gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei Antwerpen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei Antwerpen"

Transcriptie

1 Dit bezwaar telt 12 pagina s Bezwaarschrift 07 april 2011 gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei Antwerpen Aangaande het openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP Clusters weekendverblijven C3, C4, C5 te Wuustwezel. Stedenbouwkundige voorschriften : ontwerp. Indiener : Segers Alex Afdelingsvoorzitter Nationaal Komitee van Weekendverblijvers en Vaste bewoners vzw NKWV Korhoenlaan Wuustwezel segers.alex@gmail.com Het NKWV Wuustwezel is de spreekbuis van de eigenaars van betrokken clusters. U dient dit bezwaar dan ook als een petitielijst te beschouwen. Stedenbouwkundige voorschriften : ontwerp Art1.3. Inrichting Opsplitsing en samenvoeging van kavels Bestaande kavels kunnen niet worden opgesplitst. Bezwaar: Bestaande kavels dienen wel nog opgesplitst te kunnen worden, indien ze gelegen zijn aan een voldoende uitgeruste weg en een min perceelsoppervlakte van 900m² per kavel hebben. Nieuwe verkavelingen met wegeniswerken kunnen niet worden toegestaan. Argumentatie: Dat bestaande verkavelingen worden opgeheven omwille van een eenduidig rechtlijnig beleid betreffende de stedenbouwkundige voorschriften is aanvaardbaar op voorwaarde dat grote percelen verkavelbaar zijn en blijven. In bijlage een willekeurig deel van cluster 5d. Als we perceelsconfiguratie bekijken tussen bv Gierenlaan en Kwikstaartlaan is het duidelijk dat het veelal om percelen gaat met een oppervlakte tussen de 900 en 1.000m² (20m straatbreedte, 50 m diep), waarbij er afhankelijk van het perceel nog een grondafstand dient te gebeuren ifv de wegenis, bv perceel F 79P3 heeft nog geen wegenis afgestaan. Dit maakt dat de meeste percelen een oppervlakte van +/- 900m² hebben na afstand van de wegenis (bv F 79e9), zie ook bijlagen (met grondafstand volle lijn, zonder grondafstand stippellijn).

2 79e9 Perceel 79e9, na grondafstand slechts 928m² Perceel 79a5 voor grondafstand 1055m², Na gratis grondafstand (129m²) slechts 926m². In functie van de goede ruimtelijke ordening lijkt het me dan ook opportuun dat bv de percelen F 79R5 en F 79M2 alsnog verkaveld zouden kunnen worden daar na verkaveling de perceelsconfiguratie volledig in overeenstemming is met de omliggende percelen.

3 Anderzijds moeten we kijken naar het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV) dewelke een concentratie van 15 woningen/ha oplegt voor zones voor bewoning in het buitengebied, waartoe Wuustwezel behoort. Dit komt neer op een perceelsgrootte van 660m². Gezien de specifieke toestand van de meeste percelen in combinatie met het gewenste behoud van het bosrijke karakter kan mijn inziens hiervan afgeweken worden. Ik ben akkoord dat nieuwe percelen van 660m² zouden leiden tot een te grootte versnippering van de clusters, anderszijds zijn percelen van meer dan 1.800m² niet wenselijk daar de druk op de open ruimte elders anders te groot wordt. In dit opzicht lijken verkavelingen aan een voldoende uitgeruste weg en met een min oppervlakte van 900m² voldoende aanvaardbaar. Graag verwijs ik hiervoor graag naar enkele recente persberichten. Uiteraard is het huidig probleem van de druk op de open ruimte bij alle politieke fracties gekend. Binnen dit kader is het onverantwoord dat in een aangesneden gebied niet optimaal gebruik wordt gemaakt van de potentiële kavels. Rekening houdend met het behoud van het bosrijke karakter lijkt een afwijking van het RSV wenselijk maar dienen verkavelingen mogelijk te blijven via eerder vermelde voorschriften. Dit wordt ondersteunt door recente uitspraken van het planbureau hetwelke stelt dat er tegen 2030 zo n bijkomende woongelegenheden dienen gerealiseerd te worden.

4 Een signaal dat ook de VVSG heeft opgepikt, voorzitter Suykens pleit er dan ook voor om de ruimte dewelke we voorbehouden voor woningbouw zo slim mogelijk in te vullen. Percelen groter dan 1.800m² kunnen dus als decadent beschouwd worden. De ecologische meerwaarde van enkele onsamenhangende grotere percelen is niet aangetoond. Uit Uw eindvoorstel voorstudie pilootcluster weekendverblijven Wuustwezel van september 2009 pag 8 alsook in de memorie van toelichting pag 15 merken we op dat

5 aangaande de ecologische kwetsbaarheid een versneld bouwverbod of een uitdoofbeleid geen ecologische motieven heeft. Het gebied is aldus ecologisch niet kwetsbaar. Merk echter op dat waardevol agrarisch gebied op deze kaart foutief als kwetsbaar werd omschreven. In de VCRO staat een opsomming van kwetsbare gebieden, waardevol agrarisch gebied behoort hier niet toe. Ik durf zelfs te stellen dat het omgekeerde wordt aangetoond daar men op pag 37 van memorie van toelichting stelt dat (verspreidde) bossnippers geen ecologische meerwaarde bieden. Deze stelling werd bepaald in de voorstudiefase in een thematische werkgroep natuur en water met de voornaamste actoren op vlak van bos- en natuurontwikkeling zijnde ANB, Natuurpunt, Stichting Kempisch Landschap. Alle actoren gaven aan dat snippers van groen geen meerwaarde bieden. Hier kunnen we uit afleiden dat het behouden van enkel grote percelen (>1800m²) dewelke her en der verspreid liggen binnen de behandelde clusters geen ecologische meerwaarde bied voor dit gebied, derhalve mogen we besluiten dat verkavelen van dergelijke gronden geen negatieve impact heeft op het ecologisch geheel van betrokken clusters. Derhalve dienen verkavelingen mogelijk te blijven indien minimale perceelsgrote van 900m² gerespecteerd wordt. Het lijkt me aangewezen dat de gemeente en/of de provincie zich concentreert op het verwerven van de omliggende bosstructuren al dan niet in samen werking met oa. de vzw Kempisch Landschap. Recentelijk mochten we hiervan nog een mooi voorbeeld opmerken. Het NKWV zal hier steeds constructief aan meewerken. Zo mocht er recentelijk een openbare verkoop plaatsvinden van een aaneengesloten gebied bos te midden van de clusters Gezien wij als vereniging dicht bij het terrein staan hebben wij hiervan onmiddellijk het gemeentebestuur en het Kempisch landschap in kennis gesteld. Zo kon er over gegaan worden tot de aankoop van 7,35 ha bos door deze partners. De aankoop prijs was voor dit gebied slechts 1,365 /m². Het lijkt me dan ook aangewezen dat deze formule met samenwerking tussen NKWV en de lokale overheid voor herhaling vatbaar is. De kostprijs (1,365 /m²) van zo n realisatie ligt beduidend lager dan deze voor de aankoop van kleine bossnippers. Ook de ecologische meerwaarde van zo n aan een gesloten gebied is significant hoger dan deze van enkel grote (> 1800m²) percelen verspreid in de zone met bestemming WBK.

6 vanalex segers aancd&v gemeente Ansoms Jos datum19 mei :30 onderwerpdringend gronden fam Deckers Burgemeester, aangaande ons gesprek gisteren avond omtrent de gronden van de fam Deckers. Het lijkt mij en goed idee de gronden in zijn geheel te kopen met steun van het Kempens Landschap. Ik denk sterk dat het dit waard is. Een hoger bod indienen moet voor 26 mei as, hierbij zullen de beschrijvingskosten tevens stijgen van 19.5% naar 21,5 %. Ik denk dat via onderhandse verkoop (notariskosten veel goedkoper of kan Burgemeester als notaris fungeren?) interessanter is. Mijn inziens zou dit strategisch bijzonder interessant zijn, denken we maar toekomstgericht naar waterinfiltratie van de omringende wegenis. Ik geloof sterk dat dit een opportuniteit is voor de gemeente met toekomstvisie, mijn inziens mogen we dit niet laten schieten, maar de tijd is in ons nadeel. Ik heb enkele foto's genomen om het gebied te kaderen, alsook enkele luchtfoto's.( bijlagen via volgende mail) Gelieve eveneens een situatieplan te vinden alsook de verkoopsvoorwaarden en pachtovereenkomsten. Hopende dit positief af te kunnen sluiten met beleefde groet Alex Segers vanjos Ansoms aanalex segers datum20 mei :01 onderwerpre: DRINGEND gronden fam Deckers Alex, De familie laat geen ruimte. Als gemeente of Kempisch Landschap een bod wil doen moet dit gebeuren voor 26/5. Dit kan uiteraard niet. Dus vergeten maar. Mvg, Burgemeester Ansoms

7 vanalex segers datum25 mei :02 onderwerphoger bod gronden Wuustwezel Geachte, mocht er reeds een hoger bod binnen gekomen zijn aangaande de weilanden/bossen ter streke van Duinenstraat / Westdoornscheheide. Zo ja, wordt dan het volledige pakket aangeboden in een 2de zitdag of enkel die loten waar een hoger bod werd gedaan? mvg Alex Segers vanolivier Bremans <olivier.bremans@notaris-michoel.be> aanalex segers <segers.alex@gmail.com> datum25 mei :52 onderwerpre: hoger bod gronden Wuustwezel Geachte, Enkel de loten waarop een hoger bod werd gedaan worden opnieuw opgeroepen. De rest blijft definitief toegewezen. Mvg, Olivier Bremans vanalex segers <segers.alex@gmail.com> aanannemie.nagels@skl.provant.be datum17 juni :34 onderwerp unieke kans te Wuustwezel Geachte, ik mocht Uw gegevens kennen als stafmedewerkster Stichting Kempens Landschap. Ik zelf ben Alex Segers, afdelingsvoorzitter van het Nationaal Komitee van Weekendverblijvers en Vaste bewoners (NKWV) te Wuustwezel. Recentelijk werd er een groot pakket gronden te koop aangeboden aansluitend bij de Wuustwezelse weekendzone Bleeke Heide. Mijn inziens hebben deze gronden een waardevol karakter en zijn ze zeker landschaps bepalend. Momenteel zijn ze in het bezit van 1 eigenaar. Indien de openbare verkoop (dewelke een 2de koopdag zal kennen) doorgaat dreigt de versnippering van deze waardevolle gronden. Ik mocht hier over een gesprek hebben met Burgemeester Ansoms, die mij bevestigde dat deze gronden voor het bestuur als landschaps bepalend gecatalogeerd dienden te worden.

8 Dhr Ansoms suggereerde dat de gemeente de gronden wenste aan te kopen op voorwaarde dat er een participatie vanuit de Stichting Kempens Landschap mogelijk was. Gezien de gronden via openbare verkoop worden aangeboden is de tijd echter beperkt vandaar deze mail. Mochten er reeds contacten zijn met het gemeentebestuur van Wuustwezel en wordt een mogelijke participatie vanuit de Stichting Kempens Landschap overwogen? De data van de 2de koopdag is mij nog niet bekend maar in bijlage de notariële gegevens van de 1ste koopdag aangevuld met een situatieplan en foto's ter plaatse. Ik geloof sterk in het waardevolle landschappelijke potentieel van deze gronden en hoop dan ook dat ze gevrijwaard kunnen blijven voor de toekomstige generaties daarom graag Uw reactie per kerende mail. Met beleefde groet Alex Segers NKWV voorzitter afdeling Wuustwezel Korhoenlaan Wuustwezel segers.alex@gmail.com vande BACKER Philippe <Philippe.DeBacker@ts.provant.be> aan"segers.alex@gmail.com" <segers.alex@gmail.com> ccvan DEN BROECK Tine <Tine.VANDENBROECK@skl.provant.be>, NAGELS Annemie <Annemie.NAGELS@ts.provant.be> datum30 juni :01 onderwerpaankoop gronden te Wuustwezel Beste, Langs deze weg willen wij u danken voor uw bezorgdheid omtrent de toekomst van de bossen en weilanden aan de Bleeke Heide te Wuustwezel en het vertrouwen dat u stelt in onze vereniging. We kunnen U melden dat we op 24 juni ll., zijnde de tweede zitdag van de openbare verkoop, konden overgaan tot de aankoop van 2 waardevolle loten. Beide betreffen bos, waarvan 1 op de biologische waarderingskaart is ingekleurd als waardevol en een vijver bevat die als biologisch zeer waardevol staat beschreven. Deze gebieden blijven door onze aankoop dus zeker gevrijwaard voor de toekomstige generaties. Bovendien mag u er zich van verzekeren dat wij de eigendommen zullen beheren als een goede huisvader en dat de gebieden het landschap rond de Bleeke Heide in de toekomst zullen blijven bepalen.

9 Overtuigd u hiermee passend te hebben geïnformeerd en steeds bereid tot verdere informatie Mvg, Ir. Ph. De Backer Diensthoofd Kempens Landschap PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT ANTWERPEN GEMEENTE WUUSTWEZEL GEMEENTERAADSZITTING DD. dinsdag 31 augustus 2010 OPENBARE VERGADERING 1. BESTUUR EN ADMINISTRATIE 01) Goedkeuring investeringssubsidie aan de vzw Kempens Landschap, zijnde het gemeentelijk aandeel in de aankoop van m² bos ter streke Bleke Heyde door de vzw Kempens Landschap. Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan goedgekeurd bij besluit van de bestendige deputatie van 12 april 2007; Overwegende dat dit structuurplan voorziet in bosgordels tussen Noordheuvel en Sterbos; Overwegende dat de familie Deckers grond verkocht ter streke Bleke Heyde; Overwegende dat deze gronden openbaar werden verkocht; de definitieve toewijzing na hoger bod gebeurde door notaris Jan Michoel, Burgemeester J. Van Aperenstraat 8, 2320 Hoogstraten op 24 juni 2010; Overwegende dat de vzw Kempens Landschap, Peredreef 5, 2580 Putte hierbij volgende loten heeft aangekocht: Lot Opp. 5 3 ha 71 a 39 ca 6 3 ha 63 a 75 ca Totale koopprijs Ligging Kad.nr. bos Duinenstraat - Ertboringen Bos vijver Duinenstraat - Ertboringen Sectie F nrs 43 f 3 deel, 43 l 15 deel, 43 p deel, 88 a en 89 a deel Sectie F nrs 82 e en 87 Aankoopprijs euro Totale koopprijs ,59 euro euro ,95 euro ,54 euro Overwegende dat deze gronden deel uitmaken van de bosgordel tussen Noordheuvel en Sterbos; Gelet op het schrijven d.d. 7 juli 2010 van de vzw Kempens Landschap, Peredreef 5, 2580 Putte, met in bijlage het kostendocument van notaris Michoel & Michoel, voornoemd, en de vraag om 10 % van de totale koopprijs te betalen aan vzw Kempens Landschap, zijnde ,65 euro; Overwegende dat het gemeentebestuur lid is van de vzw Kempens Landschap; Gelet op het besluit van de Raad van Bestuur van 22 juni 1998 van de vzw Kempens Landschap waarbij overeengekomen werd dat, daar waar de vzw Kempens Landschap een

10 onroerend goed verwerft, de betrokken gemeente naast het beheer via een goed rentmeesterschap een tussenkomst zal verlenen van 10 % in de totale aankoopprijs; Overwegende dat bij de eerstvolgende budgetwijziging de nodige kredieten onder artikel 766/ van de buitengewone dienst zullen voorzien worden; Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en schepenen; BESLUIT, met eenparigheid van stemmen: Art. 1. Een investeringssubsidie toe te kennen aan de vzw Kempens Landschap, Peredreef 5, 2580 Putte, ten bedrage van ,65 euro zijnde het gemeentelijk aandeel in de aankoop van m² bos ter streke Bleke Heyde door de VZW Kempens Landschap. Art. 2. De betaling zal geschieden van het krediet in te schrijven artikel 766/ in de buitengewone dienst van het budget Art. 3. Het college van burgemeester en schepenen wordt met de uitvoering van onderhavige beslissing gelast. Art. 4. Afschrift van dit besluit voor verder gevolg over te maken aan de bevoegde diensten. Graag wens ik ook de aandacht te vestigen dat het bosrijk karakter vandaag wordt gekenmerkt door uitheemse aanplantingen. Dit wordt bevestigt in Uw eindvoorstel voorstudie pilootcluster weekendverblijven Wuustwezel van september 2009 op pag 18 en in de memorie van toelichting pag 24. Hierbij stelt U dat de grote monotone naaldhoutaanplanten een belangrijk aandachtspunt vormen. U suggereert dat bosomvorming naar een meer gevarieerde bosstructuur wenselijk is, namelijk kwalitatieve versterking van de bosstructuur. Indien grote kavels behouden dienen te blijven kan dit niet gerealiseerd worden.

11 Indien er verkavelingvergunningen (min 900m²) toegestaan worden kan men deze kwalitatieve bosstructuur versterking opnemen in de verkavelingvoorschriften. Het opnemen van een dwingende aanplanting van streekeigen (loof)bomen kan bij verkavelingen op langere termijn leiden tot een meer diverse bosstructuur dewelke uiteraard een biotoop verrijking zal beteken. In Uw eindvoorstel voorstudie pilootcluster weekendverblijven Wuustwezel van september 2009 op pag 22 en in de memorie van toelichting pag 29 merken we tevens op dat de onderzochte cluster en zijn omgeving geen prioritair gebied aangaande natuurbeleid is. Toch denken wij dat na toepassing van voorgaande suggestie er een toegevoegde waarde natuur kan ontstaan. Verder wens ik er op te wijzen dat er recentelijk nog verkavelingen werden goedgekeurd rekening houdend met de huidig gelden regels (een van de vele vb zie bijlage).

12 Voorstel: Het verkavelen van een perceel kan enkel als het gelegen is aan een voldoende uitgeruste weg en dat na opsplitsing de individuele kavel grootte minimaal 900m² bedraagt. Verkavelingen met nieuwe wegenis kunnen niet worden toegestaan.

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei Antwerpen

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei Antwerpen Dit bezwaar telt 11 pagina s Bezwaarschrift 07 april 2011 gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Aangaande het openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP Clusters

Nadere informatie

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Dit bezwaar telt 6 pagina s Bezwaarschrift 07 april 2011 gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Aangaande het openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP Clusters

Nadere informatie

Dit bezwaar telt 6 pagina s 07 april 2011 Bezwaarschrift gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei Antwerpen

Dit bezwaar telt 6 pagina s 07 april 2011 Bezwaarschrift gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei Antwerpen Dit bezwaar telt 6 pagina s 07 april 2011 Bezwaarschrift gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Aangaande het openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP Clusters

Nadere informatie

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Dit bezwaarschrift telt 26 pagina s Bezwaarschrift 07 april 2011 gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Aangaande het openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP

Nadere informatie

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Dit bezwaar telt 8 pagina s Bezwaarschrift 07 april 2011 gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Aangaande het openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP Clusters

Nadere informatie

Dit bezwaarschrift telt 7 pagina s Bezwaarschrift. gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei Antwerpen

Dit bezwaarschrift telt 7 pagina s Bezwaarschrift. gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei Antwerpen Dit bezwaarschrift telt 7 pagina s Bezwaarschrift 07 april 2011 gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Aangaande het openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP

Nadere informatie

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Inleiding Aanpak problematiek van de weekendverblijven Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Verdere stappen Vragen? 6 mei 2009 dienst ruimtelijke planning - PRUP Leugenboombos 1

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

Opmerkingen ten behoeve van de provincieraadsleden inzake het advies van de PROCORO aangaande de PRUP s weekendverblijven

Opmerkingen ten behoeve van de provincieraadsleden inzake het advies van de PROCORO aangaande de PRUP s weekendverblijven Opmerkingen ten behoeve van de provincieraadsleden inzake het advies van de PROCORO aangaande de PRUP s weekendverblijven Geacht provincieraadslid, Er wordt van u verondersteld dat u binnenkort een oordeel

Nadere informatie

Ministerieel besluit houdende de uitbreiding van het erkend natuurreservaat Heidebos (nr. E-147)

Ministerieel besluit houdende de uitbreiding van het erkend natuurreservaat Heidebos (nr. E-147) ~\".. \ Vlaa~se 'l~ \ Regenng Ministerieel besluit houdende de uitbreiding van het erkend natuurreservaat Heidebos (nr. E-147) DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW, Gelet op het Bosdecreet

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeente Wuustwezel Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Kaartenatlas Informatief en richtinggevend deel

Gemeente Wuustwezel Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Kaartenatlas Informatief en richtinggevend deel Gemeente Wuustwezel Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Kaartenatlas Informatief en richtinggevend deel Dossier WUU582 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Wuustwezel November 2006 Provincie Gemeente

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 6 Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet aankoop gronden en maken bestemmingsplan (Oudleusen). Datum: Portefeuillehouder: dhr. E.

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2012/0457 van 7 november 2012 in de zaak 1011/0835/A/3/0784 In zake: de heer.., wonende te.. bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Geert VRINTS kantoor

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/21 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

Raadpleging startnota en procesnota Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Groen

Raadpleging startnota en procesnota Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Groen Raadpleging startnota en procesnota Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Groen Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Groen. Dit RUP wil de bestaande groengebieden

Nadere informatie

TOELICHTING RUIMTELIJKE UITVOERINGSPLANNEN

TOELICHTING RUIMTELIJKE UITVOERINGSPLANNEN TOELICHTING RUIMTELIJKE UITVOERINGSPLANNEN RUP Peerlaarstraat en RUP Eertberglei gemeente Bonheiden, informatieavond 10 februari 2015 13004_PT_006_informatieavond relevante begrippen gewestplan, plan van

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

ZITTING van 7 januari Tegenwoordig M.M.: Gelet op het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening en

ZITTING van 7 januari Tegenwoordig M.M.: Gelet op het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening en PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE INGELMUNSTER GECORO GEMEENTELIJKE COMMISSIE VOOR RUIMTELIJKE ORDENING ZITTING van 7 januari 2008 Tegenwoordig M.M.: De leden: Secretaris: F. Benoit ir. D. Ronse (ondervoorzitter),

Nadere informatie

VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING

VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING VERBINTENIS TOT COMPENSERENDE BEBOSSING 1. Ondertekenende partijen Tussen enerzijds : Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, Rijnkaai 37, 2000 Antwerpen Vertegenwoordigd door: De heer Jan Van Rensbergen,

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

BOS IN SINT-TRUIDEN Nota

BOS IN SINT-TRUIDEN Nota BOS IN SINT-TRUIDEN Nota Ir. Koenraad Van Meerbeek 12/03/2012 1. Wat is bos? Wanneer we over bos spreken, is er een duidelijke definitie nodig van een bos. Iedereen moet immers over hetzelfde praten. Een

Nadere informatie

3. Hoeveel van het WUG op het gewestplan valt onder de volgende categorieën:

3. Hoeveel van het WUG op het gewestplan valt onder de volgende categorieën: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 180 van LYDIA PEETERS datum: 1 december 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Woonuitbreidingsgebieden en woonreservegebieden - Ontwikkeling

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare

Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Dendermonde Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Berlare Bindend gedeelte Studiebureau VDS b.v.b.a. 2 Gemeente Berlare Gemeentelijk Ruimtelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0074 van 21 januari 2014 in de zaak 1011/0238/A/8/0207 In zake: 1. de heer... 2. mevrouw... beiden wonende te... verzoekende partijen tegen: de deputatie

Nadere informatie

Het bezwaarschrift bij cluster werd niet omschreven door de indiener van het bezwaarschrift.

Het bezwaarschrift bij cluster werd niet omschreven door de indiener van het bezwaarschrift. Zoneringsplan Lede E4CPTZ3V Id: 7677 Cluster/GUP nummer: 229-64 Adres: nonnenbosstraat 142 9340 Lede Het bezwaarschrift bij cluster 229-56 werd niet omschreven door de indiener van het bezwaarschrift.

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen Bijlage II stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Nadere informatie

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1'

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' 1. Inleiding Deze nota behandelt de adviezen die zijn binnengekomen in

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 3e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2015/0029 van 24 maart 2015 in de zaak 1213/0772/SA/3/0732 In zake: 1. de stad TIELT, vertegenwoordigd door het college

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

Notitie bezwaren vestiging voorkeursrecht Centrum Boekel.

Notitie bezwaren vestiging voorkeursrecht Centrum Boekel. Notitie bezwaren vestiging voorkeursrecht Centrum Boekel. Inleiding Op 13 juli 2017 hebben burgemeester en wethouders het voorkeursrecht gevestigd op basis van de Wvg op het plangebied Centrum Boekel.

Nadere informatie

Belasting op onbebouwde percelen

Belasting op onbebouwde percelen Belasting op onbebouwde percelen Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in een niet- vervallen verkaveling Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in gebieden bestemd voor wonen Artikel

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

Notaris Hans Van Overloop

Notaris Hans Van Overloop Nieuwe contactgegevens vanaf 10 maart 2010 Stedenbouwkundige vergunningen Loketadres op afspraak Postadres Grote Markt 1 2000 Antwerpen Tel 03 338 67 45 notaria@stad.antwerpen.be SW/V/SV Alle briefwisseling

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Oostende - Middenkust

Oostende - Middenkust Oostende - Middenkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 26/01/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven en oranje gekleurd en met

Nadere informatie

Uittreksel uit het vergunningenregister

Uittreksel uit het vergunningenregister Uittreksel uit het vergunningenregister Gemeente Evergem Datum : 4 augustus 217 Volgnummer : V2017_516 DETAILOPGAVE VAN DE IN HET VERGUNNINGENREGISTER OPGENOMEN INFORMATIE Ligging van het terrein: Kadastrale

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d. d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 111111111111111111111111111 001111110110111111111101111 M M16005293

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 januari 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00035 Onderwerp: Sluiten van een aankoopovereenkomst met betrekking tot de onroerende goederen gelegen te Zwijnaarde,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0524 van 5 augustus 2014 in de zaak 1213/0539/A/2/0507 In zake: de heer Marc ALLOING verzoekende partij tegen: de deputatie van de provincieraad van

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kelsbeek Nieuwenhoven

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kelsbeek Nieuwenhoven AFBAKENING GEBIEDEN NATUURLIJKE EN AGRARISCHE STRUCTUUR REGIO HASPENGOUW - VOEREN gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kelsbeek Nieuwenhoven startvergadering 31 maart 2015 1 agenda startvergadering kennismaking

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Bonheiden, Rotselaar, Tremelo,

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Zonevreemd jeugdverblijf De Horizon Gemeente Bredene Procesnota 2.0 algplanid: rup_30000_213_00146_00001 maart 2018 dienst ruimtelijke planning. tel 050 40 35 33.

Nadere informatie

Gemeente Schilde Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Jachthoornlaan Stedenbouwkundige voorschriften Dossier SHI125-3

Gemeente Schilde Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Jachthoornlaan Stedenbouwkundige voorschriften Dossier SHI125-3 Gemeente Schilde Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Jachthoornlaan Stedenbouwkundige voorschriften Dossier SHI125-3 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Schilde september 2011 Provincie: Gemeente

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79)

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) Roeselare - Tielt 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) 0180 De gebieden die als "reservegebied voor woonwijken" zijn aangeduid, kunnen op initiatief van de gemeente of de vereniging van gemeenten

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Notaris Ines van Opstal

Notaris Ines van Opstal SW/BUR/SV Alle briefwisseling te richten aan Stad Antwerpen - / Stedenbouwkundige vergunningen, Jan Van Rijswijcklaan 162, 2020 Antwerpen Notaris Ines van Opstal Louisalei 60 2660 HOBOKEN uw bericht van

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN TUSSENARREST van 16 januari 2018 met nummer RvVb/S/1718/0445 in de zaak met rolnummer RvVb/1415/0484/SA/0468 Verzoekende partijen 1. de heer Jeroen DEVENYN 2. de heer

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK

MEMORIE VAN TOELICHTING AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK MEMORIE VAN TOELICHTING AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Registratienummer Datum raadsvergadering 2 april 2013 Datum B&W besluit 26 maart 2013 Portefeuillehouder P. Beerten Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 februari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Planologisch attest Rijmenants nv te Wuustwezel

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ;

afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling, I. Feenstra, telefoonnummer (0521) ; Raadsvoorstel nr. : 2002/180 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 19 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Rijstelling bestemmingsplan Giethoorn 1994 Voorstel besluit

Nadere informatie

ANALYSE VAN EEN RUP Arne Anseeuw 3SA2

ANALYSE VAN EEN RUP Arne Anseeuw 3SA2 ANALYSE VAN EEN RUP Arne Anseeuw 3SA2 1. Selectie van een RUP: KMO-zone: De Hutten Om aan de vraag van de lokale economie te voldoen, heeft het gemeentebestuur van Berlaar besloten om naast het bedrijventerrein

Nadere informatie

MODELVERORDENING GEMEENTELIJKE ACTIVERINGSHEFFING

MODELVERORDENING GEMEENTELIJKE ACTIVERINGSHEFFING MODELVERORDENING GEMEENTELIJKE ACTIVERINGSHEFFING De gemeenteraad, Gelet op het decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997, met latere wijzigingen, hierna Vlaamse Wooncode genoemd; Gelet op

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

7. Het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 100% van de som van de verhaalbare uitgaven, verhoogd met de intresten.

7. Het bedrag van de belasting wordt vastgesteld op 100% van de som van de verhaalbare uitgaven, verhoogd met de intresten. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM VERHAALBELASTING OP HET VERWERVEN VAN DE ZATE VAN DE WEG (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Artikel 1. 1.De eigendommen, gelegen langs openbare wegen

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor begroting, gegeven op 10 juni 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor begroting, gegeven op 10 juni 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 16 februari 2001 tot vaststelling van nadere regels inzake compensatie van ontbossing en ontheffing van het

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad

Zitting van de gemeenteraad 1 zvvegeni Zitting van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2009 Agendapunt: Onderwerp: Aanpassing van het subsidiereglement inzake de gemeentelijke renovatieprem ie De Raad, Overwegende dat een actief

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2011/0162 van 9 november 2011 in de zaak 2010/0276/SA/3/0255 In zake: 1.... 2.... beiden wonende te... advocaat Gert BUELENS kantoor houdende te 2800 Mechelen,

Nadere informatie

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( )

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( ) dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels (2014-2019) juridisch kader Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd, in het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 september 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/29 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1604173 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Leopoldskazerne - aankoop blokken D t.e.m. I aankoop van deel stad Gent waardoor de volledige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Oude

Nadere informatie

Infobrochure Activeringsheffing 2017

Infobrochure Activeringsheffing 2017 Infobrochure Activeringsheffing 2017 Inhoud Inleiding 1. Register van onbebouwde percelen a. Wanneer is een perceel onbebouwd? b. Zijn er uitzonderingen? c. Begrip eigenaar d. Hoe wordt een onbebouwd perceel

Nadere informatie

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76)

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) Veurne - Westkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven, in oranje gekleurd en met de letters

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

Voorstel van resolutie. betreffende het behoud van de poldergraslanden en de andere historische permanente graslanden

Voorstel van resolutie. betreffende het behoud van de poldergraslanden en de andere historische permanente graslanden stuk ingediend op 1440 (2011-2012) Nr. 1 20 januari 2012 (2011-2012) Voorstel van resolutie van de heren Dirk Van Mechelen, Marc Vanden Bussche en Bart Tommelein, mevrouw Mercedes Van Volcem, de heer Karlos

Nadere informatie

Omgeving - Omgevingsvergunningen

Omgeving - Omgevingsvergunningen Omgeving - Omgevingsvergunningen RZK NV Thonissenlaan 96 3500 HASSELT België uw kenmerk ons kenmerk e-mail datum Wo Kozenstraat 44 Stevoort 6605/AC notarisinfo@hasselt.be 21-1-2019 IDENTIFICATIE VAN DE

Nadere informatie

Amendementen. op het ontwerp van decreet

Amendementen. op het ontwerp van decreet ingediend op 687 (2015-2016) Nr. 2 23 mei 2016 (2015-2016) Amendementen op het ontwerp van decreet tot wijziging van de regelgeving voor ruimtelijke uitvoeringsplannen teneinde de planmilieueffectrapportage

Nadere informatie

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan

provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan LEEMSTRAAT Hoogstraten Stedenbouwkundige voorschriften Ruimtelijke planner: Peter Peeters Dienst Ruimtelijke Planning Gezien en definitief vastgesteld door de provincieraad

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Park - gedeeltelijke herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ111

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Park - gedeeltelijke herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ111 Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Park - gedeeltelijke herziening Stedenbouwkundige voorschriften Dossier WIJ111 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur van Wijnegem Oktober 2007

Nadere informatie

Overeenkomst treedt in werking na start realisatie LAR-Zuid en operationalisering Groenfonds

Overeenkomst treedt in werking na start realisatie LAR-Zuid en operationalisering Groenfonds PLANNEN VAN AANPAK dinsdag 19 januari 2016 AANLEIDING Samenwerkingsovereenkomst met Natuurpunt (8 december 2014) Drie projectgebieden ter compensatie van LAR-Zuid Groenfonds Relatie tussen de plannen van

Nadere informatie

Toelichting bij bijkomend agendapunt over de bijzondere algemene vergadering van Eandis Assets op 3 oktober 2016

Toelichting bij bijkomend agendapunt over de bijzondere algemene vergadering van Eandis Assets op 3 oktober 2016 Toelichting bij bijkomend agendapunt over de bijzondere algemene vergadering van Eandis Assets op 3 oktober 2016 Op 3 oktober 2016 was er een algemene vergadering van Eandis Assets waar onder andere de

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Statenvergadering: 6 maart 2003 Onderwerp: Eigendomsoverdracht provinciale gronden in museale kuststrook te Lelystad aan gemeente Lelystad. 1. Wij stellen u voor: I. Aan de gemeente

Nadere informatie