DROMENBOEK Historisch stadscentrum Hattem. Maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DROMENBOEK Historisch stadscentrum Hattem. Maart 2014"

Transcriptie

1 DROMENBOEK Historisch stadscentrum Hattem Maart 2014

2

3 DROMENBOEK Historisch stadscentrum Hattem Maart 2014 OKRA LANDSCHAPSARCHITECTEN BV OUDEGRACHT AB UTRECHT T. +31 (0) F. +31 (0)

4 4 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

5 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 5 VOORWOORD Voor u ligt het Dromenboek historisch stadscentrum Hattem: het resultaat van de eerste schouw door de Hattemse binnenstad. In dit boekje zijn de dromen van Hattemers uit en van buiten de binnenstad, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties opgenomen. Ook vindt u in dit boekje een opsomming van de meest gehoorde opmerkingen tijdens de drie schouwrondes op 18 februari Ik ben blij met de vele opmerkingen die Hattemers maken in dit Dromenboek. Wat mij vooral opvalt is dat veel mensen ontzettend trots zijn op wat Hattem allemaal te bieden heeft. En dat we dat graag willen behouden. De vele suggesties voor verbeteringen in het stadshart bieden volop inspiratie voor het vervolgtraject. Dit Dromenboek is dan ook de basis voor het opstellen van de Agenda Binnenstad Hattem, een document dat de ambitie voor de binnenstad voor de komende jaren weer gaat geven. Op dinsdag 15 april 2014 is een tweede bijeenkomst gepland, waar we samen met u verder willen denken over de rode draad van de ingebrachte ideeën en opmerkingen. Ik hoop u op 15 april weer te ontmoeten! Luuc Teuben Wethouder ruimtelijke zaken

6 6 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

7 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 7 INLEIDING Hattem heeft een uniek historisch centrum en dat is iets om trots op te zijn. Hattemers voelen zich er verbonden mee en het maakt dat het hier prettig wonen is. Aantrekkelijke centra trekken bezoekers en die leiden weer tot bestedingen en banen. Dat maakt het belang van het centrum voor Hattem groot. Er moet wel wat gebeuren om de binnenstad ook in de toekomst duurzaam en aantrekkelijk te houden. De riolering is meer dan 50 jaar oud en moet vervangen worden om gebreken te voorkomen, de straatverlichting is verouderd en aan vervanging toe, de zieke bomen op het Kerkplein zijn gekapt en het Kerkplein ligt er daardoor kaal bij. Samen met u aan de slag! Dat we in de binnenstad aan de slag moeten is duidelijk. Om een goede inventarisatie te kunnen maken van de zaken die moeten gebeuren en de zaken waar we trots op zijn in Hattem hebben we Hattemers uitgenodigd om met ons mee te denken. Inwoners (uit en van buiten de binnenstad), ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties hebben meegelopen in een schouw door de binnenstad. Hier heeft u aangegeven waar actie ondernomen moet worden en waar goede voorbeelden zijn van zaken waar we trots op zijn in Hattem. Daarnaast hebben we alle aanwezigen gevraagd wat hun droom of ambitie is voor de binnenstad. Wat doen we met de uitkomsten? De uitkomsten van de schouw en de dromen treft u aan in dit boekje. De opmerkingen, ideeën en droomkaarten zijn een goed uitgangspunt voor de ambitie voor de Hattemse binnenstad. Wij hebben een ontwerpbureau gevraagd om de opmerkingen te vertalen in inrichtingsvoorstellen voor de binnenstad. Tijdens een tweede bijeenkomst op 15 april willen we met u doorpraten over deze voorstellen. De gemeenteraad neemt in het najaar van 2014 een besluit over de ambitie en bijpassende inrichting van de binnenstad. Ook wordt dan bezien hoe en wanneer de uitvoering het beste kan worden aangepakt. In 2015 gaan we van start met de uitvoering van het eerste (deel)project.

8

9 1 BEWONERSDROMEN

10 10 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM Het Hattemer volkslied Er ligt een stadje aan de IJssel daar op de grens van wei en bos. Het is omgeven nog door grachten en muren nu begroeid met mos. Dat stadje is ons mooie Hattem geen echter stad, al is het klein. Om dat uit volle borst te zingen daar moet je Hattemer voor zijn. Om dat uit volle borst te zingen daar moet je Hattemer voor zijn. Waar ergens vind je in de wereld zo menig plek voor spel en sport. Waar ergens kun je zo genieten ook als je groot en ouder wordt? Zo zeker als in heel ons leven het moederbeeld blijft voor ons staan. Zo zeker zal waarheen wij trekken naar Hattem ons verlangen gaan. Zo zeker zal waarheen wij trekken naar Hattem ons verlangen gaan. Dit lied is gedicht door W. Coster kort voor de feesten van Hattem 650 jaar stad in 1949.

11 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 11

12 12 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM Dat het stadje van Anton Pieck zo veel mogelijk zal blijven, zoals hij het zo graag getekend zou hebben. Dus geen enkele concessie meer aan de oude stadsbeelden en architectuur. Meer bloemen in bakken aan vensterbanken e.d. in de binnenstad (de Korte Kerkstraat geeft al het geode voorbeeld). De heemtuin terug onderaan de stadsmuur. Verhullende en camouflerende wingerd tegen de moderne, van het oude stadsbeeld afwijkende gebouwtjes als dat van pétanque, havengebouw en de woning op/in de Zuidwal. De waterval bij het Kikkerconcert meer uit het groen laten komen door bijvoorbeeld een muur van oude bakstenen er omheen, waar dan vanzelf varentjes gaan ontspruiten. Dáár, waar gepast en vanwege wortels en vochtvasthouding verantwoord, muurplanten een kans geven op stukken stadsmuur en oude gevels. In een goed overleg tussen gemeente en bewoners (Public Private Partnership) en groenplan, dat ook gezamenlijk wordt uitgevoerd en in stand gehouden.

13 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 13

14 14 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

15 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 15

16 16 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

17 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 17

18 18 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

19 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 19

20 20 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

21 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 21

22 22 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

23 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 23

24 24 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

25 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 25

26 26 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

27 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 27

28 28 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

29 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 29

30 30 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

31 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 31

32 32 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

33 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 33

34 34 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

35 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 35

36 36 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

37 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 37

38 38 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

39 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 39

40 40 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

41 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 41

42 42 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

43 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 43

44 44 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

45 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 45

46 46 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

47 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 47

48 48 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

49 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 49

50 50 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

51 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 51

52 52 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

53 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 53

54 54 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM

55 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 55

56

57 RESULTATEN2 SCHOUW BINNENSTAD dinsdag 18 februari 2014

58 58 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM RESULTATEN SCHOUW Dit hoofdstuk benoemt de meest gemaakte opmerkingen die gemaakt zijn tijdens de eerste schouw. De opmerkingen van alle drie de verschillende groepen zijn gebundeld per plek waar we buiten hebben stil gestaan. Aan het einde van dit hoofdstuk is de uitkomst van de enquête over verlichting opgenomen. Ook bevat het een eerste voorstudie voor het aanlichten van de Dijkpoort.

59 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 59 Afbeelding 1.1 Route van de eerste schouw.

60 60 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM KERKPLEIN & KERKHOFSTRAAT Bestrating - Keien zijn prachtig, maar te hobbellig. Hoger comfort gewenst, nu niet praktisch om op te lopen op hakschoenen of voor gehandicapten. Keien kunnen mogelijk wel worden hergebruikt. - De stoepen van de huizen op het Kerkplein markeren de eigendomsbegrenzing. - Het plein is eigendom van de kerk. Parkeren/verkeer - Lengteparkeren is een mogelijk alternatief voor de huidige parkeerplaatsen langs de Kerkhofstraat. Verlichting - Geen opmerking. Meubilair - De waterpomp is prachtig. Vroeger waren er wel meer in de binnenstad. - Te weinig bankjes. - Speelelementen voor kinderen ontbreken. - Kunst op het plein ontbreekt. Groen - Vroeger was het Kerkplein een kerkhof. - Plein is nu te kaal, (kastanje)bomen moeten terug op het plein. - Anekdote: kastanjes hielden vliegen weg. - Kastanjes zijn geplaatst nav aanwijzing kerk en plein als monument. Plek voor verblijven - Plein is het mooiste plekje van Nederland, deze sfeer moet worden behouden. - Maak het plein multifunctioneel zodat verplaatsen markt mogelijk is. - Plein is belangrijk voor de toerist en verdient aandacht. - Zorg ervoor dat de gebouwen door het plein worden geaccentueerd. - In het weekend meer reuring. - Weekmarkt terug naar het Kerkplein?

61 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 61 Afbeelding 1.2 Schouw kerkplein & Kerkhofstraat

62 62 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM ACHTERSTRAAT/ RIDDERSTRAAT / KRUISSTRAAT Bestrating - De straat is niet goed ingericht als woonerf. - Idee voor museumroute via stenen in het straatwerk. Parkeren/verkeer - Minder parkeerplaatsen, minder auto s. - Parkeren naar 1 kant, nu is het een slingerpad voor auto s. - Route voetganger vanaf de bleek door Ridderstraat is niet duidelijk. Verlichting - Lantaarnpalen bieden sfeer. - Geen lichtmasten liefst hangende verlichting. - Mogelijkheid om de panden aan te schijnen. Meubilair - Haal de paaltjes eruit. - Men weet niet waar men naar toe moet, bewegwijzering komend vanaf Dijkpoort. - Bewegwijzering voor toeristen kan beter en uniformer. - Ondergrondse container bij synagoge is lelijk. - Kunnen grijze electriciteitskastjes opgeknapt? - Te veel verkeersborden. Groen - Er stonden vroeger een paar bomen, boom op hoek Kruisstraat/Ridderstraat behouden. - Groen terug in de straat. Plek voor verblijven - De plek voor voetganger, fietser en auto is onduidelijk. - Overlast laden en lossen. - Route naar Markt is niet duidelijk. Uitstallingen & - Minder reclame. Reclame

63 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 63 Afbeelding 1.3 Schouw Achterstraat / Ridderstraat / Kruisstraat

64 64 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM NOORDWAL & MOLENPLEIN Bestrating - Straat is smal en slechte bestrating. Parkeren/verkeer - Noordwal faciliteert sluipverkeer richting Zwolle: gevaarlijke situaties> haal doorgaand verkeer eruit. Verlichting - Feestverlichting integreren. - Verlichting aan gevel biedt meer ruimte Meubilair - Daar waar Kerkstraat en Achterstraat bij elkaar komen staat een pomp. Voor de pomp staat een verkeersbord. Groen - Ander soort bomen terugbrengen of bomen kandelaberen. - Bestaande bomen zijn prachtig! Graag behouden. Plek voor verblijven - Maak het afgeschermde prive tuintje achter museum weer openbaar - Stadsmuur terugbrengen op Molenplein - Maak een plein van het Molenplein - Herstel uitzicht op het schootsveld - Maak het niet te steriel

65 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 65 Afbeelding 1.4 Schouw Noordwal & Molenplein

66 66 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM KERKSTRAAT Bestrating - Inrichting van de straat is niet duidelijk, waar hoort auto/voetganger/fietser. - Benadruk de bijzondere winkels. - Minimaliseer de overlast tijdens uitvoering; dus geen uitvoering in hoogseizoen! Parkeren/verkeer - Moet toegankelijk blijven voor auto s. - Geen auto s en fietsers in de straat: onaantrekkelijk en onveilig. - Parkeerplaatsen weg, Kerkstraat moet rechte weg zijn. - Fietsparkeren beter organiseren, bijvoorbeeld in de stegen. Verlichting - Geen opmerking. Meubilair - Afwatering zou veel subtieler kunnen dan nu. Groen - Geen opmerking. Plek voor verblijven - Meer plaats voor de voetganger. Uitstallingen & - Reclame met losse letters plat op de gevel is stijlvol! Reclame Minder reclame en uitstallingen.

67 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 67 Afbeelding 1.5 Schouw Kerkstraat

68 68 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM MARKTPLEIN Bestrating - Zwarte plaat is lelijk, de Markt moet prachtig plein worden. - Verwijder de twee traptreden en maak het allemaal à niveau. Parkeren/verkeer - Er is veel zoekverkeer en sluipverkeer. - Autoverkeer moet op het plein. - Autoverkeer moet van het plein af. - Doorgaand verkeer Rabobank zorgt voor 50 % auto-overlast. - Onveilige situaties voor kinderen door auto en fiets. Verlichting - De kerk is niet juist verlicht. Meubilair - Meer bankjes. - Bloembakken (bv aan de kerk). Groen - Geen opmerking. Plek voor verblijven - De Markt moet weer de centrale ontmoetingsplek van Hattem worden. - De Markt moet weer sfeervol en gezellig en multifunctioneel worden. - Huidige oversteek voor horeca is onveilig en onaantrekkelijk.

69 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 69 Afbeelding 1.6 Schouw Marktplein

70 70 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM VERLICHTING LYN OVERGANG KLEUR WITLICHT STATISCH DYNAMISCH RUST DRAMA MODERN ARMATUUR KLASSIEK ARMATUUR

71 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM 71 HEADLINE 1 XXX CONCEPT PROJECTANALYSIS DRAFT

72 72 DROMENBOEK HISTORISCH STADSCENTRUM HATTEM COLOFON Titel document: DROMENBOEK: historisch stadscentrum Hattem Datum: Maart 2014 Auteur : OKRA landschapsarchitecten Opdrachtgever : Gemeente Hattem Documentnaam: _Hattem_Bewonersdromen_A5 Status: Definitief Voor het samenstellen van dit document heeft OKRA getracht alle auteurs, fotografen en andere rechthebbenden te benaderen. Mocht iemand in dit document een illustratie aantreffen, waarop hij of zij rechten kan doen gelden of een niet correcte bronvermelding aantreffen, gelieve zich dan te melden. Alle rechten zijn voorbehouden, zowel voor het gehele werk als delen ervan. Niets uit dit document mag in enige vorm of op enige wijze worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, fotocopie en digitale vermenigvuldiging in begrepen. Voor iedere vorm van gebruik is schriftelijke toestemming van OKRA vereist.

AMBITIEDOCUMENT OPENBARE RUIMTE HISTORISCHE BINNENSTAD HATTEM

AMBITIEDOCUMENT OPENBARE RUIMTE HISTORISCHE BINNENSTAD HATTEM AMBITIEDOCUMENT OPENBARE RUIMTE HISTORISCHE BINNENSTAD HATTEM 25 AUGUSTUS 2014 2 AMBITIEDOCUMENT OPENBARE RUIMTE HISTORISCHE BINNENSTAD HATTEM COLOFON Titel document: Ambitiedocument openbare ruimte historische

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie

vloerpeil 3+ vloerpeil afschot 3cm p/m zoekgebied kiosken en eventspace rooilijn stadskantoor

vloerpeil 3+ vloerpeil afschot 3cm p/m zoekgebied kiosken en eventspace rooilijn stadskantoor I.P Gildekwartier Radboutkwartier Godebaldkwartier I.P 30.00 121.98 30.00 vloerpeil 3+ vloerpeil 3+ 20.17 maaiveld verlopend rooilijn stadskantoor vloerpeil 7+ 17.31 7+ 7+ 10.00 10.00 10.00 3.00 7.35 3.00

Nadere informatie

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd Goede straten en fijne plekken in Engboogerd 28 en 30 augustus 2018 10 september 2018 Aanscherping en aanvulling ontwerpprincipes Basisprofiel wijk Engboogerd Wijkprogramma 7 ONTWERPPRINCIPES Verbeterpunten

Nadere informatie

Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie. Initiatiefgroep Hart in Bodegraven

Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie. Initiatiefgroep Hart in Bodegraven Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie Initiatiefgroep Hart in Bodegraven Han Koevoets, Gerdien Verheul, Juan da Silva, Frank Busker, Leendert Spijker. oktober 2018 Doelstelling. Het realiseren

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

Enquête Een toegankelijke binnenstad

Enquête Een toegankelijke binnenstad Enquête Een toegankelijke binnenstad Gemeente Montfoort pakt de komende jaren de binnenstad van Montfoort aan. Daarbij is het voornaamste doel de binnenstad toegankelijker te maken voor ouderen en mensen

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3 Grootschalige detailhandel Aan de beide uiteinden van de Dijkstraat, het Cleveringaplein en de Ossendrift liggen grootschaliger detailhandelfuncties die complementair zijn aan de winkels in de Dijkstraat.

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF

Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF RUIMTE VOOR VOETGANGERS 25x 62,5x 5x 12,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Teveel fietsers voor gedeeld gebruik. Voetganger delft onderspit Op zaterdag/zondag

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Ruimte voor initiatieven Workshop voor inwoners, organisaties en ondernemers: 11 oktober 2017 Diversiteit aan speelplekken aanbrengen,

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Domplein Bomencompensatie. Ontwerpstudie bomen op en rond het Domplein

Domplein Bomencompensatie. Ontwerpstudie bomen op en rond het Domplein Domplein Bomencompensatie Ontwerpstudie bomen op en rond het Domplein Colofon Ontwerpstudie bomen op en rond het Domplein 14 Februari 2012 Stichting Domplein 2013 Domplein 24, 3512 JE Utrecht info@domplein2013.nl

Nadere informatie

Ontwerpsessie II herinrichting Kerkstraat

Ontwerpsessie II herinrichting Kerkstraat Ontwerpsessie II herinrichting Kerkstraat Welkom en dank voor uw komst We werken toe naar twee concrete resultaten: Vorige keer: visie op ontwerp van de hele Kerkstraat Vandaag: voorlopig ontwerp voor

Nadere informatie

Rapportage Twijnstraat

Rapportage Twijnstraat Rapportage Twijnstraat 1 Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Fietsparkeren p. 4 2. Autoparkeren p. 5 3. Toegankelijkheid voor voetgangers p. 8 4. Gebruik van laad- en losvakken p. 9 5. Algemeen beeld van de

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Ruimte voor initiatieven Workshop 29 november 2017 Groen en licht op parkeerplein Kindvriendelijke parkeerpleinen Steegjes

Nadere informatie

THEMA 3 RUIMTE VERDELEN. Tafel 10, ronde 1

THEMA 3 RUIMTE VERDELEN. Tafel 10, ronde 1 Tafel 10, ronde 1 Overgang naar Neude / Haas Opium Plompetorenbruggebied Jansveld Meer ruimte Noordzijde Terrassen meer ruimte Als groenstructuur Zoek fietsparkeerruimte in aanloopstraten Bij Opium voor

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

informatieavond 6 juni 2013 dijkstraat en omgeving Inhoud

informatieavond 6 juni 2013 dijkstraat en omgeving Inhoud informatieavond 6 juni 2013 dijkstraat en omgeving Inhoud Werkgrenzen en context Bestrating: materiaalkeuze Informatievoorziening, entrees winkelgebied en thema-routes Visie Verlichting Binnenstad Reclame-uitingen,

Nadere informatie

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde?

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde? 24 februari 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht www.zwijndrecht.nl T 14078 Vormgeving en fotografie Estay creatief communicatiebureau

Nadere informatie

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument Ringstraten Agenda 1. Welkom 2. Inleiding wethouder Ben van Hees 3. Aanleiding 4. Raadsbesluit 8 maart 2017 5. Ringstraten worden fietsstraat 6. Hoe

Nadere informatie

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018

St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 St. Janstraat: 2 e atelierbijeenkomst Hoeven, 8 mei 2018 Opzet van deze bijeenkomst Opening, Jac Borghouts Heemkundekring, P. Lauwerijssen Riolering, Albert Verkooijen Groen, Gert Kroes Stand van zaken

Nadere informatie

Presentatie resultaten. Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag

Presentatie resultaten. Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag 1 Presentatie resultaten Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag 2 Presentatie resultaten Waarom een nieuw Marktplein? Hoe zijn de resultaten ontstaan? Hoe zien de resultaten er uit?

Nadere informatie

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten.

BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. BEZORGD BADHOEVEDORP Wie zijn wij? Onze speerpunten. Doel van de avond Uitleg van het proces tot nu toe. Wie zijn Bezorgd Badhoevedorp? Wat zijn onze speerpunten: Toelichting + schets. Bespreken speerpunten

Nadere informatie

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN PROJECT BINNEN HET Programma: 1. Presentatie gemeente Bussum Doel van de avond / Aanleiding / Kader / Acties / Hoe nu verder? 2. Presentatie ontwikkelaar Voorlopig ontwerp bouwplan

Nadere informatie

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Meest gewaardeerd Veel evenementen die zeer divers zijn (SP Stijn Vat) Grootste wens Meer

Nadere informatie

LIJST VAN RIJKS- EN GEMEENTELIJKE MONUMENTEN

LIJST VAN RIJKS- EN GEMEENTELIJKE MONUMENTEN LIJST VAN RIJKS- EN GEMEENTELIJKE MONUMENTEN Op deze lijst staan alle objecten in Hattem die zijn opgenomen in het rijks- of gemeentelijk register als monument. Bij de meeste rijksmonumenten is de kadastrale

Nadere informatie

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018 HERINRICHTING MARKTSTRAAT Mw. I. Verkuijlen Harry Bouquet Mariko van Ojen Hilde Vandekeybus projectwethouder projectleider communicatie ontwerper openbare ruimte 28 juni 2018 PROGRAMMA OPENING TOELICHTING

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

Auto, fiets en brommer te gast

Auto, fiets en brommer te gast Buurtwandeling 19 mei Haarlemmerbuurt. Deelnemers: Ad Vrijhoef, gebiedsbeheerder, Albert Nanning, fotograaf, twee leden van de Ouderen Advies Raad en zes leden van stadsdorpbuurt7 Een van de wandelaars

Nadere informatie

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan CONCEPT FOLDER Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan Westerhavenstr. Munnekeholm Aanpak Brugstraat en Munnekeholm Dit plan gaat over de herinrichting van de Brugstraat en Munnekeholm.

Nadere informatie

Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard

Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard Programma van Wensen Herinrichting Middenweg Centrumwaard 8 juni 2017 1. Inleiding Programma van Wensen Voor u ligt het Programma van Wensen (PvW) voor de herinrichting van de Middenweg ter hoogte van

Nadere informatie

Homburg. Uitbreiding bedrijventerrein. Projectontwikkelingsmij. M.B Tricht B.V. Postbus CH GELDERMALSEN.

Homburg. Uitbreiding bedrijventerrein. Projectontwikkelingsmij. M.B Tricht B.V. Postbus CH GELDERMALSEN. Uitbreiding bedrijventerrein Homburg Contact : Projectontwikkelingsmij. M.B Tricht B.V. Postbus 319 4190 CH GELDERMALSEN 0345 573785 06 22 80 22 79 info@mbgroep.nl M. Kroeze info@kroeze-beesd.nl 06 10

Nadere informatie

Meedenken inrichting Eerste van Swindenstraat Dapperbuurt 4 oktober 2017

Meedenken inrichting Eerste van Swindenstraat Dapperbuurt 4 oktober 2017 Meedenken inrichting Eerste van Swindenstraat Dapperbuurt 4 oktober 2017 Programma 19:00 21:00 19.00: Start en proces tot nu toe 19.15: Wat gaan we doen? + planning 19.30: Nota van Uitgangspunten Op basis

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden

Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Hoofdstuk 8 Binnenstad van Leiden Samenvatting De binnenstad van Leiden krijgt een voldoende (7,1) van de Leidenaren. Wanneer wordt gevraagd naar de ontwikkeling van de afgelopen twee jaar, dan geven meer

Nadere informatie

https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT

https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT PROGRAMMA INTRO PRESENTATIE VOORONTWERP (ROB VAN DER ZON) (BAS

Nadere informatie

Inrichting omgeving van metrostations

Inrichting omgeving van metrostations Inrichting omgeving van metrostations Inrichting omgeving van metrostations Oordeel over inrichting van de omgeving van metrostations drs. M.M. Heessels en drs. M. van Rhee Centrum voor Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VERKEER

Sessie 2: WENSEN VERKEER Sessie 2: WENSEN VERKEER FIETSEN 17x 3,5x 53x 13x 3x : Autovrij! 7,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Shared space kan net niet Gedeeld gebruik: o Meer balans voet/fiets Fijn: straat 1 niveau,

Nadere informatie

P a r t i c i p a t i e t r a j e c t w e n s b e e l d 2 0 a p r i l

P a r t i c i p a t i e t r a j e c t w e n s b e e l d 2 0 a p r i l Marktplein s Gravenzande P a r t i c i p a t i e t r a j e c t w e n s b e e l d 2 0 a p r i l 2 0 1 6 Colofon Ingenieursbureau Den Haag Klaas Hilverda Tjitte de Jong Rijmond van der Pot Postbus 12600

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

» In gesprek op de weekmarkt. Gebiedsvisie Centraal Capelle Ontwikkelingen Stadshart

» In gesprek op de weekmarkt. Gebiedsvisie Centraal Capelle Ontwikkelingen Stadshart » In gesprek op de weekmarkt Gebiedsvisie Centraal Capelle Ontwikkelingen Stadshart Gebiedsvisie Centraal Capelle Op donderdag 18 juni 2015 presenteerden de wethouders Stedelijke Ontwikkeling en Economische

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

Bussen. Herinrichting Voorstraat-Wittevrouwenstraat. Straks

Bussen. Herinrichting Voorstraat-Wittevrouwenstraat. Straks Bussen Nu Drie buslijnen stad in via Wittevrouwenstraat - Voorstraat: Lijn 7 (Voordorp-Kanaleneiland) Lijn 55 (Maartensdijk-Utrecht CS) Lijn 14/16 (Transwijk-Centrum) (elektrisch) Straks Lijn 7 en 55 via

Nadere informatie

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 INHOUD randvoorwaarden bestaande situatie structuurontwerp opmerkingen bewoners op structuurontwerp materiaalkeuze bewoners Randvoorwaarden Ontwikkeling

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Intermezzo Centrumvisie Sassenheim. Thematiek en opgaven

Intermezzo Centrumvisie Sassenheim. Thematiek en opgaven Intermezzo Centrumvisie Sassenheim Thematiek en opgaven Inhoud Doel thematiek en opgaven Centrum en mogelijke ontwikkelingen Thematiek en opgaven Doel thematiek en opgaven Welke onderwerpen en thema s

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar UTRECHT Maart 2015 Gebiedsagenda West Overzichtskaart verbeterideeën Nummer Titel van het Omschrijving 90 Ik woon sinds kort in lombok

Nadere informatie

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN!

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN! WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015 Wat is het doel van deze avond? Verzamelen van informatie, meningen en wensen vanuit het dorp; Peilen van reacties op voorgenomen plannen; De eerste

Nadere informatie

STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN

STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN Mattijs van t Hoff & Jeroen Laven (STIPO) Momenteel zetten veel steden in op de ontwikkeling van gebieden binnen de stad in plaats van slaperige suburbs erbuiten.

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

De visie voor de Zandweg

De visie voor de Zandweg Zandweg 2.0 Agenda Aftrap door de wethouder. Presentatie van de visie, uitgangspunten en algemene maatregelen. Uitleg van het shared space concept. Het groenplan. Een animatie van de nieuwe inrichting.

Nadere informatie

Definitief inrichtingsplan Diepstraat Eijsden

Definitief inrichtingsplan Diepstraat Eijsden Definitief inrichtingsplan Diepstraat Eijsden 04 juli 2019 Inhoud Aanleiding inrichtingsplan Diepstraat heel kort Proces tot het definitieve inrichtingsplan Inventarisatie en analyse Inrichtingsplan Visie

Nadere informatie

Jubileum 2012: Dorpse uitstraling met duurzaam licht. Inzending namens buurtvereniging de Molenbuurt, Borkel & Schaft. Molenbuurt

Jubileum 2012: Dorpse uitstraling met duurzaam licht. Inzending namens buurtvereniging de Molenbuurt, Borkel & Schaft. Molenbuurt Jubileum 2012: Dorpse uitstraling met duurzaam licht Inzending namens buurtvereniging de Molenbuurt, Borkel & Schaft Molenbuurt Inleiding Borkel en Schaft is een dorp met een echt 'dorps' karakter. Een

Nadere informatie

VERSLAG STARTBIJEENKOMST VISIE KANAALSTRAAT/DAMSTRAAT

VERSLAG STARTBIJEENKOMST VISIE KANAALSTRAAT/DAMSTRAAT VERSLAG STARTBIJEENKOMST VISIE KANAALSTRAAT/DAMSTRAAT Wat: Datum: Waar: Resultaten van de startbijeenkomst Visie Kanaalstraat/Damstraat Dinsdag 13 september 19:30 22:00 uur Stadskantoor Utrecht, zesde

Nadere informatie

Rapport Terras Stationsstraat

Rapport Terras Stationsstraat Rapport Terras Stationsstraat Augustus 2011 Jan Scheele jan.scheele@caesus.nl Algemene informatie enquete Tijdsspan: juli/augustus 2011 Aantal respondenten: 62 Medium: Internet; www.oiw-wyckmaastricht.nl/enquete

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

Activiteitenplan en begroting. BIZ Ootmarsum 2017

Activiteitenplan en begroting. BIZ Ootmarsum 2017 BIZ Ootmarsum Activiteitenplan en begroting BIZ Ootmarsum 2017 Ruimtelijke kwaliteit voor een aantrekkelijke en veilige omgeving. Groen (bloembakken enz.), aankleding binnenstad & straatmeubilair e.d..

Nadere informatie

BU IT EN RU IMTE IN D EN VIJ F HO EK

BU IT EN RU IMTE IN D EN VIJ F HO EK BU IT EN RU IMTE IN D EN VIJ F HO EK O LD EN ZA A L - S C HETS O N T W ERP 7 DEC EMBER 2015 - O KRA LA N DS CHA PSA RC HITECT EN 2 COLOFON Titel document: Buitenruimte In den Vijfhoek - SO Datum: 30 september

Nadere informatie

SAMEN een mooie zomer op het Anna Paulownaplein! Maandag 1 juni 2015 Locatie: Kamer Hiernaast (Room Next Door)

SAMEN een mooie zomer op het Anna Paulownaplein! Maandag 1 juni 2015 Locatie: Kamer Hiernaast (Room Next Door) SAMEN een mooie zomer op het Anna Paulownaplein! Maandag 1 juni 2015 Locatie: Kamer Hiernaast (Room Next Door) Samenvatting Maandagavond 1 juni jl. kwamen bewoners en ondernemers van het Anna Paulownaplein

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag 22 mei 2017

Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag 22 mei 2017 Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag Algemeen 1. Wat gaat er gebeuren? We gaan de Nes en de stegen voorzien van nieuwe bestrating. Ook zullen de gas, elektra en rioolleidingen vernieuwd

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Aanpak Astraat Dit plan gaat over de herinrichting van de Astraat, die deel uitmaakt van de westelijke binnenstad. De ov-bussen rijden vanaf 3 september

Nadere informatie

Metamorfose voor het Meerminneplein

Metamorfose voor het Meerminneplein Metamorfose voor het Meerminneplein Een suggestie voor de ontwikkeling van het Meerminneplein Inleiding Onlangs heeft de gemeente besloten om het ontwikkelingsprogramma voor de binnenstad te actualiseren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt,

Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Beste leden van de werkgroep herinrichting Nieuwstadt, Betreffende de herinrichting van een aantal straten te Nieuwstadt hebben wij op 08.05.2018 met de werkgroep samengezeten en volgt hier het verslag

Nadere informatie

St. Willibrordusplein, Amsterdam

St. Willibrordusplein, Amsterdam St. Willibrordusplein, Amsterdam 3-11-2016 Landschapsarchitecten bureau s Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN Het plein en zijn omgeving bezonning Randen en gevels Voormalige

Nadere informatie

Operatie Periscoop Frederik Hendrik

Operatie Periscoop Frederik Hendrik Operatie Periscoop Frederik Hendrik Het perspectief van kinderen op de openbare ruimte Nav de herinrichting en het verdwijnen van 350 parkeerplekken. Wat vinden kinderen belangrijk? Hoe ziet de buurt

Nadere informatie

EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort. Je moet er even doorheen kijken

EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort. Je moet er even doorheen kijken EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort Je moet er even doorheen kijken EXTREME MAKE-OVER in winkelcentrum Amsterdamse Poort Op 8 januari 2007 gaat de eerste schep in de grond. Dan wordt begonnen

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28

Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 hom geven Zwolle Lokroep van de IJssel, ondeugende rafelrandjes en een ondergrondse A28 Zwolle laat van zich horen! Samen praten over wat we willen met Zwolle, nieuwsgierig zijn naar onze eigenheid en

Nadere informatie

CHECKLIST WENSEN & EISEN

CHECKLIST WENSEN & EISEN ... COLLEGE OPEN NA SCHOOL! VOOR DE VERNIEUWING VAN HET SCHOOLPLEIN VO & MBO PAGINA 2 INLEIDING GEBRUIK VAN HET SCHOOLPLEIN Onderstaande afbeelding is afkomstig uit het informatiedocument De Jantje Beton

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Wim Saerensplein. Aanleiding voorontwerp. Waarom heraanleg?

Wim Saerensplein. Aanleiding voorontwerp.  Waarom heraanleg? Aanleiding voorontwerp Waarom heraanleg? 1 Het groene middenplein wordt afgesloten door een barrière van auto s, hagen en een brede rijbaan. De straten rond het plein zijn erg breed. Zo kunnen auto s aan

Nadere informatie

P L A N TO E L I C H T I N G R A A D H U I S P L E I N H O O G E R H E I D E BURO LUBBERS. 2 7 f e b r u a r i

P L A N TO E L I C H T I N G R A A D H U I S P L E I N H O O G E R H E I D E BURO LUBBERS. 2 7 f e b r u a r i P L A N TO E L I C H T I N G R A A D H U I S P L E I N H O O G E R H E I D E 2 7 f e b r u a r i 2 0 0 7 BURO LUBBERS landschapsarchitectuur & stedelijk ontwerp PLEINEN EXCURSIE PLEINEN EXCURSIE inspiratie

Nadere informatie

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek?

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? Waarom een Leefplekmeter? We brengen een groot deel van onze tijd door op de plek waar we wonen of werken. Dit heeft belangrijke gevolgen voor ons leven en

Nadere informatie

NAZARETH EN HET GEHEUGEN

NAZARETH EN HET GEHEUGEN OPEN OPROEP 2405 D HERINRICHTING DORP NAZARETH Juni 2013 NAZARETH EN HET GEHEUGEN NAZARETH EN HET GEHEUGEN NAZARETH EN HET GEHEUGEN Ferrariskaart (1777) + huidige bebouwing in het rood de sporen van de

Nadere informatie

LOCATIE OSSEDRIFT Voorlopig Ontwerp

LOCATIE OSSEDRIFT Voorlopig Ontwerp LOCATIE OSSEDRIFT Voorlopig Ontwerp 5 februari 013 concept N989 VISIE MATERIALISERING LANGEBIED 18? OSSEDRIFT E NC CO OSSEDRIFT CLEVERINGA contour App contour Over contour wink WIJKSTRAAT N989 auto-ontsluit

Nadere informatie

Flinke opknapbeurt Meerdervoort

Flinke opknapbeurt Meerdervoort vragen en antwoorden Flinke opknapbeurt Meerdervoort vragen en antwoorden Flinke opknapbeurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht Meerdervoort 2016-2018 www.zwijndrecht.nl

Nadere informatie

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA

BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA BURGERPANEL MOERDIJK OVER LEVENDIGE CENTRA Gemeente Moerdijk November 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3084800 Rapportnummer 2018/177 Datum November

Nadere informatie

Participatietraject herinrichting Kerkstraat

Participatietraject herinrichting Kerkstraat Participatietraject herinrichting Kerkstraat 15 oktober 2018 Welkom Bewoners en ondernemers uit de Kerkstraat 1 Wat gaan we vanavond doen? Aftrap door stadsdeelbestuurders Ilse Griek en Micha Mos Presentatie

Nadere informatie

Participatietraject herinrichting Kerkstraat

Participatietraject herinrichting Kerkstraat Participatietraject herinrichting Kerkstraat 15 oktober 2018 Welkom Bewoners en ondernemers uit de Kerkstraat Wat gaan we vanavond doen? Aftrap door stadsdeelbestuurders Ilse Griek en Micha Mos Presentatie

Nadere informatie

Bestemming Binnenstad: Definitief Ontwerp Astraat. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Bestemming Binnenstad: Definitief Ontwerp Astraat. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Bestemming Binnenstad: Definitief Ontwerp Astraat Herman Lubbers De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 8289 1 6537064 30-08-2017 Geachte heer, mevrouw, Op 28 juni jl. heeft uw raad,

Nadere informatie

Van: Bewonerscomité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen

Van: Bewonerscomité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen Van: comité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen Aan: College B&W Gemeente Terneuzen i.a.a. Gemeenteraad Terneuzen CC: Wijkraad Binnenstad Terneuzen Terneuzen, maandag 6 juni 2016 Betreft: enquête ondernemers,

Nadere informatie

Piet Soerplein Havelte - plan herinrichting

Piet Soerplein Havelte - plan herinrichting Piet Soerplein Havelte - plan herinrichting kam len Mo Kapper eg pw Snackbar Modewinkel Bakkerij r Eu ra st ps or D at Makelaardij at tra ss rp Do Supermarkt n aa l nk i g Eg t Hovevelt Zitrand Groenvak,

Nadere informatie

Overbodige borden?! PvdA Leiden Februari

Overbodige borden?! PvdA Leiden Februari Overbodige borden?! PvdA Leiden Februari 2012 1 Inspiratie voor het college Leiden heeft een prachtige historische binnenstad. Sfeervolle hofjes, pittoreske stegen en prachtige grachten. Er zijn maar weinig

Nadere informatie