SCENIC & GRAND SCENIC DRIVE THE CHANGE. FOCUS Design en Technologie. RENAULT QUALITY MADE Naast een merknaam ook een engagement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCENIC & GRAND SCENIC DRIVE THE CHANGE. FOCUS Design en Technologie. RENAULT QUALITY MADE Naast een merknaam ook een engagement"

Transcriptie

1 SCENIC EN GRAND SCENIC RENAULT RENAULT SCENIC & GRAND SCENIC FOCUS Design en Technologie RENAULT QUALITY MADE Naast een merknaam ook een engagement DRIVE THE CHANGE

2

3

4

5 EDITORIAAL SPIRIT OF SCENIC Wat is er boeiender dan te werken aan een icoon? Zijn lijnen hertekenen, zijn uitrusting optimaliseren, zijn comfort verhogen... Wat is er inspirerender dan Scénic opnieuw uit te vinden, en met respect voor zijn geest zijn karakter te sublimeren? Als pionier van de compacte monovolumes, uitvinder van de levensstijl die erbij past en bezieler van een nieuwe manier om de auto te beleven, stelt Renault trots Nieuwe Scénic en Nieuwe Grand Scénic voor. Trots op hun krachtigere voorkant, hun logo en hun elegante lijnen, trots op hun recordruimte aan boord, hun legendarische moduleerbaarheid en hun vernieuwende motoren. Trots ook op hun rijhulpsystemen en hun opbergruimtes. Open de deur, neem plaats en streel het stuur. Volg uw route terwijl u verbonden blijft dankzij het multimediasysteem Renault R-Link met aanraakscherm. Vertrek voor een ervaring die u niet snel zal vergeten. Aan ideeën hebben Nieuwe Scénic en Nieuwe Grand Scénic geen gebrek: ze maken de weg vrij naar een ongekend automobiel welzijn en passen zich probleemloos aan de duizend-en-één wensen van elk gezin aan: stad, school, shoppingtrip, een avondje uit of weekendje weg, vakantie, business, verhuis of gewoon rustig flaneren... Ontdek ze op de volgende pagina's en Drive the change! AGNETA DAHLGREN, DIRECTEUR DESIGN MEGANE EN SCENIC

6 RENAULT SCENIC & GRAND SCENIC Design en Technologie p. 08 Spirit of Scénic p. 12 Blijf verbonden p.16 Motoren, leven aan boord, p. 18 en geluidskwaliteit onder de loep genomen Technische informatie, p. 26 Ontdek het productaanbod Naast een merknaam ook een engagement p. 30 Bescherming op alle niveaus p. 32 COVER SCENIC Fotograaf Steffen Jahn

7

8 08 / 09 SCENIC STYLE SCÉNIC EN GRAND SCÉNIC STAAN NOOIT STIL. ZE ZITTEN NOOIT VERLEGEN OM IDEEËN EN VINDEN ZICHZELF VOORTDUREND OPNIEUW UIT: HUN DESIGN EVOLUEERT, HUN LIJNEN STREKKEN ZICH EN HUN STIJL WORDT KRACHTIGER. ONTDEK HUN NIEUWE VOORKANT: VAN HET RADIATORROOSTER DAT TROTS HET VERNIEUWDE RENAULT-DESIGN INWIJDT TOT DE LED-ACHTERLICHTEN DIE HUN NIEUWE PERSOONLIJKHEID ONDERSTREPEN. INNOVATIEF, GEDURFD EN ZELFZEKER: NIEUWE SCÉNIC EN NIEUWE GRAND SCÉNIC VERLEIDEN VANAF DE EERSTE AANBLIK. GOED GEZIEN!

9 VANUIT ELKE HOEK Xenonkoplampen. Die meesturende xenonkoplampen (optie) geven een intens licht dat het daglicht benadert zodat de bestuurder optimaal kan anticiperen en alles onder controle heeft. 2. Led- Day Running Lights, voor een aantrekkelijk verlichte voorkant. 3. Achterlichten. Zijn V-vormige achterlichten bestaan uit een "lichtgordijn" dat eigen is aan de nieuwe lichttechnologie van Grand Scénic. 4. Nieuw radiatorrooster vooraan. Het Renault-logo lijkt te zweven tegen een zwarte achtergrond om de nieuwe merkidentiteit extra kracht bij te zetten. 5. Dakstaven. Grand Scénic is van bij de eerste aanblik herkenbaar aan zijn in dakstaven in de lengte (naargelang de versie).

10 10 / 11 UITRUSTING, WE DURVEN ALLES IN SCÉNIC KOMT U THUIS. U HEEFT DAN OOK ALLES IN DE BUURT, OF TOCH BIJNA: DIGITALE UITRUSTING, SCHERMEN, CONSOLES, CAMERA'S... MAAR SCÉNIC DOET NOG BETER: DOOR DE AANRAAKTABLET RENAULT R-LINK, HET VISIO SYSTEM, DE ACHTERUITRIJCAMERA, DE BOSE SOUND SYSTEM EN DE ALLERNIEUWSTE COMFORTVOORZIENINGEN TE INTEGREREN, ZULLEN NIEUWE SCÉNIC EN NIEUWE GRAND SCÉNIC MENIG CONCURRENT JALOERS MAKEN.

11 MAAK U HET LEVEN EENVOUDIG Opbergzakjes op de rugleuning van de zetels vooraan*. Deze kaartentassen op de rugleuning van de voorzetels bieden de achterpassagiers een maximum aan opbergruimte. 2. Renault Handenvrije Startkaart*. Instappen, starten en vergrendelen wanneer u weg wandelt. Zonder sleutel. U dient alleen de kaart bij u te dragen. 3. TFT-schermen. Alle rijgegevens die u nodig heeft in een oogopslag om uw Scénic optimaal te benutten: vertrekhulp voor hellingen, parkeerhulp, eco-assistent en rijstrookwaarschuwing dankzij het Visio System **. Dat laatste gebruikt een hoge resolutiecamera om wegmarkeringen te detecteren en waarschuwt u met een verklikkerlichtje en een signaal wanneer u een doorlopende of onderbroken lijn overschrijdt zonder uw richtingaanwijzer te activeren. De functie automatische grootlichten past bovendien de lichtbundel van de koplampen aan de omgeving aan. 4. Achteruitrijcamera**. De parkeercamera vergemakkelijkt uw manoeuvres. Hij vult de auditieve en visuele functie van de parkeersensoren vooraan en achteraan aan. 5. Renault R-Link multimediasysteem met aanraakscherm***. TomTom -navigatiesysteem, multimedia, handenvrij bellen, wageninstellingen... Ontworpen om de voornaamste functies intuïtief en in alle veiligheid te bedienen, zonder uw ogen van de weg af te wenden. * Naargelang de versie. ** Met Pack Easy Drive. ***In optie.

12 12 / 13 SPIRIT OF SCENIC WETEN WAT JE WILT, KOPEN WAAR JE ZIN IN HEBT. EEN GROTER PLEZIER BESTAAT ER NIET. GEWOON JEZELF ZIJN, ZONDER JE TE LATEN BEÏNVLOEDEN DOOR WIE DAN OOK. ER IS NIETS AANGENAMER DAN MET RENAULT SCÉNIC TE RIJDEN EN TE WETEN DAT JE DE JUISTE KEUZE HEBT GEMAAKT. OVERTUIGD VAN JE GELIJK, BEDACHTZAAM EN IN STILTE BEWUST VAN DE BEGERIGE BLIKKEN VAN ANDEREN! Waarom zou je het elders gaan zoeken als je alles binnen handbereik hebt? Design, comfort, ruimte, betrouwbaarheid en dan het aanraakscherm van Renault R-Link, dat u zin geeft om te rijden en te blijven rijden... Vooral omdat de nieuwe Energy-motoren u heel ver kunnen brengen dankzij hun spaarzame en milieubewuste karakter. En ook de Energy Efficient Series van Bose geeft u zin om de kilometers aan elkaar te rijgen, al was het maar om nog meer te genieten van zijn rijke klank! Als marktleider bij de compacte monovolumes in Europa blijft Renault Scénic de toon zetten door zijn nieuwe voorpartij, zijn aandacht voor details en zijn zin voor stijl met kracht in de verf te zetten. Renault Scénic doorkruist de jaren op een ongedwongen, evenwichtige en geruststellende manier en meet zich nieuwe technologieën en troeven aan. Zeker van zichzelf, van zijn prestaties en van het genot dat hij biedt. Beïnvloedbaar? Neen. Beïnvloeder? Des te meer...

13

14

15

16 16 / 17 VERBONDEN WERELD 1. DE NAVIGATIESYSTEEM CARMINAT TOMTOM OF DE NIEUWE R-LINK MULTIMEDIA SYSTEEM MET AANRAAKSCHERM BIEDEN U IN REAL TIME TOEGANG TOT EEN OVERVLOED AAN INFORMATIE.

17 Dankzij innovatie plaatst Renault de auto beter in uw leven. Met Renault R-Link blijft u tijdens al uw reizen verbonden: uw contacten, uw muziekbestanden, uw nuttige internettoepassingen en dit alles in alle eenvoud door met de vingertoppen te navigeren via het aanraakscherm of de toetsen op het stuur. Met de intuïtieve spraakbediening R-Link Voice kunt u bovendien adressen dicteren, personen uit uw telefoonlijst opbellen, telefoneren of een app opstarten. Dankzij innovatie bouwen we aan de toekomst zodat we uw verwachtingen één stap voor zijn Met R-Link Store kunt u nog tal van auto- en andere leuke apps ontdekken en downloaden. U krijgt toegang tot reeds geïnstalleerde toepassingen ( , R-Link Tweet, Renault Assistance, meteo) of de diensten van TomTom LIVE. Meer informatie bij uw concessiehouder CARMINAT TOMTOM 1. Navigatiesysteem Carminat TomTom LIVE. Vanaf zijn 5,8"-scherm krijgt u toegang tot uw Points of Interest, gevaarlijke zones en vaste flitscamera's en wordt u gewaarschuwd bij overdreven snelheid. U plukt ook de vruchten van geoptimaliseerde routes dankzij kaartgegevens die in real time worden bijgewerkt door de gemeenschap van TomTom -gebruikers. En met het abonnement TomTom LIVE geniet u zelfs HD Traffic (verkeersinformatie in real time), TomTom Places (online opzoekingen van adressen en Points of Interest) en het weerbericht voor vijf dagen. RENAULT R-LINK* 2. Hoofdmenu met 6 pictogrammen. U heeft de keuze uit 6 systemen : navigatie, multimedia, telefonie, voertuig, diensten en toepassingen, systeeminstellingen. 3. Aanraakscherm met personaliseerbare startpagina. Kies uw snelkoppelingen om met een klik uw favoriete functies te raadplegen. 4. Informatie over de wagen. Verlaag uw brandstofverbruik dankzij de ludieke coaching van Driving eco 2. Raadpleeg de balans van uw ritten en gepersonaliseerde handige tips. 5. Mobiele muziektoepassingen. Maak verbinding via Bluetooth of de USB-poort van Renault R-Link om uw muziek te beluisteren. 6. Telefonie. Telefoneer in alle veiligheid handenvrij dankzij het Bluetooth -systeem of gebruik de spraakbediening om een nummer te vormen of een contactpersoon uit uw telefoonlijst** te bellen. * In optie. ** Naargelang de compatibiliteit met uw gsm.

18 SCENIC EN GRAND SCENIC ONDER DE SCANNER 18 / 19 RENAULT SCENIC ONDER DE SCANNER EEN ONGEËVENAARD INTERIEURVOLUME, DAT GARANT STAAT VOOR EEN UNIEK COMFORT EN RIJGEMAK. NIEUWE MOTORTECHNOLOGIEËN VOOR MEER ZUINIGHEID, MILIEUVRIENDELIJKHEID EN RIJPLEZIER. EEN KWALITATIEVE KLANK, AFGELEVERD DOOR HET AUDIOSYSTEEM BOSE ENERGY EFFICIENT SERIES EN ZIJN NEGEN DISCRETE EN KRACHTIGE LUIDSPREKERS WIE RENAULT SCÉNIC IN DETAIL BEKIJKT, BEGRIJPT PERFECT WAAROM HIJ NOG STEEDS DE ONBETWISTE NUMMER 1 IS!

19 RENAULT SCENIC Wielbasis : mm Total lengte : mm Total breedte * : mm Total hoogte : mm Kofferinhoud (VDA min/max) : 470/555 dm 3 * zonder buitenspiegels.

20 20 / 21

21 GROTE IDEEËN VAAK GEKOPIEERD, NOOIT OVERTROFFEN... HET IS WAAR: HET PLAATSAANBOD VAN SCÉNIC MAAKT CONCURRENTEN WEL EENS JALOERS. EN DAT IS NORMAAL! MET HUN ONGEËVENAARDE INTERIEURVOLUME, HUN BIJZONDER STERKE ZIN VOOR RUIMTE EN MODULEERBAARHEID EN HUN STREVEN NAAR EEN INTERIEURCOMFORT OP HET ALLERHOOGSTE NIVEAU ONTVANGEN EN VERVOEREN ONZE MONOVOLUMES ALLES WAAR U PLEZIER AAN BELEEFT! PLAATSAANBOD: EEN ZEE AAN RUIMTE! Zin om u te laten verbazen? Open dan de deuren van Scénic: die grote ruimte is helemaal van u! Zijn ruim bemeten en naar wens verstelbare zetels zijn ontworpen voor uw comfort. En met 92 liter aan opbergvakken in de hele wagen houdt Scénic uw handen en geest vrij. Het panoramadak laat bovendien het licht binnen en brengt de hemel een stukje dichterbij! MODULEERBAARHEID: EEN SCHITTEREND IDEE! Klap de zetels neer en weer recht wanneer u daar zin in heeft! Laad in een oogwenk de kinderen, vlothout van het strand of die antieke buffetkast in de koffer. Grand Scénic biedt tot dm³* aan laadvolume terwijl de beschikbare lengte kan oplopen tot 2,75 meter met de neergeklapte passagierszetel voorin! WELZIJN: THE COOL ATTITUDE! Met een over 7 cm in de hoogte verstelbare bestuurderszetel en een knieruimte die tot de beste in dit segment behoort, is Scénic de perfecte gastheer. En dan hebben we het nog niet over de duizend-en-één kleine attenties die zin geven om verder te reizen: comforthoofdsteunen die opzij en in de hoogte regelbaar en kantelbaar zijn en niet zouden misstaan in een luxewagen, een automatische airconditioning met twee zones voor een gepersonaliseerd thermisch comfort, USB- en Bluetooth -verbinding * Koffervolume zonder achterzetels en tot het plafond.

22 22 / 23 ENERGY MOTOREN: EIS HET ALLERBESTE! SUCCESDUO ROB WHITE Directeur van Renault Sport F1 GASPAR GASCON Directeur motorontwikkeling bij Renault Bij Renault is toptechnologie de vrucht van passie. Rob White, Technisch Directeur van Renault Sport F1, creëert samen met zijn team de Renault-motoren die een op vier renstallen uit de Formule 1 aandrijven. Winnende motoren, al meer dan 35 jaar! 11 keer wereldkampioen. Voor de seriemodellen is het Gaspar Gascon, Directeur Motorontwikkeling bij Renault, die samen met zijn team de nieuwe Energy-motoren ontwikkelt. Volledig onafhankelijk? Integendeel. Rob en Gaspar hebben dagelijks contact om nieuwe ideeën uit te wisselen, deze uit te werken en te profiteren van elkaars kennis met het enthousiasme van eeuwige pioniers. Het doel: het brandstofverbruik en de CO 2 -emissies verminderen, de robuustheid testen in extreme omstandigheden en het dagelijkse plezier met uw Renault naar het hoogste niveau tillen. Wanneer twee ingenieursteams met een passie voor innovatie de handen in elkaar slaan en hun kennis ten dienste stellen van elkaar, stijgt de dynamiek om enkele van de beste motoren ter wereld te bouwen.

23 MET KEUZE UIT MAAR LIEFST VIER ENERGY-MOTOREN VERWERVEN SCÉNIC EN GRAND SCÉNIC EEN TOPPOSITIE OP HET VLAK VAN RIJPLEZIER. DE HOOGTECHNOLOGISCHE ENERGY-MOTOREN COMBINEREN SENSATIES MET BESPARINGEN EN EEN BEPERKTE MILIEU-IMPACT. MEER TECHNOLOGIE, MEER RIJPLEZIER, MEER BESPARINGEN Onze ingenieurs hebben zuinige, krachtige en dynamische motoren ontworpen met innovaties afkomstig uit de Formule 1. Met hun performante stop-startsysteem kunnen de Energy-motoren uitmuntende resultaten voorleggen op het vlak van brandstofverbruik en CO 2 -emissies, maar ook qua rijplezier : een hoger koppel, snellere hernemingen, meer comfort... NIEUWE BENZINEMOTOREN: LEVENDIGHEID EN EEN LAAG VERBRUIK De Energy TCe 115 en 130 zijn rechtstreeks ingespoten turbobenzinemotoren. Kies de Energy TCe 115 als u voorrang geeft aan comfort, zuinigheid en rijplezier. Opteer voor de Energy TCe 130 voor meer dynamisme en levendigheid zonder dat dit ten koste gaat van uw verbruik. De krachtigste van de twee (130 pk) kan pronken met een opmerkelijk temperament en koppel (205 Nm). Hij voelt zich zowel in als buiten de stad, in de bergen en bij een sportieve rijstijl in zijn sas en levert hernemingen en acceleraties op topniveau terwijl hij tegelijk een liter minder verbruikt dan de TCe 130 die hij vervangt.* Tot slot is hij uitgerust met een distributieketting die nooit moet worden vervangen. 2 2 TWEE DIESELMOTOREN DIE WORDEN GEPREZEN OM HUN ZUINIGHEID Verwen uzelf met de zuinigste motoren in hun klasse: de Energy dci 110 en 130: gebouwd en staat garant voor prestaties en robuustheid! De erg stille en vinnige motor toont zich steeds comfortabel en veelzijdig. Hij is bovendien opmerkelijk 2 uit. De beste cijfers in deze klasse! ideaal voor lange ritten in het hoogste comfort en een absolute stilte! 0ok deze variant is erg economisch in gebruik, met een brandstofverbruik van 2 distributieketting : stuk voor stuk records voor deze klasse. * Verbruik en emissies over de gemengde cyclus op Scénic, gehomologeerde volgens de toepasselijke wetgeving. Raadpleeg in de CARLAB voor de verbruik en emissies van Grand Scénic. AUTOMATISCHE EDC-TRANSMISSIE : COMFORT, ZUINIGHEID EN REACTIVITEIT Deze zestrapsautomaat met dubbele koppeling garandeert soepele en schokvrije schakelovergangen. De dynamische en reactieve EDC-transmissie reageert nagenoeg ogenblikkelijk op elke input. Op verbruiksvlak zet hij dezelfde cijfers neer als een handgeschakelde transmissie. De automatische EDC-transmissie, die verkrijgbaar is op de dci 110-motor, is ideaal voor wie in alle omstandigheden een aangenaam en sereen rijgedrag zoekt.

24 24 / 25 LIVE SOUND DIEPE BASSEN, FIJNE HOGE TONEN, EEN REALISTISCHE KLANK... HET AUDIOSYSTEEM BOSE ENERGY EFFICIENT SERIES VORMT HET INTERIEUR VAN UW SCÉNIC OM TOT EEN WARE CONCERTZAAL! EEN SOUND VAN TOPNIVEAU Het audiosysteem Bose Energy Efficient Series werd speciaal voor Scénic en Grand Scénic ontwikkeld door Bose. Het systeem werd tot in de puntjes aangepast aan de akoestiek van het interieur en biedt een klank op maat voor de voorste en achterste plaatsen. Het systeem telt 8 uiterst performante luidsprekers, een compacte en krachtige subwoofer onder de rechter voorzetel en een digitale versterker in het instrumentenbord. Die laatste omvat een signaalverwerkingssysteem van Bose, dat speciaal werd afgestemd op de interieureigenschappen van Scénic en Grand Scénic. De onderdelen van het systeem Bose Energy Efficient Series, die speciaal werden ontwikkeld voor Renault, zijn 30% kleiner en 40% lichter en verbruiken 50% minder energie dan andere, vergelijkbare systemen. De klank is steeds rijk, natuurlijk en gedetailleerd, ongeacht het luistervolume, om zo de authentieke klank te produceren zoals de artiest die bedoeld heeft. Zo geniet u van een unieke akoestische ervaring.

25 RENAULT EN BOSE : SAMENWERKEN AAN EEN KLANK OP MAAT Sinds 2008 werken Renault en Bose samen om automobilisten te laten genieten van de troeven van beide merken: innovatie, plezier en uitmuntende kwaliteit. Dankzij die waarden kunnen beide merken de grenzen van de gewone samenwerking overschrijden om tot een perfect resultaat te komen. De fundamenten van het partnerschap Renault - Bose : expertise delen, praten, uitwisselingen... Onmisbare repetities om u te laten genieten van de mooiste klankervaring!

26 26 / 27

27 FOCUS STIJL & PERSO KIES ZIJN COMFORTGEHALTE, ZIJN UITRUSTINGSNIVEAU PERSONALISEER UW VOERTUIG. VRIJHEID ZIT IN DE KLEINSTE DETAILS. LAAT UZELF VOLLEDIG ONDERDOMPELEN IN DE NIEUWE SCÉNIC EN GRAND SCÉNIC CATALOGUS. CHROMO ZONE / De kleuren van Scénic en Grand Scénic CREATIEF ATELIER / Interieuraankleding ESSENTIËLE ACCESSOIRES / Uitrustingen die staan voor een stijl AFMETINGEN / Volumes en maatschema's SIERWIELDOPPEN EN VELGEN / Kies uw stijl UITRUSTING EN OPTIES / De volledige lijst VRIJLOOP / De motorprestaties

28 HET KLEURENPALLET ONTPLOOIT ZICH. MAJORELLE BLAUW (TE) STERZWART (TE) DUINBEIGE (TE) IJSWIT (OV)

29 GRANAAT ROOD (TE) PLATINIUM GRIJS (TE) NACRE WIT (TE) MOKKA BRUIN (TE) CASSIOPEAGRIJS (TE) OV : Niet-metaalkleur ; TE : Metaalkleur

30 CREATIEF ATELIER UITRUSTINGSNIVEAUS, KLEUREN, OPTIES: AAN U DE KEUZE! AUTHENTIQUE BELANGRIJKSTE UITRUSTING 3 drie-punts veiligheidsgordels achteraan met krachtbegrenzer 3 hoofdsteunen achteraan ABS met remhulpsysteem Anti-whiplash hoofdsteunen Automatische deurvergrendeling tijdens het rijden Bandenopblaaskit met compressor Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening Day Time Running Lights LED Deurgrepen in koetswerkkleur Donker carbon zetelbekleding en interieur Dynamische stabiliteitsregeling ESC met antislipsysteem (ASR) Elektrische en verwarmde buitenspiegels in koetswerkkleur Elektrische ruiten vooraan met impulsbediening Frontale adaptatieve bestuurders- en passagiersairbags Gordijnairbags hoofd voor- en achteraan In de hoogte en in de lengte regelbaar stuurwiel In de hoogte regelbare bestuurderszetel Isofix bevestigingssysteem op plaatsen achteraan LCD Dashboard Manuele airconditioning R-Plug&Radio (mono-cd MP3, AUX + USB aansluiting, handenvrije kit Bluetooth) Sierlijst dashboard in gesatineerd chroom Sierwieldoppen 16" Complea Snelheidsregelaar - begrenzer Startblokkeersysteem met transponder Veiligheidsgordels vooraan met krachtbegrenzer en dubbele gordelspanner Vertrekhulpsysteem op hellingen (op V 110) Zijdelingse airbags borstkas / bekken vooraan Zwarte laterale beschermstrips Zetelbekleding Donker Carbon Sierwieldop 16" Compléa

31 LIFE BELANGRIJKSTE UITRUSTING LIFE = AUTHENTIQUE + Bestuurderszetel met lendensteunregeling Elektrisch kinderslot Elektrische ruiten achteraan met impulsbediening Geïntegreerde Carminat TomTom LIVE - SD kaart Europa - afstandsbediening Laterale berschermstrips in koetswerkkleur Lederen stuurwiel Mistkoplampen Specifieke Techno donker carbon zetelbekleding met rode stiknaden TFT dashboard (Thin Film Technology) met mogelijkheid weergave Eco-Drive Vertrekhulpsysteem op hellingen Zetelbekleding Donker Carbon met rode stiknaden Sierwieldop 16" Compléa

32 ZEN BELANGRIJKSTE UITRUSTING ZEN = LIFE + 16" Aluminium velgen Kaleido Automatische airconditioning afzonderlijk instelbaar Centraal opbergvak op rails met Joystick voor Carminat TomTom Extra getinte ruiten achteraan Gemengde zetelbekleding stof behandeld Teflon / imitatieleder Koplampen met automatische ontsteking Lateraal zonnegordijn op rij 2 Lederen versnellingspookknop Leesspot Passagierszetel neerklapbaar voor lange ladingen Renault handenvrije startkaart Ruitenwissers vooraan met regensensor Vliegtuigtafeltjes en opbergzakjes op de rugleuning van de zetels vooraan Zwarte sierlijst dashboard Gemengde zetelbekleding stof / imitatieleder Alu velgen Kaleïdo 16"

33 BELANGRIJKSTE UITRUSTING BOSE = ZEN + 17" Alu velgen Akihiro Badge Bose Bose Energy Efficient Series system (versterker + 8 LS + 1 woofer) Brilhouder bestuurderskant Deurdrempels met Bose logo Elektrisch inklapbare buitenspiegels Gechroomde dakstaven in de lengte op Grand Scénic Geperforeerd lederen stuurwiel Laterale beschermstrips in koetswerkkleur met gecrhoomde afwerking Omlijsting LS zwart met Bose logo Passagierszetel in hoogte regelbaar Parkeerhulpsysteem achteraan Verlichte make-upspiegels Zelfdimmende achteruitkijkspiegel Zwarte buitenspiegels Zetelbekleding Donker Carbon leder-alcantara (optie) Alu velgen Akihiro 17" Luidsprekers Bose

34 INTENS BELANGRIJKSTE UITRUSTING INTENS = ZEN + Aluminium velgen 17" Sari Beige leder-alcantara zetelbekleding met verwarmde zetels vooraan Brilhouder bestuurderskant Donker bruin / beige interieursfeer Gechroomde dakstaven in de lengte op Grand Scénic Laterale beschermstrips in koetswerkkleur met gechroomde afwerking Passagierszetel in hoogte regelbaar Parkeerhulpsysteem achteraan Relax hoofdsteunen Verlichte make-upspiegels Zelfdimmende achteruitkijkspiegel Zetelbekleding Beige leder-alcantara (standaard) Alu velgen Sari 17" Zetelbekleding Donker Carbon leder - alcantara (optie) Zetelbekleding Donker Bruin leder - alcantara (optie)

35 ESSENTIËLE ACCESSOIRES EXTRA STIJL, COMFORT OF TECHNOLOGIE? RENAULT BIEDT U EEN BREED GAMMA BASISACCESSOIRES DIE SPECIAAL WERDEN UITGEDACHT EN ONTWIKKELD VOOR UW NIEUWE RENAULT SCÉNIC EN GRAND SCÉNIC Dakkoffer op dwarse dakstaven. Maakt het mogelijk om het laadvermogen van uw Scénic in alle veiligheid en op elegante wijze uit te breiden. 2. Boventapijten. De stoffen matten zijn op maat gemaakten zijn in perfecte harmonie met het interieur. 3. Zwanenhalstrekhaak. De hoge mechanische weerstand en betrouwbaarheid worden verzekerddoor de naleving van normen die strenger zijn dan de strengste Europese veiligheidsnormen. 4. Alarm. Een onmisbaar accessoire indien u deveiligheid van uw wagen wil garanderen. Vermindert op doeltreffende wijze het risico op diefstal van uw wagen.

36 AFMETINGEN & VELGEN HOOGTE, BREEDTE, KOFFER RUIMTE, SIERWIELDOPPEN EN VELGEN... EEN WAGEN GEMAAKT OM IN AL UW BEHOEFTEN TE VOORZIEN.

37 VOLUME (dm 3 ) Scénic Grand Scénic 5 pl. Grand Scénic 7 pl. Kofferinhoud met zetels 2 de rij 470 à 555 * 678 à 785 * 564 à 702 Kofferinhoud met zetels op de 3 de rij Kofferinhoud met dichtgeklapte zetels achteraan 1670 * Kofferinhoud zonder zetels achteraan 1870 * 2083 * 2063 Plaats bandenopblaaskit Opbergvakken AFMETINGEN (mm) A Totale lengte B Wielbasis C Overbouw vooraan D Overbouw achteraan E Spoorbreedte vooraan F Spoorbreedte achteraan G Totale breedte G1 Totale breedte met buitenspiegels H Totale hoogte leeg H1 Totale hoogte met open achterklep H2 Totale hoogte met dakstaven J Hoogte laaddrempel leeg K Vrije hoogte geladen M Breedte op ellebooghoogte vooraan M1 Breedte op ellebooghoogte rij M2 Breedte op ellebooghoogte rij N Breedte op schouderhoogte vooraan N1 Breedte op schouderhoogte achteraan rij N2 Breedte op schouderhoogte achteraan rij P Hoogte vooraan onder dak aan Hoogte achteraan op rij 2 onder dak aan P1 met open dak P2 Hoogte achteraan op rij 3 onder dak aan Y - Laadopening bovenaan Laadopening maxi Y1 Laadopening onderaan Y2 Binnenbreedte tussen wielkasten Z Hoogte laadopening achteraan Z1 Laaadlengte achter zetels tweede rij mini / maxi 847 / / / 1273 Z2 Laadlengte achter bestuurderszetel Z3 Laadlengte maxi met neergeklapte passagierszetel Z4 Laadlengte achter zetels derde rij Hoogte onder het bagagescherm Scénic * Bevat de 33 dm 3 opbergruimte van de bandenherstelkit SIERWIELDOPPEN EN VELGEN Sierwieldoppen Compléa 16" Alu Velgen Kaleïdo 16" Alu Velgen Plenum 17" Alu Velgen Akihiro 17" Alu Velgen Sari 17" Alu Velgen Kanjara 18"

38 UITRUSTING & OPTIES VOLLEDIGE LIJST VAN DE UITRUSTINGEN EN BESCHIKBARE OPTIES OP UW VOERTUIG. DE SLEUTEL VOOR EEN VOERTUIG OP MAAT. Authentique Life Zen Bose Intens VEILIGHEID ABS met remhulpsysteem (AFU) Bestuurders- en passagiersairbags, zijdelingse airbags borstkas / bekken vooraan Dynamische stabiliteitsregeling ESC met antislipsysteem ASR Vertrekhulpsysteem op hellingen (Behalve op Authentique dci 95) Snelheidsregelaar - begrenzer Visio system (waarschuwing bij overschrijden wegmarkering + automatisch grootlichten) (Pack Easy Drive) (Pack Easy Drive) RIJGEDRAG Parkeerhulpsysteem achteraan Parkeerhulpsysteem voor- en achteraan - (Pack City) (Pack City) - - Parkeerhulpsysteem voor- en achteraan met achteruitrij camera (Pack Easy Drive) (Pack Easy Drive) Pack City : Parkeerhulpsysteem achteraan + elektrische inklapbare buitenspiegels Pack Easy Drive : Parkeerhulpsysteem voor- en achteraan met achteruitrij camera + Visio System Elektrische variabele stuurbekrachtiging Elektrische parkeerrem - (Pack Easy) ZICHTBAARHEID - VERLICHTING Koplampen met automatische ontsteking - (Comfortpack) Ruitenwissers vooraan met regensensor - (Comfortpack) Day Time Running Lights LED Zichtbaarheidpack : Xenonlampen met koplampsproeiers Mistkoplampen - Zelfdimmende achteruitkijkspiegel Elektrische en verwarmde buitenspiegels Elektrische inklapbare buitenspiegels - (Pack City) (Pack City) COMFORT Manuele airconditioning Automatische airconditioning afzonderlijk instelbaar - (Comfortpack) Comfortpack : automatische airconditioning afzonderlijk instelbaar, ruitenwissers vooraan met regensensor en koplampen met automatische - ontsteking Pack Easy : centraal opbergvak op rails met joystick voor TomTom + elektrische parkeerrem - Pack Relax : lateraal zonnegordijn op rij 2 + leesspots + vliegtuigtafeltjes en opbergzakjes op de rugleuning van de zetels vooraan + passagierszetel - neerklapbaar voor lange ladingen Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening Renault handenvrije startkaart - - Elektrische ruiten vooraan met impulsbediening Elektrische ruiten achteraan met impulsbediening - Brilhouder bestuurderskant Verlichte make-upspiegels V-aansluiting op rij 1 en 2 In de hoogte en in de lengte regelbaar stuurwiel ZETELS - OPBERGVAKKEN Centraal opbergvak en armsteun op rails - (Pack Easy) Vliegtuigtafeltjes en opbergzakjes op de rugleuning van de zetels vooraan - (Pack Relax) In de hoogte regelbare bestuurderszetel Bestuurderszetel met lendensteunregeling - Passagierszetel neerklapbaar voor lange ladingen - (Pack Relax) Passagierszetel in hoogte regelbaar zetels op de 3 de rij in de bodem neerklapbaar (op Grand Scénic 7 plaatsen) Isofix bevestigingssysteem op plaatsen achteraan

39 Authentique Life Zen Bose Intens MULTIMEDIA R-Plug&Radio + (mono-cd MP3, AUX + USB aansluiting, handenvrije kit Bluetooth) Bose Energy Efficient Series system (versterker + 8 LS + 1 woofer) Geïntegreerde Carminat TomTom LIVE - SD kaart Europa - Renault R-Link : geïntegreerde en geconnecteerde digitaal multimedia aanraakscherm in kleur - Renault R-Link + radio Bose : geïntegreerde en geconnecteerde digitaal multimedia aanraakscherm in kleur + Bose Energy Efficient Series system (versterker + 8 LS + 1 woofer) TFT dashboard (Thin Film Technology) - BINNENAFWERKING Stoffen zetelbekleding Boxi Donker Carbon Stoffen zetelbekleding Techno Donker Carbon met rode stiknaden Gemengde zetelbekleding stof / imitatieleder Donker Carbon Beige lederen-alcantara zetelbekleding met verwarmde zetels vooraan en Relax hoofdsteunen Donker Carbon lederen-alcantara zetelbekleding met verwarmde zetels vooraan en Relax hoofdsteunen Donker Bruin lederen-alcantara zetelbekleding met verwarmde zetels vooraan en Relax hoofdsteunen Lederen stuurwiel - BUITENAFWERKING In de lengte dakstaven (op Grand Scénic) - (Pack Look) Zwarte beschermstrips Laterale beschermstrips in koetswerkkleur Laterale beschermstrips in koetswerkkleur met gechroomde afwerking " Sierwieldoppen Complea '' Aluminium velgen Kaleido - (Pack Look) '' Aluminium velgen Plenum " Aluminium velgen Akihiro '' Aluminium velgen Sari '' Aluminium velgen Kanjara (1) Elektrisch panoramisch glazen schuifdak - - (3) Extra getinte ruiten achteraan - (Pack Look) Pack Look : alu velgen 16" Kaleido + extra getinte ruiten achteraan (+ langsdakstaven op Grand Scénic) Metaalkleur Bandenopblaaskit Reservewiel (2) KLIK, CONFIGUREER, BEKIJK MET ONZE CONFIGURATOR 3D RENAULT, KUNT U UW SCENIC & GRAND SCENIC OP MAAT CONFIGUREREN. ONTDEK HET NU OP

40 VRIJLOOP VERBRUIK, PRESTATIES, AFMETINGEN WIJ VERTELLEN U ALLES OMDAT HET BELANGRIJK IS DAT U UW WAGEN GOED BEGRIJPT. Versies V 110 Energy TCe 115 Energy TCe 130 dci 95 (enkel Scénic) Energy dci 110 dci 110 EDC Energy dci 130 dci 150 Aut. MOTOREN Fiscale PK Cilinderinhoud (cm³) Type Inspuitsysteem Multipoint Direct + Turbocompressor Direct Common Rail Brandstof Benzine Benzine Benzine Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel Milieunorm Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Roetfilter (RF) Serie Serie Serie Serie Serie Aantal cilinders / aantal kleppen 4 / 16 4 / 16 4 / 16 4 / 8 4 / 8 4 / 8 4 / 16 4 / 16 Vermogen KW (ch) 81 (110) 85 (115) 96 (130) 70 (95) 81 (110) 81 (110) 96 (130) 110 (150) tr/min Max.koppel Nm tr/min VERSNELLINGSBAK Manueel Manueel Manueel Manueel Manueel EDC Manueel Manueel Aantal versnellingen BANDEN Standaardbanden 16" (Scénic) 205/55 R16 91H 205/60 R16 92H 205/60 R16 92H 205/55 R16 91H 205/60 R16 92H 205/60 R16 92H 205/60 R16 92H - Standaardbanden 16" (Grand Scénic) 205/60 R16 96H 205/60 R16 96H 205/60 R16 96H - 205/60 R16 96H 205/60 R16 96H 205/60 R16 96H - Standaardbanden 17" - 205/55 R17 95V 205/55 R17 95V - 205/55 R17 95V 205/55 R17 95V 205/55 R17 95V 225/50 R17 98V Standaardbanden 18'' /45 R18 95W 225/45 R18 95W INHOUD Kofferinhoud (dm³) Scénic Kofferinhoud (dm³) Grand Scénic 5PL Kofferinhoud (dm³) Grand Scénic 7PL Brandstoftank (l) PRESTATIES SCÉNIC / GRAND SCÉNIC 5PL / GRAND SCÉNIC 7PL Topsnelheid (km/u) 190 / 185 / / 180 / / 190 / / 180 / / 180 / / 195 / / 200 / tot 100 km/u (s) 11,7 / 12,0 / 12,6 11,7 / 11,9 / 12,6 11,4 / 11,7 / 12,3 13,5 12,5 / 12,8 / 13,5 13,4 / 13,6 / 14,3 10,3 / 10,5 / 11,1 9,7 / 10,0 / 10,1 VERBRUIK (L/100 KM) SCÉNIC / GRAND SCÉNIC 5PL / GRAND SCÉNIC 7PL Volledige cyclus (l/100 km) 7,4 / 7,7 / 7,7 5,9 / 6,1 / 6,1 6,2 / 6,4 / 6,4 4,5 4,1 / 4,1 / 4,1 4,7 / 4,7 / 4,7 4,4 / 4,4 / 4,4 (4,6*) 6,9 / 6,9 / 6,9 Wegcyclus 5,9 / 6,2 / 6,2 5,2 / 5,4 / 5,4 5,4 / 5,6 / 5,6 4 3,9 / 3,9 / 3,9 4,3 / 4,3 / 4,3 4,0 / 4,0 / 4,0 (4,2*) 5,9 / 5,9 / 5,9 Stadscyclus met koudstart (ECE) 10,1 / 10,4 / 10,4 7,2 / 7,5 / 7,5 7,5 / 7,7 / 7,7 5,4 4,5 / 4,5 / 4,5 5,4 / 5,4 / 5,4 5,1 / 5,1 / 5,1 (5,3*) 8,5 / 8,5 / 8,5 CO 2 (g/km) 174 / 178 / / 140 / / 145 / / 105 / / 124 / / 114 / 114 (117*) 179 / 179 / 179 Categorie CO 2 /verbruik D / D / D C / C / C C / C / C C B / B / B C / C / C B / B / B (C*) E / E / E GEWICHTEN (kg) SCÉNIC / GRAND SCÉNIC 5PL / GRAND SCÉNIC 7PL Rijklaar rijgewicht 1446 / 1487 / / 1526 / / 1526 / / 1547 / / 1568 / / 1599 / /1693 / 1743 Hoogst toegelaten gewicht 1904 / 2138 / / 2190 / / 2190 / / 2200 / / 2230 / / 2249 / / 2323 / 2323 Hoogst toegelaten gewicht van de sleep 3204 / 3438 / / 3490 / / 3490 / / 3500 / / 3530 / / 3549 / / 3623 / 3623 Aanhanger zonder remmen 695 / 740 / / 750 / / 750 / / 750 / / 750 / / 750 / / 750 / 750 Aanhanger met remmen 1300 / 1300 / / 1300 / / 1300 / / 1300 / / 1300 / / 1300 / / 1300 / 1300 (*) indien alu velg 18" 11 wereldtitels met zijn F1 motoren maakt dat Renault erkend wordt voor zijn expertise en absolute veeleisendheid in deze discipline. Deze know-how inzake motoren laat hen toe seriemotoren te ontwerpen op het hoogste niveau in volgende domeinen: 2 -uitstoot. circuits.

*Optie of standaard naargelang de versies. **Optie naargelang de versies.

*Optie of standaard naargelang de versies. **Optie naargelang de versies. NEW PEUGEOT PARTNER TEPEE STIJLVOL VOORKOMEN VRIJHEID ALOM! De Partner Tepee is een échte vrijetijdswagen, een ludospace pur sang. Deze auto heeft veel karakter en nodigt uit tot ontdekkingen en avontuur.

Nadere informatie

IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL

IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL PEUGEOT PARTNER PARTNER IN ALLE OPZICHTEN PROFESSIONEEL Met zijn grote laadruimte, ongekend flexibele interieur en nieuwe, zuinige en sterke e-hdi-motoren is de nieuwe Partner de ideale bedrijfsauto voor

Nadere informatie

109 g/km 4,7. 573 liter. 1,59 m. 5 jaar. l/100 km. deuren. Met zijn beperkte C0 2

109 g/km 4,7. 573 liter. 1,59 m. 5 jaar. l/100 km. deuren. Met zijn beperkte C0 2 Splash 109 g/km 4,7 l/100 km De Splash heeft een draaicirkel van 9,4 m en is daardoor uiterst gemakkelijk te manoeuvreren.9,4 m Met zijn beperkte C0 2 -uitstoot van 109 g/km behoort de Splash (1.0 l benzine)

Nadere informatie

IN BEWUSTWORDING. SMART BEAM ASSIST dimt automatisch het grootlicht zodra een tegenligger nadert. Hoffelijk en veiliger, geniet van comfort op maat.

IN BEWUSTWORDING. SMART BEAM ASSIST dimt automatisch het grootlicht zodra een tegenligger nadert. Hoffelijk en veiliger, geniet van comfort op maat. 50 Word gedreven door verlangen. Koester het en laat uw zintuigen strelen door luxe die is gericht op gevoel. De geheel nieuwe Infiniti Q50 is hiervoor ontworpen. Hij verzorgt u met een ongekende intensiteit

Nadere informatie

COMPACTE VRIJBUITER. Ervaar de unieke eigenschappen van deze veilige en tegelijkertijd sportieve crossover.

COMPACTE VRIJBUITER. Ervaar de unieke eigenschappen van deze veilige en tegelijkertijd sportieve crossover. PEUGEOT 2008 COMPACTE VRIJBUITER Met de nieuwe 2008, een compacte crossover die zich in de stad als een vis in het water voelt, kunt u optimaal profiteren van al het goede dat het leven te bieden heeft.

Nadere informatie

TIJDELIJK NAVIGATIE T.W.V. 385,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden FIAT PUNTO

TIJDELIJK NAVIGATIE T.W.V. 385,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden FIAT PUNTO TIJDELIJK NAVIGATIE T.W.V. 385,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden FIAT PUNTO Prijslijst per 1 januari 2015 2 Punto. Drive the Evolution Stap je in de nieuwe Punto, dan ben je helemaal

Nadere informatie

F I AT Q U B O Prijslijst per 1 juli 2014

F I AT Q U B O Prijslijst per 1 juli 2014 FIAT QUBO Prijslijst per 1 juli 2014 2 Origineel en fris De Qubo is multifunctioneel, origineel en veelzijdig. Het originele design met brede en bolle wielkasten geeft de zijkanten van de auto een robuuste

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS VOLVO V40 BUSINESS MODELPROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BPMbedrag ( ) BTWbedrag (

Nadere informatie

TIJDELIJK EEN OPTIEPAKKET T.W.V. 1.000,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden. FIAT 500 en 500C

TIJDELIJK EEN OPTIEPAKKET T.W.V. 1.000,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden. FIAT 500 en 500C TIJDELIJK EEN OPTIEPAKKET T.W.V. 1.000,- INCL. BTW CADEAU! Vraag uw dealer naar de voorwaarden FIAT 500 en 500C Prijslijst per 1 oktober 2014 De Fiat 500, een rijke Op 4 juli 1957 rolde de eerste Nuova

Nadere informatie

RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN

RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN PERSBERICHT RENAULT FLUENCE Z.E. EN KANGOO EXPRESS Z.E.: DEFINITIEVE VORMGEVING EN START VAN RESERVERINGEN Het definitieve design van de Fluence Z.E. en Kangoo Express Z.E. is gereed. Klanten die als één

Nadere informatie

ZICH BETER VERPLAATSEN IN BRUSSEL

ZICH BETER VERPLAATSEN IN BRUSSEL ZICH BETER VERPLAATSEN IN BRUSSEL 100 tips om het milieu te sparen bij uw verplaatsingen ZICH BETER VERPLAATSEN IN BRUSSEL 1 OVERZICHT Voorwoord 3 10 handige tips in een oogopslag 4 Verplaatsingen en Leefmilieu

Nadere informatie

Koop slim en bespaar. Tips om minder uit te geven van winkelkar tot vliegticket

Koop slim en bespaar. Tips om minder uit te geven van winkelkar tot vliegticket Koop slim en bespaar Tips om minder uit te geven van winkelkar tot vliegticket INHOUD 5 Uw winkelkarretje 7 Uw auto 9 Uw telefoon 10 Uw computer 12 Uw energieverbruik 20 Uw vakantie 22 Uw geld Test-Aankoop

Nadere informatie

VOORZORGSMAATREGELEN VOOR HET GEBRUIK

VOORZORGSMAATREGELEN VOOR HET GEBRUIK R-Link Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik...................................................... NL.3 Algemeen............................................................................. NL.4 algemene

Nadere informatie

Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik

Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik R-Link Inhoud Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik...................................................... NL.3 Algemeen............................................................................. NL.4

Nadere informatie

GENIETEN VAN ELK MOMENT. ONTDEK DE VRIJHEID, FREIHEIT, DIE BEWEGT. CAMPERS 2015 VANS. HALF INTEGRALEN. ALKOVEN. VOLLEDIG INTEGRALEN

GENIETEN VAN ELK MOMENT. ONTDEK DE VRIJHEID, FREIHEIT, DIE BEWEGT. CAMPERS 2015 VANS. HALF INTEGRALEN. ALKOVEN. VOLLEDIG INTEGRALEN GENIETEN VAN ELK MOMENT. ONTDEK DE VRIJHEID, FREIHEIT, DIE BEWEGT. CAMPERS 2015 VANS. HALF INTEGRALEN. ALKOVEN. VOLLEDIG INTEGRALEN 01 MET AL MEER DAN 50 JAAR ERVARING EN VOL PURE PASSIE WEET KNAUS DE

Nadere informatie

prijslijst januari 2015

prijslijst januari 2015 prijslijst januari 2015 105 jaar Alfa Romeo. Een bijzondere mijlpaal waar we graag bij stilstaan. Want al een eeuw lang zet ons merk de toon op het gebied van sportiviteit en rijprestaties. Zowel op als

Nadere informatie

100 tips om energie. te besparen. 100 tips om energie te besparen

100 tips om energie. te besparen. 100 tips om energie te besparen 100 tips om energie te besparen Overzicht Verbruik minder energie en bescherm uw portemonnee, uw gezondheid én het milieu 3 Waarom op energie besparen? 4-5 Rationeel energie verbruiken zonder één euro

Nadere informatie

InterConnect. GaN, van meerdere markten thuis. RoHS: de controles. 7de kaderprogramma: ook voor KMO s? Link naar de toekomst

InterConnect. GaN, van meerdere markten thuis. RoHS: de controles. 7de kaderprogramma: ook voor KMO s? Link naar de toekomst InterConnect Link naar de toekomst RoHS: de controles GaN, van meerdere markten thuis 7de kaderprogramma: ook voor KMO s? n 24 viermaandelijks juli 2007 Voorwoord Voor ik s morgens met het echte werk begin,

Nadere informatie

Woning Energiezuinig wonen goed voor u en het milieu! Financieel katern Wachten tot later om van uw aanvullend pensioen te genieten?

Woning Energiezuinig wonen goed voor u en het milieu! Financieel katern Wachten tot later om van uw aanvullend pensioen te genieten? Magazine van Federale Verzekering winter 2014 VERJAARDAGS- NUMMER 150 Woning Energiezuinig wonen goed voor u en het milieu! Financieel katern Wachten tot later om van uw aanvullend pensioen te genieten?

Nadere informatie

GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN

GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN Cirkelharken GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 GA 6501 7501 8121 8731 9531 6002 6632 7932 9032 6620 8030 9030 CIRKELHARKEN ONTWORPEN OM RUWVOER TE OOGSTEN DAT RIJK IS AAN

Nadere informatie

ACCESSOIRES / U ITRUSTING RENAULT

ACCESSOIRES / U ITRUSTING RENAULT ACCESSOIRES / U ITRUSTING RENAULT Als eigenaar van een Vel Satis denkt u misschien dat u de talenten van uw wagen nu al ten volle benut. Welnu we zullen u met veel plezier van de ene verbazing in de andere

Nadere informatie

Europa mei 2014. Vignale. exclusieve modellijnen op Salone del Mobile in Milaan. Verder: overzicht van de belangrijkste Europese markten

Europa mei 2014. Vignale. exclusieve modellijnen op Salone del Mobile in Milaan. Verder: overzicht van de belangrijkste Europese markten Ford Europa mei 2014 Vignale exclusieve modellijnen op Salone del Mobile in Milaan Verder: overzicht van de belangrijkste Europese markten FORD FESTIVITEITEN IN HET TEKEN VAN DE MUSTANG De UEFA Champions

Nadere informatie

Toegewijd aan het bouwen van een model van duurzame chemie

Toegewijd aan het bouwen van een model van duurzame chemie Toegewijd aan het bouwen van een model van duurzame chemie Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 02 Achtergrondinformatie Onze vestigingen Onze resultaten en investeringen Onze markten 15 Perspectieven

Nadere informatie

DIT IS JOUW HANDLEIDING.

DIT IS JOUW HANDLEIDING. DIT IS JOUW HANDLEIDING. FAIRPHONE HANDLEIDING. Met dit korte overzicht is jouw telefoon in een mum van tijd klaar voor gebruik! Maar als je meer hulp, gedetailleerde informatie of zeer technische bijzonderheden

Nadere informatie

Vergelijking van 24 sensibilisatiecampagnes Hoeveel mensenlevens kan de gordel redden? Studie over fietshelmen

Vergelijking van 24 sensibilisatiecampagnes Hoeveel mensenlevens kan de gordel redden? Studie over fietshelmen Driemaandelijks tijdschrift van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid 62 februari 2004 Gedragsregels op rotondes Vergelijking van 24 sensibilisatiecampagnes Hoeveel mensenlevens kan de gordel

Nadere informatie

Gids van uw autoverzekering. www.touring-verzekeringen.be

Gids van uw autoverzekering. www.touring-verzekeringen.be Gids van uw autoverzekering www.touring-verzekeringen.be UW WAARBORGEN IN EEN OOGOPSLAG 04 BASISWAARBORGEN, VOOR U EN UW PASSAGIERS 06 BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID 06 BIJSTAND BIJ IMMOBILISEREND ONGEVAL

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

2070 CX LP 2070 CX 2070 CX LP T 2070 CX T. Wielladers, die de toekomst tegemoetkomen. Ideaal voor binnen en buiten.

2070 CX LP 2070 CX 2070 CX LP T 2070 CX T. Wielladers, die de toekomst tegemoetkomen. Ideaal voor binnen en buiten. 070 2070 CX LP 2070 CX 2070 CX LP T 2070 CX T Wielladers, die de toekomst tegemoetkomen. Ideaal voor binnen en buiten. Vermogen op hoog niveau. 2070 JOKER. Compact, wendbaar, sterk en als Tele met een

Nadere informatie

PERSONAL FINANCE. Budget SARA VAN WESENBEECK. Tips. Online shoppen Eindelijk volwassen. Mobiliteit kost gezin 4.200 euro per jaar

PERSONAL FINANCE. Budget SARA VAN WESENBEECK. Tips. Online shoppen Eindelijk volwassen. Mobiliteit kost gezin 4.200 euro per jaar DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR SMART MEDIA EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN KNACK PERSONAL FINANCE BUDGET BEHEREN KAN JE LEREN OKTOBER 2014 ivo MeChelS Keuzekracht is

Nadere informatie