Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen Jouw hand, mijn glimlach

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen Jouw hand, mijn glimlach"

Transcriptie

1 Zondag 15 januari 2017 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Arry Knobbe Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: br. Heiko van der Wijk Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer ter voorbereiding op de dienst. Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen Jouw hand, mijn glimlach Orgelspel gevolgd door een moment van stilte SAMENROEPEN Welkom Aansteken van de kaarsen Zingen: lied 975: 1, 2 Jezus roept hier mensen samen (staande) Bemoediging Zingen: lied 975: 3 Jezus roept hier mensen samen (hierna gaat de gemeente zitten) Welkom nieuw Kerkenraadslid Anke Margreet Blankensteijn-Pomper Inleiding op het thema van de dienst Stilte en gebed Zingen: lied 886 Abba, Vader, U alleen HOREN Eerste bijbellezing: 2 Korintiërs 5: Zingen: lied 974 Maak ons uw liefde, God Tweede bijbellezing: Matteüs 5:23-24

2 Zingen: lied 568a Ubi caritas (herhaald) Overweging Stilte Orgelspel DELEN Gebeden (voorbeden / stil gebed / Onze Vader- te vinden voorin het Liedboek ) Open ruimte Welkom nieuwe vrienden: familie Holwerda-Beumer (o.m. reacties op wat u gehoord heeft, een KR lid komt met de microfoon naar u toe). Zingen: lied 418 God, schenk ons de kracht (staande) Uitzending en zegenbede Gezongen Amen Orgelspel, collecte Mededelingen Collecten: de eerste collecte is voor Kinderhospice Binnenveld. Dit is een huis, net als thuis, voor ernstig zieke kinderen. Een huis waar zieke kinderen korte óf langere tijd kunnen verblijven, waardoor ouders en het gezin even rustig op adem kunnen komen, terwijl de zorg voor hun kind in professionele handen is. De doelstelling is het bieden van complexe zorg aan ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen met een beperkte levensverwachting. Deze zorg wordt gegeven in een kleinschalige en huiselijke voorziening. De tweede collecte is voor het werk in de Doopsgezinde Gemeente Utrecht. Na de dienst is er koffie en thee in de gemeentezaal. Iedereen is van harte welkom. Om uur is de Buurkerkenlunch in de Baptistengemeente in de Herenstraat 34. Vanmiddag tussen en uur is onze kerk open voor de Nieuwjaarsduik (Culturele zondag). Ingmar Heytze en andere dichters van het stadsdichtersgilde lezen gedichten voor van Willem Barnard Guillaume van der Graft. Agenda: Volgende dienst: zondag 22 februari 2017, Wereldbroederschapsdag, voorganger: ds. Anneke van der Zijpp. A.s. woensdag 18 januari om uur is er Bijbelkring in Bilthoven. Op donderdag 19 januari om komt Ubi Caritas bij elkaar in de Tuinkamer.

3 Utrecht Jouw hand, mijn glimlach Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen 2 Korintiërs 5:14-20; Matteüs 5:23-24 Zusters en broeders, Wat ons drijft is de liefde van Christus. De liefde van Christus maakt dat wij hier samen zijn. De liefde van Christus bindt ons tot één gemeente. De liefde van Christus helpt ons om stand te houden in het leven, in voor- en tegenspoed. De liefde van Christus inspireert ons tot liefdevolle daden. De liefde van Christus maakt ons tot wie wij zijn. Wat ons drijft is de liefde van Christus. Het is niet zo dat wij hier elke dag bij stilstaan. Soms voelen we die liefde van Christus niet. Of handelen we er niet naar, laten we ons leiden door andere principes. En toch, de liefde van Christus is de basis van ons bestaan. Het is als met een huis. Ik sta niet dagelijks stil bij het feit dat mijn huis een fundament heeft. Maar als dat fundament er niet zou liggen, zou mijn huis er niet staan. Zo is het ook met de liefde van Christus. Dat is het fundament van ons bestaan. Zonder de liefde van Christus zou ons leven er heel anders uitzien. Dat geldt voor ons, dat geldt dubbel en dwars voor Paulus. Paulus is een gedreven man, wat hem drijft is de liefde van Christus. Dat was niet altijd zo. Eerder was hij een fervent vervolger van de eerste christenen. Hij vond hen staatsgevaarlijke godslasteraars die te vuur en te zwaard bestreden moesten worden. Totdat hij, onderweg naar Damascus, in een visioen Christus ontmoet. Deze ervaring maakt dat Paulus zijn leven radicaal omgooit. Want op dat moment wordt Paulus een blik gegund in die andere werkelijkheid, in Gods wereld. Hij ziet en voelt hoe het daar is. Ervaart de allesomarmende liefde van Christus.

4 Hierdoor komt hij tot inzicht en wordt hij een nieuwe mens. Deze verandering, dit inzicht, gunt hij alle mensen. Vandaar zijn gedrevenheid om de boodschap van Christus overal te verkondigen. Van fervent vervolger wordt hij fervent verkondiger van de boodschap van Christus. Hij reist van hot naar her om de liefde van Christus te verkondigen in woord en daad. Dat is voor hem nog het enige wat telt. Al het andere is franje. Omdat hij niet overal tegelijk kan zijn, stuurt hij veel brieven. Gemakkelijk te lezen zijn die brieven niet. Dat komt omdat de Griekse manier van schrijven niet eenvoudig is, ook niet in vertaling. Maar meer nog omdat het onderwerp waarover Paulus schrijft, zo moeilijk te vatten is in woorden. Hij schrijft over een andere werkelijkheid: over Gods werkelijkheid. Over een andere maatschappij, over de nieuwe mensen die hierin leven. Over de liefde van Christus die zoveel meer is dan wat we normaal onder liefde verstaan. Alles waarover Paulus wil vertellen is nieuw, is anders, is bijna niet in woorden te vatten. Dat maakt dat zijn brieven niet gemakkelijk te doorgronden zijn. Maar als je in gedachten houdt dat alles voortkomt uit zijn mystieke ontmoeting met de goddelijke liefde van Christus, dan krijgen zijn woorden een plaats. Zo ongeveer, zegt Paulus, zit de zaak in elkaar: Wij mensen zijn van nature nauw verbonden met God. Zoals Adam en Eva in het paradijs leefden, geheel en al kinderen van God. Maar op de een of andere manier is het fout gelopen. Op de details gaan we nu even niet in. Het gevolg is dat de verbondenheid met God verbroken is. God zoekt en roept ons, maar wij zien en horen niet. Wij leven niet meer vanuit de goddelijke liefde, maar vanuit wereldse maatstaven. We doen en denken, oordelen en beoordelen op de manier die de wereld ons aanreikt. In die manier van doen en denken staat het eigenbelang voorop. We zijn gericht op zelfhandhaving. We willen zelf overleven. Op zich logisch. Daarom zijn we vooral gericht op onszelf.

5 We letten op onze eigen portemonnee, willen ons eigen bezit veilig stellen. We willen zelf de touwtjes in handen hebben, in ieder geval over ons eigen leven, maar liefst willen we invloed hebben op onze omgeving, op andere mensen. Dat geeft een gevoel van zekerheid en veiligheid. We willen gezien worden. We willen dat mensen positief over ons spreken. En stiekem misschien wel beroemd worden. Wie heeft er als kind niet gedroomd van eeuwige roem, als populaire zanger of schrijver, of als groot politicus, briljante wetenschapper. Spelletjes als The Voice spelen in op dat verlangen. In het kort: bezit, macht en roem zijn onze drijfveren geworden. En zo drijven we langzaamaan af van God en zijn Liefde. Totdat Jezus Christus in de wereld kwam. Hij opende onze ogen en gunde ons een blik in de wereld van God. De wereld waarin Liefde de drijfveer is in plaats van eigenbelang. Jezus leefde als een mens gedreven door Liefde. De machten van de wereld hebben hem echter gedood, omdat zij de goddelijke liefde niet aankonden. God echter, heeft hem uit de dood opgewekt. Liefde is sterker dan de dood. Christus leven en dood hebben ons laten zien dat een ander leven mogelijk is. Wij kunnen mét Christus sterven en opstaan. Dat betekent: wij kunnen ons leven gericht op eigenbelang afleggen en nieuwe mensen worden, die leven vanuit de Liefde van Christus. Wij leven niet meer voor onszelf, maar voor de liefde van Christus. Dan kan het ons niet meer schelen wat anderen van ons vinden en over ons zeggen. We hoeven ons niet meer druk te maken over de uitverkoop en of we wel beter in het leven geslaagd zijn dan onze buren of vrienden. Het interesseert ons niet meer of we de touwtjes in handen hebben. Dat alles is franje. Het enige wat telt is de Liefde van Christus. Die Liefde raakt ons, verandert ons. Die liefde delen we met de mensen om ons heen. We leven, doen en denken, oordelen en beoordelen vanuit Liefde. Als we zó leven, leven we weer in verbondenheid met God. Dan zijn we met God verzoend.

6 Het is God die deze verzoening aanreikt. Wij hoeven ons slechts te laten aanraken door zijn liefde en zijn uitgestoken hand aan te nemen. Ik heb de zaak nu heel kort samengevat. De uitgebreidere versie vindt u in de Bijbel. Paulus vertelt dit alles vanuit eigen ervaring. Hij is geen theoreticus of theoloog, hij is een ervaringsdeskundige. Daarom is hij zo gedreven, zo gepassioneerd. Daarom sméékt hij: Laat u met God verzoenen. Hij gunt ons allemaal een leven vervuld van de liefde van Christus. Het gaat hem er daarbij niet slechts om dat wij persoonlijk een fijne band met God hebben. De verbinding en verzoening met God hebben hun effect in de wereld. De verzoening met God is niet compleet zonder verzoening tussen mensen. In de woorden van Jezus: Wanneer je dus je offergave naar het altaar brengt en je je daar herinnert dat je broeder of zuster je iets verwijt, laat je gave dan bij het altaar achter; ga je eerst met die ander verzoenen en kom daarna je offer brengen. Een offergave aan God om je met hem te verzoenen, is niet compleet zonder verzoening met je medemens. Verzoening met God betekent leven uit de Liefde van Christus, betekent verzoening met je medemensen. En daar begint onze uitdaging. Want we weten het wel en we willen wel, maar verzoening is niet altijd eenvoudig. Laten we eens naar onszelf als kerkgemeenschap kijken. Op deze dag staat immers de eenheid van christenen centraal. Sinds de Reformatie is er een veelkleurig palet aan kerken ontstaan. Wij vormen één van de vele kerkgenootschappen.

7 Zeker in de eerste eeuwen hebben de verschillende richtingen onverzoenlijk tegenover elkaar gestaan. Ook vandaag de dag zijn er nog conflicten of onverzoenlijkheden tussen de ene of de andere richting. Als doopsgezinden proberen we te beseffen dat wij slechts één richting zijn en dat er meerdere wegen naar God leiden. Toch doen ook wij wel eens denigrerend over andere kerkelijke richtingen. Over evangelicalen bijvoorbeeld: dat zijn van die halleluja kerken. Of over zwaar orthodoxe richtingen: daar gaat het alleen maar om dogma s, maar wíj hebben vrijheid van geloven. Over rooms-katholieken: al dat uiterlijk vertoon, wat moet dat allemaal niet kosten, dat kunnen ze beter aan de armen geven. Omgekeerd worden wij als doopsgezinden er dan van beticht geen echte christenen te zijn. Wij zijn een sekte. Ja natuurlijk, ik vind mijn eigen kerkgenootschap het beste. Als ik dat niet zo vond, dan was ik wel ergens anders lid geworden. Tegelijk besef ik dat de doperse manier van geloven niet bij iedereen past. Zoals ik me niet thuis voel in een zwarte kerk in een Bijlmerkelder wel een beetje erg druk, zo zullen mensen uit die kerk zich waarschijnlijk bij ons niet zo thuis voelen wel erg kaal en stijf hier. Ik besef ook dat wij de waarheid niet in pacht hebben, net zo min als andere kerkgenootschappen. Wij zijn allen zoekers. Wij allen zijn tastend onderweg. Soms gaan we de verkeerde kant op. Maar er is altijd weer een weg de goede kant op. Zolang we ons maar laten sturen door de Liefde van Christus. De Liefde van Christus is wat ons allen drijft. De Liefde van Christus drijft ons voort op onze weg, en drijft ons naar elkaar toe. De Liefde van Christus maakt het mogelijk om elkaar te herkennen en erkennen als kinderen van de ene God, zo verschillend als we zijn. De Liefde van Christus maakt zo verzoening mogelijk. Daarom reiken wij elkaar de hand, over kerkelijke grenzen heen. Daarom nemen wij de uitgestoken hand van de ander aan met een glimlach. Een hand en een glimlach: dat is verzoening, dat is de Liefde van Christus. Amen

Mensch durf te kijken Simon van Cyrene

Mensch durf te kijken Simon van Cyrene Zondag 2 april 2017 Voorganger: zr. Leontien Niemantsverdriet Lector: zr. Sanne Weijers Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: br. Heiko van der Wijk Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte

Nadere informatie

Zondag 10 mei Uit God geboren. Voorganger: zr. Laura Henderson Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: zr Janny en br.

Zondag 10 mei Uit God geboren. Voorganger: zr. Laura Henderson Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: zr Janny en br. Zondag 10 mei 2015 Voorganger: zr. Laura Henderson Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: zr Janny en br. Koos Tigchelaar Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer ter voorbereiding op

Nadere informatie

Zing een lied voor de Heer!

Zing een lied voor de Heer! Zondag 18 juni 2017 Dienst voorbereid en verzorgd door het Gemeentekoor o.l.v. Aike Roodenburg Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Ciska Posthumus Organist: mw. Jans Hoeksema Dienstdoende

Nadere informatie

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet Zondag 30 augustus 2015 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Arry Knobbe Organist: Anton Visser Dienstdoende koster: br. Hans Smoorenburg Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer

Nadere informatie

Zondag 8 oktober Een nieuw leven

Zondag 8 oktober Een nieuw leven Zondag 8 oktober 2017 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Fienke van der Laag Organist: dhr. Arie Griffioen Dienstdoende koster: zr. Angelique Hajenius Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot

Nadere informatie

Utrecht, Vredesweek Marcus 9:30-37; Jakobus 3:13 4:6. Zusters en broeders,

Utrecht, Vredesweek Marcus 9:30-37; Jakobus 3:13 4:6. Zusters en broeders, Vredesweek Marcus 9:30-37; Jakobus 3:13 4:6 Utrecht, 23-09-2018 Zusters en broeders, We denken vaak dat haat het tegenovergestelde van liefde is. Dat is niet zo. Het tegenovergestelde van liefde is egoïsme.

Nadere informatie

Zondag 18 februari 2018

Zondag 18 februari 2018 Zondag 18 februari 2018 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. F. den Herder Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: zr. Angelique Hajenius Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte

Nadere informatie

Zondag 19 april Voorganger: zr. Tjarda Brouwer Organist: Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Prangsma

Zondag 19 april Voorganger: zr. Tjarda Brouwer Organist: Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Prangsma Zondag 19 april 2015 Voorganger: zr. Tjarda Brouwer Organist: Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Prangsma Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer ter voorbereiding

Nadere informatie

Zondag 5 juni Toekomst. Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Anke Margreet Blankensteijn Organist: dhr.

Zondag 5 juni Toekomst. Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Anke Margreet Blankensteijn Organist: dhr. Zondag 5 juni 2016 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Anke Margreet Blankensteijn Organist: dhr. Martijn Smit Dienstdoende koster: zr. Anke Margreet Blankensteijn Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid

Nadere informatie

Overweging door Pastor Marie-José Dusseldorp

Overweging door Pastor Marie-José Dusseldorp Oecumenische viering 15 januari 2017 Thema: JOUW HAND, MIJN GLIMLACH Schriftlezingen: 2 Korintiërs 5:14-20 Evangelielezing Matteüs 5:23-24 Overweging door Pastor Marie-José Dusseldorp WAT ONS DRIJFT IS

Nadere informatie

Lezingen: Ezechiël 36 : Korintiërs 5 : Mattheus 5 : Wat ons drijft is de liefde van Christus. De liefde van Christus maakt dat

Lezingen: Ezechiël 36 : Korintiërs 5 : Mattheus 5 : Wat ons drijft is de liefde van Christus. De liefde van Christus maakt dat Zondag 29 januari 2017 Jouw hand mijn glimlach Lezingen: Ezechiël 36 : 26 28 2 Korintiërs 5 : 14 20 Mattheus 5 : 23-24 Wat ons drijft is de liefde van Christus. De liefde van Christus maakt dat wij hier

Nadere informatie

Maak het mee! - Vrede

Maak het mee! - Vrede Zondag 27 november 2016 Eerste Advent Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Arry Knobbe Organist: dhr. Wim Brunsveld Dienstdoende koster: mw. Jans Hoeksema Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot

Nadere informatie

Dienst in het kader van de week van gebed om eenheid onder de christenen

Dienst in het kader van de week van gebed om eenheid onder de christenen Dienst in het kader van de week van gebed om eenheid onder de christenen Voorganger: Organist: Pastor I. Tilma Mw. J. Verwoerd Vooraf: mededelingen door de ouderling I. Aanvang Openingslied Psalm 98, vers

Nadere informatie

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse worsteling van Jakob, 1941, Jacob Epstein Tate Collection, Engeland. 4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

Voorganger: zr. Sanne Weijers Lector: zr. Fienke van der Laag Organist: dhr. Wim Brunsveld Dienstdoende koster: zr. Angelique Hajenius

Voorganger: zr. Sanne Weijers Lector: zr. Fienke van der Laag Organist: dhr. Wim Brunsveld Dienstdoende koster: zr. Angelique Hajenius Zondag 8 januari 2017 Voorganger: zr. Sanne Weijers Lector: zr. Fienke van der Laag Organist: dhr. Wim Brunsveld Dienstdoende koster: zr. Angelique Hajenius Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte

Nadere informatie

Wereldbroederschapszondag: De Geest waait

Wereldbroederschapszondag: De Geest waait Zondag 21 januari 2018 dienst met Avondmaal Voorgangers: ds. Carolien Cornelissen en ds. Anneke van der Zijpp Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: br. Heiko van der Wijk Vanaf 9:45 uur is er

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 5 e zondag na Epifanie Werelddiaconaat 7 februari 2016 dienst voor jong en oud(er) Thema blijf vertrouwen... - ontmoeting en koffie/thee - orgelspel - welkom

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Zondag van de Drie-Eenheid 31 mei 2015 voorganger: ds. H.J.Elzenga ouderling: J.J. de Greef organist : L. Vilmane-Fioreze koster: M.Slomp

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er)

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de Herfst 10 november 2013 Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) voorganger: ds. Bob Wijnbergen ouderling: Riek Klumpers diaken: Hennie Canrinus en

Nadere informatie

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Adam en Eva in het Paradijs Pieter Serwouters (1586-1657) In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Josephine, dochter van Hedzer en Laura Uulders en zus van

Nadere informatie

Zondag 31 mei Opnieuw geboren

Zondag 31 mei Opnieuw geboren Zondag 31 mei 2015 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: br. Cees van den Berg Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: br. Hans Smoorenburg Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Voorganger: Ds. H Stolk Muzikale medewerking True Colors Welkom door de ouderling van dienst Tekst Val Een pad langs afgronden, zal ik het redden? Van

Nadere informatie

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 2 juni 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Rein Algera, Zoetermeer Ouderling van dienst: Victor van Bijlert Diaken van dienst: Rein Willems Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

De grote daden van God

De grote daden van God Orde van dienst 9 juni 2019 Pinksteren Vijftigste dag van Pasen De grote daden van God 1 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel De kerkenraad komt binnen Allen blijven zitten en zingen lied 834: 1 Vernieuw

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 11 e zondag van de zomer 31 augustus 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Herman Nijhuis : Nelleke van Schaardenburgh : Līga Vilmane

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Als de kaarsen branden gaan wij staan DUINZICHTKERK, zondag 29 april 2018 Cantáte Domino Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. A. Sterrenburg Ouderling van dienst: Marijke Mootz Diaken van dienst: Niek de Graaf Organist: Gert

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hooglied 2 : 8-17 4 e zondag van Pasen 26 april 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: mevr. T.R. van Genderen. diaken: J.H.

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Tineke van Bommel Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Zondag 24 januari 2016 Wereldbroederschapszondag Avondmaalsviering. Gaan met God

Zondag 24 januari 2016 Wereldbroederschapszondag Avondmaalsviering. Gaan met God Zondag 24 januari 2016 Wereldbroederschapszondag Avondmaalsviering Voorgangers: ds. Anneke van der Zijpp ds. Carolien Cornelissen Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 21 januari uur

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 21 januari uur Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 21 januari 2018 10.00 uur Loof de HEER, alle volken, prijs Hem, alle naties: zijn liefde voor ons is overstelpend, eeuwig duurt de trouw van de HEER

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN!

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN! PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN! Zondag 16 september 2018 Voorganger: ds. Willem de Boer en ds. Bert Boter Organist: dhr. Frank den Herder en dhr. Herman Lodder Cantorij o.l.v. Maria

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Kananese vrouw, Adriaen Collaert Antwerpen, ±1560-1618 Rijksmuseum Amsterdam 9 e zondag van de zomer 17 augustus 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van de Veertigdagentijd 23 maart 2014 Jezus en de Samaritaanse vrouw dienst voor jong en oud(-er) ontdek wat je beweegt voorganger: ouderling: diaken: organist

Nadere informatie

Op weg naar Jeruzalem Ja, ik ga

Op weg naar Jeruzalem Ja, ik ga Zondag 14 februari 2016 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Annegreet van Wijk Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: zr. Anke Margreet Blankensteijn Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid

Nadere informatie

Orde voor de Oecumenische viering Week van Gebed voor de eenheid jouw hand, mijn glimlach (Korintiërs 5:14-20) Zondag 22 januari 2017

Orde voor de Oecumenische viering Week van Gebed voor de eenheid jouw hand, mijn glimlach (Korintiërs 5:14-20) Zondag 22 januari 2017 Orde voor de Oecumenische viering Week van Gebed voor de eenheid jouw hand, mijn glimlach (Korintiërs 5:14-20) Zondag 22 januari 2017 Voorbereid door de Oecumenische Werkgroep Goeree-Overflakkee Voorgangers:

Nadere informatie

Geroepen om te beginnen

Geroepen om te beginnen Zondag 10 januari 2016 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Sandra van Slooten Organist: dhr. Arie Griffioen Dienstdoende kosters: zr. Janny en br. Koos Tigchelaar Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen voorganger : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten orgel : Kees van den Berg 2 De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout

DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout DUINZICHTKERK - zondag 15 oktober 2017 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds. Corrie van Duinen; ouderling: Stan Butijn; diaken: Willemien de Vlieger; organist: Gert Boersma DE INTREDE - de

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

Zondag Werelddiaconaat

Zondag Werelddiaconaat Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 5 e zondag na Epifanie 8 februari 2015 Zondag Werelddiaconaat Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie Tijink : Hennie Canrinus

Nadere informatie

Zijn woord wil deze wereld omgekeerd

Zijn woord wil deze wereld omgekeerd Donderdag 2 april 2015 Witte Donderdag Voorgangers: ds. Anneke v.d. Zijpp en ds. Carolien Cornelissen Organist: Martijn Smit Dienstdoende kosters: zr. Janny en br. Koos Tigchelaar Zijn woord wil deze wereld

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied. Ps. 139, vs. 1 en 8.

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied. Ps. 139, vs. 1 en 8. DUINZICHTKERK, zondag 8 september 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. T. L. Hettema Den Haag Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert

Nadere informatie

Een veelkleurig mozaïek!

Een veelkleurig mozaïek! Orde voor de eredienst op zondag 24 juni 2018 in de Wilhelminakerk Een veelkleurig mozaïek! Voorganger: ds. Peter van den Berg Organist: Jan Meurs Lector: Marieke Gersdorf Ambtsdrager: Fred Heidinga OM

Nadere informatie

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel ORDE VAN DIENST Vredeskapel, zondag 24 juni 2012 Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel vandaag. Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling van dienst: F. Beumer Sr.; diaken

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014 Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014 Jij bent mijn geliefde zoon, in jou vind ik vreugde (Matteüs 3) Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 20 december 2015. in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Jarno Godlieb. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 20 december 2015. in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Jarno Godlieb. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 20 december 2015 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Jarno Godlieb gedoopt wordt Voorganger : Ds. J.W. Baan. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam

Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Initiatiefgroep Roze Vieringen Rotterdam Oecumenisch Roze Viering zondag 6 maart 2016 om 15.00 uur THEMA Hoe ik ook ben Voorganger ds. Ilse Hogeweg Paradijskerk Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam Gedachten

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper

Zondag 21 mei Zesde zondag van Pasen. Een dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Zondag 21 mei 2017 Zesde zondag van Pasen Een dienst van Schrift en Tafel Kees de kort: wijs en dwaas Voorganger: ds. Willemijn van Dijk-Heij Organist: Patrick Hopper Voor het eerst hier in de kerk? Welkom

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 28 augustus 2016, 11e zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Zondagskind: Lianne Hoogenboom Voorganger: ds.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering op startzondag 15 SEPTEMBER 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Thema: een goed verhaal.

Orde van dienst voor de viering op startzondag 15 SEPTEMBER 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Thema: een goed verhaal. Orde van dienst voor de viering op startzondag 15 SEPTEMBER 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Thema: een goed verhaal. Voorganger: pastor Hessel Hansma Kind van de Zondag: Renske Maat Organist:

Nadere informatie

Oecumenische viering. zondag 15 januari kerk van Maria ter Zee

Oecumenische viering. zondag 15 januari kerk van Maria ter Zee Oecumenische viering zondag 15 januari 2017 kerk van Maria ter Zee mededelingen I Opening Openingslied: Jezus roept hier mensen samen Jezus roept hier mensen samen die in woord gebed en lied Gods aanwezigheid

Nadere informatie

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang

Intrededienst. Ds. Annette U. Melzer. 8 januari 2017 Vloedschuurgemeente te Heteren. VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang VOOR ARI Lieve Ari Wees niet bang De wereld is rond en dat istie al lang De mensen zijn goed De mensen zijn slecht Maar ze gaan allen dezelfde weg Hoe langer je leeft hoe korter het duurt Je komt uit het

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 4 februari in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Welkom en mededelingen

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 4 februari in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Welkom en mededelingen Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 4 februari in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H. de Haan Hans Nijland Henk Dubbink Welkom

Nadere informatie

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 12 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. B. ten Hoopen Ouderling van dienst: Annemie van Gend Diaken van dienst: Pieter Kuipers Organist: Gert Boersma 3

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen : Gezang 4 Gebed voor de opening van het Woord 5 Schriftlezing : 6 Zingen :

Nadere informatie

In goed vertrouwen op weg

In goed vertrouwen op weg Zondag 12 juli 2015 Voorganger: ds. Margo Trapman Organist: mw. Jans Hoeksema Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Prangsma Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer ter voorbereiding

Nadere informatie

NIEUW LEVEN IN JEZUS

NIEUW LEVEN IN JEZUS NIEUW LEVEN IN JEZUS 7 mei 2017 8:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jacquelien Simon Organist: Lydia van den Broek Koster: M. vd Bor Lector: Fennie van den Broek Intocht: Psalm 139 1 Heer,

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Russische ikoon, 17 e eeuw 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 24 februari 2013 voorganger: ds. N.J. Pronk organist:

Nadere informatie

We zongen net uit Psalm 142 dat niemand, niemand naar mij vraagt... Een zin die me raakt. Die me ontroert.

We zongen net uit Psalm 142 dat niemand, niemand naar mij vraagt... Een zin die me raakt. Die me ontroert. Zondag 22 november 2015 Laatste zondag van het kerkelijk jaar LITURGIE Komen Orgelspel Lied vóór de dienst: Lied 288 (Goede morgen, welkom allemaal) Welkom Aanvangslied: Lied 219 (Licht om te leven) Moment

Nadere informatie

Zondag 19 februari Vézelay, David en Goliath. Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk

Zondag 19 februari Vézelay, David en Goliath. Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk Zondag 19 februari 2017 Vézelay, David en Goliath Gezamenlijke dienst De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk 12 OM TE BEGINNEN Zending en zegen Orgelspel Woord van welkom door de ouderling van dienst Moment

Nadere informatie

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga 0 Welkom in het Open Hof Orde voor de viering op zondag 2 juni 2019 om 9.30 uur in Open Hof Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga Protestantse Wijkgemeente Open Hof

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse De opgestane Heer, de Eerste dag Paasmorgen Feest van de opstanding van de Heer Zondag 31 maart 2013 - de klokken luiden - ontmoeting - orgelspel - de kaarsen worden

Nadere informatie

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen oorbereiding Orgelspel Welkom anroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 otum en Groet Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID v: voorganger a: allen v God roept ons tot eenheid. Keren wij met onze gedachten,

Nadere informatie

Orde van dienst in de Martinikerk van Doesburg op 6 augustus 2017

Orde van dienst in de Martinikerk van Doesburg op 6 augustus 2017 Orde van dienst in de Martinikerk van Doesburg op 6 augustus 2017 Thema: Martha en Maria, twee wijzen van geloven 2 Orgelspel: OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Aansteken kaarsen Beginlied: 280: 1,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 11 november 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Ada Mooij 25 jaar koster Kees van den Berg 25 jaar organist voorganger orgel : ds. Guus A.V.

Nadere informatie

De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015

De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015 De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015 12 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger(ds.(corrie(van(duinen;(ouderling(van(dienst:( Alie(Kortleve;(diaken(van(dienst:(Tineke(van(Bommel;(

Nadere informatie

De goede dood (2012) Films die er toe doen

De goede dood (2012) Films die er toe doen Films die er toe doen De goede dood (2012) Regie: Wannie de Wijn, Nederland. Datum: Donderdag 17 september Tijd: 19.30 uur Plaats: De Menorah, Dwarswijk 350, 9202 CA Drachten Informatie: Dhr. Ate Klomp,

Nadere informatie

Doopdienst 18 oktober 2015

Doopdienst 18 oktober 2015 Doopdienst 18 oktober 2015 De Heilige Doop zal worden bediend aan Maartje van Diest, Menno Klaassen en Sam Knoester Voorganger: Ds. Huib Stolk uit Lelystad Organist: Dhr. Cor van Kooten Welkom door de

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg Galluskerk

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg Galluskerk Zondag 25 augustus 2019 10 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur van de schepping, het leven en de hoop Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg Galluskerk Voorblad: de derde dag uit de tentoonstelling

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Zondag 6 augustus 2017 7 e zondag van de zomer Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte om ons voor te bereiden op de dienst. Bemoediging o.

Nadere informatie

Zondag 5 februari Welkom in De Regenboog!

Zondag 5 februari Welkom in De Regenboog! Zondag 5 februari 2017 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Bertine van de Weg Ouderling van dienst: Ria den Boer Organist: Henk de Gooijer Lector: Jeroen Mensink Koster: Pim van der Strate Lied voor

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

Orde van de dienst. bij de doop van. Emilie Elisabeth Jacqueline Howes Smith. Ds. Arie Molendijk

Orde van de dienst. bij de doop van. Emilie Elisabeth Jacqueline Howes Smith. Ds. Arie Molendijk Orde van de dienst bij de doop van Emilie Elisabeth Jacqueline Howes Smith Oude kerk, Zondag 10 maart, eerste in de Veertigdagen VOORGANGER: Ds. Arie Molendijk ORGANIST: LECTOR: OUDERLING VAN DIENST: DIAKEN

Nadere informatie

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG!

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! (Dietrich Bonhoeffer) Orde van dienst op zondag 4 januari 2015 in de Remonstrantse Kerk te Den Haag Aanvang 10.30 uur Voorganger: ds. Reinhold Philipp Organist: Hans Jacobi

Nadere informatie

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Liturgie voor zondag 3 september 2017 Johanneskerk Leersum In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Voorganger: ds. Evelyn Noltus Organist: Ton Blom Lector:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Laren

Protestantse Gemeente Laren Protestantse Gemeente Laren Orde van dienst zondag 28 juli 2019 Thema: Het verhaal van Noömi en Ruth, een bijna seculier verhaal over het gewone leven, over pijn en hoop, over vriendschap en opstaan en

Nadere informatie

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN

MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN MET HART EN ZIEL VIEREN EN VERBINDEN DUINZICHTKERK - STARTZONDAG zondag 21 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Van harte welkom in de Duinzichtkerk op startzondag. De activiteiten rond deze

Nadere informatie

Vredesweek: Bruggen bouwen

Vredesweek: Bruggen bouwen Zondag 17 september 2017 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Ida Wassenaar Organist: dhr. Wim Brunsveld Dienstdoende koster: dhr. Bjorn Pels Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag van de Advent 1 december 2013

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag van de Advent 1 december 2013 Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 1 e zondag van de Advent 1 december 2013 Tamar door Marc Chagall (1960) Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie de Greef : Rita van

Nadere informatie

1 e zondag van de zomer

1 e zondag van de zomer 1 e zondag van de zomer Dienst van Schrift en Tafel 2 juli 2017, 10.00 uur Voorganger: ds. Fulco de Vries Bouwstra Organist: Arthur Vos 2 VOORBEREIDING Welkom aan allen, ook die voor het eerst of sinds

Nadere informatie

Mensch, durf te kijken Petrus

Mensch, durf te kijken Petrus Zondag 19 maart 2017 Voorganger: ds. Anneke van der Zijpp i.s.m. leden van de gesprekskring Ubi Caritas Organist: dhr. Arie Griffioen Dienstdoende koster: zr. Annette Koops Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid

Nadere informatie

Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde.

Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde. Dat wij zien dat Christus ons met liefde aankijkt. Dat wij anderen mogen zien met de ogen van zijn liefde. DUINZICHTKERK, zondag 11 september 2016 13e zondag van de zomer Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

Nadere informatie

Gezinsdienst 7 februari 2016

Gezinsdienst 7 februari 2016 Gezinsdienst 7 februari 2016 Thema: Het verhaal doorgeven 9.30 uur Voorganger: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Medewerking: Interkerkelijk Gospelkoor New Spirit uit Wormerveer o.l.v. André

Nadere informatie

Enigheidsviering Dienst met Avondmaal

Enigheidsviering Dienst met Avondmaal Zondag 15 november 2015 Voorgangers: ds. Anneke van der Zijpp en ds. Carolien Cornelissen Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende kosters: dhr. Jan en zr. Evelien Niemantsverdriet en br. Koos en zr. Janny

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Oogstdankdienst 8e zondag van de herfst 9 november 2014 Voorganger Ouderling Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie de Greef : René van Dijken : Jilles Eindhoven

Nadere informatie

Vierde Advent zondag 23 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

Vierde Advent zondag 23 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Vierde Advent zondag 23 december 2018 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. T. L. Hettema Ouderling: Sam Boelens Diaken: Nel Klamer Orgel: Gert Boersma DE INTREDE - de klok wordt geluid -

Nadere informatie

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon. Liturgie zondag 31 december 2018 om 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Marianne Mulder Organist Rik Nijs Koster Evert van den Heuvel Techniek Arjan van den Bor ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie