Femina Vrouwenrechten & Integratie. Jaarverslag 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Femina Vrouwenrechten & Integratie. Jaarverslag 2016"

Transcriptie

1 Femina Vrouwenrechten & Integratie Jaarverslag 2016

2 Jaarverslag 2016 van de Stichting Femina Stichting Femina werd op 10 januari 2016 opgericht door Mastoora Sultani. Mastoora en haar gezin ontvluchtten in 2001 Afghanistan om in Nederland een veilig bestaan op te bouwen. Mastoora is vastbesloten om vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen, en net als zij afkomstig zijn uit een patriarchale en vrouw onvriendelijke cultuur en samenleving, bewust te maken van hun rechten. Mastoora Sultani (rechts) met mr. Eltje Brill (links) Mastoora Sultani (links) samen met Janneke Rentema (rechts) In Janneke Rentema en Marja Putman vond Mastoora gelijkgestemde vrouwen die haar hielpen om dat idee tot uitvoering te brengen. Maar ook andere vrouwen en mannen zijn onmisbaar voor de opbouw van de organisatie gebleken. Zonder hen was het nooit gelukt om zo snel zo n mooie organisatie op te zetten. Op de website van de Stichting Femina ( staat een overzicht van de organisaties en personen die Femina ondersteunen. Missie. De missie van Stichting Femina is drieledig, te weten: 1. Femina maakt vrouwen bewust van hun rechten en plichten in Nederland. Dat doet ze onder meer door het geven van trainingen, cursussen, workshops en bijeenkomsten. 2. Femina wil dat de (Nederlandse) samenleving, politiek en overheid zich bewust worden van de nare situatie waarin veel vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen zich bevinden. Dit doet ze door het geven van voorlichting, door te spreken op bijeenkomsten en door actief in gesprek te gaan. 3. Femina zet zich praktisch in voor de vrouwen en richt zich op het voorkomen en bestrijden van geweld en onderdrukking, huwelijkse dwang, huwelijkse gevangenschap, huwelijkse achterlating, polygamie en vrouwelijke besnijdenis. Femina vormt een brug tussen doelgroep, hulpzoekenden en reguliere hulpverleners. Samen met haar partners geeft Femina deze vrouwen actieve steun. Zo kunnen de vrouwen gebruik maken van het sociaal spreekuur, waar ze door een vrouw met dezelfde culturele achtergrond kunnen worden geholpen.

3 Femina wil haar doelen bereiken door gebruik te maken van de volgende instrumenten: * In Holland staat een Huis, een programma waarin vluchtelingen- en migrantenvrouwen worden geïnformeerd over alle rechten, plichten en andere aspecten van de Nederlandse samenleving. Het programma wordt afgesloten met een certificaat voor de deelnemers. * Het vervolg programma: In Holland. * Het sociaal spreekuur, hier kunnen vrouwen anoniem terecht met hun problemen. * Het opleiden van zusters. Dit zijn vluchtelingen of migrantenvrouwen die hulp bieden aan vrouwen die niet via het sociaal spreekuur kunnen worden bereikt. In 2016, het eerste jaar van het bestaan van de stichting, is veel gedaan en bereikt. Stichting Femina heeft hard gewerkt aan naamsbekendheid en heeft ondersteuning gevraagd en gekregen van een aantal organisaties en personen. Bovendien is de interne structuur van Stichting Femina verder geprofessionaliseerd. Een overzicht van de gebeurtenissen in 2016: Januari 2016: De start van Femina, met een Facebook ( pagina waarop foto s en artikelen verschijnen die gaan over recht en onrecht van vrouwen (en kinderen). Tegelijkertijd ontwikkelt en publiceert Femina haar website: Mastoora spreekt op de PCOB middag in het Gorechthuis, geeft interviews voor het Dagblad van het Noorden en het blad Opzij en een interview op Radio 1, De Nieuws BV. Op 22 januari wordt de ANBI status aan Stichting Femina toegekend. Maart 2016: Internationale Vrouwendag wordt door Stichting Femina in jazz café New Orleans in Groningen en in het AZC in Onnen, samen met veel vluchtelingenvrouwen, gevierd. Femina Vrouwendag 8 maart 2016 Femina Vrouwendag 8 maart 2016 April 2016: Mastoora houdt in Hoogeveen een presentatie voor COA casemanagers. De Femina training In Holland staat een huis in het AZC in Onnen begint. Femina start een flyer actie waarin aandacht wordt gevraagd voor de positie van vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen.

4 Mei 2016: Mastoora spreekt in het Van Swinderen Huys in Groningen op de bijeenkomst voor Refugee Women Event. De eerste training In Holland staat een huis wordt afgesloten met een certificaat voor de trotse deelneemsters. Sprekers Refugee Women Event Mastoora Sultani Juni 2016: Stichting Femina gaat samenwerken met een aantal Groninger gemeenten: Winsum, Bedum en Haren. Brigit Toebes treedt toe tot de Raad van Advies. Femina presenteert een nieuwe flyer, ditmaal gericht op vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen. September 2016: Mastoora spreekt op de bijeenkomsten van een tweetal vrouwenclubs: de Soroptimisten en Zonta Groningen. Als gevolg van de bijeenkomst besluit Zonta Groningen om de Stichting Femina gedurende 2 jaren te ondersteunen. Oktober 2016: Mastoora en Janneke voeren een actieve lobby en bezoeken enkele politici in Den Haag: kamerleden Ahmed Marcouch (PvdA), Pieter Heerma (CDA) en minister Edith Schippers (VVD). (De laatste brengt in maart 2017 een tegenbezoek aan Femina in Groningen). Doel van deze gesprekken is de positie van vrouwen die als vluchteling of migrant naar Nederland zijn gekomen onder de aandacht te brengen. Met de bedoeling om onderzoek te doen naar de positie van migranten- en vluchtelingenvrouwen in Nederland, is door Femina samenwerking gezocht en gevonden met de Hanzehogeschool in Groningen. Mastoora Sultani en minister Edith Schippers (VWS) Mastoora Sultani en Pieter Heerma (CDA Tweede kamer) November 2016: Opnieuw de politiek: een gesprek met tweede kamerlid Sadet Karabulut.

5 Stichting Femina heeft haar beleid en doelstellingen voor de komende jaren vastgelegd in het Beleidsplan Stichting Femina is ingeschreven in het Handelsregister van de KvK Groningen, nummer Het bestuur van Femina bestaat uit: * Mastoora Sultani: directeur bestuurder * Prof. mr. dr. Brigit Toebes: voorzitter Raad van Bestuur * Mr. Marlies Hesselman: secretaris Raad van Bestuur * Drs. Geerte van der Hoeven: penningmeester Raad van Bestuur * Drs. Marja Janssens: lid Raad van Bestuur * Drs. Yolanda Boonstra: lid Raad van Bestuur De financiële verantwoording van Stichting Femina wordt gedaan middels het Financiële Jaarverslag Stichting Femina Hoendiep TA Groningen T E info@stichtingfemina.nl KvK: (Groningen) RSIN nummer: Internet: Facebook:

6 Stichting Femina Balans per 31 december 2016 Activa Vaste Activa Immateriële vaste activa Matriële vaste activa Financiële vaste activa Totaal vaste activa Vlottende activa Liquide middelen Totaal vlottende activa Totaal activa Passiva Eigen vermogen Langlopende schulden Kortlopende schulden Totaal passiva 0 euro Stichting Femina Staat van baten en lasten of Resultaatrekening over 2016 Baten Subsidies voor trainingen en lezingen Bijdrage van personen of organisaties: Baten totaal Lasten Kantoorartikelen en overige kantoorkosten Reis en verblijfkosten Voedsel en drank kosten Notariskosten Overige uitgaven Totaal Lasten SALDO 7.469,17 euro 3.175,00 euro ,17 euro 410,47 euro 265,50 euro 131,47 euro 1.436,40 euro 16,25 euro 2.260,09 euro Toelichting Baten en Lasten - Onder Kantoorartikelen en overige kantoorkosten zijn alle kosten die gemaakt zijn voor werk zoals het laten printen van flyers, het laten drukken van documenten en het kopen van eventuele kantoor benodigdheden zoals schaar, lijm, postzegels, kosten website en eventuele boeken vermeld.

7 - Reis- en verblijfkosten zijn de kosten die zijn gemaakt bij het vergoeden van de reiskosten van de leden van stichting Femina, eventuele uitgenodigde gasten of vrijwilligers. - Voedsel en drank zijn de kosten die zijn gemaakt voor voedsel en/of drank van de genoemde personen onder de beschrijving van reis- en verblijfskosten. - Notariskosten zijn de kosten die zijn gemaakt aan de notaris. - Overige kosten bestaan uit eventuele andere kosten, zoals parkeergeld, entree kaartjes, transactiekosten etc.

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN Femina Vrouwenrechten & Integratie BELEIDSPLAN 2017-2021 VOORAF Groningen, 1 januari 2017 Voor u ligt het beleidsplan 2017 2021 van de Stichting Femina. Het plan omvat een overzicht van onze strategie,

Nadere informatie

Stichting Jacob Spin. Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis. Publicatierapport 2014

Stichting Jacob Spin. Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis. Publicatierapport 2014 Stichting Jacob Spin Zuidvliet 113B 3141 SX Maassluis Publicatierapport 2014 Stichting Jacob Spin Gevestigd te Maassluis Publicatierapport 2014 Inhoudsopgave Pagina 1 Algemeen 3 2 Jaarverslag 4 3 Jaarrekening

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Present Meppel

Jaarrekening Stichting Present Meppel Jaarrekening 2016 Stichting Present Meppel 7-3-2017 Stichting Present Meppel Postbus 433 7940 AK Meppel E-mail: info@presentmeppel.nl www.stichtingpresent.nl/meppel KvK 59301821 RSIN 853411955 Bankgegevens:

Nadere informatie

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen.

De RKF is opgericht in 2007 en heeft tot doel het werven van middelen ten behoeve van projecten die de doelstelling van de stichting ondersteunen. ANBI Met ingang van 1 januari 2014 worden wettelijke eisen gesteld aan het behouden van de ANBI status. De navolgende onderwerpen zijn bedoeld om te voldoen aan deze eisen. Naam van de instelling Stichting

Nadere informatie

Stichting Geloofshelden. Leusden. Het verslag is op 4 februari 2019 vastgesteld door het bestuur

Stichting Geloofshelden. Leusden. Het verslag is op 4 februari 2019 vastgesteld door het bestuur Stichting Geloofshelden te Leusden PUBLICATIEVERSLAG 2017 Het verslag is op 4 februari 2019 vastgesteld door het bestuur Aan belanghebbenden van de Stichting Geloofshelden te Leusden Leusden, 4 februari

Nadere informatie

Secretariaat: Isaak Hoornbeekstraat HJ Delft JAARVERSLAG

Secretariaat: Isaak Hoornbeekstraat HJ Delft JAARVERSLAG Secretariaat: Isaak Hoornbeekstraat 46 2613HJ Delft info@projectlanding.nl JAARVERSLAG 2017 www.projectlanding.nl Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1. Doelstellingen van de stichting... 4 2. Verslag

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-10

Inhoudsopgave BLZ 2-10 Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 10 2-10 1.

Nadere informatie

Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - Algemene reserve 53.372 - Crediteuren - - Reservering vakantiegeld - -

Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - Algemene reserve 53.372 - Crediteuren - - Reservering vakantiegeld - - BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA Liquide middelen Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - PASSIVA Eigen vermogen Algemene reserve 53.372 - Kortlopende schulden Crediteuren - - Reservering

Nadere informatie

ING Nederland fonds. ING Nederland fonds. Stichting ING Nederland. Jaarrekening 2015. Juni 2016, Amsterdam

ING Nederland fonds. ING Nederland fonds. Stichting ING Nederland. Jaarrekening 2015. Juni 2016, Amsterdam Jaarrekening 2015 ING Nederland fonds ING Nederland fonds Stichting ING Nederland Jaarrekening 2015 Juni 2016, Amsterdam Inhoud 1 Algemeen 3 1.1 Bestuur 3 1.2 Oprichting stichting 3 1.3 Doel en missie

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren Jaarrekening 2015 23 februari 2016 Pagina 2 van 15 INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen...

Nadere informatie

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht RSIN KvK Inschrijvingsnummer

Algemene gegevens Stichting SECU. Livingstonelaan HL Utrecht  RSIN KvK Inschrijvingsnummer Algemene gegevens Stichting SECU Livingstonelaan 609 3526 HL Utrecht www.secuonline.nl RSIN 804 55 07 36 KvK Inschrijvingsnummer 41187919 Doel Stichting SECU wil een bijdrage leveren aan de maatschappij

Nadere informatie

Stichting Kleyn Jaarverslag 2013

Stichting Kleyn Jaarverslag 2013 Stichting Kleyn Jaarverslag 2013 (EUR x 1) Inhoud Pagina Algemeen 3 Bestuursverslag 3 Balans per 31 december 2013 4 Resultatenrekening 5 Toelichting op de balans 6 Toelichting op de resultatenrekening

Nadere informatie

Stichting Dogtrailing

Stichting Dogtrailing Stichting Dogtrailing Beleidsplan 2016 2020 Een vermist huisdier is in Nederland voor velen net zo emotioneel en ingrijpend als bij een vermist persoon. Bij het missen van een mens staan er allerlei instanties

Nadere informatie

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016

Stichting Volg de Wens. Jaarrekening 2016 Stichting Volg de Wens Jaarrekening 2016 31 oktober 2017 Balans per 31 december 2016 2015 ACTIVA Vaste activa - Immateriële vaste activa 0 0 - Materiële vaste activa 0 0 - Financiële vaste activa 0 0 Vlottende

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Naam: Stichting Lonely Lochem Kamer van Koophandel: 64795985 RSIN/fiscaal nummer: 855850668 Contactgegevens: Walsteeg 20 7241 BG Lochem Telefoon: 06-4047090 E-mailadres: info@lonelylochem.nl

Nadere informatie

Zeist, 10 maart 2015. Stichting Zeister Muziekdagen Jaarrekening 2014

Zeist, 10 maart 2015. Stichting Zeister Muziekdagen Jaarrekening 2014 Zeist, 10 maart 2015 Stichting Zeister Muziekdagen Jaarrekening 2014 Inhoud Bestuur 3 Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten 2014 5 Toelichting op balans en staat van baten en lasten 6

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING 2017

FINANCIËLE VERANTWOORDING 2017 FINANCIËLE VERANTWOORDING 2017 S"ch"ng Exxpose Postbus 353 3000 AJ, Ro9erdam Kruisplein info@exxpose.nl KvK: 64670295 IBAN: NL21TRIO0391118986 BIC: TRIONL2U RSIN: 855771422 Inhoud 1. Algemene informatie...

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-9

Inhoudsopgave BLZ 2-9 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 9 2-9 1. Algemeen

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Convivio

Financieel jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Convivio Financieel jaarverslag 2018 Stichting Vrienden van Convivio 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 ALGEMEEN 1.1 Oprichtingsdatum en gegevens stichting 3 1.2 Doelstelling stichting 3 1.3 Middelen 3 1.4 ANBI verklaring

Nadere informatie

Stichting GetOud. Rekening en Verantwoording

Stichting GetOud. Rekening en Verantwoording Stichting GetOud Rekening en Verantwoording Boekjaar 2013 Vooraf Stichting GetOud is bij notariële acte op 14 september 2010 opgericht. Het initiatief voor de oprichting van deze stichting is genomen door

Nadere informatie

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2017

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2017 STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2017 UTRECHT 18 JUNI 2018 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarverslag 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans 5 2.2 Winst- en verliesrekening 6 2.3 Grondslagen financiële verslaggeving 7 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Signaalhond Nederland

Stichting Signaalhond Nederland Jaarrekening 2017 Uitgegeven door: KvK nummer: 02089530 RSIN nummer: 8153225496 Goedgekeurd: 1 juni 2018 Algemeen is opgericht op 20 juli 2005 en heeft als voornaamste doelstelling het ondersteunen van-

Nadere informatie

Stichting Sounds of Change, Amsterdam JAARREKENING Stichting Sounds of Change Rombout Hogerbeetsstraat 24 H 1052XC Amsterdam

Stichting Sounds of Change, Amsterdam JAARREKENING Stichting Sounds of Change Rombout Hogerbeetsstraat 24 H 1052XC Amsterdam JAARREKENING 2018 Stichting Sounds of Change Rombout Hogerbeetsstraat 24 H 1052XC Amsterdam Brouwerskolkweg 14 2051ED Overveen Overveen, 7 maart 2019 Stichting Sounds of Change Rombout Hogerbeetsstraat

Nadere informatie

Wij mogen u adviseren om de penningmeester ten aanzien van diens beheer over 2015 te déchargeren.

Wij mogen u adviseren om de penningmeester ten aanzien van diens beheer over 2015 te déchargeren. Aan het bestuur van de Stichting Verzetsmuseum Zuid-Holland te Gouda Betreft: Jaarrekening 2015 Benthuizen, 30 mei 2016 Geacht bestuur, Ingevolge uw doorlopende opdracht hebben wij de eer u aan te bieden:

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2017

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2017 Jaarrekening 2017 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 5 april 2018 Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen

voorwoord Namens het bestuur, Hilde Jansen jaarverslag 2013 voorwoord Met enige trots biedt de Stichting Vrienden van Rosa Manus hierbij haar jaarverslag 2013 aan. Een jaar waarin we in staat waren om nieuwe vrienden te werven, waarin we een aantal

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERSTOEL ONTEIGENINGS- BELEMMERINGENRECHT

JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERSTOEL ONTEIGENINGS- BELEMMERINGENRECHT JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERSTOEL ONTEIGENINGS- EN BELEMMERINGENRECHT INHOUD Pagina BESTUURSVERSLAG 2 JAARREKENING Staat van baten en lasten over 2015 4 Balans per 31 december 2015 4 Toelichting op

Nadere informatie

Vereniging Nederlands Genootschap Nieuwgriekse Studies (NGNS)

Vereniging Nederlands Genootschap Nieuwgriekse Studies (NGNS) Jaarrekening 2016 Vereniging () Inhoudsopgave Pagina A Balans per 31 december 2 B Staat van baten en lasten over het boekjaar 3 C Toelichting algemeen 5 D Toelichting op de balans per 31 december 6 E Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2012. (Stichting Warm hart van het Waterlandziekenhuis)

Jaarrekening 2012. (Stichting Warm hart van het Waterlandziekenhuis) (Stichting Warm hart van het Waterlandziekenhuis) Jaarrekening 2012 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Postbus 250 1441 AG Purmerend Bank: 14.74.39.604 Kamer van Koophandel: 37142840 BTW- nummer:

Nadere informatie

Jaarrekening DEAL Foundation 2017

Jaarrekening DEAL Foundation 2017 Jaarrekening DEAL Foundation 2017 Opgemaakt te Leiden op 31-01-2018 Inhoud: Beschrijving Balans per 1 januari 2018 Staat van baten en lasten Staat van baten en lasten (uitgebreid) Toelichting op staat

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Van der Velden-Vroeg. Hoevelaken

Financieel verslag Stichting Van der Velden-Vroeg. Hoevelaken Financieel verslag 2018 Stichting Van der Velden-Vroeg Hoevelaken Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 5 Staat van baten en lasten over 2018 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Warme Beer te Nuenen. Rapport inzake de jaarrekening 2016

Stichting Warme Beer te Nuenen. Rapport inzake de jaarrekening 2016 Stichting Warme Beer te Nuenen Rapport inzake de jaarrekening 2016. INHOUD Blad Jaarbericht 2016 3 Jaarcijfers 6 Balans per 31 december 2016 7 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting 10 Overige

Nadere informatie

Stichting Pensioenlab Statutair gevestigd te Utrecht : Postbus 2475, 3500 GL Utrecht Kantooradres : Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht Telefoon : (030) 75

Stichting Pensioenlab Statutair gevestigd te Utrecht : Postbus 2475, 3500 GL Utrecht Kantooradres : Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht Telefoon : (030) 75 Utrecht, 9 juni 2017 Stichting Pensioenlab Statutair gevestigd te Utrecht Postadres : Postbus 2475, 3500 GL Utrecht Kantooradres : Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht Telefoon : (030) 75 11 850 Telefax : (030)

Nadere informatie

Stichting Warme Beer te Nuenen. Rapport inzake de jaarrekening 2015

Stichting Warme Beer te Nuenen. Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Warme Beer te Nuenen Rapport inzake de jaarrekening 2015. INHOUD Blad Jaarbericht 2015 3 Jaarcijfers 6 Balans per 31 december 2015 7 Staat van baten en lasten over 2015 9 Toelichting 10 Overige

Nadere informatie

Beleidsplan Nutsdepartement Wassenaar

Beleidsplan Nutsdepartement Wassenaar RSIN: 40409180 Beleidsplan Nutsdepartement Wassenaar l.doelstelling Het departement Wassenaar is een vereniging met statuten die zijn opgemaakt d.d. 4 september 1987. Het departement stelt zich ten doel,

Nadere informatie

Rapport inzake Stichting Enjuba te Emmeloord. over 2015

Rapport inzake Stichting Enjuba te Emmeloord. over 2015 Rapport inzake Stichting Enjuba te Emmeloord over 2015 Inhoud Algemene informatie... 3 Financiële samenvatting... 5 Balans per 31 december 2015... 6 Staat van baten en lasten over 2015... 7 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Hond in Nood

Stichting Hond in Nood Financieel verslag over het jaar 2013 Stichting Hond in Nood Vlietwei 202, 2361XD Warmond Kvk-nummer: 55223648 Bestuursverslag Algemene informatie over de fondsenwervende instelling De Stichting is geregistreerd

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans

Nadere informatie

Stichting Omgangshuis Zeist. gevestigd te Zeist Rapport inzake de Jaarrekening 2018

Stichting Omgangshuis Zeist. gevestigd te Zeist Rapport inzake de Jaarrekening 2018 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 3 Staat van baten en lasten over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5

Nadere informatie

Jaarrekening DEAL Foundation 2018

Jaarrekening DEAL Foundation 2018 Jaarrekening DEAL Foundation 2018 Opgemaakt te Leiden op 31-01-2019 Inhoud: Beschrijving Balans per 1 januari 2019 Staat van baten en lasten Staat van baten en lasten (uitgebreid) Toelichting op staat

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2013 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2013. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Stichting Gascaria T.a.v. het bestuur Weltevree MD NOORDGOUWE. Jaarrekening 2011

Stichting Gascaria T.a.v. het bestuur Weltevree MD NOORDGOUWE. Jaarrekening 2011 Stichting Gascaria T.a.v. het bestuur Weltevree 1 4317 MD NOORDGOUWE Jaarrekening 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Verslag 1.1 Activiteitenverslag 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2011 5 2.2 Staat

Nadere informatie

Stichting Netwerkhulp Oosterlaan GA Zwolle KvK# Fiscaal nummer

Stichting Netwerkhulp Oosterlaan GA Zwolle KvK# Fiscaal nummer JAARREKENING 2010 Joost M. Govers Penningmeester Stichting Netwerkhulp Zwolle 24 september 2013 Inhoud: Algemeen blz 2 en 3 Balans per 31 december 2010 blz 4 Resultaat 2010 blz 5 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Vrienden Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam. Jaarverslag en jaarrekening 2018

Stichting Vrienden Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam. Jaarverslag en jaarrekening 2018 Stichting Vrienden Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam Jaarverslag en jaarrekening 2018 Amsterdam, 20 januari 2019 Stichting Vrienden van Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam KvK nr 71916709 IBAN NL81 TRIO

Nadere informatie

StandWithUs Nederland Kalfjeslaan JA AMSTERDAM KvK: RSIN:

StandWithUs Nederland Kalfjeslaan JA AMSTERDAM   KvK: RSIN: StandWithUs Nederland Kalfjeslaan 376 1081 JA AMSTERDAM Nederland@standwithus.com www.standwithus.nl KvK: 72751541 RSIN: 859223577 JAARVERSLAG 2018 Inhoud 1. Verslag van het bestuur... 3 1.2 Activiteiten...

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2018 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2018 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Stichting Kleyn Jaarverslag 2015

Stichting Kleyn Jaarverslag 2015 Stichting Kleyn Jaarverslag 2015 (EUR x 1) Inhoud Pagina Algemeen 3 Bestuursverslag 3 Balans per 31 december 2015 4 Resultatenrekening 5 Toelichting op de balans 6 Toelichting op de resultatenrekening

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

Stichting Netwerkhulp Hortensiastraat AG Zwolle KvK# Fiscaal nummer

Stichting Netwerkhulp Hortensiastraat AG Zwolle KvK# Fiscaal nummer JAARREKENING 2012 Joost M. Govers Penningmeester Stichting Netwerkhulp Zwolle 24 september 2013 Inhoud: Algemeen blz 2 en 3 Balans per 31 december 2012 blz 4 Resultaat 2012 blz 5 Toelichting op de balans

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg

FINANCIEEL VERSLAG 2013. Stichting Aandacht voor Pesten Vijverlaan 12 3971 HK Driebergen - Rijsenburg FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Aandacht voor Pesten 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 VAN 31 december 2013 31 december 2012 Actief Vlottende activa Belastingen - 198 Overlopende activa 1.742-1.742 198 Liquide

Nadere informatie

Stichting Meedoen Zwolle

Stichting Meedoen Zwolle Stichting Meedoen Zwolle JAARREKENING 2018 STICHTING MEEDOEN ZWOLLE INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING Balans per 31 december 2017 Staat van baten en lasten Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2016

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2016 Jaarrekening 2016 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 7 juli 2017 Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten 5 Jaarstukken

Nadere informatie

STICHTING DE HARDE LEERSCHOOL. Financieel Verslag 2017

STICHTING DE HARDE LEERSCHOOL. Financieel Verslag 2017 STICHTING DE HARDE LEERSCHOOL Financieel Verslag 2017 1 INHOUDSOPGAVE 2 BESTUURSVERSLAG... 3 2.1 ALGEMEEN... 3 2.2 BESTUUR... 3 2.3 FINANCIEEL 2017... 4 2.4 BESTUURSBESLUITEN... 4 2.5 ACTIVITEITENVERSLAG...

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 van. Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat. Den Haag

Jaarrekening 2015 van. Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat. Den Haag Jaarrekening 2015 van Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat Den Haag 1 Inhoud 1 Bestuursverslag Algemene gang van zaken 3 Verwachte gang van zaken 4 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 5 Staat

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

Jaarrekening Present Steenwijkerland

Jaarrekening Present Steenwijkerland Jaarrekening 2015 Present Steenwijkerland 31-03-2016-1- STICHTING PRESENT STEENWIJKERLAND Postbus 303 8330 AH Steenwijk E-mail: info@presentsteenwijkerland.nl www.presentsteenwijkerland.nl KvK 08210076

Nadere informatie

JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3

JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3 Financieel jaarverslag 2013/2014 Aan het bestuur van Stichting Rule of Law Foundation Koninginneweg 158 4 1075 EE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3 JAARREKENING

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2015

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2015 Jaarrekening 2015 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 27 september 2016 Aantal exemplaren: 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

Publicatie in het kader van de ANBI-status

Publicatie in het kader van de ANBI-status Publicatie in het kader van de ANBI-status 2016 170122 - ANBI publicatie 2016.docx Stichting Bach Ensemble Amsterdam Zuiderzeelaan 15 1121 RA LANDSMEER KVK 56541988 1. ALGEMEEN Dit document betreft de

Nadere informatie

Stichting Narconon Nederland te Zutphen JAARREKENING 2014

Stichting Narconon Nederland te Zutphen JAARREKENING 2014 Stichting Narconon Nederland te Zutphen JAARREKENING 2014 1 FINANCIEEL VERSLAG 2 Aan het bestuur van Stichting Narconon Nederland Deventerweg 93 7203 AD Zutphen Hilversum, juni 2016 Geachte Bestuur, Hierbij

Nadere informatie

STICHTING VPTZ LEENDERT VRIEL ALMELO EN OMSTREKEN TE ALMELO JAARVERSLAG 2017

STICHTING VPTZ LEENDERT VRIEL ALMELO EN OMSTREKEN TE ALMELO JAARVERSLAG 2017 STICHTING VPTZ LEENDERT VRIEL ALMELO EN OMSTREKEN TE ALMELO JAARVERSLAG 2017 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport 1 Algemeen 2 2 Resultaat 3 3 Financiële positie 4 4 Samenstellingsverklaring 5 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Mr. Hans van Mierlo Stichting

Jaarverslag 2014 Mr. Hans van Mierlo Stichting Jaarverslag Mr. Hans van Mierlo Stichting Jaarrekening Mr. Hans van Mierlo Stichting pagina 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Bestuursverslag 3 3. Balans per 31 december 5 4. Rekening van Baten

Nadere informatie

ANBI Stichting Mecenas PLT Publicatie vóór 1 juli 2018

ANBI Stichting Mecenas PLT Publicatie vóór 1 juli 2018 ANBI Stichting Mecenas PLT Publicatie vóór 1 juli 2018 Naam Stichting Mecenas PLT RSIN of Fiscaal nummer 814633225 Contactgegevens Stichting Mecenas PLT Postbus 300 6400 AH Heerlen Burgemeester van Grunsvenplein

Nadere informatie

ANBI Stichting Mecenas PLT Publicatie vóór 1 juli 2015

ANBI Stichting Mecenas PLT Publicatie vóór 1 juli 2015 ANBI Stichting Mecenas PLT Publicatie vóór 1 juli 2015 Naam Stichting Mecenas PLT RSIN of Fiscaal nummer 814633225 Contactgegevens Stichting Mecenas PLT Postbus 300 6400 AH Heerlen Burgemeester van Grunsvenplein

Nadere informatie

Websitepublicatie t.b.v. de ANBI status Stichting Les Oiseaux Bleus 2014

Websitepublicatie t.b.v. de ANBI status Stichting Les Oiseaux Bleus 2014 1. Naam van de instelling 2. Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer Inschrijfnummer Kamer van Koophandel 27247935 3. Het post- of bezoekadres van de instelling

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s

Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s Financieel jaarverslag 2014 Stichting De Kroko s In dit financieel jaarverslag wordt verantwoording afgelegd over de financiële situatie van stichting De Kroko s in 2014. pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 van. Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat. Den Haag

Jaarrekening 2018 van. Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat. Den Haag Jaarrekening 2018 van Stichting De Volharding Steun en Toeverlaat Den Haag 1 Inhoud 1 Bestuursverslag Algemene gang van zaken 3 Verwachte gang van zaken 4 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2018 5 Staat

Nadere informatie

Stichting Open Huis t Stoofje

Stichting Open Huis t Stoofje Stichting Open Huis t Stoofje Adres Stoofstraat 15 4731 HW Oudenbosch Telefoon 0165-313078 E-mail stoofjehierennu@hetnet.nl RSIN 8167.13.285 Website http://www.stoofje.nu Bankreknr: NL07RABO0140703764

Nadere informatie

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens...

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens... Jaarverslag 2015 Je bent nooit groter dan wanneer je je bukt om een kind te helpen. (Dr. Wess Stafford, voormalig directeur van Compassion International) Inhoudsopgave 1. Over Gezinsfundament... 2 2. Terugblikken

Nadere informatie

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071)

ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN. Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071) Fax (071) ONDERWIJSBUREAU HOLLANDS MIDDEN Rooseveltstraat 18, 2321 BM Leiden Tel. (071)5166600 Fax (071)5166699 e-mail: info@ohm.nl www.ohm.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag Bestuursverslag 2 Jaarrekening

Nadere informatie

Inhoud. 1. Algemeen Balans per 31 december Staat van Baten en Lasten Toelichting Contactgegevens 8

Inhoud. 1. Algemeen Balans per 31 december Staat van Baten en Lasten Toelichting Contactgegevens 8 Stichting ING Nederland fonds Jaarrekening 2016 Inhoud 1. Algemeen 3 1.1 Bestuur 3 1.2 Oprichting stichting 3 1.3 Missie, visie en beleid 3 2. Balans per 31 december 2016 4 Activa 4 Pasiva 4 3. Staat van

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2013

Financieel Jaarverslag 2013 Financieel Jaarverslag 2013 Oss, 26 februari 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Jaarrekening... 4 Algemene grondslag... 4 Vorderingen... 4 Reserves en fondsen... 4 Baten uit eigen fondsenwerving... 4 Kosten

Nadere informatie

JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3

JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3 Financieel jaarverslag 2015 Aan het bestuur van Stichting Rule of Law Foundation Koninginneweg 158 4 1075 EE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG - Samenstellingsverklaring 2 - Algemeen 3 JAARREKENING -

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Domstad Jeugdorkest Utrecht. Jaarverslag voor het jaar Pagina 1 van 9

Stichting Vrienden van het Domstad Jeugdorkest Utrecht. Jaarverslag voor het jaar Pagina 1 van 9 Stichting Vrienden van het Domstad Jeugdorkest Utrecht Jaarverslag voor het jaar 2015 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave pagina Bestuursverslag Verslag van het bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2015

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Victas Fonds

Jaarverslag Stichting Victas Fonds Jaarverslag 214 Stichting Victas Fonds Utrecht, juni 215 E.J. Reinking M. de Munnik M. Scheper Bestuurder Penningmeester Secretaris Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 214 3 2. Jaarrekening 214 4 2.1 Balans per

Nadere informatie

C3 Den Haag Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG

C3 Den Haag Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG C3 Den Haag Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2014 2. Staat van baten en lasten over 2014 3. Grondslagen van de financiele verslaggeving

Nadere informatie

Inhoud. Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING Algemeen. Balans per 31 december 2011

Inhoud. Stichting Alle Hoeken van de Kamermuziek Balistraat PZ Utrecht JAARREKENING Algemeen. Balans per 31 december 2011 Balistraat 74 3531 PZ Utrecht JAARREKENING 2011 Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2011 Exploitatierekening over het jaar 2011 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting bij de balans

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2015 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2015 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Jaarrekening 2017

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Jaarrekening 2017 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans per 31 december 2017 7 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

Stichting Open Huis t Stoofje

Stichting Open Huis t Stoofje Stichting Open Huis t Stoofje Adres Stoofstraat 15 4731 HW Oudenbosch Telefoon 0165-313078 E-mail stoofjehierennu@hetnet.nl RSIN 8167.13.285 Website http://www.stoofje.nu Bankreknr: NL07RABO0140703764

Nadere informatie

Stichting Hond in Nood

Stichting Hond in Nood Financieel verslag over het jaar 2014 Stichting Hond in Nood Vlietwei 202, 2361XD Warmond Kvk-nummer: 55223648 Bestuursverslag Algemene informatie over de fondsenwervende instelling De Stichting is geregistreerd

Nadere informatie

JAARRAPPORT Stichting VluchtelingenContact Hattem p/a IJsselstraat HR HATTEM

JAARRAPPORT Stichting VluchtelingenContact Hattem p/a IJsselstraat HR HATTEM JAARRAPPORT 2015 t.n.v. Stichting VluchtelingenContact Hattem p/a IJsselstraat 12 8051 HR HATTEM Stichting VluchtelingenContact 2015 blad 1 Inhoudsopgave: 1. Oprichting 2 2. Doel 2 3. Inschrijvingen Kamer

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Stichting Passie voor Haïti

Stichting Passie voor Haïti Jaarrekening 2014 Blz. INHOUDSOPGAVE 1 RAPPORT Algemeen 2 Organisatiestructuur 2 JAARSTUKKEN 2014 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Programma verantwoording (staat van baten en lasten) 4 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening 2014. Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

Wij mogen u adviseren om de penningmeester ten aanzien van diens beheer over 2017 te déchargeren.

Wij mogen u adviseren om de penningmeester ten aanzien van diens beheer over 2017 te déchargeren. Aan het bestuur van de Stichting Verzetsmuseum Zuid-Holland te Gouda Betreft: Jaarrekening 2017 Benthuizen, 29 maart 2018 Geacht bestuur, Ingevolge uw doorlopende opdracht hebben wij de eer u aan te bieden:

Nadere informatie

Administratiekantoor J. Hummel

Administratiekantoor J. Hummel Administratiekantoor J. Hummel + Den Brabanderhove 25 2717 WH Zoetermeer ' 079-3200092 7 079-3200274 * j.hummel@tiscali.nl Rapport d.d. 8 februari 2016 inzake: Stichting Dialooghuis Beeklaan 167 2562 AD

Nadere informatie

Jaarrekening Present Steenwijkerland

Jaarrekening Present Steenwijkerland Jaarrekening 2016 Present Steenwijkerland 21-03-2017-1- STICHTING PRESENT STEENWIJKERLAND Postbus 303 8330 AH Steenwijk E-mail: info@presentsteenwijkerland.nl www.presentsteenwijkerland.nl KvK 08210076

Nadere informatie

St. Glashouwer producties

St. Glashouwer producties St. Glashouwer producties CONCEPT jaarverslag 2016 Inhoud pagina 1. ANBI informatie 1 2. Balans 2 3. Exploitatie rekening 3 5. Toelichting Balans 4 6. Toelichting Exploitatierekening 5 Dit verslag werd

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2016 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2016 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 Stichting Bijzondere Leerstoelen VU

JAARREKENING 2017 Stichting Bijzondere Leerstoelen VU JAARREKENING 2017 Stichting Bijzondere Leerstoelen VU Amsterdam Inhoudsopgave behorende bij het jaarrapport 2017 van Stichting Bijzondere Leerstoelen VU (voorheen: Stichting Vrije Universiteitsfonds) gevestigd

Nadere informatie

Nlt H*fIr,â,Un".,.., Tel. : (079) Fax : (079) Mobiel:

Nlt H*fIr,â,Un.,.., Tel. : (079) Fax : (079) Mobiel: Nlt H*fIr,â,Un".,.., Tiberstroom 36 272L CN Zoetermeer Tel. : (079) 361 38 33 Fax : (079) 362 32 79 Mobiel: 06-55 725 938 E-mail : emakhanlal@hetnet.nl RAPPORT inzake de Jaarrekening 2012 uitoebracht op

Nadere informatie

Ingevolge uw gewaardeerde opdracht stelden wij samen de jaarrekening over het boekjaar 2018 van de stichting "Omgaan met Pesten".

Ingevolge uw gewaardeerde opdracht stelden wij samen de jaarrekening over het boekjaar 2018 van de stichting Omgaan met Pesten. Stichting "Omgaan met Pesten" Barendrecht BOEKJAAR 2018 Bergambacht, 1 april 2019 Geachte bestuur, Ingevolge uw gewaardeerde opdracht stelden wij samen de jaarrekening over het boekjaar 2018 van de stichting

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen

Jaarrekening Inhoudsopgave. Staat van baten en lasten. Waarderingsgrondslagen Jaarrekening Inhoudsopgave Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Algemeen Balans Staat van baten en lasten Waarderingsgrondslagen Bijlage A: Toelichting op de balans Bijlage

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Historia Medicinae. Maastricht

Financieel verslag Stichting Historia Medicinae. Maastricht Financieel verslag 2015 Stichting Historia Medicinae Maastricht Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 3 Staat van baten en lasten over 2015 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Inhoud. 1. Algemeen. 3. Staat van Baten en Lasten Toelichting Contactgegevens 8

Inhoud. 1. Algemeen. 3. Staat van Baten en Lasten Toelichting Contactgegevens 8 Stichting ING Nederland fonds Jaarrekening 2018 Inhoud 1. Algemeen 3 1.1 Bestuur 3 1.2 Oprichting stichting 1.3 Visie, missie en doelstellingen 3 3 2. Balans per 31 december 2018 4 Activa 4 Pasiva 4 3.

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie