Griffienieuws. nr.7. Datum 21 februari Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 7 en de besluitenlijst van week 8.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Griffienieuws. nr.7. Datum 21 februari 2014. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 7 en de besluitenlijst van week 8."

Transcriptie

1 Griffienieuws nr.7 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 7 en de besluitenlijst van week 8. Datum 21 februari 2014 Informatie vanuit de organisatie Nieuw beeldmerk en huisstijl voor Peel 6.1 In de commissie Burger en Bestuur kwam ter sprake dat Peel 6.1 een eigen logo heeft, maar dat de raad hiervan nog niet officieel kennis heeft genomen. Met dit nieuwe logo krijgt het programma Peel 6.1 een nieuw, herkenbaar gezicht dat we zowel intern als extern gaan inzetten. Peel 6.1 is de kapstok waaraan we de verschillende transities en projecten ophangen. Dit logo voor Peel 6.1 is de basis voor gezamenlijke communicatie vanuit de samenwerkende zes Peelgemeenten. Dit zal ook gebruikt worden voor de Gemeenschappelijke Regeling als organisatie. Het logo is ontwikkeld door een collega uit de gemeente Laarbeek. Hij heeft als inspiratie de kleuren gebruikt die zo herkenbaar zijn voor de Peel. Deze huisstijl staat helemaal los van de huisstijlen die de zes gemeenten afzonderlijk inzetten. De kleur blauw in het logo staat voor water, bruin voor grond, grijs voor bebouwing en groen voor milieu. De opgaande lijnen geven aan dat het een dynamische organisatie is. Voorheen hanteerde Peel 6.1 de ANWB-paddestoel als kenmerk. * * * Antwoorden op vragen van raads- of commissieleden Bij de behandeling van de 1e wijziging legesverordening in de commissie B&B is de vraag gesteld waarom er een verschil in prijs is bij een paspoort voor 18+ en 18-. Dit wordt door het Ministerie bepaald. In dit geval ligt het er aan dat vanaf 18 jaar de geldigheidsduur vanaf 9 maart voortaan 10 jaar is. Onder de 18 jaar blijft dat 5 jaar.

2 - 2 - In de vergadering van de commissie Ruimte, waarin het geluidscherm A67 op de agenda stond, ontstond de vraag of de subsidietoekenning niet in gevaar kon komen, als gevolg van opgelopen vertraging. Dit blijkt niet het geval te zijn. In de subsidieaanvraag en -beschikking voor het geluidscherm langs de A67 zijn uitvoeringstermijnen opgenomen. Gezien de verschillende ruimtelijke procedures werd op voorhand het risico op vertraging reeds onderkend en besproken met de subsidieverstrekker. Deze heeft aangegeven dat uitstel op die gronden mogelijk is, mits tijdig aangekondigd. Dit is ook zo verwoord in de beschikking. Tegen het besluit van het ministerie tot het vaststellen van hogere grenswaarden is in januari beroep aangetekend. Inmiddels hebben we daarom een planningswijziging aan de subsidieverstrekker doorgegeven die daar informeel al mee heeft ingestemd. * * * Optimaliseren van de milieustraat Inleiding Tijdens de Raadsvergadering van 26 juni 2013 is een motie van de Fractie Lijst Someren-Heide aangenomen om te onderzoeken: of de milieustraat zodanig ingericht kan worden dat het aanleveren van zowel de gratis stromen als de betaalde stromen klantvriendelijker en efficiënter wordt; of de huidige locatie hiervoor de meest geschikte locatie is; en voor de diverse varianten een financiële onderbouwing te geven. Informatie Op 15 april 1996 is de milieustraat aan de Holberg 2 te Someren in gebruik genomen voor het aanleveren van grof huishoudelijk afval. Sindsdien hebben er geen wezenlijke wijzigingen of investeringen plaatsgevonden, uitgezonderd de dit jaar uitgevoerde aanpassingen. Het inzicht over wat afval is en wat er nog mee gedaan kan worden, is de laatste jaren echter wel wezenlijk gewijzigd. Steeds meer afvalstromen kunnen gerecycled worden en geld opleveren mits ze aan de bron goed gescheiden zijn. De gemeenten Someren heeft in 2012, net als de andere SRE gemeenten, het Manifest voor 5% restafval in 2020 ondertekend. Om dit doel te bereiken moet niet alleen de huis aan huis inzameling gewijzigd worden maar zullen ook andere eisen aan de functie van de milieustraat als brenglocatie en achtervang van alle afvalstromen, gesteld worden. Aan Arcadis is de opdracht verstrekt om de rol van de milieustraat tot het bereiken van de genoemde doelstelling, te onderzoeken. De milieustraat moet hiertoe aan de volgende uitgangspunten voldoen: minimale oppervlakte van m² om zoveel mogelijk afvalstromen te scheiden: 28 gescheiden monostromen; optimaal serviceniveau en zo laagdrempelig mogelijk: een verhoogd of verdiept bordes en voldoende capaciteit voor aanwezige burgers op de milieustraat; toezicht op scheiding: ruim opgezet met een verhoogd of verdiept bordes; financiële prikkels toepassen: een gratis en betaalde route De huidige milieustraat voldoet niet aan deze uitgangspunten.

3 - 3 - Mogelijke oplossingen 1. aanleggen van een nieuwe milieustraat op het te ontwikkelen industrieterrein aan de Lage Akkerweg. 2. uitbreiden en vernieuwen van de huidige milieustraat. De voorkeur gaat uit naar het aanleggen van een nieuwe milieustraat omdat de inrichting kan worden afgestemd op onze doelstelling van 5% restafval (dus veel scheidingsmogelijkheden en hoog serviceniveau) en deze voldoende mogelijkheden biedt om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van afvalscheiding/grondstoffenverwerving. De infrastructuur kan op het nieuwe bedrijventerrein direct worden afgestemd op het te verwachten aantal bezoekers. Recent is duidelijk geworden dat op de huidige locatie aan de Holberg 3 de mogelijkheid bestaat het perceel uit te breiden omdat een aangrenzende strook van het voormalige Lauruscomplex nog niet verkocht is. De gemeente Asten is medegebruiker en medebetaler van de milieustraat. Er heeft bestuurlijk overleg plaatsgevonden. De gemeente Asten schaart zich achter het voorstel om gezamenlijk de opties van verplaatsing of uitbreiding/vernieuwing van de milieustraat verder uit te werken. Vervolg In gezamenlijk overleg met de gemeente Asten wordt een voorstel met financiële onderbouwing uitgewerkt waarin de voor en nadelen van beide opties (verplaatsen of uitbreiden) zijn opgenomen. Dit voorstel wordt aan de nieuwe gemeenteraad ter besluitvorming voorgelegd.

4 - 4 - Nieuwsbrieven, persberichten, uitnodigingen van derden NieuwsImpuls Politieke Zorgtour Week van Zorg en Welzijn Deze e-nieuwsbrief kunt u ook lezen op: Week van Zorg en Welzijn 2014 Zo werkt zorg! Kom kijken! Waar? Roosendaal / Bergen op Zoom, Breda, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Helmond Wanneer? vrijdag 14 maart 2014 Hoe laat? tot uur Genodigen: (kandidaat) gemeenteraadsleden Brabantse gemeenten 14 maart: Transvorm organiseert politieke Zorgtour, bent u erbij? Wellicht staat het al in uw agenda; 10 t/m 15 maart is de landelijke Week van Zorg en Welzijn! Die week laten zorg- en welzijnsorganisaties in heel Nederland zien wat ze doen en waarom ze daar trots op zijn. Gezien de ontwikkeling in het zorglandschap en de grotere rol die gemeenten gaan spelen bij zorg en welzijn kunnen wij ons voorstellen dat de Week van Zorg en Welzijn voor (toekomstige) gemeenteraadsleden een uitgelezen kans is om nader kennis te maken met de sector. Daarom nodigen wij u van harte uit voor een Zorgtour op vrijdag 14 maart. De Zorgtour is van tot uur. Met collega-politici bezoekt u zorg- en welzijnsorganisaties uit verschillende werkvelden. Behalve een kijkje achter de schermen krijgt u de kans in gesprek te gaan met medewerkers en bestuurders. Bij de laatste locatie sluiten we de Zorgtour af met een netwerkborrel. Daarvoor nodigen wij tevens bestuurders van zorg- en welzijnsorganisaties uit uw regio uit. Aanmelden: Wij organiseren Zorgtours in de volgende steden: Roosendaal / Bergen op Zoom, Breda, Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Helmond. U wordt ont-

5 - 5 - via het aanmeldformulier vangen op de eerste locatie, daarna is er voor vervoer tussen de locaties gezorgd. Over Transvorm Stichting Transvorm is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant. Voor en met de aangesloten organisaties werkt Transvorm aan een regionale aanpak van vraagstukken op het gebied van strategisch arbeidsmarktbeleid, personeelsbeleid en opleiding. Naast het vergroten van uw kennis over en het uitbouwen van uw contacten binnen de sector laat u met uw deelname aan de Zorgtour ook uw betrokkenheid bij dit belangrijke thema zien. Iets wat voor de kiezers mee kan wegen bij het uitbrengen van hun stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart. Mogen wij op uw deelname aan een van de Zorgtours rekenen? Door middel het aanmeldformulier reserveert u uw plaats in de bus! Bent u niet in de gelegenheid om deel te nemen? Stuurt u deze uitnodiging gerust door naar een collega-politicus. Meer weten? Voor meer informatie neemt u contact op met Anne-Rieke de Haan, Adviseur Corporate Communicatie (a.dehaan@transvorm.org) op , aanwezig op maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdagochtend.

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie

Vastgesteld op 19 januari 2015

Vastgesteld op 19 januari 2015 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Commissie van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling Rijk van Nijmegen (MGR Rijk van Nijmegen) Vastgesteld op 19 januari 2015 Artikel

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 8 januari 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 8 januari 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 8 januari 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting op het

Nadere informatie

Routeformulier college en raad

Routeformulier college en raad Routeformulier college en raad Onderwerp: Inzameling binnenstad, hoog- en stapelbouw NIET INVULLEN Registratienummer: Paraaf secretaris: 17h0010402 / h170061996 Algemeen Datum: 28 november 2017 Opsteller:

Nadere informatie

Bijlage 2a Concept Reglement van orde Agendacommissie CONCEPT

Bijlage 2a Concept Reglement van orde Agendacommissie CONCEPT Bijlage 2a Concept Reglement van orde Agendacommissie CONCEPT Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Commissie van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling Rijk van Nijmegen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 19 juni Geachte raad, Nummer: Behandeld door: J. van Dijk Datum: Agendapunt:

Raadsvoorstel. 19 juni Geachte raad, Nummer: Behandeld door: J. van Dijk Datum: Agendapunt: Raadsvoorstel Nummer: 175879 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 19 juni 2018 Agendapunt: Onderwerp: Toekomst afvalinzameling Renswoude 3.0 Geachte raad, Samenvatting: De gemeenteraadsverkiezingen van 21

Nadere informatie

Management samenvatting. Jaar 2015

Management samenvatting. Jaar 2015 Management samenvatting Jaar 2015 BLINK Helmond, 25 maart 2016 Samenvatting: 2015 was een jaar waarin alle programma s een jaar of langer actief zijn binnen BLINK. In 2013 is de GR BLINK uitgebreid door

Nadere informatie

De vergaderdatum is: Woensdag, 28 april De locatie waar de vergadering plaatsvindt is: Politiebureau Altena te Nieuwendijk

De vergaderdatum is: Woensdag, 28 april De locatie waar de vergadering plaatsvindt is: Politiebureau Altena te Nieuwendijk District Oosterhout Team Altena Behandeld door E-mail MAAM de Brouwer marck.de.brouwer@mw-brabant.politie.nl Datum 28 april 2010 Blad 1 van 1 Raadsledenavond Politie team Altena Kopie aan Nieuwe raadsleden

Nadere informatie

Griffienieuws. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 40 alsmede de publicatielijsten van week 38 en 39.

Griffienieuws. Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 40 alsmede de publicatielijsten van week 38 en 39. Griffienieuws nr.34 Datum 5 oktober 2016 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 40 alsmede de publicatielijsten van week 38 en 39. Informatie vanuit de organisatie -- Antwoorden

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING: De raad van de gemeente Leerdam besluit: - De nota "De eerste stappen van afval naar grondstoffen" vast te stellen.

2. GEVRAAGDE BESLISSING: De raad van de gemeente Leerdam besluit: - De nota De eerste stappen van afval naar grondstoffen vast te stellen. Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/13-00047 Directeur : drs. M.H.J. van Kruijsbergen Behandelend ambtenaar M. Albers Zaaknummer Z.12-01088 Datum: 14 februari 2013 Afdeling Ruimtelijke en

Nadere informatie

Griffienieuws. Ik ben met vakantie van 31 juli tot 22 augustus en wordt. vervangen door José van de Kolk.

Griffienieuws. Ik ben met vakantie van 31 juli tot 22 augustus en wordt. vervangen door José van de Kolk. Griffienieuws nr.27 Datum 28 juli 2016 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de besluitenlijst van week 29 alsmede de publicatielijst van week 27 en 28. Informatie vanuit de organisatie Ik ben met vakantie

Nadere informatie

Vastgesteld op 21 maart 2016

Vastgesteld op 21 maart 2016 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Commissie van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling Rijk van Nijmegen (MGR Rijk van Nijmegen) Vastgesteld op 21 maart 2016 Artikel

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 12 mei 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 12 mei 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 12 mei 2015 Nr. Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit 1.1 Vaststelling besluitenlijsten collegevergaderingen d.d. 28 en 30 april 2015. 1.2 Ophalen informatie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 10.2. Onderwerp: Opheffing Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord- Brabant (GSV) per 1 januari 2009

RAADSVOORSTEL Agendanummer 10.2. Onderwerp: Opheffing Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord- Brabant (GSV) per 1 januari 2009 RAADSVOORSTEL Agendanummer 10.2 Raadsvergadering van 18 december 2008 Onderwerp: Opheffing Gemeentelijk Samenwerkingsverband Westelijk Noord- Brabant (GSV) per 1 januari 2009 Verantwoordelijke portefeuillehouder:

Nadere informatie

Pictogram Bekers. Ontwikkeling pictogram afvalscheiding bekers. Versie 1.0 Mei Mijksenaar.

Pictogram Bekers. Ontwikkeling pictogram afvalscheiding bekers. Versie 1.0 Mei Mijksenaar. Pictogram Ontwikkeling pictogram afvalscheiding bekers Versie 1.0 Mei 2018 Inhoudsopgave 1 Verschillende typen bekers 3 2 Gescheiden inzameling 4 3 Specifiek of generiek pictogram 5 4 Uitgangspunten ontwerp

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 januari 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw.

Nadere informatie

Com/ raad. Nr. B&W Onderwerp

Com/ raad. Nr. B&W Onderwerp Zaaknummer: Z - 16027976 Documentnummer: INT - 17325\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 10 mei 2016 Nr. B&W 1. B&W-adviezen / bespreekstukken 1.1 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering 3 mei

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.42. Datum 9 december Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 48 en de besluitenlijst van week 49.

Griffienieuws. nr.42. Datum 9 december Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 48 en de besluitenlijst van week 49. Griffienieuws nr.42 Datum 9 december 2013 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijst van week 48 en de besluitenlijst van week 49. Informatie vanuit de organisatie Ten behoeve van de bemanning

Nadere informatie

Ans Hermans directrice van de basisschool verzorgt de inleiding van deze avond.

Ans Hermans directrice van de basisschool verzorgt de inleiding van deze avond. De basisschool voor Laar/Laarveld Onderstaande foto s zijn genomen op de informatieavond van dinsdag 17 december 2013 in de St. Franciscusschool aan de Aldenheerd met als agendapunt de locatiekeuze voor

Nadere informatie

draadswijzer week 03 Zwolle

draadswijzer week 03 Zwolle draadswijzer week 03 Zwolle Agenda Raadsplein Maandag 25 januari 2016 Raadzaal Besluitvormingsronde 19.30 uur Start besluitvormingsronde met de volgende hamerstukken: - Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied,

Nadere informatie

afvalstoffenbeleid in Bellingwedde - proces besluitvorming - evaluatie gevoerd beleid en enkele projecten - voorzet nieuw beleid

afvalstoffenbeleid in Bellingwedde - proces besluitvorming - evaluatie gevoerd beleid en enkele projecten - voorzet nieuw beleid afvalstoffenbeleid in Bellingwedde - proces besluitvorming - evaluatie gevoerd beleid en enkele projecten - voorzet nieuw beleid grondstoffenplan proces product termijn Beeld vormen presentatie startnotitie

Nadere informatie

Veelgestelde vragen voorstel afvalinzameling

Veelgestelde vragen voorstel afvalinzameling Veelgestelde vragen voorstel afvalinzameling Wat verandert er voor mij als dit voorstel wordt ingevoerd? Restafval wordt één keer in de vier weken ingezameld Het voorstel gaat uit van een verlaging van

Nadere informatie

Verkeersmodel. Van SRE 2.0 naar SRE 3.0. Juni 2013. Carlo Bernards

Verkeersmodel. Van SRE 2.0 naar SRE 3.0. Juni 2013. Carlo Bernards Verkeersmodel Van SRE 2.0 naar SRE 3.0 Juni 2013 Carlo Bernards 1 Van SRE 2.0 naar SRE 3.0 2 Vandaag een toelichting op: Bouwen versus toepassen van een model Waarom een actualisatie van het verkeersmodel?

Nadere informatie

Dienstverlening W. van den Beucken

Dienstverlening W. van den Beucken Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp ICT samenwerking Roermond, Venlo en Weert raadsnummer 2013 65 collegevergadering d.d. 20-08-2013 raadsvergadering d.d. 25-09-2013 fatale termijn programma portefeuillehouder

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028452 Documentnummer: INT - 17799\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 28 juni 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van

Nadere informatie

Gelet op: - Artikelen 7 en 9 van de Wegenwet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is een onttrekkingsbesluit te nemen.

Gelet op: - Artikelen 7 en 9 van de Wegenwet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is een onttrekkingsbesluit te nemen. Besluit tot definitieve onttrekking aan de openbaarheid van de (voormalige) spoorwegovergang Bakhuisdreef (tussen Bakhuisdreef en Kapelweg/Voorstraat) in Boxtel. Het voorliggende besluit tot de definitieve

Nadere informatie

Er is in totaal 99 keer gestemd. Logo 1 kreeg 33 stemmen en logo 2 kreeg 66 stemmen.

Er is in totaal 99 keer gestemd. Logo 1 kreeg 33 stemmen en logo 2 kreeg 66 stemmen. Agendapuntnr.: Nr.: 153517 Behandeld door: Eilander/Van der Kolk Onderwerp: (nieuwe) huisstijl/logo gemeente Renswoude Renswoude, 8 maart 2016 Aan de gemeenteraad Geachte raad, Samenvatting: Voor u ligt

Nadere informatie

IVBOB. Illlllllll IIII llllllll II. Platform Samenwerkende Ouderenorganisatíes Brabant IO16004186 21/01/2016. VBOB Project Cliëntondersteuning

IVBOB. Illlllllll IIII llllllll II. Platform Samenwerkende Ouderenorganisatíes Brabant IO16004186 21/01/2016. VBOB Project Cliëntondersteuning Illlllllll IIII llllllll II IO16004186 21/01/2016 IVBOB Stichting Verenigde Bonden Overleg Brabant Gemeente Oosterhout T.a.v. College van Burgemeesters en Wethouders Postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT NB

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 17031253 Documentnummer: INT - 1720005 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 APRIL 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 6 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 6 DECEMBER 2016 Zaaknummer: Z - 16029758 Documentnummer: INT - 1618885 Aanwezig: OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 6 DECEMBER 2016 B&W 1. B&W-adviezen / bespreekstukken 1.1 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering

Nadere informatie

Jaarplan 2012 gemeente Velsen

Jaarplan 2012 gemeente Velsen Jaarplan 2012 gemeente Velsen januari 2012 HVCinzameling Miriam Dijst Adviseur Gemeenten 12 januari 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Maatregelen afvalbeheerplan 6 3. Maatregelen 2012 7 4. Planning

Nadere informatie

In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik.

In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik. Gemeente Bunnik Verantwoording In het kader van het actualiseren van het gemeentelijk afvalbeleid is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente Bunnik. Deze heeft plaatsgevonden van 30 maart t/m

Nadere informatie

Ideële organisaties (non-profit) zijn welkom, waarbij het wel de bedoeling is dat de ideeën direct ten goede komen aan de Beuningse samenleving.

Ideële organisaties (non-profit) zijn welkom, waarbij het wel de bedoeling is dat de ideeën direct ten goede komen aan de Beuningse samenleving. Spelregels en vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 27 september. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke

Nadere informatie

Agendapunt vergadering Algemeen Bestuur WBA d.d. 7 april Mededelingen. - Uitoefenen van taken voor derden:

Agendapunt vergadering Algemeen Bestuur WBA d.d. 7 april Mededelingen. - Uitoefenen van taken voor derden: Agendapunt vergadering Algemeen Bestuur WBA d.d. 7 april 2017 Mededelingen - Uitoefenen van taken voor derden: Eind januari 2017 hebben de dagelijkse besturen van de gemeenschappelijke regelingen in het

Nadere informatie

Jaarplan 2014 gemeente Velsen

Jaarplan 2014 gemeente Velsen Jaarplan 2014 gemeente Velsen HVC Arnoud Kik Adviseur Gemeenten Versie: 28 april 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Maatregelen afvalbeheerplan 6 3. Maatregelen 2014 9 4. Planning uitwerking resterende

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting Zaaknummer: Z - 17030975 Documentnummer: INT - 19914\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 04 april 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

: 27 februari 2012 : 12 maart : H.T.J. van Beers : J.C. Teeuwen

: 27 februari 2012 : 12 maart : H.T.J. van Beers : J.C. Teeuwen RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 27 februari 2012 : 12 maart 2012 Documentnr. Zaaknummer : 796 : PR-11-17611 Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad.

: Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Raad : 27 februari 2007 Agendanr. : Doc.nr : B200700726 Team: : Bestuur RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vaststelling van het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad. Toelichting

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Bijlage 3: Afvalbrengpunten in Enschede

Bijlage 3: Afvalbrengpunten in Enschede Bijlage 3: Afvalbrengpunten in Enschede Huidige situatie De gemeente Enschede heeft 3 afvalbrengpunten, in Zuid aan de Vlierstraat, in Oost aan de Lenteweg en in West aan de Binnenhaven. Zuid heeft verreweg

Nadere informatie

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis.

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis. Vragen en antwoorden over de ideeënmarkt De raad van Beuningen organiseert deze ideeënmarkt voor het eerst, dus voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden) voor u op

Nadere informatie

Raadsvergadering van 14 maart 2013 Agendanummer: 9.1. Onderwerp: Inrichting stelsel Zorg voor jeugd (transitie jeugdzorg)

Raadsvergadering van 14 maart 2013 Agendanummer: 9.1. Onderwerp: Inrichting stelsel Zorg voor jeugd (transitie jeugdzorg) RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 386736 Raadsvergadering van 14 maart 2013 Agendanummer: 9.1 Onderwerp: Inrichting stelsel Zorg voor jeugd (transitie jeugdzorg) Verantwoordelijk portefeuillehouder: A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

Programma 09.00 tot 09.20 uur Inloop 09.20 tot 09.30 uur Ontvangst @ BAT Tilburg door de NVRD

Programma 09.00 tot 09.20 uur Inloop 09.20 tot 09.30 uur Ontvangst @ BAT Tilburg door de NVRD WELKOM Programma 09.00 tot 09.20 uur Inloop 09.20 tot 09.30 uur Ontvangst @ BAT Tilburg door de NVRD 09.30 tot 10.45 uur Realiseren milieustraat (Guus Waltmans) Doelstellingen (Piet v Oirschot) 10.45 tot

Nadere informatie

Memo. de leden van de gemeenteraad. het college. Datum: 5 mei 2015. scenario s het nieuwe inzamelen. Geachte leden van de raad,

Memo. de leden van de gemeenteraad. het college. Datum: 5 mei 2015. scenario s het nieuwe inzamelen. Geachte leden van de raad, Memo Aan: Van: de leden van de gemeenteraad het college Datum: 5 mei 2015 Betreft: scenario s het nieuwe inzamelen Geachte leden van de raad, Afval is grondstof. Ons afval is rijk aan grondstoffen die

Nadere informatie

Informatienotitie Veiligheidsregio Hollands Midden. Veiligheid Publieke Taak Opgesteld door: R. Bitter (BGC) H. Lenferink (DB)

Informatienotitie Veiligheidsregio Hollands Midden. Veiligheid Publieke Taak Opgesteld door: R. Bitter (BGC) H. Lenferink (DB) B.5 1. Algemeen Informatienotitie Veiligheidsregio Hollands Midden Onderwerp: Veiligheid Publieke Taak Opgesteld door: R. Bitter (BGC) (VPT) Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 27 maart 2014 vergadering:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 4

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 4 Raadsvoorstel Agenda nr. 4 Onderwerp: Businesscase samenwerking Peelgemeenten Soort: Kaderstellend Opsteller: I. Janssen Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer: SOM/2016/012188 Documentnummer: SOM/2016/013235

Nadere informatie

Gemeente IJsselstein

Gemeente IJsselstein Gemeente IJsselstein Verantwoording In het kader van het nieuwe regionale afvalbeleidsplan 2014-2018 is een enquête gehouden onder de inwoners van gemeente IJsselstein. Deze heeft plaatsgevonden van woensdag

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

HET NIEUWE INZAMELEN IN SLIEDRECHT

HET NIEUWE INZAMELEN IN SLIEDRECHT HET NIEUWE INZAMELEN IN SLIEDRECHT Afval? SAMEN HALEN WE ERUIT WAT ERIN ZIT! Gemeentelijk Afvalcongres 19 maart 2015 Ing. D.J.B. Sakko Beleidsadviseur Proef droog en herbruikbaar liep af Bij oud papier

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

Den Haag, 17 mei 2000

Den Haag, 17 mei 2000 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 17 mei 2000 Hierbij leg ik aan uw Kamer over, conform artikel 10a, lid 6 van de Welzijnswet 1994, de tekst van de algemene maatregel

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V.

Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V. Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad NS Groep N.V. 7 oktober 2005 Samenwerkingsovereenkomst BrabantStad - NS Groep N.V. De hieronder aangegeven partijen De Provincie Noord-Brabant in haar hoedanigheid

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 7 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 7 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 7 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 22/02/2011 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Gurp J.H. van (Wethouder), aanwezig Meggelen J. van (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG!

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > > DE GEMEENTE: WAT, WAAR, HOE EN WAAROM? Simpel gezegd is een gemeente een stuk grondgebied met een eigen bestuur, dat verkozen is door en verantwoording aflegt

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 13 november 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 13 november 2018 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 13 november 2018 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

Model afvalstoffenverordening VNG 2015. Wat kunt u als gemeente daarmee? Wat zit er in uw gereedschapskist?

Model afvalstoffenverordening VNG 2015. Wat kunt u als gemeente daarmee? Wat zit er in uw gereedschapskist? Model afvalstoffenverordening VNG 2015 Wat kunt u als gemeente daarmee? Wat zit er in uw gereedschapskist? Waarom regels door gemeente? Gemeente heeft plicht huishoudelijk afval inzamelen o.g.v. Wet milieubeheer

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgang grondaankoop voor project fietspad 't Woud - Alkmaar

Onderwerp: Voortgang grondaankoop voor project fietspad 't Woud - Alkmaar Agendapunt : 11. Voorstelnummer : 09-051. Raadsvergadering : 25 september 2014 Naam opsteller : Rienk van der Meer Informatie op te vragen bij : Rienk van der Meer Portefeuillehouder(s) : Peter van Huissteden

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 17031465 Documentnummer: INT - 1720161 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 23 MEI 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK. Registratienummer Datum raadsvergadering 24 april 2012 Datum B&W besluit 13 maart 2012

VOORSTEL AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK. Registratienummer Datum raadsvergadering 24 april 2012 Datum B&W besluit 13 maart 2012 VOORSTEL AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Registratienummer Datum raadsvergadering 24 april 2012 Datum B&W besluit 13 maart 2012 Portefeuillehouder Burgemeester Behandelend ambtenaar Jean-Paul Ruyters

Nadere informatie

Geef afval waarde. Samen naar een duurzaam Westvoorne

Geef afval waarde. Samen naar een duurzaam Westvoorne Afvalspecial 2019 1 Wat doen we met ons afval? Het scheiden van afval bespaart ook geld. Elke kilo afval voor de verbrandingsinstallatie, kost de gemeente dit jaar 22 cent. Dat wordt via de afvalstoffenheffing

Nadere informatie

Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 19 van de BESLUIT

Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 19 van de BESLUIT Het Algemeen Bestuur van de GGD Brabant Zuidoost, Gelezen het voorstel van het Dagelijks Bestuur van de GGD Brabant Zuidoost d.d. Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Agendanummer: p.h.: Onderwerp: Bijlage(n): Vergadering de dato: WIII. de raad van de gemeente Asten.

RAADSVOORSTEL. Agendanummer: p.h.: Onderwerp: Bijlage(n): Vergadering de dato: WIII. de raad van de gemeente Asten. RAADSVOORSTEL Onderwerp: Bijlage(n): Vergadering de dato: Besparing huisvestingskosten GGD en extra contactmoment JGZ Agendanummer: p.h.: 1 17-09-2013 13.09.07 WIII de raad van de gemeente Asten Samenvatting

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken Vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 5 oktober. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie Zaaknummer OLOGWB10. Onderwerp Tarieven rest- en GFT-afval 2012

Raadsvoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie Zaaknummer OLOGWB10. Onderwerp Tarieven rest- en GFT-afval 2012 Raadsvoorstel Inleiding Het Afvalbeheerplan 2011 2015 is op 8 februari 2011 vastgesteld door uw gemeenteraad. Eén van de maatregelen uit het plan is het vergroten van het verschil tussen het tarief voor

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL (via commissie)

RAADSVOORSTEL (via commissie) RAADSVOORSTEL (via commissie) COMMISSIE BURGERS d.d. 26-8-2013 AGENDANUMMER:8 Onderwerp: Bijlage(n): Vergadering de dato: Besparing huisvestingskosten GGD en extra contactmoment JGZ Agendanummer: p.h.:

Nadere informatie

Grafieken Inwoners Voorbeemd

Grafieken Inwoners Voorbeemd Grafieken Inwoners Voorbeemd 07-09-2015 0 Inhoudsopgave Afval inzamelen en sorteren... 2 Milieustraat... 7 Informatievoorziening... 9 Handhaving... 11 Verbeterpunten... 13 Respondenten... 14 1 Afval inzamelen

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

Com/ raad. Nr. B&W Onderwerp. Besluitenlijst wordt overeenkomstig concept vastgesteld.

Com/ raad. Nr. B&W Onderwerp. Besluitenlijst wordt overeenkomstig concept vastgesteld. Zaaknummer: Z - 17031394 Documentnummer: INT - 1720124 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 16 MEI 2017 Nr. B&W 1. B&W-adviezen / bespreekstukken 1.1 Vaststelling besluitenlijst B&W-vergadering 9 mei 2017

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 10 maart 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 10 maart 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 10 maart 2015 Nr. Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit 1.1 Vaststelling besluitenlijst collegevergadering 3 maart 2015. 1.2 Realisatie Ecologische Verbindingszone

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017 Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA VALKENSWAARD Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 17R.00613

RAADSVOORSTEL 17R.00613 RAADSVOORSTEL 17R.00613 * * gemeente WOERDEN 17R.00613 Indiener: College van burgemeester en wethouders Datum: 22 augustus 2017 Portefeuillehouder(s): Wethouder Stolk Portefeuille(s): Afval en Reiniging

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken) Vergadering: 0. ADV/M/15/09555 Agenda college 1. ADV/M/15/09548 Vaststelling besluitenlijst incl. aanvulling college 10 maart 2015 2. ADV/M/15/09553 Ingekomen stukken week 11 De ingekomen stukken van week

Nadere informatie

Veelgestelde vragen nieuw voorstel afvalinzameling

Veelgestelde vragen nieuw voorstel afvalinzameling Veelgestelde vragen nieuw voorstel afvalinzameling Wanneer gaat het nieuwe voorstel in? In 2017. De inzameling van blik in de HERO-zakken (bij plastic en drankenkartons) kan mogelijk al eerder ingevoerd

Nadere informatie

Register gemeenschappelijke regelingen gemeente Asten 2017

Register gemeenschappelijke regelingen gemeente Asten 2017 CVDR Officiële uitgave van Asten. Nr. CVDR438348_1 3 oktober 2017 Register gemeenschappelijke regelingen gemeente Asten 2017 Artikel 0 Dit artikel moet nog worden gesplitst Register van gemeenschappelijke

Nadere informatie

IVBOB. pagina 1 van 1. Gemeente Drimmelen - VBOB Cliëntondersteuning

IVBOB. pagina 1 van 1. Gemeente Drimmelen - VBOB Cliëntondersteuning pagina 1 van 1 Gemeente Drimmelen - VBOB Cliëntondersteuning - 4 2 0 JAN. 2016 Van: kbo-brabant Aan: kbo-brabant Datum: 20-1-2016 14:04 v\mo\ 6g Onderwerp: VBOB

Nadere informatie

Nee. Besluit ; Akkoord. Extra overwegingen / kanttekeningen voor College VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF

Nee. Besluit ; Akkoord. Extra overwegingen / kanttekeningen voor College VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J. Klijberg Tel nr: 8550 Nummer: 17A.01398 Datum: 18 december 2017 Team: Afval en Reiniging Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen.

Aanmelden kan middels het digitale inschrijfformulier die u per mail heeft ontvangen. MAANDAG 20 juli DINSDAG 21 juli WOENSDAG 22 juli DONDERDAG 23 juli VRIJDAG 24 juli * Bij minder dan 5 aanmeldingen verzorgen wij een alternatief aanbod (bv. ). Huttenbos Entree: 7,95 (Sjoepkar * Bij minder

Nadere informatie

Experiment Motiemarkt versie Opzet en Ervaringen van Enschede. Aanleiding / doel

Experiment Motiemarkt versie Opzet en Ervaringen van Enschede. Aanleiding / doel Experiment Motiemarkt versie 27-03-2012 Opzet en Ervaringen van Enschede Aanleiding / doel De gemeenteraad van Hengelo heeft in de begrotingsvergadering van 9 november 2011 een motie aangenomen over het

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen bij locatieplan deelplan B ondergrondse containers voor huishoudelijk restafval in de wijken en dorpen Prinsenbeek, Haagse Beemden, Teteringen, Heusdenhout, Brabantpark,

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38024] Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38024] Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant Agendapuntnummer: Aantal bijlagen: -- Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant Voorgesteld besluit 1. Aan het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OLOGWB10. Onderwerp Tarieven rest- en GFT-afval 2012

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OLOGWB10. Onderwerp Tarieven rest- en GFT-afval 2012 Zaaknummer: OLOGWB10 Collegevoorstel Inleiding Het Afvalbeheerplan 2011 2015 is op 8 februari 2011 vastgesteld door de gemeenteraad. Eén van de maatregelen uit het plan is het vergroten van het verschil

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni 2012 Lijst nr. 23 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni 2012 PUBLIEKSDIENST Bezwaarschrift van Faunabescherming inzake verzoek om handhaving jachthutten

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 28 augustus 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 28 augustus 2018 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 28 augustus 2018 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden. Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

Voorstel 2: Creëer grondstoffenhubs en recycle bedrijfsafval

Voorstel 2: Creëer grondstoffenhubs en recycle bedrijfsafval Gemeenteblad Initiatiefvoorstel voor de raadsvergadering van.. Jaar 2015 Nummer Publicatiedatum Agendapunt initiatiefvoorstel Onderwerp Initiatiefvoorstel van het raadslid

Nadere informatie

Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Aan de raad. Status: ter besluitvorming No. 500791-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 16 oktober 2017. Onderwerp Gescheiden inzameling van grondstoffen op basisscholen Advies raadscommissie Hamerstuk Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Jaargang 3, week Onderstaande informatie is beschikbaar in de raadskamer, tenzij anders wordt vermeld.

Jaargang 3, week Onderstaande informatie is beschikbaar in de raadskamer, tenzij anders wordt vermeld. GRIFFIEBERICHT argang 3, week 1-2010 Info voor de gemeenteraad Onderstaande informatie is beschikbaar in de raadskamer, tenzij anders wordt vermeld. Activiteiten voor de tweede week in 2010 (vergaderingen,

Nadere informatie

Bijlagen 1. Begeleidend e brief bij jaarrekening 2009 stichting SCAG 2. Begeleidend

Bijlagen 1. Begeleidend e brief bij jaarrekening 2009 stichting SCAG 2. Begeleidend Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Stichting SCAG Datum voorstel 14 april 2010 Datum raadsvergadering 15-06-2010 Bijlagen 1. Begeleidend e brief bij jaarrekening 2009 stichting SCAG 2. Begeleidend e brief

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 15025932 Documentnummer: INT - 1515239 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 20 oktober 2015 Aanwezige collegeleden: Wethouders Briels(voorzitter), Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr. 4

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr. 4 Raadsvoorstel Agenda nr. 4 Onderwerp: Instemmen met het vormen van een bestemmingsreserve voor de 3 transities (Wmo,Jeugd en Participatiewet) Soort: Besluitvormend Opsteller: M.J.A. Lammers Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Gewijzigde overeenkomst ten behoeve van uitbreiding Helmondse Golfclub Overbrug

Gewijzigde overeenkomst ten behoeve van uitbreiding Helmondse Golfclub Overbrug 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 7 oktober 2014. De besluitenlijst vaststellen. vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen. Ter bespreking. 3. B Uitnodigingen B

Nadere informatie

WEL KOM. Gemeenschapshuis Asten werkbijeenkomst - 28 augustus 2018

WEL KOM. Gemeenschapshuis Asten werkbijeenkomst - 28 augustus 2018 WEL KOM Gemeenschapshuis Asten werkbijeenkomst - 28 augustus 2018 Agenda - Toelichting & doelstelling avond - Visie formulering nieuw Gemeenschapshuis Asten - Korte pauze - Herijking ruimtelijke vraag

Nadere informatie

Telefoonnummer

Telefoonnummer Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR16.00200* GR16.00200 Behandeld in Raadscommissie en Raad Datum Commissie 21 december 2016 Agendanummer 10 Datum Raad 11 januari 2017 Agendanummer 9 Opsteller

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OLOGWB26. Proef GFT-verzamelcontainer

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Zaaknummer: OLOGWB26. Proef GFT-verzamelcontainer Collegevoorstel Inleiding Op 12 juli 2011 is door de raadsfractie CDA een motie ingediend betreffende de scheiding van rest- en GFTafval (BABS nummer 151). De motie houdt in dat gevraagd wordt te onderzoeken

Nadere informatie

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek

Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek Omgekeerd inzamelen in de gemeente Groesbeek 1 Kijk! Afval=grondstof Beste inwoners van de gemeente Groesbeek Het voornemen is om op 1 januari 2017 te starten met het omgekeerd afval inzamelen in de gemeente

Nadere informatie

Reinigingsdienst De Liemers AGENDA. Dagelijks Bestuur. 3 mei uur in Didam. 1. Opening. 2. Verslag 11 april

Reinigingsdienst De Liemers AGENDA. Dagelijks Bestuur. 3 mei uur in Didam. 1. Opening. 2. Verslag 11 april Dagelijks Bestuur 3 mei 2018 10.30 uur in Didam AGENDA 1. Opening 2. Verslag 11 april 2018 3. Begroting 2019 4. Controle aanbiedstation 5. Stand van zaken nieuw inzamelsysteem 6. Benoeming leden Algemeen

Nadere informatie