In dit nummer: Touwpomp dé oplossing voor Afrika? Hét kippenverhaal TMF een kippenverhaal? Projectnieuws Spotlight Henk Holtslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In dit nummer: Touwpomp dé oplossing voor Afrika? Hét kippenverhaal TMF een kippenverhaal? Projectnieuws Spotlight Henk Holtslag"

Transcriptie

1 In dit nummer: Touwpomp dé oplossing voor Afrika? Hét kippenverhaal TMF een kippenverhaal? Projectnieuws Spotlight Henk Holtslag

2 Van de nieuwe Voorzitter Deze nieuwsbrief staat in het teken van vernieuwing. CI is hard bezig van een klein rupsje een mooie vlinder te worden. De metamorfose zal, hopen we, tot verdere verbeteringen leiden en meer arme mensen de kans geven te profiteren van ons werk. De vernieuwingen in een notedop: Vorig jaar Bestuur met 2 leden Kantoor aan huis Werk grotendeels door de Voorzitter uitgevoerd Klein groepje vrijwilligers Projectfinancieringen Projecten in één land (Tanzania) Eén partnerorganisatie Concept gericht op zelf-help projecten Dit jaar Bestuur met 5 leden Echt kantoor Indiensttreding van een directeur (vorige Voorzitter) en een administratieve kracht Toenemend aantal vrijwilligers Programmafinancieringen Projecten in vijf landen (Tanzania, Mozambique, Zambia, Nicaragua, Filippijnen) Vijf partnerorganisaties Concept integeerd zelf-help projecten, dorpsleiderschapsontwikkeling en voorlichting. Met de programmafinanciering worden veel waterpunten aangelegd voor drinkwater én irrigatie van groentetuinen Programmafinanciering komt van het Ministerie van Buitenlandse Zaken waarmee we 1 miljoen (!) arme mensen uit de armoede gaan helpen en waardoor bijvoorbeeld vrouwen niet meer hoeven te treuren over de dood van ondervoede kinderen omdat zij ondervoeding weten te voorkomen, en niet meer iedere dag in 35ºC 3 uur de berg af en op hoeven te lopen voor een paar liter vervuild drinkwater, omdat waterpompen met schoon water dichtbij huis zullen staan. Ook aandacht voor ons nieuwe project in Nicaragua voor opleiding van kansarme jongeren. Jeroen van den Brink In memoriam Helaas hebben we niet alleen goed nieuws. Op 28 februari is Henny van Vugt onverwachts overleden. Henny was lid van onze Raad van Toezicht. Een heel bijzonder en fijn persoon. Op onze website een nagedachtenis aan hem.

3 De Touwpomp dé oplossing voor Afrika? Samen met SHIPO, onze partnerorganisatie in Tanzania, zijn we alweer 2 jaar bezig de touwpomp en lokale boortechnieken in Tanzania te introduceren. We zijn daarmee nu ook gestart met onze nieuwe partners in Zambia en Mozambique. Betekenen deze technieken dé oplossing om in Afrika de Millennium Goals voor drinkwater (zie kader) te behalen in 2015? De mening van Walter Mgina, directeur van SHIPO: SHIPO is de eerste organisatie die de touwpomp en lokale boortechnieken in Tanzania introduceert. In Afrika zijn er slechts enkele organisaties die ervaring met deze technieken hebben. Het goede is dat met deze technieken goede waterpunten heel goedkoop lokaal geproduceerd kunnen worden en dat de pompen eenvoudig, goedkoop en met lokale middelen te onderhouden zijn. Wij denken daarom dat we hiermee een enorme bijdrage gaan leveren aan het behalen van de drinkwater Millennium Development Goals. Nodig zijn wel een goede training van de mensen die de pompen produceren, training en begeleiding van de boorders en een goed kwaliteitsbewakingssysteem voor de producten. Wij doen ons uiterste best om dit te bereiken en we zijn best trots op de resultaten die we tot nu toe al bereikt hebben. Walter Mgina - directeur van SHIPO Wij doen ons uiterste best om dit te bereiken en we zijn best trots op de resultaten die we tot nu toe al bereikt hebben. Millennium Goals Millennium Development Goals De Verenigde Naties hebben in 2000 de Millennium Development Goals geformuleerd voor onderwerpen als gezondheidszorg, drinkwater, sanitatie en voeding. Het streven is om in 2015 het aantal mensen zonder goed drinkwater, sanitatie en dergelijke te hebben gehalveerd ten opzichte van In rurale streken zijn de problemen het grootst. Vandaar dat Connect International, dat zich vooral op rurale streken richt, een grote rol kan vervullen in het behalen van deze Goals. Inmiddels staan er in Tanzania meer dan 120 lokaal geproduceerde boorgaten met touwpompen.

4 Hét Kippenverhaal Er was er eens... een kippenproject... ergens in Afrika. Een hele grote hulporganisatie (niet CI dus) financierde het project. Ieder gezin in het dorp zou kippen krijgen. Die zouden eieren leggen die gegeten en deels verkocht konden worden. Wat zou de wereld van het dorp er mooi uit gaan zien met al die kippen. Een half jaartje later, besloot die hulporganisatie dat het tijd was om eens te gaan kijken hoe het met de kippen in het dorp stond. Zij stuurden het dorp daarom een bericht dat ze zouden komen. Maar..., het geld voor de kippen was door het dorp voor van alles en nog wat gebruikt maar niet voor de aanschaf van kippen. ``Wat te doen? vroegen de dorpelingen zich af. Het antwoord was snel gevonden... Gezonde moeder met gezond kind geen kippenverhaal. Gezonde lachende kinderen zo willen we het zien. WEET JIJ HET ANTWOORD? Mail het naar CI. De meest originele antwoorden plus wat het dorp echt gedaan heeft in dit waar gebeurde verhaal lees je binnenkort op onze website.

5 TMF een kippenverhaal? TMF staat voor Thematische Medefinanciering, een subsidiepot van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. CI heeft daaruit 1,8 miljoen euro gekregen! Denkt u nu Oh die club hoeven we dus niet meer te steunen..? Leest u a.u.b. toch nog even verder. Die 1,8 miljoen euro is voor een 5 jarig programma dat als doel heeft enkele honderdduizenden arme mensen in 3 ontwikkelingslanden (Tanzania, Zambia en Mozambique) te helpen hun leven structureel te verbeteren middels: - bewustwording over preventie van ziektes en verbeteren van sociale relaties (mensen gaan bijvoorbeeld zelf problemen met dronkenschap en huishoudelijk geweld aanpakken), - verbeteren van drinkwater en sanitatie (met onder andere touwpompen op waterputten en simpele toiletten), en - verbeteren van dorpsorganisatiestructuren en -leiderschap. intensief samen met de mensen daar. Zij kennen ieder detail van wat er gebeurt. Verder geven wij dorpen geen geld, maar kennis en, waar nodig, materialen die de mensen echt niet kunnen betalen. Alles wordt ook regelmatig gecontroleerd door projectcoördinatoren. En al deze medewerkers worden weer begeleid door onze expatriate vertegenwoordigers die ter plekke full time met de partners samenwerken... En dat is niet niks! MAAR... we moeten wel zelf een derde van het geld bijeen brengen; een hele pittige opgave. Daarom is uw steun juist nu extra hard nodig! En waarom TMF geen kippenverhaal is? Heel simpel, de veldwerkers van onze partnerorganisaties komen wekelijks in de dorpen en werken De aanleg van waterpunten met touwpompen voor drinkwater en irrigatie is een belangrijk onderdeel van het programma. Dorpelingen stemmen over hun problemen. Voor de belangrijkste problemen maken ze projectplannen en voeren die uit.

6 Projectnieuws Wij zijn weer trots op recent behaalde resultaten, waarvan er hier enkele (meer informatie op onze website): 65 boorgaten met touwpompen project in Njombe district, Tanzania (TZNJ049). Aanleg nieuwe werkplaats door onze partner AIDFI in de Filippijnen (WGAID01) en start van een drinkwaterpijpleiding project in drie dorpen op het eiland Negros (PNAID01). Aanleg daken op vijf scholen die door dorpen in Tanzania zelf waren gebouwd, afwerking van lokalen en aanschaf meubilair (TZNJ055). Vierscholenproject is afgerond in de dorpen Igola/Iduchu, Luponde en Iwungilo en in de stad Makambako, alle in Njombe district, Tanzania (TZNJ006, TZNJ011, TZNJ018, TZNJ035): 30 klaslokalen + meubilair, kantoorruimtes, negen lerarenhuizen, trainingen (goed bestuur, store management, en boekhouden), en onderhouds- en verbeter- plan workshops, acht toiletten. Internationale workshop en technische training ter voorbereiding van het TMF programma in In Zambia zijn meer dan 20 mannen en 1 (sterke) vrouw uit Tanzania, Zambia en Mozambique opgeleid tot boorder ; zwaar en vies, maar dankbaar werk. Nicaragua De directeur van CI leidt een discussie tijdens de workshop in Zambia over de doelstellingen van het TMF programma. Sinds augustus helpt Connect International kansarme jongeren uit sloppenwijken in Nicaragua een vakopleiding te volgen, bijvoorbeeld autoreparatie, metaal bewerken en boekhouden. We doen dit door bestaande lokale instituten die dergelijke opleidingen aanbieden aan kansarme jongeren te helpen bij benodigde uitbreidingen en verbeteringen. Jongeren die hun opleiding afgerond hebben zullen ook begeleid worden bij hun zoektocht naar een betaalde baan. In volgende nieuwsbrieven meer over dit project.

7 Spotlight Henk Holtslag Henk is sinds 1987 bezig met het goedkoper en eenvoudiger maken van watertechnologie voor ontwikkelingslanden. Hij was in juni in Zambia waar hij 20 lokale medewerkers uit de drie TMF landen (Tanzania, Zambia en Mozambique) trainde in eenvoudige boortechnieken en productie van de touwpomp. De touwpomp is een simpele en goedkope oplossing voor Afrika. In Nicaragua zijn er al geïnstalleerd. De touwpomp is duurzamer (eenvoudig en goedkoop onderhoud door de gebruikers zelf) en 5 keer goedkoper dan andere pompen! Met de juiste techniek en training blijft ruim 95% werken! Met deze technieken kunnen de Water Millennium Doelstellingen in Afrika gehaald worden, vooral op het platteland waar 80% van de mensen nog geen veilig drinkwater heeft. De waterpunten worden daarnaast ook gebruikt voor irrigatie. Henk s motivatie: De grote arm-rijkverschillen zijn schandalig, maar ook een uitdaging. Door verbetering van de watersituatie brengt elke geïnvesteerde euro 5 tot 28 euro op (besparing ziektekosten, opbrengsten uit irrigatie e.d.). Geen bodemloze put dus! Connect International kan op deze manier mensen echt helpen. Tijdens de training in Zambia legt Henk uit hoe een waterput te verbeteren is met een putring van stenen, een betonnen deksel en een touwpomp. Connect International heeft uw steun harder nodig dan ooit! Voor verbetering van: 1. drinkwater, sanitatie en irrigatie (boorputten met touwpompen, latrines), 2. bewustzijn over ziektes en sociale relaties (wekelijkse voorlichting, twee jaar lang), en 3. dorpsorganisatiestructuren en leiderschap, (maandelijkse training en begeleiding, twee jaar lang) zijn de kosten 15 tot 30 euro per begunstigde (afhankelijk van de situatie). Tweederde van het geld krijgen wij uit subsidies. Draagt u dat andere derde deel bij? GIRO t.n.v Stichting Connect International Oude Vest 45, 2312 XS Leiden, Tel , info@connectinternational.nl. Alle teksten & foto s 2005 Stichting Connect International Illustraties Stichting Connect International

8

Stichting. Nieuwseditie 2007-1 jaargang 9

Stichting. Nieuwseditie 2007-1 jaargang 9 Stichting Connec t International Nieuwseditie 2007-1 jaargang 9 Van de Directeur Dromen met de Appreciative Inquiry (AI) Dromen in Afrika? Dat was toch het continent van de ellende, waar mensen allang

Nadere informatie

Nieuwseditie Jaargang 13

Nieuwseditie Jaargang 13 Nieuwseditie 2010-1 Jaargang 13 Van de directie In deze nieuwsbrief staan de simpele en betaalbare, veelal water en sanitatie, technieken centraal die we ook wel SMART Techs noemen, en die Connect International

Nadere informatie

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Contact details: Stichting Connect International Jan van Houtkade 50 2311 PE Leiden T: 071-5141111 W: www.connectinternational.nl

Nadere informatie

Connect International

Connect International Stichting Connect International Springt in voor Afrika Nieuwseditie winter 2004/2005 Jaargang 7 Van de Voorzitter Stichting Connect International helpt arme mensen in ontwikkelingslanden hun eigen omstandigheden

Nadere informatie

Nieuwseditie Jaargang 12

Nieuwseditie Jaargang 12 Nieuwseditie 2009-2 Jaargang 12 Tanzania Van de directie Zoals u misschien al is opgevallen, ziet u deze keer geen aanhef Van de Operations Manager. Anne-Mieke van Breukelen, die deze functie ruim 2 jaar

Nadere informatie

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen)

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Amateur wielrenner Robert Knol stapt op 24 januari 2011 op zijn fiets om binnen 80 dagen van Caïro naar Kaapstad te rijden. De

Nadere informatie

Vastenactie 2019 Schoon water verandert alles!

Vastenactie 2019 Schoon water verandert alles! Vastenactie 2019 Schoon water verandert alles! Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten: we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat we kranen

Nadere informatie

Water. voor leven. Helpt u Water for Life nóg meer te bereiken? Word donateur voor 5, 10 of 15 eurocent per dag. Powered by

Water. voor leven. Helpt u Water for Life nóg meer te bereiken? Word donateur voor 5, 10 of 15 eurocent per dag. Powered by Water voor leven Veilig drinkwater is van levensbelang. Door Water for Life hebben al tienduizenden mensen in ontwikkelingslanden toegang tot schoon drinkwater. Maar dat aantal kan en moet omhoog! Helpt

Nadere informatie

Slimme Water oplossingen

Slimme Water oplossingen Slimme Water oplossingen Henk Holtslag HenkHoltslag49@gmail.com 2017 Situatie wereldwijd - 660 mlj. zonder veilige water bron * - 2000 mlj. zonder veilig drinkwater ** - 2000 mlj. zonder sanitatie * UNICEF

Nadere informatie

- Ik ben Jan Roumen van RC-Leudal, het gebied tussen Venlo, Roermond en Weert. - Ik heb ruim 40 jaar gewerkt in het water. Sinds twee jaar ben ik

- Ik ben Jan Roumen van RC-Leudal, het gebied tussen Venlo, Roermond en Weert. - Ik heb ruim 40 jaar gewerkt in het water. Sinds twee jaar ben ik - Ik ben Jan Roumen van RC-Leudal, het gebied tussen Venlo, Roermond en Weert. - Ik heb ruim 40 jaar gewerkt in het water. Sinds twee jaar ben ik watercoördinator van ons district. Water houdt mij dus

Nadere informatie

Nieuwseditie 2012 Jaargang 15

Nieuwseditie 2012 Jaargang 15 Nieuwseditie 2012 Jaargang 15 BACK IN TOWN U heeft even weinig van ons gehoord. Dat had alles te maken met het verlies aan projectfinanciering. Eind 2010 kregen we geheel onverwacht het nieuws dat ons

Nadere informatie

Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan. Eindrapportage

Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan. Eindrapportage Afghanistan Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan Eindrapportage Een door ZOA gebouwde latrine in het dorp Omer Khel in Dez Sabz Land: Afghanistan,

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom.

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2 Dank u voor het maken waar van mijn droom. De droom van Wondem Wondem is vijf keer in Ethiopië geweest. Toen hij daar op bezoek was, werd hij heel

Nadere informatie

- Voorstellen. - Op verzoek van Chris de Groot (RC-Leerdam), samen in Waterplatform R-NL

- Voorstellen. - Op verzoek van Chris de Groot (RC-Leerdam), samen in Waterplatform R-NL - Voorstellen. - Op verzoek van Chris de Groot (RC-Leerdam), samen in Waterplatform R-NL 1 Focusgebieden van Rotary: - Vrede en conflictbeheersing - Preventie en behandeling van ziekten - Gezondheid van

Nadere informatie

Stichting Het Goede Doel Nieuwsbrief maart 2014

Stichting Het Goede Doel Nieuwsbrief maart 2014 In deze nieuwsbrief vind u achtereenvolgens informatie over: - Bestuur SHGD zoekt jou! - Hoe kan ik donateur worden? - SHGD gaat digitaal..www.shgd.nl - Spinningmarathon 2013 nieuw recordbedrag of? - Plan

Nadere informatie

6,6. Spreekbeurt door een scholier 1049 woorden 6 april keer beoordeeld. Nederlands. Kinderen in problemen.

6,6. Spreekbeurt door een scholier 1049 woorden 6 april keer beoordeeld. Nederlands. Kinderen in problemen. Spreekbeurt door een scholier 1049 woorden 6 april 2003 6,6 297 keer beoordeeld Vak Nederlands Kinderen in problemen. Er wonen veel meisjes op Haïti. Ze werken bij mensen in het huishouden. Sommige kinderen

Nadere informatie

WASH & Learn. Rotary Waterseminar Sandra van der Willigen Eventmanager

WASH & Learn. Rotary Waterseminar Sandra van der Willigen Eventmanager WASH & Learn Rotary Waterseminar 07-04-2018 Sandra van der Willigen Eventmanager Inhoudsopgave 1. Introductie Simavi 2. Belang van water, sanitatie en hygiëne 3. Het WASH & Learn Programma 4. Discussie

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

HET PROJECT WAAR ALLES IN SAMEN KOMT WATER SHOPS IN INDIA CARE. ACT. SHARE. LIKE CORDAID.

HET PROJECT WAAR ALLES IN SAMEN KOMT WATER SHOPS IN INDIA CARE. ACT. SHARE. LIKE CORDAID. HET PROJECT WAAR ALLES IN SAMEN KOMT WATER SHOPS IN INDIA CARE. ACT. SHARE. LIKE CORDAID. SCHOON WATER: BRON VAN VOORSPOED... WATER > GEZONDHEID > EDUCATIE > ECONOMISCHE ONTWIKKELING > WELVAART Zonder

Nadere informatie

Overzicht van de bij Mondial aangesloten organisaties en de millenniumdoelen waaraan zij werken.

Overzicht van de bij Mondial aangesloten organisaties en de millenniumdoelen waaraan zij werken. Bijlage bij het jaarverslag Stichting Mondial Apeldoorn 2009 Het zichtbaar en mogelijk maken van ontwikkelingssamenwerking vanuit lokaal niveau Overzicht van de bij Mondial aangesloten organisaties en

Nadere informatie

De Meern, maart 2015. Multifunctionele bibliotheek voor Serey Damnak basisschool in Takeo

De Meern, maart 2015. Multifunctionele bibliotheek voor Serey Damnak basisschool in Takeo STICHTING HOPEFUL CHILDREN CENTER CAMBODJA Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, maart 2015 Multifunctionele

Nadere informatie

Schoon water voor iedereen?

Schoon water voor iedereen? Doelen Kerndoel 43: De leerlingen leren hoe je weer en klimaat kunt beschrijven met behulp van temperatuur, neerslag en wind. Kerndoel 47: De leerlingen leren de ruimtelijke inrichting van de eigen omgeving

Nadere informatie

Stichting RWF jaarverslag 2015

Stichting RWF jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Visie, Missie en Doelstelling...4 Visie...4 Missie...4 Doelstellingen...5 Focuslanden...5 Organisatiestructuur...6 Bestuur...6 Dagelijks bestuur...6 Vrijwilligers...7 Raad

Nadere informatie

Beleidsplan SVK

Beleidsplan SVK Beleidsplan SVK 2016 2020 1 Competentie vorming 1.1 Doelstelling Ons lokale comité in Laos, de Khongdistrict Community Development Association (KCDA), draagt veel bij aan de ontwikkeling van het hele district.

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1 1 Stichting Sharing Worlds Oprichting van Stichting Sharing Worlds is ontstaan naar aanleiding van het vrijwilligerswerk van Lars Mokveld in Tanzania van 2002 tot en met 2004. In die periode zette hij

Nadere informatie

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal januari - Juni 2016 Het project Amper 24% van de gezinnen heeft een toilet in 18 wijken van de dorpen Raikawar en Shankarpur,

Nadere informatie

developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt

developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt the well foundation Developing sustainable welfare, daar staat The Well foundation voor. Meer dan 10 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Goed nieuws voor Ethiopië Ethiopië, met 100 miljoen inwoners het grootste land in de instabiele Hoorn van Afrika, heeft zich in een groot avontuur gestort. Na

Nadere informatie

Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen

Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen Spreekbeurtinformatie Millenniumdoelen Informatie voor basisschoolleerlingen uit groep 5 t/m 8 Wat kun je hier vinden? 1. Jouw spreekbeurt over de Millenniumdoelen 2. Waarom zijn er Millenniumdoelen 3.

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Januari Juni 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe

Voortgangsrapportage Januari Juni 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Voortgangsrapportage Januari Juni 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Goat Value Chain for Food Security 2014-2017 Projectperiode : 1 maart 2014-28 februari 2017 Financiering Heifer Nederland

Nadere informatie

Verbeteren van water en sanitaire voorzieningen voor inwoners van district Mwanza, Malawi

Verbeteren van water en sanitaire voorzieningen voor inwoners van district Mwanza, Malawi Stichting FO4R Mwanza Malawi Fazantlaan 10 5056 JJ Berkel-Enschot Tel: 0135113449 E-mail: info@fo4rmalawi.nl www.fo4rmalawi.nl Verslagperiode: maart september 2010 Tussentijds verslag Verbeteren van water

Nadere informatie

Verslag geschreven door Hillie Jager

Verslag geschreven door Hillie Jager Verslag geschreven door Hillie Jager Mano a Mano In februari 2013 heb ik met de stichting Mano a Mano vrijwilligerswerk verricht in de Dominicaanse Republiek (Midden Amerika, zie plaatje hieronder) Graag

Nadere informatie

Beleid uitgewerkt in: Werkplan

Beleid uitgewerkt in: Werkplan Beleid uitgewerkt in: Werkplan 2016-2018 VAM beoogt bij te dragen aan de emancipatie en maatschappelijke bewustwording van vrouwen tot roldoorbreking van de seksen in het algemeen en tot verwezenlijking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25.

Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25. Dr. Louis Van Hecken Meerhout, 11-07-2015 Boerenkrijglaan, 64 BE-2450 Meerhout 00-32-14-30 00 17. e-mail: louis.van.hecken@skynet.be Nieuwsbrief Bertram Project Zambia Foundation/Paulcha School. N 25.

Nadere informatie

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal Juli - december 2016 Het project Amper 24% van de gezinnen heeft een toilet in 18 wijken van de dorpen Raikawar en Shankarpur,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014-2020. Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten.

BELEIDSPLAN 2014-2020. Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten. Stichting Bouwen met Bouma s Bûterikkers 40 8711 GV Workum www.bouwenmetboumas.nl BELEIDSPLAN 2014-2020 Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten. INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 1. Zambia... 1 1.1.

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano Bolsward

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano Bolsward JAARVERSLAG 2016 Stichting Mano a Mano Bolsward Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek,

Nadere informatie

UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent

UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent Driemaandelijks magazine nr. 21 juli-augustus-september 2010 Hoi unicefkids! Hebben

Nadere informatie

Voorwoord...2 Visie, Missie en Doelstelling...4 Visie...4 Missie...4 Doelstellingen...4 Nigeria...4 Toelichting...5 Malawi...5

Voorwoord...2 Visie, Missie en Doelstelling...4 Visie...4 Missie...4 Doelstellingen...4 Nigeria...4 Toelichting...5 Malawi...5 Inhoudsopgave Voorwoord...2 Visie, Missie en Doelstelling...4 Visie...4 Missie...4 Doelstellingen...4 Nigeria...4 Toelichting...5 Malawi...5 Toelichting...5 Organisatiestructuur...6 Bestuur...6 Dagelijks

Nadere informatie

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012

Unicef. Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Unicef Bram van t Hoff De Flambouw Groep 8 17 Januari 2012 Inleiding Ik hou mijn spreekbeurt over Unicef omdat ik het een mooi onderwerp vind en het kinderen helpt die in nood zijn en niet naar school

Nadere informatie

Micro Water Facility. Beleidsplan. Frederik Claasen. In opdracht van Bestuur MWF. December 2013 Projectnummer 1564

Micro Water Facility. Beleidsplan. Frederik Claasen. In opdracht van Bestuur MWF. December 2013 Projectnummer 1564 Micro Water Facility Beleidsplan Frederik Claasen In opdracht van Bestuur MWF December 2013 Projectnummer 1564 Micro Water Facility C/o Aidenvironment Barentszplein 7 1013 JN Amsterdam The Netherlands

Nadere informatie

Stichting Connect International Jaarrapport 2009

Stichting Connect International Jaarrapport 2009 Stichting Connect International Jaarrapport 2009 Stichting Connect International Jaarrapport 2009 Voorbeeld van een Factsheet pagina 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Voorwoord 5 Samenvatting 7 Terminologie

Nadere informatie

SAMEN STAAN WE STERK. Nieuwseditie 2010-2 Jaargang 13

SAMEN STAAN WE STERK. Nieuwseditie 2010-2 Jaargang 13 \ SAMEN STAAN WE STERK Nieuwseditie 2010-2 Jaargang 13 Van de Medewerker Fondsenwerving & Communicatie U ziet het goed, een nieuw gezicht. Laat ik mij even voorstellen. Sinds begin 2010 versterk ik het

Nadere informatie

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010 N I E U W S B R I E F Sponsor a Granny Support the Community Ethiopië Midterm-rapportage 2010 Older people in St. Michael s home engaging in income generating activities. Inleiding Ethiopië is een van

Nadere informatie

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken!

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken! Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME U kunt het verschil maken! U kunt het verschil maken! voor een alleenstaande moeder, zodat haar kinderen naar school kunnen gaan;

Nadere informatie

Tips voor een super spreekbeurt! In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? Leren via je mobiele telefoon

Tips voor een super spreekbeurt! In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? Leren via je mobiele telefoon Spreekbeurtpakket Inhoudsopgave Wat vind je waar? Tips voor een super spreekbeurt! Wat is Amref Flying Doctors? In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? voorbeelden

Nadere informatie

JAARVERSLAG stichting KARIBU TANZANIA

JAARVERSLAG stichting KARIBU TANZANIA JAARVERSLAG 2012 stichting KARIBU TANZANIA Basisschool in Malombwe Dankzij giften van enkele particulieren is het gelukt dit jaar weer een dikke 100 schoolboeken te verstrekken. We zijn nu zover dat er

Nadere informatie

REDEMPTION CHILDREN S HOME

REDEMPTION CHILDREN S HOME REDEMPTION CHILDREN S HOME JAARVERSLAG 2015 P.O. Box DM 4, Damongo, Tel: (+233) 024 4726 732 Email: abrahamsaaka@gmail.com, redemptionchildren@gmail.com 1 Jaarverslag 2015 Redemption Children s Home 2015

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Links op de foto mijn moeder, Greet van. Woudenberg-Brink met haar man, kinderen en. kleinkinderen tijdens een laatste vakantie op

Links op de foto mijn moeder, Greet van. Woudenberg-Brink met haar man, kinderen en. kleinkinderen tijdens een laatste vakantie op Kwaliteit van leven en hoogwaardige kwaliteit van zorg voor mensen met dementie: dat is voor Alzheimer Nederland een belangrijke drijfveer. Zeker nu de hervormingen in de langdurige zorg aan de orde van

Nadere informatie

MINDER ARMOEDE MILLENNIUMDOEL 1. Beantwoord de volgende vragen en gebruik daarbij de kaart MINDER ARMOEDE.

MINDER ARMOEDE MILLENNIUMDOEL 1. Beantwoord de volgende vragen en gebruik daarbij de kaart MINDER ARMOEDE. MILLENNIUMDOEL 1 MINDER ARMOEDE kaart MINDER ARMOEDE. 1. Wat betekent de extreme armoedegrens? 2. In welk werelddeel liggen de meeste landen waar mensen onder de armoedegrens van 1,25 dollar per dag leven?

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

UNICEF in Mozambique: 2010 2014. Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten.

UNICEF in Mozambique: 2010 2014. Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten. UNICEF in Mozambique: 2010 2014 Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten. 2 Preventie en behandeling van gevaarlijke kinderziekten In Mozambique overlijden ieder jaar tienduizenden kinderen

Nadere informatie

WWW.HOPE-XXL.COM. Mede mogelijk gemaakt door de Iona Stichting en Vos/Abb

WWW.HOPE-XXL.COM. Mede mogelijk gemaakt door de Iona Stichting en Vos/Abb De meeste mensen in Nederland hebben het goed voor elkaar. We hebben genoeg eten, we hoeven niet bang te zijn voor oorlog en we zijn dan ook tevreden met ons leven. Maar dat is niet overal op de wereld

Nadere informatie

Tussenrapport Contribute Foundation bronnen Tanzania 2018

Tussenrapport Contribute Foundation bronnen Tanzania 2018 Tussenrapport Contribute Foundation bronnen Tanzania 2018 Januari 2019 De dorpen die geholpen zijn door de sponsoring van de Contribute Foundation liggen in het Ruangwa district in het zuiden van Tanzania.

Nadere informatie

Genoeg water voor iedereen

Genoeg water voor iedereen Genoeg water voor iedereen eerlijk verdeeld - betaalbaar - schoon - duurzaam Of je nu rijk bent of arm, als je een dag niet drinkt heb je dorst. Niemand kan zonder water. Met genoeg en schoon water hebben

Nadere informatie

Ecological Management Foundation

Ecological Management Foundation Ecological Management Foundation Beleidsplan Frederik Claasen In opdracht van Bestuur EMF December 2013 Projectnummer 2047 Ecological Management Foundation C/o Aidenvironment Barentszplein 7 1013 JN Amsterdam

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Wandelen voor Water 2013

Wandelen voor Water 2013 Wandelen voor Water 2013 Eerst maar even voorstellen Frank van Batenburg Ondernemer: Bedrijfskundig Bureau Gastles over WATER Powerpoint, filmpjes, interactief met opdrachten Vragen mag je direct stellen

Nadere informatie

Groepsdiscussie met stellingen

Groepsdiscussie met stellingen Groepsdiscussie met stellingen Wilt u met uw klas discussiëren over het belang van kinderrechten? Dan komen de prikkelende stellingen op www.kidsrights.nl ongetwijfeld van pas. Ze vormen een uitstekende

Nadere informatie

UNICEF en kindersterfte

UNICEF en kindersterfte UNICEF en kindersterfte SB13GAST We gaan voor nul! Informatie voor een gastles Inhoud HOOFDSTUK PAGINA Achtergrondinformatie 2 De oorzaak van kindersterfte 4 Inleiding 6 Voorleesverhaal 7 Kern van de les

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Inleiding

Jaarverslag 2012. Inleiding Jaarverslag 2012 Inleiding Dit jaar stonden we voor een nieuwe uitdaging: Het bestaande pand moesten we verlaten. Dus opzoek naar een andere locatie, dankzij de gemeente konden we een nieuw pand voor onze

Nadere informatie

Beddenhuis in gebruik

Beddenhuis in gebruik Nieuwsbrief 12 Eye Clinics Ghana December 2014 Beddenhuis in gebruik Afgelopen september is het beddenhuis in Bolgatanga officieel in gebruik genomen. Inmiddels hebben hier al heel wat patiënten overnacht,

Nadere informatie

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

Praat mee over de nieuwe Millennium doelen!

Praat mee over de nieuwe Millennium doelen! Praat mee over de nieuwe Millennium doelen! Millennium Gemeente Langedijk 9 november 2015 Programma Presentatie Workshop Toelichten resultaten uit de workshop Borrel en napraten Inleiding In 1999 stelt

Nadere informatie

Verbeteren van water en sanitaire voorzieningen voor inwoners van district Mwanza, Malawi

Verbeteren van water en sanitaire voorzieningen voor inwoners van district Mwanza, Malawi Stichting FO4R Mwanza Malawi Fazantlaan 10 5056 JJ Berkel-Enschot Tel: 0135113449 E-mail: info@fo4rmalawi.nl www.fo4rmalawi.nl Verslagperiode: maart 2010 februari 2011 Eindverslag Verbeteren van water

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016 2020 Inhoud 1. Algemene Gegevens 2. Introductie 3. Visie en Missie 4. Doelen en beleid 2016-2020 5. Reeds gerealiseerde projecten 6. Financiën 7. Dekkingsplan 8. Verantwoording Algemene

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

Eerste verjaardag Stichting WATER

Eerste verjaardag Stichting WATER 1 November 2008 Tweede nieuwsbrief Eerste verjaardag Stichting WATER Een jaar geleden zaten een tweetal leden van onze vriendengroep bij de notaris en de oprichting van de Stichting WATER werd een feit.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 2. Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 2. Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem nummer 2 Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Het eerste project was de bouw van de schoolbibliotheek in 2012. Dat heeft Stichting Wondem samen uitgevoerd met Partners

Nadere informatie

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin Katakle Business Plan 2011 2018 Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin 0 1. Inleiding Achtergrond De Katakle investeerdersgroep werkt sinds 2008 met The Hunger Project aan het einde

Nadere informatie

De missie van Eye Care Foundation is het toegankelijk maken van primaire oogzorg voor kansarme mensen in ontwikkelingslanden.

De missie van Eye Care Foundation is het toegankelijk maken van primaire oogzorg voor kansarme mensen in ontwikkelingslanden. Strategisch plan 2011-2015 Missie & Visie Eye Care Foundation handelt vanuit de overtuiging dat elk mens recht heeft op gezichtsvermogen. Het verlies aan gezichtvermogen kan voor blinden en slechtzienden

Nadere informatie

Men helpt de mensen niet door voor hen te doen, wat zij zelf kunnen doen.

Men helpt de mensen niet door voor hen te doen, wat zij zelf kunnen doen. Men helpt de mensen niet door voor hen te doen, wat zij zelf kunnen doen. Abraham Lincoln Voormalig president van de Verenigde Staten 1 Tanzania Broeikas Arusha In het stadje Mlangarine is met ondersteuning

Nadere informatie

Nummer 1, januari 2015

Nummer 1, januari 2015 Nummer 1, januari 2015 De eerste paar weken van 2015 zijn alweer voorbij gegaan. En de plannen voor dit nieuwe jaar zijn al in volle gang. Ondanks het iets verlaat is, willen wij jullie graag hierbij nog

Nadere informatie

Energiek Alphen aan den Rijn

Energiek Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief Januari 2014 Energiek Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief Januari 2014 De items in deze Nieuwsbrief: Eerst Repaircafe geopend! Energiek Alphen aan den Rijn plaatst PV panelen. Korting op BTW tarief

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Ha Khorong. Malealea, Lesotho. Projectnummer S05018, gerealiseerd 2006

Ha Khorong. Malealea, Lesotho. Projectnummer S05018, gerealiseerd 2006 Ha Khorong Malealea, Lesotho Projectnummer S05018, gerealiseerd 2006 Voortgangsrapport na 4 jaar gebruik G. Heijkoop December 2010 1. Inleiding Oktober 2005 is project Malealea S05018 betreffende het aanleggen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA. 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9.

Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA. 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9. Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9 Van de directie Heeft u al gekeken? Er gebeurt heel veel in en om onze school! Deze

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Stichting

JAARVERSLAG 2015 Stichting JAARVERSLAG 2015 Stichting Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek, waar deze hulp

Nadere informatie

Rampenmanagement Zuid-Soedan

Rampenmanagement Zuid-Soedan Rampenmanagement Zuid-Soedan In Zuid-Soedan zijn honderdduizenden mensen op de vlucht. Er is groot gebrek aan schoon water, voedsel en medicijnen. De dreiging van hongersnood groeit, miljoenen mensen zullen

Nadere informatie

Het Kinderrechten lespakket

Het Kinderrechten lespakket Het Kinderrechten lespakket want ieder kind kan de wereld in beweging brengen Multiple choice quiz Op www.kidsrights.nl/scholen vindt u quizvragen met multiple choice antwoorden, die uitnodigen tot doorpraten

Nadere informatie

3FM Serious Request 2013 Kinderen die sterven door diarree. De stille ramp: kinderen die sterven door diarree

3FM Serious Request 2013 Kinderen die sterven door diarree. De stille ramp: kinderen die sterven door diarree 3FM Serious Request 2013 Kinderen die sterven door diarree Bouwblok 1: De stille ramp: kinderen die sterven door diarree 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor kinderen die sterven door diarree.

Nadere informatie

Projecten Inhoudsopgave

Projecten Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Projecten 2017 Voorwoord 3 Missie 3 Het Jaar 2017 3 Projecten 2017 4 Eenmalige schenkingen 10 Balans 11 Baten en lasten 12 Uitgaven per project 13 Stichting Child s Dream,

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Nieuwsbrief november 2015 90% van wat vrouwen verdienen komt ten gunste van het gezin, dit in tegenstelling tot wat mannen verdienen waarvan 30-40% in het gezin geïnvesteerd wordt. (www.girleffect.org)

Nadere informatie

PROTOS onderschrijft volop de Millenniumdoelstellingen!

PROTOS onderschrijft volop de Millenniumdoelstellingen! PROTOS onderschrijft volop de Millenniumdoelstellingen! De doelstellingen van PROTOS zijn de armsten onder ons te voorzien van rechtvaardig, duurzaam en participatief drinkwater, water voor landbouw, en

Nadere informatie

Informatie project Egypte

Informatie project Egypte Informatie project 10 27 Egypte Collecte informatie 16 juli: Tussenstand tweejarig project: 4.410 Het programma BLESS biedt in steden en dorpen hulp aan arme mensen. Wij steunen dit jaar (via Project 10.27)

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Stichting

JAARVERSLAG 2014 Stichting JAARVERSLAG 2014 Stichting Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is de stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek, waar deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2015

NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2015 NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2015 Agenda 05 oktober Dag van de Leraar 05 oktober Dierendag 06 oktober Verkeersplein groep 5-6 07 oktober Start Kinderboekenweek 14 oktober Welbevinden gesprekken 15 oktober Open

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer, Jaarverslag 2011 Haarlem Voorwoord Geachte Lezer, Dit is het jaarverslag van Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2011. Dit jaarverslag biedt een overzicht van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2 Nummer 5 februari 2007 Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania Afgelopen najaar is Lars (bestuurslid van Sharing Worlds) weer naar Tanzania geweest en heeft een inspirerend bezoek gebracht

Nadere informatie

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-!

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-! Nieuwsbrief 19 maart 2015 Johan Willem Frisoschool in Leeuwarden in actie voor Masakhane. Op de Johan Willem Friso school in Leeuwarden is met een spetterende opening op maandag 16 maart 2015 de projectweek

Nadere informatie

Healthy Water 4 A Healthy Life

Healthy Water 4 A Healthy Life JAARVERSLAG 2012 Healthy Water 4 A Healthy Life Inhoudsopgave Voorwoord...2 Visie, Missie en Doelstelling...3 Visie...3 Missie...3 Doelstellingen...3 Nigeria...4 Toelichting...4 Malawi...4 Toelichting...4

Nadere informatie

Stichting Rural Women Foundation

Stichting Rural Women Foundation Stichting Rural Women Foundation JAARVERSLAG 2017 Inhoudsopgave Voorwoord...2 Visie, Missie en Doelstelling...3 Visie...3 Missie...3 Doelstellingen...3 Organisatiestructuur...4 Bestuur...4 Dagelijks bestuur...4

Nadere informatie

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis WOONWAGEN-Zending Nederland voorganger Jan F. Schmidt Ma Braunpad 23, 1067 WZ Amsterdam Tel: (020) 610 34 13 woonwagenzending.nl@planet.nl http://www.woonwagenzending.nl Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

Nadere informatie

Het 5 De DORCAS event DORCAS AAn zee

Het 5 De DORCAS event DORCAS AAn zee Het 5de Dorcas Event Index Voorwoord Gerealiseerde projecten Doelstellingen 2012 Dorcas aan Zee Sponsor Arrangementen Vrienden van Dorcas Voorwoord Geachte heer / mevrouw, DORCAS ONDERNEMERS REGIO WEST

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward Met dankbaarheid kijken we terug... Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan

Nadere informatie