Wonen. Uw eigen nieuwbouwwoning aan een voordelige prijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wonen. Uw eigen nieuwbouwwoning aan een voordelige prijs"

Transcriptie

1 in Brussel Uw eigen nieuwbouwwoning aan een voordelige prijs VAN DE INSCHRIJVING TOT DE AANKOOP VAN EEN GOMB-WONING WIE MAG EEN GOMB-WONING KOPEN? WELKE PLICHTEN ZIJN ER VERBONDEN AAN DE AANKOOP VAN EEN GOMB-WONING? HYPOTHECAIRE LENINGEN NUTTIGE ADRESSEN

2 Van de inschrijving tot de aankoop Inschrijving in het register van kandidaat-kopers Wie een GOMB-woning wil kopen, dient zich eerst en vooral in te schrijven in het register van kandidaat-kopers. Dit kan via de website van de GOMB ( of door een inschrijvingsformulier ingevuld terug te sturen. er bestaan twee soorten kandidaat-kopers: Kandidaat-kopers-bewoners Kandidaat-kopers-bewoners zijn kandidaten die hun toekomstige woning zelf willen betrekken. Zij moeten aan een aantal voorwaarden beantwoorden. Kandidaat-kopers-investeerders Kandidaat-kopers-investeerders zijn kandidaten die een woning kopen om ze te verhuren. Zij moeten geen enkele toegangsvoorwaarde vervullen maar moeten de toekomstige woning onder bepaalde voorwaarden verhuren aan huurders die beantwoorden aan een aantal toegangsvoorwaarden. Kopers-investeerders mogen hun woning ook onder bepaalde voorwaarden doorverkopen. Bevestiging van interesse Bij de start van de verkoop van een nieuw woonproject brengt de GOMB de ingeschreven kandidaten per brief of op de hoogte. Deze brief of bevat een aantal basisgegevens (de ligging van het goed, het soort woningen, de prijs, de realisatietermijn, de plannen ). Geïnteresseerde kandidaten moeten hun interesse verplicht bevestigen binnen de in de brief of vooropgestelde termijn. Dit kan via de post door het formulier bevestiging van interesse terug te sturen naar de GOMB of via elektronische weg door de stappen te volgen die in de worden uitgelegd. Kandidaat-kopers-bewoners hebben voorrang bij de verkoop van woningen. Gedurende de eerste zes maanden van de commercialisering worden kandidaatkopers-investeerders immers uitgesloten. Na behandeling van zijn inschrijvingsaanvraag wordt de kandidaat opgenomen in het register van kandidaatkopers. Binnen de 15 werkdagen ontvangt de kandidaat via of brief een bevestiging van zijn inschrijving. De GOMB stuurt elk jaar in januari een of brief naar de kandidaten om het register te kunnen updaten. De kandidaten die niet binnen de 3 maanden antwoorden, worden uit het register geschrapt. Voor de voorwaarden voor schrapping en herinschrijving: zie inschrijvingsreglement. Hoe schrijf ik me in? Via de website of met het inschrijvingsformulier te verkrijgen bij: GOMB - Departement Commercialisering Gabrielle Petitstraat Brussel T renocom@gomb.be

3 van een GOMB-woning selectie van de kandidaten en uitnodiging op de verkoopdagen De kandidaten die hun interesse voor een project bevestigden, worden uitgenodigd op een verkoopdag in de GOMB waar ze de beschikbare woningen, de prijzen, de plannen... van het betrokken project kunnen bekijken. De inschrijvingsdatum in het register bepaalt de volgorde waarin de kandidaat-kopers worden uitgenodigd. Elke uitgenodigde kandidaat krijgt dus een datum en een uur van afspraak volgens zijn inschrijvingsdatum in het register. Kandidaten die niet zelf aanwezig kunnen zijn op de verkoopdag, kunnen zich laten vertegenwoordigen. Zij moeten dit wel vooraf schriftelijk aan de GOMB laten weten. Kandidaten die niet komen opdagen op de verkoopdag, verliezen hun voorrang voor de aankoop van een woning in het betrokken project. Tijdens de verkoopdag kunnen de kandidaten: een verbintenis tot aankoop (koopoptie) ondertekenen voor een enkele woning op voorwaarde dat de woning op dat ogenblik nog beschikbaar is; zich inschrijven op een wachtlijst voor een of meerdere woningen die reeds een potentiële koper gevonden hebben. Kandidaten die op de verkoopdag een verbintenis tot aankoop ondertekenen voor een woning, beschikken over 15 dagen om definitief te beslissen en de verkoopovereenkomst te ondertekenen. De GOMB verkoopt meestal woningen die zich nog in de bouwfase bevinden. Het gaat dan om een verkoop op plan. een concreet voorbeeld De kandidaat schrijft zich in. De kandidaat bevestigt zijn interesse voor een project. Niet alle kandidaten zijn geïnteresseerd in eenzelfde project. Het is daarom onmogelijk vooraf de wachttijd te bepalen. Onderstaande tabel vergelijkt de bevestiging van kandidaten voor drie fictieve projecten. De kandidaten worden geselecteerd. Kandidaat F zal op de vierde plaats staan voor de verkoopdag van project X, maar staat op de derde plaats voor project Y en op de vijfde plaats voor project Z. kandidaten ingeschreven op A 1 januari 2008 B 15 juni 2008 C 30 september 2008 D 3 februari 2009 E 12 juli 2009 F 28 november 2009 G 25 mei 2010 H 12 oktober 2010 I 24 maart 2011 J 27 december 2011 Bevestiging van interesse voor het project kandidaten X Y Z A ja neen ja B neen neen ja C ja ja ja D neen ja neen E ja neen ja F ja ja ja G ja ja ja H ja neen ja I neen neen ja J neen ja neen Kandidaten die tijdens de verkoopdag geen geschikte woning vinden, wachten op de volgende projecten. Dit verandert niets aan hun inschrijvingsdatum in het register. Die datum blijft gewoon behouden. Is er een wachtlijst? Hoelang is de wachttijd? De inschrijvingsdatum bepaalt de volgorde voor een uitnodiging op de verkoopdagen. De laatste tijd konden ook al een aantal mensen die zich pas onlangs inschreven, een verkoopovereenkomst ondertekenen. Het is dus niet echt een wachtlijst, maar eerder een kandidatenlijst.

4 Koopvoorwaarden kopers-bewoners Kopers-bewoners zijn natuurlijke personen die een woning kopen om ze in haar geheel als hoofdverblijfplaats te betrekken. Zij moeten aan de volgende voorwaarden beantwoorden: minstens 18 jaar zijn; alleen of samen met hun echtgenoot/echtgenote of met de persoon met wie ze samenwonen op het ogenblik van de aankoop in België geen woning bezitten of in vruchtgebruik hebben waarvan het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen hoger ligt dan 745 euro; in België onderworpen zijn aan de personenbelasting; zich ertoe verbinden om binnen de 6 maanden na de overhandiging van de sleutels hun hoofdverblijfplaats te vestigen in de aangekochte woning en ze gedurende 10 jaar te bewonen; alleen of samen met hun echtgenoot/echtgenote of met de persoon met wie ze samenwonen voor het referentiejaar geen totaal gezamenlijk belastbaar inkomen hebben genoten dat hoger ligt dan aangegeven in onderstaande tabel: kopers-investeerders Kopers-investeerders zijn rechtspersonen of natuurlijke personen die een woning kopen om ze te verhuren. Zij kunnen pas een woning kopen zes maanden na het begin van de verkoop en mogen ze zelf niet betrekken. De eerste 10 jaar na de overhandiging van de sleutels mag de maandelijkse huur niet hoger liggen dan 1/12 van een jaarlijkse huuropbrengst van 6,5 % van de gesubsidieerde verkoopprijs (aktekosten, btw en registratie inbegrepen), geïndexeerd vanaf de datum van de eerste authentieke verkoopakte. De huurders moeten beantwoorden aan dezelfde voorwaarden als die opgelegd aan de kopers-bewoners. Zij mogen echter wel eigenaar zijn van een vastgoed waarvan het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen hoger ligt dan 745 euro op voorwaarde dat dit vastgoed niet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gelegen is. Maximumgezinsinkomen (tarieven geldig op 1/01/2012) aantal personen ten laste Maximuminkomen ,82 EUR ,08 EUR ,33 EUR per bijkomende persoon ,25 EUR Hoeveel bedraagt het gezamenlijk belastbaar inkomen? Is dit bedrag netto of bruto? Geen van beide. Het gezamenlijk belastbaar inkomen vindt u terug op uw aanslagbiljet. Het gezinsinkomen wordt bepaald op basis van het volledige belastbaar inkomen van de echtgenoot/ echtgenote of samenwonende met het hoogste inkomen en de helft van het belastbaar inkomen van de echtgenoot/echtgenote of samenwonende met het laagste inkomen.

5 Plichten bij de aankoop van een GOMB-woning kopers-bewoners Kopers-bewoners moeten de gekochte woning bewonen en er hun hoofdverblijfplaats vestigen gedurende 10 jaar vanaf de overhandiging van de sleutels. Zij kunnen onder bepaalde voorwaarden: de woning verhuren, nadat zij de woning minstens 36 maanden zelf hebben bewoond en na akkoord van de GOMB op basis van een schriftelijk en gemotiveerd verzoek. De verhuurders moeten dan aan dezelfde verplichtingen voldoen als kopers-investeerders die hun woning verhuren (cf. verhuurvoorwaarden). de woning doorverkopen, nadat zij een volledig dossier hebben ingediend. De GOMB heeft 60 dagen de tijd om zich uit te spreken over de conformiteit van het dossier en de uitoefening van haar voorkooprecht. De verkopers moeten dan aan dezelfde verplichtingen voldoen als kopersinvesteerders die hun woning doorverkopen (cf. doorverkoopvoorwaarden). kopers-investeerders Kopers-investeerders mogen de gekochte woning verhuren of doorverkopen binnen een periode van 10 jaar vanaf de overhandiging van de sleutels. Zij moeten hierbij onderstaande voorwaarden in acht nemen. verhuurvoorwaarden Maandelijkse maximumverhuurprijs = 1/12 van een jaarlijkse huuropbrengst van 6,5 % van de gesubsidieerde verkoopprijs geïndexeerd vanaf de datum van de ondertekening van de authentieke akte. De gesubsidieerde verkoopprijs omvat de aktekosten, de btw en de registratierechten. Voor de berekening van de verhuur- of doorverkoopprijs wordt geen rekening gehouden met eventuele wijzigingen en/of verbeteringen aangebracht aan de woning. De huurders moeten beantwoorden aan dezelfde toegangsvoorwaarden als die opgelegd aan de kopers-bewoners. Zij mogen echter wel eigenaar zijn van een vastgoed waarvan het nietgeïndexeerde kadastraal inkomen hoger ligt dan 745 euro op voorwaarde dat dit vastgoed niet in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gelegen is. De kopers-investeerders moeten de GOMB een kopie bezorgen van de huurovereenkomst.

6 Doorverkoopvoorwaarden De maximumdoorverkoopprijs is gelijk aan de gesubsidieerde verkoopprijs vermeerderd met de jaarlijkse interest berekend op basis van de depositorente van de Europese Centrale Bank. De gesubsidieerde verkoopprijs omvat de aktekosten, de btw en de registratierechten. Voor de berekening van de verhuur- of doorverkoopprijs wordt geen rekening gehouden met eventuele wijzigingen en/of verbeteringen aangebracht aan de woning. De nieuwe kopers moeten naargelang van het geval beantwoorden aan de voorwaarden voor kopersbewoners of kopers-investeerders. De GOMB moet afzien van haar voorkooprecht. De verkopers moeten de GOMB een kopie bezorgen van de verkoopovereenkomst en de authentieke verkoopakte. Controle en sancties De huurprijs wordt rechtstreeks gecontroleerd bij de huurder. De domiciliëring wordt jaarlijks gecontroleerd via het rijksregisternummer. Wie de GOMB-voorwaarden niet naleeft, moet de volledige subsidie terugbetalen aan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Einde van de GOMB-voorwaarden 10 jaar na de overhandiging van de sleutels zijn de eigenaars niet langer onderworpen aan de GOMBvoorwaarden. Zijn er maandelijkse lasten te betalen? Hoeveel bedragen die? In een appartementsgebouw moeten inderdaad maandelijkse lasten worden betaald. Het bedrag wordt door de eigenaars vastgelegd tijdens de algemene vergaderingen.

7 Hypothecaire leningen Woningfonds van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest cvba Zomerstraat BRUSSEL T F info@uffl.be Instellingen voor sociaal krediet Krediet voor sociale woningen nv Jagersveld BRUSSEL T F wb@skynet.be Crédit Immobilier Ouvrier nv IJsvogellaan BRUSSEL T F credit.ouvrier.bxl@skynet.be SOCODIX cvba Dokter A. Schweitzerplein BRUSSEL T F socodix@skynet.be Le Petit Propriétaire nv Ophaalbrugstraat 1 bus BRUSSEL T F petit.prop@online.be Gewestelijke Maatschappij voor Huisvestingskrediet nv (GMHK) Belliardstraat BRUSSEL T F services@srcl-gmhk.be

8 Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Gabrielle Petitstraat 6, 1080 Brussel T info@gomb.be - Verantwoordelijke uitgever Mireille Francq Gabrielle Petitstraat 6, 1080 Brussel Laatste druk: januari 2012 Dit document heeft geen juridische waarde. Enkel de wettelijke bepalingen ter zake (besluit van de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van 1/06/2006) zijn geldig en van toepassing. Meer informatie: Departement Commercialisering T renocom@gomb.be HELLO Agency

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER / Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 e-mail: info@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of KOOPAPPARTEMENT (terug te sturen

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER / Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 fax 050/32.09.52 e-mail: info@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of KOOPAPPARTEMENT

Nadere informatie

OCMW Haacht. Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht)

OCMW Haacht. Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht) Voorwaarden in verband met de verkoop en toewijzing van een sociale woning, gelegen aan de Donkstraat 30 te Wespelaar (Haacht) Inkomen: Het laatst gekende belastbaar inkomen mag per jaar niet meer bedragen

Nadere informatie

Kandidatuurstelling voor de aankoop van een stadswoning in stadswijk DijleDelta De Horenblazer te 3000 Leuven 2 x 1-slk-appartement kandidaat-koper

Kandidatuurstelling voor de aankoop van een stadswoning in stadswijk DijleDelta De Horenblazer te 3000 Leuven 2 x 1-slk-appartement kandidaat-koper Kandidatuurstelling voor de aankoop van een stadswoning in stadswijk DijleDelta De Horenblazer te 3000 Leuven 2 x 1-slk-appartement kandidaat-koper Naam en voornaam: Straat en nummer: Postcode en gemeente:

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER Handboogstraat 2 Bus 0013 8000 Brugge Tel. 050/45.90.84 fax 050/32.09.52 e-mail: kristin.dekeyser@brugse-mij-huisvesting.be INSCHRIJVINGSFORMULIER Als kandidaat-koper voor een SOCIALE KOOPWONING en/of

Nadere informatie

BUDGETAPPARTEMENTEN TREFIL NOORD. Inleiding Toewijsvoorwaarden Enige woning Maximaal en minimaal belastbaar inkomen 2

BUDGETAPPARTEMENTEN TREFIL NOORD. Inleiding Toewijsvoorwaarden Enige woning Maximaal en minimaal belastbaar inkomen 2 VERKOOPSVOORWAARDEN BUDGETAPPARTEMENTEN TREFIL NOORD Inhoud 1. Inleiding.... 2 2. Toewijsvoorwaarden.. 2 2.1. Enige woning 2 2.2. Maximaal en minimaal belastbaar inkomen 2 3. Bijzondere voorwaarden...

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 mail via info@cordium.be Openingsuren: Inschrijvingen: Elke werkdag van 08.30 u tot 12.00

Nadere informatie

TE HUUR. Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving -

TE HUUR. Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - TE HUUR Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - 1. Wie moet welk huurcontract laten registreren? huurcontract van een onroerend goed dat uitsluitend

Nadere informatie

INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS

INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS INTERN HUURREGLEMENT VOOR HET HUREN VAN GARAGES, STANDPLAATSEN EN CARPORTS Dit intern huurreglement voor het huren van garages, standplaatsen en carports werd opgesteld met het oog op duidelijke richtlijnen

Nadere informatie

Reglement voor de aankoop van een woning bij Community Land Trust Brussel (CLTB)

Reglement voor de aankoop van een woning bij Community Land Trust Brussel (CLTB) Reglement voor de aankoop van een woning bij Community Land Trust Brussel (CLTB) OPMERKING: Dit reglement is van toepassing voor de nieuwe projecten. Voor de lopende pilootprojecten is het enkel van toepassing

Nadere informatie

Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - Federale Overheidsdienst FINANCIEN Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - L UNION FAIT LA FORCE - EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN 1. Wie moet welk

Nadere informatie

Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning

Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning Kandidatuurstelling voor het huren van een starterswoning kandidaat-huurder Naam en Voornaam: Straat en Nummer: Postcode en Gemeente: Geboorteplaats: Geboortedatum: Telefoonnummer:. GSM :.. E-Mail :..

Nadere informatie

Formulier 179.1.RW AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET WAALSE GEWEST

Formulier 179.1.RW AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET WAALSE GEWEST Formulier 179.1.RW AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET WAALSE GEWEST VAK A. Algemene inlichtingen De onroerende voorheffing is een belasting die wordt berekend op basis van het

Nadere informatie

INFOFICHE WONEN Sociaal lenen

INFOFICHE WONEN Sociaal lenen Woonwijzer Midden-Brabant 0471 85 03 77 eva.vanhoof@igo.be INFOFICHE WONEN 6 pagina s - deze pagina inbegrepen Update 22/02/2012 Sociale kredietmaatschappijen. Een sociale kredietmaatschappij werd door

Nadere informatie

AANKOOPBOD PARTICULIERE EIGENDOM (eengezinswoning of grond)

AANKOOPBOD PARTICULIERE EIGENDOM (eengezinswoning of grond) AANKOOPBOD PARTICULIERE EIGENDOM (eengezinswoning of grond) De modeldocumenten op deze site worden enkel ter informatie aangeboden; ze kunnen door de partijen gewijzigd worden, met name wat de erin voorziene

Nadere informatie

De registratierechten in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest

De registratierechten in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest 1 De registratierechten in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest Deel 6 3.1.8 Korting (abattement) op de heffingsgrondslag in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest A Algemeen Voor aankopen van onroerende

Nadere informatie

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :...

Dienstjaar 2013. Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie. Gegevens van de aanvrager. Naam en voornaam aanvrager :... Aanvraagformulier tot het bekomen van een gemeentelijke huursubsidie Gemeente Beveren Stationsstraat 2 9120 BEVEREN Dienstjaar 2013 Tel : 03 750 16 78 Fax : 03 750 15 23 e-mail : socialezaken@beveren.be

Nadere informatie

Het belastingvoordeel dat verbonden is aan een hypotheeklening, noemt men in Vlaanderen de woonbonus.

Het belastingvoordeel dat verbonden is aan een hypotheeklening, noemt men in Vlaanderen de woonbonus. Gepubliceerd op Wikifin (https://www.wikifin.be) Wat is de woonbonus? Wie een hypothecaire lening afsluit om een woning te kopen of bouwen, kan vaak genieten van bepaalde belastingvoordelen gekoppeld aan

Nadere informatie

TE HUUR. Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving -

TE HUUR. Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - TE HUUR Een huurcontract laten registreren... een makkelijk te vervullen verplichting - Gewijzigde wetgeving - 1. Wie moet welk huurcontract laten registreren? huurcontract van een onroerend goed dat uitsluitend

Nadere informatie

VERKOOPT 2 WONINGEN. PROJECT WEZENHUIS TIENEN wederverkoop Kloosterhof 46 wederverkoop Donystraat 57/II

VERKOOPT 2 WONINGEN. PROJECT WEZENHUIS TIENEN wederverkoop Kloosterhof 46 wederverkoop Donystraat 57/II VERKOOPT 2 WONINGEN PROJECT WEZENHUIS TIENEN wederverkoop Kloosterhof 46 wederverkoop Donystraat 57/II Sociaal Wonen arro Leuven cvba-so Wijgmaalsesteenweg 18 I 3020 Herent info@swleuven.be I www.swleuven.be

Nadere informatie

GEMEENTE STEENOKKERZEEL

GEMEENTE STEENOKKERZEEL Dossiernummer: AANVRAAG TOT HET KOPEN VAN EEN GEMEENTELIJKE KAVEL Ingevolge uw aanvraag vindt u hierbij als bijlage de documenten die door u dienen ingevuld te worden. Wij vestigen er de aandacht op dat

Nadere informatie

VERKOOPSVOORWAARDEN BUDGETAPPARTEMENTEN NIEUWE DOKKEN FASE 1

VERKOOPSVOORWAARDEN BUDGETAPPARTEMENTEN NIEUWE DOKKEN FASE 1 VERKOOPSVOORWAARDEN BUDGETAPPARTEMENTEN NIEUWE DOKKEN FASE 1 Inhoud Inhoud... 1 1. Inleiding... 2 2. Verkoopprijs budgetappartementen... 2 2.1. Prijs budgetappartement... 2 2.2. Bijkomende kosten... 2

Nadere informatie

Per register waarin jij je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum.

Per register waarin jij je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum. IK WIL KOPEN Hoe stel ik me kandidaat? Als je een sociale woning of bouwgrond wilt kopen, moet je ingeschreven zijn in het register in de gemeente waar je wil wonen. Dat is een lijst waar iedereen opstaat

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER

TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER TOELICHTING BIJ DE INSCHRIJVING, TE LEZEN EN TE BEWAREN DOOR DE KANDIDAAT-HUURDER 1. REGELS EN WETTEN OCMW Tremelo past het Kaderbesluit Sociale Huur toe. Dit is het Besluit van 12 oktober 2007 van de

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. In te vullen door de behandelende afdeling

Persoonlijke gegevens. In te vullen door de behandelende afdeling In te vullen door de behandelende afdeling Wie komt in aanmerking voor een tegemoetkoming? U kunt in aanmerking komen voor een tegemoetkoming als u en uw eventuele partner meerderjarig zijn en voor eigen

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN VERHUURD TE HUUR. Een huurcontract laten registreren

Federale Overheidsdienst FINANCIEN VERHUURD TE HUUR. Een huurcontract laten registreren EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN TE HUUR VERHUURD 0466 33 22 11 Een huurcontract laten registreren 1. Wie moet welk huurcontract laten registreren? Het huurcontract van een onroerend

Nadere informatie

U kunt onder bepaalde voorwaarden een sociale woning aankopen. Het gaat dan specifiek over de woningen die door Providentia worden aangeboden.

U kunt onder bepaalde voorwaarden een sociale woning aankopen. Het gaat dan specifiek over de woningen die door Providentia worden aangeboden. Providentia cvba Brusselsesteenweg 191, 1730 Asse Telefoon: 02 454 18 66 Fax: 02 452 35 25 glenn.vanderperre@providentia.be Een sociale woning kopen U kunt onder bepaalde voorwaarden een sociale woning

Nadere informatie

WONEN BIJ DE KERK IN NEEROETEREN

WONEN BIJ DE KERK IN NEEROETEREN WONEN BIJ DE KERK IN NEEROETEREN 15 bouwkavels en 19 koopwoningen Mathieu Corstjens HET NIEUWE WONINGPROJECT VAN ONS DAK IN T KRAMELT IS ER EEN VAN UITZONDERLIJKE KWALITEIT. Het verenigt in zich de twee

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING INSCHRIJVINGSFORMULIER VOOR EEN GEMEENTELIJKE WONING GEMEENTE ANDERLECHT - DIENST HUISVESTING 209 Het formulier moet worden ingediend bij de dienst Huisvesting, Transvaalstraat 2 te 070 Anderlecht. Wij

Nadere informatie

Inschrijvingsdatum: Definitief kandidatennummer:

Inschrijvingsdatum: Definitief kandidatennummer: Dit vak niet invullen Inschrijvingsdatum: Definitief kandidatennummer: www.woonpuntmechelen.be Aanvraagformulier voor het huren van een sociale woning Met dit formulier kunt u een aanvraag doen om een

Nadere informatie

VLAAMS GEWEST REGISTRATIERECHTEN BIJ ONDERHANDSE AANKOOP

VLAAMS GEWEST REGISTRATIERECHTEN BIJ ONDERHANDSE AANKOOP VLAAMS GEWEST REGISTRATIERECHTEN BIJ ONDERHANDSE AANKOOP 1. ALGEMEEN Bij het kopen van een onroerend goed moet rekening gehouden worden met de beschrijfkosten die bovenop de aankoopsom komen. De beschrijfkosten

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER 1. KANDIDAAT ECHTGENO(O)T(E) of SAMENWONENDE Naam: Naam: Voornaam: Voornaam: Geslacht: M / V Geslacht: M / V Geboortedatum: Geboortedatum: Geboorteplaats: Geboorteplaats: Nationaliteit:

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 1

Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 1 Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 1 Ondergetekende(n), 1) Naam en voornaam: Straat + huisnummer: Postcode + gemeente: Rijksregisternummer: Geboortedatum en plaats: Telefoon- of gsm-nummer:

Nadere informatie

VERKOOPBROCHURE CONGOKEN BEVEREN

VERKOOPBROCHURE CONGOKEN BEVEREN VERKOOPBROCHURE CONGOKEN BEVEREN 2 ALGEMEEN Interwaas verkoopt 9 woningen met garage aan het Congoken, vlakbij de Pastoor Steenssensstraat in Beveren. Deze woningen werden ontworpen door architect Jo Degelin

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 Inschrijvingen: Op afspraak contacteer Wendy Vanhex tel. 011/26 45 62 of via e-mail wendy.vanhex@cordium.be

Nadere informatie

Reglement tot vaststelling van de inschrijvingsvoorwaarden en het toewijssysteem voor woningen verhuurd door vzw huuringent

Reglement tot vaststelling van de inschrijvingsvoorwaarden en het toewijssysteem voor woningen verhuurd door vzw huuringent Reglement tot vaststelling van de inschrijvingsvoorwaarden en het toewijssysteem voor woningen verhuurd door vzw huuringent Artikel 1 Algemene bepalingen Vzw huuringent verhuurt private huurwoningen, die

Nadere informatie

Aanvraag van een renteloze lening en een ondersteuningspremie voor huisartsen

Aanvraag van een renteloze lening en een ondersteuningspremie voor huisartsen Aanvraag van een renteloze lening en een ondersteuningspremie voor huisartsen ZG/WEL-150401 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Formulier BXL AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET BRUSSELSE GEWEST

Formulier BXL AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET BRUSSELSE GEWEST Formulier 179.1.BXL AANVRAAG OM VERMINDERING VAN DE ONROERENDE VOORHEFFING IN HET BRUSSELSE GEWEST VAK A. Algemene inlichtingen De onroerende voorheffing is een belasting die wordt berekend op basis van

Nadere informatie

INSCHRIJVINGFORMULIER HUURWONING

INSCHRIJVINGFORMULIER HUURWONING VLAAMS WONINGFONDS cvba FSMA 016598A KBO 0421 111 543 RPR Brussel Ieperlaan 41-1000 Brussel Tel.: (02) 548 91 11 Sanering, verkoop en huurhulp Inschrijvingsnummer: Gezinsnummer :. INSCHRIJVINGFORMULIER

Nadere informatie

VR DOC.1358/2BIS

VR DOC.1358/2BIS VR 2018 0201 DOC.1358/2BIS Voorontwerp van decreet houdende wijziging van de Vlaamse Codex Fiscaliteit van 13 december 2013, wat betreft de hervorming van het verkooprecht en vereenvoudigingen in de registratiebelasting

Nadere informatie

Hoe werkt het? Ons werkgebied:

Hoe werkt het? Ons werkgebied: Hoe werkt het? 1. Werkgebied en projecten 2. Inschrijvingsvoorwaarden 3. Goed om te weten voor u inschrijft 4. Inschrijving 5. U krijgt een aanbod 6. Verkocht! 7. Nog vragen? U bent op zoek naar een betaalbare

Nadere informatie

INSCHRIJVINGFORMULIER HUURWONING

INSCHRIJVINGFORMULIER HUURWONING VLAAMS WONINGFONDS cvba FSMA 016598A KBO 0421 111 543 RPR Brussel Ieperlaan 41-1000 Brussel Tel.: (02) 548 91 11 Sanering, verkoop en huurhulp Inschrijvingsnummer: Gezinsnummer :. INSCHRIJVINGFORMULIER

Nadere informatie

REGLEMENT van TOEWIJZING van woongelegenheden tegen geconventioneerde prijs WIJZE VAN GUNNING EN CRITERIA - Tweehuizenstraat

REGLEMENT van TOEWIJZING van woongelegenheden tegen geconventioneerde prijs WIJZE VAN GUNNING EN CRITERIA - Tweehuizenstraat REGLEMENT van TOEWIJZING van woongelegenheden tegen geconventioneerde prijs WIJZE VAN GUNNING EN CRITERIA - Tweehuizenstraat Voorwoord De Gemeente heeft aan de Promotor twee terreinen verkocht in de Tweehuizenstraat

Nadere informatie

Een woning kopen bij Community Land Trust Brussel (CLTB)

Een woning kopen bij Community Land Trust Brussel (CLTB) Een woning kopen bij Community Land Trust Brussel (CLTB) 1. WAT MOET JE DOEN OM IN AANMERKING TE KOMEN VOOR DE AANKOOP VAN EEN CLTB-WONING? Lid worden van CLTB - Om een woning te kunnen verwerven via de

Nadere informatie

Het referentieadres. Versie nr. 1. Laatste update: 18-12-2006. http://www.ocmw-info-cpas.be. Het referentieadres

Het referentieadres. Versie nr. 1. Laatste update: 18-12-2006. http://www.ocmw-info-cpas.be. Het referentieadres Versie nr. 1 Laatste update: 18-12-2006 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is een referentieadres? 3) Welke zijn de voordelen van een referentieadres? 4) Wie kan een referentieadres nemen? 5) Bij wie

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 4

Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 4 Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 4 Ondergetekende(n), 1) Naam en voornaam: Straat + huisnummer: Postcode + gemeente: Rijksregisternummer: Geboortedatum en plaats: Telefoon- of gsm-nummer:

Nadere informatie

Wijzigde uw (gezins)situatie in de loop van 2013? Ja Neen. Naam van de echtgeno(o)t(e) of van de wettelijk samenwonende 1

Wijzigde uw (gezins)situatie in de loop van 2013? Ja Neen. Naam van de echtgeno(o)t(e) of van de wettelijk samenwonende 1 A A N G I F T E I N D E P E R S O N E N B E L A S T I N G V E R T R O U W E L I J K D O S S I E R I N K O M S T E N J A A R 2 0 1 3 A A N S L A G J A A R 2 0 1 4 N A A M : D E Z E V R A G E N T L I J S

Nadere informatie

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven?

Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven? Welke gegevens hebben wij nodig om een persoon bij te kunnen inschrijven? Wanneer er iemand bij u wil komen wonen, dient deze persoon aan alle inschrijvingsvoorwaarden voor de sociale woningbouw te voldoen.

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS 1 ALGEMENE PERSOONLIJKE GEGEVENS VAN DE KANDIDAAT-KOPER(S)

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS 1 ALGEMENE PERSOONLIJKE GEGEVENS VAN DE KANDIDAAT-KOPER(S) cvba WONEN Kantoren : Marcel Mollelaan 17, 9060 Zelzate. Tel. (09) 344.54.59 Fax.(09) 344.98.54 e-mail : info@wonen.woonnet.be Bankrekeningnummers : DEXIA Nr.096-0095433-06 FORTIS Nr.001-0675100-56 FORMULIER

Nadere informatie

FAQ Onroerende inkomsten Nieuwe versie

FAQ Onroerende inkomsten Nieuwe versie Eigenschappen Titel : FAQ Onroerende inkomsten Nieuwe versie Trefwoorden : onroerend inkomen Datum van het document : 30/04/2019 Publicatiedatum : 30/04/2019 Datum Fisconet plus : 30/04/2019 Notes Geef

Nadere informatie

Gemeentebestuur van Sint-Joost-ten-Node Gemeentelijke Eigendommen dienst - Woningen

Gemeentebestuur van Sint-Joost-ten-Node Gemeentelijke Eigendommen dienst - Woningen INSCHRIJVINGSFORMULIER In te dienen bij de Dienst Gemeentelijke Eigendommen Verhuringen, Kunstlaan 9b - 1210 Sint-Joost-ten-Node (Loket alle dagen open van 08u30 tot 13u) of per e-mail : locations@sjtn.brussels

Nadere informatie

KLeIn erfgoed SUBSIDIEAANVRAAG VOOR DE INSTANDHOUDINGSWERKEN AAN HET. Bestuur Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Directie Monumenten en Landschappen

KLeIn erfgoed SUBSIDIEAANVRAAG VOOR DE INSTANDHOUDINGSWERKEN AAN HET. Bestuur Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Directie Monumenten en Landschappen BrUsseLs HooFDsteDeLIJK GeWest Bestuur Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Directie Monumenten en Landschappen SUBSIDIEAANVRAAG VOOR DE INSTANDHOUDINGSWERKEN AAN HET KLeIn erfgoed (Besluit van de Brusselse

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale koopwoongelegenheid. 1. Samenstelling van het gezin dat de woonst wil betrekken

Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale koopwoongelegenheid. 1. Samenstelling van het gezin dat de woonst wil betrekken Aanvraagformulier tot het bekomen van een sociale koopwoongelegenheid Vak in te vullen door Vivendo Datum betaling :... Ontvangen bedrag :... Magdalenastraat 20 bus 0001, B-8200 Sint-Andries 050/44 61

Nadere informatie

DOSSIER : VRAGENLIJST INZAKE EVENTUELE VERMINDERINGEN VAN REGISTRATIERECHTEN. GELIEVE STEEDS MET JA of NEEN TE ANTWOORDEN

DOSSIER : VRAGENLIJST INZAKE EVENTUELE VERMINDERINGEN VAN REGISTRATIERECHTEN. GELIEVE STEEDS MET JA of NEEN TE ANTWOORDEN DOSSIER : VRAGENLIJST INZAKE EVENTUELE VERMINDERINGEN VAN REGISTRATIERECHTEN GELIEVE STEEDS MET JA of NEEN TE ANTWOORDEN A) Verminderd registratierecht (bescheiden woning klein beschrijf ) Dit betekent

Nadere informatie

Wijzigde uw (gezins)situatie in de loop van 2010? Ja Neen

Wijzigde uw (gezins)situatie in de loop van 2010? Ja Neen A A N G I F T E I N D E P E R S O N E N B E L A S T I N G V E R T R O U W E L I J K D O S S I E R I N K O M S T E N J A A R 2 0 1 0 - A A N S L A G J A A R 2 0 1 1 D E Z E V R A G E N T L I J S T I S E

Nadere informatie

Infoavond verkaveling Meytersveld woensdag 7 mei 2014 om 19u30

Infoavond verkaveling Meytersveld woensdag 7 mei 2014 om 19u30 Infoavond verkaveling Meytersveld woensdag 7 mei 2014 om 19u30 Verkaveling Meytersveld - waar? - wat? - wanneer? - wie? - hoe? - kostprijs? Waar ligt Meytersveld? Gemeenteraad het gebied tussen de Breeërsteenweg,

Nadere informatie

TOEWIJZINGSCRITERIA. De toewijzingscommissie is een onafhankelijk orgaan dat bestaat uit volgende leden:

TOEWIJZINGSCRITERIA. De toewijzingscommissie is een onafhankelijk orgaan dat bestaat uit volgende leden: ASSE 1. De toewijzingscommissie TOEWIJZINGSCRITERIA De toewijzingscommissie is een onafhankelijk orgaan dat bestaat uit volgende leden: Voorzitter: iemand van de gmeente bv. Secretaris gemeente / burgemeester

Nadere informatie

Is het mogelijk om mondeling een bemiddelingsovereenkomst te sluiten?

Is het mogelijk om mondeling een bemiddelingsovereenkomst te sluiten? ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR WONINGZOEKENDEN Wanneer zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing? Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere inschrijving, op elke bemiddelingsovereenkomst die wij met

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 3

Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 3 Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 3 Ondergetekende(n), 1) Naam en voornaam: Straat + huisnummer: Postcode + gemeente: Rijksregisternummer: Geboortedatum en plaats: Telefoon- of gsm-nummer:

Nadere informatie

DE ARK VERKOOPT DE ARK VERKOOPT 6 BOUWPERCELEN. Venhoef 2320 HOOGSTRATEN SOCIALE KAVELS. Referentieadres GPS: Venhoef nr. 159

DE ARK VERKOOPT DE ARK VERKOOPT 6 BOUWPERCELEN. Venhoef 2320 HOOGSTRATEN SOCIALE KAVELS. Referentieadres GPS: Venhoef nr. 159 DE ARK VERKOOPT DE ARK VERKOOPT 6 BOUWPERCELEN SOCIALE KAVELS Venhoef 2320 HOOGSTRATEN Referentieadres GPS: Venhoef nr. 159 INHOUD 1. VOORSTELLING PROJECT HOOGSTRATEN VENHOEF... 3 Ligging... 3 Bouwvoorschriften...

Nadere informatie

WOONLOKET Orchideeënlaan 17 B-1820 Steenokkerzeel. T 0492/58 00 31 woonloket@steenokkerzeel.be KANDIDATUUR INSCHRIJVING SOCIALE KAVEL LET OP!

WOONLOKET Orchideeënlaan 17 B-1820 Steenokkerzeel. T 0492/58 00 31 woonloket@steenokkerzeel.be KANDIDATUUR INSCHRIJVING SOCIALE KAVEL LET OP! 1 WOONLOKET Orchideeënlaan 17 B-1820 Steenokkerzeel T 0492/58 00 31 woonloket@steenokkerzeel.be KANDIDATUUR INSCHRIJVING SOCIALE KAVEL LET OP! De inschrijvingsperiode wordt afgesloten op 30 september 2013

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning

Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning Aanvraag van een tegemoetkoming in de huurprijs van een woning Wonen Antwerpen Lange Kievitstraat 111-113 bus 54, 2018 ANTWERPEN AANVRAAGFORM HUUR ANT 20121207 Bezoektijd: alleen na telefonische afspraak

Nadere informatie

Rekeningnummer waarop de premie mag uitbetaald worden:.

Rekeningnummer waarop de premie mag uitbetaald worden:. Aanvraag van een verwervingspremie Gemeente Tervuren t.a.v. het college van burgemeester en schepenen Markt 7A bus 2 3080 TERVUREN Ontvangstdatum van de aanvraag Goed om weten! Voor één aankoop kan slechts

Nadere informatie

Bezorg deze aanvraag aan de dienst stedenbouw & woonbeleid.

Bezorg deze aanvraag aan de dienst stedenbouw & woonbeleid. Aanvraag van een verwervingspremie Gemeente Tervuren t.a.v. het college van burgemeester en schepenen Brusselsesteenweg 13 3080 TERVUREN Referentienummer- Ontvangstdatum van de aanvraag Bezorg deze aanvraag

Nadere informatie

Aanvraag subsidie wijk in de steigers

Aanvraag subsidie wijk in de steigers Aanvraag subsidie wijk in de steigers Meer info Opsturen Persoonlijk afgeven tel.: 09 266 76 40 wonen@stad.gent t.a.v. Dienst Wonen Botermarkt 1 9000 Gent Woodrow Wilsonplein 1. 9000 Gent elke werkdag

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten met betrekking tot wonen DE VLAAMSE REGERING,

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten met betrekking tot wonen DE VLAAMSE REGERING, Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten met betrekking tot wonen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode, artikel 22, 2, ingevoegd

Nadere informatie

Artikel 2 - Algemene toelatingsvoorwaarden m.b.t. het Register van de kandidaathuurders

Artikel 2 - Algemene toelatingsvoorwaarden m.b.t. het Register van de kandidaathuurders Sociaal Verhuurkantoor Comme Chez Toi Artikel 1 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op alle huurwoningen die door het SVK Comme Chez Toi worden aangeboden, met uitzondering van de transitwoningen,

Nadere informatie

MAKELAARSOPDRACHT TOT BEMIDDELING BIJ VERKOOP VAN HOOFDVERBLIJFPLAATS BIJZONDERE VOORWAARDEN

MAKELAARSOPDRACHT TOT BEMIDDELING BIJ VERKOOP VAN HOOFDVERBLIJFPLAATS BIJZONDERE VOORWAARDEN MAKELAARSOPDRACHT TOT BEMIDDELING BIJ VERKOOP VAN HOOFDVERBLIJFPLAATS BIJZONDERE VOORWAARDEN van toepassing particuliere woningen met een verkoopprijs lager dan 500.000 EUR De Algemene Voorwaarden maken

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS 1 ALGEMENE PERSOONLIJKE GEGEVENS VAN DE KANDIDAAT-KOPER(S) Kandidaat-koper 1 Kandidaat-koper 2 Naam Voornaam Adres

Nadere informatie

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KAVELS

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KAVELS TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KAVELS Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale kavel van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij aankopen als hij voldoet aan de voorwaarden, vermeld in artikel

Nadere informatie

Deel 1 - Waarom zou een vennootschap hiervoor interessant kunnen zijn?

Deel 1 - Waarom zou een vennootschap hiervoor interessant kunnen zijn? Inhoudstafel Voorwoord... 1 Deel 1 - Waarom zou een vennootschap hiervoor interessant kunnen zijn? 1. Belastingen besparen?.... 5 1.1. Alle kosten van onroerende goederen in principe aftrekbaar... 5 1.1.1.

Nadere informatie

Auteur FOD FINANCIËN. Onderwerp

Auteur FOD FINANCIËN.  Onderwerp Auteur FOD FINANCIËN http://minfin.fgov.be/portail1/nl/cadrenl.htm Onderwerp Een huurcontract laten registreren een makkelijk te vervullen verplichting. Gewijzigde wetgeving Datum 2007 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

AANKOOPBOD RESIDENTIELE EIGENDOM (appartement of mede-eigendom)

AANKOOPBOD RESIDENTIELE EIGENDOM (appartement of mede-eigendom) AANKOOPBOD RESIDENTIELE EIGENDOM (appartement of mede-eigendom) De modeldocumenten op deze site worden enkel ter informatie aangeboden; ze kunnen door de partijen gewijzigd worden, met name wat de erin

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER AANKOOP SOCIALE KOOPWONING

INSCHRIJVINGSFORMULIER AANKOOP SOCIALE KOOPWONING Mariadal 1 9140 Temse Tel. : 03/771 10 33 Email: info@woonanker.be Inschrijvingsnummer :... Klantnummer :.. Datum van aanvraag:../.../... Uur aanvraag :.....uur 1. PERSOONLIJKE INFORMATIE INSCHRIJVINGSFORMULIER

Nadere informatie

Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE KOOPWONING

Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE KOOPWONING CVBA Lierse Maatschappij voor de Huisvesting Abtsherbergstraat 10 bus 19 2500 Lier tel 03 / 490 30 50 fax 03 / 490 30 59 e-mail info@lmhlier.be Formulier om u in te schrijven als KANDIDAAT voor een SOCIALE

Nadere informatie

Sociale koopwoningen in gent

Sociale koopwoningen in gent Sociale koopwoningen in gent Sociale koopwoningen Je wilt graag een woning kopen maar je denkt dat dit niet haalbaar is? Dan is een sociale koopwoning misschien iets voor jou. Wat is een sociale koopwoning?

Nadere informatie

A: GEZINSSAMENSTELLING B: WERKSITUATIE EN INKOMEN

A: GEZINSSAMENSTELLING B: WERKSITUATIE EN INKOMEN Dossier volledig (= alle documenten ontvangen en waarborg betaald) op: Gelieve hieronder de gegevens met betrekking tot uw gezinssamenstelling te noteren. Huidig adres: Naam en voornaam Geboortedatum Geboorteplaats/

Nadere informatie

& betaald 051/30.25.45 051/31.43.89 info@demandelbeek.woonnet.be www.demandelbeek.be../../..

& betaald 051/30.25.45 051/31.43.89 info@demandelbeek.woonnet.be www.demandelbeek.be../../.. INSCHRIJVINGSPAKKET voor het KOPEN van een sociale koopwoning Datum cv De Mandelbeek - uw partner voor sociale woningbouw - dossier S.H.M. 321 Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen volledig Oostrozebekestraat

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden voor aandeelhouders in België en in het buitenland met uitzondering van Nederland

Vragen & Antwoorden voor aandeelhouders in België en in het buitenland met uitzondering van Nederland Vragen & Antwoorden voor aandeelhouders in België en in het buitenland met uitzondering van Nederland Formaliteiten voor het persoonlijk bijwonen van de Algemene Vergadering Welke formaliteiten moeten

Nadere informatie

Dit vak is voorbehouden voor De Mandel cv en het SVK vzw, gelieve hier niets in te vullen.

Dit vak is voorbehouden voor De Mandel cv en het SVK vzw, gelieve hier niets in te vullen. INSCHRIJVINGSFORMULIER SOCIALE HUURWONING DE MANDEL CV EN SOCIAAL VERHUURKANTOOR REGIO ROESELARE VZW (Roeselare, Moorslede, Staden, Hooglede, Lichtervelde, Ardooie) Dit vak is voorbehouden voor De Mandel

Nadere informatie

houdende invoering van een aankoop- en hypotheekpremie ter vervanging van het abattement en het bij-abattement

houdende invoering van een aankoop- en hypotheekpremie ter vervanging van het abattement en het bij-abattement stuk ingediend op 718 (2010-2011) Nr. 1 20 oktober 2010 (2010-2011) Voorstel van decreet van de heren Felix Strackx, Erik Tack en Christian Verougstraete houdende invoering van een aankoop- en hypotheekpremie

Nadere informatie

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014)

TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014) TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN (28/11/2014) Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van de VMSW of een sociale huisvestingsmaatschappij aankopen als hij voldoet aan de voorwaarden,

Nadere informatie

WOONPROJECT BRUUL FASE III

WOONPROJECT BRUUL FASE III RUIMTELIJKE ORDENING WOONPROJECT BRUUL FASE III Overleg infoavond 13/09/2018 1 Inleiding Gemeente wil samen met Interleuven inzetten op betaalbaar wonen voor de groep die teveel verdient voor het sociale

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de kandidatuurstelling van een kavel in de verkaveling Meuletiende fase 2 Posteleinpad Pastinaakplein Warmoespad

Aanvraagformulier voor de kandidatuurstelling van een kavel in de verkaveling Meuletiende fase 2 Posteleinpad Pastinaakplein Warmoespad Aanvraagformulier voor de kandidatuurstelling van een kavel in de verkaveling Meuletiende fase 2 Posteleinpad Pastinaakplein Warmoespad Het aanvraagformulier en de bijlagen moeten ingediend worden - hetzij

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 2

Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 2 Inschrijvingsformulier Project Gent, Hoge Weg FASE 2 Ondergetekende(n), 1) Naam en voornaam: Straat + huisnummer: Postcode + gemeente: Rijksregisternummer: Geboortedatum en plaats: Telefoon- of gsm-nummer:

Nadere informatie

Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare zitting van 15/12/2014.

Reglement goedgekeurd door de Gemeenteraad in openbare zitting van 15/12/2014. REGLEMENT HOUDENDE DE GEDEELTELIJKE TERUGBETALING VAN DE GEMEENTELIJKE OPCENTIEMEN OP DE ONROERENDE VOORHEFFING VOOR EEN NIEUW AANGESCHAFTE OF GEBOUWDE WONING TE SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE Reglement goedgekeurd

Nadere informatie

VEURNE Vinkemstraat 29 UITERSTE DATUM VAN BIEDING : VR 02/06/2017 DATUM MONDELINGE ZITTING : 08/06/2017 DOSSIERNR : 05706

VEURNE Vinkemstraat 29 UITERSTE DATUM VAN BIEDING : VR 02/06/2017 DATUM MONDELINGE ZITTING : 08/06/2017 DOSSIERNR : 05706 Afdeling Vastgoedtransacties BIEDINGSFORMULIER voor aankoop van een te renoveren woonhuis, gelegen te VEURNE Vinkemstraat 29 UITERSTE DATUM VAN BIEDING : VR 02/06/2017 DATUM MONDELINGE ZITTING : 08/06/2017

Nadere informatie

Kandidatuurstelling voor de aankoop van een stadswoning in stadswijk DijleDelta De Horenblazer te 3000 Leuven

Kandidatuurstelling voor de aankoop van een stadswoning in stadswijk DijleDelta De Horenblazer te 3000 Leuven Kandidatuurstelling voor de aankoop van een stadswoning in stadswijk DijleDelta De Horenblazer te 3000 Leuven kandidaat-koper Naam en voornaam: Straat en nummer: Postcode en gemeente: Geboorteplaats: Geboortedatum:

Nadere informatie

Aanvullende informatie bij een woningruilaanvraag

Aanvullende informatie bij een woningruilaanvraag Aanvullende informatie bij een woningruilaanvraag Eén van de mogelijkheden om een andere woning te krijgen is het aangaan van een woningruil. Het ruilen van woningen tussen twee of meer huurders is lang

Nadere informatie

WoonAnker Mariadal Temse

WoonAnker Mariadal Temse WoonAnker Mariadal 1 9140 Temse www.woonanker.be INTERN TOEWIJZINGSREGLEMENT SOCIALE KOOPWONINGEN Artikel 1. Een kandidaat-koper kan een sociale koopwoning van WoonAnker aankopen als hij voldoet aan de

Nadere informatie

Voor de inkomensvoorwaarden verwijzen wij u graag naar de bijgesloten huurvoorwaarden.

Voor de inkomensvoorwaarden verwijzen wij u graag naar de bijgesloten huurvoorwaarden. Het inschrijfformulier Indien u interesse heeft in één van de 199 huurappartementen in het nieuwbouwproject Terwijde Centrum dan vragen wij u vriendelijk bijgaand inschrijfformulier in te vullen en samen

Nadere informatie

Infodossier wonen Sociaal kopen

Infodossier wonen Sociaal kopen Infodossier wonen Sociaal kopen Inhoudsopgave 1. Een kort woordje uitleg... 2 2. Een woning kopen via een sociale huisvestingsmaatschappij... 3 3. Vlabinvest... 5 4. Sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

OPDRACHT VAN DE NOTARIS

OPDRACHT VAN DE NOTARIS OPDRACHT VAN DE NOTARIS De opdracht van de notaris bestaat erin: 1. In zijn kantoor het dossier samen te stellen dat nodig is voor deze tekoopstelling en meer bepaald de volgende vaststellingen te doen

Nadere informatie

Wellicht ten overvloede merken wij op, dat de door u verstrekte gegevens uiteraard vertrouwelijk zullen worden behandeld.

Wellicht ten overvloede merken wij op, dat de door u verstrekte gegevens uiteraard vertrouwelijk zullen worden behandeld. Betreft: Inschrijfformulier t.b.v. het huren van woonruimte Geachte heer/mevrouw, Bijgaand treft u een inschrijfformulier aan ten behoeve van het huren van woonruimte. Gaarne verzoeken wij u dit inschrijfformulier

Nadere informatie

HARELBEKE Venetielaan 18 UITERSTE DATUM VAN BIEDING : 30 NOVEMBER 2016 DOSSIERNR : 02928

HARELBEKE Venetielaan 18 UITERSTE DATUM VAN BIEDING : 30 NOVEMBER 2016 DOSSIERNR : 02928 Afdeling Vastgoedtransacties BIEDINGSFORMULIER voor aankoop van een te renoveren woonhuis, gelegen te HARELBEKE Venetielaan 18 UITERSTE DATUM VAN BIEDING : 30 NOVEMBER 2016 DOSSIERNR : 02928 INDIEN NATUURLIJK

Nadere informatie

Woningcorporatie Wateringen

Woningcorporatie Wateringen Woningcorporatie Wateringen 2 Op zoek naar een (huur)woning. Op zoek naar een (huur)woning in de Westlandse kernen Wateringen of Kwintsheul? Dan bent u bij Woningcorporatie Wateringen aan het goede adres.

Nadere informatie

DE ARK VERKOOPT. 1 appartement. Project Soldatenpad Soldatenpad 5/1 2300 TURNHOUT

DE ARK VERKOOPT. 1 appartement. Project Soldatenpad Soldatenpad 5/1 2300 TURNHOUT DE ARK VERKOOPT 1 appartement Project Soldatenpad Soldatenpad 5/1 2300 TURNHOUT LIGGING In de residentie Soldatenpad, langs de Lokerenstraat in Turnhout wordt 1 appartement terug verkocht. Het appartement

Nadere informatie

U wilt een woning kopen

U wilt een woning kopen U wilt een woning kopen Beter Wonen verkoopt regelmatig verschillende type woningen in meerdere wijken van Almelo. De ruime koopwoningen zijn goed onderhouden, betaalbaar en naar eigen wensen in te richten.

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER Dienst Huisvesting OCMW De Haan Vak bestemd voor dienst Huisvesting Aanslagbiljet jaar. Formulier gezinssamenstelling : Verklaring op erewoord :... Controle eigendomsvoorwaarde :. verzonden op :..terug

Nadere informatie