Factsheet. Evaluatie van het Transmuraal Interactief Patiënt Platform (TIPP) vanuit patiënten perspectief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Factsheet. Evaluatie van het Transmuraal Interactief Patiënt Platform (TIPP) vanuit patiënten perspectief"

Transcriptie

1 Factsheet Evaluatie van het Transmuraal Interactief Patiënt Platform (TIPP) vanuit patiënten perspectief Onderzoek naar de ervaringen en behoeften van patiënten over TIPP, het verwijsproces en de zorgaanbieders ZIO, Zorg in Ontwikkeling Regio Maastricht-Heuvelland September 2015 Onderzoeksteam bestaat uit: - D.M. Breij, student Healthcare Policy, Innovation & Management, UM - Dr. A. Huizing, coördinator chronische zorg en onderzoek, ZIO - Dr. M. Kroese, Health Services Research, Maastricht University Kader: Dit onderzoek is uitgevoerd in de periode Mei-Juli 2015 in het kader van de afstudeerstage van D.M Breij voor de master Healthcare Policy, Innovation & Management van de Universiteit Maastricht.

2 Wat is onderzocht? In dit onderzoek is het TIPP verwijssysteem geëvalueerd vanuit patiënten perspectief. Daarnaast is onderzocht wat patiënten belangrijk vinden in het verwijsproces van de huisarts naar medisch specialistische zorg en welke informatie patiënten belangrijk vinden om te ontvangen bij het maken van een keuze voor een bepaalde zorgaanbieder. Wat is de aanleiding? Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de regio Maastricht-Heuvelland aangewezen als proeftuin om bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheidstoestand van patiënten en de kwaliteit van zorg, tegen tenminste gelijkblijvende zorgkosten ( Triple Aim ). Binnen de regionale proeftuin Blauwe zorg is het verwijssysteem TIPP in 2012 opgestart om hieraan bij te dragen. De patiënt staat centraal binnen het TIPP verwijssysteem. In onderhavige studie zijn de meningen en ervaringen van patiënten met het TIPP verwijssysteem en het verwijsproces in het algemeen geëvalueerd. Wat zijn de belangrijkste vragen? Wat zijn de ervaringen en meningen van patiënten over het TIPP verwijssysteem? Wat zijn de ervaringen en meningen van patiënten over de medisch specialistische zorg die ze hebben ontvangen van het academisch ziekenhuis Maastricht (azm) en de anderhalvelijnszorg? Wat zijn de wachttijden voor het azm en anderhalvelijnszorg en wat vinden patiënten van deze wachttijden? Wat vinden patiënten belangrijk en hebben ze nodig in het verwijsproces van de huisarts naar medisch specialistische zorg? Welke informatie vinden patiënten belangrijk om te ontvangen voor het maken van een keuze voor een bepaalde zorgaanbieder? Methode van het onderzoek Voor het onderzoek werd een combinatie van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden gebruikt. De kwantitatieve data zijn verzameld via de TIPP-enquête die sinds 2012 is uitgezet onder de patiënten die via TIPP werden verwezen. De TIPP-enquête bevatte vragen over de tevredenheid van patiënten met TIPP, de tevredenheid met de medische zorg die de patiënten hadden ontvangen en de wachttijden van de zorgaanbieder. De kwalitatieve data zijn verzameld door middel van interviews. Acht patiënten verwezen via TIPP werden geïnterviewd over hun behoeften, meningen en ervaringen met het TIPP verwijssysteem. Kwantitatieve resultaten TIPP enquête : Algemeen: In de periode van april 2012 tot mei 2015 zijn patiënten verwezen via TIPP. Van de 57 huisartspraktijken in Maastricht-Heuvelland verwezen 34 huisartspraktijken minder dan 1% van alle verwijzingen via TIPP. De andere 24 praktijken verwezen regelmatig patiënten via TIPP. Via TIPP werden de meeste patiënten verwezen naar het azm (16.147; 62,3%), anderhalvelijnszorg (3.197; 12,3%), Orbis (1.493; 5,8%), Atrium (1.456; 5,6%) en de Reinaert kliniek (1.294; 5,0%). Van de patiënten verwezen via TIPP, vulden (12,2%) patiënten de enquête in. De onderzoekspopulatie bestond voor 55,5% uit vrouwen. De gemiddelde leeftijd was 53,2 jaar (SD=18,8).

3 Ervaringen en meningen van patiënten over het TIPP verwijssysteem: 79,7% van de patiënten vond dat ze voldoende werden geïnformeerd door de huisarts over TIPP. Deze resultaten varieerde van 61,5% tot 100% tussen huisartspraktijken. Patiënten die verwezen waren naar het azm werden significant minder voldoende geïnformeerd door de huisarts over TIPP vergeleken met de patiënten verwezen naar anderhalvelijnszorg (azm: 1 77,7%; anderhalvelijnszorg: 2 85,7%; P < 0,001). De meerderheid van de patiënten vond het eenvoudig om een afspraak via TIPP te maken (89,5%). Patiënten verwezen naar anderhalvelijnszorg vonden het significant eenvoudiger om een afspraak via TIPP te maken dan patiënten die via TIPP werden verwezen naar het azm (azm: 1 88,2%; anderhalvelijnszorg: 2 94,8%; P<0,001). 94,2% van de patiënten vond de medewerkers van TIPP vriendelijk en bekwaam (azm 1 : 93,8%; anderhalvelijnszorg: 2 : 94,8%; P=0.246). De patiënten die waren verwezen naar de anderhalvelijnszorg gaven TIPP een significant hoger rapportcijfer dat de patiënten die verwezen waren naar het azm (azm: 1 7,8; SD=1,5; anderhalvelijnszorg: 2 8,0; SD=1,3; P=0,003). Ervaringen en meningen van patiënten over de ontvangen medische zorg van het azm en de anderhalvelijnszorg: Over het algemeen vonden de patiënten dat ze door de medische specialist naar tevredenheid zijn geholpen (azm: 1 90,0%; anderhalvelijnszorg: 2 92,9%; P=0,144), dat de medische specialist voldoende tijd en aandacht had (azm: 1 93,3%; anderhalvelijnszorg: 2 95,8%; P=0,164) en dat ze met respect werden behandeld door de medische specialist (azm: 1 96,5%; anderhalvelijnszorg: 2 97,1%; P=0,844). De verschillen tussen azm en anderhalvelijnszorg waren niet significant. Een significant hoger percentage van de patiënten die verwezen waren naar de anderhalvelijnszorg zou de medisch specialist aanbevelen aan zijn familie en vrienden vergeleken met patiënten die verwezen waren naar het azm (azm: 1 77,8%; anderhalvelijnszorg: 2 84,0%; P=0,012). Er is een significant verschil tussen de rapportcijfers voor het azm (7,7; SD=1,3) en de anderhalvelijnszorg (7,9; SD=1,4) (P=0,003). De medisch specialisten in de anderhalvelijnszorg (8,1; SD=1,5) scoorde significant hoger dat de medische specialisten in het azm (7,9; SD=1,5) (P=0,047). Er was een significant verschil in de cijfers voor de medische specialisten tussen de anderhalvelijnszorg en het azm voor de poliklinieken interne geneeskunde (azm: 8,0; SD=1,4; anderhalvelijnszorg: 8,6; SD=1,0; P=0,011) en reumatologie (azm: 7,7; SD=1,7; anderhalvelijnszorg: 8,5; SD=1,1; P=0,029). De scores voor het resultaat van de behandeling verschilde niet significant tussen het azm (7,3; SD=1,8) en anderhalvelijnszorg (7,2; SD=1,9). Wachttijden azm en anderhalvelijnszorg: De wachttijd voor het azm (19,7 dagen; SD=16,3) is significant langer dan de wachttijd voor de anderhalvelijnszorg (15,8 dagen; SD=12,2) (P<0,001). 1 via TIPP verwezen naar het azm 2 via TIPP verwezen naar anderhalvelijnszorg

4 Kwalitatieve resultaten - interviews met 8 patiënten: Algemeen: De kwalitatieve onderzoekspopulatie bestond uit 8 patiënten verwezen via TIPP, waarvan 1 man en 7 vrouwen. De leeftijden varieerde tussen de 38 en 62 jaar. Ervaringen en meningen van patiënten over TIPP: Volgens de geïnterviewde respondenten kan TIPP een toegevoegde waarde leveren aan het verwijsproces door het leveren van informatie over wachttijden van zorgaanbieders, vergoedingen door zorgverzekeraars en door het geven van advies aan patiënten bij de keuze voor een zorgaanbieder. De patiënten bij wie TIPP direct een afspraak kon maken bij een zorgaanbieder vonden het positief dat het verwijzen op deze manier directer verliep. Verder werden als positieve punten de vriendelijkheid van de TIPP-medewerkers en het feit dat TIPP breder kijkt dan één zorgaanbieder genoemd. De respondenten waren kritisch over het feit dat TIPP niet de mogelijkheid heeft om direct afspraken in te plannen bij alle zorgaanbieders. Bovendien waren niet alle patiënten voldoende op de hoogte van de functies van TIPP. Het is, volgens patiënten, belangrijk deze punten te verbeteren. Een ander verbeterpunt is dat TIPP de informatievoorziening over wachttijden, het verschil in kwaliteit van zorg tussen verschillende zorgaanbieders en de vergoedingen door zorgverzekeraars verbetert. Behoeften van patiënten in het verwijsproces van de huisarts naar medisch specialistische zorg: Patiënten vinden het belangrijk dat de verwijzing snel verloopt en dat ze zo snel mogelijk zorg kunnen ontvangen. Patiënten vinden het belangrijk dat ze serieus genomen worden door de huisarts. Patiënten vinden het belangrijk dat ze duidelijke informatie ontvangen over wat ze kunnen verwachten tijdens het verwijsproces en wanneer ze bij een zorgaanbieder terecht kunnen. Informatie die patiënten belangrijk vinden om te ontvangen om een keuze te maken voor een bepaalde zorgaanbieder: Volgens patiënten spelen eerdere ervaringen en het gevoel bij zorgaanbieders een rol in de keuze voor een bepaalde zorgaanbieder. De afstand tot een zorgaanbieder en de wachttijden van een zorgaanbieder spelen ook een rol in de keuze voor een zorgaanbieder. De kwaliteit van zorg van een zorgaanbieder werd gezien als het belangrijkste aspect om een keuze voor een zorgaanbieder te kunnen maken. De kwaliteit van het office personeel en de afstand tot de zorgaanbieder werden gezien als minst belangrijk bij het kiezen van een zorgaanbieder. Zoals hierboven vermeld, speelt de afstand tot een zorgaanbieder volgens de respondenten een rol bij het maken van een keuze. Echter, de andere aspecten werden als belangrijker beschouwd door de respondenten.

5 Conclusie: In totaal verwijzen 40% van de huisartspraktijken in Maastricht-Heuvelland regelmatig patiënten via TIPP. De meeste patiënten die via TIPP worden verwezen gaan naar het azm en de anderhalvelijnszorg. Patiënten zijn over het algemeen tevreden met TIPP, de ontvangen medische zorg en de wachttijden van het azm en anderhalvelijnszorg. Patiënten verwezen naar de anderhalvelijnszorg zijn meer tevreden over het verwijsproces dan patiënten die verwezen zijn naar het azm. Om de toegevoegde waarde van TIPP aan het verwijsproces te optimaliseren is het, volgens patiënten, wenselijk dat TIPP bij alle zorgaanbieders zelf afspraken kan inplannen. Ook is van belang dat TIPP informatie over wachttijden en de kwaliteit van de zorg van zorgaanbieders voorhanden heeft. Niet alle patiënten zijn voldoende geïnformeerd over TIPP door de huisarts. Een snelle verwijzing door de huisarts is voor een patiënt het meest belangrijke gedurende het verwijsproces. Voor het maken van een keuze voor een bepaalde zorgaanbieder kijkt de patiënt vooral naar de kwaliteit van de geleverde zorg door de zorgaanbieder. De belangrijkste aanbevelingen voor onderzoek en praktijk Aanbevelingen voor onderzoek: Doorontwikkeling van de TIPP-enquête, waaronder het testen op validiteit en betrouwbaarheid. Het periodiek analyseren van de patiënttevredenheid. Het verkrijgen van nader inzicht in de ervaringen en behoeften van verschillende patiëntengroepen/karakteristieken ten aanzien van het verwijsproces. In onderhavig onderzoek bestond de kwalitatieve onderzoekspopulatie uit patiënten die verwezen waren door TIPP. Verder waren er geen inclusie- en exclusiecriteria. Het testen van het theoretische model, dat in dit onderzoek is gebruikt als leidraad voor de interviews, op validiteit en betrouwbaarheid. De TIPP-enquête kan eventueel uitgebreid en aangepast worden aan de hand van het theoretische model. Aanbevelingen voor de praktijk: Het optimaliseren van de registratie van data in de TIPP database. Bij de registratie van huisartsverwijzingen ontbraken bijvoorbeeld gegevens. Dit kan verbeterd worden door huisartsen te laten registreren via AGB-codes. Het optimaliseren van TIPP door het verbeteren en uitbreiden van de informatievoorziening aan patiënten. Het realiseren van verwijzingen op maat. Meningen van respondenten verschilden namelijk onderling. Het bewerkstelligen van de mogelijkheid dat TIPP bij alle zorgaanbieders direct afspraken in kan plannen. Op die manier wordt TIPP door de patiënten gezien als een toegevoegde waarde in het verwijsproces. Het verbeteren van de informatievoorziening van huisartsen aan patiënten over TIPP, zodat patiënten beter weten wat TIPP kan betekenen voor de patiënt. Meer informatie? Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Dionne Breij (dionnebreij@gmail.com) of Anna Huizing (a.huizing@zio.nl).

Samenwerking en communicatie binnen de anderhalvelijnszorg

Samenwerking en communicatie binnen de anderhalvelijnszorg Samenwerking en communicatie binnen de anderhalvelijnszorg Een beschrijvend/ evaluatief onderzoek naar de samenwerking en communicatie tussen huisartsen en specialisten binnen de anderhalvelijnszorg ZIO,

Nadere informatie

Vernieuwing in de zorg: werkt het? Dr. Mariëlle Kroese

Vernieuwing in de zorg: werkt het? Dr. Mariëlle Kroese Vernieuwing in de zorg: werkt het? Dr. Mariëlle Kroese Disclosure slide Companies No relations Research funding MUMC+ VEZN (CZ en VGZ) Provincie Limburg Vernieuwing in de zorg: Werkt het? Bruggen bouwen:

Nadere informatie

Hoe sluit het COMIC model aan bij vragen over waarde en implementatie van integrale zorg? Anna Huizing ZIO en Maastricht University

Hoe sluit het COMIC model aan bij vragen over waarde en implementatie van integrale zorg? Anna Huizing ZIO en Maastricht University Hoe sluit het COMIC model aan bij vragen over waarde en implementatie van integrale zorg? Anna Huizing ZIO en Maastricht University Opbouw Context - Setting Regio Maastricht-Heuvelland Zorggroep ZIO Blauwe

Nadere informatie

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol?

Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijns zorg Hoe maak je het succesvol? Anderhalvelijnszorg Combinatie generieke eerstelijnszorg en specialistische tweedelijnszorg - Generalistische invalshoek : uitbreiding geïntegreerde eerstelijns

Nadere informatie

Carrousel Gezamenlijke Consulten Audrey Lahaije tel: fax: E:

Carrousel Gezamenlijke Consulten Audrey Lahaije tel: fax: E: Carrousel Gezamenlijke Consulten Audrey Lahaije tel: 043-3506924 fax: 043-3506920 E: audrey.lahaije@mumc.nl audrey.lahaije@rhzheuvelland.nl postadres: azm, RVE Transmurale Zorg t.a.v. Audrey Lahaije Postbus

Nadere informatie

Samenvatting De vergoeding van psychodiagnostisch medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg

Samenvatting De vergoeding van psychodiagnostisch medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg Samenvatting De vergoeding van psychodiagnostisch medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg Student-onderzoeker: Onderwijsinstituut: Opleiding: Opdrachtgever: Elske Dieuwke de Ruiter Universiteit Maastricht,

Nadere informatie

Trends in Mantelzorg. November Trends in Mantelzorg

Trends in Mantelzorg. November Trends in Mantelzorg Een onderzoek naar de ontwikkeling in omvang, kenmerken en ervaren belasting van mantelzorgers in Limburg tussen 2008/2009, 2012 en 2016. November 2018 www.ggdlimburgnoord.nl www.ggdzl.nl AANLEIDING Mantelzorg

Nadere informatie

Enquête. huisartsenzorg

Enquête. huisartsenzorg Enquête huisartsenzorg Mensen met psychische klachten geven huisartsen gemiddeld een voldoende op een aantal belangrijke kwaliteitsaspecten in de huisartsenzorg, zoals een goede vertrouwensrelatie en aandacht

Nadere informatie

Inleiding De stichting RHZ

Inleiding De stichting RHZ Werkgroep ketenzorg diabetes mellitus type 2 Stichting Regionale Huisartsenzorg Heuvelland Maastricht, april 2011 Inleiding Op 1 januari 2007 werd in de regio Maastricht/ Heuvelland gestart met eerstelijns

Nadere informatie

Implementatie Ketenzorg Astma Informatiebrief voor huisarts en POH De evaluatie van de implementatie van Ketenzorg Astma, regio Maastricht-Heuvelland

Implementatie Ketenzorg Astma Informatiebrief voor huisarts en POH De evaluatie van de implementatie van Ketenzorg Astma, regio Maastricht-Heuvelland Implementatie Ketenzorg Astma Informatiebrief voor huisarts en POH De evaluatie van de implementatie van Ketenzorg Astma, regio Maastricht-Heuvelland Beste huisarts en POH, Zoals toegelicht tijdens de

Nadere informatie

ANALYSE PATIËNTERVARINGEN ELZ HAAKSBERGEN

ANALYSE PATIËNTERVARINGEN ELZ HAAKSBERGEN ANALYSE PATIËNTERVARINGEN ELZ HAAKSBERGEN Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer Definitieve versie 27 oktober 2014 ARGO BV Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VRAAGSTELLING... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Vraagstelling...

Nadere informatie

2. Op het niveau van de verpleegafdeling A. Samenvatting: Internistische daghospitaal

2. Op het niveau van de verpleegafdeling A. Samenvatting: Internistische daghospitaal Executive Summary 2. Op het niveau van de verpleegafdeling A. Samenvatting: Deze enquête werd per e-mail verstuurd naar alle patiënten die hun e-mail opgegeven hadden tijdens hun opname op een van de van

Nadere informatie

Draaiboek:. tel: fax: Hoofd Carrousel Gezamenlijke Consulten : Dr. J.

Draaiboek:. tel: fax: Hoofd Carrousel Gezamenlijke Consulten : Dr. J. Draaiboek:. MUMC, afd. Transmurale Zorg (azm) Carrousel Gezamenlijke Consulten t.a.v. Audrey Lahaije locatie provisorium nivo 1 Postbus 5800 6202 AZ Maastricht Audrey Lahaije, Audrey coördinator Lahaije

Nadere informatie

3 e schil. Kerncoalitie. 2 e schil. 1 e schil. Stuurgroep

3 e schil. Kerncoalitie. 2 e schil. 1 e schil. Stuurgroep VWS proeftuin Kerncoalitie 3 e schil 2 e schil 1 e schil Stuurgroep Partners 3 e schil 2 e schil 1 e schil Stuurgroep Netwerk Voor elkaar in Parkstad Coöperatie WeHelpen Samenwerking met kennisorganisaties:

Nadere informatie

2 Online informatie voor patiënten. Welkom! Onderzoeksverslagen. Evaluatie van

2 Online informatie voor patiënten. Welkom! Onderzoeksverslagen. Evaluatie van Welkom! Welkom bij de vijfde PanelCom nieuwsbrief. Als lid van PanelCom houden wij u op de hoogte van onderzoeken waar u aan kunt meewerken én de onderzoeken waar u mogelijk aan hebt meegewerkt. Wij waarderen

Nadere informatie

A. Potappel, A. Victoor, E. Curfs & J. de Jong

A. Potappel, A. Victoor, E. Curfs & J. de Jong Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding worden gebruikt (A. Potappel, A. Victoor, E. Curfs & J. de Jong. Informatie van zorgverzekeraars over prijzen van behandelingen

Nadere informatie

Resultaat enquête DBMGZ

Resultaat enquête DBMGZ Aantal geënquêteerden Resultaat enquête DBMGZ Van de 121 ingestuurde verzoeken, hebben er in het totaal 71 gereageerd. De antwoorden op de diverse vragen zijn ingedeeld naar 6 categorieën: 1. Leeftijdscategorie

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Inleiding.

Hoofdstuk 1. Inleiding. 159 Hoofdstuk 1. Inleiding. Huisartsen beschouwen palliatieve zorg, hoewel het maar een klein deel van hun werk is, als een belangrijke taak. Veel ongeneeslijk zieke patiënten zijn het grootse deel van

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Reumatoïde Artritis

Werkinstructies voor de CQI Reumatoïde Artritis Werkinstructies voor de 1. De vragenlijst Waarvoor is de bedoeld? De is bedoeld om de ervaren kwaliteit van reumazorg te meten vanuit het perspectief van de patiënt. De vragenlijst kan worden gebruikt

Nadere informatie

Een onderzoek naar de ontwikkeling in omvang, kenmerken en ervaren belasting van mantelzorgers in Limburg tussen 2008/2009, 2012 en 2016

Een onderzoek naar de ontwikkeling in omvang, kenmerken en ervaren belasting van mantelzorgers in Limburg tussen 2008/2009, 2012 en 2016 Trends in Mantelzorg Een onderzoek naar de ontwikkeling in omvang, kenmerken en ervaren belasting van mantelzorgers in Limburg tussen 2008/2009, 2012 en 2016 Aanleiding Mantelzorg in de participatiemaatschappij

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Mammacare

Werkinstructies voor de CQI Mammacare Werkinstructies voor de 1. De vragenlijst Waarvoor is de bedoeld? De is bedoeld om de ervaren kwaliteit van zorg rondom het onderzoek en/of behandeling van een goedaardige of kwaadaardige borstafwijking

Nadere informatie

De cliënt centraal, maar hoe? Samenwerking tussen zorgmedewerkers, de cliënt en diens naasten in de ouderenzorg.

De cliënt centraal, maar hoe? Samenwerking tussen zorgmedewerkers, de cliënt en diens naasten in de ouderenzorg. Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Koopmans, L., Damen, N., Wagner, C. De cliënt centraal, maar hoe? Samenwerking tussen zorgmedewerkers, de cliënt en diens

Nadere informatie

Symposium Naar een toekomstbestendige geriatrische revalidatiezorg in Zuid-Limburg GRZ en ELV Frank Amory- Programmamanager Ouderenzorg 22 november

Symposium Naar een toekomstbestendige geriatrische revalidatiezorg in Zuid-Limburg GRZ en ELV Frank Amory- Programmamanager Ouderenzorg 22 november Symposium Naar een toekomstbestendige geriatrische revalidatiezorg in Zuid-Limburg GRZ en ELV Frank Amory- Programmamanager Ouderenzorg 22 november 2018 GRZ en ELV Een spanningsveld of continuüm? Een haat-liefde

Nadere informatie

Vlaams Patiënten Peiling

Vlaams Patiënten Peiling Titelpagina Page:19 Vlaams Patiënten Peiling Dit is een demorapport op ziekenhuisniveau. Enkel het onderwerp 'Wijze van omgang met patiënten en samenwerking tussen zorgverleners' wordt in detail uitgewerkt.

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Medisch Centrum 't Sant - Huisartsen van den Heuvel en de Koning

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Medisch Centrum 't Sant - Huisartsen van den Heuvel en de Koning Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Samenvatting rapportage voor: Medisch Centrum 't Sant - Huisartsen van den Heuvel en de Koning Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO BV www.argo-rug.nl

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk De Vries ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk de Vries is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: C. Noordzij

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: C. Noordzij Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: C. Noordzij Datum aanmaak rapport:16-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 5-8-2017 tot 1-9-2017

Nadere informatie

PROEFPERSONENINFORMATIE

PROEFPERSONENINFORMATIE PROEFPERSONENINFORMATIE De invloed van belasting op hoekmeting bij patiënten met een hallux valgus en validatie van twee vragenlijsten aangaande afwijkingen van de eerste straal Influence of weightbearing

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Spierziekten

Werkinstructies voor de CQI Spierziekten Werkinstructies voor de 1. De vragenlijst Waarvoor is de bedoeld? De is bedoeld om de kwaliteit van zorg rond de behandeling van spierziekten in het ziekenhuis en in het revalidatiecentrum te meten vanuit

Nadere informatie

B elangenverklaring. Persoonlijke gegevens aanvrager

B elangenverklaring. Persoonlijke gegevens aanvrager B elangenverklaring In het kader van de Code ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling wordt alle beoogd betrokkenen bij de totstandkoming van wetenschappelijke adviesrapporten

Nadere informatie

Resultaten Gezondheidszorg

Resultaten Gezondheidszorg Resultaten Gezondheidszorg Conclusies Onbekendheid social media in de gezondheidszorg is groot; treffend is een quote van een zorggebruiker die stelt dat als je als patiënt nog niet of nauwelijks met een

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Medisch Centrum 't Sant - Huisarts Bakx

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Medisch Centrum 't Sant - Huisarts Bakx Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Samenvatting rapportage voor: Medisch Centrum 't Sant - Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO BV www.argo-rug.nl SAMENVATTING VAN DE BELANGRIJKSTE

Nadere informatie

huisarts+punt voor specialistisch

huisarts+punt voor specialistisch Informatie voor specialisten huisarts+punt voor specialistisch advies Bij huisarts+punt komen patiënten eenmalig bij een medisch specialist op consult. Dit consult vindt plaats op verzoek van de huisarts.

Nadere informatie

ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015

ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015 ConsumerQuality Index Uitkomsten cliëntenraadpleging Sociale Geriatrie 1 april 2015 Agenda Doel: Presenteren van de uitkomsten van het onderzoek Dialoog over sterke- en verbeterpunten Opbouw presentatie:

Nadere informatie

Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek

Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 2 Geslacht/Leeftijd... 4 Assistentes... 4 Huisartsen... 5 Algemeen... 6 Aandachtspunten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr. Rapport Inhoudsopgave Inleiding Conclusie Resultaten Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.nl Inleiding Meest patiëntvriendelijk De prijs voor meest

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Groepspraktijk Huizen

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Groepspraktijk Huizen Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Rapportage voor: Groepspraktijk Huizen Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV www.argo-rug.nl INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

De Business Case. Bas Verhagen / Menzis: Project Manager Zorg Christel Robben / Menzis: Beleid en zorginkoop diagnostiek en trombosezorg.

De Business Case. Bas Verhagen / Menzis: Project Manager Zorg Christel Robben / Menzis: Beleid en zorginkoop diagnostiek en trombosezorg. De Business Case Bas Verhagen / Menzis: Project Manager Zorg Christel Robben / Menzis: Beleid en zorginkoop diagnostiek en trombosezorg 20 juni 2017 Onderwerpen: De uitkomst (essentie) Waarom deelname

Nadere informatie

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Versie 1.0.0 Drs. A. Weynschenk november 2017 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde deelnemerservaringsonderzoek

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Samenvatting Gezondheidscentra Medi-Mere

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Samenvatting Gezondheidscentra Medi-Mere Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Samenvatting Gezondheidscentra Medi-Mere Dit onderzoek is uitgevoerd door: ARGO BV in opdracht van: Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie Landelijke Vereniging

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken Huisartsenpraktijk. Huisartspraktijk Beenakker en Soerland

Door Cliënten Bekeken Huisartsenpraktijk. Huisartspraktijk Beenakker en Soerland Door Cliënten Bekeken Huisartsen Samenvatting rapportage voor: Huisarts Beenakker en Soerland Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV www.argo-rug.nl SAMENVATTING VAN

Nadere informatie

Poliklinische vragenlijst 2012 Gynaecologie & verloskunde

Poliklinische vragenlijst 2012 Gynaecologie & verloskunde Poliklinische vragenlijst 2012 Gynaecologie & verloskunde Deze rapportage heeft betrekking op de verslagperiode 01-11-2012 tot 20-03-2013.. Máxima Medisch Centrum Afdeling Kwaliteit & Veiligheid TEL: 9126

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Neurologie

Welkom op de polikliniek Neurologie Welkom op de polikliniek Neurologie Albert Schweitzer ziekenhuis juli 2014 pavo 0609 Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze folder willen wij

Nadere informatie

Digitaal verwijzen in de regio ZO Brabant

Digitaal verwijzen in de regio ZO Brabant Digitaal verwijzen in de regio ZO Brabant Een stage onderzoek gericht op de ervaringen met de ZorgDomein applicatie. Managementsamenvatting Januari 2011 Annelieke Niezen, student Maastricht University

Nadere informatie

Praktijkvoorbeeld: Eerstelijns ketenzorg astma in Maastricht-Heuvelland CAHAG conferentie 15 jan 2015. Maud van Hoof en Geertjan Wesseling

Praktijkvoorbeeld: Eerstelijns ketenzorg astma in Maastricht-Heuvelland CAHAG conferentie 15 jan 2015. Maud van Hoof en Geertjan Wesseling Praktijkvoorbeeld: Eerstelijns ketenzorg astma in Maastricht-Heuvelland CAHAG conferentie 15 n 2015 Maud van Hoof en Geertn Wesseling Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor

Nadere informatie

Zuid-Limburgse Jeugd-GGZ

Zuid-Limburgse Jeugd-GGZ Zuid-Limburgse Jeugd-GGZ Contactgegevens Dr. Daan Westra Duboisdomein 30, 6229 GT, Maastricht Tel.nr: 043-388 17 31 Email: d.westra@maastrichtuniversity.nl https://hsr.mumc.maastrichtuniversity.nl/ Onderzoeksteam

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen Datum aanmaak rapport:26-11-2015 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 31-10-2013 tot 10-4-2014

Nadere informatie

De kennis van apothekersassistenten over het EPD en het LSP

De kennis van apothekersassistenten over het EPD en het LSP Onderzoeksartikel 5 juni 2014 De kennis van apothekersassistenten over het EPD en het LSP M.R.L. Nass; onderzoekstudent Farmakunde Abstract Doelstelling: Het doel van dit onderzoek was het verkrijgen van

Nadere informatie

Hoe maak je verwijzingen naar de 2 de lijn effectiever? Een opmaat naar geintegreerde specialistische zorg in de 1 ste lijn.

Hoe maak je verwijzingen naar de 2 de lijn effectiever? Een opmaat naar geintegreerde specialistische zorg in de 1 ste lijn. Hoe maak je verwijzingen naar de 2 de lijn effectiever? Een opmaat naar geintegreerde specialistische zorg in de 1 ste lijn. Eerst het https://kostenvanziektentool.volksgezondheidenzorg.info CBS, statline

Nadere informatie

PATIËNTINFORMATIE STUDIE NAAR HET EFFECT VAN INTRA ARTERIËLE

PATIËNTINFORMATIE STUDIE NAAR HET EFFECT VAN INTRA ARTERIËLE PATIËNTINFORMATIE STUDIE NAAR HET EFFECT VAN INTRA ARTERIËLE BEHANDELING OP DE GEZONDHEIDSTOESTAND BIJ EEN HERSENINFARCT Geachte heer / mevrouw, Wij vragen u vriendelijk om mee te doen aan een medisch

Nadere informatie

HOOFDRAPPORTAGE ONDERZOEK TEVREDENHEID CLIËNTEN. Centrum Zorg & Welzijn. Makkelijk meer weten van klanten en medewerkers

HOOFDRAPPORTAGE ONDERZOEK TEVREDENHEID CLIËNTEN. Centrum Zorg & Welzijn. Makkelijk meer weten van klanten en medewerkers HOOFDRAPPORTAGE ONDERZOEK TEVREDENHEID CLIËNTEN 2019 Centrum Zorg & Welzijn Makkelijk meer weten van klanten en medewerkers www.klantok.nl klantok CTO 2019 Centrum Zorg & Welzijn, v1 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...

Nadere informatie

Informatie. Hieronder een overzicht van de resultaten op alle vragen voor vijf van onze zes afdelingen. RESULTATEN INDICATOREN 2017

Informatie. Hieronder een overzicht van de resultaten op alle vragen voor vijf van onze zes afdelingen. RESULTATEN INDICATOREN 2017 RESULTATEN INDICATOREN 2017 VLAAMSE PATIËNTENPEILING De patiëntenpeiling is een vragenlijst die werd meegegeven aan patiënten die in behandeling waren in maart april 2017. Resultaten reflecteren hoe tevreden

Nadere informatie

Legenda. Sterrentabellen. Thema s en ervaringsvragen. Waarderingsvragen

Legenda. Sterrentabellen. Thema s en ervaringsvragen. Waarderingsvragen Legenda Bij de overzichten van de resultaten van de ervaringsvragen en thema s worden onderstaande standaardkleuren gebruikt: Totale Populatie ZA-2 ZA-3 ZA-4 De legenda staat altijd weergegeven rechts

Nadere informatie

Factsheet. Meet the Needs. Onderzoek naar de behoefte aan leefstijlaanbod van mensen met een lage SES in Maastricht

Factsheet. Meet the Needs. Onderzoek naar de behoefte aan leefstijlaanbod van mensen met een lage SES in Maastricht Factsheet Meet the Needs Onderzoek naar de behoefte aan leefstijlaanbod van mensen met een lage SES in Maastricht ZIO, Zorg in Ontwikkeling Regio Maastricht-Heuvelland Maart 2013 Colofon: Onderzoeksteam

Nadere informatie

Vergelijking van IVF resultaten bij het gebruik van twee kweekvloeistoffen

Vergelijking van IVF resultaten bij het gebruik van twee kweekvloeistoffen academisch ziekenhuis Maastricht P. Debyelaan 25 postbus 5800 6202 AZ Maastricht obstetrie en gynaecologie Patiënten Informatiebrief Vergelijking van IVF resultaten bij het gebruik van twee kweekvloeistoffen

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Wat maakt Laurentius tot uw ziekenhuis? Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2018

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Wat maakt Laurentius tot uw ziekenhuis? Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2018 Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Wat maakt Laurentius tot uw ziekenhuis? Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2018 Respons 55% 45 55 Ingevuld Niet ingevuld Als u een medische behandeling moet

Nadere informatie

Substitutieproject Pluspunt Heerlen. Martin Wijnen Casper Besters

Substitutieproject Pluspunt Heerlen. Martin Wijnen Casper Besters Substitutieproject Pluspunt Heerlen Martin Wijnen Casper Besters 26-6-2017 Inhoud Regio Oostelijk Zuid-Limburg Ontstaan Pluspunt Ontwikkelingen Pluspunt Rol Universiteit Maastricht De grote & kleine businesscase

Nadere informatie

Onderzoek naar patiënttevredenheid

Onderzoek naar patiënttevredenheid Onderzoek naar patiënttevredenheid Uitslag patiënten enquête 2012 Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek Oktober 2012 Introductie In dit rapport vindt u de resultaten van het onderzoek naar de tevredenheid

Nadere informatie

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie).

Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Onderzoek naar de nazorg bij dikke darmkanker door de huisarts of de chirurg en het gebruik van een persoonlijke interactieve website (I CARE studie). Verbetert de zorg na de behandeling van dikke darmkanker

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: M.H.J.L. Pannekoek (2517-2)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: M.H.J.L. Pannekoek (2517-2) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: M.H.J.L. Pannekoek (2517-2) Datum aanmaak rapport:28-08-2016 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van:

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum Datum aanmaak rapport:28-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 1-4-2017 tot 1-7-2017

Nadere informatie

Revalidatie, Sport en Actieve Leefstijl (ReSpAct)

Revalidatie, Sport en Actieve Leefstijl (ReSpAct) Revalidatie, Sport en Actieve Leefstijl (ReSpAct) Femke Hoekstra www.respact.nl f.hoekstra@umcg.nl Rolinde Alingh, MSc Prof. dr. Cees van der Schans Dr. Floor Hettinga Dr. Rienk Dekker Prof. dr. Lucas

Nadere informatie

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Versie 1.0.0 Drs. A. Weynschenk november 2017 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde deelnemerservaringsonderzoek

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartspraktijk Stationsstraat

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartspraktijk Stationsstraat Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Samenvatting rapportage voor: Huisartspraktijk Stationsstraat Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO BV www.argo-rug.nl SAMENVATTING VAN DE BELANGRIJKSTE

Nadere informatie

SAMENVATTING. Samenvatting

SAMENVATTING. Samenvatting SAMENVATTING. 167 Met de komst van verpleegkundigen gespecialiseerd in palliatieve zorg, die naast de huisarts en verpleegkundigen van de thuiszorg, thuiswonende patiënten bezoeken om te zorgen dat patiënten

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Neurologie

Welkom op de polikliniek Neurologie Welkom op de polikliniek Neurologie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze

Nadere informatie

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts:

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: 3215, Huisartspraktijk Hiddink, Vossenhol 14 BEMMEL Datum aanmaak rapport: 12-04-2018 Leeswijzer Deze rapportage geeft inzicht in hoe

Nadere informatie

Onderzoeksprogramma 2012 2014

Onderzoeksprogramma 2012 2014 Onderzoeksprogramma 2012 2014 Stichting RHZ Augustus 2012 Stichting ZIO Onderzoek en Ontwikkeling Regionale Huisartsenzorg Heuvelland Inleiding De stichting Regionale Huisartsenzorg Heuvelland (RHZ) is

Nadere informatie

Inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 2019

Inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 2019 Inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 2019 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2019, onder UZOVI-code 3354, de inkoop voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Poliklinische zorg

Werkinstructies voor de CQI Poliklinische zorg Werkinstructies voor de 1. De vragenlijst Waarvoor is de bedoeld? De is bedoeld om de kwaliteit van zorg van een polikliniek te meten vanuit het perspectief van de patiënt. De vragenlijst kan worden gebruikt

Nadere informatie

Werkinstructie PREM Fysiotherapie NIVEL, december 2016

Werkinstructie PREM Fysiotherapie NIVEL, december 2016 Bijlage G Werkinstructie PREM Fysiotherapie Werkinstructie PREM Fysiotherapie NIVEL, december 2016 Wat is de PREM Fysiotherapie? Deze vragenlijst gaat over patiëntervaringen met fysiotherapie en is een

Nadere informatie

Benchmarkrapportage. CQI Audiologische centra 2016

Benchmarkrapportage. CQI Audiologische centra 2016 Benchmarkrapportage CQI Audiologische centra 2016 Zeist, november 2017 Betreft: Terugkoppeling benchmark CQi Audiologische centra 2016 Geachte mevrouw/meneer, Bijgaand treft u uw individuele benchmarkrapportage

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartsenpraktijk Wormerveer

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartsenpraktijk Wormerveer Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Samenvatting rapportage voor: Huisartsenpraktijk Wormerveer Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO BV www.argo-rug.nl SAMENVATTING VAN DE BELANGRIJKSTE

Nadere informatie

7,2 JEUGDTHERMOMETER GGZ CENTRUM KINDEREN EN JEUGD. Jongeren vanaf 12 jaar Ouders / verzorgers Ouderbegeleiding

7,2 JEUGDTHERMOMETER GGZ CENTRUM KINDEREN EN JEUGD. Jongeren vanaf 12 jaar Ouders / verzorgers Ouderbegeleiding JEUGDTHERMOMETER GGZ CENTRUM KINDEREN EN JEUGD Jongeren vanaf 12 jaar Ouders / verzorgers Ouderbegeleiding 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 7,2 Ralph Feenstra en Annet Nugter Afdeling Onderzoek & Monitoring Juli 2011

Nadere informatie

Feedback van de patiënt als verbeterinstrument

Feedback van de patiënt als verbeterinstrument Feedback van de patiënt als verbeterinstrument PV/ Lean PV+ & continue verbeteren indeling sessie casus verpleegafdeling verbeteren met patienten introductie wat zijn jullie verwachtingen? Wat de laatste

Nadere informatie

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts:

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: 1783, Jolink en Van der Lugt, huisartsen, Loolaan 33 APELDOORN Datum aanmaak rapport: 02-08-2018 Leeswijzer Deze rapportage geeft inzicht

Nadere informatie

Belangrijkste conclusies. Respons. 1 Resultaten Zorg in het algemeen

Belangrijkste conclusies. Respons. 1 Resultaten Zorg in het algemeen Belangrijkste conclusies De meeste mensen (73) wenden zich met zorgvragen tot de huisarts. Internet is inmiddels ook een populaire vraagbaak geworden; 60 zoekt het antwoorden op zorgvragen op internet.

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Astma en COPD

Werkinstructies voor de CQI Astma en COPD Werkinstructies voor de CQI Astma en COPD 1. De vragenlijst Waarvoor is de CQI Astma en COPD bedoeld? De CQI Astma en COPD is bedoeld om de kwaliteit van de zorg voor astma en COPD te meten vanuit het

Nadere informatie

Richtlijn Communicatie in de GGZ-keten Drenthe

Richtlijn Communicatie in de GGZ-keten Drenthe Richtlijn Communicatie in de GGZ-keten Drenthe Inleiding In de (geestelijke) gezondheidszorg is communicatie tussen verwijzers (huisartsen) en zorgverleners en tussen zorgverleners onderling van cruciaal

Nadere informatie

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Versie 1.0.0 Drs. A. Weynschenk november 2017 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde deelnemerservaringsonderzoek

Nadere informatie

tweede nationale studie naar ziekten en verrichtingen in de huisartspraktijk Een kwestie van verschil:

tweede nationale studie naar ziekten en verrichtingen in de huisartspraktijk Een kwestie van verschil: Dit rapport is een uitgave van het NIVEL in 2004. De gegevens mogen met bronvermelding (H van Lindert, M Droomers, GP Westert. Tweede Nationale Studie naar ziekten en verrichtingen in de huisartspraktijk.

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Huisartsenzorg Overdag

Werkinstructies voor de CQI Huisartsenzorg Overdag Werkinstructies voor de 1. De vragenlijst Waarvoor is de bedoeld? De is bedoeld om de kwaliteit van zorg in de huisartspraktijk tijdens kantooruren te meten vanuit het perspectief van de patiënt. De vragenlijst

Nadere informatie

Figuur 1: Type zorg waarvoor men naar het buitenland ging (N=145)

Figuur 1: Type zorg waarvoor men naar het buitenland ging (N=145) Deze factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding worden gebruikt (R. Bes, S. Wendel, E. Curfs & J. de Jong). Ervaringen met zorg in het buitenland positief, Factsheet.

Nadere informatie

Rapportage onderzoeksproject Genieten aan tafel Een toegepast onderzoek naar maaltijdbeleving in verpleeghuizen

Rapportage onderzoeksproject Genieten aan tafel Een toegepast onderzoek naar maaltijdbeleving in verpleeghuizen Rapportage onderzoeksproject Genieten aan tafel Een toegepast onderzoek naar maaltijdbeleving in verpleeghuizen De samenvatting van de interventie Genieten aan tafel die in zorginstellingen is uitgevoerd,

Nadere informatie

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts:

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: 1116, Huisartspraktijk Smits, Oude Doesburgseweg 57 ZEVENAAR Datum aanmaak rapport: 19-12-2018 Leeswijzer Deze rapportage geeft inzicht

Nadere informatie

Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek

Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Geslacht/Leeftijd... 4 Assistentes... 4 Huisartsen... 5 Algemeen... 6 Management samenvatting...

Nadere informatie

Beweeg Bewust Maastricht Sport

Beweeg Bewust Maastricht Sport Beweeg Bewust Maastricht Sport Visie Maastricht Sport Maastricht Sport is de uitvoeringsorganisatie Sport voor gemeente Maastricht Doelstelling Meer Maastrichtenaren te laten sporten en bewegen (minimaal

Nadere informatie

ROSCAN Huidkanker Biobank

ROSCAN Huidkanker Biobank Kanker Instituut Uw behandelend arts in het Erasmus MC heeft u geïnformeerd over het bestaan van de ROSCAN Biobank. Hij/zij heeft u al het een en ander uitgelegd. Wij vragen u vriendelijk om mee te doen

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartsenpraktijk Medistate - Huisarts Naber

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartsenpraktijk Medistate - Huisarts Naber Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Samenvatting rapportage voor: Huisartsenpraktijk Medistate - Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV www.argo-rug.nl SAMENVATTING

Nadere informatie

Uitslag Patiënten Enquête

Uitslag Patiënten Enquête Uitslag Patiënten Enquête December 2011 Een onderzoek naar patiënttevredenheid. Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek Introductie Voor u ligt het rapport patiënttevredenheid 2011. Omdat wij als dermatologisch

Nadere informatie

Patient. CQ-index (1x per 2 jaar)

Patient. CQ-index (1x per 2 jaar) Patient. CQ-index (1x per 2 jaar) CQ-index Ziekte van Parkinson Versie 1.0 TOELICHTING OP DE VRAGENLIJST Voor u ligt een vragenlijst waarin uw ervaringen met de zorg rondom de ziekte van Parkinson centraal

Nadere informatie

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek

Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek Proefpersoneninformatie voor deelname aan medisch-wetenschappelijk onderzoek Titel van het onderzoek: Sneller behandelen van patiënten met een acute beroerte door een volgsysteem met directe visuele feedback

Nadere informatie

Werkgroep ketenzorg hart- en vaatziekten

Werkgroep ketenzorg hart- en vaatziekten Werkgroep ketenzorg hart- en vaatziekten Stichting Regionale Huisartsenzorg Heuvelland, maart 2011 Inleiding Op 1 juli 2010 werd in de regio /Heuvelland gestart met eerstelijns ketenzorg voor patiënten

Nadere informatie

Het draait om de ervaring van de klant. Aan de slag met Dactari DierenartsenRadar. Stap 1: kiezen van een DierenartsenRadar pakket

Het draait om de ervaring van de klant. Aan de slag met Dactari DierenartsenRadar. Stap 1: kiezen van een DierenartsenRadar pakket DACTARI DIERENARTSENRADAR Het draait om de ervaring van de klant DierenartsenRadar is een enquête tool waarmee u de ervaring van uw klanten kunt meten én om kan zetten in concrete acties. Zo worden aandachtspunten

Nadere informatie

Titel van het onderzoek: Bepaling van Zink en het Ontstekingseiwit PTX3 bij Patiënten met Sikkelcelziekte (ZIP studie)

Titel van het onderzoek: Bepaling van Zink en het Ontstekingseiwit PTX3 bij Patiënten met Sikkelcelziekte (ZIP studie) INFORMATIEBRIEF EN TOESTEMMINGSFORMULIER VOOR PATIËNTEN Titel van het onderzoek: Bepaling van Zink en het Ontstekingseiwit PTX3 bij Patiënten met Sikkelcelziekte () Geachte heer/mevrouw, Wij vragen u om

Nadere informatie

Hoe maak je verwijzingen naar de 2 de lijn effectiever? PNWM Breuls

Hoe maak je verwijzingen naar de 2 de lijn effectiever? PNWM Breuls Hoe maak je verwijzingen naar de 2 de lijn effectiever? https://kostenvanziektentool.volksgezondheidenzorg.info CBS, statline Uitgaven curatieve zorg volgens 2007 Een reden.. Maar in de basis: Het ZIEKENHUIS

Nadere informatie

Zorginnovatie voor pijnlijke diabetische polyneuropathie. Margot Geerts Verpleegkundig Specialist

Zorginnovatie voor pijnlijke diabetische polyneuropathie. Margot Geerts Verpleegkundig Specialist Zorginnovatie voor pijnlijke diabetische polyneuropathie Margot Geerts Verpleegkundig Specialist Diabetische polyneuropathie 1. Distale symmetrische polyneuropathie Uitval van een combinatie van sensore,

Nadere informatie

Voor zorg naar het buitenland: veel mensen willen het, weinigen doen het.

Voor zorg naar het buitenland: veel mensen willen het, weinigen doen het. Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL in 004. De gegevens mogen met bronvermelding (E. van der Schee, D.M.J. Delnoij, Voor zorg naar het buitenland: veel mensen willen het, weinigen doen het NIVEL

Nadere informatie

RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016

RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016 RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016 Rapportage CQ Zorg Thuis ZGAO 2016 1 1. Inleiding Met het oog op het handhaven en/of verbeteren van de kwaliteit van de zorg die ZGAO levert,

Nadere informatie