Zondag 5 juni Toekomst. Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Anke Margreet Blankensteijn Organist: dhr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondag 5 juni Toekomst. Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Anke Margreet Blankensteijn Organist: dhr."

Transcriptie

1 Zondag 5 juni 2016 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Anke Margreet Blankensteijn Organist: dhr. Martijn Smit Dienstdoende koster: zr. Anke Margreet Blankensteijn Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer ter voorbereiding op de dienst. Orgelspel gevolgd door een moment van stilte Toekomst SAMENROEPEN Welkom Aansteken van de kaarsen Zingen: lied 1005: 1, 2 Zoekend naar licht (staande) Bemoediging Zingen: lied 1005: 5 (hierna gaat de gemeente zitten) Inleiding op het thema voor jonger en ouder (hierna gaan de kinderen naar de kinderdienst) Stilte en gebed Zingen: lied 816 Dat wij onszelf gewonnen geven

2 HOREN Eerste bijbellezing: 1 Koningen 17: Zingen: lied 458 a en b Zuivere vlam Tweede bijbellezing: Lucas 7:11-17 Zingen: Neem de plaats, de ruimte en de tijd Iona, tekst: J.L. Bell en G. Maule; Ned. tekst: R. Bosch; muziek: J.L. Bell Overweging Stilte Orgelspel DELEN Gebeden (voorbeden / stil gebed / Onze Vader - tekst voorin het Liedboek) Open ruimte Zingen: Ga weer op weg (staande) Stem die in stilte wordt gehoord, lied 14; tekst: Edwin van Kol; melodie T. Tallis Uitzending en zegenbede Gezongen Amen Mededelingen Collecte: de collecte is voor Villa Vrede. Op de tafel in de hal liggen twee Amnesty brieven. Wilt u uw handtekening zetten? Na de dienst is er koffie en thee in de Gemeentezaal. Iedereen is van harte welkom. Met uw kop koffie kunt u evt. door naar de Steenen Camer voor de nabespreking van de dienst. Vanaf een uur of twaalf is er een Potluck Lunch in de Tuinkamer. Agenda: Volgende dienst: zondag 12 juni 2016, voorganger: ds. Sybout van der Meer. Op woensdag 8 juni om uur is er Taizé aan de Gracht. Op vrijdag 10 juni om 9.30 uur komt de Archiefcommissie bij elkaar. Op zondag 12 juni om uur repeteert het Gemeentekoor. Ook op zondag 12 juni om vergadert de Commissie Maatschappelijke Zorg.

3 Op zondag 26 juni om uur staat een kostersvergadering gepland. U ontvangt daarvoor nog een uitnodiging.

4 Utrecht Koningen 17:17-24, Lucas 7:11-17 Zusters en broeders, Twee kinderen staan op uit de dood en leven weer. Dat is goed nieuws! De moeders en de omstanders zijn verheugd en prijzen God. Nu weet ik dat u door God gezonden bent. God heeft zich om zijn volk bekommerd! Een groot profeet is onder ons opgestaan. Eigenlijk zouden deze lezingen me heel blij moeten maken, maar ik merkte, toen ik zo met de teksten bezig was, dat ik bleef haken bij het verdriet van de moeders dat aan dat wonderbaarlijk goede nieuws vooraf moet zijn gegaan. Het verdriet van de moeders uit de verhalen, maar ook van moeders en vaders van nu die een kind verloren hebben. Door een ongeluk, door ziekte, door geweld Wat gaat er door je heen als je moet meemaken dat je kind je uit de handen glipt? Dat je het niet meer kunt vasthouden, niet meer beschermen. Ik ken dat gevoel alleen uit boze dromen; dromen die misschien wel elke ouder een keer droomt. In mijn droom sta ik met mijn kind in de armen en ik kan niets meer. Het is alsof een grote machteloosheid in mijn borst opzwelt, zich zou willen uiten in een rauwe schreeuw, maar ik kan niet schreeuwen. En dan word ik wakker. Ik gelukkig wel. Maar voor ouders die dit werkelijk meegemaakt hebben, eindigt de boze droom nooit. Hoeveel zou je er niet voor over hebben om je kind weer levend terug te krijgen? Of een andere dierbare overledene: een zus, een broer, een ouder, een partner. Misschien droom je nog eens van diegene, alsof hij of zij er echt weer is. Misschien voel je soms nog zijn of haar liefdevolle aanwezigheid. Maar het wordt nooit meer zoals het was.

5 Zo n wonderverhaal als we vandaag gelezen hebben, kan dan pijn doen. Waarom overkomt het die moeders wel dat er een wonderdoener langskomt, die hun hun kind teruggeeft, en jou niet? En ook al ben ik theoloog en weet ik dat je de bijbelse verhalen niet zomaar als geschiedenisboek kunt lezen, toch raakt het me. Dan zou ik naar God willen roepen: Waar blijf je nou met je wonderen? Wonderen. Zijn die alleen van bijbelse tijden, overkomen ze alleen bijbelse figuren? Wat maakt deze moeders anders dan andere moeders, dat zij een wonder mogen meemaken? Ja, deze moeders zijn anders dan andere moeders. Ze zijn niet zomaar moeders, niet zomaar vrouwen. Ze zijn de verbeelding van Vrouwe Israël. Ze symboliseren het volk Israël. Weduwe zijn ze. Dat maakt het verhaal extra schrijnend. Een weduwe in oude tijden behoorde tot de zwaksten in de samenleving. Geen man meer die de kost verdient. Vaak waren ze veroordeeld tot de bedelstaf. Een zoon die voor zijn moeder zou zorgen op haar oude dag was dan hun enige hoop. Als die zoon sterft, wat is er dan nog aan hoop, aan toekomst? Wij zeggen: de jeugd heeft de toekomst. Maar toen gold: de jeugd ís de toekomst. Zonder jeugd geen toekomst. Zonder kind loopt de weg dood. Daarom symboliseert het kind in bijbelse verhalen heel vaak de toekomst. De toekomst van een persoon, een familie, een stam, van Gods volk, van de mensheid. Als we horen dat het kind van Elia s gastvrouw sterft, dan horen we hoe de toekomst van het volk Israël sterft. Hun weg wordt een doodlopende weg. In ieder geval de weg van de zwaksten van het volk, de weduwen, de wezen, de armen. Ooit sloot God een verbond met Israël, zijn volk. Zij zouden een licht voor de wereld zijn. Een voorbeeld van recht en gerechtigheid.

6 Maar de leiders lappen het verbond aan hun laarzen. Ze treden het recht met voeten. De armen, de weduwen en wezen, ze vinden geen recht, zij dreigen de dupe te worden van het wanbeleid van de koning. Hier zien we het voor onze ogen gebeuren: een arme weduwe, geen middelen van bestaan, en nu sterft ook nog haar zoon. Maar waarom zij? Is juist zij niet gastvrij geweest voor een profeet van God? Het kan toch niet zo zijn dat de rechtvaardigen het onderspit delven? Nee, dat mag niet, dat kan niet. En het zal ook niet gebeuren. Daarom zet de profeet Elia zich in voor de toekomst van deze vrouw, voor het leven van dit kind, omwille van de gerechtigheid Gods. Driemaal strekt hij zich over het kind uit. Een wonderlijk gebaar in onze ogen misschien, maar daarin zien we zijn totale inzet. Een profeet die zijn hele leven geeft voor de goede zaak, de zaak van God. God is barmhartig, hij verhoort Elia s gebed. Want God zal niet toelaten dat de machtigen en rijken de minsten in de maatschappij laten verkommeren. Daarom laat hij het leven terugkeren in de jongen. Zo schept hij nieuwe toekomst voor wie hem toegewijd zijn. Zo geeft hij hoop aan de hopelozen. Opvallend is dat er een vergelijkbaar verhaal verteld wordt over de profeet Elisa, die de opvolger is van Elia. Ook hij doet een jongen opstaan uit de dood met hulp van God. De boodschap van beide verhalen is gelijk: ze vertellen over hoop en toekomst, juist in de donkerste dagen van het leven. Eeuwenlang vertelden de Israëlieten elkaar deze verhalen en putten er hoop voor de toekomst uit. God bekommert zich om de minsten, God bekommert zich om het volk. Hij blijft hun trouw en er zal altijd toekomst zijn, hoe moeilijk het leven ook is. Ook Lucas kent deze verhalen. Hij ziet hoezeer de mensen in zijn tijd snakken naar gerechtigheid, zoeken naar hoop. Door Jezus hadden ze hoop gekregen dat de gerechtigheid en vrede van God spoedig zouden heersen op aarde.

7 Maar nu, jaren na Jezus dood, is het leven nog steeds moeilijk. Toch houdt hij hoop, die hij put uit zijn vertrouwen op Christus. Hij gelooft in de geest van Christus, die de gelovigen kracht zal geven om stand te houden in een onrechtvaardige maatschappij. Kracht om de lotgevallen van het leven te doorstaan, om niet te verzinken in twijfel en wanhoop. Daarom gebruikt Lucas de verhalen van Elia en Elisa om zijn eigen verhaal over Jezus vorm te geven. Tweemaal vertelt hij in zijn evangelie hoe Jezus een kind het leven teruggeeft. Dat doet Lucas wel vaker, een verhaal twee keer vertellen, maar dan net iets anders; vaak speelt de ene keer een man de hoofdrol, de andere keer een vrouw. In deze opstandingsverhalen zijn dat het dochtertje van Jaïrus en de jongen uit Naïn. In het boek Handelingen vertelt Lucas nóg twee opstandingsverhalen. De apostelen Petrus en Paulus brengen elk, in navolging van Jezus, een kind terug uit de dood. En natuurlijk schrijft Lucas over het belangrijkste opstandingsverhaal, dat van Jezus zelf. Zo brengt Lucas het aantal opstandingsverhalen op zeven, het getal van de volheid. Waarmee hij uitdrukt dat het verhaal van opstanding, van hoop en toekomst een verhaal is voor alle tijden, voor alle mensen. Zó groot is de kracht van Gods liefde. Wat een gegoochel met getallen, zegt u misschien. Hoe zit het nou precies? Heeft Jezus daadwerkelijk kinderen uit de dood opgewekt? Waren het er één of twee of nog veel meer? We weten het niet. Voor Lucas gaat het niet zozeer om het vertellen van feiten. Dan zouden we oh en ah roepen over deze ene gebeurtenis en ons leven vervolgen. Nee, Lucas wil vertellen wat Christus voor ons hier en nu betekent. In zijn tijd, in onze tijd.

8 Christus was niet slechts een of andere wonderdoener die ooit enkele moeders blij maakte. Nee, hij maakt ook nu mensen blij. Hij verlost uit wanhoop, breekt de toekomst open. Dat deed hij toen, dat doet hij nu. Zó groot is de kracht van zijn liefde. Geloof en vertrouwen in Christus geeft mensen hoop, zelfs al zijn je dagen donker, al ben je gedompeld in verdriet en weet je niet meer hoe het verder moet. Mensen vertellen daarover: hoe ze zich in moeilijke tijden gedragen voelen door een goddelijke kracht. Hoe ze na een uitzichtloze situatie weer het gevoel krijgen dat hun leven terugkeert. Hoe de toekomst zich weer voor hun opent. Geen terugkeer naar de situatie zoals het ooit was, maar wel kracht om het verdere leven aan te kunnen, mét de wonden die je opgelopen hebt. De wond van een dierbare die je verloren hebt aan de dood. De wond van een mislukte relatie. Wonden van teleurstelling, over een opleiding die niet lukte, een baan die je kwijt raakte. Wonden die we oplopen door ziekte of ongeluk. Je krijgt je geliefde dode niet letterlijk terug. Een relatiecrisis is niet plotsklaps opgelost. Ziekte of handicap geneest niet altijd. Toch kun je ook dan een ervaring van opstanding hebben, als je kracht vindt om mét je wonden verder te gaan. De kracht die je daarvoor geschonken wordt, is wonderbaarlijke kracht, goddelijke kracht. Het is de kracht van Christus die harten troost, moedelozen doet opstaan, wanhopigen uitzicht biedt. Het is zijn kracht die toekomst geeft, altijd weer. Amen

Zondag 10 mei Uit God geboren. Voorganger: zr. Laura Henderson Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: zr Janny en br.

Zondag 10 mei Uit God geboren. Voorganger: zr. Laura Henderson Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: zr Janny en br. Zondag 10 mei 2015 Voorganger: zr. Laura Henderson Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: zr Janny en br. Koos Tigchelaar Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer ter voorbereiding op

Nadere informatie

Mensch durf te kijken Simon van Cyrene

Mensch durf te kijken Simon van Cyrene Zondag 2 april 2017 Voorganger: zr. Leontien Niemantsverdriet Lector: zr. Sanne Weijers Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: br. Heiko van der Wijk Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 AUGUSTUS 2016 Voorganger : ds Nel Walet-Kooij Ambtsdragers : Fred van Knobelsdorff, Denise Smit

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 AUGUSTUS 2016 Voorganger : ds Nel Walet-Kooij Ambtsdragers : Fred van Knobelsdorff, Denise Smit WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 AUGUSTUS 2016 Voorganger : ds Nel Walet-Kooij Ambtsdragers : Fred van Knobelsdorff, Lector Organist Beamer Denise Smit : Suze Deelen : Jan Meurs + Gert Muts

Nadere informatie

Zondag 8 oktober Een nieuw leven

Zondag 8 oktober Een nieuw leven Zondag 8 oktober 2017 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Fienke van der Laag Organist: dhr. Arie Griffioen Dienstdoende koster: zr. Angelique Hajenius Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot

Nadere informatie

Zondag 19 april Voorganger: zr. Tjarda Brouwer Organist: Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Prangsma

Zondag 19 april Voorganger: zr. Tjarda Brouwer Organist: Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Prangsma Zondag 19 april 2015 Voorganger: zr. Tjarda Brouwer Organist: Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Prangsma Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer ter voorbereiding

Nadere informatie

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet Zondag 30 augustus 2015 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Arry Knobbe Organist: Anton Visser Dienstdoende koster: br. Hans Smoorenburg Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer

Nadere informatie

Geroepen om te beginnen

Geroepen om te beginnen Zondag 10 januari 2016 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Sandra van Slooten Organist: dhr. Arie Griffioen Dienstdoende kosters: zr. Janny en br. Koos Tigchelaar Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid

Nadere informatie

Zing een lied voor de Heer!

Zing een lied voor de Heer! Zondag 18 juni 2017 Dienst voorbereid en verzorgd door het Gemeentekoor o.l.v. Aike Roodenburg Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Ciska Posthumus Organist: mw. Jans Hoeksema Dienstdoende

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 15, Morgendienst / Middagdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 15, Morgendienst / Middagdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Korinthiërs 15, 16-19 Morgendienst / Middagdienst Broeders en zusters, 1. Zingen : Lied 215 : 1-3 2. Schuldbelijdenis door het zingen van Psalm 51 : 4 en 5 3. Genadeverkondiging

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen

Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen Voorganger: ds. Jur Mellema Lector Mw. Dinie Krijgsman Kind van de zondag:hanneke Seton organist:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Evangeliarium Otto III, na 970 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 16 maart 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Thema: Trouw vraagt veel

Thema: Trouw vraagt veel Orde van dienst voor 1 oktober 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Erik te Loo In deze dienst van Gebed en Heling zullen we Farzad

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

Liturgie Protestantse gemeente Honselersdijk (Regenboogkerk) voor de dienst op zondag 6 mei 2018 om 9.30 uur

Liturgie Protestantse gemeente Honselersdijk (Regenboogkerk) voor de dienst op zondag 6 mei 2018 om 9.30 uur Muziek Liturgie Protestantse gemeente Honselersdijk (Regenboogkerk) voor de dienst op zondag 6 mei 2018 om 9.30 uur Woord van welkom Aanvangspsalm: Lied 23c:1 en 2 [Hierbij gaan we staan] Stilte ter voorbereiding

Nadere informatie

Recht voor ogen Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen

Recht voor ogen Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen Zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Ciska Posthumus Organist: dhr. Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte

Nadere informatie

De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015

De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015 De dromen van Johannes... Twaalfjaarmoment van Erik, Floris en Friso Duinzichtkerk, zondag 5 juli 2015 12 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger(ds.(corrie(van(duinen;(ouderling(van(dienst:( Alie(Kortleve;(diaken(van(dienst:(Tineke(van(Bommel;(

Nadere informatie

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Liturgie voor zondag 3 september 2017 Johanneskerk Leersum In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Voorganger: ds. Evelyn Noltus Organist: Ton Blom Lector:

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Voorganger: Leonard van Wijk Orgel: Els Dijkerman Ouderling: Pieter Bas ter Maat Lector:

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 21 januari uur

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 21 januari uur Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 21 januari 2018 10.00 uur Loof de HEER, alle volken, prijs Hem, alle naties: zijn liefde voor ons is overstelpend, eeuwig duurt de trouw van de HEER

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

Zondag 18 februari 2018

Zondag 18 februari 2018 Zondag 18 februari 2018 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. F. den Herder Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: zr. Angelique Hajenius Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte

Nadere informatie

We zingen onder begeleiding van Nada en Suzanne Dit is de dag

We zingen onder begeleiding van Nada en Suzanne Dit is de dag 1 HELP: ER IS EEN SCHAAP KWIJT!! Kinderdienst, 31 maart 2019 in kerkelijk centrum De Bron Aan deze dienst werken mee: - De kidsband - kinderen en leiding van De Ark - Hetty Peereboom - Tae Young: pianiste/organiste

Nadere informatie

Kerkdienst op zondag 5 juni 2016 Voorganger: Ds. Liesbeth Oort Orgel/piano: Cees van Delft

Kerkdienst op zondag 5 juni 2016 Voorganger: Ds. Liesbeth Oort Orgel/piano: Cees van Delft Kerkdienst op zondag 5 juni 2016 Voorganger: Ds. Liesbeth Oort Orgel/piano: Cees van Delft 2 Orgel/pianospel Voorbereiding De kaarsen worden aan de paaskaars ontstoken. Welkom, inleiding tot moment van

Nadere informatie

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Voorganger: Ds. H Stolk Muzikale medewerking True Colors Welkom door de ouderling van dienst Tekst Val Een pad langs afgronden, zal ik het redden? Van

Nadere informatie

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon. Liturgie zondag 31 december 2018 om 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Marianne Mulder Organist Rik Nijs Koster Evert van den Heuvel Techniek Arjan van den Bor ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Welkom op de startzondag van onze wijkgemeente. Welkom in kerkelijk centrum Open Hof. Op deze zondag nemen we het verbouwde en vernieuwde Open Hof in gebruik.

Nadere informatie

Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst

Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst In deze dienst gedenken wij onze overledenen Orgelspel Als het klokje luidt worden we stil Welkom Inleidend orgelspel - Sinfonia BWV 156 ( Ich

Nadere informatie

Op weg naar Jeruzalem Ja, ik ga

Op weg naar Jeruzalem Ja, ik ga Zondag 14 februari 2016 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Annegreet van Wijk Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: zr. Anke Margreet Blankensteijn Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Welkom op de startzondag van onze wijkgemeente. Welkom in kerkelijk centrum Open Hof. Op deze zondag nemen we het verbouwde en vernieuwde Open Hof in gebruik.

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan.

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan. Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart 2016 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen De gemeente gaat staan Votum en groet Gez. 630 Sta op een morgen ongedacht De gemeente gaat zitten Inleiding/

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr. Leo Lommers =====================================================================================================================================================================================

Nadere informatie

Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen Jouw hand, mijn glimlach

Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen Jouw hand, mijn glimlach Zondag 15 januari 2017 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Arry Knobbe Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: br. Heiko van der Wijk Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en

Nadere informatie

We zongen net uit Psalm 142 dat niemand, niemand naar mij vraagt... Een zin die me raakt. Die me ontroert.

We zongen net uit Psalm 142 dat niemand, niemand naar mij vraagt... Een zin die me raakt. Die me ontroert. Zondag 22 november 2015 Laatste zondag van het kerkelijk jaar LITURGIE Komen Orgelspel Lied vóór de dienst: Lied 288 (Goede morgen, welkom allemaal) Welkom Aanvangslied: Lied 219 (Licht om te leven) Moment

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE MORGENDIENST op 2 december 2018 in de Slangenburgse kerk

ORDE VAN DIENST VOOR DE MORGENDIENST op 2 december 2018 in de Slangenburgse kerk ORDE VAN DIENST VOOR DE MORGENDIENST op 2 december 2018 in de Slangenburgse kerk 1e Advent De engel Gabriël zegt tegen Zacharias: Wees niet bang, Zacharias... (Lucas 1: 13) Voorganger: Ria Klein Wolterink

Nadere informatie

Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10.

Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10. Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10.00 Om te beginnen Als de kerkenraad binnenkomt worden we stil Welkom

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

Oecumenische Vredesdienst Zondag 16 september Maartenskerk

Oecumenische Vredesdienst Zondag 16 september Maartenskerk Oecumenische Vredesdienst Zondag 16 september 2018 Maartenskerk Generaties voor vrede Een dienst voorbereid door Parochianen en Gemeenteleden van de Martinusparochie en de Maartenskerkgemeente 2 Oefenen

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 28 februari 2016, 3 e van de 40 Dagen uur. Zondag Oculi

Orde van dienst Zondag 28 februari 2016, 3 e van de 40 Dagen uur. Zondag Oculi Orde van dienst Zondag 28 februari 2016, 3 e van de 40 Dagen 10.00 uur Zondag Oculi Mijn ogen zijn bestendig op de Heer, Want Hij zal mijn voeten uit het net uitvoeren (Psalm 91:15) Voorganger: Ouderlingen:

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart 2019 2 e zondag 40-dagentijd Voorganger: pastor Guus Ruijl Organist: Ellen Pons Thema : Glans over de doffe realiteit Na de dienst staan koffie en

Nadere informatie

Laetare. Schrift & Tafel

Laetare. Schrift & Tafel Orde van dienst Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur 4 e van de 40 Dagen, kleur: roze Laetare Verheugt u met Jeruzalem en juicht over haar (Jesaja 66:10a) Schrift & Tafel Voorganger: Ouderlingen: Diakenen: Organist:

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande DUINZICHTKERK, zondag 17 maart 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. S. H. Smits, s-gravenhage Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Izabella Hus Organist: Roelfien Folkersma

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag 9-10-2016 Voorganger: Organist: m.m.v. Locatie: Afscheid van: Bevestiging van: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Sander vd Houten

Nadere informatie

Liturgie zondag 17 februari 2019

Liturgie zondag 17 februari 2019 ds. Piet Schelling Organist: Ron van Halen Liturgie zondag 17 februari 2019 Verwelkoming: - door ouderling van dienst Zingen van morgenlied: Lied 218:1 en 2 [Wij gaan staan] Dank U voor deze mooie aarde,

Nadere informatie

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018 Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk 24 juni 2018 Deze zangdienst is voorbereid door: Barthie, Roelien, Sieds, Madelon Organist: Sieds Bosgraaf Orgelspel Welkom en mededelingen en de kaarsen

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Russische ikoon, 17 e eeuw 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 24 februari 2013 voorganger: ds. N.J. Pronk organist:

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist:

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemstuk Liturgische bloemschikking.

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring. Zondag 14 juni e zondag door het jaar

Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring. Zondag 14 juni e zondag door het jaar Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring Zondag 14 juni 2015 11 e zondag door het jaar Ouderling van dienst is Marian Veerman Diaken is Marco Homan Het orgel wordt bespeeld door Marianne Voskamp

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het is altijd prettig als de Bijbel zelf aangeeft, hoe je iets moet lezen. Soms zijn er van die verhalen of gelijkenissen, waarvan ik bij een eerste

Nadere informatie

Zondag Werelddiaconaat

Zondag Werelddiaconaat Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 5 e zondag na Epifanie 8 februari 2015 Zondag Werelddiaconaat Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie Tijink : Hennie Canrinus

Nadere informatie

zondag 30 november 2014

zondag 30 november 2014 Orgelspel zondag 30 november 2014 Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 461: 1 Stilte 1 Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 17 maart 2019 De Open Hof te Oud- Beijerland

Orde van dienst zondag 17 maart 2019 De Open Hof te Oud- Beijerland Orde van dienst zondag 17 maart 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland In deze dienste worden Benjamin van der Meer, Bram van den Berg en Bibi Sipkema gedoopt. Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Jona wordt in zee geworpen. Uit: De Kijkbijbel Kees de Kort In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Jonas, zoon van Joost en Denise Vervoorn Zondag 3 september

Nadere informatie

Duinzichtkerk, zondag 20 november 2016 Gedachtenis van de gestorvenen

Duinzichtkerk, zondag 20 november 2016 Gedachtenis van de gestorvenen Hierheen, naar mij toe, allen die vermoeid en belast zijt, en ík zal u rust geven! Duinzichtkerk, zondag 20 november 2016 Gedachtenis van de gestorvenen Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger

Nadere informatie

Drempelgebed. De mensen stromen binnen. Het gaat nu echt beginnen de dominee gaat spreken met zijn beroemde preken.

Drempelgebed. De mensen stromen binnen. Het gaat nu echt beginnen de dominee gaat spreken met zijn beroemde preken. Voorhof, 21 april 2013 - Kerk-Schooldienst Thema: Bouwstenen voor een goed leven. Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Ton van Dienst M.m.v. kinderen bovenbouw Julianaschool *** Binnenkomst kerkenraad,

Nadere informatie

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond

Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel Rodermond WILHELMINAKERK SOEST 1 e advent, 29 november 2015 Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen ds. J. Muis, Utrecht Fred v. Knobelsdorff, Frederique Lucas Pieternel

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

Gebed voor de zieken/ zwakken/ gehandicapten - gebed loopt uit op: Opwekking 717 Stil mijn ziel

Gebed voor de zieken/ zwakken/ gehandicapten - gebed loopt uit op: Opwekking 717 Stil mijn ziel Liturgie Ontdekzondag 2015 De zwakste schakel Welkom door de dienstdoende ouderling Votum, zegengroet en amen Zingen Liedboek 460: 1,2, 3 en 4 Loof de Koning heel mijn wezen Gebed Bijbellezing: 1 Korintiërs

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Adam en Eva in het Paradijs Pieter Serwouters (1586-1657) In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Josephine, dochter van Hedzer en Laura Uulders en zus van

Nadere informatie

voor zondag 13 augustus 2017 Thema: Schuivende Mariabeelden

voor zondag 13 augustus 2017 Thema: Schuivende Mariabeelden ORDE VAN DIENST voor zondag 13 augustus 2017 Thema: Schuivende Mariabeelden Voorganger: pastor Huub Schumacher Gastheer: Jan Dorleijn, Lector: Jasper Verplanke, Diaken: Henk Roozenbeek. Organist / Pianist:

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Remonstranten Den Haag. Voorganger: Ds. Antje van der Hoek. Hans Jacobi: organist. Lezingen: Henny Rijsdijk. Welkom: Andre Meiresonne

Remonstranten Den Haag. Voorganger: Ds. Antje van der Hoek. Hans Jacobi: organist. Lezingen: Henny Rijsdijk. Welkom: Andre Meiresonne Remonstranten Den Haag Voorganger: Ds. Antje van der Hoek. Hans Jacobi: organist. Lezingen: Henny Rijsdijk. Welkom: Andre Meiresonne De weg, jouw weg... zondag 26 augustus 2018 Voorbereiding Orgelspel/

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er)

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de Herfst 10 november 2013 Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) voorganger: ds. Bob Wijnbergen ouderling: Riek Klumpers diaken: Hennie Canrinus en

Nadere informatie

Gezinsdienst 7 februari 2016

Gezinsdienst 7 februari 2016 Gezinsdienst 7 februari 2016 Thema: Het verhaal doorgeven 9.30 uur Voorganger: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Medewerking: Interkerkelijk Gospelkoor New Spirit uit Wormerveer o.l.v. André

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Ets van Rembrandt, Reiniging van de tempel 3e zondag van de veertigdagentijd (zondag: "mijn ogen zijn op de Heer gericht") 8 maart 2015 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

Dienst met doventolk Zondag 2 september :30 uur

Dienst met doventolk Zondag 2 september :30 uur Dienst met doventolk Zondag 2 september 2018 09:30 uur Lied 283 Lied 286 : 1 Lied 286 : 3 Lied 423 : 1 1 Koningen 19 : 1 16 Psalm 139 : 3 en 5 Johannes 14 : 7-11 Overweging Lied 906 : 5 Lied 839 : 1 en

Nadere informatie

Één viering drie dagen lang.. Pasen 2018 In de Vloedschuur. Witte Donderdag om 19:00 Goede Vrijdag om 20:00 Paaswake om 21:00

Één viering drie dagen lang.. Pasen 2018 In de Vloedschuur. Witte Donderdag om 19:00 Goede Vrijdag om 20:00 Paaswake om 21:00 Één viering drie dagen lang.. Pasen 2018 In de Vloedschuur Witte Donderdag om 19:00 Goede Vrijdag om 20:00 Paaswake om 21:00 Goede Vrijdag, een dag zo bitter én zo goed. 1 Jezus gaat dwars door de bitterheid

Nadere informatie

Franciscus van Assissi

Franciscus van Assissi Voorganger: Gerhard ter Beek Organist: Wim van Heuveln Lector: Mimi Olthof Liturgie zondag 8 oktober 2017 Protestantse kerk Grolloo-Schoonloo Franciscus van Assissi Wat we ontvangen zit in datgene wat

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor de Startzondag 9 september Thema: Omzien naar elkaar

Orde van Dienst. voor de Startzondag 9 september Thema: Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar Protestantse Gemeente Nuenen Orde van Dienst voor de Startzondag 9 september 2018 Thema: Omzien naar elkaar Voorganger: Pieter Flach m.m.v. de Ambtsgroep Eredienst Gastvrouw: Ingrid

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 10 februari 2019

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 10 februari 2019 Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 10 februari 2019 voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer muziek: dhr. Leo Lommers, mmv de cantorij ================================================================================================================

Nadere informatie

Zondag 31 mei Opnieuw geboren

Zondag 31 mei Opnieuw geboren Zondag 31 mei 2015 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: br. Cees van den Berg Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: br. Hans Smoorenburg Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer

Nadere informatie

Thema: Vele kleuren maken de regenboog

Thema: Vele kleuren maken de regenboog Zondag 10 september 2017 Startzondag Thema: Vele kleuren maken de regenboog Orgelspel Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 975: 1, 2, 3 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Zondag 1 oktober 2017

Zondag 1 oktober 2017 Zondag 1 oktober 2017 voorganger: organist: koster: ds. Piet Schelling, Monster dhr. Michiel de Leeuw van Weenen dhr. Frans Beukelman 1 Woord van welkom Aanvangslied: 216 [Hierbij gaan we staan] Woord

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 juli 2017, 3e zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Jan Willem Altelaar Ouderling van dienst: Lia Boonstra Zondagskind:

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Rhenen zondag 17 september uur

Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Rhenen zondag 17 september uur Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Rhenen zondag 17 september 2017 10.30 uur Thema: Met open armen! voorgangers organist m.m.v. de Band : ds. Ton van Vliet Marie Hansen - Couturier : Eric Voet :

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK Hartelijk welkom in de Martinikerk! We zijn heel blij dat vanmorgen maar liefst vier kinderen in ons midden het teken van de doop zullen ontvangen. Hoewel ze zelf nog te jong zijn om het bewust mee te

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

Welkom, een kind steekt de kaarsen aan terwijl wij zingen: Zingen: LB 139: 1 (Heer die mij ziet zoals ik ben)

Welkom, een kind steekt de kaarsen aan terwijl wij zingen: Zingen: LB 139: 1 (Heer die mij ziet zoals ik ben) Orde van dienst voor zondag 3 juni 2018 in de Witte kerk waarin Jurre Johan Hondshorst en Floris Jasper Pol gedoopt zullen worden. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman Toenadering

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers 1. Votum 2. Vredegroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt!

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Over dopen Aan dat verlangen geven we als gemeente ook vandaag graag

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Zondag 26 augustus e zondag van de zomer orde van dienst

Zondag 26 augustus e zondag van de zomer orde van dienst Zondag 26 augustus 2018 10 e zondag van de zomer orde van dienst Hij ging naar binnen en zei tegen hen: Waarom maken jullie zo n misbaar en huilen jullie? Het kind is niet gestorven, het slaapt. Ze lachten

Nadere informatie