Voor de onderscheiden kernen zijn de navolgende verzoeken om (verlenging van) een standplaatsver-gunning (1986) ingekomen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor de onderscheiden kernen zijn de navolgende verzoeken om (verlenging van) een standplaatsver-gunning (1986) ingekomen:"

Transcriptie

1 ^an dldt les/rapport aan BURGEMEESTER en WETHOUDERS Chef afd. Alg.- en Jur. Zaken. 29 april betreffende een ingekomen stuk van B. W. d.d. Z(l % l fftj B i vi /w^' K ffa f/ HU Voor kennisgeving aangenomen ft/ Mededelen/Voorstel a.d. raad - Akkoord/Vergunning verleend ÜE Konform advies/advé-e-g-en Niet vrijblijvend inschrijven Ü3 Afgewezen/Aangehouden aaturn van het stuk: Onderwerp: Standplaats- en ventvergunningenbeleid. =tef- Nu de herindeling haar beslag heeft gekregen dient uw kollege zich te beraden over de vraag of en op welke wijze een nieuw beleid terzake van afgifte standplaats- en ventvergunningen gestalte moet krijgen. De gemeentebesturen van de voormalige gemeenten Everdingen en Hagestein hebben de afgifte van bedoelde vergunningen niet aan bepaalde regels gebonden, in de zin dat richtlijnen hieraan ten grondslag lagen. De kernen Everdingen en Zijderveld kennen ieder een mini-markt op een vastgestelde middag per week. Op dit moment is een zeker verloop te konstateren, hetgeen moet worden betreurd. In de kern Hagestein zijn voor 1985 twee standplaatsvergunningen afgegeven. Voor de onderscheiden kernen zijn de navolgende verzoeken om (verlenging van) een standplaatsver-gunning (1986) ingekomen: Everdingen Zijderveld Hagestein vis (Kok Bunschoten) kip en kaas (Bouman en Nieuwkoop te Veen) zuivelprodukten (M. de Bruin te Bodegraven) zie Everdingen poelierswaren (Bouman en Nieuwkoop te Vianen) zuivelprodukten (M. de Bruin te Bodegraven). In de kern Vianen luiden de richtlijnen (tot nu toe) als volgt: In elke wijk één standplaats en één venter per dag, m.d.v. dat: - per dag(deel) op niet meer dan 2 plaatsen in de gemeente standplaats wordt ingenomen; - per dag(deel) 'naast de zgn. "dagventvergunninghouders" niet meer dan 2 venters in de gemeente werkzaam zijrij - in het daarvoor geëigende gedeelte van het jaar 2 ventvergunningen worden verleend voor het venten met ijs in de "gehele" gemeente Vianen; - in het daarvoor geëigende gedeelte van het jaar twee standplaatsvergunningen worden verleend voor de verkoop van kerstbomen (bij De Hagen en Het Monnikenhof). Ten behoeve van bedoelde richtlijnen was de gemeente in 4 wijken ingedeeld, t,w.: 1. Binnenstad 2- Zederik/Hogeland 3. De Hagen 4. Het Monnikenhof.

2 - 2 - In eerste instantie zou kunnen worden overwogen richtlijnen op te stellen, die zouden gaan gelden voor de gehele (nieuwe) gemeente Vianen. Voorzover het gaat om de uitgifte van ventvergunningen zou dit zeer- wel gaan. Voor de 3 dorpskernen zou daarentegen een apart standplaatsenbeleid kunnen worden gevoegd en vel op grond van de volgende overwegingen? 1. de 3 dorpskernen onderscheiden zich qua inwonertal te veel van de 4 wijken in Vianen om op evenwichtige wijze standplaatsvergunningen af te geven over een of meerdere wijken in de gehele gemeente; 2. de plaatselijke middenstand is niet bestand tegen een te grote toeloop - van standplaatsvergunninghouders. Het voorzieningenniveau in dit soort "kwetsbare" dorpen is gebaat bij een evenwichtige verhouding tussen betrokkenen onderling; 3. de dorpskernen missen node een weekmarkt, waar m.n. artikelen kunnen worden verkocht; die bij de plaatselijke middenstand niet zijn te vinden. Een mini-markt - breder opgezet dan nu het geval is - zou heel goed kunnen aanslaan. Zo'n voorziening staat echter haaks op de in de kern Vianen bestaande richtlijnen, waarbij uitgegaan wordt van één standplaats per dag; 4. een mini-markt voorkomt afgifte van meer dan een vergunning voor dezelfde branche. Geadviseerd wordt in de (dorps)wijken Everdingen, Zijderveld en Hagestein maximaal af te geven: - één standplaatsvergunning per branche per wijk; - een vast dagdeel aan te wijzen voor het houden van een mini-markt. Op dit moment is het voor de kern Everdingen: maandagmiddag ( uur) Zijderveld: zaterdagochtend ( uur) Hagestein : vrijdagmiddag ( uur); - als lokaties aan te wijzen: voor de kern Everdingen: het parkeerterrein nabij de Prins Constantijnstraat c.q. de N.H. Kerk (afhankelijk van het aantal standplaatsen) voor de kern Zijderveld: het parkeerterrein nabij de gymzaal "Sydewende" voor de kern Hagestein : het parkeerterrein nabij de Dorpsstraat/Stuwstraat of eventueel het parkeerterrein nabij het Dorpshuis "de Biezen". Het aanleggen van een wachtlijst verdient aanbeveling. Vervolgens wil ik de bestaande richtlijnen in de kern Vianen in ogenschouw nemen. In elke wijk kan één standplaats en één venter per dag worden toegestaan, met dien verstande dat per dag(deel) op niet meer dan 2 plaatsen in de - gemeente standplaats wordt ingenomen. Het aantal venters bedraagt daarnaast per dag maximaal 2. In 1985 waren in de kern Vianen op de 5 daarvoor in aanmerking komende dagen alle beschikbare standplaatsen uitgegeven (2 per dag). Voor dit jaar zijn vergunningen voor de maandag (2x), donderdag (1x) en vrijdag (1x) niet opnieuw aangevraagd. Het handhaven van het systeem van twee standplaatsvergunningen per dag verdient voor de kern Vianen aanbeveling. Het is een vaststaand gegeven dat het winkelcentrum "De Hagen" ekonomisch niet geheel naar wens funktioneert. Het zou in dat verband wenselijk zijn bij uitgifte van standplaatsvergunningen dit centrum zo veel als mogelijk

3 - 3 - is te ontzien. In geval door de aanvrager geen specifieke lokatie wordt aangegeven, kan met dit gegeven rekening worden gehouden. Geadviseerd wordt in een richtlijn op te nemen dat in de kern Vianen, hetwelk bestaat uit de wijken Binnenstad, Zederik/Hogeland, De Hagen en Het Monnikenofj een standplaats per wijk per dag wordt toegestaan, m.d.?. dat per dag(deel) op niet meer dan 2 wijken standplaats wordt ingenomen Dat verder in het daarvoor geëigende gedeelte van het jaar 2 standplaatsvergunningen worden verleend voor de verkoop van kerstbomen, t.w. één standplaats bij het winkelcentrum "Het Monnikenhof" en één bij het winkelcentrum "De Hagen". Dat het aanleggen van een wachtlijst - op datum van binnenkomst aanvraag - uit praktische overwegingen aanbeveling verdient. Tenslotte dient nog het een en ander te worden opgemerkt over de uitgifte van ventvergunningen. In de bestaande richtlijnen worden in het daarvoor geëigende gedeelte van het jaar 2 ventvergunningen verleend voor het venten van ijs in de gehele gemeente Yianen. De praktijk verzet zich niet tegen voortzetting van het tot nu toe gevoerde beleid terzake. Anders ligt het met de uitgifte van ventvergunningen t.b.v. andere branches. In de bestaande richtlijnen wordt uitgegaan van één venter per dag per wijk, met dien verstande dat per dag(deel) - naast de zgn. "dagventvergunninghouders" niet meer dan 2 venters in de gemeente werkzaam zijn. Voor wat betreft de kern Yianen hebben alle ventvergunninghouders een verzoek tot verlenging van hun vergunning bij uw kollege ingediend. In de kernen Everdingen, Zijderveld en Hagestein zijn verzoeken om verlenging ventvergunning ingekomen van resp.: 1. J.F. Wibbeke - Hagestein, snacks/patat-frites (3 kernen) 2. Kareltjes A.G.F.-handel - Leerdam (Everdingen en Zijderveld) 3. A. Hollenga - Hagestein, A.G.F. (Hagestein) 4. F. Buyserd - Leerbroek, zuidvruchten (Everdingen en Zijderveld) Bedoelde vergunningen waren niet aan een bepaalde dag gebonden. De door u gehanteerde richtlijnen gaan uit van een viertal wijken, waarbij vermeld dat u ook voor het industrieterrein (Stuartweg/de Limiet) een ventvergunning heeft afgegeven, t.w. aan J. Wibbeke voor de verkoop van patat-frites e.d. Bij herziening van de richtlijnen voor wat betreft de uitgifte van ventvergunningen dient vanaf heden de gemeente te worden ingedeeld in een zevental wijken/kernen, t.w.: 1. Binnenstad/Voorstraat; 2. Zederik/Hogeland; 3. De Hagen; 4. Het Monnikenhof; 5. Hagestein; 6. Everdingen; 7. Zijderveld. Ik adviseer u uit te blijven gaan van het tot nu toe gehanteerde uitgangspunt dat in elke v/ijk één venter per dag wordt toegestaan, met de (gewijzigde) restriktie dat per dag(deel) niet meer dan drie venters in de gehele gemeente werkzaam zullen zijn (i.p.v. 2 nu!), waarvan maximaal 2 per dag binnen de 4 stadswijken en maximaal 1 per dag binnen de 3 dorpskernen. Zo ontstaat een evenwichtige verhouding tussen de stads- en dorpskernen onderling.

4 - 4 Verder adviseer ik u ook hier te werken met een wachtlijst op datum van binnenkomst. In een enkel geval heeft u ventvergunningen afgegeven voor de gehele gemeente. Wordt deze lijn voortgezet dan houdt dit in dat andere verzoeken voor die dag niet kunnen worden gehonoreerd. Om bij mogelijke beroepsprocedures problemen te voorkomen is het gewenst hiervan af te stappen en de mogelijkheid van tenminste 2 venters per dag open te houden. Resumerend adviseer ik u - ter uitvoering van het bepaalde in de artikelen 11 en 12 A.P.V. - in principe akkoord te gaan met de neergelegde richtlijnen (maximumstelsel) en deze ter advisering voor te leggen aan de overlegstrukturen voor marktzaken en middenstand. 1. De gemeente wordt ingedeeld in een zevental wijken, t.w.: 1. Binnenstad; 2. Zederik-Hogeland; 3. De Hagen; 4. Het Monnikenhof; "5. Hagestein; 6. Everdingen; 7- Zijderveld. 2. In het daarvoor geëigende deel van het jaar worden 2 ventvergunningen verleend voor het venten met ijs in de gehele gemeente Vianen. 3. In het daarvoor geëigende deel van het jaar worden 2 standplaatsvergunningen verleend voor de verkoop van kerstbomen. t=w* één standplaats bij het winkelcentrum "De Hagen" &n één standplaats bij het winkelcentrum "Het Monnikenhof". 4. Voor het industrieterrein (Stuartweg/de Limiet) wordt maximaal één ventvergunning afgegeven - op werkdagen - voor de verkoop van patatfrites (in 1985 afgegeven aan de heer J. Wibbeke te Hagestein). 5» In de 3 "dorps"wijken wordt één standplaatsvergunning per branche per wijk afgegeven. Een vast dag(deel) wordt aangewezen voor het houden van een mini-markt in' elk der wijken. Vooralsnog kunnen de bestaande dag(delen) worden aangehouden, t.w.: - voor de kern Everdingen: maandagmiddag uur - voor de kern Zijderveld: zaterdagochtend uur - voor de kern Hagestein: vrijdagmiddag uur De reeds bestaande lokaties als zodanig handhaven. 6. Ingekomen aanvragen vent- en/of standplaatsvergunningen dienen op een wachtlijst te worden genoteerd en naar datum van binnenkomst te worden afgehandeld. 7- Er kan maximaal per dag(deel) in twee wijken - in de kern Vianen - standplaats worden ingenomen. In de 4 "stads"wijken (vormend de kern Vianen) kunnen standplaatsvergunningen worden afgegeven op de maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Het huidig beleid om geen standplaatsvergunning in de kern Vianen op woensdag af te geven - gezien de weekmarkt op de Voorstraat - dient te worden voortgezet.

5 Naast de zgn. "dagventvergunninghouder" wordt voor de gehele gemeente uitgegaan van één venter per dag per wijk, rmd.v.: - dat per dag(deel) maximaal 3 venters in de gemeente werkzaam zullen zijnj - dag per dag(deel) maximaal 2 venters toelaatbaar zijn in de 4!l stads*wijken f waarbij in ten hoogste 2 wijken tegel-igk-mag worden gevent. Opmerking; Hierdoor ontstaat een zekere spreiding over de kern Vianen en kunnen méér verzoeken worden gehonoreerd. Een eventuele "druk op de ketel" wordt zodoende vermeden; - dat per dag(deel) maximaal 1 venter toelaatbaar is in de 3 "dorps"- wijken samen. 9. Om te voorkomen dat een ventvergunninghouder een te groot deel van de uit te geven vergunningen naar zich toetrekt, verdient het aanbeveling om maximaal 2 dagen per aanvraag toe te kennen. Dit zou voor de 3 "dorps"wijken en 4 "stads"wijken afzonderlijk moeten gelden. 10. Op de dag dat een mini-markt in een "dorps"wijk zal worden gehouden wordt geen ventvergunning afgegeven, met uitzondering van de branches ijs en patat-frites. 11. Ventvergunningen voor de gehele gemeente zullen niet worden afgegeven met uitzondering van het gestelde onder punt Ventvergunningen kunnen worden afgegeven op de dagen maandag t/m zaterdag. 13. Vanwege de weekmarkt op woensdag dienen geen ventvergunningen op die dag in de binnenstad te worden afgegeven. Een uitzondering kan gelden voor de verkoop van ijs. 14. In geval geen voorkeur bij aanvragers wordt uitgesproken omtrent de wijk c.q. wijken waar zal worden gevent c.q. standplaats wordt ingenomen, verdient het aanbeveling het winkelcentrum "De Hagen" - gezien de ekonomische problematiek - zoveel mogelijk te ontzien. In geval u in principe akkoord gaat met de voorgestelde richtlijnen, dan adviseer ik u - in afwachting van een definitieve regeling - de aanvragen om verlenging van een standplaats - en/of ventvergunning te honoreren. Op een bijlage staat vermeld om welke aanvragen het hierbij gaat. De Chef van de afdeling Algemene- en Juridische Zaken, f Paraaf ohef:r>, "*" / i.p. Oosthoek

Toelichting beoogde wijzigingen per artikel

Toelichting beoogde wijzigingen per artikel Toelichting beoogde wijzigingen per artikel Artikel 4 (oud) 1. Een vergunning wordt uitsluitend aan natuurlijke personen verleend. 2. Een vergunning kan voor maximaal 1 kalenderjaar worden verleend, zijnde

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR610572_1

CVDR. Nr. CVDR610572_1 CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR60572_ 8 juni 208 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Losser houdende regels omtrent standplaatsen Nota standplaatsen

Nadere informatie

MARKT- EN STANDPLAATSEN BELEID

MARKT- EN STANDPLAATSEN BELEID MARKT- EN STANDPLAATSEN BELEID Gemeente Vianen Status: Definitief Vastgesteld door college: 21 mei 2013 Gemeente Vianen Cluster Ruimte en Openbare Werken M. Venderbos, MSc, Junior beleidsmedewerker Economische

Nadere informatie

Beleidsplan gemeente Staphorst

Beleidsplan gemeente Staphorst Beleidsplan gemeente Staphorst Ventmeldingen en standplaatsvergunningen 04-07-2017 Inhoudsopgave 1. Ventmeldingen... 3 1.1. Inleiding... 3 1.2. Ventmelding... 3 1.2.1. Commerciële ventmelding:... 4 1.2.2.

Nadere informatie

Beleidsregels standplaatsvergunningen

Beleidsregels standplaatsvergunningen Beleidsregels standplaatsvergunningen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Standplaatsenbeleid. Inleiding

Standplaatsenbeleid. Inleiding Standplaatsenbeleid Inleiding Het huidige standplaatsenbeleid van de gemeente Deventer gaat uit van een tweetal grondbeginselen, te weten het zgn. maximumstelsel en de gecombineerde privaatrechtelijke

Nadere informatie

B E L E I D S R E G E L S Standplaatsenbeleid 2015 Gemeente Steenbergen

B E L E I D S R E G E L S Standplaatsenbeleid 2015 Gemeente Steenbergen B E L E I D S R E G E L S Standplaatsenbeleid 2015 Gemeente Steenbergen Het college van burgemeester en wethouders besluiten in haar vergadering van 23 december 2014, gelet op de Gemeentewet, Algemene

Nadere informatie

Op 3 juli 2012 heeft het college het Aanwijzingsbesluit standplaatsen Nieuwkoop 2012 vastgesteld.

Op 3 juli 2012 heeft het college het Aanwijzingsbesluit standplaatsen Nieuwkoop 2012 vastgesteld. gemeente Nieuwkoop afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf» nieuwkoop Aan de raad van de gemeente Nieuwkoop T.a.v. de Griffier Postbus 1 2460 AA TER AAR VERZONDEN 6 JUL 2012 datum uw brief/kenmerk

Nadere informatie

Standplaatsen- en Ventverordening van de gemeente Gulpen-Wittem januari 2003

Standplaatsen- en Ventverordening van de gemeente Gulpen-Wittem januari 2003 Standplaatsen- en Ventverordening van de gemeente Gulpen-Wittem januari 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze

Nadere informatie

Nadere regels standplaatsen ambulante handel. Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn ;

Nadere regels standplaatsen ambulante handel. Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Alphen aan den Rijn Nr. 1681 19 januari 018 Nadere regels standplaatsen ambulante handel Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn ;

Nadere informatie

gemeente Bunnik BELEIDSREGELS STANDPLAATSEN GEMEENTE BUNNIK 2017

gemeente Bunnik BELEIDSREGELS STANDPLAATSEN GEMEENTE BUNNIK 2017 gemeente Bunnik BELEIDSREGELS STANDPLAATSEN GEMEENTE BUNNIK 2017 Vastgesteld: 29-8-2017 Beleidsregels Standplaatsen 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Deze beleidsregels zijn opgesteld ten behoeve van de harmonisatie

Nadere informatie

Heerhugowaarc Stad van kansen

Heerhugowaarc Stad van kansen Heerhugowaarc Stad van kansen ^ ^ S J U N 7011 Besluit: O f Voorstelnummer: 2oll oéxa 1 ^ 3 Agendanr. : 5 Voorstelnr. : RB2011069 Onderwerp : Verscherping deregulering evenementen Aan de Raad, Heerhugowaard,

Nadere informatie

Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen 2017

Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen 2017 Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen 2017 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Bergen Officiële naam regeling Beleidsregels standplaatsen gemeente Bergen

Nadere informatie

Toelichting Standplaatsenbeleid gemeente Moerdijk

Toelichting Standplaatsenbeleid gemeente Moerdijk Toelichting Standplaatsenbeleid gemeente Moerdijk Algemeen Op grond van de Apv Moerdijk (hierna: Apv) is het niet toegestaan om een standplaats in te nemen zonder vergunning van het college van burgemeester

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER STANDPLAATSVERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER STANDPLAATSVERGUNNING AANVRAAGFORMULIER STANDPLAATSVERGUNNING Aanvraagformulier ter verkrijging van een vergunning ten behoeve van het innemen van een standplaats ingevolge artikel 5.18 van de Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

Standplaatsenbeleid Gemeente Harlingen April

Standplaatsenbeleid Gemeente Harlingen April Aanleiding en beoogd effect Tot nu toe kennen we in de gemeente Harlingen geen standsplaatsenbeleid. Dit heeft tot gevolg dat we een aanvraag alleen aan de Algemene plaatselijke verordening (APV) toetsen

Nadere informatie

BELEIDSREGELS STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND 2017

BELEIDSREGELS STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND 2017 BELEIDSREGELS STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE SCHOUWEN-DUIVELAND 2017 Gezien het voorstel Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland; gelet op de artikelen 5:17 en 5:18 van de Algemene plaatselijke

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen;

Het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen; Instellings- en branchebesluit markten Sittard-Geleen 2011 officiële titel Instellings- en branchebesluit Markten Sittard-Geleen 2011 citeertitel Instellings- en branchebesluit Markten Sittard-Geleen 2011

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LINGEWAAL

BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LINGEWAAL Aanwezig: burgemeester Van Ruijven, wets Van Bezooijen, Van Sambeek en Bel secretaris Verweij Vastgesteld op: 7-7-2015 BESPREEKSTUKKEN 1. Secretaris B. en w.-besluitenlijst van 23 juni 2015. Met de besluitenlijst

Nadere informatie

BELEIDSREGELS VENT- EN STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE SCHOUWEN- DUIVELAND 2011

BELEIDSREGELS VENT- EN STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE SCHOUWEN- DUIVELAND 2011 BELEIDSREGELS VENT- EN STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE SCHOUWEN- DUIVELAND 2011 Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland; gelet op de artikelen 5:15 en 5:18 van de Algemene plaatselijke verordening

Nadere informatie

Informatie over het standplaatsenbeleid in de gemeente Houten

Informatie over het standplaatsenbeleid in de gemeente Houten Informatie over het standplaatsenbeleid in de gemeente Houten Vergunningenstelsel Voor standplaatshouders worden de volgende vergunningtypen onderscheiden: 1. vaste standplaatsvergunningen (voor maximaal

Nadere informatie

Beleidsregels koek en zopie gemeente Waterland winterperiode Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland,

Beleidsregels koek en zopie gemeente Waterland winterperiode Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waterland. Nr. 188943 30 december 2016 Beleidsregels koek en zopie gemeente Waterland winterperiode 2016-2017 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

BESLUIT. vast te stellen de volgende beleidsregel: BELEIDSREGELS STANDPLAATSEN GEMEENTE MOERDIJK 2008

BESLUIT. vast te stellen de volgende beleidsregel: BELEIDSREGELS STANDPLAATSEN GEMEENTE MOERDIJK 2008 Het college van burgemeester en wethouders, in haar vergadering van 22 januari 2008, Gelet op de Gemeentewet,Titel 4.3 Algemene wet bestuursrecht, Artikel 1.3 (Indieningstermijn) en de Artikelen 5.2.3.1

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Openbare orde en veiligheid Naam regeling: Beleidsregels meerjarige evenementenvergunningen gemeente Zundert Citeertitel: Beleidsregels meerjarige

Nadere informatie

G E M E E N T E B E S T U U R v a n V A A L S

G E M E E N T E B E S T U U R v a n V A A L S G E M E E N T E B E S T U U R v a n V A A L S No. Onderwerp: DE RAAD DER GEMEENTE VAALS; gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. gelet op het bepaalde in artikel 168 van de gemeentewet;

Nadere informatie

S. van Dongen raad00691

S. van Dongen raad00691 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email S. van Dongen 040 2083 573 Stephan.van.dongen@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 11raad00691 Wijzigen APV / implementatie

Nadere informatie

Wetstechnische informatie

Wetstechnische informatie Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Wijdemeren Officiële naam regeling Beleidsregels collecteren en venten 2014 Citeertitel Beleidsregels collecteren en venten

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR405062_1

CVDR. Nr. CVDR405062_1 CVDR Officiële uitgave van. Nr. CVDR40506_ 0 oktober 07 Nadere regels standplaatsen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente ; overwegende dat het gewenst is om nadere regels vast te

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard, Onderwerp : Standplaatsenbeleid 2014 Zaaknummer : 101902 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard, Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht, alsmede hoofdstuk

Nadere informatie

Marktverordening gemeente Terneuzen 2011

Marktverordening gemeente Terneuzen 2011 Lijst agendapunten nummer: Kenmerk: 25160 Afdeling: Omgeving en Economie VERORDENING 21b Datum: 3 november 2011 Onderwerp: Vaststellen Marktverordening gemeente Terneuzen 2011 De raad van de gemeente Terneuzen;

Nadere informatie

Beoogd resultaat Duidelijke en uniforme regels voor het innemen van een standplaats.

Beoogd resultaat Duidelijke en uniforme regels voor het innemen van een standplaats. Onderwerp Vaststellen nota Standplaatsenbeleid 2011 Voorgesteld besluit 1. Vaststellen reactienota Standplaatsenbeleid 2011 2. Vaststellen gewijzigde nota Standplaatsenbeleid 2011 3. Met de 6 bestaande

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Inrichtingsplan Weekmarkt Nissewaard 2015 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr Inrichtingsplan Weekmarkt Nissewaard 2015 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nissewaard. Nr. 11749 10 februari 2015 Inrichtingsplan Weekmarkt Nissewaard 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard; overwegende dat op grond

Nadere informatie

Besluit abonnementen parkeergarages

Besluit abonnementen parkeergarages Besluit abonnementen parkeergarages Kazerneplein en Kweeklust Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem, B E S L U I T: I. Vast te stellen de navolgende regels voor de selectie

Nadere informatie

Beleidsregels standplaats, venten, collecteren en kledinginzamelingen

Beleidsregels standplaats, venten, collecteren en kledinginzamelingen Beleidsregels inzake innemen standplaats Inleiding Het te koop aanbieden van goederen als vis, snacks, bloemen etc. vanaf een vaste standplaats in de openbare ruimte, is in de meeste gemeenten in Nederland

Nadere informatie

Beleidsregels voor het verlenen van standplaatsvergunningen gemeente Cromstrijen

Beleidsregels voor het verlenen van standplaatsvergunningen gemeente Cromstrijen CVDR Officiële uitgave van Cromstrijen. Nr. CVDR390274_1 30 januari 2018 Beleidsregels voor het verlenen van standplaatsvergunningen gemeente Cromstrijen Beleidsregels Beleidsregels voor het verlenen van

Nadere informatie

Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen

Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen Beleidsregels voor het verlenen, wijzigen en intrekken van standplaatsvergunningen Technische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Hoogeveen Officiële naam regeling Beleidsregels

Nadere informatie

Algemene plaatselijke verordening Lisse 2011 Een standplaatsvergunning kan op basis van de APV worden geweigerd in de volgende gevallen:

Algemene plaatselijke verordening Lisse 2011 Een standplaatsvergunning kan op basis van de APV worden geweigerd in de volgende gevallen: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lisse. Nr. 188927 30 december 2016 Nota standplaatsenbeleid gemeente Lisse 2016 1. Inleiding De gemeente ontvangt regelmatig aanvragen om vergunning voor het

Nadere informatie

Beleidsregel standplaatsen Apv Stichtse Vecht 2019

Beleidsregel standplaatsen Apv Stichtse Vecht 2019 Beleidsregel standplaatsen Apv Stichtse Vecht 2019 Wetstechnische informatie Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd 1. Algemene plaatselijke verordening Stichtse Vecht

Nadere informatie

Verkoopwagen: Een voertuig dat is ingericht ten behoeve van de markthandel van waaruit de handelswaar wordt verkocht.

Verkoopwagen: Een voertuig dat is ingericht ten behoeve van de markthandel van waaruit de handelswaar wordt verkocht. Beleidsregels standplaatsen ambulante handel Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving In deze beleidsregels wordt verstaan onder: Innemen van een standplaats: Het vanaf een vaste plaats

Nadere informatie

Standplaatsenbeleid Geldrop-Mierlo 2016

Standplaatsenbeleid Geldrop-Mierlo 2016 Standplaatsenbeleid Geldrop-Mierlo 2016 Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen 1 1.1 Begripsomschrijvingen 1 1.2 Toepassingsbereik 1 2. Aanvraag vergunning 2 2.1 Wijze van aanvragen 2 2.2 Volgorde van binnenkomst

Nadere informatie

BELEIDSREGELS STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE TWENTERAND 2015

BELEIDSREGELS STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE TWENTERAND 2015 BELEIDSREGELS STANDPLAATSVERGUNNINGEN GEMEENTE TWENTERAND 2015 Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Artikel 1 Definities In deze beleidsregels wordt verstaan onder: a. branche: voor de toepassing van deze

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR413027_1. Standplaatsenbeleid Geldrop-Mierlo 2016

CVDR. Nr. CVDR413027_1. Standplaatsenbeleid Geldrop-Mierlo 2016 CVDR Officiële uitgave van Geldrop-Mierlo. Nr. CVDR43027_ 24 oktober 207 Standplaatsenbeleid Geldrop-Mierlo 206 Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo; gelet op de de bepalingen van

Nadere informatie

dat op 5 oktober 2005 voor het grondgebied van de voormalige gemeente Boarnsterhim beleidsregels zijn vastgesteld voor koek en zopie standplaatsen;

dat op 5 oktober 2005 voor het grondgebied van de voormalige gemeente Boarnsterhim beleidsregels zijn vastgesteld voor koek en zopie standplaatsen; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerenveen. Nr. 129714 30 december 2015 Nadere regels koek en zopie standplaatsen Burgemeester en wethouders van gemeente Heerenveen; Overwegende dat op 5 oktober

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. rv 128 Dienst Publiekszaken PBS/ RIS _151027

Gemeente Den Haag. rv 128 Dienst Publiekszaken PBS/ RIS _151027 Gemeente Den Haag rv 128 Dienst Publiekszaken PBS/2015.211 RIS 287203_151027 Voorstel van het college inzake wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van rechten markten Den Haag 2013

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/089

Rapport. Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/089 Rapport Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/089 2 Klacht Op 3 februari 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer G. te 'sgravenhage met een klacht over een gedraging van het

Nadere informatie

gemeente Nadere regels standplaatsen 2016 HEElT SkEl'k 5 oktober 2016 BIVO/2015/30196 Z01C435ED5C

gemeente Nadere regels standplaatsen 2016 HEElT SkEl'k 5 oktober 2016 BIVO/2015/30196 Z01C435ED5C gemeente HEElT SkEl'k Nadere regels standplaatsen 5 oktober BIVO/2015/30196 Z01C435ED5C NADERE Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen 1 Toepassing 2 Begripsomschrijving 3 Afmetingen 2 ln te nemen plaatsen

Nadere informatie

BELEIDSREGEL STANDPLAATSEN TEYLINGEN

BELEIDSREGEL STANDPLAATSEN TEYLINGEN BELEIDSREGEL STANDPLAATSEN TEYLINGEN AANLEIDING In december 2007 is het Standplaatsenbeleid Teylingen vastgesteld. In maart 2008 is het beleid aangevuld door een vierde standplaats in Voorhout aan te wijzen.

Nadere informatie

STANDPLAATSENBELEID 2018 Molenlanden gemeente Giessenlanden

STANDPLAATSENBELEID 2018 Molenlanden gemeente Giessenlanden GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Giessenlanden Nr. 66302 30 maart 2018 STANDPLAATSENBELEID 2018 Molenlanden gemeente Giessenlanden De colleges van Giessenlanden en Molenwaard, ieder binnen

Nadere informatie

De heer E.J.W. Heithuis Vlietweg 96A 2323 LG LEIDEN. Geachte mevrouw/heer,

De heer E.J.W. Heithuis Vlietweg 96A 2323 LG LEIDEN. Geachte mevrouw/heer, De heer E.J.W. Heithuis 2323 LG LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contact www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

STANDPLAATSVERGUNNING AANVRAGEN

STANDPLAATSVERGUNNING AANVRAGEN STANDPLAATSVERGUNNING AANVRAGEN GEMMA e-formulierenspecificatie Opgesteld door KING Datum 31 oktober 2016 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Over dit formulier 3 1.1 Opbouw specificatie 3 2 Uitgewerkt formulier

Nadere informatie

Beleidsregels sluitingstijden voor horecabedrijven in de gemeente Wageningen 2006

Beleidsregels sluitingstijden voor horecabedrijven in de gemeente Wageningen 2006 CVDR Officiële uitgave van Wageningen. Nr. CVDR330795_1 9 januari 2018 Beleidsregels sluitingstijden voor horecabedrijven in de gemeente Wageningen 2006 De burgemeester van Wageningen Gelet op: 1. Het

Nadere informatie

(Concept) Beleidsregels standplaatsen

(Concept) Beleidsregels standplaatsen (Concept) Beleidsregels standplaatsen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is

Nadere informatie

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 17 juni 2015; dossiernummer : WB20150279; van : Vastgoedbedrijf Gemeente Zoetermeer,

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 13 oktober Steller Documentnummer Afdeling. G.J. van Scherrenburg z Publiek

Burgemeester en Wethouders 13 oktober Steller Documentnummer Afdeling. G.J. van Scherrenburg z Publiek Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling z60042 Publiek Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 2297 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee

Nadere informatie

vastgesteld Besluitenlijst

vastgesteld Besluitenlijst No. 51 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: MW. G.W. VAN DER WEL-MARKERINK, BURGEMEESTER D. JENSE, WETHOUDER J. BOLTE, WETHOUDER

Nadere informatie

Aanvraag ontheffing route transport gevaarlijke stoffen Art. 22, Wet vervoer gevaarlijke stoffen

Aanvraag ontheffing route transport gevaarlijke stoffen Art. 22, Wet vervoer gevaarlijke stoffen Afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving Postbus 54 7470 AB Goor 0547 858585 E-mail: info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Aanvraag ontheffing route transport gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

Cultuurbijeenkomst 22 oktober 2015

Cultuurbijeenkomst 22 oktober 2015 Inhoud Cultuurbijeenkomst 22 oktober 2015 Vragenlijst culturele organisaties Financieel inzicht cultuurbesteding Zederik Gemeente Vijfheerenlanden Hoe verder Suggesties, voorstellen Cultuurbijeenkomst

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Uitgebreide procedure

OMGEVINGSVERGUNNING Uitgebreide procedure Gemeente Haarlem, Veiligheid, Vergunningen en Handhaving Afdeling Omgevingsvergunning OMGEVINGSVERGUNNING Uitgebreide procedure Datum Ons kenmerk Bijlage(n) 2014-00491 1. Procedureel; 2. Voorschriften;

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Marktverordening gemeente Goirle Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

GEMEENTEBLAD. Nr Marktverordening gemeente Goirle Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Goirle. Nr. 182216 28 december 2016 Marktverordening gemeente Goirle 2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Toepassingsgebied Deze verordening is van

Nadere informatie

Nota standplaatsenbeleid. Gemeente Oldebroek

Nota standplaatsenbeleid. Gemeente Oldebroek Nota standplaatsenbeleid Gemeente Oldebroek Nota standplaatsenbeleid Vanwege de belangen van een zorgvuldige en efficiënte afdoening van standplaatsvergunningen is het gewenst om een beleid te hanteren

Nadere informatie

Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde:

Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: Bekendmakingen van gemeente Hof van Twente d.d. 4 november Hieronder vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Hof van Twente in de onderstaande volgorde: - Bestemmingsplannen - Omgevingsvergunningen

Nadere informatie

Aanvraagformulier exploitatievergunning art. 2:28 van de Apv

Aanvraagformulier exploitatievergunning art. 2:28 van de Apv Aanvraagformulier exploitatievergunning art. 2:28 van de Apv Wanneer u een horecabedrijf gaat exploiteren dient u in het bezit te zijn van een vergunning van de burgemeester. Door middel van dit formulier

Nadere informatie

a. Aanvraag de aanvraag voor een incidentele of vaste standplaatsvergunning.

a. Aanvraag de aanvraag voor een incidentele of vaste standplaatsvergunning. BELEIDSREGELS STANDPLAATSEN [CONCEPT] Burgemeester en wethouders van Tiel; overwegende dat beleid is gevoerd met betrekking tot de bevoegdheid vergunning te verlenen voor het innemen van standplaatsen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 25 mei 2011 Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 Programma en portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid, portefeuillehouder:

Nadere informatie

Beleidsregels incidentele standplaatsen en venten 2017

Beleidsregels incidentele standplaatsen en venten 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Venlo Nr. 159958 15 september 2017 Beleidsregels incidentele standplaatsen en venten 2017 Inleiding De APV Venlo biedt de mogelijkheid om vergunningen af

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente Gouda dienst Recht en Veiligheid afdeling Veiligheid en Handhaving steller Caroline Groothuis onderwerp Winkeltijdenverordening Gouda 2011 telefoon

Nadere informatie

Mevrouw A. van Leeuwen Watermolen KK ALPHEN AAN DEN RIJN. Geachte mevrouw Van Leeuwen,

Mevrouw A. van Leeuwen Watermolen KK ALPHEN AAN DEN RIJN. Geachte mevrouw Van Leeuwen, Mevrouw A. van Leeuwen Watermolen 24 2406 KK ALPHEN AAN DEN RIJN Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contact

Nadere informatie

Arcon Holding Alphen aan den Rijn bv t.a.v. de heer A.D. de Jong Hoorn HL Alphen aan den Rijn. Geachte heer De Jong,

Arcon Holding Alphen aan den Rijn bv t.a.v. de heer A.D. de Jong Hoorn HL Alphen aan den Rijn. Geachte heer De Jong, Arcon Holding Alphen aan den Rijn bv t.a.v. de heer A.D. de Jong Hoorn 418 2404 HL Alphen aan den Rijn Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Samenvatting

Raadsvoorstel. Samenvatting Raadsvoorstel Onderwerp: Lijst Verklaring van Geen Bedenkingen Omgevingsrecht Indiener agendapunt: College van Burgemeester en wethouders Roerdalen Portefeuillehouder: C.T.G. Wolfhagen Gevraagd besluit:

Nadere informatie

Het aantal verleende standplaatsvergunningen in Nieuwegein schommelt de laatste jaren tussen 21 en 26 per jaar.

Het aantal verleende standplaatsvergunningen in Nieuwegein schommelt de laatste jaren tussen 21 en 26 per jaar. CVDR Officiële uitgave van Nieuwegein. Nr. CVDR109635_1 22 mei 2018 Standplaatsenbeleid gemeente Nieuwegein 1.Inleiding Er is sprake van een standplaats wanneer op of aan de weg, aan een openbaar water

Nadere informatie

Gemeenteblad 44, 28 oktober 2014 Omgevingsvergunningen

Gemeenteblad 44, 28 oktober 2014 Omgevingsvergunningen Gemeenteblad 44, 28 oktober 2014 Omgevingsvergunningen Haarstraat 2 (28-10-2014) het vervangen van een dakkapel, activiteit bouwen, activiteit monumenten, activiteit slopen beschermd stadsgezicht (verzonden

Nadere informatie

overwegende, dat het wenselijk is dat er beleidsregels worden opgesteld voor het verlenen van standplaatsvergunningen;

overwegende, dat het wenselijk is dat er beleidsregels worden opgesteld voor het verlenen van standplaatsvergunningen; Burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik; overwegende, dat het wenselijk is dat er beleidsregels worden opgesteld voor het verlenen van standplaatsvergunningen; gelet op Titel 4.3 van de Algemene

Nadere informatie

Nadere regels tijdelijke reclameborden Schagen 2018

Nadere regels tijdelijke reclameborden Schagen 2018 Registratienr. 17.071863 Nadere regels tijdelijke reclameborden Schagen 2018 (nadere regels als bedoeld in artikel 2:10, lid 3 van de Algemene plaatselijke verordening Schagen 2016) Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Beleidsregels voor het innemen van standplaatsen en venten in de gemeente Diemen

Beleidsregels voor het innemen van standplaatsen en venten in de gemeente Diemen Nota straathandel Beleidsregels voor het innemen van standplaatsen en venten in de gemeente Diemen 1 Straathandel in Diemen, de mogelijkheden en de regels. Inleiding De geschiedenis van de markt en straathandel

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

Nota standplaatsenbeleid Gemeente Oldebroek

Nota standplaatsenbeleid Gemeente Oldebroek Nota standplaatsenbeleid 2013 Gemeente Oldebroek Nota standplaatsenbeleid 2013 Vanwege de belangen van een zorgvuldige en efficiënte afdoening van standplaatsvergunningen is het gewenst om een beleid te

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 Standplaatsverordening 2001 (raadsbesluit van 31 mei 2001) De raad der gemeente Utrecht gelet op het voorstel van b. en w. d.d. 14 mei 2001 Besluit vast te stellen

Nadere informatie

Artikel 3. Nadere regels Het college is bevoegd nadere regels te stellen betreffende het bepaalde in deze verordening.

Artikel 3. Nadere regels Het college is bevoegd nadere regels te stellen betreffende het bepaalde in deze verordening. CVDR Officiële uitgave van Katwijk. Nr. CVDR80310_1 15 november 2016 Marktverordening gemeente Katwijk 2006 Gelet op artikel 147, eerste lid, alsmede artikel 149 van de Gemeentewet Besluit de raad Vast

Nadere informatie

Artikel 3 De algemeen directeur van Publiekszaken Rotterdam is belast met de algemene en dagelijkse leiding van de bureaus van de burgerlijke stand.

Artikel 3 De algemeen directeur van Publiekszaken Rotterdam is belast met de algemene en dagelijkse leiding van de bureaus van de burgerlijke stand. CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR20325_3 3 juli 2018 Reglement burgerlijke stand 2012 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Gelezen het voorstel van de algemeen

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR327467_1. Beleidsnota Standplaatsen oktober Officiële uitgave van Breda.

CVDR. Nr. CVDR327467_1. Beleidsnota Standplaatsen oktober Officiële uitgave van Breda. CVDR Officiële uitgave van Breda. Nr. CVDR327467_1 17 oktober 2017 Beleidsnota Standplaatsen 2005 1. Inleiding Regelmatig krijgt de gemeente aanvragen voor vergunningen voor verkoopstandplaatsen (al dan

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen Verslag van informateur Marianne Smitsmans, GroenLinks

Gemeenteraadsverkiezingen Verslag van informateur Marianne Smitsmans, GroenLinks Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Verslag van informateur Marianne Smitsmans, GroenLinks Roermond, 9 april 2018 Inhoud Inleiding... 3 Plenaire bijeenkomst... 4 Gesprekken met de vertegenwoordigers van alle

Nadere informatie

gelet op artikel 160, eerste lid sub h, Gemeentewet en artikel 3 van de Marktverordening van de gemeente Oss 2017;

gelet op artikel 160, eerste lid sub h, Gemeentewet en artikel 3 van de Marktverordening van de gemeente Oss 2017; MARKTREGELING Burgemeester en wethouders van Oss; gelet op artikel 160, eerste lid sub h, Gemeentewet en artikel 3 van de Marktverordening van de gemeente Oss 2017; overwegende dat het wenselijk is nadere

Nadere informatie

Nota standplaatsen gemeente Lochem

Nota standplaatsen gemeente Lochem Nota standplaatsen gemeente Inleiding Standplaatsen zijn plekken in de gemeente waar ambulante handelaren een dagdeel, dag en/of een aantal dagen per week waren kunnen verkopen. In de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Nr Houten, 21 december 2010

Nr Houten, 21 december 2010 Raadsvoorstel Nr. 2011-001 Houten, 21 december 2010 Onderwerp: Evaluatie delegatie projectbesluiten Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de evaluatie van de delegatie van projectbesluiten en ermee in te

Nadere informatie

De belangrijkste wijzigingen zijn het afschaffen van de wacht- en de anciënniteitlijst.

De belangrijkste wijzigingen zijn het afschaffen van de wacht- en de anciënniteitlijst. RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 323510 Raadsvergadering van 19 april 2012 Agendanummer: 10.3 Onderwerp: Vaststelling Marktverordening gemeente Moerdijk. Verantwoordelijk portefeuillehouder: A. Grootenboer

Nadere informatie

Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning

Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning De burgemeester van de gemeente Meierijstad Werkatelier VTH Postbus 10.001 5460 DA VEGHEL Aanvraagformulier Drank- en Horecavergunning MODEL B De aanvraag ter verkrijging van een vergunning op grond van

Nadere informatie

gelet op artikel van de Algemene plaatselijke verordening en artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht,

gelet op artikel van de Algemene plaatselijke verordening en artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht, Beleidsregels Burgemeester en wethouders van Amersfoort, Overwegende dat het gewenst is in beleidsregels criteria vast te leggen, die een nadere invulling geven aan de in artikel 5.2.3 van de Algemene

Nadere informatie

I-R-E. vaststelling van beleidsregels inzake de verlening van vent- en sta nd plaatsverg u n n i ngen

I-R-E. vaststelling van beleidsregels inzake de verlening van vent- en sta nd plaatsverg u n n i ngen ( GEMEENTÊ I-R-E Besluit van burgemeester en wethouders van Waalre ter vaststelling van beleidsregels inzake de verlening van vent- en sta nd plaatsverg u n n i ngen Burgemeester en wethouders van Waalre

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk

Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk 1/ 6 Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_VT_VG Aanwijzing collectieve festiviteiten 2011 (vrijstelling geluids- en lichtvoorschriften) 1- Notagegevens Notanummer 470732

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van 4 november 2010, volgnr ; gelet op artikel 147, eerste lid, alsmede artikel 149 van de Gemeentewet;

gelezen het voorstel van het college van 4 november 2010, volgnr ; gelet op artikel 147, eerste lid, alsmede artikel 149 van de Gemeentewet; CVDR Officiële uitgave van Middelburg. Nr. CVDR96139_1 21 november 2017 Marktverordening Middelburg 2010 De raad van de gemeente Middelburg; gelezen het voorstel van het college van 4 november 2010, volgnr.

Nadere informatie

dat de in dit besluit genoemde locatie en wegen vallende binnen de gemeente Nijmegen;

dat de in dit besluit genoemde locatie en wegen vallende binnen de gemeente Nijmegen; * Nijmegen Onderwerp: Oplaadpaal elektrische voertuigen openbare ruimte de Voorstenkamp, ter hoogte van huisnummers de Voorstenkamp 1109 en 1111 Kenmerk: D180965582 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN NIJMEGEN;

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1465184 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Deregulering in het fysiek domein

Deregulering in het fysiek domein Deregulering in het fysiek domein 6. Standplaatsen AFDELING 4 STANDPLAATSEN Artikel 5:17 Begripsomschrijvingen Standplaats: plaats gelegen in de openbare ruimte waar vandaan goederen worden verkocht, waarbij

Nadere informatie

Overwegende dat het wenselijk is regels te stellen voor een ordelijk verloop van de gemeentelijke warenmarkten;

Overwegende dat het wenselijk is regels te stellen voor een ordelijk verloop van de gemeentelijke warenmarkten; De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 30 mei 2017; gezien het advies van de commissie Ruimte van 22 juni 2017; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; Overwegende

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1064828 Datum: 17 juni 2013 Behandeld door: mw. P. Weitjes-Evers/mw. S. Voorsluijs Afdeling/Team: Vergunningen, Toezicht en Handhaving / Vergunningen

Nadere informatie