NR. 1. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NR. 1. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord"

Transcriptie

1 In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord Studiemiddag Profielwerkstukken Klankbordgroep Aangepast rooster Uitslag TOA- rekentoets Agenda Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar is voorspoedig van start gegaan en na de afgelopen weken kunnen we constateren dat er veel gebeurt binnen de school in positieve zin. Aan het begin van het schooljaar konden we weer ruim 325 nieuwe leerlingen begroeten: uiteraard onze nieuwe brugklassers, maar ook leerlingen die instroomden in hogere leerjaren. Naast deze nieuwe leerlingen hebben we ook tot de herfstvakantie ongeveer 50 basisschoolleerlingen mogen ontvangen van de Montessorischool. Dit was nodig omdat de Montessorischool werd verbouwd en in de zomervakantie bleek dat de werkzaamheden langer zouden duren dan gepland. Deze leerlingen hebben we in twee leslokalen kunnen plaatsen in de tijdelijke huisvesting. Heel mooi om te constateren dat deze leerlingen en hun leerkrachten heel hartelijk zijn opgenomen binnen de school. Na de herfstvakantie gaan zij weer naar de eigen school. Op de binnenplaats van het hoofdgebouw zijn nu daadwerkelijk de contouren te zien van hoe de school er na de verbouwing uit gaat zien. De werkzaamheden leveren tot dusverre nauwelijks overlast op, waar we heel blij mee zijn. De ouderraad organiseert een ouderavond op donderdag 2 november vanaf uur met het thema drank & drugs. Op deze avond zal theatergroep Play Back zorgdragen voor een aansprekende voorstelling. Wij verwachten dat dit een belangrijk onderwerp is voor ouders en verzorgers en hopen op een grote opkomst. U zal wellicht gemerkt hebben dat we in dit schooljaar actief gebruik maken van social media. We merken dat dit zeer gewaardeerd wordt door ouders en leerlingen. De reacties zijn overweldigend en we zijn beter in staat om sneller en actiever te informeren over al die mooie activiteiten die plaatsvinden binnen de school. Indien u suggesties of verbeterpunten voor de oudernieuwsbrief heeft, verzoek ik u deze te mailen naar b.rampersad@atlascollege.nl Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West- Friesland

2 Verbouwingsnieuws De verbouwing vordert gestaag, al is er wel een kleine achterstand op de planning ontstaan. Deze achterstand zal de komende maanden weer worden ingelopen. Op de binnenplaats is nu al duidelijk zichtbaar hoe het er straks uit komt te zien. Als u in de buurt bent, kunt u natuurlijk altijd even komen kijken. Afgelopen weken zijn de vloerplaten van de begane grond en de 1e verdieping van de nieuwbouw gelegd en nu is de aannemer bezig met het afstorten van deze vloeren en het leggen van de dakplaten en de dakbedekking. Dat betekent dat eerdaags ook het hoogste punt van de nieuwbouw is bereikt. Eind november zal een volgende beeldbepalende stap worden gezet, namelijk het plaatsen van de glasgevels in de nieuwbouw. Als dit klaar is, zal de nieuwbouw op de binnenplaats al wind -en waterdicht zijn en kunnen we dus de winter in. Wij zijn erg tevreden over het rustige verloop van de verbouwing tot nu toe. De overlast blijft tot op heden tot een minimum beperkt. Het is natuurlijk prettig om vast te kunnen stellen dat alle zorgvuldige voorbereidingen daarmee hun effect lijken te hebben. Intern staat de volgende grote verhuizing voor de deur. In de herfstvakantie zal de huidige mediatheek wordt ontruimd en verhuisd. De mediatheek krijgt een tijdelijk onderkomen in de noodlokalen 702 en 703, totdat de bebouwing op de binnenplaats in april 2018 gereed is. Dan krijgt de mediatheek haar definitieve nieuwe plek op de mooiste plek van ons vernieuwde gebouw, namelijk de nieuwbouw op de binnenplaats. Na deze verhuizing blijft het tot de voorjaarsvakantie in februari weer even rustig. In april 2018 zal fase 1 worden opgeleverd en zal in de meivakantie een grootscheepse interne verhuizing plaatsvinden. Na de meivakantie zal de nieuwbouw op de binnenplaats dan in gebruik worden genomen. We kijken ernaar uit! U kunt de verbouwing ook volgen via Facebook en Instagram. U kunt zich als volger van onze social media-pagina s opgeven. Op Facebook vindt u ons en op Instagram op osgwestfrieslandofficieel. U krijgt dan ook meteen andere nieuwtjes over de school. Op de website van de school vindt u onder het kopje De OSG ook een pagina over de verbouwing. Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd. HALLOWEEN Op vrijdag 3 november vindt het jaarlijkse Halloweenfeest plaats voor onze brugklassers. Docenten en leerlingen lopen -soms onherkenbaar- verkleed door een gebouw dat is omgetoverd tot een griezelig spookkasteel. Het feest start om uur en eindigt om uur. Alle brugklasouders zijn van harte uitgenodigd om vanaf uur ook een kijkje te komen nemen en hun kind op te halen. Alle kinderen hebben per post een persoonlijke uitnodiging ontvangen met daarin alle details betreffende deze prachtige feestavond.

3 Toetsweek 1 van 2 t/m 10 november 2017 Van donderdag 2 t/m vrijdag 10 november vindt de eerste toetsweek van dit schooljaar plaats. Hier doen mavo 4, havo 4 en 5 en vwo 4, 5 en 6 aan mee. De derde klassen hebben in januari 2018 hun eerste toetsweek. Het toetsrooster staat sinds vorige week vrijdag op de website en zal op donderdag 19 oktober zijn ingelezen in Zermelo. De leerlingen die gebruik maken van de faciliteitenlokalen hebben afwijkende toetstijden: Blok 1: uur Blok 2: uur Blok 3: uur Afhankelijk van het aantal leerlingen zijn de lokalen 403 t/m 407 de faciliteitenlokalen. De indeling per lokaal hangt s morgens tijdig bij de genoemde lokalen aan de deur. Voor toelating in de faciliteitenlokalen is nodig: - het bewijs van inschrijving (toegestuurd per mail meteen na inschrijving) - de (groene) faciliteitenpas We wensen alle deelnemende leerlingen veel succes tijdens de voorbereidingen en de toetsweek! Thema-avond Ouderraad op 2 november over Onder Invloed De Ouderraad van de OSG houdt donderdag 2 november de jaarlijkse thema-avond, bedoeld voor alle geïnteresseerde ouders/verzorgers. Theatergroep PlayBack verzorgt die avond een interactief programma over drank & drugs. Niet roken en niet drinken tot je achttiende: het is het beste voor de gezonde ontwikkeling van jongeren, maar werkt het ook zo? En hoe ga je in gesprek met je puberende zoon of dochter over dit thema? De OSG West-Friesland en de ouderraad bieden daarom in samenwerking met Theatergroep PlayBack de thema-avond Onder Invloed aan. Een feest der herkenning, maar bovenal een relevante ouderavond gericht op effectieve communicatie tussen ouders en hun pubers. De ouderavond van PlayBack is een verfrissende manier om de kennis bij ouders te laten beklijven, aldus Nico van der Lely, kinderarts Polikliniek voor Jeugd en Alcohol. Noteer donderdag 2 november vast in de agenda. De inloop is vanaf uur in de brugklasaula van dependance Bontekoe, het programma begint om uur. Het einde van het programma wordt verwacht rond uur, waarna er nog gelegenheid is tot napraten en - alcoholvrij - naborrelen.

4 Studiemiddag 31 oktober Op dinsdag 31 oktober is er een studiemiddag voor alle docenten van de OSG. Dit betekent dat de lessen voor alle leerlingen om uur al stoppen. Maar wat gaan de docenten nu doen op deze studiemiddag? De onderwijsvernieuwingen volgen elkaar in hoog tempo op en we hebben straks een op de toekomst gericht gebouw. De tendens is onderwijs dat meer op het individu is toegesneden. Hierbij kunnen bijvoorbeeld digitale methodes als ondersteuning dienen. Tijdens de studiemiddag zullen de docenten worden uitgedaagd om een vervolgstap te zetten in hun ontwikkeling in het algemeen en in die van differentiëren en gepersonaliseerd leren in het bijzonder. Op deze manier hopen we de effectiviteit en de attractiviteit van de lessen voor de leerlingen verder te verhogen. Profielwerkstukken havo 5 en vwo 6 Aan het eind van het vorige schooljaar zijn de leerlingen die nu in havo 5 en vwo 6 zitten al gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor hun profielwerkstuk. Een profielwerkstuk is een samenwerkingsopdracht waarbij leerlingen een onderzoek opzetten aan de hand van een hoofdvraag, deelvragen of een hypothese en daar verslag van doen. V6 heeft daarbij ondersteuning gekregen van studenten en begeleiders van de Vrije Universiteit. H5 is de eerste schooldag onder leiding van de mentoren verder gegaan. Dit jaar is er nadrukkelijk ingezet op het proces en op het maken van andere vormen van het eindproduct. Havo 5 heeft op vrijdag 20 oktober ook een dag om op school aan het profielwerkstuk te werken. Benieuwd naar wat de profielwerkstukken opleveren? Op dinsdag 6 maart (havo 5) en donderdag 8 maart (vwo) presenteren de leerlingen vol trots hun eindproduct. Natuurlijk zijn ouders en directe familie hierbij van harte welkom. Klankbordgroep Op donderdag 9 november zal de eerste klankbordgroep-avond van het schooljaar plaatsvinden. Tijdens de klankbordbijeenkomsten praten ouders en een afdelingsleider (of ondersteunend medewerker) over het schoolklimaat, het onderwijs en de begeleiding op de OSG West-Friesland. Er is ook ruimte voor ouders om eigen onderwerpen ter sprake te brengen. Heeft u ideeën waar de school iets mee zou kunnen doen of heeft u vragen? Tijdens deze gespreksavond kunt u hierover van gedachten wisselen met de afdelingsleider van uw kind en andere ouders. Wij zijn zeer geïnteresseerd in uw ervaringen en mening en willen u dan ook van harte uitnodigen om met ons mee te denken en te praten op donderdag 9 november. U bent van harte welkom vanaf uur voor een kopje thee of koffie in de personeelskamer. Om uur starten we met de klankbordbijeenkomst in de hierna aangegeven lokalen: Brugklas lokaal 206 Mavo lokaal 208 Havo 2-3 Personeelskamer Havo 4-5 lokaal 108 VWO 2-3 lokaal 106 VWO lokaal 105 We hopen u deze avond te mogen begroeten. Angeline Thomas, Arjenne van der Lee, Carole Roozeman, Marnix de Groote & Marcel Bogaarts Data volgende klankbordbijeenkomsten : 12 maart en 5 juni 2018.

5 Aangepast rooster per 13 november a.s. Op maandag 13 november a.s., meteen na de toetsweek voor de bovenbouw, komt er een aangepast rooster voor periode 2. Dit heeft te maken met personele omstandigheden. Dit rooster geldt in principe tot half januari Uitslag TOA- rekentoets en het vervolg Kort na de herfstvakantie zullen de leerlingen de uitslagen van de TOA-rekentoetsen ontvangen. We hadden gehoopt deze al voor de herfstvakantie bekend te kunnen maken, maar dat is door technische oorzaken niet gelukt. De TOA-toets bepaalt of de rekenvaardigheid van uw kind momenteel onder, op of boven het gewenste niveau zit. In het geval dat de rekenvaardigheid nog niet op niveau is, zal aan uw kind een licentie worden verstrekt van het digitale rekenoefenprogramma Got-it?! Hoe dat allemaal gaat, leest u dan in de genoemde brief. Agenda 23 okt t/m 27 okt Herfstvakantie 30 okt Huiswerkvrij 30 okt t/m 3 nov Bovenbouw toetsvrij 31 okt V6 MAW rechtbank Alkmaar 31 okt Studiemiddag personeel; leerlingen lesvrij 2 nov Jaarvergadering ouderraad 3 nov Halloweenfeest brugklassen 2 en 3 nov Uitloop Toetsweek 6 nov t/m 10 nov Toetsweek 1(geen H3/V3/M3) 9 nov Klankbordgroep ouders 13 nov Periode 2 14 nov Atlasdag personeel; leerlingen lesvrij 15 nov CKV (H5): Terror (voorstelling, Het Park) 16 nov LOB-voorlichting H3/V3 16 nov Klankbordgroep leerlingen 17 nov deadline inhalen tussentoetsen periode 1 17 nov start inschrijving herkansingen TW1 17 nov start inschrijvingen faciliteiten herkansingen 21 nov LOB voorlichting M3 23 nov Herfstconcert 23 nov H4 bezoek InHolland 24 nov sluiten inschrijving herkansingen 24 nov sluiten inschrijvingen faciliteiten herkansingen 27 nov t/m 1 dec 40 minutenrooster i.v.m. leerlingbesprekingen 27 nov Start inschrijven faciliteitenleerlingen TW2 30 nov CKV (H5): VITA (voorstelling, Het Park) 30 nov HBO-voorlichtingsmiddag 6 dec CKV (op inschrijving): La Bohème, Nationale Opera ( opera, Muziektheater Amsterdam) 7 dec CKV (H5): Gidsland (voorstelling, Het Park) 7 dec en 8 dec Leerlingbezoek M4 aan MBO 8 dec Sluiting inschrijving faciliteitenleerlingen TW2

NR. 1. Voorwoord. Beste ouder/verzorger,

NR. 1. Voorwoord. Beste ouder/verzorger, In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Nieuw jaar, nieuwe gezichten Vaker 40 minutenroosters in schooljaar Ouderinformatie avond Afwijkende meivakantie in 2020 Cursus Omgaan met pubers Voorwoord Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, 40 minutenrooster Toetsweek 3 We hebben de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen inmiddels achter de rug en kunnen constateren dat er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Oktober nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Oktober nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief Voorwoord We zijn alweer een aantal weken in dit schooljaar aan de gang en de school is volop in bedrijf. Ik hoop dat onze brugklasleerlingen en leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Augustus nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Augustus nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Na een prachtige zomer zijn wij het schooljaar met heel veel plezier gestart. Uiteraard hoop ik dat onze leerlingen ook stonden te trappelen om te beginnen. Vorige week

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

NR. 3. Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland

NR. 3. Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwing Rekenexamen Uitslagen TOA-toetsen en Got-it Rookvrije school Toetsweek 2 Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), CITO kijk- en luistertoetsen Voorlichting

Nadere informatie

Indien u suggesties of verbeterpunten voor de oudernieuwsbrief heeft, verzoek ik u die te mailen naar

Indien u suggesties of verbeterpunten voor de oudernieuwsbrief heeft, verzoek ik u die te mailen naar In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwing Software Paracetamol AVG-voorkeuren Voorwoord TOA rekentoetsen Verkiezing ouderraad Scholierenbuslijn 614 Roostervrij Pauzeren in gangen begane grond Rapporten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord We zitten alweer in de laatste fase van het schooljaar 2015-2016. Morgen horen de examenleerlingen of zij geslaagd zijn. Dat is een zeer spannende dag voor zowel de leerlingen, ouders/verzorgers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

NR. 6. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School. Zelfmoorden door online challenge Agenda

NR. 6. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School. Zelfmoorden door online challenge Agenda In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Tevredenheidsenquêtes Toetsweek 4 Gezonde School Zelfmoorden door online challenge Agenda Voorwoord Afgelopen woensdag konden onze examenleerlingen eindelijk ingelicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Afgelopen zaterdag sloten wij de Open Dagen af. We kunnen spreken van zeer geslaagde dagen met een enorme belangstelling van groep 8-leerlingen met hun ouders. Van veel belangstellenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s), Hoorn, 13 oktober 2016 Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag willen we iedereen bedanken die aanwezig was op de ouderavond van 29 september. De avond werd

Nadere informatie

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar!

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar! De laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar 2013. Een jaar op school dat weer bol heeft gestaan van verschillende activiteiten voor de leerlingen. Op vrijdag hebben leerlingen nog de mogelijkheid

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Oktober nr. 2

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Oktober nr. 2 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, De herfstvakantie staat voor de deur en dan is de eerste periode van het schooljaar alweer achter de rug. In deze nieuwsbrief ontvangt u informatie over de toetsweek

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur)

Week ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG. bijzonderhedenlijst. klaar. -Informatieavond 2hag (19.30 uur) 35 Start Periode 1 -Mentoren werken aan 28 aug -Cupweek TF week 34 -Ontbijt (8.30 ) -Opening schooljaar (9.30 )* -Boeken-roosters ophalen alle klassen -Fotograaf klassen 1 t/m 3 -Warme overdracht -Bijeenkomst

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 24 augustus 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 1 35 24 aug Roostervrije dag leerlingen m.u.v.

Nadere informatie

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave maand week za 15 zo 16 augustus 34 ma 17 START SCHOOLJAAR 2015-2016 start periode 1 SCHOOLORGANISATIE-DAG - leerlingen vrij di 18 start lessen 1e klas - ontvangst 08.30

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag do 7-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS

JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS 2017-2018 laatste vakantieweek voor docenten en leerlingen 21-aug week 34 22-aug 23-aug 24-aug 25-aug lesweek 1 start schooljaar voor het personeel, leerlingen vrij 28-aug

Nadere informatie

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning Leerlingen / ouders

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning Leerlingen / ouders 1 35 ma 28-aug opstartweek OOP, rectie 29-aug 30-aug 31-aug 1-sep 36 ma 4-sep 1 Begin periode 1 's mids ontvangst alle klassen 13.00 uur externe instroom 2e klas + hoger 13.30 brugklassen 14.00 klas 2+3+mavo-4

Nadere informatie

jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012

jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012 1 2 rgl sem wk lswk mnd-dg activiteit (eerste semester) jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Nieuw rooster Op 9 november a.s. komt er een aangepast rooster. In het huidige rooster hadden drie klassen onevenredig veel tussenuren. Hier moest iets aan worden gedaan. Dit nieuwe rooster geldt tot 7

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl Voorwoord Dit is de laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar 2015. Nog twee weken en dan kunnen we weer terug kijken op een bewogen jaar. Wat betreft de verbouwingsplannen zit er schot in. Burgemeester

Nadere informatie

JAARAGENDA PCC 2013/14 datum:

JAARAGENDA PCC 2013/14 datum: 2013-2014 JAARAGENDA PCC 2013/14 datum: 27-08-2013 datum activiteit informatie zo 18-aug ma 26-aug start schooljaar 2013-14 leerlingen vrij di 27-aug introductie alle klassen hele dag, geen les, wel activiteiten

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS

JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS JAARAGENDA OUDERS/VERZORGERS 2017-2018 laatste vakantie voor docenten en leerlingen 21-aug 34 22-aug 23-aug 24-aug 25-aug les 1 start schooljaar voor het personeel, leerlingen vrij 28-aug 35 29-aug 30-aug

Nadere informatie

JAARPLANNER versie februari

JAARPLANNER versie februari JAARPLANNER 18-19 versie februari WEEK 07 FEBRUARI / Stageweek mavo 3 TIJDSTIP Maandag 11 Stageweek M3 Opbouwen en repetities examenvoorstelling Drama H5/V5 (aula) 09.30-18.00 Examenvoorstelling Drama

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Havo bovenbouw Havo 4 en 5 is één geheel. Alle behaalde resultaten zijn onderdeel van het schoolexamen. Goede cijfers zijn belangrijk. Eindcijfer havo 4 = startcijfer havo 5. Het HAVO-examen School examen

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA schooljaar 2014-2015

JAARPROGRAMMA schooljaar 2014-2015 35 START SCHOOLJAAR deze week diverse introductie activiteiten ma 25 aug introductie activiteiten alle wo 27 aug 9,00 digitale inschrijving open voor herkansing SE's uit 4H,4V,5V vr 29 aug 9,00 sluiting

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. dag datum 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag

Nadere informatie

augustus - september 2014 september - oktober 2014

augustus - september 2014 september - oktober 2014 augustus - september 2014 september - oktober 2014 25 31 augustus (week 35) do 28 vr 29 1 7 september (week 36) ma 1 di 2 vr 5 8 14 september (week 37) Afhalen boeken Start schooljaar Studiedag personeel

Nadere informatie

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit:

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit: Jaaragenda tweede helft schooljaar 2014-2015 (versie 8 december 2014) Dit is een globale agenda voor de periode van december 2014 tot het einde van het schooljaar 2014-2015. Eerste dag schooljaar 2014-2015:

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018

Nadere informatie

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 2015-2016 Leerlingen / ouders

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 2015-2016 Leerlingen / ouders nr 1 34 ma 17-aug 1 Begin periode 1 13.00 uur externe instroom 2e klas + hoger 13.30 brugklassen 14.00 klas 2+3+mavo-4 14.15 klas 4+5+6 havo/vwo di 18-aug 1 09.00-11.00 uur klas 1 havo/vwo mentoraat Vanaf

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR JAAROVERZICHT 2016 2017 TWEEDE HALFJAAR Week dag datum Activiteit 03 Ma 18 jan TW2 Di 17 jan TW2 Wo 18 jan TW2 Open lesmiddag groep 8 (1 van 2; 13.30-15.30 uur) Do 19 jan Rekentoets herkansers 4m/6V (08.30-11.15)

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het is voorjaar. De natuur staat weer in bloei. s Morgens mogen we wakker worden van het gefluit van de vogels. Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING Introductie alle klassen JAARPLANNING 2018-2019 LEERLINGEN augustus maandag 20 dinsdag 21 woensdag 22 donderdag 23 vrijdag 24 zaterdag 25 zondag 26 maandag 27 dinsdag 28 woensdag 29 donderdag 30 vrijdag

Nadere informatie

JAARPLANNING

JAARPLANNING Introductie alle klassen JAARPLANNING 2018-2019 LEERLINGEN augustus maandag 20 dinsdag 21 woensdag 22 donderdag 23 vrijdag 24 zaterdag 25 zondag 26 maandag 27 dinsdag 28 woensdag 29 donderdag 30 vrijdag

Nadere informatie

Definitieve jaarprogramma

Definitieve jaarprogramma Definitieve jaarprogramma 2016-2017 17 november 2016 week Per. Dag Datum Activiteit 35 ma 29-8-2016 Zomervakantie di 30-8-2016 Zomervakantie wo 31-8-2016 Zomervakantie do 1-9-2016 Zomervakantie 12.00 tot

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2019 2020 Versie 23 september 2019 Wijzigingen voorbehouden Week Datum Activiteiten roosterperiode 1 week 1 36 2 sept. Roostervrije

Nadere informatie

week Leerlingen / ouders dag datum nr wk 35 ma 27-aug opstartweek OOP, directie

week Leerlingen / ouders dag datum nr wk 35 ma 27-aug opstartweek OOP, directie week dag datum nr wk Leerlingen / ouders 35 ma 27-aug opstartweek OOP, rectie 28-aug 29-aug 30-aug 31-aug 36 ma 3-sep 1 Begin periode 1 's middags ontvangst alle klassen 13.00 uur externe instroom 2e klas

Nadere informatie

JAARAGENDA wk periode dag datum kader mavo havo/vwo onderbouw havo/vwo bovenbouw

JAARAGENDA wk periode dag datum kader mavo havo/vwo onderbouw havo/vwo bovenbouw JAARAGENDA 2019-2020 wk periode dag datum kader mavo havo/vwo onderbouw havo/vwo bovenbouw 35 0 30-aug za 31-aug zo 1-sep 36 1-1 ma 2-sep 1 13.45: brugklas kader haalt Chromebook 13.45: brugklas mavo haalt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6 Beste ouders/verzorgers, De maand januari stond in het teken van de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen. Onze school is zeer druk bezocht. Het is nu afwachten welke leerlingen zich uiteindelijk gaan

Nadere informatie

week Leerlingen / ouders dag datum nr wk 35 ma 27-aug opstartweek OOP, directie

week Leerlingen / ouders dag datum nr wk 35 ma 27-aug opstartweek OOP, directie week dag datum nr wk Leerlingen / ouders 35 ma 27-aug opstartweek OOP, rectie 28-aug 29-aug 30-aug 31-aug 36 ma 3-sep 1 Begin periode 1 's middags ontvangst alle klassen 13.00 uur externe instroom 2e klas

Nadere informatie

JAARPLANNING versie ouders d.d. juli 2017

JAARPLANNING versie ouders d.d. juli 2017 introductie - alle klassen JAARPLANNING 2017-2018 versie ouders d.d. juli 2017 ONDERWIJS ORGANISATIE augustus maandag 21 dinsdag 22 woensdag 23 donderdag 24 vrijdag 25 zaterdag 26 zondag 27 maandag 28

Nadere informatie

JAARROOSTER De Boerhaave

JAARROOSTER De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur wo 13 do 14 vr 15 3 ma 18 di 19 wo 20

Nadere informatie

SEPTEMBER opmerkingen / toevoegingen / wijzigingen. Mavo - Havo - Vwo Sint-Maartenscollege start eind Periode 1 - week 7: WK 40 MA 30-sep

SEPTEMBER opmerkingen / toevoegingen / wijzigingen. Mavo - Havo - Vwo Sint-Maartenscollege start eind Periode 1 - week 7: WK 40 MA 30-sep SEPTEMBER 2019 WK 40 30-sep start eind Periode 1 - week 7: OKTOBER 2019 1-okt 08.30 12.10 Havo 5: Meet & Greet studenten Hogeschool Zuyd 2-okt 11.30 12.10 Ontruimingsoefening Sint-Maartenscollege 19.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Maart nr. 6 Voorwoord In de nieuwsbrief van januari is aangegeven dat de Open Dagen voor de deur stonden. Voor de organisatie van deze dagen moet een grote inspanning geleverd worden om het geheel goed te laten verlopen.

Nadere informatie

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Jaaragenda Burggravenlaan

Jaaragenda Burggravenlaan Jaaragenda Burggravenlaan 2019-2020 periode weeknr. kalender weeknr. school dag datum activiteit 0 wo 28-08-2019 0 do 29-08-2019 0 vrij 30-08-2019 1 36 1 ma 02-09-2019 Start schooljaar personeel 9.00 1

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum 2012-2013 3 september 2012 AUGUSTUS 2012. Ma di wo do vr za zo

Onze Lieve Vrouwelyceum 2012-2013 3 september 2012 AUGUSTUS 2012. Ma di wo do vr za zo 31 AUGUSTUS 2012 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 34 35 13 14 15 16 17 18 19 Zomervakantie

Nadere informatie

di 3-sep Informatiebijeenkomst ouders en deelnemers voetbalacademie uur kantine

di 3-sep Informatiebijeenkomst ouders en deelnemers voetbalacademie uur kantine 35 ma 26-aug 1 Begin periode 1 's middags ontvangst alle klassen 12.30 uur externe instroom klas 2 en 3 13.00 uur externe instroom 4e klas + hoger 13.30 brugklassen 14.00 klas 2+3+mavo-4 14.15 klas 4+5+6

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei ISW GHL bouwt aan de toekomst. Personeel. ISW-onderneemt

Nieuwsbrief mei ISW GHL bouwt aan de toekomst. Personeel. ISW-onderneemt Nieuwsbrief mei 2018 ISW GHL bouwt aan de toekomst Afgelopen meivakantie hebben er met name in het bestaande pand veel bouwactiviteiten plaatsgevonden. Op sommige dagen zijn er ruim 40 man aan het werk

Nadere informatie

Maandbericht nr. 6 Maart 2017

Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Agenda Ma. 20 mrt toetsweek voor de hele school mondelingen (hele week) Di. 21 mrt MR-vergadering Di. 28 mrt 13.00 uur workshopmiddag pws havo/vwo 4 en 5 Wo. 29 mrt informatieavond

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA schooljaar 2015-2016 data en tijden kunnen worden gewijzigd, maar dan zal daar over bericht worden

JAARPROGRAMMA schooljaar 2015-2016 data en tijden kunnen worden gewijzigd, maar dan zal daar over bericht worden JAARPROGRAMMA schooljaar 205-206 data en tijden kunnen worden gewijzigd, maar dan zal daar over bericht worden wk dag tijd activiteit klassen 36 START SCHOOLJAAR deze week diverse introductie activiteiten

Nadere informatie

OKTOBER opmerkingen / toevoegingen / wijzigingen. Mavo - Havo - Vwo Sint-Maartenscollege start eind Herfstvakantie.

OKTOBER opmerkingen / toevoegingen / wijzigingen. Mavo - Havo - Vwo Sint-Maartenscollege start eind Herfstvakantie. OKTOBER 2019 WK 42 14-okt start eind Herfstvakantie 15-okt 16-okt Herfstvakantie 17-okt 18-okt 19-okt 20-okt WK 43 21-okt start eind Periode 1 - week 9: 22-okt Gymnasium 1: Tongeren V 2: Excursie O & O

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur JAARPLANNER PCC HET LYCEUM 2017-2018 wknr dag datum schoolactiviteiten wie tijd 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma

Nadere informatie

START-programma overdracht leerjaar2-3. Ouderavond algemeen M3/H3. Montidagen PWS week. Ouderavond algemeen H4 en H5

START-programma overdracht leerjaar2-3. Ouderavond algemeen M3/H3. Montidagen PWS week. Ouderavond algemeen H4 en H5 2018 2019 wee k datum opmerkingen MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG nummer van tot 2018 1-8 17-8 voorbereiding voorbereiding voorbereiding voorbereiding voorbereiding ZATERDAG schoolweek in 1718

Nadere informatie

Ik hoop velen van u terug te zien op de Familiedag in onze feestweek, op dinsdag 4 juni 2019!

Ik hoop velen van u terug te zien op de Familiedag in onze feestweek, op dinsdag 4 juni 2019! In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Jarige OSG kijkt nu naar feestweek juni 2019 Verbouwing ligt op schema OSG streeft naar toetsvrije 6 december Inhalen en herkansen op vrijdag 21 december Toetsweek 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2015-2016 Okt nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat 3 1623 LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2015-2016 Okt nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat 3 1623 LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Nog een paar dagen en dan kunnen we genieten van de herfstvakantie en dan zit het eerste deel van het schooljaar erop. Een schooljaar dat gestart is met verschillende

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

WK 38. start eind Periode 1 - week 5: Havo 4: Kennismaking met de mentor & decaan Havo 5: Kennismaking met de mentor & decaan

WK 38. start eind Periode 1 - week 5: Havo 4: Kennismaking met de mentor & decaan Havo 5: Kennismaking met de mentor & decaan WK 38 16-sep start eind Periode 1 - week 5: 19.00 21.00 Havo 4: Kennismaking met de mentor & decaan 19.00 21.00 Havo 5: Kennismaking met de mentor & decaan 17-sep 18-sep 19.00 20.00 G1A: Kennismaking met

Nadere informatie

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur

ouderavond R&P 5 havo en 5 vwo uur wo PCC dictee finale alle leerjaren OB 12.40/BB uur 36 0 ma 4-09-17 Roostervrije dag leerlingen di 5-09-17 Start schooljaar, introductieprogramma alle leerjaren wo 6-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag do 7-09-17 introductieprogramma 1x gehele dag

Nadere informatie

DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC

DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC DATUMLIJST ouders 2014/2015 LOCATIE RAC augustus wk 34 ma 18 di 19 wo 20 do 21 vr 22 augustus wk 35 1 e schoolweek ma 25 Plenaire vergadering 8.30-9.30; 9.30-1300 jaaropening klas + mentor; 10.30-15.30

Nadere informatie

42 wo 17-okt-18 Deadline invoeren cijfers SE2-periode vierde klas 42 do 18-okt Halloweendisco

42 wo 17-okt-18 Deadline invoeren cijfers SE2-periode vierde klas 42 do 18-okt Halloweendisco weekdag datum tijd (van-tot) activiteit 40 do 4-okt-18 15.00 Leerlingbespreking derde- en vierdeklassers 40 19.30-21.01 Info-avond PTA voor ouders derde- en vierdeklassers met mentoren 40 vrij 5-okt-18

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

Jaaragenda 2015-2016 Dag Datum Week*/Tijd Activiteit Open Huis Stationsstraat Open Huis Lijsterbesstraat middag en avond

Jaaragenda 2015-2016 Dag Datum Week*/Tijd Activiteit Open Huis Stationsstraat Open Huis Lijsterbesstraat middag en avond week 1/18 ma 04-01 studiedag personeel (leerlingen lesvrij) di 05-01 wo 06-01 do 07-01 vr 08-01 week 2/19 start toetsweek 2 / afname 2F + 3F rekentoets ma 11-01 di 12-01 wo 13-01 vanaf 11.15 Wegwijsdag

Nadere informatie

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig)

JAARAGENDA CAPELLENBORG augustus eerste schooldag voor leerlingen leerjaar 1 (schoolfotograaf aanwezig) JAARAGENDA CAPELLENBORG 2016 2017 Er kunnen nog wijzigingen/toevoegingen plaatsvinden, er kunnen aan dit overzicht geen rechten ontleend worden. augustus maandag 29 augustus eerste schooldag voor leerlingen

Nadere informatie

Jaaragenda 2015-2016. Periode 1

Jaaragenda 2015-2016. Periode 1 Jaaragenda 2015-2016 Periode 1 lesw1/week 35 24-aug-15 Openingsprogram centen. 25-aug-15 Start mentoren met hun leerlingen. Fotograaf voor leerlingen 26-aug-15 De eerste lesdag volgens rooster 27-aug-15

Nadere informatie

newman college zwart/wit-feest onderbouw agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 oktober

newman college zwart/wit-feest onderbouw agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 oktober zwart/wit-feest onderbouw newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 agenda oktober 20 oudernieuwsbrief 2 21 hockeytoernooi 2e klassen 24 herfstvakantie

Nadere informatie

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 1 35 ma 29-aug 1 Begin periode 1 13.00 uur externe instroom 2e klas + hoger 13.30 brugklassen 14.00 klas 2+3+mavo-4 14.15 klas 4+5+6 havo/vwo di 30-aug 1 09.00-11.00 uur klas 1 havo/vwo mentoraat examenklassen

Nadere informatie

JAARPLANNING VMBO AUGUSTUS. Inhaalmomenten maandag 9e uur. WEEK 35 Voorbereiden Londenreis T3 27 aug

JAARPLANNING VMBO AUGUSTUS. Inhaalmomenten maandag 9e uur. WEEK 35 Voorbereiden Londenreis T3 27 aug AUGUSTUS Inhaalmomenten maandag 9e uur WEEK 31 WEEK 32 WEEK 33 WEEK 34 activiteitenweek 1 Ma. 30 juli 4 aug 12 aug 20 aug 09.30 Opening schooljaar 10.30-12.00 uur sectievergaderingen 12.30 sectorbrede

Nadere informatie

Jaaragenda Ouders wknr AUGUSTUS ma 20 Zomervakantie 34 di 21 Zomervakantie wo 22 Zomervakantie do 23 vr 24

Jaaragenda Ouders wknr AUGUSTUS ma 20 Zomervakantie 34 di 21 Zomervakantie wo 22 Zomervakantie do 23 vr 24 Jaaragenda Ouders 2018-2019 wknr AUGUSTUS ma 20 Zomervakantie 34 di 21 Zomervakantie wo 22 Zomervakantie do 23 vr 24 ma 27 start 08.30 uur Opstarten docenten schooljaar - Leerlingen lesvrij di 28 Introductiedag

Nadere informatie

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets P dag datum Kader Mavo Havo/v onderbouw Havo/v bovenbouw 0 ma 17 aug. 18 aug. 19 aug. 20 aug. 21 aug. za 22 aug. P1 zo 23 aug. CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB 1 ma 24

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief.

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 4-2017 Onze Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Bijzondere activiteiten en vrije dagen vindt u in deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

DEFINITIEF JAARROOSTER 2014-2015 D.D. 23-6-2014

DEFINITIEF JAARROOSTER 2014-2015 D.D. 23-6-2014 augustus week 33 augustus week 34 augustus week 35 september week 36 11 18 SEMESTER 1 25 01 - Zomervakantie/week 0 Begin cijferperiode 1-8.30 uur start lessen - Introductie leerjaar 1+3 na 4e lesuur -

Nadere informatie

Mini symposium onderwijsvernieuwing op de MK

Mini symposium onderwijsvernieuwing op de MK Nummer 8 10 oktober 2018 Mini symposium onderwijsvernieuwing op de MK Samen op de Monnikskap, samen in de school. Op 2 oktober beet de Monnikskap de spits af van een serie onderwijsconferenties over onderwijsvernieuwing

Nadere informatie

Informatieavond 5 HAVO

Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 HAVO Informatieavond 5 havo Programma informatieavond Voorstellen / rol van mentor Bovenbouw: het karakter van de 5 e klas Belangrijke data dit jaar Organisatorische zaken Ons motto:

Nadere informatie

ENJOY LIFE. oller ail. In dit nummer:

ENJOY LIFE. oller ail. In dit nummer: oller ail 4 februari 2019 In dit nummer: Geslaagde open dag Agenda / jaarplanning Personeel Herhaalde oproep: klankbordgroep voor ouders Herinnering: examentraining Huiswerkbegeleiding Interne verhuizing

Nadere informatie