JAARVERSLAG Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. -1-

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARVERSLAG Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. -1-"

Transcriptie

1 -1- JAARVERSLAG Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. Bij de landelijke vereniging Voedselbanken Nederland zijn 167 lokale voedselbanken aangesloten en 8 regionale distributiecentra. De stichting Noordelijke Voedselbanken (hierna te noemen NVB) exploiteert één van die regionale distributiecentra en levert aan 36 lokale voedselbanken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, noordoost en noordwest Overijssel en Flevoland(gedeeltelijk). Het verzorgingsgebied van de NVB is op onderstaande kaart met nr.1 aangegeven. De NVB heeft haar distributiecentrum te Meppel. In het gebouw aan de Loberingemaat 2 te Meppel is tevens gevestigd de Voedselbank Zuidwest Drenthe.

2 -2-2.Bestuur van de NVB. Het algemeen bestuur van de NVB werd in het verslagjaar gevormd door vertegenwoordigers van de voedselbanken, Zuidoost Drenthe, Groningen-stad, Oldambt,Leeuwarden, Drachten/Smallingerland, Noordoost Overijssel en Kampen. Op 11 oktober 2016 nam Harry Tjeerdsma, voorzitter van de voedselbank Drachten/Smallingerland afscheid van het algemeen bestuur. Aan de Stichting Samenwerkende Voedselbanken Friesland is verzocht een voordracht te doen voor deze vacature. De vacature voor de voedselbanken in Drenthe kon ondanks een daartoe strekkend verzoek nog niet worden ingevuld. Het algemeen bestuur vergaderde 2 maal. De acquisitie activiteiten van Voedselbanken Nederland leiden ertoe dat het aanbod van vers voedsel en van koelen vriesproducten in de 2 e helft van 2016 en volgende jaren aanzienlijk zal toenemen. Over de logistieke gevolgen van de te verwachten toename van de voedselstroom én over de mogelijke uitbreiding van de doelgroep heeft in 2016 intensief overleg plaats gevonden tussen het bestuur van Voedselbanken Nederland en de lokale voedselbanken via de zgn. regionale overleg platforms. In 2016 is het regionale overlegplatform Noord/Oost op 14 maart,26 april en 18 oktober bijeen geweest. Tijdens de bijeenkomst van 14 maart is een regionale werkgroep Perspectief in gesteld om de mogelijkheden en gevolgen van frequenter aanbieden van voedselpakketten in kaart te brengen. Het dagelijks bestuur bestond uit: -Harrie Timmerman, voorzitter, -Willem Rumph, penningmeester, -Bert Groen, secretaris, -Hielke van Dijken acquisitie en -Gerrit de Graaf(tot augustus 2016), Berend Timmerman(vanaf augustus 2016), distributiecentrum. Gerrit de Graaf zag zich genoodzaakt zich uit het dagelijks bestuur terug te trekken. De daardoor ontstane vacature kon door het aantreden van Berend Timmerman ingevuld worden. Het dagelijks bestuur vergaderde 9 maal in 2015, waarvan 2 maal tezamen met het bestuur van de Voedselbank Zuidwest Drenthe. De borging van het certificaat voedselveiligheid, het werven van vrijwilligers met name in de leidinggevende posities van het distributiecentrum, het vervangen van de pc s en printers, het optimaliseren van de ict-structuur, de vernieuwing van de website, de optimalisering van de opslagcapaciteit voor droge waar en van koelen diepvriesproducten, de gevolgen van de toename van de toelevering van versproducten en tenslotte de vergroting van de opslagcapaciteit van emballage waren de belangrijkste aandachtspunten voor het bestuur.

3 -3-3. De organisatie. De organisatiestructuur onderging in het verslagjaar geen belangrijke wijziging. Er wordt volgens bovenstaand organogram gewerkt. Evenals dat het geval was in 2015 was ook in de periode juli t/m oktober merkbaar dat op een aantal vitale posten (m.n. op coördinatieniveau) de weekroosters moeilijk in te vullen waren vanwege vakanties in voor-, hoofd-,en naseizoen. Dat heeft de manager veel kopzorgen gegeven. Hier doet zich gevoelen dat een organisatie die volledig op vrijwilligers draait kwetsbaar is.

4 -4-4.De vrijwilligers. Aan het begin van het verslagjaar waren in totaal 47 vrijwillige medewerkers aan het distributiecentrum verbonden. Ultimo december waren 55 vrijwilligers verbonden aan het distributiecentrum. Tengevolge van de grotere aanvoer van met name het verse voedsel, de hogere omloopsnelheid ervan en de kwaliteitseisen voor voedselveiligheid is de werkdruk verder toegenomen. De doorstroom van vrijwilligers tengevolge van de eisen van de uitkeringsinstanties (UWV en gemeenten) is vrijwel permanent aan de gang. In het verslagjaar is bijna 30% van de vrijwilligers uitgestroomd. Beide aspecten zorgen ervoor dat veel aandacht moet worden gegeven aan werving en selectie. Wat daarbij opvalt is dat met name voor de leidinggevende functies (coördinatieniveau en managementniveau) erg moeilijk aan vrijwilligers is te komen. Acties die zijn uitgezet op de lokale vrijwilligersmarkten van Emmen, Hoogeveen en Ruinerwold hebben maar een bescheiden resultaat gehad. Niet alleen de eigen website van de Noordelijke voedselbanken wordt benut voor het aangeven van de vacatures, ook de website van de Voedselbank Zuidwest Drenthe wordt benut voor onze vacatures. Via het publicatiebord in het distributiecentrum worden ook de eigen vrijwilligers gestimuleerd om in eigen omgeving op zoek te gaan naar potentiële collega s. De 2 personeelsfunctionarissen hebben het aanvankelijke wervingsgebied Meppel e.o. verder uitgebreid tot Emmen, Hoogeveen en Heerenveen. Voor de medewerkers zijn diverse bindingsactiviteiten georganiseerd in het verslagjaar: -een barbecue op 15 september Deze mocht zich verheugen in een goede belangstelling; - In week 51 is aan alle vrijwilligers een kerstpakket uitgereikt ;

5 -5- -op 23 december 2016 is in hotel-restaurant Van der Valk te Zwolle een eindejaarbijeenkomst gehouden en is aan alle vrijwilligers een lopend buffet aangeboden. Dit buffet is door vrijwel alle in dienst zijnde vrijwilligers bezocht en werd hogelijk gewaardeerd; -alle nieuwsbrieven van Voedselbanken Nederland werden ter kennisneming doorgezonden aan de vrijwilligers.

6 -6-5.Het distributiecentrum. De opslagcapaciteit in het distributiecentrum heeft in 2016 zijn grenzen bereikt. Daarom is niet alleen nagedacht over optimaliseringmaatregelen zoals het direct laten transporteren van verse producten van de leverancier naar de subdistributiepunten in Groningen en Drachten zonder tussenopslag in het distributiecentrum. Voor de emballage kon een oplossing worden gevonden door ingebruikname van een naast het distributiecentrum gelegen opslagruimte, die voor een bescheiden financiële vergoeding beschikbaar is gesteld.

7 De inslag van producten bedroeg in 2014,2015 en 2016: food (blauw) kg kg kg non-food (rood) kg kg kg emballage (groen) kg kg kg -7- Overzicht van onderlinge verhoudingen tussen food, non-food en emballage periode % 98% 96% 94% 92% 90% 88% 86% 84% 82% Uit het onderzoek dat voor Voedselbanken Nederland in 2016 is ingesteld naar de logistieke gevolgen van een sterke toename van voedselaanbod bleek dat de regio Noord/Oost, gezien de omvang van de cliëntenbestand ten opzichte van de andere regio s relatief is onderbedeeld met aangeleverd voedsel. Voedselbanken Nederland besloot daarom onze regio extra te bedelen met voedsel de komende tijd.

8 -8- Het distributiecentrum leverde in het verslagjaar aan 36 lokale voedselbanken en wel als volgt: -via Drachten 13 voedselbanken -via Groningen-stad 5 voedselbanken -via Leeuwarden 2 voedselbanken -rechtstreeks afgehaald door 16 voedselbanken In totaal werden door de lokale voedselbanken in december 2016 aan 6587 huishoudens voedselpakketten geleverd. In december 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016 bedroeg het aantal beleverde huishoudens resp.4417,5845 en 6477, 6194en Na een lichte terugval is er dus nog steeds sprake van groei van het cliëntenbestand. Overzicht aantal cliënten van lokale voedselbanken periode

9 Voor het wegtransport maakt het distributiecentrum gebruik van een truck met oplegger. Daarmee worden voedselproducten bij leveranciers gehaald en worden voedselproducten bezorgd bij de voedselbanken Groningenstad, Drachten, Leeuwarden en worden ritten gemaakt in opdracht van de voedselbanken Deventer en Arnhem. In totaal heeft de combinatie in km gereden ( 2013:57.000, 2014: en 2015: km. Het laadvermogen van de oplegger bedraagt kg. Voor kleine leveringen wordt soms de kleine vrachtauto van de Voedselbank Zuidwest Drenthe gebruikt. Aan rollend materieel is verder beschikbaar: -1 boenmachine -1 veegmachine -3 handpompwagens -1 electro pallet pompwagen bij de vrachtwagen

10 -2 electro-palletwagens -1 heftruck -1 reachtruck Public relations en communicatie. In het verslagjaar werden 3 vrijwilligersmarkten bezocht en wel te Emmen, Hoogeveen en Ruinerwold. Voor de aankleding van de stand werd voor het eerst werd gebruik gemaakt van een banner en een achtergronddoek waarop de activiteiten van het distributiecentrum zijn afgebeeld.

11 Op 5 november 2016 presenteerde het distributiecentrum zich voor de derde keer in successie op de Open Bedrijvendag Meppel. De belangstelling van het publiek voor onze activiteiten is groeiende. De website heeft in het verslagjaar een vernieuwing ondergaan. De truck met oplegger wordt benut voor bedrijfsreclames van sponsors. In december 2016 is ten behoeve van de voedselbanken in Noord Nederland door RTV Drenthe wederom een succesvolle kerstactie gehouden. De bovengenoemde activiteiten werden benut om free publicity te genereren. In het verslagjaar schonk het waterleidingbedrijf WMN een gebruikte bestelbus aan de Drentse voedselbanken. De ter gelegenheid van zijn afscheid aan gedeputeerde Ard van der Tuuk overhandigde financiële giften bestemde hij voor de Drentse voedselbanken. Met dit bedrag ad 2200,- is de door WMN geschonken bestelbus opgeknapt. Uit het Hazewinkelfonds ontvingen we ,-- ten behoeve van de Drentse voedselbanken.

12 Tot slot. In het verslagjaar was er veel aandacht voor het vergroten van het voedselaanbod. En met succes: het Albert Heijn concern besloot om naast het gebruikelijke aanbod van droge waren nu ook versproducten en koel-en vriesproducten aan de regionale distributiecentra te leveren. Andere grote concerns lijken zich hierbij aan te sluiten. Daardoor ontstaat een zodanig aanbod dat uitbreiding van de doelgroep maar ook frequenter leveren aan de klanten mogelijk/noodzakelijk is. De hiermee gepaard gaande logistieke problemen stelt de vrijwilligersorganisatie voor nieuwe uitdagingen. Leek de groei van het cliëntenbestand in het vorige verslagjaar te stabiliseren, in het huidige verslagjaar was tóch weer sprake van groei van het cliëntenbestand. Deze groei stond los van de door het grotere voedselaanbod mogelijk gemaakte uitbreiding van de doelgroep. De medewerking van de voedingsindustrie en voedselleveranciers is nog steeds groeiende en de aandacht van de landelijke Voedselbanken organisatie voor een rechtvaardige verdeling van aangeboden producten over het land is merkbaar in ons distributiecentrum.

13 -12- BIJLAGE Overzicht van de functies van de bestuursleden. Hielke van Dijken: *Statutair directeur Jaffa Bakery BV, Amsterdam *Lid raad van commissarissen Egga Food BV Ospel *Statutair directeur Beugelen Holding BV (management en advies), Staphorst *Statutair directeur Beugelen Beheer BV, Staphorst *Voorzitter raad van commissarissen Nedag Uitgevers b.v. * Bestuurslid Stichting Noordelijke Voedselbanken, Groningen Gerrit de Graaf: * CEO Brink Group * Commissaris Rendo NV * Voorzitter Stichting Industriële Contact Club Staphorst * Bestuurslid Stichting Noordelijke Voedselbanken Bert Groen: *Penningmeester Stichting Bijstand Meander Medisch Centrum Amersfoort * Bestuurslid Stichting Beheer belangen Gasbedrijf Centraal Nederland, Utrecht *Voorzitter districtscommissie Drenthe van de Vereniging Natuurmonumenten, s-graveland *Bestuurslid Vereniging Dorpsbelangen Rune, Ruinen *Secretaris Stichting Noordelijke Voedselbanken, Groningen Willem Rumph: *Lid ledenraad Achmea; *Penningmeester Stichting Op t Wold Ruinerwold *Voorzitter Stichting 1865 Ruinen *Lid pensioen Uitvoerings Commissie Friesland Campina *Secretaris Stichting Sociaal Culturele Commissie De Stouwe Meppel Berend Timmerman: * * * Harrie Timmerman: *Voorzitter Stichting Voedselbank Zuidoost-Drenthe, Emmen *Voorzitter Culturele Raad Emmen, Emmen *Voorzitter Stichting Zandstrooisterweek, Schoonebeek *Coördinator moestuinproject Emmen, Emmen *Redacteur dorpskrant Schoonebeek, Schoonebeek *Voorzitter Stichting Noordelijke Voedselbanken, Groningen

JAARVERSLAG Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. -1-

JAARVERSLAG Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. -1- -1- JAARVERSLAG 2015 1.Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. Bij de landelijke vereniging Voedselbanken Nederland zijn 157 lokale voedselbanken aangesloten en 8 regionale distributiecentra. De

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. 1.Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. 2.Bestuur van de NVB. -1-

JAARVERSLAG 2014. 1.Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. 2.Bestuur van de NVB. -1- -1- JAARVERSLAG 2014 1.Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. Bij de landelijke vereniging Voedselbanken Nederland zijn 154 lokale voedselbanken aangesloten en 8 regionale distributiecentra. De

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost.

JAARVERSLAG 2013. Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. Voedselbanken Nederland en de regio Noord/Oost. JAARVERSLAG 2013 De landelijke vereniging Voedselbanken Nederland is de landelijke koepelorganisatie waarbij 147 voedselbanken zijn aangesloten. Deze koepelorganisatie

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Voedselbank Spijkenisse e.o.

Jaarverslag 2012 Voedselbank Spijkenisse e.o. Jaarverslag 2012 Voedselbank Spijkenisse e.o. Aantal pakketten In het afgelopen jaar is het aantal cliënten dat op of onder de armoede grens leeft, weer gestegen. Op 1 januari 2012 maakten wij voor Spijkenisse

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. een project van Vrede voor de Stad

Jaarverslag 2015. een project van Vrede voor de Stad Jaarverslag 2015 een project van Vrede voor de Stad Inhoudsopgave Voorwoord 3 Jaarverslag bestuur 4/5 Jaarverslag Activiteitencommissie Voedselbank Spijkenisse e.o. 6/7 Financieel verslag Balans Voedselbank

Nadere informatie

Opnieuw was het hele jaar, 2017, de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde.

Opnieuw was het hele jaar, 2017, de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde. Jaarverslag 2017 Inleiding Opnieuw was het hele jaar, 2017, de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde. Met dit verslag wil de stichting iedereen

Nadere informatie

1. Het geven van voedsel, kleding en speelgoed aan mensen die dit zelf (bijna) niet kunnen kopen. 2. Het voorkomen dat goed voedsel wordt verspild.

1. Het geven van voedsel, kleding en speelgoed aan mensen die dit zelf (bijna) niet kunnen kopen. 2. Het voorkomen dat goed voedsel wordt verspild. Voorwoord In dit verslag kijken wij terug op activiteiten en veranderingen die in onze voedselbank hebben plaats gevonden. Het jaar 2016 was voor ons een bijzonder jaar vanwege het vijfjarige bestaan van

Nadere informatie

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2016 wederom op uw steun te kunnen rekenen.

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2016 wederom op uw steun te kunnen rekenen. JAARVERSLAG 2015 Jaarverslag 2015 Voorwoord Dit is het jaarverslag van Voedselbank Noordwijk over het jaar 2015. Met dit verslag informeren we u over onze cliënten, de voedselpakketten, acties, publiciteit

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010 STICHTING VOEDSELBANKEN NEDERLAND

JAARVERSLAG 2010 STICHTING VOEDSELBANKEN NEDERLAND JAARVERSLAG 2010 STICHTINGVOEDSELBANKENNEDERLAND Inhoudsopgave Accountantsrapport Algemeen Bestuursverslag Jaarrekening - Balansper31december2010(navoorgestelderesultaatbestemming) - Staatvanbatenenlastenoverhetboekjaar2010

Nadere informatie

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2014 wederom op uw steun te kunnen rekenen.

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2014 wederom op uw steun te kunnen rekenen. Voorwoord Dit is het jaarverslag van over het jaar 2013. Met dit verslag informeren we u over onze cliënten, de voedselpakketten, acties, publiciteit en de interne organisatie. wordt mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Jaarverslag Voorwoord

Jaarverslag Voorwoord Jaarverslag 2015 Voorwoord Ook in 2015 was de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde. De Voedselbank is voortgekomen uit St. Parel die vanaf januari

Nadere informatie

Toelichting: U mag deze tool vrij gebruiken voor het bepalen van uw leerdoelen voor de training of cursus beoordelingsgesprekken.

Toelichting: U mag deze tool vrij gebruiken voor het bepalen van uw leerdoelen voor de training of cursus beoordelingsgesprekken. HULP BIJ HET BEPALEN VAN UW LEERDOELEN VOOR DE TRAINING OF CURSUS BEOORDELINGSGESPREKKEN Algemene gegevens Uw naam: Naam organisatie waar u werkt: Uw mobiele nummer: Uw email-adres. Uw functie: Huidige

Nadere informatie

Voorwoord. pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem In dit jaarverslag kunt u lezen hoe het Voedselbank Arnhem in 2017 vergaan is.

Voorwoord. pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem In dit jaarverslag kunt u lezen hoe het Voedselbank Arnhem in 2017 vergaan is. Jaarverslag 2017 pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem 2017 Voorwoord In dit jaarverslag kunt u lezen hoe het Voedselbank Arnhem in 2017 vergaan is. De voedselbank wil hulp bieden aan de armste gezinnen

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Breda. Beleid en jaarverslag 2012

Stichting Voedselbank Breda. Beleid en jaarverslag 2012 Stichting Voedselbank Breda Beleid en jaarverslag 2012 Informatie Naam van de Voedselbank Breda zoals deze is ingeschreven in het Handelsregister Stichting Voedselbank Nederland afdeling Breda Fiscaal

Nadere informatie

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in 2014. We hopen in 2015 wederom op uw steun te kunnen rekenen.

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in 2014. We hopen in 2015 wederom op uw steun te kunnen rekenen. Jaarverslag 2014 Voorwoord Dit is het jaarverslag van Voedselbank Noordwijk over het jaar 2014. Met dit verslag informeren we u over onze cliënten, de voedselpakketten, acties, publiciteit en de interne

Nadere informatie

Jaarverslag een project van Vrede voor de Stad

Jaarverslag een project van Vrede voor de Stad Jaarverslag 2014 een project van Vrede voor de Stad Inhoudsopgave Voorwoord 3 Jaarverslag bestuur 4/5/6 Financieel verslag Balans Voedselbank Spijkenisse en omstreken 7 Staat van baten en lasten Voedselbank

Nadere informatie

Inhoudelijk Jaarverslag Tilburgse Voedselbank 2012

Inhoudelijk Jaarverslag Tilburgse Voedselbank 2012 Inhoudelijk Jaarverslag Tilburgse Voedselbank 2012 Voorwoord. Het kalenderjaar 2012 was voor de Tilburgse Voedselbank een bewogen jaar. We ervaren meer waardering voor ons werk. Dit is voor ons hartverwarmend.

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Jaarrekening 214 STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Varikstraat 29 536 SR TILBURG STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG 1 Jaarrekening 214 INHOUDSOPGAVE Algemeen Verantwoording van het bestuur

Nadere informatie

Voorwoord. pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem 2018

Voorwoord. pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem 2018 Jaarverslag 2018 pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem 2018 Voorwoord In dit jaarverslag kunt u de belangrijkste ontwikkelingen van Voedselbank Arnhem in 2018 lezen. De Voedselbank Arnhem heeft twee

Nadere informatie

STEUNSTICHTING VAN DE OOGVERENIGING NEDERLAND. Postbus GH Utrecht. JAARVERSLAG 2015

STEUNSTICHTING VAN DE OOGVERENIGING NEDERLAND. Postbus GH Utrecht. JAARVERSLAG 2015 STEUNSTICHTING VAN DE OOGVERENIGING NEDERLAND Postbus 2344 3500 GH Utrecht. JAARVERSLAG 2015 Utrecht, 14 juni 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Bestuurssamenstelling 3 Werkwijze en beleid van het bestuur

Nadere informatie

Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland. Beleidsplan Beleidsplan Voedselbank Amsterdam

Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland. Beleidsplan Beleidsplan Voedselbank Amsterdam Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland Beleidsplan 2018 Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland Stichting Voedselbank Steunpunt Amsterdam (hierna:

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken Jaarverslag 2015 Locatie: Web site: Stationsweg 8, Gorredijk info@voedselbankopsterland.nl www.voedselbankopsterland.nl aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken 1 Inhoudsopgave 1 Voorwoord...

Nadere informatie

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017

Verdouw gaat Verder. Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK Jaarverslag en Jaarrekening 2017 Verdouw gaat Verder Fluwelensingel 95, 2806 CG Gouda KvK 65505085 Jaarverslag en Jaarrekening 2017 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Jaarverslag 2017... 3 Voorwoord en samenvatting... 3 Organisatie en

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG

STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Jaarrekening 213 STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG Varikstraat 29 536 SR TILBURG STICHTING STEUNFONDS VOEDSELBANK TILBURG 1 Jaarrekening 213 INHOUDSOPGAVE Algemeen Verantwoording van het bestuur

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2017

Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2017 Stichting Leergeld Bommelerwaard Jaarverslag 2017 Vastgesteld maart 2018 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 3 2. Samenstelling bestuur op 31 december 2017 4 3. Doelstelling Stichting Leergeld Bommelerwaard

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN. Jaarverslag 2015

STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN. Jaarverslag 2015 STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN Jaarverslag 2015 1. Inleiding Het afgelopen jaar zijn wij er wederom in geslaagd om onze taak goed uit te voeren. De uitgifte van de wekelijkse voedselpakketten vind plaats

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hillegom Bestuurlijke informatie 2017 en Verantwoording 2015

Stichting Voedselbank Hillegom Bestuurlijke informatie 2017 en Verantwoording 2015 Bestuurlijke gegevens Stichting Voedselbank Hillegom Bestuurlijke informatie 2017 en Verantwoording 2015 Hier vindt u de officiële gegevens van de voedselbank zoals de fiscus die vraagt voor een ANBI erkende

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Dordrecht

Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Dordrecht Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Dordrecht De Voedselbank Dordrecht heeft als doel het verstrekken van verkregen voedsel aan mensen in Dordrecht die dat nodig hebben. Daarnaast zet de voedselbank zich

Nadere informatie

Algemeen Jaarverslag 2006

Algemeen Jaarverslag 2006 1. Voedselbank Leeuwarden Werpsterdyk 8a 9088 AH Wirdum www.voedselbankleeuwarden.nl email: bankrekening: 29.30.31.762 Kamer van Koophandel: 01108765 1. Algemeen In ons eerste jaarverslag, over 2005, hebben

Nadere informatie

INHOUD. Voorwoord Cliënten. Pag. 3. Verdeelpunt Noordwijk Acties. Interne organisatie

INHOUD. Voorwoord Cliënten. Pag. 3. Verdeelpunt Noordwijk Acties. Interne organisatie JAARVERSLAG 2016 1 INHOUD Pag. 3 Voorwoord Cliënten Pag. 4 en 5: Uitslag enquête Pag. 6: Voedselpakket Verdeelpunt Noordwijk Acties Pag. 7: Publiciteit Pag. 8: Interne organisatie Pag. 9: Financiën Pag.

Nadere informatie

Stichting Hulpverlening in Gezinnen

Stichting Hulpverlening in Gezinnen Rapport van de deputaten t.b.v. de synode van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland 13 juni 2018 1 VOORTGANG WERKZAAMHEDEN 3 ZORGVERLENERS 3 BESTUUR 3 FINANCIËN 4 HERSTRUCTURERING EN TOEKOMST SHG 4 TENSLOTTE

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken Jaarverslag 2016 Locatie: Web site: Stationsweg 8, Gorredijk info@voedselbankopsterland.nl www.voedselbankopsterland.nl aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken 1 Inhoudsopgave 1 Voorwoord...

Nadere informatie

Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R.

Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R. Bijlage 1 BELEIDSNOTA STICHTING VERVOER VOOR OUDEREN NOORDENVELD V.O.R. De beleidsnota t.b.v. de VOR bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Doelstelling 2. Realisatie 3. Organisatie 4. Financiën 1. Doelstelling

Nadere informatie

VERORDENING PROGRAMMARAAD CASTEL ZUID.

VERORDENING PROGRAMMARAAD CASTEL ZUID. CVDR Officiële uitgave van Olst-Wijhe. Nr. CVDR15988_1 2 mei 2017 VERORDENING PROGRAMMARAAD CASTEL ZUID. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. de

Nadere informatie

Groningen, 20 maart 2018

Groningen, 20 maart 2018 Provincie Drenthe College van Gedeputeerde Staten T.a.v. T. Telpstra Postbus 122 9400 AC Assen Groningen, 20 maart 2018 Betreft: Factory Outlet Center Assen Geacht college, Als gemeentes, ondernemersverenigingen,

Nadere informatie

Beleidsplan Voedselbank Kop van Noord 2017 en verder.

Beleidsplan Voedselbank Kop van Noord 2017 en verder. Beleidsplan Voedselbank Kop van Noord 2017 en verder. Inleiding De stichting voedselbank Kop van Noord is in december 2009 opgericht. De activiteiten werden echter daarvoor reeds een aantal jaren uitgevoerd.

Nadere informatie

Governance Organisatie en beheer binnen het Gilde De Ronde Venen

Governance Organisatie en beheer binnen het Gilde De Ronde Venen Governance 2016 Organisatie en beheer binnen het Gilde De Ronde Venen Inhoud 1. Doel en uitgangspunten... 3 Doel van het document... 3 Uitgangspunten van Het Gilde De Ronde Venen... 3 2. Organisatie...

Nadere informatie

Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland

Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland JAARVERSLAG 2018 2 Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland Steenwijk (Pluggematen 4) uitgifte iedere vrijdag 18:15 tot 19:15 uur Vollenhove (Kerkstraat 40) uitgifte iedere vrijdag 18:30 tot 19:00 uur

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa

Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Bestuur... 4 Vergaderingen... 4 Activiteiten... 4 Communicatie...

Nadere informatie

In 2017 blijven wij dit onverminderd doen! We helpen mensen die het nodig hebben en gaan verspilling van voedsel tegen.

In 2017 blijven wij dit onverminderd doen! We helpen mensen die het nodig hebben en gaan verspilling van voedsel tegen. Jaarplan 2017 1 Doelstelling Het afgelopen jaar hebben wij aan onze doelstelling gewerkt met een solide basis van zeer betrokken en bevlogen vrijwilligers, trouwe leveranciers en donateurs: 1. Zorgen voor

Nadere informatie

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave 01 Inleiding pag. 1 02 Missie, visie en doelstellingen pag. 2 03 Ontwikkelingen in 2016 pag. 3 04 Plannen voor 2017 pag.

Nadere informatie

Beleidsplan Inleiding. Voor u ligt het beleidsplan 2018 van Stichting Voedselbank Noordwijk. Het is een summiere opsomming van:

Beleidsplan Inleiding. Voor u ligt het beleidsplan 2018 van Stichting Voedselbank Noordwijk. Het is een summiere opsomming van: Beleidsplan 2018 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan 2018 van Stichting Voedselbank Noordwijk. Het is een summiere opsomming van: Hfst. 1 Het werk dat de Voedselbank doet. Hfst. 2 De manier waarop de

Nadere informatie

Stichting Maaltijd voor een Kind

Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Wassenaar, april 2015 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2019 Activiteiten Werving van gelden Het vermogen van de stichting Beleidsplan

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hillegom Verantwoording 2013

Stichting Voedselbank Hillegom Verantwoording 2013 Stichting Voedselbank Hillegom Verantwoording 2013 Hier vindt u de officiële gegevens van de voedselbank zoals de fiscus die vraagt voor een ANBI erkende instelling. Naam Stichting Voedselbank Hillegom

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE

STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE Stichting Voedselbank Midden-Twente www.voedselbankmiddentwente.nl secretaris@voedselbankmiddentwente.nl telefoon: 0683 227284 KvK 08143968 STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE OVERZICHT ACTIVITEITEN 2014

Nadere informatie

Hoe krijgen we genoeg stageplaatsen en banen voor onze jongeren?

Hoe krijgen we genoeg stageplaatsen en banen voor onze jongeren? Hoe krijgen we genoeg stageplaatsen en banen voor onze jongeren? Kort verslag van een debat tussen jongeren, werkgevers en politici op 2 maart in Meppel V.l.n.r.: Mark Turksma, Henk Blaauw, Eddy Veenstra,

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken

Vereniging van Nederlandse Voedselbanken Jaarverslag 2014 Locatie: Web site: Stationsweg 8, Gorredijk info@voedselbankopsterland.nl www.voedselbankopsterland.nl aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken 1 Inhoudsopgave 1 Voorwoord...

Nadere informatie

thema 1 Nederland en het water topografie

thema 1 Nederland en het water topografie thema 1 Nederland en het water topografie Argus Clou Aardrijkskunde groep 6 oefenkaart met antwoorden Malmberg s-hertogenbosch thema 1 Nederland en het water topografie Gebergten Vaalserberg Plaatsen Almere

Nadere informatie

Jaarverslag een project van Vrede voor de Stad

Jaarverslag een project van Vrede voor de Stad Jaarverslag 2016 een project van Vrede voor de Stad Inhoudsopgave Voorwoord 3 Jaarverslag bestuur 4/5/6 Jaarverslag activiteitencommissie 7/8 Jaarverslag kledinghoek 9 Financieel verslag Balans 10 Staat

Nadere informatie

Een nieuw Bestuursmodel. Dat is de gedachte. Dat is het idee. Rabobank Staphorst-Rouveen. Een bank met ideeën.

Een nieuw Bestuursmodel. Dat is de gedachte. Dat is het idee. Rabobank Staphorst-Rouveen. Een bank met ideeën. Een nieuw Bestuursmodel. Dat is de gedachte. Dat is het idee. Rabobank Staphorst-Rouveen. Een bank met ideeën. Rabobank Staphorst-Rouveen op weg naar een nieuw bestuursmodel Vanaf medio april 2010 werkt

Nadere informatie

Jaarverslag van de Stichting Voedselbank Schiedam 2017.

Jaarverslag van de Stichting Voedselbank Schiedam 2017. Jaarverslag van de Stichting Voedselbank Schiedam 2017. Met trots en dankbaarheid kijken we terug op een goed jaar. Een jaar waarin we bijzondere dingen hebben kunnen realiseren. We hopen dat al onze activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan. Unie Van Vrijwilligers Afdeling Leeuwarden Onze missie:

Beleidsplan. Unie Van Vrijwilligers Afdeling Leeuwarden Onze missie: Beleidsplan Unie Van Vrijwilligers Afdeling Leeuwarden 2012-2017 Onze missie: Het veraangenamen van het leven van kwetsbare mensen door middel van intramurale en extramurale activiteiten met flexibiliteit,

Nadere informatie

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016

Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016 Stichting Berkelland Oproep Bus jaarverslag 2016 Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Algemeen... 3 Overige.... 3 Sponsoring.... 3 Handboek Chauffeur.... 3 Taakomschrijving Coördinator.... 4 Accountant....

Nadere informatie

Welkom bij de voedselbank. Brochure voor nieuwe vrijwilligers

Welkom bij de voedselbank. Brochure voor nieuwe vrijwilligers Welkom bij de voedselbank Brochure voor nieuwe vrijwilligers Voorwoord Welkom bij de voedselbank! We zijn blij dat jij je als vrijwilliger voor de voedselbank wil inzetten. Met deze folder informeren wij

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan

Meerjarenbeleidsplan Meerjarenbeleidsplan 2017-2021 Inleiding In dit beleidsplan zijn beleidsmatige en operationele zaken vastgelegd die de grondslag vormen voor ons handelen in de jaren 2017-2021. De Statuten vormen de basis

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Wassenaar. Jaarverslag 2017

Stichting Voedselbank Wassenaar. Jaarverslag 2017 Stichting Voedselbank Wassenaar Jaarverslag 2017 Inhoud: 1. Geschiedenis 2. Missie en Doelstelling 3. Bestuur 4. Werkwijze 5. Vrijwilligers 6. Cliëntenbestand 7. Financiën. 8. Acties en voedseldonaties

Nadere informatie

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016

Afdeling Veldhoven Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taak en functie Coördinatoren en Bestuursleden vastgesteld op 15 maart 2016 Taakomschrijving: Wijk coördinator Activiteiten De wijk coördinator draagt zorg voor een goede uitvoering van de activiteiten

Nadere informatie

Convenant Dementievriendelijk Drenthe

Convenant Dementievriendelijk Drenthe Convenant Dementievriendelijk Drenthe Aanleiding In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt"

Jaarverslag 2013 Stichting Als kanker je raakt Jaarverslag 2013 Stichting "Als kanker je raakt" Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Bestuurssamenstelling 3 Doelstelling en beleid 4 Organisatie en beloningsbeleid 4 Verslag activiteiten 4 Doelen voor

Nadere informatie

Trends. Het rijksbeleid en het gemeentelijk beleid op het terrein waarmee VPTZ-organisaties te maken hebben,

Trends. Het rijksbeleid en het gemeentelijk beleid op het terrein waarmee VPTZ-organisaties te maken hebben, Jaarverslag 2013 Trends De doelgroep waarvoor VPTZ-organisaties zich inzetten bestaat voor het grootste deel uit oude(re) mensen. Aan eenieder in zijn laatste levensfase en diens naasten, bieden opgeleide

Nadere informatie

Gewest Drenthe van de Partij van de Arbeid

Gewest Drenthe van de Partij van de Arbeid Gewest Drenthe van de Partij van de Arbeid Verslag van het bestuur over het jaar 2016 Het jaar 2016 was een intensief en bij tijd en wijle emotioneel jaar. Het vertrek van Ard van der Tuuk uit en de komst

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Tamar Center Thailand

Jaarverslag Stichting Tamar Center Thailand Jaarverslag Stichting Tamar Center Thailand 2014-2015 Stichting Tamar Center Thailand KvK nummer 24346554 RSIN 812161555 http://www.tamarcenter.org/nl Voorwoord In de afgelopen jaren heeft de Stichting

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 Dit is een uitgave van: Stichting Steenwiekertoornrun P.a. Burg. G.W. Stroinkweg 83 8343 XL Zuidveen Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Zwolle onder nummer 08196672

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE

STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE Stichting Voedselbank Midden-Twente Sloetsweg 240, 7556 HW Hengelo www.voedselbankmiddentwente.nl info@voedselbankmiddentwente.nl administratie: 0683 227 284 aanbod voedsel: 0651 887 153 KvK 08143968 STICHTING

Nadere informatie

Jaarverslag Voedselbank Groesbeek en omstreken 2017

Jaarverslag Voedselbank Groesbeek en omstreken 2017 Jaarverslag Voedselbank Groesbeek en omstreken 2017 Ontwikkelingen In het jaarverslag van 2016 schreven wij over de landelijke optrekking van de toekenningsnormen en de verwachting dat die zouden leiden

Nadere informatie

Jaarverslag Groencertificaat.

Jaarverslag Groencertificaat. Jaarverslag 2016. Voor de voedselbank in Schiedam was het jaar 2016 een belangrijk jaar. We kunnen terugkijken op een jaar met hoogtepunten, zoals het behalen van het Groencertificaat, waaruit blijkt dat

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Inhoud

Jaarverslag 2014. Inhoud Jaarverslag 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Onze hoofdtaak: voedselverstrekking 3. Onze (nieuwe) plek: Penningweg 20 4. Ons bestuur 5. Onze vrijwilligers 6. Onze ondersteuners 7. Onze belangstellenden 8. Onze

Nadere informatie

Bijlage 2 bij Organisatieplan 2014-2015: functiebeschrijvingen

Bijlage 2 bij Organisatieplan 2014-2015: functiebeschrijvingen Bestuur Het bestuur bestaat uit 5-7 leden. In het bestuur heeft elk bestuurslid een taak. Het bestuur komt 6 keer per jaar bijeen, in aanwezigheid van de coördinatoren om de koers te bepalen en bestuurszaken

Nadere informatie

Van het bestuur. In dit nummer:

Van het bestuur. In dit nummer: Van het bestuur Eind 2015 behaalden we ons certificaat groen. Daarmee werd een belangrijke doelstelling gerealiseerd. We voldoen aan alle regels van voedselveiligheid. Het levert echter ook een nieuwe

Nadere informatie

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg 27 april 2016 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 2 2. Activiteitenplan 3 2.1 Deskundigheidsbevordering 3 Cursussen Vraagbaakfunctie 2.2 Beleidsontwikkeling en -beïnvloeding

Nadere informatie

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren.

De aanwezigheid van de directeur bij de bestuursvergaderingen zal deze samenwerking optimaliseren. JAARVERSLAG 2014 VOORWOORD In tijden van bezuinigingen in de hulpverlening is het toch weer hartverwarmend om te merken dat er nog steeds in de Leidse regio veel betrokkenheid is voor het werk van vrouwenopvang

Nadere informatie

Jaarverslag Coöperatief dividend 2009

Jaarverslag Coöperatief dividend 2009 Jaarverslag Coöperatief dividend 2009 Rabobank. Een bank met ideeën. Coöperatief dividend bij Rabobank Utrechtse Heuvelrug De coöperatieve Rabobank heeft geen aandeelhouders aan wie zij dividend uitkeert.

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 en verder "MET ELKAAR VOOR ELKAAR"

Beleidsplan 2016 en verder MET ELKAAR VOOR ELKAAR Beleidsplan 2016 en verder "MET ELKAAR VOOR ELKAAR" "VAN AFWACHTEN NAAR PROACTIEF" Handelsweg Zuid 3 8251 JS DRONTEN sc@voedselbankdronten.nl www.voedselbankdronten.nl www.facebook.com/vbdronten www.twitter.com/vbdronten

Nadere informatie

Verordening Programmaraad CasTel Zuid (art. 149 Gemeentewet, Mediawet, Wet op de telecommunica tie voor zie ningen)

Verordening Programmaraad CasTel Zuid (art. 149 Gemeentewet, Mediawet, Wet op de telecommunica tie voor zie ningen) CVDR Officiële uitgave van Deventer. Nr. CVDR14334_1 15 maart 2016 Verordening Programmaraad CasTel Zuid (art. 149 Gemeentewet, Mediawet, Wet op de telecommunica tie voor zie ningen) Begripsbepalingen.

Nadere informatie

VOEDSELBANK IN STEENWIJKERLAND

VOEDSELBANK IN STEENWIJKERLAND JAARVERSLAG 2015 VOEDSELBANK IN STEENWIJKERLAND Onze stichting 3 Voorwoord door de voorzitter 4 Sprekende getallen 5 Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland 7 Kledingbank 8 Huisvesting en faciliteiten

Nadere informatie

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee

Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee Stichting Steunpunt Voedselbank Goeree-Overflakkee Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 01 Inleiding pag. 1 02 Missie, visie en doelstellingen pag. 2 03 Ontwikkelingen in 2014 pag. 3 04 Plannen voor 2015 pag.

Nadere informatie

Jaarverslag. Jaarverslag 2015

Jaarverslag. Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 1 1. Nardus NARDUS behartigt de belangen van de bij haar direct en indirect aangesloten uitvaartverenigingen en wil vanuit die belangenbehartiging een positieve bijdrage leveren aan de

Nadere informatie

Jaarverslag. Jaarverslag 2014

Jaarverslag. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 1 1. Nardus NARDUS behartigt de belangen van de bij haar direct en indirect aangesloten uitvaartverenigingen en wil vanuit die belangenbehartiging een positieve bijdrage leveren aan de

Nadere informatie

HOVO NEDERLAND. Jaarverslag

HOVO NEDERLAND. Jaarverslag HOVO Nederland www.hovonederland.nl info@hovonederland.nl secretariaat Pb 1061 2302 BB Leiden HOVO NEDERLAND Jaarverslag 2013 HOVO-Nederland Jaarverslag 2013 In 2013 heeft HOVO Nederland een nieuwe start

Nadere informatie

MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland

MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland MOBILITEITSPLAN Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland Inleiding Mobiliteit is één van de instrumenten voor integraal personeelsbeleid. Mobiliteit geeft medewerkers mogelijkheden om op

Nadere informatie

Verslag. Sub Regionale Samenwerkingsoverleg Zuid West Hervorming Langdurige Zorg Drenthe

Verslag. Sub Regionale Samenwerkingsoverleg Zuid West Hervorming Langdurige Zorg Drenthe Verslag Sub Regionale Samenwerkingsoverleg Zuid West Hervorming Langdurige Zorg Drenthe 18 februari 2015 WMO regio Drenthe Subregio Noord Midden Regionale Samenwerking Hervorming Langdurige Zorg Drenthe

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2018 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Amsterdam Sinfonietta. Vastgesteld in de bestuursvergadering van 27 maart 2018

Jaarverslag Stichting Vrienden van Amsterdam Sinfonietta. Vastgesteld in de bestuursvergadering van 27 maart 2018 Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van Amsterdam Sinfonietta Vastgesteld in de bestuursvergadering van 27 maart 2018 maart 2018 Inhoudsopgave 1. Verslag van het bestuur... 2 2. Financiën... 3 2.1. Resultaat

Nadere informatie

Omgevingscan timemanagement

Omgevingscan timemanagement Omgevingscan timemanagement Uw naam: Functie: voorbeeldrt werkvoorbereiders INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... Inleiding... Eerste indruk... Vergaderingen... Cultuur... Werkomgeving... Verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

Jaarverslag. Jaarverslag 2016

Jaarverslag. Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 1 1. Nardus NARDUS behartigt de belangen van de bij haar direct en indirect aangesloten uitvaartverenigingen en wil vanuit die belangenbehartiging een positieve bijdrage leveren aan de

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van de Voedselbank Papendrecht

Beleidsplan Stichting Vrienden van de Voedselbank Papendrecht Voowaarden Een ANBI moet een actueel beleidsplan hebben. Dit plan geeft inzicht in de manier waarop de ANBI het werk uitvoert om haar doelstelling te bereiken. Het plan mag ook een meerjarig beleidsplan

Nadere informatie

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI: Jaarverslag Huizen, april Zuiderzee 5.

Stichting Westland Familie Fonds. KvK nummer: ANBI: Jaarverslag Huizen, april Zuiderzee 5. Stichting Westland Familie Fonds KvK nummer: 32118561 ANBI: 817120154 Jaarverslag 2018 Huizen, april 2019 Zuiderzee 5 1271 EP Huizen Email: Westlandfamiliefonds@westland-kaas.nl 1.Voorwoord Op 14 januari

Nadere informatie

Jaarverslag Voedselbank Gorinchem 2016

Jaarverslag Voedselbank Gorinchem 2016 Jaarverslag Voedselbank Gorinchem 2016 vastgesteld in de bestuursvergadering van 20 februari 2017 Algemeen Doelstelling, De voedselbank verstrekt verkregen voedsel gratis aan de armste mensen in Gorinchem

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Beleidsdocument 2014 2019 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Statutaire Doelstellingen van de stichting slide 3 2. Huidige organisatiestructuur slide 4 3. Thema

Nadere informatie

Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland

Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland JAARVERSLAG 2016 2 Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland Steenwijk (Pluggematen 4) uitgifte iedere vrijdag 18:15 tot 19:15 uur Vollenhove (Kerkstraat 40) uitgifte iedere vrijdag 18:30 tot 19:00 uur

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Dordrecht. te Dordrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2017

Stichting Voedselbank Dordrecht. te Dordrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2017 Stichting Voedselbank Dordrecht te Dordrecht Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Accountantsrapport 3 Samenstellingsverklaring van de accountant 5 Bestuursverslag 6 Bestuursverslag 7 Jaarverslag

Nadere informatie

Jaarrekening 2010 Stichting Beetje Beter

Jaarrekening 2010 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2010 Stichting Beetje Beter Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE BESTUURSVERSLAG 2 Balans per 31 december 2010 6 Staat van baten en

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2018 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2018 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2016 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Voor u ligt het beleidsplan voor 2016 van Stichting Roos, organisator van vakanties voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Voor u ligt het beleidsplan voor 2016 van Stichting Roos, organisator van vakanties voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan voor 2016 van Stichting Roos, organisator van vakanties voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. 1. Achtergrond Al in 1967 werden door de

Nadere informatie

Jaarplan Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. (Amerongen, Doorn, Driebergen, Leersum, Maarn, Maarsbergen, Overberg)

Jaarplan Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. (Amerongen, Doorn, Driebergen, Leersum, Maarn, Maarsbergen, Overberg) Jaarplan 2015 Voedselbank Utrechtse Heuvelrug (Amerongen, Doorn, Driebergen, Leersum, Maarn, Maarsbergen, Overberg) Stichting Voedselbank Utrechtse Heuvelrug p/a Prins Hendrikweg 42 3941 GH DOORN 1 Inhoud

Nadere informatie