Macadam CSR-verslag 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Macadam CSR-verslag 2010"

Transcriptie

1 Macadam CSR-verslag Brief van de CEO Sinds het jaar 2000 proberen we onze ervaring te consolideren en ons te concentreren op de voertuiginspecties op het einde van leasingcontracten. Sinds 2004 hebben we ook in andere Europese landen vestigingen geopend. We stellen vandaag de dag 160 mensen te werk in vijf Europese landen en halen een omzet van 15 miljoen euro. Die groei en de moeilijke markt hebben het Macadam niet altijd gemakkelijk gemaakt. Toch blijven we investeren in onze organisatie, onze producten en onze kwaliteit. We creëren waarde voor veel van onze stakeholders maar we willen ook aandacht besteden aan de uitdagingen en kansen in de snel veranderende wereld van vandaag. Ik ben dan ook trots om u het allereerste Social Responsibility Report over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Macadam voor te stellen. Maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft niet alleen betrekking op ons gedrag naar stakeholders toe, maar ook op onze economische, maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid en het welzijn van onze gemeenschap. Ik ben ervan overtuigd dat die verantwoordelijkheid cruciaal is voor de duurzaamheid van onze onderneming. Macadam wil een grote en winstgevende speler zijn op de markt van het beheer van eindecontractinspectie in heel Europa, en dat zowel met onze eigen middelen als door de samenwerking met onderaannemers. Op die manier willen we leasemaatschappijen, OEM s, gebruikers en autokopers een consequente, gestandaardiseerde en kwalitatieve benadering bieden van de eindecontractcyclus en de remarketing. We stellen ons als doel om tegen 2012 een derde van de Europese eindecontractmarkt (d.w.z inspecties) te beheren. Om dat te realiseren: - moeten we ons bewust zijn van de belangrijke rol die onze diensten spelen in de organisaties van onze partners. Het is erg belangrijk dat we allemaal ons beste beetje voorzetten in de relatie met de klant. - Kwaliteit is de tweede drijvende kracht achter onze onderneming. We hebben geïnvesteerd in grootschalige en unieke kwaliteitscontroleprogramma s die onze prestaties naar een topniveau tillen. - We moeten flexibel te werk gaan. Die flexibiliteit maakt het mogelijk om ons voortdurend aan te passen aan de markt en marktomgeving.

2 In ons eerste verslag stippelen we onze benadering en prestaties uit voor de voornaamste aspecten van maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zijn trots op onze eerste realisaties maar beseffen tegelijk dat er altijd ruimte voor en behoefte aan verbetering is. Met vriendelijke groet Jean Thomas CEO - Stichter 2. Organisatie Macadam is gespecialiseerd in eindecontractinspecties voor leasemaatschappijen en OEM s in Europa. We hebben uitgebreide activiteiten in België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Ons hoofdkantoor bevindt zich in België. We stellen ruim 150 mensen tewerk. Verwacht wordt dat onze totale inkomsten in 2010 zo n 15 miljoen euro zullen bedragen Nieuwe structuur De voorbije jaren hebben we onze structuur aangepast door de holding Macadam Europe op te richten. Alle Macadam-vestigingen zijn afhankelijk van deze holding. Deze structuur fungeert als overkoepelende organisatie voor alle stakeholders. Ze vereenvoudigt ook de controle op de prestaties door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur van Macadam Europe werd uitgebreid met externe en onafhankelijke leden. Zij hebben als doel om advies te geven bij en te oordelen over de strategie en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van ons bedrijf. Samen met de Raad van Bestuur werd een bedrijfsstrategie uitgewerkt met betrekking tot: - stakeholderengagement: onze voornaamste stakeholders werden gedefinieerd en er werd een strategie uitgewerkt. - Corporate Governance: er werden werkingsprocedures en verantwoordelijkheden bepaald voor de hele organisatie. - Gedragscode: er werd een nieuwe code geschreven en geïmplementeerd in 2010.

3 Organisatiestructuur en werkkapitaal Macadam Europe SA Holding Capital of 1.807K Mac Adam s Unlimited NV Belgium Capital of 200.K Macadam Nederland BV Capital of 90 K Macadam Deutschland Gmbh Capital of 30 K Macadam France Sarl Capital of 50 K Macadam Spain SL Capital of 30 K In constitution MACADAM Italia To be constituted MACADAM INTER- NATIONAL To be constituted Alle partners en onderaannemers in landen waar we geen vestiging hebben, hangen af van de onderneming MACADAM INTERNATIONAL Gedragscode Er wordt een nieuwe gedragscode opgesteld die in 2010 werd voorgesteld en geïmplementeerd. Die gedragscode zal alle ethische waarden vertalen op het niveau van de werknemers, onderaannemers en leveranciers Empowerment In 2009 heeft The Talent Gallery, een extern consultancybureau, alle leden van het managementteam geëvalueerd. Niet alleen de prestaties van de teamleden werden beoordeeld, maar ook hun zachte waarden, zoals: - Menselijke relaties en interesse

4 - Sociale vaardigheden - Maatschappelijke verantwoordelijkheid 3. Verantwoordelijkheid in de praktijk De markt waarin Macadam werkt, is divers en complex en biedt heel wat uitdagingen en kansen. We engageren ons om onze financiële doelstellingen op een verantwoorde manier te bereiken en delen onze successen met onze stakeholders en gemeenschappen Economische bijdrage Hoewel de financiële crisis ook Macadam heeft getroffen, hebben we ons hoofddoel, onze doelstellingen en onze bedrijfsverantwoordelijkheden en maatschappelijke verantwoordelijkheid nooit uit het oog verloren. - Macadam heeft ontslagen en reorganisaties om economische redenen vermeden en zal in de toekomst alles in het werk stellen om dat te blijven doen. Als ontslagen toch onvermijdelijk zijn, zal Macadam zich aan de contractuele bepalingen houden en de mensen maximaal helpen om een andere plaats op de markt te vinden. - Macadam heeft bijzondere aandacht besteed aan kosten en verspilling door inefficiëntie. - Macadam is nooit gestopt met investeren in innovatieve, nieuwe ideeën. Tussen 2010 en 2012 zal een totaal investeringsplan van 1,5 miljoen euro worden ontplooid. Die investeringen zijn niet alleen bedoeld voor hard- en software maar ook voor consultancy om onze organisatie, processen en kwaliteit beter en sterker te maken Programma inzake kwaliteitscontrole Kwaliteit is altijd een van de voornaamste drijfveren in onze onderneming geweest. Daarom investeren we aanzienlijk in ons Quality Control Program. Dit is een strategische keuze. Macadam stelt alles in het werk om kwalitatieve inspecties te verzekeren. Kwaliteit moet ons handelsmerk worden. Daarom hebben we een geïntegreerd kwaliteitsprogramma opgesteld met een brede waaier aan instrumenten voor kwaliteitscontroles, kwaliteitsverslagen, handleidingen en richtlijnen, opleiding en e-learning. In 2010 zullen acht FTE s aan ons kwaliteitsprogramma werken.

5 Macadam is er echter ook van overtuigd dat kwaliteit verder gaat dan perfecte inspecties. Door kwaliteit tot een bedrijfscultuur te maken, willen we onze werknemers een aangenamere omgeving bieden, waar ze alle mogelijkheden krijgen om hun kennis, vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen. Op die manier willen we de positieve attitude van onze werknemers voor hun werk en van onze stakeholders versterken. Ons kwaliteitsprogramma bestaat uit operationele handleidingen en richtlijnen, kwaliteitscontroles door de kwaliteitsmanagers, regelmatige verslagen en de opleiding van onze inspecteurs. In 2010 wordt een e-learningtool ontwikkeld om de dagelijkse taken van onze inspecteurs te ondersteunen Onderaannemers Alle onderaannemers waarmee we op lange termijn samenwerken, zullen geëvalueerd worden op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Raad van Bestuur zal alle contracten en langetermijnsamenwerkingen met onderaannemers moeten goedkeuren. Het management zal de normen voor 2010 bepalen. Deze moeten ten laatste in 2011 worden geïmplementeerd.

6 3.3. Leveranciers Alle leveranciers waarmee we op lange termijn samenwerken, zullen geëvalueerd worden op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid. De Raad van Bestuur zal alle contracten en langetermijnsamenwerkingen met leveranciers moeten goedkeuren. Het management zal de normen voor 2010 bepalen. Deze moeten ten laatste in 2011 worden geïmplementeerd. 4. Onze mensen Elke dag opnieuw komen alle werknemers van Macadam naar het werk. En elke dag opnieuw worden ze gemotiveerd om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Macadam heeft dan ook de verantwoordelijkheid om ze te begeleiden en om onze waarden te verdedigen. Daartoe hebben we een belangrijk programma ontwikkeld dat steunt op drie belangrijke pijlers. Ons managementteam heeft waarden ontwikkeld die onze missie ondersteunen. Deze waarden zijn belangrijk om onze mensen te begeleiden, onze bronnen en onze relaties met klanten te beheren en ons werk uit te voeren. Onze kernwaarden zijn: - Enthousiasme om de verwachtingen van de klant te overtreffen. - Respect voor collega s en alle stakeholders in het algemeen. - Betrouwbaarheid iemand waar je op kunt bouwen. - Passie voor je job! - Energie om snel te reageren. - Uitmuntendheid onze weg naar betere kwaliteit Empowerment Mensen bevoegdheden geven en zich laten ontwikkelen, zijn cruciaal om interne managementkwesties op te lossen en in het bijzonder om beslissingen te nemen. Daarom is het erg belangrijk om een verantwoordelijke organisatie uit te bouwen en te beheren en om mensen een degelijk platform te bieden om hun prestaties te verbeteren en hun eigen vaardigheden, attitude, gedrag en persoonlijkheid te ontwikkelen. Allemaal samen geven ze de motivatie en het welzijn van de werknemers een boost. Op basis van het concept van een verantwoordelijke organisatie heeft Macadam Europe een managementproces uitgewerkt om de toekenning van bevoegdheden te versterken en op alle niveaus van de organisatie te verankeren. Het volgende proces werd geïmplementeerd en ontplooid in het hoofdkwartier. Momenteel wordt hetzelfde proces op nationaal niveau geïmplementeerd.

7 Afbeelding: TCN Process design. Businessmodel Fase # 1 Procesmodel Fase # 2 Verantwoordelijkheden Fase # 3 Werkovereenkomsten en procedures Fase # 4 Organisatie communicatie Fase # 5 Dat resulteerde in de volgende verbeteringen: Een duidelijke omschrijving van het toekomstige businessmodel dat de strategische keuzes van Macadam Europe ondersteunt. Vertaling van het businessmodel in businessprocessen (TO BE) Een nieuw organisatiemodel en nieuwe structuur met duidelijke verantwoordelijkheden op elk niveau De combinatie van verantwoordelijkheden en jobs met een duidelijke rol en verantwoordelijkheid Schema met duidelijke overeenkomsten en procedures op managementniveau Fase # 1 gestart in november 2009 met de algemene directie van Macadam. Fase # 5 werd geïmplementeerd in Q3 van Opleidingsprogramma s We hebben Euro Fleet Consult gevraagd een E-learning-instrument te ontwikkelen voor onze inspecteurs. Hun model is gebaseerd op het plannen van minidoelstellingen voor onze inspecteurs zodat onze kwaliteitsnormen worden omgezet in prestatie-indicatoren (KPI) voor de inspecteurs.

8 Op basis van het kwaliteitscontroleprogramma worden de inspecteurs individueel getraind met E- learningtools om een accurate en consistente kwaliteit te garanderen The Talent Gallery The Talent Gallery is een consultancybureau gespecialiseerd in het zoeken van personeel. In hun streven om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen, gebruiken ze het instrument The ProfilesXT Process. Dat biedt ons online toegang tot een eenvoudig onderzoeksformulier met vragen over de functie. Na een analyse van de gegevens wordt het functieprofiel gegenereerd dat de trekken van de ideale werknemers schetst. Nadat werknemers het profielformulier hebben ingevuld, bepaalt een gegevensanalyse het profiel van hun persoonlijkheid. De profielvergelijking ProfilesXT vergelijkt de profielen van de werknemer en de functie om zo nauwkeurig mogelijk te bepalen welke persoon het meest geschikt is. Zo verkrijgt men voor elke werknemer een snelle, accurate compatibiliteitsanalyse. Elk directielid en elke teamleider heeft deze evaluatie gedaan om zeker te zijn dat we niet alleen de juiste vaardigheden in huis hebben maar dat de juiste persoonlijke capaciteiten ook op de juiste plaats zitten.

9 5. Milieu Bij Macadam beseffen we dat het belangrijk is om onze activiteiten op een milieuvriendelijke manier te beoefenen. Daarom begon Macadam in 2007 als een van de eerste ondernemingen elektronische facturen uit te schrijven. Dit was een eerste stap naar een papierzuinige onderneming. We hebben twee belangrijke projecten waarmee we onze ecologische voetafdruk willen beperken. Het eerste is een betere digitalisering van het inspectieproces. Het tweede bestaat erin de CO 2 - emissies van de vloot van onze inspecteurs te beperken Inspecties Enkele jaren geleden al zette Macadam de eerste stap op het gebied van digitalisering door de webservice Macadam Manager te ontwikkelen. In 2009 introduceerden we de tablet-pc om de efficiëntie te verhogen en zuiniger om te springen met papier Webdiensten Elke klant of klant van een klant kan ons online-instrument Macadam Manager gebruiken. Met de Macadam Manager kunnen klanten en klanten van klanten: - alle inspecties online in plaats van op papier ontvangen. In 2009 voerde Macadam inspecties uit. Dit instrument bespaart dan ook tot bladzijden. - de link van de inspectie gebruiken om een elektrische factuur te ontvangen Tablet-pc De tablet-pc stelt inspecteurs in staat om het bestand onmiddellijk te digitaliseren en online te plaatsen. Dat bespaart niet alleen geld en tijd maar ook een hoop papier.

10 5.2. CO 2 -uitstoot Een groot deel van onze inspecteurs legt grote afstanden af op weg naar de klant. Het is niet uitzonderlijk dat inspecteurs kilometer per jaar afleggen. Dat probleem hebben we aangepakt om de CO 2 -emissies drastisch te verlagen en dat zullen we ook in de toekomst blijven doen Autokeuze Alle auto s werden vervangen door nieuwere auto s met betere milieuprestaties. Overzicht van type en CO 2-emissies per land Tot 2010 Vanaf 2010 Categorie g/km Categorie g/km vanaf Neen België VW Golf 146 VW Golf BlueMotion 104 jan/10 20 Frankrijk Citroën C4 125 Ford Focus 1,6ECO 116 jan/10 30 Duitsland VW Golf 145 Te Beslissen 120 jan/11 20 Nederland Mix 134 Te Beslissen 120 okt/10 10 Gemiddeld 136,23 114,04-16,29% Vanaf 2010 zullen de nieuwe functiewagens niet meer dan 120 g/km uitstoten. Macadam zal nieuwe auto s met milieuvriendelijke technologieën blijven stimuleren. Macadam zal blijven werken om de CO 2 -emissies met ten minste 10% per jaar te verlagen!

11 Planning Door een betere planning, meer lokale inspecteurs en het combineren van inspecties op dezelfde plaats, hebben we het totale aantal gereden kilometers aanzienlijk verlaagd. Ook op dit vlak zullen we blijven werken om onze prestaties te verbeteren. Overzicht van type en CO 2-emissies per land Gem. aantal km/jaar Verschil Frankrijk ,77% Duitsland ,11% Voor 2010 zullen we aan onze planning blijven werken zodat we het gemiddelde aantal gereden kilometers nog eens met 10% per jaar kunnen drukken Projecten Behalve auto s zullen we ook investeren in alternatieve transportmogelijkheden. In Frankrijk testen we scooters voor stadsgebruik. Die hebben behalve hun lagere impact ook een erg efficiënt en motiverend karakter. Dit project zal worden uitgebreid naar Brussel en andere Europese steden, waar we een aantal Piaggio MP3-modellen zullen testen Conclusie De CO 2 -besparing wordt geschat op 150 ton per jaar. (gebaseerd op de fleetcijfers voor 2009). Door de grote internationale expansie van onze onderneming in de komende jaren, is het cruciaal om onze CO 2 -emissies actief te blijven verlagen.

12 6. Prestatiesamenvatting WINST & VERLIES WERKELIJK WERKELIJK BUDGET Euro DEV. DEV. TOTALE INKOMSTEN , , ,00 DIENSTEN EN GOEDEREN , , ,00 ARBEID , , ,00 ANDERE KOSTEN , , ,60 INKOMSTEN VOOR INTRESTEN, BELASTING, WAARDEVERMINDERINGEN, AFSCHRIJVINGEN EN PENSIOENEN , , ,40 WAADEVERMINDERINGEN , , ,00 AFSCHRIJVINGEN , PROVISIES NETTO OPERATIONELE WINST , , ,40 FINANCIEEL RESULTAAT genormaliseerd ( ,68) ( ,70) (90.304,24) UITZONDERLIJK RESULTAAT 7.748,66 (69.803,65) - WINST VOOR BELASTINGEN , , ,16 BEDRIJFSBELASTINGEN ( ,74) ( ,77) ( ,86) NETTOWINST/-VERLIES , , ,30

Bekaert harmoniseert SAP documentatie voor 7,000 IT gebruikers

Bekaert harmoniseert SAP documentatie voor 7,000 IT gebruikers SUCCESVERHAAL Bekaert harmoniseert SAP documentatie voor 7,000 IT gebruikers Dankzij tt performance suite hebben alle 7,000 Bekaert IT gebruikers nu snel toegang tot eenduidige en actuele online handleidingen

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL 01/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden de

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 07/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

ALGEMEEN. Vestiging (plaats) Naam/namen geïnterviewde personen. Naam student(en)

ALGEMEEN. Vestiging (plaats) Naam/namen geïnterviewde personen. Naam student(en) ALGEMEEN Naam bedrijf/organisatie: Vestiging (plaats) Naam/namen geïnterviewde personen Naam student(en) 1 In wat voor sector is het bedrijf waar je stage loopt werkzaam? 2 Wat is het karakter van de hoofdactiviteit

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Wij leggen rekenschap af over:

Wij leggen rekenschap af over: VRAGEN Het afleggen van rekenschap. ANTWOORDEN TOELICHTING / VOORBEELDEN VRAAG 1. Onze organisatie legt rekenschap af over onze effecten op de maatschappij, de economie en het milieu. Welke activiteiten

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL - 02/2016 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

Kortom, van visie naar werkelijkheid!

Kortom, van visie naar werkelijkheid! Wie zijn wij Scopeworks is een internationaal bureau wat zich richt op executive search, interim management en consulting. Ons kantoor is gevestigd in Nederland en vanuit hier worden onze diensten wereldwijd

Nadere informatie

Mintzberg Organisatiestructuren / modellen Geschreven door Chris Stapper op 17 mei 2012 00:00 Categorie: Strategische HRM

Mintzberg Organisatiestructuren / modellen Geschreven door Chris Stapper op 17 mei 2012 00:00 Categorie: Strategische HRM Mintzberg Organisatiestructuren / modellen Geschreven door Chris Stapper op 17 mei 2012 00:00 Categorie: Strategische HRM De Mintzberg organisatiestructuren, of eigenlijk de Mintzberg configuraties, zijn

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

SIKA S NORMEN EN WAARDEN

SIKA S NORMEN EN WAARDEN SIKA S NORMEN EN WAARDEN SIKA EEN WERElDlEIDER MEt NORMEN EN tradities Sinds de oprichting ruim 100 jaar geleden in zwitserland door de vooruitstrevende uitvinder Kaspar Winkler heeft Sika zich ontwikkeld

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bewust willen en kunnen 4. Performance Support 5. Informele organisatie 5. Waarom is het zo moeilijk? 6

Inhoudsopgave. Bewust willen en kunnen 4. Performance Support 5. Informele organisatie 5. Waarom is het zo moeilijk? 6 Inleiding De afgelopen vijftien jaar hebben we veel ervaring opgedaan met het doorvoeren van operationele efficiencyverbeteringen in combinatie met ITtrajecten. Vaak waren organisaties hiertoe gedwongen

Nadere informatie

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid In 2013 zijn we van start gegaan met de implementatie van ons duurzaamheidsbeleid en onderstaand ziet u de doelstellingen uit onze duurzaamheidsverklaring en de behaalde

Nadere informatie

SLOW & QUICK SCAN COPE 7

SLOW & QUICK SCAN COPE 7 Onderstaand treft u zowel een SLOW als een QUICK SCAN aan voor uw organisatie volgens de COPE 7 organisatie principes. De SLOW SCAN: Als uw antwoord op een hoofdvraag NEE betreft, dan scoort u 0 punten

Nadere informatie

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt:

?Hoe Zo! >> Werken bij de gemeente betekent je inzetten voor burgers en bedrijven. En daarbij geldt: Wabo effectief ?Hoe Zo! >> Het toepassen van de Wabo is meer dan alleen de IT-structuur aanpassen, de procedures herzien en/of de processen opnieuw beschrijven en herinrichten. Het zijn de medewerkers

Nadere informatie

Leiderschap in de nieuwe ISO 9001 / HKZ norm. Door: Bartel Debbaut & Marly Dekkers

Leiderschap in de nieuwe ISO 9001 / HKZ norm. Door: Bartel Debbaut & Marly Dekkers Leiderschap in de nieuwe ISO 9001 / HKZ norm Door: Bartel Debbaut & Marly Dekkers Opdracht Inleiding Inleiding ISO als KMS 2 kanten HARDE KANT - Meten - Monitoring - Analyse - Evaluatie -. ZACHTE KANT

Nadere informatie

NIEUW! SEPA Service Center

NIEUW! SEPA Service Center NIEUW! SEPA Service Center SEPA: een nieuwe uitdaging voor uw onderneming! Een progressieve uniformisering van de betalingsinstrumenten binnen de Europese Unie Met het SEPA-project SEPA staat voor Single

Nadere informatie

Inleiding. Inleiding. Een goede Missie, Visie en Strategie (MVS) bestaat uit twee gedeelten: Strategie Ontwikkeling en Strategie Implementatie.

Inleiding. Inleiding. Een goede Missie, Visie en Strategie (MVS) bestaat uit twee gedeelten: Strategie Ontwikkeling en Strategie Implementatie. Inleiding Inleiding Veel bedrijven hebben wel eens een Visie, Missie en Strategie uitgewerkt. Maar slechts weinig bedrijven hebben er ook daadwerkelijk voordeel van. Bij veel bedrijven is het niet meer

Nadere informatie

ListMinut breidt uit naar Antwerpen & Gent: Wij willen het dagelijks leven van mensen veranderen

ListMinut breidt uit naar Antwerpen & Gent: Wij willen het dagelijks leven van mensen veranderen Persbericht Antwerpen, 6 november 2017 ListMinut breidt uit naar Antwerpen & Gent: Wij willen het dagelijks leven van mensen veranderen Ten gevolge van haar succes in Brussel breidt ListMinut vanaf vandaag

Nadere informatie

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde Uw businessmodel voor de toekomst Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid

Workshop HR-scan. Naar een duurzaam HRM beleid Workshop HR-scan Naar een duurzaam HRM beleid Inhoud Voorstelling Wat is Human Resources? Overzicht bestaande tools Waarom de HRM Cockpit? Doel van de HRM Cockpit Opbouw van het model De HRM Cockpit Aan

Nadere informatie

Leading Professional Recruitment in the Technology Industry

Leading Professional Recruitment in the Technology Industry Leading Professional Recruitment in the Technology Industry People Linking Performance Strategy Wie is Top Job TOP JOB is een Belgisch, internationaal wervings-en selectiekantoor gespecialiseerd in het

Nadere informatie

www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur

www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur Efficiëntie Meegaan met de tijd Mobiliteit De markt verandert evenals onze manier van werken. Het leven wordt mobieler en we

Nadere informatie

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa consulting - sourcing - solutions Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa Marcel van Rijn Marco van Veen 9 januari 2014 Marcel van Rijn Mede oprichter Connect2Crowd Meer dan 15 jaar corporate

Nadere informatie

Enquête rond het familiebedrijf in België

Enquête rond het familiebedrijf in België www.pwc.be Enquête rond het familiebedrijf in België December 2010 Kernbevindingen 1. 1 op 2 respondenten ziet overheidsbeleid en regulering als één van de voornaamste externe uitdagingen voor hun onderneming.

Nadere informatie

Een deal is in onze ogen meer dan een transactie, het gaat. om wat je belooft en waar je expertise ligt. Welkom bij Transcom

Een deal is in onze ogen meer dan een transactie, het gaat. om wat je belooft en waar je expertise ligt. Welkom bij Transcom Welkom bij Transcom Voor welke uitdaging u ook te staan komt op het gebied van customer service, Transcom biedt u de mogelijkheden van een geavanceerd customer contact center, en dat voor een betaalbare

Nadere informatie

Onze waarden Visie, missie, waarden en principes

Onze waarden Visie, missie, waarden en principes Onze waarden Visie, missie, waarden en principes 2 WAAROM zijn we hier? Onze visie HOE realiseren we onze visie? Onze missie en onze waarden en principes WAT doen we? Onze strategie, onze producten en

Nadere informatie

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant Hoe kun je de race tegen de klok winnen? HOE KUN JE DE RACE TEGEN DE KLOK WINNEN? PTV. The Mind of Movement De PTV Group levert software en consultancy diensten voor transport, logistiek en geomarketing.

Nadere informatie

Uitgebreide, nauwkeurige en flexibele planning van personenvervoer over het spoor

Uitgebreide, nauwkeurige en flexibele planning van personenvervoer over het spoor Casestudy Uitgebreide, nauwkeurige en flexibele planning van personenvervoer over het spoor NUOVO TRASPORTO VIAGGIATORI (NTV) In 2009 koos Nuovo Trasporto Viaggiatori S.p.A. (NTV), de eerste private Italiaanse

Nadere informatie

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM De tijd dat MVO was voorbehouden aan idealisten ligt achter ons. Inmiddels wordt erkend dat MVO geen hype is, maar van strategisch belang voor ieder

Nadere informatie

Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012

Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012 Het Wie, Wat en Hoe vanwelzorg in 2012 En hoe de puzzelstukjes Of hoe de puzzelstukjes precies in elkaar precies passen in elkaar passen Onze Visie Wie we willen zijn in 2012 1 1 Als marktleider in het

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

Congres Groep Maatwerk 08/10/2015. Van Taylorisme naar innovatieve arbeidsorganisaties. Herman Van de Velde Bestuurder Van de Velde NV

Congres Groep Maatwerk 08/10/2015. Van Taylorisme naar innovatieve arbeidsorganisaties. Herman Van de Velde Bestuurder Van de Velde NV Congres Groep Maatwerk 08/10/2015 Van Taylorisme naar innovatieve arbeidsorganisaties Herman Van de Velde Bestuurder Van de Velde NV 1 Schema van de voordracht 1. Ondernemingsvisie 2. Korte bedrijfsvoorstelling

Nadere informatie

Aanvullende informatie over elke mindset krijgt u door te klikken op de vlakken in de roadmap.

Aanvullende informatie over elke mindset krijgt u door te klikken op de vlakken in de roadmap. Wij stellen u graag de nieuwste versie van de Talent Management Roadmap voor. Twee mindsets rond duurzaam HR werden toegevoegd: - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - Business Model Aanvullende informatie

Nadere informatie

Naast basiscompetenties als opleiding en ervaring kunnen in hoofdlijnen bijvoorbeeld de volgende hoofd- en subcompetenties worden onderscheiden.

Naast basiscompetenties als opleiding en ervaring kunnen in hoofdlijnen bijvoorbeeld de volgende hoofd- en subcompetenties worden onderscheiden. Competentieprofiel Op het moment dat duidelijk is welke kant de organisatie op moet, is nog niet zonneklaar wat de wijziging gaat betekenen voor ieder afzonderlijk lid en groep van de betreffende organisatorische

Nadere informatie

Het uitbesteden van diensten voor gebouwen en zijn gebruikers

Het uitbesteden van diensten voor gebouwen en zijn gebruikers Integrated Facility Management Het uitbesteden van diensten voor gebouwen en zijn gebruikers Vertrouw het beheer van uw gebouwen toe aan een expert Vandaag willen bedrijven en openbare instellingen zich

Nadere informatie

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald.

2 Voorwoord. Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Visie en Waarden 2 Voorwoord Wij hebben voor ons bedrijf duidelijke strategische prioriteiten en ambitieuze doelen bepaald. Momenteel werken wij aan een Winning Culture bij Henkel, die ons zal helpen onze

Nadere informatie

Tirolia optimaliseert en versnelt processen met Teleroute interface

Tirolia optimaliseert en versnelt processen met Teleroute interface Tirolia optimaliseert en versnelt processen met Teleroute interface Snelheid gewenst: stipte en ongecompliceerde vervoersdienst Het in Oostenrijk gevestigde Tirolia Spedition Ges.m.b.H is gespecialiseerd

Nadere informatie

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Canon Essential Business Builder Program Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Essential Business Builder Program Introductie Het runnen van een drukkerij is een uitdaging. De activiteiten

Nadere informatie

ONZE BELANGRIJKSTE SUCCESFACTOREN

ONZE BELANGRIJKSTE SUCCESFACTOREN NL 01/2014 ONZE BELANGRIJKSTE SUCCESFACTOREN Balta werd opgericht in 1964 en dit jaar vieren we Balta s 50st verjaardag. De Balta Group is uitgegroeid tot een van de toonaangevende producenten van vloerbekleding

Nadere informatie

KWIC INSTRUMENT. Meting Arbeidsklimaat (Gallup vragenlijst) u Doelstelling instrument u Vragenlijst

KWIC INSTRUMENT. Meting Arbeidsklimaat (Gallup vragenlijst) u Doelstelling instrument u Vragenlijst KWIC INSTRUMENT 17 Meting Arbeidsklimaat (Gallup vragenlijst) u Doelstelling instrument u Vragenlijst 1. Doelstelling instrument Dit instrument is een meting van arbeidsklimaat door middel van slechts

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2015-2016 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 5 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van ABIRD Industrial Rental Services. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam

Nadere informatie

GEDRAGSCODE. voor de leveranciers en aannemers van Infrabel // 1

GEDRAGSCODE. voor de leveranciers en aannemers van Infrabel // 1 GEDRAGSCODE voor de leveranciers en aannemers van Infrabel // 1 VOORWOORD Als één van de belangrijkste spelers op het gebied van duurzame mobiliteit in België wil Infrabel een verantwoord aankoopbeleid

Nadere informatie

Duurzaam creëren van waarde. Onze Werkmethoden. Onze waarden. Onze bedrijfsprincipes

Duurzaam creëren van waarde. Onze Werkmethoden. Onze waarden. Onze bedrijfsprincipes Onze Werkmethoden Samen met Onze Bedrijfsprincipes en Onze Waarden vormen ze de basis voor onze processen. Onze Werkmethoden beschrijft hoe wij onze middelen omzetten in resultaten. Wij begeleiden u in

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Het belang van Strategisch Risico Management

In deze nieuwsbrief. Het belang van Strategisch Risico Management In deze nieuwsbrief Het belang van Strategisch Risico Management Van Videoanalyse naar Nieuwe Fabrieksinrichting Spelenderwijs de risico s voor een Woningcorporatie bespreken en oplossen Een Team samenstellen?

Nadere informatie

Duurzaamheidverslag: ook voor u? Koen Vanbrabant FEBEM, 10 maart 2015

Duurzaamheidverslag: ook voor u? Koen Vanbrabant FEBEM, 10 maart 2015 Duurzaamheidverslag: ook voor u? Koen Vanbrabant FEBEM, 10 maart 2015 Mission: Creating Responsible Business in society Vision: Sustainability Coach Values: Responsibility & Respect Ons Engagement geïntegreerd

Nadere informatie

Comm ant & Bouw. Comm ant helpt ons écht procesgericht te werken. K l a n t c a s e

Comm ant & Bouw. Comm ant helpt ons écht procesgericht te werken. K l a n t c a s e Methode en web-based software voor proces en resultaatverbetering Comm ant & Bouw Comm ant helpt ons écht procesgericht te werken. K l a n t c a s e Frans Münninghoff Sandra Steijvers Heijmans gebruikt

Nadere informatie

Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg

Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg En op welke wijze wij onze klanten verder willen brengen. Inhoud Onze Visie 4 Onze Missie 6 Onze kernwaarden 8 Onze gedragscode 10 Algemeen 11 Naleving van de wet 11 Medewerkers

Nadere informatie

DE AFDELING STRATEGIE MANAGEMENT VAN STRATEGIE NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM

DE AFDELING STRATEGIE MANAGEMENT VAN STRATEGIE NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM DE AFDELING MANAGEMENT VAN NAAR EXECUTIE STRATAEGOS.COM VERANDERING CRUCIAAL IN TURBULENTE OMGEVINGEN 1 Bedrijfstakken worden continue verstoord door start-ups, nieuwe technologieën, veranderde consumenten

Nadere informatie

Request for Information (RFI)

Request for Information (RFI) Vlaamse Gemeenschapscommissie Request for Information (RFI) HR-software Vlaamse Gemeenschapscommissie van operationeel naar strategisch human resources management VH 30-5-2016 blz 0 van 5 Inhoudstabel

Nadere informatie

Michael Balmes Lüder Vollers Christian Vollers Matijs Brand

Michael Balmes Lüder Vollers Christian Vollers Matijs Brand Onze Bedrijfsmissie In een wereld die permanent en steeds sneller verandert, vormt onze visie een kompas voor het bedrijfsdoel en de fundamentele waarden van de Vollers groep. Ze brengt onze bedrijfsfilosofie

Nadere informatie

Bilthoven, 9 november

Bilthoven, 9 november Bilthoven, 9 november 2011 1 Onze visie is dat er in alle organisaties een groot onbenut potentieel aanwezig is dat geïncasseerd kan worden door de bestaande middelen zoals processen, machines, informatie,

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit

Nadere informatie

EENVOUDIG ALDI MISSIE WIJ Wij handelen in het belang van onze klanten. WIJ PAGINA 04 ALDI is het origineel onder de discounters I ALDI is de succesvolle, performante en internationaal actieve discounter

Nadere informatie

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers End-note Sven Noomen Wouter Heutmekers 2 Ok, en morgenvroeg? Voorstellen 25111978 14 8 4 6 23 25031981 12 3 1 1339 3 Think BIG Act SMALL 2011 Scale FAST 4 5 6 Visie & strategie Strategie Ondersteuning

Nadere informatie

HR in control. In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Dominica Diensten

HR in control. In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Dominica Diensten HR in control In 7 stappen de inzet van Human Capital optimaal. Doel en stappen In 7 stappen de personeels- en organisatieontwikkeling afgestemd. Handvatten voor: Opleidingsbehoefte Performancemanagement,

Nadere informatie

Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008

Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008 PERSBERICHT Thenergo levert sterke groei en stijgende recurrente EBITDA marge in eerste half jaar 2008 28 augustus 2008 18u00 CET Gereguleerde informatie Antwerpen Thenergo (Euronext Brussels: THEB en

Nadere informatie

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Onze experts brengen u digitale kennis en ervaring op locatie. Om voortdurend in te kunnen spelen op veranderende

Nadere informatie

Inleiding. Morgen. Whitepaper: Betrokkenheid in bedrijf

Inleiding. Morgen. Whitepaper: Betrokkenheid in bedrijf Inleiding Geld verdienen. Voor de medewerker en het bedrijf belangrijke behoeften. Met een arbeidsrelatie vinden zij elkaar. De deal is rond, beide tevreden. Of nog niet? De wijze waarop de werkzaamheden

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen in KBC Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (Corporate Social Responsibility of CSR)

Nadere informatie

Tempo-Team arbeidsmarkt en werkvloer onderzoek

Tempo-Team arbeidsmarkt en werkvloer onderzoek Tempo-Team arbeidsmarkt en werkvloer onderzoek team.xx Methodologie Representatieve steekproef België: 550 werknemers 200 HR managers Duitsland: 529 werknemers 200 HR managers Kwantitatieve peiling naar

Nadere informatie

Trend People: dé perfecte matchmaker.

Trend People: dé perfecte matchmaker. Trend People: dé perfecte matchmaker. Kwaliteit, aandacht voor mensen en altijd gefocust op het creëren van meerwaarde, dat is waar Trend People voor staat. Geen gewoon uitzendbureau, maar een fullservice

Nadere informatie

MVO verklaring

MVO verklaring Voor u ligt het MVO beleid van Kamphuis Lastechniek BV. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is verankerd in ons bedrijfsbeleid. Voor nu, en voor de toekomst. Doordat Kamphuis Lastechniek

Nadere informatie

COMMERCIELE ACTIVITEITEN BINNEN VZW S. Fabio Ciarrocchi, 17 octobre 2008

COMMERCIELE ACTIVITEITEN BINNEN VZW S. Fabio Ciarrocchi, 17 octobre 2008 COMMERCIELE ACTIVITEITEN BINNEN VZW S Fabio Ciarrocchi, fci@oxfamsol.be 17 octobre 2008 VZW Oxfam-Solidariteit: Soorten commerciële activiteiten: Tweedehands producten: kledij, computers, boeken, meubelen

Nadere informatie

Boodschap uit Gent voor Biodiversiteit na 2010

Boodschap uit Gent voor Biodiversiteit na 2010 Boodschap uit Gent voor Biodiversiteit na 2010 Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie: Conferentie over Biodiversiteit in een veranderende wereld 8-9 september 2010 Internationaal Conventiecentrum

Nadere informatie

ICT Programmamanager

ICT Programmamanager /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor agentschap het Facilitair Bedrijf (HFB), is Vlaanderen connect op zoek naar een: ICT Programmamanager Contract

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2014 Van verbruik naar gebruik Pagina 1 van 6 Inleiding: Voor u ligt het MVO beleid van Hef & Hijs Nederland. Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen is

Nadere informatie

MVO is dood! Ode aan realiteitszin! Ignace Van Doorselaere November 2010

MVO is dood! Ode aan realiteitszin! Ignace Van Doorselaere November 2010 MVO is dood! Ode aan realiteitszin! Ignace Van Doorselaere November 2010 5 stellingen De term MVO moet verdwijnen en vervangen worden door een meer gepaste term (vb. Verantwoorde Groei ). MVO is vandaag

Nadere informatie

De HRM Cockpit. Naar een duurzaam HRM beleid

De HRM Cockpit. Naar een duurzaam HRM beleid De HRM Cockpit Naar een duurzaam HRM beleid Inhoud Voorstelling Wat is Human Resources? Waarom de HRM Cockpit? Doel van de HRM Cockpit Opbouw van het model De HRM Cockpit Aan de slag: case Voorstelling

Nadere informatie

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more

Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Multi Enterprise Social Network Platform 10 redenen om mee te doen Factsheet((NL)( Intranet,(Extranet,(Social(&(more Intranet, Extranet, Social Organiseer mensen en informatie op natuurlijke wijze TransportLAB

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

De gevolgen van de Union Customs Code voor bedrijven

De gevolgen van de Union Customs Code voor bedrijven De gevolgen van de Union Customs Code voor bedrijven Survey-resultaten, 2016 Over de survey De UCC-survey van KGH is uitgevoerd als hulpmiddel voor u om de implementatie van de Union Customs Code, zoals

Nadere informatie

COUNTRY PAYMENT REPORT 2015

COUNTRY PAYMENT REPORT 2015 COUNTRY PAYMENT REPORT 15 Het Country Payment Report is ontwikkeld door Intrum Justitia Intrum Justitia verzamelt informatie bij duizenden bedrijven in Europa en krijgt op die manier inzicht in het betalingsgedrag

Nadere informatie

LDA Belgium Bedrijfsprofiel. Versie 2014

LDA Belgium Bedrijfsprofiel. Versie 2014 LDA Belgium Bedrijfsprofiel Versie 2014 LDA Uw partner met visie en ervaring LDA NV, een onafhankelijke Belgische onderneming, verdeelt in België en Luxemburg al meer dan 50 jaar kwalitatief hoogwaardige

Nadere informatie

STAKEHOLDER UPDATE. MVO Highlights 2014. Auteur: Lynn Vanheule Contact: l.vanheule@intersafe.eu. www.intersafe.eu. Intersafe 2015

STAKEHOLDER UPDATE. MVO Highlights 2014. Auteur: Lynn Vanheule Contact: l.vanheule@intersafe.eu. www.intersafe.eu. Intersafe 2015 MVO Highlights 2014 STAKEHOLDER UPDATE Auteur: Lynn Vanheule Contact: l.vanheule@intersafe.eu Intersafe 2015 www.intersafe.eu MVO higlights 2014 In 2014 heeft Intersafe een volgende stap in de richting

Nadere informatie

To t d e p u z z e l p a s t

To t d e p u z z e l p a s t To t d e p u z z e l p a s t > De stukken liggen voor u op tafel... U vraagt zich af: Zou ik wel alle stukken van de puzzel hebben? En hoe maak ik er één geheel van? Onmogelijk? Misschien reikt een helpende

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

Programme Power. De weg van Portfoliomanagement naar Programmaregie

Programme Power. De weg van Portfoliomanagement naar Programmaregie Programme Power De weg van Portfoliomanagement naar Programmaregie Agenda Introductie Stedin Historie van Project- en Portfoliomanagement Van Portfoliomanagement naar Programmaregie Waar staan we nu Oog

Nadere informatie

Resultaten Onderzoek September 2014

Resultaten Onderzoek September 2014 Resultaten Onderzoek Initiatiefnemer: Kennispartners: September 2014 Resultaten van onderzoek naar veranderkunde in de logistiek Samenvatting Logistiek.nl heeft samen met BLMC en VAViA onderzoek gedaan

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Klantbeheer CRM 1 Inleiding Waar gaat het om? De klant komt op de eerste plaats. Maar geldt dat voor al uw klanten? En om hoeveel (potentiële) klanten gaat het; tientallen,

Nadere informatie

Onderzoeksrapport dienstenchequegebruikers. software consultancy training

Onderzoeksrapport dienstenchequegebruikers. software consultancy training Onderzoeksrapport dienstenchequegebruikers software consultancy training Inleiding De dienstencheque vierde onlangs zijn tiende verjaardag. In 2012 waren er bijna 870.000 actieve gebruikers van dienstencheques

Nadere informatie

Over Ren Steenvoorden

Over Ren Steenvoorden Over Ren Steenvoorden Ren Steenvoorden is als CIO en Chief Digital Officer bij Randstad verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de digitale strategie. Wie met hem praat over de impact

Nadere informatie

Toelichting ISO Milieuprestatiemeting versie 15 mei 2018

Toelichting ISO Milieuprestatiemeting versie 15 mei 2018 Toelichting ISO 14001 Milieuprestatiemeting versie 15 mei 2018 SCCM heeft een instrument ontwikkeld waarmee u goed inzicht krijgt in de milieuprestaties van uw organisatie, de ISO 14001 Milieuprestatiemeting.

Nadere informatie

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen

PLANON E-LEARNINGSERVICE. Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen PLANON E-LEARNINGSERVICE Breid uw kennis van Planon uit met realtime toegang tot innovatieve e-learningcursussen De Planon e-learningservice biedt onder meer de volgende modules: Algemene e-learning Domeinspecifieke

Nadere informatie

NIEUWS JUNI 2015 BEHEERSOFTWARE. In deze uitgave:

NIEUWS JUNI 2015 BEHEERSOFTWARE. In deze uitgave: NIEUWS JUNI 2015 In deze uitgave: pagina 2-3 Nieuwe regeling voorschotfacturen vanaf 2015? pagina 4-5 Waarom elektronische facturatie voorlopig nog niet doorbreekt pagina 6-7 Klanten vertellen: Wim Deprins

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Beter Bed Holding N.V. 28 april 2011

Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Beter Bed Holding N.V. 28 april 2011 Algemene Vergadering van Aandeelhouders Beter Bed Holding N.V. 28 april 2011 Agenda Resultaten 2010 Strategie en gang van zaken Formules Samenvatting 2010 Eerste kwartaal 2011 Omzet per kwartaal EUR x

Nadere informatie

Ervaringen met GRI en CO2-Prestatieladder. 14 december 2011

Ervaringen met GRI en CO2-Prestatieladder. 14 december 2011 Ervaringen met GRI en CO2-Prestatieladder 14 december 2011 Overzicht presentatie Intro VGG Communicatie en organisatie GRI en Jaarbeeld CO2 en Prestatieladder Transparantiebenchmark Aanbestedingen Slide

Nadere informatie

supply chain traineeship

supply chain traineeship supply chain traineeship HEMA opleiding & ontwikkeling januari 2013 voorwoord HEMA uitbouwen tot een wereldmerk, met vestigingen in heel Europa én daarbuiten: dat is wat we willen. We geloven dat onze

Nadere informatie

Gewijzigde doelstellingen in de leidraad interne controle/ organisatiebeheersing VLAAMSE OVERHEID. (inwerkingtreding: 1 januari 2015)

Gewijzigde doelstellingen in de leidraad interne controle/ organisatiebeheersing VLAAMSE OVERHEID. (inwerkingtreding: 1 januari 2015) Gewijzigde doelstellingen in de leidraad interne controle/ organisatiebeheersing VLAAMSE OVERHEID (inwerkingtreding: 1 januari 2015) 2 1. Doelstellingen, proces- & risicomanagement Subthema kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

Impact Cloud computing

Impact Cloud computing Impact Cloud computing op de Nederlandse zakelijke markt De impact van Cloud Computing op de Nederlandse zakelijke markt De economische omstandigheden zijn uitdagend. Nederland is en bedrijven informatietechnologie

Nadere informatie

Klik om de stijl te bewerken. Een effectieve route naar een elektrisch wagenpark. Ons DNA: fleet- en mobiliteitsmanagement

Klik om de stijl te bewerken. Een effectieve route naar een elektrisch wagenpark. Ons DNA: fleet- en mobiliteitsmanagement Klik om de stijl te bewerken Een effectieve route naar een elektrisch wagenpark. Ons DNA: fleet- en mobiliteitsmanagement Klik om de stijl te bewerken Een effectieve route naar een elektrisch wagenpark.

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018

Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018 Strategisch beleidsplan Stichting Promes 2015-2018 Voorwoord. De planperiode van 2011-2014 ligt bijna achter ons en geeft ons reden tot nadenken over de doelen voor de komende vier jaar. Als we terugdenken

Nadere informatie

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf.

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf. Vandaag Winst maken is het hoogste doel. Er heerst controle en hiërarchie. Klanten worden bediend. Met de omgeving is geen tot reactief contact. Het gaat goed zoals het gaat. Maar hoelang nog? Slechts

Nadere informatie