Jaarverslag Montessori Vereniging Haarlemmermeer, te Hoofddorp. d.d

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Montessori Vereniging Haarlemmermeer, te Hoofddorp. d.d"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2016 Montessori Vereniging Haarlemmermeer, te Hoofddorp d.d

2 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag: Bestuursverslag Pagina: 1 Jaarrekening: Grondslagen van waardering en resultaatbepaling Balans per 31 december 2016, vergelijkende cijfers per 31 december 2015 Toelichting op de te onderscheiden posten van de balans Staat van baten en lasten 2016, vergelijkende cijfers 2015 Kasstroomoverzicht 2016, vergelijkende cijfers 2015 Toelichting op de te onderscheiden posten van de staat van baten en lasten Verbonden partijen Verantwoording subsidies 45 Wet normering bezoldiging topfunctionarissen Gebeurtenissen na balansdatum Niet uit balans blijkende rechten en verplichtingen Bestemming van het resultaat Ondertekening bestuur 54 Overige gegevens: Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Gegevens over de rechtspersoon Bijlagen: OCW-bijlage 57 Versie: 0.1

3 BESTUURSVERSLAG Versie: 0.1

4 JAARREKENING Versie: 0.1

5 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING VAN ACTIVA, PASSIVA EN RESULTAATBEPALING Algemeen De grondslagen van waardering en resultaatbepaling zijn conform de Regeling voor de Jaarverslaggeving Onderwijs (RJO). Op basis van de Regeling voor de Jaarverslaggeving Onderwijs worden Titel 9 Boek 2 BW en de Richtlijnen van de Raad voor de Jaarverslaggeving toegepast (behoudens afwijkingen en aanvullingen in de Regeling voor de Jaarverslaggeving Onderwijs). De jaarrekening is opgesteld in euro s. Activa en passiva (met uitzondering van het groepsvermogen) worden in het algemeen gewaardeerd tegen de verkrijgings- of vervaardigingsprijs of de actuele waarde. Indien geen specifieke waarderingsgrondslag is vermeld, vindt waardering plaats tegen de verkrijgingsprijs. In de balans, de staat van baten en lasten en het kasstroomoverzicht zijn referenties opgenomen. Met deze referenties wordt verwezen naar de toelichting. Vergelijking met voorgaand jaar De grondslagen voor waardering van activa, passiva en van resultaatbepaling zijn ongewijzigd ten opzichte van voorgaand jaar. Grondslagen Balans Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen de verkrijgingsprijs plus bijkomende kosten of de vervaardigingsprijs, verminderd met de afschrijvingen. De afschrijvingen vinden lineair en naar tijdsgelang plaats op basis van de verwachte toekomstige gebruiksduur Onderstaand worden de afschrijvingstermijnen per categorie weergegeven. Tevens zijn de activeringsgrenzen vermeld. Categorie afschrijvings- afschrijvings- activeringstermijn percentage grens in jaren per jaar in Meubilair Onderwijsleerpakket ICT Netwerk ICT hardware ICT digiborden 7 14, De gebouwen en terreinen worden opgenomen indien sprake is van economisch eigendom. Hiervan is sprake in het geval van eigen investeringen. Voor de toekomstige kosten van groot onderhoud aan de bedrijfsgebouwen is een voorziening voor groot onderhoud gevormd. De toevoeging aan de voorziening wordt bepaald op basis van het geschatte bedrag van het onderhoud en de periode die telkens tussen de werkzaamheden van groot onderhoud verloopt. Vlottende activa Vorderingen Vorderingen worden bij eerste verwerking gewaardeerd tegen de reële waarde van de tegenprestatie. Als de ontvangst van de vordering is uitgesteld op grond van een verlengde overeengekomen betalingstermijn wordt de reële waarde bepaald aan de hand van de contante waarde van de verwachte ontvangsten. Versie:

6 Liquide middelen Liquide middelen bestaan uit kas en banktegoeden. Eigen vermogen Het eigen vermogen bestaat uit een algemene reserves en bestemmingsreserves. De bestemmingsreserves zijn reserves met een beperktere bestedingsmogelijkheid, welke door het bestuur is aangebracht. Omschrijving Doel Beperkingen EUR - Reserve personeel Reserve BAPO Voorzieningen Algemeen Voorzieningen worden gevormd voor in rechte afdwingbare of feitelijke verplichtingen die op de balansdatum bestaan, waarbij het waarschijnlijk is dat een uitstroom van middelen noodzakelijk is en waarvan de omvang op betrouwbare wijze is te schatten. De voorzieningen worden gewaardeerd tegen de beste schatting van de bedragen die noodzakelijk zijn om de verplichtingen per balansdatum af te wikkelen. De voorzieningen worden gewaardeerd tegen de nominale waarde van de uitgaven die naar verwachting noodzakelijk zijn om de verplichtingen af te wikkelen, tenzij anders vermeld. Wanneer de verwachting is dat een derde de verplichtingen vergoedt, en wanneer het waarschijnlijk is dat deze vergoeding zal worden ontvangen bij de afwikkeling van de verplichting, dan wordt deze vergoeding als een actief in de balans opgenomen. Voorzieningen worden onderscheiden naar aard en doel. Toevoegingen aan de voorzieningen vinden plaats door dotaties ten laste van de staat van baten en lasten. De onttrekkingen vinden rechtstreeks plaats ten laste van de betreffende voorziening. Voorziening jubilea De voorziening jubilea wordt opgenomen tegen de contante waarde van de verwachte uitkeringen gedurende het dienstverband. Bij de berekening van de voorziening wordt onder meer rekening gehouden met verwachte salarisstijgingen en de blijfkans. Voorziening Onderhoud Voor uitgaven voor groot onderhoud van gebouwen wordt een voorziening gevormd om deze lasten gelijkmatig te verdelen over een aantal boekjaren. De toevoeging aan de voorziening wordt bepaald op basis van het geschatte bedrag van het groot onderhoud en de periode die telkens tussen de werkzaamheden voor groot onderhoud verloopt. Kortlopende schulden De overlopende passiva betreffen de vooruitontvangen bedragen die aan opvolgende perioden worden toegerekend en/of nog te betalen bedragen, voor zover ze niet onder de andere kortlopende schulden zijn te plaatsen. Kortlopende schulden worden bij de eerste verwerking gewaardeerd tegen reële waarde. Versie:

7 Grondslagen Staat van Baten en lasten Het resultaat wordt bepaald als het verschil tussen de baten en lasten over het verslagjaar, met inachtneming van de hiervoor reeds vermelde waarderingsgrondslagen. Per school worden de baten en lasten toegerekend aan het jaar waarop zij betrekking hebben. Lasten en risico's die hun oorsprong vinden vóór het einde van het verslagjaar, zijn in acht genomen als zij voor het opmaken van de jaarrekening bekend zijn geworden. Het resultaat van de staat van baten en lasten wordt toegevoegd aan de (bestemde) reserve(s) die door het bestuur zijn bepaald. Rijksbijdragen worden als baten verantwoord in de staat van baten en lasten in het jaar waarop de toekenning betrekking heeft. Overheidssubsidies Exploitatiesubsidies worden als bate verantwoord in de staat van baten en lasten in het jaar waarin de gesubsidieerde kosten zijn gemaakt of opbrengsten zijn gederfd, of wanneer een gesubsidieerd exploitatietekort zich heeft voorgedaan. De baten worden verantwoord als het waarschijnlijk is dat deze worden ontvangen en de Vereniging de condities voor ontvangst kan aantonen. Personeelsbeloningen Lonen, salarissen en sociale lasten worden op grond van de arbeidsvoorwaarden verwerkt in de staat van baten en lasten voor zover ze verschuldigd zijn aan werknemers. De Vereniging heeft de toegezegd-pensioenregeling bij het bedrijfstakpensioenfonds in de jaarrekening verwerkt als verplichtingenbenadering. Afschrijvingen op materiële vaste activa Materiële vaste activa worden vanaf het moment van ingebruikneming afgeschreven over de verwachte toekomstige gebruiksduur van het actief. Financiële baten en lasten Rentebaten en rentelasten Rentebaten en rentelasten worden tijdsevenredig verwerkt, rekening houdend met de effectieve rentevoet van de betreffende activa en passiva. Grondslagen Kasstroomoverzicht Het kasstroomoverzicht is opgesteld volgens de indirecte methode. Bij de indirecte methode wordt het resultaat als basis genomen. Dit overzicht geeft weer waaraan de in de verslagperiode beschikbaar gekomen gelden zijn besteed. In samenhang met de balans en de staat van baten en lasten moet het kasstroomoverzicht bijdragen aan het inzicht in de financiering, de liquiditeit, de solvabiliteit en het vermogen van de instelling om geldstromen te genereren. Versie:

8 BALANS PER 31 DECEMBER 2016, VERGELIJKENDE CIJFERS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking resultaatbestemming) 1 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Totaal vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen Totaal vlottende activa TOTAAL ACTIVA PASSIVA 2.1 Eigen vermogen Voorzieningen Kortlopende schulden TOTAAL PASSIVA Versie:

9 TOELICHTING OP DE TE ONDERSCHEIDEN POSTEN VAN DE BALANS 1 Activa 1.1 Vaste Activa Materiële vaste activa Aanschaf- Afschrij- Boek- Investe- Boekwaarde Afschrij- Aanschaf- Afschrij- Boekprijs vingen waarde ringen desinves- vingen prijs vingen waarde teringen Inventaris en apparatuur Overige materiële vaste activa Totaal Materiële vaste activa Schoolgebouw(en De door de Vereniging beheerde schoolgebouwen zijn juridisch wel, doch economisch geen eigendom van de Vereniging. Deze gebouwen zijn volldig gesubsidieerd en dienen, wanneer ze niet meer conform de bestemming worden gebruikt, om niet 1.2 Vlottende activa Vorderingen OCW Gemeenten en GR's Personeel Overige vorderingen Subtotaal vorderingen Vooruitbetaalde kosten Te ontvangen interest Overige overlopende activa Overlopende activa Totaal Vorderingen Alle vorderingen genoemd onder hebben een looptijd korter dan een jaar Liquide middelen Tegoeden op bankrekeningen Totaal liquide middelen De liquide middelen staan ter vrije beschikking van de Vereniging. Versie:

10 2 Passiva 2.1 Eigen vermogen Stand per Resultaat 2016 Overige mutaties Stand per Groepsvermogen Totaal Eigen vermogen Groepsvermogen Stand per Resultaat 2016 Overige mutaties Stand per Algemene reserve Bestemmingsreserves (publiek) Totaal Groepsvermogen Bestemmingsreserves (publiek) Stand per Resultaat 2016 Overige mutaties Stand per Reserve personeel Reserve BAPO Totaal bestemmingsreserves publiek Voorzieningen Stand per Dotatie 2016 Ontrekking 2016 Vrijval 2016 Rente mutatie* Stand per Bedrag < 1 jaar Bedrag 1 t/m 5 jaar Personele voorzieningen Voorzieningen voor groot onderhoud Bedrag > 5 jaar Totaal Voorzieningen * bij netto contante waarde Personele voorzieningen Jubileum-voorziening Stand per Dotatie 2016 Ontrekking 2016 Vrijval 2016 Rente mutatie* Stand per Bedrag < 1 jaar Bedrag 1 t/m 5 jaar Bedrag > 5 jaar Totaal personele voorzieningen * bij netto contante waarde 2.4 Kortlopende schulden Crediteuren Belastingen en premies sociale verzekeringen Schulden terzake van pensioenen Overige kortlopende schulden Subtotaal kortlopende schulden Vakantiegeld en vakantiedagen Overige overlopende passiva Overlopende passiva Totaal Kortlopende schulden Versie:

11 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2016, VERGELIJKENDE CIJFERS Baten 2016 Begroot Rijksbijdragen OCW Overheidsbijdragen en -subsidies overige overheden Overige baten Totaal baten Lasten 4.1 Personeelslasten Afschrijvingen Huisvestingslasten Overige lasten Totaal lasten Saldo baten en lasten * Financiële baten Financiële lasten Saldo financiële baten en lasten * Resultaat * Nettoresultaat * *(- is negatief) Versie:

12 KASSTROOMOVERZICHT 2016, VERGELIJKENDE CIJFERS 2015 Kasstroom uit operationele activiteiten Saldo baten en lasten Aanpassingen voor: - Afschrijvingen Mutaties voorzieningen Veranderingen in vlottende middelen: - Vorderingen Kortlopende schulden Kasstroom uit bedrijfsoperaties Ontvangen interest Betaalde interest Totaal kasstroom uit operationele activiteiten Kasstroom uit investeringsactiviteiten Investeringen in materiële vaste activa Totaal kasstroom uit investeringsactiviteiten Kasstroom uit overige balansmutaties Mutatie liquide middelen Het verloop van de geldmiddelen is als volgt: Stand liquide middelen per Mutatie boekjaar liquide middelen Stand liquide middelen per Versie:

13 TOELICHTING OP DE TE ONDERSCHEIDEN POSTEN VAN DE STAAT VAN BATEN EN LASTEN 3 Baten 3.1 Rijksbijdragen 2016 Begroot Rijksbijdrage OCW Totaal Rijksbijdrage OCW Niet-geoormerkte subsidies OCW Totaal overige subsidies OCW Ontvangen doorbetalingen rijksbijdrage SWV Totaal Rijksbijdragen Overheidsbijdragen en -subsidies overige overheden 2016 Begroot Overige gemeentelijke en GR-bijdragen en - subsidies Totaal Overige overheidsbijdragen en - subsidies overige overheden Totaal overige overheidsbijdragen en - subsidies overige overheden Overige baten 2016 Begroot Verhuur Ouderbijdragen Overige Totaal overige baten Totaal baten Versie:

14 4 Lasten 4.1 Personeelslasten 2016 Begroot Brutolonen en salarissen Sociale lasten Pensioenpremies Totaal lonen en salarissen Dotaties personele voorzieningen Overig Totaal overige personele lasten Uitkeringen van het Vervangingsfonds Overige uitkeringen Af: Uitkeringen Totaal personele lasten Gemiddeld aantal werknemers Gedurende het jaar 2016 waren gemiddeld 35 werknemers in dienst op basis van een volledig dienstverband (2015: 38). Het gemiddeld aantal werknemers bedraagt 49 in 2016 (2015: 53). 4.2 Afschrijvingen 2016 Begroot Inventaris en apparatuur Leermiddelen en Overige materiële vaste activa Totaal afschrijvingen Huisvestingslasten 2016 Begroot Huur Klein onderhoud en exploitatie Energie en water Schoonmaakkosten Heffingen Dotatie onderhoudsvoorziening Tuinonderhoud Bewaking/beveiliging Totaal huisvestingslasten Versie:

15 4.4 Overige lasten 2016 Begroot Administratie en beheer Reis- en verblijfkosten Telefoon- en portokosten Totaal administratie- en beheerslasten Inventaris, apparatuur en leermiddelen Bibliotheek/mediatheek Totaal inventaris, apparatuur en leermiddelen Representatiekosten Huishoudelijke kosten Buitenschoolse cq bijzondere activiteiten Contributies Abonnementen Medezeggenschapsraad Verzekeringen Overige Reproductiekosten, drukwerk, schoolgids Toetsen en testen Culturele vorming Totaal overige Totaal overige lasten In het boekjaar zijn de volgende bedragen aan accountantshonoraria (reeds onderdeel van ) ten laste van het resultaat gebracht: 2016 Begroot Controle van de jaarrekening Bovenstaande honoraria betreffen uitsluitend de werkzaamheden die bij de Vereniging zijn uitgevoerd door accountantsorganisaties en externe accountants zoals bedoeld in art. 1, lid 1 Wta (Wet toezicht accountantsorganisaties). De kosten voor de controle zijn inclusief bekostiging en omzetbelasting. Totaal Lasten Saldo baten en lasten * Versie:

16 6 Financiële baten en lasten 6.1 Financiële baten 2016 Begroot Rentebaten en soortgelijke opbrengsten Totaal financiële baten Rentelasten en soortgelijke lasten Totaal financiële lasten Nettoresultaat * *- is negatief Versie:

17 VERBONDEN PARTIJEN Er zijn geen verbonden partijen die hier moeten worden toegelicht. Versie:

18 VERANTWOORDING SUBSIDIES Er zijn geen subsidies die toegelicht dienen te worden. Versie:

19 WNT: WET NORMERING BEZOLDIGING TOPFUNCTIONARISSEN PUBLIEKE EN SEMIPUBLIEKE SECTOR Per 1 januari 2013 is de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en semipublieke sector (WNT) in werking getreden. De WNT schrijft voor dat de beloning van topfunctionarissen verantwoord dient te worden in de jaarrekening, ook als de beloning beneden de norm blijft. Voor overige functionarissen geldt publicatieplicht alleen als de norm overschreden wordt. Indeling en bezoldigingsklasse De indeling van de rechtspersonen of instellingen over de bezoldigingsklassen gebeurt op basis van drie generieke instellingscriteria te weten: (a) de gemiddelde totale baten per kalenderjaar (b) het gemiddelde aantal leerlingen, deelnemers of studenten, en (c) het gewogen aantal onderwijssoorten of -sectoren. Deze instellingscriteria bieden een weergave van de zwaarte van de functie van de topfunctionaris gebaseerd op functiewaarderingsverhoudingen. Gezamenlijk geven de criteria een indicatie van de complexiteit van de betreffende bestuursfunctie. Voor ieder criterium wordt een schaal gehanteerd. Uit de score op die schaal volgt een aantal complexiteitspunten. Het totaal van deze complexiteitspunten bepaalt in welke bezoldigingsklasse de rechtspersoon of instelling valt en welk bezoldigingsmaximum daarmee van toepassing is op de topfunctionaris(sen). Voor de bepaling van de complexiteitspunten verwijzen wij naar de Regeling bezoldiging topfunctionarissen OCW-sectoren. Complexiteitspunten Gemiddelde totale baten 2 Gemiddeld aantal leerlingen, deelnemers of studenten 1 Gewogen aantal onderwijssoorten of sectoren 1 Totaal aantal complexiteitspunten 4 Bezoldigingsklasse 2016 Bezoldigingsmaximum A Versie:

20 WNT: WET NORMERING BEZOLDIGING TOPFUNCTIONARISSEN PUBLIEKE EN SEMIPUBLIEKE SECTOR Leidinggevend topfunctionaris met dienstbetrekking of zonder dienstbetrekking vanaf 13e maand van de functievervulling en gewezen topfunctionaris De volgende leidinggevend topfunctionarissen met dienstbetrekking of zonder dienstbetrekking vanaf 13e maand van de functievervulling en gewezen topfunctionarissen zijn in de tabel hieronder opgenomen. Dienstbetrekking in 2016 Aanhef De heer Voorletters E. Tussenvoegsel de Achternaam Jong Functie(s) directeur (Fictieve) dienstbetrekking Ja Aanvang functie in verslagjaar Afloop functie in verslagjaar Taakomvang (fte) 0,92 Gewezen topfunctionaris Nee Bezoldiging 2016 Beloning Belastbare onkostenvergoeding - Beloning betaalbaar op termijn Subtotaal bezoldiging Onverschuldigd betaald bedrag bezoldiging - Totale bezoldiging Afwijkend WNT-maximum Individueel WNT-maximum Motivering overschrijding bezoldigings-norm Toelichting overschrijding bezoldigingsnorm Gegevens 2015 Aanvang functie voorgaand verslagjaar Afloop functie voorgaand verslagjaar taak omvang voorgaand verslagjaar (fte) 0,92 Beloning in voorgaand verslagjaar Belastbare onkostenvergoeding in voorgaand verslagjaar - Beloning betaalbaar op termijn in voorgaand verslagjaar Totale bezoldiging in voorgaand verslagjaar Versie:

21 WNT: WET NORMERING BEZOLDIGING TOPFUNCTIONARISSEN PUBLIEKE EN SEMIPUBLIEKE SECTOR Leidinggevend topfunctionaris zonder dienstbetrekking maand 1-12 van de functievervulling Niet van toepassing, er zijn geen leidinggevend topfunctionarissen zonder dienstbetrekking maand 1-12 van de functievervulling. Versie:

22 WNT: WET NORMERING BEZOLDIGING TOPFUNCTIONARISSEN PUBLIEKE EN SEMIPUBLIEKE SECTOR Toezichthoudend topfunctionaris De volgende toezichthoudend topfunctionarissen zijn in de tabel hieronder opgenomen. Dienstbetrekking 2016 (Fictieve) dienstbetrekking Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Aanhef De heer Mevrouw De heer Mevrouw Mevrouw Mevrouw De heer Mevrouw Mevrouw De heer Voorletters A.P. W.M. R. V.O. J. H. P. M. S. B. Tussenvoegsel van de van Achternaam Leeuwen Haaker Stevens Groenewoud Hagelen Vetten Dam Lycklama Leuven Leenen Functiecategorie Lid Voorzitter Lid Lid Lid Lid Lid Lid Lid Lid Aanvang functie in verslagjaar Afloop functie in verslagjaar Bezoldiging 2016 Beloning Belastbare onkostenvergoeding Beloning betaalbaar op termijn Subtotaal bezoldiging Onverschuldigd betaald bedrag bezoldiging Totale bezoldiging Gegevens 2015 Aanvang functie voorgaand verslagjaar Afloop functie voorgaand verslagjaar Beloning in voorgaand verslagjaar Belastbare onkostenvergoeding in voorgaand verslagjaar Beloning betaalbaar op termijn in voorgaand verslagjaar Totale bezoldiging in voorgaand verslagjaar Versie:

23 WNT: WET NORMERING BEZOLDIGING TOPFUNCTIONARISSEN PUBLIEKE EN SEMIPUBLIEKE SECTOR Niet-topfunctionarissen boven de norm Niet van toepassing, er zijn geen niet-topfunctionarissen boven de norm. Versie:

24 GEBEURTENISSEN NA BALANSDATUM Er zijn geen gebeurtenissen na balansdatum die hier dienen te worden toegelicht. Versie:

25 NIET UIT DE BALANS BLIJKENDE RECHTEN EN VERPLICHTINGEN Rechten Er zijn geen niet uit balans blijkende rechten die hier moeten worden toegelicht. Verplichtingen De volgende niet uit balans blijkende verplichtingen worden hieronder toegelicht. Vlg Nr. Leverancier Periode van t/m Looptijd Bedrag per maand Bedrag verslagjaar Bedrag < 1 jaar Bedrag 1-5 jaar Bedrag > 5 jaar Mndn Bedrag totaal 1 Ricoh/kopieermachine t/m Ricoh/kopieermachine t/m Versie:

26 BESTEMMING VAN HET RESULTAAT Bestemming van het resultaat Resultaat Algemene reserve (publiek) Totaal resultaat Versie:

27 ONDERTEKENING Hoofddorp, 30 maart 2017 Montessori Vereniging Haarlemmermeer Bestuur, M. Haaker Montessori Vereniging Haarlemmermeer Kaj Munkweg RV Hoofddorp Versie:

28 OVERIGE GEGEVENS Versie: 0.1

29 Controleverklaring van de onafhankelijke accountant Pagina voor de controleverklaring Versie:

30 GEGEVENS OVER DE RECHTSPERSOON Naam: Adres: Telefoon: adres: Internetsite: Bestuursnummer: Montessori Vereniging Haarlemmermeer Kaj Munkweg 45, 2131 RV Hoofddorp Contactpersoon: R. Stevens Telefoon: adres: BRIN-nummers: 1e Montessorischool Montessorischool Toolenburg Floriande Versie:

31 BIJLAGEN Versie: 0.1

32 OCW-BIJLAGE Ministerie van OCW Beschikking Toegerekend Ontvangen Te vorderen Bekostigings (nummer Bedrag t/m jaar t/m jaar Overlopende post lumpsum jaar en datum) beschikking Personeel 2016/2017 1) d.d Overige Prestatiebox 2016/2017 2) d.d Totaal OCW ) , ) , Versie:

5 # 2!$# 3 )$)*!$# 3 )$)* 7#.$% 3 )$)* 4 $%!$%! '#.!*$ 1 )! $% / 0##% " # "$%! &'() !$*$!+,!! -.!!

5 # 2!$# 3 )$)*!$# 3 )$)* 7#.$% 3 )$)* 4 $%!$%! '#.!*$ 1 )! $% / 0##%  # $%! &'() !$*$!+,!! -.!! 5 # 6$ 7 "! 2!$# 3 )$)*!$# 3 )$)* 7#.$% 3 )$)* 4 $%!$%! 4 $%!$%!!) '#.!*$ 1 )! $% / 0##% " # & "$%! &'()!$*$!+,!! -.!!!! Versie: 1.0 2 BESTUURSVERSLAG Versie: 1.0 3 ! "# "!$%!& ' ( ')"*' +, & -# &'##./0-1

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Openbare Scholen Groep Schoonoord, te Zeist

Jaarverslag Stichting Openbare Scholen Groep Schoonoord, te Zeist Jaarverslag 2015 Stichting Openbare Scholen Groep Schoonoord, te Zeist INHOUDSOPGAVE Jaarrekening: Grondslagen van waardering en resultaatbepaling Balans per 31 december 2015, vergelijkende cijfers per

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Openbare Scholen Groep Schoonoord, te Zeist

Jaarverslag Stichting Openbare Scholen Groep Schoonoord, te Zeist Jaarverslag 2016 Stichting Openbare Scholen Groep Schoonoord, te Zeist INHOUDSOPGAVE Jaarrekening: Grondslagen van waardering en resultaatbepaling Balans per 31 december 2016, vergelijkende cijfers per

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 Noordhorn, 16 juni 2016

JAARREKENING 2015 Noordhorn, 16 juni 2016 JAARREKENING 2015 Noordhorn, 16 juni 2016 Inhoudsopgave jaarrekening Pagina A0 Bestuursverslag Algemene toelichting A.1.1 Balans per 31 december 2015 A.1.2 Staat van baten en lasten over 2015 A.1.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017 Sien gevestigd te Houten Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Opgemaakt d.d. 30 juni 2015

Opgemaakt d.d. 30 juni 2015 JAARREKENING 2014 Opgemaakt d.d. 30 juni 2015 JAARREKENING 2014 STICHTING TWARNE GRONDSLAGEN VAN WAARDERING EN RESULTAATBEPALING De grondslagen van waardering en resultaatbepaling zijn conform de wettelijke

Nadere informatie

Materiële vaste activa (1) Inventaris Vorderingen (2) Overige vorderingen Overlopende activa

Materiële vaste activa (1) Inventaris Vorderingen (2) Overige vorderingen Overlopende activa JAARREKENING Balans per 31 december 2015 Winst-en-verliesrekening over 2015 Kasstroomoverzicht 2015 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting op de balans per 31 december 2015 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Prago, te Utrecht

Jaarrekening 2014. Stichting Prago, te Utrecht Stichting Prago, te Utrecht INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag: Algemeen instellingsbeleid Financieel beleid Pagina: 4 5 Jaarrekening: Grondslagen van waardering en resultaatbepaling Balans per 31 december

Nadere informatie

Samengevoegd College Hageveld en Hageveld Beheer

Samengevoegd College Hageveld en Hageveld Beheer Jaarrekening Grondslagen Deze jaarrekening is in opdracht van het bestuur van de Stichting Hageveld Beheer en de Onderwijsstichting College Hageveld opgesteld door de Stichting Regionaal Onderwijsbureau

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING Reformatorisch Samenwerkingsverband VO. te Utrecht

JAARVERSLAGGEVING Reformatorisch Samenwerkingsverband VO. te Utrecht JAARVERSLAGGEVING 2015 Reformatorisch Samenwerkingsverband VO te Utrecht Utrecht, 21 juni 2016 INHOUDSOPGAVE BESTUURSVERSLAG 1 JAARREKENING BALANS PER 31 DECEMBER 2015 22 STAAT VAN BATEN EN LASTEN OVER

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (na verwerking resultaatbestemming)

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (na verwerking resultaatbestemming) JAARREKENING 2013 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (na verwerking resultaatbestemming) 2013 2012 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 301.692 349.096 301.692 349.096 Vlottende activa Vorderingen 192.327

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Bibliotheek Oosterschelde. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT)

Jaarrekening 2017 Bibliotheek Oosterschelde. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) Jaarrekening 2017 Bibliotheek Oosterschelde (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 3 2 Staat van baten en lasten over 2017 5

Nadere informatie

Ingevolge artikel 396 lid 7 Titel 9 Boek 2 BW is afgezien van het opstellen van een bestuursverslag over 2012.

Ingevolge artikel 396 lid 7 Titel 9 Boek 2 BW is afgezien van het opstellen van een bestuursverslag over 2012. FINANCIEEL VERSLAG BESTUURSVERSLAG OVER Ingevolge artikel 396 lid 7 Titel 9 Boek 2 BW is afgezien van het opstellen van een bestuursverslag over. Ondertekening van de jaarrekening Schipluiden, 6 november

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT)

Jaarrekening 2017 Stichting Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) Jaarrekening 217 Stichting Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 217 3 2 Staat

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Cardo

Jaarrekening Stichting Cardo Jaarrekening 2015 Stichting Cardo 2 van 16 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2015 3 2. Resultatenrekening over 2015 4 3. Kengetallen 5 4. Kasstroomoverzicht over 2015 6 5. Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Stichting Openbare Bibliotheek Veenendaal. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT)

Jaarrekening 2018 Stichting Openbare Bibliotheek Veenendaal. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) Jaarrekening 2018 Stichting Openbare Bibliotheek Veenendaal (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 3 2 Staat

Nadere informatie

JAARSTUKKEN 2017 BATEN EN LASTEN

JAARSTUKKEN 2017 BATEN EN LASTEN BATEN EN LASTEN Jaarrekening Begroting Jaarrekening 2017 2017 2016 Opbrengsten Lumpsum Rijk 2.361.057 2.361.058 2.230.440 DVO prv Gelderland 493.269 497.599 492.282 Lumpsum Arnhem 1.090.970 1.090.970 1.128.779

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Cardo

Jaarrekening Stichting Cardo Jaarrekening 2016 Stichting Cardo 2 van 17 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2016 3 2. Resultatenrekening over 2016 4 3. Kengetallen 5 4. Kasstroomoverzicht over 2016 6 5. Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Bibliotheek Oosterschelde. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT)

Jaarrekening 2018 Bibliotheek Oosterschelde. (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) Jaarrekening 2018 (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht WNT) INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 3 2 Staat van baten en lasten over 2018 5 3 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Stg. Samenwerkingsscholen VPR Gemeenlandsedijk Noord 26A 3216 AG Abbenbroek

Financieel Jaarverslag Stg. Samenwerkingsscholen VPR Gemeenlandsedijk Noord 26A 3216 AG Abbenbroek Financieel Jaarverslag 2017 42738 Stg. Samenwerkingsscholen VPR Gemeenlandsedijk Noord 26A 3216 AG Abbenbroek Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave Bestuursverslag Pagina Jaarrekening Grondslagen 3 Model FK:

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Zorgboerderij Den Hoet gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Cardo

Jaarrekening Stichting Cardo Jaarrekening 2017 Stichting Cardo 2 van 15 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2017 3 2. Resultatenrekening over 2017 4 3. Kengetallen 5 4. Kasstroomoverzicht over 2017 6 5. Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken Jaarrekening 2018 Den Helder, mei 2019 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2018 Staat van baten en lasten 2018 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording 1 2 3 6 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

Stichting Schiedamse Theaters Stadserf DZ Schiedam

Stichting Schiedamse Theaters Stadserf DZ Schiedam Stadserf 1 3112 DZ INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 2 Staat van baten en lasten over 2015 3 Kasstroomoverzicht 2015 4 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

SOCIAAL EDUCATIEF KUNST EN VOLKS ACADEMIE TE DEN HAAG. Rapport inzake jaarstukken 2016

SOCIAAL EDUCATIEF KUNST EN VOLKS ACADEMIE TE DEN HAAG. Rapport inzake jaarstukken 2016 SOCIAAL EDUCATIEF KUNST EN VOLKS ACADEMIE TE DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 2 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag over 2016 4 JAARREKENING

Nadere informatie

JAARRAPPORT 2017 STICHTING OPENBARE LEESZAAL EN BIBLIOTHEEK HENGELO

JAARRAPPORT 2017 STICHTING OPENBARE LEESZAAL EN BIBLIOTHEEK HENGELO JAARRAPPORT 2017 STICHTING OPENBARE LEESZAAL EN BIBLIOTHEEK HENGELO Stichting Openbare Leeszaal en Bibliotheek Hengelo Jaarrekening 2017 1 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) Ref. 31-dec-17

Nadere informatie

1.1 Balans per 31 december Resultatenrekening over Kengetallen Kasstroomoverzicht over

1.1 Balans per 31 december Resultatenrekening over Kengetallen Kasstroomoverzicht over Inhoudsopgave Bladzijde 1. 1.1 Balans per 31 december 2013 1 1.2 Resultatenrekening over 2013 2 1.3 Kengetallen 3 1.4 Kasstroomoverzicht over 2013 4 1.5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting SWV Passend Onderwijs V(S)O De Liemers

JAARVERSLAG Stichting SWV Passend Onderwijs V(S)O De Liemers JAARVERSLAG 2016 Stichting SWV Passend Onderwijs V(S)O 25.04 De Liemers Inhoudsopgave Bestuursverslag en kengetallen Bestuursverslag 3 Analyse verschil werkelijke exploitatie en begroting 24 Kengetallen

Nadere informatie

STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN. Rapport inzake de jaarrekening juni2018

STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN. Rapport inzake de jaarrekening juni2018 I STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN BERG Rapport inzake de jaarrekening 2017 27juni2018 l JAARREKENING 2017 --------------------------------------------------~, ~- Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Welzijn Kapelle

Jaarrekening Stichting Welzijn Kapelle Jaarrekening 2016 Stichting Welzijn Kapelle INHOUDSOPGAVE Pagina 5.1 Jaarrekening 2016 5.1.1 Balans per 31 december 2016 4 5.1.2 Resultatenrekening over 2016 5 5.1.3 Kasstroomoverzicht over 2016 6 5.1.4

Nadere informatie

Publicatiestukken 2014 van Stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert

Publicatiestukken 2014 van Stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert Publicatiestukken 2014 van Stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert Stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert Pagina 1 INHOUD 1 Balans op 31 december 2014 (na resultaatverdeling) 2 Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

Stichting Carrefour, Welzijnsgroep Noordoostpolder Emmeloord. Jaarrapport 2014

Stichting Carrefour, Welzijnsgroep Noordoostpolder Emmeloord. Jaarrapport 2014 Emmeloord Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 5 1 BALANS PER 31

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Bibliotheek West-Achterhoek (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht W.N.T.)

Jaarrekening 2017 Stichting Bibliotheek West-Achterhoek (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht W.N.T.) Jaarrekening 2017 (versie t.b.v. ANBI-status en publicatieplicht W.N.T.) INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 3 2 Staat van baten en lasten over 2017 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Marthas Institute for Performing Arts gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017

Stichting Marthas Institute for Performing Arts gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 augustus 2017 2 1.2 Staat van baten en lasten over de periode

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Staat van baten en lasten over 2015 6 3 Kasstroomoverzicht 2015

Nadere informatie

Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102

Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102 1 BALANS PER 31 JULI 2014 (Na winstbestemming) 31-07-14 31-07-13 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen 6.943 6.358 Liquide middelen 7.229 19.102 14.172 25.460 PASSIVA Reserves en fondsen Continuiteitsreserve

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2017/2018 LINDUS, DE ONDERNEMERSVERENIGING VAN DE LIEMERS TE ZEVENAAR

FINANCIEEL VERSLAG 2017/2018 LINDUS, DE ONDERNEMERSVERENIGING VAN DE LIEMERS TE ZEVENAAR FINANCIEEL VERSLAG 2017/2018 LINDUS, DE ONDERNEMERSVERENIGING VAN DE LIEMERS TE ZEVENAAR INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 augustus 2018 4 2 Staat van baten en lasten over 2017/2018

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Heiloo Jaarrekening 2017 Heiloo, mei 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording 1 2 3 6 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek en Volksuniversiteit Hilversum Jaarrekening 2017 Hilversum, april 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording 1 2 3 6 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

1.1 Balans per 31 december Resultatenrekening over Kengetallen Kasstroomoverzicht over

1.1 Balans per 31 december Resultatenrekening over Kengetallen Kasstroomoverzicht over Inhoudsopgave Bladzijde 1. 1.1 Balans per 31 december 2012 1 1.2 Resultatenrekening over 2012 2 1.3 Kengetallen 3 1.4 Kasstroomoverzicht over 2012 4 1.5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

31 december Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen (2)

31 december Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen (2) JAARREKENING BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na bestemming exploitatiesaldo) (Toelichting) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen (1) Overige vorderingen en overlopende activa

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken

Jaarrekening Stichting KopGroep Bibliotheken Jaarrekening 2017 Stichting KopGroep Bibliotheken Den Helder, juni 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018 Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Volledig uitgewerkt model voor de jaarrekening

Volledig uitgewerkt model voor de jaarrekening R i c h t l i j n J a a r v e r s l a g O n d e r w i j s V o l l e d i g u i t g e w e r k t m o d e l v o o r d e j a a r r e k e n i n g Volledig uitgewerkt model voor de jaarrekening tekst is slechts

Nadere informatie

Mentelity foundation Baambrugge. Jaarrapport 2013

Mentelity foundation Baambrugge. Jaarrapport 2013 Baambrugge Jaarrapport 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Ontbreken van de verklaring 3 2 Financiële positie 5 FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 6 2 Staat van baten

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2017

Rapport inzake de jaarrekening 2017 Kruisbergseweg 54 6601DD WIJCHEN Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening Pagina 1.1 Balans per 31 december 2017 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2017 4 1.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Stichting De Lage Beemden (versie ten behoeve van publicatieplicht ANBI en WNT)

Jaarrekening 2018 Stichting De Lage Beemden (versie ten behoeve van publicatieplicht ANBI en WNT) Jaarrekening 2018 (versie ten behoeve van publicatieplicht ANBI en WNT) INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 4 2 Staat van baten en lasten over 2018 6 3 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek De Groene Venen

Jaarrekening Stichting Bibliotheek De Groene Venen Jaarrekening 2017 Stichting Bibliotheek De Groene Venen Waddinxveen, augustus 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting De Nijensteen, Heerde

ANBI Publicatie Stichting De Nijensteen, Heerde ANBI Publicatie 2017 Stichting De Nijensteen, Heerde Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Publicatiestukken van 19 november 2014 t/m 31 december 2015

Publicatiestukken van 19 november 2014 t/m 31 december 2015 Publicatiestukken van 19 november 2014 t/m 31 december 2015 Deze publicatiestukken zijn ontleend aan de jaarrekening van 19 november 2014 t/m 31 december 2015, welke is vastgesteld en goedgekeurd in de

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 stichting theater het Kruispunt

Jaarverslag 2014 stichting theater het Kruispunt Jaarverslag 2014 stichting theater het Kruispunt Jaarverslag 2014 stichting theater het Kruispunt - 1 - BALANS PER 31-12-2014 (bedragen in euro s) ACTIEF 31 december 2014 31 december 2013 Toelichting Vaste

Nadere informatie

STICHTING PRESENT DEVENTER

STICHTING PRESENT DEVENTER JAARREKENING 2015 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl KvK 08144771 RSIN 815599353 Bankgegevens

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 Noordhorn, 2 juni 2015

JAARREKENING 2014 Noordhorn, 2 juni 2015 JAARREKENING 2014 Noordhorn, 2 juni 2015 Inhoudsopgave jaarrekening Pagina A0 Bestuursverslag 2 Algemene toelichting 32 A.1.1 Balans per 31 december 2014 33 A.1.2 Staat van baten en lasten over 2014 34

Nadere informatie

Financieel verslag 2017

Financieel verslag 2017 Financieel verslag 2017 Harmen Visserplein 6 8302BW Pagina 1 Voorblad 0 1 2 Inhoud Jaarrekening 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 6 Grondslagen 7 Toelichting balans 9 Toelichting baten en lasten 12

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting De Nijensteen, Heerde

Financieel verslag Stichting De Nijensteen, Heerde Financieel verslag 2015 Stichting De Nijensteen, Heerde Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

RAPPORT. Uitgebracht aan: het bestuur van Stichting Theatherfestival Delft te Delft. inzake de jaarrekening 2011/2012

RAPPORT. Uitgebracht aan: het bestuur van Stichting Theatherfestival Delft te Delft. inzake de jaarrekening 2011/2012 RAPPORT Uitgebracht aan: het bestuur van Stichting Theatherfestival Delft te Delft inzake de jaarrekening INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 2 Resultaatanalyse 2 3 Financiële positie 3 1 Bestuursverslag

Nadere informatie

Moyee Nederland B.V. te Amsterdam. Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van tot en met

Moyee Nederland B.V. te Amsterdam. Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van tot en met te Rapport inzake de balans en winst-en-verliesrekening over de periode van 01-01-2017 tot en met 31-12-2017 Inhoudsopgave Pagina Balans per 31 december 2017 3 Winst-en-verliesrekening over 2017 5 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Kennisbank Filantropie Hilversum. Jaarrapport 2014

Stichting Kennisbank Filantropie Hilversum. Jaarrapport 2014 Hilversum Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 2 Resultatenanalyse 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 4 2 Staat van baten en lasten over 2014 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017 van Stichting Villa Pinedo Amsterdam

Jaarverslaggeving 2017 van Stichting Villa Pinedo Amsterdam Jaarverslaggeving van Stichting Villa Pinedo Amsterdam INHOUDSOPGAVE PAGINA ALGEMEEN RAPPORT 1 Opdracht 2 2 Algemeen 2 3 Financiële positie 3 4 Kasstroomoverzicht over 4 5 Herkomst en besteding van middelen

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2014 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na winstbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa

Nadere informatie

ACTIVA. Materiële vaste activa Inventaris

ACTIVA. Materiële vaste activa Inventaris 2.1 Balans per 31 december 2017 (Na resultaatbestemming) 31-12-2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa Inventaris 156.226 156.226 Vlottende activa Voorraden Gereed product en handelsgoederen 10.303

Nadere informatie

VASTE ACTIVA Materiële vaste activa VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen Liquide middelen

VASTE ACTIVA Materiële vaste activa VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na voorstel resultaatverdeling) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa 7.958 - VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen 1.035.332 230.003 Liquide

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

TOTAAL VASTE ACTIVA

TOTAAL VASTE ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2013, VERGELIJKENDE CIJFERS PER 31 DECEMBER 2012 (na verwerking resultaatbestemming) 1 Activa VASTE ACTIVA 31-12-2013 31-12-2012 1.2 Materiële vaste activa 1.2.1 Gebouwen en terreinen

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting SWV Passend Onderwijs V(S)O De Liemers

JAARVERSLAG Stichting SWV Passend Onderwijs V(S)O De Liemers JAARVERSLAG 2017 Stichting SWV Passend Onderwijs V(S)O 25.04 De Liemers Inhoudsopgave Bestuursverslag en kengetallen Bestuursverslag 3 Analyse verschil werkelijke exploitatie en begroting 22 Kengetallen

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Kennisbank Filantropie Hilversum. Jaarrapport 2013

Stichting Kennisbank Filantropie Hilversum. Jaarrapport 2013 Hilversum Jaarrapport 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 2 Resultatenanalyse 3 FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2013 4 2 Staat van baten en lasten over 2013 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2016

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2016 Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2016 Inhoud 1 Balans 2016... 2 2 Exploitatierekening 2016... 3 3 Toelichting op de balans en exploitatierekening... 4 1 1 Balans 2016 Balans 2016 - Stichting Drop-Inn ACTIVA

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Shoot Me

Jaarrekening 2013. Stichting Shoot Me Stichting Shoot Me vastgesteld op 3 juni 2014 inhoud Samenstellingsverklaring pagina 3 Bedrijfsgegevens en grondslagen pagina 4 Balans pagina 6 Staat van baten en lasten pagina 8 Toelichting op de Balans

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2016 VAN STICHTING PALLIETERBURGHT TE CAPELLE AAN DEN IJSSEL

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2016 VAN STICHTING PALLIETERBURGHT TE CAPELLE AAN DEN IJSSEL FINANCIEEL JAARRAPPORT 2016 VAN STICHTING PALLIETERBURGHT TE CAPELLE AAN DEN IJSSEL Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Bericht van de Penningmeesterverklaring van de accountant 2 1.2 Algemeen

Nadere informatie

Mentelity foundation Baambrugge. Jaarrapport 2014

Mentelity foundation Baambrugge. Jaarrapport 2014 Baambrugge Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 2 Resultatenanalyse 3 3 Financiële positie 4 JAARREKENING OVERIGE GEGEVENS 1 Balans per 31 december 2014 5 2 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2012

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2012 Stichting Zorgboerderij Den Hoet gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2012 3 Staat van baten en lasten over 2012 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 STICHTING REIS MET JE HART

JAARREKENING 2016 STICHTING REIS MET JE HART JAARREKENING STICHTING REIS MET JE HART 1 BALANS PER 31 DECEMBER (na verwerking van het verlies) 31 december 31 december ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) 27.731 27.897 Vlottende activa 27.731

Nadere informatie

ME/CVS Stichting Nederland JAARREKENING 2017

ME/CVS Stichting Nederland JAARREKENING 2017 ME/CVS Stichting Nederland JAARREKENING 2017 18 september 2018 samenstellingsverklaring afgegeven 1/9 GRONDSLAGEN VAN DE JAARREKENING De jaarrekening is opgesteld volgens de bepalingen van het Nederlands

Nadere informatie

Stichting Else Amersfoort Jaarrekening Kortlopende schulden 5 (p.15) Totaal passiva

Stichting Else Amersfoort Jaarrekening Kortlopende schulden 5 (p.15) Totaal passiva BALANS (na voorstel saldoverdeling) (in euro's) 31 december 31 december ref. (pag.) 2016 2015 ACTIVA Materiële vaste activa 1 (p.11) 1.672 2.448 Financiële vaste activa 2 (p.11) 5.354.817 5.442.457 Vlottende

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Oostland

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Oostland Jaarrekening 2017 Bleiswijk, mei 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting op de jaarrekening WNT-verantwoording 1 2 3 5 Opgesteld door

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2015 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste

Nadere informatie

Gereformeerde Schoolvereniging Westernieland e.o. te Winsum. Jaarstukken 2013. 29 april 2014

Gereformeerde Schoolvereniging Westernieland e.o. te Winsum. Jaarstukken 2013. 29 april 2014 Gereformeerde Schoolvereniging Westernieland e.o. te Winsum 37038 Jaarstukken 2013 29 april 2014 Inhoudsopgave Toelichting op onderdelen van het jaarverslag Pagina Jaarverslag 1 Financiële kengetallen

Nadere informatie

Balans per 31 december na resultaatbestemming ACTIVA

Balans per 31 december na resultaatbestemming ACTIVA Balans per 31 december na resultaatbestemming 2017 2016 ACTIVA 1. Vaste activa 1.1 gebouwen en terreinen 1 1 1.2 overige materiële vaste activa: inrichting en inventaris 117.549 144.222 dbos 18.385 20.867

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting DOB Equity, Amsterdam

ANBI Publicatie Stichting DOB Equity, Amsterdam ANBI Publicatie 2017 Stichting DOB Equity, Amsterdam Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Stichting ProSea Marine Education Drieharingstraat 25 3511 BH Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2012

Stichting ProSea Marine Education Drieharingstraat 25 3511 BH Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2012 Drieharingstraat 25 3511 BH Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Resultaten 2 Financiële positie 3 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Stichting Instituut Fondsenwerving. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Instituut Fondsenwerving. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Instituut Fondsenwerving gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Financiële verantwoording Miks welzijn

Financiële verantwoording Miks welzijn Financiële verantwoording 2017 Miks welzijn mei 2018 1 Stichting Miks welzijn Brugstraat 1 8501 EV JOURE Inhoudsopgave Pagina Jaarstukken 2017 Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans 5 Staat van baten en

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na verwerking van het resultaat) ACTIEF 31.12.2016 31.12.2015 MATERIËLE VASTE ACTIVA 5.184.551 4.292.292 VOORRADEN 362.102 439.375 VORDERINGEN EN OVERLOPENDE ACTIVA 175.528

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017 Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Zoetermeer Jaarrekening 2017 Zoetermeer, april 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording 1 2 3 6 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

Stichting Praemium Erasmianum Amsterdam. Financieel publicatieverslag 2016

Stichting Praemium Erasmianum Amsterdam. Financieel publicatieverslag 2016 Stichting Praemium Erasmianum Amsterdam Financieel publicatieverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.2 Staat van baten en laten over 2016 3 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

Handelsregister Kamer van Koophandel te Woerden, dossiernummer

Handelsregister Kamer van Koophandel te Woerden, dossiernummer Publicatierapport 2017 Coöperatie Coöperatief Ondernemers Platform Veluwe U.A. ERMELO Handelsregister Kamer van Koophandel te Woerden, dossiernummer 57197911 Vastgesteld door de Vergadering van de ledenraad

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx Financieel verslag 2018 Stichting Waga Winschoten Pagina 1 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten 2017 4 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten

Nadere informatie

NLNet gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

NLNet gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 NLNet gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017

Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Waterland

Jaarrekening Stichting Openbare Bibliotheek Waterland Jaarrekening 2017 Stichting Openbare Bibliotheek Waterland Purmerend, maart 2018 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2017 Staat van baten en lasten 2017 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2015 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 180.094 55.446

Nadere informatie

Stichting Merkaz. Utrecht. Financieel verslag 2012

Stichting Merkaz. Utrecht. Financieel verslag 2012 Stichting Merkaz Utrecht Financieel verslag 2012 Inhoudsopgave Pagina Jaarverslag Financiële positie 3 Meerjarenoverzicht 4 Kengetallen 4 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 6 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2017

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2017 Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2017 Inhoud 1 Balans per 31 december 2017... 2 2 Exploitatierekening 2017... 3 3 Toelichting op de balans en exploitatierekening... 4 1 1 Balans 2017 Balans 2017 - Stichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Vrienden van Sprank

Jaarrekening 2013. Stichting Vrienden van Sprank Jaarrekening 2013 Stichting Vrienden van Sprank 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 5.1 Jaarrekening 2013 5.1.1 Balans per 31 december 2013 4 5.1.2 Resultatenrekening over 2013 5 5.1.3 Kasstroomoverzicht over 2013

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Gooi en meer

Jaarrekening Stichting Bibliotheek Gooi en meer Jaarrekening 2018 Bussum, april 2019 Inhoudsopgave Bladzijde JAARREKENING Balans 31 december 2018 Staat van baten en lasten 2018 Toelichting grondslagen WNT-verantwoording 1 2 3 6 Opgesteld door ProBiblio

Nadere informatie

FINANCIELE VERANTWOORDING 2016 STICHTING PLEIN C Haarlem <KORTE VERSIE>

FINANCIELE VERANTWOORDING 2016 STICHTING PLEIN C Haarlem <KORTE VERSIE> FINANCIELE VERANTWOORDING 2016 STICHTING PLEIN C Haarlem Algemene toelichting Leeswijzer De financiële verantwoording 2016 is een verkorte versie van de door de accountant goedgekeurde jaarrekening

Nadere informatie

Coöperatieve Vereniging Cultuurpers UA. Jaarrekening

Coöperatieve Vereniging Cultuurpers UA. Jaarrekening Coöperatieve Vereniging Cultuurpers UA Jaarrekening 2015 inhoud Samenstellingsverklaring Bedrijfsgegevens en grondslagen Balans Winst- en verliesrekening Samenstellingsverklaring: Rotterdam,2 november

Nadere informatie