D R O O M F L U I S T E R E N i n f o r m a t i e S t e p h a n i e l a m p e. n l

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "D R O O M F L U I S T E R E N i n f o r m a t i e S t e p h a n i e l a m p e. n l"

Transcriptie

1 D R O O M F L U I S T E R E N i n f o r m a t i e S t e p h a n i e l a m p e. n l

2 Hoe werkt het? Droom fluisteren De eerste intake is al per Bij je aanvraag kijk ik of er een match is. Kan ik je helpen en wil jij dat ook? Ik help niet iedereen. Ik wil er een gevoel bij hebben, een tinteling, iets magisch. Want als ik match bij je kleintje, dan gebeurt er veel meer. Springt er een vonkje over? Heel magisch & praktisch ;-) Dan volgen de formalities We spreken een week af waarin je het Droomfluisterverslag ontvangt en je krijgt het intakeformulier (of een link naar de download). Deze bestaat uit twee delen: één voor het fluister en één voor het slaapgedeelte. Je kunt hier alle informatie, vragen en overige zaken in kwijt. Vervolgens doe je de betaling en stuur je het intakeformulier (met foto van je kleintje) per e mail weer op tijd retour. En het Droomfluisterverslag in je mailbox Vind je dan in de afgesproken week in je mailbox. Ervaring leert dat ik er soms al eerder mee aan de slag ga, als je kleintje al contact maakt. Meerdere contactmomenten staan dan gewoon als één verhaal in het verslag.

3 En dan? In de afgesproken week (en eerder als je kleintje bij mij aanklopt) ga ik in de energie in gesprek met je baby/kind. Hiervoor hoef je niets te doen: je hoeft je kleintje niet voor te bereiden (het mag wel, door het gewoon te vertellen) en je kunt thuisblijven of gewoon de deur uitgaan. Het is mogelijk dat je voor de afgesproken datum al dingen merkt of ziet. In een fluistering komen altijd wel dingen naar boven. Soms los ik ze in de energie al op en vaak zijn er ook punten die je kleintje noemt waar je zelf aan kunt werken, gewoon samen thuis. Dat is wel belangrijk, anders blijft een patroon zich herhalen. In de fluistering staan de vragen die je hebt gesteld en alles rondom het slapen centraal. Het is dus geen algemene 'reading', maar echt toegespitst op het slapen. Na de fluisteringen ga ik aan de slag met het slaapdocument en krijg je een advies gebaseerd op jouw input (intakeformulier) en die van je kleintje (fluistering). Met een oplossing waaraan jij kunt werken vanuit techniek (mijn advies) en de spiegel die je kleinte heeft voorgehouden. Je kleintje heeft natuurlijk ook nog wat te doen, enerzijds komt dat tijdens de fluistering aan bod, anderzijds ga jij dat leren via het Slaapplan.

4 Dus op afstand? Yep, alles op afstand. Daar zit een gedachte achter. In de energie zijn geen grenzen en het is juist fijner vind ik om op afstand in te tunen. Zo kiest je kleintje zijn eigen moment. En, er is meer rust, meer tijd, meer ruimte. Fluisteringen bestaan soms uit meerdere gesprekken, dat is fijner op afstand. Ook blijft je kleintje zo in zijn vertrouwde omgeving. Geen storende factoren. Rust. Voor het 'technische' slaapgedeelte is er het voordeel dat er geen stoorzender is in huis, want ik ben er niet om je kleintje te observeren (dat doe je zelf). Is er een vreemde, dan zie je dat je baby zich ineens ontpopt tot de ideale baby of een worst case ever. Dat is geen objectief beeld. Ik ben ookniet jij en jij bent degene die toch gaat moederen met je uk. Dus wat ik doe, is in deze niet relevant. Het gaat erom welk effect jij sorteert. Want jijmoet het ook blijven doen. Zo krijg je geen quick fix maar eengebruiksaanwijzing en dat betekent dat je ook slaapproblemen kunt bonjouren als er in de toekomst beren op de weg naar dromenland staan. Op deze wijze krijg ik ook een beter beeld van de situatie, raar maar waar. Want op papier vertel je meer en ben je eerlijker. En zo n verslag beslaat dagen en niet een uurtje. Tot slot kan ik zo sneller en beter analyseren en noteren. En dat zie je terug in het tarief, houd het enigszins betaalbaar. Ik wil er niet voor de lucky few zijn, alle baby s zijn bijzonder.

5 Wat is droomfluisteren? Droom fluisteren Droomfluisteren is een unieke, door mij ontwikkelde methode, waarbij ik hemel en aarde combineer om kleintjes goed te laten slapen. Het is praktisch, niet zweverig. En heel gericht. Alleen zo kun je écht op alle fronten aan het slapen werken, tegelijkertijd. Het is een slaapconsult, waarbij ik niet alleen gebruik maak van jouw input, maar ook die van je kleintje. Dat doe ik met babyfluisteren, in de energie afstemmen op je baby en zo met hem in gesprek gaan. Ik ben een luisterend oor, stel ook vragen en kan op die manier ook pijnpunten eruit halen of problemen oplossen. Het is een combinatie van een fluister en een slaapconsult, maar het is meer dan 1+1. Dat komt omdat ik de fluistering richt op het slapen en ook nog de input uit de fluistering direct vertaal in het slaapconsult. Je krijgt er een veel gerichtere en bredere slaapconsult door, naast de effecten van de fluistering op je baby. Enerzijds is er veel winst te behalen in (het leren van) de techniek van het slapen. Anderzijds slapen kinderen vaak ook niet goed omdat er meer aan de hand is. Met techniek kun je een boel, maar juist dat andere stukje haal je uit de fluistering.

6 Over het fluisteren... Bij het fluisteren ga ik vanuit meditatie naar je kleintje. Ik stem af op zijn/haar innerlijke ik, zijn/haar energie. Je kindje is aan het woord en soms ook zijn spirits. Dat komt bij mij binnen in woorden (helderhoren) en vaak ook in beelden (helderzien). Soms voel ik daar dingen bij, zoals emoties of fysieke klachten (helderzien) en soms weet ik daar dingen bij (helderweten). Dat is een gave, maar ik heb er ook zeker opleidingen in voltooid. Fluisteren doe ik aan de hand van een foto en de informatie die je me hebt gegeven. Hoe meer ik weet, hoe gerichter ik kan fluisteren. Ik zal de vragen stellen die je aan me stuurt, maar ik garandeer geen antwoorden. Je kleintje bepaalt namelijk wat aandacht mag hebben. Soms is er geen ruimte, of komt er gewoon geen antwoord. Ik push dat niet. Soms komen er hele andere dingen naar boven die eerst mogen worden opgelost. Want juist als daar aandacht en energie op komt, zal een volgend onderwerp naar boven komen. Ook al staat dat onderwerp bij jou op de eerste plaats. Zie het als een ui dat je mag pellen, laag na laag. Over het Slaapconsult... Aan de hand van het intakeformulier en de fluistering, maar ik een Droomfluisterverslag. Dit bestaat voor een groot gedeelte uit het Slaapconsult / Slaapplan. Ofwel een mini boekwerk (10 20 pagina's) waarin alles staat: het waarom, het hoe en de how to s. Pure informatie, want ik verwijs naar mijn boek(en), indien van toepassing, zodat jouw consult over jou gaat. Het is dus echt maatwerk. Ik maak ook een stappenplan, vertel je wat je precies wanneer kunt doen.

7 Daarbij coach ik je, maar ik doe het niet voor je. Dat mag je zelf doen. Dat wil je ook, want zo kun je het straks ook goed bijsturen, voel je je een topmoeder en je baby zal dat beamen ; ) Ik werk met de Droomritmemethode, door mij ontwikkeld aan het begin van deze eeuw (dat klinkt heel ver weg) en sinds die tijd veel toepast en aanbevolen door zorgverleners en heel belangrijk ouders. Fijn is dat deze methode compleet Nederlands is. Want wij Hollanders zijn echt uit ander hout gesneden en hebben een ander zorgsysteem, een andere samenleving en een eigenwijze, andere mentaliteit. Dat vraagt ook maatwerk. De Droomritmemethode gaat uit van een liefdevolle aanpak, zonder traantjes. Desondanks kan ik je ook begeleiden als je zelf kiest voor een aanpak met een lichte mate huilen. Maar dit doe ik alleen bij baby's ouder dan zes maanden eerder, daar sta ik niet achter. Waarom dit kan: zoals je in de boeken kunt teruglezen zijn er verschillende wegen naar Rome en de Droomritmemethode werkt daarop als een 'plug in'. De beste weg naar dromenland en jullie voorkeuren komen tijdens de intake en fluistering aan bod en alle is dus naar je persoonlijke situatie uitgewerkt in het Slaapplan. Weet dat ik geen dokter dokter ben. Dus een consult bij mij vervangt een consult bij de arts niet. Wel ben ik een slaap en onrustdeskundige en babyfluisteraar en met die dingen kan ik je zeker helpen.

8 Goed om te weten Toveren kan ik niet, hoewel ik wel mijn best doe (al dan niet met puntmuts en toverstokje). Dat betekent dat ik je help met je baby lekker laten slapen, met een dosis geduld. Binnen een week kun je zeker verschil bemerken en zal het beter gaan, maar verwacht alsjeblieft ook weer geen wonderen. Snel resultaat moet je niet willen, dat heeft geen kleefkracht en gaat ten koste van je ukkepuk. Kortom: we werken op korte termijn aan een paar issues en leggen een basis, om daarmee op lange termijn het slapen te verbeteren. Met een volledig arsenaal aan slaaputilities geef ik je een advies waarmee je dus zelf aan de slag gaat. Mouwen opstroken, engelengeduld, tanden erin zetten, nog meer geduld, doorzetten en volhouden: soms allemaal nodig. En soms gaat het ineens. Direct of na of na een week of na een paar weken. Dat kan ook. Het is aan jou om een vervolg te geven aan de adviezen en met het slapen aan de slag te gaan. Zonder dat vervolg, zal er niet veel veranderen. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van heel veel factoren. Hierbij spelen de leeftijd van je kleintje, wat er eerder is gebeurt is gedaan (op slaapgebied en meer) en allerlei omgevingsfactoren ook een rol. Toch is het zo dat met de juiste aanpak en consequent doorzetten er altijd verbetering komt. Helaas soms ook met een terugval, dat hoort bij het groeien en bloeien. Wanhoop dan niet, maar pak het Slaapplan en boek erbij en jaag de beren opnieuw van de weg. Waarschijnlijk kun je met een paar aanpassingen zo weer door.

9 kleine lettertjes En dan nog... Uit de analyse of de fluistering kunnen dingen komen waarvoor je wellicht verder consult wilt hebben. Ik doe aanbevelingen waar mogelijk, maar verwijs niet rechtstreeks naar praktijken of zorgverleners. De vervolgstappen zijn aan jullie. De adviezen hebben nooit een medische grondslag, raadpleeg dus altijd een arts als er iets is dat medisch opgelost mag worden. In de fluistering geen voorspellingen over toekomstige gezondheid. Ook het zielendoel maak ik niet duidelijk, dat weet je kind zelf diep van binnen en is niet aan mij om te vragen of te delen. Geef duidelijke informatie op voorhand, zodat een zo gericht en compleet mogelijke fluistering gedaan kan worden. Achteraf kan dat niet meer. Na het ontvangen van je fluisterverslag is het dus klaar. Ik ben te aller tijden in de mogelijkheid een consult te weigeren, zonder opgave van reden en ook als er een datum is besproken en al is betaald. Uiteraard ontvang je in dat geval het volledige bedrag gewoon terug.

10 Ik fluisteren alleen je eigen kinderen, niet die van anderen. Dat betekent dat grootouders of vrienden geen fluistering kunnen aanvragen. Dit doe ik om ethische redenen en uit respect voor het gezin en het kind. Als ik jouw kind fluister, ga ik ervan uit dat je dit hebt overlegd met de vader van het kind en je kleintje zelf. Hoe jong ook, noem het wel. Wil je kindje niet praten (vaak omdat het niet akkoord is met de fluistering), dan doe ik geen fluistering en koppel ik dit aan je terug. Uiteraard kun je er dan wel nog voor kiezen om alleen het slaapconsult te doen. Ik probeer altijd de afgesproken datum te respecteren. Maar heel soms lukt het niet. Omdat de fluistering niet soepel genoeg gaat of omdat er noodgevallen tussendoor komen. In geval van ziekte of onverwachte gebeurtenissen kan de afgesproken datum komen te vervallen. Uiteraard bied ik je dan een alternatief of de mogelijkheid tot annuleren. Een eenmaal gereserveerd consult heeft een betaalverplichting. Als binnen 2 werkdagen geen betaling is ontvangen, vervalt de reservering. Een eenmaal betaald consult kan worden geannuleerd binnen 48 uur na de betaling. Na die periode is er geen restitutie mogelijk. Een eenmaal opgeleverd Droomfluisterdocument is het eindproduct. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een Droomfluistering niet goed is (het zijn immers de woorden van je kleintje en niet van mij ; ) maar mocht je de eerste zijn dan moet ik je opnieuw teleurstellen. Want what you see is what you get. Uiteraard krijg je een kwalitatief document waar mijn ziel en zaligheid in is gestopt en mij kennende ook veel te veel tijd en extra s ; )

11 All you need is Faith, trust and a little fairy dust ;-)

SLAAPCONSULT. Stephanielampe.nl

SLAAPCONSULT. Stephanielampe.nl SLAAPCONSULT informatie Stephanielampe.nl Hoe werkt het? slaap consult Bij je aanvraag kijk ik of er een match is. Kan ik je helpen en wil jij dat ook? Ik help niet iedereen. Want ik ben niet van de quick

Nadere informatie

F L U I S T E R C O N S U L T i n f o r m a t i e S t e p h a n i e l a m p e. n l

F L U I S T E R C O N S U L T i n f o r m a t i e S t e p h a n i e l a m p e. n l F L U I S T E R C O N S U L T i n f o r m a t i e S t e p h a n i e l a m p e. n l Hoe werkt het? Fluister consult Bij je aanvraag kijk ik of er een match is. Kan ik je helpen en wil jij dat ook? Ik help

Nadere informatie

Hoe werkt een slaapconsult?

Hoe werkt een slaapconsult? ! Pagina!1 Hoe werkt een slaapconsult? Na je aanvraag krijgt je eerst antwoord terug, per mail. Ik noem hierin wat ik voor je zou kunnen doen en eventueel welk consult het beste bij je situatie past. Ook

Nadere informatie

Begeleidend Schrijven Luisterkind Methode

Begeleidend Schrijven Luisterkind Methode Begeleidend Schrijven Luisterkind Methode Ik heb de opleiding Luisterkind Werker gevolgd bij Diana van Beaumont. Ik heb deze Luisterkind methode geïntegreerd in mijn praktijk. Hieronder tref je een aantal

Nadere informatie

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Het is belangrijk om te weten waar je nu staat, zodat je weet van waar je straks vertrekt. Als jij weet wat voor verhaal hebt, welk verhaal jij jezelf verteld

Nadere informatie

I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken?

I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken? I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken? Dit product word t gratis aangeboden door the NewHealth Company 1-1 - 2017 Gratis intake Stoppen met roken Onderzoek je levensomstandigheden, gezondheid

Nadere informatie

Slaap Kindje Slaap. Illustrator: Fiep Westendorp

Slaap Kindje Slaap. Illustrator: Fiep Westendorp Slaap Kindje Slaap Illustrator: Fiep Westendorp Normale slaapontwikkeling peuter: Een peuter van 18 maanden tot twee jaar slaapt gemiddeld 11 tot 12 uur s nachts en twee uur overdag. Tot de leeftijd van

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie

SOAKEN. Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t. Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft. S u btitel

SOAKEN. Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t. Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft. S u btitel Thema s N i e u w L e v e n M a a s tri ch t SOAKEN Rust vinden bij degene die werkelijke rust geeft Soms ben je zo druk met rennen en vliegen voor Hem. En natuurlijk weet je dat het zijn veel belangrijker

Nadere informatie

Maak t verschil N E T W E R K C A F É. 1 1 j a n u a r i Liesbeth Groen & Roos de Haan. 2-daagse training

Maak t verschil N E T W E R K C A F É. 1 1 j a n u a r i Liesbeth Groen & Roos de Haan. 2-daagse training Maak t verschil N E T W E R K C A F É 2-daagse training 1 1 j a n u a r i Liesbeth Groen & Roos de Haan Wat doet Talentcoach? Talentcoach is een sociale onderneming en brengt werelden samen. Geen winstoogmerk.

Nadere informatie

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis

Lesdoelen: Werkvormen: Benodigdheden: Prentenboeken: Les 10: Hoe zeg ik nee. Lesoverzicht. Basis Les 10: Hoe zeg ik nee Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten het verschil tussen prettige en onprettige situaties en kunnen deze herkennen. Kinderen weten dat ze onprettige aanrakingen mogen weigeren.

Nadere informatie

Ik ben waardevol challenge

Ik ben waardevol challenge 26 t/m 30 juni 2017 Ik ben waardevol challenge Commit Happiness In deze pdf vind je alle opdrachten bij elkaar. Dag 1 Waarom wil je je waardevol voelen? Ik wil je vandaag laten stilstaan bij de redenen

Nadere informatie

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER!

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER! 50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen Deel 1 EEN WONDER! 1 Vreugde Hoi, ik ben Joy. Dat is het Engels voor vreugde, blijdschap.

Nadere informatie

Werkblad Op de plaats rust

Werkblad Op de plaats rust Werkblad Op de plaats rust In de hoofdstukken 5 tot en met 9 zijn verschillende onderwerpen aan bod gekomen die je helpen. Nu ga je de voorbereiding om het hoofdpijndossier op te lossen concreet maken.

Nadere informatie

Positief Huishouden met Kinderen

Positief Huishouden met Kinderen Positief Huishouden met Kinderen Deel 1: Basishouding van ouders Dit werkboek is van: Datum: 1 Copyright Drukke Moeders Marijke Minten Welkom Dit is een werkboek dat hoort bij de videotraining Positief

Nadere informatie

Wat waardeer je enorm aan de persoon die tegenover je zit? Geef één voorbeeld wat jou helpt om je agressie onder controle te houden.

Wat waardeer je enorm aan de persoon die tegenover je zit? Geef één voorbeeld wat jou helpt om je agressie onder controle te houden. 1 Geef één positieve eigenschap over de persoon die links van je zit. Wat waardeer je enorm aan de persoon die tegenover je zit? Vertel de groep wat je doe als je kwaad bent, doe het voor. Geef een voorbeeld

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

OPGELUCHT STAAT NETJES

OPGELUCHT STAAT NETJES OPGELUCHT STAAT NETJES Krop de boel niet op, praat het van je af! Een dobbelspel voor wie durft... OPGELUCHT STAAT NETJES Je hart luchten is fijn: je voelt je minder alleen en samen kun je op een rijtje

Nadere informatie

Of je hart nu breekt of scheurt, kapot is kapot.

Of je hart nu breekt of scheurt, kapot is kapot. Of je hart nu breekt of scheurt, kapot is kapot. Rouw van naastbestaanden van personen met dementie Gerke VERTHRIEST Een pluim voor jou, mantelzorger! We staan stil bij: - Rouwen als iemand nog niet dood

Nadere informatie

januari 2018 De herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken Mooie herinneringen potje maken:

januari 2018 De herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken Mooie herinneringen potje maken: januari 2018 Mooie herinneringen potje maken: Maak samen met je kinderen een mooi potje of doosje. Schilder, versier Stop er een memo blokje in en maak er een potlood aan vast. Alle mooie momenten van

Nadere informatie

E-BOOK 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES. kinderen en Emoties 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES

E-BOOK 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES. kinderen en Emoties 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES E-BOOK 10 GOUDEN TIPS OVER KINDEREN EN EMOTIES VOORWOORD In 2016 schreef ik de Gids over emoties bij kids 80 praktische tips. Mijn kennis en ervaring blijft zich echter door ontwikkelen. Daarom deel ik

Nadere informatie

Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna?

Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna? Wat deed jij ooit wat gevolgen had voor de tijd erna? Wat vond je het meest bijzonder in het verhaal over Jakob en Esau? Hoe ziet jullie gezin er uit? En wat vind je daarvan? Welke voordelen heeft het

Nadere informatie

Zetje 2 - Zweven: Laat je gevoel toe: Wat wil je echt? Zetje 3 - Zoeken: Laat je verstand spreken: Wil je dit echt?

Zetje 2 - Zweven: Laat je gevoel toe: Wat wil je echt? Zetje 3 - Zoeken: Laat je verstand spreken: Wil je dit echt? INLEIDING Zeven Zetjes Zetje 1 - Zeuren: In herhaling vallen zonder dat er iets in je leven verandert. Zetje 2 - Zweven: Laat je gevoel toe: Wat wil je echt? Zetje 3 - Zoeken: Laat je verstand spreken:

Nadere informatie

Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren Informatie voor kinderen, jongeren en ouders

Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren Informatie voor kinderen, jongeren en ouders Wat staat er in deze folder? UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren Informatie voor kinderen, jongeren en ouders Inleiding voor ouders 1 Informatie

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren Informatie voor kinderen, jongeren en ouders Wat staat er in deze folder? Inleiding voor ouders 1 Informatie

Nadere informatie

PRETTIG HERSTELLEN VAN EEN BURN OUT B R O CHURE VOOR WERKNEMERS W W W. V A L E O M E D I CA.NL

PRETTIG HERSTELLEN VAN EEN BURN OUT B R O CHURE VOOR WERKNEMERS W W W. V A L E O M E D I CA.NL PRETTIG HERSTELLEN VAN EEN BURN OUT B R O CHURE VOOR WERKNEMERS W W W. V A L E O M E D I CA.NL INDEX 0 1. H o o f d p a g i n a. 0 2. I n d e x. 0 3. F i j n o m kennis te maken. 0 4. F o c u s n i e t

Nadere informatie

Eten, slapen & zindelijk worden

Eten, slapen & zindelijk worden Eten, slapen & zindelijk worden Informatie voor ouders Het Centrum voor Jeugd en Gezin ondersteunt met deskundig advies, tips en begeleiding. Een centraal punt voor al je vragen over opvoeden en opgroeien,

Nadere informatie

Voorbereiding bezoek Humanity House Doelstellingen Introductie Huiswerkopdracht

Voorbereiding bezoek Humanity House Doelstellingen Introductie Huiswerkopdracht voorbereiding Voorbereiding bezoek Humanity House Het is belangrijk om voorafgaand aan het bezoek de voorbereidende les te geven. In deze les sta je samen met de leerlingen stil bij themaʼs die in het

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject 53. Jij bent gedoopt Eerste Communieproject 53 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan Hij, omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L

W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L M I N I - C U R S U S S t a r t e n m e t Y o g a - Y O G A I S F O R E V E R Y - B O D Y - W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L Astrid van Rens - 2016 Het gaat niet om hoeveel je doet, maar om de aandacht

Nadere informatie

Ik mag helemaal zelf beslissen, toch?

Ik mag helemaal zelf beslissen, toch? Heb je vragen over deze folder? Je kunt ze stellen aan de gedragswetenschapper, de manager of de cliëntvertrouwenspersoon. Vrijheidsbeperkingen Informatie voor cliënten s Heeren Loo s Heeren Loo helpt

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Kwaliteitsrapportage 2017

Kwaliteitsrapportage 2017 Kwaliteitsrapportage 2017 Wonen bij Kentalis VOOR BEWONERS Samen sterk in communicatie Kwaliteitsrapportage 2017 Wonen bij Kentalis versie voor bewoners Koninklijke Kentalis Theerestraat 42?????? Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

Onrustige baby. Moeder en Kind Centrum. Beter voor elkaar

Onrustige baby. Moeder en Kind Centrum. Beter voor elkaar Onrustige baby Moeder en Kind Centrum Beter voor elkaar Inleiding Baby s huilen. Dit is normaal voor een baby. Maar úw kind blijft huilen en niets lijkt daarbij te helpen om uw baby te troosten. Klinkt

Nadere informatie

leven met een chronische ziekte

leven met een chronische ziekte leven met een chronische ziekte Een ont-moet spel, voor jezelf en anderen. Als we een chronische ziekte hebben, is er vooral aandacht voor de bestrijding van symptomen. Wat de ziekte met ons zelfbeeld

Nadere informatie

Intuïtiedagboek. Les 1. Intuitie next level. Wat is jouw wens? Sacred place Innerflow meditatie Laat je gedachten en emoties los!

Intuïtiedagboek. Les 1. Intuitie next level. Wat is jouw wens? Sacred place Innerflow meditatie Laat je gedachten en emoties los! Intuïtiedagboek Wat is jouw wens? Sacred place Innerflow meditatie Intuitie next level Pagina 1 I n t r o d u c t i e De komende negen weken ontvang je wekelijks opdrachten en oefeningen die je gaan helpen

Nadere informatie

Cursus-handleiding. Een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens - en wereldverbeteraar.

Cursus-handleiding. Een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens - en wereldverbeteraar. Cursus-handleiding. Hoe haal je het beste uit deze cursus? Allereerst mijn complimenten dat je deze stap hebt gezet! Je toont moed en doorzettingsvermogen wanneer je echt kiest om voor je dromen te gaan

Nadere informatie

Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt.

Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt. FASE 1: STEL JE KLANT OP HAAR/ZIJN GEMAK EN NEEM DE LEIDING Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt. Dit gesprek

Nadere informatie

Lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één Lichaam en geest zijn één Je geest en lichaam zijn op een subtiele manier verbonden en reageren voortdurend op elkaar. Als we aan stress lijden heeft dat gevolgen voor ons lichaam omdat we bijvoorbeeld

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :)

EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) MINI EBOOK WE KRIJGEN ER EEN KINDJE BIJ :) KINDERMEDITATIE WWW.DEBOEZEMVRIENDIN.NL KINDERMEDITATIE Meditatie voor kinderen kan ervoor zorgen dat het kind zich rustiger gaat voelen. Het kind is meer ontspannen,

Nadere informatie

De tocht door het land van rouw

De tocht door het land van rouw De tocht door het land van rouw Bron: Herbergen van Verlies, geschreven door Riet Fiddelaers- Jaspers en Sabine Noten Toegelicht door Sandra de Bruyne Integreren Opbouwen Funderen Ankeren Verduren Aanschouwen

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Grenzen stellen Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Grenzen stellen Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar DOELSTELLINGEN Ouders zijn zich bewust van de grenzen die zij stellen als het gaat om vakantie, relaties, alcohol/drugs en geloof. Ouders bespreken welke grenzen hun kinderen opzoeken rondom deze thema

Nadere informatie

Begeleid wonen voor jonge moeders en hun kind. Sterker in de samenleving.

Begeleid wonen voor jonge moeders en hun kind. Sterker in de samenleving. Begeleid wonen voor jonge moeders en hun kind. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Carolina heeft net een kindje gekregen. Als jonge moeder komt er ineens veel op haar af. Carolina heeft een licht

Nadere informatie

s Speelbrief ZO LEES IK PIPPO PIPPO-thema prentenboeken JULI 2017 Speelbrief - Juli p1

s Speelbrief ZO LEES IK PIPPO PIPPO-thema prentenboeken JULI 2017 Speelbrief - Juli p1 THEMA: OP VAKANTIE MET DE ALLERKLEINSTEN! s Speelbrief JULI 2017 Aapje Pippo gaat met de trein op reis. Bruintje Beer en peuter Max spelen aan de waterkant en nijntje logeert bij haar opa en oma. Allemaal

Nadere informatie

Lees : Mattheüs 25:14-30

Lees : Mattheüs 25:14-30 De gelijkenis van de talenten Lees : Mattheüs 25:14-30 Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Begeleid wonen voor jonge moeders en hun kind Sterker in de samenleving.

Begeleid wonen voor jonge moeders en hun kind Sterker in de samenleving. Begeleid wonen voor jonge moeders en hun kind Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Carolina heeft net een kindje gekregen. Als jonge moeder komt er ineens veel op haar af. Carolina heeft een licht

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep wil

Nadere informatie

Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind?

Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind? Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind? Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind? Ga op ooghoogte met je kind zitten Door op ooghoogte te gaan zitten tijdens

Nadere informatie

Workshop Rapport maken

Workshop Rapport maken Workshop Rapport maken Deze workshop voer je in drietallen uit. Tip: Lees voordat je aan deze workshop begint paragraaf 11.3 van Gesprekscommunicatie nog eens door! Materialen 1 Wie leest dit voor? 2 Rolbeschrijving

Nadere informatie

Baby-lichaamstaal. Albert Schweitzer ziekenhuis kinderafdeling december 2003 pavo 0301

Baby-lichaamstaal. Albert Schweitzer ziekenhuis kinderafdeling december 2003 pavo 0301 Baby-lichaamstaal Albert Schweitzer ziekenhuis kinderafdeling december 2003 pavo 0301 Inleiding Via deze folder vertellen we u wat over de lichaamssignalen die uw baby geeft: baby-lichaamstaal is méér

Nadere informatie

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson Ik ben BANG oefenboekje om te leren omgaan met angst Steef Oskarsson Bang Bang is een emotie. Net als blij, bedroefd en boos. Iedereen is wel eens bang. Sommige mensen zijn vaak bang, sommigen niet. Iedereen

Nadere informatie

De Inner Child meditatie

De Inner Child meditatie De Inner Child meditatie copyright Indra T. Preiss volgens Indra Torsten Preiss copyright Indra T. Preiss Het innerlijke kind Veel mensen zitten met onvervulde verlangens die hun oorsprong hebben in hun

Nadere informatie

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen.

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen. In de vorige les ben je gaan onderzoeken wat je droom is en ik hoop dat je het besluit hebt genomen om elke dag te dromen en dat je een moodboard hebt gemaakt. Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het

Nadere informatie

Positief Huishouden met Kinderen

Positief Huishouden met Kinderen Positief Huishouden met Kinderen Deel 2: Communiceren met kinderen Dit werkboek is van: Datum: 1 Copyright Drukke Moeders Marijke Minten Welkom Dit is een werkboek dat hoort bij de videotraining Positief

Nadere informatie

JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN. Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans

JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN. Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN 2016 Heleen van Lente www.lente-injeleven.nu heleen@lente-injeleven.nu Jouw persoonlijk goeroe-plan Ken je de uitspraak:

Nadere informatie

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders Moeders voor Moeders Nu jullie weten dat ik zwanger ben, wil ik hier zeker vaker op terug gaan komen. Jullie hebben mijn verhaal kunnen lezen over de moeite die ik heb moeten doen om zwanger te worden.

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan.

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. 6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. Ik ben een werkende moeder. Mijn vriend helpt thuis mee. Werken? Ik heb een kind, dat

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 2 Je Gedachten Inhoud 2 1. Onderzoek je zelfbeeld: welke negatieve gedachten heb je? 3 2. Oefen jezelf in gedachten veranderen 4 3. Oefen jezelf in gedachten loslaten 5 4. Bouw aan je

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

De magische wereld. Een helende verhalenbundel voor je (innerlijk) kind. Eveline van Dongen

De magische wereld. Een helende verhalenbundel voor je (innerlijk) kind. Eveline van Dongen De magische wereld 2 De magische wereld Een helende verhalenbundel voor je (innerlijk) kind Eveline van Dongen De magische wereld Een helende verhalenbundel voor je (innerlijk) kind Een krachtige, effectieve

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Koraal Groep Koraal Groep wil graag dat je tevreden bent. Tevreden over de manier

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze BOUWSTEEN 5 Eigen Keuze 2 Inhoud Introductie bouwsteen 5: Eigen Keuze 3 ANDERS denken 4 Waar kies je voor? Wist je dat? 5 Nieuwe kansen 12 Van toen naar nu 13 Nieuwe

Nadere informatie

Inknippen van je tongriempje

Inknippen van je tongriempje Wilhelmina Kinderziekenhuis Inknippen van je tongriempje Wat staat er in deze folder Inleiding voor ouders 2 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar 4 Inknippen van het tongriempje 6 Tips 9 Wil je meer

Nadere informatie

Kinderen op bezoek intensive care Handreiking voor ouders.

Kinderen op bezoek intensive care Handreiking voor ouders. Kinderen op bezoek intensive care Handreiking voor ouders www.nwz.nl Hoe vertel ik mijn kind(eren) dat zijn/hun vader, moeder of ander familielid ernstig ziek op de IC ligt? 3 Hoe bereid ik mijn kind voor

Nadere informatie

koppel geboorte Familie bemiddeling huwelijk uit elkaar gaan scheiding wettelijk samenwonen opvang voor kinderen zwangerschap

koppel geboorte Familie bemiddeling huwelijk uit elkaar gaan scheiding wettelijk samenwonen opvang voor kinderen zwangerschap uit elkaar gaan huwelijk geboorte wettelijk samenwonen bemiddeling opvang voor kinderen koppel zwangerschap scheiding Familie We wonen samen maar willen niet trouwen. Kan dat? Ja. In België leven vele

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Opa, wie is God? Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Opa, wie is God? Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar DOELSTELLINGEN Grootouders wisselen ervaringen uit over geloofsopvoeding en kleinkinderen. Grootouders helpen elkaar op weg met tips en adviezen over geloofsopvoeding en kleinkinderen. Grootouders zijn

Nadere informatie

Inknippen van je tongriempje

Inknippen van je tongriempje Inknippen van je tongriempje Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) U kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie door geven per e-mail: patienteninformatiewkz@umcutrecht.nl

Nadere informatie

Pedagogische basisdoelen. In de gastouderopvang

Pedagogische basisdoelen. In de gastouderopvang Pedagogische basisdoelen In de gastouderopvang Pedagogische basisdoelen Ieder gastouderbureau heeft een pedagogisch beleidsplan Dat is gebaseerd op 4 basisdoelen die zijn geformuleerd door Riksen Walraven

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen. Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou

Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen. Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou Kennismaking met Begeleid Zelfstandig Wonen Wat mag jij van het BZW-team verwachten... en wat verwachten wij van jou Begeleid Zelfstandig Wonen In deze brochure leggen we uit wat jij van het BZW -team

Nadere informatie

Week van de opvoeding

Week van de opvoeding In gesprek Voor ouders en hun kinderen vanaf ca. 12 jaar Het is heerlijk om een goed gesprek te voeren met iemand waar je veel van houdt. Maar soms lukt dat niet goed. Laat je daarom uitdagen tot een eerlijk

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Kinderen op bezoek op de intensive care

Kinderen op bezoek op de intensive care Kinderen op bezoek op de intensive care Handreiking voor ouders mca.nl Inhoudsopgave Hoe vertel ik mijn kind(eren) dat zijn/hun vader, moeder of ander familielid ernstig ziek op de IC ligt? 1 Hoe bereid

Nadere informatie

Arrangement 1 De Luisterthermometer

Arrangement 1 De Luisterthermometer Arrangement 1 De Luisterthermometer DEEL 2 De medewerker Naam: Organisatie: Manager: Datum: Luisterprincipe 2 Luisteren is geven 2.1 Gehoord zijn Je hebt de afgelopen weken vast een keer met je manager

Nadere informatie

Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de belangrijkste tips en trucs.

Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de belangrijkste tips en trucs. R.K. Basisschool Anselderlaan 10 6471 GL Eygelshoven Tel: 045-5351434 De fijne kneepjes van het voorlezen Voorlezen is leuk en nuttig. Maar hoe doe je dat eigenlijk, goed voorlezen? Hieronder vindt u de

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport s Heeren Loo 2017 Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Wat staat in dit kwaliteitsrapport? 1. Wat willen we bereiken? 1. Wat willen we bereiken? 3 2. Deze hoofdstukken

Nadere informatie

DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben.

DRIE GOUDEN TIPS om Nee te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. Chantal Smeets 1 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. INLEIDING... 4 3. DRIE GOUDEN TIPS...

Nadere informatie

De Puk-poster. Goed voorbeeldgedrag. Een baby ontwikkelt zich razendsnel. Vaak lijkt. dit vanzelf te gaan. Toch is het belangrijk om ook

De Puk-poster. Goed voorbeeldgedrag. Een baby ontwikkelt zich razendsnel. Vaak lijkt. dit vanzelf te gaan. Toch is het belangrijk om ook Ontwikkeling van baby s stimuleren met de Puk-poster Auteur: Natasja van Lier Een baby ontwikkelt zich razendsnel. Vaak lijkt dit vanzelf te gaan. Toch is het belangrijk om ook de ontwikkeling van baby

Nadere informatie

Positief Huishouden met Kinderen

Positief Huishouden met Kinderen Positief Huishouden met Kinderen Deel 4: Kinderen en geld Dit werkboek is van: Datum: 1 Copyright Drukke Moeders Marijke Minten Welkom Dit is een werkboek dat hoort bij de videotraining Positief Huishouden

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN!

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! Inhoudsopgave 1. Klagen mag pag. 3 2. Iets doen met je klacht pag. 5 3. Mogelijkheden om iets met je klacht te doen

Nadere informatie

Wanneer je bekend bent met een allergie voor jodium of contrastmiddel is het belangrijk dat je dit vóór de CT-scan zegt tegen de laborant.

Wanneer je bekend bent met een allergie voor jodium of contrastmiddel is het belangrijk dat je dit vóór de CT-scan zegt tegen de laborant. CT-scan 2 Inhoudsopgave CT-scan...5 Wat is een CT-scan...5 Vóór de CT-scan...7 Contrastvloeistof...7 Wat is een infuus?...7 Hoe wordt de CT-scan gemaakt?...8 Na de CT-scan...9 Uitslag...9 Voor ouders:

Nadere informatie

Luister s naar me 20 TopTips van ouders om de band met je kind te versterken

Luister s naar me 20 TopTips van ouders om de band met je kind te versterken INKIJKEXEMPLAAR 20 TopTips van ouders om de band met je kind te versterken inspiratie boekje Wat leuk dat je dit boekje in handen hebt! De band tussen jou en je kind is er vanaf dag één en blijft voor

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

DAG 1: Sterfbed Lees Genesis 49:1, 2, 28-33 Zie je Jakobs zonen staan rond het bed van hun vader? Jakob is oud. Hij voelt dat hij gaat sterven. Hij roept al zijn zonen. Hij gaat zijn laatste woorden tegen

Nadere informatie

Patiënteninformatiedossier (PID) (Non) Hodgkin. onderdeel ZIEKTEBELEVING. (NON) HODGKIN Ziektebeleving

Patiënteninformatiedossier (PID) (Non) Hodgkin. onderdeel ZIEKTEBELEVING. (NON) HODGKIN Ziektebeleving Patiënteninformatiedossier (PID) (Non) Hodgkin onderdeel ZIEKTEBELEVING (NON) HODGKIN Inhoud... 3 Emoties... 4 Omgaan met de ziekte... 4 Praten over uw gevoelens... 5 Uw gedachten opschrijven... 5 Andere

Nadere informatie

Voedingsadvies voor moeders, vaders, kinderen én tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Voedingsadvies voor moeders, vaders, kinderen én tijdens de zwangerschap en borstvoeding Voedingsadvies voor moeders, vaders, kinderen én tijdens de zwangerschap en borstvoeding Tijdens je zwangerschap is gezonde voeding extra belangrijk. Voor je kind en voor jezelf. Ook als je baby geboren

Nadere informatie

Voorbereidende les. Basisonderwijs. Educatieteam

Voorbereidende les. Basisonderwijs. Educatieteam Basisonderwijs Voorbereidende les (1) Introductie (2) Huiswerkopdracht (3) Bijlage 1 (4) Bijlage 2 Educatieteam Het educatie team bestaat uit jonge, gemotiveerde en bevlogen medewerkers die dichtbij de

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie