DELHAIZE BIO. Ga voor een 100% natuurlijke en verrassende lunch! Delhaize Ambassadeurs-projectboekje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DELHAIZE BIO. Ga voor een 100% natuurlijke en verrassende lunch! Delhaize Ambassadeurs-projectboekje"

Transcriptie

1 DELHAIZE BIO Ga voor een 100% natuurlijke en verrassende lunch! Delhaize Ambassadeurs-projectboekje Jouw contactpersoon bij dit Delhaize Ambassadeurs-project: Elien Projectblog: ambassadeurs.delhaize.be/bio

2 Een 100% bio lunch Delhaize Bio, natuurlijk lekker! Tijd voor een goede lunch: Delhaize trakteert! In dit nieuwste Delhaize Ambassadeurs-project ontdekken wij samen de producten van Delhaize Bio tijdens een lunch met vrienden en familie. We willen van alles het beste voor onze gezondheid, maar ook voor onze smaakpapillen. Voor onszelf, maar ook voor onze kinderen. Delhaize Bio laat zien dat duurzaam en genieten hand in hand kunnen gaan. Samen met Delhaize Ambassadeurs gaan we: De bioproducten uit het startpakket uitgebreid proeven. Eerlijk onze mening geven in twee online onderzoeken, één aan het begin en één aan het einde van het project. Onze vrienden vertellen over het merk Delhaize Bio en kortingsbonnen uitdelen. Marktonderzoeksformulieren laten invullen door onze omgeving. Genieten van een heerlijke lunch met vrienden en familie! Een bio lunch organiseren voor vrienden en familie Waarom bio? Vandaag de dag maken consumenten steeds bewustere keuzes. Bio producten worden gemaakt met respect voor mens én milieu. Door bio producten te kopen kunnen we gezond eten en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld. Het merk Delhaize Bio Bij Delhaize vind je meer dan 600 bio producten ontwikkeld onder uiterst strenge voorwaarden. Hierbij staat respect voor mens, dier en planeet centraal. Het voedsel is rijk aan vitaminen en antioxidanten en bevat geen GGO s* of synthetische stoffen. *Genetisch Gemanipuleerde Organismen. BEREID SAMEN MET ONS EEN HEERLIJKE BIO LUNCH! Even pauzeren en genieten van natuurlijke en smaakvolle producten, samen met onze naasten. De lunch is een belangrijk moment van onze dag laten we dat vieren in dit nieuwe Delhaize Ambassadeurs-project!

3 Onze missies in dit project 1. Ontdek de producten Het begint allemaal met het startpakket! Lees dit projectboekje door om te ontdekken hoe dit project gaat verlopen. Zodra je dit boekje uit hebt, ben je er klaar voor. Plan een bezoek aan Delhaize om je gratis bio producten in ruil voor je vouchers op te halen. Maak ook meteen foto s van je eerste indrukken: je kunt deze foto s uploaden op de projectblog! 2. Organiseer een lunch Hierna is het tijd voor ons favoriete gedeelte: het degusteren van de bio producten! Of je nou thuis luncht of je lunch meeneemt naar kantoor: wij zien graag foto s van je lunch! Je kunt de foto s uploaden op de projectblog. Tip: organiseer een uitgebreide lunch met vrienden, familie, collega s en kennissen! Op deze manier kun je hen ook gemakkelijk kennis laten maken met het assortiment van Delhaize Bio. Verder in dit boekje staan tips hoe je dit aan kunt pakken. Laat je ons op de projectblog weten hoe het was? 3. Vertel je omgeving over Delhaize Bio In dit project ontdekken we het merk Delhaize Bio en maken we het bekend in onze omgeving. Daarom is het ook onze missie om onze vrienden te vertellen over dit project. Wisten zij bijvoorbeeld al dat Delhaize meer dan 600 verschillende bioproducten in het assortiment heeft? En kopen zij dit wel eens? Je kunt direct kortingsbonnen uitdelen (en ze meteen uitnodigen voor een zondagse lunch!). 4. Geef je mening aan ons door Wij zijn heel erg geïnteresseerd in jouw mening over de Delhaize Bio-producten. Daarom doen we tijdens dit project twee onderzoeken: eentje aan de start, en eentje aan het einde van dit project. Op deze manier leren wij van jullie bevindingen en kunnen we onze producten zo nodig verbeteren! 5. Doe marktonderzoek! In dit project gaan we niet alleen met onze vrienden praten, we vragen hun ook om hun meningen schriftelijk aan ons door te geven. Op deze manier leren we nóg meer over wat jullie van het merk Delhaize Bio vinden! In het startpakket zit een boekje met marktonderzoeksformulieren. Je kunt de marktonderzoeksformulieren anoniem in laten vullen door kennissen en de resultaten vervolgens online doorgeven via onze projectblog. Alvast bedankt, je bewijst ons hiermee een grote dienst!

4 Mijn startpakket... Als je dit projectboekje in je handen hebt, betekent dit dat je jouw startpakket hebt ontvangen! Hierin vind je vouchers om met onderstaande producten langs de kassa te passeren zonder te betalen: veggie burgers Penne rigate (500 gram) feta Chocolademousse 1 groente of fruit naar keuze Bulgur (500 gram) en ook je vrienden profiteren mee! Met de kortingsbonnen uit je startpakket kunnen de mensen uit je omgeving de producten van Delhaize Bio uitproberen. Deel de kortingsbonnen met je vrienden en familie of nodig ze uit voor een zondagse lunch met de uitnodigingen in jouw startpakket. Denk er ook meteen aan om hen een marktonderzoeksformulier in te laten vullen!

5 Vertel over bio in 2 minuten! In dit project gaan we ook onze vrienden, familie en kennissen vertellen over Delhaize Bio! Maar hoe pak je dat aan? Wij geven je hieronder een paar tips: Bio eten: voor sommigen is het een kwestie van gezond verstand, anderen staan er nog steeds sceptisch tegenover. Daarom is het goed om soms de puntjes op de i te zetten. En natuurlijk ook om iedereen te doen herinneren aan alle redenen om te kiezen voor 100% natuurlijk voedsel. Hieronder vind je enkele onderwerpen voor een leuk debat bij je volgende bio lunch. Tip #1: organiseer een zondagse lunch Samen lunchen is wel zo gezellig. Nodig je vrienden en familie uit en ga samen Delhaize Bio proeven! Wat vinden zij van deze producten? Verder in het projectboek vertellen we je hoe je jouw zondagse lunch kan voorbereiden. Tip #2: vertel het op het werk Wat betekent bio eigenlijk? Bio betekent duurzaam kweken. Dat wil zeggen met bescherming van de bodem, het water en klimaat, het stimuleren van biodiversiteit, en het vermijden van vervuiling van het milieu met chemicaliën. Velen van ons spreken de collega s dagelijks aan de lunchtafel. Je kunt dan je bio lunch meenemen, of vertellen dat je thuis luncht met deze producten! Wedden dat ze nieuwsgierig worden? Tip #3: deel kortingsbonnen uit Hebben bio producten een betere smaak dan niet-bio producten? Duurzame landbouw betekent de natuur de tijd geven om haar werk te doen. We respecteren de dieren, de aarde en de seizoenen. Op deze manier geeft de natuur ons écht lekkerdere producten. Veel mensen uit je omgeving zullen het leuk vinden om Delhaize Bio uit te proberen! Geef ze een kortingsbon zodat ze Delhaize Bio kunnen ontdekken met korting! Tip: Nodig ze eerst uit voor een bio lunch en deel daarna je kortingsbonnen uit. Zo heb je hen geïnspireerd en kunnen ze vervolgens zelf aan de slag! Tip #4: tijdens het wachten Als we ergens wachten, bijvoorbeeld aan de schoolpoort of in een restaurant, hebben we het vaak over waar we allemaal mee bezig zijn. Je kunt dan over dit project vertellen. Kopen jouw gesprekspartners al bio? Is bio du urder? dat e zeggen w n e n n u? K amer is bio voedz De boeren moeten kunnen leven van hun werk, en consumenten moeten kwalitatief goede producten voor een redelijke prijs kunnen aanschaffen. De situatie moet eerlijk zijn voor beide partijen en Delhaize is vastberaden om hier naar te streven. Een win-winsituatie! Bio is gezonder en voedzamer door het aanbod: groenten, granen, vleesvervangers, gedroogd fruit, peulvruchten... Al deze voedingsmiddelen zijn rijk aan goede voedingsstoffen, vitaminen en antioxidanten. Wat is de impact op het milieu? Tip #5: nu is het jouw beurt! En jij, hoe ga jij Delhaize Bio bekend maken? Inspireer de andere ambassadeurs en deel jouw ideeën op de projectblog! De natuur bestaat uit verschillende cyclussen en ecosystemen. In de bio landbouw wordt dit principe gerespecteerd. Er wordt gekweekt op een bodem waar de dieren in hun natuurlijke omgeving leven.

6 Zó organiseer je een zondagse lunch In je eentje genieten van de producten van Delhaize Bio is leuk, maar samen smullen is nog leuker! Daarom een aantal tips om een geslaagde zondagse lunch te organiseren: Hoe zorg ik voor een fijne sfeer? Natuurlijk, het belangrijkste van de lunch is het gezelschap en het eten zelf, maar de aankleding speelt ook een glansrol. Serveer je lunch in leuke schalen, mooie borden en de juiste glazen. Zorg ook voor een mooi tafelkleed en zet (als het nog past!) een vaas met bloemen op tafel. Muziek maakt ook sfeer, dus vooraf een relaxte playlist samenstellen is een goed idee! Hoe vertel ik over Delhaize Bio? Het beste moment om te vertellen over het project met Delhaize Bio is tijdens een lunch met deze producten! Je kunt je gasten meteen vragen om hun mening en hen wat marktonderzoeksformulieren laten invullen. Dit kan natuurlijk ook op andere momenten, zoals tijdens de lunch met collega s! Hierbij kun je de tips gebruiken die eerder in dit projectboekje staan beschreven. Wie nodig ik uit? Bedenk eerst wie je voor de lunch wilt uitnodigen. Komen alleen je twee beste vrienden langs, of pak je het groots aan? In dat laatste geval ziet de lunch er heel anders uit. Wees op tijd met de uitnodigingen, zodat je gasten een plekje in hun agenda kunnen reserveren! Je kan hiervoor de uitnodigingen in jouw startpakket gebruiken. Hoe serveer ik de lunch? Je hebt twee opties: of je bereidt de gerechten in de keuken en brengt ze (eventueel in gangen) naar de tafel, of je zet alle producten op tafel en laat iedereen zelf pakken waar hij of zij zin in heeft. Beide opties hebben hun charme, aan jou de keuze! Je kan natuurlijk ook gaan voor een combinatie van deze twee manieren. Op de volgende pagina s vind je een paar recepten voor jouw bio lunch. Je kunt ook meteen de kortingsbonnen uitdelen aan je familie, vrienden en kennissen, zodat zij bioproducten kunnen ontdekken mèt korting say cheese! Wij zien graag foto s van je gezellige lunch van de mooi gedekte tafel tot hoe je samen met je gezelschap klinkt! Je kunt deze foto s delen op onze blog: ambassadeurs.delhaize.be/bio. Verder kan je je ervaringen of foto s delen met de hashtags #DelhaizeAmbassadeurs #Bio. Heb je zelf nog tips om een leuke lunch te organiseren? Dan horen we het ook graag!

7 EEN PAAR RECEPTEN MET de producten van Delhaize Bio GEKARAMELISEERDE TOFOE EN RIJST (VOOR 4 PERSONEN) Ingrediënten: 500 g tofoereepjes bio 3 uien bio zeste van 1 citroen bio 2 el sesamzaad 2 el pistachenoten 250 g rijst bio 3 el olijfolie bio 10 g verse korianderblaadjes bio 10 g verse muntblaadjes bio 10 g pistoubasilicum bio ½ kl Espelettepeper Voor de marinade: 3 el citroensap bio 3 el honing bio 3 el sojasaus bio 1. Maak de marinade: meng de honing met het citroensap en de sojasaus. 2. Laat de blokjes tofoe 20 min marineren in deze marinade. Giet alles in een pan, ook het sap. Bak op een zacht vuurtje. 3. Pel de pistachenoten en hak ze fijn. Houd een paar pistachenoten opzij voor de afwerking. Voeg het sesamzaad, de pistachenoten, de Espelettepeper en de geraspte citroenzeste toe en laat ± 4 min verder bakken. CHIPOLATA S MET ERWTEN EN PUREE (VOOR 4 PERSONEN) Ingrediënten: Voor de puree: 4 chipolata s bio 250 g diepgevroren erwten bio 2 uien bio 30 g alfalfascheuten bio 4 el olijfolie bio 20 g boter bio 20 g verse dragonblaadjes bio 20 g verse muntblaadjes bio 20 g verse korianderblaadjes bio 800 g bloemige aardappelen bio 3 el olijfolie bio 20 g boter bio peper en zout 1. Kook de aardappelen 30 min in de schil. Giet ze af en verwijder de schil. Snijd ze in stukken en draai ze door een passe-vite of een pureepers. Voeg boter en 3 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout. 2. Blancheer de erwten 1 min in gezouten kokend water. Giet af en laat afkoelen in koud water met ijsblokjes zodat ze hun groene kleur behouden. 3. Snijd de uien in ringen en bak ze in 1 el olijfolie. 4. Maak de rijst klaar volgens de instructies op de verpakking. Meng er 2 el olijfolie onder. 4. Hak de verse kruiden. 5. Bak de chipolata s in een pan met 3 el olijfolie. 5. Snijd de uien in ringen en bak ze in 1 el olijfolie. 6. Verdeel de chipolata s en de puree over 4 borden samen met de erwten, de uien, de verse kruiden en de alfalfascheuten. 6. Hak de verse kruiden fijn. 7. Verdeel de rijst, de tofoe en de gebakken ui over 4 borden en garneer met de verse kruiden.

8 Meer bio van Delhaize Om te onthouden Zoals je hebt gelezen, bevat het bio assortiment van Delhaize meer dan 600 producten. Er valt dus nog genoeg te ontdekken! Bijvoorbeeld Delhaize Bio, dat is: Een zeer uitgebreid assortiment in alle categorieën, van verse producten tot drankjes in het schap, om aan al jouw wensen te voldoen op ieder moment van de dag. kipschnitzel zalmfilet pannenkoeken Betaalbare prijzen, waarbij we rekening houden met de investeringen en kosten van de boeren die nodig zijn om hun bio productie te kunnen garanderen. Natuurlijke producten, verbouwd zonder gebruik van synthetische stoffen of GGO s, en gemakkelijk te herkennen dankzij het EU-logo die hun bio certificering garandeert. brood babyrodebiet mozzarella preikiemen en nog veel meer! Ontdek het aanbod in je eigen Delhaize-supermarkt of op: roquefort

9 ambassadeurs.delhaize.be Jouw contactpersoon voor dit Delhaize Ambassadeurs-project: Elien 2017

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie:

Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn. Concept, receptuur en fotografie: 2 2013 24Kitchen Television B.V. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V., Uithoorn Concept, receptuur en fotografie: Portret fotografie: Sam Walravens www.samwalravens.nl Vormgeving en artwork omslag en

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

Pak je vitaminen!

Pak je vitaminen! Pak je vitaminen! www.versverwerktegroenten.nl www.versverwerktegroenten.nl Het hele jaar door vers verwerkt op je bord! Binnen ongeveer 5 uur na de oogst zitten groenten in de verpakking. Groenten uit

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

SPAR-soeppakketten: zo maak je ze klaar

SPAR-soeppakketten: zo maak je ze klaar Makkelijk, simpel en superlekker! SPAR-soeppakketten: zo maak je ze klaar De lekkerste soep? Die maak je gewoon helemaal zelf! Met de nieuwe soeppakketten van SPAR zet je in een handomdraai lekkere, zelfgemaakte

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes Maandag energiedag Penne met tomatensaus, basilicum, aubergines en ricotta 4 personen - 20 minuten

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Zo heerlijk makkelijk en gezond!

Zo heerlijk makkelijk en gezond! Zo heerlijk makkelijk en gezond! 4616_P_NL_Broch 1 13/02/12 09:46 Geniet van je favoriete groenten het hele jaar door! De maximale tijd tussen het oogsten van een groente en het verwerken ervan is vijf

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL 2017 onderdeel A bijlage De Soepterrine receptenboekje Aspergesoep met beenham ½ ui 1 l aspergebouillon 10 g zout 200 g asperges in kleine stukjes gesneden

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant! Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort.

Beste KOOK-OOK klant! Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Beste KOOK-OOK klant! Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Haverkort is een waar familiebedrijf. Herman Haverkort heeft de slagerij aan de Assendorperstraat

Nadere informatie

Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado. Courgettesoep met Société Crème

Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado. Courgettesoep met Société Crème Menu 173. Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado Courgettesoep met Société Crème Krokant gebakken kipfilet met witte asperges, geplet ei, charlotte-pureetje en saus met groene peper

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten.

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten. 2 sonen VOORGERECHTEN 10min 14min rusten 30min Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden 6 300 g artisjokharten (diepgevroren) Het sap van ½ citroen 4 kleine roodbaarsfilets (diepgevroren) (120

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2017

consumptief-horeca CSPE BB 2017 consumptief-horeca CSPE BB 2017 bijlage 1 variant a menu a Amuse van aspergesoep met ham *** Salade van zalm, garnalen, croutons en pijnboompitten *** Gebakken runderlende met rode-wijnsaus Snijbonen met

Nadere informatie

Gezond & lekker kerstmenu

Gezond & lekker kerstmenu Gezond & lekker kerstmenu Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Aangeboden door alle coaches en medewerkers van LifeStyle Coaching Nederland. De organisatie die door middel van

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Focaccia met groente

Focaccia met groente Focaccia met groente Voor 4 focaccia s heb je nodig: 450 gram bloem 250 ml water 75 ml extra vergine olijfolie 15 gram verse gist 10 gram grof zeezout 50 ml water een paar handjes vol gegrilde groente

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2010

consumptief-horeca CSPE KB 2010 consumptief-horeca CSPE KB 2010 bijlage variant a Gebruik deze bijlage bij de opdrachten 10, 14 en 19. menu variant a doorgeven serveermethode amuse (nieuwe aardappel, garnaaltjes, scharrelei) heldere

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis

pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis Lekker licht en extra smaakvol. gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groenten en krieltjes ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 35 minuten

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Gekruide cider. herfst. 1 l cider 125 ml calvados* of cognac 2 kaneelstokjes 12 kruidnagels 175 g honing

Gekruide cider. herfst. 1 l cider 125 ml calvados* of cognac 2 kaneelstokjes 12 kruidnagels 175 g honing 1 l cider 125 ml calvados* of cognac 2 kaneelstokjes 12 kruidnagels 175 g honing stukje van 3 cm verse gemberwortel, in plakjes 6-8 gedroogde appelringen* 1 sinaasappel, in plakken 1 citroen, in plakjes

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Sardines 1 witbrood 1 teen knoflook ½ bosje peterselie 1 citroen gerapspt en geperst 2 rode paprika s scheutje balsamico zout en peper Fileer

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Brandnetelbroodbeleg

Brandnetelbroodbeleg Flinke veel brandneteltoppen Olijfolie 4 tenen knoflook Zout Brandnetelbroodbeleg Werk met handschoenen aan. Verwijder harde brandnetel stengels. Was de brandnetels in de vergiet. Laat uitlekken. Snijd

Nadere informatie

Koken in de Lochting

Koken in de Lochting 13 januari 2014 met Heidi Vanderhelst Kok van dienst, Heidi, geeft uitleg voorbereiding van chutney Pastinaak-wortelsoep Brie met Ratte aardappelen Bretoense appeltaart Culinaire Kookclub 2013-2014

Nadere informatie

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus.

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. Bereidingstijd 30 minuten Ingrediënten voor 2 personen Zo maak

Nadere informatie

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie Kruidige kokossoep Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Roomijs met gekonfijt witloof en peperkoek Smakelijk

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Zoete aardappelpuree met geitenkaas Zoete aardappelpuree met geitenkaas Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2017

consumptief-horeca CSPE BB 2017 consumptief-horeca CSPE BB 2017 bijlage 1 variant b menu b Amuse van aspergesoep met ham *** Salade van tilapia, garnalen, croutons en pijnboompitten *** Gebakken diamanthaas met portsaus Sperziebonen

Nadere informatie

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 bijlage 1 menu Lichtromige courgettesoep met munt of kervel *** Kalkoenfilet met kastanjechampignons en dragonroomsaus gestoofde spinazie komkommersalade

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Koken zonder vlees is makkelijker - en lekkerder - dan je denkt. We geven jou graag een duwtje in de rug met dit recept. maatweek-2017-recepten-postkaart.indd

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6 Inhoud Voorwoord 5 Een collage maken 6 1 Gezond en veilig voedsel maken en bewaren 11 1.1 Eten koken en bewaren 11 1.2 Schoon en veilig werken in de keuken 17 1.3 Machines in de keuken 24 1.4 Langer houdbaar

Nadere informatie

V O O R W O O R D K R A B K L A U W E N A A N Z E E T A R B O T S C H O L P I J L I N K T V I S M A K R E E L S C H E E R M E S S E N G E E P

V O O R W O O R D K R A B K L A U W E N A A N Z E E T A R B O T S C H O L P I J L I N K T V I S M A K R E E L S C H E E R M E S S E N G E E P V O O R W O O R D 8 K R A B K L A U W E N 145 A A N Z E E 11 T A R B O T 157 S C H O L 33 P I J L I N K T V I S 173 M A K R E E L 49 S C H E E R M E S S E N 189 G E E P 69 S N O E K B A A R S 207 L A N

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

YVESTOWN IN DE KEUKEN. Yvonne Eijkenduijn

YVESTOWN IN DE KEUKEN. Yvonne Eijkenduijn YVESTOWN IN DE KEUKEN Een boek over eten en leven in de keuken Yvonne Eijkenduijn www.yvestown.com INHOUDS OPGAVE introductie 9 mijn voorraadkast 11 KEUKENS EN RECEPTEN 13 bronnen 260 recepten index 263

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal Fijnproefweken in de Markthal Diergaarde Blijdorp en de Markthal, twee iconen van de stad, werken samen. De prachtige okapi is terug in Blijdorp

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

Hoe foie gras kiezen?

Hoe foie gras kiezen? Neem me mee Colruyt i n f o r m e e r t Hoe foie gras kiezen? Met 2 recepten In uw Colruyt-winkel vindt u nu in de versmarkt en aan de beenhouwerij een ruim assortiment foie gras. In deze infofiche geven

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

OMELET MET TOMAAT, KIPFILET EN PREI

OMELET MET TOMAAT, KIPFILET EN PREI OMELET MET TOMAAT, KIPFILET EN PREI Twee eieren Tomaat Kipfilet prei Breek de twee eieren in een kom en mix het eiwit en geel goed door elkaar. Was de tomaat en de prei. Snijd de tomaat in schijfjes en

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE BB 2012

consumptief-horeca CSPE BB 2012 consumptief-horeca CSPE BB 2012 bijlage 2 variant b Menu b Amuse * Kalfspastrami met Chinese-koolsalade, paprika en kastanjechampignons, een glaasje met groene asperges, tomberry s, scharrelei en mosterdsaus,

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes

Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes Hapje 1 : Zachte kerriesoep met appeltjes Ingrediënten voor 20 hapjes: g boter 1 à 2 appels ( granni Smit) in brunoise ( hele fijne brunoise overhouden voor de garnituur) 1 ui 20 g bloem 1 thlp Kerriepoeder

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621.

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621. Mijn soepen maak ik op basis van goede groentebouillonblokjes of -poeder altijd zonder gist (E621 ofwel MSG). Ik weet dat ik ook bouillon kan trekken van groenten maar omdat ik veel biologische groenten

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw Willem&Drees Vegetarisch pakket!

Gefeliciteerd met uw Willem&Drees Vegetarisch pakket! Gefeliciteerd met uw Willem&Drees Vegetarisch pakket! Geniet van drie maaltijden en eet de wereld lekker beter. Gefeliciteerd, u heeft een Willem&Drees-pakket gewonnen bij de VriendenLoterij! In dit Willem&Drees-pakket

Nadere informatie

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist ***

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist *** 10 personen Het menu Witte port met tonic Hammousse met een twist Kalfslende besprenkeld met een lauwwarme vinaigrette van kappertjes en limoen en pompoensaus Hertenrug filet met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

consumptief-horeca CSPE KB 2012

consumptief-horeca CSPE KB 2012 consumptief-horeca CSPE KB 2012 bijlage 1 variant b PK-0811-b-12-1-b2 PK-0811-b-12-1-b1 2 lees verder recepturen en serveerwijzen menu variant b gerecht mise-en-place serveerwijze: amuse omeletrolletje

Nadere informatie

Het menu Villa Vredewoud

Het menu Villa Vredewoud 12 personen Het menu Villa Vredewoud Hammousse met een twist *** Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Hertenrug met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

NALU De fruitige, caloriearme energiedrank voor een frisse opkikker

NALU De fruitige, caloriearme energiedrank voor een frisse opkikker trnd projectboek NALU De fruitige, caloriearme energiedrank voor een frisse opkikker trnd project Projectblog: www.trnd.nl/nalu Jouw persoonlijke aanspreekpartner bij trnd: sanne@trnd.nl We ontdekken Nalu

Nadere informatie

wijting vers opgevist door onze vissers op vel bakken, is naar meer snakken

wijting vers opgevist door onze vissers op vel bakken, is naar meer snakken wijting vers opgevist door onze vissers op vel bakken, is naar meer snakken Omdat stoofpotjes ook anders kunnen zijn: vis van bij ons met een exotische toets! wijting stoofpotje met paprika en kokos ingrediënten

Nadere informatie

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding:

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding: Bolonese saus Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal 2,5 eetlepel 2500 gram 15 teentjes 10 eetlepel 2,5 eetlepel 5 eetlepel 10 deciliter 5 grote blikjes 5 stuks 2,5

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

DE FRITEUSE. Onze recepten!

DE FRITEUSE. Onze recepten! DE FRITEUSE Onze recepten! Diepgevroren frietjes Ingrédiënten 600 gr Diepvries frietjes Fijn zout op 180 C doe de diepvriesfrietjes in de korf en dompel deze onder in de olie Verminder de temperatuur van

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische producten. Wat is biologisch? En waarom maakt KOOK-OOK zo graag gebruik van biologische producten? De term biologisch heeft

Nadere informatie

1. Soepidee. Receptenbijlage bij deel 4 Volkoren producten Miss Natural Lifestyle

1. Soepidee. Receptenbijlage bij deel 4 Volkoren producten Miss Natural Lifestyle 1. Soepidee Pompoensoep Ingrediënten: 1 middelgrote oranje pompoen, 1 ui, 1 el olijfolie,1 grote geschilde aardappel, zout en peper naar smaak, eventueel: 1 tl koriander en 1 tl komijnzaad. Snijd de ui

Nadere informatie

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch)

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Vrolijk Pasen! Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Ontbijt: 1 bruine pistolet uit de oven met halvarine 1 keer halva jam of 2 plakjes rookvlees 1 glas verse sinaasappelsap 1gekookt

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE BB versie rood 2018 onderdeel C deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3

profielvak HBR CSPE BB versie rood 2018 onderdeel C deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 profielvak HBR CSPE BB versie rood 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 Bonensalade met kidneybonen, spekjes en feta *** Spies van kippendijen met paprikasaus

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B bijlage 1 herziene versie opdracht 2 en 3 GP-1800-b-18-1-B-b1_HV 1 / 7 Lichtgebonden vissoep met Noorse garnalen of lichtgebonden vissoep met gegrilde

Nadere informatie

Ontdek de gezonde keuzes in de supermarkt. Deel 3 - Vleesvervangers. Gewichtsconsulent Leidsche Rijn

Ontdek de gezonde keuzes in de supermarkt. Deel 3 - Vleesvervangers. Gewichtsconsulent Leidsche Rijn Ontdek de gezonde keuzes in de supermarkt Deel 3 - Vleesvervangers Gewichtsconsulent Leidsche Rijn 1 Gezonde keuzes in de supermarkt Als je goed weet waar je op moet letten, kun je heel gezond eten met

Nadere informatie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie www.powerslim.nl 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie Iedereen heeft wel eens een avondje voor de televisie. Lekker met de benen omhoog, onder

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Iedereen kent de lekkere pasta s uit Italië of de smaakvolle rijst uit Azië. Echter er zijn zoveel andere producten die vroeger veel in Nederland werden gegeten maar de laatste jaren

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3

profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 profielvak HBR CSPE BB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 opdracht 3, 4 Bouillon met kip/groene asperge en bosui *** Gepaneerde tilapiafilet met

Nadere informatie

Proeven van een dagje zonder vlees: kikkererwtenballetjes

Proeven van een dagje zonder vlees: kikkererwtenballetjes Proeven van een dagje zonder vlees: kikkererwtenballetjes Ingrediënten 170 g tomatenpuree 1 ui 1 bosje koriander olijfolie kurkuma 500 g gekookte kikkererwten uit blik kaneel 1 teentje look gember 1 bosje

Nadere informatie

Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie

Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie Bereiding: 10 min. 4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g zeekralen, geblancheerd 4 inktvisjes olijfolie wat groene verse kruiden boter sap

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw Willem&Drees Seizoenspakket!

Gefeliciteerd met uw Willem&Drees Seizoenspakket! Gefeliciteerd met uw Willem&Drees Seizoenspakket! Geniet van drie maaltijden en eet de wereld lekker beter. Gefeliciteerd, u heeft een Willem&Drees-pakket gewonnen bij de VriendenLoterij! In dit Willem&Drees-pakket

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Hamburger met witte koolsla Pasta met olijven, pijnboompitten en coppa Wortelstoemp met worst 4 personen - 30 minuten Maandag energiedag Dinsdag Italiaanse

Nadere informatie

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn)

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Bereidingstijd: minimaal 4 uur. Voor 8 personen. 1 grote rijpe verse ananas of 1 groot blik ananasschijven 125 milliliter rode portwijn Suiker

Nadere informatie