SAMEN STAAN WE STERK. Nieuwseditie Jaargang 13

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SAMEN STAAN WE STERK. Nieuwseditie 2010-2 Jaargang 13"

Transcriptie

1 \ SAMEN STAAN WE STERK Nieuwseditie Jaargang 13

2 Van de Medewerker Fondsenwerving & Communicatie U ziet het goed, een nieuw gezicht. Laat ik mij even voorstellen. Sinds begin 2010 versterk ik het kantoor op het gebied van fondsenwerving en communicatie. In deze nieuwsbrief staat samenwerking en de kracht die hiervan uit gaat centraal. Hiervan heeft u al een voorproefje gehad in de bijgeleverde brief waarin wij u vertellen over ons aanbod in samenwerking met Ode. Het werk dat onze vrijwilligers neerzetten brengen we graag weer eens onder de aandacht. En ook op andere gebieden blijkt maar weer dat je samen echt sterk staat. Zo vertellen we u over de alliantie die wij samen met twee goede Nederlandse organisaties hebben gesloten die ook in het Zuiden actief zijn. Hierdoor kunnen we op een nog meer geïntegreerde wijze aan het werk. Bovendien leest u over enthousiaste Nederlandse scholen die samen in actie komen om een groot project in Tanzania te steunen. Namens iedereen op het kantoor van Connect International wens ik u een fantastische zomer toe. Robert Moltmaker Medewerker Fondsenwerving & Communicatie CI in het kort Connect International richt zich op participatieve gemeenschapsontwikkeling met specifieke aandacht voor water en sanitatie. Wij trainen, begeleiden en financieren onze lokale partnerorganisaties in ontwikkelingslanden om onze doelgroep, arme mensen in vooral rurale streken in deze landen, te helpen om duurzame voorzieningen te realiseren die zij hard nodig hebben. Onze lokale partners trainen en begeleiden ook lokale bedrijven om SMART Techs te produceren.

3 Mussa Antonia, een Village Action Group leider, licht een factsheet toe die door onze vrijwilligers in Nederland is gemaakt. Onze helden Onze vrijwilligers vervullen een veelvoud aan taken. Bijvoorbeeld de boekhouding. Dit is natuurlijk uiterst belangrijk want er komen continu donaties binnen - gelukkig maar! waarmee wij projecten financieren. Dit moet goed geadministreerd worden. Voor de fondsenwerving krijgen wij de nodige ondersteuning van vrijwilligers. Zij helpen bij het ontwikkelen van de strategie of hebben contact met bedrijven en scholen. En laten we niet vergeten hoe de vormgeving van deze nieuwsbrief tot stand is gekomen. Jazeker, voor de grafische vormgeving steunen wij wederom op onze vrijwilligers. Maar hier houdt het niet op. Onze helden zetten zich ook in voor ICT-zaken, het ontwerpen van de fact-sheets die zo hard nodig zijn voor de educatie in het Zuiden, de ontwikkeling van het ISO9001 kwaliteitshandboek en zo zijn er nog tal van kleinere zaken. Voor ons als relatief kleine stichting met ambitieuze doelen blijkt steeds maar weer hoe belangrijk onze vrijwilligers zijn. Wij zouden niet zonder hen kunnen want zij dragen indirect en direct bij aan onze activiteiten en uitkomsten in de landen waar wij actief zijn. U kunt er rustig van uitgaan dat wij niet zouden kunnen doen wat wij doen, zonder onze vrijwilligers. En dat betekent dat grotendeels door hen, Connect International alle fantastische resultaten kan neerzetten waardoor zoveel mensen in het Zuiden structureel geholpen worden! Vrijwilligers, petje af!

4 In Zambia krijgen deze mensen een REF zonnepaneel installatie. De Water, Food & Energy Alliance Eind 2009 is Connect International een alliantie aangegaan met Rural Energy Foundation (REF) en FACT Foundation, genaamd de Water, Food & Energy Alliance (WEFA). WEFA neemt deel aan de overheidssubsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de periode , genaamd Medefinancieringsstelsel II (MFS II). Connect International heeft de afgelopen vijf jaar in Afrika met een soortgelijke subsidie haar succesvolle TAZAMO programma uitgevoerd. Voormalig Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking stelde meer samenwerking tussen ontwikkelingssamenwerkingorganisaties als voorwaarde voor de nieuwe subsidie. Zodoende vormden zich 43 allianties die gingen voor de pot met goud. Wij hebben samen met REF en FACT met man en macht gewerkt om een sterk voorstel neer te zetten en op 1 april kwam het verlossende woord. 23 aanvragen vielen af. Maar voor ons was er fantastisch nieuws, wij zijn door naar de volgende ronde! Rural Energy Foundation (REF) Rural Energy Foundation (REF) heeft als doel om de kwaliteit van leven in Afrikaanse rurale huishoudens te verbeteren door toegang tot vernieuwbare energie te faciliteren. Het ontwikkelen van een commerciële marktinfrastructuur is volgens REF dé manier om dit het meest efficiënt en duurzaam te realiseren. Een voorbeeld van REF s activiteiten is het Solar.Now! programma. Afrika heeft natuurlijk een overvloed aan zonne-uren maar ondertussen is het nog altijd het continent waar minder dan 5% van de mensen over elektriciteit beschikken. Met Solar.Now! boekt REF goede resultaten. Vanaf de start van het programma in 2007 zijn 192 retailers getraind en evenveel winkels geopend, zonne-systemen verkocht en daarmee mensen van energie voorzien.

5 FACT Foundation FACT stimuleert bio-energie voor en door lokale gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Hiervoor stelt FACT kennis en expertise beschikbaar, verricht ze innovatief veldonderzoek, ondersteunt projecten en geeft deskundig advies. Zo wil ze bijdragen aan duurzame economische groei in het Zuiden. De inzichten waarover FACT beschikt, past zij toe in haar innovatieprogramma Biobrandstoffen voor lokale ontwikkeling. Hierin testen FACT en haar partners innovaties op het gebied van biobrandstoffen en bio-energie in de praktijk met lokale organisaties. In Panama ging in oktober 2009 het eerste innovatieproject officieel van start. Daar probeert FACT in samenwerking met Agro2 en Panamese boeren kleinschalige, duurzame ethanolproductie uit cassaveschillen op te zetten. DE TOEKOMST TEGEMOET Een boer bekijkt een Leucaena leucocephala boom waarvan de bladeren dienen als voedsel voor dieren en het overblijvende hout wordt gebruikt voor energieproductie en gasvorming. Het WEFA voorstel heeft een omvang van 10,2 miljoen euro. Als we ook door de tweede ronde heen komen dan zal dit een forse uitbreiding van onze werkzaamheden betekenen. We zullen dan in Tanzania, Zambia, Mozambique en Oeganda zogenaamde SMART Centres opzetten. In deze centra zullen lokale organisaties en bedrijven getraind en begeleid worden om SMART Techs (touwpomp, handboringen e.d.) te produceren, promoten en verkopen. Hierdoor kunnen deze technieken gemeengoed worden en grootschalig door het hele land hun weg vinden. Dat is goed en belangrijk omdat SMART Techs veel goedkoper en duurzamer zijn dan andere oplossingen. Lokale partners van REF trainen lokale winkeliers voor de verkoop en marketing van OTC (Over The Counter) producten, zoals het Tulip waterfilter, zonnepanelen, etc. Daarnaast onderscheiden we gemeenschapsoplossingen die tot stand komen in dorpen, zoals handgeboorde putten met touwpompen, verbeterde landbouwsystemen (o.a. goedkope irrigatiesystemen) en verbouw van Jatropha voor de productie van bio-energie. Dit laatste zal door lokale partners van Connect International en FACT begeleid worden. Een belangrijk onderdeel is ook kredietverschaffing aan winkeliers om voorraden aan te leggen voor de verkoop en aan boeren en gezinnen om de technieken te kunnen kopen. Hiervoor zullen wij samenwerken met verschillende lokale microfinancieringsinstellingen. Het zijn spannende tijden!

6 De actie van Aviva Solutions vorig jaar voor de realisatie van een waterpunt. Samen bereikten we Sommige projecten die wij uitvoeren zijn heel groot. Het komt dan geregeld voor dat verschillende scholen, stichtingen en bedrijven zich samen inzetten om het project te laten slagen. Het X-treme Village Make-Over project is een project waarbij Nederlandse scholen actief betrokken worden bij projecten in Tanzaniaanse dorpen. Binnen dit project hebben het St. Laurenscollege uit Rotterdam, het Cambium College uit Zaltbommel en Stichting Endelea bijgedragen aan de realisatie van een klein gezondheidscentrum (dispensary) in Ihalula, Tanzania. De scholen haalden ruim ,- op en Stichting Endelea een ruime ,-. Bovendien heeft Linkis/Oxfam Novib bijna ,- bijgedragen aan dit project voor de sociale activiteiten, zoals onderwijsverbeteringen, training van dorpsleiders en het opzetten van landbouwactiviteiten. Vorig jaar heeft Aviva Solutions 500,- bijgedragen voor de realisatie van een waterpunt. Zij hebben besloten om zich dit jaar weer voor Connect International in te zetten en hebben daarom een voetbaltoernooi georganiseerd voor haar relaties. Voor elk doelpunt ontvangen we een bedrag! Hiermee financieren we Tulip Waterfilters waarmee gezinnen zich van veilig drinkwater kunnen voorzien. Het is nog even spannend want binnenkort horen we hoeveel doelpunten er zijn gescoord. Sanitairspecialist Baderie financiert samen met Aqua for All het Rural Mozambican School Practice Sanitation project. Hierdoor kunnen we zes scholen voorzien van sanitaire voorzieningen. Voor de uitvoering worden twaalf mensen getraind en kinderen zullen profijt hebben van het project. Daarnaast zal bij mensen uit de gemeenschap de kennis over hygiëne en sanitatie toenemen. Het St. Michaëls College heeft tijdens de kerstactie van 2009 ruim 3600,- opgehaald voor het schoolproject in Isitu, Tanzania. Het NCDO verdubbelt dit bedrag. Bovendien steunt de Turing Foundation het project met ,-. De school in aanbouw in Isitu, Tanzania. Investeer in duurzame verbeterin Word donateur of stort Ontwerp Dick Noordhuizen, Luna 3, Coverillustratie Stella Damhuis Alle teksten, foto s & Illustraties 2010 Stichting Connect international

7 Mensen uit het dorp Chimoio in Mozambique werken aan de realisatie van een latrine. Het loopt storm! Op dit moment is de vraag naar waterfilters en latrines enorm. Met deze goedkope technieken worden families enorm geholpen. Maar voordat wij deze families van Low Cost Technologies kunnen voorzien of zij deze zelf kunnen aanschaffen, moeten wij eerst materialen inkopen. En hiervoor hebben wij financiële middelen nodig. Helpt u graag mee? Met een bijdrage van: 18 Euro kan een wc (latrine) gebouwd worden, 45 Euro helpt u een klas aan (Tulip) waterfilters waardoor kinderen tijdens schooltijd goed water drinken en hiermee bekend raken. Zij moedigen hun ouders aan om het waterfilter ook aan te schaffen. Waar het kan, kopen mensen de producten zelf, vaak met een door ons programma gesteunde lening waardoor de rente heel laag blijft. Hierdoor kunnen zelfs de armste mensen de producten aanschaffen. Daarnaast hebben wij ook financiële middelen nodig voor het demonstreren van de technieken en het opzetten van marketing campagnes. Want het is natuurlijk de bedoeling dat gemeenschappen uiteindelijk zelfvoorzienend worden. Zo boeken we steeds meer vooruitgang. U kunt natuurlijk ook vaste donateur worden. Stuur ons een met uw naam, adres, rekeningnummer en het bedrag dat u maandelijks wilt doneren (u kunt het op ieder gewenst moment weer stopzetten met een telefoontje of ). gen voor de armste mensen ter wereld! uw bijdrage op giro ! De Tulip Waterfilter waarmee mensen water kunnen filteren vlak voor het drinken. GIRO o.v.v. Stichting Connect International Stichting Connect International Jan van Houtkade PE Leiden telefoon info@connectinternational.nl

8 Spotlight Scholengemeenschap PCC Het Petrus Canisius College (PCC) voert elk jaar leerlingenacties voor een goed doel, maar om het effect van de actie te vergroten is nu gekozen voor een meerjarig project van Connect International in Mundindi, Tanzania. Hier wordt een middelbare school gebouwt door ouders van de leerlingen zelf! Omdat veel leerlingen wel 15 kilometer moeten lopen, en er geen openbaar vervoer of goede wegen zijn, moeten zij bij de school wonen. Daarom hebben de ouders besloten om ook woongebouwen voor minstens 600 kinderen te bouwen, eerst voor de meisjes. Omgerekend kost een bed voor één kind ongeveer 300,-. Er is dus een enorm bedrag nodig! Met deze dames van het PCC Fabritiusstraat kon je tegen betaling op de foto. De opbrengst is voor de meisjes in Mundindi. Eerste resultaten zijn binnen Het PCC Fabritiusstraat heeft een sponsorloop om het schoolgebouw gehouden en een straattekenwedstrijd en fancyfair georganiseerd. PCC lokatie Bergen organiseerde een zeer ludieke beddenrace door de straten van Bergen. De leerlingen van het PCC Oosterhout lieten zich sponsoren voor een echte bedevaartstocht naar het putje van Willibrord in Heiloo. Zij moesten daarvoor te voet ongeveer acht kilometer afleggen tussen de school in Alkmaar en het bedevaartsoord. Op het PCC Heiloo lieten de leerlingen zich sponsoren voor een fietstocht en een wandeling door de duinen naar het strand van Egmond. En het PCC Lyceum week niet af van hun traditie om een 24 uurs volleybalmarathon te organiseren. Een enorm spektakel! Samen hebben de scholen , opgehaald. Dat betekent dat er al onderdak is voor meer dan 90 Tanzaniaanse meisjes. De scholieren geven kleur aan de wereld en roepen op om geld in te zamelen voor het schoolproject in Tanzania!

Nieuwseditie Jaargang 13

Nieuwseditie Jaargang 13 Nieuwseditie 2010-1 Jaargang 13 Van de directie In deze nieuwsbrief staan de simpele en betaalbare, veelal water en sanitatie, technieken centraal die we ook wel SMART Techs noemen, en die Connect International

Nadere informatie

Nieuwseditie Jaargang 12

Nieuwseditie Jaargang 12 Nieuwseditie 2009-2 Jaargang 12 Tanzania Van de directie Zoals u misschien al is opgevallen, ziet u deze keer geen aanhef Van de Operations Manager. Anne-Mieke van Breukelen, die deze functie ruim 2 jaar

Nadere informatie

Nieuwseditie 2012 Jaargang 15

Nieuwseditie 2012 Jaargang 15 Nieuwseditie 2012 Jaargang 15 BACK IN TOWN U heeft even weinig van ons gehoord. Dat had alles te maken met het verlies aan projectfinanciering. Eind 2010 kregen we geheel onverwacht het nieuws dat ons

Nadere informatie

In dit nummer: Touwpomp dé oplossing voor Afrika? Hét kippenverhaal TMF een kippenverhaal? Projectnieuws Spotlight Henk Holtslag

In dit nummer: Touwpomp dé oplossing voor Afrika? Hét kippenverhaal TMF een kippenverhaal? Projectnieuws Spotlight Henk Holtslag In dit nummer: Touwpomp dé oplossing voor Afrika? Hét kippenverhaal TMF een kippenverhaal? Projectnieuws Spotlight Henk Holtslag Van de nieuwe Voorzitter Deze nieuwsbrief staat in het teken van vernieuwing.

Nadere informatie

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Contact details: Stichting Connect International Jan van Houtkade 50 2311 PE Leiden T: 071-5141111 W: www.connectinternational.nl

Nadere informatie

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin Katakle Business Plan 2011 2018 Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin 0 1. Inleiding Achtergrond De Katakle investeerdersgroep werkt sinds 2008 met The Hunger Project aan het einde

Nadere informatie

Walking for Water trip to Kenya

Walking for Water trip to Kenya Walking for Water trip to Kenya 23 October 30 October 2016 Onderzoek naar de zin van wandelen voor water Rens Metz Op 22 maart jl hebben 160 leerlingen van de Lelyschool, de Groen van Prinstererschool

Nadere informatie

Wandelen voor Water Kenia, Oeganda en Tanzania 2016-2018

Wandelen voor Water Kenia, Oeganda en Tanzania 2016-2018 Kenia, Oeganda en Tanzania 2016-2018 is de landelije sponsorloop waarbij basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 ervaren hoe de toegang tot schoon drinwater verschilt in Nederland en Afria. Tijdens lopen

Nadere informatie

PC's klaar voor vertrek

PC's klaar voor vertrek CLASSworks De activiteiten binnen het programma CLASSworks lopen naar tevredenheid. Twee nieuwe Tanzaniaanse scholen; Mlama Secondary School en Kilimanjaro Boys worden de komende maand voorzien van een

Nadere informatie

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen)

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Amateur wielrenner Robert Knol stapt op 24 januari 2011 op zijn fiets om binnen 80 dagen van Caïro naar Kaapstad te rijden. De

Nadere informatie

Verbeteren van water en sanitaire voorzieningen voor inwoners van district Mwanza, Malawi

Verbeteren van water en sanitaire voorzieningen voor inwoners van district Mwanza, Malawi Stichting FO4R Mwanza Malawi Fazantlaan 10 5056 JJ Berkel-Enschot Tel: 0135113449 E-mail: info@fo4rmalawi.nl www.fo4rmalawi.nl Verslagperiode: maart september 2010 Tussentijds verslag Verbeteren van water

Nadere informatie

WASH & Learn. Rotary Waterseminar Sandra van der Willigen Eventmanager

WASH & Learn. Rotary Waterseminar Sandra van der Willigen Eventmanager WASH & Learn Rotary Waterseminar 07-04-2018 Sandra van der Willigen Eventmanager Inhoudsopgave 1. Introductie Simavi 2. Belang van water, sanitatie en hygiëne 3. Het WASH & Learn Programma 4. Discussie

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Salek 2010

Financieel jaarverslag Salek 2010 Financieel jaarverslag Salek 2010 Bestuur Salek Juli 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Stichting Salek in 2010...4 3. Project Namu...5 3.1 Het project...5 3.2 Deelproject watervoorziening...6 4. Financieel

Nadere informatie

JAARVERSLAG stichting KARIBU TANZANIA

JAARVERSLAG stichting KARIBU TANZANIA JAARVERSLAG 2010 stichting KARIBU TANZANIA Basisschool in Malombwe De Christiaan Stiemer School is dit jaar uitgebreid met een derde lesgebouw zodat nu alle 7 klassen onderdak hebben. Het project is nog

Nadere informatie

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal januari - Juni 2016 Het project Amper 24% van de gezinnen heeft een toilet in 18 wijken van de dorpen Raikawar en Shankarpur,

Nadere informatie

De Groei. Nieuwseditie 2008-2 Jaargang 11

De Groei. Nieuwseditie 2008-2 Jaargang 11 De Groei Nieuwseditie 2008-2 Jaargang 11 Van de Operations Manager Groei is er in vele soorten en maten: in omvang, in bereik, in professionaliteit, in ervaring. In deze nieuwsbrief aandacht voor de groei

Nadere informatie

INHOUD. Time to Help Nederland Hang GG Rotterdam. Voorwoord 4. Stichting Time to Help Nederland 6. Projecten & Campagnes 8.

INHOUD. Time to Help Nederland Hang GG Rotterdam. Voorwoord 4. Stichting Time to Help Nederland 6. Projecten & Campagnes 8. 2 INHOUD Voorwoord 4 Stichting Time to Help Nederland 6 Visie & Missie 6 Doelstellingen 6 Projecten & Campagnes 8 Time to Help Nederland Hang 4 3033 GG Rotterdam Telefoon: +31 0(10) 766 66 66 Mobiel: +31

Nadere informatie

Stichting Make Sense!

Stichting Make Sense! Stichting Make Sense! Jaarverslag 2014 Voorwoord Voor de 8e keer vertrokken we met een groep van 16 vrijwilligers naar Doboj Bosnie. Wederom met de vaste kern en een iemand die voor het eerst mee ging.

Nadere informatie

Stichting. Nieuwseditie 2007-1 jaargang 9

Stichting. Nieuwseditie 2007-1 jaargang 9 Stichting Connec t International Nieuwseditie 2007-1 jaargang 9 Van de Directeur Dromen met de Appreciative Inquiry (AI) Dromen in Afrika? Dat was toch het continent van de ellende, waar mensen allang

Nadere informatie

Projecten Inhoudsopgave

Projecten Inhoudsopgave 1 Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Projecten 2017 Voorwoord 3 Missie 3 Het Jaar 2017 3 Projecten 2017 4 Eenmalige schenkingen 10 Balans 11 Baten en lasten 12 Uitgaven per project 13 Stichting Child s Dream,

Nadere informatie

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE!

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEPAL Nepal ligt in het werelddeel Azië en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is 147.000 vierkante kilometer. Dat is vier keer groter dan Nederland.

Nadere informatie

Tips voor een super spreekbeurt! In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? Leren via je mobiele telefoon

Tips voor een super spreekbeurt! In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? Leren via je mobiele telefoon Spreekbeurtpakket Inhoudsopgave Wat vind je waar? Tips voor een super spreekbeurt! Wat is Amref Flying Doctors? In welke landen werkt Amref Flying Doctors? Wat doet Amref Flying Doctors in Afrika? voorbeelden

Nadere informatie

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS 2016 Leonie Jansen 2016 Inhoudsopgave 1. Gegevens stichting... 3 2. Raad van Toezicht, Bestuur en Vrijwilligers... 3 3. Visie en missie Stichting LMStandard Supports...

Nadere informatie

Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013

Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013 Verslag van activiteiten Stichting Afric Sanaga in 2011-2012 -2013 2011 Leerlingen luiden 2011 in met Schoolmaaltijd Na de kerstvakantie in januari 2011 werd op basisschool Mahoussi het nieuwe jaar goed

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014 Voorwoord In het kader van de nieuwe ANBI-regeling per 1 januari 2014 zijn stichtingen met een ANBI status, zoals Stichting Furaha, verplicht hun jaarverslag te publiceren via internet. Stichting Furaha

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

JAARVERSLAG stichting KARIBU TANZANIA

JAARVERSLAG stichting KARIBU TANZANIA JAARVERSLAG 2013 stichting KARIBU TANZANIA Basisschool in Malombwe De Christiaan Stiemer Shule in Malombwe omvat een Primary School van 7 klassen, en een Pre-Primary School met 2 kleuterklassen. Ook zijn

Nadere informatie

Lokale fondsenwerving 29 november 2014. Robert Wiggers Eva van Amstel

Lokale fondsenwerving 29 november 2014. Robert Wiggers Eva van Amstel Lokale fondsenwerving 29 november 2014 Robert Wiggers Eva van Amstel Programma Action for Children & Change the Game Ervaringen? Lokale fondsenwerving Actie bedenken Bespreken Partindag 29 november 2014

Nadere informatie

Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN

Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN 2012 2014 Wie? Che Amigo is een dynamische stichting die zich sinds 2007 inzet voor beter onderwijs en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Rising Stars December 2014

Nieuwsbrief Rising Stars December 2014 Nieuwsbrief Rising Stars December 2014 Datum : 08-12-2014 Beste Vrienden en Relaties van Rising Stars, deze week beginnen voor Rising Stars de Kerstmarkten in de regio: soms buiten, soms binnen, maar altijd

Nadere informatie

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan:

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan: Nummer 2 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Dit is alweer de tweede nieuwsbrief van dit jaar. Wij

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. 2013 Jaarverlag AWF.doc Page 1 of 1

Jaarverslag 2013. 2013 Jaarverlag AWF.doc Page 1 of 1 Jaarverslag 2013 2013 Jaarverlag AWF.doc Page 1 of 1 Voorwoord Wij bedanken iedereen die de kinderen van Dima hebben geholpen met donaties. 2013 was ons eerste volle jaar. Onze motto is: Samen doen is

Nadere informatie

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook Voorbeeldbericht Facebook - Ik ga 1 uur non-stop dansen op het dance4life event voor een wereld zonder aids! Als ik 50 euro heb ingezameld, ben ik daarbij en zorg ik ervoor dat maar liefst 5 leeftijdsgenoten

Nadere informatie

Draag zorg voor een betere wereld ook als u er zelf niet meer bent.

Draag zorg voor een betere wereld ook als u er zelf niet meer bent. Draag zorg voor een betere wereld ook als u er zelf niet meer bent. 1 INHOUD VOORWOORD Voorwoord 3 AMREF Flying Doctors? 5 Wat doen we? 6 De kracht van AMREF 8 Flying Doctors Hoe kunt u ons steunen? 11

Nadere informatie

Eerste verjaardag Stichting WATER

Eerste verjaardag Stichting WATER 1 November 2008 Tweede nieuwsbrief Eerste verjaardag Stichting WATER Een jaar geleden zaten een tweetal leden van onze vriendengroep bij de notaris en de oprichting van de Stichting WATER werd een feit.

Nadere informatie

INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013

INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013 INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013 Voorstel Gevraagde bijdrage Eenmalige sponsoring voor Stichting Zanzibits Het gesponsorde bedrag zal worden verdubbeld door Stichting de Wilde Ganzen Stichting Zanzibits

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK

JAARVERSLAG UW GIFT OP DE JUISTE PLEK JAARVERSLAG 2016 UW GIFT OP DE JUISTE PLEK Voorwoord Noer Foundation heeft een mooi jaar achter de rug! Een jaar waarin wij ons hebben kunnen inzetten voor weeskinderen, sociaal zwakkeren en gehandicapten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Aqua Vivenda Nr. 28, najaar 2011.

Nieuwsbrief Stichting Aqua Vivenda Nr. 28, najaar 2011. Nieuwsbrief Stichting Aqua Vivenda Nr. 28, najaar 2011. Uw gift is welkom op rekening 3454660 t.n.v. de postbank o.v.v. Stichting Aqua Vivenda s-hertogenbosch. Een mooi initiatief Elk jaar zetten de leerlingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1

Jaarverslag 2005. stichting Sharing Worlds Jaarverslag 2005 1 1 Stichting Sharing Worlds Oprichting van Stichting Sharing Worlds is ontstaan naar aanleiding van het vrijwilligerswerk van Lars Mokveld in Tanzania van 2002 tot en met 2004. In die periode zette hij

Nadere informatie

Patrick Verhorst Voorzitter

Patrick Verhorst Voorzitter Jaarverslag 2012 Hoewel met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld kunnen in dit jaarverslag onvolkomenheden voorkomen. Aan dit verslag kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Stichting

Nadere informatie

onregelmatig verschijnend mededelingenblad van Stichting Le Pont, brug tussen Nederland en Benin

onregelmatig verschijnend mededelingenblad van Stichting Le Pont, brug tussen Nederland en Benin le pont actuel 29 le pont actuel onregelmatig verschijnend mededelingenblad van Stichting Le Pont, brug tussen Nederland en Benin Jisperveldstraat 546 1024 BB Amsterdam Tel: 020-6363685 mobiel 06-28171419

Nadere informatie

Serving. the. One. who. serves

Serving. the. One. who. serves Serving the One who serves UITDAGING Afrika telt naar schatting 50 miljoen boerengezinnen die lijden aan ondervoeding. Deze kleinschalige boeren zouden de oplossing kunnen zijn voor het wereldvoedselprobleem.

Nadere informatie

Stichting Connect International Jaarrapport 2009

Stichting Connect International Jaarrapport 2009 Stichting Connect International Jaarrapport 2009 Stichting Connect International Jaarrapport 2009 Voorbeeld van een Factsheet pagina 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Voorwoord 5 Samenvatting 7 Terminologie

Nadere informatie

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation Investeren in zelfredzaamheid Rabobank Foundation Hoe help je mensen om zelfred zaam te worden? Dat is een vraagstuk waar Rabobank Foundation zich al ruim 40 jaar mee bezig houdt. Zelfredzaamheid bete

Nadere informatie

CLASSworks. Mondriaan levert eerste zending PC's af

CLASSworks. Mondriaan levert eerste zending PC's af CLASSworks Afgelopen maand zijn twee middelbare scholen in Tanzania voorzien van een compleet ingericht computerlokaal. Mlama Secondary School en Kilimanjaro Secondary School kunnen het komende jaar -in

Nadere informatie

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Welkom Bedrijfsvriend! Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Wat fantastisch dat uw bedrijf besloten heeft zich in te zetten voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018

Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Nieuwsbrief van Stichting Wondem, juli 2018 Goed nieuws voor Ethiopië Ethiopië, met 100 miljoen inwoners het grootste land in de instabiele Hoorn van Afrika, heeft zich in een groot avontuur gestort. Na

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

DUURZAAM DIGITAAL ONDERWIJS IN AFRIKA KENNIS, RESPECT EN COMPASSIE SAMENLEVEN IN EEN GLOBALISERENDE WERELD

DUURZAAM DIGITAAL ONDERWIJS IN AFRIKA KENNIS, RESPECT EN COMPASSIE SAMENLEVEN IN EEN GLOBALISERENDE WERELD DUURZAAM DIGITAAL ONDERWIJS IN AFRIKA KENNIS, RESPECT EN COMPASSIE SAMENLEVEN IN EEN GLOBALISERENDE WERELD KNOWLEDGE FOR CHILDREN 3 stichtingen: Nederland, Oeganda, Kameroen (en binnenkort Kenia) 10 jarig

Nadere informatie

Dank u voor het waarmaken van mijn droom.

Dank u voor het waarmaken van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2014 Wondem Zerfu had één grote droom: arme kinderen in Ethiopië helpen. Want telkens als hij het land van zijn ouders bezocht, vroeg hij zich af waarom hij het

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

VOOR EEN BETER EN EERLIJKER KLIMAAT

VOOR EEN BETER EN EERLIJKER KLIMAAT VOOR EEN BETER EN EERLIJKER KLIMAAT EEN BETER EN EERLIJKER KLIMAAT Het klimaatprobleem treft ons allemaal. Maar huishoudens en kleine boeren in ontwikkelingslanden hebben meer last van klimaatverandering

Nadere informatie

stichting Van Mens tot Mens

stichting Van Mens tot Mens stichting Van Mens tot Mens Datum zaterdag 9 november 2013 Jaargang 7, nummer 2 www.vanmenstotmens.com Giro 2879507 Nistelrode Nieuws vanuit de stichting Om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Levante Foundation

Beleidsplan. Stichting Levante Foundation Beleidsplan Stichting Levante Foundation 2012-2016 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Levante Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en werkzaamheden en geeft inzicht

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Investeren in werkgelegenheid in Pader, Noord Uganda. Samenvatting projectvoorstel. Kinderen in Pader, Noord Uganda

Investeren in werkgelegenheid in Pader, Noord Uganda. Samenvatting projectvoorstel. Kinderen in Pader, Noord Uganda Uganda Investeren in werkgelegenheid in Pader, Noord Uganda Samenvatting projectvoorstel Kinderen in Pader, Noord Uganda Uitvoerende organisatie: Verantwoordelijk manager: Uitvoeringsperiode: Locatie:

Nadere informatie

Stichting International Development Student Society Nederland. Beleidsplan 2014-2015

Stichting International Development Student Society Nederland. Beleidsplan 2014-2015 Stichting International Development Student Society Nederland Beleidsplan 2014-2015 Delft, juni 2014 Oosteinde 242a 2611 SV Delft +31 (0) 647434808 Kvk-nummer: 58297618 Fiscaal nummer: 852972076 Dossiernummer:

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015. Change the game to change the community

Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015. Change the game to change the community Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015 Change the game to change the community Schoon water: de eerste stap naar een betere gezondheid Water voor mensen en dieren Volgens een recent rapport van

Nadere informatie

developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt

developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt the well foundation Developing sustainable welfare, daar staat The Well foundation voor. Meer dan 10 jaar

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

Wandelen voor Water 2013

Wandelen voor Water 2013 Wandelen voor Water 2013 Eerst maar even voorstellen Frank van Batenburg Ondernemer: Bedrijfskundig Bureau Gastles over WATER Powerpoint, filmpjes, interactief met opdrachten Vragen mag je direct stellen

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano Bolsward

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano Bolsward JAARVERSLAG 2016 Stichting Mano a Mano Bolsward Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek,

Nadere informatie

worden. Het gaat immers in dit leven niet om wat je hebt, het gaat om wat je doet.

worden. Het gaat immers in dit leven niet om wat je hebt, het gaat om wat je doet. Voor oma. Het gaat in dit leven niet om wat je hebt. Het gaat in dit leven om wat je doet. Het gaat om de keuzes die je maakt. Open je hart voor de ander, want je bent, omdat wij samen zijn. In de winter

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

Dagboek 5 27-31 juli 2015

Dagboek 5 27-31 juli 2015 Dagboek 5 27-31 juli 2015 s Morgens gaat rond een uur of 6 de wekker. Eigenlijk is dat niet nodig. We worden al vroeg in de morgen gewekt door de kraaiende hanen, blaffende honden, zingende monniken en

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Kameroen/Nederland

Jaarplan 2015 Kameroen/Nederland Jaarplan 2015 Kameroen/Nederland LiveBuild Jaarplan 2015 Kameroen / Nederland Inleiding Komend jaar vieren we het lustrum van zowel de 24uurLiveBuild als de Afsluitrace. Onze jonge organisatie bestaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Sponsors en andere geïnteresseerden, Voor u ligt een nieuwe nieuwsbrief van Stichting Moz Kids met daarin veel informatie over wat er de afgelopen tijd in Mozambique en

Nadere informatie

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014 Onderwerp: Vastenactie en sponsorloop Sponsorloop 2014 Vastenactie Yojana en Simavi, 19 maart 2014 16.00-18.00 uur Hoofdgebouw Beste jongens en meisjes Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Nadere informatie

Ecological Management Foundation

Ecological Management Foundation Ecological Management Foundation Beleidsplan Frederik Claasen In opdracht van Bestuur EMF December 2013 Projectnummer 2047 Ecological Management Foundation C/o Aidenvironment Barentszplein 7 1013 JN Amsterdam

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting HIVSAN Fonds. Versie 8 mei van 7 Stichting HIVsan Fonds

BELEIDSPLAN Stichting HIVSAN Fonds. Versie 8 mei van 7 Stichting HIVsan Fonds BELEIDSPLAN 2016-2018 Stichting HIVSAN Fonds Versie 8 mei 2016 1 van 7 Stichting HIVsan Fonds Inhoudsopgave Introductie 3 Missie, Visie en doelstelling. 4 STICHTING Bestuur & Vrijwilligers Nederland...

Nadere informatie

SAMEN WERKEN BESTRIJDEN VAN HONGER EN ARMOEDE AAN HET HEIFER.NL

SAMEN WERKEN BESTRIJDEN VAN HONGER EN ARMOEDE AAN HET HEIFER.NL SAMEN WERKEN AAN HET BESTRIJDEN VAN HONGER EN ARMOEDE HEIFER.NL LAAT BOEREN ZELF HUN ARMOEDE OVERWINNEN Sinds de oprichting in 1999 hebben wij met behulp van onze donateurs al meer dan 40.000 gezinnen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Een investering in kennis levert altijd het beste rendement op B. Franklin

JAARVERSLAG 2014 Een investering in kennis levert altijd het beste rendement op B. Franklin JAARVERSLAG 2014 Een investering in kennis levert altijd het beste rendement op B. Franklin 17-06-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Woord vooraf... 3 1. Missie en doelstelling... 4 2. Activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan SALEK 2009

Beleidsplan SALEK 2009 Beleidsplan SALEK 2009 Bestuur SALEK Februari 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doel Stichting SALEK... 4 3. Activiteiten... 5 3.1 Geld inzamelen... 5 3.2 Transparant werken... 5 3.3 Deskundigheidsbevordering...

Nadere informatie

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt ANBI en communicatie Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt Inhoud presentatie 1 Wat is ANBI waard? 2 Fondswerving in Nederland 3 Plan van aanpak 4 Ondersteuning SupportPunt Wat is ANBI waard?

Nadere informatie

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid.

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Jaarverslag 2012 1 Jaarverslag 2012 In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Samenwerkingsprojecten in Nepal OLE-Nepal

Nadere informatie

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken!

Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME. U kunt het verschil maken! Opgericht 11 december 1984 door de heer Herman Steur FAMILY HELP PROGRAMME U kunt het verschil maken! U kunt het verschil maken! voor een alleenstaande moeder, zodat haar kinderen naar school kunnen gaan;

Nadere informatie

6,6. Spreekbeurt door een scholier 1049 woorden 6 april keer beoordeeld. Nederlands. Kinderen in problemen.

6,6. Spreekbeurt door een scholier 1049 woorden 6 april keer beoordeeld. Nederlands. Kinderen in problemen. Spreekbeurt door een scholier 1049 woorden 6 april 2003 6,6 297 keer beoordeeld Vak Nederlands Kinderen in problemen. Er wonen veel meisjes op Haïti. Ze werken bij mensen in het huishouden. Sommige kinderen

Nadere informatie

Micro Water Facility. Beleidsplan. Frederik Claasen. In opdracht van Bestuur MWF. December 2013 Projectnummer 1564

Micro Water Facility. Beleidsplan. Frederik Claasen. In opdracht van Bestuur MWF. December 2013 Projectnummer 1564 Micro Water Facility Beleidsplan Frederik Claasen In opdracht van Bestuur MWF December 2013 Projectnummer 1564 Micro Water Facility C/o Aidenvironment Barentszplein 7 1013 JN Amsterdam The Netherlands

Nadere informatie

Stichting Madowo Siaya

Stichting Madowo Siaya Beleidsplan Stichting Madowo Siaya 2018-2021 Datum: 6 juli 2018 Naam:: Peter de Jonge, voorzitter KvK nummer: 70365245 RSIN: 858294084 2 Beleidsplan Stichting Madowo Siaya kvk 70365245 RSIN 858294084 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497

Jaarverslag 2014. Sunny Side Up Foundation. Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep. www.sunnysideupfoundation.com. KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Jaarverslag 2014 Sunny Side Up Foundation Weleveld 18, 2151 JR Nieuw-Vennep www.sunnysideupfoundation.com KvK: 60369698 RSIN: 853879497 Bank: NL34 INGB 0006482112 De inhoud 1. Het voorwoord... 3 2. Het

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

3.10 Nadere informatie Windparken Sidrap 1 en 2

3.10 Nadere informatie Windparken Sidrap 1 en 2 3.10 Nadere informatie Windparken Sidrap 1 en 2 De ontwikkeling van het 63 MW Windpark Sidrap 2 was reeds voorzien bij de realisatie van Windpark Sidrap 1. Door vooruit te plannen kunnen UPC en haar partners

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vastenactie 2017

Nieuwsbrief. Vastenactie 2017 Nieuwsbrief speciale editie in het kader van de Beste vrienden, familie, donateurs en andere belangstellenden, Het is een jaar stil geweest rondom het Bwandafonds, maar we hebben uiteraard niet stil gezeten.

Nadere informatie

Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana

Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana Bericht van De Elfde Vestiging in Garu, Ghana Ons project staat! Eind mei is er door de projectmanager van Stichting de Elfde Vestiging van Oogziekenhuis Zonnestraal een bezoek gebracht aan het noorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

Drive Against Malaria nieuwsbrief file:///volumes/projectmanagement/projecten/drive Against...

Drive Against Malaria nieuwsbrief file:///volumes/projectmanagement/projecten/drive Against... Bij problemen met de weergave van deze nieuwsbrief, bekijk hem online. D r i v e A g a i n s t M a l a r i a - N e w s f l a s h - A p r i l 2013 W a n n e e r w e i n d e w e r e l d é é n m i n u u t

Nadere informatie

HeartHolidays HeartCare HeartSupport HeartSponsor STICHTING HEARTBEAT WENST IEDEREEN EEN BIJZONDER GELUKKIG EN GEZOND 2008! Verder in dit nummer:

HeartHolidays HeartCare HeartSupport HeartSponsor STICHTING HEARTBEAT WENST IEDEREEN EEN BIJZONDER GELUKKIG EN GEZOND 2008! Verder in dit nummer: Pagina 1 Verder in dit nummer: HeartVilla 2 HeartDays - Team Hartrijden.nl 2 HeartSafe Tiel 3 HeartEvent 3 Steun Medel 4 Kerstkaart Cruit 4 Doneer per telefoon 4 Dam tot dam Loop en Fietstocht 5 Heartbeat

Nadere informatie

Destiny School and Orphanage Home Centre

Destiny School and Orphanage Home Centre Destiny School and Orphanage Home Centre DESTINY School and Orphanage Home Centre is een school- en woonproject gesitueerd in een klein dorpje net buiten de stad Arusha, Tanzania. Het dorpje heet Maji

Nadere informatie

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland

Ga door met mijn strijd. Amyotrofische Laterale Sclerose. www.als.nl. Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland Ga door met mijn strijd Amyotrofische Laterale Sclerose Informatie over ALS, het ALS Centrum en Stichting ALS Nederland www.als.nl Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij

Nadere informatie

Beleidsplan. Februari 2010

Beleidsplan. Februari 2010 Beleidsplan 2010 Februari 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor de projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen... 5 3. Doelen

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 02 Inhoud Inhoud Inleiding Visie en Missie Projecten Aanpak Toekomst p. 3 p 3 p. 4 p. 4 p. 7 03 Inleiding Visie en Missie Inleiding EducAIDed streeft naar goed onderwijs voor iedereen.

Nadere informatie

Elk kind heeft recht op onderwijs - én op voldoende voedsel. Een eenvoudige manier om honger op te lossen die werkt!

Elk kind heeft recht op onderwijs - én op voldoende voedsel. Een eenvoudige manier om honger op te lossen die werkt! Elk kind heeft recht op onderwijs - én op voldoende voedsel Een eenvoudige manier om honger op te lossen die werkt! Het probleem 59 miljoen kinderen gaan niet naar school vanwege armoede en daardoor blijven

Nadere informatie

Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan. Eindrapportage

Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan. Eindrapportage Afghanistan Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan Eindrapportage Een door ZOA gebouwde latrine in het dorp Omer Khel in Dez Sabz Land: Afghanistan,

Nadere informatie

Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni

Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni Een verhaal over dorpsontwikkeling Mijn naam is Daw Htu Sent en ik woon in het dorp Hu Gyi. World Concern werkt in ons dorp sinds 2004. Ik ben één van

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Nieuwsbrief november 2015 90% van wat vrouwen verdienen komt ten gunste van het gezin, dit in tegenstelling tot wat mannen verdienen waarvan 30-40% in het gezin geïnvesteerd wordt. (www.girleffect.org)

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1.0 Inleiding Projecten Lira (Uganda) Ghana (Accra) Nkokonjenu (Uganda) 8 KERSTDONATIE 2006 BAKE FOR LIFE

INHOUDSOPGAVE. 1.0 Inleiding Projecten Lira (Uganda) Ghana (Accra) Nkokonjenu (Uganda) 8 KERSTDONATIE 2006 BAKE FOR LIFE BAKE FOR LIFE 2006 2 INHOUDSOPGAVE 1.0 Inleiding 4 2.0 Projecten 5 2.1 Lira (Uganda) 5 2.2 Ghana (Accra) 7 2.3 Nkokonjenu (Uganda) 8 3 1.0 Inleiding eventus heeft vorig jaar besloten om Bake for Life te

Nadere informatie

Motto: Respect Africa Life is voor jou en mij, ongeacht je afkomst, nationaliteit of geboorteplaats.

Motto: Respect Africa Life is voor jou en mij, ongeacht je afkomst, nationaliteit of geboorteplaats. Motto: Respect Africa Life is voor jou en mij, ongeacht je afkomst, nationaliteit of geboorteplaats. Het promoten van de rijke en goede culturen van Afrika en het delen van deze met andere culturen, Afrikaanse

Nadere informatie