Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl"

Transcriptie

1 Voorwoord Dit is de laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar Nog twee weken en dan kunnen we weer terug kijken op een bewogen jaar. Wat betreft de verbouwingsplannen zit er schot in. Burgemeester en Wethouders hebben enkele weken geleden in de krant aangegeven dat zij goedkeuring geven aan de plannen en een omgevingsvergunning gaan verlenen. Hiermee geven zij geen gehoor aan de zienswijze van enkele buurtbewoners, die aangegeven hebben de verbindingsbrug tussen het Hoofd- en Bontekoegebouw niet passend te vinden in de uitstraling van de buurt. Na de officiële publicatie in de krant kan er nog een bezwaar ingediend worden bij de kantonrechter. Voor deze periode geldt wederom een termijn van zes weken. Een spannende periode voor de school. In januari zijn de Open Dagen gepland. Binnen de OSG worden de werkzaamheden voor de Open Dagen altijd met veel enthousiasme door het team uitgevoerd. Als u geïnteresseerd bent in de informatie die wij toekomstige brugklasleerlingen en ouders leveren, verwijs ik u naar de website met de informatie over de brugklas. De ouders/verzorgers van de brugklassen hebben recent nog een enquête ontvangen via het bureau B&T. Wellicht wat verwarrend, omdat mijn naam onder de brief stond vermeld. Deze enquête is verstuurd naar alle scholen van Voortgezet Onderwijs binnen Hoorn, om te inventariseren wat de reden(en) zijn geweest waarom de brugklasleerling uiteindelijk heeft gekozen voor de school waarop hij of zij nu zit. Dit levert voor de individuele scholen interessante informatie op. Voor de leerlingen nu ook de laatste loodjes voor dit jaar en dat betekent nog toetsen leren, gebruikmaking van de herkansing, maar ook een leuke afsluitende activiteit op vrijdag 18 december met de mentorklas. Ik hoop dat daarmee het jaar 2015 op een gezellige wijze wordt afgesloten. Daarna gaan de leerlingen ook genieten van een welverdiende vakantie en sluiten wij als team het jaar met een bijeenkomst af. In deze nieuwsbrief Voorwoord Herkansingsmoment bovenbouw 11 en 15 december Rekenexamens Got-it!? en het Rekenloket Toetsweek 2 (7 t/m 15 januari) CITO- Luistervaardigheid Leerlingen helpen leerlingen Rapportage en ouderavonden Vrijdag 18 december: de laatste dag voor de vakantie Schoolfeest Verslag jaarvergadering ouderraad Technasium Helpen tijdens de Open Dagen Agenda Afsluitend wil ik van de gelegenheid gebruik om u als ouders/ verzorgers te bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen dat u in de school stelt. Namens het gehele team van de OSG wens ik u een fijne kerstvakantie en een gezond en gelukkig 2016 toe. Met vriendelijke groet, Peter Snoek OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

2 Herkansingsmoment bovenbouw 11 en 15 december Vrijdag 11 december het 2 e en 3 e uur is het inhaal- en herkansingsmoment bovenbouw voor alle bovenbouwklassen, behalve mavo 4. Mavo 4 herkanst op dinsdag 15 december het 4 e en 5 e uur, omdat zij op 11 december de mbo-bezoekdagen hebben. Alle lessen voor de bovenbouw op vrijdag 11 december van het 1 e t/m het 3 e uur vervallen (behalve voor mavo 4); ook voor leerlingen die geen gebruik maken van de herkansingsmogelijkheid. Vanaf het 4 e uur starten de lessen weer volgens rooster. De leerlingen die hebben ingeschreven voor het faciliteitenlokaal melden zich bij lokaal 404/405 en beginnen om 9.00 uur (graag 8.50 uur aanwezig). Mavo 4 herkanst (of haalt in) op 15 december, het 4 e en 5 e uur, in lokaal 112 en 114. Ook de faciliteitenleerlingen zitten in deze lokalen. Zij mogen eventueel in de pauze doorgaan tot uur. Alle leerlingen hebben deze week (30 november- 4 december) een bevestigingsmail van hun inschrijving ontvangen. Tenminste als het adres in Magister klopte. Als uw zoon/dochter geen bevestiging ontvangen heeft, dan dient hij/zij het adres in Magister aan te passen en de inschrijving te controleren bij de administratie (mevrouw Heus of mevrouw Stam). Het rooster met de vakken en de lokaalindelingen staat uiterlijk maandag 7 december op de website van de school. We wensen alle inhalers en herkansers heel veel succes met hun toetsen! Rekenexamens In de vorige nieuwsbrief las u dat de rekenexamens voor mavo en havo dit jaar nog niet mee tellen voor de diplomering. Voor het vwo is een 5,0 wel een voorwaarde voor het behalen van het diploma. Omdat we nog niet weten hoe het rekenbeleid op landelijk niveau er volgend jaar uit ziet en omdat wij een goede rekenvaardigheid belangrijk vinden, hebben we geen aanleiding gezien ons beleid aan te passen. De leerlingen in de huidige examenklassen hebben vorig jaar rekenexamen gedaan. Ongeveer 30 leerlingen zijn toen (nog) niet geslaagd. In januari 2016 krijgen deze leerlingen een herkansing. Ook andere leerlingen die hun cijfer van vorig jaar willen verbeteren, hebben zich tot 1 december aan kunnen melden voor een herkansing in januari. Al was het alleen maar om een mooiere vermelding te krijgen op de cijferlijst. Ruim 30 leerlingen maken gebruik van deze mogelijkheid, zodat er in januari dus ruim 60 leerlingen hun examen opnieuw gaan doen. We gaan proberen deze rekenexamens in te plannen tijdens de toetsweek van 11 januari. Als dat niet lukt, zal het rekenexamen in de week vóór of in de week na de toetsweek worden gepland. De leerlingen die nu in de voorexamenklassen zitten zullen het rekenexamen afleggen in mei/ juni 2016.

3 Got-it!? en het Rekenloket Alle leerlingen in de leerjaren 1 t/m 4 en vwo 5 hebben de afgelopen maanden een rekentoets gedaan om hun rekenniveau te bepalen. De leerlingen die nog niet op het vereiste niveau zitten, hebben een bericht ontvangen met daarin een licentiecode voor Got-it. Got-it is een digitaal rekenprogramma waarmee de leerlingen hun rekenvaardigheden kunnen verbeteren. De voortgang en vooruitgang van deze leerlingen wordt vanuit school gevolgd, maar wij vragen ook de ouders hierin mee te kijken. Alle leerlingen die een licentie hebben gekregen en op 30 november nog niet waren aangemeld in het systeem of nog geen rekenactiviteit in het systeem hebben getoond, zijn de afgelopen week door de mentor aangespoord om aan het werk te gaan. Mocht dit geen effect hebben, dan zullen ook de ouders worden geïnformeerd. In februari gaat vervolgens het Rekenloket van start. Hierin worden rekenlessen per onderwerp verzorgd (op het 8 e en/of 9 e uur). Leerlingen die in Got-it op bepaalde onderdelen onvoldoende scoren, zullen voor deze lessen worden uitgenodigd. Ook hun ouders/verzorgers zullen hiervan op de hoogte worden gesteld. Mocht u vragen hebben over dit onderwerp, dan kunt u uiteraard terecht bij de mentor van uw zoon/dochter. Toetsweek 2 (7 t/m 15 januari) Van 7 t/m 15 januari vindt toetsweek 2 plaats. 7 en 8 januari zijn de uitloopdagen (vooraf), dus dan hebben sommige klassen nog geen toetsen. Deze klassen hebben dan gewoon les. De inschrijving voor het gebruik van de faciliteitenlokalen heeft reeds plaatsgevonden (t/m 2 december). Het toetsrooster wordt vóór de kerstvakantie op de website gepubliceerd. De persoonlijk roosters volgen kort daarna of meteen na de kerstvakantie. CITO- Luistervaardigheid De jaarlijkse CITO-luistervaardigheidstoetsen voor de examenklassen worden meteen na de toetsweek van 18 t/m 20 januari afgenomen. Het rooster voor deze toetsen wordt uiterlijk 5 januari 2016 bekend gemaakt via de website van de school. Leerlingen helpen leerlingen Net als voorgaande jaren heeft zich weer een groep enthousiaste bovenbouwleerlingen aangemeld voor het geven van individuele bijles aan onderbouwleerlingen. In principe worden alle vakken die in de onderbouw gegeven worden, aangeboden. Bovenbouwleerlingen mogen alleen bijles geven na toestemming van hun eigen vakdocent en mentor. De gevraagde vergoeding bedraagt 5 euro per uur. Mocht u interesse hebben en uw kind willen aanmelden voor een bijles, dan kan dat via het volgende adres : bijlesosg@gmail.com. De bijlessen kunnen plaats vinden op school na de lessen of bij de leerling thuis.

4 Rapportage en ouderavonden Uw kind ontvangt deze week de rapportage over de eerste periode van dit schooljaar. De cijfers die op dit rapport staan, zijn het gemiddelde van de scores die uw kind gedurende deze periode heeft behaald. Op de OSG West-Friesland wordt gewerkt met een voortschrijdend gemiddelde. Dit betekent dat alle scores in de volgende rapporten opnieuw meegenomen zullen worden. De laatste score op het rapport is het gemiddelde van alle vakken. Komende weken staan de ouderavonden op programma, waarop u met de mentor en/of docenten van uw kind van gedachten kunt wisselen over de start van het schooljaar. Wij stellen het bijzonder op prijs als uw kind meekomt naar deze 10-minutengsprekken. Vrijdag 18 december: de laatste dag voor de vakantie Donderdagavond zijn de leerlingen laat naar bed gegaan, moe van het dansen op het OSG Kerstbal. Daarom mogen ze het eerste uur op vrijdag uitslapen. Gedurende het tweede en derde uur wordt er gewoon les gegeven en vanaf vieren de mentoren Kerst met hun klas. De brugklassen hebben natuurlijk ook het eerste uur vrij, maar zij vieren al vanaf het tweede uur Sinterkerst met hun klas en mentor. De kerstvieringen eindigen uiterlijk om Nog een kwartiertje opruimen en dan is het vakantie! Schoolfeest Donderdag 17 december wordt het eerste algemene schoolfeest van dit schooljaar georganiseerd. Het thema van dit schoolfeest is gala. De deuren van de oude hoofdingang gaan open om uur en het feest duurt tot uur. De leerlingen kunnen vanaf volgende week hun kaartje kopen, entree is 3,50, inclusief 1 consumptie. Bij binnenkomst zullen de leerlingen hun entreebewijs en hun schoolpas moeten laten zien. Ook zal aan de deur alcoholcontrole gehouden worden.

5 Verslag jaarvergadering ouderraad Een interactieve thema-avond, die conclusie mogen we wel trekken. Een goed gevulde zaal, een prikkelend onderwerp en twee bevlogen sprekers. Het onderwerp, De ontwikkeling van ICT in het hedendaagse onderwijs, mocht uw aandacht trekken. Een breed onderwerp waar we dan ook nog lang niet over uit gediscussieerd zijn. De OSG West-Friesland heeft een duidelijke visie op het inzetten van ICT in het hedendaags onderwijs. Docent Michael Idema heeft deze visie uiteengezet tijdens de thema-avond. Toch staan we nog aan het begin van de verdere digitalisering van het onderwijs. Hoe ga je daar als school mee om? Die vraag speelt bij docenten en leerlingen, maar ook bij ouders. Michael Idema heeft tijdens de presentatie gebruik gemaakt van een aantal interactieve tools. Met eigen devices en een aantal ipads van de OSG zijn een aantal live voorbeelden gedemonstreerd van dit soort tools. Spreker Eke Rebergen, docent en filosoof, sprak over de inzet van ICT in het onderwijs, sterk gericht op de vraag: Wat is nou ICT?. Aan de hand van een aantal prikkelende beelden en stellingen stuurde Eke ons naar een discussie over ICT en de verschillende mogelijkheden. Tijdens de afsluiting, in het derde deel van de avond, was ruimte voor discussie: vele vragen, vele vormen, vele mogelijkheden. Een discussie over de diversiteit van het onderwerp. Helaas bleek de tijd weer eens veel te kort. Het onderwerp leeft en waarschijnlijk zullen wij bij een volgende thema-avond weer aanhaken op een ander aspect van ICT in het hedendaagse onderwijs. Het onderwerp ICT is binnen de OSG nog lang niet uitgekristalliseerd. Wij hebben tijdens de thema-avond ouders opgeroepen om deel te nemen aan een werkgroep ICT. Bij deze nogmaals de oproep om deel te nemen en uw mening te geven over dit belangrijke en boeiende onderwerp. Daarbij is het echt geen vereiste dat u over een brede technische kennis beschikt. Juist ook de maatschappelijke kant willen we graag belichten. Doe mee en geef u op voor de werkgroep. Dit kan bij Michael Idema ( m.idema@atlascollege.nl ). Michael Deen, namens de Ouderraad OSG

6 Technasium Op 27 oktober j.l. hebben we als OSG samen met 6 andere scholen het convenant getekend om met elkaar een technasium-netwerk te starten. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats op de Zaanse Schans. Met dit netwerk heeft de stichting Technasium een landelijk dekkend netwerk van technasiumscholen. Het Technasium is een onderwijsformule voor havo en vwo. Het Technasium staat voor onderwijs dat denken koppelt aan doen, theorie combineert met praktijk en leert kennis te construeren naast kennis consumeren. Dat gebeurt vanaf de brugklas tijdens het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Aan de hand van vraagstukken die in de samenleving spelen, ontwikkelen leerlingen hun theoretische kennis en hun praktische vaardigheden. Deze vraagstukken zijn afkomstig van bedrijven, hoger onderwijs, overheden en andere instellingen uit de regio. De oplossingen die de leerlingen bedenken, moeten werkend en bruikbaar voor de opdrachtgever zijn. Wij starten in schooljaar met een brugklas atheneum technasium. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website of op Helpen tijdens de Open Dagen Vanaf vrijdag 18 december kunnen leerlingen zich, via de website, inschrijven om te komen helpen tijdens de Open Dagen. De inschrijfmodule vinden zij in de gereedschapskist. De Open Dagen zijn dit jaar op: Donderdag 21 januari uur Vrijdag 22 januari uur Zaterdag 23 januari uur Leerlingen kunnen zich via de module inschrijven om te helpen bij een algemene taak (het ontvangen van bezoekers, helpen in het OSG-Café, het beantwoorden van vragen, etc.) of om te helpen bij een vak. Leerlingen moeten eerst even overleggen met de vakdocent van het vak waar ze graag willen helpen of hun hulp nodig is bij het betreffende vak. Als zij zich inschrijven voor een algemene taak, dan hoeven ze niet te overleggen met een docent. Leerlingmentoren hebben, mits zij zich op tijd hebben ingeschreven, voorrang bij de algemene taken. Het kan zo zijn dat er te veel inschrijvingen zijn voor de algemene taken en niet iedereen geplaatst kan worden. Als dit het geval is, dan vernemen de leerlingen dat per . Inschrijven kan tot dinsdag 12 januari uur.

7 7 dec Ouderavond Onderbouw 9 dec CKV V4: Concertgebouw A'dam 9 dec Leerplichtspreekuur 10 dec en 11 dec M4 MBO- bezoekdagen 10 dec Ouderavond mentor-leerling 11 dec CKV H5 Keuze: Jakop Ahlbom 11 dec Herkansingsmoment periode 1 (behalve M4) 15 dec Volleybaltoernooi H3D, MAVO3, H3A, H3B, H3C, A3 en AG3A 15 dec Herkansingsmoment periode 1 MAVO 4 16 dec Ouderavond onderbouw 16 dec Korfbaltoernooi brugklassen 17 dec Basketbaltoernooi MAVO2, H2A, H2B, H2C, A2A, A2B en G2 17 dec Schoolfeest Kerstbal 18 dec leerlingen 1 e uur vrij i.v.m. schoolfeest 21 dec t/m 1 jan Kerstvakantie 4 jan Huiswerkvrij 4 jan Lessen beginnen om uur 4 jan t/m 8 jan Toetsvrij bovenbouw HAVO 3 en VWO 3 7 jan t/m 15 jan Toetsweek 2 bovenbouw incl. HAVO3 en VWO 3 11 jan t/m 26 jan Afname rekentoetsen 18 jan t/m 20 jan afname CITO luistertoetsen 18 jan Start 3 e periode bovenbouw 18 jan start digitaal inschrijven ouderavond bovenbouw

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar!

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar! De laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar 2013. Een jaar op school dat weer bol heeft gestaan van verschillende activiteiten voor de leerlingen. Op vrijdag hebben leerlingen nog de mogelijkheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, 40 minutenrooster Toetsweek 3 We hebben de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen inmiddels achter de rug en kunnen constateren dat er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Oktober nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Oktober nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief Voorwoord We zijn alweer een aantal weken in dit schooljaar aan de gang en de school is volop in bedrijf. Ik hoop dat onze brugklasleerlingen en leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Augustus nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Augustus nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Na een prachtige zomer zijn wij het schooljaar met heel veel plezier gestart. Uiteraard hoop ik dat onze leerlingen ook stonden te trappelen om te beginnen. Vorige week

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord We zitten alweer in de laatste fase van het schooljaar 2015-2016. Morgen horen de examenleerlingen of zij geslaagd zijn. Dat is een zeer spannende dag voor zowel de leerlingen, ouders/verzorgers

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Nieuw rooster Op 9 november a.s. komt er een aangepast rooster. In het huidige rooster hadden drie klassen onevenredig veel tussenuren. Hier moest iets aan worden gedaan. Dit nieuwe rooster geldt tot 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6 Beste ouders/verzorgers, De maand januari stond in het teken van de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen. Onze school is zeer druk bezocht. Het is nu afwachten welke leerlingen zich uiteindelijk gaan

Nadere informatie

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s), Hoorn, 13 oktober 2016 Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag willen we iedereen bedanken die aanwezig was op de ouderavond van 29 september. De avond werd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Afgelopen zaterdag sloten wij de Open Dagen af. We kunnen spreken van zeer geslaagde dagen met een enorme belangstelling van groep 8-leerlingen met hun ouders. Van veel belangstellenden

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

TECHNASIUM. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend. mavo havo atheneum technasium gymnasium

TECHNASIUM. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend. mavo havo atheneum technasium gymnasium TECHNASIUM Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium Heeft u vragen met betrekking tot het Technasium op de OSG West-Friesland? Neem dan gerust contact op met onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

Ik hoop velen van u terug te zien op de Familiedag in onze feestweek, op dinsdag 4 juni 2019!

Ik hoop velen van u terug te zien op de Familiedag in onze feestweek, op dinsdag 4 juni 2019! In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Jarige OSG kijkt nu naar feestweek juni 2019 Verbouwing ligt op schema OSG streeft naar toetsvrije 6 december Inhalen en herkansen op vrijdag 21 december Toetsweek 2

Nadere informatie

NR. 3. Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland

NR. 3. Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwing Rekenexamen Uitslagen TOA-toetsen en Got-it Rookvrije school Toetsweek 2 Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), CITO kijk- en luistertoetsen Voorlichting

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Schoter Datum: 21 juni 2019 Kenmerk: 18190368/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Maart nr. 6 Voorwoord In de nieuwsbrief van januari is aangegeven dat de Open Dagen voor de deur stonden. Voor de organisatie van deze dagen moet een grote inspanning geleverd worden om het geheel goed te laten verlopen.

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen nr. 8 Beste leerlingen, Bijna genieten van jullie dik verdiende vakantie. Wij, docenten en ondersteunend personeel van de OSG West Friesland, wensen jullie allemaal een hele prettige vakantie en zien jullie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2017 1 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 7 8 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 14 15 16 17 18 19 20 Zomervakantie

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2015-2016 Okt nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat 3 1623 LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2015-2016 Okt nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat 3 1623 LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Nog een paar dagen en dan kunnen we genieten van de herfstvakantie en dan zit het eerste deel van het schooljaar erop. Een schooljaar dat gestart is met verschillende

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 30 maart 2017 maart 30 Newman Star Event oudernieuwsbrief 7 t/m 4 april verkort lesrooster i.v.m. leerlingenbesprekingen

Nadere informatie

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al flink

Nadere informatie

Jaarplanning versie

Jaarplanning versie Jaarplanning 2017-2018 versie 23-8-2017 week 34 1 Periode 1 ma 21-aug-2017 ORGANISATIEDAG 1 (docent op school, leerlingen vrij) Periode A di 21-aug-2017 ORGANISATIEDAG 2 (docent op school, leerlingen vrij)

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

NR. 1. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord

NR. 1. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord Studiemiddag Profielwerkstukken Klankbordgroep Aangepast rooster Uitslag TOA- rekentoets Agenda

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

NR. 6. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School. Zelfmoorden door online challenge Agenda

NR. 6. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School. Zelfmoorden door online challenge Agenda In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School Zelfmoorden door online challenge Agenda Voorwoord Afgelopen woensdag konden onze examenleerlingen eindelijk ingelicht

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 Scapino 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 januari 28 leerlingen vrij i.v.m. studiedag personeel oudernieuwsbrief 5 29 NIO/DAT

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE EDITIE 2 21 DECEMBER 2017 MENU -------------------- ---------OPEN AVOND DONDERDAG 11 JANUARI 2018 Op donderdag 11 januari 2018 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij

Nadere informatie

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium KRACHTIGE KLAS EN HET LEERLINGMENTORAAT Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium Heeft u vragen met betrekking tot De Krachtige Klas? Neem dan gerust contact op

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

newman college zwart/wit-feest onderbouw agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 oktober

newman college zwart/wit-feest onderbouw agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 oktober zwart/wit-feest onderbouw newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 agenda oktober 20 oudernieuwsbrief 2 21 hockeytoernooi 2e klassen 24 herfstvakantie

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit:

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit: Jaaragenda tweede helft schooljaar 2014-2015 (versie 8 december 2014) Dit is een globale agenda voor de periode van december 2014 tot het einde van het schooljaar 2014-2015. Eerste dag schooljaar 2014-2015:

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 3

Ouderavond leerjaar 3 Ouderavond leerjaar 3 Welkom Mentor - Welke vakken geef je als docent? Wie bent u? Samen Mentor Mentorles Wat kunt u verwachten? Verschil Onderbouw Bovenbouw Cijfermatig volgen Huiswerkhouding Rol ouders

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en

JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en hoger 2-9-2014 introductiedag alle leerjaren, schoolfotograaf

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de klassen 1d, 1e, 2d en 2e Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548 Onderwerp laatste lesweken en start nieuw schooljaar

Nadere informatie

college Inschrijvingen 2016 newman agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 6 23 februari 2017 februari

college Inschrijvingen 2016 newman agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 6 23 februari 2017 februari Inschrijvingen 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 6 23 februari 2017 februari 23 oudernieuwsbrief 6 24 20.00 23.00 uur: carnavalsfeest NIO-Dattest

Nadere informatie

Indien u suggesties of verbeterpunten voor de oudernieuwsbrief heeft, verzoek ik u die te mailen naar

Indien u suggesties of verbeterpunten voor de oudernieuwsbrief heeft, verzoek ik u die te mailen naar In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwing Software Paracetamol AVG-voorkeuren Voorwoord TOA rekentoetsen Verkiezing ouderraad Scholierenbuslijn 614 Roostervrij Pauzeren in gangen begane grond Rapporten

Nadere informatie

JAARPLANNER versie februari

JAARPLANNER versie februari JAARPLANNER 18-19 versie februari WEEK 07 FEBRUARI / Stageweek mavo 3 TIJDSTIP Maandag 11 Stageweek M3 Opbouwen en repetities examenvoorstelling Drama H5/V5 (aula) 09.30-18.00 Examenvoorstelling Drama

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer. Informatieavond 2 ICT 2

Nieuwsbrief nr In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer. Informatieavond 2 ICT 2 Nieuwsbrief nr. 1 2016 2017 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Informatieavond 2 ICT 2 Nieuws uit de brugklas! 2 Brugklaskamp 2016: zon, hitte & plezier! 3 Pauze 3

Nadere informatie

DEFINITIEF JAARROOSTER 2014-2015 D.D. 23-6-2014

DEFINITIEF JAARROOSTER 2014-2015 D.D. 23-6-2014 augustus week 33 augustus week 34 augustus week 35 september week 36 11 18 SEMESTER 1 25 01 - Zomervakantie/week 0 Begin cijferperiode 1-8.30 uur start lessen - Introductie leerjaar 1+3 na 4e lesuur -

Nadere informatie

27 mei juni 2019

27 mei juni 2019 27 mei 2019-2 mei 2019 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 22 23 24 25 26 27 28 17 18 19 20 22 23 maandag 27 mei 00:00 00:00 lesweek 31 00:00 Weeknummer 22 dinsdag 28 mei lesweek 31 Weeknummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

newman college GALA 2018 agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 9 31 mei 2018

newman college GALA 2018 agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 9 31 mei 2018 GALA 2018 newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 9 31 mei 2018 agenda mei 31 11 juni rekentoets afname 3 oudernieuwsbrief 9 juni 1 excursie Xanten leerlingen

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. dag datum 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag

Nadere informatie

Nummer 1 Oktober Schooljaar Vrijdag 13 oktober 2017

Nummer 1 Oktober Schooljaar Vrijdag 13 oktober 2017 Onze missie: "Iedere leerling met gerichte aandacht uitdagen om op zijn of haar niveau het beste uit zichzelf te halen, als leerling én als persoon. Schoolvitaminen... Beste ouders / verzorgers, De herfstvakantie

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin!

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin! Een nieuw begin! Een nieuwe lichting brugklassers is deze week begonnen aan een hopelijk plezierige en succesvolle schoolloopbaan op de OSG West-Friesland. Ze hebben vandaag hernieuwd kennisgemaakt met

Nadere informatie

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN 29 juni 2018 Normering TV2 (uitslag 2e tijdvak van het centraal schriftelijk examen) Toetsweek mavo 3, havo 3 en vwo 3 Toetsweek bovenbouw havo/vwo (aantal dagen havo 4/vwo 4 kan afwijken) Diploma-uitreiking

Nadere informatie

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR

1. JAARPLANNER BEGIN SCHOOLJAAR Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2014-2015 Den Haag, juli 2014 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2017-2018 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie- en toetsweken p. 3 3. Begrippenlijst p. 4-5 4. Overgang

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Beste ouders/ verzorgers, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van PENTA college CSG Hoogvliet 2015-. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Rekenbeleid Schooljaar 2015/2016 Wat is de rekentoets voor het voortgezet onderwijs? Vanaf het schooljaar 2013-2014 is de rekentoets verplicht in het eindexamenjaar van het voortgezet onderwijs. De rekentoets

Nadere informatie

donderdag 27 december 2018 vrijdag 28 december 2018

donderdag 27 december 2018 vrijdag 28 december 2018 Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen maandag 3 december 2018 12.00 sluiting inschrijving ouderavond dinsdag 4 december 2018 11:15 17.00 rapportvergaderingen 1 dinsdag 4 december 2018 11:00 terugkomdag

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2018-2019 8-3-2019 week 35 1 Periode A ma 27-aug-2018 ORGANISATIEDAG (docenten op school, leerlingen vrij) di 28-aug-2018 ORGANISATIEDAG (docenten op school, leerlingen vrij) wo 29-aug-2018

Nadere informatie

MAVO 3 en 4 cursus

MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2018-2019 D. Schregardus (examensecretaris) Versie 180920.1 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie-

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Havo bovenbouw Havo 4 en 5 is één geheel. Alle behaalde resultaten zijn onderdeel van het schoolexamen. Goede cijfers zijn belangrijk. Eindcijfer havo 4 = startcijfer havo 5. Het HAVO-examen School examen

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018

Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018 Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018 Algemeen De leerlingen krijgen informatie over de Zomerschool via Magistermail, kijk regelmatig! Deze lijst

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

algemeen 2 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg september nr. 02

algemeen 2 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg september nr. 02 kalender algemeen Havo-ath-gym Weekthema Ruzie Zoals u misschien al weet hebben we elke schooldag een moment van bezinning. Het gekozen tijdstip kan per vestiging verschillen. Bezinning is.. even langs

Nadere informatie

Informatieavond 5 HAVO

Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 havo Programma informatieavond Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 5 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische zaken Ons motto:

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR april 2017 Versie ouders en leerlingen 2 e deel van het schooljaar

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR april 2017 Versie ouders en leerlingen 2 e deel van het schooljaar OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2016-2017 7 april 2017 Versie ouders en leerlingen 2 e deel van het schooljaar Schooljaar 2016-2017 52/ 01 02 (16) 03 (17) 04 (18) 05 (19) 26-12-16 ma KERSTVAKANTIE

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015

Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015 Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015 1 Inhoud Rapportage... 3 Rapportage klas 1 en 2 mavo en klas 1, 2 en 3 havo/vwo... 3 Rapportage in de examenklassen

Nadere informatie

Kennismakingsavond 4 havo

Kennismakingsavond 4 havo Kennismakingsavond 4 havo Mentoren: Judith Scheepers Margriet van Zwam Christina Sanchez Lizzy Bos E-mail: j.scheepers@lyceumelst.nl m.vanzwam@lyceumelst.nl c.sanchez@lyceumelst.nl l.bos@lyceumelst.nl

Nadere informatie

voor ouders en leerlingen

voor ouders en leerlingen 2013-2014 voor ouders en leerlingen 4 april 2014 week 15 / lesweek 29 / cijferperiode 3 maandag 7 april : 19.30-21.30 uur bijeenkomst met buurtbewoners, evaluatie (Mandelazaal) dinsdag 8 april : start

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 24 augustus 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 1 35 24 aug Roostervrije dag leerlingen m.u.v.

Nadere informatie