Inhoudsopgave. # Traktatierichtlijnen KMN Kind en Co. # Gezonde traktaties Vliegtuig Rijst wafel vlinder Traktatie van een leeuw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave. # Traktatierichtlijnen KMN Kind en Co. # Gezonde traktaties Vliegtuig Rijst wafel vlinder Traktatie van een leeuw"

Transcriptie

1

2 Inhoudsopgave # Traktatierichtlijnen KMN Kind en Co # Gezonde traktaties Vliegtuig Rijst wafel vlinder Traktatie van een leeuw Rupsje nooit genoeg I Rupsje nooit genoeg II Rijst wafel dieren traktatie Gezonde friet Egel Gevulde satéprikkers Lange Jan Efteling Vishengeltjes Rozijntjes Geboortetraktaties Gevulde fruitbakjes/ -hoorntjes Soepstengel met vingerpoppetje Koekiemonster Niet eetbare traktatie stoepkrijt Niet eetbare traktatie bellenblaas Niet eetbare traktatie potlood

3 Traktatierichtlijnen KMN Kind en Co Het doel van een traktatie is: Iets (lekkers) uitdelen om samen een gebeurtenis te vieren. KMN Kind & Co vindt het belangrijk dat eetbare traktaties gezond zijn en bij voorkeur in ons voedingsbeleid passen. En in plaats van iets lekkers kan er ook aan een klein cadeautje gedacht worden. Voor jonge kinderen is een traktatie al snel een hele maaltijd. In ons beleid zien wij de traktatie als een tussendoortje. Daarom is het belangrijk dat de traktatie niet te groot is en niet teveel calorieën, vetten en zout bevat. Dat wil niet zeggen dat een snoepje op z n tijd niet mag, het gaat in alle gevallen om de verhouding: Alles met mate! Algemene richtlijnen: - trakteren mag, maar hoeft niet - de traktatie moet veilig te consumeren zijn - het traktatie moment wordt bij voorkeur gekoppeld aan een vast eet-/drinkmoment, het kan dus ook iets zijn dat tijdens de lunch gegeten kan worden - de traktatie kan eventueel de dagelijkse cracker/soepstengel vervangen - zelfbereide traktaties worden door ouders gekoeld aangeleverd - medewerkers eten dezelfde traktatie als de kinderen. Voor hen hoeft er niets anders gegeven te worden. Vaak gebruiken ouders dit moment ook, of bij afscheid, om medewerkers te bedanken met wat lekkers. Het uitspreken en delen van deze waardering wordt zeer gewaardeerd maar mag ook in de vorm van een kaartje. Het streven op het kinderdagverblijf conform voedingsbeleid is dat we allen hetzelfde eten en drinken (behoudens koffie). Omdat ideeën over traktaties variëren en de doelgroep binnen de opvang in leeftijd verschilt, worden de traktatierichtlijnen minimaal 1 x per twee jaar met de oudercommissie besproken en vastgelegd voor de betreffende locatie. Vervolgens worden de richtlijnen in pedagogisch werkplan opgenomen en naar alle ouders gecommuniceerd (via Nieuwsflits) Onderstaande richtlijnen zijn in overleg met OC Kwibus vastgesteld. De traktatie is bij voorkeur klein en gekoppeld of ter vervanging van een vast eet- /drinkmoment. In het onderstaande overzicht vindt u enkele suggesties. Bij de boekstarthoek in de gang ligt een map met leuke, lekkere en verantwoorde traktatieideeën ter inspiratie. Kijk ook eens op: # Ik deel uit! ISBN # # # # # #

4 We vinden het prettig als u vooraf met de pedagogisch medewerkers overlegt of uw kind wil trakteren, of u al in gedachten heeft wat u wil maken en welke dag u wilt trakteren. Het zou immers jammer zijn als er twee feestjes gelijktijdig zijn. Mocht de traktatie afwijken van ons beleid, dan wordt de traktatie in de mandjes van de kinderen gedaan. Veel leuker is het natuurlijk om het meteen te mogen opeten. Suggesties voor kleine traktaties Wel Niet * - Fruit/snackgroente - Ontbijtkoek - Eierkoek - (volkoren)biscuitjes, - Kinderkoekjes, - Lange vingers, soepstengels, - Rijstwafels, - Popcorn - Pannenkoek (zonder suiker of stroop) - Poffertjes (zonder suiker) - Waterijsjes - Rozijnen - Klein cadeautje Indien snoep gebruikt wordt als versiering op traktatie, dan minimaal. Lolly s Chocolade Zakjes snoep Koek (roze koek, gevulde koek, etc) Taart Chips Pinda s/noten * Producten in de kolom NIET bevatten veelal lege calorieën. Dat wil zeggen wel calorieën, maar weinig of geen nuttige voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Voor achtergrondinformatie en traktatie ideeën verwijzen we naar de websites Trakteren- Voedingscentrum

5 Gezonde traktaties *Vliegtuig # cocktailprikker # kaas # knakworstje # banner Deze superleuke traktatie komt uit het tijdschrift "Kinderen". Teken een banner met "Hoera... jarig", en knip deze uit. Lijm vast aan een cocktailprikker zodat je hem in de achterkant van het worstje kunt prikken. Snijd plakken van ongeveer een halve cm van de kaas en snijd daar de vleugels en het staartstuk uit. Prik alle onderdelen nu op de juiste plek in het worstje. Vegetarische tip: kan bijvoorbeeld ook met augurk gemaakt worden.

6 *Rijst wafel vlinder # een rijstewafel # een satéprikker # een pijpenrager

7 *Traktatie van een leeuw # kleine krentenbolletjes/ mandarijnen # een uitgeprinte kop van een leeuw Een plaatje van de kop van een leeuw printen en deze op een langwerpig strookje met pootjes plakken. Deze om een klein krentenbolletje vouwen en vastmaken. Je kunt dit bijvoorbeeld ook met een mandarijn maken.

8 *Rupsje nooit genoeg I # kaas # komkommer # appel # eventueel een uitgeknipt blad en een knuffel/plaatje van Rupsje nooit genoeg De kaas in kleine blokjes snijden en de appel en komkommer in kleine schijfjes. In het midden van de blokjes en schijfjes kleine gaatjes maken, zodat het net lijkt of Rupsje nooit genoeg er aan heeft gegeten. Leuk ter decoratie om een plaatje of zoals hierboven een knuffeltje van Rupsje nooit genoeg en een blad er bij de doen.

9 *Rupsje nooit genoeg II # 5 a 6 druiven per kind # 1 aardbei per kind # rozijntjes voor de ogen # Lange satéprikkers Je houdt de druiven en aardbeien het verst als je de rupsjes op dezelfde dag maakt. Gelukkig zijn ze snel en gemakkelijk te maken: maak de oogjes met bijvoorbeeld rozijntjes die je in de aardbeien prikt. Prik daarna de aardbei en de druiven op de satéprikker. En klaar is je Rupsje nooit genoeg!

10 *Rijst wafel dieren traktatie # rijst wafel # vers houd folie # een plaatje van een kop en de pootjes van een dier Een rijst wafel inpakken in vers houd folie en de kop en poten van het schaap knippen vanuit een gekleurd vel. Dit allemaal aan elkaar plakken, zoals hierboven te zien is. Ook leuk met andere dieren.

11 *Gezonde friet # frietbakjes # kleine soepstengeltjes # 15+ smeerkaas # kleine knakworstjes Een frietbakje gevuld met kleine soepstengeltjes (friet), 15+ smeerkaas (mayonaise) en een klein knakworstje.

12 * Egel # een peer # cocktailprikkers # druiven # eventueel aardbeien # rozijntjes Schilde peer voor de helft vanaf de smalle kant. Prik er zo n 25 cocktailprikkers in met aan elke cocktailprikker een druif. Eventueel kun je er ook nog een aardbei aan doen. Voor de oogjes en de neus kun je rozijntjes gebruiken. Klaar is de egel!

13 *Gevulde satéprikkers # diverse kleine stukjes als; groente, fruit, kaas, brood en worst # satéprikkers Je kunt de gevulde satéprikkers op diverse manieren vormgeven.

14 *Lange Jan Efteling # een plaatje van Lange Jan # een soepstengel # een krentenbolletje of plakje ontbijtkoek Steek de soepstengel in het krentenbolletje of in het plakje ontbijtkoek. Print een plaatje van Lange Jan, knip deze uit en plak het plaatje op de soepstengel.

15 *Vishengeltjes # soepstengels # kleine touwtjes # uitgeknipte/ gekleurde visjes Teken visjes op gekleurd papier en knip deze uit. Maak met een perforator een gaatje in de vis en doe hier het touwtje door. Maak het touwtje vast aan de soepstengel. Klaar zijn de vishengeltjes!

16 *Rozijntjes Met rozijntjes kun je ook hele leuke traktaties maken, bijvoorbeeld bovenstaande brandweerauto s, auto s en olifantjes. Via het internet kun je diverse voorbeeldjes vinden.

17 *Geboortetraktaties Een ooievaar/ wiegje (uitgeprint) met een doosje rozijntjes. Een cocktailprikker met een ooievaar erop. Leuk om bijvoorbeeld in een stukje ontbijtkoek te steken.

18 *Gevulde fruitbakjes/ -hoorntjes # hoorntjes, bakjes, zandbakfiguurtjes. # fruit

19 *Soepstengel met vingerpoppetje # soepstengels # vingerpoppetjes Makkelijke, maar leuke traktatie. Soepstengels in een glas/beker met op elke soepstengel een vingerpoppetje.

20 *Koekiemonster # blauw en wit papier # zwarte stift # ontbijtkoek # verhoudfolie Voor het maken van deze traktatie kunt u bovenstaande malm uitprinten op blauw papier en daarom de witte rondjes voor de ogen plakken. De ogen kunt u verder afmaken met een zwarte stift. Daarna het koekiemonster uitknippen en het plakje ontbijtkoek inpakken.

21 *Niet eetbare traktatie stoepkrijt

22 *Niet eetbare traktatie bellenblaas

23 *Niet eetbare traktatie potlood

team Avonturijn Beste ouder(s),

team Avonturijn Beste ouder(s), K Traktatiefolder Beste ouder(s), Uw kind is bijna jarig of neemt wellicht binnenkort afscheid van zijn of haar vriendjes en/of vriendinnetjes. U wilt iets leuks doen voor dit afscheid en wellicht ook

Nadere informatie

MANDARIJNEN VISJES. Benodigdheden: mandarijnen oranje papier plakband viltstift

MANDARIJNEN VISJES. Benodigdheden: mandarijnen oranje papier plakband viltstift MANDARIJNEN VISJES mandarijnen oranje papier plakband viltstift Knip uit het papier voor elke vis een staart en twee vinnen. Plak dit met plakband op de mandarijntjes zodat je een visje krijgt. Teken of

Nadere informatie

KOKO Kinderopvang Traktatiefolder

KOKO Kinderopvang Traktatiefolder KOKO Kinderopvang Traktatiefolder Introtekst Beste ouder(s), verzorger(s) Uw kind is bijna jarig of gaat afscheid nemen. U wilt iets leuks doen voor zijn of haar groepsgenootjes en wellicht ook voor de

Nadere informatie

Succes met het maken van jouw traktatie!

Succes met het maken van jouw traktatie! Gezondtraktatieboek Een verjaardag is voor de kinderen vaak compleet als er getrakteerd mag worden op school. Het beste moment om te trakteren is tijdens de ochtendpauze. Ieder jaar is de vraag: wat laat

Nadere informatie

Simpel. & Super BLOEM- POTJES

Simpel. & Super BLOEM- POTJES Simpel & Super BLOEM- POTJES 10 BLOEMPOTJES BENODIGDHEDEN Zo maak je het: * Grote satéprikkers * Komkommer * Kaas * Worst Tip: prik ze in een bakje met gras. 1 2 3 4 Snijd de komkommer in rondjes en halveer

Nadere informatie

Protocol voeding en traktaties

Protocol voeding en traktaties Protocol voeding en traktaties Inhoud 1. Richtlijnen traktaties, lunch en tussendoortjes... 3 1.1 Het pauzehapje... 3 1.2 De lunch... 3 1.3 Traktaties... 4 2. Voorkeurslijsten traktaties, lunch en tussendoortjes...

Nadere informatie

Vrolijke fruitspiesjes. Nodig: - Stateprikkers - Uitsteekvormpjes - Fruit naar keuze

Vrolijke fruitspiesjes. Nodig: - Stateprikkers - Uitsteekvormpjes - Fruit naar keuze Vrolijke fruitspiesjes - Stateprikkers - Uitsteekvormpjes - Fruit naar keuze Bert en Ernie fruit - Bananen - Mandarijnen - Zwart wol - Wiebeloogjes - Stift voor het mondje - Rood en oranje papier voor

Nadere informatie

Zo maak je het: KROKODIL BENODIGDHEDEN. * Komkommer. * Prikkertjes. * Kaas. * Worst. * Ogen. Bevat allergenen: gluten, koemelkeiwit

Zo maak je het: KROKODIL BENODIGDHEDEN. * Komkommer. * Prikkertjes. * Kaas. * Worst. * Ogen. Bevat allergenen: gluten, koemelkeiwit creatief KROKODIL 01 KROKODIL BENODIGDHEDEN Zo maak je het: * Komkommer * Prikkertjes * Kaas * Worst * Ogen 1 2 3 4 5 Maak van de komkommer een krokodil door een stuk uit de voorkant te snijden als bek.

Nadere informatie

Gezonde traktaties. Traktatie ideeën is een folder van de oudercommissie van kinderdagopvang de Meander.

Gezonde traktaties. Traktatie ideeën is een folder van de oudercommissie van kinderdagopvang de Meander. Gezonde traktaties Traktatie ideeën is een folder van de oudercommissie van kinderdagopvang de Meander. Hoera, uw kind is binnenkort weer jarig. Een bijzonder moment. Een traktatie kun je zien als een

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool

Voedingsbeleid basisschool Voedingsbeleid basisschool Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond

Nadere informatie

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties Groentefrietjes Vrolijke bekertjes Rode paprika s Komkommers Waspenen 1. Schrijf de naam en leeftijd van de jarige op de bekertjes. 2. Was de paprika

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen 2019 Voedingsbeleid Niels Donders De Sportanen 1-1-2019 INLEIDING 2 1.1 Waarom een voedingsplan 2 1.2 Gezond voedingsaanbod 2 1.2.1 Gezond eten met de schijf van vijf 3 1.2.2 Vaste en rustige eetmomenten

Nadere informatie

Protocol Voeding & Traktaties

Protocol Voeding & Traktaties Protocol Voeding & Traktaties Inhoud 1. Jump-in school. 2 2. Eetmomenten op school.. 2 3. Richtlijnen pauzehapje, lunch en traktaties.. 3 3.1 Pauzehapje (10-uurtje)... 3 3.2 Lunch tijdens de pauzecarrousel.

Nadere informatie

! " # **$,-./012"3$ 4'120,50/6.7. 8"' 9. Handleiding traktatie- en tussendoortjesbeleid basisscholen september 2012

!  # **$,-./0123$ 4'120,50/6.7. 8' 9. Handleiding traktatie- en tussendoortjesbeleid basisscholen september 2012 ! " #!$ %& ' ()( *+ **$-./012"3$ 4'12050/6.7. 8"' 9 -' -' :' 1 !" #$#... 1!"... 2 %"... 3 &'!("# #)#*!"... 4 &'& "... 5 &'+ " "... 9 +' #!-!" "#.""%" $ (%...11 +'& %"... 11 2.2 STAPPENPLAN TRAKTATIES-

Nadere informatie

Traktatieboek. Peuterspeelzalen Stichting Netwerk

Traktatieboek. Peuterspeelzalen Stichting Netwerk Traktatieboek Peuterspeelzalen Stichting Netwerk Dames peren peren gekleurd papier, eventueel ribbel papier gekleurde stiften Teken op een papier een rondje ter grootte van het middelstuk van de peer en

Nadere informatie

GEZONDE TRAKTATIE TIPS VAN KINDERCENTRUM BELLE FLEUR

GEZONDE TRAKTATIE TIPS VAN KINDERCENTRUM BELLE FLEUR Auto met rozijntjes WC-rollen Stuk karton waar je met een potlood de rondjes op tekent waar je de wielen van maakt Schaar Pinnetjes of lijm om de wielen mee aan de wc/rol te monteren Verf voor hele snelle

Nadere informatie

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool 1 Introductie Op onze school willen we gezond eten en drinken voor iedereen makkelijk maken. Samen met ouders proberen we te zorgen voor gezond eten en drinken

Nadere informatie

Vers fruit als ijsje. Vlinder

Vers fruit als ijsje. Vlinder Vers fruit als ijsje Benodigdheden: ijshoorntje, vers (zomer)fruit en eventueel wat slagroom. Zorg ervoor dat je fruit niet te nat is anders worden de hoorntjes snel slap! Deze traktatie is een combinatie

Nadere informatie

Gezond trakteren. Opdracht 6C. Opdracht

Gezond trakteren. Opdracht 6C. Opdracht Opdracht 6C Gezond trakteren Opdracht Doel: Door zelf (nieuwe) gezonde traktaties te bedenken krijgen de kinderen inzicht in: - Wat leuke en lekkere gezonde (minder calorierijke) tussendoortjes zijn; -

Nadere informatie

VOEDINGSBELEID. Kinderopvang De Klompjes. Gezond Samenzijn. Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans

VOEDINGSBELEID. Kinderopvang De Klompjes. Gezond Samenzijn. Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans VOEDINGSBELEID Kinderopvang De Klompjes Gezond Samenzijn 2015 Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans Bianca Klomp, Kinderopvang De Klompjes Inhoud voorwoord Algemeen

Nadere informatie

Uitgangspunten Wij bepalen wat en wanneer een kind eet. Het kind bepaalt zelf hoeveel hij/ zij eet.

Uitgangspunten Wij bepalen wat en wanneer een kind eet. Het kind bepaalt zelf hoeveel hij/ zij eet. Voeding Inhoud Voeding... 1 Uitgangspunten... 2 Voeding op Polderpret... 3 Fruit en Groente... 3 Tussendoortjes... 3 Leverworst en smeerleverworst... 4 Drinken... 4 Eetmomenten... 4 Voedingsbeleid Polderpret...

Nadere informatie

Schoolbeleid. Eten en drinken op school & Trakteren

Schoolbeleid. Eten en drinken op school & Trakteren Schoolbeleid Eten en drinken op school & Trakteren September 2016 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van

Nadere informatie

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD Hallo ik heb weer ideeën verzameld voor als u dochter/zoon jarig is of als afscheid van school of als er gevierd moet worden dat er een broertje of zusje geboren is. Mocht u door dit te zien zelf ook leuke

Nadere informatie

Voorbeelden gezonde traktaties

Voorbeelden gezonde traktaties Voorbeelden gezonde traktaties Koekiemonster Dit heb je nodig Een mini ontbijtkoekje Lijm Wit en blauw papier Een koffiefilterzakje Mal van koekiemonster en ogen Zo maak je het: 1. Trek de mal van Koekiemonster

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Kinderopvang Baloe BV Pagina 1 van 6 20-11-14 versie 3

Voedingsbeleid. Kinderopvang Baloe BV Pagina 1 van 6 20-11-14 versie 3 Voedingsbeleid 1. Uitgangspunten Voeding is een belangrijk onderdeel van ons beleid. Zonder goede voeding wordt er immers geen goede basis voor de dag gelegd. Bij het samenstellen van dit voedingsbeleid

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van September 2015. Trots. Al in de tweede week van het schooljaar bezocht de inspecteur van het onderwijs

Nadere informatie

Voedingsbeleid KOK kinderopvang

Voedingsbeleid KOK kinderopvang Voedingsbeleid KOK kinderopvang Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Warme maaltijden o VSO/BSO o Allergieën en individuele afspraken o Traktaties en feestjes o Bereiden

Nadere informatie

Protocol voeding Bij de Handjes

Protocol voeding Bij de Handjes Protocol voeding Bij de Handjes Voeding Inhoud Voeding... 1 Uitgangspunten... 2 Voeding op Bij de Handjes... 3 Fruit en Groente... 3 Tussendoortjes... 3 Leverworst en smeerleverworst... 4 Drinken... 4

Nadere informatie

Voeding bij HappyKidzzz Kinderopvang

Voeding bij HappyKidzzz Kinderopvang Voeding bij HappyKidzzz Kinderopvang Inhoud 1 Voeding bij HappyKidzzz Kinderopvang... 1 Uitgangspunten... 3 Voeding bij HappyKidzzz Kinderopvang... 4 Fruit en Groente... 4 Tussendoortjes... 4 Leverworst

Nadere informatie

Fruit APPELGEZICHTJES. Nodig per kind:

Fruit APPELGEZICHTJES. Nodig per kind: Fruit APPELGEZICHTJES Nodig per kind: * 1 kleine zoetzure appel met steel * een halve groene zure mat * poedersuiker en water * rode en zwarte voedselkleurstof 1. Was de appel en droog hem. 2. Vouw de

Nadere informatie

Voorbeelden voor Gezonde en Lekkere Traktaties!

Voorbeelden voor Gezonde en Lekkere Traktaties! Voorbeelden voor Gezonde en Lekkere Traktaties! Appelgezichtjes 1 kleine zoetzure appel met steel Een halve groene zure mat Poedersuiker en water Rode en zwarte voedselkleurstof 1. Was de appel en droog

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg

Voedingsbeleid. Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg Voedingsbeleid Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg Inleiding Een gezonde voeding is van groot belang voor de groei van het kind. Goed en gezond eten geeft kinderen energie om zich te ontwikkelen,

Nadere informatie

Inhoud Inleiding... 2. Het aanbod... 2. Dagritme babygroepen... 3. Dagritme dreumes/peuter groepen... 4. Dagritme voor de BSO groepen 4-12 jaar...

Inhoud Inleiding... 2. Het aanbod... 2. Dagritme babygroepen... 3. Dagritme dreumes/peuter groepen... 4. Dagritme voor de BSO groepen 4-12 jaar... Inhoud Inleiding... 2 Het aanbod... 2 - Speciale voeding... 2 - Allergie... 2 - Afwisseling... 3 - Dagritme voedingsbeleid... 3 - Ontbijt... 3 Dagritme babygroepen... 3 - Fles... 3 - Fruit... 3 - Brood...

Nadere informatie

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind:

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind: APPELGEZICHTJES Nodig per kind: * 1 kleine zoetzure appel met steel * een halve groene zure mat * poedersuiker en water * rode en zwarte voedselkleurstof 1. Was de appel en droog hem. 2. Vouw de zure mat

Nadere informatie

+!, - -! './. ' , 3'(45617-56484()3)3 9 9. Docentenhandleiding tussendoortjes- en traktatiebeleid Pagina 1 September 2008

+!, - -! './. ' , 3'(45617-56484()3)3 9 9. Docentenhandleiding tussendoortjes- en traktatiebeleid Pagina 1 September 2008 ! "##$% '())) *#$ +!,! './. ' 12', 3'(45617 56484()3)3 9 9 Docentenhandleiding tussendoortjes en traktatiebeleid Pagina 1 ,! ':' ' ' ;

Nadere informatie

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein GEZOND ETEN EN DRINKEN Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein Maart 2018 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van

Nadere informatie

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken.

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Voedingsbeleid De Wereldweide In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Introductie Ons uitgangspunt is dat we met ouders en verzorgers in gesprek zijn over de

Nadere informatie

Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar Inhoud Algemeen 2 o Gezond voedingsaanbod 2 o Vaste en rustige eetmomenten 2 o Allergieën en individuele afspraken 2

Nadere informatie

Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo

Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo Hollandse tulpen : 2 komkommers 1 bak aardbeien 1 worst naar keuze 250 g kaas 30 lange sateprikkers Kies voor kaas en worst, u kunt ook voor wat anders dan worst kiezen

Nadere informatie

Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling.

Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling. Voedingsbeleid Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling. Voedingsbeleid Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van het kind en stimuleert een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Nadere informatie

Voedingsbeleid van Basisschool

Voedingsbeleid van Basisschool Voedingsbeleid van Basisschool Algemeen De invoering van het continu rooster is aanleiding om op onze school het voedingsbeleid te herzien. Naast het tussendoortje, het trakteren en eten rondom feestelijke

Nadere informatie

$ % & Handleiding traktatie- en tussendoortjesbeleid basisscholen September 2011

$ % & Handleiding traktatie- en tussendoortjesbeleid basisscholen September 2011 !" "# $ % & $$ ' ()( '*+ '%,'-./012& /0.3.-4,4, 5 5 1 %++& & & $ &&& + ' 7+' ' +'& 8 9: 1 && 7+"& 7+ + 9&: && +& & %&+& && ()( '*+ '%,'-./012& ; /0.3.-4,? ; /@@0.///// 1&5 2

Nadere informatie

Tip: koop seizoensgroente en -fruit.

Tip: koop seizoensgroente en -fruit. Voedingsbeleid Inleiding We willen gezond eten op school voor iedereen gemakkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met de ouders zorgen we voor gezond eten

Nadere informatie

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin Rupsje nooit genoeg Voor rupsje nooit genoeg: prikker, 5 à 6 druiven, cherrytomaat, zelfklevende wiebeloogjes Rijg de prikker bijna vol met druiven () Prik de cherrytomaat aan het eind van de prikker ()

Nadere informatie

Gezonde traktaties maken

Gezonde traktaties maken Bereikbaarheid: Telefoon: 088-0105900 Website: www.hetcjg.nl Website voor jongeren 12+: www.justyoung.nl E-mail: info@hetcjg.nl Facebook: www.facebook.com/hetcjg Twitter: #hetcjg Locaties: Leudal, Schoolstraat

Nadere informatie

Voedingsbeleid Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V.

Voedingsbeleid Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V. Voedingsbeleid Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V. Schoolstraat 38 2712 VC Zoetermeer Tel 079-3167555 www.tinker-bell.nl Algemeen Gezond voedingsaanbod. Dit voedingsbeleid is grotendeels gebaseerd op

Nadere informatie

Voedingsbeleid Bso 1

Voedingsbeleid Bso 1 Voedingsbeleid Bso 1 Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Allergieën en individuele afspraken Voedingsaanbod en eetmomenten o Fruit o Drinken o Eten o Broodbeleg Dagindeling

Nadere informatie

Schoolbeleid. Eten en drinken op school & Trakteren

Schoolbeleid. Eten en drinken op school & Trakteren Schoolbeleid Eten en drinken op school & Trakteren AUGUSTUS 2013 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van verkeerde

Nadere informatie

Voedingsbeleid. brede zorgschool de Cambier. Versie oktober 2016

Voedingsbeleid. brede zorgschool de Cambier. Versie oktober 2016 Voedingsbeleid brede zorgschool de Cambier 2016 Versie oktober 2016 2 van 6 1. Inleiding/aanleiding Op brede zorgschool de Cambier vinden we het belangrijk dat onze leerlingen en personeel een gezonde

Nadere informatie

Traktatieles groep 3 t/m 8

Traktatieles groep 3 t/m 8 1 Over de les In de Traktatieles leren de leerlingen spelenderwijs dat gezond eten belangrijk is en dat een verantwoorde traktatie daar ook bij hoort. Doel van deze les is kinderen te leren waaruit een

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V. Schoolstraat VC Zoetermeer Tel

Voedingsbeleid. Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V. Schoolstraat VC Zoetermeer Tel Voedingsbeleid Tinker Bell Kinderdagverblijven B.V. Schoolstraat 38 2712 VC Zoetermeer Tel 079-3167555 www.tinker-bell.nl Algemeen Gezond voedingsaanbod. Dit voedingsbeleid is grotendeels gebaseerd op

Nadere informatie

INLEIDING INLEIDING. Veel traktatieplezier!

INLEIDING INLEIDING. Veel traktatieplezier! INLEIDING Hoera! Er is er een jarig en dat kun je wel zien, want we krijgen allemaal een lekkere traktatie. Alles draait vandaag om de jarige, kijk m stralen! Niet alleen op school delen kinderen uit,

Nadere informatie

voedingsbeleid gebaseerd op

voedingsbeleid gebaseerd op voedingsbeleid gebaseerd op opgesteld door Pauline Windmeijer datum: 20 november 2018 vastgesteld op: teamvergadering 12 maart 2019 Introductie We willen gezond eten op De Rietvest voor iedereen bevorderen

Nadere informatie

8 Veiligheid en gezondheid P818 Voedingsbeleid

8 Veiligheid en gezondheid P818 Voedingsbeleid VOEDINGSBELEID Inleiding Een gezonde voeding is van groot belang, daarom kiest Moederskind voor voldoende variatie. De richtlijnen van het consultatiebureau en het voedingscentrum worden als leidraad voor

Nadere informatie

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 8 leuke en gezonde traktatie-ideeën voor kinderen van 2-4 jaar.

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 8 leuke en gezonde traktatie-ideeën voor kinderen van 2-4 jaar. HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 8 leuke en gezonde traktatie-ideeën voor kinderen van 2-4 jaar. TRAKTEREN: MENEERTJE MELOEN Voor 8 traktaties / 10 kcal per portie 1 schijf watermeloen

Nadere informatie

Voedingsbeleid Bso 1

Voedingsbeleid Bso 1 Voedingsbeleid Bso 1 Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Allergieën en individuele afspraken o Traktaties Voedingsaanbod en eetmomenten o Eet- en drinkmomenten - Fruit

Nadere informatie

Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling.

Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling. Voedingsbeleid Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling. Voedingsbeleid Kids Lodge wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van het kind en stimuleert een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool. Fontanus- Harderwijk

Voedingsbeleid basisschool. Fontanus- Harderwijk Voedingsbeleid basisschool Fontanus- Harderwijk Introductie We hebben op onze school gekozen voor de Gezonde school-aanpak. Dat betekent dat we aandacht hebben voor sport en bewegen. Daarnaast willen we

Nadere informatie

Voedingsbeleid Wonderland Kinderopvang Inhoudsopgave

Voedingsbeleid Wonderland Kinderopvang Inhoudsopgave Voedingsbeleid Buitenschoolse opvang Wonderland Kinderopvang 2017 Inhoudsopgave Inleiding 3 Het aanbod 3 Dagritme 3 Houdbaarheid 3 Speciale voeding 4 Allergie 4 Afwisseling 4 Ontbijt 4 Dagritme voor de

Nadere informatie

Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc

Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc De gezonde school De gezondheid van kinderen is ons allen dierbaar. U als ouder en ons als leerkrachten. Een gezond lijf helpt om goed te functioneren. Gezond voedsel helpt

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Pius X

Voedingsbeleid basisschool Pius X Voedingsbeleid basisschool Pius X Introductie We willen gezond eten op basisschool Pius X voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

+!, - -! './. ' 56484()3)3 9 9. Docentenhandleiding traktatie- en tussendoortjesbeleid Pagina 1 September 2009

+!, - -! './. ' 56484()3)3 9 9. Docentenhandleiding traktatie- en tussendoortjesbeleid Pagina 1 September 2009 ! "##$% '())) *#$ +!,! './. ' 12',3'(45617 56484()3)3 9 9 Docentenhandleiding traktatie en tussendoortjesbeleid Pagina 1 ,! ':' ' ' ;

Nadere informatie

Voedingsbeleid

Voedingsbeleid Voedingsbeleid 2016-2019 O.B.S. t Jonkertje Jonkersvaart Inhoud 1. Introductie 2. Eten in de ochtendpauze 3. Eten tijdens de lunch 4. Drinken 5. Traktaties 6. Het goede voorbeeld 7. Uitvoering 1 1 Introductie

Nadere informatie

Voedingsbeleid Villa Petit Paradis 2013

Voedingsbeleid Villa Petit Paradis 2013 Voedingsbeleid Villa Petit Paradis Inleiding Het voedingsbeleid van Villa Petit Paradis is er op gericht dat ieder kind voldoende gezonde en verantwoorde voedingsmiddelen krijgt. Dit voedingsbeleid is

Nadere informatie

Protocol Voedingsbeleid

Protocol Voedingsbeleid Protocol Voedingsbeleid 1 Soort Document: Protocol Code: WL- Gezondheid Titel: Voedingsbeleid Afdeling: KDV en NSO Versie: Status: Datum: Pagina: Aantal bijlagen: 1.0 Vastegesteld Maart 2013 4 Titel Voedingsbeleid

Nadere informatie

28 mei Voedingsbeleid

28 mei Voedingsbeleid 28 mei 2019 Voedingsbeleid Introductie De Prinses Amaliaschool is een gezonde school en werkt al jaren aan de gezondheid van haar leerlingen. In september 2016 heeft de school het certificaat van thema

Nadere informatie

Voedingsbeleid PetitPetit Inhoudsopgave

Voedingsbeleid PetitPetit Inhoudsopgave Voedingsbeleid Buitenschoolse opvang PetitPetit 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Het aanbod 3 Dagritme 3 Houdbaarheid 3 Speciale voeding 4 Allergie 4 Afwisseling 4 Ontbijt 4 Dagritme voor de BSO groepen

Nadere informatie

TRAKTATIES MET EEN CADEAUTJE

TRAKTATIES MET EEN CADEAUTJE TRAKTATIES MET EEN CADEAUTJE Traktatie Uitdeelboekje met een ballon Wat heb je nodig: Leuke kleine boekjes (vaak verkrijgbaar online of bij Action, Big Bazaar etc.) Versierlint Ballon Evt. een leuk kaartje

Nadere informatie

De leukste traktaties! Lieflijke stroopwafel-stokjes

De leukste traktaties! Lieflijke stroopwafel-stokjes De leukste traktaties! De traktaties: - Lieflijke stroopwafel-stokjes - Pinquïn-traktatie - Racebaan-auto tjes - Schattige egels - Koekjesspiegeltjes - Gekke teckels - Gevaarlijke piraten - Feestvarkentjes

Nadere informatie

Voedingsbeleid DOL FIJN kinderopvang

Voedingsbeleid DOL FIJN kinderopvang Voedingsbeleid DOL FIJN kinderopvang Inhoud Algemeen Gezond voedingsaanbod Vaste en rustige eetmomenten Traktaties Voedingsaanbod Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar Voedingsaanbod voor kinderen vanaf

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Kinderopvang Papendrecht

Voedingsbeleid. Kinderopvang Papendrecht Voedingsbeleid Kinderopvang Papendrecht 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding.... 2 2. Wat is gezond?... 2 2.1 Eet gevarieerd.. 3 2.2 Eet niet te veel en beweeg.. 3 2.3 Eet minder verzadigd vet..3 2.4 Eet veel

Nadere informatie

Protocol voeding en traktaties voor dreumes en peuter

Protocol voeding en traktaties voor dreumes en peuter Protocol voeding en traktaties voor dreumes en peuter Richtlijnen traktaties, ontbijt, lunch, drinken, avondeten en tussendoortjes De richtlijnen zijn opgesteld om tegemoet te komen aan een gezonde en

Nadere informatie

Gezonde school: Gezond leven

Gezonde school: Gezond leven Gezonde school: Gezond leven Introductie Onze leerlingen leren voor het leven. Naast rekenen, taal, schrijven en het aanleren van allerlei vaardigheden die onze leerlingen helpen om Vaardig de wereld in

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kinderopvang Baarn 2016

Voedingsbeleid Kinderopvang Baarn 2016 Voedingsbeleid Kinderopvang Baarn 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Het aanbod 3 Speciale voeding 3 Allergie 4 Afwisseling 4 Dagritme voedingsbeleid 4 Ontbijt 4 Dagritme babygroepen 4 Fles 4 Fruit 4 Brood

Nadere informatie

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar 2018-2019 Introductie We willen gezond eten op school stimuleren en voor iedereen toegankelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling

Nadere informatie

Beleidsplan Gezonde School Voeding

Beleidsplan Gezonde School Voeding Beleidsplan Gezonde School Voeding eten en drinken: in de pauze traktaties - lunch bij de TSO C.B.S De Loopplank Hoofdweg 170 9697 NS Blijham 0597-562876 cbs-deloopplank@picto.nl www.cbs-loopplank.picto.nl

Nadere informatie

Voedingsbeleid December 2011 1

Voedingsbeleid December 2011 1 Voedingsbeleid December 2011 1 Inleiding Het voedingsbeleid van Kindercentrum Baloo is er op gericht dat ieder kind voldoende en verantwoorde voedingsmiddelen krijgt. De adviezen van Het Voedingscentrum

Nadere informatie

Een gezonde traktatie

Een gezonde traktatie Een gezonde traktatie Een gezonde traktatie Een snoepje, een zakje chips, een appel of een plakje worst. Wanneer uw kind jarig is, is het feest! En een feestje wordt gevierd. Uw kind is het middelpunt

Nadere informatie

Voedingsbeleid kinderopvang de Harlekijn

Voedingsbeleid kinderopvang de Harlekijn Voedingsbeleid kinderopvang de Harlekijn Inhoud: Gezond voedingsaanbod Vaste en rustige eetmomenten Allergieën en individuele afspraken Traktaties en feestjes Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar Eten

Nadere informatie

Toepassingsgebied Gehele organisatie

Toepassingsgebied Gehele organisatie Toepassingsgebied Gehele organisatie Inhoud: Inleiding Hoofdstuk 1: Voedingsaanbod voor kinderen tot 1 jaar Hoofdstuk 2: Voedingsaanbod voor kinderen vanaf 1 jaar Hoofdstuk 3:Voedingsaanbod voor kinderen

Nadere informatie

Pag. Inleiding 1 Visie 1

Pag. Inleiding 1 Visie 1 Inhoudsopgave Pag. Inleiding 1 Visie 1 1. Het voedingsaanbod 2 1.1 Zuigelingen/flesvoeding 2 1.2 Broodmaaltijd 2 1.3 Broodbeleg 2 1.4 Drinken en keuze dranken 3 1.5 Fruit en groente 3 1.6 Overige tussendoortjes

Nadere informatie

4 Beleid en organisatie. 4.5.3 Algemeen voedingsbeleid Versie 1. Datum mei 2011 Pagina 1 van 5

4 Beleid en organisatie. 4.5.3 Algemeen voedingsbeleid Versie 1. Datum mei 2011 Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Vastgesteld in het MT d.d. 14-01-2008 na adviestraject oudercommissies Gewijzigd in MT 3/ 2010. Wijzigingen zijn vet gedrukt. Ludens vindt het belangrijk dat kinderen gezond (leren) eten.

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016 Gezondheidsbeleid Ingaand per: 31 oktober 2016 Introductie Dit gezondheidsbeleid is in samenwerking met kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Breedeweg opgesteld. Op onze school dragen we samen

Nadere informatie

Trakteren? Lekkere en gezonde traktaties

Trakteren? Lekkere en gezonde traktaties Trakteren? Lekkere en gezonde traktaties Traktatiebeleid Vaak lijkt het wel alsof het 365 dagen per jaar feest is. Verjaardagen, Sinterklaas, Kerst, Pasen, Suikerfeest, een broertje of zusje... dat zijn

Nadere informatie

SAMEN VOOR GEZOND Voedingsbeleid

SAMEN VOOR GEZOND Voedingsbeleid SAMEN VOOR GEZOND Voedingsbeleid INTEGRAAL KINDCENTRUM HET SPECTRUM 2015 2019 Boslaan 1, 3134 XC Vlaardingen Tel: 010 4356608 Wilhelminastraat 19, 3134 CR Vlaardingen Tel: 010 4354293 Hofsingel 74, 3134

Nadere informatie

Voedingsbeleid OBS Sterrendonk

Voedingsbeleid OBS Sterrendonk Voedingsbeleid OBS Sterrendonk Introductie Op onze school besteden we aandacht aan het stimuleren van gezonde voeding. We zetten ons ervoor in om ouders te betrekken bij het meegeven van een gezond pauzehapje

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Richtlijnen pauzehap / drinken en traktaties

Richtlijnen pauzehap / drinken en traktaties Richtlijnen pauzehap / drinken en traktaties Voeding en bewegen heeft een sterke invloed op ons functioneren. We zien dit terug bij kinderen op school in de mate van het zich kunnen concentreren, de leerprestaties

Nadere informatie

V O E D I N G S B E L E I D

V O E D I N G S B E L E I D V O E D I N G S B E L E I D Soort document : Beleid Vastgesteld MT : 04-09-2014 Proceseigenaar : Medewerker kwaliteit Evaluatie : september 2018 Toepassingsgebied : KDV-PG-PSZ-BSO Doel: Het aanbieden van

Nadere informatie

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we

Nadere informatie

Trakteren op de Vrije Basisschool Rooierheide

Trakteren op de Vrije Basisschool Rooierheide Trakteren op de Vrije Basisschool Rooierheide Trakteren op school Voor een kind is jarig zijn één van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vaak trakteert de jarige dan. Om te voorkomen dat de

Nadere informatie

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën.

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën. HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën. Trakteren: zebra appel voor ca. 30 traktaties / 80 kcal per portie 15 groene appels 15 rode appels 30 satéprikkers

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel

Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen

Nadere informatie

Gezonde voeding en traktaties

Gezonde voeding en traktaties Richtlijn Gezonde voeding en traktaties Juni 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 a. Tussendoortjes 3 b. Lunch 3 c. Drinken 3 d. Traktaties 3 e. Spreekbeurten 4 2. Uitvoering 4 1. INLEIDING Gezond(er) eten krijgt

Nadere informatie

Voedingsbeleid Buitenschoolse opvang

Voedingsbeleid Buitenschoolse opvang Voedingsbeleid Buitenschoolse opvang Kinderopvang Papendrecht Januari 2019 Inleiding Bij Kinderopvang Papendrecht vinden we het belangrijk dat kinderen gezond eten en dat zij gevarieerde voeding aangeboden

Nadere informatie

Introductie Ontbijt Eten in de ochtendpauze

Introductie Ontbijt Eten in de ochtendpauze Introductie CBS de Rank wil gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast vinden wij dat een gezonde voeding bijdraagt aan

Nadere informatie

Voedingsbeleid kdv & bso SKBNM

Voedingsbeleid kdv & bso SKBNM Voedingsbeleid kdv & bso SKBNM Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Uitgangspunten 4 1.1 Pedagogische uitgangspunten 4 1.2 Voedingsaanbod 5 Bijlage 1: Aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor kinderen Bijlage 2:

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Buitenschoolse opvang Zazou

Voedingsbeleid. Buitenschoolse opvang Zazou Voedingsbeleid Buitenschoolse opvang Zazou 1 Inleiding In dit beleid wordt uitleg gegeven over wat er op de buitenschoolse opvang van Zazou wordt gegeten en gedronken en waarom. Zazou hanteert de richtlijnen

Nadere informatie

Voedingsbeleid Villa Kakelbont

Voedingsbeleid Villa Kakelbont Voedingsbeleid Villa Kakelbont Inhoud Algemeen o Inleiding o Gezond voedingsaanbod o Gezond eten met de Schijf van Vijf o Vaste en rustige eetmomenten o Allergieën of andere individuele afspraken o Traktaties

Nadere informatie