Handleiding REMS SEPA IBAN conversie deel 1 REMS versie 3.5A0109/3.6A0102

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding REMS SEPA IBAN conversie deel 1 REMS versie 3.5A0109/3.6A0102"

Transcriptie

1 Handleiding REMS SEPA IBAN conversie deel 1 REMS versie 3.5A0109/3.6A0102 Versie 2 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsbestand, elektronisch of op welke wijze ook en evenmin in een retrieval system worden opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Kalshoven Automation B.V. De informatie in dit document kan zonder voorafgaand bericht worden gewijzigd. Kalshoven Automation B.V. aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en/of onvolkomenheden in dit document. Alle bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van Kalshoven Automation B.V. Kalshoven Automation B.V. Postbus 59020, 1040 KA Amsterdam Kabelweg 37, 1014 BA Amsterdam T: E:

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. REMS migratiestappen voor overgang naar SEPA 4 3. Conversie van rekeningnummer naar IBAN 5 Lees dit eerst! Draai export rekeningnummers Stuur export naar de IBAN BIC service Bestand retour van IBAN BIC service Importeer IBANs in REMS 3.5A of 3.6A en analyseer de uitval Analyseer het Rapport Conversie naar IBAN 11 Bijlage; Overzicht foutcodes 12

3 Applicatie REMS versie 3.5A0109 en versie 3.6A0102 Pagina 3 van Inleiding Op 1 februari 2014 is SEPA, Single Euro Payments Area, een feit. Vanaf deze datum dient het betalingsverkeer aangepast te zijn aan de SEPA-wetgeving en kunt u niet meer deelnemen aan het betalingsverkeer als de financiële processen in uw organisatie niet voldoen aan de SEPA-standaarden. Lees meer over REMS en SEPA op onze website IBAN Een van de onderdelen van SEPA is dat de bankrekeningnummers van uw relaties in REMS moeten omgezet worden naar IBAN s. IBAN staat voor International Bank Account Number. Voor Nederland bestaat het IBAN uit 18 tekens: uw huidige rekeningnummer aangevuld met een landcode, controlegetal, bankcode én 1 of meerdere nullen. Een rekeningnummer van de ABN AMRO ziet er als volgt uit: NL 69 ABNA REMS versie 3.6B SEPA REMS versie 3.6B is de REMS versie die volledig SEPA proof is. Dit houdt in dat er alleen nog maar IBAN s kunnen worden gebruikt. Voordat u met REMS versie 3.6B kunt gaan werken dient u vooraf in REMS versie 3.5A of 3.6A een aantal stappen voor de conversie van de rekeningnummers naar IBAN s te nemen. LET OP: Wij adviseren u dringend pas het REMS IBAN Conversietool te gaan draaien als u de workshop SEPA Voorbereiding heeft gevolgd. U ontvangt hiervoor een uitnodiging in de REMS versie SEPA offerte. In hoofdstuk 3 leest u de vijf stappen die u moet nemen in REMS 3.5A om deze conversie van de rekeningnummers naar IBAN s uit te voeren. Als u alle stappen uit hoofdstuk 3 goed heeft uitgevoerd zullen de IBAN s worden opgeslagen in een tijdelijke tabel in REMS versie 3.5A of versie 3.6A. Bij de laatste stap draait u het Rapport Conversie naar IBAN. Als dit rapport geen foutcodes (1, 7 en 10) meer bevat bent u klaar met de conversie. U stuurt tot slot het Rapport conversie naar IBAN, plus de logfiles, naar Wij ontvangen het rapport minimaal 1 week voordat REMS versie 3.6B bij u geïnstalleerd wordt. Wij gaan pas over tot installeren van REMS 3.6B als wij dit rapport zonder de genoemde fouten retour hebben ontvangen. Mutatiestop. Wij adviseren u vanaf dat moment een mutatiestop door te voeren voor rekeningnummers tot aan het moment van installeren van REMS versie 3.6B. NB: is dit voor uw organisatie onwerkbaar dan kunt u besluiten geen mutatiestop in te voeren. U dient dan wel zodra u met REMS versie 3.6B werkt nogmaals alle stappen te doorlopen die in hoofdstuk 3 van deze handleiding beschreven staan.

4 Pagina 4 van REMS migratiestappen voor overgang naar SEPA Dit schema geeft een overzicht van alle stappen die u moet nemen om de overgang voor REMS naar SEPA goed te laten verlopen. >> U kunt op dit moment de stappen 1 tot en met 4 doorlopen. Stap 5 wordt beschreven in deze handleiding. 1. nu Benoem binnen uw organisatie een coördinator voor REMS en SEPA Raadpleeg uw bank om te bespreken welke gevolgen SEPA voor u heeft 2. nu Analyseer wat de gevolgen zijn voor uw bedrijfsprocessen bijvoorbeeld de langere verwerkingstijden in het incassoproces 3. nu Sluit een SEPA incasso-contract af bij uw bank Incasseert u namens derden? Vraag een Incassant-id van uw opdrachtgever 4. REMS 3.5A U ontvangt van ons een aanbieding voor de overgang naar REMS 3.6B SEPA Volg de workshops voor REMS versie 3.6B SEPA 5. REMS 3.5A Converteer uw NL-rekeningen naar IBAN s met de REMS IBAN Conversietool > zie Handleiding REMS en SEPA: IBAN Conversie: deel 1 6. REMS 3.6B Stap over naar REMS versie 3.6B SEPA 7. REMS 3.6B Voer de Incassant-id's in in REMS > zie Handleiding REMS en SEPA: deel 2 8. REMS 3.6B Genereer de incassomachtigingen in REMS > zie Handleiding REMS en SEPA: deel 2 9. REMS 3.6B Maak per eigenaar de overstap van Clieop naar PAIN > zie Handleiding REMS en SEPA: deel 2 (uiterlijk 1 februari 2014) 1 febr 2014 SEPA migratie gereed

5 Pagina 5 van Conversie van rekeningnummer naar IBAN Voor het omzetten van de rekeningnummers naar IBAN s dient u de IBAN Conversietool te gebruiken. Dit tool wordt meegeleverd in servicepack 3.5A0109 en 3.6A0102. Lees dit eerst! 1. Deze stappen dienen te worden uitgevoerd door de applicatiebeheerder. 2. Het exporteren en importeren neemt veel tijd in beslag. Dit varieert van 10 minuten tot 3,5 uur: afhankelijk van de grootte van uw database. Daarom adviseren wij u: a. U kunt de IBAN conversietool indirect draaien als u over de module verwerking beschikt. b. Kunt u de IBAN conversietool niet indirect draaien, draai de tool dan in een aparte sessie. U kunt dan in een andere sessie doorwerken met REMS. c. Draai het IBAN conversietool bij voorkeur op de server. d. Houdt rekening met de down tijden van de server: bijvoorbeeld bij het maken van back-up. 3. Houdt er rekening mee dat u de stappen niet in één dag kunt uitvoeren. Het duurt 24 uur voordat u de IBAN s retour krijgt van de IBAN BIC service. 4. Open de bestanden niet! 2. Stuur export naar IBAN BIC service 3. Bestand retour van IBAN BIC service 1. Aanmaken bestand IBAN BIC service Analyseer het rapport en de uitval 4. Importeer IBAN s in REMS De IBAN Conversietool bestaat uit vijf stappen: 1. Draai de export rekeningnummers vanuit REMS versie 3.5A (of REMS versie 3.6A) 2. Stuur het bestand met de rekeningnummers naar de 3. U ontvangt het bestand retour van IBAN BIC service 4. Importeer IBAN nummers in REMS versie 3.5A (of REMS versie 3.6A) 5. Analyseer het Rapport Conversie naar IBAN en corrigeer de fouten. Zijn de foutcodes 1, 7 of 10 nog niet opgelost? Dan kunt u de stappen 1 t/m 5 herhalen.

6 Pagina 6 van Draai export rekeningnummers Menu Systeem Hulpprogramma SEPA Aanmaken bestand IBAN BIC service LET OP: dit programma is alleen op te starten door gebruikers met autorisatie als applicatiebeheerder. Met dit programma exporteert u alle geldige rekeningnummers vanuit REMS naar een csv bestand. REMS exporteert zowel actueel beheer als oud beheer. Dit kan erg lang duren. Dit varieert van 15 minuten tot 3,5 uur: afhankelijk van de grootte van uw REMS database. Indien u reeds het veld oude veld iban prefix gebruikte, is het belangrijk dat daar geen spaties in staan. Indien er spaties staan in dit veld, zal REMS het IBAN nummer niet herkennen en zal deze op de uitvallijst terecht komen met deze foutmelding; Rekening bevat onjuiste tekens Daarom adviseren wij u: a. U kunt de IBAN conversietool indirect draaien als u over de module verwerking beschikt. b. Kunt u de IBAN conversietool niet indirect draaien, draai de tool dan in een aparte sessie. U kunt dan in een andere sessie doorwerken met REMS. c. Draai het IBAN conversietool bij voorkeur op de server. d. Houdt rekening met de down tijden van de server: bijvoorbeeld bij het maken van back-up. Draai export vanuit REMS versie 3.5A of 3.6A. Kies voor Aanmaken bestand IBAN BIC service. Kies voor OK: REMS genereert in de export-directory een bestand met alle rekeningnummers die in REMS bekend zijn: ibs-<datum>-<tijd>(.csv). U krijgt een melding dat REMS klaar is. LET OP: dit bestand mag u niet wijzigen, niet openen of opslaan als, dan gaan de voorloopnullen verloren! Indien u het bestand wilt bekijken, maak dan een kopie. NB: Tevens genereert REMS een logbestand met een uitvallijst (ibs-<datum>-<tijd>log). In deze uitvallijst staan alle rekeningnummers die niet voldoen aan de elfproef. Bijvoorbeeld rekeningnummers met leestekens. U hoeft deze lijst nu niet te analyseren; de analyse volgt bij stap 5. Analyseer het Rapport Conversie naar IBAN.

7 Pagina 7 van Stuur export naar de IBAN BIC service Voordat u het bestand kunt aanbieden bij de IBAN BIC service dient u zich eerst te registreren bij de IBAN BIC service. Ga naar de website en klik op registreren. NB: U krijgt direct een reactie. Is dat niet het geval dan kan de retourmail van registratie in uw spamfilter van de mail terecht zijn gekomen. Stuur vervolgens het bestand ibs-<datum><tijd>.csv op. LET OP: dit bestand mag u niet wijzigen, niet openen of opslaan als, dan gaan de voorloopnullen verloren! Indien u het bestand wilt bekijken, maak dan een kopie. Houdt er rekening mee dat het 24 uur duurt voordat het bestand is aangevuld door de IBAN BIC service. Deze staat over het algemeen de volgende dag klaar. Tip: de IBAN BIC service ververst de gegevens rond elke 10e van de maand.

8 Pagina 8 van Bestand retour van IBAN BIC service Haal het bestand op bij de IBAN BIC service. LET OP: Open of wijzig dit bestand niet! Maar sla het bestand op in de importdirectory als volgt : Kies voor opslaan als in de directory..\work\import. Indien u het bestand wilt bekijken, maak dan een kopie. Het bestand dat u terug krijgt van de IBAN BIC Service bestaat uit drie kolommen; het oude rekeningnummer, het IBAN en de BIC code.

9 Pagina 9 van 14 voorbeeldbestand

10 Pagina 10 van Importeer IBANs in REMS 3.5A of 3.6A en analyseer de uitval Menu Systeem Hulpprogramma SEPA Inlezen bestand IBAN BIC service Met dit inleesprogramma kunt u alle IBAN nummers in één keer inlezen. Kies voor Inlezen bestand IBAN BIC service Selecteer vervolgens het bestand met IBAN nummers dat u terug heeft gekregen van de IBAN BIC Service. Het inlezen kan erg lang duren. Daarom adviseren wij u: a. U kunt de IBAN conversietool indirect draaien als u over de module verwerking beschikt.*** b. Kunt u de IBAN conversietool niet indirect draaien, draai de tool dan in een aparte sessie. U kunt dan in een andere sessie doorwerken met REMS. c. Draai het IBAN conversietool bij voorkeur op de server. d. Houdt rekening met de down tijden van de server: bijvoorbeeld bij het maken van back-up. LET OP: indien u via indirecte verwerking importeert en u doet dit op een Unix omgeving dan is het belangrijk bij het opgeven van een bestandsnaam in het scherm niet de hele padverwijzing te vermelden. Deze is namelijk onbekend op de Unix omgeving. Alleen het bestandsnaam is voldoende. Zie bovenstaand schermvoorbeeld. Nadat u op OK heeft gedrukt gaat REMS het bestand importeren. Dit kan erg lang duren U krijgt een melding als REMS klaar is. LET OP: REMS zet de IBAN nummers in een tijdelijke tabel. U ziet de IBAN s nog niet in REMS!! De IBAN nummers worden pas bij de installatie van REMS versie 3.6B zichtbaar in de schermen. Menu Systeem Hulpprogramma SEPA Rapportage IBAN Kies voor Rapportage IBAN Noteer de naam van het bestand, zodat u deze kunt terugvinden. REMS genereert nu een spoolbestand Rapportage Conversie naar IBAN en een logbestand met een totaal uitvallijst (\exportdirectory). Zie paragraaf 3.5

11 Pagina 11 van Analyseer het Rapport Conversie naar IBAN In het spoolbestand Rapportage Conversie naar IBAN ziet u een overzicht van de totale uitval. De foutcodes in het rapport komt overeen met de foutcodes in het bijbehorende logbestand. Het logbestand vindt u in de exportdirectory. De problemen die genoemd worden bij foutcodes 1, 7 en 10 dient u op te lossen voordat u de overstap kunt maken naar REMS versie 3.6B. De overige problemen zijn niet verplicht om aan te passen. Met behulp van de Rapportage Conversie naar IBAN en het logbestand kunt u in REMS versie 3.5A of REMS versie 3.6A de rekeningnummers aanpassen. U vindt hieronder een uitleg van alle foutcodes. Nadat u alle problemen met foutcodes 1, 7 en 10 heeft verholpen in REMS versie 3.5A, dient u de stappen 1 t/m 5 nogmaals te doorlopen. Het is niet voldoende om wijzigingen in REMS door te voeren. Het rapport toont alleen de gegevens die bij de import zijn aangemaakt, dus moet de import opnieuw gedraaid worden. U ondertekent vervolgens de Rapportage Conversie IBAN en stuurt dit rapport plus de logfiles naar Wij ontvangen het rapport minimaal 1 week voordat REMS versie 3.6B bij u geïnstalleerd wordt. Pas nadat het getekende rapport is ontvangen door Kalshoven Automation, kunnen wij REMS versie 3.6B SEPA gaan installeren. Mutatiestop. Wij adviseren u nadat u het rapport opgestuurd heeft (1 week vòòr de installatiedatum) een mutatiestop door te voeren voor rekeningnummers. Deze mutatiestop kunt u zodra u beschikt over REMS versie 3.6B weer opheffen. NB: is dit voor uw organisatie onwerkbaar dan kunt u besluiten geen mutatiestop in te voeren. U dient dan wel zodra u met REMS versie 3.6B werkt nogmaals alle stappen te doorlopen die in hoofdstuk 3 van deze handleiding beschreven staan.

12 Pagina 12 van 14 Bijlage; Overzicht foutcodes Code Omschrijving Toelichting Mogelijke oplossing 1 Rekening zonder IBAN Rekeningnummer is aangeboden bij IBAN BIC Service, maar er is geen IBAN teruggekomen. Waarschijnlijk is dit rekeningnummer een geblokkeerde rekening of nieuw rekeningnummer. Dit moet aangepast worden. Neem contact op met de rekeninghouder. 2 Rekening met onjuiste tekens 3 Rekening met onjuiste tekens 4 Rekening voldoet niet aan elfproef 5 Rekening voldoet niet aan elfproef 6 Rekening is een memo dagboek 7 Rekening met verschillende bankcodes Waarschijnlijk betreft dit oude historie. REMS maakt dit rekeningnummer automatisch leeg in REMS 3.6B. Rekening komt alleen in historische boekingen voor. Rekening is niet (meer) gekoppeld aan relatie, contract of factuuradres. Herstel is niet meer mogelijk. Waarschijnlijk betreft dit oude historie. REMS maakt dit rekeningnummer automatisch leeg in REMS 3.6B. Rekening komt alleen in historische boekingen voor. Rekening is niet (meer) gekoppeld aan relatie, contract of factuuradres. Herstel is niet meer mogelijk. Rekening komt ook voor als memo dagboek. Één rekeningnummer is gekoppeld aan meerdere bankcodes. Dit moet aangepast worden! 8 Fictieve rekeningen Indien het oude IBAN-veld reeds gevuld was, gebruikt REMS deze en negeert REMS het bijbehorende fictieve rekeningnummer. Bijvoorbeeld spaarrekeningnummers. Het kan echter zo zijn dat het IBAN niet juist is. U dient dit te beoordelen en eventueel het IBAN te corrigeren of leeg te maken als dit een fout nummer is. 9 Rekening komt niet meer voor Tijdens de IBAN export was dit nummer in REMS aanwezig, maar inmiddels niet meer. Daarom kan dit nummer niet ingelezen worden. 10 Dubbele IBAN IBAN komt voor bij meerdere factuuradressen 11 Rekening zonder IBAN Rekeningnummer is aangeboden bij IBAN BIC Service, maar er is geen IBAN teruggekomen. Het betreft een relatie, contract of factuuradres. Betreft het Historie? > REMS maakt dit rekeningnummer automatisch leeg in REMS 3.6B. Betreft het een heel nieuw rekeningnummer?: Niets doen. Pas in REMS 3.6B nieuw IBAN opvoeren. - rekening nummer aanpassen OF verwijderen -incassocode aanpassen in contract *) Nvt Nvt Nvt Nvt Nvt Ontkoppel de foute dubbele bankcode en koppel daarna de juiste. Nvt Controleer Herstellen *) Controleer

13 Pagina 13 van 14 Code Omschrijving Toelichting Mogelijke oplossing 12 Rekening zonder IBAN Rekeningnummer is aangeboden bij IBAN BIC Service, maar er is geen IBAN teruggekomen. Dit is oude historie. Herstel is niet meer mogelijk. Nvt 13 Fictieve rekeningen (buitenland) Buitenlandse IBAN s worden overgenomen indien u die heeft gevuld bij het factuuradres. (veld iban prefix) Controleer op juistheid 14 Buitenlandse iban ongeldig Indien het oude IBAN-veld reeds gevuld was, maar het veld niet begint met NL beschouwt REMS dit als buitenlandse iban. Echter, het nummer is niet correct. U dient dit te beoordelen en eventueel het veld aan te passen of leeg te maken *) zie hieronder aanvullende informatie: Controleer *) Controleer Oplossing Foutcode 1: Het rekeningnummer is aangeboden bij de IBAN BIC Service, maar er is geen IBAN teruggekomen. - Nieuw rekeningnummer dat nog niet bekend is bij de IBAN BIC service: Oplossing: U kunt dit rekeningnummer later nogmaals aanbieden bij de IBAN BIC service en later handmatig invoeren in REMS versie 3.6B - Vervallen of geblokkeerd rekeningnummer: Oplossing: Pas de incassocode aan naar GEEN (Een rekening zonder IBAN kan niet worden geïncasseerd in de SEPA versie) of pas de einddatum van het contract aan.

14 Pagina 14 van 14 Oplossing Foutcode 10: Bij een factuuradres kan in de huidige versie (REMS versie 3.4A, 3.5A en 3.5C) voor SEPA een IBAN ingevuld worden. Omdat dit een veld is waar beperkt controle op plaatsvind wordt ook deze geconverteerd via de IBANBIC conversie tool. Nu kan het voorkomen dat eenzelfde IBAN rekening bij meerdere factuuradressen is gevuld. Zodra dit het geval is dient deze te worden geleegd bij de factuuradressen waar dit van toepassing is. Oplossing Foutcode 13: Er zijn relaties die een buitenlands rekeningnummer hebben maar dit niet in het iban veld hebben ingevuld omdat dit veld paste in het rekeningveld. REMS weet dit niet en gaat dit buitenlandse rekeningnummer dus gewoon omzetten naar een Nederlandse IBAN. U moet in dit soort situaties zelf controleren of dit bij factuuradressen voorkomt en vervolgens zelf het IBAN vullen met het buitenlandse IBAN. (Dan ontstaat foutcode 13 en wordt het buitenlandse nummer netjes als buitenlandse ibannummer omgezet).

Handleiding REMS SEPA deel 2 versie 3.6B01 december 2013

Handleiding REMS SEPA deel 2 versie 3.6B01 december 2013 Handleiding REMS SEPA deel 2 versie 3.6B01 december 2013 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsbestand, elektronisch

Nadere informatie

UNIT4 Multivers Installatie bankrekeningnummers omzetten naar IBAN

UNIT4 Multivers Installatie bankrekeningnummers omzetten naar IBAN UNIT4 Multivers Installatie bankrekeningnummers omzetten naar IBAN Datum: 22-4-2013 Versie: 1.0 Inhoud Inleiding... 3 Wat doet de Multivers Installatie IBAN omzetter?... 5 Stappen/controles uit te voeren

Nadere informatie

ROSA software voor de kinderopvang

ROSA software voor de kinderopvang Over op de IBAN ROSA software voor de kinderopvang Kenmerk: ROSA_IBAN.doc 2004-2013 MULDATA http://www.muldata.nl info@muldata.nl Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 2 Hoofdstuk : Inleiding Inhoudsopgave

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

IBAN Conversie. Toelichting

IBAN Conversie. Toelichting IBAN Conversie Toelichting AGP Capelle a/d IJssel B.V. Versie: 1.00 Datum: 01-03-2013 Inhoud Inleiding... 3 Individuele omzetting naar IBAN... 4 Batchomzetting van bankrekeningnummers naar IBAN... 4 Importeren

Nadere informatie

CASH is SEPA-proof! U kunt eenvoudig uw eigen IBAN en BIC codes opvragen via de website:

CASH is SEPA-proof! U kunt eenvoudig uw eigen IBAN en BIC codes opvragen via de website: Er vinden de komende tijd grote veranderingen plaats binnen het Europese betalingsverkeer, welke ook gevolgen hebben voor het gebruik van CASH. Wij willen u graag op de hoogte stellen dat CASH deze ontwikkelingen

Nadere informatie

1. Omzetten rekeningsnummers naar IBAN nummers

1. Omzetten rekeningsnummers naar IBAN nummers 1. Omzetten rekeningsnummers naar IBAN nummers Inleiding Binnen iedere kinderopvangorganisatie zullen er specifieke vragen zijn over bepaalde processen binnen The Nanny. Met dit document willen wij u een

Nadere informatie

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS

STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS Over op IBAN STAPPENPLAN UNIT4 MULTIVERS PERSONEEL & SALARIS a white paper by UNIT4 2013 Inhoud Inleiding 3 1. Tijdelijke licentiecode Import aanvragen 4 2. Tijdelijke licentiecode activeren 5 3. Exporteren

Nadere informatie

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter

Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Uw bankrekeningnummers omzetten naar IBAN/BIC met de UNIT4 Multivers IBAN Converter Inhoud 1 Wat doet de UNIT4 Multivers IBAN-Converter?... 1 1.1 Stappen bij de invoering... 1 2 Het uitvoeren van de wizard...

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Iban / Serpa Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 23 April 2013 Definitief Carol Esmeijer Iban conversie toegevoegd.

Nadere informatie

Inhoud van deze folder

Inhoud van deze folder Inhoud van deze folder Single Euro Payments Area (SEPA) Pagina 2 Rekeningnummer omzetten naar IBAN en BIC Pagina 3 Bankafschriften inlezen Pagina 4 Snelstart en verkoopfacturen Pagina 6 Vragen? Pagina

Nadere informatie

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1

Handleiding SEPA. Handleiding SEPA vanaf Assistent versie 3.1.38.1 Handleiding SEPA 1 Inhoud Inleiding... 3 Algemene instellingen... 4 IBAN omnummering... 5 IBAN & BIC... 6 Automatische Incasso s & Betalingen... 8 Acceptgiro s... 11 Systeemtest IBAN-acceptgiro s... 13

Nadere informatie

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen

Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Support Note Validatiemelding bij export SEPA-incasso s verhelpen Tijdens de export van een incasso-bestand ontvangt u de melding dat het gegenereerde XML-bestand niet aan de eisen voldoet. In deze Support

Nadere informatie

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Inhoud Keuzes in werken met combinatie The Nanny & imuis... 1 Automatische koppeling... 2 Controle stappen... 2 Exporteren machtigingen vanuit The Nanny...

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

PC Leden: omzetten van Bank/gironummers naar BIC/IBAN nummers ( versie maart 2013)

PC Leden: omzetten van Bank/gironummers naar BIC/IBAN nummers ( versie maart 2013) Stappen voorafgaand aan de conversie van de bank/giro nummers naar IBAN: 1. Installeer PC Leden 7 en neem de oude database mee in de installatie. Uw PC Leden versie 7 is nu gevuld met de gegevens uit uw

Nadere informatie

Document Sepa: stap 2. IBAN export en import van bankrekeningnummers

Document Sepa: stap 2. IBAN export en import van bankrekeningnummers Document Sepa: stap 2. IBAN export en import van bankrekeningnummers in BGI-Office Versie mei 2013 2 BouwInfosys BV Dr. Hub van Doorneweg 153 5026 RC TILBURG Postbus 831 5000 AV TILBURG Telefoon servicedesk:

Nadere informatie

Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso. Scipio Update 2014

Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso. Scipio Update 2014 Overschakelen van ClieOp03 incasso naar Euro-incasso Scipio Update 2014 januari 2014 Inleiding In Europa wordt het betalingsverkeer gestandaardiseerd. Automatische afschrijvingen en overschrijvingen in

Nadere informatie

Inhoud. UNIT4 Software B.V. Disclaimer zoals vermeld op Pagina 2 van 6 http://www.unit4.nl/disclaimer

Inhoud. UNIT4 Software B.V. Disclaimer zoals vermeld op Pagina 2 van 6 http://www.unit4.nl/disclaimer Over op IBAN Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Eerste voorbereiding... 3 3. Verzamelen IBAN gegevens... 3 4. Conversie BBAN / IBAN... 4 5. Stamgegevens landen... 4 6. Omzetten bankboeken... 5 7. Betaalbaarstellen...

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0) Aanvulling handleiding (voor versie 7.0) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.5)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.5) Aanvulling handleiding (voor versie 7.5) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank.

Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank. Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank. 1 Over op IBAN en SEPA Op dezelfde manier betalen in heel Europa, dat is het doel van SEPA (Single Euro Payments Area). Vanaf

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Disclaimer. Indien u vragen heeft dan verzoeken wij u om ons een mail te sturen aan client.ed@ge.com. www.geartesiabank.nl

Disclaimer. Indien u vragen heeft dan verzoeken wij u om ons een mail te sturen aan client.ed@ge.com. www.geartesiabank.nl Disclaimer Begin 2013 heeft GE Artesia Bank een strategische evaluatie van haar activiteiten uitgevoerd. Naar aanleiding hiervan hebben wij besloten onze activiteiten te herstructureren. Tot onze grote

Nadere informatie

2. Machtigingadministratie

2. Machtigingadministratie 2. Machtigingadministratie Inleiding Binnen iedere kinderopvangorganisatie zullen er specifieke vragen zijn over bepaalde processen binnen The Nanny. Met dit document willen wij u een handreiking geven,

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 8 april 2015 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

IBAN BIC Service. Gebruikersinstructies. IBAN BIC MultiChecker

IBAN BIC Service. Gebruikersinstructies. IBAN BIC MultiChecker IBAN BIC Service Gebruikersinstructies IBAN BIC MultiChecker Disclaimer Dit document is door de stichting IBAN Service NL opgesteld. De grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het opstellen van

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN 2012 GAC Business Solutions De Scheper 307 5688 HP Oirschot +31 (0)499 58 28 28 info@gac.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Introductie... 3 2 Wat

Nadere informatie

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Nieuw boekjaar - Ridder R8 v8... 2 2. Journaalposten verplaatsen naar historie... 6 3. Koppeling met AccountView... 8 4.

Nadere informatie

9 jan 2014 SEPA conversie versie 1.1 pag. 1

9 jan 2014 SEPA conversie versie 1.1 pag. 1 9 jan 2014 SEPA conversie versie 1.1 pag. 1 Omzetten bankrekeningen naar IBAN s, volgens de SEPA-regels, voor ItsClean Inleiding Met ingang van 1 februari 2014 kunt u de bestaande (=oude) bankrekeningnummers

Nadere informatie

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers

Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Handleiding Elektronische uitwisseling patiëntendossiers Auteurs en Redactie PharmaPartners Huisartsenzorg 17 juli 2013 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Inleiding U heeft de online boekhoudsoftware van imuis aangeschaft en/of wilt een koppeling tussen The Nanny en imuis tot stand brengen.

Inleiding U heeft de online boekhoudsoftware van imuis aangeschaft en/of wilt een koppeling tussen The Nanny en imuis tot stand brengen. Koppeling met imuis Inleiding U heeft de online boekhoudsoftware van imuis aangeschaft en/of wilt een koppeling tussen The Nanny en imuis tot stand brengen. Een koppeling tussen The Nanny en imuis kent

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

SEPA - Incasso behorend bij changelist v6.29.0

SEPA - Incasso behorend bij changelist v6.29.0 SEPA - Incasso behorend bij changelist v6.29.0 Eerste beschikbaarheid: 11 november 2013 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag

Nadere informatie

Handleiding SepaStudio (versie 1.3)

Handleiding SepaStudio (versie 1.3) Handleiding SepaStudio (versie 1.3) A. Introductie B. Voorbereiding 1. Instellingen 2. Uw eigen gegevens (Mijn Rekeningnummers) 3. Groepen (Optioneel en alleen van toepassing op incasso) 4. De gegevens

Nadere informatie

Individuele conversie bankrekening naar het IBAN formaat

Individuele conversie bankrekening naar het IBAN formaat Individuele conversie bankrekening naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoud Overzicht... 3 Nieuwe velden relatiekaart... 3 Handmatig omzetten

Nadere informatie

IBAN. Conversie van bankrekeningnummers

IBAN. Conversie van bankrekeningnummers IBAN. Conversie van bankrekeningnummers Inhoud IBAN straks verplicht... 1 Insturen rekeningnummers... 1 Ophalen IBAN... 2 Ontbrekende rekeningnummers?... 3 Zelf naar IBAN converteren... 4 Foute rekeningnummers...

Nadere informatie

Eén manier van betalen in Europa

Eén manier van betalen in Europa Eén manier van betalen in Europa Op 1 februari 2014 is de Europese betaalmarkt een feit. Zorg ervoor dat u ruim op tijd klaar bent voor de nieuwe manier van betalen. De Europese betaalmarkt Op 1 februari

Nadere informatie

Makkelijk over op IBAN en SEPA. Rabobank. Een bank met ideeën.

Makkelijk over op IBAN en SEPA. Rabobank. Een bank met ideeën. Makkelijk over op IBAN en SEPA Rabobank. Een bank met ideeën. Agenda SEPA toegelicht Wat verandert er? Wat betekent SEPA voor verenigingen en stichtingen? De Rabobank helpt u op weg! Aan de slag met de

Nadere informatie

SEPA Betalingen behorend bij changelist v6.29.0

SEPA Betalingen behorend bij changelist v6.29.0 SEPA Betalingen behorend bij changelist v6.29.0 Eerste beschikbaarheid: 11 november 2013 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software

PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software Het inlezen van het PAB bestand dient uitgevoerd te worden op de Server / Computer waarop ENK Software is geïnstalleerd. (Nb. In de verschillende schermafbeeldingen

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

Makkelijk over op IBAN en SEPA. Rabobank Noord Twente

Makkelijk over op IBAN en SEPA. Rabobank Noord Twente Makkelijk over op IBAN en SEPA Rabobank Noord Twente Agenda SEPA toegelicht Wat verandert er? Wat betekent SEPA voor verenigingen en stichtingen? De Rabobank helpt u op weg! Handige tips en tricks Projectenfonds

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Inlezen bankbestanden (bankafschriften)

Inlezen bankbestanden (bankafschriften) Inleiding. Wanneer u werkt met Internetbankieren, dan kunnen de mutaties van uw bank elektronisch worden ingelezen. U kunt deze direct automatisch laten inboeken. Dat gaat snel en de herkenning door CASH

Nadere informatie

HANDLEIDING SEPA. Inhoud

HANDLEIDING SEPA. Inhoud HANDLEIDING SEPA Inhoud 1 Inleiding... 1 2 Bankdagboeken gereed maken voor SEPA... 2 2.1 Invullen van IBAN-nummer... 2 2.2 Koppelen SEPA-banktype... 2 3 Crediteuren instellen voor SEPA... 3 4 Debiteuren

Nadere informatie

Wat betekent SEPA voor uw steun aan ons? Het betalingsverkeer. in Nederland verandert

Wat betekent SEPA voor uw steun aan ons? Het betalingsverkeer. in Nederland verandert Wat betekent SEPA voor uw steun aan ons? Het betalingsverkeer in Nederland verandert Het betalingsverkeer in Nederland verandert SEPA (Single Euro Payments Area) komt eraan. Het is de nieuwe Europese manier

Nadere informatie

Support Note Administratie aanpassen voor SEPA-incasso s

Support Note Administratie aanpassen voor SEPA-incasso s Support Note Administratie aanpassen voor SEPA-incasso s Als gevolg van de invoering van SEPA wordt de huidige Nederlandse incasso vervangen door de Europese incasso. Dit heeft gevolgen voor uw administratie

Nadere informatie

Handleiding conversie Twinfield naar Exact Online

Handleiding conversie Twinfield naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. Bij Basecone converteren wij de

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.3 Single User release notes

Factuur2King 2.0.3 Single User release notes Factuur2King 2.0.3 Single User release notes Deze nieuwe versie van Factuur2King, versie 2.0.2, bevat nieuwe functionaliteit en oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen sinds de release van

Nadere informatie

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW-grondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon

Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon I Gebruikershandleiding People Inc. en Microloon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 People Inc.& Microloon 2... 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Exporteren vanuit People Inc....

Nadere informatie

SEPA Direct Debit. AssuWare

SEPA Direct Debit. AssuWare 2014 SEPA Direct Debit AssuWare Sepa Direct Debit Handleiding voor het gebruik van ARBIS Sepa Direct Debit (PAIN) 2 Disclaimer De ARBIS SEPADD incassomodule is een extra hulpmiddel voor het incasseren

Nadere informatie

De teamleider is een coördinator van de lotenverkoop binnen uw vereniging, hij of zij heeft een aantal lotenverkopers onder zich.

De teamleider is een coördinator van de lotenverkoop binnen uw vereniging, hij of zij heeft een aantal lotenverkopers onder zich. 1. Inleiding Hieronder vindt u uitgebreide informatie over het invoeren van lotenkopers. U vindt hier alles over het gebruik van de knoppen en achterliggende invoer- en beheerschermen. 2. Het gemak van

Nadere informatie

Functionaliteit: lvwoz-processor 1. In deze versie worden de opentunnel.extra eigenschappen van berichten correct geretourneerd naar OpenTunnel.

Functionaliteit: lvwoz-processor 1. In deze versie worden de opentunnel.extra eigenschappen van berichten correct geretourneerd naar OpenTunnel. WAARDERINGSKAMER MEMO Datum: 25 september 2015 Betreft: Overzicht release LV WOZ Versie 7.2.10 Datum inproductiename: 30-9-2015 Functionaliteit: lvwoz-processor 1. In deze versie worden de opentunnel.extra

Nadere informatie

SEPA en uw PxPlus/ProvideX software

SEPA en uw PxPlus/ProvideX software SEPA en uw PxPlus/ProvideX software CLIEOP vervalt, SEPA komt hiervoor in de plaats Nederland gaat op 1 februari 2014 over op het Europese betalingssysteem, SEPA (Single Euro Payments Area). We gaan niet

Nadere informatie

Handleiding installeren SEPA incasso s. in AllSolutions. Pagina 1 van 20

Handleiding installeren SEPA incasso s. in AllSolutions. Pagina 1 van 20 Handleiding installeren SEPA incasso s in AllSolutions Pagina 1 van 20 Inhoud 1. SEPA... 3 2. Parameters Bedrijven/Afdelingen... 4 3. Parameters Debiteuren... 5 4. Omnummeren IBAN Nederlandse debiteuren...

Nadere informatie

Wijzigen BTW-codes in stambestanden

Wijzigen BTW-codes in stambestanden V 3.1-Pag 1 Wijzigen BTW-codes in stambestanden 1. BTW-codes Crediteuren en Debiteuren aanpassen Exporteer het stambestand Crediteuren of Debiteuren Menu : Inkoop > Crediteuren/ Leveranciers of Menu: Verkoop

Nadere informatie

De koppeling met ABN AMRO

De koppeling met ABN AMRO Internet Boekhouden met CASHWeb Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder

Nadere informatie

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW de grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

Het betalingsverkeer. in Nederland verandert. Wat betekent SEPA voor uw steun aan ons?

Het betalingsverkeer. in Nederland verandert. Wat betekent SEPA voor uw steun aan ons? Het betalingsverkeer in Nederland verandert Wat betekent SEPA voor uw steun aan ons? Het betalingsverkeer in Nederland verandert SEPA komt eraan. Het is de nieuwe Europese manier van betalen. Iedereen

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging 1 / 9 SEPA Instellen SEPA activeren voor uw vereniging Als eerste gaat u naar het beheercentrum om SEPA te activeren. U kiest voor beheercentrum en vervolgens voor het onderdeel IBAN / SEPA Aan de rechtste

Nadere informatie

Act! importer handleiding

Act! importer handleiding Act! importer handleiding Beschrijving: De Importer is een plugin voor het programma Act!. Hiermee is het mogelijk om automatisch tekstbestanden te importeren in uw Act! database. De tekstbestanden kunnen

Nadere informatie

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd Automatische functies in een kopie administratie In steeds meer administraties wordt gebruik gemaakt van functies die automatisch worden uitgevoerd wanneer

Nadere informatie

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel documenten en bijlages van de financiële data. BTW-code grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

VIVA IBAN: gebruik van SEPA.

VIVA IBAN: gebruik van SEPA. VIVA IBAN: gebruik van SEPA. 1. Inleiding...1 2. Voor alle praktijken, factuurlayout aanpassen....2 3. Auto incasso / doorlopende machtiging...3 3.1 Omschakelen naar IBAN voor de automatische Incasso...3

Nadere informatie

Handleiding voor Sepa-Betaling en Sepa-Incasso binnen Dolfijn.

Handleiding voor Sepa-Betaling en Sepa-Incasso binnen Dolfijn. Handleiding voor Sepa-Betaling en Sepa-Incasso binnen Dolfijn. Algemeen Sepa (Single Euro Payments Area) is het initiatief van de Europese Unie en gezamenlijke Europese banken tot harmonisatie van het

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014 Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Recente verbeteringen Versie januari 2014 Inhoudsopgave Het afgelopen jaar is een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen Internet Bankieren.

Nadere informatie

BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Met Export versie 2.18.x naar 2.19.0. 2012 Sdu uitgevers

BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Met Export versie 2.18.x naar 2.19.0. 2012 Sdu uitgevers BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Met Export versie 2.18.x naar 2.19.0 2012 Sdu uitgevers BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie Met Export Inhoudsopgave BTW Code Conversie Legal Eagle Integratie

Nadere informatie

Exporteren naar Exact

Exporteren naar Exact Exporteren naar Exact Inleiding Binnen iedere kinderopvangorganisatie zullen er specifieke vragen zijn over bepaalde processen binnen The Nanny. Met dit document willen wij u een handreiking geven, zodat

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Accept Financieel en SEPA. Het is nu mogelijk om in Accept Financieel SEPA bestanden aan te maken.

Accept Financieel en SEPA. Het is nu mogelijk om in Accept Financieel SEPA bestanden aan te maken. Accept Financieel en SEPA Het is nu mogelijk om in Accept Financieel SEPA bestanden aan te maken. Het formaat voor het aanleveren van verzamelbetalingen en incasso s verandert van het huidige ClieOp03

Nadere informatie

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het

Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk. Zo werkt het Incasso- en betaalbatches via Mijn ING Zakelijk Zo werkt het Incasseren en betalen via Mijn ING Zakelijk Een incasso- of betaalopdracht levert u gemakkelijk aan via Mijn ING Zakelijk. Daarin kunt u al

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Administratie www.deutschebank.nl Internet Bankieren Administratie 2 Administratie U heeft toegang tot Administratie via het menu links op het

Nadere informatie

Handleiding importeren Foto bij artikel

Handleiding importeren Foto bij artikel Voorwoord Het Excel bestand Exact Online foto bij artikel maakt het Exact inlees bestand aan in het formaat xml, deze kunt u vervolgens handmatig of via ons extra programma inlezen in Exact Online. Met

Nadere informatie

Handleiding conversie Multivers naar Exact Online

Handleiding conversie Multivers naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. De BTWgrondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor King journalisering in Excel.xls. King Memoriaal boekingen in Excel

Excel Controller. Handleiding voor King journalisering in Excel.xls. King Memoriaal boekingen in Excel Handleiding voor journalisering in Excel.xls Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 21-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand journalisering in Excel.xls maakt het inlees bestand

Nadere informatie

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy UBL-import topaccount www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy 1 Nuttige informatie Handleiding Service Center, professionals @ your service 1-2-3 Support U kan 24/24, uw vraag of

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Automatische incasso. E-captain help E-captain help

Automatische incasso. E-captain help E-captain help 1 / 6 Automatische incasso Om incasso te gebruiken binnen e-captain moet de vereniging in het bezit zijn van een SEPA contract met de bank. Deze gegevens moeten worden overgenomen in e-captain. In dit

Nadere informatie

Inlezen bankafschriften

Inlezen bankafschriften Datum: 13-3-2015 Ontwerp: MKG Nederland B.V. Auteur: MKG Nederland B.V. MKG versie: v004026-a02 2014, by MKG Nederland B.V. www.mkg.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Nummerblokken tool. Gebruikershandleiding. Openbare informatie. Datum 17 maart Auteur Arjen Knibbe. Telefoon Versie 1.

Nummerblokken tool. Gebruikershandleiding. Openbare informatie. Datum 17 maart Auteur Arjen Knibbe. Telefoon Versie 1. Auteur Arjen Knibbe Telefoon 0800-0220606 Nummerblokken tool Gebruikershandleiding Openbare informatie Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2 1.1. Nummerblokkentool 2 1.2. Ondersteunde browsers 2 2. Werken met de

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur Inhoud Algemeen... 1 Opstarten... 1 Menu structuur... 1 Factureren... 4 Balie factuur... 4 Factuur voorstel... 4 Onderhoud... 5 Boekingen aanpassen... 5 Stamgegevens/ Gebruikers... 9 Inlezen Journaalposten...

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q1-2014-03 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 4 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 6 1.1.4 RAW inschrijfstaat rapportage

Nadere informatie

De koppeling met ABN AMRO

De koppeling met ABN AMRO Internet Boekhouden met CASHWin Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) December 2013 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.08 (augustus 2013) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor Davilex Business Account journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor Davilex Business Account journalisering in Excel.xls Handleiding voor Account journalisering in Excel.xls Account Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand Account journalisering in Excel.xls

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren.

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie