsbrief www.bonsella.be info.bonsella@gmail.com Mobile: 0475 41 68 83 De hippe Almenkerk Lace Rosé 2016! Roze gekleurde dranken zijn de laatste jaren eens temeer hip en trendy. Sinds eind

Nadere informatie

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

Sylvain BOCK, Ardèche

Sylvain BOCK, Ardèche Sylvain BOCK, Ardèche Sylvain Bock Sylvain Bock werkte al ruim tien jaar in de wijn voordat hij voor zichzelf begon. Aanvankelijk studeerde hij vreemde talen, maar in 2001 behaalde hij in Mâcon zijn BTS

Nadere informatie

Bubbles. Mont Blanc Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada

Bubbles. Mont Blanc Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada Bubbles Mont Blanc 362 - Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada Mooie uitgebalanceerde cava. Fris met fijne bubbels. Mooie hinten van noten en appel. Perfecte balans tussen

Nadere informatie

Presentatie. Paul Houben

Presentatie. Paul Houben Port proeverij Presentatie Paul Houben Wijngebieden langs de Douro Douro wijn Dourovallei beschut tegen Atlantische winden Arme grond: leisteen, graniet met zand Klimaat: bergen beschermen wijnranken,

Nadere informatie

1) De breedtegraad waartussen kwaliteits-wijndruiven groeien is:

1) De breedtegraad waartussen kwaliteits-wijndruiven groeien is: EXAMENVRAGEN THEORIE 25 minuten EXAMEN HORECA WINE PROFESSIONAL - THEORIE 1) De breedtegraad waartussen kwaliteits-wijndruiven groeien is: a) 20º en 50º NB b) 10º en 50º NB c) 30º en 50º NB en ZB d) het

Nadere informatie

THAI. wijn wine. card. kaart A THAI FOOD EXPERIENCE

THAI. wijn wine. card. kaart A THAI FOOD EXPERIENCE A THAI A THAI FOOD EXPERIENCE wijn wine kaart card witte wijnen white wines 2008 Belle Epine 3,9 euro (glas) 12 euro (0,5 l) 17,5 euro (0,75 l) Chardonnay/Viognier, Les Vignerons de Schistes Onze huiswijn.

Nadere informatie

UNIEKE WINACTIE. Win een geheel verzorgd weekend Portugal inclusief proeverij bij Quinta do Monte d Oiro

UNIEKE WINACTIE. Win een geheel verzorgd weekend Portugal inclusief proeverij bij Quinta do Monte d Oiro UNIEKE WINACTIE In 1990 startte José Bento dos Santos het wijndomein Quinta do Monte d'oiro op 50 km ten noorden van de hoofdstad Lissabon. De wijngaarden zijn rondom het familiehuis aangeplant en staan

Nadere informatie

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25 WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Pronol Frizzante 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco en de Frizzante druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig,

Nadere informatie

Kaapwijn Import De Leeuw

Kaapwijn Import De Leeuw Kaapwijn Import De Leeuw www.kaapwijn.be 2 Kaapwijn De Leeuw Inleiding Beste medewerkers, beste vrienden, In deze wijnbrochure van Kaapwijn Import De Leeuw vindt u informatie over de unieke en exclusieve

Nadere informatie

CAVA (NU) MASET RESERVA BRUT SPANJE PENEDES 18

CAVA (NU) MASET RESERVA BRUT SPANJE PENEDES 18 Champagne en Cava CAVA (NU) MASET RESERVA BRUT SPANJE PENEDES 18 In tegenstelling tot de zee aan goedkope cava die alom tegenwoordig is, heeft deze cava karakter, eigenheid en body. Zo is hij weliswaar

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

The Golden Bull s Huiswijnen

The Golden Bull s Huiswijnen Wijnkaart The Golden Bull s Huiswijnen De huiswijnen van The Golden Bull zijn zorgvuldig geselecteerd in combinatie met uw topsteak. Glas Fles Astica Merlot Malbec 4.95 24.50 Astica Chardonnay 4.95 24.50

Nadere informatie

GROOTSTE WIJNGEBIED VAN EUROPA ANGUEDOC

GROOTSTE WIJNGEBIED VAN EUROPA ANGUEDOC GROOTSTE WIJNGEBIED VAN EUROPA ANGUEDOC PEYRES NOBLES Peyres Nobles is afkomstig uit het grootste wijngebied van de Languedoc; de Corbières. Uit het enorme wijnaanbod is onze keuze gevallen op deze heerlijke

Nadere informatie

Oude Kaap Klassiek wit

Oude Kaap Klassiek wit Oude Kaap Klassiek wit Witte wijn: Oude Kaap Klassiek wit Druif: Chenin Blanc, Colombar en Sauvignon blanc Herkomst: Zuid-Afrika Prijs: 5,75 Oude Kaap Klassiek Wit is een frisse witte wijn gemaakt van

Nadere informatie

Terre des Anges 2013

Terre des Anges 2013 Terre des Anges 2013 Sauvignon Blanc - Frankrijk Frisse, fijne witte wijn. Beschikt over een palet aan primair fruit en een expressief smaakpatroon. Per fles: 6,50 /st Per 6 flessen: 6,25 / st Per 12 flessen:

Nadere informatie

Chili Nogales Wines Oscar Salas Natalia Poblete

Chili Nogales Wines Oscar Salas Natalia Poblete Chili Nogales wines Hoewel Chili gekolonialiseerd is door de Spanjaarden, ziet men in de wijnbouw, toch vooral Franse invloeden. Men maakt hier wijn met typische Franse druivenrassen. De wijnranken zijn

Nadere informatie

DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZETVERHOGEND

DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZETVERHOGEND Informatie boekje DUURZAAM KOSTENBESPAREND OMZETVERHOGEND - Gunstige literprijs Geen glasafval Geen statiegeld Constante kwaliteit, elk glas opnieuw Geen glasbreuk Lichtgewicht Milieuvriendelijk EMAIL

Nadere informatie

Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru

Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru Domaine Pehu-Simonet Verzenay Champagne Grand Cru Champagne Pehu-Simonet is een klein familiaal huis waar David Pehu na 3 generaties het roer heeft overgenomen. Zij zijn al die tijd trouw gebleven aan

Nadere informatie

Valentijn bij Ambrosius

Valentijn bij Ambrosius Valentijn bij Ambrosius 60% Tibouren - 40% Cinsault Dit is één van de mooiste domeinen in de Provence en we hebben twee heerlijke rosés uit hun kelders in huis. La Vie en Rosé is de tweede wijn van dit

Nadere informatie

WIJNKAART. Molenstraat GA Oss Tel. (0412)656830

WIJNKAART. Molenstraat GA Oss Tel. (0412)656830 WIJNKAART Molenstraat 17 5341 GA Oss Tel. (0412)656830 witte wijnen per glas Cogmans Kloof Kristal KB de Kuentz-bas : Wine of origin Robertson : Robertson : Zuid-Afrika : Colombard 80% en sauvignon 20%

Nadere informatie

MOUSSERENDE WIJN. Glas 4,50 Fles 25,00

MOUSSERENDE WIJN. Glas 4,50 Fles 25,00 MOUSSERENDE WIJN Heeft u iets te vieren? Een verjaardag, een trouwerij, een zakelijke deal of heeft u gewoon zin in een glas mousserende wijn? Dan hebben wij een heerlijke prosecco voor u geselecteerd.

Nadere informatie

Stephen Tanzer herwaardeerde de Morgenster Reserve 2003

Stephen Tanzer herwaardeerde de Morgenster Reserve 2003 Bonsella nieuwsbrief www.bonsella.be info.bonsella@gmail.com Mobile: 0475 41 68 83 Bonsella gcv Oude baan, 34-9280 Lebbeke BE 0839.838.272 Stephen Tanzer herwaardeerde de Morgenster Reserve 2003 Stephen

Nadere informatie

Wat kunt u met de wijnaroma-set

Wat kunt u met de wijnaroma-set Wat kunt u met de wijnaroma-set Beleef uw wijn zoals u dat nog nooit eerder heeft gedaan! Wij delen uw passie voor wijn drinken. Omdat wijn drinken natuurlijk over de smaak gaat, delen wij dus ook uw passie

Nadere informatie

HEERLIJK ARGENTIJNS CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH

HEERLIJK ARGENTIJNS CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH Malbec, Syrah, Merlot Luján de Cujo, Mendoza CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH : Stevige en toch ook zachte wijn met veel rood fruit, een mild pepertje en van de Malbec herkenbare kracht in smaak en afdronk

Nadere informatie

Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt).

Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt). Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt). Herckenrodestraat 51 3550 Heusden-Zolder Telefoon: 011-42 25 21 Fax: 011-42 99 43 Al onze wijnen bewaren en rijpen in donkere en koele

Nadere informatie

Wereld wit. Montgras - Chardonnay Reserva - Colchagua Prijsbeest met ronde volle smaak uit het wijnland van de toekomst.

Wereld wit. Montgras - Chardonnay Reserva - Colchagua Prijsbeest met ronde volle smaak uit het wijnland van de toekomst. Chili Wereld wit Montgras - Chardonnay Reserva - Colchagua 29.00 Prijsbeest met ronde volle smaak uit het wijnland van de toekomst. Nieuw-Zeeland Mahi Boundry farm - Sauvignon Blanc - Marlborough 39.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief Champagne Select April 2018

Nieuwsbrief Champagne Select April 2018 Nieuwsbrief Champagne Select April 2018 Welkom bij onze Lente nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief gaan we u weer informeren over de laatste ontwikkelingen, hebben we een mooie aanbieding en luiden we het

Nadere informatie

Ontdek deze selectie van ons uitgebreid gamma uit Languedoc en Roussillon.

Ontdek deze selectie van ons uitgebreid gamma uit Languedoc en Roussillon. SELECTIE ZOMER 2019 Kleine appellaties, familiale domeinen, respect voor omgeving en druif. Ontdek deze selectie van ons uitgebreid gamma uit Languedoc en Roussillon. en andere Franse regio s. Saint-Chinian

Nadere informatie