Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Augustus nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Augustus nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl."

Transcriptie

1 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Na een prachtige zomer zijn wij het schooljaar met heel veel plezier gestart. Uiteraard hoop ik dat onze leerlingen ook stonden te trappelen om te beginnen. Vorige week dinsdag was het een prachtig beeld om al onze leerlingen met de boekentassen te zien sjouwen over het schoolplein. Het was vervelend dat dit schooljaar niet alle boeken tijdig door de uitgeverij zijn geleverd. Inmiddels is er hard aan gewerkt om de later geleverde boeken alsnog te verspreiden onder de leerlingen. Wij leren onze leerlingen zuinig met de boeken om te gaan en doen een beroep op u als ouder/verzorger, om met ons erop toe te zien dat de boeken allemaal gekaft worden. De waarde van al deze boeken vertegenwoordigt namelijk een groot kapitaal. In deze nieuwsbrief Voorwoord Verbouwing Rekenbeleid op de OSG Roosters Planning toetsweken Toetsweek 1 Kandidaatstelling voor de ouderraad Agenda U heeft vast gehoord van uw zoon of dochter dat het monumentale deel van de school nog volledig in de steigers staat. Voor alle duidelijkheid: het is eerder gezegd, maar dit is niet de start van verbouwing. De werkzaamheden die worden uitgevoerd behoren tot het reguliere onderhoud. Wij hebben gekozen om de werkzaamheden die overlast veroorzaken binnen en rond de school in de zomerperiode te laten uitvoeren en dat is gelukt. De afronding van de werkzaamheden is gepland zo rond 1 oktober. Wij streven ernaar om ook dit schooljaar weer om de zes weken een oudernieuwsbrief uit brengen. Suggesties of opmerkingen over de inhoud kunt u mailen naar b.rampersad@atlascollege.nl. Laten we er naar streven dat onze leerlingen wederom de school gaan ervaren als een positieve omgeving, waarin zij hun talenten volledig kunnen benutten. Ik wens iedereen een zeer plezierig en succesvol schooljaar. Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

2 Verbouwing In de laatste nieuwsbrief hebben wij u kunnen melden dat de bouwvergunning vóór de zomervakantie bij de gemeente Hoorn is aangevraagd. Het is procedureel geregeld, dat op een voorgenomen besluit bezwaar kan worden aangetekend. Helaas is dat in de zomervakantie ook gebeurd en daarmee gaat de procedure verder in werking. Dit betekent dat B&W van de gemeente uiteindelijk een besluit moeten nemen of de bouwvergunning verleend gaat worden. Om kennis te nemen van de argumenten van de bezwaarmaker en de aanvrager van de bouwvergunning is afgelopen woensdag een hoorzitting geweest. In deze bijeenkomst hebben beide partijen een mondelinge toelichting kunnen geven. Ingeschat wordt dat B&W medio half oktober een definitief besluit gaat nemen en dit zal publiceren. Dit laat onverlet dat wij uiteraard onze voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing verder voortzetten. Wij houden u verder op de hoogte. Rekenbeleid op de OSG Examenklassen Dit schooljaar maakt het vak Rekenen voor het eerst deel uit van de diplomering. Het ministerie van OCW heeft bepaald dat de examenleerlingen van dit schooljaar minimaal een 4,5 voor het rekenexamen nodig hebben om het diploma te kunnen behalen. Voor de duidelijkheid: Een cijfer lager dan 4,5 betekent automatisch dat een leerling dus niet slaagt. Een laag rekencijfer kan niet worden gecompenseerd door cijfers bij andere vakken. De meeste leerlingen hebben het rekenexamen reeds in de voorexamenklas behaald, dus gedurende het afgelopen schooljaar. De examenleerlingen die nog geen 4,5 hebben behaald, krijgen dit schooljaar nog minimaal drie kansen om dit alsnog te doen. De eerste kans komt in januari Om de leerlingen hier op voor te bereiden, zullen zij nog voor de herfstvakantie toegang krijgen tot een digitaal programma, dat is gebaseerd op zelfstandig werken. Op deze manier kunnen zij intensief oefenen en zich daarmee voorbereiden op het rekenexamen. Ook zullen we nog remediërende lessen aanbieden, maar daarover zijn de details nu nog niet bekend. We adviseren u als ouder(s) om dit goed met uw kind door te nemen en ook te volgen of hij/zij serieus hiermee aan de slag is. Het is tenslotte één van de bepalende factoren voor het behalen van een diploma. Natuurlijk zullen ook wij uw kind monitoren.

3 Overige klassen We hebben ons rekenbeleid ten opzichte van vorig schooljaar aangepast. Het is afgelopen schooljaar gebleken dat een klassikaal rekenaanbod voor alle leerlingen in klas 1 en 2 niet effectief genoeg is. Er zijn grote niveauverschillen, zodat de één veel minder baat heeft bij de lessen dan de ander. Daarom nemen wij t/m 11 september in alle jaarlagen 1 t/m 4 een TOA-toets rekenen af. Dit is een diagnostische toets, waarmee we het huidige niveau van de leerling bepalen. Afhankelijk van het resultaat zijn er twee mogelijkheden: - De leerling behaalt een ruim voldoende resultaat : voor de leerlingen is geen extra oefening in het rekenen nodig. De meting geschiedt jaarlijks (t/m de 4 e klas), dus we bekijken wel ieder jaar of het rekenniveau ook op peil blijft. - De leerling behaalt net aan voldoende of een onvoldoende: deze leerlingen krijgen toegang tot een digitaal rekenprogramma, waarmee de leerling zelfstandig aan de slag moet. De activiteit en voortgang worden gevolgd vanuit school, maar ook, naar wij hopen, vanuit thuis. Mocht de voortgang onvoldoende blijken, dan kan deze leerling vanaf 1 februari 2016 terecht bij het Rekenloket. Het rekenloket biedt rekenlessen aan op onderwerp (dus bijvoorbeeld procent rekenen, breuken, enz.). De lessen voor het rekenloket zullen aan het einde van een dag (het 8 e of 9 e uur) worden geroosterd. Op deze manier denken wij rekenonderwijs op maat aan te kunnen bieden en de leerlingen in staat te stellen om zich goed voor te bereiden op het rekenexamen in de bovenbouw. We vinden het bovendien niet alleen belangrijk dat onze leerlingen slagen voor de rekentoets, maar daarnaast is ook aantoonbaar vastgesteld dat als leerlingen voldoende beschikken over rekenvaardigheden, dit een positief effect heeft op de resultaten van de bètavakken.

4 Roosters Dit schooljaar werkt de OSG voor het eerst met het roosterprogramma Zermelo. De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend: het aantal tussenuren voor de leerlingen in de bovenbouw ligt ongeveer 20% lager dan vorig schooljaar. We lopen echter wel tegen een paar kinderziektes aan, wat bij een dergelijke, grote aanpassing niet zo vreemd is. Daarom hebben zich de afgelopen weken enkele vervelende situaties voorgedaan, die we wel zo snel mogelijk hebben proberen op te lossen. Wel komt er, zoals de laatste schooljaren gebruikelijk is, nog een nieuw rooster, waarin alle noodzakelijke veranderingen zijn verwerkt. We verwachten dit rooster op 2 september te presenteren, zodat het op 7 september in kan gaan. We hopen op uw begrip voor de foutjes die in de overgangssituatie naar het nieuwe roosterprogramma zijn gemaakt. Planning toetsweken De afgelopen weken is de jaarplanning , waaronder de toetsing in vele klassen, besproken. Een aantal leerlingen heeft hierbij opgemerkt het vervelend te vinden als een toetsweek aansluitend aan een vakantie staat gepland. Deze opmerkingen hebben we vorig schooljaar ook meegekregen uit de ouderraad en de klankbordgroepen. De jaarplanning is echter een complex geheel, die aan vele voorwaarden moet voldoen. Er moet rekening worden gehouden met vaststaande data zoals vakanties, studiedagen, open dagen (die met andere scholen worden afgestemd), eindexamendata en een evenredige verdeling van de schoolweken over de vier perioden. Vervolgens weven we daar de qua datum beïnvloedbare activiteiten omheen, zoals de reis- en activiteitenweken, ouderavonden en de toetsweken. We hebben bij de totstandbrenging van de nieuwe jaarplanning echt onze uiterste best gedaan om geen toetsweken te laten aansluiten bij een vakantie. In één geval is dit niet gelukt: toetsweek 1 sluit namelijk aan bij de herfstvakantie. Dat was geen onwil, maar het kon in dit geval niet anders. Natuurlijk zullen we de komende schooljaren er naar blijven streven ruimte te houden tussen vakanties en toetsweken, maar toezeggingen kunnen we helaas niet doen. Waarbij natuurlijk ook opgemerkt dient te worden, dat er ook groepen leerlingen zijn die het juist erg plezierig vinden dat er vrije dagen voor een toetsweek zitten.

5 Toetsweek 1: 26 oktober t/m 30 oktober De eerste toetsweek van dit schooljaar is van 26 t/m 30 oktober, aansluitend aan de herfstvakantie (zie hiervoor). De toetsweek is voor alle bovenbouwgroepen en voor HAVO 3 en VWO 3. De leerlingen met een faciliteitenpas kunnen inschrijven voor het faciliteitenlokaal (meer tijd en/of werken op een laptop) van 10 t/m 23 september via de website. Inschrijven is verplicht! De toetstijden in het faciliteitenlokaal wijken af van de reguliere toetstijden: Blok Regulier Faciliteitenlokaal uur uur uur uur uur uur Het rooster voor de eerste toetsweek wordt uiterlijk 2 oktober 2015 verwacht en zal worden gepubliceerd op de website van de school. Kandidaatstelling voor de ouderraad Bij de ouderraad zijn volgens schema drie posities vacant. Alle deze drie leden stellen zich herkiesbaar. Een lid verlaat de raad omdat haar kind het eindexamen heeft gehaald. Namens de ouderraad kondig ik hierbij aan dat ouders zich kandidaat kunnen stellen. Bij meer dan 4 kandidaten volgen verkiezingen. Heeft u interesse? Stuurt u dan naar OROSG@atlascollege.nl een tekst in WORD met pasfoto en de volgende inhoud: Naam, kinderen in... (3 havo, brugklas, enz.) Algemene info (circa 20 woorden) over werk, hobby's etc. Motivatie voor deelname (circa 50 woorden) Deze informatie wordt ten behoeve van de verkiezingen op de website geplaatst. Uw aanmelding dient vóór 18 september 2015 binnen te zijn. De verkiezingen zullen plaatsvinden van 9 t/m 15 oktober. Luuk Knobbe (voorzitter)

6 Agenda: 1 sept ouderinformatieavond brugklassen 3 sept ouderinformatieavond HAVO 4 en 5 8 sept ouderinformatieavond VWO 2 en 3 10 sept ouderinformatieavond VWO 4, 5 en 6 10 sept Opening inschrijving faciliteitenlokaal TW1 14 sept t/m 18 sept Duinrell brugklassen 15 sept ouderinformatieavond HAVO 2 en 3 16 sept Uitmarkt CKV HAVO 4 en VWO 4 in de pauzes 17 sept ouderinformatieavond MAVO 22 sept informatieavond reizen 23 sept Sluiting inschrijving faciliteitenlokaal TW1 2 okt Atletiektoernooi 4e klassen 5 okt informatieavond masterclasses 8 okt Softbal/voetbal 5e klassen 9 okt Flag football V6 15 okt CKV VWO 5 Medea 19 okt t/m 23 okt Herfstvakantie 26 okt huiswerkvrij onderbouw (excl. H3/V3) 26 okt t/m 3 nov toetsweek bovenbouw en HAVO 3 en VWO 3 30 okt Halloweenfeest brugklassen

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord We zitten alweer in de laatste fase van het schooljaar 2015-2016. Morgen horen de examenleerlingen of zij geslaagd zijn. Dat is een zeer spannende dag voor zowel de leerlingen, ouders/verzorgers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Oktober nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Oktober nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief Voorwoord We zijn alweer een aantal weken in dit schooljaar aan de gang en de school is volop in bedrijf. Ik hoop dat onze brugklasleerlingen en leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, 40 minutenrooster Toetsweek 3 We hebben de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen inmiddels achter de rug en kunnen constateren dat er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Afgelopen zaterdag sloten wij de Open Dagen af. We kunnen spreken van zeer geslaagde dagen met een enorme belangstelling van groep 8-leerlingen met hun ouders. Van veel belangstellenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar!

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar! De laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar 2013. Een jaar op school dat weer bol heeft gestaan van verschillende activiteiten voor de leerlingen. Op vrijdag hebben leerlingen nog de mogelijkheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Nieuw rooster Op 9 november a.s. komt er een aangepast rooster. In het huidige rooster hadden drie klassen onevenredig veel tussenuren. Hier moest iets aan worden gedaan. Dit nieuwe rooster geldt tot 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl Voorwoord Dit is de laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar 2015. Nog twee weken en dan kunnen we weer terug kijken op een bewogen jaar. Wat betreft de verbouwingsplannen zit er schot in. Burgemeester

Nadere informatie

NR. 1. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord

NR. 1. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord Studiemiddag Profielwerkstukken Klankbordgroep Aangepast rooster Uitslag TOA- rekentoets Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6 Beste ouders/verzorgers, De maand januari stond in het teken van de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen. Onze school is zeer druk bezocht. Het is nu afwachten welke leerlingen zich uiteindelijk gaan

Nadere informatie

NR. 3. Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland

NR. 3. Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwing Rekenexamen Uitslagen TOA-toetsen en Got-it Rookvrije school Toetsweek 2 Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), CITO kijk- en luistertoetsen Voorlichting

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin!

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin! Een nieuw begin! Een nieuwe lichting brugklassers is deze week begonnen aan een hopelijk plezierige en succesvolle schoolloopbaan op de OSG West-Friesland. Ze hebben vandaag hernieuwd kennisgemaakt met

Nadere informatie

NR. 6. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School. Zelfmoorden door online challenge Agenda

NR. 6. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School. Zelfmoorden door online challenge Agenda In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School Zelfmoorden door online challenge Agenda Voorwoord Afgelopen woensdag konden onze examenleerlingen eindelijk ingelicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2015-2016 Okt nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat 3 1623 LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2015-2016 Okt nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat 3 1623 LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Nog een paar dagen en dan kunnen we genieten van de herfstvakantie en dan zit het eerste deel van het schooljaar erop. Een schooljaar dat gestart is met verschillende

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Maart nr. 6 Voorwoord In de nieuwsbrief van januari is aangegeven dat de Open Dagen voor de deur stonden. Voor de organisatie van deze dagen moet een grote inspanning geleverd worden om het geheel goed te laten verlopen.

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

Rekenbeleid Rudolf Steiner College

Rekenbeleid Rudolf Steiner College Rekenbeleid Rudolf Steiner College Missie en visie Als vrijeschool richten wij ons op onderwijs in gehelen. Dat betekent dat rekenvaardigheid binnen de context van de verschillende vakken wordt ontwikkeld;

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Oktober nr. 2

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Oktober nr. 2 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, De herfstvakantie staat voor de deur en dan is de eerste periode van het schooljaar alweer achter de rug. In deze nieuwsbrief ontvangt u informatie over de toetsweek

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

JAARPLANNING versie ouders d.d. juli 2017

JAARPLANNING versie ouders d.d. juli 2017 introductie - alle klassen JAARPLANNING 2017-2018 versie ouders d.d. juli 2017 ONDERWIJS ORGANISATIE augustus maandag 21 dinsdag 22 woensdag 23 donderdag 24 vrijdag 25 zaterdag 26 zondag 27 maandag 28

Nadere informatie

Indien u suggesties of verbeterpunten voor de oudernieuwsbrief heeft, verzoek ik u die te mailen naar

Indien u suggesties of verbeterpunten voor de oudernieuwsbrief heeft, verzoek ik u die te mailen naar In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwing Software Paracetamol AVG-voorkeuren Voorwoord TOA rekentoetsen Verkiezing ouderraad Scholierenbuslijn 614 Roostervrij Pauzeren in gangen begane grond Rapporten

Nadere informatie

JAARROOSTER De Boerhaave

JAARROOSTER De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur wo 13 do 14 vr 15 3 ma 18 di 19 wo 20

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING Introductie alle klassen JAARPLANNING 2018-2019 LEERLINGEN augustus maandag 20 dinsdag 21 woensdag 22 donderdag 23 vrijdag 24 zaterdag 25 zondag 26 maandag 27 dinsdag 28 woensdag 29 donderdag 30 vrijdag

Nadere informatie

Informatieavond 5 HAVO

Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 havo Programma informatieavond Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 5 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische zaken Ons motto:

Nadere informatie

jaarkalender

jaarkalender jaarkalender - aug.. roosters ophalen brugklassen. roosters ophalen klas t/m Kamp G, H, M, N vertrek 0. uur 0. eerste lesdag volgens rooster Introductiedag H G, H, M, N Introductiedag H sept. Kennismakingsdag

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s), Hoorn, 13 oktober 2016 Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag willen we iedereen bedanken die aanwezig was op de ouderavond van 29 september. De avond werd

Nadere informatie

versie: 2/09/16 2016-2017 Jaarrooster Lorentz Casimir Lyceum wk # dag activiteit activiteit activiteit activiteit activiteit activiteit activiteit

versie: 2/09/16 2016-2017 Jaarrooster Lorentz Casimir Lyceum wk # dag activiteit activiteit activiteit activiteit activiteit activiteit activiteit 2016-2017 Jaarrooster Lorentz Casimir Lyceum versie: 2/09/16 wk # dag activiteit activiteit activiteit activiteit activiteit activiteit activiteit 35 29-aug. 30-aug. 31-aug. 1-sep. 2-sep. 3-sep. 4-sep.

Nadere informatie

Colofon: Datum: september Notitie Rekenbeleid

Colofon: Datum: september Notitie Rekenbeleid Colofon: Datum: september 2016 Notitie Rekenbeleid 2016-2017 Inhoud Inleiding... 2 Beoogde referentieniveaus voor rekenen... 3 Doelstelling... 3 Rekentoets en de overgangsnormen... 3 Rekentoets en de slaag/zak-regeling...

Nadere informatie

jaarkalender

jaarkalender aug.. roosters ophalen brugklassen. roosters ophalen klas t/m Kamp G, H, M, N vertrek 0. uur 0. eerste lesdag volgens rooster Introductiedag H G, H, M, N Introductiedag H sept. Kennismakingsdag lwoo+ Digitale

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

Beleidsplan Rekenen Bovenbouw HAVO havo

Beleidsplan Rekenen Bovenbouw HAVO havo Beleidsplan Rekenen Bovenbouw HAVO 2016-2017 4havo Voor het diploma is het verplicht dat de leerling minimaal 1 keer aan het rekenexamen heeft deelgenomen. Er is geen minimumcijfer; deelname volstaat.

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING Introductie alle klassen JAARPLANNING 2018-2019 LEERLINGEN augustus maandag 20 dinsdag 21 woensdag 22 donderdag 23 vrijdag 24 zaterdag 25 zondag 26 maandag 27 dinsdag 28 woensdag 29 donderdag 30 vrijdag

Nadere informatie

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar 2017-2018 Versie 07 februari 2018, 14.40 uur Legenda: Zwart = voor iedereen Groen = voor MR Rood = voor ZAT Paars = OPUS Donker blauw = Ouderraad Oranje = voor specifieke

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Havo bovenbouw Havo 4 en 5 is één geheel. Alle behaalde resultaten zijn onderdeel van het schoolexamen. Goede cijfers zijn belangrijk. Eindcijfer havo 4 = startcijfer havo 5. Het HAVO-examen School examen

Nadere informatie

Definitieve jaarprogramma

Definitieve jaarprogramma Definitieve jaarprogramma 2016-2017 17 november 2016 week Per. Dag Datum Activiteit 35 ma 29-8-2016 Zomervakantie di 30-8-2016 Zomervakantie wo 31-8-2016 Zomervakantie do 1-9-2016 Zomervakantie 12.00 tot

Nadere informatie

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017 newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 10 29 juni 2017 agenda juni 29 oudernieuwsbrief 10 30 uitslag examen tweede tijdvak 30 20.00 23.00: slotfeest juli 3 leerlingbesprekingen,

Nadere informatie

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 2015-2016 Leerlingen / ouders

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 2015-2016 Leerlingen / ouders nr 1 34 ma 17-aug 1 Begin periode 1 13.00 uur externe instroom 2e klas + hoger 13.30 brugklassen 14.00 klas 2+3+mavo-4 14.15 klas 4+5+6 havo/vwo di 18-aug 1 09.00-11.00 uur klas 1 havo/vwo mentoraat Vanaf

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: start schooljaar herfstvakantie 2015 16-10- 2015 Inhoud Personele situatie Belangrijke data Fotoproject Eigen kracht Toelaatbaarheidsverklaring

Nadere informatie

wo 30-sep do 1-okt vr 2-okt za 3-okt zo 4-okt 41 ma 5-okt LOOT golfdag (opbrengst LOOT) di 6-okt sectievergaderingen

wo 30-sep do 1-okt vr 2-okt za 3-okt zo 4-okt 41 ma 5-okt LOOT golfdag (opbrengst LOOT) di 6-okt sectievergaderingen WK Dag Datum Activiteit schooljaar 2015-2016 versie 240815 do 27-aug vr 28-aug za 29-aug zo 30-aug einde zomervakantie 36 ma 31-aug start schooljaar di 1-sep ontvangst leerlingen wo 2-sep start lessen

Nadere informatie

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur)

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur) 35 Start Periode 1 -Mentoren werken aan 28 aug -Cupweek TF week 34 -Ontbijt (8.30 ) -Opening schooljaar (9.30 )* -Boeken-roosters ophalen alle klassen -Fotograaf klassen 1 t/m 3 -Warme overdracht -Bijeenkomst

Nadere informatie

DATUMLIJST ouders 2016/2017 LOCATIE RAC

DATUMLIJST ouders 2016/2017 LOCATIE RAC DATUMLIJST ouders 2016/2017 LOCATIE RAC September wk 36 1 e schoolweek ma 5 Kennismaking brugklassen. di 6 Jaaropening, kennismaking klas/mentor + activiteit; 5H/6V werken profielwerkstuk op school; Denkkracht

Nadere informatie

23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging personeel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit

23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging personeel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit datum dag leerlingen bijzonderheden 34 22 aug ma start OOP 23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging soneel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit 24 aug wo 25 aug do bijeenkomst

Nadere informatie

Jaaragenda Burggravenlaan versie IV periode weeknr. weeknr. dag datum activiteit kalender school

Jaaragenda Burggravenlaan versie IV periode weeknr. weeknr. dag datum activiteit kalender school Jaaragenda Burggravenlaan 2018-2019 versie IV periode weeknr. weeknr. dag datum kalender school activiteit 1 wo 29-08-2018 Introductiedagen Teambuilding 4H Winterberg Teambuilding 5V TU Twente PWS start

Nadere informatie

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR JAAROVERZICHT 2016 2017 TWEEDE HALFJAAR Week dag datum Activiteit 03 Ma 18 jan TW2 Di 17 jan TW2 Wo 18 jan TW2 Open lesmiddag groep 8 (1 van 2; 13.30-15.30 uur) Do 19 jan Rekentoets herkansers 4m/6V (08.30-11.15)

Nadere informatie

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 week 34 Begin schooljaar centen en leerlingen Klassen 17 augustus ma 17 09.00 Stuedag centen, leerlingen ij Kantine A 18 09.00 Start introprogramma brugklassen 10.00 Start

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

27 mei juni 2019

27 mei juni 2019 27 mei 2019-2 mei 2019 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 22 23 24 25 26 27 28 17 18 19 20 22 23 maandag 27 mei 00:00 00:00 lesweek 31 00:00 Weeknummer 22 dinsdag 28 mei lesweek 31 Weeknummer

Nadere informatie

Personeel, geslaagd, startmiddagen, keuzemodules, agenda. Uiltje Magazine

Personeel, geslaagd, startmiddagen, keuzemodules, agenda. Uiltje Magazine Personeel, geslaagd, startmiddagen, keuzemodules, agenda Uiltje Magazine Zomervakantie 2018 Voorwoord Steen als markeringspunt Schooljaar 2017-2018 zit erop. Zo tegen de zomervakantie maken we de balans

Nadere informatie

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus augustus 31 za 1 ZOMERVAKANTIE zo 2 t/m 23 augustus 32 ma 3 di 4 wo 5 do 6 vr 7 za 8 zo 9 33 ma 10 di 11 wo 12 do 13 vr 14 za 15 zo 16 34 ma 17 di 18 wo 19 do 20 vr 21 za 22 zo 23 35 1 ma 24 start personeel

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Nr 10 - Extra uitgave juni 2011 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, De zomervakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

Preventieproject De Overstap 2015 April 2015

Preventieproject De Overstap 2015 April 2015 Preventieproject De Overstap 2015 April 2015 Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Afdeling Leerlingzaken Postbus 12 652 2500 DP Den Haag Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Projectcoördinatoren

Nadere informatie

jaarkalender

jaarkalender jaarkalender - aug.. roosters ophalen brugklassen. roosters ophalen klas t/m Kamp G, H, M, N vertrek 0. uur 0. eerste lesdag volgens rooster Introductiedag H G, H, M, N Introductiedag H sept. Kennismakingsdag

Nadere informatie

29 aug di uitnodigingen 1e jaars uit (incl info schoolfotograaf; materialenlijst)

29 aug di uitnodigingen 1e jaars uit (incl info schoolfotograaf; materialenlijst) Jaaragenda 2017-2018 Zeven Linden week les nr week per week datum dag leerlingen bijzonderheden 17 aug zo 35 28 aug ma start OOP 29 aug di uitnodigingen 1e jaars uit (incl info schoolfotograaf; materialenlijst)

Nadere informatie

EEN PREVENTIEPROJECT APRIL

EEN PREVENTIEPROJECT APRIL DE OVERSTAP EEN PREVENTIEPROJECT APRIL 2014 OVERSTAPPEN Het preventieproject De Overstap wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Haag door de afdelingen Voortijdig Schoolverlaten (VSV) & leerplicht

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Kwartaalbericht nr. 4

Kwartaalbericht nr. 4 Kwartaalbericht nr. 4 Juni t/m Juli 2016 Agenda Ma. 27 juni 19.15 uur MR-vergadering Vr. 01 juli Sport- en activiteitendag Ma. 04 juli Toetsweek bovenbouw havo/vwo Activiteitenweek klassen 1 t/m 3 20.00

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Kennismaken met de mentor. Ouderinformatieavond VWO 4 [naam mentor]

Kennismaken met de mentor. Ouderinformatieavond VWO 4 [naam mentor] Kennismaken met de mentor Ouderinformatieavond VWO 4 [naam mentor] VWO 4: een grote verandering? Op reis Rol mentor Contact / Klankbordgroep PTA Lesplanners Toetsweken De herkansingsregeling Rapportage

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging personeel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit

23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging personeel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit datum dag leerlingen bijzonderheden 34 22 aug ma start OOP 23 aug di uitnodigingen 1e jaars uit uitnodiging soneel start schooljaar uit uitnodiging 2e jaars en hoger uit 24 aug wo 25 aug do bijeenkomst

Nadere informatie

VOORWOORD. Hartelijk welkom in onze Talententuin! Beste ouders/verzorgers,

VOORWOORD. Hartelijk welkom in onze Talententuin! Beste ouders/verzorgers, KALENDER 0-00 VOORWOORD Hartelijk welkom in onze entuin! Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt U de schoolkalender 0-00 van entuin Maastricht. In de entuin Maastricht werkt het SBO en het SO (JRK IvOO)

Nadere informatie

Bonnefanten College jaarkalender

Bonnefanten College jaarkalender Bonnefanten College jaarkalender 2007-2008 Jaarplanning onder voorbehoud. Wijzigingen worden via de website bekend gemaakt. week 34 1 20-aug-07 ma 8.30 Opening schooljaar personeel, mentorenoverleg start

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 26 september 2016 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Voorbereiding, exameneisen en examenregels Wat is een goede voorbereiding voor een

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING JAARPLANNING 2018-2019 Dinsdag = vergadermiddag 14.30-17.00 uur. zaterdag 22 ONDERWIJS zondag 23 maandag 24 KERSTVAKANTIE dinsdag 25 KERSTVAKANTIE woensdag 26 KERSTVAKANTIE donderdag 27 KERSTVAKANTIE vrijdag

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Programma 19.30 uur Praktische informatie havo bovenbouw 20.00 uur Informatie van de decaan 20.15 uur Pauze; naar de eerste verdieping 20.30 uur Kennismaking met de mentor 21.00 uur Einde Havo bovenbouw

Nadere informatie

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets P dag datum Kader Mavo Havo/v onderbouw Havo/v bovenbouw 0 ma 17 aug. 18 aug. 19 aug. 20 aug. 21 aug. za 22 aug. P1 zo 23 aug. CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB 1 ma 24

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur

Nadere informatie

Bevorderingsrichtlijnen Calvijn

Bevorderingsrichtlijnen Calvijn Bevorderingsrichtlijnen Calvijn Bevorderingsbeleid 1. Op basis van de bevindingen in de zogenaamde bevorderingsvergadering wordt aan het einde van elk schooljaar een beoordeling gegeven ten behoeve van

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016)

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016) Jaaragenda schooljaar 2016-2017 (vanaf januari) (versie december 2016) Dit is een globale agenda voor de periode van januari 2017 tot het einde van het schooljaar 2016-2017. Laatste dag schooljaar 2016-2017:

Nadere informatie

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium KRACHTIGE KLAS EN HET LEERLINGMENTORAAT Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium Heeft u vragen met betrekking tot De Krachtige Klas? Neem dan gerust contact op

Nadere informatie

Begin schooljaar: Mixweek 1: Mixweek 2: Maart: Juni: Beleidsplan Rekenen Bovenbouw HAVO 2015-2016

Begin schooljaar: Mixweek 1: Mixweek 2: Maart: Juni: Beleidsplan Rekenen Bovenbouw HAVO 2015-2016 Beleidsplan Rekenen Bovenbouw HAVO 2015-2016 4 havo Voor deze lichting geldt dat rekenen in de kernvakkenregeling komt. Dit houdt dus in dat ze voor Ne, En, Wi en Rek maximaal één 5 mogen hebben. Ze hebben

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016

ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016 ACTIVITEITENKALENDER 2015-2016 OKTOBER 2015 Deze week: voorlichting Peter Verploeg VMBO4 2e voorlichting l.l. doorstroom TL4 naar H4 15.45 uur SEPTEMBER 2015 Voorlichting ouders, doorstroom T4 naar H4

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

week 38 ma 17 sep directievergadering di 18 sep kennismakingsavond ouders: eerst 5V daarna 4H en 4V wo 19 sep MR-vergadering 15.

week 38 ma 17 sep directievergadering di 18 sep kennismakingsavond ouders: eerst 5V daarna 4H en 4V wo 19 sep MR-vergadering 15. Reviuslyceum Maassluis Jaarplanning 2018-2019 week 35 Eerste semester AUGUSTUS 2018 27 aug startvergadering / fotograaf / sectievergaderingen en overdracht mentoraten 08.30-12.00 introductie alle leerjaren

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

Bevorderingsnormen 2016/2017

Bevorderingsnormen 2016/2017 Bevorderingsnormen 2016/2017 Geachte ouders/verzorgers, Deze brochure geeft een overzicht van de bevorderingsnormen voor de diverse leerjaren. Met deze bevorderingsnormen leggen we vast wanneer iemand

Nadere informatie

Schooljaar nieuwsbrief 15 februari 2019

Schooljaar nieuwsbrief 15 februari 2019 Schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 15 februari 2019 Verbouwing en tijdelijke huisvesting Mika uit groep 6b heeft een stukje geschreven voor in de nieuwsbrief. Ze heeft een aantal kinderen geïnterviewd: NIEUWE

Nadere informatie

Mhemouders, 5 juli 2016

Mhemouders, 5 juli 2016 Mhemouders, 5 juli 2016 AGENDA DATUM 5 t/m 7 juli 5 juli 5 juli 6 juli 8 juli 8 juli 11 juli 18 augustus 19 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus 24 augustus Week van 29 augustus 29 augustus 30

Nadere informatie

Informatieavond havo WELKOM. Ontwikkel je talenten en leer voor het leven!

Informatieavond havo WELKOM. Ontwikkel je talenten en leer voor het leven! Informatieavond havo 5 2018-2019 WELKOM Ontwikkel je talenten en leer voor het leven! Aula Plenaire bijeenkomst - Algemeen W. Ruijsch - Informatie en communicatie - Leerlingenbegeleiding - Tijdpad decanaat

Nadere informatie