Laudatio Alumnus van het jaar 2016: Dr Christine Dusauchoit. Prof Dr Dirk Van Raemdonck. Faculty Club, 7 December 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laudatio Alumnus van het jaar 2016: Dr Christine Dusauchoit. Prof Dr Dirk Van Raemdonck. Faculty Club, 7 December 2016"

Transcriptie

1 Laudatio Alumnus van het jaar 2016: Dr Christine Dusauchoit Prof Dr Dirk Van Raemdonck Faculty Club, 7 December 2016 Geachte Eredecaan, Geachte Mevrouwen en Mijnheer Vice-decaan, Geachte Voorzitter en bestuursleden Alfagen Geachte Emeriti van de Faculteit Geneeskunde Beste Alumni en gepromoveerden van het jaar 1984 Beste familieleden, vrienden, en sympatisanten, Geachte dokter Dusauchoit, beste Tine, Vandaag vieren we opnieuw de alumnus van het jaar. Voor 2016 viel de keuze van de kiescommissie, bestaande uit bestuurders van onze faculteit geneeskunde en van Alfagen, terecht op Dr Christine Dusauchoit. Promotiejaar 1984 Tine Dusauchoit is een Alumnus van het promotiejaar Haar naam pronkt in de lijst van de afgestudeerden in de opleiding tot dokter in de genees-, heelen verloskunde aan de KU Leuven. Ik had het voorrecht als praeses van Medica om de promotiespeech te geven op 29 juni 1984 ter vervanging van dr Michel Vanduffel, praeses van het 4 de doctoraat die het toen gedurfd had zijn huisartsenstage te volbrengen bij de dokters van Geneeskunde voor het Volk in Genk. Aangezien deze stage door de faculteit niet erkend werd, kon Michel niet samen met ons afstuderen. Ik kreeg zijn promotiespeech in mijn handen gestopt en heb die voorgelezen, wat niet in dank werd aangenomen door de toenmalige decaan prof dr Rik Casteels. Het promotiejaar 1984 vierde ondertussen reeds haar 30 jarig lustrum op zaterdag 11 oktober 2014 in de Salons Waerboom te Groot Bijgaarden, waar onze Vice-rector en jaargenoot prof dr Wim Robberecht de tafelrede heeft gehouden. We kijken reeds halsreikend uit naar onze volgende lustrumviering. Gezin en familie Tine Dusauchoit werd geboren te Brugge op 14 maart Ze doorliep met brio haar kandidaturen aan de Campus KULAK te Kortrijk waar ze afstudeerde in juni 1980 en haar doctoraten aan de KU Leuven waar ze promoveerde op 29 juni Tine is gehuwd met dr Vincent Janssens. Ze vierden dit jaar, op 8 maart 2016, hun 30 jarig huwelijksjubileum. Zij werden gezegend met 4 kinderen: Ward (1988), Bram (1990), Nena (1992) en Amber (1995).

2 Onze alumnus komt uit een gezin van BV s! Wie van ons kent niet haar broer Chris Dusauchoit, de presentator van het programma Dieren in Nesten op TV één? Haar andere broer, dr Marc Dusauchoit, is huisarts in Temse en eveneens afgestudeerd aan de KU Leuven in het jaar Er zullen niet veel families zijn in Vlaanderen waarvan 2 kinderen afstuderen in hetzelfde akademiejaar in dezelfde opleiding aan dezelfde universiteit. Professionele loopbaan: job hopper of sociaal engagement als rode draad? De professionele loopbaan van dr Tine Dusauchoit is sterk gevarieerd en daardoor ook kleurrijk, maar telkens uitdagend op zoek naar tekortkomingen in de brede maatschappij waar haar inzet verandering kan brengen. De leuze die gans haar rijk gevulde carriere kan samenvatten is dan ook: sociale gedrevenheid met een totale inzet voor de medemens. Deze karaktereigenschap heeft grotendeels bijgedragen tot de keuze die commissie heeft gemaakt om Tine uit te roepen tot Alumnus van het jaar Na een opleiding Tropische Geneeskunde aan het ITG te Antwerpen van 1984 tot 1985, startte Dr Dusauchoit haar professionele loopbaan als arts werkzaam voor Artsen zonder Grenzen in Mesa Grande in Honduras van mei tot december Daarna werkte ze in M Barara te Uganda van maart tot juni 1986, nog steeds voor Artsen zonder Grenzen. Vervolgens ging het naar Bolomba in de province de l eqateur langs de Congostroom in het voormalige Zaïre waar ze voor dezelfde organisatie werkzaam was van december 1986 tot januari Daar heeft ze nog bezoek gekregen van dr Paul Depuydt die zelf op missie was met Artsen Zonder Grenzen in Basankusu. Tine is nog stagiaire geweest in zijn dienst heelkunde te Oostende en heeft na haar artsendiploma nog bij hem gewerkt als vrij assistent om enkele heelkundige knepen (knopen) aan te leren vóór haar vertrek naar Zuid-Amerika. Daarna werd Dr Dusauchoit coördinator voor Medecins Sans Frontiers voor een project in Maputo, Mozambique, waar ze drie jaar bleef van oktober 1991 tot juli Vervolgens kwam het gezin Janssens-Dusauchoit terug naar België en werd Tine tewerkgesteld als medewerker in de medische dienst van dezelfde organisatie in het hoofdkwartier in Brussel van oktober 1994 tot juni Nadien heeft Tine, van juli 1997 tot januari 1998, nog zes maanden gewerkt als arts in het gesloten centrum voor vluchtelingen te Steenokkerzeel. Veertien jaar na het behalen van haar diploma, heeft ze van januari tot augustus 1998, de Alma Mater opnieuw opgezocht om tewerkgesteld te worden als wetenschappelijk medewerker aan de faculteit geneeskunde. In die periode heeft ze (mee)gewerkt aan een handboek over Cerebral Palsy voor China onder

3 leiding van prof em dr Paul De Cock in het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen. De verhuis is nog niet gedaan, want van september 1998 tot juni 1999 was Dr Dusauchoit beleidsmedewerker van de Vlaamse Gezondheidsraad te Brussel, net opgericht op initiatief van Vlaams Minister Wivina De Meester. Na een zeer korte passage als Algemeen Directeur van de Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose (juli - augustus 1999) werd ze aangesteld als medewerker op het kabinet van Minister Frank Vandenbroucke, federaal Minister van sociale zaken en pensioenen. Een gedreven minister met veel dossierkennis en zeer veeleisend voor haar medewerkers heb ik haar toen meermaals horen zeggen. Tine bleef op zijn kabinet werkzaam van september 1999 tot september Dat brengt mij bij een andere anekdote die ik me nog goed herinner. Als penningmeester en bestuurslid van het Koninklijk Belgisch Genootschap voor Heelkunde hadden we voor het jaarlijks congres in het casino te Knokke de minister uitgenodigd om een afsluitende speech te houden rond het thema evidence-based surgery. Tine had de opdracht gekregen om de speech te schrijven en ze had mij die ook vooraf doorgestuurd. Ik had de tekst dus voor mij liggen toen de minister het podium betrad. Wat bleek, de tekst kwam helemaal niet overeen met wat op mijn papier stond! Frank Vandenbroucke had eigenhandig Tine s tekst in zijn wagen onderweg van Brussel naar Knokke aangepast. Terug naar de oude liefde: Artsen Zonder Grenzen. In september 2001 wordt ze benoemd tot Algemeen Directeur van Artsen Zonder Grenzen België en werkt ze in het hoofdkwartier te Brussel tot september Nadien volgde nog een korte passage als stafmedewerker van de Raad van Universitaire Ziekenhuizen van België van april 2005 tot maart Huisarts te Jette Sinds oktober 2007 tot op heden werkt Dr Dusauchoit als huisarts te Jette in de groepspraktijk de Horizon samen met haar man Dr Vincent Janssens en Dr. Dounia Logdali. Een nieuwe uitdaging in de zeer complexe basisgezondheidszorg in Brussel. We lezen op haar website: Als huisarts is er veel wat ik graag doe, maar mijn bijzondere interesse gaat uit naar prenatale zorg, palliatieve zorg en zorgplanning bij ouderen. De ontmoeting met patiënten, met alle verschillen in achtergrond, taal, omgang met ziekte en tegenslag, blijft voor mij een bron van verwondering, inspiratie en voldoening. Bijkomende opleiding en opleider Ze behaalde het diploma Gediplomeerde in de Gespecialiseerde Studies (GGS) Management en Beleid van Gezondheidszorg aan de KU Leuven in 1998 en werd Leif-arts in Ze is tevens enthousiast praktijkopleider voor onze HAIO s sinds september 2014.

4 Sociaal en maatschappelijk engagement Het sociaal en maatschappelijk engagement van Tine Dusauchoit wordt snel zichtbaar wanneer je haar naam intikt op Google. Ze was Voorzitter van Artsen Zonder Grenzen-België van september 1998 tot juni 1999, bestuurslid van Artsen Zonder Grenzen-Spanje van september 2004 tot september 2006 en Ondervoorzitter van Domus Medica van januari 2011 tot december Dr Dusauchoit bekleedt tevens verschillende bestuursfuncties in organisaties in Brussel, zoals het Huis voor Gezondheid sinds 2008, in Overstag, de vertegenwoordiging van praktijkopleiders voor HAIO s sinds Ze is tevens lid van Br.EL, Brusselse Expertise Levenseinde sinds Daarnaast is Dr Dusauchoit ook nog wetenschappelijk geinteresseerd en zet ze zich volop in voor nascholing en opleiding. Broer en Zus Beste Toehoorders, zoals U heeft opgemerkt, hoeft Tine niet onder te doen voor haar broer Chris wiens rijkgevuld curriculum op Wikipedia consulteerbaar is. En toch doen broer en zus enkel wat ze graag doen zoals ze toegaven in een interview aan de krant De Standaard verschenen op 16 november 2001: eten, lezen en slapen. Geschenken Beste Tine, graag wil ik nog 1 persoonlijke anekdote vertellen. Herinnert U zich deze wijnfles nog? Ik heb ze van U kadeau gekregen op het einde van het akademiejaar uit dank voor mijn inzet als praeses van het 2 de doctoraat. Ik kan me de juiste inhoud van de fles niet meer herinneren, was het nu rood of wit? Ik heb ze echter al die jaren gekoesterd als herinnering aan onze studententijd en als een teken van onze vriendschap. Het wordt tijd dat wij ook aan een geschenk voor U denken. Misschien had U een gouden vulpen vanwege Alfagen verwacht om al uw memoires op te schrijven in een mooi gedenkboek. Helaas hebben we deze gadgets niet in onze Alumni winkel. Maar het bestuur heeft iets veel leukers voor U en Vincent bedacht: Een reisje voor twee personen voor 1 week naar Zakynthos op zoek naar Vesalius. Bedanking Sta me toe op het einde van deze speech nog enkele mensen in het bijzonder te danken: Vooreerst Dr Paul Depuydt uit Oostende voor het aanleveren van de mooie foto s als herinnering van je tijd als arts-ontwikkelingshelper in Congo. Spijtig genoeg kon hij er vanavond zelf niet bijzijn. Ook je echtgenoot Vincent moet ik danken voor het stiekem doorsturen van je CV en enkele familiekiekjes.

5 Tot slot wil ik ook onze officiële instanties en hun vertegenwoordigers bedanken voor hun steun bij de huisvesting van Alfagen in de gebouwen van de faculteit: prof dr Wim Robberecht als vice-rector Biomedische Wetenschappen, prof dr Paul Herijgers als decaan van de Faculteit Geneeskunde en prof em dr Chris Geens als voorzitter van ons aller alumnikring Alfagen. Ook een bijzonder woord van dank aan Katrien Verhelst, onze nieuwe administratief directeur van de faculteit als opvolgster van Jos Knapen, voor haar administratieve ondersteuning bij de werking van Alfagen. Ook een bijzondere dank aan onze drie secretariële ondersteuners van Alfagen voor de praktische organisatie van deze avond: de dames Chris Mertens, Hilde Terclavers en Sonja Wuyts. Er rest mij enkel nog U, Tine, nogmaals te feliciteren met je verkiezing als Alumnus van het jaar Welverdiend en van harte proficiat. Tevens dank voor uw onophoudelijke en belangeloze inzet voor mens en maatschappij. Laat ons er dadelijk het glas op heffen. Proost. Dirk Van Raemdonck Penningmeester Alfagen 7 December 2016

Promotieviering

Promotieviering Promotieviering 2018-2019 master in de geneeskunde Woensdag 3 juli 2019, 18 uur Auditorium P. De Nayer Tervuursevest 101 3001 Heverlee 1 2 Programma Verwelkoming decaan Paul Herijgers Toespraak door de

Nadere informatie

GEN. Faculteit Geneeskunde Permanente Vorming. Vereniging van de ALumni van de FAculteit GENeeskunde van de KU Leuven - ALFAGEN

GEN. Faculteit Geneeskunde Permanente Vorming. Vereniging van de ALumni van de FAculteit GENeeskunde van de KU Leuven - ALFAGEN DRIEMAANDELIJKS TIJDSCHRIFT GEN JAARGANG 29 NR. 1 Afgiftekantoor: Leuven MassPost - P3A9092 Faculteit Geneeskunde Permanente Vorming JAN - FEB - MRT 2017 Vereniging van de ALumni van de FAculteit GENeeskunde

Nadere informatie

De verantwoordelijkheid over de klinisch-gebonden opleiding

De verantwoordelijkheid over de klinisch-gebonden opleiding De verantwoordelijkheid over de klinisch-gebonden opleiding Prof. dr. Dirk Van Raemdonck Bestuurslid KAGB Programmadirecteur, bachelor- & masteropleiding geneeskunde, 7 oktober 2017 7 oktober 2017 De

Nadere informatie

Rapport alumni-enquête 2016 Vrije Universiteit Brussel

Rapport alumni-enquête 2016 Vrije Universiteit Brussel Rapport alumni-enquête 2016 Vrije Universiteit Brussel 1 Inleiding Naar aanleiding van het nieuwe kwaliteitszorgsysteem dat werd ingevoerd bij de opschorting van de opleidingsvisitaties, werd beslist om

Nadere informatie

De LEIFarts (en médecin EOL) is de Belgische SCENarts

De LEIFarts (en médecin EOL) is de Belgische SCENarts De LEIFarts (en médecin EOL) is de Belgische SCENarts Wim Distelmans MD PhD voorzitter LEIF leerstoel Waardig Levenseinde van demens.nu aan de Vrije Universiteit Brussel Nederland en België uniek wereldwijd

Nadere informatie

De ontvangst en de voorstelling van de sprekers werd verzorgd door de Voorzitter Geert Meersdom.

De ontvangst en de voorstelling van de sprekers werd verzorgd door de Voorzitter Geert Meersdom. Zaterdag, 25 juni 2016. Ietwat onder de indruk van het statige gebouw komen een vijftigtal mensen het Hof van Liere binnen. Ooit een seminarie is het nu de stadscampus van de universiteit van Antwerpen.

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker

Vacature Stafmedewerker Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Vacature Stafmedewerker Over Stura KU Leuven Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad van

Nadere informatie

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. Wat moet je doen? 1. Lees de instructie op blad 2. 2.

Nadere informatie

Chartervoorstelling van de Vlaamse geneeskundestudenten

Chartervoorstelling van de Vlaamse geneeskundestudenten Chartervoorstelling van de Vlaamse geneeskundestudenten Matthias Claeys (Voorzitter) Joke Kuijk (Vice- Voorzitter) Jonas Brouwers (Secretaris) Miet Vandemaele (Beheer) Brussel 18/11/2015 Inhoud 1. Wie/Wat

Nadere informatie

De LEIFtime Achievement Award editie 2017

De LEIFtime Achievement Award editie 2017 De LEIFtime Achievement Award editie 2017 De vzw LEIF zet met de LEIFtime Achievement Award personen in de aandacht die zich hebben toegewijd aan de totstandkoming van initiatieven en maatregelen voor

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker

Vacature Stafmedewerker Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Vacature Stafmedewerker Over Stura KU Leuven Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad van

Nadere informatie

Het levenseinde teruggeven aan de mensen

Het levenseinde teruggeven aan de mensen Het levenseinde teruggeven aan de mensen Manu Keirse Hoogleraar, Faculteit der Geneeskunde KU Leuven Ondervoorzitter Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen Sterven is zo oud als de mensheid Het levenseinde

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker Centraal

Vacature Stafmedewerker Centraal Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Over Stura KU Leuven Vacature Stafmedewerker Centraal Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad

Nadere informatie

12 JUNI Koninklijk besluit betreffende. de planning van het medisch aanbod

12 JUNI Koninklijk besluit betreffende. de planning van het medisch aanbod 12 JUNI 2008. - Koninklijk besluit betreffende de planning van het medisch aanbod BS 18/06/2008 in voege vanaf 01/07/2008 Gewijzigd door: KB 07/05/2010 BS 11/06/2010 KB 01/09/2012 BS 05/09/2012 in voege

Nadere informatie

Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, Frank VANDENBROUCKE,

Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, Frank VANDENBROUCKE, Brussel, 22 maart 2007. PROTOCOL BETREFFENDE DE SAMENWERKING TUSSEN DE MEDISCHE SECTOR EN ONDERWIJS IN HET KADER VAN HET ACTIEPLAN EEN SLUITENDE AANPAK VAN SPIJBELEN EN SCHOOLVERZUIM Vlaams minister van

Nadere informatie

minisymposium Een gezicht geven aan jongdementie expertisecentrum 11.30-14u / dinsdag 23 februari 2010 / de schelp / vlaams parlement / brussel

minisymposium Een gezicht geven aan jongdementie expertisecentrum 11.30-14u / dinsdag 23 februari 2010 / de schelp / vlaams parlement / brussel minisymposium Een gezicht geven aan jongdementie expertisecentrum d m e n t i e 11.30-14u / dinsdag 23 februari 2010 / de schelp / vlaams parlement / brussel V l a a n d e r e n Een gezicht geven aan jongdementie

Nadere informatie

HERMAN VAN ROMPUY SCHOLARSHIP

HERMAN VAN ROMPUY SCHOLARSHIP HERMAN VAN ROMPUY SCHOLARSHIP powered by VBO-FEB, Stichting Bekaert & Fondation van der Rest Pieter Timmermans Gedelegeerd bestuurder Administrateur délégué Bozar - Brussel, Bruxelles 8/12/2014 1 Hartelijk

Nadere informatie

INHOUD. Geschiedenis Missie Structuur Personeel. Onderwijs Onderzoek Internationaal Netwerk Rankings

INHOUD. Geschiedenis Missie Structuur Personeel. Onderwijs Onderzoek Internationaal Netwerk Rankings INHOUD Geschiedenis Missie Structuur Personeel Onderwijs Onderzoek Internationaal Netwerk Rankings 2 200 JAAR GESCHIEDENIS 3 TIJDSLIJN 1817 Plechtige opening 1876-1890 Onderzoek wordt 1991 Naamsverandering

Nadere informatie

praktijkseminarie de operationele aanpak valorisatieproblematiek

praktijkseminarie de operationele aanpak valorisatieproblematiek praktijkseminarie de operationele aanpak valorisatieproblematiek SBO maatschappelijke finaliteit Prof. Dr. Ann Jorissen (UA) IWT, 11 januari 2010 1 Effective Governance of Private Enterprises: the influence

Nadere informatie

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Infodag: zaterdag april 07 Economische wetenschappen Toegepaste economische wetenschappen (TEW) TEW handelsingenieur TEW handelsingenieur in de beleidsinformatica

Nadere informatie

alumnikring geneeskunde VUmc

alumnikring geneeskunde VUmc alumnikring geneeskunde VUmc alumnikring geneeskunde VUmc alumnikring geneeskunde VUmc Hoe is het nu met mijn studiegenoten? Hoe zag de collegezaal er ook al weer uit? Wat is er veranderd in het onderwijs?

Nadere informatie

INHOUD. Geschiedenis Missie Structuur Onderwijs. Internationaal Netwerk Rankings Personeel Onderzoek

INHOUD. Geschiedenis Missie Structuur Onderwijs. Internationaal Netwerk Rankings Personeel Onderzoek INHOUD Geschiedenis Missie Structuur Onderwijs Internationaal Netwerk Rankings Personeel Onderzoek 2 200 JAAR GESCHIEDENIS 3 TIJDSLIJN 1817 1876-1890 1991 2013 2017 Plechtige opening Onderzoek wordt Naamsverandering

Nadere informatie

Mijnheer de ererector en geachte ererectoren van de campus,

Mijnheer de ererector en geachte ererectoren van de campus, Openingstoespraak 6 maart op het Jubileumconcert. Mijnheer de rector, Mevrouw de minister, Mijnheer de staatssecretaris, Mijnheer de ererector en geachte ererectoren van de campus, Geachte vicerectoren,

Nadere informatie

Patiëntenvereniging MED-SED Koning Leopold III laan Merelbeke België KvK

Patiëntenvereniging MED-SED Koning Leopold III laan Merelbeke België  KvK BELEIDSPLAN 2016 e.v. Inleiding: De patiëntenvereniging MED-SED is in april 2013 opgericht door een aantal mensen die bekend zijn met de ziekte MED of SED. De oprichters hebben en hadden met de vereniging

Nadere informatie

Speech bestuurswissel Inner _Wheel 2016

Speech bestuurswissel Inner _Wheel 2016 Speech bestuurswissel Inner _Wheel 2016 Geachte genodigden, Lieve Dames Het voorbije jaar heeft onze voorzitter Hilde zich ingezet om de doelstellingen van Inner Wheel na te komen en het wiel te laten

Nadere informatie

STUDIEDAG π donderdag 17 februari 2011 π Hof van Liere π Stadscampus Universiteit Antwerpen

STUDIEDAG π donderdag 17 februari 2011 π Hof van Liere π Stadscampus Universiteit Antwerpen STUDIEDAG π donderdag 17 februari 2011 π Hof van Liere π Stadscampus Universiteit Antwerpen Pastorale Dienst Pastorale zorg situeert zich binnen de context van gezondheids- en welzijnsvoorzieningen. De

Nadere informatie

Patiëntenvereniging MED-SED KvK

Patiëntenvereniging MED-SED  KvK BELEIDSPLAN 2015 en 2016 Inleiding: De patiëntenvereniging is in april 2013 opgericht door een aantal mensen die bekend zijn met de ziekte MED of SED. De doelstelling van de vereniging is: - het organiseren

Nadere informatie

FACULTEIT GENEESKUNDE. Patiëntenzorgstage. KU Leuven.

FACULTEIT GENEESKUNDE. Patiëntenzorgstage. KU Leuven. FACULTEIT GENEESKUNDE Patiëntenzorgstage KU Leuven stagesgeneeskunde@kuleuven.be Wat is de patiëntenzorgstage? De patiëntenzorgstage zorgt voor een eerste kennismaking van de student met de patiënt in

Nadere informatie

Beroepstitel in de Oncologie. Wat verwacht de Oncologische Commissie?

Beroepstitel in de Oncologie. Wat verwacht de Oncologische Commissie? Beroepstitel in de Oncologie Wat verwacht de Oncologische Commissie? Oncologisch Congres 8/03/2014 Waarom? Nood aan meer professionalisering/specialisatie Medische specialisatie Nieuwe/complexe behandelingsstrategieën

Nadere informatie

Vergeet dementie, onthou mens

Vergeet dementie, onthou mens Kabinet Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 20 september 2011 Ongenuanceerde beeldvorming dementie leidt tot gemiste zorg en isolement Vergeet dementie, onthou mens Een

Nadere informatie

Praten over palliatieve zorg in een oncologische context in Vlaanderen

Praten over palliatieve zorg in een oncologische context in Vlaanderen Praten over palliatieve zorg in een oncologische context in Vlaanderen Melissa Horlait, PhD CHI-Congres 11 december 2017 Mechelen Palliatieve zorg Palliatieve zorg Vroege palliatieve zorg Overlijden Model

Nadere informatie

Emeritaatsviering prof. dr. Johan Leman

Emeritaatsviering prof. dr. Johan Leman Emeritaatsviering prof. dr. Johan Leman Op donderdag 30 mei 2013 werd prof. dr. Johan Leman gevierd ter ere van zijn emeritaat. Tijdens een plechtige ceremonie werd de professor gehuldigd voor zijn rijke

Nadere informatie

POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen. Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH

POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen. Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH POSTGRADUAAT Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen Academiejaar 2013-2014 ABBV BOBATH Inschrijving en inschrijvingsgeld Het studiegeld bedraagt 123 euro per studiepunt plus een vast jaarlijks

Nadere informatie

District Hasselt. BEKE Paul. Kandidaat : Plaatsvervangend lid. Marcel Torfsstraat Leopoldsburg. 25 juni 1947

District Hasselt. BEKE Paul. Kandidaat : Plaatsvervangend lid. Marcel Torfsstraat Leopoldsburg. 25 juni 1947 Kandidaat : Plaatsvervangend lid BEKE Paul Marcel Torfsstraat 39 3970 Leopoldsburg 25 juni 1947 Universiteit en promotiejaar : Leuven 1973 Na 15 jaar activiteit in de zowel in de Provinciale als de Nationale

Nadere informatie

Februari Maandelijkse uitgave - Jaargang 39 LEDEN BRENGEN HUN VRIENDEN MEE

Februari Maandelijkse uitgave - Jaargang 39 LEDEN BRENGEN HUN VRIENDEN MEE 2-Maandelijkse uitgave - Jaargang 39 Februari 2018 www.parthenonvzw.be 1958-2019 VU M Thielemans - PARTHENON VZW - VELDEKENSSTRAAT 64, 9070 DESTELBERGEN Tel.: 0491 108 873 - Ondernemingsnummer 0410.528.843

Nadere informatie

Palliative care in an aging society Palliatieve zorg in een ouder wordende samenleving. 3rd Amsterdam Symposium on Palliative Care

Palliative care in an aging society Palliatieve zorg in een ouder wordende samenleving. 3rd Amsterdam Symposium on Palliative Care 3rd Amsterdam Symposium on Palliative Care Palliative care in an aging society Palliatieve zorg in een ouder wordende samenleving Dinsdag 8 oktober 2013 Auditorium Vrije Universiteit Amsterdam Palliative

Nadere informatie

Bijlage bij het antwoord op de parlementaire vraag nr. 157 van 6 mei 2008 van Johan Sauwens "Provinciegouverneurs - Bijkomende mandaten"

Bijlage bij het antwoord op de parlementaire vraag nr. 157 van 6 mei 2008 van Johan Sauwens Provinciegouverneurs - Bijkomende mandaten Cathy BERX Gouverneur Provincie Antwerpen Paul Breyne Gouverneur Provincie West-Vlaanderen gouverneur van de provincie Antwerpen Raad van Bestuur PIBA vzw (Provinciaal Instituut voor Brandweer en Ambulanciersopleiding)

Nadere informatie

wat breng ik in orde voor mijn euthanasie? Wim Distelmans leerstoel Waardig Levenseinde van demens.nu aan de VUB

wat breng ik in orde voor mijn euthanasie? Wim Distelmans leerstoel Waardig Levenseinde van demens.nu aan de VUB wat breng ik in orde voor mijn euthanasie? Wim Distelmans leerstoel Waardig Levenseinde van demens.nu aan de VUB sinds 2002: 3 unieke wetten wet patiëntenrechten wet palliatieve zorg euthanasiewet sinds

Nadere informatie

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM).

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING ARTIKEL 1: naam 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). ARTIKEL 2: zetel 1 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

Ik ben 48 jaar oud, ben gehuwd en moeder van 5 kinderen. Vandaag ben ik Gemeente en OCMWraadslid.

Ik ben 48 jaar oud, ben gehuwd en moeder van 5 kinderen. Vandaag ben ik Gemeente en OCMWraadslid. Ik ben 48 jaar oud, ben gehuwd en moeder van 5 kinderen. Vandaag ben ik Gemeente en OCMWraadslid. Mijn hobby s zijn tennis en bridge. 48 jaar oud, licentiaat in de rechten, master in financiën, studies

Nadere informatie

Competent in zorg voor personen met dementie. Ook jouw zorg?

Competent in zorg voor personen met dementie. Ook jouw zorg? expertisecentrum d mentie Competent in zorg voor personen met dementie. Ook jouw zorg? DINSDAG 21 APRIL 2009 VLAAMS PARLEMENT/BRUSSEL Vlaanderen Competent in zorg voor personen met dementie De zorg voor

Nadere informatie

Evaluatie Regionale infosessies 2016

Evaluatie Regionale infosessies 2016 Evaluatie Regionale infosessies 2016 In 2016 deed VVKP zijn Tour de Flandre en bezocht zo 6 Vlaamse zorgregio s waar reeds consensus over bestaat binnen de Vlaamse Overheid. Overzicht 1. Vlaams Brabant

Nadere informatie

Norbert De Batselier

Norbert De Batselier Norbert De Batselier CURRICULUM VITAE Persoonlijke gegevens Norbert DE BATSELIER Geboren te Dendermonde, op 24 december 1947 Woont te Dendermonde, Sint-Gillislaan 45 Gehuwd met Henny De Baets (administrateur-generaal

Nadere informatie

<^ ^- Onverminderd de interuniversitaire overeenkomst die de samenwerking tussen de K.U.Leuven en de K.U.Brussel

<^ ^- Onverminderd de interuniversitaire overeenkomst die de samenwerking tussen de K.U.Leuven en de K.U.Brussel vzw Associatie K. U. Leuven Schapenstraat 34, B-3000 Leuven Overeenkomst over het volgen van opleidingsonderdelen die behoren tot het keuzepakket van een opleidingsprogramma en die aan een andere universiteit

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN ONDERZOEK

DEELNEMEN AAN ONDERZOEK DEELNEMEN AAN ONDERZOEK DRAAG BIJ AAN DE WETENSCHAP Een bijdrage leveren aan de wetenschap? Dat kan! De KU Leuven doet onderzoek naar cognitieve beperkingen ten gevolge van een beroerte. Wij zijn steeds

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

15 FEBRUARI Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de medische activiteit in de ziekenhuizen

15 FEBRUARI Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de medische activiteit in de ziekenhuizen 15 FEBRUARI 1999. - Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de medische activiteit in de ziekenhuizen BS 25/03/1999 in voege vanaf 04/04/1999 Gewijzigd door: KB12/08/2000 BS 29/08/2000

Nadere informatie

SWVG zoekt wetenschappelijk medewerkers

SWVG zoekt wetenschappelijk medewerkers SWVG zoekt wetenschappelijk medewerkers Ben je geboeid door wetenschappelijk onderzoek? Voel je je uitgedaagd om wetenschappelijk onderzoek te verrichten en de minister hiermee te ondersteunen bij het

Nadere informatie

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen

Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Transnationaal programma in gespecialiseerde vertaling: optie literair vertalen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen aan

Nadere informatie

Beste vrijwillig(st)er,

Beste vrijwillig(st)er, Niet vergeten! Provinciaal bestuur? lees meer op pag 2 Wie? lees meer op pag 3 Kandidaat stellen? lees meer op pag 4 Verkiezingen lees meer op pag 5 Timing lees meer op pag 6 lees meer op pag 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Verzoekschrift. over de zestigmaandenregel voor artsen van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) Verslag

Verzoekschrift. over de zestigmaandenregel voor artsen van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) Verslag stuk ingediend op 2016 (2012-2013) Nr. 1 23 april 2013 (2012-2013) Verzoekschrift over de zestigmaandenregel voor artsen van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) Verslag namens de Commissie voor

Nadere informatie

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 15/10/14 1 Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 1. (komen) Waar.... jij vandaan? 2. Uit welk land.... u? 3. Brenda.... vandaag uit Engeland. 4. Wij.... uit België. 5. Wanneer.... zij thee drinken?

Nadere informatie

Vroegtijdige Zorgplanning

Vroegtijdige Zorgplanning Vroegtijdige Zorgplanning Theoretisch kader Dr Ruth Piers Dienst Geriatrie UZ Gent 1 Inleiding Wetgevend kader MAAR praktijk Kanttekeningen vanuit de patiënt Kanttekeningen vanuit de zorgverstrekkers Toegepast

Nadere informatie

NARIC-Vlaanderen: Een buitenlands diploma, wat nu? EuroguidanceNascholing. 13 mei 2019

NARIC-Vlaanderen: Een buitenlands diploma, wat nu? EuroguidanceNascholing. 13 mei 2019 NARIC-Vlaanderen: Een buitenlands diploma, wat nu? EuroguidanceNascholing 13 mei 2019 Inhoud Wat weten we over (stellingen) Wie is NARIC-Vlaanderen Wanneer vraag ik een erkenning aan van mijn buitenlands

Nadere informatie

Steun aan wetenschappelijk kankeronderzoek, sociale dienstverlening, informatiecampagnes en gezondheidsopvoeding

Steun aan wetenschappelijk kankeronderzoek, sociale dienstverlening, informatiecampagnes en gezondheidsopvoeding Steun aan wetenschappelijk kankeronderzoek, sociale dienstverlening, informatiecampagnes en gezondheidsopvoeding Gevolgd door Donorinfo sinds: 2006 02/733 68 68 (NL) & 02/736 99 99 info@cancer.be & info@kanker.be

Nadere informatie

Toespraak van Sven Gatz. Minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel. Viering 80 jaar Doktersgild Van Helmont. Brussel, zaterdag 1 oktober 2016

Toespraak van Sven Gatz. Minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel. Viering 80 jaar Doktersgild Van Helmont. Brussel, zaterdag 1 oktober 2016 Toespraak van Sven Gatz Minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel Viering 80 jaar Doktersgild Van Helmont Brussel, zaterdag 1 oktober 2016 Geachte voorzitter, dames en heren, - Het is me een grote

Nadere informatie

VR DOC.0541/2BIS

VR DOC.0541/2BIS VR 2017 0206 DOC.0541/2BIS Ontwerp van decreet houdende wijziging van het decreet van 31 juli 1990 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Vlaamse Vervoersmaatschappij

Nadere informatie

Planningsmodellen beroepsbeoefenaars. gezondheidszorg

Planningsmodellen beroepsbeoefenaars. gezondheidszorg EXECUTIVE SUMMARY BEVRAGING BEROEPSGROEP KINESITHERAPEUTEN 1 Colofon M.A.S. Tel: +32 16 22 69 67 Market Analysis & Synthesis Fax: +32 16 20 50 52 Brusselsesteenweg 46 a http://www.masresearch.be B-3000Leuven

Nadere informatie

Goede onderwijsondersteuning is een professionele tak van sport die veel effect heeft op onderwijsinstellingen, kwalitatief opzicht.

Goede onderwijsondersteuning is een professionele tak van sport die veel effect heeft op onderwijsinstellingen, kwalitatief opzicht. Goede onderwijsondersteuning is een professionele tak van sport die veel effect heeft op onderwijsinstellingen, zowel in financieel als kwalitatief opzicht. 30 magazine september 2016 De droom van... Dr.

Nadere informatie

Welkom bij de Ambassadors Club!

Welkom bij de Ambassadors Club! Welkom bij de Ambassadors Club! Je ontvangt dit bericht omdat jij je hebt aangemeld bij de World Travel Academy Ambassadors Club. Hoewel wij helaas met enige vertraging te kampen hadden en sommige leden

Nadere informatie

Vrijwilligers in de kijker

Vrijwilligers in de kijker Jouw aanwezigheid, een geschenk! dé leuze van de vrijwilligerswerking in AZ Sint-Jozef Malle Onze vrijwilligers zijn goud waard. Hun aanwezigheid is voor de patiënten en ons ziekenhuis een geschenk. Van

Nadere informatie

Dossier Voorafgaande zorgplanning

Dossier Voorafgaande zorgplanning Dossier Voorafgaande zorgplanning Elk jaar komen heel wat mensen in een situatie terecht waarin ze, omwille van een onomkeerbare coma, dementie of een andere aandoening, niet meer in staat zijn om zelf

Nadere informatie

Faculteit Geneeskunde

Faculteit Geneeskunde zaterdag 14 maart 2015 Faculteit Geneeskunde Geneeskunde Tandheelkunde Logopedische en audiologische wetenschappen Biomedische wetenschappen Master in de verpleegkunde en de vroedkunde Master in het management

Nadere informatie

Als voorzitter van Inline Team Brugge wil ik jullie in eerste instantie bedanken om zo

Als voorzitter van Inline Team Brugge wil ik jullie in eerste instantie bedanken om zo Goedenavond iedereen Als voorzitter van Inline Team Brugge wil ik jullie in eerste instantie bedanken om zo talrijk aanwezig te zijn en een speciale dank gaat naar alle oud-leden die massaal op dit jubileum

Nadere informatie

LIGHTpartner 1 VAKBLAD VOOR VERLICHTING. Viermaal per jaar (maart, mei, september en november) Jaargang 8 - Nummer 29 - november, december 2017

LIGHTpartner 1 VAKBLAD VOOR VERLICHTING. Viermaal per jaar (maart, mei, september en november) Jaargang 8 - Nummer 29 - november, december 2017 VAKBLAD VOOR VERLICHTING Afgiftekantoor Antwerpen X - P913634 Viermaal per jaar (maart, mei, september en november) Jaargang 8 - Nummer 29 - november, december 2017 Verantwoordelijke uitgever: Anja Goris,

Nadere informatie

Sollicitatieformulier

Sollicitatieformulier Voor welke functie solliciteer je? Spontane sollicitatie Geef aan voor welke afdeling(en) jij zou willen werken Administratieve zetel Technische afdeling Andere Openstaande vacature Geef zo duidelijk mogelijk

Nadere informatie

BANABA ZORGMANAGEMENT 2014-2015

BANABA ZORGMANAGEMENT 2014-2015 BANABA ZORGMANAGEMENT 2014-2015 INHOUD 04 Doel van de opleiding 05 Banaba zorgmanagement 06 Situering 09 Algemene informatie VOORWOORD Het personeel en de studenten van de bachelor na bachelor opleiding

Nadere informatie

Huygens Institute - Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW)

Huygens Institute - Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW) Huygens Institute - Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW) Citation: L.B.W. Jongkees, Levensbericht E. Huizinga, in: Jaarboek, 1976, Amsterdam, pp. 198-199 This PDF was made on 24 September

Nadere informatie

Welkom. Alumnikringen Maastricht University

Welkom. Alumnikringen Maastricht University Welkom Alumnikringen Maastricht University Inhoud Alumni Wederzijds belang Alumnikringen Ervaringen Alumni Maastricht University Alumnus/alumna, alumni Iemand die, bekostigd of privaat gefinancierd, het

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning als ziekenhuisdienst voor de opleiding van huisartsen

Aanvraag tot erkenning als ziekenhuisdienst voor de opleiding van huisartsen Aanvraag tot erkenning als ziekenhuisdienst voor de opleiding van huisartsen Andriy Popov - 123rf.com 1 1. Wettelijke basis : KB van 21 april 1983 tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning

Nadere informatie

Jaarplan 2014. KNMG district Groningen. info@knmg- groningen.nl

Jaarplan 2014. KNMG district Groningen. info@knmg- groningen.nl Jaarplan 2014 KNMG district Groningen info@knmg- groningen.nl BESPREKING IN JAARVERGADERING 28 mei 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen... 3 Vernieuwing beleid... 3 Doelstellingen KNMG district Groningen...

Nadere informatie

Formulier KRR 1 Art. 7, 1 Art.8 Art.10, 2,3 BVR19/7/2002 zoals gewijzigd

Formulier KRR 1 Art. 7, 1 Art.8 Art.10, 2,3 BVR19/7/2002 zoals gewijzigd Formulier KRR 1 Art. 7, 1 Art.8 Art.10, 2,3 BVR19/7/2002 zoals gewijzigd Huis van het GO! Aan de Voorzitter van het Kiesbureau De afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck Willebroekkaai 36 1000 Brussel

Nadere informatie

Dit document bevat 5 delen:

Dit document bevat 5 delen: Faculteit Geneeskunde en Farmacie Vakgroep Huisartsgeneeskunde Department of Family Medicine Gebouw K, 1 e verdieping Laarbeeklaan 103 1090 Brussels (Belgium) Tel: Fax: Mail: Web: +32-2-477 43 11 +32-2-477

Nadere informatie

Hersteldenken en zinzorg

Hersteldenken en zinzorg ksgv-studiebijeenkomst Hersteldenken en zinzorg dinsdag 3 juni 2014, 12.30 17.00 uur Vormingscentrum Guislain Jozef Guislainstraat 43 9000 Gent België In de gezondheidszorg legt het hersteldenken de klemtoon

Nadere informatie

25 APRIL Koninklijk besluit houdende. vaststelling van de normen. waaraan een functie `zeldzame ziekten' moet voldoen

25 APRIL Koninklijk besluit houdende. vaststelling van de normen. waaraan een functie `zeldzame ziekten' moet voldoen 25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit houdende vaststelling van de normen waaraan een functie `zeldzame ziekten' moet voldoen om te worden erkend en erkend te blijven BS 08/08/2014 HOOFDSTUK 1. - Algemene

Nadere informatie

16 februari Uitnodiging. Staten-generaal voor een betere opvang en begeleiding van verkeersslachtoffers

16 februari Uitnodiging. Staten-generaal voor een betere opvang en begeleiding van verkeersslachtoffers 16 februari 2007 Uitnodiging Staten-generaal voor een betere opvang en begeleiding van verkeersslachtoffers Vlaams Parlement Hertogstraat 1011 BRUSSEL De minister-president van de Vlaamse Regering De Vlaamse

Nadere informatie

We Are Ghent University

We Are Ghent University We Are Ghent University Stijn Baert Mevrouw de Rector, Geachte leden van de Raad van Bestuur, Beste collega s, Dames en heren Vandaag houden we Ghent University Postdoc Community boven het doopvont. Vandaag

Nadere informatie

Faculteit Sociale Wetenschappen

Faculteit Sociale Wetenschappen Faculteit Sociale Wetenschappen Infodag: zaterdag 25 maart 2017 Informatie voor alle opleidingen Communicatieschappen Politieke schappen Sociologie Masteropleidingen: sociale en culturele antropologie

Nadere informatie

Chronische pijn als uitdaging: hedendaagse neurowetenschappelijke inzichten binnen de multidisciplinaire praktijk

Chronische pijn als uitdaging: hedendaagse neurowetenschappelijke inzichten binnen de multidisciplinaire praktijk TRANSCARE-pijn www.transcare.nl Transcare-pijn en de internationale onderzoeksgroep Pain in Motion organiseren een Symposium Chronische pijn als uitdaging: hedendaagse neurowetenschappelijke inzichten

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 14 SEPTEMBER 2000. - Ministerieel besluit houdende oprichting en benoeming van de leden van het natuurinrichtingsprojectcomité voor het natuurinrichtingsproject Westvlaamse

Nadere informatie

Beeldspraak. NIEUW BESTUUR voor de AVN. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 april werden vijf nieuwe bestuursleden benoemd.

Beeldspraak. NIEUW BESTUUR voor de AVN. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 april werden vijf nieuwe bestuursleden benoemd. NIEUW BESTUUR voor de AVN Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 26 april werden vijf nieuwe bestuursleden benoemd. Sinds 1999 heeft Ellens moeder afasie. Daardoor kan zij niet meer praten en schrijven.

Nadere informatie

Verslag onderzoek UvA-senioren

Verslag onderzoek UvA-senioren Verslag onderzoek UvA-senioren 1. Inleiding De Kring UvA-senioren heeft een enquête gehouden onder haar leden. Met deze enquête is onderzocht hoe de leden de activiteiten ervaren, wat ze van de Uitdienstbode

Nadere informatie

Jaarfeest LLT 2016 zondag 26 juni thema van de dag, hartverwarmend. 258

Jaarfeest LLT 2016 zondag 26 juni thema van de dag, hartverwarmend. 258 Jaarfeest LLT 2016 Tania Pletinckx Op zondag 26 juni jl. hebben we, samen met onze lotgenoten en familie, weer van een gezellig jaarfeest kunnen genieten, met dit jaar als thema van de dag, hartverwarmend.

Nadere informatie

UNIVERSITEITEN IN VLAANDEREN

UNIVERSITEITEN IN VLAANDEREN UNIVERSITEITEN IN VLAANDEREN In Vlaanderen is er een universiteit in elke provincie, maar je kan niet alle opleidingen aan elke universiteit volgen. Wat kan je waar studeren? Bron: www.ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

! " #" $ % & $ & "! ' ( ) & ) & ) * + *,+ *,+ + -.& / 0 (

!  # $ % & $ & ! ' ( ) & ) & ) * + *,+ *,+ + -.& / 0 ( De tekst in cursief is het Aanvullend facultair reglement betreffende het doctoraat in de wetenschappen en het doctoraat in de toegepaste biologische wetenschappen De bijzondere bepalingen en criteria

Nadere informatie

Antwerpen, 16 maart Betreft: Doctors4Doctors gatekeepers / co-artsen. Geachte voorzitter Beste collega

Antwerpen, 16 maart Betreft: Doctors4Doctors gatekeepers / co-artsen. Geachte voorzitter Beste collega Antwerpen, 16 maart 2016 Betreft: Doctors4Doctors gatekeepers / co-artsen Geachte voorzitter Beste collega In september volgden 38 huisartsen de opleiding voor gatekeepers : huisartsen die nabij willen

Nadere informatie

Specifieke lerarenopleiding economie

Specifieke lerarenopleiding economie Specifieke lerarenopleiding economie Leuven Brussel Antwerpen Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, de grootste en oudste universiteit van België. Je kunt hier je studietraject

Nadere informatie

Dit document bevat 5 delen:

Dit document bevat 5 delen: Faculteit Geneeskunde en Farmacie Vakgroep Huisartsgeneeskunde en Chronische Zorg Department of Family Medicine and Chronic Care Gebouw K, 2 e verdieping Laarbeeklaan 103 B-1090 Brussel Tel: Fax: Mail:

Nadere informatie

Bedrijfsnaam: Katholiek Onderwijs Vlaanderen

Bedrijfsnaam: Katholiek Onderwijs Vlaanderen SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Vacature stafmedewerker

Nadere informatie

Paul de Knop (53) is vanaf eind september de nieuwe rector van de VUB.

Paul de Knop (53) is vanaf eind september de nieuwe rector van de VUB. Paul De Knop wordt nieuwe rector van VUB Paul de Knop (53) is vanaf eind september de nieuwe rector van de VUB. Etterbeek - Professor Paul De Knop (53) heeft de rectorverkiezingen aan de Vrije Universiteit

Nadere informatie

Selecteer: leden van dit besluitvormend orgaan leden van de besluitvormingsorganen & de beleidsmedewerkers

Selecteer: leden van dit besluitvormend orgaan leden van de besluitvormingsorganen & de beleidsmedewerkers RECTORAAT INTERNATIONAAL BELEID NAAMSESTRAAT 22 3000 LEUVEN DATUM NR. NOTA 31/05/2011 AR Onderwerp: Prescreening van Chinese PhD studenten KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN NOTA AR Status Toegang na definitieve

Nadere informatie

VVOG. Vlaamse Vereniging Obstetrie Gynaecologie.

VVOG. Vlaamse Vereniging Obstetrie Gynaecologie. VVOG Vlaamse Vereniging Obstetrie Gynaecologie www.vvog.be VVOG Opgericht door enkele collega s ter ondersteuning van elkaar, als clubje vrienden, toen de dieren nog spraken Ondertussen uitgegroeid tot

Nadere informatie

In artikel 23 van dezelfde wet, worden de onderdelen b), c), d) en f) opgeheven.

In artikel 23 van dezelfde wet, worden de onderdelen b), c), d) en f) opgeheven. HOOFDSTUK 1 Geestelijke gezondheidszorg-beroepen Afdeling 1 Wijziging van de wet van 4 april 2014 tot regeling van de geestelijke gezondheidszorgberoepen en tot wijziging van het koninklijk besluit nr.78

Nadere informatie

Kinesitherapie Louis Ide

Kinesitherapie Louis Ide Uitgaven kinesitherapie De rode draad in de uitgaven voor kinesitherapie in België is dat er, als men de vergelijking maakt met het aandeel in de bevolking, er meer uitgaven voor kinesitherapie zijn in

Nadere informatie

Huisartsenkring Aalst vzw

Huisartsenkring Aalst vzw Huisartsenkring Aalst vzw 11 juni 2008 Algemene vergadering. Welkom Agenda voor vandaag: Verslag : Resultaten van de enquête van oktober 2007. Financieel. Werking HAKA. RESULTATEN ENQUETE Resultaten enquête.

Nadere informatie

KANDIDAATSTELLING VOOR EEN KLINISCHE FUNCTIE

KANDIDAATSTELLING VOOR EEN KLINISCHE FUNCTIE RECENTE FOTO DIENST PERSONEEL Laarbeeklaan 101 1090 Brussel KANDIDAATSTELLING VOOR EEN KLINISCHE FUNCTIE Gelieve dit formulier, zoals vermeld in het bericht tot vacature, terug te zenden aan de gedelegeerd

Nadere informatie

Geachte heer professor, Beste collegae, Beste genodigden, Vrienden,

Geachte heer professor, Beste collegae, Beste genodigden, Vrienden, Geachte heer professor, Beste collegae, Beste genodigden, Vrienden, Ik herinner mij nog steeds, tijdens het academiejaar 79-80 in die tijd nog de eerste licentie mijn eerste les kroon- en brugwerk. We

Nadere informatie

Resultaten van een bevraging bij de apothekers afgestudeerd aan de K.U.Leuven in de periode 1970 1999

Resultaten van een bevraging bij de apothekers afgestudeerd aan de K.U.Leuven in de periode 1970 1999 Resultaten van een bevraging bij de apothekers afgestudeerd aan de K.U.Leuven in de periode 1970 1999 In de periode december 1999 februari 2000 organiseerde de faculteit Farmaceutische Wetenschappen in

Nadere informatie

ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE

ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN ONDERZOEKSGROEP KLINISCHE PSYCHOLOGIE TIENSESTRAAT 102 B 3000 LEUVEN Brochure Permanente Vorming in de Psychologische Interventies 1. Wat is de Permanente

Nadere informatie