opleidingen veiligheid en preventie middelbaar veiligheidskundige MVK veiligheidskundig preventiemedewerker VKPM

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "opleidingen veiligheid en preventie middelbaar veiligheidskundige MVK veiligheidskundig preventiemedewerker VKPM"

Transcriptie

1 opleidingen veiligheid en preventie veiligheidskundig preventiemedewerker VKPM middelbaar veiligheidskundige MVK

2 Met een goede opleiding is het fijn werken Als je werkt is het fijn als je goed weet waar je mee bezig bent. Dat je vaardigheden hebt om je taken beheerst, vlot en met goed resultaat uit te voeren. Onderzoek heeft aangetoond dat werken met onvoldoende kennis en inzicht tot stress en op termijn tot gezondheidsklachten leidt. Werken in een bedrijfsorganisatie doe je niet alleen. Je bent afhankelijk van werkopdrachten en situaties die mede door anderen worden bepaald. Dat kan goed zijn, maar ook minder goed of zelfs gevaarlijk. Je werk kan dan tot beroepsziekten of ongevallen leiden. Als dat gebeurt, is dat ingrijpend. Als veiligheidskundige ben je er om te voorkomen dat er ongevallen gebeuren of mensen overbelast raken. Je hebt een moeilijke, maar veelzijdige functie en doet belangrijk werk. Je hebt voor dat vak niet alleen kennis van zaken nodig, je moet ook kunnen voorlichten, overtuigen, inspecteren en gedrag kunnen beoordelen. Van veiligheid naar preventie Een veiligheidskundige kent vele gezichten. Het gaat erom dat je werk veiliger en gezond maakt. Dat is op een scheepswerf iets anders dan op een boerderij of een kerncentrale. Er zijn zoveel soorten risico s dat er altijd wel een plek te vinden is, die bij jou past. De werkaanpak van de veiligheidskundige ontwikkelt zich voortdurend, omdat werk verandert en het kader verandert. Veiligheid is eerst gezien als onderdeel van arbozorg, maar wordt nu vooral een element voor duurzame arbeid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Binnen Europa is het accent gelegd op preventie als kader. De opleiding VKPM MVK Kenmerkend van deze opleiding is, naast de duidelijke en flexibele structuur, de aandacht voor actuele ontwikkelingen. De maatschappij verandert snel. Wij willen graag dat je een goede start maakt en niet met een achterstand begint. Daarom is aansluiting gemaakt bij de werkomgeving van de veiligheidskundige, maar ook is er gekeken naar de ontwikkeling van bedrijven, wetgeving en wetenschap. Daardoor heeft de opleiding wat extra elementen. We besteden meer aandacht aan VCA, omdat het een zeer ruim toegepast systeem is. Gedrag en gedragsvaardigheden van de veiligheidskundige krijgen extra aandacht. Dat doen we omdat gedrag de belangrijkste oorzaak is van ongevallen en het gedrag van de veiligheidskunde in belangrijke mate bepaalt of adviezen worden opgevolgd. Het resultaat is een opleiding die toekomstbestendig is en boeiend om te doen. De cursisten vinden het pittig, maar goed en interessant en bevelen de opleiding aan anderen aan. Er zijn geen drop-outs en de cursisten slagen voor hun examens. Je bent welkom. Een opleiding volgen naast je werk is een zware tijdelijke extra belasting. Het is vaak ook een heel boeiende en bepalende periode in je leven. Een ontwikkelingstap waardoor je jezelf nieuwe kansen geeft. Denk er dus goed over na. Het gaat niet alleen om je baan, maar ook om hoe en in welke richting je je verder ontwikkelt. Kies de opleiding, maar ook de opleider die bij je past.

3 Beginnen met een stevige basis Prachtig als je goed kunt meedenken of analyseren. Maar als preventiekundige of veiligheidskundige moet je ook beschikken over een basispakket parate kennis. Bijvoorbeeld wanneer er mensen lassen of slijpen of met een vorkheftruck rijden, moet je wel weten wat de grootste gevaren daarvan zijn en of ze daar in de werkuitvoering goed mee omgaan. Dit soort kennis en de hoofdlijnen van de wetgeving en VCA-certificering leren we in de opleiding VKPM, de eerste module van de MVK opleiding. Door deze kennis te koppelen aan praktijksituaties en de feitenkennis te trainen met de training cards, heb je al na vijf trainingsdagen een heel waardevol pakket aan kennis, dat je kunt toepassen. De opzet van de opleiding In 5 trainingsdagen al waardevoller zijn voor je bedrijf? Dat lijkt wel heel snel te gaan. Dat klopt, want de opleiding vraagt naast de trainingsdagen, ook thuisstudie en het uitwerken van opdrachten op je bedrijf. Voorafgaand aan je studiedag bestudeer je lesstof uit je cursusboeken volgens je studiewijzer. De lesdag gaat over de stof die je al hebt bestudeerd. Die pas je dan toe op praktijksituaties. Met de dagtoets aan het eind van de lesdag volg je je prestaties. Met de bedrijfsopdrachten vergroot je je onderzoeksvaardigheden. Door persoonlijke correcties leer je wat nodig is voor je eindopdracht en eindscriptie. Eerste oogst Wanneer je de bedrijfsopdrachten met voldoende resultaat hebt afgesloten en je examens ook, verdien je 2 diploma s met marktwaarde. Het blijkt haalbaar. Je eigen inzet is bepalend, wij zorgen voor prima begeleiding door zeer ervaren trainer consultants. Met je diploma kun je verder naar module 2 en 3, maar je kunt ook een pauze inlassen of het hierbij laten. Lekker flexibel dus. Voor iedereen een spannend moment wanneer je met een nieuwe groep mensen aan de slag gaat. De kat uit de boom kijken is bij VKPM eigenlijk geen optie. Natuurlijk doen we een kennismakingsrondje en zorgt de docent voor de introductie, maar al snel ben je met je medecursisten samen bezig met een Kingo praktijksimulatie en heb je een discussie over de training cards.

4 De risico s beheersen Weten wat gevaarlijk is en hoe je veilig kunt werken is de bagage waarmee je als veiligheidskundige aan de slag gaat. Dan blijkt al snel dat je om een bepaalde praktijksituatie beheerst te krijgen, nog meer kennis en vaardigheden nodig hebt. Je moet dan je weg leren vinden in de regelgeving en vakliteratuur en zicht krijgen op de technische en organisatorische mogelijkheden om de veiligheid te garanderen. Deze module is daar voor bedoeld. Dieper ingaan op de materie. Weten hoe je een incident of ongeval onderzoekt. Hoe een noodorganisatie wordt opgezet. Weten welke eisen er zijn om arbeidsplaatsen in te richten. Hoe je zorgt voor veilige machines en apparaten. Welke normen en keuringseisen er zijn. Maar vooral moet je leren te zorgen dat de werksituaties verbeteren. De aandacht richten Hoe krijg je de aandacht? Maar vooral hoe krijg je de aandacht voor je boodschap aan de top van de organisatie. En hoe krijg je medewerkers zover dat ze hun werk anders gaan uitvoeren? Meedoen aan de ontwikkeling van het bedrijf Om invloed uit te oefenen moet je degelijke kennis hebben van veiligheid en die kennis met overtuiging kunnen overdragen. Dat leer je door te oefenen problemen te onderzoeken, daar goede rapporten over te schrijven en er interessante presentaties over te houden. Je adviezen en aanbevelingen moeten passen bij de bedrijfsvoering. Door je kennis uit te breiden en te werken aan je bedrijfsopdrachten, word je steeds beter in je vak. Bij je bedrijf merken ze dat ook. In deze module start je gelijk met je eindopdracht. Daardoor heb je er ruim de tijd voor. Het geeft ook de mogelijkheid om er in de trainingsdagen over te praten. Hierdoor heb je maximale steun voor een goede eindscriptie. Het is nog een hele stap om jezelf te ontwikkelen van iemand die verstand heeft van risico s tot een veiligheidskundig adviseur, die bij problemen wordt gehaald en ze ook oplost. Iemand die als deskundig en betrouwbaar wordt gezien. Je moet niet alleen een goed verhaal kunnen vertellen, maar ook kunnen luisteren en analyseren.

5 Samen werken aan preventie Wanneer je als adviseur resultaten probeert te bereiken, merk je hoeveel energie dat kost. Gebrek aan kennis, weerstand tegen verandering en de macht van de gewoonte, zorgen ervoor dat de veilige werkwijze niet zomaar is ingevoerd. Door samen te werken met andere arbodeskundigen en de ondernemingsraad kom je veel verder. Deze module laat je goed kennismaken met de vakgebieden van je collegadeskundigen. Een belangrijke verbreding van je mogelijkheden en je algemene ontwikkeling, waardoor je ook beter invloed op het management kunt uitoefenen. Complexe problemen: brede aanpak Uit onderzoek van ernstige ongevallen blijkt telkens weer dat er veel factoren een rol spelen. Dat is ook zo b ijr het ontstaan van beroepsziekten. Bij beslissingen over het inrichten van het bedrijf en het kiezen van werkprocessen en -procedures zijn kosten een belangrijke factor. Bij werken met gevaarlijke stoffen is kennis van zaken van groot belang. Voor het voorkomen van lichamelijke problemen door fysieke belasting, moet je niet alleen weten hoe je moet tillen. Je moet ook in staat zijn werkplekinrichting te beoordelen en de opbouw van een functie in taakelementen kunnen doorgronden. Als je zaken wilt verbeteren, heb je een totaalbeeld nodig: Hoe werken de bedrijfsinrichting, werkprocessen en logistiek door op de procesbeheersing en belasting van medewerkers. Hoe werkt een KAM-systeem dat processen voorspelbaar maakt en kan sturen naar veilige werkuitvoering? Wat is de waarde van kwaliteitsleer en certificering. En ten slotte: Waarom doen mensen domme dingen, waardoor er ongevallen en beroepsziekten ontstaan. Hoe herken je en corrigeer je gedrag? Wat cursisten van deze opleiding vinden Een goede opleiding: goed gekozen lesstof, met goede leermiddelen, werkvormen en docenten. Praktijkgericht, goed georganiseerd, maar wel pittig. Je leert echt een vak. Mijn werkgever is enthousiast over mijn vorderingen. Ik heb meer opdrachtgevers gekregen. Ik heb intern promotie gemaakt. Deze actuele opleiding is als beste MVK-opleiding beoordeeld, met extra elementen en uitstekende examenresultaten. In de afsluitende module pas je opgedane kennis en ervaring al toe en doe je nog nieuwe kennis op. Het eindonderzoek uitvoeren en het schrijven van een goede scriptie is voor veel cursisten de moeilijkste opgave uit de opleiding. Gelukkig heb je al heel veel geleerd van je bedrijfopdrachten en Kingo praktijksimulaties. Als je je scriptie geschreven en verdedigd hebt, is het tijd voor je MVK-diploma.

6 Duur van de opleiding De opleiding VKPM neemt 3 á 4 maanden in beslag. De volledige MVK opleiding duurt 1 á 1,5 jaar. Toelating Voor deze opleidingen is minimaal aantoonbaar MBO 4 niveau vereist. Inschrijven voor een opleiding Je kunt je aanmelden via de website of door een te sturen naar info@gpmtraining.nl. Of bel ons even op of Locaties en startdata Uitvoeringslocaties worden afgestemd op de vraag. De actuele startdata en locaties vind je op de website. Prijzen De scherpe prijzen en wat daarbij is inbegrepen, vind je op het aanmeldingsformulier op de website. Speciale wensen Er is veel mogelijk. Zowel maatwerk voor in-companyprojecten, als individueel. Leg uw wensen aan ons voor, dan overleggen we over de mogelijkheden info@gpmtraining.nl Wij zijn sponsor van Preventie Professionals PP.NL:

7 gevaren, preventie en wetgeving arbozorg en VCA specifieke gevaren beleid, leiding en praktijk arbo beheersen wet en regelgeving procedures en noodorganisatie ongevallenonderzoek arbeidsplaatsen arbeidsmiddelen arbeidshygiëne en gevaarlijke stoffen fysieke belasting en ergonomie bedrijfsgezondheidszorg kosten en baten arbeidsorganisatiepsychologie overzicht opleiding VKPM MVK module 1 VKPM module 2 MVK module 3 MVK bedrijfsopdracht 1 bedrijfsopdracht 2 bedrijfsopdracht 3 bedrijfsopdracht 4 eindopdracht examen preventiekunde examen veiligheidskunde examen VCA VOL scriptie verdedigen veiligheidskundig preventiemedewerker VKPM middelbaar veiligheidskundige MVK

opleidingen Asbest middelbaar veiligheidskundige MVK veiligheid en preventie veiligheidskundig preventiemedewerker VKPM

opleidingen Asbest middelbaar veiligheidskundige MVK veiligheid en preventie veiligheidskundig preventiemedewerker VKPM opleidingen veiligheid en preventie veiligheidskundig preventiemedewerker VKPM middelbaar veiligheidskundige MVK Asbest Opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest Een opleiding special voor de asbestsector

Nadere informatie

opleidingen Asbest veiligheid en preventie middelbaar veiligheidskundige MVK veiligheidskundig preventiemedewerker VKPM

opleidingen Asbest veiligheid en preventie middelbaar veiligheidskundige MVK veiligheidskundig preventiemedewerker VKPM opleidingen veiligheid en preventie Opleiding Middelbaar Veiligheidskundige Asbest Een opleiding speciaal voor de asbestsector De kracht van de Middelbaar Veiligheidskundige (MVK-er) ligt in de bekendheid

Nadere informatie

Duur van de opleiding opleidingen Toelating veiligheid en preventie Locaties, startdata en prijzen Speciale wensen

Duur van de opleiding opleidingen Toelating veiligheid en preventie Locaties, startdata en prijzen Speciale wensen Duur van de opleiding De opleiding VKPM neemt 3 á 4 maanden in beslag. De volledige MVK opleiding duurt ca 1 jaar. Toelating Voor deze opleidingen is minimaal aantoonbaar MBO 4 niveau vereist. opleidingen

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Veiligheid 5.1 is pure winst

Veiligheid 5.1 is pure winst Veiligheid 5.1 is pure winst (VCA-certificering in 6 stappen) Verkorte versie Inhoudsopgave Inleiding Waarom kiezen voor een VCA-certificering? VCA-certificering in 6 stappen 0: 1: 2: 3: 4: 5: Voorbereiding

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Opleiding Preventiemedewerker Veiligheid PMV Allround Veiligheidskundige MVK

Opleiding Preventiemedewerker Veiligheid PMV Allround Veiligheidskundige MVK 1 2 3 Opleiding Preventiemedewerker Veiligheid PMV Allround Veiligheidskundige MVK Inhoud Goede preventie- of veiligheidskundige worden? De beste opleiding kiezen! De opleiding PMV/MVK tot Allround Veiligheidskundige

Nadere informatie

1. CBR Registratienummer. 2. Naam opleider

1. CBR Registratienummer. 2. Naam opleider Pagina 1 van 5 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201837-002 / 20-02-2017 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U37-1, Veilig werken langs de weg, e-learning (systeem:

Nadere informatie

U37-1 Veilig werken langs de weg e-learning Versie CBR Registratienummer. 2. Naam opleider

U37-1 Veilig werken langs de weg e-learning Versie CBR Registratienummer. 2. Naam opleider 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201837-002 / 20-02-2017 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U37-1, Veilig werken langs de weg, e-learning (systeem: All Secure

Nadere informatie

Opleiding Veiligheidskundig Preventiemedewerker VKPM Allround Veiligheidskundige MVK. Schulten Opleidingen & Certificeringen / GPM Training & Consult

Opleiding Veiligheidskundig Preventiemedewerker VKPM Allround Veiligheidskundige MVK. Schulten Opleidingen & Certificeringen / GPM Training & Consult 1 2 3 Opleiding Veiligheidskundig Preventiemedewerker VKPM Allround Veiligheidskundige MVK Schulten Opleidingen & Certificeringen / GPM Training & Consult Inhoud Goede preventie- of veiligheidskundige

Nadere informatie

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 De mbo-opleiding Luchtvaart dienstverlener niveau 4 is speciaal voor medewerkers van Passenger Services (PS) en Customer Ground Handling (CGH). Iedereen met een contract

Nadere informatie

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics

Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics Lange cursus beschrijving van de cursus: ITIL basics ALGEMEEN Het inrichten van een ICT Beheerorganisatie is een complexe en tijdrovende aangelegenheid. Het resultaat is afhankelijk van veel aspecten.

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Presenteren & Promoveren 2014

Presenteren & Promoveren 2014 Presenteren & Promoveren 2014 Een training voor promovendi De dissertatie is af. Het was een klus, maar de manuscriptcommissie heeft haar goedkeuring gegeven. De datum voor de promotie is al weken bekend.

Nadere informatie

Cursusspecial Vakbekwaamheid

Cursusspecial Vakbekwaamheid Cursusspecial Vakbekwaamheid > Elektrotechniek > Waterleidingtechniek > Gastechniek > CV-techniek Haal uw vakbekwaamheidsdiploma en word Erkend Installateur. Uw klanten zitten erop te wachten. Als installateur

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

Voorbeeld. Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 1; 25 maart 2016

Voorbeeld. Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 1; 25 maart 2016 Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0 Versienummer en datum Opleidingsplan versie 1; 25 maart 2016 Code en type training Code: U05-2 VCA Type: Eendaags, regulier en in dagdelen

Nadere informatie

TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid

TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid TRAINING VOOR VERTROUWENSPERSONEN Over integriteit en vertrouwelijkheid Training voor medewerkers die binnen hun bedrijf als vertrouwenspersoon optimaal willen functioneren. Training vertrouwenspersonen

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

EXPERTS MET KARAKTER

EXPERTS MET KARAKTER EXPERTS MET KARAKTER KANSEN BENUTTEN? EERST ZIEN, DAN SCHAKELEN Tempo-Team is specialist in flexibele arbeid. Door onze koppeling van commercieel denken en een sterke betrokkenheid, zijn we al 35 jaar

Nadere informatie

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching Unieke opleiding in Arboland Opleiding Copla Opleiding Training Consultants Coaching copla.nl Bezoek ook onze websites: www.copla.nl www.deveiligheidscoach.nl DE VEILIGHEIDSCOACH Steeds vaker buigen veiligheidskundigen

Nadere informatie

Win-win onderhandelen

Win-win onderhandelen Beter onderhandelen, meer verdienen Win-win onderhandelen Training waarin je leert stevig je belangen te verdedigen zonder de relatie met de ander te beschadigen Leer hoe je je onderhandelingsdoelen bereikt

Nadere informatie

ARBO IN DE OR. (Naar een veilige en gezonde werkomgeving)

ARBO IN DE OR. (Naar een veilige en gezonde werkomgeving) ARBO IN DE OR (Naar een veilige en gezonde werkomgeving) ARBO in de OR (naar een veilige en gezonde werkomgeving) Introductie U zit in de OR of in een VWGM- / Arbo commissie van de OR en u wilt het veilige

Nadere informatie

Dit is een door het CCV goedgekeurd opleidingsplan

Dit is een door het CCV goedgekeurd opleidingsplan Pagina 1 van 8 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201705-003 / 01-01-2018 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U05-2, VCA, 1-daags, e-learning (systeem: All Secure

Nadere informatie

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Beste vrijwilliger, In navolging van de succesvolle workshop dagen van voorgaande keren, organiseert het Vrijwilligers College op 21

Nadere informatie

U05-2 VCA CBR Registratienummer. 2. Naam opleider

U05-2 VCA CBR Registratienummer. 2. Naam opleider 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201705-003 / 01-01-2018 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U05-2, VCA, 1-daags, e-learning (systeem: All Secure Cargo) 5. Doel

Nadere informatie

Het examen bij de vakopleiding train de trainer

Het examen bij de vakopleiding train de trainer Het examen bij de vakopleiding train de trainer Als je klaar bent met de vakopleiding train de trainer en alle opdrachten gemaakt hebt, kun je examen doen. Dat is facultatief en je betaalt er dus apart

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

ABC - Ambulant Behandelcentrum

ABC - Ambulant Behandelcentrum ABC - Ambulant Behandelcentrum Als het thuis en/of op school dreigt vast te lopen Informatie voor verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Vergroten van sociale competenties. Vergroten zelfbeeld/zelfvertrouwen.

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

WELKOM BIJ BMD ADVIES OOST. Informatiebijeenkomst. De nieuwe Arbowet: Wat betekent dat voor ons bedrijf? 27 juni 2017

WELKOM BIJ BMD ADVIES OOST. Informatiebijeenkomst. De nieuwe Arbowet: Wat betekent dat voor ons bedrijf? 27 juni 2017 WELKOM BIJ BMD ADVIES OOST Informatiebijeenkomst De nieuwe Arbowet: Wat betekent dat voor ons bedrijf? 27 juni 2017 AGENDA Programma: 13.45u: 14.00u: Ontvangst met koffie/thee Aanvang/welkom: Norman Smit

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen OHSAS 18001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job OHSAS 18001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4

Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 Secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses van Schiphol Group die geen mbo-diploma hebben.

Nadere informatie

Draaiboek voor een gastles

Draaiboek voor een gastles Draaiboek voor een gastles Dit draaiboek geeft jou als voorlichter van UNICEF Nederland een handvat om gastlessen te geven op scholen. Kinderen, klassen, groepen en scholen - elke gastles is anders. Een

Nadere informatie

Kind en Scheiding Trainingen.

Kind en Scheiding Trainingen. Kind en Scheiding Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak.

Nadere informatie

Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer. Dossiers VMBO

Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer. Dossiers VMBO Handleiding BPV-beoordeling voor de deelnemer Dossiers VMBO Inhoudsopgave Inleiding... 3 Informatie BPV-beoordeling... 4 Kerntaak, werkprocessen, competenties, beoordelingscriteria en Arbo-regels... 4

Nadere informatie

Introductie 1. Waarvoor hebben de studenten een mentor nodig? 2. Wie kan mentor worden? Iemand die:

Introductie 1. Waarvoor hebben de studenten een mentor nodig? 2. Wie kan mentor worden? Iemand die: Mentor informatie Introductie Het Mentoringprogramma is voor studenten die een begeleidingsvraag hebben. Deze begeleidingsvraag kan zeer divers van aard zijn en heeft te maken met schoolse-, persoonlijke

Nadere informatie

ARBO IN DE OR (NAAR EEN VEILIGE EN GEZONDE WERKOMGEVING) BASISTRAINING

ARBO IN DE OR (NAAR EEN VEILIGE EN GEZONDE WERKOMGEVING) BASISTRAINING ARBO IN DE OR (NAAR EEN VEILIGE EN GEZONDE WERKOMGEVING) BASISTRAINING ARBO in de OR (naar een veilige en gezonde werkomgeving) Introductie U zit in de OR of in een VWGM- / Arbo commissie van de OR en

Nadere informatie

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 De mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlener niveau 4 is speciaal voor iedereen die werkzaam is als (grond)stewardess op Schiphol. Iedereen met een mavo diploma (of overgangsbewijs

Nadere informatie

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken

BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken www.segment.nl BABZ-opleiding Basisjaar en Specialisatie Burgerzaken Investeren in uw persoonlijk vakmanschap 3 Samen studeren in een vaste groep 3 Persoonlijke benadering 3 Gemotiveerde studenten 3 Enthousiaste

Nadere informatie

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan Pagina 1 van 8 1. Naam en registratienummer Opleider: 2. Versienummer: 201703-002 / 07-03-2017 3. Code en type training U05-2 Eendaags E-learning (systeem: All Secure Cargo) 4. Naam training: VCA 5. Doel

Nadere informatie

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Training-1 Training-2 Training-3 : Basistraining communicatieve vaardigheden : Communicatieve vaardigheden voor professionals : Hoe voer ik een intakegesprek

Nadere informatie

Porfolio. Politie Vormingscentrum

Porfolio. Politie Vormingscentrum Porfolio 1. Inleiding 2. Wat is een portfolio? Hoe gebruik je het portfolio Reflectieverslagen Persoonlijke leerdoelen formuleren Werkwijze en denkmodel om opgaven/problemen op te lossen 1. INLEIDING Ligt

Nadere informatie

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst Sylvia Verhoef, adviseur en manager Opleidingen Anita Buijs, manager bedrijfsvoering backoffice 2 Ben jij de secretaresse van de toekomst? Perfecte

Nadere informatie

Magazijn en distributie

Magazijn en distributie Magazijn en distributie Transportplanning EVO biedt u een praktische opleiding op maat Inleiding De cursus Transportplanning leert je in zeven dagen de belangrijkste vaardigheden die een transportplanner

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 14001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 14001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen Informatie en Prijzen Nagelstyling Opleidingen Wij geven basis- allround opleidingen tot nagelstylist. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze manier wordt de kwaliteit

Nadere informatie

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties

Persoonlijke competenties Sociale competenties Leer (school) competenties Reader TOP-dagen 2014-2015 In het onderwijs is het steeds vanzelfsprekender dat je ieder jaar meer kunt en weet. Je bent druk bezig met het leren van de vakken. Maar je ontwikkelt ook competenties. In

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

M E T A P L U S T R A I N I N G A D V I E S C O A C H I NG

M E T A P L U S T R A I N I N G A D V I E S C O A C H I NG 1 P R O F E S S I O N E E L A D V I S E R E N Programmaconcept Om succesvol te zijn in een organisatie is beheersing van de eigen vakdiscipline niet voldoende. Veel professionals waaronder staf- en beleidsmedewerkers

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2014 2015 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

secretaresse! niveau 3 en! management assistent niveau 4!

secretaresse! niveau 3 en! management assistent niveau 4! secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses van KLM die geen mbo-diploma hebben. VAKMANSCHAP

Nadere informatie

Hallo mogen wij ons even voorstellen

Hallo mogen wij ons even voorstellen Hallo mogen wij ons even voorstellen Wij zijn Verkeersschool Janssen en bedanken je voor het benaderen van informatie over jou rijopleiding. Denk je nog steeds dat het behalen van je rijbewijs duur en

Nadere informatie

Positief. van elkaar. denken, doen en leren. Groepsprogramma voor jongeren met antisociaal of delinquent gedrag

Positief. van elkaar. denken, doen en leren. Groepsprogramma voor jongeren met antisociaal of delinquent gedrag Positief denken, doen en leren van elkaar met TOPs! Groepsprogramma voor jongeren met antisociaal of delinquent gedrag Compleet programma voor jongeren gericht op positief denken en doen Jongeren in de

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding basisveiligheid VCA

Informatieblad. Opleiding basisveiligheid VCA Informatieblad Opleiding basisveiligheid VCA Waarom kiezen voor ccb groep? In 1 dag uw VCA diploma halen interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen inpandig praktijkhuis, uitstekende

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Professionele ontwikkeling voor financieel adviseurs Professionele ontwikkeling naar Adviseur Bedrijfsvoering Door bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

Communicatie. Trainingen.

Communicatie. Trainingen. Communicatie Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak. In

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker

Informatieblad. Opleiding preventiemedewerker Informatieblad Opleiding preventiemedewerker Waarom kiezen voor ccb groep? interactief lesprogramma met veel ruimte voor stellen van vragen vaardigheden beoefenen in groepsverband (veilige leeromgeving)

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Montessori Professionalisering Zuid-Nederland 2014-2015 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS. saxion.nl/apo

Montessori Professionalisering Zuid-Nederland 2014-2015 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS. saxion.nl/apo Montessori Professionalisering Zuid-Nederland 2014-2015 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS saxion.nl/apo Montessori Zuid-Nederland Professionele ontwikkeling 2014-2015 Het menselijke individu kan zich zonder

Nadere informatie

MEDIATION: INSTRUMENT VOOR CONFLICTMANAGEMENT. Specialisatietraining

MEDIATION: INSTRUMENT VOOR CONFLICTMANAGEMENT. Specialisatietraining MEDIATION: INSTRUMENT VOOR CONFLICTMANAGEMENT Specialisatietraining Mediation: instrument voor conflictmanagement Doelgroep Deze specialisatietraining is bij uitstek geschikt voor 'organisatie-interne'

Nadere informatie

Het examen bij de vakopleiding train de trainer

Het examen bij de vakopleiding train de trainer Het examen bij de vakopleiding train de trainer Als je klaar bent met de vakopleiding train de trainer en alle opdrachten gemaakt hebt, kun je examen doen. Dat is facultatief en je betaalt er dus apart

Nadere informatie

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je GELOOF IN JEZELF Jij verwacht dat je bij ons een vak kunt leren. Dat je goed onderwijs krijgt, zodat je kennis opbouwt die je nodig hebt voor later. Dat je tijdens je stage werkervaring kunt opdoen die

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 Ik wil werken in aviations, de wereld van Schiphol fascineert me. Het werken met al die vrachtdocumenten en hoe dat allemaal wordt

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 17100 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 17100 training Combinatietraining

Nadere informatie

BBL GRAFISCH OPERATOR

BBL GRAFISCH OPERATOR BBL GRAFISCH OPERATOR Wil jij een mooie toekomst in een creatieve omgeving opbouwen? GOC helpt je daar graag bij. Al 95 jaar verzorgen wij opleidingen voor grafimedia- en kartonnagebedrijven. Creëer jouw

Nadere informatie

Opleiding. tot. Hooggevoeligheidsdeskundige

Opleiding. tot. Hooggevoeligheidsdeskundige Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige Voor u hebt u onze opleidingsgids. Voordat wij verder ingaan op de inhoud van de opleiding, willen we u eerst even kennis laten maken met Hooggevoelig heel gewoon.

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

U20-1 Fysieke Belasting e-learning CBR Registratienummer. 2. Naam opleider

U20-1 Fysieke Belasting e-learning CBR Registratienummer. 2. Naam opleider 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201720-003 / 25-09-2017 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U20-1, Fysieke belasting, e-learning (systeem: All Secure Cargo) 5.

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2016 2017 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

logistiek supervisor niveau 4

logistiek supervisor niveau 4 logistiek supervisor niveau 4 De mbo-opleiding Logistiek Supervisor niveau 4 leidt op tot manager transport & logistiek. Deze opleiding is voor (potentiele) leidinggevenden die werken in de luchtvracht,

Nadere informatie

Je eigen waarden top 10 + Waardenwiel

Je eigen waarden top 10 + Waardenwiel + Waardenwiel Leidraad voor coaches Situering: Fase 2 Analyse Gebruik: - Doel: Overzicht maken van welke waarden (privé en werk) belangrijk (en aanwezig in de huidige situatie) zijn. - Doelgroep: Geschikt

Nadere informatie

BELEIDSBEMIDDELING. Introductietraining

BELEIDSBEMIDDELING. Introductietraining BELEIDSBEMIDDELING Introductietraining Tweedaagse opleiding Beleidsbemiddeling Introductie Wil je het fijne weten van beleidsbemiddeling, bijvoorbeeld omdat je een beleidsbemiddelaar wilt inzetten bij

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Talentenexpeditie. Vind de opleiding en het werk passend bij jouw talent. www.reacollegenederland.nl

Talentenexpeditie. Vind de opleiding en het werk passend bij jouw talent. www.reacollegenederland.nl Talentenexpeditie Vind de opleiding en het werk passend bij jouw talent www.reacollegenederland.nl Ben je op zoek naar een leuke en passende baan? Ontdek welk werk en welke opleiding het best bij jou past.

Nadere informatie

Veilig in de crisis. Gerard de Groot MSc

Veilig in de crisis. Gerard de Groot MSc Veilig in de crisis Gerard de Groot MSc Gerard de Groot Veiligheidskundige NVVK-lid ~2800 leden kennisplatform voor veiligheidskundigen in Nederland sociale veiligheid externe veiligheid arbeidsveiligheid

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Certificering voor trainers. Algemene informatie over het certificeringstraject... 2 Gang van zaken tijdens het certificeringstraject...

Certificering voor trainers. Algemene informatie over het certificeringstraject... 2 Gang van zaken tijdens het certificeringstraject... Certificering voor trainers Algemene informatie over het certificeringstraject... 2 Gang van zaken tijdens het certificeringstraject... 4 1 Algemene informatie over het certificeringstraject Heb je de

Nadere informatie

KAM Consultants- workshops

KAM Consultants- workshops KAM Consultants- workshops Welkom bij KAM Consultants B.V. Waarom KAM Consultants B.V. Workshop Continue Verbetering Workshop Procesmanagement Workshop Risicomanagement Waar kun je onze trainingen volgen?

Nadere informatie

Archipel Kenniscentrum. Archipel Academie. Trainingen Agressie. het gevoel van samen

Archipel Kenniscentrum. Archipel Academie. Trainingen Agressie. het gevoel van samen Archipel Kenniscentrum en Archipel Academie Trainingen Agressie het gevoel van samen 2014 Archipel Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Archipel worden openbaar

Nadere informatie

Het examen bij de opleiding Van deskundige naar trainer

Het examen bij de opleiding Van deskundige naar trainer Het examen bij de opleiding Van deskundige naar trainer Als je klaar bent met de opleiding Van deskundige naar trainer en alle opdrachten gemaakt hebt, kun je examen doen. Dat is facultatief en je betaalt

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie

Opleiding tot. Performance Trainer

Opleiding tot. Performance Trainer Opleiding tot Performance Trainer Waarom studeren bij Motive to Move Motive to Move Academy is een opleidingsinstituut wat zich als belangrijkste doel gesteld heeft om kwaliteitstrainers in sport op te

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 -

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 - Workshops Top Secretaries 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2-1 TRAININGSCARROUSEL - 3-1.1. Projectmanagement - 3-1.2. Overtuigend beïnvloeden - 4-1.3. Communiceren met NLP - 5-1.4. Effectiever met emotionele

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

Bachelor of Business Administration (MER opleiding)

Bachelor of Business Administration (MER opleiding) Bachelor of Business Administration (MER opleiding) voor decentrale overheden Het Onderwijs De Bachelor of Business Administration voor decentrale overheden (Management, Economie & Recht, MER) wordt aangeboden

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie