Release november 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Release november 2014"

Transcriptie

1 Release november 2014 Inhoud: Omgeving: Projecten voorbereiden 1. EMVI gewogen factor als gunningsmethodiek Aanbesteden 2. Standaard ABK EMVI criteria beschikbaar Aanbesteden 3. Marktconsultatie-uitbreiding met digitale vragenlijst Beide 4. Kalender-items kunnen verbergen Aanbesteden 5. Toevoeging 1 e vragenronde aan kalender Aanbesteden 6. Bijlagen toevoegen vanuit Organisatie-en ABK-documenten Aanbesteden 7. KVK-nummer getoond in Uitnodigingsscherm Aanbesteden 8. Keuze voor Combinatie-inschrijven toegevoegd Aanbesteden Doorlopend project 9. Vragen stellen als inschrijver verbeterd Inschrijven 10. Nota van Inlichtingen automatisch genereren Aanbesteden 11. Berichten sturen aan inschrijvers en projectdeelnemers Aanbesteden 12. Herinneringen ingesteld bij belangrijke events Inschrijven 13. Berichten als concept kunnen bewaren Beide 14. Rollen uitgebreid met optie om wel/niet te mogen antwoorden Aanbesteden 15. Tijdstippen toegevoegd aan kalender Inschrijven Beoordelen en gunnen project 16. Proces-verbaal kunnen uploaden of genereren Aanbesteden 17. Kwalitatieve beoordeling mbv vragenlijst Beide 18. Voorlopig Gunningsbericht per inschrijver kunnen aanpassen Aanbesteden 19. Duidelijker laadbalk bij exporteren Aanbestedingsdossier Aanbesteden 20. Betere indeling van Gunningsproces Aanbesteden Organisatie functionaliteiten 21. Logboek uitbreiding Beide 22. Tijdstippen toegevoegd aan berichtenmodule Beide 23. Uploadtool verbeterd Beide

2 Projecten voorbereiden 1. EMVI Gewogen Factor als gunningsmethodiek toegevoegd Bij de Gunningsmethodieken is nu toegevoegd dat men ook gebruik kan maken van de EMVI Gewogen Factor. De EMVI Gewogen Factor bestaat een puntenverdeling. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor de verdeling Prijs en Kwaliteit. Deze verschilt ten opzichte van de Gunnen op waardemethodiek doordat de criteria geen korting op de prijs realiseren, maar zowel Prijs als Kwaliteit via een puntensysteem worden gewogen. De partij met het hoogste puntenaantal zal dan gegund worden. De methodiek kan worden geselecteerd bij het aanmaken van een project. De EMVI Gewogen factor-methode bestaat uit het vastleggen van criteria met een wegingsfactor en een beoordelingsbereik. Door een vantevoren vastgesteld aantal maximum punten toe te kennen, kan de weging van de verschillende criteria worden opgesteld. Bijvoorbeeld 100 punten, 30 gaat naar Prijs, 70 naar Kwaliteit. Men kan een schaal instellen van bijvoorbeeld Dan is de weging dus 3 vs 7.

3 In de Analyse kan de puntentoewijzing worden getest. De verdeling wordt ook overgenomen in percentages en daarmee ook de verdeling op de aanbestedingsformulieren. In het onderstaand geval 30% en 70%.

4 Als subcriteria worden ingevoerd, worden deze ook zo genoemd op het te versturen formulier. Gebruikelijk selecteerden klanten bij een nieuw project Niet van toepassing als ze een puntenverdeling wilden toevoegen. Vanaf nu is het dus mogelijk dit met EMVI Gewogen factor in te vullen. 2. Standaard ABK EMVI criteria beschikbaar Vanuit ABK worden veelgebruikte EMVI criteria beschikbaar gesteld als gekozen is voor één de methodieken Gunnen op Waarde, Gewogen Factor of Value Based Procurement. Deze criteria zijn door gebruikers en het Aanbestedingsinstituut samengesteld en gewogen. Per type gunningsmethodiek zijn deze vanuit Mijn organisatie in te laden en per project ook specifiek in te vullen. Daarvoor zijn standaard teksten opgesteld. Aanbestedingskalender.nl streeft naar standaardisatie en lagere kosten bij het aanbestedingsproces. Deze veelgebruikte EMVI-criteria helpen daarbij. Het zijn de volgende criteria: Communicatie Doorlooptijd/Uitvoeringsduur Duurzaamheid Functionaliteit Garanties Kansendossier samen met risicodossier Klantenservice en technische ondersteuning Kwalificatie en ervaring in te zetten personeel

5 Levertijd Omgevingsmanagement Planning Deze zijn dus te selecteren vanuit Mijn organisatie of vanuit een project. 3. Marktconsultatie uitgebreid met digitale vragenlijst De Marktconsultatie is uitgebreid met de mogelijkheid om digitaal vragen te laten beantwoorden. Men kan vragen in de tool opstellen en deze laten beantwoorden door ondernemers. Na het verlopen van de termijn worden de antwoorden verzameld weergegeven. Het aanmaken van vragen kan met de Vragenlijst. Aan deze vragenlijst kunnen vragen worden toegevoegd, met daarbij de optie om deze Open te laten beantwoorden, Multiple-choice of Meerdere antwoorden mogelijk.

6 De inschrijver kan dit project dan openen en via Beantwoorden vragen ook beantwoorden. Aan het antwoord kan een toelichtende bijlage worden toegevoegd. Na het aflopen van de inschrijftermijn zijn de resultaten te downloaden per vragenlijst. Deze worden dan per vraag getoond en kunnen ook gedownload worden.

7 De download is in HTML en wordt weergegeven zoals de onderstaande afbeelding. Dit overzicht wordt ook toegevoegd aan het Aanbestedingsdossier dat kan worden geëporteerd vanuit het Projectoverzicht. 4. Kalender items kunnen verbergen Het is voor Aanbestedende diensten mogelijk om in hun project bepaalde items van de Kalender te verbergen. Zo zouden bijvoorbeeld de termijnen uit de gunningsfase kunnen worden verborgen en pas later worden getoond. Men kan bijvoorbeeld aangeven dat de Alcateltermijn niet wordt getoond aan inschrijvers in de eerste fase van een project. Dit doet men door in de termijn te deselecteren Zichtbaar voor inschrijvers. Na het openen van de inschrijvingen kan deze weer zichtbaar worden gemaakt. Bij de inschrijvers is dan ook de Alcateltermijn niet meer zichtbaar.

8 5. Toevoeging 1 e vragenronde aan kalender. De termijn 1 e vragenronde is aan de kalender toegevoegd. Hiermee kan aan inschrijvers worden getoond tot wanneer ze vragen kunnen stellen. Aan deze termijn is ook een automatische herinnering gekoppeld. Ondernemers zullen twee dagen voor het aflopen van de termijn herinnerd worden. 6. Bij toevoegen bijlagen ook keuze uit organisatie-documenten en Handleidingen Bij het toevoegen van Bijlagen aan een aanbesteding, is het nu mogelijk te kiezen uit organisatiedocumenten of handleidingen die door ABK zijn vrijgegeven. Men kan nu als organisatie bijvoorbeeld een standaard geheimhoudingsverklaring of beleids-document klaarzetten vanuit Mijn organisatie en deze bij een nieuw project toevoegen. ABK heeft op deze manier ook Handleidingen klaargezet, die mee kunnen worden gestuurd. Op die manier downloaden ondernemers ook gelijk een handleiding voor het digitaal inschrijven (indien gewenst). Daarmee helpt u ondernemers die voor het eerst digitaal inschrijven. U kunt de bijlage toevoegen door uit het menu het gewenste bestand te selecteren:

9 7. KVK-nummer zichtbaar bij selecteren ondernemers in Uitnodigingsscherm Bij het uitnodigen van partijen is het nu ook zichtbaar met welk KVK-nummer een ondernemer bekend is in het systeem. Voor een opdrachtgever is het daardoor makkelijker om de juiste partij en contactpersoon te selecteren. 8. Keuze voor gecombineerd inschrijven toegevoegd. Bij het aanmaken van een nieuw project is het voor opdrachtgevers of aanbestedende diensten nu mogelijk geworden om gecombineerd inschrijven wel/niet toe te staan. Standaard is deze optie gewoon beschikbaar, maar het kan bij bepaalde type opdrachten ongewenst zijn. Bij de projectgegevens is daarom ook de optie toegevoegd.

10 Doorlopende projecten 9. Verbeterd vragen stellen op verschillende pagina s Een ondernemer kan nu op elke pagina een vraag stellen. Daarmee wordt ook de context meegegeven of kan deze nog gewijzigd worden. Als op een bepaalde pagina een vraag is gesteld, verschijnt ook een notificatie. Als de Aanbestedende dienst de vraag heeft beantwoord, kan men ook op deze pagina het antwoord bekijken. Op deze manier kan teruggezien worden welke vragen op welke pagina zijn gesteld. Rechtsbovenin het scherm is een icoon toegevoegd om een bericht te kunnen sturen aan de Aanbestedende dienst. Men kan de context nog wijzigen, het onderwerp ingeven, het bericht invoeren of een bijlage toevoegen. Ook heeft men de optie om bij de aanbestedende dienst aan te geven of men een vraag individueel behandeld wil laten worden. De aanbestedende dienst of opdrachtgever kan dit dan wel of niet honoreren door de vraag direct te beantwoorden of toch in de Nota op te nemen. 10. Nota van Inlichtingen digitaal kunnen genereren Onder de Nota van Inlichtingen-plek kon al langer een extern opgebouwde Nota worden geüpload. Hier is nu de mogelijkheid toegevoegd deze te genereren op basis van de binnengekomen vragen van ondernemers. Het is voor de aanbesteder dan ook mogelijk direct antwoorden op de vragen te geven en deze direct of pas in de Nota te versturen.

11 Als een vraag binnenkomt, kan deze worden geopend door op de titel te klikken. Deze opent nu in een apart venster. Men kan een reactie plaatsen op de binnengekomen vraag. Deze kan direct worden verstuurd of pas in de nota meegenomen worden. Ook kan een reactie als concept worden opgeslagen, zodat deze later aangepast en verstuurd kan worden, bijvoorbeeld door een projectdeelnemer (zie daarvoor Opslaan als concept. Onder Nota van Inlichtingen kan een Nota worden samengesteld uit de Berichten.

12 Men kan hier het bericht nogmaals bekijken, eventueel aanvullen, maar ook direct selecteren voor het samenstellen van een Nota. Ook kunnen deze nog worden geëxporteerd, om het voorlopig vraag & antwoord in te kunnen zien en deze eventueel in een eigen vormgegeven format te uploaden. Na het klikken op Samenstellen wordt een pdf klaargezet die kan worden gepubliceerd. Vooraf kan de pdf worden gecontroleerd door het te downloaden:

13 Na het controleren kan nog steeds een aparte Nota worden geupload of men kan de gegeneerde Nota direct publiceren. Bij het Samenstellen wordt bij de berichten die in de eerder gegenereerde Nota zijn verzameld, getoond dat ze al zijn opgenomen.

14 De nota komt bij de Inschrijven-omgeving binnen of op Aanbestedingskalender.nl, als het een publieke aanbesteding betreft. 11. Losse berichten kunnen versturen aan inschrijvers/geïnteresseerden of projectdeelnemers Aanbestedende diensten of opdrachtgevers kunnen binnen een project nu berichten versturen aan inschrijvers/geïnteresseerden of projectdeelnemers (collega s). Dit kan door onder Berichten binnen het project een Bericht voor geinteresseerden op te stellen. Hiermee kunnen aanbestedende diensten bijvoorbeeld ondernemers op de hoogte brengen van aankomende acties, eventuele verduidelijkingen of andere communicatie die niet via een Nota van Inlichting, Proces-verbaal of Gunningsbeslissing moet worden gecommuniceerd. Ook kan intern een bericht aan projectdeelnemers worden verzonden, zodat zij actie moeten ondernemen of een bepaalde vraag moeten beantwoorden. Men kan dan een bericht inclusief bijlage versturen en gebruikers selecteren die het bericht moeten ontvangen. 12. Herinneringen bij verlopen vragen stellen en aanmeldings- of inschrijftermijn voor inschrijvers ABK heeft standaard bij het verstrijken van de 1 e vragenronde, de aanmeldtermijn én de inschrijftermijn een herinnering toegevoegd voor ondernemers om op tijd actie te ondernemen. Deze wordt twee dagen voor deze termijn aan het contactpersoon van de onderneming toegestuurd.

15 Deze ziet er ongeveer zo uit. In dit voorbeeld is een herinnering ingesteld voor het verstrijken van de Alcatel of Standstill-termijn. 13. Berichten als concept kunnen opslaan Zowel aanbestedende diensten als inschrijvers kunnen hun vraag tijdelijk als concept opslaan, om deze later pas te publiceren. Dit doet men door te kiezen voor Opslaan als concept. Vervolgens wordt het bericht onder de eerdere vraag getoond en kan deze later worden bewerkt. Door op Bewerken te klikken kan het concept worden afgemaakt.

16 Men kan er voor kiezen om een antwoord te schrijven, maar deze door een andere projectdeelnemer te laten afmaken en te versturen. In dat geval kiest men voor het opslaan als concept en vervolgens het wijzigen van het contactpersoon (de aan -partij). Hiermee komt het bericht open te staan bij de andere projectdeelnemer. Door de status bijv. op Todo- te wijzigen, kan deze het bericht afhandelen, als dit past binnen de door de organisatie gekozen workflow. Na het opslaan wordt het bericht ook naar het adres van de projectdeelnemer gestuurd. 14. Rol beschikbaar om gebruikers alleen berichten alleen als concept te laten opslaan Als de rol Reviewer wordt toegekend aan een gebruiker in een project, zal deze de Antwoorden op de vragen van inschrijvende of geïnteresseerden alleen als concept kunnen opslaan. Op deze manier kan worden ingeregeld dat bepaalde gebruikers de daadwerkelijke antwoorden versturen en anderen deze alleen voorbereiden. Hier het toewijzen van de rol Reviewer : En hier het opslaan van een antwoord als concept door deze gebruiker. Deze heeft dus niet de optie om deze ook te versturen.

17 Bij het aanmaken van nieuwe eigen rollen (binnen de organisatie-specifiek), kan deze optie ook toegevoegd worden. Er zijn dan drie mogelijkheden. Er kan dus ook gekozen worden om bepaalde gebruikers alleen de functionaliteit te bieden om te laten versturen. 15. Tijdstippen toegevoegd aan Kalender De kalender bood eerder niet de mogelijkheid om direct het tijdstip van het verlopen van een termijn te zien. Dit is nu verbeterd. Het tijdstip is direct zichtbaar onder de datum. Beoordelen en Gunnen 16. Proces-verbaal digitaal kunnen genereren Binnen de digitaal doorlopen niet-openbare procedure, de openbare procedure en de meervoudig onderhandse procedure is het nu mogelijk om een automatisch vooringevuld proces-verbaal te

18 genereren. Dit kan een proces-verbaal van Aanwijzing, van Opening of van Gunning zijn. Het procesverbaal kan door de beheerder van een organisatie worden aangepast, en vervolgens in de projecten per procedure specifiek gemaakt worden. In het proces-verbaal komt informatie beschikbaar over het aantal inschrijvers of aanmelders, de eventueel meegegeven inschrijfprijzen en de eventueel opgegeven kwalitatieve beoordeling. U ziet de standaard-opbouw van het Proces-verbaal onder Mijn Organisatie. U kunt de tekst hier aanpassen en eventueel een organisatie-logo toevoegen. Binnen een project is het onder Gunning mogelijk een proces-verbaal samen te stellen. Men kan daarnaast ook apart een eigen proces-verbaal uploaden. Na het toevoegen is het mogelijk de tekst aan te passen voor het specifieke project.

19 Vervolgens kan ervoor worden gekozen het Proces-verbaal te publiceren, nog te bewerken of een nieuwe te uploaden. Men kan ook de pdf gebruiken om deze nog handmatig aan te vullen. De pdf die wordt gegeneerd heeft de volgende lay-out, conform datgene wat is opgebouwd.

20 Als men wil publiceren, kan op Publiceren worden geklikt. Bij een onderhandse aanbesteding wordt deze dan verzonden aan de inschrijvers. Bij publieke aanbestedingen wordt de mogelijkheid gegeven het proces-verbaal op ABK of alleen naar inschrijvers te versturen. 17. Kwalitatieve beoordeling van Eisen & Wensen Men heeft naast de mogelijkheid om Uitvraagdocumenten toe te voegen, ook de optie om door middel van vragen een inschrijving te beoordelen. Dit kan met behulp van de Vragenlijst-module Men kan de vragenlijst in een specifieke kluis toewijzen en een bijbehorend document toevoegen. Daarnaast kunnen dus vragen of eisen worden toegevoegd, die door de aanbesteder naderhand ook kunnen worden beoordeeld. Zo kan bijvoorbeeld het Gunningscriterium Kwaliteit van een vragenlijst worden voorzien en aan de hand van de vragen, worden beoordeeld. Men heeft meerdere mogelijkheden bij het opstellen van een vraag. Men kan een vraag stellen, toelichting geven en het vraagtype bepalen. Bij het vraagtype Meerdere antwoorden, kunnen ook specifieke keuzemogelijkheden worden opgesteld.

21 De beoordeling kan dan vrij worden ingesteld met behulp van een zelf in te geven waarde én een puntenscore. De inschrijver kan deze eisen beantwoorden door de vragen te beantwoorden en een document te uploaden met daarin de inhoudelijke toelichting op de wensen.

22 Na het verlopen van de inschrijftermijn is het dan mogelijk om de antwoorden te beoordelen. Hier is per vraag de mogelijkheid de punten toe te bedelen. Op basis van de eindscore kan de inschrijving bijvoorbeeld worden uitgesloten of juist hogere waardering krijgen op het uiteindelijk resultaat.

23 De totale beoordeling kan worden ingezien ten opzichte van de verschillende inschrijvers. 18. Voorlopig gunningsbericht kunnen aanpassen Eerder was het voorlopig gunningsbericht door ABK vormgegeven. Nu is het mogelijk dit per inschrijver aan te passen. Hiermee kan dus een apart bericht worden vormgegeven voor de afgewezen partijen en de gegunde partijen. Door ABK wordt het standaard bericht aangemaakt, de aanbestedende dienst kan deze tekst in het project onder Gunning per partij aanpassen. Men kan nog voor het daadwerkelijk gunnen, de berichten aanpassen door op Wijzig afwijs-bericht te klikken of op Wijzig gunningsbericht.

24 Vervolgens kan men het bericht vormgeven op basis van wat ABK al heeft voorgesorteerd én kan een bijlage worden toegevoegd. Men kan hier gebruik maken van de termen die door ABK gevuld worden zoals %relation-name%. Er kunnen ook afbeeldingen aan het bericht worden toegevoegd. 19. Bij het opzetten van de Aanbestedingsdosssier-export is een laadbalk toegevoegd Omdat dit grote bestanden kunnen zijn, is hier een laadicoon toegevoegd, om rustig af te kunnen wachten, totdat de zip is opgebouwd.

25 20. Betere indeling van gunningsproces Door de nieuwe functionaliteiten in het Gunningsproces zoals het beoordelen van vragenlijsten, het inzien van inschrijfdocumenten per ondernemer, de uitgebreide score-overzichten, het procesverbaal en de mogelijkheid om aparte gunningsberichten op te kunnen stellen, zijn de schermen wat aangepast. Het gunningsproces bestaat nu uit het Inzien van de ingeschreven partijen. Per ondernemer of ingeschreven partij een eigen pagina met inschrijfdocumenten. Een apart beoordelingsscherm gebaseerd op de EMVI-criteria.

26 En een nieuwe pagina waarop de Gunningsbeslissing kan worden aangepast en verstuurd worden. Er kan nu ook logisch van begin tot eind worden genavigeerd om geen stappen te vergeten en duidelijk zichtbaar te hebben dat kluis 2 is geopend. Organisatie-functionaliteiten 21. Logboek uitgebreid Het logboek is uitgebreid in acties die worden bijgehouden. Onder andere toegevoegd: Aanbesteden-omgeving: - In welk scherm & project vragen zijn beantwoord. - In welk scherm een bijlage is geupload - Dat een vraag van een ondernemer is beantwoord. - Dat een project is gepubliceerd of gerectificeerd - Als een Nota van Inlichtingen is verstuurd of een Proces-verbaal - Dat de kluizen door wie zijn geopend Inschrijven-omgeving: - Dat een uitnodiging voor een onderhands project is geaccepteerd of geweigerd - Dat een vraag is gesteld in een bepaald scherm - Dat een document is geupload in de kluizen

27 - Dat een inschrijving of aanmelding is gepubliceerd of vrijgegeven - Dat een bijlage bij een project is gedownload 22. Tijdstippen toegevoegd aan verstuurde en ontvangen berichten In het berichtensysteem zijn nu, naast de datums, ook de tijdstippen zichtbaar waarop berichten zijn verzonden of voor het laatst zijn bewerkt. Hiermee wordt een betere logging gegarandeerd. Ook binnen het bericht wordt de tijd nogmaals getoond.

28 23. Uploadtool verbeterd Op alle omgevingen is het uploaden van bestanden verbeterd. Er waren enkele problemen met de oude Flash-oplossing. We zijn daarom overgestapt op de HTML-5 oplossing. Hierdoor is het uploaden in alle bekende browsers mogelijk. Tegelijkertijd is het scherm wat overzichtelijker vormgegeven. Klikken op bladeren om bestanden toe te voegen. Vervolgens zichtbaar welke documenten zijn geselecteerd om deze vervolgens op te slaan.

Aanbesteden-omgeving. Release items juli 2014 (2.97)

Aanbesteden-omgeving. Release items juli 2014 (2.97) Release items juli 2014 (2.97) Aanbesteden-omgeving 1. Organisatie-informatie bij Mijn profiel beschikbaar voor elke gebruiker 2. Bij het toevoegen van bijlagen geen rectificatie meer 3. Mogelijkheid contactpersoon

Nadere informatie

Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures

Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures Versie 1 Januari 2016 Inhoudsopgave 1 Aanmelden voor uw inschrijving... 3 1.1 Het project op Aanbestedingskalender.nl... 3 1.2 Het project zichtbaar maken

Nadere informatie

Handleiding Project aanmaken

Handleiding Project aanmaken Handleiding Project aanmaken U vindt in deze handleiding: 1. Project aanmaken... 2 1.1 Projecten overzicht... 2 1.2 Nieuw project aanmaken... 3 2. Type procedures... 5 2.1 Openbare procedure... 5 2.2 Meervoudig

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse procedures

Handleiding inschrijven op onderhandse procedures Handleiding inschrijven op onderhandse procedures Versie Mei 2015 U vindt in deze handleiding: 1. Aanmelden voor de procedure... 2 1.1. De uitnodiging ontvangen... 2 1.2. De uitnodiging beantwoorden...

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op Meervoudig onderhandse procedures Versie feb 2017

Handleiding inschrijven op Meervoudig onderhandse procedures Versie feb 2017 Handleiding inschrijven op Meervoudig onderhandse procedures Versie feb 2017 Disclaimer Aanbestedingskalender heeft de informatie in deze handleiding met veel zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks bestaat

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op openbare procedures

Handleiding inschrijven op openbare procedures Handleiding inschrijven op openbare procedures Versie December 2014 U vindt in deze handleiding: 1. Aanmelden voor uw inschrijving... 2 1.1. Het project vinden op Aanbestedingskalender.nl... 2 1.2. Het

Nadere informatie

Aanbesteden-omgeving

Aanbesteden-omgeving Release juni 2014 (2.96) Aanbesteden-omgeving Op vrijdag 13 juni is release 2.96 van Aanbestedingskalender.nl geïnstalleerd. Deze release biedt aanbestedende diensten de mogelijkheid niet alleen onderhandse,

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op nietopenbare

Handleiding inschrijven op nietopenbare Handleiding inschrijven op nietopenbare procedures Versie December 2014 U vindt in deze handleiding: 1. Aanmelden voor de procedure... 2 2. Indienen van uw aanmelding... 5 2.1. Introductie op de Inschrijven-omgeving...

Nadere informatie

Inschrijven/Publieke-omgeving

Inschrijven/Publieke-omgeving Release items juli 2014 (2.97) Inschrijven/Publieke-omgeving 1. Organisatie-informatie bij mijn profiel beschikbaar 2. Inschrijf informatie op tabblad Meedoen bij alle aankondigingen (Publieke site) 3.

Nadere informatie

Release ABK 3.0 september 2014

Release ABK 3.0 september 2014 Release ABK 3.0 september 2014 Alle omgevingen 1. Nieuw registratieproces voor alle gebruikers van Aanbestedingskalender.nl Bij een nieuwe aanmelding kunt u nu direct kiezen welke acties u op Aanbestedingskalender.nl

Nadere informatie

Aanbesteden-omgeving. Release mei 2014 (2.95)

Aanbesteden-omgeving. Release mei 2014 (2.95) Release mei 2014 (2.95) Aanbesteden-omgeving 1. Uitnodigingsmails voor onderhands aanbesteden beter aan te passen te beheren Binnen Mijn organisatie was de uitnodigingsmail die u bij een onderhandse procedure

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op (niet) openbare procedures

Handleiding inschrijven op (niet) openbare procedures Handleiding inschrijven op (niet) openbare procedures Disclaimer Aanbestedingskalender heeft de informatie in deze handleiding met veel zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat

Nadere informatie

Release Notes 'Meer mogelijkheden voor tender vrijgave'

Release Notes 'Meer mogelijkheden voor tender vrijgave' Deze update Voor inkopers Release Notes 'Meer mogelijkheden voor tender vrijgave' Anonieme koper Vanaf nu worden de instellingen van de anonieme inkoper (bij overige opties) gekopieerd naar percelen, ook

Nadere informatie

Release notes ABK - Europese formulieren (S09) en koppeling kluizen en percelen

Release notes ABK - Europese formulieren (S09) en koppeling kluizen en percelen Release notes ABK - Europese formulieren (S09) en koppeling kluizen en percelen Met deze release van het Aanbestedingskalender platform zijn de nieuwe Europese formulieren voor het aankondigen en gunnen

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588?

Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen. Hoe kan ik deelnemen in Tender en Tender 73588? Handleiding Inschrijvers op tenders Uitgifte dijkpercelen Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze pagina (of kopieer https://platform.negometrix.com/registration.aspx

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer

Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Handleiding Inschrijvers op Prijsvraag BIG Data Challenge Klimaatadaptief Waterbeheer Hoe registreer ik mij als aanbieder? Als aanbieder maakt u gratis gebruik van Negometrix. Registreren kan via deze

Nadere informatie

Deze instructie bevat informatie over u digitaal kunt inschrijven voor de Open House Jeugdhulp Regio Haaglanden.

Deze instructie bevat informatie over u digitaal kunt inschrijven voor de Open House Jeugdhulp Regio Haaglanden. Deze instructie bevat informatie over u digitaal kunt inschrijven voor de Open House Jeugdhulp Regio Haaglanden. Om te zorgen dat dit ook bij u goed gaat werken is het noodzakelijk dat alle aanbieders,

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2019

Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2019 Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2019 TOEGANG DEELNEMERS/INLOGGEN... 2 ACCOUNT DEELNEMER... 3 MIJN GEGEVENS... 4 Logo opladen... 4 WEBPAGINA... 7 Foto persoonlijke webpagina... 7 AFFICHE AANMAKEN...

Nadere informatie

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie:

Handleiding. Online Order Entry Website. Door: Datum: Versie: Handleiding Online Order Entry Website Door: Datum: Versie: 2 Handleiding Online Order Entry Website Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De OOE... 4 Functionaliteiten... 5 Online Order Entry...

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

Instructie Raamovereenkomst Jeugdhulpaanbieders Inkoopsamenwerking Noord Veluwe

Instructie Raamovereenkomst Jeugdhulpaanbieders Inkoopsamenwerking Noord Veluwe Instructie Raamovereenkomst Jeugdhulpaanbieders Inkoopsamenwerking Noord Veluwe Vanuit de wetgeving worden gemeenten verplicht te gaan werken met een digitaal programma voor inkoop en contractering. Wij

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Release Notes Nieuw telefoonnummer en Evaluatiegeschiedenis'

Release Notes Nieuw telefoonnummer en Evaluatiegeschiedenis' Release Notes Nieuw telefoonnummer en Evaluatiegeschiedenis' Nieuw telefoonnummer De kans is groot dat u het al gezien heeft op onze website en het platform: Negometrix heeft een nieuw nummer voor de servicedesk.

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Instructie Negometrix t.b.v. Wmo Begeleiding Gemeente Dalfsen

Instructie Negometrix t.b.v. Wmo Begeleiding Gemeente Dalfsen Shared Service Centrum SSC Provinciehuis Luttenbergstraat 2 Postbus 538 8000 AM Zwolle Telefoon (038) 498 5189 Instructie Negometrix t.b.v. Wmo Begeleiding Gemeente Dalfsen Digitaal contracteren in Negometrix

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden houdt in dat alle communicatie, de

Nadere informatie

HANDLEIDING APPRENTICE (voor leerlingen)

HANDLEIDING APPRENTICE (voor leerlingen) (voor leerlingen) Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. Overzicht Dashboard 4 - Naar je werkstuk 4 3. De werkstukpagina 5 - Kolom rechts: 6 Agenda 6 Berichten 7 Tools: 8 - Stappenplan 8 - Logboek 9 - Bronnenlijst

Nadere informatie

In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed

In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed In zes stappen volledig digitaal aanbesteden via TenderNed 1 2 3 4 5 6 TenderNed is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken Publiceren Stap 1 Stap 2 Publiceren van de aankondiging over

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Pleegzorg SO Jeugd ZHZ

Pleegzorg SO Jeugd ZHZ Instructie Open House overeenkomst Pleegzorg 2018-2020 SO Jeugd ZHZ Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid (SO Jeugd ZHZ) heeft ervoor gekozen om de inkoop en contractering van jeugdhulp 2018-2020

Nadere informatie

Instructie aanbesteding Inkoop diensten in en aan huis gemeente Zwolle (Diah)

Instructie aanbesteding Inkoop diensten in en aan huis gemeente Zwolle (Diah) Instructie aanbesteding Inkoop diensten in en aan huis gemeente Zwolle (Diah) Vanuit de wetgeving worden gemeenten verplicht te gaan werken met een digitaal programma voor inkoop en contractering. Wij

Nadere informatie

Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2018

Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2018 Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2018 TOEGANG DEELNEMERS/INLOGGEN... 2 ACCOUNT DEELNEMER... 3 MIJN GEGEVENS... 4 Logo opladen... 4 WEBPAGINA... 7 Foto persoonlijke webpagina... 7 AFFICHE AANMAKEN...

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding Mediaweb juni 2018

Handleiding Mediaweb juni 2018 Handleiding Mediaweb juni 2018 Inhoudsopgave Over Mediaweb... 2 Inloggen Mediaweb... 2 Mijn Media... 3 Artikelen filteren... 4 Filtermogelijkheden... 5 Acties uitvoeren voor meerdere artikelen... 7 Beheer...

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Werkinstructie Inschrijving Negometrix3 Inkoopprocedure 2020

Werkinstructie Inschrijving Negometrix3 Inkoopprocedure 2020 Werkinstructie Inschrijving Negometrix3 Inkoopprocedure 2020 Inhoudsopgave Inschrijving 3 1. Aanleveren van gegevens 3 2. De werkwijze 4 3. Stap 1: Aanmaken digitale inschrijving 5 4. Stap 2: Vragenlijsten

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van EMVI criteria bij een project

Handleiding voor het maken van EMVI criteria bij een project Handleiding voor het maken van EMVI criteria bij een project Algemeen Bij aanbestedingen is het gunningcriterium lang niet altijd meer de laagste prijs. Bij EMVI (economisch meest voordelige inschrijving

Nadere informatie

Handboek voor de LEVERANCIER

Handboek voor de LEVERANCIER Inhuurdesk V. Vos Inhuurdesk@ns.nl Versie 1.0 December 2010 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave 1. Processchema... 3 2. Aanmelden als leverancier... 4 2.1 Ontvangen van de gebruikersnaam en een wachtwoord...

Nadere informatie

Billing Tool. Handleiding

Billing Tool. Handleiding Billing Tool Handleiding Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Werkwijze voor de gebruiker:... 4 1.1 Inzien van facturen... 5 1.1.1 Inzien van het factuurdossier... 5 1.2 Aanmaken van facturen... 6 3. Werkwijze

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Zorgplan maken, wijzigen of inzien

Zorgplan maken, wijzigen of inzien Zorgplan maken, wijzigen of Inleiding Een zorgplan geeft doelen met een streefdatum en bijbehorende acties weer. Meerdere zorgplannen kunnen ingevoerd worden, maar er kan maar één zorgplan actief zijn.

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn portfolio?

Hoe maak ik mijn portfolio? Hoe maak ik mijn portfolio? Handleiding bij het aanmaken en invullen van het eportfolio voor medewerkers in de meubel- en interieurbouwbranche Het eportfolio wordt beschikbaar gesteld door het Expertisecentrum

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

DOSSIERS HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

DOSSIERS HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology DOSSIERS HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.EU 16-8-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over dossiers in OTYS Go!... 4 1.2 Doel instructie... 5 1.3 Opbouw

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Releasenotes LCMS 2019v1

Releasenotes LCMS 2019v1 Release notes LCMS 2019v1 Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Titel: Releasenotes LCMS 2019v1 Datum: 11 maart 2019 Status: Definitief Versie: 1.01 Auteurs: Raymond Schram [IFV] Projectleider: Review:

Nadere informatie

Handleiding Verkoopmodule Verkoper 11-5-2010 WOSI

Handleiding Verkoopmodule Verkoper 11-5-2010 WOSI Handleiding Verkoopmodule Verkoper 11-5-2010 WOSI Inhoud Algemeen... 4 Hoofdpagina... 5 Verkoop... 7 Verkoop overzicht...7 VHE s... 8 VHE s... 8 Klanten... 9 Klanten... 9 Nieuwe Klant... 10 Geïnteresseerden...11

Nadere informatie

Instructie digitaal aanbieden

Instructie digitaal aanbieden Instructie digitaal aanbieden Inhoud digitaal aanbieden Dit inkooptraject zal in digitale vorm plaatsvinden middels een online tender. De digitale vorm van aanbieden houdt in dat alle communicatie, de

Nadere informatie

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 is een bijzondere. We voegen een nieuwe module

Nadere informatie

Handleiding voor het beheren van opleidingen

Handleiding voor het beheren van opleidingen Handleiding voor het beheren van opleidingen Handleiding coördinator Handleiding voor het beheren van opleidingen HIGIS 2008 http://www.higis.eu.org Higis 13 februari 2008 1/13 Inhoudstafel Beheren van

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Instructie Open House overeenkomst Jeugd & Opvoedhulp SO Jeugd ZHZ

Instructie Open House overeenkomst Jeugd & Opvoedhulp SO Jeugd ZHZ Instructie Open House overeenkomst Jeugd & Opvoedhulp 2018-2020 SO Jeugd ZHZ Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid (SO Jeugd ZHZ) heeft ervoor gekozen om de inkoop en contractering van jeugdhulp 2018-2020

Nadere informatie

Instructie contractering Specialistische Jeugdhulp Regio IJsselland

Instructie contractering Specialistische Jeugdhulp Regio IJsselland transformatie jeugdhulp Shared Service Centrum SSC Instructie contractering Specialistische Jeugdhulp Regio IJsselland Digitaal contracteren in Negometrix Deze handleiding is voor aanbieders. Stap voor

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen...

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen... Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl) en HorecaSysteem (www.horecasysteem.nl). Mocht u vragen hebben

Nadere informatie

URENREGISTRATIEMODULE

URENREGISTRATIEMODULE URENREGISTRATIEMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 22-8-2017 Versie 2.1 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Urenregistratiemodule... 4 1.2 Doel van

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Release Notes November 2015 'Verbeterde herinneringen en concept contracten'

Release Notes November 2015 'Verbeterde herinneringen en concept contracten' Release Notes November 2015 'Verbeterde herinneringen en concept contracten' De software van Negometrix wordt continu verbeterd. Regelmatig vinden er updates plaats met nieuwe of verbeterde functionaliteiten.

Nadere informatie

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

PRINT CV HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology PRINT CV HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over Print cv s... 4 1.2 Doel van deze instructie... 4 1.3 Opbouw

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

ManageWare Pro Postbus 568 3700AN Zeist Tel.: 030-692 5701 Fax: 084-718 8468. Documentenbeheer

ManageWare Pro Postbus 568 3700AN Zeist Tel.: 030-692 5701 Fax: 084-718 8468. Documentenbeheer Documentenbeheer Inleiding ConsultManager heeft nu een professionele module om documenten te archiveren, te koppelen aan cliënten, artsen, etc., en te beheren. Het was al mogelijk om externe documenten

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

ONS NOTIFICATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

ONS NOTIFICATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op ONS NOTIFICATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 10-09-2018 Table of Contents... 3 : algemene informatie... 4 : configuratie... 6 : instellingen en inschakeling bij een cliënt...12 : audits

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Werkinstructie Voorgangsverslag maken

Werkinstructie Voorgangsverslag maken Werkinstructie Voorgangsverslag maken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden

Nadere informatie

Handleiding Finaciële Module

Handleiding Finaciële Module Handleiding Financiële Module 1 Inhoudsopgave Abonnementen en diensten factureren... 2 Een losse factuur maken... 5 Factuuroverzicht bekijken en facturen verzenden... 6 De factuur... 7 SEPA exporteren...

Nadere informatie

ONS NOTIFICATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

ONS NOTIFICATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op ONS NOTIFICATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 17-04-2018 Table of Contents Ons Notificaties... 3 Ons Notificaties: algemene informatie... 4 Ons Notificaties: configuratie... 6 Ons Notificaties:

Nadere informatie

Instructie inschrijven op Zorgprofielen SO Jeugd ZHZ

Instructie inschrijven op Zorgprofielen SO Jeugd ZHZ Instructie inschrijven op Zorgprofielen 2018-2020 SO Jeugd ZHZ Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid (SO Jeugd ZHZ) heeft ervoor gekozen om de inkoop en contractering van jeugdhulp 2018-2020 via het

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Release datum: 11 juni 2012

Release datum: 11 juni 2012 Highlights 1 HSExpert versie 5.2 Begin juni is versie 5.2 van HSExpert gereleased. In versie 5.2 zijn vooral wijzigingen op het RiAxion (Arbo) dossier doorgevoerd. Daarnaast zijn er wat kleinere wijzigingen

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Trainer 1.

Handleiding Trainer 1. Handleiding Trainer 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Trainer rol... 7 Team status...

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Instructie Vraag & antwoord (Leadbuyer)

Instructie Vraag & antwoord (Leadbuyer) Instructie Vraag & antwoord (Leadbuyer) Introductie De vraag & antwoord module in Negometrix biedt de mogelijkheid om de Nota van Inlichtingen geïntegreerd in uw tender te verweven. De vraag & antwoord

Nadere informatie

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd. Handleiding: Aanmaken toernooi website Hantei I. Inleiding Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding Inschrijven op bestuurlijk aanbesteden

Handleiding Inschrijven op bestuurlijk aanbesteden Handleiding Inschrijven op bestuurlijk aanbesteden Disclaimer Aanbestedingskalender heeft de informatie in deze handleiding met veel zorgvuldigheid samengesteld. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat

Nadere informatie