UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad"

Transcriptie

1 UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C. Dewinter, G. Gelaude: Schepenen; Y. Slock, F. Debouck, L. Van Erum, P. Roegiers, V. Lanssens, G. D hondt, M. Van Daele, P. Vandenheede, R. Monteyne, F. Verstuyft, M. Van den Broeck, R. Hoop : Raadsleden; L. De Leersnyder : Secretaris; Goedkeuring van het tijdelijk fuifreglement bij de organisatie van gelegenheidsdanspartijen/fuiven of andere voor het publiek toegankelijke manifestaties in feesttenten, loodsen en soortgelijke inrichtingen van kracht vanaf goedkeuring door de gemeenteraad. De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet, meer bepaald artikel 42; Overwegende dat het wenselijk is om een tijdelijk fuifreglement bij de organisatie van gelegenheidspartijen/fuiven of andere voor het publiek toegankelijke manifestaties in feesttenten, loodsen en soortgelijke inrichtingen in te vullen met bepalingen rond veiligheid, verlichting, brandvoorkoming, hygiëne en gezondheid, fuifstewards en controlemaatregelen in afwachting van een reglement van de lokale politiezone; Gelet op het advies van het College van Burgemeester en Schepenen dd. 04/12/2008; Gelet op het advies van de jeugdraad dd. 12/01/2009; Gelet op het voorstel van reglementering inzake tijdelijk fuifreglement bij de organisatie van gelegenheidsdanspartijen/fuiven of andere voor het publiek toegankelijke manifestaties in feesttenten, loodsen en soortgelijke inrichtingen opgesteld door de gemeentelijke werkgroep samengesteld uit de schepen van jeugd, de brandweercommandant en de jeugdconsulente van kracht vanaf goedkeuring door de gemeenteraad; Op voorstel van het College; Besluit : Artikel 1 : Het tijdelijk fuifreglement, zoals bijgevoegd bij onderhavige beslissing, wordt goedgekeurd. Artikel 2 : Dit besluit wordt bekendgemaakt door aanplakking.

2 Artikel 3 : Afschrift van dit besluit wordt, samen met een afschrift van de aantekening van de bekenmaking ervan, in tweevoud gestuurd aan de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen voor kennisgeving aan de bestendige deputatie van de provincieraad en voor melding in het bestuursmemoriaal van de provincie. Aldus vastgesteld in de hiervorenvermelde zitting. De Secretaris, get. L. De Leersnyder. Namens de gemeenteraad : De Voorzitter, get. G. De Roo Voor eensluidend verklaard afschrift : In Opdracht : De Secretaris, De Burgemeester, L. De Leersnyder. G. De Roo.

3 Tijdelijk fuifreglement van kracht na goedkeuring door de Gemeenteraad bij de organisatie van gelegenheidsdanspartijen/fuiven of andere voor het publiek toegankelijke manifestaties in feesttenten, loodsen en soortgelijke inrichtingen. paragraaf 1 algemene bepalingen - procedure - De danspartijen/fuiven of andere manifestaties in tenten enerzijds en in loodsen, soortgelijke inrichtingen anderzijds dienen minstens drie maanden voordat zij aanvangen, door middel van een standaardformulier schriftelijk ter kennis gebracht te worden aan de burgemeester, met vermelding van de identificatiegegevens van de inrichting, de eigenaar, de organisator, de discobar/diskjockey en met toevoeging van bijhorende attesten (met aanduiding van een verantwoordelijke). - Het aanwezige publiek wordt geraamd à rato van 1 persoon per m² bruto oppervlakte van de inrichting, tenzij anders gestaafd door de verantwoordelijke inrichter. - In geval een brandvoorkomingsonderzoek vereist is, licht de burgemeester de brandweercommandant hierover in, uiterlijk zeven dagen voor de datum van iedere manifestatie. - De inrichters nemen minimum drie dagen voor de aanvang van de manifestatie contact met de Burgemeester en de brandweercommandant om het tijdstip van het brandvoorkomingsonderzoek af te spreken. Dit onderzoek moet kunnen uitgevoerd worden in de inspectieklare tent, loods of soortgelijke inrichting, uiterlijk acht uur voor de aanvang van de manifestatie, behoudens andere afspraak met de brandweercommandant. paragraaf 2 Veiligheid - De bedoelde feesttenten, loodsen of soortgelijke inrichtingen en terreinen dienen steeds goed bereikbaar te zijn voor de hulpdiensten. De door de brandweercommandant aangewezen toegangen en wegen dienen steeds te worden vrijgehouden. - Op deze plaatsen, dienen steeds, ongeacht het aanwezige publiek, minstens twee uitgangen voorzien te worden, die zo ver mogelijk uit elkaar gelegen zijn. - Indien het aanwezige publiek tussen 251 en 500 personen bedraagt, moeten minimum drie uitgangen voorzien worden, gelijkmatig verspreid over de inrichting. Indien het aanwezige publiek tussen 500 en personen bedraagt, moeten minimum vier uitgangen voorzien worden, gelijkmatig verspreid over de inrichting. Indien het aanwezige publiek personen overtreft, dient per bijkomende schijf van personen of een fractie van personen een bijkomende uitgang voorzien te worden. De uitgangen moeten gelijkmatig verspreid zijn over de inrichting.

4 paragraaf 3 Verlichting en elektrische installaties - Boven de uitgangen, nooduitgangen en in de voor het publiek toegankelijke ruimte dient een veiligheidsverlichting geïnstalleerd te worden die in werking treedt als de normale stroomvoorziening uitvalt, aangevuld met de nodige pictogrammen. - De in de feesttent, loods of soortgelijke inrichting aangebrachte elektriciteitsinstallatie dient tot aan de aftakking, onderzocht te worden door een erkend keuringsorganisme. Het onderzoeksverslag van dit organisme dient meegestuurd met de aanvraag of dient aan de brandweer te worden voorgelegd ter gelegenheid van het brandvoorkomingsonderzoek. paragraaf 4 Brandvoorkoming brandbestrijdingsmiddelen objectieve aansprakelijkheidsverzekering - De tentzeilen of andere materialen waarin de feesttent, loods of soortgelijke inrichting is opgetrokken, dienen vervaardigd te zijn uit materialen die niet of slechts zeer moeilijk ontvlambaar zijn (klasse 1 en 2, klasse M1 en M2). Het attest ter bewijs hiervan, ondertekend door de verhuurder van de tent of soortgelijke inrichting, dient meegestuurd met de kennisgeving. Brandbare materialen (doeken, versieringen, stro, enz...) dienen op vraag van de brandweercommandant uit de tent of inrichting verwijderd te worden. - Inrichtingen met een oppervlakte tot en met 100 m² zijn vrijgesteld van een brandvoorkomingsonderzoek. - Enkel indirecte verwarmingstoestellen zijn toegelaten. - Welkdanige toestellen ook bestemd voor bak-, frituur- en kookdoeleinden dienen minimaal op 8 m van de tent, loods of soortgelijke inrichting opgesteld te worden. De bodem waarop deze toestellen komen, dient afgedekt te worden over de hele oppervlakte van de werkzone. - Binnen de tent, loods of soortgelijke inrichting dienen een door de brandweercommandant bepaald aantal draagbare snelblustoestellen te worden opgesteld. Deze dienen voorzien te zijn van een goedgekeurd jaarlijks keuringsattest. - De inrichters van gelegenheidsdanspartijen/fuiven of andere voor het publiek toegankelijke manifestaties dienen steeds de verplichte objectieve aansprakelijkheidsverzekering tegen brand en ontploffing (wet van 01 maart 1992) af te sluiten. Een attest hiervan wordt als bewijs meegestuurd met de kennisgeving. paragraaf 5 Hygiëne en gezondheid - Afhankelijk van het aanwezige publiek bij gelegenheidsdanspartijen/fuiven of andere voor het publiek toegankelijke manifestaties in feesttenten, loods of soortgelijke inrichtingen of bij open luchtmanifestaties wordt het aantal sanitaire voorzieningen vastgelegd conform het aantal stewards bepaald in paragraaf 6.

5 - Alle zwerfvuil ontstaan ten gevolge van de manifestatie dient de dag zelf opgeruimd te worden. In geval van avondactiviteiten dient alle zwerfvuil s anderdaags tegen uiterlijk 12 uur opgeruimd te worden. paragraaf 6 Fuifsteward - professionele erkende bewakingsdienst - De inrichters van gelegenheidsdanspartijen/fuiven of andere voor het publiek toegankelijke manifestaties dienen te beschikken over een op het openbaar net aangesloten telefoontoestel of een GSM, waarvan het nummer bij de aanvraag bekend gemaakt wordt. - De organisatoren van de gelegenheidsdanspartij/fuif moeten steeds minstens 2 fuifstewards inzetten. Indien het aanwezige publiek tussen 251 en 500 personen bedraagt, moeten minimum 3 fuifstewards ingezet worden. Indien het aanwezige publiek 500 personen overtreft, dient per bijkomende schijf van 250 personen of een fractie van 250 personen een bijkomende steward ingezet te worden. paragraaf 7 Controlemaatregelen - De eigenaar(s), huurder(s) of welkdanige personen die aan de uitbating van de dansgelegenheid of andere voor het publiek toegankelijke manifestatie deelnemen, zijn verplicht - met het oog op een regelmatige controle - ten allen tijde toegang te verlenen aan de bevoegde bestuurlijke overheid, de plaatselijke brandweer alsook aan de politie. - De niet-naleving van de brandbeveiligingsmaatregelen kan eventueel aanleiding geven tot een onmiddellijke sluiting van de dansgelegenheid op bevel van de burgemeester. - De burgemeester of de dienstdoende politieofficier kan ten allen tijde de organisatie van een gelegenheidsdanspartij/fuif of andere voor het publiek toegankelijke manifestatie in de gemeente verbieden wanneer er gevaar bestaat voor de verstoring van de openbare orde of bij niet-naleving van deze politieverordening.

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

Hoofdstuk I - algemene bepalingen procedure

Hoofdstuk I - algemene bepalingen procedure Hoofdstuk I - algemene bepalingen procedure Artikel 1 : Onderhavige politieverordening is van toepassing op alle danszalen en andere plaatsen (hangaar, tenten, ) waar gelegenheidsdanspartijen georganiseerd

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 16/06/2011. Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

FUIFREGLEMENT PITTEM - EGEM

FUIFREGLEMENT PITTEM - EGEM FUIFREGLEMENT PITTEM - EGEM Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen procedure Art. 1.1. Dit reglement is van toepassing op alle openbare fuiven op het grondgebied Pittem Egem. Bij iedere fuifmelding zal het

Nadere informatie

aanvraagformulier tot het organiseren van eenmalige festiviteiten

aanvraagformulier tot het organiseren van eenmalige festiviteiten aanvraagformulier tot het organiseren van eenmalige festiviteiten Wingene // Aan het college van burgemeester en schepenen Oude Bruggestraat 13 8750 Wingene Geachte, Hierbij vragen we de toestemming, om

Nadere informatie

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN DIT BRANDWEERREGLEMENT IS ZEER BELANGRIJK ONDERMEER VOOR DE UITBATERS VAN KRAMEN WAAR VERWARMINGSTOESTELLEN WORDEN GEBRUIKT. GELIEVE HIERMEE REKENING TE HOUDEN EN NA TE LEVEN VOORAL DE ALINEA S IN HET

Nadere informatie

GOEDKEURING VAN HET POLITIEREGLEMENT OP INRICHTINGEN VAN TIJDELIJKE AARD

GOEDKEURING VAN HET POLITIEREGLEMENT OP INRICHTINGEN VAN TIJDELIJKE AARD GEMEENTERAAD 22 mei 2007 AGENDAPUNT 19c Ref. 580.1/MF GOEDKEURING VAN HET POLITIEREGLEMENT OP INRICHTINGEN VAN TIJDELIJKE AARD DE GEMEENTERAAD, Gelet het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid

Nadere informatie

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is.

Deze belofte van afstand werd tot op heden niet in een akte opgenomen waardoor deze belofte op heden vervallen is. Zitting Gemeenteraad van 19.01.2012. --------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Gelaude

Nadere informatie

www.brugge.be ALGEMENE RICHTLIJNEN dansgelegenheden en dansactiviteiten

www.brugge.be ALGEMENE RICHTLIJNEN dansgelegenheden en dansactiviteiten www.brugge.be 1 ALGEMENE RICHTLIJNEN dansgelegenheden en dansactiviteiten 2 3 Naast een leuke vorm van ontspanning is dansen voor velen een belangrijke manier om mensen te ontmoeten. Het is echter belangrijk

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten Stad Borgloon College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten 26 2017_CBS_00515 Aanvullend

Nadere informatie

Aandachtspunten voor organisatoren van evenementen, manifestaties en fuiven.

Aandachtspunten voor organisatoren van evenementen, manifestaties en fuiven. ZONE MIDOW Commissaris F. Lapierre Evenementenbeheer Politiezone MIDOW Wielsbekestraat 23 8780 Oostrozebeke 056/67.19.42 bestuurlijk@midow.be Aandachtspunten voor organisatoren van evenementen, manifestaties

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 24 mei 2007 Provincie VLAAMS-BRABANT Arrondissement HALLE-VILVOORDE GEMEENTE 1670 PEPINGEN Aanwezig: de heren De Roubaix A., voorzitter burgemeester;

Nadere informatie

Kennisname occasioneel evenement met openbaar karakter in vaste inrichting - Optreden Willem Vermandere op 25 februari 2017.

Kennisname occasioneel evenement met openbaar karakter in vaste inrichting - Optreden Willem Vermandere op 25 februari 2017. Willy Schalk Sint-Michielsstraat 17 2322 Minderhout u w b r i e f v a n u w k e n m e r k o n s k e n m e r k c o n t a c t p e r s o o n t e l e f o o n n u m m e r d a t u m CVT/EG-SVDO/meld17.008 Sharon

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 6 MAART 2018 Aanwezig: Van den Dorpe Isabelle, Schepen-Voorzitter;

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen).

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen). Zitting Gemeenteraad van 19.09.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

HORECAREGLEMENT. Dit geldt eveneens bij de overname van een bestaande drankgelegenheid.

HORECAREGLEMENT. Dit geldt eveneens bij de overname van een bestaande drankgelegenheid. STADSBESTUUR IZEGEM HORECAREGLEMENT Artikel 1 Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op elke voor het publiek toegankelijke inrichting, hetzij besloten hetzij in openlucht, waar dranken, alcoholische

Nadere informatie

BRANDVEILIGHEID IN PTI S

BRANDVEILIGHEID IN PTI S BRANDVEILIGHEID IN PTI S PTI = WAT? PUBIEK TOEGANKELIJKE INRICHTINGEN PTI = VOORBEELDEN? CAFÉS, FEESTZALEN, RESTAURANTS, JEUGDLOKALEN, KANTINES,. INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW 1 WETTELIJKE TAKEN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00904 Onderwerp: Sluiten van een bijakte tot verlenging en uitbreiding van een huurovereenkomst betreffende

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing:

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 20.03.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 20 MAART 2018 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter;

Nadere informatie

TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID. Infozitting woensdag 10 juli 13 WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE

TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID. Infozitting woensdag 10 juli 13 WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE TIJDELIJKE INRICHTINGEN EN VEILIGHEID WELKOM INFOZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 IN CCW WACHTEBEKE - MOERBEKE 1 DOEL RICHTLIJNEN 2 FEESTEN IN ONZE (POLITIE) ZONE 3 FEESTEN IN ONZE ZONE 4 FEEST WORDT DRAMA

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 14 APRIL 2015 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

Tijdig brandveilig. Tips voor een brandveilige zaak met maximaal 49 toegelaten personen

Tijdig brandveilig. Tips voor een brandveilige zaak met maximaal 49 toegelaten personen Tijdig brandveilig Tips voor een brandveilige zaak met maximaal 49 toegelaten personen ALGEMEEN In deze brochure staat telkens het artikel (art.) van het brandveiligheidsreglement vermeld. Wilt u een exemplaar

Nadere informatie

F U I F R E G L E M E N T

F U I F R E G L E M E N T F U I F R E G L E M E N T Regelement goedgekeurd op gemeenteraad van 29 januari 2013. DEEL 1: AANVRAAG/MELDING VAN EEN FUIF Art.1. Toepassingsgebied 1.1. Onder een fuif wordt verstaan: elke publiek toegankelijke

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 MEI 2017 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00991 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 26/10/2015 voor het onroerend goed

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse GEMEENTE Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse INGELMUNSTER Nood- en Interventieplanning Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te

Nadere informatie

GEGEVENS VAN DE ORGANISATOR(EN)

GEGEVENS VAN DE ORGANISATOR(EN) MELDING EVENEMENT : MAXI (méér dan 1000 personen) 2015 / 1 Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te keuren. De organisator draagt de volle verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC.

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC. Zitting Gemeenteraad van 19.12.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Gemeentebestuur Lochristi Provincie Oost-Vlaanderen

Gemeentebestuur Lochristi Provincie Oost-Vlaanderen Gemeentebestuur Lochristi Provincie Oost-Vlaanderen U I T T R E K S E L U I T D E N O T U L E N V A N D E G E M E E N T E R A A D ONTWERP ZITTING XXX Agenda: LOKAAL TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR DE TOEWIJZING

Nadere informatie

Dwingende veiligheidsvoorschriften. voor organisaties in inrichtingen van. tijdelijke aard

Dwingende veiligheidsvoorschriften. voor organisaties in inrichtingen van. tijdelijke aard Dwingende veiligheidsvoorschriften voor organisaties in inrichtingen van tijdelijke aard Markt 1 2450 Meerhout T 014 24 99 20 F 014 24 99 57 E info@meerhout.be www.meerhout.be Bijlage 12 - Samenwerkingsprotocol

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN HET SCHEPENCOLLEGE IN ZITTING VAN : 21 AUGUSTUS 2017

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN HET SCHEPENCOLLEGE IN ZITTING VAN : 21 AUGUSTUS 2017 UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN HET SCHEPENCOLLEGE IN ZITTING VAN : 21 AUGUSTUS 2017 Tegenwoordig de Dames en de Heren: J. Creemers, Burgemeester, M. Giebens, D. Verlaak, G. Haeldermans, R. Didden,

Nadere informatie

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 29 april 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens>

27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende <praalwagens> FEDERALE OVERHEIDSDIENST MOBILITEIT EN VERVOER 27 JANUARI 2008. - Koninklijk besluit betreffende VERSLAG AAN DE KONING Sire, Het ontwerp van koninklijk besluit dat ik de eer heb aan Uwe Majesteit

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 27 NOVEMBER 2017 OPENBARE ZITTING

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 27 NOVEMBER 2017 OPENBARE ZITTING BESTUUR DER STAD RONSE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 27 NOVEMBER 2017 OPENBARE ZITTING 3. POLITIEVERORDENING RONDE VAN VLAANDEREN BETREFFENDE RANDACTIVITEITEN ROND DE DOORTOCHT VAN DE

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement OUDENAARDE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018 Politieverordening Ronde van Vlaanderen betreffende randactiviteiten rond

Nadere informatie

Zitting van maandag 13 mei Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 13 mei Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 13 mei 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. mevrouw Herlinde Trenson, de heer Dirk De Smul,

Nadere informatie

Ontwerp van wijzigingen aan de algemene politieverordening

Ontwerp van wijzigingen aan de algemene politieverordening Ontwerp van wijzigingen aan de algemene politieverordening Artikel 4.2.6 1. Het gemeentelijk containerpark is enkel toegankelijk voor: inwoners van de gemeente Bredene tweede verblijfhouders te Bredene;

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015 Aanwezig : Aelvoet Carlos, Voorzitter ; Vander Meeren Luc, Burgemeester ; Nachtegaele Veerle Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy

Nadere informatie

De bepalingen m.b.t. het sluitingsuur vermeld in de algemene politieverordening blijven onverminderd gelden. Oppervlakte volledige exploitatie in m²:

De bepalingen m.b.t. het sluitingsuur vermeld in de algemene politieverordening blijven onverminderd gelden. Oppervlakte volledige exploitatie in m²: Aanvraagformulier drankvergunning, kansspelinrichting en/of openingstijden Neem voor bijkomende info contact op met de dienst lokale economie economie@rijkevorsel.be 03 340 00 30 Aanvraag voor (duid aan

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00934 Onderwerp: Sluiten van een bijakte 2 aan de huurovereenkomst d.d. 26/10/2015 voor een deel van het onroerend

Nadere informatie

REGLEMENT INRICHTING FUIVEN en SOORTGELIJKE ACTIVITEITEN

REGLEMENT INRICHTING FUIVEN en SOORTGELIJKE ACTIVITEITEN REGLEMENT INRICHTING FUIVEN en SOORTGELIJKE ACTIVITEITEN 1. De inrichting van een fuif en soortgelijke activiteiten is onderworpen aan de voorafgaande aflevering van een vergunning door het gemeentebestuur.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen

Aanvraagformulier Evenementen Uw Ref.nr.: Aanvraagformulier Evenementen 1) Locatie van de activiteit: Aard van de locatie: O Zaal : naam van de zaal. Straat + huisnummer:. Postcode + gemeente: O Openlucht, met route: gelieve een route

Nadere informatie

Melding evenementen - MAXI Gegevensverzameling en risicoanalyse 1. ALGEMENE GEGEVENS. Evenementen voor meer dan 500 personen

Melding evenementen - MAXI Gegevensverzameling en risicoanalyse 1. ALGEMENE GEGEVENS. Evenementen voor meer dan 500 personen Melding evenementen - MAXI Gegevensverzameling en risicoanalyse Evenementen voor meer dan 500 personen Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te keuren.

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE Provincie Limburg UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE Arrondissement Zitting van : 30 november 2015 Hasselt Aanwezig: Jef Bobbaers - burgemeester-voorzitter Gemeente Zutendaal Raymond Thijs,

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2015 Aanwezig : Aelvoet Carlos, Voorzitter ; Vander Meeren Luc, Burgemeester ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst betreffende het pand gelegen te Gent, Forelstraat 37 - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst betreffende het pand gelegen te Gent, Forelstraat 37 - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 mei 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00458 Onderwerp: Vervroegde beëindiging van de huurovereenkomst betreffende het pand gelegen te Gent, Forelstraat 37 -

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier 10 Onderwerp Machines, exploitatiemateriaal en uitrusting. Opdracht

Nadere informatie

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 29 april 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gebouwen. Vervangen van defecte noodverlichting en aanbrengen

Nadere informatie

PUNT 3 : AANPASSING VAN DE CONTRACTVOORWAARDEN VOOR DE COMMERCIELE BENUTTING VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM.

PUNT 3 : AANPASSING VAN DE CONTRACTVOORWAARDEN VOOR DE COMMERCIELE BENUTTING VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM. GR 27.02.2014 PUNT 3 : AANPASSING VAN DE CONTRACTVOORWAARDEN VOOR DE COMMERCIELE BENUTTING VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM. Overwegende dat de gemeente eigenaar is van een sport/polyvalente

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter; Nachtegaele

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. Vergadering van 29 mei 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016 MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016 Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt

Nadere informatie

PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM

PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM GR 23122004 PUNT 9 : AANPASSING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTZAAL TE ALVERINGEM Overwegende dat de gemeente eigenaar is van een sport/polyvalente zaal te Alveringem, genoemd

Nadere informatie

WESTERLO Parel van de Kempen

WESTERLO Parel van de Kempen WESTERLO Parel van de Kempen Politieverordening bii hoogdringendheid: veiligheidsmaatregelen BMX-wedstriid op Sporta Geneinde. op zaterdag 2 en zondag 22 oktober 20 7 De burgemeester De secretaris Gelet

Nadere informatie

Melding evenementen MINI voor evenementen van personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen MINI voor evenementen van personen Gegevensverzameling en risicoanalyse Nood- en interventieplanning Krist Malisse Kerkstraat 1 8720 Dentergem 051/57 55 21 planning@dentergem.be Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 28 AUGUSTUS 2014

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 28 AUGUSTUS 2014 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 28 AUGUSTUS 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester-voorzitter, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 PROVINCIE VAN DE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK GEMEENTERAAD GEMEENTE ZITTING VAN 27/11/2002 LUBBEEK Aanwezig : Freddy Vranckx, burgemeester Betty Lismont-Depret, Cyriel Swevers, Hilke Verheyden,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012 UITTRKSL UIT D NOTULN VAN D GMNTRAAD VAN WUUSTWZL Zitting van 26 maart 2012 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ansoms J. - Burgemeester - Voorzitter Breugelmans K., Bogaerts L., Phiiipsen P., Mertens-Van

Nadere informatie

Politieverordening preventie van brand en

Politieverordening preventie van brand en Politieverordening preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen In deze folder vind je alle nodige informatie over wettelijke verplichtingen op het vlak van brand- en ontploffingspreventie

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD WERVIK UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 04/06/2013 Aanwezig : Afwezig : Youro Casier, Burgemeester; Belinda Beauprez, Bert

Nadere informatie

Politieverordening inzake preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen

Politieverordening inzake preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen Politieverordening inzake preventie van brand en ontploffing van publiek toegankelijke inrichtingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 november 2015 Bekendgemaakt op 17 december 2015 In werking getreden

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM - 1 - Reglement Administratieve Sancties Politiezone HEKLA Gemeente EDEGEM Goedgekeurd in de gemeenteraad op 18 april 2007. - 2 - HOOFDSTUK I: TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 Dit reglement is - behoudens andersluidende

Nadere informatie

Melding evenementen MAXI voor evenementen van meer dan 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen MAXI voor evenementen van meer dan 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse Gemeentebestuur Meulebeke Nood en interventieplanning Markt 1, 8760 Meulebeke info@meulebeke.be Melding evenementen MAXI voor evenementen van meer dan 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Nadere informatie

GEMEENTE STEENOKKERZEEL

GEMEENTE STEENOKKERZEEL 1 GEMEENTE STEENOKKERZEEL BIJLAGE AAN GEMEENTERAADSBESLUIT, D.D. 23.02.2006 AFDELING I : STANDPLAATS VOOR CIRCUS Artikel 1. Een standplaats voor een circus op het openbaar domein van de gemeente Steenokkerzeel,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

V

V https://youtu.be/bkrxoepvnt8 https://nieuws.vtm.be/buitenland/brand-op-tml-podium-barcelona 1 RICHTLIJNEN (Brand)veilig organiseren van evenementen Koen Van der Mespel 0478 / 23. 47. 21. Koen.vandermespel@brandweerzonecentrum.be

Nadere informatie

Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse Gemeentebestuur Meulebeke Nood en interventieplanning Markt 1, 8760 Meulebeke info@meulebeke.be Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse 1. Inleiding

Nadere informatie

STAD MECHELEN. Vergadering Gemeenteraad van 27 januari 2015

STAD MECHELEN. Vergadering Gemeenteraad van 27 januari 2015 STAD MECHELEN Vergadering Gemeenteraad van 27 januari 2015 RETRIBUTIEREGLEMENT FEESTMATERIAAL EN EVENEMENTEN. Gelet op de bepalingen van het Gemeentedecreet; Gelet op het feit dat de stadsdiensten feestmateriaal

Nadere informatie

TOFSPORT LEUVEN. Het onderstaande reglement toelagen vorming voor sportverenigingen goed te keuren.

TOFSPORT LEUVEN. Het onderstaande reglement toelagen vorming voor sportverenigingen goed te keuren. TOFSPORT LEUVEN pagina 1/5 TOELAGEN VORMING VOOR SPORTVERENIGINGEN WETTELIJK KADER Gelet op artikel 199 en artikel 200 van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement EVENTNR. 2015/...... MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement Wie een evenement of fuif wil organiseren, moet dit minstens 2 maanden vooraf melden aan

Nadere informatie

Melding evenementen MAXI voor evenementen van meer dan 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen MAXI voor evenementen van meer dan 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse Nood- en interventieplanning Krist Malisse Kerkstraat 1 8720 Dentergem 051/57 55 21 planning@dentergem.be Melding evenementen MAXI voor evenementen van meer dan 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Nadere informatie

Veiligheidsaspecten lt Dirk Vanbaelen Brandweer Hasselt

Veiligheidsaspecten lt Dirk Vanbaelen Brandweer Hasselt Veiligheidsaspecten lt Dirk Vanbaelen Brandweer Hasselt Reglementering Wat te doen in geval van brand / ongeval 27-01-2013 Brazilië Brand discotheek 237 + 21-02-2003 US Station Nightclub fire 100 + Switel

Nadere informatie

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur

Zitting van maandag 29 april Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Luc Jolie, algemeen directeur Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Zitting van maandag 29 april 2019 Aanwezig: de heer Patrick Hoste, burgemeester wnd. de heer Dirk De Smul, de heer Mathias Van de

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt binnen de maand

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014.

Met eenparigheid van stemmen neemt de Raad navolgende beslissing: De Raad hecht haar goedkeuring aan de rekening 2014 en het jaarverslag 2014. Zitting Gemeenteraad van 16.04.2015. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Gelet op artikel 117 van de Nieuwe Gemeentewet ;

Gelet op artikel 117 van de Nieuwe Gemeentewet ; GEMEENTE VORST Openbare zitting van 8 oktober 2013. #007/08.10.2013/A/0016# UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Waren aanwezig : Dhr. Ghyssels, Burgemeester-Voorzitter ; Mevren. en Dhren.

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018 UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER Zitting van 5 februari 2018 Aanwezig:Jan Durnez, Burgemeester-Voorzitter Joseph Verschoore,

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement EVENTNR. 2016/...... MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement Wie een evenement of fuif wil organiseren, moet dit minstens 2 maanden vooraf melden aan

Nadere informatie

Hoe kan ik een VEILIG evenement organiseren? Richtlijnen voor organisatoren van evenementen.

Hoe kan ik een VEILIG evenement organiseren? Richtlijnen voor organisatoren van evenementen. Meulebeke Ingelmunster Dentergem Oostrozebeke Wielsbeke Hoe kan ik een VEILIG evenement organiseren? Richtlijnen voor organisatoren van evenementen. Bijlage formulier Melding evenementen MINI en MAXI Deze

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 -Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 9 AUGUSTUS 2016 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Dhondt Willy en Van Tieghem Maarten,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 september 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00650 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 25/09/2006 voor het stadseigendom

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Aanwezig: Burgemeester Schepenen Raadsleden Secretaris Roger Gabriëls Stijn Raeymaekers, Frans Witvrouwen, Hugo Cambré, Machteld Ledegen Freddy Kerkhofs, Jan

Nadere informatie

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 13 januari 2017

STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van 13 januari 2017 STAD MECHELEN College van burgemeester en schepenen Publicatie website Vergadering van Vastgoedbeleid. Hombeek. Heruitschrijven van de leidraad voor de marktbevraging voor de vervreemding van de hoeve

Nadere informatie

Bij de plaatsing van een tent moet, wat betreft de veiligheid in verband met brand, voldaan worden aan volgende voorschriften :

Bij de plaatsing van een tent moet, wat betreft de veiligheid in verband met brand, voldaan worden aan volgende voorschriften : 05 B 02 Politie O.O.. Algemene voorschriften met betrekking tot de (brand)veiligheid bij het opstellen van tenten. Goedkeuring wijziging algemene voorschriften met betrekking tot de (brand)veiligheid bij

Nadere informatie

Politieverordening betreffende de bestrijding van geluidshinder en de muziekactiviteiten niet ingedeeld volgens Vlarem

Politieverordening betreffende de bestrijding van geluidshinder en de muziekactiviteiten niet ingedeeld volgens Vlarem Politieverordening betreffende de bestrijding van geluidshinder en de muziekactiviteiten niet ingedeeld volgens Vlarem Laatst gewijzigd door de gemeenteraad op 17 december 2013 Hoofdstuk 1. Definities

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie