Griffienieuws. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van het college van B&W van week 10 en de publicatielijst van week 9

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Griffienieuws. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van het college van B&W van week 10 en de publicatielijst van week 9"

Transcriptie

1 Griffienieuws nr.7 Datum 7 maart 2013 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van het college van B&W van week 10 en de publicatielijst van week 9 Informatie vanuit de organisatie Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2013 Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 28 februari 2013 het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2013 ter inzage ligt. Het plangebied van het bestemmingsplan Buitengebied 2013 beslaat delen van De Heihorsten, delen van de straten 't Vaartje en de Lierweg en het (voormalige) Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Someren- Heide. Daarnaast worden een gering aantal kleine fouten in de verbeelding (plankaart) van het in 2011 vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Someren gerepareerd. Om aan te tonen dat het bestemmingsplan géén negatieve effecten heeft op het milieu is tevens een milieueffectrapportage (planmer) opgesteld en als bijlage opgenomen bij het bestemmingsplan. Stukken ter inzage Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 28 februari tot en met 10 april 2013 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC). Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot uur. Voor het inzien van het ontwerpbesluit buiten openingstijden kan een afspraak worden gemaakt. Een afspraak kunt u maken via onderstaand telefoonnummer. Het plan is digitaal te raadplegen via (onder het tabblad bestemmingsplannen kan de naam of het nummer (NL.IMRO.0847.BP OW01) van het plan ingevoerd worden en komt het plan naar voren). Via de gemeentelijke website is het plan als pdf-bestand in te zien.

2 - 2 - Inloopbijeenkomsten Voor het inzien van het ontwerpbestemmingsplan kunt u tevens gebruik maken van de inloopbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten zult u te woord worden gestaan door de aanwezige ambtenaren. Deze bijeenkomsten worden gehouden op de volgende data en tijden: donderdag 7 maart van uur woensdag 13 maart van uur (via achteringang) dinsdag 2 april van uur (via achteringang) maandag 8 april van uur Zienswijze Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zowel mondeling als schriftelijk een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet een afspraak worden gemaakt. U kunt op werkdagen contact opnemen met de heer R. Klarenaar van de afdeling VROM via tel. (0493) * * * Antwoorden op vragen van raads- of commissieleden -- Nieuwsbrieven, persberichten, uitnodigingen van derden Website 'Raadsleden en Veiligheid' gelanceerd! Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft vandaag de website gelanceerd. Op deze nieuwe website kunt u als raadslid snel en gemakkelijk informatie vinden over integrale veiligheid op lokaal niveau. Uit onderzoek van het CCV (2011) blijkt dat raadsleden meer kennis willen hebben over het lokale veiligheidsbeleid. Veiligheid staat bij veel gemeenteraden hoog op de politieke agenda. Als raadsleden goed betrokken willen zijn bij het lokale veiligheidsbeleid, moeten ze voldoende kennis van het veiligheidsbeleid hebben. De nieuwe website reikt raadsleden deze kennis aan en ook goede voorbeelden (als motie en schriftelijke vragen) over het lokale integrale veiligheidsbeleid. De website biedt niet alleen kennis over lokaal integraal veiligheidsbeleid, maar ook over de rol die raadsleden kunnen nemen om het thema veiligheid beter in de gemeenteraad te agenderen. Daarnaast wordt ingegaan op de invloed die raadsleden kunnen hebben op het lokale integrale veiligheidsbeleid én op de belangrijkste veiligheidspartners als bijvoorbeeld de politie. De website is in afstemming de volgende samenwerkingspartners tot stand gekomen: Vereniging van Raadsleden (Raadslid.nu) Vereniging van Griffiers

3 - 3 - Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) Ministerie van Veiligheid en Justitie In aanvulling op de website organiseert het CCV workshops voor raadsleden. De eerste workshops vinden plaats op 8 april in Zeist en 15 mei in Alkmaar. Daarnaast biedt het CCV de mogelijkheid om workshops voor de eigen regio of gemeenteraad aan te vragen. Meer informatie en het inschrijfformulier staan op Raadsleden & Veiligheid raadsledenenveiligheid.nl Raadsleden hebben volgens minister Opstelten een essentiële rol bij het vormgeven van het gemeentelijk veiligheidsbeleid.» bekijk alle films Deze site geeft een overzicht van actuele ontwikkelingen op het brede terrein van Veiligheid. * * * Geachte Raad, Graag bieden wij u de Nationale Parkeertest 2013 van Detailhandel Nederland aan. Ieder jaar brengt Detailhandel Nederland de Nationale Parkeertest uit. Een onderzoek naar 80 parkeergarages in Nederland. Ook dit jaar zijn de tarieven hard gestegen, gemiddeld met 9%! Bovendien zijn de eenheden waarin tarieven worden berekend nog te groot. De consument betaalt vaak teveel. Dit moet veranderen. Parkeergelegenheden bepalen immers de eerste én de laatste indruk van consumenten, en zouden daarom het visitekaartje van de winkelcentra en straten moeten zijn. De resultaten van het onderzoek zijn hier te bekijken: Ook is een pdf-versie bij deze mail gevoegd. De komende periode maakt u veel keuzes voor uw mede-inwoners en winkeliers. Wij drukken u op het hart ook de juiste keuze te maken inzake parkeervoorzieningen. Betrek daarbij aanbevelingen uit genoemde Nationale Parkeertest. Eenzelfde pleidooi houden wij graag voor onze andere adviezen met betrekking tot verkeer en ruimtelijke ordening, winkelcriminaliteit en belastingen. Deze vindt u in de brochure Uw kiezers, onze klanten die Detailhandel Nederland heeft geschreven met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014: Hartelijk dank voor uw tijd, Namens Detailhandel Nederland, Sander van Golberdinge, directeur.

4 - 4 - Detailhandel Nederland voert campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van We roepen lokale politici op te kiezen voor een beter winkelklimaat in de gemeente! Twitter mee met #uwkiezersonzeklanten en kijk op * * * Indien deze SRE Nieuwsbrief niet goed zichtbaar is, klik dan hiervoor de online versie. 07 MAA 2013 WEEK 10 Uw wekelijkse update van het laatste nieuws uit de regio Geen stijging kosten exploitatie bus, tram en metro. In het Financieele Dagblad van 5 maart jl. is een artikel verschenen waarin gesproken wordt over een toename van de kosten van het openbaar vervoer. De cijfers die in het artikel worden genoemd zijn echter niet juist. De krant baseert zich op een onderzoek van SEO waarin verschillende cijfers door elkaar worden gebruikt. Het bericht is ook door andere media overgenomen. Lees verder.

5 - 5 - Start tweede spelronde Winnen van de file op A2. Vanaf 4 maart gaan automobilisten op de A2 tussen s-hertogenbosch en Eindhoven opnieuw de uitdaging aan in een tweede spelronde van Winnen van de File. Lees verder. Regio zet in op versterking arbeidsmarkt: werkgeverssubsidies bij aannemen werkzoekenden Zuidoost-Brabant. Wie een werkzoekende uit de regio Zuidoost-Brabant (uit de 21 SRE-gemeenten) in dienst neemt, kan in aanmerking komen voor een subsidie. Dat hebben partijen uit het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen, verenigd in het Regionaal Arbeidsmarkt Platform Zuidoost-Brabant (RAP), besloten. Het is een van de maatregelen die voortvloeit uit het door het RAP ondertekende arbeidsmarktconvenant. Met het convenant wordt ingezet op het versterken van de arbeidsmarkt in de regio. Dit is van belang, ook gezien de recente cijfers waaruit blijkt dat het aantal werkzoekenden stijgt. De subsidies kunnen aangevraagd worden via Daar staat een overzicht van de diverse subsidiemogelijkheden. Lees verder. Aanpak spookfiles A58 door slimme systemen Om de doorstroming blijvend te verbeteren, heeft het Ministerie van I&M het programma Beter Benutten opgesteld. De regio Brabant voert binnen dit programma een breed pakket van maatregelen uit. Maatregelen met intelligente transportsystemen (ITS) vormen in dit pakket een belangrijk onderdeel. Een van de projecten is het project Spookfiles A58. Binnen dit project wil de regio Brabant spookfiles met behulp van innovatieve systemen aanpakken. Lees verder. Inwoners aan het woord over vrijetijdsaanbod in de regio In het kader van het gebruikersonderzoek Vrijetijdsaanbod regio Eindhoven hebben in de afgelopen week een viertal panels plaatsgevonden met inwoners uit de verschillende subregio s. De panels hebben veel informatie opgeleverd. Deze informatie helpt om de enquêteresultaten op de juiste wijze te interpreteren. In maart wordt het eindrapport opgeleverd. Lees verder. 15 en 16 mei: Circulaire Economie: from how to (k)now! Meld u nu aan! Op 15 en 16 mei organiseert het SRE een tweedaagse conferentie. Circulaire economie: from how to (k)now! De conferentie staat in het teken van een drietal thema s. Lees verder.

6 - 6 - Leeftijdsverhoging alcohol van 16 naar 18 jaar De Tweede Kamer heeft ingestemd met het verhogen van de leeftijd waarop alcohol gekocht mag worden. Jongeren zouden dan pas vanaf 18 jaar (in plaats van de huidige 16 jaar) in het bezit mogen zijn van alcohol of alcohol mogen kopen. Een positieve ontwikkeling volgens de projectorganisatie van het regionale alcoholproject Laat je niet flessen!. Lees verder. Geen stijging kosten exploitatie bus, tram en metro. In het Financieele Dagblad van 5 maart jl. is een artikel verschenen waarin gesproken wordt over een toename van de kosten van het openbaar vervoer. De cijfers die in het artikel worden genoemd zijn echter niet juist. De krant baseert zich op een onderzoek van SEO waarin verschillende cijfers door elkaar worden gebruikt. Het bericht is ook door andere media overgenomen. Het artikel stelt dat tussen 2004 en 2009 het aantal kilometers dat reizigers afleggen met het openbaar vervoer is toegenomen met 5%, het aanbod van openbaar vervoer met 20% terwijl de kosten zijn toegenomen met 105%. In het onderzoek en het artikel is echter een verkeerde vergelijking gemaakt tussen het budget uit 2004 en de jaren daarna. In zijn berekeningen heeft het SEO ten onrechte de subsidies voor Openbaar Vervoer uit 2004 vergeleken met de totale uitkeringen aan Verkeer en Vervoer uit latere jaren, waaronder infrastructuur. In tegenstelling tot wat het SEO in zijn rapport schrijft is de overheidsbijdrage aan het laten rijden van bus, tram en metro na 2004 ongeveer gelijk gebleven. Het IPO en SkVV nodigen het SEO uit om de cijfers te corrigeren. Start tweede spelronde Winnen van de file op A2. Vanaf 4 maart gaan automobilisten op de A2 tussen s-hertogenbosch en Eindhoven opnieuw de uitdaging aan in een tweede spelronde van Winnen van de File. Sinds 1 januari jl. hebben al zo n 1200 deelnemers de Winnen van de file app gedownload. Deze smartphone app met actuele reistijdinformatie helpt om slim te reizen tijdens de verbredingswerkzaamheden op de A2. In het bijbehorende spel zijn daarmee punten te verdienen. De meest succesvolle spitsmijders worden beloond met leuke prijzen. Instromen blijft mogelijk: Deelname aan het spel betekent tijdwinst en minder ergernis achter het stuur. De app geeft nauwkeurige informatie over vertraging op het traject op verschillende vertrektijden. Het spel Winnen van de file maakt het nog interessanter: de deelnemers worden uitgedaagd buiten de spits op de A2 te rijden, ander vervoer te kiezen of (deels) thuis te werken. Extra punten zijn te verdienen door op de website een persoonlijk mijdplan in te vullen. Daarin kunnen deelnemers aangeven hoe ze de komende week de spits gaan mijden. Met de behaalde punten hebben deelnemers kans op prijzen zoals een bioscoopbon, een dinerbon of een dagje weg. Een uitgebreide speluitleg is te vinden op de website Winnenvandefile.nl. Minder hinder Winnen van de file loopt tot in het najaar van 2013, tijdens de verbredingswerkzaamheden aan de A2 tussen s- Hertogenbosch en Eindhoven. Doel is de hinder te beperken en de doorstroming te verbeteren. Het mobiliteitsspel is een initiatief van het SRE en de provincie Noord-Brabant en is mede gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu vanuit het programma Beter Benutten. Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio's innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren.

7 - 7 - Regio zet in op versterking arbeidsmarkt: werkgeverssubsidies bij aannemen werkzoekenden Zuidoost-Brabant. Wie een werkzoekende uit de regio Zuidoost-Brabant (uit de 21 SRE-gemeenten) in dienst neemt, kan in aanmerking komen voor een subsidie. Dat hebben partijen uit het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen, verenigd in het Regionaal Arbeidsmarkt Platform Zuidoost-Brabant (RAP), besloten. Het is een van de maatregelen die voortvloeit uit het door het RAP ondertekende arbeidsmarktconvenant. Met het convenant wordt ingezet op het versterken van de arbeidsmarkt in de regio. Dit is van belang, ook gezien de recente cijfers waaruit blijkt dat het aantal werkzoekenden stijgt. De subsidies kunnen aangevraagd worden via Daar staat een overzicht van de diverse subsidiemogelijkheden. Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer zij een (half)jaarcontract of een leerwerkovereenkomst aanbieden aan werkzoekende jongeren tot 27 jaar uit de regio Zuidoost-Brabant (de reeds bestaande Werkcheque ) of aan een 45-plusser met een WW-uitkering. De subsidies variëren van 1500 tot Ook zijn er subsidies voor aanvullende scholing. Gemeentelijke subsidies Naast deze regionale subsidies staan er op ook diverse gemeentelijke subsidiemogelijkheden. Zo stelt de gemeente Eindhoven een aantal nieuwe subsidies beschikbaar aan bedrijven die een (half)jaarcontract aanbieden aan Eindhovenaren met een bijstandsuitkering en/of aan 45-plussers die met ontslag worden bedreigd of werkzoekend zijn zonder uitkering. Monique List, wethouder Economie, Werk en Beroepsonderwijs van de gemeente Eindhoven: In onze regio maken we samen met werkgevers, het onderwijs en overheid afspraken om de arbeidsmarkt en daarmee ook de economie te versterken. Met de nieuwe subsidies komen we werkgevers die werkzoekenden uit de regio Zuidoost- Brabant in dienst nemen, tegemoet. Aanpak spookfiles A58 door slimme systemen Om de doorstroming blijvend te verbeteren, heeft het Ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M) het programma Beter Benutten opgesteld. De regio Brabant voert binnen het programma Beter Benutten een breed pakket van maatregelen uit om de bereikbaarheid te verbeteren. Maatregelen met intelligente transportsystemen (ITS) vormen in dit pakket een belangrijk onderdeel. Een van de projecten is het project Spookfiles A58. Binnen dit project wil de regio Brabant spookfiles met behulp van innovatieve systemen aanpakken. Het project Spookfiles A58 Op drukke wegen ontstaan soms files zonder een echte duidelijke oorzaak. Deze files hangen samen met onder andere korte volgafstanden tussen auto s. Door bijvoorbeeld invoegend verkeer of een plotselinge remactie kan dan een schokgolf en vervolgens een spookfile ontstaan. Het project Spookfiles A58 gaat proberen door middel van innovatieve systemen spookfiles aan te pakken. Het idee is om met snelheidsadviezen het ontstaan van schokgolven en de aangroei van files door schokgolven te verminderen of zelfs te voorkomen. Deze snelheidsadviezen worden gegeven door systemen in de auto s. Samenwerking Het ministerie van I&M, provincie Noord-Brabant en het SRE werken samen in het programma Beter Benutten waar de ITS maatregelen een onderdeel van zijn. Op 14 maart is er een marktconsultatie waarbij marktpartijen worden gevraagd naar oplossingsrichtingen voor spookfiles. Afhankelijk van de uitkomsten van deze consultatie zal in 2014 het project daadwerkelijk plaatsvinden. Meer informatie over de marktconsultatie kunt u vinden op de website van het SRE. Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bram Hendrix, telefoon: , b.hendrix@sre.nl. Inwoners aan het woord over vrijetijdsaanbod in de regio In het kader van het gebruikersonderzoek Vrijetijdsaanbod regio Eindhoven hebben in de afgelopen week een viertal panels plaatsgevonden met inwoners uit de verschillende subregio s. De panels hebben veel informatie opgeleverd. Deze informatie helpt om de enquêteresultaten op de juiste wijze te interpreteren. In maart wordt het

8 - 8 - eindrapport opgeleverd. Onderzoek naar kwaliteit recreatievoorzieningen Het SRE en de ANWB doen onderzoek naar de kwaliteit van recreatievoorzieningen in de regio Zuidoost-Brabant. Via een grootschalige enquête zijn inwoners van deze regio gevraagd naar hun recreatieactiviteiten en de ervaringen met het recreëren buitenshuis. Binnen het totale bestand is ook specifiek gekeken naar kenniswerkers. Doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in activiteiten die de recreant leuk vindt om te doen en locaties die de recreant waardeert. Ook eventuele knelpunten of ontbrekende voorzieningen worden in beeld gebracht. Met die gegevens kunnen gemeenten of andere partijen het vrijetijdsaanbod verbeteren deelnemers De enquête is in de afgelopen maanden afgenomen. In totaal hebben mensen (via internet of telefonisch) aan het onderzoek meegewerkt. Ter verdieping van de resultaten is er voor gekozen om aanvullend een aantal panels te organiseren met inwoners uit de vier deelregio s. Veel deelnemers uit De Kempen, De Peel, het Stedelijk Gebied Eindhoven en de Groote Heide waren bereid om in gesprek te gaan over hun ervaringen met het vrijetijdsaanbod. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Bureau Buiten. Het eindrapport wordt in de loop van maart opgeleverd. Meer informatie: Voor meer informatie kunt u terecht bij Chantal van den Eijnden, telefoon: , c.vandeneijnden@sre.nl. 15 en 16 mei: Circulaire Economie: from how to (k)now! Meld u nu aan! Op 15 en 16 mei organiseert het SRE een tweedaagse conferentie. Circulaire economie: from how to (k)now! De conferentie staat in het teken van een drietal thema s. Resource effectivity: van afdanken naar grondstof én van grondstof naar circulair product C2C in business: aansprekende (en winstgevende) voorbeelden uit het bedrijfsleven New energy: jaarlijkse Meet&Greet met de spelers uit het energietransitieprogramma Leer, ontmoet en ontdek! 5 goede redenen om deze conferentie te bezoeken: 1. Presentatie van de eerste resultaten van de Interreg IV-B -projecten C2C BIZZ en BioenNW 2. Meet & greet met belangrijke stakeholders van het regionale programma Energietransitie in de Brainport regio 3. Excursies naar o.a. Villa Flora in Venlo, de High Tech Campus en het bedrijf PANalytical in Eindhoven, voorbeelden van op C2C geïnspireerde plekken in de Brainport Regio. 4. Interessante toekomstvisies door o.a. Jacqueline Cramer en Douwe Jan Joustra over de kansen van circulaire economie. 5. Unieke ervaringen met de circulaire economie vanuit bedrijven in de high tech sector zoals Philips en Vanderlande Industries. Het programma Het programma van de conferentie brengt verschillende thema s uit de circulaire economie samen. Dag 1 staat in het teken van Cradle to Cradle en op dag 2 ligt de focus op Materialentransitie; de manier waarop we omgaan met grondstoffen en Energietransitie; duurzame toepassing van energie voor de toekomst.

9 - 9 - Het complete programma vindt u hier. Schrijf u nu in! Denk mee en doe mee tijdens een inspirerende en energieke tweedaagse conferentie op 15 en 16 mei. Aanmelden is vanaf nu mogelijk, deelname is gratis. Het is ook mogelijk om voor 1 dag deel te nemen aan de conferentie. De inschrijving loopt tot 15 april Gezien het internationale karakter van de conferentie worden delen van het programma aangeboden in het Nederlands en het Engels. Meer informatie: Voor meer informatie over de conferentie kunt u terecht bij Anouk Jonkman, telefoon: , a.jonkman@sre.nl. Het C2C BIZZ project wordt gesteund door de Europese Unie en krijgt cofinanciering vanuit het INTERREG IVB North West Europe Program. In het INTERREG IVB project C2C BIZZ werken 10 partners samen met het doel om C2C toepassingen te realiseren op bestaand en nieuwe bedrijventerreinen. Leeftijdsverhoging alcohol van 16 naar 18 jaar De Tweede Kamer heeft ingestemd met het verhogen van de leeftijd waarop alcohol gekocht mag worden. Jongeren zouden dan pas vanaf 18 jaar (in plaats van de huidige 16 jaar) in het bezit mogen zijn van alcohol of alcohol mogen kopen. Een positieve ontwikkeling volgens de projectorganisatie van het regionale alcoholproject Laat je niet flessen!. Nieuwe Drank- en Horecawet

10 Voor jongeren is (teveel) alcohol extra schadelijk. De overheid wil daarom drankgebruik onder jongeren terugdringen en drinkende jongeren strenger aanpakken. Sinds 1 januari 2013 geldt daarom de nieuwe Drank- en Horecawet. Jongeren onder de 16 jaar zijn strafbaar als ze alcohol in hun bezit hebben. Tweede Kamer akkoord Daarnaast heeft de Tweede Kamer op 5 maart jongstleden ingestemd met het verhogen van de leeftijd waarop alcohol mag worden gekocht. Deze leeftijd wordt van 16 naar 18 jaar verhoogd. De horeca, de supermarkt en de sportkantine zijn voorbeelden van waar straks geen alcohol, dus ook geen licht alcoholische drank meer mag worden geschonken, aan jongeren onder de 18 jaar. Een grote meerderheid van de Tweede Kamer stemde dinsdagmiddag 5 maart voor de initiatiefwet. Het voorstel moet nog door de Eerste Kamer, maar gezien de steun van de oppositiepartijen verwacht men weinig problemen. Ingangsdatum De startdatum van deze wetswijziging is nog onbekend. De Tweede Kamer wil deze wet het liefst 1 juli 2013 al in laten gaan. Indien dat niet haalbaar is, wordt dit 1 januari 2014, tegelijk met de wijziging van de minimumleeftijd voor tabak. Handhaving gemeenten Volgens de Tweede Kamer gaat niet alleen de leeftijd omhoog, maar moet er ook betere preventie en lokale handhaving komen. Gemeenten moeten strenger gaan handhaven, zo staat in het wetsvoorstel. Gemeenten moeten al toezicht houden op de naleving van de Drank- en Horecawet. Als deze leeftijdsverhoging ingaat, zal een gemeente ook de handhaving daarop moeten inrichten. Laat je niet flessen! Laat je niet flessen! is een gezamenlijk project van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant en richt zich op het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren in de regio. De projectorganisatie van Laat je niet flessen! steunt de leeftijdsverhoging naar 18 jaar. Hersenen ontwikkelen zich namelijk tot het 24ste levensjaar. Drankgebruik schaadt de ontwikkeling van de hersenen blijvend. Alleen al daarnaar kijkend is het goed om de leeftijd omhoog te brengen. In de SRE-regio blijkt hier ook maatschappelijk draagvlak voor te zijn, ook onder de jongeren zelf. Meer informatie: Voor meer informatie over het project 'Laat je niet flessen!' kunt u contact opnemen met Janne Cox, telefoon: , j.cox@milieudienst.sre.nl. SRE Keizer Karel V Singel 8 Postbus AZ EINDHOVEN T: E: info@sre.nl I: Klik hier om af te melden voor deze nieuwsbrief

Wil jij naar aanleiding van onderstaande mail van het CCV mijn onderstaande tekst en bijlagen doorsturen naar de raadsleden:

Wil jij naar aanleiding van onderstaande mail van het CCV mijn onderstaande tekst en bijlagen doorsturen naar de raadsleden: Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: Lucassen, Milan woensdag 6 maart 2013 22:08 Stadhuis raadsgriffie@woerden.nl Fwd: Nieuw: website voor Raadsleden image001.gif; image002.gif; image003.gif;

Nadere informatie

Spookfiles A58 is één van de projecten binnen het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Spookfiles A58 is één van de projecten binnen het programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Factsheet Algemene informatie Wat is het project Spookfiles A58? In de hele wereld wordt gewerkt aan manieren om het verkeer sneller, veiliger, comfortabeler en duurzamer maken. Nederland loopt voorop

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Week 20 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel

Nadere informatie

Samen voor de slimste mobiliteit in de Brainport regio. Bram Hendrix (SRE) Maarten van Oosterhout (SRE) - Eindhoven, 6 november 2013 -

Samen voor de slimste mobiliteit in de Brainport regio. Bram Hendrix (SRE) Maarten van Oosterhout (SRE) - Eindhoven, 6 november 2013 - Samen voor de slimste mobiliteit in de Brainport regio Bram Hendrix (SRE) Maarten van Oosterhout (SRE) - Eindhoven, 6 november 2013 - Slim laden Samen voor de slimste mobiliteit in de Brainport regio elektrisch

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.42. Datum 9 december Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 48 en de besluitenlijst van week 49.

Griffienieuws. nr.42. Datum 9 december Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 48 en de besluitenlijst van week 49. Griffienieuws nr.42 Datum 9 december 2013 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 48 en de besluitenlijst van week 49. Informatie vanuit de organisatie Ten behoeve van de bemanning

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.7. Datum 21 februari 2014. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 7 en de besluitenlijst van week 8.

Griffienieuws. nr.7. Datum 21 februari 2014. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 7 en de besluitenlijst van week 8. Griffienieuws nr.7 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 7 en de besluitenlijst van week 8. Datum 21 februari 2014 Informatie vanuit de organisatie Nieuw beeldmerk en huisstijl

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Broek in Waterland: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende evenementenvergunning blz 2 Ontvangen aan vragen omgevingsvergunningen blz 2-3 Verleende instemmingbesluiten blz 3 Inspraak op voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendijk 143

Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendijk 143 Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Nieuwendijk 143 Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van

Nadere informatie

Kosteneffectiviteit en het programma Beter Benutten

Kosteneffectiviteit en het programma Beter Benutten Kosteneffectiviteit en het programma Beter Benutten Beter Benutten: kosteneffectieve maatregelen Rijk, regio en bedrijfsleven werken in het programma Beter Benutten samen om de bereikbaarheid in de drukste

Nadere informatie

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4

Nadere informatie

Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Lieropsedijk 11/Besluit hogere grenswaarden Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening

Nadere informatie

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10 Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10 Abusievelijk stond in de publicatie van 10 maart 2016 namens burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 50 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Subsidieregelingen verenigingen Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 7 december 2018 de volgende subsidieregelingen hebben vastgesteld:

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen CONCEPT WOONVISIE REGIO EINDHOVEN Samen werken aan drie uitdagingen voor de regionale woningmarkt Colofon Nota van beantwoording zienswijzen Concept Woonvisie Samen werken

Nadere informatie

Wijziging van de Regeling is het gevolg van een andere manier van bestuurlijk samenwerken in de regio Eindhoven.

Wijziging van de Regeling is het gevolg van een andere manier van bestuurlijk samenwerken in de regio Eindhoven. Week 52 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Gemeenschappelijke Regeling Metropoolregio Eindhoven Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 27 november 2014 heeft ingestemd met

Nadere informatie

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN, ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNINGEN, (AANGEVULD) MER WINDMOLENPARK ELZENBURG-DE GEER

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN, ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNINGEN, (AANGEVULD) MER WINDMOLENPARK ELZENBURG-DE GEER ONTWERPBESTEMMINGSPLAN, ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNINGEN, (AANGEVULD) MER WINDMOLENPARK ELZENBURG-DE GEER U kunt reageren op: - het ontwerpbestemmingsplan; - de ontwerp-omgevingsvergunning voor het deelpark

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 1 mei 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 1 mei 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 1 mei 2018 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen (m.u.v. agendapunt 1.5) en Van Zeeland Nr. B&W Onderwerp Com/ raad Beslissing

Nadere informatie

Wordt de nieuwsbrief in de mail niet goed getoond? Bekijk deze in uw browser.

Wordt de nieuwsbrief in de mail niet goed getoond? Bekijk deze in uw browser. Page 1 of 7 Hasic, Emira Van: VNG [noreply=vng.nl@mail99.atl71.mcdlv.net] namens VNG [noreply@vng.nl] Verzonden: maandag 30 november 2015 17:58 Aan: Postbus Onderwerp: VNG Raadsledennieuwsbrief - november

Nadere informatie

Week 30 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan IV, gemeente Someren 2016

Week 30 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan IV, gemeente Someren 2016 Week 30 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan IV, gemeente Someren 2016 Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013

9*-` **' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 9*-`" **"' * Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Dalfsen Datum: 14 mei 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 73 lnformant:

Nadere informatie

Keyport 2020 breidt management team uit

Keyport 2020 breidt management team uit A.van Beerendonk Van: Keyport 2020 Verzonden: dinsdag 19 januari 2016 12:39 Aan: digitaleleeszaal Onderwerp: Keynotes #79 Keyport 2020 breidt management team uit Succesvolle

Nadere informatie

Griffienieuws (vakantie-editie) nr.29

Griffienieuws (vakantie-editie) nr.29 Griffienieuws (vakantie-editie) nr.29 Datum 8 augustus 2012 Besluitenlijsten en verslagen In verband met de vakantieperiode zijn er de komende weken geen nieuwe publicatielijsten en besluitenlijsten van

Nadere informatie

Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel

Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel Week 2 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Vastgesteld bestemmingsplan Vogelasiel Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend

Nadere informatie

OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015

OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015 OPENBARE BEKENDMAKINGEN WEEK 25-2015 INGEKOMEN AANVRAGEN Omgevingsvergunning (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 2.1) Locatie Omschrijving Activiteit Datum ontvangst Dossiernummer Dr.H.Mollerstraat

Nadere informatie

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen Agendaformulier B&W-vergadering 1 november 2016 Raadsinformatiebrief Programma Ruimte, Bouwen en Wonen Onderwerp Voorstel Tekst voor openbare besluitenlijst Integrale Strategie Ruimte De bijgevoegde raadsinformatiebrief

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

In de bijlagen leest u meer over de kanttekeningen die Detailhandel Nederland plaatst bij het onderzoek.

In de bijlagen leest u meer over de kanttekeningen die Detailhandel Nederland plaatst bij het onderzoek. Gemeente Heerlen T.a.v. de gemeenteraad Postbus 1 6400 AA Heerlen Heerlen, 21 november 2013 Betreft: aanpassing parkeertarieven Geachte leden van de Raad, Vanavond, 21 november zal in de raadsvergadering

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2014

Nieuwsbrief September 2014 Nieuwsbrief September 2014 Netwerkgroep45plus: ontstaan en doel De Netwerkgroep45plus Nijmegen is een zelfregiegroep van gemotiveerde 45-plussers, met zeer ruime en uiteenlopende werkervaringen. Naast

Nadere informatie

Looienga, Martina. Van:

Looienga, Martina. Van: Amstelveen, - senior JAARBEURS 21 Looienga, Martina Van: Kees Duijvelaar Verzonden: dinsdag 12 april 2016 08:57 CC: Alet de Mol van Otterloo; Tom Kunzler ; Marian de Kleermaeker;

Nadere informatie

Bestemmingsplan Vaarselstraat ong. tussen 48 en 54, Ruimte voor Ruimte woning

Bestemmingsplan Vaarselstraat ong. tussen 48 en 54, Ruimte voor Ruimte woning Week 1 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen RECTIFICATIE In onderstaande publicatie van 31 december 2015 stonden onjuiste kadastrale nummers van het perceel. In deze versie de correcte kadastrale nummers.

Nadere informatie

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Optimale bereikbaarheid staat bij u hoog

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. december 2016 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Planning van het project Het project PHS Meteren-Boxtel duurt meerdere

Nadere informatie

KpVV-publicaties en -bijeenkomsten, maart 20

KpVV-publicaties en -bijeenkomsten, maart 20 Page 1 of 5 Feddema-Wardenaar, MY Van: Kennisplatform Verkeer en Vervoer [info@kpvv.nl] Verzonden: maandag 31 maart 2014 16:03 Aan: griffie Onderwerp: KpVV Flits maart 2014 nr. 81 Wilt u de nieuwsbrief

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 18 maart 2014

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 18 maart 2014 Kerkplein 2 T (343) 56 56 Postbus 2 F (343) 41 57 6 394 AE Doorn E info@heuvelrug.nl Raadsinformatiebrief B&W vergadering 18 maart 214 Steller E-mailadres Onderwerp : D.P.J. Brom : daan.brom@heuvelrug.nl

Nadere informatie

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.).

Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). Week 28 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Aanvragen omgevingsvergunning en verleende omgevingsvergunningen kunnen bestaan uit diverse activiteiten (bijvoorbeeld bouwen, kap, milieu etc.). De verleende

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - ingekomen stukken en mededelingen. Hierbij bieden wij u de lijsten van de ingekomen stukken en mededelingen aan van:

Betreft : RAADSVOORSTEL - ingekomen stukken en mededelingen. Hierbij bieden wij u de lijsten van de ingekomen stukken en mededelingen aan van: Betreft : RAADSVOORSTEL - ingekomen stukken en mededelingen Datum voorstel : 7 april 2009 Raadsvergadering d.d. : 21 april 2009 Volgnummer : 2009R0013, agendanummer 5 Taakveld : Facilitaire Zaken Portefeuillehouder

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Geen goede weergave? Klik hier voor de nieuwsbrief op onze website. maart 2017 Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Meteren - Boxtel Dit is de editie Vught van de nieuwsbrief PHS Meteren-Boxtel. In deze

Nadere informatie

G1000 Eindhoven 2016

G1000 Eindhoven 2016 G1000 Eindhoven 2016 G1000 in 45 minuten Wat wilt u weten? Aanleiding in Eindhoven en andere steden Hoe gaat dat dan in zijn werk? Onze uitgangspunten Wie gaan er mee doen? Wat hebben we nodig? Welwillende

Nadere informatie

Griffienieuws. Ik ben met vakantie van 31 juli tot 22 augustus en wordt. vervangen door José van de Kolk.

Griffienieuws. Ik ben met vakantie van 31 juli tot 22 augustus en wordt. vervangen door José van de Kolk. Griffienieuws nr.27 Datum 28 juli 2016 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 29 alsmede de publicatielijst van week 27 en 28. Informatie vanuit de organisatie Ik ben met vakantie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858 Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0093 A 10 12/858 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Emmen, Emmerhout Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

METROPOOL REGIO EINDHOVEN

METROPOOL REGIO EINDHOVEN Aan de Colleges van Burgemeester en Wethouders van de 21 gemeenten en de gemeente Veghel Wu Ztfìti Ontv.bev. 16ik.01000 Metropoolregio Eindhoven 040 259 45 94 info@mölropoolregioeindhoven www.metropoolregioelndhovan.

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal Dossiercode: D-14.00016; document 2014.36208 Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 16 september genomen besluiten 8 t/m 12 september 2014 door parafen

Nadere informatie

etouradres Postbus EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

etouradres Postbus EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG der StatenGeneraal T 070456 0000 Geachte voorzitter, Op 30 juni ontving ik van uw Kamer vragen van de leden Van Helvert en Ronnes (beiden CDA) over de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven. Bijgaand

Nadere informatie

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan III

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan III Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan III Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 11/09/2012 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

Omgevingsvergunningen

Omgevingsvergunningen Omgevingsvergunningen Regulier Aangevraagd - Vlasakker 1a, Oostrum het starten van een kapsalon (nr. 2014-0263, ontvangstdatum 07/11) - Veldstraat 29, Merselo het plaatsen van een pergola met zonnepanelen

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2 Mei 2014 Voorwoord In deze tweede digitale nieuwsbrief weer volop nieuws. Zo kunt u lezen over WeHelpen.nl; een nieuwe, laagdrempelige manier om hulp aan te bieden en te ontvangen. Zo kan iedereen een

Nadere informatie

Het plangebied omvat het centrumgebied van Hendrik-Ido-Ambacht. Het centrumgebied bestaat uit de buurten: 1. Dorp; 2. Oostendam en 3. Kruiswiel.

Het plangebied omvat het centrumgebied van Hendrik-Ido-Ambacht. Het centrumgebied bestaat uit de buurten: 1. Dorp; 2. Oostendam en 3. Kruiswiel. Vastgesteld bestemmingsplan Centrum. Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Zienswijze op Regionale Agenda 2015-2018 MRE Registratienummer: 00529485 Op voorstel B&W d.d.: 18 november 2014 Datum vergadering: 9 december 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Louwenaar-Oosterhof, Esther

Louwenaar-Oosterhof, Esther Louwenaar-Oosterhof, Esther Van: De Europese Ster Verzonden: woensdag 24 april 2019 07:30 Aan: Statengriffie Onderwerp: LIFE maakt eerste emissievrije afvalinzameling in de EU mogelijk

Nadere informatie

Wordt de nieuwsbrief in de mail niet goed getoond? Bekijk deze in uw browser. 28 FEBRUARI 2019

Wordt de nieuwsbrief in de mail niet goed getoond? Bekijk deze in uw browser. 28 FEBRUARI 2019 From: Lugt, Arjen van der Sent: donderdag 28 februari 201922:01:46 To: OW-Info Cc: Subject: FW: VNG Raadsledennieuwsbrief - februari 2019 (o.a. vangnetuitkering, inclusie, meerjarenvisie, rechtspositie,

Nadere informatie

Wet ruimtelijke ordening Vastgesteld uitwerkingsplan Partiële herziening Uitwerkingsplan Park Maashorst kamer 1

Wet ruimtelijke ordening Vastgesteld uitwerkingsplan Partiële herziening Uitwerkingsplan Park Maashorst kamer 1 Wet ruimtelijke ordening Vastgesteld uitwerkingsplan Partiële herziening Uitwerkingsplan Park Maashorst kamer 1 Vaststelling uitwerkingsplan Het College van burgemeester en wethouders van Uden maakt op

Nadere informatie

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren

Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Week 43 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Someren Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein

Nadere informatie

Week 16 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Groote Hoeven

Week 16 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Voorontwerpbestemmingsplan Groote Hoeven Week 16 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Groote Hoeven Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Groote Hoeven, overeenkomstig

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

MKB Eindhoven in 2013

MKB Eindhoven in 2013 MKB Eindhoven in 2013 Sterker en sneller door krachtenbundeling 04 december 2013 Jaarpresentatie 1 MKB Eindhoven Maakt zich sterk voor meer dan 3.000 ondernemers in midden- en kleinbedrijf Geeft stem aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016 Beerendonk van, André (PJA) Van: Gemeente Verzonden: donderdag 13 oktober 2016 8:44 Aan: Wolfs, Madeleine (M); Otten, Paul (P) Onderwerp: FW: MIRTA2WE Nieuwsbrief oktober 2016 Van: MIRT A2 Weert Eindhoven

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 22 september 2014

Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 22 september 2014 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 22 september 2014 Agendapunt : 3.1.a Portefeuille : Mobiliteit, coördinatie MIRT / gebiedsontwikkeling Midden en Oost, Gulbergen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide.

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Onderwerp ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 24 juni 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Maud Godschalk Portefeuillehouder Martijn

Nadere informatie

Workshop: VOORt methodiek en alcoholmatigingprojecten

Workshop: VOORt methodiek en alcoholmatigingprojecten Workshop: VOORt methodiek en alcoholmatigingprojecten A. van Leeuwenhoeklaan 9 3721 MA Bilthoven Postbus 1 3720 BA Bilthoven www.rivm.nl KvK Utrecht 30276683 T 030 274 91 11 F 030 274 29 71 info@rivm.nl

Nadere informatie

Geachte griffier, Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen aan alle raadsleden? Hartelijk dank!

Geachte griffier, Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen aan alle raadsleden? Hartelijk dank! From: Lugt, Arjen van der Sent: maandag 22 januari 201813:29:08 To: OW-Info Cc: Subject: FW: Nieuwsbrief januari 2018 Graag inboeken als ingekomen stuk voor de gemeenteraad van Oudewater. Met

Nadere informatie

Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Winsum en milieueffectrapport (MER).

Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Winsum en milieueffectrapport (MER). Agendanummer: 2 Status: Informerend Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar H. Emons, 0595 447781 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Emons) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Bestemmingsplan

Nadere informatie

Klimmen Ransdaal. www.openclubklimmenransdaal.nl KLIMMEN RANSDAAL

Klimmen Ransdaal. www.openclubklimmenransdaal.nl KLIMMEN RANSDAAL Klimmen Ransdaal www.openclubklimmenransdaal.nl KLIMMEN RANSDAAL Intentieverklaring Tijdschema 19:30 uur welkomswoord 19:35 uur uitleg programma van vandaag 19:45 uur - welke vragen heeft u? - welke opmerkingen

Nadere informatie

VERZONDEN 20SEP.2Ö13. Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg Postbus LH TILBURG

VERZONDEN 20SEP.2Ö13. Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg Postbus LH TILBURG Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg Postbus 90155 5000 LH TILBURG Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl wv/w.brabant.nl

Nadere informatie

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Context voor reisgedrag. Beter Benutten. Gedragsmeting 2015

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Context voor reisgedrag. Beter Benutten. Gedragsmeting 2015 LANDELIJKE FACTSHEET Beter Benutten Gedragsmeting 2015 1. Context voor reisgedrag Het effect van maatregelen in het kader van Beter Benutten is niet alleen afhankelijk van de drivers die mensen hebben

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00542407 Op voorstel B&W d.d.: 23 juni 2015 Datum vergadering: 8 september 2015 Portefeuillehouder: N.G.J. Lemlijn Rol gemeenteraad: Subregionale

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

De vergaderdatum is: Woensdag, 28 april De locatie waar de vergadering plaatsvindt is: Politiebureau Altena te Nieuwendijk

De vergaderdatum is: Woensdag, 28 april De locatie waar de vergadering plaatsvindt is: Politiebureau Altena te Nieuwendijk District Oosterhout Team Altena Behandeld door E-mail MAAM de Brouwer marck.de.brouwer@mw-brabant.politie.nl Datum 28 april 2010 Blad 1 van 1 Raadsledenavond Politie team Altena Kopie aan Nieuwe raadsleden

Nadere informatie

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT

VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT VRIJETIJDSONDERZOEK ZUIDOOST BRABANT Rapport BUR^.AUBUITEN econo nie Si omgeving SAMENVATTING Opzet onderzoek en respons SRE en ANWB zijn gezamenlijk opdrachtgever voor dit onderzoek naar het gebruik

Nadere informatie

Stappenplan om agressie tegen bestuurders aan te pakken

Stappenplan om agressie tegen bestuurders aan te pakken pagina 1 van 5 Nieuwsbrief voor raadsleden Nummer 11, oktober 2011 Stappenplan om agressie tegen bestuurders aan te pakken Bestuurders worden steeds vaker geconfronteerd met agressie en geweld. Van alle

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma NHN 2016 en 2017 (inclusief begroting)

Uitvoeringsprogramma NHN 2016 en 2017 (inclusief begroting) Uitvoeringsprogramma NHN 2016 en 2017 (inclusief begroting) In control of Alcohol&Drugs 2016 en 2017 Noord-Holland Noord 1 Programmateam In Control of Alcohol&Drugs Stuurgroepen mei 2016 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 17 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Beleidsregels bijzondere bijstand Someren 2018 Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 24 april 2018 de navolgende beleidsregels

Nadere informatie

Social media populair bij gemeenten

Social media populair bij gemeenten Stand van zaken Bestuursakkoord en Wet werken Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie. Nieuwsbrief voor raadsleden Juni 2011, nummer 7 Social media populair bij gemeenten

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 5.1/ Documentnr.: RV

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 5.1/ Documentnr.: RV Aan de gemeenteraad Agendapunt: 5.1/03092014 Documentnr.: RV14.0445 Roden, 27 augustus 2014 Onderwerp Concept Preventie- en Handhavingsplan Alcohol Onderdeel programmabegroting: Nee Voorstel Het bijgevoegde

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01)

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP19009- va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 juli 2019 Afdeling/Team Stad

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

ES /PB/jdv. Kwartaalmonitor Rotterdam Juli 2005

ES /PB/jdv. Kwartaalmonitor Rotterdam Juli 2005 Kwartaalmonitor Rotterdam 1. Ruimte voor het bedrijfsleven Vragen 1.1 Waar conflicten zijn tussen oprukkende woningbouw en bedrijfsterreinen, moet woningbouw altijd wijken voor bedrijvigheid. Ruim 44%

Nadere informatie

Beter Benutten. Slim en vlot van deur tot deur

Beter Benutten. Slim en vlot van deur tot deur Beter Benutten Slim en vlot van deur tot deur Slim en vlot van deur tot deur Omdat er, zeker in de stad, nog maar weinig mogelijkheden zijn om de infrastructuur uit te breiden, is juist daar een wereld

Nadere informatie

Griffienieuws * * * * * * * * *

Griffienieuws * * * * * * * * * Griffienieuws nr.12 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 13 en de besluitenlijst van week 14. Datum 3 april 2014 Informatie vanuit de organisatie -- Antwoorden op vragen van

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad U kunt uzelf op www.sintanthonis.nl aanmelden voor de bekendmakingenservice van Overheid.nl. U krijgt dan alle bekendmakingen die voldoen aan de door u opgegeven criteria in uw e- mailbox. Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 7 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 7 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 7 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.39. Amersfoort: Raad op Zaterdag in teken decentralisaties. Datum 14 november 2013

Griffienieuws. nr.39. Amersfoort: Raad op Zaterdag in teken decentralisaties. Datum 14 november 2013 Griffienieuws nr.39 Datum 14 november 2013 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 45 en de besluitenlijst van week 46. Informatie vanuit de organisatie -- Antwoorden op vragen

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn vergunning

Nadere informatie

Raadsleden en collegeleden kunnen zich dus ook opgeven voor de Raadsconferentie op het mailadres:

Raadsleden en collegeleden kunnen zich dus ook opgeven voor de Raadsconferentie op het mailadres: Kooistra, Josina Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: Laan, J. van der donderdag 20 juli 2017 11:23 Statengriffie provinsje Fryslän 'Marjan Postma Heerenveen' RE: uitnodiging raadsconferentie

Nadere informatie

circulaire IIMil II III IIIIIIlllll Mill II I 15ink14843 Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Gemeente Oude IJsselstreek

circulaire IIMil II III IIIIIIlllll Mill II I 15ink14843 Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Gemeente Oude IJsselstreek Gemeente Oude IJsselstreek Ontvangen: 06/10/2015 I IIMil II III IIIIIIlllll Mill II I 15ink14843 Ministerie van Binnenlandse Zaken en De burgemeester, het college van burgemeester en wethouders, de raadsleden,

Nadere informatie

Zienswijzenverslag Bestemmingsplan plattelandswoningen, Locatie Heikomstraat 16

Zienswijzenverslag Bestemmingsplan plattelandswoningen, Locatie Heikomstraat 16 Zienswijzenverslag Bestemmingsplan plattelandswoningen, Locatie Heikomstraat 16 Postbus 290 5710 AG Someren Telefoon (0493) - 494888 fax (0493) 494850 gemeente@someren.nl www.someren.nl Oktober 2015 Vastgesteld

Nadere informatie

De Raad 29-11-2005 Aanvang: 18:00

De Raad 29-11-2005 Aanvang: 18:00 De Raad 29-11-2005 Aanvang: 18:00 Tijd Raadzaal 1.02 Molendijkzaal 0.01 B&W-kamer 1.25 Extra locatie 18:00 Tijd. voorbereidend intern overleg Projectgroep Veilig op Straat (VOS); presentatie Hotspots Herbouwvarianten

Nadere informatie

Reden waarom ik in deze brief graag alsnog de visie en standpunten van Koninklijke Horeca Nederland naar voren wil brengen.

Reden waarom ik in deze brief graag alsnog de visie en standpunten van Koninklijke Horeca Nederland naar voren wil brengen. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport T.a.v. staatssecretaris de heer M.J. Van Rijn Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Woerden, 20 juni 2014 Onderwerp Contact : Integraal alcoholbeleid : 0348-489423

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU

Raadsvergadering. Grondslag Samenwerkingsverband U10; strategische agenda (Stepping Stones) en jaarlijks werkplan uit te voeren door EBU RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-05-2016 16-023 Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Aan de raad, Onderwerp Afsluiten convenant tussen EBU en U10 regio Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 augustus 2018

BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 augustus 2018 BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 augustus 2018 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden. Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting op

Nadere informatie

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 7 maart 2017

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 7 maart 2017 Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 7 maart 207 Ingekomen van en activiteit: Afgevaardigde: Vereniging voor Nederlandse Gemeenten VNG-bijeenkomst:

Nadere informatie

ci rcu 1a i re Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

ci rcu 1a i re Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties De burgemeester, het college van burgemeester en wethouders de raadsleden de griffier de gemeentesecretaris, het hoofd van de personeelsafdeling en het hoofd van de salarisadministratie ci rcu 1a i re

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 27 september 2016 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr. G. Boonzaaijer

Nadere informatie

Voorstel invoering Halt maatregel in Hollands Midden. Ontwikkeld in opdracht van het Bestuurlijk Overleg Alcoholmatigingsbeleid (BOA)

Voorstel invoering Halt maatregel in Hollands Midden. Ontwikkeld in opdracht van het Bestuurlijk Overleg Alcoholmatigingsbeleid (BOA) Voorstel invoering Halt maatregel in Hollands Midden Ontwikkeld in opdracht van het Bestuurlijk Overleg Alcoholmatigingsbeleid (BOA) Colofon Deze handreiking is samengesteld door de Werkgroep Haltmaatregel.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied Someren, 2e partiële herziening, bedrijfswoningen Vlasakkers Soort: Besluitvormend Opsteller: W.J.H.M. van Soerland Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Instemmen met Regionale visie detailhandel Metropoolregio Eindhoven Datum voorstel: 24 juli 2015 Vergaderdatum: 22 september 2015 Registratienr.

Instemmen met Regionale visie detailhandel Metropoolregio Eindhoven Datum voorstel: 24 juli 2015 Vergaderdatum: 22 september 2015 Registratienr. Raadsvoorstel Agendapunt nr.: Onderwerp: Instemmen met Regionale visie detailhandel Metropoolregio Eindhoven Datum voorstel: 24 juli 2015 Vergaderdatum: 22 september 2015 Registratienr.: Opsteller: Ben

Nadere informatie