FEBRUARI 2017 ISSUE #3-04

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FEBRUARI 2017 ISSUE #3-04"

Transcriptie

1 FEBRUARI 2017 ISSUE #3-04

2 Agenda Februari 2017, het jaar van de haan! Christel s Shopping List Recept van de maand VLIS-Lunch@Bianchi & Bella Ciao VLIS-Belgian Night@De Refter VLIS-Kwis VLIS gaat shoppen Onze Sponsors Tot Slot

3 VLIS-Agenda Februari 2017 MA DI WOE DO VR ZA ZO VLIS Lunch Belgian Night VLIS Kwis VLIS gaat shoppen VLIS zoekt Heb je tijd en zin om VLIS te helpen tijdens een van hun activiteiten? Altijd welkom! Stuur ons een mailtje via

4 2017, het Jaar van de Haan! De Haan ( 雞 ) is het tiende teken in de Chinese astrologie en is dus het tiende dier in de twaalfjaarlijkse cyclus. Het teken van de haan correspondeert met de kleur wit en is verbonden met het Westen. De Haan kan goed onderweg met Os, Slang en Draak. Ze passen minder goed bij de Hond, Varken, Paard, Haan en Rat. Met Tijger, Aap, Konijn en Geit gaat de haan niet echt gemakkelijk door één deur. Symboliek Hanen hebben een sterke natuurlijke neiging om elkaar te bevechten. Dit komt door hun territoriumgedrag, de zogenaamde pikorde. Een haan bakent zijn territorium af door te kraaien. Het zijn zorgzame types, zeker voor het hen-volk. Als een haan een lekker hapje heeft zal hij dat nooit in eerste instantie opeten. Hij klokt dan om een vrouwtje te lokken. Komt ze niet, dan eet de haan het lekkers gewoon zelf op. Persoonlijkheid Hanen zijn veelal kleurrijke types die met een vrolijk gemoed door het leven gaan. Mensen die geboren zijn in een jaar van de haan zijn objectief maar kunnen soms als een blaaskaak en opschepperig overkomen. Ze geven graag bescherming aan anderen. De haan in de romantiek en liefde Liefde betekent voor hanen een grote verantwoordelijkheid. Ze kunnen het daardoor als een angstige plicht ervaren. Mensen die in een jaar van de haan geboren zijn tonen fatsoen en goed gedrag als zij een partner verleiden. Passie en liefde beleven met een haan is enorm oprecht. Ze zijn super romantisch. Ze doen er alles aan om hun indrukwekkende ziel en hun geweldige voorkomen aan hun partner te tonen. Hanen zijn betrouwbare vrienden en levenspartners. De haan en geld en carrière Mensen die geboren zijn in een jaar van de haan zijn typische showmensen. Een beroep waarbij ze volop in de schijnwerpers staan is hen dan ook op het lijf geschreven. Ze doen het goed in beroepen waar een zekere mate van slimheid van hem of haar verwacht worden. Hanen zijn behendig en creatief in het bedenken van oplossingen. Het zijn prima onderhandelaars niet allerminst vanwege hun charismatische uitstraling en karakter. Ze houden van uitdagingen en risico's. Voor de haan is veelal geen lat te hoog. Bij hanen is de portemonnee altijd gevuld. Ze houden ervan om daarmee te pronken.

5

6 Christel s Shopping List Christel is VLIS-lid en woont al jaren in Shanghai. Tijdens een super gezellige koffie bij haar thuis zijn we enkele van haar adresjes te weten gekomen Swiss Butchery (swissbutchery.com) No. 6, Lane 3187 Hongmei Road 虹梅路 3187 弄 6 号, 近红松路 Lekker vers vlees, charcuterie en kaas Groothandelsmarkt (shentun.1688.com) 333 Zhangye Road, south of Cao an Highway 张掖路 333 号曹安公路 Kaas, boter, Italiaanse producten en nog heel veel meer aan zeer goedkope prijs Gordijnenmarkt 5km zuidelijker 1618 Cao'an Road 曹安路 1618 号轻纺市场 Engels sprekende verkoper: Layne tel Gordijnen, wol, lakens, handdoeken, Hongqiao Bird and Flowermarket 718 Hongjing Lu, near Hongsong Lu 虹井路 718 号, 近红松路 Bloemen, planten, decoratie en kleine meubels Caojiadu Flower Market 33 Wanhangdu Hou Lu, near Wanhangdu Lu 普陀区万航渡后路 33 号, 近万航渡路 Bloemen, planten, kruiden, vogelkooien en decoratie Xing Guang Photography Equipement Center 288 Luban Lu, near Xietu Lu 鲁班路 288 号, 近斜土路 Pei Yu Zhuo (zeker te vertrouwen) Fototoestellen Light Scene 162 Yinzhu Lu (in de buurt van Gubei Carrefour) 银珠路 162 号 Wechat Spreken goed Engels Decoratie en klein meubels (bv. juwelenkastje)

7 Recept van de maand Eight-Treasure Rice 1,5 cup kleefrijst BENODIGDHEDEN 2 el suiker 1 el varkensvet of boter 1 tl goji bessen 10 lotus zaden 10 gedroogde Chinese dadels (jujube) 2 el rozijnen 3 el rode bonen pasta 15 gekonfijte mandarijnbilletjes 10 gekonfijte kersen Gekonfijte winter meloen Maïzena Eight-treasure rice of babao fan ( 八宝饭 ) is een gestoomde rijstpudding van kleefrijst en gedroogde vruchten. Dit dessert dat door de Chinezen op het Spring festival gegeten wordt, is meestal gemaakt met rode bonen, Chinese dadels, lotus zaden, gepelde meloenzaden en longan pulp. Het smaakt niet alleen heerlijk, het is ook rijk aan symboliek. Het wordt verondersteld om harmonie, geluk en een veelbelovende carrière voor het komende jaar te brengen. BEREIDINGSWIJZE Week de kleefrijst een nacht in het water. Giet al het water af. Stoom vervolgens de rijst met 3 eetlepels water gedurende 30 minuten. Week gedurende minstens 2 uur de lotus zaden en jujubes in warm water. Snij de jujubes in 2 en verwijder de pit. Meng de boter of het varkensvet samen met 1 eetlepel suiker onder de nog warme rijst. Proef de rijst. Indien hij te droog is, meng er dan een beetje warm water onder. Vul een kom met de rijst en de gedroogde vruchten. De vuistregel is om elke laag gedroogde vruchten te scheiden met een laag kleefrijst. Probeer de mooie ingrediënten op de bodem en rondom de zijkant van de kom te houden. Eindig met een laag rijst. Stoom de kom gedurende 30 minuten. Keer hem daarna om op een bord. Meng 1 eetlepel suiker met 1/3 cup kokend water. Meng met een beetje Maïzena. Giet de siroop over de rijstpudding.

8 Humor Waarom lachen?

9 & Bella Ciao Voor onze lunch van februari gaan we naar Tianzifang; we genieten er van de charme van het Italiaans restaurant Bianchi&Bella Ciao. Wie zin heeft kan met ons na de lunch nog wat ronddwalen in de smalle straatjes van deze authentieke lilong. DATUM Vrijdag 10 februari 2017 TIJDSTIP Van 12:00 tot 14:00 ADRES Bianchi & Bella Ciao 155 Jianguo Xi Lu, Lane 7 (near Ruijin Er Lu) 建国中路 155 弄 7 号, 近瑞金二路 Metro: lijn 9, Dapuqiao, exit 1 PRIJS VLIS-Leden: 100 RMB Niet-leden: 140 RMB INSCHRIJVEN Via vlis.be/agenda tem 8 februari. VLIS-annuleringsvoorwaarden van toepassing vanaf 9 februari.

10 VLIS-Belgian Refter Elke derde vrijdag van de maand zijn we aan de toog van een bar in Shanghai te vinden. Een ideale gelegenheid om in gezelschap van andere Vlamingen te genieten van een fris getapte pint in de ene hand en een lekkere versnapering in de andere hand. DATUM: Vrijdag 17 februari 2017 TIJDSTIP: Vanaf 21 u tot... ADRES: De Refter 181 Jinxian Lu, near Maoming Lu 进贤路 181 号, 近茂名路 PRIJS VLIS-leden gratis. Breng je lidkaart mee zodat je kan genieten van onze VLIS voordelen! REGISTRATIE Als je denkt aanwezig te zijn, registreer je dan via vlis.be/agenda. Dit helpt ons om de Belgian Night in goede banen te leiden. LIDMAATSCHAP Ben je nog geen lid, schrijf je dan in via Je lidkaart zal voor je klaarliggen.

11 VLIS-Kwis Heb jij een talenknobbel? of misschien ben je een rekenwonder? Heb jij een hart voor muziek? of misschien ben je een actualiteitenkrak? Heb jij een zwak voor aardrijkskunde of misschien ben je een echte historicus?... Hm... ben ook jij niets van dat alles? Kom dan zeker naar onze quiz, want gezelligheid troef! HOE DEELNEMEN? Je kan als groepje van 4 inschrijven. Je kan ook alleen, met 2 of met 3 inschrijven. Dan zorgen wij voor een voltallig ploegje. DATUM Zaterdag 25 februari 2017 TIJDSTIP Van 19:30 tot 23:00 ADRES Regal International East Asia Hotel 516 Hengshan Road, near Wuxing Road 富豪环球东亚酒店, 衡山路 516 号, 近吴兴路 Metro: Hengshan Road, exit 2, lijn 1 PRIJS VLIS-Leden: 80 RMB Niet-leden: 160 RMB INSCHRIJVEN Via vlis.be/agenda tem 22 februari. VLIS-annuleringsvoorwaarden van toepassing vanaf 23 februari.

12 VLIS gaat shoppen Christel, een VLIS-lid die al jaren in Shanghai woont, neemt ons mee naar de groothandels- en de gordijnenmarkt. Zin om al haar geheime adresjes te weten te komen? Schrijf je dan snel in. DATUM Maandag 27 februari 2017 TIJDSTIP Van 10:30 tot 15:00 ADRES Hongqiao Pearl Market (parking) Hongmei Lu 3721 长宁区虹梅路 3721 号 Metro: Longxi Station, exit 2, lijn 10 PRIJS VLIS-Leden: gratis Niet-leden: 50 RMB INSCHRIJVEN Via vlis.be/agenda tem 25 februari. VLIS-annuleringsvoorwaarden van toepassing vanaf 26 februari.

13 Onze Sponsors Platinum Gold Silver

14 Tot Slot Wil je VLIS-lid worden? Je lidmaatschap geeft je niet alleen een voordelig tarief voor al onze VLISactiviteiten, maar je krijgt ook een korting van 10% op food bij onze sponsor Belgian Delight (50% op donderdagavond) en voordelige tarieven op de bieren tijdens de BelgianNight. Je kan het lidgeld betalen op een VLIS-activiteit naar keuze. Stuur een mailtje naar en registreer je vooraf op zodat we al over je gegevens beschikken. De tarieven voor het resterende VLIS-jaar zijn: Families 400 RMB Koppels 320 RMB Singles 160 RMB Studenten 50 RMB Het VLIS-lidmaatschap is geldig tot en met augustus Inschrijving VLIS-activiteiten worden op de websitekalender geplaatst, uitgestuurd per mail aan geregistreerde leden en in het VLISmagazine gepubliceerd. Reservaties zijn in volgorde van inschrijving. Gelieve naam, lidnummer en gsm-nummer doorgeven bij inschrijving. s worden beantwoord om inschrijving te bevestigen. De kosten voor de activiteit worden aangerekend bij het begin van de activiteit, tenzij anders vermeld in de uitnodiging. Annulering Mocht je om een of andere reden het event niet kunnen bijwonen waarvoor je ingeschreven hebt, laat het ons onmiddellijk weten. Als je annuleert voor de datum van uiterlijke inschrijving zijn hier geen kosten aan verbonden. Als dit later gebeurt kan het zijn dat de kosten van het event toch in rekening gebracht worden, zelfs al kan je niet aanwezig zijn. Schadeloosstelling Deelname aan VLIS-activiteiten is op eigen risico. VLIS kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor verlies, schade of letsel aan personen of (hun) goederen. Bij inschrijving voor een activiteit wordt automatisch aanvaard dat "personen die deelnemen aan VLIS-activiteiten dit doen op eigen initiatief, eigen risico en eigen verantwoordelijkheid. Door inschrijving voor een activiteit wordt VLIS ontslaan van alle mogelijke claims, eisen, acties ten gevolge van mogelijke verwondingen of schade aan personen en/of hun eigendommen die mogelijks zouden kunnen optreden tijdens (of onderweg van en naar) een VLIS-activiteit.

november 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI

november 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI november 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud november 2018 3 4 7 11 12 13 14 Agenda Terugblik Evenementen Spelplezier Lidmaatschap Oproep VLIS Sponsors 2 Agenda 20 / 11 DINSDAG VLIS gaat gezond 25 / 11

Nadere informatie

maart 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI

maart 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI maart 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud maart 2019 3 4 8 9 10 Agenda Evenementen Lidmaatschap Oproep VLIS Sponsors 2 Agenda 09 / 03 ZATERDAG 20 / 03 WOENSDAG Gezelschapsspelletjes avond Shanghai Foreign

Nadere informatie

mei 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI

mei 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI mei 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud mei 2019 3 4 7 11 12 13 Agenda Terugblik Evenementen Lidmaatschap Oproep VLIS Sponsors 2 Agenda 12 / 05 ZONDAG 17 / 05 VRIJDAG Zotter Chocolate Factory en wandeling

Nadere informatie

januari 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI

januari 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI januari 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud januari 2019 3 4 5 10 11 12 13 14 Agenda Terugblik Evenementen Sponsor in de kijker Spelplezier Lidmaatschap Oproep VLIS Sponsors 2 Agenda 12 / 01 ZATERDAG VLIS

Nadere informatie

NOVEMBER 2016 ISSUE #3-01

NOVEMBER 2016 ISSUE #3-01 NOVEMBER 2016 ISSUE #3-01 Voorwoord Agenda November Daguitstap: Chongming Eiland -Fietstocht op Hengsha Eiland -Street Corner Shopping -Wijnproeven -Belgian Night Save the Date - December Onze Sponsors

Nadere informatie

MEI 2017 ISSUE

MEI 2017 ISSUE !1 MEI 2017 ISSUE www.vlis.be nihao@vlis.be Agenda mei Groene parken vlakbij Shanghai Zoekertjes Tips VLIS - Fietstour VLIS - Mystery lunch VLIS - Belgian Night Special VLIS - Koffie in slachthuis Onze

Nadere informatie

JANUARI 2017 ISSUE #3-03

JANUARI 2017 ISSUE #3-03 JANUARI 2017 ISSUE #3-03 Voorwoord Agenda Januari Nuttige apps in Shanghai Sociale Media in China Taxi in China Uber vs Didi Zoekertjes Tips Recept van de maand VLIS-Nieuwjaarsreceptie VLIS-Lunch@Thai

Nadere informatie

DECEMBER 2016 ISSUE #3-02

DECEMBER 2016 ISSUE #3-02 DECEMBER 2016 ISSUE #3-02 Voorwoord Agenda December Kerst in Shanghai Zoekertjes Tips Recept van de maand Humor VLIS-Ontbijt met de Sint VLIS-Lunch@Monceau VLIS-Kerstboompluk VLIS-Koffie@Christel VLIS-Belgian

Nadere informatie

MAART 2017 ISSUE #3-05

MAART 2017 ISSUE #3-05 MAART 2017 ISSUE #3-05 1 www.vlis.be nihao@vlis.be Voorwoord Agenda Maart Moderne kunst in Shanghai Zoekertjes Tips Recept van de maand VLIS-Moving Dinner met een TWIST VLIS-Koffie IN(fo)SIDERS VLIS-Bowling

Nadere informatie

maart 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI

maart 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI maart 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud maart 2018 3 4 5 6 8 10 11 12 18 19 20 21 Voorwoord Agenda Terugblik events februari Shanghai vs Beijing in cijfers Zoekertjes en Tips Shanghai Nieuwtje Humor

Nadere informatie

december 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI

december 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI december 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud december 2018 3 4 5 7 8 9 10 13 14 15 16 Voorwoord Agenda Terugblik Kerstmis in Shanghai Toerist in eigen stad Humor Evenementen Sponsor in de kijker Lidmaatschap

Nadere informatie

APRIL 2017 ISSUE #4-05

APRIL 2017 ISSUE #4-05 !1 APRIL 2017 ISSUE #4-05 www.vlis.be nihao@vlis.be Voorwoord Agenda April Textiel in Shanghai Hangzhou, een perfect uitje Zoekertjes Tips VLIS - Paasfeest voor groot en klein VLIS - Beauty time met Glamourlab

Nadere informatie

januari 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI

januari 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI januari 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud januari 2018 3 4 5 7 8 9 10 14 15 16 Voorwoord Agenda Winter in China Zoekertjes en Tips Humor Lekker Detoxen Evenementen VLIS kortingen Lidmaatschap VLIS Sponsors

Nadere informatie

NOVEMBER 2015 ISSUE #2-03

NOVEMBER 2015 ISSUE #2-03 NOVEMBER 2015 ISSUE #2-03 VOORWOORD AGENDA MARKTEN IN SHANGHAI WEEKENDTRIP The Yellow Mountain SOUTH BUND FABRIC MARKET MUSEUMTIP Red Town DE QIPAO DOOR DE EEUWEN HEEN ZOEKERTJES TIPS RECEPT VAN DE MAAND

Nadere informatie

JunI 2017 ISSUE #3-06

JunI 2017 ISSUE #3-06 JunI 2017 ISSUE #3-06!1 www.vlis.be nihao@vlis.be Voorwoord Agenda juni Familie-vriendelijke activiteiten voor groot en klein Zoekertjes Tips Vacature PA Consulaat van België VLIS - Lezing Pascale Naessens

Nadere informatie

december 2017 VLAMINGEN IN SHANGHAI

december 2017 VLAMINGEN IN SHANGHAI december 2017 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud december 2017 3 4 5 7 8 9 13 14 15 16 17 Voorwoord Agenda Kerst in Shanghai Zoekertjes en Tips Humor Evenementen Sponsor in de kijker: Mr Waffle Sponsor in

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE WAT VIND JE WAAR?

INHOUDSOPGAVE WAT VIND JE WAAR? INHOUDSOPGAVE WAT VIND JE WAAR? Les 1: Chinese tonen 7 Les 2: Een ontmoeting 14 Les 3: Tellen tot 100 21 Les 4: Familie voorstellen 33 Les 5: Eten en drinken 43 Les 6: Na school 51 Les 7: Dieren 59 Les

Nadere informatie

april 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI

april 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI april 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud april 2019 3 4 5 6 7 8 13 14 15 16 17 Voorwoord Agenda Terugblik Daar is de lente, daar is de zon Toerist in eigen stad - Tempels Evenementen Kalender Hé kom naar

Nadere informatie

juni 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI

juni 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI juni 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud juni 2019 3 4 5 7 8 10 12 13 14 15 Voorwoord Agenda Terugblik Achter de schermen Eeeeeen... actie! Evenementen Wist je datjes Lidmaatschap Oproep VLIS Sponsors

Nadere informatie

Inleiding tot de Chinese kalender

Inleiding tot de Chinese kalender D 0604a Inleiding tot de Chinese kalender Inleiding tot de klassieke Chinese kalender Hoewel China officieel de internationale (gregoriaanse) kalender volgt, gebruikt men in het dagelijks leven - en zeker

Nadere informatie

Tilburg TApas Tocht. 2. Je kiest één van de volgende locaties om daar 1 x keuze tapas op te halen. Dat kan bij Appelsien, Pleïade, La Nonna of Locals.

Tilburg TApas Tocht. 2. Je kiest één van de volgende locaties om daar 1 x keuze tapas op te halen. Dat kan bij Appelsien, Pleïade, La Nonna of Locals. Tilburg TApas Tocht Een wandeling door het dwaalgebied - tapas ophalen in de leukste winkeltjes - tapas dineren op een top locatie aan het einde van de wandeling Te koop bij: - VVV kantoor - spoorlaan

Nadere informatie

MAART 2016 ISSUE #2-07

MAART 2016 ISSUE #2-07 MAART 2016 ISSUE #2-07 VOORWOORD AGENDA TAOBAO, ONLINE WINKELEN IN CHINA MUSEUMTIP: BOTERO@CHINA ART MUSEUM EEN ALIPAY ACCOUNT, HOE WERKT DIT? WEEKENDTRIP: XIAMEN EN OMSTREKEN HOE EEN TAOBAO ACCOUNT AANMAKEN?

Nadere informatie

JANUARI 2016 ISSUE #2-05

JANUARI 2016 ISSUE #2-05 JANUARI 2016 ISSUE #2-05 VOORWOORD AGENDA DE GESCHENKENCULTUUR IN CHINA TIPS VOOR EEN WEEKEND IN HONGKONG MUSEUMTIP Dunhuang - song of living beings DE TRADITIE VAN DE HONGBAO ZOEKERTJES TIPS RECEPT VAN

Nadere informatie

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen www.edusom.nl Opstartlessen Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets lekker vindt of ergens van houdt. Praten over eten en drinken. Praten over boodschappen

Nadere informatie

Herfstvakantie in t Pakhuys

Herfstvakantie in t Pakhuys ISSUE 11 T R E N D U P DAT E 10.2018 Broekenactie Herfstvakantie in t Pakhuys Open zondagen 19 t/m 21 oktober 20 t/m 28 oktober 21 en 28 oktober Het perfecte dagje uit Yes, het is alweer tijd voor de herfstvakantie!

Nadere informatie

februari 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI

februari 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI februari 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud februari 2018 3 4 5 6 9 11 14 15 16 19 20 21 22 Voorwoord Agenda Terugblik Nieuwjaarsfeest Chinees Nieuwjaar Zoekertjes en Tips Shanghai Nieuwtjes Humor Recept

Nadere informatie

oktober 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI

oktober 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI oktober 2018 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud oktober 2018 3 4 5 6 7 8 9 10 14 15 16 Voorwoord Agenda Terugblik Handige apps in China Toerist in eigen stad Recept Spelplezier Evenementen Lidmaatschap Oproep

Nadere informatie

Entrees Nagerechten 127

Entrees Nagerechten 127 Notities notes 126 Entrees Nagerechten 127 Vruchtensalade VOEDINGSWAARDE PER PORTIE 116 kcal Proteïnen: 1 g (2% ADH) Vetstoffen: 0,5 g (1% ADH) Koolhydraten: 27 g (9% ADH) Bereidingstijd: 20 minuten Kooktijd

Nadere informatie

Gaat jouw liefde door de maag?

Gaat jouw liefde door de maag? Gaat jouw liefde door de maag? Valentijnsdag; commerciële onzin, of een mooi moment om extra lief voor elkaar te zijn? Jij mag het zeggen, maar wij geven je in ieder geval recepten voor een heerlijke brunch,

Nadere informatie

Mozzarella pannenkoekjes

Mozzarella pannenkoekjes Mozzarella pannenkoekjes Mozzarella pannenkoekjes Mijn grootste verslaving is op dit moment deze mozzarella pannenkoekjes. Soms maak ik ze lekker met spek en prei, maar meestal lekker met een kloddertje

Nadere informatie

oktober 2017 Inhoud Voorwoord Agenda October Holiday Zoekertjes en Tips Mid-Autumn Festival Humor Evenementen Lidmaatschap VLIS Sponsors

oktober 2017 Inhoud Voorwoord Agenda October Holiday Zoekertjes en Tips Mid-Autumn Festival Humor Evenementen Lidmaatschap VLIS Sponsors 1 Inhoud oktober 2017 3 4 5 6 7 8 9 13 14 Voorwoord Agenda October Holiday Zoekertjes en Tips Mid-Autumn Festival Humor Evenementen Lidmaatschap VLIS Sponsors 2 Voorwoord Beste VLIS-vrienden, Ziezo, een

Nadere informatie

Receptenbundel. Tip: maak de pannenkoekjes niet te dik, ze zijn veel smakelijker als je dunne pannenkoeken bakt!

Receptenbundel. Tip: maak de pannenkoekjes niet te dik, ze zijn veel smakelijker als je dunne pannenkoeken bakt! Receptenbundel Havermoutpannenkoeken Een makkelijk te bereiden recept dat slechts 15min van je tijd in beslag neemt. Deze pannenkoeken vullen enorm goed. Deze hoeveelheid is perfect voor een volwassene,

Nadere informatie

Interne vrijdagavond-competitie

Interne vrijdagavond-competitie Interne vrijdagavond-competitie Op 23 september begint TVN s gezellige interne vrijdagavond- competitie. Iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen!! Geef je op met of zonder partner! Je speelt één dubbelpartij

Nadere informatie

LES 1: WAT IS VAP? / Appelflappen maken

LES 1: WAT IS VAP? / Appelflappen maken Naam: Klas: VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN LES 1: WAT IS VAP? / Appelflappen maken INLEIDING Wat betekenen de letters V A P? Wat doe je bij het vak VAP? Welke hulpmiddelen gebruik je bij dit vak,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 februari 2015 nummer 2 copyright 2015 klik hier voor de agenda : www.tjampoer.nl

Nieuwsbrief 17 februari 2015 nummer 2 copyright 2015 klik hier voor de agenda : www.tjampoer.nl b11agina 1 van 11 Indisch4ever Van: Datum: dinsdag 17 februari 2015 15:41 Aan: Onderwerp: Nieuwsbrief Tjampoer februari 2015, nummer 2 Nieuwsbrief 17 februari

Nadere informatie

Amsterdam. Bites bij East 57

Amsterdam. Bites bij East 57 Nieuwe hotspot Amsterdam East 57 Er wederom een Nieuwe hotspot in Amsterdam: East 57 Amsterdam. Eigenlijk is East 57 een beetje alles wat de echte lekkerbek zoekt. Het is sinds september zowel een nieuw

Nadere informatie

februari 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI

februari 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI februari 2019 VLAMINGEN IN SHANGHAI 1 Inhoud februari 2019 3 4 5 8 9 10 11 12 15 16 Voorwoord Agenda Terugblik Gelukkig Chinees Nieuwjaar! Recept Wistjedatjes Sponsor in de kijker Lidmaatschap Oproep VLIS

Nadere informatie

van carnaval tot kerst

van carnaval tot kerst vier kant reeks van carnaval tot kerst 20 feesten & dagen om te onthouden Driekoningen Driekoningen is elk jaar op 6 januari. Op deze dag wordt het bezoek van drie wijze mannen aan het pasgeboren kindje

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat leert je kind? Taal en ouders: de basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat leert je kind?, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!!

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!! Vanaf juni 2015 is naast Restaurant Ratatouille op Vischmarkt nr. 4, ons KookLokaal, Wijnkelder en CuliWinkel gevestigd. Verschillende concepten onder één dak wat Ratatouille gastronomisch helemaal compleet

Nadere informatie

JAARKALENDER

JAARKALENDER 2017-2018 JAARKALENDER SEPTEMBER 2017 Ik luister naar jou, maar jij luister ook naar mij vr 1 zo 17 za 2 ma 18 Gouden weken + gesprekken zo 3 di 19. ma 4 Eerste schooldag Gouden weken wo 20 di 5 do 21

Nadere informatie

The. Dailyplanet. At Worlds Ent. Editie 3

The. Dailyplanet. At Worlds Ent. Editie 3 The Dailyplanet At Worlds Ent Editie 3 TIMO S THUISKOM TIPS Timo s tip 1 Probeer niet je voordeur open te ritsen. Gebruik gewoon je sleutel! Timo s tip 2 Wanneer je thuis komt, op je Facebook /Twitter

Nadere informatie

LESBRIEF GROEP THEMA: CHINA

LESBRIEF GROEP THEMA: CHINA LESBRIEF GROEP 5 + 6 THEMA: CHINA Verwerkingsopdrachten & kopieerbladen voor Samsam nr. 1, 2017 Zo gebruikt u Samsam in de klas Weinig tijd: bekijk de filmpjes bij opdracht 1. Verdieping: kopieer de werkbladen

Nadere informatie

Een brasserie met een kloppend hart!

Een brasserie met een kloppend hart! 1 Een brasserie met een kloppend hart! 2 3 Een brasserie met een kloppend hart! 14 jaar Brasserie Appelmans p. 6 Brasserie p. 8 Absinthbar p. 10 Private Bar p. 12 Lunch p. 14 Diner p. 16 Groepen en gr

Nadere informatie

Informatie eerste clubperiode 2015

Informatie eerste clubperiode 2015 Informatie eerste clubperiode 2015 De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch voor de 1ste periode van 2015! De clubperiode

Nadere informatie

JIJ BENT JIJ. Met alle schoonheidsidealen. WELKOM Killerbody Agenda 2018

JIJ BENT JIJ. Met alle schoonheidsidealen. WELKOM Killerbody Agenda 2018 WELKOM Killerbody Agenda 2018 JIJ BENT JIJ Met alle schoonheidsidealen om ons heen lijkt het wel of er steeds meer mensen ontevreden over zichzelf zijn. Ook jij vindt misschien wel dat je te dik, te klein,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Top-patissier-Klas. Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015. Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers

Top-patissier-Klas. Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015. Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Top-patissier-Klas Bij De lekkerste school van Nederland 2014-2015 Informatie voor leerlingen en ouders/verzorgers Wil jij die echte Topper worden in de patisserie? Dat kan nu op de Hubertus Vakschool!

Nadere informatie

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid

Gratis. Gratis. recepten. recepten. lekkere gezonde. nummer 1 in gezondheid IJS gezond 5 0 Gratis Gratis lekkere gezonde recepten recepten nummer Voorwoord Natuurlijk liggen de supermarkten vol met ijsjes in alle soorten en maten. Maar wat is er nu leuker dan zelf (water) ijsjes

Nadere informatie

Voorstel China reis 2009

Voorstel China reis 2009 RECTORAAT INTERNATIONAL OFFICE INTERNATIONAL POLICY UNIT NAAMSESTRAAT 63 BUS 5000 BE-3000 LEUVEN AAN VAN Prof. Bart De Moor, Bart Hendrickx Vicky Wandels KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN DATUM C.C. 2009-09-15

Nadere informatie

Katten kunnen 15 tot 20 jaar worden! Als je een kat in huis haalt, dan moet je dus bereid zijn om er een hele tijd voor te zorgen.

Katten kunnen 15 tot 20 jaar worden! Als je een kat in huis haalt, dan moet je dus bereid zijn om er een hele tijd voor te zorgen. Katten Katten Katten Katten jagen erg graag op speeltjes. Het zijn echte speelvogels! Ook krabpalen vinden we geweldig: zo kunnen we onze nagels uittesten. Katten kunnen 15 tot 20 jaar worden! Als je een

Nadere informatie

Onderzoek op de Boerderij 2010 Buitenopdrachten

Onderzoek op de Boerderij 2010 Buitenopdrachten Onderzoek op de Boerderij 2010 Buitenopdrachten paard sporen stap draf Paarden hebben hoefijzers. Pak eens een hoefijzer uit de emmer en bekijk hem goed. 1 Waar zijn de gaatjes voor? Waar zijn hoefijzers

Nadere informatie

FEBRUARI 2016 ISSUE #2-06

FEBRUARI 2016 ISSUE #2-06 FEBRUARI 2016 ISSUE #2-06 VOORWOORD AGENDA WELK DIER BEN JE? DE AAP KOMT UIT DE MOUW... MUSEUMTIP: Shanghai Museum of Glass CHENGYU OF CHINESE SPREEKWOORDEN ZOEKERTJES TIPS RECEPT VAN DE MAAND HUMOR VLIS-ONTBIJT

Nadere informatie

Winter foodtruck evenementen

Winter foodtruck evenementen Winter foodtruck evenementen Heb jij ze ook gemist de afgelopen herfst en winter? Wat? De foodtruck festivals. Dan gaat het tijd worden om er weer één te bezoeken. We gaan nog niet massaal naar buiten,

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

blok 7 les 6 In elke zak 10 poffertjes In 1 zak 10. Lekker! Vul de open plaatsen in. borden glazen zakken dozen

blok 7 les 6 In elke zak 10 poffertjes In 1 zak 10. Lekker! Vul de open plaatsen in. borden glazen zakken dozen blok 7 les 6 In elke zak 0 poffertjes. Vul de open plaatsen in. In zak 0. In zakken Lekker! zakken 3 5 0 poffertjes 0 40 80 Vul de open plaatsen in. tafels 3 6 5 borden flessen 4 glazen 5 5 35 zakken 0

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie

Taal doet meer college

Taal doet meer college Fabio Italië De Italiaanse keuken is bekend als een van de populairste in de wereld. De recepten zijn simpel, lekker, gezond, en gebruiken ingrediënten van de beste kwaliteit. Laat je niet misleiden door

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2015

Nieuwsbrief. Oktober 2015 Nieuwsbrief Oktober 2015 Club Agenda Oktober 2015 do 01 Seniorencie Driebal Strokeplay* za 03 Vossenjacht, SAUTER WIJNEN 4-BBB tegen par van de vossen, Hcp 0-45.0, 90% Hcp zo 04 Limburg Jeugd Trophy, 9

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

Koffie? Meer dan een gewoon drankje

Koffie? Meer dan een gewoon drankje Koffie? Meer dan een gewoon drankje Koffie is romantisch, verleidelijk en bedwelmend, en de favoriete drank van miljoenen mensen. Als het op een na grootste handelsproduct ter wereld speelt koffie elke

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Opdracht 1 bij 2.1 ** Cursist A: vertel wat je eet of drinkt. Vraag wat cursist B eet of drinkt. Cursist B: geef antwoord. Voorbeeld Cursist A: Ik eet een tomaat.

Nadere informatie

1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest

1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest 1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest 4. Goede indeling van het bord 3. Goede vulling van het bord 6. Goede hoeveelheid kiezen 5. Goede keuze maken 8. Drink geen vruchtensap 7. Gedroogd of

Nadere informatie

RECEPTEN zonder gluten

RECEPTEN zonder gluten 70 REVOLUTIONAIRE RECEPTEN zonder gluten JAN-WILLEM VAN DER BOOM 6 7 INHOUD INTRODUCTIE 08 VOORBEREIDING 12 ONTBIJT 16 DEN EELDER 34 ZOETE VERLEIDING 38 KENWOOD 64 LUNCH 72 RESTAURANT PURE PASSIE 90 TUSSENDOORTJES

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes Maandag energiedag Penne met tomatensaus, basilicum, aubergines en ricotta 4 personen - 20 minuten

Nadere informatie

NIEUWS UIT CHINA KORT VERSLAGJE EERSTE DAG IN CHINA

NIEUWS UIT CHINA KORT VERSLAGJE EERSTE DAG IN CHINA NIEUWS UIT CHINA Op uitnodiging van No 2 high school East China normal university in Shanghai, zijn zes leerlingen en twee docenten van onze school samen met leerlingen en twee docenten van De Meergronden

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

Het schooljaar is gedaan dus komt er een leuke zomer aan! Kermis, uitstap, kamp, en sportfeest, maar eerst feesten onze jarigen nog om ter meest.

Het schooljaar is gedaan dus komt er een leuke zomer aan! Kermis, uitstap, kamp, en sportfeest, maar eerst feesten onze jarigen nog om ter meest. Het schooljaar is gedaan dus komt er een leuke zomer aan! Kermis, uitstap, kamp, en sportfeest, maar eerst feesten onze jarigen nog om ter meest. Juli: Lander Laura D Amber Lynn Daan Berre Neil Sien Augustus:

Nadere informatie

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer:

Contactinformatie: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade NC Nootdorp Telefoonnummer: Contact: VTV Delft, locatie Craeyenburch Nootdorp Brasserskade 4 2631 NC Nootdorp Telefoonnummer: 015-3102292 E-mail: vtvcn@vtvzhn.nl 24 Informatie eerste clubperiode 2014 De voorbereidingen voor de 1

Nadere informatie

E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten. Change & Get Started!

E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten. Change & Get Started! E-Book 7 Superfoods Smoothie recepten Change & Get Started! Welkom bij het Superfood Plan! Dit E-Book is gemaakt als boost om je te voorzien van lichte gezonde Super- & Rawfood smoothie recepten die erg

Nadere informatie

TIPS OM EEN WINTERDEPRESSIE TEGEN TE GAAN

TIPS OM EEN WINTERDEPRESSIE TEGEN TE GAAN 10 TIPS OM EEN WINTERDEPRESSIE TEGEN TE GAAN 1 GEEN LUIE ZONDAG Om te vermijden dat je op maandag niet op gang geraakt en wat weemoedig bent, is het beter om geen super luie zondag te houden deze tijd

Nadere informatie

De aardbeienconfituur uit de winkel heeft al een hele reis achter de rug. Knip de prentjes op pagina 5 uit en plak ze in de juiste volgorde.

De aardbeienconfituur uit de winkel heeft al een hele reis achter de rug. Knip de prentjes op pagina 5 uit en plak ze in de juiste volgorde. 3de graad lager onderwijs Van aardbei tot confituur De aardbeienconfituur uit de winkel heeft al een hele reis achter de rug. Knip de prentjes op pagina 5 uit en plak ze in de juiste volgorde. Van aardbei

Nadere informatie

SanaSlank Zomer Special

SanaSlank Zomer Special SanaSlank Zomer Special Het is juli dus de zomer is in volle gang. Ondanks dat het nu nog niet zo heel mooi weer is komen er ongetwijfeld nog veel zomerse dagen aan met heerlijk zwoele zomeravonden. Om

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 april 2019 Ma 22/4 t/m Vrij 3/5 Ma 6/5 Di 7/5 Woe 8/5 Do 9/5 Vrij 10/5

Nadere informatie

Inhoud. Curry s: hot & easy! 4. Benodigdheden 6. Ingrediënten 7. Raita, chutney & relish 8. Vegetarische curry s 10.

Inhoud. Curry s: hot & easy! 4. Benodigdheden 6. Ingrediënten 7. Raita, chutney & relish 8. Vegetarische curry s 10. Inhoud Curry s: hot & easy! 4 Benodigdheden 6 Ingrediënten 7 Raita, chutney & relish 8 Vegetarische curry s 10 Rijst & Dal 32 Curry s met vlees 34 Curry s met vis 54 Salades 72 Naan & chapati 74 Index

Nadere informatie

U kunt gebruik maken van de handige betaalknop!

U kunt gebruik maken van de handige betaalknop! 1. Schoolrekening 2 de trimester Donderdag 21 februari werd de 2 de schoolrekening van dit schooljaar opnieuw digitaal doorgestuurd (met betaalknop). Uiterste betaaldag is 15. Hebt u geen rekening gekregen?

Nadere informatie

Welkom! 1. CHECK IN Meld je bij de ontvangstbalie als je gezelschap compleet is en kies het gewenste arrangement.

Welkom! 1. CHECK IN Meld je bij de ontvangstbalie als je gezelschap compleet is en kies het gewenste arrangement. Weetjes & tips WATERTUIN is een All-inclusive restaurant voor iedereen. Je betaalt bij ons niet voor de gekozen gerechten, maar voor hoelang je bij ons verblijft. Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng.

Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Dak een pan en giet er een wolkje liefde in. Roer en doe er een snuifje succes bij. Kneed vrede en snijd het. Leg het nu in de pan en meng. Shake er familie in en voeg er een kg geluk in van plezier. Pers

Nadere informatie

Voeding bij een vernauwing of dreigende afsluiting darm

Voeding bij een vernauwing of dreigende afsluiting darm Voeding bij een vernauwing of dreigende afsluiting darm Beste patiënt Een vernauwing of dreigende afsluiting of obstructie in de darm kan de doorgang van voedselresten belemmeren. Voornamelijk grote stukken

Nadere informatie

LindeStede. Dienstverlening voor senioren

LindeStede. Dienstverlening voor senioren LindeStede Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Winterleute 21.12.15 > 31.12.15

Winterleute 21.12.15 > 31.12.15 Winterleute 21.12.15 > 31.12.15 Speelberge taartmix Film Dag speelvogels, De winter staat synoniem voor een periode vol korte en koude dagen. Reden genoeg dus voor ons om het voor jou tijdens deze periode

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

BERLIJN marathon 25/09/2011

BERLIJN marathon 25/09/2011 1 BERLIJN marathon 25/09/2011 Reis van vrijdag 23 september tot maandag 26 september 2011 Beperkt aantal plaatsen, inschrijvingen op basis van first come first served. Uiterste inschrijvingsdatum: 28 MEI

Nadere informatie

RETRODESSERT OPDRACHT. Jan in de zak Wiekse Jan. Esther Boomgaard

RETRODESSERT OPDRACHT. Jan in de zak Wiekse Jan. Esther Boomgaard RETRODESSERT OPDRACHT Jan in de zak Wiekse Jan Esther Boomgaard JAN IN DE ZAK Broeder is een Nederlands gerecht en wordt vooral in West-Friesland en in de Zaanstreek gegeten. Hier vindt het ook zijn oorsprong.

Nadere informatie

Gevulde champignons. 1 bakje met champignons potje pesto 1 bolletje mozarella. Eet smakelijk!

Gevulde champignons. 1 bakje met champignons potje pesto 1 bolletje mozarella. Eet smakelijk! Gevulde champignons Ingrediënten 1 bakje met champignons potje pesto 1 bolletje mozarella Bereiding Veeg de champignons met een borsteltje of een stukje keukenrol schoon, (Champignons nooit afspoelen!)

Nadere informatie

Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer!

Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer! 20 Bijlage 4a: Het recept voor de Keizer! Kies max. 6 ingrediënten (benodigdheden) en verzin daar met elkaar een voorgerecht, een hoofdgerecht of een toetje (dessert) mee... GROENTE Bietjes Spruitjes Rode

Nadere informatie

...het is vakantie! Koken is Kikkûh!

...het is vakantie! Koken is Kikkûh! ...het is vakantie! Koken is Kikkûh! Tijdens de zomervakantie gaan we volop genieten. We zijn gezond bezig, eten lekkere dingen en we gaan heel veel ontdekken. De Uitjes doen we onder voorbehoud van mooi

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

De aardappel: van het veld tot op je bord

De aardappel: van het veld tot op je bord Lesinfo De aardappel: van het veld tot op je bord 1.1. Doelstelling De leerlingen inzicht geven in: de oorsprong van een aardappel en welke weg deze aflegt van het veld tot op je bord, de verschillende

Nadere informatie

BELGIE P.B Aarschot 1 2/2932

BELGIE P.B Aarschot 1 2/2932 ZOMER BELGIE P.B. 3200 Aarschot 1 2/2932 2015 Pretparken Prijs inclusief vervoer en inkom Datum: maandag 20 juli Efteling, een wereld vol wonderen die je moet ontdekken! Maak kennis met de vier prachtige

Nadere informatie

Een warm welkom! Voor jullie ligt het kwisboek van de Grote Venlose Kwis Tof dat jullie meedoen!

Een warm welkom! Voor jullie ligt het kwisboek van de Grote Venlose Kwis Tof dat jullie meedoen! 2 Een warm welkom! Beste deelnemers, Voor jullie ligt het kwisboek van de Grote Venlose Kwis 2018. Tof dat jullie meedoen! Verspreid over verschillende categorieën worden jullie kennis, vindingrijkheid,

Nadere informatie

arrangementen voor groepen en bedrijven

arrangementen voor groepen en bedrijven 2015 arrangementen voor groepen en bedrijven info Voor reservering van café, restaurant, meetings, gidsen/rondleidingen: glow@parktheater.nl 040-211 11 22 Voor informatie over organisatie, vrienden van

Nadere informatie

VLIERBLOESEM RECEPTEN

VLIERBLOESEM RECEPTEN VLIERBLOESEM RECEPTEN Vlierbloesemazijn De bloemen kunnen het best verzameld worden als ze net beginnen te bloeien, rond eind mei, begin juni. Ze kunnen zowel vers als gedroogd gebruikt worden. Ingredienten

Nadere informatie

JUNI 2015 ISSUE #10.

JUNI 2015 ISSUE #10. JUNI 2015 ISSUE #10 VOORWOORD AGENDA VLIS ALGEMENE LEDENVERGADERING VLIS FLOWER-EPOWER VLIS BELGIAN NIGHT SAVE THE DATE CULTUURTIP: MUSIC MOSAIC LIJKEN CHINESE DRAKEN OP DE ONZE? FOTOWEDSTRIJD WAT IS TRENDY

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie