Reglement voor het ontwerpen en plaatsen van een kunstwerk voor vrede, ter ere van oorlogsslachtoffers als vervanging voor het oude oorlogsmonument.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement voor het ontwerpen en plaatsen van een kunstwerk voor vrede, ter ere van oorlogsslachtoffers als vervanging voor het oude oorlogsmonument."

Transcriptie

1 Reglement voor het ontwerpen en plaatsen van een kunstwerk voor vrede, ter ere van oorlogsslachtoffers als vervanging voor het oude oorlogsmonument. Artikel 1: Voorwerp Het gemeentebestuur Lede wenst een kunstwerk te plaatsen op de Markt van Lede, voor Huize Moens, ter vervanging van het oude oorlogsmonument. Het gemeentebestuur stelt hiervoor een bedrag van maximaal (inclusief BTW) ter beschikking, waarin alle kosten voor uitvoering en materialen begrepen zijn om het kunstwerk te maken en te presenteren. Om een kunstenaar te selecteren die de opdracht krijgt om het kunstwerk te ontwerpen en uit te voeren, organiseert het bestuur een wedstrijd. Artikel 2: Locatie en werken ten laste van het bestuur Het kunstwerk wordt geplaatst op het openbaar domein voor Huize Moens. Als thema wordt vrede vooropgesteld. Het kunstwerk herdenkt de Leedse slachtoffers van verschillende oorlogen. De namen van de oorlogsslachtoffers worden leesbaar vermeld op/naast/in/rond het monument. (lijst met namen: zie bijlage) De technische dienst van de gemeente Lede maakt de locatie gebruiksklaar voor de plaatsing van het kunstwerk. Kosten voor de presentatie van het werk, zoals een eventuele sokkel, moeten in de totaalprijs van het werk begrepen te zijn. Artikel 3: Samenstelling van de jury en bekendmaking van de wedstrijd 1. Er wordt een onafhankelijke jury aangesteld bestaande uit 5 leden van de gemeentelijke culturele raad, 4 afgevaardigden college en het diensthoofd van de cultuurdienst. Het individuele stemgedrag van de juryleden is vertrouwelijk en zal niet openbaar gemaakt worden. 2. De gemeente Lede zal de wedstrijd bekendmaken via tal van kanalen. Vanaf dat moment is onderhavig reglement beschikbaar bij de cultuurdienst van de gemeente Lede Artikel 4: Ontwerpvoorstellen en schetsen Aan de deelnemende kunstenaars wordt in eerste instantie gevraagd om een ontwerpidee in te dienen en dit uiterlijk op 31 januari De inzendingen worden gericht aan het College van burgemeester en schepenen, Kunstwedstrijd oorlogsmonument, Markt 1, 9340 Lede. Door laattijdig in te schrijven, verliest de kunstenaar elk recht op deelname aan de wedstrijd. Er kan ingeschreven worden met maximum 1 ontwerp. Onvolledige dossiers komen niet in aanmerking voor jurering.

2 Elke inzending moet bestaan uit: Een curriculum vitae en referentielijst van de betrokken kunstenaar; Een eerste proefontwerp, namelijk een omschrijving van het idee met een verhelderende schets of andere grafische voorstelling en/of een proefstudie. Dit moet een onuitgegeven, origineel en uniek ontwerp zijn van de kunstenaar. Elke inzending moet voldoen aan volgende voorwaarden: De voorstellen worden ingediend onder gesloten omslag zonder dat daarop een verwijzing naar de identiteit van de afzender of de ontwerper van het betrokken voorstel mag staan. De omslag bevat: o het hierboven bedoelde proefontwerp, zonder enige vermelding van de identiteit van de ontwerper; o een blanco gesloten omslag met daarin de bedoelde referentielijst, het cv en de identiteit en de coördinaten van de ontwerper. Artikel 5: Eerste selectie De ingezonden ontwerpen worden beoordeeld door de jury, die maximaal drie voorstellen zal weerhouden. De selectie gebeurt na een bespreking van elk van de ontwerpen en een beoordeling van elk van de juryleden afzonderlijk op een schaal van 1 tot 10, uitgaande van volgende criteria: - het kunst-esthetische aspect van het kunstwerk; - de compositie en de ruimtelijke verhouding tot de omgeving; - materiaaltechnische aspecten, zoals veiligheid, duurzaamheid, bestendigheid tegen vandalisme, onderhouds- en herstellingsmogelijkheden; - de thematiek; - de verwijzing naar de oorlogsslachtoffers; Na de optelling van alle voor het ontwerp gegeven punten, worden de voorstellen die het hoogst aantal punten behalen, weerhouden. Pas na deze selectie zal de omslag met de identiteit van de ontwerpers geopend worden. Artikel 6: Definitieve selectie Meteen na de jurering op uiterlijk 1 maart 2016 zal de jury aan de drie geselecteerde inzenders schriftelijk vragen om hun ontwerp gedetailleerd uit te werken. Deze inzendingen moeten uiterlijk op 31 mei 2016 overgemaakt worden aan het college van burgemeester en schepenen per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs, in een procedure zoals beschreven in artikel 4. De tweede inzending bevat: Gedetailleerde integratie schetsen, tekeningen en/of andere grafische voorstellingen van het ontwerp die nodig zijn om een duidelijk beeld te krijgen van het latere kunstwerk.

3 De afbeeldingen moeten een duidelijk beeld geven van de afmetingen in relatie tot de omgeving. Er worden aanzichten getekend op een schaal van minimaal 1/10. Bovendien moet het werk driedimensionaal worden voorgesteld, ofwel door een maquette ofwel door ontwerptekeningen of montages vanuit de verschillende gezichtshoeken. Opgave van de kostprijs inclusief BTW en plaatsingskosten, die de kunstenaar vraagt om het kunstwerk te maken, te plaatsen en alle rechten over te dragen aan de gemeente, passend binnen het voorziene budget. Eventuele meerkosten voor de presentatie van het kunstwerk, afgezien van de voorbereidende werken beschreven in artikel 2, dienen inbegrepen te zijn in de totaalprijs. Het gemeentebestuur plant de onthulling van het kunstwerk- in overleg met de partners - in het najaar van Elk van de drie voor deze ronde geselecteerde ontwerpers ontvangt een vergoeding van 500,00 na ontvangst van het gedetailleerde ontwerp, indien dit conform is aan de gevraagde gegevens. Uiterlijk op 30 juni 2016 zal de jury samenkomen om de eindlaureaat te selecteren bij consensus. Na de beslissing van de jury wordt de uitslag via briefwisseling binnen twee weken meegedeeld aan de geselecteerde kunstenaar. De kunstenaars die niet geselecteerd werden, ontvangen eveneens binnen twee weken na de beslissing een brief met melding van hun niet-selectie. Artikel 7: Bekendmaking Zowel na de eerste als na de tweede selectieronde wordt een openbaar verslag opgemaakt. Dat verslag bevat een lijst van de deelnemers, een grafische voorstelling van hun ontwerp en, na de eerste selectieronde, een vermelding van de voorstellen die voor de tweede ronde geselecteerd werden. De punten worden niet in het openbaar verslag opgenomen, wel in een intern juryverslag. De deelnemende ontwerpers kunnen enkel informatie inwinnen uit het openbaar verslag en over die delen van het intern juryverslag, die betrekking hebben op hun inzending. Het is niet mogelijk beroep aan te tekenen tegen het oordeel van de jury. Over de beslissing wordt nadien geen communicatie gevoerd, ook niet via individuele juryleden. Artikel 8: Eigendomsrecht Alle inzenders, zowel deze van de eerste als van de tweede ronde, aanvaarden dat het door hen ingezonden materiaal ter beschikking blijft van het gemeentebestuur tot zes maanden na de inhuldiging van het kunstwerk. De deelnemers aan de wedstrijd zien tijdens die periode af van alle auteursrechten voor wat betreft een eventuele publicatie of een tentoonstelling van het door hen ingezonden materiaal.

4 De kunstenaar die het kunstwerk uitvoert, verleent het gemeentebestuur voor eeuwig het onvoorwaardelijke recht om afbeeldingen of beschrijvingen van het kunstwerk te publiceren. Artikel 9: Intrekking Als de inzendingen totaal niet voldoen aan de verwachtingen van de jury, kan deze beslissen de wedstrijd, zelfs na de tweede fase, te beëindigen zonder aanduiding van een laureaat. Artikel 10: Uitvoering en plaatsing van het kunstwerk De kunstenaar zorgt, zonder rechtstreekse tussenkomst van het gemeentebestuur voor een vakkundige en kwalitatief hoogstaande uitvoering van het kunstwerk. De kunstenaar zal ook, met het oog op de uitvoering van eventuele fundamenten, toevoer van water en elektriciteit door het gemeentebestuur, binnen de twee maanden na de toewijzing contact opnemen met de gemeentelijke technische diensten voor overleg. De kunstenaar levert een precies uitvoerings- en situeringsplan af aan de betrokken diensten. De kunstenaar volgt de voorbereidende werkzaamheden nauwgezet op tot aan de definitieve plaatsing en oplevering van het werk. Artikel 11: Oplevering De kunstenaar zorgt in overleg met de uitvoerders en de gemeentelijke technische dienst voor tijdige en correcte plaatsing van het kunstwerk. De bevoegde afgevaardigde van het gemeentebestuur deelt binnen de vijf dagen na de oplevering een goedkeuring of afwijzing of opmerkingen mee aan de kunstenaar bij wijze van een aangetekend schrijven aan de kunstenaar. De betaling kan opgevraagd worden vanaf de postdatum op de aangetekende zending waaruit de goedkeuring van het gemeentebestuur blijkt. Artikel 12: Aanvaarden van dit reglement Door hun deelname aan de wedstrijd gaan de kunstenaars akkoord met dit reglement en stellen ze zich borg voor concrete en correcte realisatie van het kunstwerk binnen de voorziene periode. Artikel 13: Betwisting In geval van betwisting zal in eerste instantie en in samenspraak tussen de kunstenaar en de jury worden getracht een oplossing uit te werken waarin beide partijen zich kunnen vinden. Als dit niet lukt, is het Belgisch recht van toepassing en zijn enkel de rechtbanken van het arrondissement Dendermonde bevoegd over de zaak te oordelen.

5 Bijlage: lijst met namen oorlogsslachtoffers Gesneuvelden WO I Brondeel Aloïs Leon Beveren a/d Ijzer Commerman Joseph Prosper Mechelen Cooman Josephus Elverdinge De Bock Josephus Diksmuide De Gendt René Lede De Jonge François Duinkerken/Rosendaël (F) De Kerpel Charles Louis De Panne (1 ste begraafplaats) De Motte Leon Jean Baptist Nieuwpoort Deneubourg Leopold Jacobus Grimbergen De Saedeleer Pierre Joseph Calais (F) De Spiegeleer Auguste Pervijze De Sutter Joannes Merkem De Wolf Gustaaf Saint-Genis-Laval (F) Eeckhoudt August Kessel-Lo (1 ste begraafplaats) Eeckhoudt Polydore Westrozebeke Govaert Constantijn Depot Portbail (F) Govaert Jan BaptistBeveren a/d Ijzer (1 ste begraafplaats) Keppens Franciscus Boncelles Pauwels Alphonse Henri Langemark Pieters Henri Gaston Jean Marie Duinkerken (F) Roelandt Hubert Victor Calais (F) Roelandt Leon Beveren a/d Ijzer (1 ste begraafplaats) Rubbens Joseph Camille Marie Pervijze Schelfhout Petrus Ougree Smekens Richardus Dominicus Diksmuide Smekens Philemon Jozef Bischofferode (D) Temmerman Achillis Pervijze Triest René Oostkerke Troch Henri Boezinge Van Den Brande Prosper Calais (1 ste begraafplaats) (F) Van Der Heyden Alphonsus Josephus St. Niklaas Van Der Schueren René Lede Van Der Snickt Emilius Alveringem Van Leuven Victor Adegem Van Overwalle Georges Clément Alveringem Van Steerteghem Ernest Oeren (1 ste begraafplaats) Van Wesemael Rodolphe Langemark Willoqué François Auguste Marie Noordschote Willoqué Hubert Antoine Marie Pervijze Opgeëisten in gevangenis gestorven WO I Mertens Louis Hôpital Marle (F) Muylaert Oscar Saint Quentin (F) Triest Leon Pilon (F) Troch Firmin Hamel (F)

6 Alhier gestorven opgeëisten WO I Bourgeois Aimé Lede Callaert Alfons Lede Coppens Jean Lede De Middeleer Gustaaf Gent De Paepe Jozef Lede De Vuyst Jozef Lede Huylebroeck Louis Lede Kennof Michel Brussel Nuel Frans Lede Rasschaert Edmond Lede Temmerman Benoit Lede Van Boven Richard Lede Gedode burgers WO I De Pauw Victor Aalst Galle Remi Lede Grysouille Domien Serskamp Smekens Leon Lede Burgerslachtoffers WO I Rasschaert Adolf Lede Rasschaert Alfons Lede Rasschaert Clement Lede Rasschaert Hector Lede Gesneuvelden WO II Bracke Aviel Rossosh (Rusland) Brondeel Philemon Koekelare Clauwaert Livinus Lede Coppens Polydoor Maurice Gellik De Backer Remi Leopold Diges-Yvonne (F) De Bruycker Gustavus Emilius Boulogne-sur-Mer (F) De Lannoy Franciscus Josephus Duinkerken (F) De Munter Norbert Bobrowa (Rusland) De Noose Edgard Gustaaf Jozef Isenbüttel (D) D Haese Victor Boulogne-sur-Mer (F) D Hondt Louis Aloysius Kuurne Eeckhout Gustaaf Gerard Mulheim a/d Ruhr (D) Fonteyn Carolus Jacobus Louis Graz (A) Huylebroeck Emilienne Anne Marie Le Mesnil-Rainfray (F) Neirinckx Florimond Veldwezelt Seliaerts Ludovicus Antonius Lede Smekens Josephus Kleve (D) Van Haudenhove M. Oostrozebeke Van Leuven Petrus Joannes Boulogne-sur-Mer (F) Walgraef Hippolyte Calais (F) Wauters Petrus Edgard Zwijnaarde Willockx Irma Hortence Marie Pullach (D)

7 Burgers gestorven wegens oorlogsfeiten Boelaert August Koekelare Coppens Frans Lede De Backer Julien Victor Aalst De Gendt Oscar Emiel Jena (D) De Neve Gustaaf Hortensius Mousterin Fouesnant (F) Eeckhout Gustaaf Mulheim a. Ruhr (D) Lievens August Henri Oostende Mertens Frans Aalst Roelandt Joseph Arthur Lede Van Der Haegen Oscar Jozef Lede Verhaegen Georges Cesar Aalst Afrikaans Beschavingswerk Congo Coppens Leon Victor Lovo (Congo) Gesneuvelde Korea-oorlog Rottiers Frans Seoul (Zuid-Korea)

De Geschiedenis van het monument

De Geschiedenis van het monument Lede, het oorlogsmonument Deze brochure verhaalt u de geschiedenis van het monument opgericht ter nagedachtenis van Wereldoorlog I (1914-1918) en bevat een overzicht van de slachtoffers van WO I en WO

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 30 november 2015. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement voor de creatie en realisatie van één of meerdere kunstwerken op de strooi- en sterretjesweiden van Wuustwezel.

Wedstrijdreglement voor de creatie en realisatie van één of meerdere kunstwerken op de strooi- en sterretjesweiden van Wuustwezel. Wedstrijdreglement voor de creatie en realisatie van één of meerdere kunstwerken op de strooi- en sterretjesweiden van Wuustwezel. 1. Omschrijving en doelstelling Het gemeentebestuur van Wuustwezel beschikt

Nadere informatie

OETINGSE JONGENS IN DE GROOTE OORLOG

OETINGSE JONGENS IN DE GROOTE OORLOG OETINGSE JONGENS IN DE GROOTE OORLOG 1914-2014 - 100 jaar later - deel 4 Roger Poelaert Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik OETINGSE JONGENS IN DE GROOTE OORLOG 1914-1918: 100 JAAR LATER DEEL

Nadere informatie

Onder kunstenaar wordt één of meer personen die aan één ontwerp werken verstaan.

Onder kunstenaar wordt één of meer personen die aan één ontwerp werken verstaan. Naar aanleiding van haar vijftigjarig bestaan organiseert de vriendenvereniging van het Middelheimmuseum, de Middelheim Promotors vzw, een wedstrijd voor kunst in openlucht. Daarmee wenst zij jong talent

Nadere informatie

De Tervuurse herder. op het Warandeplein. WEDSTRIJDREGLEMENT voor BEELDENDE KUNSTENAARS

De Tervuurse herder. op het Warandeplein. WEDSTRIJDREGLEMENT voor BEELDENDE KUNSTENAARS De Tervuurse herder op het Warandeplein WEDSTRIJDREGLEMENT voor BEELDENDE KUNSTENAARS Het wedstrijdreglement en het bijhorende inschrijvingsformulier zijn raadpleegbaar op de startpagina van www.tervuren.be,

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT KUNSTWERK

WEDSTRIJDREGLEMENT KUNSTWERK WEDSTRIJDREGLEMENT KUNSTWERK Onderwerp: Kunstwerk Zorghotel Drie Eiken Initiatiefnemer: Zorghotel Drie Eiken Drie Eikenstraat 655 2650 Edegem tel: 03/821 30 00 Vertegenwoordigd door: Manager Stefaan Desmyttere

Nadere informatie

Burgemeesters van Vleteren

Burgemeesters van Vleteren Gemeentearchief Vleteren NTO2 s van Vleteren (1796-heden) Tijs Goethals 2010 Inleiding Dit document geeft het overzicht van alle burgemeesters en dienstdoende burgemeesters van Oostvleteren, Westvleteren

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 92 Monumentenzorg en Cultuurpatrimonium Provincieraadsbesluit betreft verslaggever HERWERKING REGLEMENTEN PRIJZEN CULTUUR EN MONUMENTENZORG reglement prijs provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

qry4lansiers naam vnaam ovlplaats ovldatum begrplaats1418 begrplaats1999 ACKE Emile Bernard STEVART Michel Jozef LERAT Auguste E.P. Halen 12/08/1914 Halen (Velpen), B.M.B. DEMARET Jean E.L.G.J. Halen 12/08/1914

Nadere informatie

Tereken: vervallen concessies 2016

Tereken: vervallen concessies 2016 Tereken: vervallen concessies 2016 Overledene + bijzetting Connr. Ligging Baetens Joannes en Heyninck Paulina T 12.221 R Noord Beeckman Leon en De Cock Georgette T 12.209 R Noord Bontinck Margareta T 14.005

Nadere informatie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie TER INFO: Blauw zijn stukken tekst die elke projectleider zal moeten aanpassen i.f.v.

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering 1. vooraf In 2014 organiseert de VRP de Vlaamse Ruimtelijke

Nadere informatie

2) usb-stick,in behoorlijke postverpakking te verzenden naar het adres van MECINA

2) usb-stick,in behoorlijke postverpakking te verzenden naar het adres van MECINA Reglement Erfgoed filmfestival 2019 1. Art.1 Organisator Het Mechelse Ciné- en Videoclub (Mecina) met zetel te 2800 Mechelen, Veemarkt 35, organiseert met de steun van PROVAC,BREEDBEELD en VAC een Erfgoed

Nadere informatie

EIGENAARSTABEL "Bedrijventerrein Siesegemkouter - fase 1 (Noordelijk deel)"

EIGENAARSTABEL Bedrijventerrein Siesegemkouter - fase 1 (Noordelijk deel) "Bedrijventerrein Siesegemkouter - fase 1 (Noordelijk )" 2 41302 C 1327C 2 C 1327 C LANDEXPLO AALST BVBA 2.560 2.560 BOUWLAND 3 41302 C 1327D 2 C 1327 D LANDEXPLO AALST BVBA 2.560 2.560 BOUWLAND 4 41302

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever HERWERKING REGLEMENTEN PRIJZEN CULTUUR EN MONUMENTENZORG reglement prijs provincie Oost-Vlaanderen voor beeldende kunst

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2015 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 3 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Milieu - Organisatie logowedstrijd MiNaraad. Vaststelling

Nadere informatie

Wedstrijdreglement ontwerp logo gemeente Ardooie

Wedstrijdreglement ontwerp logo gemeente Ardooie Wedstrijdreglement ontwerp logo gemeente Ardooie Artikel 1 Het gemeentebestuur wenst een logo dat aanspreekt en een goede basis is voor het communiceren voor wat de gemeente staat. Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Publicatiebericht. 1. Aanbestedende instantie : Sint Elisabeth vzw, Zwaluwenstraat 2 8400 Oostende.

Publicatiebericht. 1. Aanbestedende instantie : Sint Elisabeth vzw, Zwaluwenstraat 2 8400 Oostende. Publicatiebericht Oproep voor kandidaten voor ontwerp en realisatie van geïntegreerde kunst in het woonzorgcentrum Sint Elisabeth, Zwaluwenstraat 2 te Oostende. Aankondiging van een opdracht voor het ontwerp

Nadere informatie

Integratie kunstwerk in het VIPA project van rusthuis Pniël, Rusthuislaan 21 te Pulderbos-Zandhoven.

Integratie kunstwerk in het VIPA project van rusthuis Pniël, Rusthuislaan 21 te Pulderbos-Zandhoven. Integratie kunstwerk in het VIPA project van rusthuis Pniël, Rusthuislaan 21 te Pulderbos-Zandhoven. Wedstrijd reglement Pniël Pniël is een woon- en zorgcentrum op een prachtige groene locatie te Pulderbos,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JOOST-TEN-NODE RENOVATIEPREMIES VOOR WONINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JOOST-TEN-NODE RENOVATIEPREMIES VOOR WONINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JOOST-TEN-NODE RENOVATIEPREMIES VOOR WONINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK I GEVELREINIGING Artikel 1 Een gemeentelijke premie kan toegekend worden aan ieder natuurlijk persoon

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT RED CROSS ART CONTEST 2015

WEDSTRIJDREGLEMENT RED CROSS ART CONTEST 2015 WEDSTRIJDREGLEMENT RED CROSS ART CONTEST 2015 Art. 1 Voorwaarden van de wedstrijd Dit reglement legt de voorwaarden vast van de wedstrijd georganiseerd door Rode Kruis- Vlaanderen, afdeling Ronse-Kluisbergen,

Nadere informatie

BO ZAR EX PO. Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007

BO ZAR EX PO. Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007 BO ZAR EX PO Wedstrijdreglement Prijs Jonge Belgische Schilderkunst 02.06 > 09.09.2007 PALEIS VOOR SCHONE KUNSTEN, BRUSSEL PALAIS DES BEAUX-ARTS, BRUXELLES CENTRE FOR FINE ARTS, BRUSSELS Artikel 1 wedstrijd

Nadere informatie

Werkdocument Crobeck v1.0 Pagina 1 van 10 Gemaakt op 13 maart 2008 Peter Crombecq

Werkdocument Crobeck v1.0 Pagina 1 van 10 Gemaakt op 13 maart 2008 Peter Crombecq Deze werkhypothese is het resultaat van een analyse van parochieregisters en akten van de burgerlijke stand. De bedoeling van deze publicatie is andere genealogen informatie aan te reiken zodat deze aangevuld

Nadere informatie

GOOIKSE JONGENS IN DE GROOTE OORLOG

GOOIKSE JONGENS IN DE GROOTE OORLOG GOOIKSE JONGENS IN DE GROOTE OORLOG 1914-2014 - 100 jaar later - deel 3 Frans Peetermans Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik GOOIKSE JONGENS IN DE GROOTE OORLOG 1914-1918: 100 JAAR LATER DEEL

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar 2015-2016 PIMP YOUR FLUO JACKET

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar 2015-2016 PIMP YOUR FLUO JACKET WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2015-2016 PIMP YOUR FLUO JACKET Artikel 1 Organisatie XIUvzw, Gentsesteenweg 109, 8500 Kortrijk organiseert de PIMP YOUR FLUOJACKET wedstrijd. De wedstrijd loopt

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar : Pimpen van fluo rugzakhoes.

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar : Pimpen van fluo rugzakhoes. WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2013-2014: Pimpen van fluo rugzakhoes. Artikel 1 Organisatie XIUvzw, Gentsesteenweg 109, 8500 Kortrijk organiseert de PIMP YOUR COVER wedstrijd. De wedstrijd loopt

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst cultuur Volgnummer dossier 6 Onderwerp Cultuur. Wedstrijdreglement ontwerp logo culturele raad Bredene.

Nadere informatie

vtwonen ontwerpwedstrijd 2016

vtwonen ontwerpwedstrijd 2016 vtwonen ontwerpwedstrijd 2016 Ontwerptalent van Nederland opgelet! vtwonen organiseert een ontwerpwedstrijd. Met deze ontwerpwedstrijd wil vtwonen ontwerpers, maar ook leuke creatieve mensen en hun ontwerp

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd voorwaarden

# ontwerp wedstrijd voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2013 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

Archiefoverzicht personen

Archiefoverzicht personen Archiefoverzicht personen dinsdag 5 september 2017 Documenten enkel te raadplegen in : persoonlijke doc : akten QUACKELBEEN Albert Oostende 25/03/1921 QUACKELBEEN Kamiel Gistel /09/19 QUAEGEBEUR André

Nadere informatie

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN (vóór 1963 de tuchtkamer der deurwaarders bij de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen) Tot 31 augustus 2014

Nadere informatie

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN

BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN BIËNNALE VAN VENETIË VOOR BEELDENDE KUNSTEN 2017 OPEN OPROEP VOOR KUNSTENAARS/CURATOREN Pagina 1 van 7 OPEN OPROEP Voor de deelname van België aan de Biënnale van Venetië 2017 nodigt de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2017-2018 THE FLUO CHALLENGE Inleiding THE FLUO CHALLENGE is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de vzw XIU. Scholen die deelnemen aan deze wedstrijd proberen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer

Collegevoorstel. Zaaknummer Zaaknummer 00469262 Onderwerp Overeenkomst met de heer Rogier Ruys over kunstwerk voor de wisselsokkel en aanpassingen van de regeling 'instelling en randvoorwaarden sokkelproject Heusden' Collegevoorstel

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE - PART TWO

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar THE FLUO CHALLENGE - PART TWO WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2017-2018 THE FLUO CHALLENGE - PART TWO Inleiding THE FLUO CHALLENGE PART TWO is een wedstrijd die georganiseerd wordt door de vzw XIU. XIU - scholen die deelnemen

Nadere informatie

Debeerst Henricus Franciscus en kinderen

Debeerst Henricus Franciscus en kinderen Debeerst Henricus Franciscus en kinderen 11132 5 Debeerst Henricus Franciscus ^ Adinkerke º Adinkerke, 28 aug 1893 Koksijde - Oostduinkerke, 09 jun 1984 x Adinkerke, 10 nov 1920 Cuveele Maria Thérésia

Nadere informatie

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Aanvraagformulier vind je op het einde

Nadere informatie

DIA CON COR KUNST. concours WEDSTRIJD JONG TALENT BELGIE / NEDERLAND. (inzendingen voor 22 september 2013) platform voor actuele kunsten

DIA CON COR KUNST. concours WEDSTRIJD JONG TALENT BELGIE / NEDERLAND. (inzendingen voor 22 september 2013) platform voor actuele kunsten CON COR DIA concours 2013 KUNST WEDSTRIJD JONG TALENT (inzendingen voor 22 september 2013) BELGIE / NEDERLAND www.comsa.be info: www.concordia.be - www.concordiadekeizer.nl Voor het reglement en de inzendingen

Nadere informatie

Subsidiedossier zonne-installatie

Subsidiedossier zonne-installatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier zonne-installatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document Subsidiedossier

Nadere informatie

Stamreeks van Florent VERMAERCKE

Stamreeks van Florent VERMAERCKE Stamreeks van Florent VERMAERCKE Hieronder volgt de stamreeks van Florent Vermaercke. Die bestaat uit de voorouders en nakomelingen in de rechte mannelijke lijn, de lijn van de naamdragers of naamdoorgevers.

Nadere informatie

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize.

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize. VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL 10 th edition 20 JAAR JUBILEUM EDITIE 20 JAAR Brussels Horta Architecture Prize 1996 2016 www.pbh.sadbr.be Wedstrijd georganiseerd door De SADBR, Société des Architectes

Nadere informatie

Aanvraagdossier van Jern Vermeiren, Laarne Geregistreerd op 21 februari 2018 onder nummer MSR 046C.

Aanvraagdossier van Jern Vermeiren, Laarne Geregistreerd op 21 februari 2018 onder nummer MSR 046C. Aanvraagdossier van Jern Vermeiren, Laarne Geregistreerd op 21 februari 2018 onder nummer MSR 046C. Aanvraag op basis van afstamming van: - Joannes Hiel Meisenier 11 februari 1686; GENERATIE 1 Overtuigend

Nadere informatie

Subsidiereglement Bedrijf en buurt

Subsidiereglement Bedrijf en buurt Subsidiereglement Bedrijf en buurt Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 oktober 2009 Bekendgemaakt op 29 oktober 2009 Artikel 1 - Doel van de subsidie De Stad Gent wil als lokale overheid een impuls geven

Nadere informatie

Abel Tasman Art Prize Reglement 1

Abel Tasman Art Prize Reglement 1 Abel Tasman Art Prize Reglement 1 Abel Tasman Art Prize Reglement 2 1. Inleiding De Abel Tasman Art Prize is een kunstprijs voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar die in de gemeente Westerkwartier wonen

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT:

OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: ... Verder genoemd de advocaat EN: ... Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: OVEREENKOMST TUSSEN ADVOCAAT EN CLIËNT TUSSEN: Verder genoemd de advocaat EN: Verder genoemd de cliënt WORDT OVEREENGEKOMEN HETGEEN VOLGT: Art. 1. Voorwerp van de dienstverlening en opdracht van de advocaat

Nadere informatie

Gestorven voor België : overleden inwoners Otegem (gasaanval oktober 1918)

Gestorven voor België : overleden inwoners Otegem (gasaanval oktober 1918) 1 Gestorven voor België : overleden inwoners Otegem (gasaanval oktober 1918) - BEYLS Helene Marie 6 jaar, 9 maand 22 okt. 1918 om 20.00 uur Akte nr. 20. - BEYLS Simonne Ivonne 4 jaar, 5 maand 22 okt. 1918

Nadere informatie

Reglement Wedstrijd verbonden aan de bevraging naar het gebruik van sociale media

Reglement Wedstrijd verbonden aan de bevraging naar het gebruik van sociale media Reglement Wedstrijd verbonden aan de bevraging naar het gebruik van sociale media 2016-2017 1. Algemeen kader Om een idee te krijgen van welke mediakanalen de land- en tuinbouwers vandaag gebruik maken,

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands

Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands 1. Inleiding Om de beoefening en de spreiding van cultuur in de gemeente Sint-Amands aan te moedigen en te bevorderen, besliste

Nadere informatie

REGLEMENT PRIME STAR AWARDS VOTINGPRIJS

REGLEMENT PRIME STAR AWARDS VOTINGPRIJS Artikel 1. Definities REGLEMENT PRIME STAR AWARDS 2009 - VOTINGPRIJS 1. Votingwedstrijd: De PRIME STAR AWARDS 2009 - VOTINGPRIJS votingwedstrijd (hierna de Votingwedstrijd ) wordt georganiseerd door TELENET

Nadere informatie

kerkhof Buggenhout-Briel gewone grond 92 graven park C rijen 1 t/m 13

kerkhof Buggenhout-Briel gewone grond 92 graven park C rijen 1 t/m 13 kerkhof Buggenhout-Briel gewone grond 92 graven park C rijen 1 t/m 13 ovlnaam ovldatum Park Rij graf Peelman Petrus Dominicus 16/03/1974 C 1 1 Van Riet Maria Philomena 6/03/1974 C 1 2 Peleman Frans 23/04/1974

Nadere informatie

#streetartbruxelles // #streetartbrussel // #streetartbrussels

#streetartbruxelles // #streetartbrussel // #streetartbrussels #streetartbruxelles // #streetartbrussel // #streetartbrussels PROJECTOPROEP Uitvoering van 9 kunstwerken op een van de vier omheiningen rond de bouwplaats van het toekomstige administratieve centrum van

Nadere informatie

Oproep voor deelname aan de internationale Vilt-Tentoonstelling. ...in beweging. Uiterste inzenddatum: 09.11.2012. Tentoonstelling: 17.02 03.03.

Oproep voor deelname aan de internationale Vilt-Tentoonstelling. ...in beweging. Uiterste inzenddatum: 09.11.2012. Tentoonstelling: 17.02 03.03. Oproep voor deelname aan de internationale Vilt-Tentoonstelling...in beweging Uiterste inzenddatum: 09.11.2012 Tentoonstelling: 17.02 03.03.2013 Organisator: FILZ-NETZWERK e.v., Burgweg 20, 66871 Albessen

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar SHINE OP STRAAT

WEDSTRIJDREGLEMENT. XIU actie schooljaar SHINE OP STRAAT WEDSTRIJDREGLEMENT XIU actie schooljaar 2016-2017 SHINE OP STRAAT Artikel 1 Organisatie XIUvzw, Gentsesteenweg 109, 8500 Kortrijk organiseert de wedstrijd SHINE OP STRAAT. De wedstrijd begint op 7/11/2016

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

De Canvascollectie / La Collection RTBF

De Canvascollectie / La Collection RTBF De Canvascollectie / La Collection RTBF Reglement VRT en RTBF zijn samen ORGANISATOR van De Canvascollectie/La Collection RTBF. 1. INSCHRIJVING Aan deze wedstrijd kunnen alle in Vlaanderen, Wallonië en

Nadere informatie

FOTOWEDSTRIJD TSP - CFB 2017

FOTOWEDSTRIJD TSP - CFB 2017 FOTOWEDSTRIJD TSP - CFB 2017 ORGANISATOR Deze fototentoonstelling is een initiatief van de vzw Toerisme en SpoorPatrimonium - Le Chemin de Fer du Bocq waarvan de maatschappelijke zetel zich te 7000 Bergen,

Nadere informatie

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Verontschuldigd : M.M. Verleysen A. raadslid, De voorzitter, Patrick De Smedt, opent de zitting om uur.

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Verontschuldigd : M.M. Verleysen A. raadslid, De voorzitter, Patrick De Smedt, opent de zitting om uur. Z I T T I N G V A N 06.02.2008 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck N. Schelfhout

Nadere informatie

2017 RAYMOND LEBLANC PRIJS REGISTRATIEFORMULIER

2017 RAYMOND LEBLANC PRIJS REGISTRATIEFORMULIER 2017 RAYMOND LEBLANC PRIJS REGISTRATIEFORMULIER Formulier terugsturen naar: Of via e-mail naar: Fondation Raymond Leblanc - Raymond Leblanc Prijs Paul-Henri Spaaklaan, 7 1060 Brussel Belgïe info@fondationrleblanc.be

Nadere informatie

Ramskapelle, Belgische Militaire Begraafplaats

Ramskapelle, Belgische Militaire Begraafplaats BMP Vriendenkring van Carabiniers en Carabiniers-Grenadiers West-Vlaanderen Bogaert Marnik Ramskapelle, Belgische Militaire Begraafplaats Periode 1914-1915 19 Begraven Karabiniers op deze begraafplaats

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Make- A- Hero

Wedstrijdreglement Make- A- Hero Wedstrijdreglement Make- A- Hero Artikel 1 - Organisatie Deze "Make- A- Hero" wedstrijd wordt georganiseerd door Make- A- Wish Belgium- Vlaanderen, met maatschappelijke zetel te Gentsesteenweg 3 bus 002,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement van «Cooking Battles»

Wedstrijdreglement van «Cooking Battles» Wedstrijdreglement van «Cooking Battles» ARTIKEL 1 Het bedrijf INNO N.V., met maatschappelijke zetel in 111 Nieuwstraat, 1000 Brussel, BTW BE 0448.827.116, organiseert een gratis wedstrijd Cooking Battles

Nadere informatie

FAMILIE BORGHS. (1 ste huwelijk) Kinderen van Petrus en Maria Eilsabeth:

FAMILIE BORGHS. (1 ste huwelijk) Kinderen van Petrus en Maria Eilsabeth: FAMILIE BORGHS Als we de naam moeten aannemen zoals hij vermeld word in de Parochieregisters dan veranderd de naam van BORGHS in BEURGHS. De pastoor schreef de naam op zoals hij door de vader van de dopeling

Nadere informatie

15 de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019

15 de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019 15 de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019 Vrijdag 4 oktober - Zondag 6 oktober 2019 De VZW "Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen" en de stad Genk organiseren voor de vijftiende keer de tweejaarlijkse

Nadere informatie

19 de EUROPA - WISSELTROFEE GEORGES BOUTE Zondag 30 september Broodway september & oktober

19 de EUROPA - WISSELTROFEE GEORGES BOUTE Zondag 30 september Broodway september & oktober 1 19 de EUROPA - WISSELTROFEE GEORGES BOUTE Zondag 30 september 2018 Broodway 2018 30 september & 1-2-3 oktober Thema: Bewegen Bewegen in de zin van vrijheid om een sierstuk te creëren. Eveneens de bewegingsvrijheid

Nadere informatie

Reglement wedstrijd voor een logo voor Mercator 2012

Reglement wedstrijd voor een logo voor Mercator 2012 Reglement wedstrijd voor een logo voor Mercator 2012 Op 5 maart 2012 is het precies 500 jaar geleden dat Gerard Mercator werd geboren in Rupelmonde. De verjaardag van deze beroemde cartograaf die ooit

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 2 5 maart 2018 24e jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 3 Nr. 4 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

Projectoproep Eco-bewoners" uit Sint-Gillis

Projectoproep Eco-bewoners uit Sint-Gillis Projectoproep Eco-bewoners" uit Sint-Gillis REGLEMENT ARTIKEL 1- ORGANISERENDE OVERHEID De gemeente Sint-Gillis, Van Meenenplein 39, 1060 Sint-Gillis vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt

Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt Ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt artikel 1. doel Het doel van de ontwerpwedstrijd Zeeuws Shirt is een lijn met echt Zeeuwse T-shirts realiseren ter ondersteuning van de promotie van Zeeland en voor de verkoop

Nadere informatie

Project "COPRODUCTIE MET DE JONGEREN" 2015-2016. Duurzaam Wijkcontract 'Rond Leopold II' Kandidatuurdossier

Project COPRODUCTIE MET DE JONGEREN 2015-2016. Duurzaam Wijkcontract 'Rond Leopold II' Kandidatuurdossier Gemeente Sint-Jans-Molenbeek Afdeling van Stedelijke Ontwikkeling - Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Duurzaam Wijkcontract Rond Leopold II Project "COPRODUCTIE MET DE JONGEREN" 2015-2016

Nadere informatie

BITO-eindwerkprijs Reglement

BITO-eindwerkprijs Reglement Reglement 2017-2018 Belgisch Instituut der Transportorganisatoren vzw Stapelhuisstraat 5a, 1020 Brussel T : [02/230.30.43 C : mail@bito-ibot.be Reglement 2017-2018 2 INHOUD BITO-eindwerkprijs 3 Eindwerken

Nadere informatie

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize. www.pbh.sadbr.be

VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL JUBILEUM EDITIE. edition. 10 th. Brussels Horta. Architecture Prize. www.pbh.sadbr.be VILLE DE BRUXELLES STAD BRUSSEL 10 th edition 20 JAAR JUBILEUM EDITIE 20 JAAR Brussels Horta Architecture Prize 1996 2016 www.pbh.sadbr.be Wedstrijd georganiseerd door De SADBR, Société des Architectes

Nadere informatie

Reglement van de Landschapsprijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Reglement van de Landschapsprijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 3 e Editie van de belgische Landschapsprijs Reglement van de Landschapsprijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Gelet op de Conventie met betrekking tot het landschap door het Comité van Ministers

Nadere informatie

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in Tak Johanna. Geboren: na het huwelijk van 27 november 1838 tussen Johannes en Carolina, wordt op 23 december 1839 Johanna Maria Jacoba Dellaert geboren, als 1e kind. Tak Johanna. Huwelijk: op 1-5-1862

Nadere informatie

Wedstrijd voor het ontwerp van affiches voor de Herenthoutse Carnavalsstoet en Kindercarnaval REGLEMENT.

Wedstrijd voor het ontwerp van affiches voor de Herenthoutse Carnavalsstoet en Kindercarnaval REGLEMENT. 11 x 11 STOET/affiche 2013/1 Herenthoutse Karnavalvereniging PEER STOET v. z. w. mij. zetel Kloosterstraat 1 B 2270 HERENTHOUT www.peerstoet.be secretariaat: Verbistlaan 3-2270 Herenthout 014/51.34.79.-

Nadere informatie

Wedstrijdreglement advertentiebudget Digital Payment Day

Wedstrijdreglement advertentiebudget Digital Payment Day Wedstrijdreglement advertentiebudget Digital Payment Day Artikel 1 Algemeen 1.1 Dit wedstrijdreglement (hierna Reglement ) regelt de Wedstrijd advertentiebudget Digital Payment Day georganiseerd door Febelfin,

Nadere informatie

Design Biënnale Interieur x Flanders Fashion Institute (lid van Design Platform Vlaanderen) DRESS A HOST(ESS)! Uniform ontwerpwedstrijd

Design Biënnale Interieur x Flanders Fashion Institute (lid van Design Platform Vlaanderen) DRESS A HOST(ESS)! Uniform ontwerpwedstrijd Design Biënnale Interieur x Flanders Fashion Institute (lid van Design Platform Vlaanderen) DRESS A HOST(ESS)! Uniform ontwerpwedstrijd INLEIDING Van 20 tot en met 28 oktober 2012 vindt de 23e editie van

Nadere informatie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie

Afdeling 3 Samenstelling van de Verkeerscommissie statuten van de gemeentelijke Afdeling 1 Algemeen kader verkeerscommissie versie 25/04/2013 Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne richt een professionele verkeerscommissie in, die het bestuur adviseert

Nadere informatie

Artikel 2 Voorwaarden inzake toewijzing standplaatsen (wet art. 8 2 / art / KB art. 25)

Artikel 2 Voorwaarden inzake toewijzing standplaatsen (wet art. 8 2 / art / KB art. 25) GEMEENTELIJK REGLEMENT AMBULANTE HANDEL Afdeling 1: Organisatie van ambulante activiteiten op de openbare markten Artikel 1 Gegevens van openbare markten (wet art. 8 2) De gemeente richt op het openbaar

Nadere informatie

Doe mee en ga snel aan de slag! Je kunt je ontwerp insturen tot en met 5 juli 2013. We kijken uit naar je deelname.

Doe mee en ga snel aan de slag! Je kunt je ontwerp insturen tot en met 5 juli 2013. We kijken uit naar je deelname. LLENG Fashionclash Shoe Design Challenge powered by Invito Beste artist / designer, Graag nodigen we je uit om deel te nemen aan de 1e editie van de Fashionclash Shoe Design Challenge powered by Invito.

Nadere informatie

BESTUURSMEMORIAAL VU.Geert Anthierens, Provinciegriffier, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41, 8200, Sint-Andries

BESTUURSMEMORIAAL VU.Geert Anthierens, Provinciegriffier, Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41, 8200, Sint-Andries Inhoud Bestuursmemoriaal nummer 7-16 december 2014 35. Lijst van de besluiten van de provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 23 oktober 2014. 36. Vierjaarlijkse Prijs voor Architectuur 2015

Nadere informatie

De wedstrijd loopt vanaf vrijdag 28 oktober 2011 (17.00u) tot en met maandag 16 januari 2011 (16u00).

De wedstrijd loopt vanaf vrijdag 28 oktober 2011 (17.00u) tot en met maandag 16 januari 2011 (16u00). Genderklik ontwerpwedstrijd Wedstrijdreglement Voorwerp De wedstrijd loopt vanaf vrijdag 28 oktober 2011 (17.00u) tot en met maandag 16 januari 2011 (16u00). Dit reglement regelt de modaliteiten van de

Nadere informatie

COMPLEXE STADSPROJECTEN

COMPLEXE STADSPROJECTEN KENNISCENTRUM VLAAMSE STEDEN - interlokale vereniging COMPLEXE STADSPROJECTEN draaiboek Naam website KCVS OVEREENKOMST KUNSTENAAR Oorspronkelijke naam document Overeenkomst voor de realisatie van een kunstwerk

Nadere informatie

Verkoopprocedure groenestroomcertificaten in uitvoering van artikel van het Energiedecreet van 8 mei 2009 betreffende het energiebeleid

Verkoopprocedure groenestroomcertificaten in uitvoering van artikel van het Energiedecreet van 8 mei 2009 betreffende het energiebeleid Verkoopprocedure groenestroomcertificaten in uitvoering van artikel 7.1.6. 2 van het Energiedecreet van 8 mei 2009 betreffende het energiebeleid Onderhavige verkoopprocedure werd opgemaakt door Elia System

Nadere informatie

ART in the MEDIA 2007

ART in the MEDIA 2007 PRIJS ART in the MEDIA 2007 REGLEMENT 1 Omschrijving De Stichting de Moffarts bekroont om de twee jaar drie kritische bijdragen over beeldende kunst, die reeds in de media verschenen zijn. Zij wil daarmee

Nadere informatie

Literaire prijs Prins Alexander van België 2012

Literaire prijs Prins Alexander van België 2012 Literaire prijs Prins Alexander van België 2012 1. Voorstelling van de prijs H.K.H. prinses Léa van België wil met de oprichting van een jaarlijkse literaire prijs hulde brengen aan haar echtgenoot. De

Nadere informatie

Uitvraag kunstwerk voor monument Vossenbosch

Uitvraag kunstwerk voor monument Vossenbosch Uitvraag kunstwerk voor monument Vossenbosch Definitief d.d. 15 oktober 2018 1 Inleiding Op de hoek Oude Zwolseweg en Bruinehoopsweg in Hoge Hexel ligt een terrein met een bewogen geschiedenis. Op dit

Nadere informatie

Verkoopprocedure groenestroomcertificaten in uitvoering van artikel van het Energiedecreet van 8 mei 2009 betreffende het energiebeleid

Verkoopprocedure groenestroomcertificaten in uitvoering van artikel van het Energiedecreet van 8 mei 2009 betreffende het energiebeleid Verkoopprocedure groenestroomcertificaten in uitvoering van artikel 7.1.6. 2 van het Energiedecreet van 8 mei 2009 betreffende het energiebeleid Onderhavige verkoopprocedure werd opgemaakt door Elia System

Nadere informatie

Reglement fotowedstrijd VVV-Diest 2015

Reglement fotowedstrijd VVV-Diest 2015 DIEST De V.V.V.-Diest, stedelijke adviesraad voor toerisme, organiseert een fotowedstrijd over de zomer in Diest. De winnende foto s kunnen gebruikt worden door de Stad Diest voor promotionele toeristische

Nadere informatie

Projectenwedstrijd voor de bouw van een herdenkingsmonument voor de aanslagen. Verslag van de informatiesessie, woensdag 16/11/2016

Projectenwedstrijd voor de bouw van een herdenkingsmonument voor de aanslagen. Verslag van de informatiesessie, woensdag 16/11/2016 Projectenwedstrijd voor de bouw van een herdenkingsmonument voor de aanslagen Verslag van de informatiesessie, woensdag 16/11/2016 De aandacht wordt gevestigd op het feit dat dit verslag geen letterlijke

Nadere informatie

Voorwaarden wedstrijd voor scholieren bij de tentoonstelling Munch : Van Gogh Van Gogh Museum, Amsterdam

Voorwaarden wedstrijd voor scholieren bij de tentoonstelling Munch : Van Gogh Van Gogh Museum, Amsterdam Voorwaarden wedstrijd voor scholieren bij de tentoonstelling Munch : Van Gogh Van Gogh Museum, Amsterdam 1. ALGEMEEN 1.1 Toepasselijkheid 1.1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op de wedstrijd voor

Nadere informatie

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen 1. Inleiding In het Uitvoeringsprogramma Toekomstbestendige werklocaties 2017-2019 (UTW) zet de provincie Noord-Holland in op het verbeteren van de kwaliteit van werklocaties

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Brei mee met Radio 2. Wedstrijdreglement. Versie: 7/3/2014

Brei mee met Radio 2. Wedstrijdreglement. Versie: 7/3/2014 Wedstrijdreglement Brei mee met Radio 2 Versie: 7/3/2014 Voor zover de regels voor de wedstrijd niet in het bijzonder zijn uiteengezet in dit wedstrijdreglement, gelden (in aanvulling) de regels van het

Nadere informatie

Wedstrijdreglement "The Love Game" Facebook

Wedstrijdreglement The Love Game Facebook Wedstrijdreglement "The Love Game" Facebook ARTIKEL 1 ORGANISERENDE VENNOOTSCHAP Center Parcs Europe N.V. (Belgium), een bijkantoor gevestigd aan de Lambroekstraat 5A, B-1831 Diegem, België van Center

Nadere informatie

Spelregels fotowedstrijd #DeVerliefdeCamera

Spelregels fotowedstrijd #DeVerliefdeCamera Spelregels fotowedstrijd #DeVerliefdeCamera SPELREGELS Deze spelregels zijn van toepassing op de fotowedstrijd #DeVerliefdeCamera, (verder te noemen: de fotowedstrijd ) van het Stedelijk Museum Amsterdam

Nadere informatie

FOD Sociale Zekerheid. Directie-generaal Oorlogsslachtoffers

FOD Sociale Zekerheid. Directie-generaal Oorlogsslachtoffers FOD Sociale Zekerheid Directie-generaal Oorlogsslachtoffers 1944-2014 > repatriëring van displaced persons (DP s) > directe hulp > vergoeding Leuven, herfst 1914 Wet 10/6/1919 Art. 2 invaliditeit 100%

Nadere informatie

73 HEYRMAN-WEEMAES DOEL

73 HEYRMAN-WEEMAES DOEL SAMENSPEL QUIEVRAIN ST GILLIS WAAS Data Technology Deerlijk (44307) QUIEVRAIN 15-04-18 348 Oude Deelnemers:88 LOSTIJD:09.00 NR Naam Gemeent AD IG Afstand Ring JR Bestat Snelh. NR N0 Nom Localit EN MQ Distanc

Nadere informatie