Subsidiereglementen voor jeugd in Grimbergen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidiereglementen voor jeugd in Grimbergen."

Transcriptie

1 Subsidiereglementen voor jeugd in Grimbergen. Inhoud 1. Subsidie voor erkende jeugdverenigingen ALGEMENE BEPALINGEN VERSCHILLENDE DEELREGLEMENTEN 1. basistoelage 2. werkingstoelage 3. toelage infrastructuurwerken 4. toelage huur 5. toelage materiaal 6. toelage kampen 7. toelage veiligheidsdeskundigen 8. toelage kadervorming 9. toelage vervoerskosten 10. toelage culturele manifestaties AANVRAAGFORMULIER ERKENNINGSFORMULIER 2. Subsidie individuele jongeren 1. kadervorming 2. subsidie buitenlandse vrijwilligersprojecten

2 1. Subsidie voor erkende jeugdverenigingen ALGEMENE BEPALINGEN A. Voor wie? De Grimbergse jeugdverenigingen die op het moment van de aanvraag zijn erkend door het gemeentebestuur kunnen een subsidiedossier indienen. Voor de procedure en het aanvraagformulier voor erkenning: zie verder in dit dossier. B. Welke subsidies zijn er en hoe worden ze ingedeeld? De te verdelen middelen, , zijn voorzien op het rekeningnummer / Verdeling budget over de verschillende deelreglementen: 1. Basistoelage 100 per vereniging Het resterende budget wordt procentueel verdeeld: 2. Werkingstoelage 26% 3. Toelage infrastructuurwerken 12% 4. Toelage huur 12% 5. Toelage materiaal 13% 6. Toelage kampen 17% 7. Toelage veiligheidsdeskundigen 4% 8. Toelage kadervorming 2% 9. Toelage vervoerskosten 12% 10. Toelage culturele manifestaties 2% Indien na verdeling een overschot zou blijken op de verschillende deelreglementen worden deze eerst gebruikt om mogelijke tekorten binnen andere deelreglementen op te vullen en prioritair op de deelreglementen kadervorming en materiaal. Indien er uiteindelijk een overschot is, wordt dit verdeeld over de verenigingen volgens de verdeelsleutel van de werkingstoelage. Indien er uiteindelijk een tekort is op een bepaald deelreglement wordt er procentueel herverdeeld binnen dat deelreglement. C. Procedure De aanvraag dient te gebeuren via het hierbij gevoegde aanvraagformulier. Dit aanvraagformulier moet samen met de nodige bewijsstukken (kopieën worden aanvaard) bezorgd worden aan het college van burgemeester en schepenen ten laatste op 15 september van het aanvraagjaar. Om in aanmerking te komen voor subsidie, dient ook een verklaring ondertekend te worden dat de vereniging een degelijk financieel beleid voert. Een werkingsjaar (periode waarop de uitgaven betrekking hebben) loopt van september tot en met augustus. Het college van burgemeester en schepenen kent de subsidie toe, na advies van de jeugdraad. Uitbetaling gebeurt ten laatste op 31 december van het aanvraagjaar. D. Juistheid van ingevulde gegevens Het verstrekken van onjuiste inlichtingen of het niet tijdig indienen van het subsidiedossier kan het verlies van de subsidie voor het betreffende werkjaar tot gevolg hebben.

3 VERSCHILLENDE DEELREGLEMENTEN 1. BASISTOELAGE HOEVEEL? Een vast bedrag van WERKINGSTOELAGE WAT? toelage voor de reguliere werking van de erkende jeugdvereniging van het voorbije werkjaar. HOEVEEL? De verdeling van het budget gebeurt via de toekenning van een aantal punten per jeugdwerkinitiatief en vervolgens via volgende formule: budget werkingstoelage x aantal punten jeugdwerkinitiatief totaal aantal punten jeugdwerkinitiatief Toekenning punten volgens volgende criteria: 1. per 20 leden 1 2. frequentie leden-bijeenkomst wekelijks 4 tweewekelijks 3 maandelijks of onregelmatig 2 3. eigen tijdschrift en/of digitale nieuwsbrief minstens 1 per maand 4 tweemaandelijks 3 trimestrieel 2 minder dan trimestrieel 1 4. meerdaagse activiteit (min. 1 max. 3 nachten) 1/activiteit 5. activiteit ruimer dan de eigen groep (zonder winstoogmerk en met een max. van 10 aanvragen per jaar) 1/activiteit 6. kosten ten gevolge van water, gas, stookolie en elektriciteit 1/ TOELAGE INFRASTRUCTUURWERKEN WAT? Toelage voor reparatie- of verfraaiingswerken aan de jeugdwerkinfrastructuur en duurzame onderhouds- en verbeteringswerken gericht op een kwaliteitsverbetering van de jeugdwerkinfrastructuur. Toelage voor de kosten voor het wegbrengen van afval naar het containerpark en/of het laten ophalen van grof huisvuil. HOEVEEL? * Een toelage van max. 50 voor de kosten voor containerpark en/of het laten ophalen van grof huisvuil * Een toelage van 50% van de materiaalkost (aankoopfactuur materiaal of factuur aannemer opgesplitst in materiaalkost/werkuren), met een maximum toelage van: per vereniging die gehuisvest is in gemeentelijke infrastructuur per vereniging die gehuisvest is in niet-gemeentelijke infrastructuur 4. TOELAGE HUUR WAT? toelage voor de huurprijs of erfpacht vergoeding die betaald wordt voor het gebruik van de jeugdlokalen voor de reguliere werking. De huur van lokalen voor weekends en kampen wordt niet gesubsidieerd. Verenigingen die gehuisvest zijn in gemeentelijke infrastructuur, komen niet in aanmerking voor deze subsidie. HOEVEEL? Een toelage van 50% met een maximum van per vereniging.

4 5. TOELAGE MATERIAAL WAT? toelage voor de aankoop van materiaal dat noodzakelijk is voor het bereiken van de doelstellingen van de vereniging. Volgende onkosten worden niet gesubsidieerd: benzine, kopies, postzegels, huur materiaal, voeding en drank, SABAM, billijke vergoeding, verzekeringen, abonnement tijdschrift. HOEVEEL? Er wordt 50% van de aankoopkosten betoelaagd met een maximum van 100 per schijf van 20 leden. 6. TOELAGE KAMPEN WAT? toelage voor de organisatie van kampen. Een kamp komt in aanmerking voor subsidiering onder de volgende voorwaarden: - het kamp omvat minstens 4 opeenvolgende overnachtingen - tijdens de gehele duur van het kamp participeren minstens 10 deelnemers (voor een buitenlands kamp vervalt deze bepaling) - tijdens de gehele duur van het kamp participeert minstens 1 gekwalificeerde begeleider(*); per 20 deelnemers dient telkens 1 bijkomende gekwalificeerde begeleider te participeren. - de hoofdverantwoordelijke van het kamp is tenminste 18 jaar oud - de burgerlijke aansprakelijkheid van het initiatief tegenover derden en de lichamelijke letsels van deelnemers en medewerkers wordt gedekt door een verzekering. Elke erkende jeugdvereniging kan jaarlijks een toelage krijgen voor 1 binnenlands en 1 buitenlands kamp. (*) Een gekwalificeerde begeleider is: - een begeleider die een attest animator / hoofdanimator in het jeugdwerk heeft behaald - een begeleider die een diploma heeft in de pedagogische of sociale sector - een begeleider die minstens 3 jaar ervaring heeft in het jeugdwerk HOEVEEL? De verdeling van het budget gebeurt op de volgende manier: budget kamptoelage x aantal deelnemers aan het kamp (leden + leiding) totaal aantal deelnemers kampen alle jeugdverenigingen De jeugdvereniging die een buitenlands kamp organiseert, krijgt in functie van de afstand een vermeerdering van zijn deelnemersaantal toegekend: km: + ¼ km: + ½ km: + ¾ km: * 2 7. TOELAGE VEILIGHEIDSDESKUNDIGEN FUIVEN WAT? toelage voor het inhuren van veiligheidsdeskundigen bij de organisatie van een door het gemeentebestuur goedgekeurde fuif. Voor fuiven georganiseerd in het Fenikshof geldt dit subsidiereglement niet. Deze worden via een ander kanaal gesubsidieerd. HOEVEEL? - voor fuiven met een bezoekersaantal van minder dan 750 bezoekers: 500 per fuifavond - voor fuiven met een bezoekersaantal van minstens 750 bezoekers: 750 per fuifavond Bij samenwerkingsverbanden kan slechts een toelage toegekend worden op basis van het percentage van de factuur dat werd betaald door elke vereniging.

5 8. TOELAGE KADERVORMING WAT? toelage voor de jeugdvereniging die haar begeleiders een cursus kadervorming laat volgen en die ook betaalt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een basiscursus en een vervolmakingscursus. Onder een basiscursus wordt verstaan elke cursus die, na het succesvol beëindigen van een stage, recht geeft op een attest animator, hoofdanimator of instructeur in het jeugdwerk. Alle andere cursussen (een- of meerdaagse cursussen die gegeven worden door een organisatie die erkend is door de Afdeling Jeugd en Sport of door het lokale bestuur) worden beschouwd als vervolmakingscursus. HOEVEEL? deelname aan een basiscursus wordt voor 75% terugbetaald, deelname aan een vervolmakingscursus geeft recht op een terugbetaling van 50% van de deelnameprijs. Per jongere kan per jaar een subsidiebedrag verkregen worden van maximum TOELAGE VERVOERSKOSTEN WAT? toelage voor transportkosten die gemaakt worden om de leden en / of materiaal van en naar de kamp- of weekendplaats te vervoeren. Enkel facturen en / of vervoersbewijzen van openbaar vervoer, transportbedrijven en busmaatschappijen worden aanvaard. De transportkosten die worden aangerekend bij het ontlenen van materiaal bij de gemeentelijke uitleendienst komen ook in aanmerking voor subsidiering. Benzine voor personenwagens wordt niet gesubsidieerd. HOEVEEL? De transportkosten voor het uitlenen van materiaal van de gemeentelijke uitleendienst worden voor 100% terugbetaald, met een maximum van 50 per vereniging. De verdeling van het overige budget gebeurt op volgende manier: budget toelage vervoerskosten x bedrag ingediende facturen jeugdver. totaal bedrag ingediende facturen alle jeugdverenigingen 10. TOELAGE CULTURELE MANIFESTATIES WAT? toelage voor: - de organisatie van socio-culturele activiteiten: poppenspel, kinderanimatie, instrumentale en vocale muziek (geen dj), kleinkunst en cabaret, jeugd- en kindertoneel, film. De manifestatie dient plaats te vinden op het grondgebied van de gemeente Grimbergen. - deelname aan activiteiten van het CC Strombeek. Enkel tickets die aangekocht worden op naam van de vereniging worden aanvaard. HOEVEEL? - organisatie socio-culturele activiteiten de toelage bedraagt 50% van het honorarium, exclusief de transportkosten. De maximale tussenkomst bedraagt 500 per vereniging per jaar. Bij samenwerkingsverbanden kan slechts een toelage toegekend worden op basis van het percentage van de factuur dat werd betaald door elke vereniging. - deelname aan activiteiten van het CC Strombeek (uitgezonderd fuiven) de toelage bedraagt 75% van de toegangsgelden. De maximale tussenkomst bedraagt 250 per vereniging per jaar.

6

7 AANVRAAGFORMULIER ALGEMENE GEGEVENS Officiële benaming jeugdwerkinitiatief:... Contactgegevens hoofdverantwoordelijke: Voornaam + naam:... Adres : Telefoon / gsm :... adres:... Persoon die dit subsidiedossier heeft ingevuld: Voornaam + naam:... Adres : Telefoon / gsm :... adres:... Rekeningnummer van de vereniging:... Verantwoordelijken van hoger genoemde vereniging verklaren voor echt en waar de inlichtingen verstrekt in dit subsidiedossier. Verklaring voor vzw s Ik,... ondergetekende van deze subsidieaanvraag verklaar op eer dat onze vzw in regel is met de jaarlijkse verplichtingen voor vzw s zijnde het neerleggen van de jaarrekening, inventaris en begroting. Verklaring voor feitelijke verenigingen Ik,... ondergetekende van deze subsidieaanvraag verklaar op eer dat onze feitelijke vereniging financieel gezond is en geen noemenswaardige debiteuren heeft. Naam + handtekening Datum

8 TOELAGEN Algemene opmerking vooraf:indien bepaalde bewijsstukken gemakkelijker digitaal bezorgd worden, kan dit via 1. BASISTOELAGE Omschrijving van de doelstellingen van de vereniging: bestuursledenlijst (met vermelding van naam, adres en geboortedatum)

9 2. WERKINGSTOELAGE Aantal leden:... Aantal leiding / bestuursleden:... Frequentie leden vergadering: wekelijks tweewekelijks maandelijks onregelmatig Heeft de vereniging een eigen tijdschrift en/of digitale nieuwsbrief? JA Zo ja, hoe dikwijls werd dit uitgegeven het voorbije werkingsjaar? minstens 1 / maand tweemaandelijks trimestrieel minder dan trimestrieel Schrijf in de tabel hieronder welke meerdaagse activiteiten de vereniging organiseerde in de loop van het werkingsjaar (september tot augustus)? Meerdaagse activiteit = activiteit van min. 1 en max. 3 overnachtingen georganiseerd door de vereniging voor haar leden en / of begeleiding in het kader van de reguliere werking van de vereniging. NEE Omschrijving activiteit Periode Plaats Schrijf in de tabel hieronder welke activiteiten de vereniging organiseerde in de loop van het werkingsjaar (september tot augustus) die ruimer zijn dan de eigen groep (voorbeelden: deelname aan activiteiten georganiseerd door de jeugdwerkkoepel, organisatie activiteit samen met een andere vereniging, medewerking parochiale activiteiten, ) Omschrijving activiteit Datum Plaats

10 Kosten energie-verbruik voorbije werkingsjaar (september t.e.m. augustus): Water Gas Elektriciteit Stookolie - bestuursledenlijst (met vermelding van naam, adres en geboortedatum) - geldig bewijs van aantal leden (verzekeringsbewijs, bewijs van aansluiting bij koepel, ) - activiteitenverslag (beknopt chronologisch overzicht van de activiteiten van de vereniging) Indien van toepassing: - 1 exemplaar van elke uitgave van het eigen tijdschrif - kopie van de facturen van water, gas en elektriciteit

11 3. TOELAGE INFRASTRUCTUURWERKEN Aard van de werken (bijv. schilderwerken, dakwerken, ) + korte verantwoording van de reden voor uitvoering werken Totaal bedrag 10-beurtenkaart aangekocht voor het containerpark? JA - NEE - aankoopbewijzen of facturen - afgestempelde 10-beurtenkaart voor het containerpark / ophaling grof huisvuil

12 4. TOELAGE HUUR Adres van de jeugdlokalen waar de activiteiten plaatsvinden:... Soort overeenkomst: huurcontract erfpachtovereenkomst Eigenaar van de gebouwen:... Bedrag van de huur / erfpacht per jaar:... - kopie huurcontract / erfpachtovereenkomst - betalingsbewijs huur / erfpacht

13 5. TOELAGE MATERIAAL Omschrijving aard / doel materiaal (bijvoorbeeld knutselmateriaal, kampeermateriaal, spelmateriaal, ) Bedrag kastickets / facturen gebundeld volgens categorieën hierboven

14 6. TOELAGE KAMPEN A. Binnenlands kamp Adres van de kampplaats: Begin- en einddatum van kamp: van tot. Aantal deelnemers:.. Aantal begeleiders:.. waarvan gekwalificeerd: - contract kampplaats - attest verzekering waarop aantal verzekerde personen voor het kamp zijn vermeld B. Buitenlands kamp Adres van de kampplaats: Begin- en einddatum van kamp: van tot. Aantal deelnemers:.. Aantal begeleiders:.. waarvan gekwalificeerd: Afstand (vanaf jeugdlokalen Grimbergen tot kampplaats afstand enkel): km - contract kampplaats of ander bewijsmiddel: factuur camping, vliegtickets, - attest verzekering waarop aantal verzekerde personen voor het kamp zijn vermeld

15 7. TOELAGE VEILIGHEIDSDESKUNDIGEN FUIVEN Naam fuif, plaats + datum:... Aantal bezoekers fuif:... Totaal bedrag factuur coaching:... Werd er samengewerkt met een andere vereniging? JA NEE Zo ja, welke?... Zo ja, welk percentage van de factuur werd door jullie betaald?... - factuur veiligheidsfirma

16 8. TOELAGE KADERVORMING Naam begeleider Soort cursus + organisatie Kostprijs - bewijs van deelname cursus

17 9. TOELAGE VERVOERSKOSTEN Let op: enkel transportkosten die gemaakt worden om de leden en/of het materiaal van en naar de kamp- of weekendplaats te vervoeren, komen in aanmerking. Enkel facturen en/of vervoersbewijzen van openbaar vervoer, transportbedrijven en busmaatschappijen komen in aanmerking, dus geen ticketjes van benzine! Activiteit Soort vervoer (openbaar vervoer, busmaatschappij, transportbedrijf) Kostprijs - factuur of vervoersbewijs Toelage voor de transportkosten betaald voor het uitlenen van materiaal van de gemeentelijke uitleendienst Voor welke activiteit werd er materiaal uitgeleend? Op welke datum vond deze activiteit plaats? - factuur gemeente

18 10. TOELAGE CULTURELE MANIFESTATIES Organisatie socio-culturele activiteit Omschrijving activiteit:... Plaats en datum activiteit:... Werd er samengewerkt met een andere vereniging? JA NEE Zo ja, welke?... Zo ja, welk percentage van de factuur werd door jullie betaald?... Bedrag honorarium artiest:... - contract of overeenkomst artiest Deelname aan activiteiten van het CC Strombeek Omschrijving activiteit:... Datum activiteit:... Aantal gekochte tickets:... Bedrag per ticket:... Totaal bedrag:... Omschrijving activiteit:... Datum activiteit:... Aantal gekochte tickets:... Bedrag per ticket:... Totaal bedrag:... - bewijs aankoop van tickets op naam van vereniging

19 Erkenningsvoorwaarden Jeugdwerkinitiatieven kunnen erkend worden door het college van burgemeester en schepenen wanneer ze aan volgende voorwaarden voldoen: Organiseren van groepsgerichte en sociaal culturele activiteiten met de jeugd in de vrije tijd en ofwel lid zijn van een landelijk erkende jeugdwerkorganisatie, ofwel de vorm van een feitelijke vereniging of vzw aannemen. De vereniging mag geen deelwerking zijn van een reeds bestaande vereniging ( moedervereniging ). De vereniging heeft een eigen bestuur en een eigen rekeningnummer. Jongeren, met een minimumleeftijd van 15 jaar, begeleiden en coördineren de vereniging en haar activiteiten. Zestig procent van de leden moet op het grondgebied van de gemeente Grimbergen wonen. De vereniging streeft de kwaliteitsverbetering na van de samenleving door een of meer van de volgende functies te vervullen: o Ontmoeting o Permanente groepsvorming o Spel en creatie o Creativiteit o Amateuristische kunstbeoefening o Vorming o Kadervorming o Dienstverlening o Werken aan maatschappelijke en politieke veranderingen De vereniging moet een regelmatige werking opzetten. Jaarlijks moeten minimum 10 activiteiten voor alle leden georganiseerd worden. Wanneer op het einde van het werkjaar geen 10 activiteiten kunnen bewezen worden, vervalt de erkenning voor dat jaar en kunnen hiervoor geen subsidies verkregen worden. Procedure voor erkenning: Het subsidiedossier wordt ten laatste op 15 september ingediend. Tegelijkertijd met het ontvangstbewijs krijgt de vereniging een aanvraagformulier tot erkenning. Het jeugdwerkinitiatief dient dit erkenningsformulier ingevuld terug te bezorgen aan de dienst welzijn tegen 15 november ek. Nieuwe verenigingen of verenigingen die geen subsidiedossier indienen, kunnen een erkenningsformulier aanvragen bij de dienst Welzijn. Op de eerstvolgende algemene vergadering van de jeugdraad stellen de verenigingen zichzelf voor. Samen met het advies van de Jeugdraad worden de erkenningsformulieren van de verenigingen ter erkenning voorgelegd aan het College van burgemeester en schepenen. De erkenning loopt tot het einde van het kalenderjaar. Deze procedure wordt elk jaar herhaald.

20 Erkenningsformulier jeugdverenigingen Officiële benaming van het jeugdwerkinitiatief:... Onze vereniging is Aangesloten bij een landelijk erkende jeugdwerkorganisatie, nl.... Lidmaatschapnummer:... Een vzw Een feitelijke vereniging Adressenlijst bestuur Naam: Adres: Bestuurslid Functie Telefoonnummer: Naam: Adres: Telefoonnummer: Naam: Adres : Telefoonnummer : Rekeningnummer:... op naam van... De vereniging verklaart gedurende het volgende werkjaar minstens 10 activiteiten voor alle leden te organiseren. De vereniging verklaart een op zichzelf bestaande vereniging te zijn en geen deelwerking van een bestaande moeder vereniging. De vereniging verklaart dat minstens 60% van de leden in Grimbergen woont.

21 Verantwoordelijken van hoger genoemde vereniging verklaren voor echt en waar de inlichtingen hierboven verstrekt tot aanvraag tot erkenning. Datum: Naam + handtekening:

22 2. Subsidie individuele jongeren 1. KADERVORMING WIE? Binnen de grenzen van het voorziene krediet ( op het artikelnummer 7611/332-02) verleent het gemeentebestuur een toelage aan elke jongere die in Grimbergen woont of actief is in een erkende Grimbergse jeugdvereniging en die een cursus kadervorming volgt. Je kan onder geen enkele voorwaarde een dubbele subsidie bekomen, bijvoorbeeld wanneer je actief bent in een Grimbergse jeugdvereniging en je ook in je woonplaats recht hebt op een subsidie kadervorming. WAT? Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een basiscursus en een vervolmakingscursus. Onder een basiscursus wordt verstaan elke cursus die, na het succesvol beëindigen van een stage, recht geeft op een attest animator in het jeugdwerk. Het opleidingsweekend dat door het MOP wordt georganiseerd voor nieuwe kandidaatmonitoren valt hier ook onder. Alle andere cursussen (een- of meerdaagse cursussen die gegeven worden door een organisatie die erkend is door de Afdeling Jeugd en Sport of door het lokale bestuur) worden beschouwd als vervolmakingscursus. De deelname aan een basiscursus wordt voor 75% terugbetaald, deelname aan een vervolmakingscursus geeft recht op een terugbetaling van 50% van de deelnameprijs. Een jongere kan per kalenderjaar maximaal een subsidiebedrag krijgen van 145 euro. HOE AANVRAGEN? Het deelname- en betalingsbewijs binnenbrengen op de Dienst Welzijn ten laatste 1 jaar na afloop van de cursus. WANNEER? De aanvragen worden trimestrieel gebundeld en uitbetaald. De aanvragen die binnengebracht worden voor 31 maart, 31 juni, 31 september of 31 december worden terugbetaald voor respectievelijk 15 mei, 15 augustus, 15 november en 15 februari. 2. BUITENLANDSE VRIJWILLIGERSPROJECTEN WIE? Binnen de grenzen van het daartoe voorziene krediet ( op artikelnummer 7618/332-02) verleent het gemeentebestuur een toelage aan individuele jongeren die zich engageren in / voor een internationaal project met sociaal oogmerk en /of een project met als doel interculturele uitwisseling. Op het moment van de aanvraag moet de jongere tussen 16 en 25 jaar oud zijn. WAT? 50% van de ingediende kosten vermeld in het financiële luik, met een maximum van 500 per dossier. Bij overschrijding van het beschikbare budget zullen de aanvragen naar evenredigheid behandeld worden. Voorwaarden: - het project duurt minstens 2 weken en max. 12 maanden.

23 - enkel projecten in landen met een positief reisadvies( Min. Van Buitenlandse zaken) komen in aanmerking - aangifte van eventuele andere vormen van financiële ondersteuning - het project mag niet kaderen binnen een opleiding of wetenschappelijk onderzoek, mag niet toeristisch noch betaald zijn. HOE AANVRAGEN? 1. De aanvraag dient schriftelijk ingediend te worden bij het College van Burgemeester en Schepenen tegen 1 mei van het aanvraagjaar met een omschrijving van het volgende: - situatieschets - aard van het project ( sociaal oogmerk, interculturele uitwisseling, ) - doelstellingen van het project - doelgroep van het project - duur en planning - budgetraming met vermelding van andere vormen van fin. tegemoetkoming alsook eigen bijdrage - identificatiegegevens + motivatie van de deelnemers - informatie over projectpartners ter plaatse - contactadres ter plaatse - rekeningnummer met vermelding van rekeninghouder - toestemming ouders indien de aanvrager minderjarig is 2. Advies van de Jeugdraad 3. Tegen 1 juni van het aanvraagjaar kennisgeving van al dan niet goedkeuring van de aanvraag. WANNEER? De uitbetaling gebeurt na indiening van een projectverslag, dus na de reis. Dit verslag dient ten laatste tegen 1 december van het aanvraagjaar in ons bezit te zijn. Tegen 31 december wordt het subsidiebedrag uitbetaald. Het projectverslag bestaat uit een inhoudelijk luik en een financieel luik. Het inhoudelijk luik omvat een omschrijving van het verloop van het project en wordt gestaafd met foto s en / of andere relevante bewijsstukken. Het financieel luik omvat een kostenstaat met minimaal een kopie van het ticket van het vervoermiddel en met een afschrift van het effectief verkregen bedrag van andere tegemoetkomingen. Enkel kosten eigen aan de doelstelling van het project kunnen ingebracht worden.

AANVRAAGFORMULIER. Persoon die dit subsidiedossier heeft ingevuld: Voornaam + naam:... Adres :... Telefoon / gsm :...

AANVRAAGFORMULIER. Persoon die dit subsidiedossier heeft ingevuld: Voornaam + naam:... Adres :... Telefoon / gsm :... AANVRAAGFORMULIER 1) ALGEMENE GEGEVENS Officiële benaming jeugdwerkinitiatief: Contactgegevens hoofdverantwoordelijke: Voornaam + naam:... Adres :... Telefoon / gsm :... E-mail adres:... Persoon die dit

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET JEUGDWERK. Vorselaar,

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET JEUGDWERK. Vorselaar, GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET JEUGDWERK 1. ALGEMEEN Het college van burgemeester en schepenen verleent jaarlijks subsidies aan de erkende jeugd- en jongerenbewegingen van de gemeente Vorselaar,

Nadere informatie

Contactpersoon: Jeroen Kersschot

Contactpersoon: Jeroen Kersschot AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail:... www.jonginbeveren.be Wie komt in aanmerking voor een subsidie?

Nadere informatie

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009)

ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) ALGEMEEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK. (goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 27 mei 2009) Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Wat Binnen de perken van

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN VERENIGINGEN VOOR STEUN EN INTEGRATIE VAN GEHANDICAPTE KINDEREN, KAMP-, HUUR- EN VORMINGSSUBSIDIES

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN VERENIGINGEN VOOR STEUN EN INTEGRATIE VAN GEHANDICAPTE KINDEREN, KAMP-, HUUR- EN VORMINGSSUBSIDIES AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN VERENIGINGEN VOOR STEUN EN INTEGRATIE VAN GEHANDICAPTE KINDEREN, KAMP-, HUUR- EN VORMINGSSUBSIDIES Met dit formulier vraag je werkingssubsidie aan verenigingen voor steun

Nadere informatie

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht!

De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! De Zwevegemse subsidiereglementen Een kort overzicht! Volg de aanwijzingen in deze brochure stap voor stap en kom zo tot een perfect subsidiedossier! We overlopen alle formulieren zodat je duidelijk weet

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten.

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten. INLEIDING Na ruim beraad en zorgvuldige inspraak besloten we in Ruiselede het subsidiereglement voor de verdeling van de gelden aan de jeugdverenigingen dat goedgekeurd werd in zitting van 12/04/95 te

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN

REGLEMENT SUBSIDIERING VAN JEUGDWERKINITIATIEVEN Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van de gemeenteraad van 24 juni 2014 betreffende de goedkeuring van het gemeentelijk subsidiereglement van jeugdwerkinitiatieven. REGLEMENT SUBSIDIERING VAN

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk.

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk. Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van het plaatselijk jeugdwerk. Artikel 1. Begrippen. Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN. - Wortegem-Petegem: de gemeente Wortegem-Petegem met

Nadere informatie

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013

Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Reglement subsidiëring van jeugdwerkinitiatieven in het kader van het jeugdwerkbeleid goedgekeurd op de gemeenteraad van 30 december 2013 Artikel 1 Met ingang van 1 januari 2014 kunnen alle jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Gelieve een omschrijving van het nagestreefde doel bij te voegen indien u nooit eerder werkingssubsidies jeugd aanvroeg

Gelieve een omschrijving van het nagestreefde doel bij te voegen indien u nooit eerder werkingssubsidies jeugd aanvroeg AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN JEUGDVERENIGINGEN Met dit formulier vraag je werkings-, huur-, kamp- en vormingssubsidies aan. De specifieke voorwaarden om te voldoen aan deze subsidies vind je terug

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKVERENIGINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad 27 oktober 2011 Art. 1. Toelagen inzake het volgen van kadervorming Art. 1.1. Binnen de betoelaging van de Vlaamse regering, volgens

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

- Indien vzw : ondernemingsnummer :..

- Indien vzw : ondernemingsnummer :.. AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN JEUGDVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basissubsidies (werkingssubsidies). Deel 2 van dit aanvraagdossier geeft

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Subsidiereglement jeugdwerk (GR 18/9/2018) Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Modaliteiten 1 Dit reglement regelt enerzijds de betoelaging door de gemeente Berlaar van de erkende jeugdverenigingen

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2018 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/17 31/12/17)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2018 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/17 31/12/17) SUBSIDIEFORMULIEREN 2018 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/17 31/12/17) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 1 maart 2018.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK 1 Nominatieve toelagen jeugdraad 1500... 2 2 Toelagen voor jeugdverenigingen... 2 2.1 Jeugdraadtoelage 800... 2 2.2 subsidie De Flodder 1400... 2 2.2.1 Werkingstoelage 1100...

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet DATUM BESLISSING: 17 december 2015 DATUM BEKENDMAKING: 21 december 2015 Artikel 1: de wijzigingen binnen het subsidiereglement

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk

Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk StadLier Erkennings- en subsidiereglement voor het plaatselijk jeugdwerk Algemene bepalingen Erkenningsvoorwaarden Werkingssubsidie Kadervorming Subsidie voor plaatselijke vormings- en informatieprojecten

Nadere informatie

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN

Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Reglement GR 20150518-008 Reglement voor de erkenning als jeugdwerkinitiatief en de daarbij horende mogelijke ondersteuning en werkingssubsidies ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK Jeugd Houthalen-Helchteren Pastorijstraat 30 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN. T: 011/492.098 E: dries.vandebeeck@houthalen-helchteren.be

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen

Reglement gemeentelijke subsidies voor jeugdhuizen en jeugdverenigingen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende jeugdhuizen en jeugdverenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers, en dit binnen de

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 16 maart 2015. Na deze

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 16 maart 2015.

Nadere informatie

Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019

Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Subsidiereglement jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 juni 2019 Algemene bepalingen Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten op de begroting, voorziet het

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Subsidiereglement gemeente Wachtebeke

Subsidiereglement gemeente Wachtebeke Subsidiereglement gemeente Wachtebeke Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art.1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het jaarplan van het jeugdwerkbeleidsplan,

Nadere informatie

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004;

Gelet op het advies van de gemeentelijke jeugdraad d.d. 2 oktober 2004; De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 9 juni 1993 houdende de subsidiëring van gemeentebesturen en de Vlaamse gemeenschapscommissie inzake het voeren van een jeugdwerkbeleid gewijzigd op 6 juli 2003;

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15) SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 1 maart 2016. Na deze

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Jeugddienst Zottegem SJC De Muze Beislovenstraat 4 9620 Zottegem tel/09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Reglement Dit reglement regelt de verdeling van de

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN. Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief:

AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN. Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN Voor het werkjaar september 20 tot augustus 20 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente 9150 Kruibeke INVULLEN IN DRUKLETTERS

Nadere informatie

Subsidiereglement Jeugdraad De Haan

Subsidiereglement Jeugdraad De Haan Subsidiereglement Jeugdraad De Haan Een en ander wordt geregeld in het Jeugdbeleidsplan (JBP). Aanvraagformulieren kunnen verkregen worden bij de Jeugddienst of op de website www.dehaan.be/jeugd POST 1:

Nadere informatie

... het volledig adres van de werkingsplaats en van het secretariaat, indien anders dan de werkingsplaats ... ... ...

... het volledig adres van de werkingsplaats en van het secretariaat, indien anders dan de werkingsplaats ... ... ... AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIE AANVULLENDE SUBSIDIE De aanvraag van de werkingssubsidie voor het aanvullend gedeelte en de vragenlijst voor het aanvullend gedeelte worden ingediend bij de jeugddienst

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE Subsidiereglement jeugddienst Zelzate Pagina 2 van 17 Dit reglement bepaalt volgens welke voorwaarden en op welke manier jeugdwerkinitiatieven en jongeren toelagen

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014 SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER 2013-31 AUGUSTUS 2014 AANVRAAGFORMULIER VOOR JEUGDSUBSIDIES Naam vereniging:... Wij, ondergetekenden Secretaris van de vereniging: en voorzitter van de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT WERKINGSSUBSIDIES JEUGDVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds

Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds Reglement tot aanwending van de middelen voorzien in het Cultuurfonds HOOFDSTUK I: algemene bepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Het Cultuurfonds heeft tot doel de erkende

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugd- en jongerenbewegingen Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugd- en jongerenbewegingen Werkjaar: 1 september augustus 2017 Vak voor administratie: Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN

Nadere informatie

Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2009

Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2009 JD-AJB-10/12/2008 Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2009 Jeugddienst Gemeenteplein 6, 8790 WAREGEM STADSBESTUUR tel : 056 62 13 85 fax : 056 60 66 96 e-mail : jeugd@waregem.be website : www.waregem.be

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDDIENST ZELZATE Subsidiereglement jeugddienst Zelzate Pagina 2 van 16 Dit reglement bepaalt volgens welke voorwaarden en op welke manier jeugdwerkinitiatieven en jongeren toelagen

Nadere informatie

Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2017

Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2017 Aanvraagbundel jeugdbewegingen aanvraagjaar 2017 JEU/AJB/27-10-2016 Jeugddienst Gemeenteplein 6 8790 WAREGEM T 056 62 13 85 F 056 60 66 96 jeugd@waregem.be www.waregem.be Openingstijden Voormiddag: Van

Nadere informatie

SUBSIDIEDOSSIER JEUGDVERENIGINGEN EN -HUIZEN 2019

SUBSIDIEDOSSIER JEUGDVERENIGINGEN EN -HUIZEN 2019 SUBSIDIEDOSSIER JEUGDVERENIGINGEN EN -HUIZEN 2019 Gemeente & OCMW Lummen respecteren jouw privacy en verwerken persoonsgegevens altijd in overeenstemming met de toepasselijke Belgische en Europese wetgeving.

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Dit reglement gaat in vanaf 1 januari 2011. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 De diverse toelagevormen die het onderwerp uitmaken

Nadere informatie

Aanvraagformulier JEUGD-en JONGERENbeweging:

Aanvraagformulier JEUGD-en JONGERENbeweging: Turnhout, de / / Aan het Gemeentebestuur van en te 300 TURNHOUT Aanvraagformulier JEUGD-en JONGERENbeweging: A. ERKENNING als LOKAAL JEUGDWERKINITIATIEF - P. 3 B. BASISsubsidies P. 5 C. WERKINGSsubsidies

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD ICHTEGEM 1 INHOUDSTAFEL INHOUDSTAFEL ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Hoofdstuk I: Algemene

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKINITIATIEVEN KNOKKE-HEIST

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKINITIATIEVEN KNOKKE-HEIST SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERKINITIATIEVEN KNOKKE-HEIST Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2... 2 3 Algemene verdeling... 2 4 Vooraftrek van huur- en energiekosten, onderhouds- en herstellingswerken, kampvervoer

Nadere informatie

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN jeugddienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30 mei 2013 REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN DEEL 1: ONDERSTEUNING VAN CONCERTEN EN FESTIVALS Art. 1: Wat Dit reglement voorziet

Nadere informatie

afdeling vrije tijd dienst cultuur subsidiereglement voor socioculturele, culturele en sociale verenigingen

afdeling vrije tijd dienst cultuur subsidiereglement voor socioculturele, culturele en sociale verenigingen afdeling vrije tijd dienst cultuur subsidiereglement voor socioculturele, culturele en sociale verenigingen SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE, CULTURELE EN SOCIALE VERENIGINGEN vastgesteld in zitting

Nadere informatie

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n -2.078.51 Goedkeuren subsidiereglement jeugdinfrastructuur. De raad, Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het jeugdbeleidsplan 2011-2013, goedgekeurd door de

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE ONDERSTEUNING VAN PARTICULIERE JEUGDWERKINITIATIEVEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE ONDERSTEUNING VAN PARTICULIERE JEUGDWERKINITIATIEVEN MARKT 1 8650 HOUTHULST Te contacteren dienst : GEMEENTELIJKE JEUGDDIENST MARKT 17, 8650 HOUTHULST TELEFOON : 051/ 46 08 97 E-MAIL : JEUGD@HOUTHULST.BE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE ONDERSTEUNING VAN PARTICULIERE

Nadere informatie

1. Algemene bepalingen

1. Algemene bepalingen GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende de subsidiëring van verhoging van de sportkwalificatie van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen 2014-2019 Artikel 1 1. Algemene

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1/5 Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1. Algemeen 1.1. De gegevens van de aanvrager (= de persoon die het formulier invult) Adres: Gemeente: Telefoon:

Nadere informatie

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT Cultuurdienst Centrum 17 1540 Herne 1 02 397 11 60 cultuur@herne.be Dit reglement werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Cultuurraad d.d. 15 juni 2015.

Nadere informatie

Subsidiereglement Jeugdverenigingen

Subsidiereglement Jeugdverenigingen Subsidiereglement Jeugdverenigingen Datum Aanpassingen 2019 Pagina 1 / 10 Contact Hellen Volckaert Stad Zottegem Beislovenstraat 4 9620 Zottegem 09 367 91 98 jeugddienst @zottegem.be Dit reglement regelt

Nadere informatie

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art.

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OUDENAARDE GEMEENTEBESTUUR LIERDE Nieuwstraat 19 Tel. 055/43.10.10 Fax. 055/43.10.16 Kantoren toegankelijk van 9 tot 12uur en op woensdag van 18 tot 20uur uitgezonderd

Nadere informatie

Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: Plaats kamp: Naam: Adres: Tel:

Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: Plaats kamp: Naam: Adres: Tel: Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente 9150 Kruibeke INVULLEN IN DRUKLETTERS AANVRAAGFORMULIER VOOR KAMPSUBSIDIES Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Naam: Adres: Tel.

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied

HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied Reglement projectsubsidie jeugd Gelet op artikel 57 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet het jeugdbeleidsplan 2011-2013; goedgekeurd door de gemeenteraad d.d. 18 oktober 2010; Gelet op het subsidiereglement

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK HERENTHOUT

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK HERENTHOUT SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK HERENTHOUT Voorafgaande verklaringen Het gemeentebestuur van Herenthout verdeelt jaarlijks subsidies voor de Herenthoutse jeugd op basis van het subsidiereglement jeugdwerk

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de socio-culturele, culturele en sociale verenigingen hervastgesteld in zitting van de gemeenteraad d.d. 9 juni 2005.

Subsidiereglement voor de socio-culturele, culturele en sociale verenigingen hervastgesteld in zitting van de gemeenteraad d.d. 9 juni 2005. Subsidiereglement voor de socio-culturele, culturele en sociale verenigingen hervastgesteld in zitting van de gemeenteraad d.d. 9 juni 2005. Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Binnen de perken

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugdhuis Werkjaar: 1 september augustus 2018

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugdhuis Werkjaar: 1 september augustus 2018 Dossier ontvangen: / /08 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 900 OUDENAARDE 0 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Jeugdhuis Werkjaar: september

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: een sportvereniging die aangesloten is bij een erkende Vlaamse sportfederatie en die erkend is door het stadsbestuur

Erkende sportvereniging: een sportvereniging die aangesloten is bij een erkende Vlaamse sportfederatie en die erkend is door het stadsbestuur REGLEMENT BETREFFENDE DE IMPULSSUBSIDIE VOOR HET VERHOGEN VAN HET AANTAL EN DE KWALITEIT VAN JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN VAN JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN IN ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel 1: doel en duur van

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2018

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2018 Dossier ontvangen: / /2018 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve

Nadere informatie

Onder erkende jeugdvereniging wordt verstaan, elke vereniging die voldoet aan de Voorwaarden ter erkenning als jeugdvereniging.

Onder erkende jeugdvereniging wordt verstaan, elke vereniging die voldoet aan de Voorwaarden ter erkenning als jeugdvereniging. SUBSIDIEREGLEMENT Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN Dit reglement regelt de subsidiering door de gemeente Wichelen aan de erkende jeugdwerk-verenigingen. Alleen de toekenning van subsidie voor erkende kadervorming

Nadere informatie

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Nijlen, goedkeuring gemeenteraad 5 oktober 00 NIJLEN - GEMEENTELIJK REGLEMENT IMPULSSUBSIDIES 009-03 VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Artikel. ALGEMENE BEPALINGEN Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2017

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve vereniging Werkjaar: 1 september augustus 2017 Dossier ontvangen: / /2017 STEDELIJKE JEUGDDIENST Jeugdcentrum Jotie Hofstraat 14 9700 OUDENAARDE 055 33 44 90 jeugdcentrum@oudenaarde.be www.jotie.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSTOELAGEN Cultuureducatieve

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN VOOR JEUGDLOKALEN CATEGORIE 1 + 2

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN VOOR JEUGDLOKALEN CATEGORIE 1 + 2 SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN VOOR JEUGDLOKALEN CATEGORIE 1 + 2 Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 1 maart 2016. Na deze datum

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE NIJLEN INFO: JEUGDDIENST NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN. Reglement van kracht vanaf 1 juni 2011

JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE NIJLEN INFO: JEUGDDIENST NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN. Reglement van kracht vanaf 1 juni 2011 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE NIJLEN SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK Reglement van kracht vanaf 1 juni 2011 INFO: JEUGDDIENST NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN TEL.: 03 410 03 76 Contactpersoon: jeugdconsulent

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Subsidiedossier 2014 INHOUD. Reglement betreffende de ondersteuning van jeugdwerkinitiatieven

Jeugdbeleidsplan Subsidiedossier 2014 INHOUD. Reglement betreffende de ondersteuning van jeugdwerkinitiatieven INHOUD Reglement betreffende de ondersteuning van jeugdwerkinitiatieven Algemene bepalingen Kadervorming Dagdagelijkse werking Huur van spel- en sportmateriaal en de huur van sportaccomodatie Subsidies

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN HET JEUGDWERK. Goed te keuren door de gemeenteraad van 20 april 2015

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN HET JEUGDWERK. Goed te keuren door de gemeenteraad van 20 april 2015 GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN HET JEUGDWERK Goed te keuren door de gemeenteraad van 20 april 2015 Artikel 1 : Begrippen. Hoofdstuk I : Algemene bepalingen Voor de toepassing

Nadere informatie

Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie

Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie Aanvraag activiteitensubsidie gezondheidspromotie Indien mogelijk vragen we u om het formulier digitaal in te vullen. Dit aanvraagformulier hoort bij het subsidiereglement voor gezondheidspromotie. Dit

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN STAD BILZEN

SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN STAD BILZEN SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN STAD BILZEN HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Wat Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten

Nadere informatie

Gelet op Vlaamse beleidsprioriteit LJBVBP01 De ondersteuning van het jeugdwerk in algemene

Gelet op Vlaamse beleidsprioriteit LJBVBP01 De ondersteuning van het jeugdwerk in algemene De raad in openbare zitting, Gelet op het Meerjarenplan 2014-2019 in opmaak Gelet op Vlaamse beleidsprioriteit LJBVBP01 De ondersteuning van het jeugdwerk in algemene zin ; Gelet op het gemeentedecreet,

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen

Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Werkingssubsidies socio-culturele verenigingen 1. Algemeen Artikel 1. Doelstelling Het gemeentebestuur verleent

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK GEMEENTE DENTERGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK GEMEENTE DENTERGEM SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK GEMEENTE DENTERGEM HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Wat? Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten op de begroting, voorziet het gemeentebestuur

Nadere informatie

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring

C:\Users\kristien.dhondt\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\XXC8AEEM\aanpassing reglement subsidiëring REGLEMENT SUBSIDIËRING VAN JEUGDRAAD EN JEUGDVERENIGINGEN (GR MEI 2008) 1 AANPASSING SUBSIDIEREGLEMENT 1994 1. WIE WORDT GESUBSIDIEERD? Artikel 1. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

Subsidie voor jeugdhuizen

Subsidie voor jeugdhuizen Subsidie voor jeugdhuizen Art. 1 De gemeente Pittem verleent binnen de perken van het terzake goedgekeurde begrotingskrediet een subsidie voor jeugdhuizen die voldoen aan de onder artikel 2 omschreven

Nadere informatie

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015

Goedgekeurd op de gemeenteraad van 26.03.2015 GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN INITIATIEVEN VAN VRIJWILLIGERSORGANISATIES IN DE ARMOEDEBESTRIJDING ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Wat is de doelstelling van deze subsidies? Met dit reglement

Nadere informatie

Subsidiereglement JEUGD

Subsidiereglement JEUGD Zoals vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 21 januari 2014 Begripsomschrijvingen Attest : Een officieel attest uitgereikt of erkend door de Dienst Sociaal- Cultureel Werk voor Jeugd

Nadere informatie

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen 1. Algemene bepalingen Art. 1 1. In uitvoering van de statuten van het gemeentelijk Cultureel Adviesorgaan adviseert het Cultureel

Nadere informatie