Gezonde traktaties maken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gezonde traktaties maken"

Transcriptie

1 Bereikbaarheid: Telefoon: Website: Website voor jongeren 12+: Facebook: Twitter: #hetcjg Locaties: Leudal, Schoolstraat 35 in Heythuysen Nederweert, Kapelaniestraat 8 (in de bibliotheek) Weert, Vogelsbleek 10 Gezonde traktaties maken

2 Traktatie richtlijnen Wat is nou een goede traktatie? Wanneer is ie over de top? Wat moet je absoluut niet doen? Waar kun je echt niet (meer) mee komen aanzetten? 1. Een traktatie is eetbaar/drinkbaar. Zoals het woordenboek zegt over trakteren: "iets lekkers uitdelen om iets te vieren". Geen cadeautjes! 2. In 1x op te eten. Dus geen knotslolly waar 3 dagen aan gesabbeld moet worden. Geen zakje chips met een rolletje drop. Scholen hebben het liefst dat je komt met een gezonde traktatie. De klassen zijn zo groot dan wanneer iedereen met chips en anders snoep aan komt, het einde zoek is. 3. Max. 1,-. Daarboven wordt het al snel een geschenk ipv een traktatie. Dan is het niet meer in 1x op te eten, of dan voert het niet-eetbare deel de boventoon. En let op, 1,- is maximum bedrag. Een lager bedrag is ook prima. Een zelfgekweekt appeltje uit de tuin vinden kinderen, juffen en meesters geweldig. De geur van terplekke gebakken popcorn is al een traktatie op zich. 4. Knutsel- en/of baktijd; 30 stuks in een middag of avond. En als jij en je kind niet van knutselen of bakken houden, doe het dan ook niet. 5. Bij voorkeur een gezonde traktatie. Hoe jonger de kinderen, hoe kleiner en gezonder de traktatie moet zijn. Let op: dit zijn aanbevelingen. Afwijken mag! Als jij of je kind dolgraag knutselt mag je best 10x zoveel tijd erin stoppen. Soms heeft een speeltje toegevoegde waarde, om een kale soepstengel aan te kleden bijvoorbeeld. Wat is het Centrum voor Jeugd en Gezin? Een plek waar alle ouders, kinderen en jongeren terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Alle onderwerpen zijn bespreekbaar, denk aan ongehoorzaamheid, grenzen stellen, pesten, slaapproblemen, echtscheiding enz. Je kunt de website raadplegen, bellen, en of even binnenlopen. Je bent altijd welkom en ons advies is gratis. Waarom een Centrum Jeugd en Gezin? Opvoeden en opgroeien is niet altijd even gemakkelijk. Soms kun je best een beetje hulp gebruiken. Het is heel normaal om vragen over opvoeden of opgroeien te hebben. We zijn er voor alle vragen, hoe klein, onschuldig of ingewikkeld ook. Wij vinden geen enkele vraag raar. Onze deskundige medewerkers luisteren naar je verhaal, denken met je mee, geven praktische tips en zoeken samen met jou naar de oplossing die het beste bij je past. Voor wie is het Centrum voor Jeugd en Gezin? We zijn er voor alle ouders, kinderen en jongeren uit de gemeenten Leudal, Nederweert en Weert. Onze medewerkers werken vanuit alle 3 de locaties: Leudal, Schoolstraat 35 in Heythuysen Nederweert, Kapelaniestraat 8 (in de bibliotheek) Weert, Vogelsbleek 10 Laat je niet gek maken. Niets moet. Koop iets kant en klaars of laat je kind zelf knutselen. In dit boekje staan een aantal leuke en lekkere ideeën.

3 Een prachtige fruitpauw. Paddenstoelen Peer of aubergine (voor lijfje) Paprika (rood) Evt. wiebeloogjes maar kan ook van bijv. een peperbolletje of kruitnagel. Lange sateprikkers Naar keuze: komkommer, druiven, knakworstjes, kaas, tomaatjes, worst. Hardgekookt ei (zoveel als het aantal paddenstoelen dat je wil maken Tomaten (1 tomaat per 2 eieren) Tube mayonaise Optioneel: bieslook Snijd van de paprika de snavel en de pootjes en bevestig deze aan het lijfje (Peer of aubergine). Door een kleine inkeping te maken in het lijfje kun je ze vastklemmen. Oogjes zijn plastic wiebeloogjes maar je kan daar natuurlijk ook iets anders voor gebruiken zoals een peperbolletje of kruidnagel. Het lijfje, is de ervaring, wordt toch nooit door iemand opgegeten Aan de prikker kan van alles gestoken worden. Wanneer je de prikkers vol hebt met bijv. stukjes worst, tomaat, komkommen enz. prik je ze in het lijfje als een waaier zodat het pauwenveren lijken. Snijd aan de onderkant een klein randje af van een hardgekookt ei zodat hij kan blijven staan. Verspreid het aantal eieren dat je wil maken over een bord. Halveer een tomaat en leg deze bovenop het gekookte ei. Met een tube mayonaise kun je vervolgens stippen maken op de tomaat. Optioneel: Om het leuk aan te kleden kun je het bord versieren met bijv. wat fijngeknipte bieslook

4 Auto van broodje Egeltjes Mini puntjes (bruin of witte broodjes) Gekookte worst Snoeptomaatjes of radijsjes Party knakworstjes Blaadjes sla Cocktailprikkers Evt. eetbare stift of peperbolletjes of kruitnagel. Peer Blauwe druiven of een pruim Witte druiven (ca per egel) Rozijntjes Cocktailprikkers Snijd aan de bovenkant een stuk uit een broodje. Leg hierin een blaadje sla, een snoeptomaatje of radijsje en 2 stukjes knakworst. Uit de knakworst kun je een klein hapje snijden als mondje en er bijvoorbeeld met een kruidnagel of peperbolletje oogjes op maken. Er zijn ook eetbare stiften te koop waarmee je een gezichtje kunt tekenen. Snijd de worst in plakjes. Prik met een cocktailprikker aan de zijkant van het broodje 4 stukjes worst voor de wielen en klaar is de auto. Schil de bovenkant van de peer (zoals op de foto). Zorg dat je niet te rijpe peren gebruikt want die zijn erg sappig. Het neusje maak je van een blauwe druif of een pruimpje. Deze halveer je en hol je een klein beetje uit zodat deze op de top van de peer vastgezet kan worden. Wanneer deze niet blijft zitten kun je hem met een cocktailprikker vastzetten. Maak een klein gaatje in de peer waar je de oogjes wilt hebben en stop hier een rozijntje in. Tot slot prik je met de cocktailprikkers de witte druiven op het (ongeschilde) gedeelte van de peer.

5 Rupsje Nooitgenoeg Vrolijke mannetjes Witte druiven 6-8 per rupsje Snoeptomaatjes of aardbei Satéstokjes Evt. peperbolletje of oogje van papier Mandarijnen Dropveters (rollen) Ronde dropjes Cocktailprikkers Zwarte stift Aan een satéprikker rijg je een aantal druiven. Als laatste prik je een snoeptomaatje of aardbei aan de prikker voor het hoofdje. Hierop kun je nog oogjes plakken van papier of van een peperbolletje. De basis is een mandarijn waar je een leuk gezichtje op maakt met een zwarte stift. Vervolgens maak je van drop een hoedje dat je er met een cocktailprikker bovenop zet en de voetjes prik je met een cocktailprikker met een dropje aan de onderkant in de mandarijn.

6 Meloenijsjes Koekiemonster Watermeloen (kan ook een andere soort meloen) IJsstokjes Blauwe vellen karton Witte vellen karton Zwart papier (kan ook met stift) Plakjes ontbijtkoek (verpakt) Plakband Schaar Erg gemakkelijk, snijd een watermeloen in driehoekjes (met schil) en steek er aan de onderkant een ijsstokje in. Teken op blauw karton twee grote cirkels voor het hoofd/bek, dicht bij elkaar met een halve centimeter ruimte. Knip deze uit maar laat de twee cirkels bij de halve centimeter ruimte aan elkaar vastzitten. Teken op het witte karton ook twee kleine cirkels aan elkaar, maar met een plakrandje aan beide cirkels, voor de ogen. Op het zwarte papier teken je 2 cirkels, los van elkaar, iets kleiner dan de blauwe, voor de binnenkant van de bek en 2 cirkeltjes voor als pupil op de ogen. Knip en plak deze allemaal. Bij de cirkels voor de ogen de plakrandjes omvouwen en aan elkaar plakken. Plak de ogen met (super)lijm vast boven op het hoofd/bek. De ontbijtkoek in de plasticfolie pakken en met een stukje opgerold plakband met plakzijde naar buiten vastplakken in de bek. Je kunt koekiemonster ook downloaden van internet en op het gekleurde papier printen: Oogjes: Mond:

7 Bloemen Piraten banaan Gekleurde vellen karton Plastic lepeltjes of rietjes Kleine danoontjes Stiften of pennen om op de bloem te schrijven Plakband Schaar Bananen Witte servetjes (of keukenpapier) Zwarte stift Plakband Optioneel: doos versierd als schatkist. Van karton maak je een grote bloem (hier kun je de naam en leeftijd van je kind op schrijven). In het midden maak je een gat waar je een klein danoontje in steekt. Aan de achterkant plak je met plakband een lepel die fungeert als steel (dit kan ook met een rietje). Teken met een zwarte stift een piratengezichtje op de banaan, met een ooglapje en een stoppelbaard. Neem een wit servetje (of keukenpapier) en vouw dat tot een driehoek. Rol aan de bovenkant een stukje om en plak deze met plakband om de banaan heen. Leuk om een doos als schatkist te versieren om ze mee te nemen.

8 Bumba Race bananen Vellen karton voor de gezichtjes Danoontjes Schaar Bananen Komkommer Snoeptomaatjes of radijsjes Cocktaiprikkers Hoe maak je het Snijd per banaan 4 schijfjes komkommer van ca. 1cm. Prik deze met een cocktailprikker in de banaan. Prik bovenop met een cocktailprikker een snoeptomaatje of radijsje. Knip een Bumba gezichtje uit en steek in de neus een danoontje. Je kan het gezichtje gekleurd gebruiken of in zwart wit zodat kinderen hem zelf nog kunnen inkleuren. Je kunt ze zelf tekenen of downloaden van internet:

9 Eierkoek muis Vlinders Eierkoeken Dropveters Rozijntjes Jam of boter Kokosbrood (of karton) Rozijntjes Boterhamzakje Druiven Rozijntjes (andere vulling kan ook) Wasknijpers Stiften (voor versiering) Pijpenragers (voelsprieten) Een boterhamzakje (evt. hersluitbaar) vul je met iets lekkers zoals druiven, popcorn, gepofte rijst of rozijntjes. In het midden klem je een wasknijper die je versiert als vlinder. Halveer een eierkoek en besmeer deze met jam. Plak de twee helften vervolgens tegen elkaar met de jam of boter. Van kokosbrood of een stuk karton kun je oren maken die je er bovenin insteekt en van een dropveter de staart en snorharen. De oogjes maak je van rozijntjes Variatietip: Ook leuk om de eierkoek te vervangen voor een stukje kaas die je in een driehoek snijd.

10 Zeilboot banaan. Aapje met banaan Banaan Doosje rozijnen Gekleurd papier Sateprikker Stiften Bananen Bruine vellen karton Plakband of nietmachine Schaar Prik een satéprikker in een banaan. Prik aan de onderkant evt. nog een doosje rozijntjes en aan de bovenkant maak je van papier een driehoek die je vast plakt op de prikker. Op het zeil kun je de naam en leeftijd van je kind schrijven. Print het plaatje uit van de aap op stevig karton en knip deze uit (ook de spiraal in de staart). Rol de staart om een banaan en plak of niet de voetjes er omheen.

Succes met het maken van jouw traktatie!

Succes met het maken van jouw traktatie! Gezondtraktatieboek Een verjaardag is voor de kinderen vaak compleet als er getrakteerd mag worden op school. Het beste moment om te trakteren is tijdens de ochtendpauze. Ieder jaar is de vraag: wat laat

Nadere informatie

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind:

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind: APPELGEZICHTJES Nodig per kind: * 1 kleine zoetzure appel met steel * een halve groene zure mat * poedersuiker en water * rode en zwarte voedselkleurstof 1. Was de appel en droog hem. 2. Vouw de zure mat

Nadere informatie

Vers fruit als ijsje. Vlinder

Vers fruit als ijsje. Vlinder Vers fruit als ijsje Benodigdheden: ijshoorntje, vers (zomer)fruit en eventueel wat slagroom. Zorg ervoor dat je fruit niet te nat is anders worden de hoorntjes snel slap! Deze traktatie is een combinatie

Nadere informatie

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties Groentefrietjes Vrolijke bekertjes Rode paprika s Komkommers Waspenen 1. Schrijf de naam en leeftijd van de jarige op de bekertjes. 2. Was de paprika

Nadere informatie

Vrolijke fruitspiesjes. Nodig: - Stateprikkers - Uitsteekvormpjes - Fruit naar keuze

Vrolijke fruitspiesjes. Nodig: - Stateprikkers - Uitsteekvormpjes - Fruit naar keuze Vrolijke fruitspiesjes - Stateprikkers - Uitsteekvormpjes - Fruit naar keuze Bert en Ernie fruit - Bananen - Mandarijnen - Zwart wol - Wiebeloogjes - Stift voor het mondje - Rood en oranje papier voor

Nadere informatie

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin Rupsje nooit genoeg Voor rupsje nooit genoeg: prikker, 5 à 6 druiven, cherrytomaat, zelfklevende wiebeloogjes Rijg de prikker bijna vol met druiven () Prik de cherrytomaat aan het eind van de prikker ()

Nadere informatie

Voorbeelden voor Gezonde en Lekkere Traktaties!

Voorbeelden voor Gezonde en Lekkere Traktaties! Voorbeelden voor Gezonde en Lekkere Traktaties! Appelgezichtjes 1 kleine zoetzure appel met steel Een halve groene zure mat Poedersuiker en water Rode en zwarte voedselkleurstof 1. Was de appel en droog

Nadere informatie

GEZONDE TRAKTATIE TIPS VAN KINDERCENTRUM BELLE FLEUR

GEZONDE TRAKTATIE TIPS VAN KINDERCENTRUM BELLE FLEUR Auto met rozijntjes WC-rollen Stuk karton waar je met een potlood de rondjes op tekent waar je de wielen van maakt Schaar Pinnetjes of lijm om de wielen mee aan de wc/rol te monteren Verf voor hele snelle

Nadere informatie

MANDARIJNEN VISJES. Benodigdheden: mandarijnen oranje papier plakband viltstift

MANDARIJNEN VISJES. Benodigdheden: mandarijnen oranje papier plakband viltstift MANDARIJNEN VISJES mandarijnen oranje papier plakband viltstift Knip uit het papier voor elke vis een staart en twee vinnen. Plak dit met plakband op de mandarijntjes zodat je een visje krijgt. Teken of

Nadere informatie

Simpel. & Super BLOEM- POTJES

Simpel. & Super BLOEM- POTJES Simpel & Super BLOEM- POTJES 10 BLOEMPOTJES BENODIGDHEDEN Zo maak je het: * Grote satéprikkers * Komkommer * Kaas * Worst Tip: prik ze in een bakje met gras. 1 2 3 4 Snijd de komkommer in rondjes en halveer

Nadere informatie

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 8 leuke en gezonde traktatie-ideeën voor kinderen van 2-4 jaar.

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 8 leuke en gezonde traktatie-ideeën voor kinderen van 2-4 jaar. HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 8 leuke en gezonde traktatie-ideeën voor kinderen van 2-4 jaar. TRAKTEREN: MENEERTJE MELOEN Voor 8 traktaties / 10 kcal per portie 1 schijf watermeloen

Nadere informatie

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt.

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt. BloemenBak Kaas (plat stuk of 1 kilo kaas) Grilworst Komkommer Saté-prikkers Bakvormpje (bloem) Bloempot c.q. bak Je haalt al drukkend met het bakvormpje (bloem) in de kaas de vorm eruit. Mocht je hier

Nadere informatie

KOKO Kinderopvang Traktatiefolder

KOKO Kinderopvang Traktatiefolder KOKO Kinderopvang Traktatiefolder Introtekst Beste ouder(s), verzorger(s) Uw kind is bijna jarig of gaat afscheid nemen. U wilt iets leuks doen voor zijn of haar groepsgenootjes en wellicht ook voor de

Nadere informatie

team Avonturijn Beste ouder(s),

team Avonturijn Beste ouder(s), K Traktatiefolder Beste ouder(s), Uw kind is bijna jarig of neemt wellicht binnenkort afscheid van zijn of haar vriendjes en/of vriendinnetjes. U wilt iets leuks doen voor dit afscheid en wellicht ook

Nadere informatie

Fruit APPELGEZICHTJES. Nodig per kind:

Fruit APPELGEZICHTJES. Nodig per kind: Fruit APPELGEZICHTJES Nodig per kind: * 1 kleine zoetzure appel met steel * een halve groene zure mat * poedersuiker en water * rode en zwarte voedselkleurstof 1. Was de appel en droog hem. 2. Vouw de

Nadere informatie

Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo

Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo Hollandse tulpen : 2 komkommers 1 bak aardbeien 1 worst naar keuze 250 g kaas 30 lange sateprikkers Kies voor kaas en worst, u kunt ook voor wat anders dan worst kiezen

Nadere informatie

Traktatieboek. Peuterspeelzalen Stichting Netwerk

Traktatieboek. Peuterspeelzalen Stichting Netwerk Traktatieboek Peuterspeelzalen Stichting Netwerk Dames peren peren gekleurd papier, eventueel ribbel papier gekleurde stiften Teken op een papier een rondje ter grootte van het middelstuk van de peer en

Nadere informatie

Trakteren? Lekkere en gezonde traktaties

Trakteren? Lekkere en gezonde traktaties Trakteren? Lekkere en gezonde traktaties Traktatiebeleid Vaak lijkt het wel alsof het 365 dagen per jaar feest is. Verjaardagen, Sinterklaas, Kerst, Pasen, Suikerfeest, een broertje of zusje... dat zijn

Nadere informatie

Voorbeelden gezonde traktaties

Voorbeelden gezonde traktaties Voorbeelden gezonde traktaties Koekiemonster Dit heb je nodig Een mini ontbijtkoekje Lijm Wit en blauw papier Een koffiefilterzakje Mal van koekiemonster en ogen Zo maak je het: 1. Trek de mal van Koekiemonster

Nadere informatie

IDEE 1. Bekijk en print de werktekening

IDEE 1. Bekijk en print de werktekening IDEE 1 Benodigdheden: komkommer kaaskorstjes of knutselpapier prikkertjes bijv. kaas, knakworstjes Beschrijving: Beetje lastig uit te leggen dus kijk ook goed naar de werktekening! Maak van de komkommer

Nadere informatie

KOMKOMMER BIJTJES. Benodigdheden: * Komkommer * Citroentrekker * Cocktailprikker * Rozijnen

KOMKOMMER BIJTJES. Benodigdheden: * Komkommer * Citroentrekker * Cocktailprikker * Rozijnen KOMKOMMER BIJTJES * Komkommer * Citroentrekker * Cocktailprikker * Rozijnen Van een komkommer stukjes van 6 cm snijden. Deze aan 1 kant puntig bijsnijden. Met een citroentrekker (een soort gutsje) de schil

Nadere informatie

Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: Gedroogde appelchipjes:

Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: Gedroogde appelchipjes: Gezonde traktaties voor kinderen Hartjes spiesjes: - fruit (aardbei, watermeloen, druiven) - sateprikkers en een - hartjes-uitsteekvorm Gedroogde appelchipjes: - Appel - Honing (1 theelepel per appel)

Nadere informatie

Fantasievol Trakteren!

Fantasievol Trakteren! Fantasievol Trakteren! Schooljaar 2015-2016 1 Inleiding Welkom in het boekje Fantasievol Trakteren! Dit boekje is samengesteld om ouders te ondersteunen bij het vinden van een leuke en gezonde traktatie.

Nadere informatie

De leukste traktaties! Lieflijke stroopwafel-stokjes

De leukste traktaties! Lieflijke stroopwafel-stokjes De leukste traktaties! De traktaties: - Lieflijke stroopwafel-stokjes - Pinquïn-traktatie - Racebaan-auto tjes - Schattige egels - Koekjesspiegeltjes - Gekke teckels - Gevaarlijke piraten - Feestvarkentjes

Nadere informatie

Gezonde traktaties. Traktatie ideeën is een folder van de oudercommissie van kinderdagopvang de Meander.

Gezonde traktaties. Traktatie ideeën is een folder van de oudercommissie van kinderdagopvang de Meander. Gezonde traktaties Traktatie ideeën is een folder van de oudercommissie van kinderdagopvang de Meander. Hoera, uw kind is binnenkort weer jarig. Een bijzonder moment. Een traktatie kun je zien als een

Nadere informatie

TRAKTATIE-IDEEËN BOEKJE VAN OBS DE TARTHORST

TRAKTATIE-IDEEËN BOEKJE VAN OBS DE TARTHORST TRAKTATIE-IDEEËN BOEKJE VAN OBS DE TARTHORST Gezonde traktatie ideeën OBS De Tarthorst 11-4-2016 1 1. Konijnendanoontje Benodigdheden: Konijnenballonnen (Intertoys), Danoontjes (kleintjes), Rietje, Dik

Nadere informatie

Zo maak je het: KROKODIL BENODIGDHEDEN. * Komkommer. * Prikkertjes. * Kaas. * Worst. * Ogen. Bevat allergenen: gluten, koemelkeiwit

Zo maak je het: KROKODIL BENODIGDHEDEN. * Komkommer. * Prikkertjes. * Kaas. * Worst. * Ogen. Bevat allergenen: gluten, koemelkeiwit creatief KROKODIL 01 KROKODIL BENODIGDHEDEN Zo maak je het: * Komkommer * Prikkertjes * Kaas * Worst * Ogen 1 2 3 4 5 Maak van de komkommer een krokodil door een stuk uit de voorkant te snijden als bek.

Nadere informatie

Versie datum: december 2018, Pagina 1 van 5

Versie datum: december 2018, Pagina 1 van 5 Versie datum: december 2018, Pagina 1 van 5 Traktatie-ideeën Fruitcupcakejes Rode druiven Mandarijnen Cupcakevormpjes Verwijder de schil van de mandarijn en leg deze in een cirkel in het cupcakevormpje.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. # Traktatierichtlijnen KMN Kind en Co. # Gezonde traktaties Vliegtuig Rijst wafel vlinder Traktatie van een leeuw

Inhoudsopgave. # Traktatierichtlijnen KMN Kind en Co. # Gezonde traktaties Vliegtuig Rijst wafel vlinder Traktatie van een leeuw Inhoudsopgave # Traktatierichtlijnen KMN Kind en Co # Gezonde traktaties Vliegtuig Rijst wafel vlinder Traktatie van een leeuw Rupsje nooit genoeg I Rupsje nooit genoeg II Rijst wafel dieren traktatie

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Het voorjaarszonnetje heeft zich de afgelopen paar dagen al vaak laten zien. Vergeet niet het is eigenlijk nog winter, maar tegen het einde van deze maand maart, begint officieel de lente! En dit gaan

Nadere informatie

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD Hallo ik heb weer ideeën verzameld voor als u dochter/zoon jarig is of als afscheid van school of als er gevierd moet worden dat er een broertje of zusje geboren is. Mocht u door dit te zien zelf ook leuke

Nadere informatie

Een gezonde traktatie

Een gezonde traktatie Een gezonde traktatie Een gezonde traktatie Een snoepje, een zakje chips, een appel of een plakje worst. Wanneer uw kind jarig is, is het feest! En een feestje wordt gevierd. Uw kind is het middelpunt

Nadere informatie

Traktatieboekje Prokino De Speelwerf. Datum: 14 april 2014

Traktatieboekje Prokino De Speelwerf. Datum: 14 april 2014 Traktatieboekje Prokino De Speelwerf Datum: 14 april 2014 Beste ouders, Voor u ligt het traktatieboekje van Prokino De Speelwerf. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op wat ideeën te brengen voor leuke

Nadere informatie

Vlinder maken met een koffiefilter

Vlinder maken met een koffiefilter Kinderactiemodel klimaatcampagne 2011 Knutseltips vlinders maken Maak een vlinder-knutselhoek waar kinderen allerlei vlinders kunnen knutselen. Hierna geven we een overzicht van enkele concrete voorbeelden

Nadere informatie

Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen Sinterklaas knutselen Stoomboot Materiaal: een melkpak, gekleurd karton en papier, evt. watten, keukenrol en verf. Leg het melkpak op z'n kant en pak twee stroken en niet die aan beide kanten aan elkaar.

Nadere informatie

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën.

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën. HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën. Trakteren: zebra appel voor ca. 30 traktaties / 80 kcal per portie 15 groene appels 15 rode appels 30 satéprikkers

Nadere informatie

INLEIDING INLEIDING. Veel traktatieplezier!

INLEIDING INLEIDING. Veel traktatieplezier! INLEIDING Hoera! Er is er een jarig en dat kun je wel zien, want we krijgen allemaal een lekkere traktatie. Alles draait vandaag om de jarige, kijk m stralen! Niet alleen op school delen kinderen uit,

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Welkom bij onze tweede editie van iknutsel magazine. In deze oktober editie gaan we het hebben over het thema Halloween. De maand oktober, Halloween komt oorspronkelijk uit Ierland en Groot-Brittannië.

Nadere informatie

Inhoud kinderkookboek

Inhoud kinderkookboek Kinder- kookboek Inhoud kinderkookboek groep 1-2a Nachtpannenkoeken groep 1-2b Toverstengels van Hans en Grietje groep 3 Floddertjes tomatensoep groep 4 Toverbroodjes groep 5 Fleur op een mierenboomstam

Nadere informatie

VOORWOORD. Dat kan per mail naar Marion Pelgrim: Veel plezier met de gezonde traktaties!

VOORWOORD. Dat kan per mail naar Marion Pelgrim: Veel plezier met de gezonde traktaties! GEZONDE TRAKTATIES VOORWOORD Jarig zijn is leuk en is voor de kinderen heel bijzonder. Het trakteren op school is ook heel speciaal. Dat gezond trakteren ook heel leuk kan zijn willen we laten zien in

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Misschien is voor jou de mei vakantie al weer voorbij of heb je nog een weekje tegoed? Vakantie of niet in iedergeval, wel of geen vakantie, voor moederdag maken we altijd tijd om iets leuks te knutselen.

Nadere informatie

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK:

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK: LEPELGANZEN WAT HEB JE NODIG: - een houten lepel van 30 cm: T810 - witte pluimpjes: T208 - geel en wit fotokarton: 141725-141700 - wiebeloogjes zelfklevend: T2281 - witte verf: H021 - lijm: T054 - natuurraffia

Nadere informatie

Boodschappenlijst gezonde tussendoortjes

Boodschappenlijst gezonde tussendoortjes 1 schuitje varen paprika 2 fruit in het Zonnetje gedroogde fruit (abrikoos, appel, mango of andere soorten) rozijntjes 3 stengel soep bouillon blokje(s) fijngesneden groenten (of een zakje kant en klare

Nadere informatie

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar 1. Het feest van de koning Slingers maken gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar Op onderstaande site staan verschillende mogelijkheden om een feestelijke

Nadere informatie

Gezond trakteren. Opdracht 6C. Opdracht

Gezond trakteren. Opdracht 6C. Opdracht Opdracht 6C Gezond trakteren Opdracht Doel: Door zelf (nieuwe) gezonde traktaties te bedenken krijgen de kinderen inzicht in: - Wat leuke en lekkere gezonde (minder calorierijke) tussendoortjes zijn; -

Nadere informatie

lesbrieven De ontdekking avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 3: Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart

lesbrieven De ontdekking avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 3: Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart lesbrieven leerlingenbestand Lesbrief 3: De ontdekking Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart Opdracht 1: Horizonverfraaiing Verhaal deel 2: De ontdekking Opdracht 2: Laat maar draaien Opdracht 3: Steentjes

Nadere informatie

Traktaties. Lekkere en verantwoorde traktaties voor de basisschool

Traktaties. Lekkere en verantwoorde traktaties voor de basisschool Traktaties Lekkere en verantwoorde traktaties voor de basisschool Maak van trakteren een gezond feestje in de klas! Jarig zijn is een feestje en daar hoort natuurlijk een leuke traktatie bij! Helaas zijn

Nadere informatie

Trakteren op de Vrije Basisschool Rooierheide

Trakteren op de Vrije Basisschool Rooierheide Trakteren op de Vrije Basisschool Rooierheide Trakteren op school Voor een kind is jarig zijn één van de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar. Vaak trakteert de jarige dan. Om te voorkomen dat de

Nadere informatie

Knutselmap 1. De basis

Knutselmap 1. De basis Knutselmap 1 De basis Wat heb je altijd nodig? - schaar - lijm - gekleurd papier - stiften - verder alles wat bij wat heb je nodig staat lijm papier schaar knutselen 1. Leg een placemat of kleed op de

Nadere informatie

Rrrolletjesvliegtuig

Rrrolletjesvliegtuig Rrrolletjesvliegtuig Geschikt vanaf: 3 jaar met hulp. Vanaf ongeveer 6 jaar kun je dit helemaal zelf! Hoe lang ben je er mee bezig: In zo n drie kwartier heb je al een heus vliegtuig. Maar wil je m nog

Nadere informatie

Disclaimer. Copyright. Dit boek is met grote zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen garanties gegeven

Disclaimer. Copyright. Dit boek is met grote zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen garanties gegeven Kinderkokkie Disclaimer Dit boek is met grote zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen garanties gegeven worden met betrekking tot de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie. Het is niet

Nadere informatie

Knutselen thema herfst

Knutselen thema herfst Knutselen thema herfst Herfst-Schimmenspel Benodigdheden: Groen papier met bos, zwarte viltstift, kopieerapparaat, zwart potlood Teken met zwarte stift twee bomen op een tekenpapier. Kopieer dit voor de

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt September

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt September Leuk dat je de tijd neemt om onze eerste editie van ons iknutsel magazine te lezen. We willen je via deze weg laten zien dat samen knutselen met je kinderen, dus speciaal voor papa s en mama s, erg leuk

Nadere informatie

TRAKTATIE ONDERWERPEN

TRAKTATIE ONDERWERPEN GEZONDE TRAKTATIES TRAKTATIE ONDERWERPEN In het Gezonde Traktatie boekje vind je gezonde, lekkere en leuke traktaties die je aan je klasgenootjes uit kan delen. De gouden sterren geven aan hoe gezond een

Nadere informatie

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal Dit E-book is in stand gekomen met input van Wilt u een workshop organiseren in omgeving Groningen? Kijk dan op www.artak.nl Werkbeschrijving

Nadere informatie

Partytips. Disney. disneyjunior.nl

Partytips. Disney. disneyjunior.nl Partytips Vraag je vrienden om zich als piraten te verkleden voor de party! Je kunt dan het beste piratenpak belonen met een prijs! Rol de uitnodiging die je via deze website hebt afgedrukt op en doe er

Nadere informatie

De Techniek en de praktijk

De Techniek en de praktijk De Techniek en de praktijk De inhoud van dit werkboek komt LETTERLIJK van de geweldige site: http://www.ballonfigurensite.nl/ (Op die site staan nog tientallen andere voorbeelden! Neem maar eens een kijkje.)

Nadere informatie

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 41 leuke en gezonde traktatie-ideeën.

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 41 leuke en gezonde traktatie-ideeën. HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 41 leuke en gezonde traktatie-ideeën. TrakTeren: zebra appel voor ca. 30 traktaties / 80 kcal per portie 15 groene appels 15 rode appels 30 satéprikkers

Nadere informatie

BSO onderbouw Pasen. Inhoud

BSO onderbouw Pasen. Inhoud BSO onderbouw Pasen Inhoud Opening thema... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselideeën... 5 1. Trekpop kip... 5 2. Aardappelhaas... 6 3. Schommelei... 7 4. Haan... 8 5. eierdop... 9 6. Tangram ei... 9 7. Vingerkuiken/kip...

Nadere informatie

Originele traktaties. Trakteren thuis of op school? No stress!

Originele traktaties. Trakteren thuis of op school? No stress! Trakteren thuis of op school? No stress! Originele traktaties Op zoek naar iets speciaals om te trakteren op school of thuis voor je verjaardag? Onze homemade traktaties zijn heel tof om samen met de kids

Nadere informatie

Gezonde traktaties met fruit blz. 4

Gezonde traktaties met fruit blz. 4 Gezonde traktaties met fruit blz. 4 Appelchips blz. 5 Zandbakvormpjes blz. 6 IJshoorntjes met fruit blz. 7 Racewagen van fruit blz. 8 Fruitcupcakejes blz. 9 Druivenrupsen blz. 10 Fruitpizza blz. 11 Rood

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2012. Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2012. Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe Werkbeschrijvingen Vakantiebijbelweek 2012 Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe Dag 2: Kleuters: Cake versieren Middengroep: Versierde Koekjes Dag 3: Kleuters: Kijk-eiderdoos Middengroep: Spel

Nadere informatie

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE Vooraf Het onderstaande is een bewerking van een artikel dat verschenen is in De Modelbouwer nr.1, 2013. In de beschrijving hebben we de jonge bouwer voor ogen gehad.

Nadere informatie

Maak van trakteren een gezond feestje in de klas!

Maak van trakteren een gezond feestje in de klas! Maak van trakteren een gezond feestje in de klas! Jarig zijn is een feestje en daar hoort natuurlijk een leuke traktatie bij! Helaas zijn veel traktaties ongezond voor kinderen. Vaak bevatten ze veel suiker

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van September 2015. Trots. Al in de tweede week van het schooljaar bezocht de inspecteur van het onderwijs

Nadere informatie

Hieperdepiep hoera! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën.

Hieperdepiep hoera! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën. Hieperdepiep hoera! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 15 leuke en gezonde traktatie-ideeën. Trakteren: Kleurige poffertjesspies Ga voor groen-tip! Gebruik fruit van het seizoen. Denk aan partjes mandarijn

Nadere informatie

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap handje rucola 4 sneetjes volkoren stokbrood schaar vork eetlepel schaaltje

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November Dit is alweer onze derde editie van iknutsel magazine. In deze november editie een mix van de volgende thema s. Sinterklaas, Sint Maarten en herfst. De maand november, waar zullen we beginnen! Er zijn

Nadere informatie

dag- en nachtdieren land dag is het dan nacht is aan de andere kant van de wereld de zon op is de zon onder is

dag- en nachtdieren land dag is het dan nacht is aan de andere kant van de wereld de zon op is de zon onder is Tijd GROEP 3-4 30 50 minuten 1, 23 en 46 De leerling: dag- en nachtdieren land dag is het dan nacht is aan de andere kant van de wereld de zon op is de zon onder is en nacht Haal voor de activiteit Dieren

Nadere informatie

TAFEL 1: BROODDEEGFIGUREN

TAFEL 1: BROODDEEGFIGUREN TAFEL 1: BROODDEEGFIGUREN NODIG: meel, zout, water, teil voor deeg, bakpapier voor eindproduct, placemats, plastic vorken voor snijden en figuurtjes, kwastjes en water HANDIG: voorbeeldjes van vlechtbrood,

Nadere informatie

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen 1) Voor de kleinste kinderen In de winter kunnen vogels wel wat extra s gebruiken. Met kinderen van alle leeftijden kun je hiermee aan de slag. Dennenappels

Nadere informatie

Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer!

Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer! 20 Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer! Kies max. 6 ingrediënten (benodigdheden) en verzin daar met elkaar een voorgerecht, een hoofdgerecht of een toetje (dessert) mee... GROENTE Bietjes Spruitjes Rode

Nadere informatie

Maak van trakteren een gezond feestje in de klas!

Maak van trakteren een gezond feestje in de klas! Maak van trakteren een gezond feestje in de klas! Jarig zijn is een feestje en daar hoort natuurlijk een leuke traktatie bij! Helaas zijn veel traktaties ongezond voor kinderen. Vaak bevatten ze veel suiker

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2011. Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2011. Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan Werkbeschrijvingen Vakantiebijbelweek 2011 Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan Dag 2: Kleuters: gezichtspel boterbakje Middengroep: gezichtspel melkfles Dag 3: Kleuters: Zacheus spaarpot Middengroep:

Nadere informatie

Opdrachtenfiche mijn orkest

Opdrachtenfiche mijn orkest Opdrachtenfiche mijn orkest PER TWEE/IN GROEP In een orkest spelen instrumenten samen. Elk instrument werkt op een andere manier en geeft een ander soort geluid. Hier kan je vijf leuke instrumenten in

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool

Voedingsbeleid basisschool Voedingsbeleid basisschool Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond

Nadere informatie

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma.

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma. Pasen Hallo, Ik heb me alweer bezig gehouden met pasen en ben voor jullie op zoek gegaan naar leuke knutselwerkjes om thuis te gaan maken.ik hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben. Zo vind je

Nadere informatie

Gezonde Traktaties. Tips en recepten verzameld door de Ouderraad

Gezonde Traktaties. Tips en recepten verzameld door de Ouderraad Gezonde Traktaties Tips en recepten verzameld door de Ouderraad Trakteren?! Lekkere, gezonde en eenvoudige traktaties Een traktatie is een extraatje bij het vieren van een feestelijk moment zoals een verjaardag.

Nadere informatie

Traktatie waaier Vol met leuke en verantwoorde traktaties

Traktatie waaier Vol met leuke en verantwoorde traktaties Traktatie waaier Vol met leuke en verantwoorde traktaties Traktatie waaier Jarig zijn is een feestje en daar hoort een leuke traktatie bij! Deze waaier staat vol met lekkere, leuke en verantwoorde traktatieideeën

Nadere informatie

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART De kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen worden komen uit arme landen. Zij hebben meestal geen geld om een muziekinstrument te

Nadere informatie

KNUTSELIDEETJES. Tulpen in een vaas. Benodigdheden: schaar, lijm, vouwblaadjes 8 x 8 cm, gekleurd papier. Aan het werk:

KNUTSELIDEETJES. Tulpen in een vaas. Benodigdheden: schaar, lijm, vouwblaadjes 8 x 8 cm, gekleurd papier. Aan het werk: KNUTSELIDEETJES Tulpen in een vaas Benodigdheden: schaar, lijm, vouwblaadjes 8 x 8 cm, gekleurd papier Aan het werk: Vouw 16 vierkantjes. Vouw aan de onderkant de hoekjes om. Geef bovenaan twee knipjes,

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013 Dag 1: Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Dag 3: Dag 4: Kleuters: Tien gebodenzuil Midden: Tien geboden in klei

Nadere informatie

= een witte groente in de vorm van een bol. = een rode, gele of groene vrucht die je kunt eten. Aan de binnenkant zie je rijen met witte zaadjes.

= een witte groente in de vorm van een bol. = een rode, gele of groene vrucht die je kunt eten. Aan de binnenkant zie je rijen met witte zaadjes. Woordenschat blok 7 Les 1 i = een witte steel die je kunt eten. Het smaakt een beetje als ui. De banaan = een lange, beetje kromme gele vrucht. Om een banaan zit een schil. De bloemkool De paprika De prei

Nadere informatie

De lente in met foam!

De lente in met foam! De lente in met foam! VOORJAARSONTWERPEN FOAM 2012 Thea van Mierlo - Uil - Sneeuwklokjes - Narcis - Knutsel-zwaan - Haai-schilderij Handig om te weten over het werken met Foam Paint Verven met de foam

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 16 leuke en gezonde traktatie-ideeën.

HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 16 leuke en gezonde traktatie-ideeën. HIEPERDEPIEP HOERA! Er is er een jarig. En dat vieren wij! 16 leuke en gezonde traktatie-ideeën. TRAKTEREN: ZEBRA APPEL GA VOOR GROEN-TIP! Laat de kinderen zien waar het eten vandaan komt. Trakteer bijvoorbeeld

Nadere informatie

51 DINGEN OM TE MAKEN MET

51 DINGEN OM TE MAKEN MET 5 DINGN OM T MAKN MT KARTONNN DOZN Fiona Hayes Inhoud Basismaterialen Voor de meeste projecten heb je de volgende Dit heb je nodig, of een deel ervan: hobbylijm schaar potloden liniaal viltstiften kwasten

Nadere informatie

Luchtenwind. Dagopvang

Luchtenwind. Dagopvang Luchtenwind Dagopvang Kinderdagverblijf lucht en wind Inhoud Opening thema... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselen... 5 1. Luchtballon... 5 2. Zeilboot... 6 3. Helikopter... 7 4. Wolken... 8 5. Vliegtuig...

Nadere informatie

Sprookjes. BSO Bovenbouw

Sprookjes. BSO Bovenbouw Sprookjes BSO Bovenbouw BSO bovenbouw Sprookjes Inhoud Opening thema... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselen... 5 1. Kasteel... 5 2. Sprookjesboek maken... 6 3. Elfje... 7 4. Elfenwereld... 8 5. Roodkapje...

Nadere informatie

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar 2018-2019 Introductie We willen gezond eten op school stimuleren en voor iedereen toegankelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling

Nadere informatie

Gezonde traktaties. Januari/februari/maart

Gezonde traktaties. Januari/februari/maart Voeding & Vitaliteit Oss Gezonde traktaties Een verjaardag is leuk en mag gevierd worden. Het is voor een kind leuk om zijn of haar verjaardag te vieren in de klas. Daar hoort vaak ook een lekkere traktatie

Nadere informatie

Een toverspaarpot Spaar jij graag geld? We gaan een spaarpot maken. Die kan toveren!

Een toverspaarpot Spaar jij graag geld? We gaan een spaarpot maken. Die kan toveren! Een toverspaarpot Spaar jij graag geld? We gaan een spaarpot maken. Die kan toveren! Dit heb je nodig: Dit misschien ook: - 2 dezelfde doosjes - lijm - nog een doosje - lint - papier - schaar - plakband

Nadere informatie

Bijlage Voedingsbeleid

Bijlage Voedingsbeleid Bijlage Voedingsbeleid Traktaties en Feestdagen op Polderpret Tijdens feestelijke momenten probeert KDV Polderpret zich zoveel mogelijk te houden aan het algemene voedingsbeleid. Maar feestelijkheden zijn

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken Ho ho ho! Maak een knikkende kerstman van 8 cm om samen met jou Kerstmis te vieren. Tel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis! Creatief aftellen tot kerst is een adventskalender en activiteitenboek

Nadere informatie

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn!

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn! Nodig: Per leerling 1 sheet van 50 x 50 cm. Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes (óf acrylverf+penselen+water) Onderleggers Nietmachines Duct tape (duck tape) Het is belangrijk dat het genoemde materiaal

Nadere informatie

lesbrieven avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 1: Opdracht 1: Maak een energieweb

lesbrieven avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 1: Opdracht 1: Maak een energieweb lesbrieven leerlingenbestand Lesbrief 1: Sunny Opdracht 1: Maak een energieweb Opdracht 2: Teken Sunny de elektrische auto Opdracht 3: De zonnetoren avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel Opdracht

Nadere informatie

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS EN HET ZONNEWIEL

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS EN HET ZONNEWIEL LESBRIEVEN LEERLINGENBESTAND LESBRIEF 1: SUNNY Opdracht 1: Maak een energieweb Opdracht 2: Teken Sunny de elektrische auto Opdracht 3: De zonnetoren AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS EN HET ZONNEWIEL Copyright

Nadere informatie

Happy Bunny. Veel plezier met haken. Dit patroon niet verkopen a.u.b. Wat hebben we nodig:

Happy Bunny. Veel plezier met haken. Dit patroon niet verkopen a.u.b. Wat hebben we nodig: Happy Bunny Dit konijntje is geïnspireerd door de film Bambi. In tegenstelling tot mijn andere dierpatronen, is dit geen klein dier. Het konijntje word ongeveer 15 cm hoog, zijn oren van 9 cm niet inbegrepen.

Nadere informatie