BELEIDSPLAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELEIDSPLAN"

Transcriptie

1 Femina Vrouwenrechten & Integratie BELEIDSPLAN

2 VOORAF Groningen, 1 januari 2017 Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Femina. Het plan omvat een overzicht van onze strategie, doelstellingen en belangrijkste activiteiten voor de planperiode en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan wordt elke twee jaar geactualiseerd en gepubliceerd op onze website. In het jaarverslag, dat wij ieder jaar op onze website publiceren, leggen we verantwoording af over onze inspanningen en investeringen, de successen, tegenslagen en geleerde lessen. Zo maken we niet alleen ons werk inzichtelijk, maar ook de kosten die we moeten maken om ons doel te bereiken. Want hoewel we alles in het werk stellen om onze overhead kosten zo laag mogelijk te houden, zijn uitgaven noodzakelijk om ons werk professioneel en zo doeltreffend mogelijk uit te voeren. Mastoora Sultani

3 INLEIDING De Stichting Femina zet zich in voor de rechten en de integratie van vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen. Te lang, te vaak zijn de rechten van vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland kwamen genegeerd. Veel vrouwen worden onderdrukt en hebben geen enkel recht. Ik ben drie jaar in Nederland, maar ik heb van Femina gehoord wat ik moest weten! Sally (Nigeria) - Cursist Femina Femina is opgericht door en voor vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen en wij weten als geen ander: vrouwen die geen rechten hebben integreren niet, en hun gezinnen ook niet! Dat is slecht voor de vrouwen, voor hun gezin en voor onze samenleving. Voor de Nederlandse Grondwet is iedereen gelijk: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Helaas kunnen veel vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland komen geen gebruik maken van dit recht. De patriarchale, vrouwonvriendelijke cultuur uit het land van herkomst bepaalt ook in Nederland de positie van deze vrouwen. Te vaak horen wij van de politiek en overheid: daar doen we al iets aan als we het hebben over de rechten van deze vrouwen. Men luistert beleefd en verwart ons met allerlei initiatieven, die hoe goed bedoeld dan ook weinig of zelfs helemaal niets bijdragen aan de rechten en daarmee de integratie van deze vrouwen. Femina is voor het grootste deel van haar inkomsten afhankelijk van begunstigers. Naast het donateurschap zijn er diverse andere manieren om Femina te steunen.

4 KERNWAARDEN De cultuur van Femina kenmerkt zich door onze tomeloze inzet voor de rechten van vrouwen en een sterke teamgeest. Onze kernwaarden toewijding, toegankelijkheid en zichtbare resultaten dienen daarbij als leidraad en inspiratie. Dit komt niet alleen de vrouwen ten goede, maar versterkt de samenleving in al haar facetten: sociaal en maatschappelijk, economisch, welzijn en cultuur. Toewijding We hebben (com)passie voor het welzijn van vrouwen die als migrant of vluchteling naar Nederland zijn gekomen en combineren dit met de passie voor ieders eigen professie; van vrijwilliger tot directeur-bestuurder. Omdat Femina is opgezet dóór en voor vrouwen met een migratieachtergrond, worden al onze activiteiten direct gedreven door praktische ervaring met de problematiek. Waar hulp nodig is, bieden wij die. Ook in de samenwerking kunnen anderen op ons bouwen en rekenen op ons commitment. Toegankelijk We zijn open en benaderbaar voor onze doelgroep, donateurs, publiek, partners, politici en onderijs. We houden van transparantie en treden de wereld met open vizier tegemoet. Zichtbaar Femina streeft naar zichtbare resultaten en oplossingen, en heldere, open communicatie over wat het betekent om in Nederland te integreren. We willen resultaten laten zien en ervaringen delen die anderen enthousiasmeren en motiveren om (gezamenlijk) aan oplossingen te werken voor een duurzame verbetering van het welzijn van vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen.

5 NOODZAAK In de gesprekken die we voeren met overheid en bestuurders blijkt dat men zich vaak niet bewust is van de positie waarin vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen verkeren. Onze vragen worden afgedaan vaak afgedaan met: nee hoor dat is allemaal prima geregeld, bij doorvragen blijkt dat de standaard sociale kaart wordt toegepast. Helaas werkt dit niet, men bereikt de vrouwen niet en de vrouwen doen geen beroep op de Sociale Kaart. Afkomstig uit dezelfde cultuur, en uit de vele gesprekken die we voeren en talloze praktijksituaties die wij meemaken, weten wij dat het niet goed gaat met de rechten van de vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen. Er is sprake van huiselijk geweld, huwelijksdwang, huwelijkse gevangenschap, huwelijkse achterlating en vrouwenbesnijdenis. De overheid en bestuurders hebben absoluut geen idee van wat zich voordoet in de gesloten gemeenschappen. Hoe kan een vrouw die leeft onder dit soort omstandigheden een kind normaal opvoeden? Femina wil dat vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen zich bewust worden van hun rechten, zodat zij in hun kracht kunnen worden gezet. Wij willen de vrouwen duidelijk maken dat ze in Nederland het recht hebben om in vrijheid te leven. En dat onderdrukking en geweld niet thuis hoort in welke relatie dan ook. Of het nu gaat om de relatie tussen een man en een vrouw, een broer en een zus of tussen een moeder en haar zoon.

6 DOELSTELLINGEN, STRATEGIE EN BELANGRIJKSTE ACTIVITEITEN Femina zet zich in voor de rechten en integratie van vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen. We doen dit onder meer door: 1. Vrouwen bewust te maken van hun (juridische en maatschappelijke) rechten en plichten in Nederland. Dat doen wij door het geven van voorlichting in de vorm van trainingen, cursussen, workshops en bijeenkomsten. 2. Femina wil dat de samenleving, politiek en overheid zich bewust worden van de situatie waarin veel vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen zich bevinden. Dit doen we door het geven van voorlichting, door te spreken op bijeenkomsten, door actief in gesprek te gaan. Dee eerste stap is het bespreekbaar maken van onderdrukking en geweld. Pas dan kunnen we er echt iets aan doen. Cruciaal is onze binding met de vrouwen die hulp vragen enerzijds en de gemeenten en organisaties die hulp moeten organiseren anderzijds. Wij zijn een brug tussen slachtoffers, hulpzoekenden en reguliere hulpverleners. De leemten en zwakke punten in de hulpverlening en het overheidsbeleid proberen wij op te vullen. Femina werkt niet op afroep, maar proactief, wij wachten niet af, maar treden de vrouwen actief tegemoet. Dat lukt alleen als je cultuur en de achtergrond van de vrouwen kent, als je hetzelfde hebt meegemaakt. Dat is vertrouwd en veilig. 3. Femina zet zich praktisch in voor de vrouwen en richt zich op het voorkomen en bestrijden van relationeel en eer gerelateerd geweld en achterlating. Met name in de huiselijke sfeer, maar ook bij andere relaties. Relationeel- en eer gerelateerd geweld doet zich voor in de vorm van fysiek, psychisch en seksueel geweld. Samen met onze partners steunen wij deze vrouwen actief. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van ons Sociaal Spreekuur waar ze door een vrouw met dezelfde achtergrond worden geholpen. Vanuit ons Sociaal Spreekuur betrekken wij waar nodig onze partners bij het gesprek om de vrouwen zo goed mogelijk te kunnen helpen. BELANGRIJKSTE ACTIVITEITEN IN PLANPERIODE Het opbouwen van een solide netwerk van vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen in Noord-Nederland. Zodat we elkaar nog beter kunnen helpen en versterken. Hierbij zijn we de hulp van lokale overheden beslist nodig. Het uitbreiden van de trainingen die vrouwen bewust maken van hun rechten en plichten. Deze trainingen worden verzorgd vanuit de cultuur en achtergrond van de vrouwen. Maar we maken de vrouwen niet alleen bewust van hun rechten, maar wijzen ze ook op de overkomsten tussen onze culturen van daaruit connecten we met de Nederlandse samenleving. Vrouwenrechten en integratie blijft het uiteindelijke doel.

7 Opzetten fonds voor juridische en praktische bijstand voor de vrouwen en (vrijwillige) hulpverleners. Intensiveren van de samenwerking met externe (kennis) partners. Opzetten Time-out huis waarin vrouwen op adem kunnen komen (4 6 week). Er zal geen bijdrage van de vrouwen worden gevraagd, de bedoeling is vrouwen in acute situaties snel een veilig heenkomen te kunnen bieden, waar ze in alle rust hun toekomst kunnen overdenken. Intensieve campagne in Groningen, Friesland en Drenthe om alle gemeenten te informeren over onze werkzaamheden, zodat vrouwen kunnen worden geïnformeerd over en doorverwezen naar Femina. Maar ook om de gemeenten ertoe te bewegen onze trainingen onderdeel te laten zijn van de integratie van deze vrouwen. Intensiveren communicatie met alle stakeholders, zodat iedereen steeds op de hoogte is van onze activiteiten. Training In Holland staat een huis een groep Eritrese deelnemers.

8 COMMUNICATIE Mastoora Sultani met Minister Schippers op het ministerie van VWS. DOELSTELLING Met onze communicatie willen we ervoor zorgen dat: een breed publiek (landelijk) Femina kent; lokale en Haagse politiek bekend raakt met de doelstellingen van Femina men de juiste associaties heeft bij het merk Femina; er draagvlak is voor onze activiteiten. BELEID Onze kernwaarden vormen het uitgangspunt voor ons handelen. We zijn transparant over wie we zijn en wat we doen. STRATEGIE Het genereren van (gratis) publiciteit heeft de hoogste aandacht. Verhogen kennisniveau algemeen publiek (landelijk). Ontwikkelen van een landelijke communicatiestrategie. Optimaliseren van de impact van onze middelen. BELANGRIJKSTE ACTIVITEITEN IN PLANPERIODE Intensiveren van het contact met de samenleving, politiek en overheid. - Ontwikkeling van prestatie-indicatoren. Ontwikkelen en verbeteren van onze website.

9 FONDSENWERVING DOELSTELLING Met onze fondsenwerving streven we naar een realistische groei in verhouding tot de geplande activiteiten. BELEID Het merendeel van de inspanningen is gericht op bestaande fondsenwervende producten en doelgroepen. Zonder deze strategie uit het oog te verliezen, zijn we flexibel genoeg om nieuwe kansen aan te grijpen als deze voorbij komen. Analyse geeft input aan onze strategiebepaling. STRATEGIE Focus op binding en upgrade (m.b.t trainingsonderdelen voor bestaande partners). Aantrekken van fondsen ter ondersteuning van invoering verdere pilots (nieuwe partners) Verder optimaliseren van contact met donateurs door het opzetten van een goed netwerk. BELANGRIJKSTE ACTIVITEITEN IN PLANPERIODE Werving van nieuwe donateurs. Ontwikkeling beleid voor fondsenwerving. Onderzoek naar de strategie voor een fondsenwervende schaalsprong. Mastoora Sultani samen met Pieter Heerma (CDA Tweede Kamer).

10 PERSONEEL & ORGANISATIE DOELSTELLING Femina streeft naar een deskundig, gemotiveerd en tevreden team, dat bestaat uit een combinatie van professionals, stagiaires en vrijwilligers, dat optimaal kan presteren. BELEID Binden & Boeien van medewerkers en vrijwilligers is het thema van ons beleid. STRATEGIE Grotere inzet van vrijwilligers (o.a. stagiaires, afstudeerders, mensen in reintegratiebanen) bij de dagelijkse uitvoering van onze activiteiten. Femina is erkend leerbedrijf S-BB en wij willen structureel jonge mensen een plaats in onze organisatie bieden, zodat zij de nodige ervaring kunnen opdoen en ze onze organisatie kunnen versterken. Onze support groep Young Femina (studenten van de Hanzehogeschool en de Rijks Universiteit Groningen) breder inzetten voor onderzoek en promotie. BELANGRIJKSTE ACTIVITEITEN IN PLANPERIODE Ontwikkelen van de coachende vaardigheden van leidinggevenden. Actualiseren van de functiebeschrijvingen. Implementatie van het vrijwilligersbeleid. Evaluatie en mogelijke herziening van de organisatiestructuur. Leden van Young Femina met minister Schippers Commissievergadering Young Femina

11 ORGANISATIESTRUCTUUR TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN DIRECTEUR-BESTUURDER Directeur-bestuurder van Stichting Femina is Mastoora Sultani. Zij is verantwoordelijk voor de feitelijke uitvoering/bedrijfsvoering van de Stichting Femina en informeert de Raad van Bestuur over de voortgang. Tot de taken van de directeur-bestuurder behoort het uitzetten van de beleidslijnen en strategie in het Lange Termijn Plan en de jaarplannen. Het jaarplan wordt opgesteld binnen de inhoudelijke kaders die door de Raad van Bestuur zijn goedgekeurd. TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN RAAD VAN BESTUUR De Raad van Bestuur houdt toezicht op het beleid, de algemene gang van zaken in de stichting en fungeert als klankbord voor en werkgever van de directeur/bestuurder. De Raad van Bestuur krijgt de benodigde informatie op basis van het Lange Termijn Plan en het jaarplan en in kwartaalrapportages en (in)formele bilaterale overleggen. Waar nodig wordt dit (op verzoek) ondersteund door een toelichting van de betrokken manager. De Raad van Bestuur is algeheel bevoegd te handelen ten aanzien van de directeur-bestuurder. De Raad van Bestuur werkt onbezoldigd. LEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR Mastoora Sultani: directeur bestuurder Prof. mr. dr. Brigit Toebes: voorzitter Raad van Bestuur Mr. Marlies Hesselman: secretaris Raad van Bestuur Drs. Geerte van der Hoeven: penningmeester Raad van Bestuur Drs. Marja Janssens: lid Raad van Bestuur Drs. Yolanda Boonstra: lid Raad van Bestuur

12 FINANCIËLE ONDERBOUWING DOELSTELLING Een financieel gezonde organisatie met voldoende financiële basis om de ambities te kunnen verwezenlijken. BELEID Financiering van activa met eigen middelen. Een sterke balansstructuur. Tijdige en inzichtelijke financiële rapportages. STRATEGIE Inzetten op groei: door een hoog ambitieniveau in investeringen leidt tot een schaalsprong in het maximaal aantal vrouwen die kunnen worden geholpen. Kosten besteed aan fondsenwerving onder de CBF norm. Kosten beheer en administratie onder norm van 5%. Optimalisering van bestaande financiële procedures en rapportages. BELANGRIJKSTE ACTIVITEITEN IN PLANPERIODE Opstellen goedgekeurd Jaarverslag (jaarlijks) Meerjarenoverzicht actualiseren naar 2021 MEER INFORMATIE Meer details over de financiële situatie van Femina zijn terug te vinden in het Jaarverslag 2016 dat te downloaden is op de website van Femina.

INHOUDSOPGAVE: Vooraf 2. Inleiding 3. Doelstellingen, strategie en belangrijkste activiteiten 4-5. Communicatie 6.

INHOUDSOPGAVE: Vooraf 2. Inleiding 3. Doelstellingen, strategie en belangrijkste activiteiten 4-5. Communicatie 6. INHOUDSOPGAVE: Vooraf 2 Inleiding 3 Doelstellingen, strategie en belangrijkste activiteiten 4-5 Communicatie 6 Fondsenwerving 7 Personeel & Organisatie 8 Financiele onderbouwing 9 Kernwaarden 10 1 Vooraf

Nadere informatie

Femina Vrouwenrechten & Integratie. Jaarverslag 2016

Femina Vrouwenrechten & Integratie. Jaarverslag 2016 Femina Vrouwenrechten & Integratie Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 van de Stichting Femina Stichting Femina werd op 10 januari 2016 opgericht door Mastoora Sultani. Mastoora en haar gezin ontvluchtten

Nadere informatie

Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015

Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015 Hoofdlijnen beleidsplan Ronald McDonald Kinderfonds 2010-2015 Missie/Visie/Kernboodschap/Doelstelling Missie Het Ronald McDonald Kinderfonds wil een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van kinderen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Droomdag

Beleidsplan Stichting Droomdag Beleidsplan Stichting Droomdag 2016 2021 Stichting Droomdag Veenderveld 98 2371 TX Roelofarendsveen Beleidsplan Inleiding Het vorige beleidsplan van de Stichting Droomdag had geen einddatum. Hierin stonden

Nadere informatie

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Het verslag geeft een weergave mee

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Helpinghands4you

Beleidsplan Stichting Helpinghands4you Beleidsplan 2019 2022 Stichting Helpinghands4you Stichting Helpinghands4you Leemkuil 35 5626 EA Eindhoven 040-7805230 info@helpinghands4you.nl www.helpinghands4you.nl Inhoud VOORWOORD... 4 1. Stichting

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Eigendom Stichting Care for Sexuality Foundation Januari Beleidsplan 2018 ANBI

Beleidsplan 2017 Eigendom Stichting Care for Sexuality Foundation Januari Beleidsplan 2018 ANBI Stichting Care for Sexuality Foundation Beleidsplan 2018 ANBI Naam Stichting Care for Sexuality Foundation, Ermelo Missie Het bevorderen van seksuele gezondheid vanuit respect, veiligheid en autonomie.

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL

Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL 1. 2018 2021 1.1 Referentie: 2018-2021 Datum: 13-05-2019 Status: Definitief Auteur: Voorzitter Stichting OverdrukSyndroom.NL 0 Inleiding Stichting Overdruk Syndroom

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Beleidsplan. Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Beleidsplan Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2014 2017 Inhoud 1 Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 3 2 Organisatie 5 3 Afgesproken beleid periode 2014-2017 6 4 Activiteiten 7 5 Financiën

Nadere informatie

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children juli 2013-1- Samenvatting Stichting Joy for Children beheert in India zes zorg- en onderwijscentra, waar 445 kinderen kleding,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kidron

Beleidsplan Stichting Kidron Beleidsplan Stichting Kidron 2016-2017 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Inleiding 2 2. Algemeen 2 2.1 Ontstaan Stichting Kidron 2 2.2 Stichting Kidron in 2016 2 3. Organisatiestructuur 3 3.1 Bestuur 3 3.2 Medewerkers

Nadere informatie

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013

Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children Hagestein, juli 2013 Beleidsplan Joy for Children juli 2013-1- Samenvatting Stichting Joy for Children beheert in India zes zorg- en onderwijscentra, waar 445 kinderen kleding,

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Mei 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 2.1 Achtergrond 2.2 Onderbouwing 3. Identiteit 6 3.1 Missie & visie 3.2 Doelstelling 3.3 Strategie 4. Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2013-2017 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 04-07-2013 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2018-2022 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 07-05-2018 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Beleidsnotitie 2018-2022 Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Opgesteld door het bestuur van Stichting Vrienden van Park Vossenberg Kaatsheuvel, 29 maart 2018 Inleiding Stichting Maasduinen vervult een

Nadere informatie

Beleidsplan Joy for Children

Beleidsplan Joy for Children Beleidsplan Joy for Children Hagestein, September 2015 Samenvatting Stichting Joy for Children beheert in India zes zorg- en onderwijscentra, waar 465 kinderen kleding, voeding, onderwijs en medische zorg

Nadere informatie

1. Inleiding 3. 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze

1. Inleiding 3. 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze Beleidsplan 2014 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Doel van de stichting 4 2.1 Visie/missie 2.2 Kerntaken 2.3 Werkwijze 3. Taken 5 3.1 Financieel beheer en besteding van het vermogen van de stichting 3.2 Werving

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Profielschets Manager Financiën Omnivera GWZ ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Adviseurs ERLY: drs. Lilian Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Omnivera GWZ Omnivera

Nadere informatie

Primair Onderwijs po 079-3232.333 Voorgezet onderwijs vo 079-3232.444

Primair Onderwijs po 079-3232.333 Voorgezet onderwijs vo 079-3232.444 Voorlichtingspublicatie Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Primair Onderwijs po 079-3232.333 Voorgezet onderwijs vo 079-3232.444 Wet van 9 december 2005, houdende opneming in de Wet op het

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip 2018-2019 Stichting The Dutch Tulip Kanaalweg 33 2903 LR Capelle a/d IJssel www.thedutchtulip.nl Inschrijvingsnummer KvK: 6609346 Inhoudsopgave Voorwoord 3 De organisatie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016

Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Meerjarenbeleidsplan 2011 2016 Inhoud Pagina 1: KaliTaman Foundation Meerjaren Beleidsplan Pagina 2: Inhoud Pagina 3: Inleiding Pagina 4: Introductie Pagina 5: Missie en Visie Pagina 6: Werving Pagina

Nadere informatie

Voorwoord Doelstelling stichting Uitgangspunten a Vermogen Het bestuur Statuten stichting.

Voorwoord Doelstelling stichting Uitgangspunten a Vermogen Het bestuur Statuten stichting. 2 INHO UDS O PG AVE Voorwoord 3 1. Doelstelling stichting 4 1.1. Uitgangspunten.. 4 1.1.a Vermogen.. 5 1.2. Het bestuur 5 1.3. Statuten stichting. 6 1.4. Convenant. 6 2. Werkzaamheden 7 2.1. Algemeen..

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014

Beleidsplan 2015 2016. Stichting Stop Dierenleed Nederland. Almere, januari 2014 Beleidsplan 2015 2016 Stichting Stop Dierenleed Nederland Stichting Stop Dierenleed Nederland Hartekruidpad 7 1313JJ Almere 06-10734354 www.stopdierenleednederland.org info@stopdierenleednederland.org

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kledingbank Teylingen. 1 oktober 2015

Beleidsplan Stichting Kledingbank Teylingen. 1 oktober 2015 Beleidsplan Stichting Kledingbank Teylingen 1 oktober 2015 Voorwoord Veel burgers in Nederland verkeren in een onwenselijke situatie met een zeer laag netto inkomen waardoor zij niet genoeg geld hebben

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan

Strategisch beleidsplan Stichting Jongerencentrum De Werf - voor een mooie zinvolle toekomst - Strategisch beleidsplan 2017-2021 Strategisch beleidsplan 2017-2021 Pagina 1 Strategisch plan De missie, visie en strategie en focus

Nadere informatie

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015

Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Jaarverslag mentorschap Haag en Rijn 2015 Voorwoord Met trots presenteren wij u het jaarbericht van Mentorschap Haag en Rijn. Het aantal mentoren en cliënten is in 2015 flink gestegen. De behoefte aan

Nadere informatie

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013 walcheren Stichting Present Walcheren Jaarplan 2013 2012-12-10 Inhoudsopgave Stichting Present Walcheren... 1 Jaarplan 2013... 1 1. Inleiding... 2 2. Algemene beschrijving Present... 2 3. Beschrijving

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan

BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan BELEIDSPLAN STICHTING GOEDE DOELEN WEEK BUDEL Meerjarenplan Datum: 1 januari 2016 Stichting Goede Doelen Week Budel Wollenhoekstraat 7 6021 JJ Budel info@goededoelenweekbudel.nl/ www.goededoelenweekbudel.nl

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Vrienden 2016

Jaarplan Stichting Vrienden 2016 Jaarplan Stichting Vrienden 2016 1. Prioriteiten 2016 2. Wat gaan we doen? 3. Focusthema s 2016 4. Doelstellingen 2016 1. Prioriteit 2016 Intensiveren en uitbreiden samenwerking met externe en interne

Nadere informatie

Families onder druk. Huiselijk geweld binnen Marokkaanse en Turkse gezinnen. Drs. Ibrahim Yerden. Probleemstelling

Families onder druk. Huiselijk geweld binnen Marokkaanse en Turkse gezinnen. Drs. Ibrahim Yerden. Probleemstelling Families onder druk Huiselijk geweld binnen Marokkaanse en Turkse gezinnen Drs. Ibrahim Yerden Probleemstelling Hoe gaan Marokkaanse en Turkse gezinsleden, zowel slachtoffers als plegers om met huiselijk

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

2010D02442. Lijst van vragen totaal

2010D02442. Lijst van vragen totaal 2010D02442 Lijst van vragen totaal 1 In hoeverre heeft de staatssecretaris jongerenorganisaties betrokken bij de totstandkoming en uitvoering van haar beleid? 2 Welke verband ligt er tussen de brief over

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Visie en Missie

1. Inleiding. 2. Visie en Missie 1. Inleiding De werkzaamheden van de vrijwilligers inzake de kerstactie starten in 1932. Op 23 september 1993 werd een stichting opgericht die de naam Stichting Stille Armen Maastricht krijgt. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond

Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Stichting Wel.kom - Holding Stichting Wel.kom - Venlo/Beesel Stichting Wel.kom - Roermond Inhoudsopgave Welkomstwoord Missie en visie Organisatiestructuur Dienstverlening en aanbod Informatie voor vrijwilligers

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2021 www.ulianafoundation.org Faunastraat 87 1531 WD Wormer info@ulianafoundation.org 0648139203 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 5 1.2 Doelstelling... 5 1.3 Strategie... 5 2.

Nadere informatie

Beleidsplan Randolph Fellowship

Beleidsplan Randolph Fellowship Beleidsplan Randolph Fellowship Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de stichting Randolph Fellowship, hierin kunt u alles lezen met betrekking tot de stichting en de plannen voor de komende jaren.

Nadere informatie

Inhoud. Praktisch Naar het aanbod The basics... 7 Wil je meer?... 8 Nog niet genoeg?... 10

Inhoud. Praktisch Naar het aanbod The basics... 7 Wil je meer?... 8 Nog niet genoeg?... 10 Vorming brochure Inhoud Praktisch... 4 Naar het aanbod... 6 The basics... 7 Wil je meer?.... 8 Nog niet genoeg?.... 10 3 Als Vlaamse studentenkoepel vertegenwoordigt de Vlaamse Vereniging van Studenten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland

Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Beleidsplan Stichting Time to Help Nederland Stichting Time to Help Nederland Hang 4 3011 GG Rotterdam info@timetohelp.nl www.timetohelp.nl Inschrijvingsnummer KVK : 55404073 RSIN/Fiscaalnummer: 851692357

Nadere informatie

Beleidsplan De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging van én voor mensen met een depressie en hun naasten.

Beleidsplan De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging van én voor mensen met een depressie en hun naasten. Beleidsplan 2017 2019 De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging van én voor mensen met een depressie en hun naasten. 1. De vereniging De Depressie Vereniging is erkend door het Ministerie

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2020 Onze overtuiging De Stichting Willeke Alberti Foundation is opgericht door Willeke Alberti en is ontstaan vanuit het groeiend besef bij de naamgeefster, dat steeds meer ouderen en

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. STICHTING For the people

BELEIDSPLAN. STICHTING For the people BELEIDSPLAN STICHTING For the people 2017 2021 Stichting For the people Alexanderdumaslaan 184 1102 VZ Amsterdam 0640940543 www.4thepeople.nl Info@4thepeople.nl KVK: 67405711 RSIN : 856972332 Bankrekening:

Nadere informatie

Begrippen vullen. Directeur/bestuurder Socius

Begrippen vullen. Directeur/bestuurder Socius Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier voor de webversie. Klik hier voor een PDF van de nieuwsbrief. Socius september 2016 Begrippen vullen Jaren geleden was ik bij een bijeenkomst in de

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Onderzoekscentrum toegewijd aan rentevrije & duurzame financiële diensten

JAARVERSLAG 2014. Onderzoekscentrum toegewijd aan rentevrije & duurzame financiële diensten JAARVERSLAG 2014 Onderzoekscentrum toegewijd aan rentevrije & duurzame financiële diensten Vooraf Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Onderzoekscentrum Rentevrije Financiële Dienstverlening (ORFD).

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting 113Online

Jaarverslag 2012. Stichting 113Online Jaarverslag 2012 Stichting 113Online Voorwoord Stichting 113Online is er voor iedereen die te maken krijgt met zelfmoord. Voor mensen die zelf suïcidale gedachten of gevoelens hebben, voor mensen die een

Nadere informatie

uw partner in toegankelijkheid

uw partner in toegankelijkheid Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland uw partner in toegankelijkheid Werkplan OLGA 2012 1. Inleiding. a. Wat is OLGA? b. Overleg OLGA c. Aandacht! d. Bewustwording 2. Activiteiten 2012. a. Extern

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting

Beleidsplan Stichting Beleidsplan 2016 Stichting Linnenstraat 4 7621 SZ Borne Telefoon 074 8200343 E-mail: info@skiktwente.nl Website: www.skiktwente.nl Beleidsplan 2016 Pagina 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2. Visie, missie en

Nadere informatie

2016 Beleidsplan 2016 Stichting Sparrow

2016 Beleidsplan 2016 Stichting Sparrow 2016 Beleidsplan 2016 Stichting Sparrow Inhoudsopgave Over Sparrow... 2 Doelstelling... 2 Christelijke grondslag... 2 Organisatiestructuur... 2 Werkgebied... 2 Visie op armoede en armoedebestrijding...

Nadere informatie

INPUT & IDEE Inspiratiegroep Wijhe 92

INPUT & IDEE Inspiratiegroep Wijhe 92 INPUT & IDEE Inspiratiegroep Wijhe 92 Even babbelen over Overzicht De huidige & gewenste situatie Even babbelen over Overzicht De huidige & gewenste situatie Het nieuwe uitgangspunt Missie, visie & kernwaarden

Nadere informatie

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen Vodo50 Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Aanleiding Nederland en Groningen moeten het voor de groei van de economie vooral hebben van actieve

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

EduDivers Werkplan 2017

EduDivers Werkplan 2017 kenniscentrum voor onderwijs en seksuele diversiteit EduDivers Werkplan 2017 Het jaar 2017 is voor EduDivers een overgangsjaar. De kern van financiering van EduDivers verloopt via de landelijke Onderwijsalliantie

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 02 Inhoud Inhoud Inleiding Visie en Missie Projecten Aanpak Toekomst p. 3 p 3 p. 4 p. 4 p. 7 03 Inleiding Visie en Missie Inleiding EducAIDed streeft naar goed onderwijs voor iedereen.

Nadere informatie

Vanaf 1 januari 2014 moet een ANBI op een internetsite de volgende gegevens publiceren:

Vanaf 1 januari 2014 moet een ANBI op een internetsite de volgende gegevens publiceren: Vanaf 1 januari 2014 moet een ANBI op een internetsite de volgende gegevens publiceren: de naam van de instelling het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer het

Nadere informatie

In dit plan beschrijven we kort onze missie/doelstelling, onze sterke en zwakke punten en de manier waarop we komende jaren aan de slag gaan.

In dit plan beschrijven we kort onze missie/doelstelling, onze sterke en zwakke punten en de manier waarop we komende jaren aan de slag gaan. Beleidsplan Wereldboom 2018-2020 Definitief, 13 mei 2018 Inleiding De stichting Wereldboom bestaat ongeveer 9 jaar en we hebben in die periode veel bereikt door de actieve inzet van veel vrijwilligers

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Auteur: Bob Arkema Datum: 16 juni 2017 Versie: 0.9 Voorwoord Bij het schrijven van een beleidsplan wordt de koers van de organisatie voor de komende drie tot vijf jaar beschreven.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van De Rozelaar Beleidsplan 2016 Inhoud Inleiding...3 Doelstellingen...3 Boodschap...3 Doelgroepen...3 Achtergrond...3 Stichtingsbestuur...4 Financiën...4 Besteding giften...4 De manier

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Camelot BELEIDSPLAN

Camelot BELEIDSPLAN Camelot BELEIDSPLAN 2019-2022 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie... 6 2.1 Activiteiten van de organisatie... 6 3. Toekomst... 7 4. Organisatie...

Nadere informatie

TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE. 8 februari

TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE. 8 februari TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE 8 februari 2017 1 Inleiding In deze toezichtvisie geven wij als de Raad van Toezicht van het Nova College aan waarom wij toezicht houden, wat we daarmee willen

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Cofinanciering Regionale proeftuin Cultuur om de hoek 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang De jeugd in de regio Holland

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen Profielschets Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningbouwvereniging Compaen Datum: juni 2015 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningbouwvereniging

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Steunpunt OOG.

Voorwoord. Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Steunpunt OOG. Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Steunpunt OOG. Steunpunt OOG is opgericht op 10 december 2009 te Gouda door Willemien Rougoor. Steunpunt OOG is er om burgers te versterken in de samenleving.

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van stichting True Love Afghan Hound Foundation; Daniel de Niet, Voorzitter. 20 augustus 2014 Voorwoord Dit is het beleidsplan van stichting True Love Afghan Hound Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en geeft inzicht in de werving en het beheer van de fondsen. Het plan

Nadere informatie

Profielschets Rayonmanager Noord (32 40 uur) Stichting Lezen & Schrijven

Profielschets Rayonmanager Noord (32 40 uur) Stichting Lezen & Schrijven Profielschets Rayonmanager Noord (32 40 uur) Stichting Lezen & Schrijven ERLY the consulting company Datum: mei 2018 Adviseur: drs. Tristan Vos Stichting Lezen & Schrijven Organisatie In Nederland hebben

Nadere informatie

ANBI-data per 1-1-2014

ANBI-data per 1-1-2014 Tenaamstelling Statutair: ANBI-data per 1-1-2014 "Stichting fondsenwerving ter bekostiging van opleiding en ontplooiing van leerplichtige kinderen" Roepnaam: "Stichting Leergeld Breda" Fiscaal nummer 8127

Nadere informatie

Public Value Een introductie

Public Value Een introductie Public Value Een introductie Zwolle, 3 oktober 2018 Gerwin Nijeboer waarde creëren in het gemeenschappelijk belang voor het welzijn van het individu en de samenleving. Belangrijk: Public is NIET gelimiteerd

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting de Arend Kerkstraat GK Alblasserdam. +31 (0)

Beleidsplan Stichting de Arend Kerkstraat GK Alblasserdam. +31 (0) Beleidsplan 2017-2019 Stichting de Arend Kerkstraat 4 2951 GK Alblasserdam info@stichtingdearend.nl +31 (0)6 51 26 36 12 www.stichtingdearend.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Visie en missie... 4 Strategie...

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Beleidsdocument 2014 2019 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Statutaire Doelstellingen van de stichting slide 3 2. Huidige organisatiestructuur slide 4 3. Thema

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014

Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014 Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014 Stichting Lotje www.stichtinglotje.nl info@stichinglotje.nl 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Lotje. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli

Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli Beleidsplan Stichting Vliegramp Tripoli 2011-2015 Dit is het beleidsplan van de Stichting Vliegramp Tripoli. De bedoeling van het beleidsplan is om inzicht te geven in: de doelstelling en het beleid van

Nadere informatie

Den Haag, April Strategisch Beleidsplan Stichting Vilcabamba

Den Haag, April Strategisch Beleidsplan Stichting Vilcabamba Den Haag, April 2013 Strategisch Beleidsplan Stichting Vilcabamba 2013 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 1. Missie en visie Stichting Vilcabamba... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Missie en

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

SAMEN STA JE STERK S U P P O R T F R Y S L Â N B E L E I D S P L A N 2 0 1 5-2 0 1 7

SAMEN STA JE STERK S U P P O R T F R Y S L Â N B E L E I D S P L A N 2 0 1 5-2 0 1 7 SAMEN STA JE STERK SUPPORT FRYSLÂN BELEIDSPLAN 2015-2017 INLEIDING Maatjesproject Support Fryslân startte in 2001 als onderdeel van Solidair Fryslân. Per 1 januari 2014 is Support Fryslân een zelfstandige

Nadere informatie

Stichting Pax Kinderhulp Meerjarenplan

Stichting Pax Kinderhulp Meerjarenplan April 2014 Stichting Pax Kinderhulp Meerjarenplan 2014-2020 Inleiding Dit meerjarenplan is weer volledig vanaf de grond opgebouwd. We zijn begonnen in mei 2013 door tijdens het in deze maand standaard

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

Voor Arbeid en Kansen (VAK) Plan van aanpak bij een gemeente. Het succes van samenwerking

Voor Arbeid en Kansen (VAK) Plan van aanpak bij een gemeente. Het succes van samenwerking Voor Arbeid en Kansen (VAK) Plan van aanpak bij een gemeente Het succes van samenwerking Het project VAKwerk Doel van het project: het optimaliseren van kansen op werk door te investeren in de kansen door

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Van betekenis...in Zeewolde

Van betekenis...in Zeewolde Van betekenis......in Zeewolde Postbus161 161 Postbus 3890AD ADZeewolde Zeewolde 3890 0626 2601 0180 8007 07 06 KvK-nummer54810043 54810043 KvK-nummer: Regiobank 85.00.30.528 IBAN: NL54 RBRB 0850 0305

Nadere informatie

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr:

Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK : RSINnr: Beleidsplan januari 2017 februari 2018 KvK :67403611 RSINnr: 856971091 http://www.stichtingkokai.nl secretariaat M.S van der Heide Kwartelstraat 28 8916 BN Tevens bezoekadres Tel. 06 41134599 1 Inhoud

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jorisvrienden & Meerjarenbeleidsplan 2014-2017. Stichting Jorisvrienden (opgericht 6 november 2013)

Beleidsplan Stichting Jorisvrienden & Meerjarenbeleidsplan 2014-2017. Stichting Jorisvrienden (opgericht 6 november 2013) Beleidsplan Stichting Jorisvrienden & Meerjarenbeleidsplan 2014-2017 Stichting Jorisvrienden (opgericht 6 november 2013) INHOUDSOPGAVE: 1. HET ONTSTAAN VAN DE STICHTING JORISVRIENDEN... 3 2. BELEIDSKEUZES...3

Nadere informatie

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 5 4. Organisatie 6 5. Financiën 7 Pagina 2 van!syntaxisfout,! 1. Inleiding In dit beleidsplan kunt u meer

Nadere informatie

Stichting Kinderfondsen Nederland

Stichting Kinderfondsen Nederland Stichting Kinderfondsen Nederland Beleidsplan 2016-2020 Inhoud Pagina 1. Inleiding beleidsplan 2 2. Stichting Kinderfondsen Nederland 2 3. Doelstelling Stichting Kinderfondsen Nederland 3 4. Strategie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Raff

Beleidsplan Stichting Raff Beleidsplan Stichting Raff Inhoudsopgave: Inleiding Pag. 3 Termijn van het beleidsplan Pag. 3 Missie, visie en strategie Pag. 3 Doelstelling Pag. 4 Strategie Pag. 4 Huidige situatie Pag. 4 Activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 www.kinderfondsennederland.nl Stichting Kinderfondsen Nederland Beleidsplan 2016-2020 Inhoud Pagina 1. Inleiding beleidsplan 1 2. Stichting Kinderfondsen Nederland 1 3. Doelstelling

Nadere informatie

HART VOOR HET TWISKE. Beleidsplan

HART VOOR HET TWISKE. Beleidsplan STICHTING HART VOOR HET TWISKE Beleidsplan Versie 1.01 maart 2013 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hart voor het Twiske. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan.

Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd om besluiten te nemen namens stichting Meridiaan. Algemene gegevens Stichting Meridiaan Meridiaan 40 3813 AW Amersfoort www.stichtingmeridiaan.nl RSIN 816179281 KvK Inschrijvingsnummer 32116451 Doel Het doel van Stichting Meridiaan kan samengevat worden

Nadere informatie

Stichting T.I.M. JAARVERSLAG Sluisweg 1c 4241EA Arkel

Stichting T.I.M. JAARVERSLAG Sluisweg 1c 4241EA Arkel Stichting T.I.M. JAARVERSLAG 2018 Stichting T.I.M. Sluisweg 1c 4241EA Arkel www.internetchallenges.nl info@internetchallenges.nl Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1. Verslag van het bestuur... 4

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018

Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018 Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018 Geachte lezer, Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Paardkrachtig, opgesteld voor de periode 2014 tot 2018. Stichting Paardkrachtig is opgericht en notarieel

Nadere informatie

Jaarverslag klachtencommissie LE Jaarverslag Klachtencommissie Landelijke eenheid

Jaarverslag klachtencommissie LE Jaarverslag Klachtencommissie Landelijke eenheid Jaarverslag Klachtencommissie Landelijke eenheid 203 Inhoudsopgave. Inleiding 2. Samenstelling commissie 3. Onafhankelijkheid 4. Proces klachtbehandeling 5. Behandelde zaken 6. Overige activiteiten van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN WAKIBI 2019

BELEIDSPLAN WAKIBI 2019 BELEIDSPLAN WAKIBI 2019 Wakibi Samen 1 wereld zonder armoede Microfinanciering voor ondernemers in ontwikkelingslanden Inhoudsopgave 1. Introductie. 1 2. Visie & Missie. 1 3. Doelstellingen 2 4. Organisatie..

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014 Stichting Aangepast Actief Nederland Buitenzagerij 57 1021NP Amsterdam info@aangepastactief.nl www.aangepastactief.nl KvK 57302669 RSIN 852523166 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan voor 2014 van Stichting

Nadere informatie